Vnitřní hlas ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vnitřní hlas ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007"

Transkript

1 Vnitřní hlas EP: Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007 ČESKY: 27. září Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím MGM/UA. Tento scénář byl napsán výhradně pro zábavní účely, nepřinesl žádný zisk. Nebylo zamýšleno žádné porušení vlastnických práv. Tento materiál nesmí být reprodukován bez souhlasu jeho autorů. StargateHorizon.com je oficiálním členem sítě GateWorld Network. Překlad Jack Překlad vznikl se souhlasem a vědomím autora. Korekce Jelda.

2 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 2 FADE IN: TEASER INT. CHASOVA UBIKACE ZBLÍZKA NA ručník přehozený přes stůl. Slyšíme Chasův hlas, který se chvěje vzrušením. CHASE (mimo obr.): Tak jo, všichni. Jste připraveni na neskutečný zážitek? Rozšíříme záběr a odhalíme GRANTA, SIVEU, CHRISTINE, DAVIDA A TOMA. Všichni jsou překvapeni z jeho tónu. DAVID: Už jsme na to připraveni asi pět minut. Chase zavrtí hlavou. Hraje si s tímto okamžikem. CHASE: Mějte trpělivost. GRANT: Chceme vidět, co je tak neuvěřitelného, kvůli čemu jsi nás sem zavolal. CHASE: Správně. Samozřejmě. (připravuje se strhnout ručník): Připravte se na to! A s tím Chase strhne ručník. Z toho, co vidí, jsou všichni kromě Sivei zaskočeni. CHRISTINE: Wow, to je zajímavé. CHASE: Díky. NOVÝ ÚHEL Odhalí nám zmenšený detailní model Horizontu. CHASE: Trvalo mi několik týdnů, než jsem to dal dohromady. Ale stálo to za to. TOM: Ten cit pro detaily je neuvěřitelný. Chase s úsměvem kýve na Siveu. A když se na ni překvapeně podívají. Chase se usměje. SIVEA: Byla jsem jediná, kdo o tom věděl. DAVID: Nevěděl jsem, že Voriani také staví modely. TOM: Nebuď tak překvapený... Chci říct, na Zemi je to běžná věc. CHASE: Je to můj koníček. Když jsem byl malej kluk, tak jsem trávil hodiny stavbou modelů. Měl jsem jich plný pokoj.

3 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 3 Chase ukazuje na model. CHASE: A když mi Sivea řekla o tomhle, nemohl jsem odolat. SIVEA: Plazil se po kolenou. CHASE: Na tom není nic špatného... když to pomůže. Všichni se tomu usmějí. A pak - Grant odpoví. GRANT: Jeden by se mi hodil do pokoje nebo do kanceláře. CHASE: S tím vám mohu pomoci, pane. Že jste to vy, tak vám dám 20 procent slevu. GRANT (ironicky): Jak velkorysé. CALLEN (z vysílačky): Horizont-1 do řídící místnosti. GRANT: Jsme na cestě, pane. A s tím opustí místnost. Držíme záběr na modelu Horizontu. STŘIH NA: INT. ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST Callen stojí za vorianským technikem. Jsou tu i obvyklí členové posádky. Vidíme, jak modré světlo z aktivní hvězdné brány osvětluje vše kolem. Vstoupí naši lidé. CALLEN: Poslali jsme sondu na M33-7L5 a dostali jsme zajímavé výsledky. Callen ukazuje na hlavní obrazovku. ZÁBĚR NA OBRAZOVKU Vidíme zalesněnou oblast s antickými ruinami. TOM: Antické. CHRISTINE: Rozhodně to vypadá slibně. CALLEN: Doufal jsem, že to řeknete. Tato planeta by nás mohla se štěstím dovést k Nosah trahově knize. CHASE: To by byla konečně změna, ne? Grant se otočí na technika.

4 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 4 GRANT: Nějaké známky života? TECHNIK: Nic, pane. Jen nějaká zvířata, ale jinak to vypadá, že tato planeta je už několik let opuštěná. CALLEN: Celou oblast jsme detailně proskenovali. GRANT: Jsme připraveni vyrazit, pane. Callen potvrzuje. Pak - STŘIH NA: EXT. VESMÍR - HORIZONT Záběr na otáčející se stanici. INT. MÍSTNOST S BRÁNOU Brána se vytáčí. Dovnitř právě vstupuje GRANT, SIVEA, CHASE, CHRISTINE a DAVID. Mají na sobě mimostaniční výstroj. Brána se aktivuje. CHASE: Kolikátá to vlastně je? Sedmdesátá třetí? SIVEA (opravuje): Čtyřicátá druhá. CHASE (překvapeně): Ty jsi to počítala? CHRISTINE: Jsme v polovině databáze. Mám pocit, že by tohle mohlo vyjít. GRANT: Co tě k tomu přivádí? CHRISTINE (usmívá se): Jsem prostě jen optimistická. CHASE: Chtěl bych na tom být stejně. ZAHRNEME CALLENA Stojí v řídící místnosti za vorianským technikem. Mluví přes interkom. CALLEN: Horizonte-1, máte zelenou. Hodně štěstí! GRANT: Děkuji, pane. (otočí se k týmu): Jdeme do práce. A s tím všichni vstoupí do brány. OBVYKLÝ EFEKT ČERVÍ DÍRY Procházíme obvyklou pasáží při průchodu bránou. Z počátku je vše

5 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 5 normální, nicméně si všimneme divného bílého záblesku. Nedá se říct, co přesně to bylo, ale je nám jasné, že se něco stalo. INT. HORIZONT - MÍSTNOST S BRÁNOU ZBLÍZKA na hvězdnou bránu, ze které vystoupí Chase. Je dezorientovaný. Brána se za ním deaktivuje. Chase má na sobě stále mimostaniční výstroj. Žádná odpověď. CHASE: Co se to sakra děje? NOVÝ ÚHEL Místnost s bránou je jiná, než ji známe. Je těžce poškozená. Většina osvětlení vypadla. Některé zdi jsou sežehnuté. Vypadá to, jako by stanice byla po těžkém útoku. Chase je překvapený. A pak CHASE: Fajn... Tohle se ještě nestalo. ZÁBĚR SHORA Vidíme zničenou místnost s bránou a Chase stojí uprostřed toho všeho. A z tohoto okamžiku... KONEC TEASERU FADE OUT.

6 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 6 FADE IN: AKT 1 (POZNÁMKA: Přes úvodní scénu běží titulky.) INT. MÍSTNOST S BRÁNOU Chase aktivuje vysílačku. Žádná odpověď. CHASE: Plukovníku Grante, tady major Reynolds. Slyšíte mě? CHASE: Major Reynolds velitelce Ve nal. Prosím, ozvěte se. Opět nic. Chase zavrtí hlavou. CHASE: Veliteli Callene, slyšíte mě? Kdokoliv? Pořád nic. Chasovi právě došla trpělivost. Pomalu sestoupí ze schůdků u brány a rozhlíží se. CHASE (sám k sobě, reaguje na Christininy slova): Tolik k optimismu. Opatrně přechází k východu. Následujeme ho do INT. ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST I tady je téměř všechno zničené. Několik panelů je vybuchlých a prosklený výhled do místnosti s bránou je zničený. CHASE: Páni, to musel bejt divokej mejdan. Přejde k ovládacím panelům a doufá, že něco zůstalo funkční. Náhle uslyší nějaký hluk. Okamžitě pozvedne svou P-90. CHASE: Haló? Je tam někdo? Žádná odpověď. Chase se nakonec znovu obrátí k panelu. CHASE (o panelu): Sakra. Je to kompletně v háji. (pak dostane nápad): No jasně. Naposledy se rozhlédne kolem a pak odejde. INT. HLAVNÍ PALUBA - CHODBA VE DRUHÉM PODLAŽÍ Chase pomalu a opatrně postupuje temnou chodbou. Náhle se zastaví. Znovu se mu zdálo, že něco slyší. Pak zakroutí hlavou a dá se znovu do pohybu. Nakonec dojde ke dveřím a otevře je.

7 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 7 INT. TOMOVA LABORATOŘ I tady je všechno zničené. Systémy jsou vypnuty. Chase se začne v tom nepořádku přehrabovat. CHASE: Vím, že jsi tady jeden měl, Tome. A po chvíli to konečně najde. CHASE: Tady to máme... Odhalíme vorianský skener. Spustí ho a kontroluje známky života. Soustředí se na skener, pak zavrtí hlavou. A pak - CHASE: Žádné známky života... Z hlavní paluby k nám doléhá zvláštní zvuk. Chase reaguje. Teď mu došlo, že si to přece jen nepředstavuje. Má připravenou zbraň a prohlíží skener. Žádné známky života. CHASE (ke skeneru): Lháři! Chase opatrně opustí laboratoř. INT. HLAVNÍ PALUBA Temná a poničená, stejně jako zbytek stanice. Chase opatrně sestupuje po schodech. Rozhlíží se kolem. Najednou znovu zaslechne ten zvuk. Skener stále nic neukazuje. Zvuk vychází odněkud z Grantovy kanceláře. Chase připraví svou zbraň a přejde ke dveřím. INT. GRANTOVA KANCELÁŘ Někdo je za stolem. Chase namíří svou P-90. CHASE: Tak jo, jenom v klidu. Ale narušitel reaguje na Chasův hlas, otočí se. NOVÝ ÚHEL Zjistíme, že je to plukovník Grant, který také drží P-90. Je překvapený, že vidí Chase. GRANT: Majore? CHASE: Pane? Grant skloní svou zbraň. To Chase zmate. GRANT: Nevěděli jsme, jestli ještě žijete.

8 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 8 CHASE: O čem to mluvíte? Grant se chystá do vysvětlení, ale nejdřív ukáže na Chasovu zbraň. CHASE: Pardon. Také ji skloní. Grant přistoupí blíž. GRANT: Vy si nic nepamatujete? CHASE: Nepamatuju si co? Poslední co vím je, že jsme šli na M33-7L5, ale nepamatuju si, že bych se vracel. Vlastně to vypadalo, jako bych vůbec neodešel. GRANT: Byli jsme na té planetě a pátrali v ruinách. CHASE: Ne, nebyli. GRANT: Hledali jsme tam hodiny. Začalo vás to trochu nudit... ale pak zasáhli Chris. CHASE (vzpomíná si): Zaútočili na nás... GRANT (přikývne): Skupina Enolyů, která pátrala po Knize. Grant si všimne, že si to Chase nemůže vybavit. GRANT: Byla to past, do které jsme jim ochotně vlezli. Byl jste zasažen enolyjskou zbraní... tou, která rozptyluje jed. Plukovník udělá pauzu. To, co se chystá říct je pro něj těžké. Chase uvažuje. GRANT: Schytal jste to těsně u brány. Chtěl jsem se pro vás vrátit... ale David si myslel, že jste mrtvý. Museli jsme vás tam nechat. CHASE: Nevzpomínám si na to. GRANT: Nejspíš jste se odtamtud dostal sám. Chtěli jsme se tam vrátit s posilami, ale ke stanici přiletěla letka Kih andariů a zaútočili na nás. Utrpěli jsme vážné škody. CHASE: Jo, všiml jsem si. GRANT: Velitel nechal spustit autodestrukci, ale Kih andariové ji museli nějak zastavit. Většina posádky byla evakuována loděmi nebo bránou. Ale někdo z nás tu musel zůstat a bránit stanici. Ani nevím, kde je zbytek našich lidí... nebo jestli to vůbec někdo přežil. Ukazuje na počítač na stole. GRANT: Doufal jsem, že se mi povede zprovoznit počítač a provést sken.

9 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 9 Chase pohlédne na vorianský skener ve své ruce. CHASE: Já už jsem to udělal. Chase pohlédne s podezřením na Granta. CHASE: Nic jsem nezachytil. GRANT: Kih andariové musí signál rušit. CHASE: A co vy? GRANT: Nevím, možná je to rozbité. Jediné, co vím je, že se musíme nějak vypořádat s Kih andarii. Chase zavrtí hlavou. CHASE: Nevzpomínám si na nic z toho, co jste mi řekl, pane. GRANT: To je v pořádku, majore. Kdo ví, co vám Enolyové udělali. Jsem rád, že vás zase vidím. Nemůžeme nikam jít. Brána je odříznutá od jádra stanice. Nemůžeme tedy vytočit Zemi a podat jim zprávu. Jsme v tom sami. Dlouhá pauza, zatímco Chase uvažuje. Pak pohlédne na Granta. CHASE: Neříkám, že tomu nevěřím, pane. Ale pokud říkáte pravdu, je tu jedna věc, která nedává smysl. (z Grantova pohledu): Kdyby mě postřelili, neměl bych být raněn? Pauza. Grant na to nemá odpověď. CHASE: Cítím se skvěle. Lehce zmateně, ale jinak skvěle. GRANT: Máte pravdu, je to zvláštní. Náhle nastává okamžik nedůvěry. CHASE: O co tu kruci jde? GRANT: Proč mi to nepovíte? Jsou přerušeni blížícími se kroky. Oba pozvednou své zbraně. GRANT (tiše): Promluvíme si o tom později. Chase potvrzuje, ale stále se nemůže plně soustředit. INT. HLAVNÍ PALUBA Někdo se zpoza rohu přibližuje. Grant s Chasem se ukrývají za stěnou.

10 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 10 GRANT (tiše): Přibližují se... Chase opatrně vyhlédne do chodby a spatří ČTYŘI OZBROJENÉ KIH ANDARIE. Grant ví, že musí využít okamžik překvapení. GRANT (tiše): Dostaneme je. Ale Chase z toho má špatný pocit. CHASE (tiše): Možná bychom měli počkat, než nás přejdou. Ale Grant to ignoruje. GRANT (tiše): Máte ty dva nalevo, já si vezmu ty vpravo. A s tím opatrně namíří svou zbraň. Poté Grant začne střílet. Chase také. NOVÝ ÚHEL Kih andariové opětují palbu. Oba zbývající Kih andariové se skryjí a pokračují v palbě. Zničehonic se začnou blížit další Kih andariové. CHASE: Je jich víc. Jsou v přesile! Stále přibývá útočníků. Přichází ze všech stran. CHASE: Musíme zmizet, pane! GRANT (tvrdě): To nic nevyřeší, majore! Ale Chase zavrtí hlavou, zatímco pokračuje ve střelbě. CHASE: Je jich moc! ZBLÍZKA NA GRANTA Uvědomí si, že má Chase pravdu. Je frustrovaný. GRANT: Sakra. Otočí se na Chase. GRANT: Tak jo, mizíme odsud. Budu vás krýt. Ujistěte se, že- Ale v tom plukovníka zasáhne jedna z kih andarijských zbraní. CHASE: Plukovníku! Grant leží na zemi za sloupem. Chase s obavami reaguje. Vystřelí několik dávek, aby se ke Grantovi lépe dostal.

11 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 11 KIH ANDARIOVÉ V šeru si vymění kývnutí a postupují stále blíž. CHASE Je u Granta, který je těžce raněn na hrudníku. Chase si uvědomuje, že je to beznadějné. CHASE: Plukovníku... Grant na něj pohlédne. Hovoří slabým hlasem, hlasem umírajícího muže. GRANT: Musíš... musíš mě tu nechat. CHASE: Nenechám vás tu! GRANT (o Kih andariích): Přicházejí... Grant se na Chase ještě jednou rozhodně podívá. GRANT: Ujisti se, že... zaplatí za- Ještě předtím, než může dokončit poslední slova, klesne jeho hlava k zemi. Chase nemůže nic dělat... Grant umírá. Chase pořád nemůže uvěřit tomu, co se mu právě odehrálo před očima. Ale ví, že poslední střela ho málem taky zasáhla. Je mu jasné, že se Kih andariové stále přibližují. Náhle si všimne vstupu do větrací šachty. Chase se ohlédne přes rameno, přebije svou P90 a vypálí několik dávek na přibližující se nepřátele. Při cestě k šachtě stačí zlikvidovat dva Kih andarie. Rychle otevře kryt a vleze dovnitř. INT. VĚTRACÍ ŠACHTA Chase se plazí úzkou šachtou, dokud nedosáhne křižovatky. Na chvíli se zastaví, slyší Kih andarie, kteří se ho snaží najít. Pak to vezme doleva INT. CHODBA Chase vyleze ze šachty, umístěnou ve stropě. Seskočí a opatrně se porozhlédne. Když se ujistí, že je vzduch čistý, schází chodbou dolů ke dveřím na konci. Pokouší se otevřít dveře ručně, ale nejde to. Zkouší to znovu; napětí stoupá. Ale opět bez úspěchu. CHASE (frustrovaně): Skvělý teda... Náhle uslyšíme další hlas. Chase se rychle otočí, zbraní míří do chodby.

12 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 12 CHASŮV POHLED Kih andariové se blíží. Každým okamžikem vyjdou zpoza rohu. ZBLÍZKA NA CHASE Ví, že před zavřenými dveřmi nemá šanci. A když reaguje na tuto děsivou skutečnost - KONEC AKTU 1 FADE OUT.

13 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 13 FADE IN: AKT 2 INT. CHODBA Chase míří zbraní do temné chodby. Připravuje se na přivítání Kih andariů. Pak ale dostane nápad. Pohlédne na další šachtu nad ním. Chvíli uvažuje a pak odstřelí poklop. Vyšplhá se do šachty a poklop za sebou zase zavře. Pak - KIH ANDARIOVÉ Jsou čtyři. Zastaví a rozhlížejí se. A když opatrně prozkoumávají toto místo, můžeme vidět Chase v šachtě nad nimi, jak se ani neodvažuje dýchat. Po chvíli Kih andariové nakonec odejdou. ZBLÍZKA NA CHASE Vidíme jeho obrovskou úlevu. A když zase začne dýchat... STŘIH NA: INT. CHODBA Chase opatrně kráčí další chodbou. Má stále namířenou zbraň, ale nesoustředí se. Nemůže uvěřit, že je Grant mrtvý. Náhle - další hluk. Chase se zastaví a reaguje. Slyšíme neznámé hlasy, které jsou jakoby vzdálené a zastřené. HLAS 1: Několik poškození... způsobených přetížením- HLAS 2:...nemůžete s tím nic udělat? Chase pohlédne do chodby. CHASŮV POHLED Vidíme vzdálené matné světlo. Hlasy vycházejí odněkud z toho místa. HLAS 1:...jen sedět a čekat...v podstatě trčet uvnitř... ZPĚT NA CHASE Reaguje zmateně. CHASE: Co to...? A náhle - SIVEIN HLAS: Majore?

14 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 14 Chase se okamžitě otočí s připravenou zbraní. Je překvapený, když vidí - SIVEA Stojí před ním s namířenou fázovou puškou. CHASE: Siveo? Sivea si s podezřením prohlíží Chase. CHASE (sklání zbraň): Jsem rád, že vás vidím. Víte, co se tady...? Ukazuje za sebe do chodby. Světla jsou pryč. Chase je zmatený. Sivea k němu přistoupí blíž. Všimne si, že s ním není něco v pořádku. SIVEA: Co se děje? CHASE (ukazuje do chodby): Bylo tam nějaké světlo. Sivea pohlédne do chodby. SIVEA: Nic tam nevidím. CHASE (zmateně): Ani já. Chase pohlédne na Siveu. Snaží se soustředit. CHASE: Plukovník říkal, že neví, jestli ještě někdo přežil. SIVEA: No, já přežila, ale nemohla jsem nikde najít zbytek týmu. (rozhlíží se): Kde je vůbec plukovník? Chase se zatváří vážně. CHASE: Dostali jsme se pod ostrou palbu Kih andariů na hlavní palubě. Bylo jich hodně. On... on mi zachránil život. Sivea ví, co se jí snaží říct. Ale i tak zůstává naprosto klidná. SIVEA: Musíme najít způsob, jak Velící radě říct, co se stalo. CHASE: Přijímám návrhy. SIVEA: Kih andariům se podařilo vyřadit reaktor, ale se štěstím... CHASE (přikývne): Mohli bychom ho spravit. SIVEA (přikývne): Pokud to někdo dokáže, jste to vy. Chase uvažuje - zní to jako plán.

15 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 15 CHASE: Takže se musíme dostat do strojovny. A nesvítí tu světla. Takže nás čeká dlouhá cesta potmě. SIVEA: Pak by jsme měli raději vyrazit. A z tohoto okamžiku... STŘIH NA: INT. SCHODIŠTĚ Oblast, kterou jsme ještě předtím neviděli. Je to jako normální schodiště. Sivea s Chasem sestupují po schodech. CHASE: Je tu něco, čemu pořád nerozumím. Jak mohli stanici dobýt tak snadno? SIVEA: Překvapili nás. Ztratili jsme hodně členů posádky. Chase si nemyslí, že by mu Sivea lhala, ale i tak to musí vyslovit. A náhle. CHASE: Neviděl jsem žádná těla. SIVEA: Co se pokoušíte říct? CHASE: Nic. Jen jsem z toho trochu mimo. Nic víc. SIVEA: Vypadá to, že tu budeme ještě dlouho. CHASE: Souhlasím s vámi. ŽENSKÝ HLAS: Chasi! Chase se rozhlédne. CHASE: Slyšela jste to? Sivea na něj pohlédne. Ona nic neslyšela. SIVEA: Co bych měla slyšet? CHASE: Ten hlas. ŽENSKÝ HLAS: Víš, na co je čas? Chase se znovu rozhlíží. Nic tam není. Sivea ho s obavami sleduje. SIVEA: Pokud to má být vtip, já se nesměji. Chase začíná pochybovat, jestli jí může věřit. CHASE: O co tu sakra jde? SIVEA: Musíme se dostat do strojovny, dřív než Kih andariové.

16 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 16 Náhle se ozve děsivý zvuk. Chase se otočí a na schodech vidí - SVĚTLO Z nějakého důvodu ví, že to není dobré. CHASE: Neříkejte mi, že to nevidíte! Ale Sivea na to nereaguje. Světlo se začne přibližovat. SIVEA: Začínám se bát, co vám Enolyové provedli s vaší myslí. ŽENSKÝ HLAS: Chasi? Chase se otočí a náhle - STŘIH NA: INT. CHASŮV POKOJ VEČER (MINULOST) Pokoj dvanáctiletého chlapce. Nachází se tu Sivea i Chase. Nemají zbraně. Oba reagují. Pokouší se zjistit, co se stalo. SIVEA: Naše zbraně... Chase rozpoznává pokoj. CHASE: To nemůže být... Odhalíme spoustu modelů letadel, vrtulníků a raketoplánů. MLADÝ CHASE právě pracuje na svém posledním modelu. CHASE: Tohle je můj pokoj. Tedy byl... Tohle je dům mojí matky. Sivea neví, co to má znamenat. SIVEA: Jak by mohl? Chase na to nemá odpověď. Pak - CHASE: Říkal jsem, že se něco děje. SIVEA: A měl jste pravdu. ŽENSKÝ HLAS: Chasi? Odhalíme Chasovu matku. Ženu kolem třiceti let s dlouhými hnědými vlasy. S úsměvem vstoupí do pokoje. CHASOVA MATKA: Víš, na co je čas? Mladý Chase je právě u konce s nejnovějším modelem.

17 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 17 MLADÝ CHASE: Už to budu mít. Dospělý Chase vysvětluje. CHASE: Tohle je moje matka. Už je to nejspíš dvacet let. CHASOVA MATKA: Dokončíš to zítra. Už je pozdě. Sivea zakroutí hlavou. SIVEA: Tohle nemůže být skutečné. Musí to být nějaká iluze. CHASE: Třeba se mi někdo hrabe v hlavě. Ale jak? Mladý Chase se s pýchou otočí na svou matku. MLADÝ CHASE (o modelu): Nemůžu se dočkat, až ho táta uvidí. Je to ten nejlepší. CHASOVA MATKA: Jsem si jistá, že bude nadšený. Mladý Chase přejde ke své matce. MLADÝ CHASE: Táta říká, že budu skvělý inženýr. CHASOVA MATKA: Jsem si jistá, že má pravdu. Chase přepadne nostalgie. CHASE: Mým snem bylo přidat se k NASA. CHASOVA MATKA: Ale teď se soustřeď na přítomnost a běž si vyčistit zuby. A když oba vyjdou z místnosti... CHASE A SIVEA Sivea se pokouší pochopit, co se tu děje. Napadá jí jen jedno řešení. SIVEA: Musí to být manipulace Cai nanů. Ovlivňují naše mysli. Ale po chvíli to přestává dávat smysl. SIVEA: Ale to bych je cítila. A náhle se Chase začne cítit divně. Sivea si toho všimne. SIVEA: Majore? Chase se chytí stolu, aby neupadl. CHASE: Možná máte pravdu, Enolyové nějak ovlivňují mou mysl. Pak se náhle místnost jakoby roztočí a rozostří.

18 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 18 LORALIN GOA ULDSKÝ HLAS: Zvýšit o tři stupně! Držíme záběr na Chasovi. SIVEIN HLAS (mimo obr.): Jste v pořádku? DALŠÍ HLAS: Ale tím překročíme bezpečné - LORALIN GOA ULDSKÝ HLAS: Splňte rozkaz! SIVEIN HLAS (mimo obr.): Majore! A náhle - celé místnost zmizí a Sivea s Chasem jsou opět v - INT. HORIZONT - CHODBA Chase je stále zmatený. Když v tom se k nim začne přibližovat Loral. SIVEA: Loral... Loral se ledově usměje a namíří zbraň na Siveu. CHASE: Ne! Pak Loraliny oči zazáří a ona na Siveu vystřelí. Sivea dostane zásah a sesune se na zem. Je mrtvá. Loral namíří zbraň na Chase. Ten rychle couvá, ví, že nemá žádnou možnost k útěku. LORAL: Vaši lidé nás už dlouho obtěžovali, majore Reynoldsi. To ale teď skončí! Chase se rozhlíží, snaží se dostat pryč. Připadá mu to jako noční můra. Ze které se chce dostat, ale nejde to - INT. STROJOVNA ZBLÍZKA NA Chase, který leží na podlaze. Pozvrací se. Pak si otře ústa a pomalu vstane. Oddálíme záběr a všimneme si, že strojovna je stejně poškozená, jako zbytek stanice. Chase neví, jak se sem dostal, ale ví, že musí opravit reaktor. Přejde k - OVLÁDACÍ PANEL REAKTORU Je před obrovským naquadahovým reaktorem. Chase rychle zkontroluje panel. I když není zapnutý, vypadá to, že je schopný provozu. Chase se snaží soustředit. CHASE: Fajn, nahodit zpátky reaktor nemůže být tak těžké. Začne pracovat na panelu, když náhle -

19 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 19 ARININ HLAS: Jste si jistí, že už je nebudete potřebovat? Chase je náhle velice zmatený. CHASE: Jsou z jednoho z našich posledních transportů. Říkala jste, že potřebujete hlavně nějaký nový energetický relé? Chase se opatrně otočí a spatří. NOVÝ ÚHEL Odhalíme druhého Chase a Arinu. Toto je scéna z epizody Jiný kraj - Arina se podívá na malé součástky. CHASE (pokr.): Neměl by bejt problém seřídit je se zbytkem vašich systémů. Arina relé položí a usměje se na něj. ARINA: Nevím, jak vám poděkovat, majore. CHASE (usměje se): Jsem rád, že můžu pomoct. A kdybyste potřebovala pomoc při opravách... ARINA: Oh, díky, ale o to se postará má posádka. ZBLÍZKA NA CHASE Sleduje to. CHASE: Sleduji svou minulost. INT. HORIZONT - STROJOVNA Naprosto zmatený Chase je zase zpět. Stanice se právě masivně otřásla. Chase se ale nechce zvednout ze země. Sedí u panelu s hlavou v dlaních. ARINA (mimo obr.): Teď bys to neměl vzdávat, zlato. Chase pomalu zvedne hlavu a reaguje, když před sebou vidí stát Arinu. Stanice se otřese. ARINA: Oh, zmatení a bolest hlavy, předpokládám. Zní to, jako probouzení po mejdanu, jak jsi tomu říkal? Opice? ARINA: Vypadá to, že každou chvíli stanice vybuchne. Měl by jsi s tím něco udělat. Stanice se znovu otřese. Chase neví, co si o tom všem má myslet. Reaguje, na před ním stojící, Arinu.

20 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 20 A z tohoto okamžiku... KONEC AKTU 2 FADE OUT.

21 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 21 FADE IN: AKT 3 INT. STROJOVNA Stanice se znovu otřese. Chase se snaží soustředit. Obrátí se zpátky k panelu, ale vzápětí se ho musí chytit kvůli obrovské bolesti hlavy. CHASE: Pokud zapnu reaktor, tak se zvýší energie a nastane přetížení. ARINA: Kih andariové museli najít způsob, jak to obejít Stanice se znovu otřese. Chase pracuje na panelu. CHASE: Vypínám systémy, abych zabránil stanici vybuchnout. ARINA: To zní jako dobrý nápad. Chase pracuje na panelu. Pak se konečně zeptá. CHASE: O co tu sakra jde? ARINA: Zavolal jsi. Po chvíli Chase vypne reaktor. Pak se alarm utiší. Arina se usměje. ARINA: Chytrý jako vždy, jak vidím. Chase je stále slabý. ARINA: Jsi v pořádku? CHASE: Ne úplně, ale začíná mi bejt líp. ARINA: Měl by sis odpočinout. Chase na ni pohlédne. Uvědomí si - CHASE: O co tu jde? ARINA: Je mi líto, zlato, ale na to neznám odpověď. CHASE: A kdo ji zná? CHASE (z jejího pohledu): Já. Arina se rozhlédne po zničené strojovně. ARINA: Je tu docela nepořádek, že? (zakroutí hlavou): Tak takhle to dopadne, když to necháte na starosti chlapům.

22 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 22 CHASE: Nic z toho není skutečné. ARINA: Že není? CHASE: Ne. Nic z toho nedává smysl. (pohlédne na ni): Proč tady nejsou Kih andariové? Jak to, že jsem nezachytil žádné známky života? ARINA: Dobrý postřeh. Otázkou je, co dává smysl? Chase uvažuje. Snaží se vzpomenout si. CHASE: Vzpomínám si, že jsme šli na 7L5... A byli jsme napadeni. ARINA: Tak to začalo. CHASE: Ale nevím, co se dělo pak. Možná jsem byl zajat Enolyi. ARINA: Byl jsi zasažen jejich zbraní. CHASE: Co když jsem byl raněn a umírám? Tento fakt se vznáší chvíli ve vzduchu. CHASE: Nebo jsem v komatu a tohle je jen sen. ARINA: Sen o uvěznění ve vesmíru? Divné, nemyslíš? CHASE: Slyšel jsem hlasy. Enolyjské hlasy. Plukovník Grant říkal, že měl při mučení nějaké vize. Co když tohle všechno reprezentuje mou mysl? Arina se rozhlédne po místnosti. ARINA: Je tu nepořádek. CHASE: Já vím, ale viděl jsem části své minulosti. Mé modely a naše první setkání. To znamená, že ty vzpomínky jsou někde tady. ARINA: Myslíš na stanici? CHASE: Vzpomínky na 7L5 tu někde musí být. Pak se odmlčí a pohlédne jí do očí. Doufá, že pro něj má nějaké vysvětlení. CHASE: Vím, že to zní divně, ale nic lepšího nemám. Ale Arina zavrtí hlavou. ARINA: Nejsem tu proto, abych kritizovala tvoje vysvětlení. CHASE: A to mě přivádí k otázce, proč tady vůbec jsi? Plukovník Grant i Sivea tu byli z nějakého důvodu. Proč jsi tu ty?

23 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 23 Arina se odmlčí. ARINA: Pokud je tohle tvoje fantazie, tak jen ty znáš odpověď. Chase uvažuje. Rozhodl se jí věřit. CHASE: Potřebuju si vzpomenout. ARINA: Dobře. A po čem vlastně přesně pátráme? Chase o tom přemýšlí. Zavrtí hlavou. Arina souhlasí. CHASE: Všechny počítače na stanici jsou mimo provoz. Ale jeden mám ve své ubikaci. Ten by snad mohl fungovat. ARINA: Fajn. Tak na co ještě čekáme? Chase vyjde ze strojovny. ARINA Věnuje ještě jeden pohled zničené strojovně a pak náhle zmizí. INT. CHODBA Temná chodba. Chase opatrně postupuje chodbou. Stále není ozbrojený. Cítí se velice slabý. Náhle před sebou něco slyší. DAVIDŮV HLAS: Chasi? David je po zuby ozbrojen. Má dvě P-90, stejně tak jako fázovou zbraň. CHASE: Davide? DAVID: Jsem rád, že vás vidím živého. Chase se chytí za hlavu. Projela jím další silná bolest. David reaguje. DAVID: Jste v pořádku? CHASE: Ani ne. David chápavě přikývne. DAVID: Jo, vím co tím myslíš. Hele, podívej. Rád bych tu měl víc lidí, ale nakonec jsme tu jen my dva. CHASE: Nemůžeme ubránit stanici před Kih andarii jen my dva.

24 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 24 To Davida zmate. DAVID: Kih andarii? CHASE: Jo, před Kih andarii. Chase zavrtí hlavou - na tohle nemá čas. CHASE: Musím do své ubikace, teď není čas na vysvětlovaní. Chase se chystá odejít, když ho David zastaví. DAVID: Počkej chvíli. Pokud vím, tak stanici napadli Enolyové a ne Kih andariové. CHASE: Cože? DAVID: Nevím jak to udělali, ale Enolyové nás následovali z 7L5... Nějak se jim podařilo vyřadit štít. David k němu přistoupí. Prohlíží si ho. DAVID: Chasi! Loral je na palubě. Musím se dostat do strojovny a zapnout autodestrukci reaktoru. Chase zavrtí hlavou. CHASE: Ne, ne, ne! Nemůžeme zničit stanici! To by pohřbilo moji mysl. DAVID: O čem to sakra mluvíš? (se zlostí): Na stanici jsou nepřátelé Musíme je zastavit! A s tím to Chase napadne. CHASE: Samozřejmě. Pokud se tohle všechno děje v mé hlavě, tak ty děláš přesně to, co bych od tebe očekával. DAVID: Na tohle nemám čas! Musíme se dostat do místnosti s reaktorem! Ale Chase nevypadá nato, že by se tam chystal. CHASE: Vždy jsem se díval na plukovníka Granta jako na hrdinu, mého přítele a taky tak trochu vzor... silného vůdce, který se nevzdává... A Sivea, srdcem vědec, který se snaží najít racionální vysvětlení za neobyčejných okolností... Vždy jsem věděl o jejích kvalitách... o důvtipu. DAVID: Jestli to měl být nějaký vtip, tak se nesměju. CHASE (s obavami): To není vtip, myslím to vážně. Musím se dostat do svého pokoje. Jestli chceš, pojď se mnou. Je to na tobě.

25 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 25 Ale s tím se Chase s bolestí hlavy zhroutí k zemi. ZBLÍZKA NA DAVIDA Sleduje Chase; je zmatený. Náhle ho zasáhne enolyjská zbraň. Sesune se k zemi je mrtvý. CHASE Reaguje na Loral, stojící v chodbě za ním. Opět mu věnuje výhružný úsměv. LORAL: Nemůžeš donekonečna utíkat. A s tím namíří zbraň na Chase. Hrozí se představy, že nemá kam utéct. Loral vypálí další ránu, ale předtím, než Chase cokoli zasáhne RYCHLÝ STŘIH NA: INT. CHASOVA UBIKACE - LOŽNICE ZBLÍZKA NA CHASE. Leží na posteli a právě se probírá. Rozhlédne se po ložnici a nemůže uvěřit tomu, že to byl jen zlý sen. Ale pak - ARINA (mimo obr.): Vždy jsem věděla, že jsi komplikovaný... ZAHRNEME ARINU, která sedí v křesle naproti posteli. ARINA (pokr.):...ale tohle je už fakt divný. Chase si vše zase uvědomuje. Už téměř na okamžik doufal, že by to mohla být realita. CHASE: Tohle pořád není skutečnost... ARINA: Obávám se, že ne. (pak, vstane) Ale jsi tam, kde jsi chtěl být. Ve své ubikaci. CHASE: Správně. Chase vstane z postele. Stále má na sobě mimostaniční výstroj. CHASE: Musím si vzpomenout na 7L5. ARINA (nedočkavě): Fajn. To bude zábava. Chase se zastaví. Reaguje na její tón hlasu. CHASE: Proč mám pocit, že se tady někdo skvěle baví? Arina lehce pokrčí rameny.

26 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 26 ARINA: Někdy jediné, co můžeš dělat, je přijmout život s tím, co ti předhazuje. (smutně): Divím se, že jsem tě to ještě nenaučila. Chase zakroutí hlavou a odejde do INT. CHASOVA UBIKACE - OBÝVÁK Chase s Arinou vstoupí do obýváku a přistupují k laptopu na stole. Chase je stále slabý. ARINA: Vážně by sis měl oddechnout. Chase se otočí k laptopu. CHASE: To počká. Arina nesouhlasí, ale co může dělat. ARINA: Takže všechny tvoje vzpomínky jsou v tom počítači? CHASE: Pokud tohle všechno je moje fantazie, tak přes počítač se dostanu do mysli. ZAHRNEME MONITOR Na obrazovce se začne objevovat Chasova minulost. Vidíme MLADÉHO CHASE v pokoji s modely letadel a raketoplánů. CHASE (stále slabší): Funguje to. ARINA (o mladém Chasovi): Sladký jako vždy. Teď je na obrazovce Chase o něco starší. Je na baseballovém hřišti s mužem kolem čtyřiceti let. CHASE: To je můj otec. Byl jsem s ním každý druhý víkend. (vysvětluje): Rodiče se rozvedli, když mi bylo deset. Když byla moje sestra starší, tak jsme o prázdninách jezdili k prarodičům na Floridu. Náhle se objeví Chase kolem dvaceti let. Má na sobě uniformu letectva. CHASE: Přidal jsem se k letectvu, kde jsem potkal plukovníka Granta. Dále vidíme Cheyennskou horu, ve které je pozemská brána. CHASE: S plukovníkem jsme několik let sloužili v SG-17. A náhle vidíme moment z teaseru v Chasově ubikaci. Pak efekt červí díry. ARINA: Tady je to.

27 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 27 Horizont-1 prochází k antickým ruinám. CHASE: To je 7L5. A náhle střelba z enolyjských zbraní. Tým se kryje za ruinami, ale stojí proti přesile. CHASE: Enolyové nás napadli. A pak Chase dostane zásah a spadne na zem. Tým už je skoro u brány. CHASE: Doufal jsem, že se to nestalo. ARINA: Takže tě zasáhli... Náhle se stanice otřese. V tu chvíli projede Chasem vlna bolesti. CHASE: Co to ksakru...? ARINA: Tohle není dobré. ZBLÍZKA NA LAPTOP Při dalším otřesu sjede ze stolu a rozbije se o podlahu. CHASE Začíná si vzpomínat. CHASE: Vzpomínám si. A máš pravdu - není to dobré... Arina reaguje. Ukazuje Chasovi na břicho. ARINA: To očividně není. Chase reaguje. Cítí bolest. NOVÝ ÚHEL Odhalíme Chase, který má na břiše zranění po střele a krvácí. A z tohoto okamžiku... FADE OUT. KONEC AKTU 3

28 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 28 FADE IN: AKT 4 INT. CHASOVA UBIKACE Chase se v bolestech svalí na zem. Ztrácí hodně krev. CHASE (v bolestech): Tohle je sakra špatné. Arina k němu poklekne. Bojí se o něj. ARINA: Ale začíná to dávat smysl. Přinejmenším... můžeme předpokládat, že v opravdovém světě pořád žiješ. A to nás přivádí k tomu, kde se nachází tvoje tělo. CHASE (v bolestech): Nejsem si jistý, jestli to dává taky nějaký smysl mě... (pauza) Ale máš pravdu... Teď si na to vzpomínám. Ale nebyl jsem zasažen normální zbraní... Museli mě jen nějak omráčit. Stanice se opět zatřese. Slyšíme, jak začínají padat i věci z polic. CHASE: Drží mě na té planetě... drží mě jako vězně. Arina si uvědomuje, k čemu se dostává. Stanice se otřese. Další otřes. ARINA: A používají na tobě jednu z Loraliných metod prozkoumávání paměti... CHASE: Alespoň tedy víme, že na tom asi pořád pracují... Hádám, že to vysvětluje, proč je to s mými vzpomínkami jak na horské dráze. ARINA: To by ale znamenalo, že tvoje fyzická zranění, které patrně máš... (podívá se na ránu)...se zhoršují. CHASE: Umírám. Arina se dívá, v jak špatném je stavu; snaží se ho povzbudit. ARINA: Ale ještě jsi nezemřel. Stále je tu šance, jak se zachránit. Chase se ztěžka posadí, drží si krvácející poranění. V tuto chvíli je opravdu bledý. CHASE: Nějak mě ale nenapadá jak. ARINA: Přemýšlej nad tím jestliže stanice reprezentuje tvou mysl, a zjevně se hroutí, oprava

29 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 29 stanice by pomohla i tvé mysli. Ale Chase zakroutí hlavou je to beznadějné. CHASE: Není to reálné. ARINA (rozhodně): Je to na tobě. Pauza, kdy si bere k srdci její slova. Zdá se, že na něj zapůsobila. Pak NOVÝ ÚHEL Když se zjeví, nám už známé, jasné světlo, intenzivně osvítí jednu ze zdí ubikace. Chase a Arina reagují. ARINA: Co to je? CHASE: To se mi zjevuje... Světlo začíná víc a víc zahrnovat celý pokoj; rozšiřuje se. Když se tak děje, nastane další otřes stanice. Pauza. Arina si uvědomuje, co blížící se světlo představuje ARINA: Umíráš... jakmile tě to dosáhne... (urgentně): Musíš se odsud dostat. Chase se na chvíli zadívá na rozšiřující se světlo. Téměř už je to dosáhlo. Pak si uvědomí, že má pravdu. Arina u pomůže na nohy; Chase na to vykládá všechno úsilí. Arina si uvědomuje, že je na pokraji bezvědomí. CHASE: Musíš stát dál! Chase reaguje. Snaží se zůstat soustředěný. Snaží se ignorovat bolest co to jen jde. CHASE: Vím... A jakmile začne kolabovat, světlo pohltí celou místnost... Obrazovka zůstává na chvíli stále bílá, než RYCHLÝ STŘIH NA: ZBLÍZKA NA CHASE Jakmile těžce dopadne na zem, povzdechne bolestí. CHASE: Docela bych se teď rád probudil... A my odhalíme - INT. HLAVNÍ PALUBA Chase leží na podlaze na hlavní palubě. Stále je zraněný. Arina stojí u něj a sleduje ho.

30 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 30 ARINA: Pohnuli jsme se z místa. CHASE: My... co? ARINA: Hej, jsem tu s tebou, protože jsi si mě tu vysnil. Neptej se mě na tyhle věci! CHASE: Já nevím, co to znamená. ARINA: To jsme dva. Jediná věc, kterou vím je, že ti z toho musím pomoct. S tím mu podává ruku. Chase chvíli váhá, ale pak ruku přijme a nechá se znovu vytáhnout na nohy. Rozhlíží se. CHASE: Musím do kontrolní místnosti. Ta musí všechno řídit. Arina pozdvihne obočí. CHASE: Neptej se! Náhle se z Christininy laboratoře ozve hluk. Někdo tam je. ARINA: Tvoji přátelé? CHASE: V to doufám. Chase pomalu vyrazí ke dveřím. Neví, co má očekávat, ale je hnán zvědavostí. ARINA: Neříkal jsi, že musíš do řídící místnosti? Ale Chase pokračuje k laboratoři. CHASE: Ano, ale nejdřív chci tohle všechno pochopit. ARINA: Tak jo, ale pak neříkej že jsem tě nevarovala. A Chase vstoupí do - INT. CHRISTININA LABORATOŘ Naprostý kontrast se zbytkem stanice. Světla svítí. Nic tu není zničené. I tak vypadá jinak než obvykle. Po celé místnosti je spousta modelů letadel, raketoplánů a vesmírných lodí. Jsou tu i Tom s Christine, kteří právě pracují na modelu Valiant. Je tu i Arina, kterou jsme sem neviděli vstoupit dveřmi. ARINA: Páni. Ty jsi vážně měl rád modely. CHASE: Tohle všechno bylo moje, když jsem vyrůstal. Stále to je v mámině domě.

31 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 31 Chase drží své zranění rukou a přibližuje se k Tomovi a Christine. CHASE: Co tady děláte? Teprve teď si oba dva Chase všimnou. CHRISTINE: Oh, čau. TOM: Co tady asi tak podle tebe děláme? CHASE: Vypadá to, jako by jste trávili zbytečně moc času stavěním modelů. Místo toho, aby jste bránili stanici před Enolyi. Christine pohlédne na Toma. Tom pokrčí rameny. CHRISTINE: Chápeš, o čem to tady mluví? TOM: Ani ne... Oba pokrčí rameny a pokračují v práci. Chase to zmateně pozoruje. Mezitím k němu přistoupí Arina. ARINA: Myslím, že pomáhají udržet stanici v pořádku. CHASE: Stavbou modelů? ARINA: Obnovou částí tvého já. (z jeho pohledu): Jedna z věcí, která tě dělá tebou, je velký smysl pro detaily. Jako malý jsi stavěl modely a teď ti to pomáhá v práci. Chase o tom přemýšlí. Sice to dává smysl, ale i tak zavrtí hlavou. CHASE: Nikdy jsem ti o tom neřekl. ARINA: Nemusíš mi to říkat, protože já jsem... CHASE (pochopí to):...moje mysl. Arina k němu přistoupí. Prohlíží si ho. ARINA: Enolyjské vyšetřování tě zraňuje. A tihle dva tě zase dávají dohromady. Chase na ně pohlédne. CHASE: Jsou to civilní vědci. Jsou nesmírně inteligentní. Plukovník říká, že nejsou stvořeni pro boj, ale i tak tuhle zatracenou práci dělají dobře. Arina potvrzuje jeho slova. Pak náhle reaguje na nějaké modely. ARINA: Co je to? A s tím, odhalíme

32 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 32 MINIATURNÍ MODEL ENOLYJSKÉHO VYSLÝCHACÍHO KŘESLA Je vedle dalších modelů. CHASE: To je enolyjské vyslýchací křeslo. Otočí se na Christiane a Toma. CHASE: Co to tady dělá? Christiane s Tomem si vymění pohledy. Oba se bojí mu to povědět. Chase přikývne. CHRISTINE: Raději bychom o tom nemluvili. CHASE: Proč ne? TOM: Odvádí nás to od dokončení naší práce. CHASE: Mělo by nás to všechny ochránit. Náhle se zastaví. Bolest z jeho zranění ho oslabuje. CHASE: Nebude to trvat dlouho, než se sem Loral dostane. Napjatá chvilka, během které Chris s Tomem reagují. CHRISTINE: O čem to mluvíš? Když Chase odpoví, mluví hlavně k Arině. CHASE: Loral musí reprezentovat vrtání v mém mozku. Pořád to je v mé hlavě. ARINA: Pokud je to pravda, tak to ona stojí za tvou slabostí. Chris s Tomem nemají nejmenší ponětí o čem to Chase mluví (oni Arinu nevidí), ale všimnou si Chasova stavu. TOM: Nevypadáš zrovna dobře. CHASE: Bylo mi i hůř. CHRISTINE: Možná by tě měl Lenori vyšetřit. Náhle je Chasův stav zhorší. Zkolabuje a zhroutí se na stůl. ARINA: Zůstaň vzhůru! NOVÝ ÚHEL Vidíme Loral, která právě vystřelila na Christine a zabila ji. Ta se zhroutí na zem. A náhle v místnosti nastane šero, jako ve zbytku stanice. Loral namíří na Toma a také ho zabije.

33 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 33 CHASE: Ne! ARINA: Musíš odtud vypadnout! A s tím Loral namíří na Chase a vystřelí. Ale než ho střela trefí, slyšíme Lenoriho hlas. LENORIHO HLAS (vzdáleně): Nabývá vědomí. STŘIH NA: INT. OŠETŘOVNA ZBLÍZKA NA otevírající se oko. Oddálíme záběr a odhalíme Chase, který leží na lékařském lůžku. Je napojený na přístroje. Chase se snaží posadit. Rozhlíží se. LENORI a CALLEN nám přijdou do záběru. LENORI: Klid, majore. Bylo toho na vás moc. CHASE: Co se stalo? CALLEN: Co si pamatujete? Chase se pokouší vzpomenout. CHASE: Nejsem si jistý... Callen s Lenorim si vymění pohledy. Oba jsou znepokojeni. LENORI (vysvětluje): Byl jste zajat Enolyi. Prozkoumávali vaši mysl v naději, že najdou nové poznatky o Nosah trahově knize. Dostali jsme vás zpět, ale během toho dostalo vyslýchací křeslo zásah a nastalo přetížení, které způsobilo poškození vašeho spojení s ním. CALLEN: Žádná trvalá poškození, doufáme. (pohled na Lenoriho, kvůli podpoře): Správně? LENORI: Vskutku. (k Chasovi): Byl jste v komatu poslední tři dny, než moje léčba začala zabírat. (úsměv): Ale vypadá to, že jste to nakonec zvládl. CALLEN: Jsme rádi, že jste zase s námi. A z Chasovi reakce - KONEC AKTU 4 FADE OUT.

34 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 34 FADE IN: AKT 5 INT. OŠETŘOVNA Chase stále vstřebává to, co mu Lenori s Callenem řekli. Lenori pokračuje ve vysvětlování. Ale náhle - LENORI: Aplikoval jsem různorodé léky a postupy, než jsem konečně přišel na to, jak vás z toho dostat. CHASE: To kvůli tomu jsem měl ten divný sen. LENORI (přikývne): Ano, to byl následek léčby. CALLEN: Doporučuji vám odpočinek, majore. ARININ HLAS: Nevěř tomu, co ti říkají! CHASE (zmateně): Cože? A s tím vstoupí do našeho záběru taky Arina. Stojí za Lenorim a Callenem. Ani jeden z nich nereaguje na její přítomnost. ARINA: Oba víme, že tohle není skutečné. Chase to začíná chápat. CHASE: Pořád sním. Callen s Lenorim zmateně reagují. LENORI: Co prosím? ZBLÍZKA NA CHASE Náhle ho zaplaví vlna bolesti a znovu se objeví jeho zranění. CHASE: Tohle není skutečné... Odtáhne přikrývku a spatří spoustu krve. Chase zmateně reaguje. Přepadá ho strach. CHASE: Pořád jsem zraněný! Lenori zvědavě reaguje. LENORI: Velice zajímavé. CHASE: Myslel jsem, že jste říkal, že budu v pořádku! ARINA (k Chasovi): Loral se pokouší dostat do tvé mysli, zatímco tu mluvíme. Musíš věřit, že jsi v pořádku a odporovat jí.

35 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 35 Zatímco Arina mluví, Lenori s Callenem si vymění pohledy. LENORI (ke Callenovi, o Chasovi): Toto je velice neobvyklé. CALLEN: Udělejte co můžete, doktore. LENORI (s úsměvem): To udělám, veliteli. Lenori se znovu podívá na Chase. LENORI: Obávám se, že vás budu muset znovu uspat. Ale Arina varovně vystoupí. ARINA: Pokud mu to dovolíš, tak je po všem! Lenori právě bere injekci, ale Chase zavrtí hlavou. CHASE: To si nemyslím - A s tím se Chase odpojí od monitorovacího zařízení a vstane z lůžka. CALLEN: Co si myslíte, že děláte, majore? CHASE: Jenom se pokouším zachránit svůj život, pane. Arina se usměje, ale Lenori s Callenem to nechápou. LENORI: Odstranění té kulky, vyžaduje složitý zákrok, majore. Samozřejmě, pokud je to vaše přání, ale já vám nedoporučuji zůstat vzhůru během zákroku. Chase má problémy se znovu postavit. Je extrémně slabý. Arina k němu přispěchá, aby ho zachytila. CHASE: Já stejně nejsem vzhůru. LORALIN GOA ULDSKÝ HLAS: A také už nikdy nebudeš! NOVÝ ÚHEL Náhle světla zhasnou a aktivuje se nouzový režim. Stanice se znovu otřese. CALLEN (do vysílačky): Velitel Callen řídící místnosti. Ohlaste se! Chase s Arinou si vymění pohledy. CHASE: Řídící místnost... ARINA: Taky mě to napadlo. Hádám, že tě to nepřekvapuje. CALLEN (pokouší se o spojení): Řídící místnosti, odpovězte!

36 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 36 Ale náhle se ozve zvuk enolyjské projektilové zbraně. NOVÝ ÚHEL Spatříme Loral, která právě zabila Lenoriho. Poté namíří na Callena. CALLEN: Vy! Požaduji vysvětlení! NA CHASE A ARINU Místo vysvětlení dostal Callen zásah do hrudi a spadl na zem. Chase zavrtí hlavou. CHASE (slabě): Nedostanu se do řídící místnosti... ARINA: Teď to nesmíš vzdát! Ale my si všimneme, že Chase zakouší obrovské bolesti. CHASE: Snažím se... Stanice se znovu otřese a Chase je sražen na podlahu. LORAL Přistoupí k Chasovi. Usmívá se. LORAL: Opravdu mě baví pomalu ničit tvou mysl. Tak, abys byl svědkem své vlastní zkázy. Chase leží bezvládně na podlaze. Čeká na poslední ránu. Arina vedle něj poklekne a chytí ho za ruku. Stanice se otřese. ARINA: Vím, jak se cítíš. Jsem část tebe. A také vím, že nejsi ten, co něco vzdává. Právě to na tobě plukovník Grant vidí. Ví, že dokážeš bojovat. CHASE (slabě): Co můžu dělat, když jsem uvězněnej ve svý vlastní mysli. LORAL: Vzdej se, dokud můžeš! Přestaň mi odporovat a já ti slibuji, že to rychle skončím. Arina si povzdechne. ARINA (k Loral): Prosím, pokud nedokážeš říct něco normálního, tak bys raději měla držet ta svá rybí ústa. Loral se na ni nebezpečně podívá. LORAL: Ty to nechápeš? Nemůžeš mu pomoct. Stanice se znovu otřese. Arina uvažuje. Pak ji něco napadne.

37 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 37 ARINA (k Chasovi; o Loral): Nemůže tě zabít. Zabila všechny ostatní, ale tebe ne. A to měla spoustu příležitostí. Jaký k tomu asi měla důvod? CHASE (slabě): Co se mi snažíš říct? ARINA: Ty sám jsi řekl, že je to tvoje fantazie. Stanice se znovu otřese. ARINA: To znamená, že dokud to ta část v tobě nevzdá, nemůže tě zabít. LORAL (vztekle): To je směšné! ARINA: Tak proč nám neukážeš, že se mýlíme? Loral je rozzuřená, ale všimneme si, že prostě nemůže. ARINA (k Chasovi): Tvoje podvědomí věří, že se z toho můžeš dostat. Arina mu pohlédne do očí. CHASE: Přece se nebudu přít sám se sebou. A pak pomalu vstává. Arina mu pomáhá. LORAL: Vážně věříš, že je to tak jednoduché? CHASE (slabě): Upřímně? Jo, věřím. STŘIH NA: INT. ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST Chase, opět v uniformě, pracuje s ovládáním hvězdné brány. Arina stojí u něj. ARINA (hledí na panel): Naposledy to bylo velice poškozené. Chasův hlas je sotva slyšitelný. Nemůže si ale dovolit zemřít. Ne teď. CHASE: Dobré znamení... Chase stále pracuje na panelu a je stále slabší. LORALIN GOA ULDSKÝ HLAS: Co si myslíš, že právě děláš? CHASE: Během svýho pobytu tady jsem tu stanici už trochu poznal. A prostě, jsem to já. Arina, která ví, co dělá, se usměje. ARINA: Skvělý nápad. Chase se otočí na Loral, která stojí za nimi. I přes bolest se

38 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 38 vzchopí. CHASE: Vždycky mě zajímalo, jak Voriani dostali na stanici bránu bez použití transportéru. STŘIH NA: INT. MÍSTNOST S BRÁNOU Loral je náhle před hvězdnou bránou. Vztekle pohlédne do řídící místnosti. Další otřes. LORAL: Tohle nemůžeš udělat! Tvá mysl toho není schopna. INT. ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST Chase s Arinou sledují Loral v místnosti s bránou. ARINA (k Chasovi): Myslím, že podceňuje tvou mysl. Chase věnuje Loral poslední pohled. CHASE: Jsme uvnitř mé mysli. Tohle je můj svět a já si můžu dělat, co chci. A s tím stiskne poslední tlačítko na panelu. INT. MÍSTNOST S BRÁNOU Je slyšet varovný signál, když se skleněná kopule za bránou otevře a vysaje všechen vzduch z místnosti. Loral naposledy pohlédne na Chase. LORAL: Tvůj druh přede mnou jednoho dne poklekne! Ale tím její slova končí, protože všechen vzduch je vysát do vesmíru i s Loral. INT. ŘÍDÍCÍ MÍSTNOST Chase stiskne další tlačítko a kopule se znovu zavírá. CHASE (slabě; k Loral): Dnes ne! A s tím už nemůže stát na nohou a svalí se na podlahu. Arina mu položí ruku na rameno. ARINA: Dokázal jsi to... CHASE: Měl jsem pomoc. S úsměvem potvrzuje jeho slova. Držíme tento okamžik - STŘIH NA:

39 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 39 INT. OŠETŘOVNA ZAČÍNÁME ZÁBĚREM NA otevírající se oko. Kamera poodjede a spatříme Chase na lékařském lůžku, stejně jako předtím. LENORI (mimo obr.): Majore? Znovu oddálíme záběr a zahrneme Lenoriho, Callena a Granta. Chase je stále slabý, ale Lenori s úsměvem reaguje na údaje na monitoru. LENORI (ke Callenovi a Grantovi): Jeho mozková aktivita se vrací do normálu. Žádné trvalé poškození. CHASE (slabě): To rád slyším. GRANT: Byl jste zajat Enolyi. Vyslýchali vás. CALLEN: Naštěstí byl plukovník a zbytek týmu schopen dostat vás zpět. CHASE: Dobrá práce. (pyšně): Ale já jsem Loral nakopal zadek sám. Lenori s Grantem a Callenem na to reagují. Nejsou si jisti o čem to mluví. ZBLÍZKA NA CHASE Usmívá se tomu - STŘIH NA: EXT. VESMÍR - HORIZONT Záběr na otáčející se stanici. INT. CHASOVA UBIKACE Chase má na sobě civilní oblečení a stojí před modelem Horizontu. Už je znovu na nohou. Je vyléčen. Po chvíli někdo zaklepe na dveře. CHASE: Vstupte. Dveře se otevřou a vejde Sivea. Chase je stále soustředěn na model Horizontu. SIVEA: Chasi? Chase se usměje a ukazuje na model. CHASE: Právě obdivuju svoji práci. Sivea přistoupí blíž. SIVEA: Jen jsem se chtěla zeptat, jak se máte.

40 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 40 CHASE: Musím přiznat, že je těžký na ten sen zapomenout. SIVEA: Slyšela jsem o tom. Pauza. Pak se Chase podělí o svoje myšlenky, zatímco stále sleduje model. CHASE: Snažím se přijít na to, proč moje podvědomí vybralo pro reprezentaci mojí mysli zrovna Horizont. Myslel jsem spíš na místo, kde jsem vyrůstal nebo tak nějak. SIVEA: Občas je těžké pochopit, co se vám podvědomí snaží sdělit. CHASE: Hádám, že to znamená... (rozhlíží se kolem):...že považuju tuhle stanici za druhý domov. SIVEA: Stejně tak to cítím i já. Trávíme tu mnohem více času, než v našim skutečných domovech. Chase to potvrzuje. Pak se odmlčí. Sivea uvažuje. CHASE: Nevím, jestli to, co jsem prožil byl jen sen. SIVEA: Je možné, že vaše podvědomí bojovalo s myslí. Chase zamyšleně přikývne. Sivea se usměje. Chase uvažuje. CHASE: Je to vůbec možné? SIVEA: Jedno jsem se o lidech naučila. Máte tendenci podceňovat sílu své mysli a svůj potenciál. Je možné, že se to stalo díky přetížení vyslýchacího křesla. CHASE: Říkala jste potenciál? Myslím, že s tím dokážu žít. SIVEA: Lidská mysl je mnohem více vyspělá, než si lidé připouštějí. Okamžik, kdy to Chase potvrzuje. Sivea se rozhodne, že nechá Chase o samotě. SIVEA: Uvidíme se zítra. CHASE: Jo. A s tím Sivea odejde.

41 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Vnitřní hlas 41 ZBLÍZKA NA CHASE Přemýšlí o Siveiných slovech. Pak obrátí svou pozornost zpět na model Horizontu. KONEC AKTU 5 KONEC FADE OUT.

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

V jámě lvové COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010

V jámě lvové COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010 V jámě lvové EP: 4. 23 Scénář COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010 ČESKY: 9. prosince 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1

Více

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý.

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý. Dnes ráno se mi vstává líp. Hlava mě nebolí a dokonce se mi už ani nemotá. Jsem desátý den po otřesu mozku a stále špatně spím. V nákupním centru nás s dcerou napadl cizí vyšinutý chlap a poranil mi krční

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Zlé časy přicházejí, část druhá

Zlé časy přicházejí, část druhá Zlé časy přicházejí, část druhá EP: 4. 25 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 10. června 2010 ČESKY: 30. prosince 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate

Více

PRŮZKUMNÍCI ALEX RUBIT

PRŮZKUMNÍCI ALEX RUBIT PRŮZKUMNÍCI EP: 1.04 Napsal ALEX RUBIT 2004 HORIZON PRODUCTIONS Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím MGM/UA Double Secret Productons, Gekko Film Corp., Showtime Viacom, Acme Shark

Více

V zoufalých časech MIKE COAKLEY

V zoufalých časech MIKE COAKLEY V zoufalých časech EP: 2. 22 Scénář MIKE COAKLEY DATUM VYSÍLÁNÍ: 15. června 2006 ČESKY: 30. června 2007 2005 Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej..." Já:,,A jak ale mohl vzít roha?"

2. Kapitola - Útěk. Kurtis:,,Mě se neptej... Já:,,A jak ale mohl vzít roha? 2. Kapitola - Útěk,,Pink..probuď se!!" Já:,,Ehh...coo?? Nazdar Kurte.." Kurt:,,Pink, máme problém..pamatuješ na toho včerejšího návštěvníka?" Já:,,Na toho se nedá zapomenout...*zíív*" Kurt:,,Výborně..je

Více

Pro lid EP: 4. 14. Scénář

Pro lid EP: 4. 14. Scénář Pro lid EP: 4. 14 Scénář CINDY CLARK DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. března 2008 ČESKY: 20. června 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI

1 NA CHALUPU, KAM NECHCI 1 NA CHALUPU, KAM NECHCI Za výzo jsem dostal od mámy a Richarda Nintendo. Chtěl jsem ho nechat doma, aby bylo jasný, že si mě za dárek, i když je suprovej, nemůžou koupit. Stejně to vymyslel on, mamka

Více

Televizní expert. Michael Sodomka

Televizní expert. Michael Sodomka Televizní expert Michael Sodomka AKT I Scéna 1 Prázdná hospoda, pouze hospodský stojí za barem, vchází druhý muž, Karlík, míří za hospodským. Nazdar! Čau, Karliku. Moc plno tu teda nemáš. No nemám. Co

Více

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska.

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska. Byla to láska Kytička milostné poezie Obsah: Když jsem byla hodně malá Pomalu vrůstám do tebe Kdybych to dovedl Byla to láska Magdaléna Štěpán Křivánek GRANO SALIS NETWORK 2004 www.granosalis.cz Když jsem

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

SPOJENÍ JOE HODKISS ALEX RUBIT. Alex Rubit. DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. října 2005

SPOJENÍ JOE HODKISS ALEX RUBIT. Alex Rubit. DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. října 2005 SPOJENÍ EP: 2. 03 Příběh JOE HODKISS & ALEX RUBIT Scénář Alex Rubit DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. října 2005 ČESKY: 22. července 2006 2005 Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

FRANTA sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí PEPA. FRANTA Ty volé. Zdar volé. PEPA No nazdar vole.

FRANTA sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí PEPA. FRANTA Ty volé. Zdar volé. PEPA No nazdar vole. 1 1 NÁVŠTĚVA INT. BYT sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí. Ty volé. Zdar volé. No nazdar vole. Ty vole. No jo vole. Tak co vole? Ale vole... znáš to vole.

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

děkuji Vám, že jste mi

děkuji Vám, že jste mi Mistryně, děkuji Vám, děkuji Vám, že jste mi Rádo se stalo. že jste mi sem pomohla přivést devět starších lidí v jejich 60 nebo 70 letech, aby Vás tentokrát viděli. Přeji Vám stále dobré zdraví a krásu.

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky S fotografiemi Část peněz ze zisku této knihy věnuje na podporu centra www.nightlife.mypage.cz Brána k uzdravení Těla, Duše i Světa.

Více

Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty.

Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty. Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty. Obsazení: Mariana krásná holka, tmavovlasá (španělský typ), dlouhé bílé šaty, červený šátek (třeba

Více

HRA O MOC ALEX RUBIT. DATUM VYDÁNÍ: 23. prosince 2004

HRA O MOC ALEX RUBIT. DATUM VYDÁNÍ: 23. prosince 2004 HRA O MOC EP: 1.08 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYDÁNÍ: 23. prosince 2004 ČESKY: 23. října 2005 2004 HORIZON PRODUCTIONS Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím MGM/UA Double Secret Productons,

Více

14 16 KH-57-03-297 -CS-C

14 16 KH-57-03-297 -CS-C 14 16 KH-57-03-297-CS-C Vy krásné vlaštovky! Evropská komise Tuto publikaci zpracovalo Generální ředitelství pro životní prostředí. Vychází ve všech úředních jazycích Evropské unie. Publikace je také k

Více

Revoluce EP: 2. 24. Scénář ALEX RUBIT

Revoluce EP: 2. 24. Scénář ALEX RUBIT Revoluce EP: 2. 24 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 29. června 2006 ČESKY: 7. srpna 2007 2005 Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Je to už sedmnáct dní, co nemůžu spát. Nemám tím na mysli běžnou nespavost. O nespavosti já totiž něco málo vím. Na vysoké škole mě už jednou podobná

Je to už sedmnáct dní, co nemůžu spát. Nemám tím na mysli běžnou nespavost. O nespavosti já totiž něco málo vím. Na vysoké škole mě už jednou podobná Je to už sedmnáct dní, co nemůžu spát. Nemám tím na mysli běžnou nespavost. O nespavosti já totiž něco málo vím. Na vysoké škole mě už jednou podobná záležitost postihla. Říkám podobná záležitost, poněvadž

Více

Ano, které otevírá dveře

Ano, které otevírá dveře ČTVRTÝ PRINCIP Ano, které otevírá dveře Kdykoli objevím lidskou činnost, která funguje v praxi, okamžitě běžím k počítači, abych zjistil, jestli bude fungovat i teoreticky. typický ekonom Já jsem si řekla

Více

Rituál. Potřebné vybavení. Terén. Rozestavení. Speciální pravidla. Zahájení hry. Ukončení hry

Rituál. Potřebné vybavení. Terén. Rozestavení. Speciální pravidla. Zahájení hry. Ukončení hry Rituál Někdo se pokouší vyvolat odporného démona. Takže je potřeba mu to zatrhnout, ať už proto, že je to zlo, nebo proto, že je to konkurence Potřebné vybavení Přírodní terén Terén Uprostřed bojiště je

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

1. Úvod do vědomého snění

1. Úvod do vědomého snění 1. Úvod do vědomého snění V této kapitole se dočtete: - Co jsou vědomé sny a jaké to je, mít vědomý sen - Jak vám může snová nápověda pomoci rozpoznat, že sníte - Jak je možné, že máte nad sny větší kontrolu,

Více

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3

Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Copyright Eric Kahn Gale, 2011, 2013 Translation Květa Kaláčková, 2013 Nakladatelství JOTA, s. r. o., 2013 ISBN 978-80-7462-381-3 Jak dělat potíže, aniž by ses do nich sám namočil, jak řídit školu a být

Více

Jsi v pořádku? zeptám se, když uvidím, jak sedí opodál na trávě a tře si koleno. Přikývne. Popotáhne, jako by zadržoval pláč. Musím se odvrátit.

Jsi v pořádku? zeptám se, když uvidím, jak sedí opodál na trávě a tře si koleno. Přikývne. Popotáhne, jako by zadržoval pláč. Musím se odvrátit. KAPITOLA 1 Probudím se s jeho jménem na rtech. Will. Ještě než otevřu oči, znovu jej spatřím, jak se hroutí k zemi. Mrtvý. Mou vinou. Tobias se ke mně sehne a stiskne mi levé rameno. Vlak kodrcá přes pražce

Více

Žába 92 / 93. zahrada.indd 92 12.1.2016 7:26:09

Žába 92 / 93. zahrada.indd 92 12.1.2016 7:26:09 Žába Nenávidím žáby. Všechna zvířata mám rád, vím, že co do vznešenosti jsou si všechny výtvory přírody rovné, jen k žábám prostě cítím nepřekonatelný odpor. Povím vám proč, a to i přesto, že mi stačí

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

Osud EP: 4. 17. Scénář

Osud EP: 4. 17. Scénář Osud EP: 4. 17 Scénář COLIN SANDERSON DATUM VYSÍLÁNÍ: 21. května 2008 ČESKY: 5. srpna 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Nejkrásnější vánoční dárek

Nejkrásnější vánoční dárek Nejkrásnější PŘÍBĚH READ vánoční dárek Vánoce se blíží a Elsa připravuje oslavu. Dnes ráno vstala velmi časně, aby do večera všechno stihla. Pozvaní jsou všichni obyvatelé království. Letošní Vánoce jsou

Více

novém listu a opaluje se. Pak ale, jako by Leovi chtěla ukázat, jak se to dělá, zadrží dech a elegantně sklouzne po hlavě do vody.

novém listu a opaluje se. Pak ale, jako by Leovi chtěla ukázat, jak se to dělá, zadrží dech a elegantně sklouzne po hlavě do vody. Leo a vodní žínka Poník Leo je hrozný mlsoun. Už když byl docela maličký, hledal všude ta nejšťavnatější stébla trávy. Nelenil kvůli tomu ujít sebedelší cestu a přeskočit sebevyšší plot. Není proto divu,

Více

m.cajthaml Na odstřel

m.cajthaml Na odstřel m.cajthaml Na odstřel Ach Bože! zakřičel směrem všude tam, kde nic nebylo. William Eastlake I. Já ho vůbec neznal. Teda předtím jsem ho vůbec neznal. I když bydlíte v jednom městě, tak nemůžete znát všechny

Více

www.robotikmechacek.cz

www.robotikmechacek.cz ISBN 978-80-260-3610-4 (epub) ISBN 978-80-260-3611-1 (PDF) ISBN 978-80-260-3612-8 (MobiPocket) www.robotikmechacek.cz Na webu můžete výhodně koupit také elektronickou či tištěnou verzi prvního dílu knihy

Více

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo!

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Ahoj kamarádi, tak co říkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kteří malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Vždyť je to ostuda, když se lidi k sobě chovají tak surově

Více

Libor se nikde nezdržuje. Zakrátko klepe chvějící se rukou na dveře tátova pokoje. Zevnitř se ozve důrazný tatínkův hlas: Mám teď nápad!

Libor se nikde nezdržuje. Zakrátko klepe chvějící se rukou na dveře tátova pokoje. Zevnitř se ozve důrazný tatínkův hlas: Mám teď nápad! Chór modlitby Libor se vrací ze školy domů kvůli fotografickému kroužku později než obvykle. A k tomu ještě pomaleji než včera, kdy měl v žákovské knížce poznámku. Dnes ho tíží třídní důtka. Rodiče se

Více

"Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně.

Marcela, představila se nejistě a téměř kajícně. "Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně. "Ivan Toman," zareagoval stereotypně jako po každém zazvonění telefonu, a teprve poté si uvědomil, kdo volá. "To jsi ty, Marcelo?" nechtěl věřit tomu,

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

2. Čisté víno (Sem tam)

2. Čisté víno (Sem tam) 1. Čekání na zázrak (Sem tam) H # 1. Už padá půlnoc, zní jen můj těžký krok, oblohou snáší se k zemi mráz, vítr ztichl, zbyl jenom úplněk, () i čas zůstal na chvíli stát. 2. jinak nic, pouze průhledný

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

Figuriny. "Ha-ha-ha! " začala se řehotat Katarina,když ožila. "Hi-hi-hi!" odpovědi se jí dostalo od Anabely.

Figuriny. Ha-ha-ha!  začala se řehotat Katarina,když ožila. Hi-hi-hi! odpovědi se jí dostalo od Anabely. Figuriny "Ha-ha-ha!" bylo první, co figuríny řekly, když v buticích, výkladech obchodů a v skladištích velkoobchodů začaly ožívat. Každá jedna figurína se začala smát. Jakoby chtěla popřít tu nepřirozenou

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Rozprava v Řádu Lyricus

Rozprava v Řádu Lyricus Rozprava v Řádu Lyricus Prožitek Navigátora Celistvosti Tyto rozpravy přeložil James, tvůrce materiálů o Tvůrcích Křídel. Jsou velmi významnou součástí učebních metod, které používají instruktoři Výukového

Více

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu.

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu. Kapitola 2. ARIA Venku bylo zataženo. Žádná modrá obloha, ani slunce, ani stín. Proto bylo tak zvláštní, když se uprostřed parkoviště před nemocnicí jeden stín objevil. Nejdřív to byla jen taková skvrna,

Více

TRIUMVIRÁT JOE HODKISS ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. října 2005

TRIUMVIRÁT JOE HODKISS ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. října 2005 TRIUMVIRÁT EP: 2. 04 Napsali JOE HODKISS & ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. října 2005 ČESKY: 2006 2005 Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou

Více

MOJE TĚLO. Anna Pfeifferová. Ilustrace: Ulla Bartlová

MOJE TĚLO. Anna Pfeifferová. Ilustrace: Ulla Bartlová MOJE TĚLO Anna Pfeifferová Ilustrace: Ulla Bartlová Vem si tužku na panáčka, nakresli ho, je to hračka: Tečky, čárka, dole proužek, kolem toho ještě kroužek. Po stranách mu přidej ouška, ať ví dobře, co

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem?

Ale jak to, že nás má tolik stát život s Pánem který dává spasení zdarma, který za nás - jak víme - cele zaplatil svým životem? Mt 13, 44-46 Podobenství o Království. Zvláštní obrazy, které PJ používal aby lidi přivedl k podstatě věci. Tentokrát o pokladu a perle které člověka stojí všechno co má. Chceme-li porozumět Ježíšovu sdělení,

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

ISBN 978-80-257-1023-4

ISBN 978-80-257-1023-4 Z anglického originálu The Counselor. A Screenplay, vydaného nakladatelstvím Vintage Books v New Yorku roku 2013, přeložil Petr Fantys. Ilustrace na přebalu Jozef Gertli Danglár. Přebal a grafická úprava

Více

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky 2. Lekce klavíru Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky klavíru, svírala noty a snažila se potlačit napjaté chvění, které před lekcemi cítívala. Windy! Pojď dál, pojď dál! Drobná, elegantně oblečená

Více

PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová

PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová PŮJČIT SI ZÁPALKU Překlad: Adéla Nakládalová Můžete si myslet, že půjčit si zápalku na ulici je docela jednoduchá věc. Ovšem každý člověk, který to kdy zkusil, vás ujistí, že tak to rozhodně není. A každý

Více

Kapitola úsek Vděčnost a stanovení hodnoty Ekonomičtí myslitelé zveřejnili několik základních pohledů na hodnotu, vyjádřitelnou penězi = cenou. Intuitivní názor je, že hodnota je úměrná tomu, kolik práce

Více

Slovo dětem: Ježíš na svatbě Píseň ze Svítá: S156 Svatba v Káni

Slovo dětem: Ježíš na svatbě Píseň ze Svítá: S156 Svatba v Káni 1 Vršovice 1.5.2011 Pozdrav: Milé sestry, milí bratři, milé děti, všechny vás vítám na naší společné bohoslužbě. Na setkání, kde smíme naslouchat Božímu slovu, těšit se z Božího pozvání a děkovat za ně.

Více

1. kapitola. Najednou se odněkud přiřítil chlapec, o něco málo starší, než já. Co tu děláš? zeptal se překvapeně.

1. kapitola. Najednou se odněkud přiřítil chlapec, o něco málo starší, než já. Co tu děláš? zeptal se překvapeně. 1. kapitola Muselo se něco stát! Tohle přece není normální! víří mi hlavou. Okolo mě jezdily tanky a motorky. Co se to děje? Náhle mi hlavou bleskla strašlivá myšlenka: ocitla jsem se v minulosti. Ano,

Více

V telefonu slyším nervózní hlas sestřičky: Chcete přijít Markétkou, že? Přijďte. Jo, tak, jak říkáte.

V telefonu slyším nervózní hlas sestřičky: Chcete přijít Markétkou, že? Přijďte. Jo, tak, jak říkáte. 1 Markétka Hotovo! Konečně! Prosluněný vánek provívá byt, v pračce to bublá, kytky jsou zalité, telefonáty vyřízené. Pomyslná výhybka mne přesměrovala z dovolenkového režimu do běžného, sjetého, normálního.

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a

Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a Ahoj kamarádi, pokud mě ještě neznáte, jmenuji se Foxík. A hrozně rád bych byl vaším kamarádem. Mohli bychom si spolu povídat o tom, co jsme zažili a čemu jsme se naučili. Máma s tátou mi říkali, že se

Více

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance)

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) 1. Emoce jsou velmi důležité. - Emoce působí na naše tělo a mohou vyvolat onemocnění. - Emoce působí na naši mysl a mohou způsobit, že

Více

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003

TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003 TEXTY VOJTĚCH MALACH 2003 TMA SE SNÁŠÍ NA MĚSTO TAK TĚ PROSÍM BUĎ SE MNOU UPÍR KROUŽÍ KOLEM NÁS SCHOVEJ HLAVU POD POLŠTÁŘ ZKOUŠÍM TO DÁL R. ZKOUŠÍM TO DÁL DOTKOUT SE OBLAKŮ ZKOUŠÍM TO DÁL DOTKNOUT SE HVĚZD

Více

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Pastorale Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20 Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Hudba: Bohdan Mikolášek Liturgie: Jana Mikolášková Nebojte se! Liturgická vánoční slavnost pořad:

Více

duly. Mohutná loď se naklonila na stranu, jako by jí zmítala bouře. Z paluby se ozývaly hlasité povely a pobíhaly po ní temné postavy, rozčileně

duly. Mohutná loď se naklonila na stranu, jako by jí zmítala bouře. Z paluby se ozývaly hlasité povely a pobíhaly po ní temné postavy, rozčileně DUCH? Z temného moře se vynořila plachetnice se třemi stěžni. Plachty měla svěšené a trup hluboko ponořený, jako by byla naložená těžkým nákladem. Na středním a nejvyšším stěžni vlála malá černá vlajka.

Více

KAČER DONALD VÝPRAVA ZA SKRBLÍKEM

KAČER DONALD VÝPRAVA ZA SKRBLÍKEM KAČER DONALD VÝPRAVA ZA SKRBLÍKEM Připomeňte mi, proč se vlastně v tomhle strašném počasí ženeme do Trezoru?! $ Strejda Donald si dělá starosti! Už celé týdny jsme neslyšeli o strýčkovi Skrblíkovi! Kancelář

Více

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude.

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude. 1. OSLAVA Byla jsem na devadesát devět procent přesvědčená, že je to jenom sen. Důvodů, proč jsem si byla tak jistá, bylo víc. Zaprvé jsem stála v zářivém kuželu slunečního světla v takovém tom oslepujícím

Více

Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz. 10. Omluva

Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz. 10. Omluva 10. Omluva Tim 2,2 o.s. - www.web4kids.cz Podívej, kdo sem jde, upozornil Štefan přítele. Ten se napřímil a pohlédl k cestě. Po ní pomalu přicházel Viktor. No, ty lenochu, zasmál se mu Gimo naproti, když

Více

GIO: PŘÍBĚH AFRICKÉHO CHLAPCE

GIO: PŘÍBĚH AFRICKÉHO CHLAPCE 1 Tereza Čierníková GIO: PŘÍBĚH AFRICKÉHO CHLAPCE 2 PROLOG Henry Vans znovu objíždí svět! Cestopisec Henry Vans, který po svých deseti letech cestování nasbíral tisíce a tisíce informací o zemích z celého

Více

Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace

Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace Základní škola Velké Pavlovice, okres Břeclav, příspěvková organizace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Název : Malý princ, Antoine de Sain - Exupéry Autor: Mgr. Jitka Řádková Ročník: 3. ročník

Více

Bojovníci za pravdu. Někdo musí něco udělat, a to dnes!

Bojovníci za pravdu. Někdo musí něco udělat, a to dnes! Bojovníci za pravdu Těžko říct, co se člověku táhne hlavou, když dospívá. Svět na něj doráží, nutí ho do pochodu, za dávnými příběhy pohádek a dobra ukazuje jen rozšklebenou tvář a výsměch. Všechno se

Více

Pierre Franckh. způsobů, jak najít lásku

Pierre Franckh. způsobů, jak najít lásku Pierre Franckh 21 způsobů, jak najít lásku Důležité upozornění: Rady uveřejněné v této knížce byly autorem a nakladatelstvím pečlivě zpracovány a prověřeny, nemůže však za ně být převzata jakákoliv záruka.

Více

Scénář Kráčmera Krnov. obraz Scéna dialogy 1 Přistání na Cvilíně

Scénář Kráčmera Krnov. obraz Scéna dialogy 1 Přistání na Cvilíně Scénář Kráčmera Krnov obraz Scéna dialogy 1 Přistání na Cvilíně Kráčmera letí balonem a najednou slyší policejní vrtulník. Kráčmera se otočí a vidí jak se k němu rychle přibližuje, rozhodne se uhnout,

Více

Mgr. et Bc. Michael Novotný. Veršované pohádky

Mgr. et Bc. Michael Novotný. Veršované pohádky Mgr. et Bc. Michael Novotný Veršované pohádky Copyright Autor: Michael Novotný Ilustrace: Barbora Lišková Vydal: Martin Koláček - E-knihy jedou 2015 ISBN: 978-80-7512-337-4 (epub) 978-80-7512-338-1 (mobipocket)

Více

ŽALM 23,4A JAN ASSZONYI. SCB BRNO - KOUNICOVA Jan Asszonyi 2015_051 04 Ž23 - Rokle stínu smrti.docx 4. 10. 2015

ŽALM 23,4A JAN ASSZONYI. SCB BRNO - KOUNICOVA Jan Asszonyi 2015_051 04 Ž23 - Rokle stínu smrti.docx 4. 10. 2015 2015 Hospodin vede na různá místa zelené pastvy, stezky spravedlnosti. Po příjemných cestách pomyslel David na cestu roklí stínu smrti. Tam se nebude bát. Ne pro svo odvahu, nýbrž pro přítomnost pastýře.

Více

Jsou okamžiky, kdy dlouze vyhráváš, pak štěstí se přikloní na moji stranu, možná jen, že mi ve hře šanci dáváš, kterou jinde tak snadno nedostanu...

Jsou okamžiky, kdy dlouze vyhráváš, pak štěstí se přikloní na moji stranu, možná jen, že mi ve hře šanci dáváš, kterou jinde tak snadno nedostanu... 1. Hrajeme spolu tu partii podivnou zase, bez figurek na šachovnici žlutohnědé, bez vnímání prostoru v prázdném čase, červenají při ní tváře pře tím tak bledé... Nehrajeme na remízu, ale na vyhrání, jen

Více

Bílý. kámen. 1. Bílý kámen (P. Lochman, J. rejent / V. Kočandrle, I. Bartošová) 2. Lípo stoletá (V. kočandrla / V. Kočandrle)

Bílý. kámen. 1. Bílý kámen (P. Lochman, J. rejent / V. Kočandrle, I. Bartošová) 2. Lípo stoletá (V. kočandrla / V. Kočandrle) kámen Bílý 1. Bílý kámen (P. Lochman, J. rejent / V. Kočandrle, I. Bartošová) 2. Lípo stoletá (V. kočandrla / V. Kočandrle) 3. Poklad ( J. Škorpík / V. Kočandrle, I. Bartošová) 4 Jeskyně (V. Kočandrle,

Více

O B J E D N A N Ý B A L Í Č E K "50 ODSTÍNŮ DUŠE" VÁŠ OSOBNÍ REPORT. Dušan Marný 10 18.1.2016. Celkový počet účastníků:

O B J E D N A N Ý B A L Í Č E K 50 ODSTÍNŮ DUŠE VÁŠ OSOBNÍ REPORT. Dušan Marný 10 18.1.2016. Celkový počet účastníků: O B J E D N A N Ý B A L Í Č E K "50 ODSTÍNŮ DUŠE" VÁŠ OSOBNÍ REPORT Dušan Marný 10 18.1.2016 Celkový počet účastníků: OBSAH VAŠEHO OSOBNÍHO REPORTU Každá stránka reportu se zabývá jedním z deseti témat

Více

Potrestat nebo nepotrestat

Potrestat nebo nepotrestat 3 Potrestat nebo nepotrestat Náš třetí seminář ještě nezačal. Lidé byli pořád seskupeni do malých hloučků a hluboce zabraní do konverzace. Zaslechla jsem útržky vět. Za to, co řekla, má měsíc domácího

Více

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka

Emilovy skopičiny. 1. kapitola Emilovy narozeniny. 2. kapitola Emilova 250. skopičina. 3. kapitola Jak Emil dostal od Alfreda dřevěného vojáčka Emilovy skopičiny 1. kapitola Emilovy narozeniny Byl jednou jeden kluk, jmenoval se Emil a jeho rodina byla táta, máma, jeho malá sestra Ida a čeledín Alfred. Emilovi bylo 5 let, zítra měl mít narozeniny.

Více

VÝPRAVA DO NEZNÁMA Dnešní den je pro myší kluky Otíka a Tomíka opravdu výjimečný. Čeká je výprava do neznáma a půjdou úplně, ale úplně sami. Buďte opatrní, nabádal je táta, když se rozcházeli v předsíni

Více

Úvod. Proč byste si měli trénovat mozek? Jak udržíte mozek zdravý? Prosté výpočty opravdu fungují! Pro koho je tato kniha určena?

Úvod. Proč byste si měli trénovat mozek? Jak udržíte mozek zdravý? Prosté výpočty opravdu fungují! Pro koho je tato kniha určena? Úvod Rjúta Kawašima MD, Univerzita Tohoku Proč byste si měli trénovat mozek? Tato pracovní kniha vám má pomoci obnovit mládí mozku a rozvinout jeho fungování na ještě vyšší úrovni. Jakmile překročíte dvacátý

Více

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče r. 2015 - Zdravotnický personál dělá vše pro to, aby pacient opět dostal chuť do života podle stávajících možností. - Dodržování doby návštěv. Ve 14 hod.

Více

Alison Gross Am G C E7 Am G C Dm E7 1. Když zapadlo slunce a vkradla se noc a v šedivých mracích se ztrácel den, Am G C E7 Am G Am a když síly zla ve tmě převzaly moc, tu Alison Gross vyšla z hradu ven.

Více

Čtyři světla pasýře Šimona

Čtyři světla pasýře Šimona Čtyři světla pasýře Šimona Vánoční hra s písněmi na téma: Cesta k jeslim Úvod Obsah Jedne tmavé noci se pastýřský chlapec Simon vydá hledat ztracenou ovečku.pro jeho soucit a dobrotu rozdá cestou potřebným

Více

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství.

Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. Všechny meditace se vás snaží lehce opít udělat z vás pijáky božství. První věc, kterou je dobré ráno udělat, je smát se, protože to udá směr celému vašemu dni. Pokud budete vstávat se smíchem na rtech,

Více

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE

MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR PO DÁVNÝCH STEZKÁCH KE STARÝM PŘÍBĚHŮM 65. POLE 1 2 www.65pole.cz SMRT KRÁLE ŠUMAVY EDICE TAH SVAZEK 1 MARTIN SICHINGER SMRT KRÁLE ŠUMAVY DO NITRA HOR

Více

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno.

Josefína Ukázková. Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA. Milá Josefíno. Josefína Ukázková Křestní jméno: Josefína Datum narození: 16.6.1975 CESTY ŽIVOTA Milá Josefíno. Výše jsou pro Vás vyloženy všechny karty, které Vám utvářejí Vaše cesty v nejbližší budoucnosti. Je potřeba

Více

Nejdřív mysli, potom běž! říkával strýček Šmajda

Nejdřív mysli, potom běž! říkával strýček Šmajda Nejdřív mysli, potom běž! říkával strýček Šmajda a věděl proč. Levou zadní tlapku měl malou a hubenou, vypadala spíš jako uschlý vrbový lístek než jako pořádná myší noha, a tak si každou cestu musel předem

Více

Trik. Pak ses probudil a vzpomněl si, kde jsi.

Trik. Pak ses probudil a vzpomněl si, kde jsi. Část první Trik Trik Ty dvě děti, chlapci, seděly těsně vedle sebe, zmáčknuté k sobě velkými opěrkami starého křesla. Ty jsi byl ten vpravo. Teplo druhého chlapce bylo tak blízké, přesouval pohled od

Více