KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU"

Transkript

1 Business model KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU Jak najít podnikatelský nápad, jak založit podnik

2 Zkuste franchisu Podstatou franšízinku je obchodní model, při kterém vlastník knowhow na výrobu nebo poskytování služby či technologie (neboli franšízor) umožní své postupy a značku využít dalším, nezávislým subjektům (franšízantům). Potřeba investovat počáteční náklady sice ve velké míře přechází na franšízanta (i když někdy částečný startovací kapitál poskytne franšízor), ten ještě navíc platí všelijaké poplatky za užití značky. Dostává ale poměrně zajímavý vklad do začátku: spolu se značkou si kupuje osvědčené postupy, které franšízor budoval třeba i několik desetiletí, propracovanou marketingovou strategii a také zákazníky.

3 Zkuste franchizu S ostatními členy sítě pak sdílí náklady na další budování značky a rozšiřování okruhu zákazníků, kteří k němu přicházejí s jistotou. Může se tak soustředit na samotné gró podnikání. V podstatě stačí, když má k dispozici dostatečné finanční prostředky a manažerské schopnosti, aby byl svou podnikatelskou jednotku schopen uřídit. V Česku jsou údajně perspektivní takové obory jako stylové či zážitkové kavárny, restaurace se zdravým jídlem, prodejny originálních potravin, realitní kanceláře, výuka jazyků, péče o tělo a zdraví, péče o děti a seniory, finanční a pojistné služby, služby pro automobilisty nebo práce z domova.

4 Zkuste franchisu Franchising je cestou k samostatnému podnikání. Samotné slovo franchising znamená doslova býti svobodným. V tomto smyslu franchising nabízí svobodu ve vedení, spravování a řízení vlastní firmy. Ale tady pozor tam kde je svoboda, musí být i odpovědnost za vlastní rozhodnutí. Ve franchisingu odpovědnost drţitele franchisové licence spočívá v podřízení se podmínkám uzavřeným ve smlouvě s tím, kdo franchisovou licenci poskytuje (franchisor, popřípadě tzv. master franchisor). franchisant využívá ve své činnosti zkušenosti, znalosti a metody vypracované franchisorem

5 Mám nápad nezávislý magazín o kreativitě a inovacích pro všechny tvůrčí a podnikavé lidi. Vedle odborných článků přinášíme pravidelné aktuality ze světa startupů, inovativního byznysu, marketingu a umění. Naší vizí je pomáhat jednotlivcům, skupinám i organizacím úspěšně uskutečňovat své nápady a inovační projekty a podporovat tvořivé myšlení ve společnosti. Věříme, ţe díky kreativnímu myšlení a inovacím můţeme společně vybudovat lepší svět.

6 Plátno business modelu Levá strana efektivita Pravá strana hodnota KP KC HN VZ ZS ZK Ka SN ZP

7 Sociální podnikání Co přesně ale sociální podnikání je a proč se jím zabývat? Sociální podnikání v sobě spojuje ekonomickou, sociální a environmentální dimenzi, a je to tedy zjednodušeně podnik, který je ekonomicky životaschopný a zároveň odpovědný k přírodě i k lidem. Sociální podnik se obecně podílí na řešení problémů místní komunity či celé společnosti. Sociální podnik nediskriminuje a zaměstnává cíleně také zdravotně či sociálně znevýhodněné zaměstnance a zabraňuje tak jejich společenskému vyloučení. Cílem sociálního podniku je také environmentální udrţitelnost.

8 Sociální podnikání Jde o ekonomicky udrţitelný podnik, který je standardně zaloţen za účelem generování zisku, nicméně jeho větší část reinvestuje do vybavení podniku, vzdělávání zaměstnanců či naplňování obecně prospěšných cílů. Sociální podnik je obecně prospěšný a jejich vznik proto podporuje řada subjektů a nejvýrazněji přímo Evropská unie. Základ úspěchu je však v sociálním podnikání tak jako i v podnikání všeobecně jasný konkurenceschopný podnikatelský záměr.

9 Nastartujte se s dobrým nápadem a zdravým odhodláním můţete nastartovat své podnikání v kaţdé době a v kaţdém věku. Chce to jen sebrat odvahu a začít. Kdyţ se navíc můţete opřít o spolehlivé a silné partnery, mohou být i začátky podnikání jednodušší. Úspěchem v tomto grantovém programu můţete výrazně zviditelnit svůj projekt mezi potenciálními zákazníky a obchodními partnery. To můţe ve finále rozhodnout o tom, zda na trhu uspějete vy nebo někdo jiný. Přihlásit se může kdokoliv, kdo začíná podnikat a má zajímavý podnikatelský plán. Šanci uspět má kaţdý, bez ohledu na předchozí zkušenost s podnikáním. Nenechte si ujít příleţitost získat právě pro svůj projekt Kč od odborné poroty a navíc Kč v případě nejvyššího počtu hlasů od veřejnosti.

10 Živnostník nebo společnost (právnická osoba)? Při rozlouskávání oříšku, zda být ţivnostník, nebo zaloţit některou z obchodních společností, vám pomůţe rozvaha, v níţ byste měli zohlednit: obor činnosti, předpokládaný rozvoj, potřebu kapitálu, počet osob, které společně podnikají, ekonomickou a administrativní náročnost obou variant, míru rizika, které jste ochotni akceptovat. Například ve společnosti s ručením omezeným ručíte za závazky firmy jen do výše nesplaceného vkladu. Ţivnostník je na tom kaţdopádně zcela jinak absolutně totiţ ručí za všechny závazky, které mu z podnikání vyplynou.

11 Živnostník nebo společnost (právnická osoba)? Výhody živnosti Snadný start. Nízká administrativní a ekonomická náročnost. Při obratu pod 25 mil. Kč jednodušší účtování. Výnosy lze po odečtení sociálního a zdravotního pojištění a daně z příjmu vyuţít pro vlastní potřeby. Moţnost daňových paušálů. Výhody společnosti Lepší image a záruka kontinuity pro obchodní partnery. Snadnější dostupnost financí. Jednodušší nakládání s podnikem. Moţnost oddělení osobního majetku a majetku firmy. Lepší moţnost daňové optimalizace.

12 Živnostenské oprávnění Ţivnostenský úřad, kde vyplníte tzv. Jednotný registrační formulář. Dnes se ţivnostenský list nevyskytuje v písemné podobě, ale pouze ve formě zápisu do Ţivnostenského rejstříku. Ţivnostenský list opravňuje k vykonávání ţivnosti. Každý živnostník či podnikatel musí splňovat tzv. všeobecné podmínky pro získání živnosti, aby mohl začít podnikat. Mezi základní podmínky podnikání patří: Věk 18 let. Bezúhonnost (čistý trestní rejstřík) výpis z trestního rejstříku si není potřeba obstarat, úřad ho za Vás zajistí. Způsobilost k právním úkonům, neboli svéprávnost. Jméno a příjmení, příp. obchodní firmu, je-li fyzická osoba zapsaná v obchodním rejstříku. Státní občanství. Bydliště. Rodné číslo Registrační poplatek 1000 Kč.

13 Živnostenské oprávnění volná živnost (sluţby pro zemědělství, květinářství, chov zvířat a jejich výcvik, dobývání rašeliny ) Ohlášení je moţno podat osobně, poštou nebo elektronicky u kteréhokoliv obecního ţivnostenského úřadu centrálního registračního místa (CRM) Dále je moţno ţádost podat osobně prostřednictvím kontaktního místa veřejné správy (Czech POINT). U ostatních ţivností je pak dále potřeba dodat osvědčení, ţe máte příslušné vzdělání či praxi. Živnost vázaná geologické práce, zpracování tabáku, oční optika, výroba nebezpečných látek, vedení účetnictví ) Živnost řemeslná - řeznictví a uzenářství, pekařství, pivovarnictví, broušení skla, kominictví, hostinská činnost,.) Živnost koncesovaná výroba a úprava lihu, výroba výbušnin, výroba tepelné energie, vše okolo zbraní a střeliva,.) Více viz

14 Kdy můžete začít podnikat? V případě ohlašovacích ţivností (volné, vázané, řemeslné) můţete začít podnikat dnem, kdy jste na úřadě ohlásili ţivnost. V případě, ţe jiţ ţivnost máte a nahlašujete ţivnost novou, poplatek činí 500 Kč. V případě, ţe jiţ volnou ţivnost máte a pouze přidáváte nové obory, ţádný další poplatek neplatíte.

15 Založení spol. s r.o. Nový Občanský zákoník a nový Zákon o obchodních korporacích. Nová právní úprava se odklání od tradičního pojetí základního kapitálu jako stráţce solventnosti společnosti. Při zaloţení s.r.o. v roce 2014 bude stačit základní kapitál ve výši 1 Kč (u s.r.o. s jedním společníkem), namísto původních Kč. Pro zaloţení je nutný: notářský zápis (podpis společenské smlouvy) zřízení ţivnostenského oprávnění sloţení základního kapitálu (obvykle skládá klient sám) zápis firmy do obchodního rejstříku přihlášení na finančním úřadu, příp. k platbě DPH

16 Založení spol. s r.o. Společnost s ručením omezeným je založena okamžikem sepsání společenské smlouvy. Zákon zná ještě termín vznik právnické osoby tím se rozumí den zapsání společnosti do obchodního rejstříku. Společenskou smlouvu zakladatelé uzavírají formou notářského zápisu. Má-li firma jediného zakladatele, i ten musí k notáři, kde sepíše tzv. zakladatelskou listinu. Pokud se některý ze společníků bude na podnikání s. r. o. podílet nepeněţitým vkladem, je třeba ještě před podáním návrhu na zápis do obchodního rejstříku nechat nepeněţité vklady ohodnotit nezávislým znalcem.

17 Založení spol. s r.o. Po vyřízení platné legislativy získáváte: ţivnostenský list rozhodnutí obchodního soudu o zápisu firmy výpis z obchodního rejstříku osvědčení o registraci na finančním úřadu (volitelně k platbě DPH) S datem zápisu vám nastávají mnohé povinnosti od tohoto dne je třeba vést (podvojné) účetnictví a začínají vám běţet lhůty pro registraci u dalších úřadů. Pokud přijímáte zaměstnance, do 8 dnů je nutné nahlásit se u správy sociálního zabezpečení a u zdravotních pojišťoven a do 30 dnů u finančního úřadu k daním, které se vás týkají (např. DPH, daň z příjmů) Máte-li auto, bude se vás týkat také daň silniční

18 Závěr Až si nad sklenkou vína ať už se společníky, s někým jiným, nebo o samotě jednoho večera nad zprávou z rejstříkového soudu, že firma byla zapsána, s úlevou oddechnete, můžete se začít plně věnovat podnikání a začnete reálně plánovat.

19 Při studiu věnujte pozornost těmto hlavním tématům: Franchising výhody pro začínajícího podnikatele. Změny způsobené moderními technologiemi, nové trendy nákupního chování co na to firmy? Vyhodnotit reálnost námětů v rámci projektů mám nápad, nastartujte se. Pro lepší pochopení tématu, prosím, prostudujte

Hospodářská komora České republiky Odbor Informačních míst pro podnikatele OBOROVÁ PŘÍRUČKA. pro ţivnosti

Hospodářská komora České republiky Odbor Informačních míst pro podnikatele OBOROVÁ PŘÍRUČKA. pro ţivnosti Hospodářská komora České republiky Odbor Informačních míst pro podnikatele OBOROVÁ PŘÍRUČK pro ţivnosti VELKOOBCHOD SKLDOVÁNÍ ZBOŢÍ MNIPULCE S NÁKLDEM Pro Hospodářskou komoru ČR, odbor InMP připravilo

Více

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním

Více

Adaptační plán pro nového obchodníka

Adaptační plán pro nového obchodníka Adaptační plán pro nového obchodníka Vybrali jste si do týmu nového, ale zkušeného obchodníka od konkurenční společnosti, uplynulo pár měsíců a nevidíte žádné výsledky? Už se vám nechce dělat výběrová

Více

Č.j. S 55/03-2772/03-ORP V Brně dne 3.června 2003

Č.j. S 55/03-2772/03-ORP V Brně dne 3.června 2003 Právní moc 21.6.2003 Č.j. S 55/03-2772/03-ORP V Brně dne 3.června 2003 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 4.4.2003 dle 18 zákona č. 71/1967 Sb., o správním řízení, ve

Více

Zahájení podnikání, právní a ekonomické aspekty Initiating of business, legal and economics aspects

Zahájení podnikání, právní a ekonomické aspekty Initiating of business, legal and economics aspects Moravská vysoká škola Olomouc Ústav ekonomie Ivo Šteffek Zahájení podnikání, právní a ekonomické aspekty Initiating of business, legal and economics aspects Bakalářská práce Vedoucí bakalářské práce: Ing.

Více

OBCHODNÍ ZÁKONÍK, ZAKLÁDÁNÍ PODNIKU, VZNIK A ZÁNIK OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTÍ, PODNIKATELSKÝ PLÁN

OBCHODNÍ ZÁKONÍK, ZAKLÁDÁNÍ PODNIKU, VZNIK A ZÁNIK OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTÍ, PODNIKATELSKÝ PLÁN Otázka: Obchodní zákoník, podniky a podnikání Předmět: Ekonomie Přidal(a): pajus.po OBCHODNÍ ZÁKONÍK, ZAKLÁDÁNÍ PODNIKU, VZNIK A ZÁNIK OBCHODNÍCH SPOLEČNOSTÍ, PODNIKATELSKÝ PLÁN OBCHODNÍ ZÁKONÍK - upravuje

Více

lidí ve firmě CÍLEM JE ÚSPĚCH Petr Hrubý Vlastníbyznys

lidí ve firmě CÍLEM JE ÚSPĚCH Petr Hrubý Vlastníbyznys CÍLEM JE ÚSPĚCH lidí ve firmě Petr Hrubý V roce 1998 založil společnost Broker Consulting, z níž se za 17 let stal přední hráč na tuzemském trhu finančních konzultantů. Dnes přichází firma na trh s projektem

Více

Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz. F ranchising. Začínáte? Příručka pražského podnikatele

Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz. F ranchising. Začínáte? Příručka pražského podnikatele Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz F ranchising Začínáte? Příručka pražského podnikatele Definice franchisingu dle Evropského kodexu etiky franchisingu

Více

1 Živnostenské podnikání, malé a střední podniky

1 Živnostenské podnikání, malé a střední podniky Živnostenské podnikání 1 Živnostenské podnikání, malé a střední podniky Živnostenské podnikání se v ČR řídí zákonem č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (dále jen zákon). Tento zákon se často (téměř

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ. Bakalářská práce. Zahájení podnikatelské činnosti na základě konkrétního podnikatelského záměru

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ. Bakalářská práce. Zahájení podnikatelské činnosti na základě konkrétního podnikatelského záměru ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ Bakalářská práce Zahájení podnikatelské činnosti na základě konkrétního podnikatelského záměru Start-up of Entrepreneurial Activity Based on a Specific

Více

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 OKO občanské kompetence občanům registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 Začátek podnikání Obsah workshopu Podnikatelský záměr Majetek a jeho financování Účetnictví Daně a pojištění Zahájení podnikání:

Více

KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU

KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU Business model KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU Business plány a jejich role v podnikání MSP Business plán Máte podnikatelského ducha? Myslíte neustále na to, jak si zaloţit vlastní podnikání? S obdivem sledujete

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0499

CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Číslo projektu Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_275_ESP_ 18 Marcela Kovářová Datum tvorby

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0499

CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Číslo projektu Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_273_ESP_17 Marcela Kovářová Datum tvorby

Více

Inovace a podnikání 9 Start inovačního podniku. Anna Kadeřábková anna.kaderabkova@vsem.cz

Inovace a podnikání 9 Start inovačního podniku. Anna Kadeřábková anna.kaderabkova@vsem.cz Inovace a podnikání 9 Start inovačního podniku Anna Kadeřábková anna.kaderabkova@vsem.cz Co se dozvíte Faktory ovlivňující vytvoření inovačního podniku Fáze vytváření inovačního podniku Nejvýznamnější

Více

FRANCHISING strategie expanze do regionů

FRANCHISING strategie expanze do regionů FRANCHISING strategie expanze do regionů RNDr. Jaroslav Tamchyna Retail Summit 2007 6. - 7. 2. 2007 Praha Top Hotel centrum pro vzdělávací, popularizační, poradenskou, publikační a vědeckou činnost ve

Více

KODEX CHOVÁNÍ SCHVÁLENÝ SKUPINOU KOORDINÁTORŮ PRO SMĚRNICI 2005/36/ES O UZNÁVÁNÍ ODBORNÝCH KVALIFIKACÍ 1

KODEX CHOVÁNÍ SCHVÁLENÝ SKUPINOU KOORDINÁTORŮ PRO SMĚRNICI 2005/36/ES O UZNÁVÁNÍ ODBORNÝCH KVALIFIKACÍ 1 KODEX CHOVÁNÍ SCHVÁLENÝ SKUPINOU KOORDINÁTORŮ PRO SMĚRNICI 2005/36/ES O UZNÁVÁNÍ ODBORNÝCH KVALIFIKACÍ 1 VNITROSTÁTNÍ SPRÁVNÍ SPADAJÍCÍ DO OBLASTI PŮSOBNOSTI SMĚRNICE 2005/36/ES Prohlášení o vyloučení

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0499

CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Číslo projektu Název školy Název materiálu Autor Tematický okruh Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_271_ESP_16 Marcela Kovářová Datum tvorby

Více

FRANCHISINGOVÁ SMLOUVA

FRANCHISINGOVÁ SMLOUVA Vzor č. 61 Franchisingová smlouva (1/7) FRANCHISINGOVÁ SMLOUVA uzavřená mezi Pěstitel, a. s. IČ: 98765432, DIČ: CZ98765432 Se sídlem: Praha 10 Štěrboholy, Ústřední ul. 12/987 Jednající: Františkem Skočdopolem,

Více

Hospodářská komora České republiky Odbor Informačních míst pro podnikatele

Hospodářská komora České republiky Odbor Informačních míst pro podnikatele Hospodářská komora České republiky Odbor Informačních míst pro podnikatele OBOROVÁ PŘÍRUČKA pro živnost MALOOBCHOD MALOOBCHOD SE SMÍŠENÝM ZBOŽÍM (VČETNĚ SPECIALIZOVANÉHO MALOOBCHODU), MALOOBCHOD S POUŽITÝM

Více

Jak na založení sro. Kdy to jde i bez právníka? JUDr. Monika Bakešová. www.bakesova.cz

Jak na založení sro. Kdy to jde i bez právníka? JUDr. Monika Bakešová. www.bakesova.cz Jak na založení sro Kdy to jde i bez právníka? JUDr. Monika Bakešová Pár otázek na úvod Lze zvládnout založení sro bez právníka? Jako advokát zodpovědně prohlašuji, že je možné založit sro i bez advokáta.

Více

vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 162/2010-N Bod 1.

vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 162/2010-N Bod 1. DRAŢEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 162/2010-N Bod 1. Touto Draţební vyhláškou se vyhlašuje konání draţby nedobrovolné. Den konání draţby se stanovuje na 14. července 2010, na

Více

SEMINÁŘE Z EKONOMIKY LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ

SEMINÁŘE Z EKONOMIKY LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ MULTIMEDIÁLNÍ PŘÍRUČKA SEMINÁŘE Z EKONOMIKY LESNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Ing. Roman Sloup, Ph.D. 2012 Určeno pro posluchače ČZU (předmětu Ekonomika

Více

Živnostenský úřad a obchodní rejstřík. Vytvořila: Bc. Veronika Škrnová, NÚV 2018

Živnostenský úřad a obchodní rejstřík. Vytvořila: Bc. Veronika Škrnová, NÚV 2018 Živnostenský úřad a obchodní rejstřík Vytvořila: Bc. Veronika Škrnová, NÚV 2018 Živnostenský úřad a obchodní rejstřík. všeobecné podmínky: bezúhonnost 18 let a více u FO společenská smlouva nebo zakladatelská

Více

ÚČETNICTVÍ A EVIDENCE INDIVIDUÁLNÍHO PODNIKATELE

ÚČETNICTVÍ A EVIDENCE INDIVIDUÁLNÍHO PODNIKATELE VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA FINANCÍ A ÚČETNICTVÍ katedra finančního účetnictví a auditingu Hlavní specializace: Účetnictví a finanční řízení podniku Eva Brázdová ÚČETNICTVÍ A EVIDENCE INDIVIDUÁLNÍHO

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ Diplomová práce Problematika vzniku malého podniku realizace konkrétního podnikatelského záměru Problems of Small Sized Enterprises foundation - realization

Více

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU

MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST 2014 2020 Program podpory ICT a sdílené služby Obsah 1 Identifikace programu... 3 2 Základní

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE dle 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen zákon ) pro zpracování nabídky k veřejné zakázce zadané v otevřeném řízení s názvem Poskytování sociální služby chráněné

Více

Reklama v časopisech. Výzkum pro Sekci časopisů Unie vydavatelů

Reklama v časopisech. Výzkum pro Sekci časopisů Unie vydavatelů Reklama v časopisech Výzkum pro Sekci časopisů Unie vydavatelů Co a jak jsme zjišťovali? 3 Kvantitativní část Metodologie Kvantitativní šetření zaměřené na následující okruhy: Konzumace časopisů a vnímání

Více

Březen 2016 Datum popis daňové povinnosti 8.3. Zdravotní pojištění záloha za 2/2016 11.3. Spotřební daně platba daně za 1/2016 (CÚ)(kromě lihu)

Březen 2016 Datum popis daňové povinnosti 8.3. Zdravotní pojištění záloha za 2/2016 11.3. Spotřební daně platba daně za 1/2016 (CÚ)(kromě lihu) Daňový termínový kalendář Leden 2016 8.1. Zdravotní pojištění záloha za 12/2015 11.1. Spotřební daně platba daně za 11/2015 (CÚ)(kromě lihu) 20.1. Sociální pojištění záloha za 12/2015 25.1. DPH přiznání

Více

Úřady CEFIFu. Rejstříkový soud. Živnostenský úřad. Finanční úřad. Správa sociálního zabezpečení. ZDRAFIK - fiktivní zdravotní pojišťovna

Úřady CEFIFu. Rejstříkový soud. Živnostenský úřad. Finanční úřad. Správa sociálního zabezpečení. ZDRAFIK - fiktivní zdravotní pojišťovna Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0498 Název projektu: OA Přerov Peníze středním školám Číslo a název oblasti podpory: 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Realizace projektu:

Více

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o veřejném zdravotním pojištění. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o veřejném zdravotním pojištění. Čl. I ZÁKON ze dne 2011, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament

Více

NOVÉ OBČANSKÉ A OBCHODNÍ PRÁVO38

NOVÉ OBČANSKÉ A OBCHODNÍ PRÁVO38 Brno 2014 Účetnictví a auditing v procesu světové harmonizace NOVÉ OBČANSKÉ A OBCHODNÍ PRÁVO38 New civil and corporate law Libuše Müllerová Úvod Rekodifikace občanského a obchodního práva, ke které došlo

Více

mycash Moderní styl maloobchodního prodeje RETAIL MANAGEMENT

mycash Moderní styl maloobchodního prodeje RETAIL MANAGEMENT mycash RETAIL MANAGEMENT Moderní styl maloobchodního prodeje UCELENÉ SOFTWAROVÉ ŘEŠENÍ VEŠKERÝCH PROCESŮ MALOOBCHODNÍHO PRODEJE, VHODNÉ PRO STŘEDNÍ A VĚTŠÍ PRODEJNÍ SÍTĚ, VČETNĚ PODPORY MODELU FRANŠÍZOVÝCH

Více

I/5 Živnostenské podnikání

I/5 Živnostenské podnikání I Oblast územního rozvoje, koncepcí rozvoje I/5 Živnostenské podnikání Cíl kapitoly Cílem kapitoly je seznámit vedoucí úředníky ÚSC s prameny právní úpravy a s obsahem rozhodujících pramenů v oblasti živnostenského

Více

Private equity & franchising, trendy, možnosti. Praha, Silke Horáková Výkonná ředitelka CVCA M:

Private equity & franchising, trendy, možnosti. Praha, Silke Horáková Výkonná ředitelka CVCA  M: Private equity & franchising, trendy, možnosti Praha, 13.11.2014 Silke Horáková Výkonná ředitelka CVCA www.cvca.cz M: +420 776 342 396 1 Venture Capital/Private Equity Typické znaky CVCA zastupuje VC/PE

Více

Daň z přidané hodnoty

Daň z přidané hodnoty Daň z přidané hodnoty Základní legislativa o DPH Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů Metodické výklady MF na www.mfcr.cz Směrnice 2006/112/ES současná základní

Více

Školní řád mateřské školy

Školní řád mateřské školy Mateřská škola, Rosice, okres Chrudim 538 34 Rosice 38 IČO: 70986410 V/1 A 10 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Podnikatelský plán na založení podniku

Podnikatelský plán na založení podniku Bankovní institut vysoká škola Praha Katedra podnikání a oceňování Podnikatelský plán na založení podniku Bakalářská práce Autor: Vedoucí práce: Adam Spiegl Ekonomika a management malého a středního podnikání

Více

Jak se pozná měkká a tvrdá franchisa?

Jak se pozná měkká a tvrdá franchisa? Jak se pozná měkká a tvrdá franchisa? Připravil: JUDr. Jiří Ctibor, LL.M., Ph.D. Dne: 12. 11. 2015 Obsah I. Rozlišení tvrdé a měkké franchisy II. III. Současná praxe Trendy do budoucna I. Tvrdá vs. měkká

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce malého rozsahu Vytvoření analytických podkladů pro plánování sociálních služeb v území obcí s rozšířenou působností Hořice, Dvůr Králové nad Labem, Trutnov a Nová

Více

Část B Specifické podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova platné pro 13. kolo příjmu žádostí

Část B Specifické podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova platné pro 13. kolo příjmu žádostí Část B Specifické podmínky pro poskytnutí dotace na základě Programu rozvoje venkova platné pro 13. kolo příjmu žádostí Opatření I.1.1 Modernizace zemědělských podniků Podopatření I.1.1.1 Modernizace zemědělských

Více

3. Druh zakázky (dodávka zboží, nákup služeb nebo nákup stavebních prací) NÁKUP SLUŢEB

3. Druh zakázky (dodávka zboží, nákup služeb nebo nákup stavebních prací) NÁKUP SLUŢEB VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY Název zakázky Tvorba a realizace vzdělávacího programu pro zaměstnance mikropodniků na území hl. m. Parhy 1. Identifikační údaje zadavatele

Více

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA KATEDRA ŘÍZENÍ Název: Diagnostické postupy při hodnocení podnikatelské výkonnosti firem Autor diplomové práce: Vedoucí diplomové práce: Anna

Více

ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy

ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy ČR loni lákala zahraniční franchisové systémy PRAHA, 11. března 2015 V České republice funguje na 246 franchisových konceptů a 5272 franchisantů. Obliba podnikání pod zavedenou značkou nadále roste a přináší

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 1.1 Integrovaný plán rozvoje města Chomutov (Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí) 17. března 2010 Regionální operační

Více

Akční plán 2016. Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017

Akční plán 2016. Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017 Akční plán 2016 Prováděcí část Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Libereckého kraje 2014-2017 Obsah ÚVOD...4 1 Činnosti Libereckého kraje...5 1.1 Oblast plánování...5 1.1.1 Organizační zajištění

Více

CHARAKTERISTIKA A ČLENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. OCEŇOVÁNÍ DHM. TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ. ODPISOVÁNÍ. POŘÍZENÍ A VYŘAZENÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU.

CHARAKTERISTIKA A ČLENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. OCEŇOVÁNÍ DHM. TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ. ODPISOVÁNÍ. POŘÍZENÍ A VYŘAZENÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. Opakovací úloha 3 b CHARAKTERISTIKA A ČLENĚNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. OCEŇOVÁNÍ DHM. TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ. ODPISOVÁNÍ. POŘÍZENÍ A VYŘAZENÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU. Právní úprava: 1. Dlouhodobý hmotný majetek

Více

Založení cestovní agentury

Založení cestovní agentury Založení cestovní agentury Prohlašuji, že předložená bakalářská práce je původní a zpracoval jsem ji samostatně. Prohlašuji, že citace použitých pramenů je úplná, že jsem v práci neporušil autorská práva

Více

NÁVRH VYHLÁŠKA ze dne 2015, o žádostech podle zákona o pojišťovnictví ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

NÁVRH VYHLÁŠKA ze dne 2015, o žádostech podle zákona o pojišťovnictví ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ NÁVRH VYHLÁŠKA ze dne 2015, o žádostech podle zákona o pojišťovnictví Česká národní banka stanoví podle 136 odst. 1 zákona č. 277/2009 Sb., o pojišťovnictví, ve znění zákona č. /2015 Sb., k provedení 13

Více

ŘÍZENÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A PRÁCE S LIDMI

ŘÍZENÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A PRÁCE S LIDMI ŘÍZENÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A PRÁCE S LIDMI LEKTOR: Ing. Marek Šedivý PROJEKT: Akademie pacientských organizací MÍSTO A TERMÍN KONÁNÍ: Praha, 30. a 31. 1. 2015 KNOW-HOW ÚSPĚŠNÉ NEZISKOVKY Má srozumitelné

Více

Informační brožura ke konferencím

Informační brožura ke konferencím Olomoucký klastr inovací Informační brožura ke konferencím Inovační procesy v Olomouckém kraji Olomouc Prosinec 13-14, 2011 Olomoucký klastr inovací, družstvo Jeremenkova 1142/42 772 00 Olomouc Hodolany

Více

Podnikatelský plán na založení malého podniku. Lucie Krátká

Podnikatelský plán na založení malého podniku. Lucie Krátká Podnikatelský plán na založení malého podniku Lucie Krátká Bakalářská práce 2012 ABSTRAKT Předloţená bakalářská práce řeší podnikatelský plán na zaloţení malého podniku. V teoretické části jsou sepsány

Více

Hospodářská komora České republiky Odbor Informačních míst pro podnikatele OBOROVÁ PŘÍRUČKA. pro

Hospodářská komora České republiky Odbor Informačních míst pro podnikatele OBOROVÁ PŘÍRUČKA. pro Hospodářská komora České republiky Odbor Informačních míst pro podnikatele OBOROVÁ PŘÍRUČKA pro OBCHOD VOJENSKÝM MATERIÁLEM NÁKUP A PRODEJ, PŮJČOVÁNÍ, VÝVOJ, VÝROBA, OPRAVY, ÚPRAVY, USCHOVÁVÁNÍ, SKLADOVÁNÍ,

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ. Bakalářská práce

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ. Bakalářská práce ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ Bakalářská práce Vznik podnikatelského subjektu na základě realizace konkrétního podnikatelského záměru Establishing of a business entity based on the

Více

2. Vstup do podnikání fyzická osoba

2. Vstup do podnikání fyzická osoba Odbor obecní živnostenský úřad Praktické rady - Jak postupovat při žádosti o živnostenské oprávnění Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Zápis z výroční schůze Výboru SRPŠ

Zápis z výroční schůze Výboru SRPŠ Zápis z výroční schůze Výboru SRPŠ při ZŠ a MŠ v Horní Moštěnici SRPŠ Horní Moštěnice je občanské sdružení s oficiálním názvem "Sdružení rodičů a dalších fyzických a právnických osob při Základní škole

Více

Založení podniku, právní formy podnikání, výhody, nevýhody, možnosti získávání fin. zdrojů

Založení podniku, právní formy podnikání, výhody, nevýhody, možnosti získávání fin. zdrojů Založení podniku, právní formy podnikání, výhody, nevýhody, možnosti získávání fin. zdrojů I. ČINNOSTI SOUVISEJÍCÍ SE ZALOŽENÍM PODNIKU Nad čím by se měl zamyslet zakladatel podniku? - vymezit předmět

Více

Právnická fakulta Masarykovy univerzity Obor Právo a právní věda Katedra občanského práva. Diplomová práce. Odpočet DPH.

Právnická fakulta Masarykovy univerzity Obor Právo a právní věda Katedra občanského práva. Diplomová práce. Odpočet DPH. Právnická fakulta Masarykovy univerzity Obor Právo a právní věda Katedra občanského práva Diplomová práce Odpočet DPH Jan Škopek 2012/2013 Prohlášení Prohlašuji, že jsem diplomovou práci na téma: Odpočet

Více

M A R K T I N G O V Ý M A N A G E M E N T 7. Akad. rok 2015/2016, ZS Marketingový management - VŽ 1

M A R K T I N G O V Ý M A N A G E M E N T 7. Akad. rok 2015/2016, ZS Marketingový management - VŽ 1 M A R K T I N G O V Ý M A N A G E M E N T 7 Akad. rok 2015/2016, ZS Marketingový management - VŽ 1 Příležitosti k růstu podnikatelských činností Akad. rok 2015/2016, ZS Marketingový management - VŽ 2 Cílový

Více

Otázky a odpovědi k aktivitám podporovaným prostřednictvím IROP (verze k4.11. 2015)

Otázky a odpovědi k aktivitám podporovaným prostřednictvím IROP (verze k4.11. 2015) Otázky a odpovědi k aktivitám podporovaným prostřednictvím IROP (verze k4.11. 2015) Specifický cíl 2.1. Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi 1. Žadatel má v plánu vybudovat komunitní

Více

Možné finanční dopady oddlužení v období 2008 2014 na státní rozpočet České republiky

Možné finanční dopady oddlužení v období 2008 2014 na státní rozpočet České republiky Možné finanční dopady oddlužení v období 2008 2014 na státní rozpočet České republiky Abstrakt: Stále se zhoršující ekonomická situace většiny českých rodin a seniorů, vede některé z nich do finančních

Více

SENIOR COHOUSING - DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ.

SENIOR COHOUSING - DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ. SENIOR COHOUSING - DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ. Vzhledem k tématu senior cohousingu, které výrazně zabíhá do ostatních vědních oborů, je v empirické části práce použita metoda sociologického výzkumu, a to dotazníkové

Více

Strategické řízení IS Strategické řízení Základní pojmy

Strategické řízení IS Strategické řízení Základní pojmy Strategické řízení IS Základní pojmy Informatika Informatika je multidisciplinární obor, jehoţ předmětem je tvorba a uţití informačních systémů v podnicích a společenstvích a to na bázi informačních a

Více

STÁRNUTÍ POPULACE A OPTIMALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

STÁRNUTÍ POPULACE A OPTIMALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB STÁRNUTÍ POPULACE A OPTIMALIZACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ladislav Průša Abstract V souvislosti se stárnutím populace je potřeba věnovat pozornost m.j. problematice zabezpečení optimálních forem péče o seniory

Více

Zapojte se do české sítě restaurací typu Fast Food!

Zapojte se do české sítě restaurací typu Fast Food! Zapojte se do české sítě restaurací typu Fast Food! Angus Burger Organizátorem franchisového systému Angus Burger je česká společnost Angusrest, spol. s r.o. Počátky rodinné tradice majitelů společnosti

Více

PC, POWER POINT, dataprojektor. Maloobchod, franchising, nezávislé prodejny, řetězcové prodejny, spotřebitelská družstva.

PC, POWER POINT, dataprojektor. Maloobchod, franchising, nezávislé prodejny, řetězcové prodejny, spotřebitelská družstva. Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Vzdělávací okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Speciální vzdělávací

Více

zakládací listinu obecně prospěšné společnosti

zakládací listinu obecně prospěšné společnosti Zakladatelé: Občanské sdružení Rybka, se sídlem Nuzice 24, 375 01 Týn nad Vltavou, IČ 14501791, registrované u Ministerstva vnitra České republiky pod čj. II/s-OS/1-26385/95-R zastoupené předsedkyní výboru

Více

PODNIKATELSKÝ PLÁN PRO ZALOŽENÍ PRODEJNY SE SPORTOVNÍMI POTŘEBAMI

PODNIKATELSKÝ PLÁN PRO ZALOŽENÍ PRODEJNY SE SPORTOVNÍMI POTŘEBAMI VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV FINANCÍ FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUT OF FINANCES PODNIKATELSKÝ PLÁN PRO ZALOŽENÍ PRODEJNY SE SPORTOVNÍMI

Více

METODICKÝ POSTUP. č. 8/2015/ OPŘPO

METODICKÝ POSTUP. č. 8/2015/ OPŘPO METODICKÝ POSTUP č. 8/2015/ OPŘPO k dani z přidané hodnoty pro příspěvkové organizace zřizované OBSAH: Článek 1 Všeobecná ustanovení... 2 Článek 2 Základní pojmy... 2 Článek 3 Povinnosti neplátce DPH...

Více

MALÍ PODNIKATELÉ S VELKÝM VÝZNAMEM

MALÍ PODNIKATELÉ S VELKÝM VÝZNAMEM HLEDÁ SE OBCHOD MALÍ PODNIKATELÉ S VELKÝM VÝZNAMEM 1,1 mil. počet 36,5 % hrubé přidané hodnoty 14,5 roku průměrná doba podnikání 1,7 mil. zaměstnanců 3/5 tržeb firemního sektoru 4 nově vzniklé firmy na

Více

DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček

DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček DATOVÉ SCHRÁNKY Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra pro veřejnou správu, informatiku, legislativu a archivnictví ZÁKON O EGOVERNMENTU Zákon č. 300/2008 Sb. O elektronických úkonech a autorizované

Více

STANOVY ČESKÉ ASOCIACE FRANCHISINGU

STANOVY ČESKÉ ASOCIACE FRANCHISINGU STANOVY ČESKÉ ASOCIACE FRANCHISINGU I. Název, sídlo 1. Název spolku je: a) Česká asociace franchisingu, z.s. (v jazyce českém) b) Czech Franchise Association (v jazyce anglickém) c) Tschechische Franchise-Assoziation

Více

vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 173/2010-N Bod 1.

vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 173/2010-N Bod 1. DRAŢEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.č. 26/2000 Sb. Č. j: 173/2010-N Bod 1. Touto Draţební vyhláškou se vyhlašuje konání draţby nedobrovolné. Den konání draţby se stanovuje na 13. července 2010, na

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD VÝZVA VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD oblast podpory 1.1 Integrovaný plán rozvoje města Chomutov (Areál bývalých kasáren a přilehlého okolí) 16. prosince 2009 R e g io n á

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce: VÝBĚR DODAVATELE PRO ZABEZPEČENÍ REKVALIFIKAČNÍCH KURZŮ ÚČETNICTVÍ PRO ÚŘAD PRÁCE V ŠUMPERKU 1 1. VYMEZENÍ PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY... 4 2. POŢADAVEK NA POSKYTNUTÍ

Více

VEŘEJNÉ DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 509/2014-D,OD

VEŘEJNÉ DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 509/2014-D,OD , Čimická 780/61, Čimice, 181 00 Praha 8 DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA VEŘEJNÉ DRAŽBY DOBROVOLNÉ vyhotovená dle 20 zák.č. 26/2000 Sb. č. j: 509/2014-D,OD Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání veřejné

Více

ecentre BUSINESS OPEN

ecentre BUSINESS OPEN ecentre BUSINESS OPEN PROČ? S. Sinek: Lidé nenakupují to, CO děláte, ale PROČ to děláte. JEN TY ZNÁŠ SVÉ PROČ!!! PODNIKAT JEN TY ZNÁŠ SVÉ PROČ PODNIKAT? Co Tě baví a čemu se chceš věnovat v životě?? Kolik

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V 28 V 311 Šumpersko 1.0 V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudrţnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu

Více

Možnosti platebního styku vybrané cestovní kanceláře

Možnosti platebního styku vybrané cestovní kanceláře Bankovní institut vysoká škola Praha Katedra bankovnictví a pojišťovnictví Možnosti platebního styku vybrané cestovní kanceláře Bakalářská práce Autor: Michal Růžička Bankovní management Vedoucí práce:

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ Bakalářská práce Vznik podnikatelského subjektu na základě realizace konkrétního podnikatelského záměru The establishment of a business entity based on

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI V RÁMCI ROP SEVEROZÁPAD Sídlo: Masarykova 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severozapad.cz, www.europa.eu Pracoviště: Závodní 353/88, 360 21 Karlovy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502

Více

PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR - ZALOŽENÍ NOVÉ FIRMY

PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR - ZALOŽENÍ NOVÉ FIRMY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV EKONOMIKY FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUTE OF ECONOMICS PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR - ZALOŽENÍ NOVÉ FIRMY BUSINESS

Více

Obecné zásady poskytování individuálních (mimořádných) dotací z rozpočtu města Hodonína. na rok 2016

Obecné zásady poskytování individuálních (mimořádných) dotací z rozpočtu města Hodonína. na rok 2016 Obecné zásady poskytování individuálních (mimořádných) dotací z rozpočtu města Hodonína na rok 2016 Schváleno zastupitelstvem města Hodonína dne: 15.12.2015 1. Úvod Město Hodonín může v souladu se zákonem

Více

PODNIKATELSKÉ PŘÍLEŽITOSTI

PODNIKATELSKÉ PŘÍLEŽITOSTI BULLETIN ČÍSLO 17/2010 PODNIKATELSKÉ PŘÍLEŽITOSTI čtrnáctideník Enterprise Europe Network vydává BIC Plzeň Tento informační bulletin obsahuje nabídky a poptávky zahraničních firem. Jedná se nejčastěji

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY CK a CA

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY CK a CA VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY CK a CA Provozovatelem internetových stránek www.slevoking.cz je společnost TPF Group, s.r.o., se sídlem Pekárenská 12, 602 00 Brno, IČ: 02642328, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

Možnosti podnikání v České republice a Polsku, aktuální daňová legislativa v České republice a v Polsku, pracovní právo v České republice a Polsku

Možnosti podnikání v České republice a Polsku, aktuální daňová legislativa v České republice a v Polsku, pracovní právo v České republice a Polsku Možnosti podnikání v České republice a Polsku, aktuální daňová legislativa v České republice a v Polsku, pracovní právo v České republice a Polsku Vaške Vašková ADVOKÁTNÍ KANCELÁŘ http://vaske.cz/ 1 Obsah

Více

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání

Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Jedno globální řešení pro vaše Mezinárodní podnikání Obsah 2 Známe váš svět, jsme jeho součástí 4 Správné řešení pro vaše mezinárodní podnikání 6 Standardní řešení s jedinečnými výhodami 8 Jedno globální

Více

Nejvýhodnější forma podnikání cestovní kanceláře

Nejvýhodnější forma podnikání cestovní kanceláře Nejvýhodnější forma podnikání cestovní kanceláře Prohlašuji, ţe předloţená bakalářská práce je původní a zpracoval/a jsem ji samostatně. Prohlašuji, ţe citace pouţitých pramenů je úplná, ţe jsem v práci

Více

Metody organizační struktury

Metody organizační struktury Metody organizační struktury Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová, DiS.

Více

Podnikání na internetu

Podnikání na internetu Podnikání na internetu Bc. Miloslav Vaněk Abstrakt: Vědecká práce Podnikání na internetu pojednává o možnosti nabízet své zboží a služby přes internet. Součástí vědecké práce je i zjednodušená struktura

Více

Seminář pro příjemce finanční podpory z II. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblasti podpory 1.1, 1.2 a 1.3

Seminář pro příjemce finanční podpory z II. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblasti podpory 1.1, 1.2 a 1.3 Seminář pro příjemce finanční podpory z II. výzvy OP VK v Jihočeském kraji pro oblasti podpory 1.1, 1.2 a 1.3 21. ledna 2010 Krajský úřad Jihočeského kraje Oddělení řízení grantů a projektů 1 Obsah semináře

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava Koaliční partneři politické hnutí ANO 2011 (ANO), Česká strana sociálně demokratická

Více

Rozvojové priority regionů ČR z pohledu budoucí kohezní politiky

Rozvojové priority regionů ČR z pohledu budoucí kohezní politiky Speciální analýzy prosinec 2010 ozvojové priority regionů Č z pohledu budoucí kohezní politiky Petr Zahradník EU OFFICE Česká spořitelna, a.s. Poláčkova 1976/2 140 00 Praha 4 tel.: +420 261 073 308 fax:

Více

Zpravodaj Družstva investorů z pondělí 2. června 2014 akce byty pro mladé OSTRAVA 1. POZEMKY Pozemky jde fotit paní Marie Frantová. Smlouva budoucí s majitelem pozemku na 9 měsíců a bude o přípravě nové

Více

Výzva k jednání, podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace v jednacím řízení na uzavření

Výzva k jednání, podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace v jednacím řízení na uzavření Datum: 14.8.2013 Číslo jednací: VZ-64/OSČ/2013 Vyřizuje/linka: Štill/476 453 205. E-mail: still@tsmost.cz Adresa: Výzva k jednání, podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace v jednacím řízení na

Více

Práva, povinnosti či podmínky v této dokumentaci neuvedené se řídí zákonem.

Práva, povinnosti či podmínky v této dokumentaci neuvedené se řídí zákonem. Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Pozemkový úřad Písek Název veřejné zakázky: Komplexní pozemková úprava v k. ú. Křenovice Sídlem: Nádražní 1988 Zastoupený: IČ: 397 01 Písek Ing. Benem

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2005 4. volební období tisk 835/4 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona o doplňkovém dozoru nad bankami, spořitelními

Více

Jak založit S.R.O.? Založení s.r.o. krok za krokem

Jak založit S.R.O.? Založení s.r.o. krok za krokem Jak založit S.R.O.? Založení s.r.o. krok za krokem Založení s.r.o. Prvotní potřebné informace: 1) Jak se bude společnost jmenovat? 2) Kde bude mít sídlo (adresu podnikání)? 3) Jaký bude předmět podnikání?

Více