Staniční řád železniční stanice JABLONEC NAD NISOU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Staniční řád železniční stanice JABLONEC NAD NISOU"

Transkript

1 České dráhy, a.s. Regionální centrum provozu Hradec Králové Staniční řád železniční stanice JABLONEC NAD NISOU Dokument je uložen v elektronické podobě. Podepsaný originál tištěného dokumentu je řízeným dokumentem společnosti.

2 České dráhy, a.s. Regionální centrum provozu Hradec Králové Staniční řád železniční stanice JABLONEC NAD NISOU Účinnost od: Č. j.: 14335/2010 RCP HKR Ve znění změny číslo: -- Celkový počet stran: 39 Zpracoval: Souhlasí: Ověřil: Schválil: Titul, jméno, příjmení Funkce Datum Podpis Luděk Zahradník technolog RCP Hradec Králové Zahradník L. v r. Parýzek Antonín přednosta PO Liberec Parýzek A. v r. Martin Sedlický DK RCP Hradec Králové Sedlický M. v r. Ing. Petr Nerodil ředitel RCP Hradec Králové Ing. Nerodil P.. v r. Dokument je uložen v elektronické podobě. Podepsaný originál tištěného dokumentu je řízeným dokumentem společnosti.

3 ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Číslo změny č. j. Účinnost od - do* ) Týká se ustanovení článku, příloh Opravil Dne Podpis * ) účinnost do uvádějte pouze u RŘ RCP k ZDD. Strana 2 (celkem 39)

4 ROZSAH ZNALOSTÍ *) Pracovní zařazení přednosta PO, náměstek, dozorčí provozu, výpravčí, zaměstnanci pověření dopravním dozorem a nehodovou pohotovostí výhybkář (Dozorce výhybek) *) úplná Znalost Část A : úplná Část B: čl.: Část C: čl.:31a., 31C., 32 Část D: čl.:36 Část F: čl.:54, 56, 57, 60, 62, 63, 65, 67, 71, 75, 77, 86, 93, Část F: čl.:100, 102, 104, 111, 115, 116, 118 Část I: čl.:133, 141. Přílohy SŘ č.: 1, 4A, 5A., 6, 8, 19, 21, 22, 23, 40, 47A., 47B., 48, 54, 55, 56, 58. Poznámka: *) dozorce výhybek = je zamýšlen zaměstnanec s odbornou zkouškou D 03 (staniční dozorce, výhybkář ) Ostatním zaměstnancům určí rozsah znalostí ZDD vedoucí jejich OS. Strana 3 (celkem 39)

5 A. VŠEOBECNÉ ÚDAJE 1. Umístění, určení, organizační struktura a obsazení stanice Železniční stanice JABLONEC NAD NISOU leží v km 12,185 jednokolejné trati Liberec Tanvald - Harrachov. Sídlem přednosty Provozního obvodu ( P PO) je stanice Liberec. Stanice je obsazena výpravčím. 3. Vlečky, kolejiště organizačních složek ČD a účelové kolejiště Vlečka TSR Jablonec n. N. - odbočuje ze stanice Jablonec nad Nisou z koleje č. 8 výhybkou č. 8 v km 12,210. Vlečka Výtopna Paseky - odbočuje z traťové koleje mezi stanicemi Jablonec nad Nisou a Smržovka výhybkou číslo B 1 v km 16,336 (zv. Jablonecké Paseky) Přípojové provozní řády jsou uloženy v Příloze č. 4A SŘ. 4. Hlásky (hradla), odbočky, nákladiště a zastávky až k sousedním stanicím Zastávka Vratislavice nad Nisou - leží v km 4,734 mezi stanicemi Vesec u Liberce a Jablonec nad Nisou dolní nádraží. Přidělena je PO Liberec a SDC Liberec. Vybavení: přístřešek pro cestující; nástupiště s pevnou hranou typu TISCHER dlouhé 60 m., elektrické osvětlení nástupiště je ovládáno fotobuňkou a časovým spínačem; přístup osob s omezenou schopností pohybu a orientace je bezbariérový (přístup na nástupiště z příjezdové komunikace). Zastávka Proseč nad Nisou - leží v km 7,094 mezi stanicemi Vesec u Liberce a Jablonec nad Nisou dolní nádraží. Přidělena je PO Liberec a SDC Liberec. Vybavení: zděný přístřešek, zvýšené sypané nástupiště dlouhé 74 m. Elektrické osvětlení nástupiště je ovládáno fotobuňkou a časovým spínačem. Přístup osob s omezenou schopností pohybu a orientace je bezbariérový (přístup na nástupiště z příjezdové komunikace). Zastávka Jablonec nad Nisou zastávka - leží v km 14,082 mezi stanicemi Jablonec nad Nisou a Smržovka. Přidělena je PO Liberec a SDC Liberec. Vybavení: plechový přístřešek, zvýšené sypané nástupiště s pevnou hranou typu TISCHER dlouhé 79 m. Elektrické osvětlení nástupiště je z veřejného osvětlení. Přístup osob s omezenou schopností pohybu a orientace je bezbariérový (přístup na nástupiště z příjezdové komunikace). Strana 4 (celkem 39)

6 Zastávka - nákladiště Nová Ves nad Nisou - leží v km 15,047 mezi stanicemi Jablonec nad Nisou a Smržovka. Přidělena je PO Liberec a SDC Liberec. Vybavení: čekárna bez vytápění, zvýšené sypané nástupiště dlouhé 161 m; manipulační kolej č. 3 o užitečné délce 69 m. Elektrické osvětlení nástupiště je ovládáno dálkově z dopravní kanceláře Jablonec nad Nisou v závislosti na fotobuňce a týdenním programovatelném časovém spínači. Přístup osob s omezenou schopností pohybu a orientace je bezbariérový (přístup na nástupiště z příjezdové komunikace a přes přechod v koleji č. 3). Obsluhovací řád v Příloze č. 3 SŘ. Zastávka Jablonecké Paseky - leží v km 16,346 mezi stanicemi Jablonec nad Nisou a Smržovka. Přidělena je PO Liberec a SDC Liberec. Vybavení: vytápěná čekárna, zvýšené sypané nástupiště s pevnou hranou typu SUDOP dlouhé 77 m (přestupní hrana na MHD); elektrické osvětlení je ovládáno fotobuňkou a časovým spínačem. Přístup osob s omezenou schopností pohybu a orientace je bezbariérový (přístup na nástupiště přímo z příjezdové komunikace). Z traťové koleje odbočuje vlečka Výtopna Paseky (VP topné oleje, s.r.o.) výhybkou číslo B 1 v km 16,336. Obsazena závorářem viz. příl. 3 SŘ Zastávka Lučany nad Nisou - leží v km 19,444 mezi stanicemi Jablonec nad Nisou a Smržovka. Přidělena je PO Liberec a SDC Liberec. Vybavení: přístřeškem (krytou verandou). zvýšené sypané nástupiště dlouhé 75 m (1 přechod přes zbytek koleje č. 3). Elektrické osvětlení nástupiště je ovládáno fotobuňkou a časovým spínačem. Přístup osob s omezenou schopností pohybu a orientace je bezbariérový (přístup na nástupiště z příjezdové komunikace). 7. Nástupiště Ve stanici jsou dvě zvýšená nástupiště: Umístě ní u koleje Druh Délka v metrech Přístup (počet úrovňových přechodů) 1 TISCHER 60 2 *) 2 TISCHER 50 1 *) 4 sypané 87 *) Přechody pro cestující (včetně osob s omezenou schopností pohybu a orientace pozor přístup se schodišťovou hranou), které slouží zároveň jako přejezdy pro vozíky k manipulaci se zásilkami, jsou zřízeny přes kolej č. 1, 2 a 3 proti východu z krytého nástupiště; přes kolej č. 3 naproti dopravní kanceláři. K nástupištím a čekárně ve výpravní budově slouží přístup z příjezdové komunikace před výpravní budovou na kryté nástupiště přes vestibul (vhodný i pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace) a odtud 2 východy v zábradlí k nástupištím u kolejí. Vchod i východ z nádraží z vestibulu výpravní budovy. Strana 5 (celkem 39)

7 8. Technické vybavení stanice Rozvod pitné vody je napojen na vodovodní řad SČVaK (hlavní uzávěr je umístěn ve sklepě staniční budovy). Provozní prostory stanice jsou vytápěny plynovým vytápěním (nízkotlaké potrubí). Plynový kotel je umístěn v šatně provozních zaměstnanců. Hlavní uzávěr plynu je umístěn zvenku (v pilířku) vlevo při vstupu do haly staniční budovy. Vodní jeřáb je umístěn v km 12,172 mezi kolejemi číslo 2 a 4. Je opatřen chobotem a hadicí pro napájení motorových lokomotiv vodou. Zařízení není napojeno na zdroj vody. Bývalé pracoviště SDC ST Liberec (TO) je v budově, která je postavená podél koleje č. 8 na tanvaldském zhlaví. 9C. Elektrická silnoproudá zařízení Veškeré elektrické zařízení v obvodu železniční stanice je napájeno ze zařízení z rozvodů ČEZ Distribuce, a.s., Děčín.Elektroměrový rozváděč RV1 včetně hlavního vypínače el. proudu je umístěn na hale (vestibulu) pro cestující ve výpravní budově stanice. St. II je vytápěno elektrickým tepelným zdrojem (akumulační kamna). 10A. Elektrické osvětlení Venkovní osvětlení železničních prostranství a prostorů pro cestující je celkové, individuální ramínkovými svítidly a ocelovými stožáry JŽ. Počet a umístění osvětlovacích zařízení: Osvětlení v majetku a správě, s.o.: kolejiště - 17 ks ramínkových svítidel za St.II ocelových stožárů JŽ. Čištění a výměnu světelných zdrojů zajišťuje, s.o., SDC Liberec SEE. Osvětlení v majetku a správě ČD, a.s., RSM Hradec Králové : čekárna - 4 ks zářivková svítidla hala - 7 ks zářivková svítidla kryté nástupiště - 9 ks žárovková svítidla vchod do budovy - zářivkové svítidlo Čištění a výměnu světelných zdrojů zajišťuje ČD, a.s., RSM Hradec Králové. Strana 6 (celkem 39)

8 Umístění rozváděčů pro světelné obvody: Hlavní rozváděč je RV1 včetně hlavního vypínače el. proudu je umístěn v hale (vestibulu) pro cestující ve výpravní budově stanice. Rozvaděč pro stožáry 1 až 23 s vypínači je umístěn v dopravní kanceláři (obvod I). Rozvaděč a vypínač pro stožáry 24 až 27 a svítidla na ramínkách na zdi od výh. čís. 17 až do výše mostu je umístěn na St. II. (obvod II). Rozvaděč pro osvětlení staniční budovy je v chodbě před čekárnou pro cestující. Vypínače osvětlení prostor pro cestující (čekárna, hala, kryté nástupiště, WC) jsou v dopravní kanceláři. Vypínače stožárů obvodu I a vypínače osvětlení veřejných prostor pro cestující obsluhuje výpravčí. Vypínače stožárů obvodu II na pokyn výpravčího obsluhuje dozorce výhybek St.II, jejich povinností je obsluhovat ovládací prvky osvětlení pro zajištění bezpečného provozu v obvodu stanice. Je povinen vypnout přívod proudu do ohrožených objektů a prostorů. Použité světelné zdroje: výbojky RVL / X, SHLP, SHC, zářivky, žárovky. Zařízení elektrického osvětlení udržuje SDC Liberec - Správa elektrotechniky a energetiky. V mimopracovní době provádí odstraňování poruch elektromontér, který je avizován dle harmonogramu SDC Liberec. Osvětlení venkovních železničních prostranství a prostor pro cestující ovládá výpravčí, a v obvodu II. dozorce výhybek St. II. V době VSDZ ( střežení pracoviště ) je stanoveno orientační osvětlení opatřením přednosty PO (nástupiště (2 stožáry), světlo u vstupu na St. II). Zásuvkové stojany pro připojení doplňkového osvětlení: 9 ks (400 V) prostoru nakládkových kolejí. 10B. Nouzové osvětlení Nouzové osvětlení pracovišť při přerušení dodávky elektrického proudu (popř. osvětlení prostor pro cestující) je prováděno nouzovými osvětlovacími (např. petrolejovými, elektrickými) lampami.. Za nouzové osvětlení pracovišť odpovídá výpravčí a dozorce výhybek na St. II. Za použitelnost nouzových osvětlovacích lamp odpovídá dozorce výhybek St. II (uloženy v dopravní kanceláři). Počet nouzových osvětlovacích (petrolejových, elektrických) lamp na pracovištích:. dopravní kancelář: 1 stolní + 1 závěsná petrolejová; St. II: 1 stolní petrolejová. Strana 7 (celkem 39)

9 11. Přístupové cesty ve stanici Pro zaměstnance stanice zabezpečující výkon dopravní služby je přístupová cesta z veřejné komunikace a dále: Pro výpravčího a výhybkáře z přístupové komunikace příchodem pro cestující hlavním vchodem do výpravní budovy a odtud do dopravní kanceláře. Na St. II z přístupové komunikace do prostor složiště a poté přes kolej č. 8a dále stezkou na St. II. Nouzové východy a ústupové cesty jsou včetně opatření a náčrtku uvedeny v Příloze č. 47 B SŘ.. Přejezd ve stanici (ze stanice) přístupové cesty: Přejezd přes kolej 8 vede z nádvoří a slouží pro silniční vozidla, která jedou k vykládkové koleji 4a, 6a má charakter dopravní plochy (pro přejezd auta, k čemuž vydává souhlas výpravčí). 13. Opatření při úrazech Železniční stanice je vybavena skříňkou první pomoci, která je umístěna v dopravní kanceláři. Další údaje a telefonní spojení je uvedeno v Orientačním plánu záchranné služby uloženého na pracovišti výpravčího. 14. Místa ve stanici, kde není dodržen volný schůdný a manipulační prostor a je proto za jízdy vozidel nebezpečné se z nich vychylovat nebo pobývat vedle koleje Při jízdě po Kolem Km Při jízdě po Kolem Km 1. koleji stožár osvětlení č. 26 vlevo 2. koleji návěstidlo L 2 vpravo 2. koleji návěstidlo L 1 vlevo 3. koleji stožár osvětlení č. 26 vpravo 4. koleji vodní jeřáb vlevo - 3. koleji rampa vlevo 12, koleji návěstidlo L 4 vlevo 12, koleji návěstidlo L 4 vpravo - 4. koleji hydrant vpravo - Dále je nebezpečné vychylovat se z vozidel a nebo pobývat u koleje: na 2. koleji vpravo sloupek rozhlasu; na 4. koleji vlevo sloupek rozhlasu; u stanoviště St. II; zhlaví a záhlaví směr Smržovka mostní stavby a opěrná zeď. - 12,307 12,307 - Strana 8 (celkem 39)

10 Místem ve stanici, kde není dodržen volný schůdný a manipulační prostor, je celý obvod železniční stanice do výšky 3050 mm nad temeno kolejnice a do vzdálenosti 3000 mm od svislice procházející osou koleje (viz 11, odst. 6 Vyhl. č. 177/95 Sb.). Nebezpečné vychylovat se za jízdy z vozidel nebo pobývat vedle koleje je na všech místech označených výstražným žlutočerným nebo žlutým nátěrem, u stožárů návěstidel, výhybkových stojanů, výhybkových návěstidel, stojanů pro zarážky, vodních jeřábů, skladištních ramp, stožárů sdělovacího vedení, stožárů a sloupků rozhlasu a telefonu, stožárů elektrického osvětlení, u kolejových vah, vážních domků, budov, nástupištních přístřešků, plotů, na mostech, u opěrných a zárubních zdí a dalších zařízení (ČD). 15. Uložení klíčů od budov a jejich náhradních klíčů Klíč od reléové místnosti a ATÚ je zaplombovaný uložen u výpravčího. Klíče od provozních místností jsou uloženy na tabuli (náhradní klíče v uzamykatelné skříňce) v dopravní kanceláři. Seznam všech klíčů je u výpravčího. Další náhradní klíče od dopravní kanceláře, služebních místností ŽST a zastávek jsou uloženy u výpravčího osobního nádraží v Liberci. 16. Zajištění služebních místností operátora obsluhy dráhy při opuštění pracoviště Je-li dopravní kancelář obsazena jiným provozním zaměstnancem (výhybkářem), nemusí být při odchodu výpravčího uzamčena. Strana 9 (celkem 39)

11 B. KOLEJE, VÝHYBKY, VÝKOLEJKY A ZAŘÍZENÍ BOČNÍ OCHRANY 21. Koleje, jejich určení a užitečná délka Kolej číslo Užitečná délka v m Omezená polohou (námezníků, výh. č., návěstidel, výkolejek, zarážedla a pod.) Účel použití, trakční vedení, snížená rychlost, provozovatel koleje (např., ČD, provozovatel vlečky, apod.) dopravní koleje námezník výh. 1 náv. L 1 Hlavní vjezdová, odjezdová a průjezdná pro všechny vlaky, provozovatel námezník výh. 3 náv. L 2 vjezdová, odjezdová a průjezdná pro všechny vlaky, provozovatel 4 87 hrot výh. 6 náv. L 4 vjezdová, odjezdová a průjezdná pro všechny vlaky, provozovatel manipulační koleje hrot výh. 4 - Vk 3 všeobecně nakládková a vykládková kolej; boční rampa provozovatel 3a 103 námezník výh. 4 zarážedlo kusá; odstavná kolej; odstavná pro vozidla s výbušninami, kotlová vozidla se stlačenými nebo zkapalněnými plyny provozovatel 4a 138 Vk 1 zarážedlo kusá; všeobecně nakládková a vykládková kolej provozovatel 5 85 Vk 3 zarážedlo kusá; všeobecně nakládková a vykládková kolej, provozovatel 5a 103 námezník výh. 4 - zarážedlo kusá; všeobecně nakládková a vykládková kolej, provozovatel hrot výh. 9 hrot výh. 11 všeobecně nakládková a vykládková kolej, provozovatel 6a 193 námezník výh. 9 zarážedlo kusá; všeobecně nakládková a vykládková kolej, provozovatel 8 44 námezník výh. 8 zarážedlo kusá; všeobecně nakládková a vykládková kolej, provozovatel 8a 70 námezník výh. 11 zarážedlo kusá; odstavná kolej pro účely ST SDC, provozovatel Strana 10 (celkem 39)

12 22. Seznam výhybek, výkolejek a kolejových zábran Obsluha Ohřev nebo údaj dle Provozovatel zařízení (např. Označení odkud/ Zabezpečení Údržba, ČD, jak kým (ČSD) provozovatel T100 čl. vlečky, apod.) ručně výh. (výpr.) / pos. 2 ručně výh. (výpr.) / pos. 3 ručně výh. (výpr.) / pos. 4 ručně výh. (výpr.) / pos. 5 ručně výh. (výpr.) / pos. 6 ručně výh. (výpr.) / pos. 7 ručně výh. (výpr.) / pos. výměnový zámek 12; 15 do obou směrů výměnový zámek 6 do přímého směru v záv. na výh. 5 výměnový zámek 23; 3 do obou směrů ne ne ne Výhybkář St. I Výhybkář St. I Výhybkář St. I --- ne Výhybkář St. I kontrolní výměnový zámek 1 do přímého směru v záv. na výh. 2 výměnový zámek 4; 22 do obou směrů kontrolní výměnový zámek 5 do přímého směru v záv. na výh. 9 8 ručně pos. kontrolní výměnový zámek 7 do přímého směru v záv. na Vk 2 9 ručně výh. (výpr.) / pos. 10 ručně výh. (výpr.) / pos. výměnový zámek 8 do přímého směru v záv. na výh. 7 ne ne ne ne ne Výhybkář St. I Výhybkář St. I Výhybkář St. I Výhybkář St. I Výhybkář St. I --- ne dozorce výhybek St. II Strana 11 (celkem 39)

13 Obsluha Ohřev Provozovatel nebo zařízení údaj dle (např., Označení odkud/ Zabezpečení Údržba jak ČD, kým (ČSD) provozovatel T100 čl. vlečky, apod.) ručně výh. (výpr.) / pos. 13 ručně výh. (výpr.) / pos. 14 ručně výh. (výpr.) / pos. 15 ručně výh. (výpr.) / pos. 16 ručně výh. (výpr.) / pos. 17 ručně výh. (výpr.) / pos. výměnový zámek 19 do přímého směru v záv. na výh. 13 kontrolní výměnový zámek 46 do přímého směru v záv. na výh. 11 ne ne dozorce výhybek St. II dozorce výhybek St. II --- ne dozorce výhybek St. II výměnový zámek 13; 39 do obou směrů kontrolní výměnový zámek 11 do přímého směru v záv. na Vk 3 výměnový zámek 79; 62 do obou směrů ne ne ne dozorce výhybek St. II dozorce výhybek St. II dozorce výhybek St. II Vk 1 ručně výh. / pos. kontrolní zámek Ο 17 ne Výhybkář St. I Vk 2 ručně pos. kontrolní zámek Ο 16 v záv. na výh. 8 ne Výhybkář St. I Vk 3 ručně výh. / pos. kontrolní zámek Ο 2 v záv. na výh. 16 ne dozorce výhybek Vysvětlivky a mimořádnosti: V dopravní kanceláři je uložen jeden přenosný výměnový zámek uzamykatelný včetně hlavních a náhradních klíčů. Na stanovišti St. II je uložen jeden přenosný výměnový zámek uzamykatelný včetně hlavního klíče, náhradní klíč je uložen u výpravčího v uzamykatelné skříňce. Výkolejka Vk 3 je dvojče na 3. a 5. koleji. Poznámka: pos. = posunová četa dopravce výh. = výhybkář nebo dozorce výhybek Strana 12 (celkem 39)

14 23. Výhybky na širé trati Obsluha Ohřev nebo údaj dle Provozovatel zařízení (např. Označení odkud/ Zabezpečení Údržba, ČD, jak kým (ČSD) provozovatel T100 čl. vlečky, apod.) Úsek trati: Jablonec nad Nisou - Smržovka nz. Nová Ves nad Nisou km 15,047 1 ručně pos. výměnový zámek do ne přímého směru 14 odtlačný vým. zámek t 9 v záv. na výh. 2 2 ručně pos. kontrolní výměnový ne zámek do přímého směru 63 v záv. na výh. 1 3 ručně pos. výměnový zámek do přímého směru 24 ne odtlačný vým. zámek t 18 v záv. na Vk 1 Vk 1 ručně pos. kontrolní zámek ne v závislosti na výh. 3 Ο 21 Úsek trati: Jablonec nad Nisou Smržovka z. Jablonecké Paseky km 16,346 B 1 ručně pos. výměnový zámek do přímého směru 35 odtlačný vým. zámek t 61 v záv. na výh. B 2 ne B 1 ručně Vysvětlivky a mimořádnosti: Výhybka č. 1, 2 a 3 ve Nové Vsi nad Nisou má výsledný klíč Vk 1/3t/3 a 2/1t/1 držen v EMZ Nová Ves nad Nisou (náhradní klíče u výpravčího ŽST Jablonec nad Nisou). Výhybka č. B 1 v Jabloneckých Pasekách má výsledný klíč B 2/B 1t/B 1 držen v EMZ Jablonecké Paseky (náhradního klíč u výpravčího ŽST Jablonec nad Nisou). V případě poruchy mechanického zámku (popř. EMZ) nutno považovat výhybky v nz v Nové Vsi nad Nisou a Jabloneckých Pasekách za nezabezpečené. Další podrobnosti v Příloze č. 3 SŘ (Obluhovací řád) a Příloze č. 4A SŘ (Přípojový provozní řád). Poznámka: pos. = posunová četa dopravce Strana 13 (celkem 39)

15 24. Výhybky a výkolejky, které jsou v základní poloze uzávorovány nebo uzamčeny V základní poloze (i mimo vlakovou dopravu) jsou klíče od výhybek: 5/2, 7/9 a Vk 2/8 v úschově u výpravčího; 13/11 a Vk 3/16 v úschově u dozorce výhybek St. II. v souladu s tabulkou uzamčení výhybek (Příloha 6 SŘ). V době neobsazení výhybkářského stanoviště St. II. dozorcem výhybek musí být v úschově hlavní klíče uzamčené v ústředním zámku a obslouženo zabezpečovací zařízení tak, aby byla postavena vlaková cesta pro vjezd vlaků na první kolej (odjezd z první koleje) dle pokynů výpravčího. V základní poloze i mimo vlakovou dopravu je uzamčena výhybka č. 1, 2 a 3 a výkolejka Vk 1 v Nové Vsi nad Nisou; výsledný klíč Vk 1/3t/3 a 2/1t/1 držen v EMZ Nová Ves nad Nisou. V základní poloze i mimo vlakovou dopravu je uzamčena výhybka č. B 1 v Jabloneckých Pasekách; výsledný klíč B 2/B 1t/B 1 držen v EMZ Jablonecké Paseky. 25. Výhybky, které musí být uzamčeny, jsou-li při jízdě vlaku pojížděny po hrotu Při jízdách vlaků, jsou-li pojížděny po hrotu, musí být uzamčeny všechny výhybky. 26. Hlavní klíče od výhybek, výkolejek, kolejových zábran, přenosných výměnových zámků, pákových zámků a kovových podložek uzamykatelných Za vlakové dopravy: Při postavené vlakové cestě od Smržovky na kolej č.4 musí být klíč od výhybek č. 7/9 uzamčen v ústředním zámku v dopravní kanceláři. Při výluce dopravní služby výpravčího ŽST Jablonce nad Nisou dolní nádraží klíč Výluka dopravní služby má v úschově výpravčí ŽST Jablonec nad Nisou. Při krytí nesjízdných míst a pod. Dojde-li při výluce koleje k uzamčení výhybky za účelem krytí nesjízdného místa, uschovává hlavní klíče od přenosného výměnového zámku výpravčí. Po dobu pracovní činnosti je klíč v úschově u vedoucího práce, popř. v úschově u výpravčího. Uložení klíčů od přenosných výměnových zámků uzamykatelných v čl. 22 SŘ. Strana 14 (celkem 39)

16 28. Pečetění náhradních klíčů Náhradní klíče smí pečetit náměstek přednosty PO a dozorčí provozu. Pečetění se provádí služebním pečetidlem, které je uloženo u P PO v ŽST Liberec (dozorčího Jablonec nad Nisou **)). Pečetidla jsou označena: ÚSTECKÁ DRÁHA 374 ÚSTECKÁ DRÁHA 329 *). ÚSTECKÁ DRÁHA 382 **). Strana 15 (celkem 39)

17 C. ZABEZPEČOVACÍ ZAŘÍZENÍ 31A. Zabezpečovací zařízení ve stanici Stanice je vybavena zabezpečovacím zařízením 1. kategorie a elektromechanickými prvky, sestávajícími ze dvou ústředních zámků, dvou hradlových skříní a kolejové desky. Vjezdová i odjezdová návěstidla a jejich předvěsti jsou světelné. Výhybky a výkolejky jsou přestavovány ručně, opatřeny výměnovými zámky, jejichž hlavní klíče jsou uzamykány podle závěrové tabulky v ústředním zámku, jeden je na stanovišti dozorce vyhybek St. II a druhý v dopravní kanceláři. Závislost ústředního zámku umístěného na stanovišti dozorce vyhybek St. II s kolejovou deskou v dopravní kanceláři je zabezpečena prostřednictvím výměnového souhlasového hradla souhlasové vložky jsou v hradlové skříni na St. II a v hradlové skříni v dopravní kanceláři. Na zabezpečovacím zařízení je závislé přejezdové zabezpečovací zařízení přejezdů v km 11,969; 12,682 a 12,822. Rozvaděč zabezpečovacího zařízení je umístěn v místnosti ATÚ. Hlavním vypínačem se vypne síťové napájení zabezpečovacího zařízení. Zaplombované náhradní klíče od místnosti, kde je umístěno sdělovací a zabezpečovací zařízení (dále ATÚ), jsou uloženy v dopravní kanceláři. Rozvaděč zabezpečovacího zařízení je umístěn v reléové místnosti. Hlavním vypínačem se vypne síťové napájení zabezpečovacího zařízení. Pro obsluhu staničního zabezpečovacího zařízení platí závěrová tabulka a předpis (ČD) Z1. Obsluha zařízení se provádí v souladu s ustanovením předpisu (ČD) Z 1 a Doplňujícího ustanovení pro obsluhu SZZ (Příloha 5A SŘ). Na pracovišti výpravčího umístěno zařízení JOP REMOTE 98, které umožňuje obsluhu nz Nová Ves nad Nisou a Jablonecké Paseky a PZZ v km 14,939 a 14,448. Personální identifikační karta k JOP je u výpravčího ŽST Jablonec nad Nisou. Náhradní personální identifikační karta k JOP je zapečetěna u výpravčího (předává se v odevzdávce dopravní služby). Doplňující ustanovení pro obsluhu zabezpečovacího zařízení je v Příloze č. 5A SŘ. Závěrová tabulka, tabulka uzamčení výhybek, schéma desky ústředního stavědla a pomocných stavědel a situační schéma jsou uloženy v Příloze č. 6 SŘ. 31B. Zabezpečovací zařízení v přilehlých mezistaničních úsecích Zabezpečovací zařízení v přilehlém úseku Jablonec nad Nisou - Smržovka, Jablonec nad Nisou dolní nádraží Jablonec nad Nisou a Jablonec nad Nisou dolní nádraží - Vesec u Liberce je 1. kategorie (telefonické dorozumívání). V úseku Vesec u Liberce Jablonec nad Nisou dolní nádraží jsou přejezdy v km 4,829, 5,008, 5,446,5,626, 5,938, 6,105 a 6,222 závislé na odjezdovém návěstidle LJ v ZST Vesec u Liberce a na krycím návěstidle Sk v km 6,526 ze směru od Jablonce nad Nisou dolní nádraží: Strana 16 (celkem 39)

18 Návěstidlo Druh a označení Poloha v km Odkud se obsluhuje Rozsvícení Poznámky krycí návěstidlo Sk světelné 6, Předvěst krycího návěstidla PřSk světelné 7, štít Op Krycí návěstidla nákladiště - zastávky Nová Ves nad Nisou jsou zahrnuta do ovládacího systému (JOP) DOZ Remote 98 ve stanici Jablonec nad Nisou (uvedeno v Příloze č. 3 SŘ OŘ NZ Nová Ves nad Nisou). 31C. Přejezdy, přechody a ostatní křížení dráhy s pozemní komunikací Identifikační označení Poloha (km) Katego rie (druh) komuni kace Typ a kategorie přejezdu, přechodu, křížení Poznámka Sousední stanice: Vesec u Liberce km 3,775 3,953 IV. tř. PZS 3 SNI* obsluha automaticky jízdou vlaku a postavením návěstidla na návěst dovolující P 5504 AŽD 71 jízdu ze ŽST Vesec u Liberce; km poloha ovl. obvodů --; 4,849; kontrola PZZ v ŽST Vesec u Liberce; závislost na návěstidlech S a LJ mezi ulicemi Nad Tratí a Za Drogerií Zastávka Vratislavice nad Nisou km 4,734 A P 5505 P 5506 B P ,829 III. tř. PZS 3ZBLI PZZ-RE/AC obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl. obvodů 4,111; 5,466; kontrola PZZ v JOP v ŽST Vesec u Liberce; závislost na návěstidle LJ a Sk; ul. Dlouhomostecká 4,928 IV. tř. k u zast. ČD Vratislavice nad Nisou z ul. Dlouhomostecké 5,008 IV. tř. PZS 3ZBLI obsluha automaticky jízdou vlaku, km PZZ-RE/AC poloha ovl. obvodů 3,943; 6,125; kontrola PZZ v JOP v ŽST Vesec u Liberce; závislost na návěstidle LJ a Sk; u zast. ČD Vratislavice nad Nisou ul. Prosečská navazuje na ul. Dlouhomosteckou Strana 17 (celkem 39)

19 C P 5508 D P ,446 IV. tř. PZS 3SBLI PZZ-RE/AC 5,626 IV. tř. PZS 3SBLI PZZ-RE/AC obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl. obvodů 4,809; 6,125; kontrola PZZ V JOP v ŽST Vesec u Liberce; závislost na návěstidle LJ a Sk; od Liberce z ul. Na Břehu vpravo přes řeku Nisu obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl. obvodů 4,988; 6,242; kontrola PZZ v JOP v ŽST Vesec u Liberce; závislost na návěstidle LJ a Sk; z ul. Tanvaldské z Liberce vpravo přes řeku Nisu P ,833 IV. tř. k ul. Prosečská P 5511 E P 5512 F P 5513 G 5,938 IV. tř. PZS 3SBI PZZ-RE/AC 6,105 IV. tř. PZS 3SBI PZZ-RE/AC 6,222 IV. tř. PZS 3SBI PZZ-RE/AC obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl. obvodů 4,988; 7,321; kontrola PZZ v JOP v ŽST Vesec u Liberce; závislost na návěstidle LJ a Sk; ul. U Studánky obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl. obvodů 4,988; 7,321; kontrola PZZ v JOP v ŽST Vesec u Liberce; závislost na návěstidle LJ a Sk; ul. Prosečská z Tanvaldské u tramvajové zastávky Kyselka obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl. obvodů 4,988; 7,321; kontrola PZZ v JOP v ŽST Vesec u Liberce; závislost na návěstidle LJ a Sk; u tramvajové zastávky Proseč škola Zastávka Proseč nad Nisou km 7,094 P ,257 III. tř. k Proseč Milíře u zastávky ČD Proseč n. Nisou P ,610 IV. tř. k ul. U Šamotky vpravo P ,740 IV. tř. k z ul. U Šamotky do ul. Za Tratí P ,082 IV. tř. k U tramvajové zastávky Proseč Výhybna P ,494 IV. tř. k přístup z ul. Za Říčkou poblíž tramvajové zastávky Nový Svět Sousední stanice Jablonec nad Nisou dolní nádraží km 10, ,183 IV. tř. PZS 3 SNI* AŽD 71 obsluha postavením návěstidla na návěst dovolující jízdu ze ŽST Jablonec nad Nisou dolní nádraží, km poloha ovl.obvodů ---; ---; Kontrola PZZ v ŽST Jablonec nad Nisou dolní nádraží; závislost na návěstidlech S a LJ; z ul. Liberecké do ul. U Plynárny v blízkosti je tramvajová zastávka Brandl Strana 18 (celkem 39)

20 P ,969 IV. tř. PZS 3 ZNI* AŽD 71 P 5521 P 5522 P 5523 P 5524 P 5525 P 5526 P 5527 obsluha postavením návěstidla na návěst dovolující jízdu ze ŽST Jablonec nad Nisou, km poloha ovl.obvodů ---; ---; Kontrola PZZ v ŽST Jablonec nad Nisou; závislost na návěstidlech L a SJ; ul. Vodní - přejezd je v obvodu ŽST Jablonec nad Nisou Vlastní stanice: Jablonec nad Nisou km 12,185 12,682 III. tř. PZS 3 ZNI* AŽD 71 12,822 III. tř. PZS 3 SNI* AŽD 71 13,050 IV. tř. PZS 3 SNI AŽD 71 13,443 III. tř. PZS 3 ZNI AŽD 71 13,634 IV. tř. PZS 3 SNI AŽD 71 13,805 III. tř. PZS 3 SNI AŽD 71 obsluha automaticky jízdou vlaku a postavením návěstidla na návěst dovolující jízdu ze ŽST Jablonec nad Nisou, km poloha ovl.obvodů 12,455; 13,242; kontrola PZZ v ŽST Jablonec nad Nisou; závislost na návěstidlech S, L 1, L 2 a L 4; ul. V Aleji přístupná z ul. Pražské obsluha automaticky jízdou vlaku a postavením návěstidla na návěst dovolující jízdu ze ŽST Jablonec nad Nisou, km poloha ovl.obvodů 12,455; 13,242; kontrola PZZ v ŽST Jablonec nad Nisou; závislost na návěstidlech S, L 1, L 2 a L 4; ul. Revoluční obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl.obvodů 12,694; 13,434; kontrola PZZ v ŽST Jablonec nad Nisou; Vzdušná ulička - ul. Kokoníská obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl.obvodů 12,833; 14,218; kontrola PZZ v ŽST Jablonec nad Nisou; ul. Lesní obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl.obvodů 13,242; 14,218; kontrola PZZ v ŽST Jablonec nad Nisou; ul. Antala Staška obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl.obvodů 13,242; 14,218; kontrola PZZ v ŽST Jablonec nad Nisou; ul. Lovecká 14,064 IV. tř. k ul. Na Hutích ul. U Zastávky Zastávka Jablonec nad Nisou zastávka km 14,082 P ,448 IV. tř. PZS 3 SBI PZZ-K obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl.úseků 13,790; 14,948; kontrola PZZ JOP ŽST Jablonec nad Nisou, automatická výluka PZZ při obsluze nákladiště; ul. Alešova přístupná z ul. Novočeské Strana 19 (celkem 39)

21 P ,939 III. tř. PZS 3 ZBI AŽD - EA obsluha automaticky jízdou vlaku, km poloha ovl.obvodů 14,214; 15,652; kontrola pomocí JOP PZZ v ŽST Jablonec nad Nisou (místní obsluha v nz Nová Ves nad Nisou; závislá na náv. Lk a Sk); ul. Novočeská - silnice Jablonec nad Nisou Nová Ves nad Nisou Nákladiště - zastávka Nová Ves nad Nisou km 15,047 P ,617 IV. tř. k ul. Letohradská u zahrádkářské kolonie zastávka Jablonecké Paseky km 16,346 P ,368 IV. tř. PZM 2 obsluha závorář Jablonecké Paseky; ul. Vítězslava Nezvala u domova důchodců P ,713 IV. tř. k po silnici nepřístupný (louka) u tunelu P ,885 IV. tř. k (louka) U Kostelního vrchu P ,982 IV. tř. k Kostelní vrch P ,219 III. tř. k za benzinovou pumpou v obvodu zastávky Lučany nad Nisou Zastávka Lučany nad Nisou km 19,443 P ,265 I. tř. PZS 3 ZNI * SSSR Sousední stanice: Smržovka km 20,689 obsluha automaticky jízdou vlaku a ručně ze ŽST Smržovka, km poloha ovl.obvodů 19,602; 20,496; kontrola PZZ v ŽST Smržovka; závislost na návěstidle L; hlavní silnice z Jablonce nad Nisou do Tanvaldu u bývalého Strojobalu Popis přejezdového zabezpečovacího zařízení a způsob obsluhy: Přejezdy v km 4,829, 5,008, 5,446, 5,626, 5,938; 6,105 a 6,222 jsou závislé na odjezdovém návěstidle LJ v ZST Vesec u Liberce a na krycím návěstidle Sk v km 6,526 ze směru od Jablonce nad Nisou dolní nádraží, kontroluje se pohotovostní, bezvýlukový a bezanulační stav. Návěst Volno na návěstidlech je návěštěna při současném splnění těchto podmínek: všechny PZS kryté návěstidlem jsou v pohotovostním, bezvýlukovém a bezanulačním stavu. U přejezdů v km 4,829; 5,008; 5,446 a 5,626, 5,938; 6,105 a 6,222 popis a obsluha zařízení odpovídají ustanovením předpisu (ČD) Z 2 příloha 6 a Doplňujícímu ustanovení k předpisu (ČD) Z 2 pro obsluhu PZZ (Příloha č. 5A SŘ). Přejezd v km 11,183 není ovládán automaticky jízdou vlaku (nejsou zřízeny kolejové obvody přejezdy jsou uváděny do činnosti v závislosti na návěsti dovolující jízdu návěstidla S a LJ v Jablonci nad Nisou dolním nádraží. Strana 20 (celkem 39)

22 Přejezd v obvodu stanice v km 11,969 není ovládán automaticky jízdou vlaku (nejsou zřízeny kolejové obvody přejezdy jsou uváděny do činnosti v závislosti na návěsti dovolující jízdu návěstidla L a SJ v Jablonci nad Nisou). Obsluha PZS v km 12,682; 12,822; 13,050; 13,443; 13,634 a 13,805 odpovídá ustanovení předpisů (ČD) Z 2. K PZS v km 14,448 a 14,939 pro obsluhu platí Doplňující ustanovení dle ustanovení předpisu (ČD) Z2 pro obsluhu DOZ Remote 98 Jablonec nad Nisou (Příloha č.5a SŘ). 32. Seznam hlavních návěstidel a jejich předvěstí. Seznam ostatních nepřenosných návěstidel platných pro posun, indikátorů a návěstidel pro zkoušku brzdy. Návěstidlo, druh a označení předvěst Př L světelná vjezdové L světelné Poloha v km Odkud a kým se obsluhuje Rozsví cení Poznámky obslužný 11,630 pult --- výpravčí DK seřaďovací (zarážedlo koleje 5a) seřaďovací (zarážedlo koleje3a) seřaďovací (zarážedlo koleje 4a) seřaďovací (zarážedlo koleje 6a) označník od Jablonce nad Nisou dolní nádraží odjezdové SJ světelné seřaďovací (zarážedlo koleje 8) 11,956 obslužný pult výpravčí DK 11, , , , ,006 12, obslužný pult výpravčí DK 12, vzdálenost vjezdového návěstidla --- od krajní výhybky m u návěstidla je zřízen telefon (přímé spojení, přivolávací okruh) neosvě tluje se Zarážedlo na koleji č.5a v km 11,980 neosvě tluje se Zarážedlo na koleji č.3a v km 11,998 neosvě tluje se Zarážedlo na koleji č.4a v km 11,988 neosvě tluje se Zarážedlo na koleji č.6a v km 11,995 Vzdálenost od krajní výhybky 60 m platí pro kolej č. 1, 2, 4 neosvě tluje se Zarážedlo na koleji č.8 v km 12,135 Strana 21 (celkem 39)

23 seřaďovací (zarážedlo vrata vlečky) seřaďovací (zarážedlo koleje 5) odjezdové L 4 12,307 světelné odjezdové L 2 12,322 světelné odjezdové L 1 12,367 světelné seřaďovací (zarážedlo koleje 8a) označník od Smržovky 12,667 vjezdové S 12,850 světelné předvěst Př S světelná 12, , obslužný pult výpravčí DK obslužný pult výpravčí DK obslužný pult výpravčí DK 12, ,440 neosvě tluje se Zarážedlo na vratech vlečky v km 12,192 neosvě tluje se Zarážedlo na koleji č.5 v km 12,209 neosvě tluje se Zarážedlo na koleji č.8a v km 12, Vzdálenost od krajní výhybky 231 m obslužný vzdálenost vjezdového návěstidla pult --- od krajní výhybky 417 m výpravčí DK u návěstidla je zřízen telefon (přímé spojení, přivolávací okruh) obslužný pult --- výpravčí DK Strana 22 (celkem 39)

24 D. SDĚLOVACÍ A JINÁ ZAŘÍZENÍ 36. Telekomunikační zařízení Telefonní okruhy Železniční stanice je připojena na podružnou automatickou telefonní ústřednu ČD ATÚ Jablonec nad Nisou (s volbou xxx), do které jsou zapojeny linky provozní účastnické sítě ČD (účastnickým spojením spojem volacího čísla 251, 211). Volací čísla jednotlivých účastníků Provozní sítě ČD jsou uvedena v telefonním seznamu PO Liberec. V dopravní kanceláři je umístěn zapojovač, do kterého jsou zapojena tato telefonní spojení: traťové spojení Jablonec nad Nisou dolní nádraží, Vesec u Liberce, Smržovka; účastnické spojení; přivolávací okruh k vjezdovým návěstidlům; výhybkářské spojení se stanovištěm St. II. Zapojovač obsluhuje výpravčí. V případě poruchy zapojovače je třeba použít náhradní zapojovač. Manipulační kancelář Edps jsou uloženy na webových stránkách přístupných výpravčímu prostřednictvím APM-DK. Obsluhu zajišťuje výpravčí dle stanoveného rozvrhu služby (dopravu všech druhů informací a zpráv, určené pro služební potřebu pro stanici Jablonec nad Nisou, Jablonec nad Nisou dolní nádraží a zastávku Jablonecké Paseky). Traťové radiové spojení: Radiodispečerská vlaková síť SRV provozovaná systémem TESLA SELECTIC nebo systémem ASCOM umožňuje navázání rádiového spojení mezi dopravními zaměstnanci a strojvedoucími vybraných hnacích vozidel na traťovém úseku Liberec Tanvald (Kořenov) Železný Brod. V provozu se využívá rádiových stanic systému TRS TESLA, ASCOM a MOTOROLA. Popis a obsluha jsou uloženy v Příloze č. 21 SŘ. Radiové spojení je povoleno používat k výměně sdělení a udílení pokynů při řízení a výkonu dopravní služby, při zabezpečování jízd vlaků (PMD) dle ustanovení předpisu (ČD) D 2 a (ČD) Z 11. Radiová stanice ASCOM SE 550 (základnová) se nachází v dopravní kanceláři a zajišťuje spojení výpravčího s vozidlovými nebo přenosnými radiostanicemi v obvodu. Dále se v obvodu používají přenosné radiostanice ASCOM SE 140 a MOTOROLA P 110, 040, CP 140, GP 300. Rozdělení na pracoviště, popis a obsluha jsou uvedeny v Příloze č. 21 SŘ. Strana 23 (celkem 39)

25 Výpočetní technika V dopravní kanceláři na stanovišti výpravčího je umístěno 1 PC s aplikací Automatizované pracovní místo dopravní kanceláře (APM DK DD dále EDD) pro vedení dopravního deníku, pro plánování vlaků, naplnění a úpravu datové základny, výpočet výkonů, prohlížení archivu a vypočet, vytvoření a odeslání informace Plnění GVD na počítači, obsluhuje výpravčí. Počítač je doplněn tiskárnou pro nouzové vytištění EDD. Popis a rozmístění výpočetní techniky jsou uvedeny v Příloze č. 24 SŘ. Služební mobilní telefon má přidělen přednosta PO, náměstek přednosty PO, nehodová pohotovost vedoucích zaměstnanců PO, traťový výpravčí ŽST Liberec, výpravčí ŽST Tanvald, výpravčí ŽST Velké Hamry a výpravčí ŽST Smržovka. 37. Informační zařízení pro cestující Staniční rozhlas V železniční stanici je instalována rozhlasová ústředna VRÚ 500 se třemi reproduktorovými větvemi. Návod k obsluze ústředny je v Příloze č. 5F SŘ. Rozhlas se používá k informování cestujících a pro předávání pokynů při posunu. Vzory hlášení pro cestující jsou uvedeny v Příloze č. 27 SŘ. 38. Záznamová zařízení Záznamová zařízení U přejezdu v km 14,939 a v km 14,448 je kontrola správné činnosti PZS provedena pomocí JOP (Jednotné obslužné pracoviště) výpočetní technikou u výpravčího v Jablonci nad Nisou. Pro obsluhu platí Doplňující ustanovení pro obsluhu DOZ Remote 98 Jablonec nad Nisou (Příloha č.5a SŘ). 40. Ostatní zařízení Ostatní informační zařízení Hodiny: zařízení Jednotný čas je umístěno ve služební místnostech a prostorách pro cestující. Mateční hodiny jsou umístěny v ŽST Liberec. Strana 24 (celkem 39)

26 F. ORGANIZACE DOPRAVNÍHO PROVOZU 54. Určený zástupce přednosty PO Zástupcem vrchního přednosty PO je náměstek přednosty PO. 56. Dozorčí provozu ve směnách a výpravčí, jejich stanoviště Výpravčí: Stanoviště: dopravní kancelář v přijímací budově. Povinnosti: 1. Výpravčí je vedoucím směny a je mu podřízen celý obvod stanice. Je podřízen vedoucímu směny, případně traťovému výpravčímu ŽST Liberec dle Prováděcího nařízení k předpisu (ČD) D Jeho povinnosti vyplývají z platných právních předpisů, služebních předpisů (ČD), pracovní smlouvy, pracovní náplně a dalších opatření stanovené nadřízenou složkou a přednostou PO. 3. Veškeré mimořádné události a pracovní úrazy hlásí výpravčímu ŽST Liberec. 4. Vede vztažnou dopravní dokumentaci (APM DK - DD), v případě poruchy provozu počítače vede dopravní deník podle přílohy č. 9 předpisu (ČD) D 2 (povolené úpravy uvedeny v čl. 63 SŘ). 5. Sleduje jízdy vlaku včetně případného splnění všech souvisejících úkonů u vlaku před jeho odjezdem a informuje strojvedoucího o případném prodloužení pobytu vlaku ve stanici. 6. Při odstavení hnacího vozidla strojvedoucí odevzdá klíče do úschovy výpravčímu v dopravní kanceláři. 7. Vydává hlavní klíč Výluka dopravní služby ŽST Jablonec nad Nisou dolní nádraží. Vydává klíč od služební místnosti Nz. Nová Ves. Odpovídá za správnou evidenci hlavních klíčů v "Zápisníku o použití souprav hlavních klíčů" a za včasnost jejich vrácení. 8. V době neobsazení stanoviště St. I a St. II plní povinnosti výhybkáře St. I a dozorce výhybek St. II. 9. Je odpovědný za obsluhu telekomunikačních a zabezpečovacích zařízení. Strana 25 (celkem 39)

27 57. Staniční dozorci, signalisté, dozorci výhybek a výhybkáři, operátoři železniční dopravy, závoráři v obvodu ŽST, dělníci v dopravě, jejich stanoviště (stavědla) Výhybkář - stanoviště I. Má stanoviště v dopravní kanceláři; obsazení pracoviště dle Rozvrhu služby k platnému GVD. Dozorce výhybek - stanoviště II. Má stanoviště na St. II, obsazení pracoviště dle Rozvrhu služby k platnému GVD. V železniční stanici Jablonce nad Nisou jsou dvě výhybkářská stanoviště obsazená výhybkářem a dozorcem výhybek. Výhybkář St. I za vlakové dopravy i při posunu obsluhuje ručně stavěné výhybky č. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9 a výkolejku Vk 1. Dozorce výhybek St. II za vlakové dopravy i při posunu obsluhuje ručně stavěné výhybky č. 10, 11, 13, 14, 15, 16, 17 a výkolejku Vk 3. V době, kdy není stanoviště St. I obsazeno, přestavuje výhybky a výkolejky v obvodu St. I při posunu výhybkář St. II nebo zaměstnanec řídící posun (nebo jím určený člen posunové čety). Je-li to technologicky účelné, přestavuje výhybky a výkolejky při nepřítomnosti výhybkářů výpravčí. Výhybky a výkolejky může na příkaz výpravčího při posunu obsluhovat i zaměstnanec řídící posun (nebo jím určený člen posunové čety). Jejich povinnosti vyplývají z platných právních předpisů, služebních předpisů (ČD), pracovní smlouvy, pracovní náplně a dalších opatření stanovené nadřízenou složkou a přednostou PO (výhybkář St. I vykonává současně i práci staničního dělníka). V souladu s předpisem (ČD) D 2 můžou na příkaz výpravčího zpravit vlak (PMD, posunový díl) o tom, že stojí na koleji jako druhý (příp. další). 58. Zaměstnanci jiných OS podílející se na výkonu dopravní služby U vlaků bez obsluhy vlaku provádí zkoušku brzdy zaměstnanec řídící posun (popř. výpravčí) nebo obsluha jiného vhodného vlaku na příkaz výpravčího. Obsluhou výhybky č. 8 a Vk 2 je pověřen při jízdě na vlečku zaměstnanec řídící posun dopravce. Vlakvedoucí osobní přepravy provádí zkoušky brzdy u vlaků osobní přepravy, sepisuje Záznam vozových závad zajišťuje osvětlení přívěsných vozů dle Přílohy číslo 26 části B SŘ. Obsluha PMD provádí zkoušku brzdy pro posun mezi dopravnami. Strojvedoucí osobních vlaků, vykonávají dopravní ( včetně posunu, předtápění a osvětlování přívěsných vozů) a přepravní činnosti u vlaků dle Přílohy číslo 26 SŘ. Určený zaměstnanec dopravce je povinný sledovat dlouhodobě odstavená vozidla v obvodu stanice z důvodu šuntovosti. Před zařazením do vlaku upozorní na zařazení nešuntujících vozidel výpravčího. Strana 26 (celkem 39)

28 60. Odevzdávka, nástup a ukončení dopravní služby Výpravčí odevzdává dopravní službu písemně, osobně i ústně. Odevzdávka dopravní služby se provádí ve zvláštní knize Knize odevzdávek služby. Vzor Odevzdávky dopravní služby je uveden v Příloze čís. 8 SŘ. Výpravčí neprovádí žádný záznam o předání služby v elektronickém dopravním deníku. Za převzetí/odevzdání služby je považováno přihlášení/odhlášení se do počítače pod svým jménem a heslem. Dozorce výhybek St. II odevzdává dopravní službu písemně (umožňuje li to Rozvrh služby i osobně a ústně) ve zvláštní knize Knize odevzdávek služby. Vzor Odevzdávky dopravní služby je uveden v Příloze čís. 8 SŘ. Při nástupu výhybkáře na neobsazené pracoviště se uvede den, čas a podpis skutečného převzetí služby (dle vzoru v Příloze čís. 8 SŘ). Výhybkář St. I zapisuje nástup a ukončení služby do telefonního zápisníku výpravčího. Seznámení s dopravní situací při nástupu do služby viz příl. č. 8 SŘ. 62. Jízdy speciálních vozidel v obvodu stanice Sněhová fréza KSF 72, sněhový pluh KSP 411 S a čistící stroj PSE smí všechny koleje. Sněhové pluhy při jízdě kolem rampy, zvýšeného nástupiště, skladiště a v místech výhybek je jejich jízda povolena jen v nepracovním postavení; nesmí na manipulační koleje č. 3 a 5. Přejezdy v obvodu stanice v km 11,969; 12,682 a 12,822 jsou závislé na vjezdových a odjezdových návěstidlech. Je-li dovolována jízda PMD jiným způsobem, než návěstí dovolující jízdu (kromě PN) hlavního návěstidla, musí výpravčí zajistit uzavření přejezdu ruční obsluhou tlačítka Uzavření přejezdu, nebo musí provést dopravní opatření dle předpisu (ČD) D 2 (zpravit strojvedoucího o tom, že PZZ pro jeho jízdu neúčinkuje). 63. Povolené úpravy dopravní dokumentace vedené písemně Dopravní dokumentace v elektronickém dopravním deníku je vedena dle předlohy uvedené v článku 2.1. Automatizované pracovní místo dopravní kanceláře, dopravní deník a plánování. Zápisy do elektronického dopravního deníku ( jména výpravčích sousedních stanic) se zapisují textem modré barvy, textem červené barvy se provádějí zápisy dopravního charakteru ve smyslu předpisu (ČD) D 2. Elektronický dopravní deník povolené úpravy dle směrnice APM DK (automatizované pracovní místo dopravní kanceláře). Směrnice je uložena v příloze č. 24 SŘ. Použití nadefinovaných sloupců elektronického dopravního denníku: sloupec S 2 hlášení čas. údaje o postavení a volnosti vlakové cesty v obvodu dozorce výhybek St.II dle čl. 77 SŘ. Strana 27 (celkem 39)

29 sloupec VC dojel/odjel celý - časový údaj hlášení zaměstnance, který provedl zjištění dle čl. 71 SŘ. Stávající Dopravní deník: Postup i v případě poruchy elektronického dopravního deníku. Do upraveného sloupce 12 dopravního deníku (úprava: VDOC ) zapisuje výpravčí údajem času hlášení výhybkáře St. II, případně i St I, že vlak (PMD) dojel/odjel do/ze stanice celý. Dozorce výhybek St. II údaj o uvedených hlášeních zapisuje do upraveného sloupce 4 Zápisníku volnosti a správného postavení vlakové cesty (úprava: VDOC ). Nedojde-li k uvolnění zadního námezníku, doplní se hlášení o ohlášení této skutečnosti. Toto hlášení zapisuje výhybkář časovým údajem do upraveného sl. 4 Zápisníku volnosti a správného postavení vlakové cesty (s poznámkou námezník ); výpravčí do sl. 17 dopravního deníku (s poznámkou námezník ). Veškeré úpravy v dopravní dokumentaci uvedeny v Příloze č. 23 SŘ. 65. Sklonové poměry pro zajištění vozidel proti ujetí a při vykonávání jednoduché a úplné zkoušky brzdy Kolej č. (záhlaví ze směru) Stavební spád v Spád směrem k záhlaví směr Jablonec nad Nisou dolní 24,45 o / oo Jablonec nad Nisou dolní nádraží nádraží Koleje 1., 2., 3., 3a, 4, 4a, 5, 5a, 6, 6a, 8, 8a kolej 1,42 O / OO. Jablonec nad Nisou dolní nádraží včetně zhlaví záhlaví směr Smržovka 24,0 O / OO výpravní budově ŽST Jablonec nad Nisou Místa, kde jsou uloženy nepoužité prostředky k zajištění vozidel proti ujetí jsou uvedena v čl. 116 SŘ. Na zajištění vozidel v přidělených obvodech dozírá příslušný zaměstnanec (výhybkář St. I v obvodu výpravčího a dozorce výhybek St. II). Za odstranění ostatních zajišťovacích prostředků a povolení ručních brzd z opačné strany soupravy, kterými byla vozidla zajištěna odpovídá výpravčí (na jeho příkaz provede výhybkář St. I, popř. dozorce výhybek St. II). Pro zajištění vlaku při vykonání JZB a ÚZB se postupuje v souladu s předpisem ČD V 15/I. Podmínky, za kterých je při vykonání JZB a ÚZB, odbrzdit ruční a průběžnou brzdu, nutno vypočítat dle předpisu ČD V 15/I. Vzhledem ke spádu do normativu hmotnosti není třeba činit další opatření. Strana 28 (celkem 39)

30 67. Ohlašování změn ve vlakové dopravě Změny ve vlakové dopravě jsou výpravčímu ohlašovány aplikací ISOŘ, která je součástí EDD v souladu s Prováděcím nařízením k předpisu (ČD) D 7 část B. Výpravčí oznamuje změny ve vlakové dopravě dozorci výhybek a výhybkáři při nástupu na pracoviště a dále do 10 minut po jejich obdržení. V době výluky služby výpravčího ŽST Jablonec nad Nisou dolní nádraží, ohlašuje změny ve vlakové dopravě výhybkáři v ŽST Jablonec nad Nisou dolní nádraží při nástupu na pracoviště a dále do 10 minut po jejich obdržení. Výhybkář St.I potvrdí seznámení se změnami ve vlakové dopravě při nástupu na pracoviště a po jejich ohlášení svým podpisem v telefonním zápisníku výpravčího. Jsou-li místně obsluhovány při poruše PZS nebo obsluhovány PZM na požádání, hlásí výpravčí změny ve vlakové dopravě i zaměstnanci, obsluhujícímu PZZ. 68. Hlášení předvídaného a skutečného odjezdu Výpravčí ŽST Jablonec nad Nisou hlásí předvídaný odjezd výpravčím ŽST Jablonec nad Nisou dolní nádraží ( v době VSDZ výpravčího výhybkáři), Vesec u Liberce (v době výluky služby výpravčího v ŽST Jablonec nad Nisou dolní nádraží) a Smržovka a závoráři na zastávce Jablonecké Paseky. Je dovolen přenos předvídaného a skutečného odjezdu PC EDD v zapojeném směru telefonické hlášení nabídky a přijetí vlaku se nemění. 71. Způsob zjištění, že vlak dojel/odjel celý Skutečnost, že vlak dojel/odjel do/ze stanice celý ve směru od Jablonce nad Nisou dolní nádraží, zjišťuje sám výpravčí (dále viz TTP). Do sloupce V C EDD nebo do upraveného sl. 12 dopravního deníku při poruše EDD (úprava: VDOC ) zapisuje výpravčí údajem času hlášení dozorce výhybek, strojvedoucího nebo člena obsluhy vlaku, případně výhybkáře, že vlak dojel do stanice celý. Zjišťuje-li výhybkář St. I z příkazu výpravčího, že vlak dojel do stanice celý ohlásí zjištěnou skutečnost výpravčímu telekomunikačním zařízením, osobně nebo návěstí Vlak vjel celý. Poznámka: zjištění, že vlak dojel/odjel do/ze stanice celý = zjištění správného označení konce vlaku a uvolnění zadního námezníku. Skutečnost, že vlak dojel/odjel do/ze stanice celý ve směru od /do Smržovka, zjišťuje dozorce výhybek St. II a zjištěnou skutečnost ohlásí výpravčímu telekomunikačním zařízením. Při nepřítomnosti dozorce výhybek St II za provedení zjištění odpovídá výpravčí. Toto hlášení zapisuje dozorce výhybek St. II časovým údajem do upraveného sl. 4 Zápisníku volnosti a správného postavení vlakové cesty (úprava: VDOC ), výpravčí do sloupce V C EDD nebo do upraveného sl. 12 dopravního deníku při poruše EDD (úprava: VDOC ). Strana 29 (celkem 39)

31 Nedojde-li k uvolnění zadního námezníku, doplní se hlášení o ohlášení této skutečnosti. Toto hlášení zapisuje dozorce výhybek časovým údajem do upraveného sl. 4 Zápisníku volnosti a správného postavení vlakové cesty, výpravčí do sl. poznámky EDD nebo do upraveného sl. 17 dopravního deníku (s poznámkou námezník ) při poruše EDD. Výpravčí provede zápis do elektronického dopravního deníku dle čl. 63 SŘ. 72. Používání upamatovávacích pomůcek Varovný štítek umísťuje výpravčí na páčku příslušného návěstního řadiče na kolejové desce dopravní kanceláři na zdi. 73. Náhradní spojení Při poruše traťového spojení je dalším telekomunikační zařízení: provozní účastnické spojení, rádiové spojení, mimodrážní telefonní spojení, mobilní telefonní spojení. Telefonní čísla sousedních dopraven po provozním účastnickém spojení: Vesec u Liberce Jablonec nad Nisou dolní nádraží 260 Smržovka Jablonecké Paseky 263 Telefonní čísla sousedních dopraven po spojích O 2 (doplňte tužkou): Vesec u Liberce. Jablonec nad Nisou dolní nádraží. Smržovka Radiové spojení: Používá se radiové stanice systému ASCOM. Volací znaky: Vesec u Liberce Jablonec nad Nisou dolní nádraží Smržovka Vlaková cesta, zjišťování volnosti vlakové cesty Železniční stanice tvoří z hlediska zjišťování volnosti vlakové cesty tři obvody. Za volnost vlakové cesty ve svém obvodu stanice odpovídá výpravčí a dozorce výhybek St. II. Obvod I: výpravčího začíná v úrovni vjezdového návěstidla L ze směru od Jablonce nad Nisou dolního nádraží a končí rovinou, vedenou v úrovni spojnice mezi el. stožáry č. 21 a 22 přes koleje č. 1, 2, 3, 4, 6 a 8. Strana 30 (celkem 39)

Staniční řád železniční stanice HORNÍ POLICE

Staniční řád železniční stanice HORNÍ POLICE České dráhy, a.s. Regionální centrum provozu Ústí nad Labem Staniční řád železniční stanice HORNÍ POLICE Dokument je uložen v elektronické podobě. Podepsaný originál tištěného dokumentu je řízeným dokumentem

Více

České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE B R A N I C E. Účinnost od 01.07.2002

České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE B R A N I C E. Účinnost od 01.07.2002 České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE B R A N I C E Účinnost od 01.07.2002 VODÁK Milan PEKÁREK Petr...... přednosta stanice dopravní kontrolor Schválil: Č.j. 14/2002 - O

Více

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE Teplice nad Metují Účinnost od 01.10.2006... Dopravní kontrolor Schválil: č.j. ZDD 015/06-NA dne... Vrchní přednosta UŽST Počet stran:

Více

ZÁZNAM O ZMĚNÁCH 1) Týká se ustanovení článku, příloh

ZÁZNAM O ZMĚNÁCH 1) Týká se ustanovení článku, příloh 3. změna účinnost od 1. 8. 2006 ZÁZNAM O ZMĚNÁCH 1) Číslo změny Č.j. Účinnost od Týká se ustanovení článku, příloh Opravil Dne Podpis 1 1.10.2004 2 1.12.2004 3 1.8.2006 1,4,28,32,54,55, 73 22,54,55,116,

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD LUHAČOVICE

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD LUHAČOVICE ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE LUHAČOVICE Účinnost od : 15.2.2006...... dopravní kontrolor Schválil: č.j. 324 / 06 dne 27.1.2006...... vrchní přednosta UŽST Počet

Více

S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE HVĚZDONICE

S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE HVĚZDONICE ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE HVĚZDONICE Účinnost od: 1.6.2006 Josef Štefko v.r..... dopravní kontrolor Schválil: č.j.: 32/2006 dne: 17.5.2006 Karel Červenka

Více

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE HLUBOČKY- MARIÁNSKÉ ÚDOLÍ Účinnost od: 01. 7. 2005 Ing. Vladimír Fabík v.r. Josef Spáčil v.r....... Vrchní přednosta UŽST dopravní kontrolor

Více

ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Za včasné zapracování změn a za provedení záznamu o změnách odpovídá držitel, u kterého je staniční řád uložen.

ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Za včasné zapracování změn a za provedení záznamu o změnách odpovídá držitel, u kterého je staniční řád uložen. ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Za včasné zapracování změn a za provedení záznamu o změnách odpovídá držitel, u kterého je staniční řád uložen. Číslo změny Č.j. Účinnost od Týká se ustanovení článku, příloh Opravil Dne

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE. Dobrovice. Účinnost od 1.7.2002 ... Ing. Krejčí A. v.r. ...

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE. Dobrovice. Účinnost od 1.7.2002 ... Ing. Krejčí A. v.r. ... ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE Dobrovice Účinnost od 1.7.2002 Ing. Pecháček J. v.r. Merta J v.r....... přednosta ŽST dopravní kontrolor Schválil:č.j.: 49/02-11/3

Více

České dráhy, a.s. JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE J I Ř Í K O V. Účinnost od 12. 12. 2004

České dráhy, a.s. JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE J I Ř Í K O V. Účinnost od 12. 12. 2004 České dráhy, a.s. JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE J I Ř Í K O V Účinnost od 12. 12. 2004 Ivan Hrdlička Ing. Jiří Novotný...... VP UŽST Rumburk dopravní kontrolor Schválil: č.j.

Více

O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro nákladiště. Teplice zámecká zahrada

O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro nákladiště. Teplice zámecká zahrada ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro nákladiště Teplice zámecká zahrada Účinnost od: 1.3.2004 Josef Kraus v.r.... přednosta stanice Václav Červenka v.r.... dopravní kontrolor

Více

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE LITOMĚŘICE horní nádraží Účinnost od 1.7.2002 Ing. Jan Kudera v.r. Václav Chmelař v.r....... přednosta stanice dopravní kontrolor Schválil:

Více

Účinnost od 15.4.2006

Účinnost od 15.4.2006 ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU 4. Z M Ě N A S T A N I Č N Í H O Ř Á D U ŽELEZNIČNÍ STANICE POLICE NAD METUJÍ Účinnost od 15.4.2006... Dopravní kontrolor Schválil: č.j. ZDD 005/06-NA dne... Vrchní

Více

STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE MIKULOV NA MORAVĚ

STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE MIKULOV NA MORAVĚ České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE MIKULOV NA MORAVĚ Účinnost od: 24.3.2006 Bohuslav Hrubý, v. r. dopravní kontrolor Schválil: č.j. 631/2-06 dne: 1.3.2006 Ing. Libor Semorád,

Více

Staniční řád železniční stanice

Staniční řád železniční stanice Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 PRAHA 1 Staniční řád železniční stanice ÚSTÍ NAD LABEM- STŘEKOV Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7

Více

JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU

JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE Kutná Hora město Změna č.3 Účinnost od 15.6.2006 Ing. Petr Pech vrchní přednosta UŽST Karel Sokol...... dopravní kontrolor

Více

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD. Senice na Hané

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD. Senice na Hané České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE Senice na Hané 1. změna Účinnost od 1. 5. 2005 Ing. Vladimír Fabík v.r Josef Spáčil v.r...... Vrchní přednosta UŽST dopravní kontrolor

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE ZÁBOŘÍ NAD LABEM NOVELIZACE. Změna č. 1. Účinnost od: 15.4.2006 ...

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE ZÁBOŘÍ NAD LABEM NOVELIZACE. Změna č. 1. Účinnost od: 15.4.2006 ... ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE ZÁBOŘÍ NAD LABEM NOVELIZACE Změna č. 1 Účinnost od: 15.4.2006 Ing. Petr Pech Karel Sokol...... vrchní přednosta UŽST dopravní

Více

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD FRÝDEK- MÍSTEK

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD FRÝDEK- MÍSTEK České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE FRÝDEK- MÍSTEK Účinnost od 8.10.2005 Nykel Antonín v.r., (VSDK). dopravní kontrolor Schválil: č.j. 3745N/05 dne 4.10.2005 Ing. Baronová

Více

VELKÝ OSEK. Změna č. 3

VELKÝ OSEK. Změna č. 3 ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE VELKÝ OSEK Změna č. 3 Účinnost od 15. 4. 2006 Ing. Petr Pech Karel Sokol...... vrchní přednosta UŽST dopravní kontrolor Schválil:

Více

Kařízek S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE. 2.změna. Účinnost od : 1. dubna 2006. Moravec v.r. dopravní kontrolor

Kařízek S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE. 2.změna. Účinnost od : 1. dubna 2006. Moravec v.r. dopravní kontrolor ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE Kařízek 2.změna Účinnost od : 1. dubna 2006 Moravec v.r. dopravní kontrolor Schválil : č.j. 768/2006 dne 24.3.2006 Krondl v.r.

Více

ESKÉ DRÁHY S T A N I N Í Á D Železni ní stanice H O R N Í B Í Z A innost od 01.0 6.1998

ESKÉ DRÁHY  S T A N I N Í Á D Železni ní stanice H O R N Í B Í Z A innost od 01.0 6.1998 ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T AN IČNÍ ŘÁD Železniční stanice H O R N Í BŘÍZA Účinnost od 01.06.1998 Účinnost od 15.1.2007 Sedláková v.r... dopravní kontrolor Schválil: č. j. 3608/06 dne :19.12.2006

Více

2. změna Staničního řádu. ŽST Třebušice

2. změna Staničního řádu. ŽST Třebušice České dráhy, a. s. 2. změna Staničního řádu ŽST Třebušice Změna se týká článků: rozsah znalostí, 10A, 11, 15, 21, 22, 26, 28, 31A, 31B, 31C, 32, 33, 54, 55, 56, 57, 58A, 58B, 59, 60, 65A, 65B, 72, 74,

Více

3. změna Staničního řádu. ŽST Obrnice

3. změna Staničního řádu. ŽST Obrnice České dráhy, a. s. 3. změna Staničního řádu ŽST Obrnice Účinnost od: 18. 8. 2006 po ukončení výluky dle ROV 8337 etapa D Změna se týká článků: rozsahu znalostí, čl. 3, 8, 10B, 11, 14, 15, 21, 22, 26, 27,

Více

3. změna obsluhovacího řádu pro závorářské stanoviště KYTLICE

3. změna obsluhovacího řádu pro závorářské stanoviště KYTLICE České dráhy, a.s. Uzlová železniční stanice Děčín Třída Čs. Mládeže 894, 405 02 Děčín IV 3. změna obsluhovacího řádu pro závorářské stanoviště KYTLICE Účinnost změny č. 3 od: 1. 7. 2006 Změna se týká:

Více

Za včasné zapracování přidělených změn v textu a za provedení záznamu o změnách odpovídá držitel tohoto výtisku

Za včasné zapracování přidělených změn v textu a za provedení záznamu o změnách odpovídá držitel tohoto výtisku ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Číslo změny Účinnost od Opravil Poznámky Č.j. Dne Podpis Za včasné zapracování přidělených změn v textu a za provedení záznamu o změnách odpovídá držitel tohoto výtisku 2 ROZSAH ZNALOSTÍ

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. Účinnost od 1.11. 2005. Pekárek Petr v.r... dopravní kontrolor.

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. Účinnost od 1.11. 2005. Pekárek Petr v.r... dopravní kontrolor. Změna č. 5 Účinnost od 01.11.2005 ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro ZV 11 Dvory nad Lužnicí Účinnost od 1.11. 2005 Pekárek Petr v.r.... dopravní kontrolor Změna číslo

Více

R Á J E C J E S T Ř E B Í

R Á J E C J E S T Ř E B Í ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE R Á J E C J E S T Ř E B Í Účinnost od 1. 3. 2006 Změna č.2 Účinnost od 1. 11. 2006... dopravní kontrolor Schválil č.j.... vrchní přednosta

Více

ČESKÉ DRÁHY. 1. Změna S T A N I Č N Í Ř Á D

ČESKÉ DRÁHY. 1. Změna S T A N I Č N Í Ř Á D ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU 1. Změna Novelizace S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE Ústí nad Labem hlavní nádraží - obvod osobní nádraží - obvod sever - obvod jih Změna se týká Rozsahu znalostí

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE G R Y G O V. Účinnost od 1.7.2002...

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE G R Y G O V. Účinnost od 1.7.2002... ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU S T A N I Č N Í Ř Á D ŽELEZNIČNÍ STANICE G R Y G O V Účinnost od 1.7.2002 Ing. Vladimír Fabík v.r. Josef Spáčil v.r....... přednosta ŽST dopravní kontrolor Schválil:č.j.

Více

Za včasné zapracování přidělených změn v textu a za provedení záznamu o změnách odpovídá držitel tohoto výtisku

Za včasné zapracování přidělených změn v textu a za provedení záznamu o změnách odpovídá držitel tohoto výtisku ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Číslo změny Účinnost od Opravil Poznámky Č.j. Dne Podpis Za včasné zapracování přidělených změn v textu a za provedení záznamu o změnách odpovídá držitel tohoto výtisku 2 ROZSAH ZNALOSTÍ

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro nákladiště Dymokury Účinnost od 1. 7. 2002...... přednosta stanice dopravní kontrolor Schválil č.j.: 53/02 11/3 d...... Počet stran:...

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. Účinnost od 1.11. 2005. Pekárek Petr v.r... dopravní kontrolor.

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. Účinnost od 1.11. 2005. Pekárek Petr v.r... dopravní kontrolor. ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro ZV 46 F R A H E L Ž Účinnost od 1.11. 2005 Pekárek Petr v.r.... dopravní kontrolor Změna číslo : 4 Schválil č.j.: 15/2005 VE poř. č.

Více

ZÁZNAM O ZMĚNÁCH. 1.12.2004 Rozsah znalostí,1,14 Ing.Krátký. Obsluhovací řád Zv. Pracejovice 2.změna účinnost od 1.12. 2004. č.j.14/04-11/1 č.

ZÁZNAM O ZMĚNÁCH. 1.12.2004 Rozsah znalostí,1,14 Ing.Krátký. Obsluhovací řád Zv. Pracejovice 2.změna účinnost od 1.12. 2004. č.j.14/04-11/1 č. ZÁZNAM O ZMĚNÁCH Číslo Účinnost Týká se ustanovení článku, Opravil Dne Podpis Od příloh změny Č.j. 15.4.2004 1,3,4,5,8,10,11,12,13,14 Mácka 15.3.04 Mácka 1 č.j.14/04-11/1 č.13 2 č.j.14/04-11/1 č. 1.12.2004

Více

ŽD TTP Tabulky traťových poměrů

ŽD TTP Tabulky traťových poměrů ŽD TTP Tabulky traťových poměrů Trať č.311a (312A + 312 B) 312A: Šumperk Petrov n.d. Kouty n.d. 312B: Petrov n.d. Sobotín schváleno rozhodnutím ředitele provozovatele dráhy ze dne 26.10.2009 (čj.: 18277/09)

Více

Rozkaz vrchního přednosty UŽST Plzeň k ZDD Staniční řád ŽST Plzeň Křimice - č. 02 / 2006

Rozkaz vrchního přednosty UŽST Plzeň k ZDD Staniční řád ŽST Plzeň Křimice - č. 02 / 2006 České dráhy, a. s. UZLOVÁ ŽELEZNIČNÍ STANICE PLZEŇ Rozkaz vrchního přednosty UŽST Plzeň k ZDD Staniční řád ŽST Plzeň Křimice - č. 0 / 006 Vydáním tohoto rozkazu se ruší články SŘ ŽST Plzeň Křimice, jejichž

Více

V E S E C U L I B E R C E

V E S E C U L I B E R C E Č E S K É D R Á H Y JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU 8. Z M Ě N A S T A N I Č N Í H O Ř Á D U ŽELEZNIČNÍ STANICE V E S E C U L I B E R C E Účinnost od: 29. listopadu 2006 (od dne vydání aktivační DPS) Dopravní

Více

Příloha 1 - Doporučený příděl návěstidel

Příloha 1 - Doporučený příděl návěstidel Příloha 1 k SŽDC D1 - Účinnost od 1. července 2013 Příloha 1 - Doporučený příděl návěstidel pracovní zařazení výpravčí výhybkář člen posunové čety staniční dozorce strážník oddílu závorář člen obsluhy

Více

PŘÍPOJOVÝ PROVOZNÍ ŘÁD

PŘÍPOJOVÝ PROVOZNÍ ŘÁD PPŘ vlečky Avirunion a. s. závod Ústí n. L. (Příloha ke smlouvě o provozování dráhy - vlečky č. 175 /1999-11/1) Č E S K É D R Á H Y a. s. PŘÍPOJOVÝ PROVOZNÍ ŘÁD OPŘ Ústí nad Labem č. j. : pro vlečku AVIRUNION

Více

Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera. Racionalizace železniční trati Turnov - Liberec. Libor Šlechta

Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera. Racionalizace železniční trati Turnov - Liberec. Libor Šlechta Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera Racionalizace železniční trati Turnov - Liberec Libor Šlechta Bakalářská práce 2009 Prohlašuji: Tuto práci jsem vypracoval samostatně. Veškeré literární

Více

STANIČNÍ ŘÁD BŘECLAV

STANIČNÍ ŘÁD BŘECLAV České dráhy, a. s. Změna č. 4 SŘ ŽST Břeclav Účinnost od 1.12.2005 České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE BŘECLAV Změna č. 8 Účinnost od 1.7.2007 Bohuslav Hrubý, v. r. dopravní

Více

JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD

JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE DĚČÍN HLAVNÍ NÁDRAŽÍ 1. 7. 2004 Účinnost od... Ing. Vladimír Mládek v.r. Ing. Jiří Novotný v.r....... Vrchní přednosta uzlové stanice

Více

ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UŽST MOST

ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UŽST MOST České dráhy, a. s. Uzlová železniční stanice Most ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY U MOST ke Staničnímu řádu Bílina číslo 2/2006 Účinnost od: 22. 5. 2006 do doby vydání změny č. 2 Staničního řádu Bílina Vydáním

Více

0 - A 0 - A 0 - A B B B

0 - A 0 - A 0 - A B B B 0 - A 0 - A 0 - A 300 m před místem zastavení musí provozní operátor vzdálenost odhadovat v: a) vozech b) metrech c) nápravách Anulační stav je a) stav PZS v době od obsazení přejezdu železničním kolejovým

Více

PROVOZNÍHO PRACOVIŠTĚ II MLADÁ BOLESLAV

PROVOZNÍHO PRACOVIŠTĚ II MLADÁ BOLESLAV ČESKÉ DRÁHY a.s. DKV Praha PROVOZNÍ ŘÁD PROVOZNÍHO PRACOVIŠTĚ II MLADÁ BOLESLAV JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU Schváleno ředitelem Odboru kolejových vozidel 012 DOP dne 28.6.2000 pod č.j. 39/00-12/1-Fej ÚČINNOST

Více

Rozkaz vrchního přednosty uzlové ŽST Plzeň k ZDD Staniční řád

Rozkaz vrchního přednosty uzlové ŽST Plzeň k ZDD Staniční řád České dráhy, a. s. UZLOVÁ ŽELEZNIČNÍ STANICE PLZEŇ Rozkaz vrchního přednosty uzlové ŽST Plzeň k ZDD Staniční řád ŽST Plzeň hl. n.: 03 / 2006 Tento rozkaz založte do přílohy č. 58 SŘ a u příslušných článků

Více

Provozní řád Provozní pracoviště Tišnov

Provozní řád Provozní pracoviště Tišnov 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád Provozní pracoviště Tišnov Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12 Platí od: 15.07.2011 2 Číslo opravy: Název opravy: Platnost od: Schváleno O12 a č.j

Více

Žďár nad Metují ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU 1.Z M Ě N A. pro závorářské stanoviště. Účinnost od 21.06.2004. Schválil:č.j.

Žďár nad Metují ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU 1.Z M Ě N A. pro závorářské stanoviště. Účinnost od 21.06.2004. Schválil:č.j. ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU 1.Z M Ě N A O B S L U H O V A C Í H O Ř Á D U pro závorářské stanoviště Účinnost od 21.06.2004...... vrchní přednosta UŽST dopravní kontrolor Schválil:č.j. 245 / 04-11/2

Více

ODBOČKY BRNO-ŽIDENICE

ODBOČKY BRNO-ŽIDENICE ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD ODBOČKY BRNO-ŽIDENICE Účinnost od 1. 12. 2006 Vitouch Jaromír v.r.... dopravní kontrolor Schválil č.j. 2165/2006 dne 22.06.2006 Ing. Najmon Jaroslav

Více

Staniční řád železniční stanice

Staniční řád železniční stanice České dráhy, a.s. Regionální centrum provozu Hradec Králové Staniční řád železniční stanice Hradec Králové hl. n. Dokument je uložen v elektronické podobě. Podepsaný originál tištěného dokumentu je řízeným

Více

3. z m ě n a O B S L U H O V A C Í H O

3. z m ě n a O B S L U H O V A C Í H O Č E S K É D R Á H Y JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU 3. z m ě n a O B S L U H O V A C Í H O Ř Á D U pro závorářské stanoviště na širé trati JABLONECKÉ PASEKY Účinnost od: 01. května 2006 Dopravní kontrolor: Schválil:

Více

je souhrnný název pro staniční řády, obsluhovací řády, prováděcí nařízení, přípojové provozní řády a provozní řády vleček

je souhrnný název pro staniční řády, obsluhovací řády, prováděcí nařízení, přípojové provozní řády a provozní řády vleček 1 2 3 4 5 6 7 Příklady testových otázek pro odvětví TH - mosty a tunely (část D) Příklady jsou informativního charakteru a nemusí plně korespondovat s otázkami v písemném testu. V případě opravy, změny

Více

Název testu: V-08 D1 (varianta A)

Název testu: V-08 D1 (varianta A) Název testu: V-08 D1 (varianta A) 1. V-08 D1 60 Správný název návěsti je: [předpis SŽDC (ČD) D1 čl. 510, 511, 512] a. Jízda přímým směrem zleva doprava b. Jízda přímým směrem zprava doleva c. Jízda vedlejším

Více

J A B L O N E C N A D N I S O U

J A B L O N E C N A D N I S O U Č E S K É D R Á H Y JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU 6. Z M Ě N A S T A N I Č N Í H O Ř Á D U ŽELEZNIČNÍ STANICE J A B L O N E C N A D N I S O U Účinnost od: 29. listopadu 2006 (ode dne vydání aktivační DPS) Dopravní

Více

Provozní řád. místních rádiových sítí. ŽST Ostrava hl. n., Ostrava-Kunčice, Ostrava-Bartovice a Ostrava-Vítkovice.

Provozní řád. místních rádiových sítí. ŽST Ostrava hl. n., Ostrava-Kunčice, Ostrava-Bartovice a Ostrava-Vítkovice. Oblastní ředitelství Ostrava číslo jednací 03919/2016-SŽDC-OŘ OVA-PO OVA vydání č. 01 účinnost od 24.05. 2016 změna č. účinnost změny od celkový počet stran 20 Provozní řád místních rádiových sítí ŽST

Více

ČESKÉ DRÁHY O B S L U H O V A C Í. pro nákladiště KOLOMUTY

ČESKÉ DRÁHY O B S L U H O V A C Í. pro nákladiště KOLOMUTY ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro nákladiště KOLOMUTY Účinnost od 1.4.2004 v.z.j.felkr v.r. přednosta stanice J.Merta v.r. dopravní kontrolor Schválil č.j: 70/04-11/3

Více

DKV Praha PROVOZNÍ ŘÁD. PROVOZNÍ JEDNOTKA II Praha Libeň. Schváleno ředitelem Odboru kolejových vozidel 012 dne 28.6.2000 pod č.j.

DKV Praha PROVOZNÍ ŘÁD. PROVOZNÍ JEDNOTKA II Praha Libeň. Schváleno ředitelem Odboru kolejových vozidel 012 dne 28.6.2000 pod č.j. ČESKÉ DRÁHY, a. s. DKV Praha PROVOZNÍ ŘÁD PROVOZNÍ JEDNOTKA II Praha Libeň Schváleno ředitelem Odboru kolejových vozidel 012 dne 28.6.2000 pod č.j. 39/00- O12/1-Fej Ing. Kupec Miroslav Vrchní přednosta

Více

1. změna účinnost od 1. 4. 2006

1. změna účinnost od 1. 4. 2006 (Příloha ke smlouvě o provozování drážní dopravy č. 1227/03-11/3) České dráhy, a.s. Přípojový provozní řád OPŘ Praha č.j. 99/03-11/3 pro dráhu-vlečku odbočující z vlečky MODEL OBALY a.s., OPAVA - závod

Více

Provozní řád. Provozní pracoviště Hrušovany nad Jevišovkou. Depo kolejových vozidel Brno. Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.

Provozní řád. Provozní pracoviště Hrušovany nad Jevišovkou. Depo kolejových vozidel Brno. Schválil: České dráhy,a.s.; č.j. 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád Provozní pracoviště Hrušovany nad Jevišovkou Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12 Platí od: 15.07.2011 2 Číslo opravy: Název opravy: Platnost od:

Více

Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k ZDD - staničnímu řádu železniční stanice Mladá Boleslav Debř číslo 1 / 2005

Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k ZDD - staničnímu řádu železniční stanice Mladá Boleslav Debř číslo 1 / 2005 Uzlová železniční stanice Mladá Boleslav Č.j.: 500/05 V Mladé Boleslavi dne: 18.2.2005 Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k ZDD - staničnímu řádu železniční stanice Mladá Boleslav Debř

Více

MÍSTNÍ PROVOZNÍ A BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY

MÍSTNÍ PROVOZNÍ A BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY Správce MPBP: Elektrizace železnic Praha a.s. Udržovatel MPBP: Elektrizace železnic Praha a.s. Uživatelé MPBP: České dráhy a.s., DKV Praha Elektrizace železnic Praha a.s. SŽDC, státní organizace, SDC Praha

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro závorářské stanoviště Vnorovy. Účinnost od

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro závorářské stanoviště Vnorovy. Účinnost od ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro závorářské stanoviště Vnorovy Účinnost od 1. 7. 2002 Ing. Tomáš Hrbáček v.r. přednosta ŽST Bohuslav Hrubý v.r... dopravní kontrolor

Více

ČESKÉ DRÁHY OBSLUHOVACÍ ŘÁD

ČESKÉ DRÁHY OBSLUHOVACÍ ŘÁD ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD pro hlásku a nákladiště Z E L E N Á L H O T A Účinnost od 1. 8. 2005. Ivan Bořík Jan Vobruba...... VP UŽST dopravní kontrolor Ing. Josef Chaloupka..

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro hradlo Zdemyslice. Účinnost od Václav Mašek

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro hradlo Zdemyslice. Účinnost od Václav Mašek ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro hradlo Zdemyslice Účinnost od 1.7.2002 Václav Mašek přednosta stanice Jiří Stejskal dopravní kontrolor Schválil č.j.:..14/02-11/1 číslo

Více

Rozkaz VP UŽST Strakonice K ZDD. Staniční řád ŽST Písek č.1 / 2006

Rozkaz VP UŽST Strakonice K ZDD. Staniční řád ŽST Písek č.1 / 2006 České dráhy, a.s. UŽST S t r a k o n i c e Strakonice dne: 31.8.2006 Č.j. 158 S / 2006 Účinnost od 15.9.2006 do vydání změny SŘ, nejpozději do 14.9.2007. Rozkaz VP UŽST Strakonice K ZDD Staniční řád ŽST

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro Hláska Vyšné. Účinnost od Pekárek Petr v.r... dopravní kontrolor

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro Hláska Vyšné. Účinnost od Pekárek Petr v.r... dopravní kontrolor ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro Hláska Vyšné Účinnost od 1.12. 2005 Pekárek Petr v.r.... dopravní kontrolor Změna číslo : 3 Schválil č.j.: 15/2005 VE poř. č. 1 dne..

Více

České dráhy OBSLUHOVACÍ ŘÁD

České dráhy OBSLUHOVACÍ ŘÁD České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD pro závorářské stanoviště Horní Řepčice Účinnost od 1.7.2002 Ing. Jan Kudera v.r.. přednosta stanice Václav Chmelař v.r... dopravní kontrolor Schválil:

Více

Ustanovení o návěstech na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Lanžhot (ČR) Kúty (SR)

Ustanovení o návěstech na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Lanžhot (ČR) Kúty (SR) Ustanovení o návěstech na pohraniční trati a v pohraničních stanicích Lanžhot (ČR) Kúty (SR) Popis a význam návěstí SŽDC v ŽST Lanžhot a na části pohraniční tratě Lanžhot Kúty provozované SŽDC 1. Umístění

Více

PŘÍPOJOVÝ PROVOZNÍ ŘÁD

PŘÍPOJOVÝ PROVOZNÍ ŘÁD Č E S K É D R Á H Y PŘÍPOJOVÝ PROVOZNÍ ŘÁD RCP Česká Třebová č. j. pro dráhu - vlečku: TSR Jablonec n. N. odbočující ve stanici: Jablonec nad Nisou Účinnost od: 01. května 2006 Vrchní přednosta UŽST Dopravní

Více

Vrchní přednosta UŽST Chomutov: k obsluhovacímu řádu Odbočky Dubina č. 1/06

Vrchní přednosta UŽST Chomutov: k obsluhovacímu řádu Odbočky Dubina č. 1/06 České dráhy, a.s. Uzlová železniční stanice CHOMUTOV Č.j.: 3357 / 2006 Platí od 1.11.2006 do vydání 3. změny OŘ V Chomutově dne 5.10.2006 Rozkaz vrchního přednosty UŽST Chomutov k obsluhovacímu řádu Odbočky

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro hradlo V L K O V nad Lužnicí. Účinnost od

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro hradlo V L K O V nad Lužnicí. Účinnost od ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro hradlo V L K O V nad Lužnicí Účinnost od 1.11. 2005 Pekárek Petr v.r.... dopravní kontrolor Změna číslo : 4 Schválil č.j.: 15/2005 VE

Více

Přípojový provozní řád pro dráhu - vlečku

Přípojový provozní řád pro dráhu - vlečku Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 PRAHA 1 Přípojový provozní řád pro dráhu - vlečku Vojenská vlečka č. 28 Týniště nad Orlicí Správa železniční dopravní cesty, státní

Více

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1. Předpis. pro hlášení a šetření mimořádných událostí

Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1. Předpis. pro hlášení a šetření mimořádných událostí Správa železniční dopravní cesty, státní organizace, Dlážděná 1003/7, 110 00 Praha 1 SŽDC D17 Předpis pro hlášení a šetření mimořádných událostí Schváleno generálním ředitelem SŽDC dne: 12. ledna 2015

Více

ROZKAZ O VÝLUCE č. 45003

ROZKAZ O VÝLUCE č. 45003 SŽDC OŘ Hradec Králové Jízdní řád 2012/2013 V Hradci Králové dne 22.11.2012 Č.j.: 15786/2012-OŘ HKR Zpracovatel: Zdeněk Kříž, hlavní zpracovatel tel.: 972 341 653 e-mail: KrizZ@szdc.cz ROZKAZ O VÝLUCE

Více

České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD. nákladiště. Kout na Šumavě 2. ZMĚNA. Účinnost od 15. 07.2006. Jan Vobruba

České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD. nákladiště. Kout na Šumavě 2. ZMĚNA. Účinnost od 15. 07.2006. Jan Vobruba České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD nákladiště Kout na Šumavě 2. ZMĚNA Účinnost od 15. 07.2006 Jan Vobruba... dopravní kontrolor Schválil: Č.j. 15/2006 KT - 03 dne Ivan Bořík... VP UŽST

Více

ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UZLOVÉ ŽELEZNIČNÍ STANICE RUMBURK č. 2/2006 KE STANIČNÍMU ŘÁDU ŽST RUMBURK

ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UZLOVÉ ŽELEZNIČNÍ STANICE RUMBURK č. 2/2006 KE STANIČNÍMU ŘÁDU ŽST RUMBURK České dráhy, a.s. Uzlová železniční stanice Rumburk ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UZLOVÉ ŽELEZNIČNÍ STANICE RUMBURK č. 2/2006 KE STANIČNÍMU ŘÁDU ŽST RUMBURK č.j.: 1042 / 2006 Zpracovatel: Holub (IŽD 972 434

Více

Provozní řád Provozní pracoviště Brno hlavní nádraží

Provozní řád Provozní pracoviště Brno hlavní nádraží 1 Depo kolejových vozidel Brno Provozní řád Provozní pracoviště Brno hlavní nádraží Schválil: České dráhy,a.s.; č.j.: 1250/2011-O12 Platí od: 15.07.2011 2 Číslo opravy: Název opravy: Platnost od: Schváleno

Více

DOPRAVNÍ PŘEDPISY. Pomůcka pro provoz na kolejišti sekce N-scale

DOPRAVNÍ PŘEDPISY. Pomůcka pro provoz na kolejišti sekce N-scale DOPRAVNÍ PŘEDPISY Pomůcka pro provoz na kolejišti sekce N-scale Pomůcka vychází z předpisů ČSD D1, D2 a D3 zjednodušených pro provoz na modulovém kolejišti v epoše IIIc-IVb (1965-1985). Datum aktualizace:

Více

NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII.

NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV. XVI. XVII. NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ NÁVRHY ÚPRAV UZLŮ Návrhy úprav uzlů jako konkrétní aplikace navržené metodiky rekonstrukce uzlů VHD jsou zpracovány formou katalogových listů pro každou lokalitu: I. II. III. IV. V. VI.

Více

Otázky a odpovědi z předpisu SŽDC (ČD) D1

Otázky a odpovědi z předpisu SŽDC (ČD) D1 Otázky a odpovědi z předpisu SŽDC (ČD) D1 Názvy návěstí jsou uvedeny velkými písmeny Článek 1 1 Předpis SŽDC (ČD) D1 je předpis: pro používání návěstí při organizování a provozování drážní dopravy. pro

Více

Č E S K É D R Á H Y. k předpisu pro zjednodušené řízení drážní dopravy. pro trať 5. Z M Ě N A. Účinnost od: 15. října 2006

Č E S K É D R Á H Y. k předpisu pro zjednodušené řízení drážní dopravy. pro trať 5. Z M Ě N A. Účinnost od: 15. října 2006 Č E S K É D R Á H Y P R O V Á D Ě C Í N A Ř Í Z E N Í k předpisu pro zjednodušené řízení drážní dopravy pro trať Tanvald Harrachov státní hranice 5. Z M Ě N A Účinnost od: 15. října 2006 Dopravní kontrolor:

Více

Staniční řád železniční stanice RYCHNOV

Staniční řád železniční stanice RYCHNOV České dráhy, a.s. Regionální centrum provozu Hradec Králové Staniční řád železniční stanice RYCHNOV U JABLONCE NAD NISOU Dokument je uložen v elektronické podobě. Podepsaný originál tištěného dokumentu

Více

ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UZLOVÉ ŽELEZNIČNÍ STANICE RUMBURK č. 1/2006 KE STANIČNÍMU ŘÁDU ŽST VARNSDORF

ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UZLOVÉ ŽELEZNIČNÍ STANICE RUMBURK č. 1/2006 KE STANIČNÍMU ŘÁDU ŽST VARNSDORF České dráhy, a.s. Uzlová železniční stanice Rumburk ROZKAZ VRCHNÍHO PŘEDNOSTY UZLOVÉ ŽELEZNIČNÍ STANICE RUMBURK č. 1/2006 KE STANIČNÍMU ŘÁDU ŽST VARNSDORF č.j.: 1043 / 2006 Zpracovatel: Holub (IŽD 972

Více

H O R N Í P O D L U Ž Í

H O R N Í P O D L U Ž Í České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD PRO ZÁVORÁŘSKÉ STANOVIŠTĚ H O R N Í P O D L U Ž Í Účinnost od 1. 7. 2002 Ivan Hrdlička v.r. Václav Červenka v.r....... přednosta stanice dopravní kontrolor

Více

Staniční řád železniční stanice HRÁDEK NAD NISOU

Staniční řád železniční stanice HRÁDEK NAD NISOU České dráhy, a.s. Regionální centrum provozu Hradec Králové Staniční řád železniční stanice HRÁDEK NAD NISOU Dokument je uložen v elektronické podobě. Podepsaný originál tištěného dokumentu je řízeným

Více

Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k ZDD - staničnímu řádu železniční stanice Bakov nad Jizerou číslo 1 / 2005

Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k ZDD - staničnímu řádu železniční stanice Bakov nad Jizerou číslo 1 / 2005 Uzlová železniční stanice Mladá Boleslav Č.j.: 502/05 V Mladé Boleslavi dne: 18.2.2005 Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k ZDD - staničnímu řádu železniční stanice Bakov nad Jizerou číslo

Více

O B S L U H O V A C Í

O B S L U H O V A C Í ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro závorářské stanoviště Malonice Účinnost od 1.7.2002 Dana Šebestová přednosta stanice Jiří Stejskal dopravní kontrolor Schválil č.j.:

Více

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD

České dráhy STANIČNÍ ŘÁD České dráhy JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU STANIČNÍ ŘÁD ŽELEZNIČNÍ STANICE BROUMOV Účinnost od 01.10.2006... Dopravní kontrolor Schválil: č.j. ZDD 017/06-NA dne... Vrchní přednosta UŽST Počet stran:22 ZÁZNAM

Více

Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k ZDD - staničnímu řádu železniční stanice Mnichovo Hradiště číslo 1 / 2005

Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k ZDD - staničnímu řádu železniční stanice Mnichovo Hradiště číslo 1 / 2005 Uzlová železniční stanice Mladá Boleslav Č.j.: 503/05 V Mladé Boleslavi dne: 18.2.2005 Rozkaz vrchního přednosty uzlové železniční stanice k ZDD - staničnímu řádu železniční stanice Mnichovo Hradiště číslo

Více

Společná ustanovení pro všechny Etapy uvedené ve SROV A:

Společná ustanovení pro všechny Etapy uvedené ve SROV A: České dráhy, a. s. Jízdní řád 2005 / 2006 RCP Česká Třebová V České Třebové dne 10. ledna 2006 Č.j.: 55-06 11 / 11 3 VR Zpracovatel: Horský (hlavní zpracovatel) 9723 25089 : Horsky@gr.cd.cz Rotrekl (osobní

Více

Č E S K É D R Á H Y P R O V Á D Ě C Í N A Ř Í Z E N Í N Ý Ř A N Y - H E Ř M A N O V A H U Ť

Č E S K É D R Á H Y P R O V Á D Ě C Í N A Ř Í Z E N Í N Ý Ř A N Y - H E Ř M A N O V A H U Ť Č E S K É D R Á H Y P R O V Á D Ě C Í N A Ř Í Z E N Í k předpisu pro zjednodušené řízení drážní dopravy pro trať: N Ý Ř A N Y - H E Ř M A N O V A H U Ť Účinnost od: 1.1.2003 Nový Václav v.r. přednosta

Více

K obr.3 : Souhlas k posunu Souhlas k posunu Zabrzděte mírně E. Výhybka je uvolněna Stlačit G. Stůj, zastavte všemi prostředky Zabrzděte úplně I.

K obr.3 : Souhlas k posunu Souhlas k posunu Zabrzděte mírně E. Výhybka je uvolněna Stlačit G. Stůj, zastavte všemi prostředky Zabrzděte úplně I. K obr.1 : N1 = Př1L N2 = 2-2150 N3 = PřKL N4 = 1L N5 = 2L N6 = OPřKL N7 = KL N8 = Se1 N9 = Se2 N10 = S2 N11 = Se101 N12 = S1 N13 = S3 N14 = S5 N15 = VL5 N16 = VL3 N17 = VL1 N18 = Lc2 N19 = MSe1 N20 = MVk1

Více

Ministerstvo dopravy stanoví podle 22 odst. 2, 35 odst. 2, 42 odst. 3, 43 odst. 1, 4 a 5, 44 odst. 1 a 66 odst. 1 zákona č. 266/1994 Sb.

Ministerstvo dopravy stanoví podle 22 odst. 2, 35 odst. 2, 42 odst. 3, 43 odst. 1, 4 a 5, 44 odst. 1 a 66 odst. 1 zákona č. 266/1994 Sb. 173/1995 b. VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy, kterou se vydává dopravní řád drah, ve znění vyhlášky č. 242/199 b., vyhlášky č. 174/2000 b., vyhlášky č. 133/2003 b., vyhlášky č. 57/2013 b. a vyhlášky č. 7/2015

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD. pro hradlo Soutěska Účinnost od... ing. Vladimír Mládek v.r...

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD. pro hradlo Soutěska Účinnost od... ing. Vladimír Mládek v.r... ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU OBSLUHOVACÍ ŘÁD pro hradlo Soutěska 15.7.2004 Účinnost od... ing. Vladimír Mládek v.r.... Vrchní přednosta uzlové stanice ing. Jiří Novotný v.r.... Dopravní kontrolor

Více

Účinnost od 20. listopadu 2006 Změna číslo 5

Účinnost od 20. listopadu 2006 Změna číslo 5 České dráhy, a. s. JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU! Petr Pekárek, v.r. dopravní kontrolor Schválil: č.j.: 14/2006 CB, poř. č. 28 Ing. Pavel Škvrně, v.r. Vrchní přednosta UŽST Počet stran: 99 - 2 - ZÁZNAM O ZMĚNÁCH

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro závorářské stanoviště Chotěvice. 2. změna. Účinnost od

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D. pro závorářské stanoviště Chotěvice. 2. změna. Účinnost od ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro závorářské stanoviště Chotěvice 2. změna Účinnost od 12. 12. 2004 Ondráško Milan v.r. Šimek Bohuslav v.r....... vrchní přednosta UŽST

Více

Rozkaz přednosty stanice ke staničnímu řádu železniční stanice Dolní Bousov číslo 1 / 2004

Rozkaz přednosty stanice ke staničnímu řádu železniční stanice Dolní Bousov číslo 1 / 2004 Železniční stanice Mladá Boleslav hl.n. Č.j.: 452/04 V Mladé Boleslavi dne:16.2.2004 Rozkaz přednosty stanice ke staničnímu řádu železniční stanice Dolní Bousov číslo 1 / 2004 Platnost od: 16.2.2004 (po

Více

České dráhy, a.s. ČD D 17. Předpis. pro hlášení a šetření mimořádných událostí. Úroveň přístupu A

České dráhy, a.s. ČD D 17. Předpis. pro hlášení a šetření mimořádných událostí. Úroveň přístupu A České dráhy, a.s. ČD D 17 Předpis pro hlášení a šetření mimořádných událostí Úroveň přístupu A České dráhy, a.s. ČD D 17 Předpis pro hlášení a šetření mimořádných událostí Schváleno rozhodnutím generálního

Více

VZORY PÍSEMNÝCH ROZKAZŮ SŽDC POUŽÍVANÝCH NA POHRANIČNÍ TRATI A V POHRANIČNÍCH STANICÍCH LANŽHOT (ČR) KÚTY (SR) Všeobecný rozkaz

VZORY PÍSEMNÝCH ROZKAZŮ SŽDC POUŽÍVANÝCH NA POHRANIČNÍ TRATI A V POHRANIČNÍCH STANICÍCH LANŽHOT (ČR) KÚTY (SR) Všeobecný rozkaz VZORY PÍSEMNÝCH ROZKAZŮ SŽDC POUŽÍVANÝCH NA POHRANIČNÍ TRATI A V POHRANIČNÍCH STANICÍCH LANŽHOT (ČR) KÚTY (SR) Všeobecný rozkaz VŠEOBECNÝ ROZKAZ pro vlak číslo... V... dne... 20......... * 415 758 1/5

Více

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D

ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D Obsluhovací řád pro závorářské stanoviště Královec 1. změna -účinnost od 12.12.2004 ČESKÉ DRÁHY JEN PRO SLUŽEBNÍ POTŘEBU O B S L U H O V A C Í Ř Á D pro závorářské stanoviště KRÁLOVEC 1. změna Účinnost

Více