Viking!!! Umpajé Věková skupina: Počet hráčů: vlčata - skauti - roveři. Doba přípravy: Doba trvání: min minut

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Viking!!! Umpajé Věková skupina: Počet hráčů: vlčata - skauti - roveři. Doba přípravy: Doba trvání: ----- 10min. 0 5-10 minut"

Transkript

1 Umpajé neomezeně neomezeně minut nejlépe venku žádný icebreaker, na zlepšení nálady Všichni se postaví do kroužku, jeden předzpívává a předvádí, ostatní stejnou hlasitostí/rychlostí po něm opakují. Text: Umpajé, umpajé (předvádím pádlování) Etamí la pa je (zvednu ruce a hlavu k nebi) Esuela lokotě (kreslím do vzduchu stromek) Loko loko lebufe (klapu čapím zobákem z rukou) Neuplepi páje(kreslím otazník prstem do vzduchu) Překlad (pro zajímavost, na dotvoření motivace): Pádluju, pádluju; svítí sluníčko; na pobřeží jsou stromky; v řece jsou krokodýli; nepádluju. vlčata - skauti - roveři Viking!!! 4 až moc min na ven/do místnosti nic pro zasmání/postřehová hra také na probourání počátečních bariér ve skupince kde se lidé navzájem moc neznají Všichni zúčastnění si sednou do kroužku na zem. Určí se první viking, ten si dá ruce v pěst se vzpřímeným ukazováčkem a prostředníčkem ke stranám hlavy (rohy na vikingské přilbě) a začne řvát mocným vikingským hlasem AAAAAAARG hráči po jeho pravém a levém boku se ho bojí - křičí strachy a snaží se odplavat pryč - naznačují pádlování na té straně tak, aby plavali od vikinga. Až dojde vikingovy dech předá štafetu - ukáže na někoho dalšího v kruhu a zařve VIKING!. Takto určený hráč se stává vikingem, křičí a dělá si rukama přílbu s rohy a hráči po jeho stranách se opět snaží uplavat. Ten, kdo zapomene pádlovat/křičet, pádluje na špatnou stranu nebo si neudělá rohy, vypadává ze hry a lehne si doprostřed kroužku. Hraje se, dokud fungují hlasivky a všichni se alespoň jednou stanou vikingem ;).

2 Princ, rytíř, kavalír vlčata-skauti-roveři 10 až moc Doba přípravy do 20 minut na ven Typ hry/co rozvíjí pro zasmání /na postřeh Hráči se rozdělí do dvojic. Mladší z dvojice utvoří vnitřní kruh, starší vnější. Hráči v kruzích se chytí za ruce a v kruhu se otáčí (každý kruh jiným směrem). Při povelu se dvojice musí najít a podle povelu udělat určitý úkon: Kavalír jeden z dvojice si klekne na jedno koleno, druhý si mu sedne na nohu. Rytíř jeden vyskočí druhému na záda Princ jeden vezme druhého do náručí. Pro větší přehlednost musí jeden z dvojice po splnění úkonu zvednout ruku. Dvojice, která jako poslední udělá daný úkon, nebo jej úplně splete, vypadává. Vychylovaná vlčata-skauti-roveři do 10 minut kdekoli procvičení / koordinace pohybu, taktické myšlení Všichni hráči utvoří dvojice. Ty by měly být silově a výškově vyrovnané. Dvojice soutěžících se postaví proti sobě, pokrčí paže a spojí dlaně (které směřují celou plochou k druhému soutěžícímu) se svým oponentem. Úkolem každého je za pomoci tlaku nebo tahu dlaní donutit soupeře jakýmkoli způsobem přešlápnout. Dotyky jinou částí těla než dlaněmi jsou zakázány. Hru lze hrát jako turnaj, a nebo ji lze hrát pouze s jednou rukou.

3 Želvičky Vlčata min Do 15min Do místnosti Pohybová/s násilnými prvky Na začátku se určí želvy a lovci. Úkol želviček: - dostat se od jedné zdi místnosti ke druhé a dotknout se vyznačeného místa (dveře, ) - želvy se pohybují po čtyřech, zády dolů - po každém dotknutí cíle se vracejí zpět na začátek a počítají si úspěšné pokusy Úkol lovců: - zabránit želvám jakýmkoliv způsobem (odtáhnout za nohy, odtlačit, ) dotknout se vyznačeného místa Slepá ochranka vlčata-skauti-roveři do 10 minut Téměř kdekoliv šátky na oči Pro zasmání /představivost, vůdčí osobnost Principem hry je určitou skupinkou hráčů ochránit nějaký prostor, do kterého se ostatní hráči nesmějí dostat. Hlídající hráči mají zavázané oči a jeden hráč jim říká, kde se nacházejí ostatní, co se do prostoru snaží dostat. Vylosuje se jeden ze skupiny, a další 3 hráči (rozumný poměr k celkovému počtu hráčů). Hlídači by měli mít omezený prostor pro pohyb a navigátor navigovat ze stejného místa, pro lepší orientaci hlídačů.

4 Temelín vlčata-skauti-roveři 8-20 Doba přípravy do minut Venku, hřiště, kdekoliv Typ hry/co rozvíjí pohybová/šikovnost, výdrž, taktické myšlení Skupina se rozdělí na dvě části demonstranty proti Temelínu, co ohrožují provoz elektrárny, a policejní pořádkovou jednotku. Demonstranti se zaklesnou a chytí okolo brány (jakýkoliv pevný bod) a policie opodál mezitím vymýšlí taktiku, jak je oddělit, pak jdou do akce. Pak se skupiny vymění a ti, co měli lepší čas likvidace demonstrace, vyhrávají. Nesmí se používat údery, a nebo páky na končetiny/škrcení. Policajti a demonstranti vlčata-skauti, skauty-roveři minuty do 10 minut do místnosti, ven (jenom za hezkého počasí) Postřeh, bojovka Všichni hráči se rozdělí do dvou stejných skupin. Jedna skupina budou policajti a druhá demonstranti. Demonstranti zůstanou v místnosti a policajti půjdou vedle. Demonstranti se různě do sebe zapletou a pevně se chytnou, můžou sedět i stát, mají na to 3 minuty, aby se do sebe zapletli. Poté přijdou policajti a snaží se je rozdělit od sebe tak, ať každý demonstrant je sám. Policajti na to mají 4 minuty, aby je od sebe odtrhli. Jakmile policajti opatrně odtrhnout demonstranta, tak demonstrant už se nesmí přidat zpátky do skupiny. Může z povzdálí fandit. Policajti nesmí lechtat, kousat, trhat za oblečení. Jakmile policajti odtrhnou všechny demonstranty, vyhráli policajti. Pokud ale tohle nezvládnou, vyhráli demonstranti.

5 Předej PETku Věková skupina Počet hráčů Skauti-Roveři 5 a více Doba přípravy Doba trvání min Prostředí Materiál Nezávislé na prostředí PET láhev Typ hry/co rozvíjí Pohybová, pro zasmání Skupiny hráčů s doporučeným počtem minimálně 5 osob se postaví do řady tak, aby si koukali na záda tomu před sebou. První v řadě dostane do poloviny naplněnou PET láhev, stiskne ji mezi kolena a po odstartování se otočí a bez pomoci rukou jí předá spoluhráči za sebou a tak to pokračuje a na konec řady a zpět. Pokud spadne některému spoluhráči PETka na zem, tak se vrací na začátek. Popcorn skauti-roveři < do 10 minut na ven pro zasmání/na postřeh Všichni se postaví do kroužku a jeden člověk zůstane uprostřed kruhu. Ten vždy na někoho ukáže a řekne určitý název, který vybraný člověk musí znázornit pohybem těla. Dva sousední hráči mu musí s tímto úkolem pomoci. Jednotlivé pohyby předvedu ještě před začátkem hry. Při nesplnění úkolu hráč vystřídá hráče uprostřed kruhu.

6 Kostka-Rallye vlčata-skauti-roveři Do 10 minut do místnosti kostka pro zasmání / na šikovnost, postřeh Všichni si sednou kolem stolu a několik lidí (asi 1 na každé 4 další hráče) si vezme hrací kostku. Na začátku se zvolí jedno číslo (od jedné do šesti). Pak ve stejném okamžiku začnou majitelé kostek házet (najednou, co nejrychleji), dokud se jim nepodaří zvolené číslo hodit. V tom okamžiku, kdy padne, posunou kostku člověku po pravé ruce, ten se opět snaží hodit dané číslo. Cílem je zabránit tomu, aby se u mě sešly dvě kostky (tj. mně se stále nepodařilo hodit určené číslo a má ke mně přijít další kostka). V tu chvíli se hra zastavuje a provinilci je vymyšlen nějaký drobný úkon, který musí provést (nebo vyslovit) před KAŽDÝM svým hodem kostkou. Např. plácnout dlaní o stůl, říct něco (pár slov), vydat nějaký zvuk (třeba zaštěkat) apod. Pak se zas kostky rovnoměrně rozmístí mezi hráče, určí se nové číslo a hra pokračuje. Když se dvě kostky sejdou u jednoho hráče podruhé, dostává další úkol, který se přidá k tomu stávajícímu, stejně tak potřetí, počtvrté... Oh deer! vlčata-skauti-roveři 15 a více proměnlivá ;-D na ven pro zasmání/pohyb, postřeh Účastníci se rozdělí do dvou skupin. Jedna reprezentuje životní prostředí a druhá vysokou lesní zvěř. Každá část hráčů stojí na protějších koncích hracího prostoru. Všichni začínají hru otočení zády k hrací ploše a k druhému družstvu. Na daný pokyn každý hráč naznačí jeden ze tří symbolů: Voda zakryje si rukama pusu Potrava rukama si překrývá břicho Úkryt naznačí rukama nad hlavou stříšku A v momentě se obě skupiny otočí jelení populace vyráží vstříc druhému družstvu a v jejich zájmu je spárovat se s přestavitelem ŽP s odpovídajícím (shodným) znakem. Pokud je reprezentanta ŽP nalezen odpovídajícím jelenem, stává se z něj také jelen a připojuje se k této populaci. Nenajde-li jelen svoje ŽP do páru, stává se z něj také ŽP a přidává se k této skupině. Po každém kole se hráči vrací do příslušných skupin a hraje se do té doby, než vymizí všichni jeleni nebo představitelé ŽP.

7 Citron Vlčata-skauti-roveři Něco málo na nakrájení citronu Do místnosti citróny Pro zasmání Všichni hráči se postaví do kroužku a zvolí mezi sebou jednoho, který si stoupne doprostřed a zavře oči. Potom si jeden z hráčů v kroužku vloží do úst kousek citronu, a ten uprostřed otevře oči. Všichni hráči v kroužku se snaží tvářit co nejvíce kysele. Hráč uprostřed má tři pokusy na uhodnutí, kdo má v ústech citron. Každé kolo se zvolí někdo jiný na roli hadače. Tasemnice vlčata, skauti, roveři /- 10 minut louka, volné prostranství balón postřeh, mrštnost, pro zasmání Hráči se rozestaví do kruhu. Tři půjdou doprostřed a uvnitř kruhu utvoří takový vláček (tasemnici). Lidé v kruhu si přehazují balón a pak střílejí po nejzadnějším článku tasemnice. Střílet můžou jen pokud mají nabito, tedy pouze když jim někdo míč hodí a oni jej chytí. Pokud trefí míčem poslední článek tasemnice, tak se odpojí a přidává se k útočníkům. Pokud první článek chytí letící míč, ten, který ho hodil jde do kruhu tvořit poslední článek tasemnice.

8 Mince vlčata-skauti-roveři 5-20 Doba přípravy do 10 minut do místnosti 20 nebo 50 Kč Typ hry/co rozvíjí pro zasmání /, šikovnost Všichni hráči se posadí okolo stolu a položí své ruce pod stůl. Jeden hráč se postaví na stůl a pozoruje ostatní hráče, jak si nenápadně pod stolem předávají minci. Po uplynulé době (20-60s.) řekne STOP, všichni hráči položí své ruce na stůl. Hráč na stole poslouchá komu mince,,cinkne o stůl. Ukáže na ruku hráče, u kterého si myslí, že je mince ukrytá, pokud se zmýlí, má ještě dva pokusy. Pokud uhádne, na stůl se postaví hráč, který měl minci, pokud neuhádne, tak se kolo opakuje. vlčata-skauti-roveři Bez přípravy Do místnosti Čokoláda neomezené minut Čokoláda, oblečení Pro zasmání/rychlost,hbitost U nás naprostá klasika a jedna z nejoblíbenějších her, jak u dětí, tak u RS. Na začátku si hráči sednou do kroužku, doprostřed kroužku se umístí čokoláda a různé druhy oblečení (rukavice, čepice, šála, PLUS příbor). Po kolečku se hází kostkou, a komu padne číslo 6, ten na sebe co nejrychleji musí dostat všechny kusy oblečení. Když je oblečený vezme si příbor a začne čokoládu porcovat. Čokoláda se smí jíst pouze po čtverečku a teprve až čtvereček dojí, smí si vzít další. Pokud jinému hráči padne číslo 6, rychle strhává oblečení z hráče, který zrovna jí. Hra končí snědením čokolády.

9 Slepý střelec Vlčata-skauti-roveři min 5 20 minut ven Míčky, šátky Šikovnost, spolupráce Hráči se rozdělí do dvojic. Jeden z nich, slepý střelec, si zaváže oči šátkem. Druhý, naváděč, má za úkol pomoct střelci trefit se do konkrétního prostoru (např. do stromu, do prostoru ohraničeného lanem, záleží, co je kolem). Vítězem se stávají hráči, kteří se trefí do konkrétního prostoru jako první (může být i jiná variace). 2 Molekuly od Bohdana Vlčata, Skauti, Roveři Libovolný sudý minutek :D Hned :D Venku Naše těla :D To nevím :D Ale je to na odreagování od přednášek.. Hraje se to ve dvojicích a účelem hry je mít kolik končetin (nohy a ruce) na zemi kolik se zadá.

10 Vlčata skauti - roveři Kevin 5 a více Podle počtu hráčů kamkoliv Postřeh, ice breaking Všichni se postaví do kroužku a dívají se do středu kruhu na zem. Jak se řekne teď, tak se hráči musí na někoho podívat. Pokud se pohledy střetnou, oba hráči zařvou a vypadávají. To se opakuje, dokud zůstane jen jeden, nebo dva ve hře.

MINIHÁZENÁ. Průpravné pohybové hry. Dobití hradu

MINIHÁZENÁ. Průpravné pohybové hry. Dobití hradu Dobití hradu MINIHÁZENÁ Průpravné pohybové hry Stručná charakteristika hry: cvičení zaměřené na střelbu, přesnost Počet dětí: 6-12 Doba trvání: 15 min. Prostředí: tělocvična, hřiště Pomůcky: míč, kužel

Více

Pohybové hry do tělocvičny i přírody

Pohybové hry do tělocvičny i přírody Pohybové hry do tělocvičny i přírody Honičky 1. Dvojice kdo je chycený chytá ten druhý z dvojice 2. Honička liška a zajíc Hráči stojí ve dvojicích naproti sobě ve vymezeném území. Utvoří ve stoji stříšku

Více

Habermaaß-hra 4973. Zvířecí pyramida: A jsme zpět!

Habermaaß-hra 4973. Zvířecí pyramida: A jsme zpět! CZ Habermaaß-hra 4973 Zvířecí pyramida: A jsme zpět! Zvířecí pyramida: A jsme zpět! Rozviklaná rotující stavěcí hra pro 2 až 4 hráče ve věku 5 99 let. Autoři: Klaus Miltenberger, Kristin Múckel Ilustrace:

Více

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla

Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET. Pravidla Dobble HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REFLEXŮ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů

Více

Medvídek Teddy barvy a tvary

Medvídek Teddy barvy a tvary CZ Habermaaß-hra 5878 Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary Moje první hra Medvídek Teddy barvy a tvary První umísťovací hra pro 1 až 4 malé medvídky od 2 let. Autor: Christiane Hüpper Ilustrace:

Více

Jan Neuman, Soňa Hermochová, Portál, s. r. o., Praha 2004 Illustrations Jan Smolík, 2004 ISBN 80-7178-874-0

Jan Neuman, Soňa Hermochová, Portál, s. r. o., Praha 2004 Illustrations Jan Smolík, 2004 ISBN 80-7178-874-0 KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Hermochová, Soňa Hry do kapsy V : sociálně psychologické, motorické a kreativní hry / Soňa Hermochová, Jan Neuman ; ilustrace Jan Smolík. -- Vyd. 1. -- Praha

Více

Bezva hry a rošťárny pro kluky a holky

Bezva hry a rošťárny pro kluky a holky Bezva hry a rošťárny pro kluky a holky Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Jitka Pastyříková Bezva hry a rošťárny pro kluky a holky e-kniha Copyright Fragment,

Více

Průpravné úpoly. Základní dělení průpravných úpolů

Průpravné úpoly. Základní dělení průpravných úpolů Průpravné úpoly Průplavné úpoly jsou poměrně jednoduchá tělesná cvičení úpolového charakteru, která mohou žáci ihned provádět, aniž by se věnoval čas nácviku techniky. Toto ovšem neznamená, že by technika

Více

- EVOLUCE (kuře, slepice, kohout, opice, člověk) = ale jsou i jiné možnosti

- EVOLUCE (kuře, slepice, kohout, opice, člověk) = ale jsou i jiné možnosti Desetiminutovky 2013 Nenáročné hry na přípravu i na pomůcky BILIBILIBONG Ukážeme na kohokoliv a vyslovíme název toho, co má předvést, sousedi se musí přidat a doplnit prostředního. Buď ten prostřední ukazuje

Více

Habermaaß-hra 3615A /4714N. Kartová hra Najdi správný pár

Habermaaß-hra 3615A /4714N. Kartová hra Najdi správný pár CZ Habermaaß-hra 3615A /4714N Kartová hra Najdi správný pár Kartová hra Najdi správný pár Monstrózně rychlá vyhledávací hra pro 2 až 6 hráčů ve věku od 4 do 99 let. Zahrnuje variantu pro experty na sbírání

Více

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o.

Varování! Hry jsou nevhodné pro děti do 3 let. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko. Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Výrobce: BEX Sport AB, Švédsko Dovozce: STOA-Zahradní minigolf s.r.o. Údržba: Skladujte na suchém místě uložené ve vaku/boxu, který je součástí balení. Výrobky odpovídají normě EN-71. Distributor: Varování!

Více

Míčové hry. Přehazovaná - pravidla

Míčové hry. Přehazovaná - pravidla Míčové hry Přehazovaná - pravidla http://www.oknet.cz/jiki/sport/site/prehaz.htm Pravidla jsou stejná jako u volejbalu (počítání, střídání, změny postavení, hráči přední a zadní řady atd.), ale míč se

Více

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná?

Habermaaß-hra 4646. Chutná nebo nechutná? CZ Habermaaß-hra 4646 Chutná nebo nechutná? Chutná nebo nechutná? Hra podporující exekutivní funkce pro 2 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Využívá Fex-efekt na zvýšení stupně obtížnosti hry. Autoři: Markus

Více

SOUBOR. protahovacích cviků. Soubor protahovacích cviků - ŽELVA. Úvod: Přesně dodržuj instrukce! Ozve-li se při protahování bolest - PŘESTAŇ!

SOUBOR. protahovacích cviků. Soubor protahovacích cviků - ŽELVA. Úvod: Přesně dodržuj instrukce! Ozve-li se při protahování bolest - PŘESTAŇ! Před cvičením se poraď se svým doktorem! Nikdy se neprotahuj za hranice bolesti! Když to bolí - PŘESTAŇ! SOUBOR protahovacích cviků Úvod: V průběhu protahování se uvolni a vydechuj! A nikdy nezadržuj dech!

Více

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát

Habermaaß-hra 4232. Černý pirát CZ Habermaaß-hra 4232 Černý pirát Černý pirát Hra pro 2-4 hráče, ve věku od 5-99 let. Dobří a poctiví mořeplavci plují od jednoho ostrova pokladů k dalšímu. V patách je jim ale Černý pirát Černovous Mořský

Více

1. BAZILIŠEK. (Původní název AMÉBA ) Dvůr, hřiště, lesní prostranství, louka. Cíle

1. BAZILIŠEK. (Původní název AMÉBA ) Dvůr, hřiště, lesní prostranství, louka. Cíle 1. BAZILIŠEK (Původní název AMÉBA ) Žádný Žádné Dvůr, hřiště, lesní prostranství, louka 20 minut Hráči vytvoří 2 skupiny (vymyslet názvy viz Harry Potter). Každá skupina tvoří buňku. Stěnu vytvoří hráči,

Více

Habermaaß-hra 3123A /4448N. Tanec s vejci

Habermaaß-hra 3123A /4448N. Tanec s vejci CZ Habermaaß-hra 3123A /4448N Tanec s vejci Tanec s vejci Živá hra plná poskakování s vejci pro 2-4 hráče ve věku od 5 do 99let. Autor: Ilustrace: Roberto Fraga Martina Leykamm Obsah: 1 dřevěné vejce 9

Více

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové

Habermaaß-hra 4511. Divocí Vikingové CZ Habermaaß-hra 4511 Divocí Vikingové Hra Habermaaß č. 4511 Divocí Vikingové Riskantní sázková hra pro 2 5 odvážných Vikingů ve věku 6 99 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Wolfgang Dirscherl Michael Menzel

Více

Fotbal. Počet hráčů v přihlášeném týmu: Pravidla. Hrací doba 1 x 15 minut

Fotbal. Počet hráčů v přihlášeném týmu: Pravidla. Hrací doba 1 x 15 minut Fotbal Hrací doba 1 x 15 minut Počet hráčů v přihlášeném týmu: Minimální počet hráčů v týmu je 5 (viz pravidla), maximální počet je 9. Maximum je zde z důvodu omezeného počtu medailí (9ks/oceněný tým).

Více

Příloha č. 1: Notový zápis české besedy, autor Ferdinand Heller

Příloha č. 1: Notový zápis české besedy, autor Ferdinand Heller Příloha č. 1: Notový zápis české besedy, autor Ferdinand Heller Příloha č. 2: Choreografický popis jednotlivých tanečních částí české besedy Nástup: tanečníci vpochodují do sálu za hraní libovolného

Více

KUBB HRA PRO VŠECHNY. Pravidla světového šampionátu

KUBB HRA PRO VŠECHNY. Pravidla světového šampionátu KU HR PRO VŠECHNY Pravidla světového šampionátu KU HR TRDIC Kubb je speciální hra pocházející z ostrova Gotland, části Švédska nacházející se uprostřed altického moře. Datum vzniku Kubbu je sice již zaneseno

Více

Projekt Utváření skupiny u dětí mladšího školního věku pomocí her a cvičení dramatické výchovy

Projekt Utváření skupiny u dětí mladšího školního věku pomocí her a cvičení dramatické výchovy Projekt Utváření skupiny u dětí mladšího školního věku pomocí her a cvičení dramatické výchovy Cíl- pomocí her a cvičení utvořit lepší vztahy ve skupině dětí, které se neznají Časové rozmezí: měsíc, 2x

Více

Číslo výrobku: Sada na pétanque. Návod na hraní. Tchibo GmbH D Hamburg 95091AB2X3VIII

Číslo výrobku: Sada na pétanque. Návod na hraní. Tchibo GmbH D Hamburg 95091AB2X3VIII Číslo výrobku: 358 480 Sada na pétanque cs Návod na hraní Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 950912X3VIII 2017-10 Vážení zákazníci, pétanque je jedna z nejpopulárnějších her, založená na vrhání koulí, v jižní

Více

Střelecký trénink s využitím malých prostorů pro brankáře

Střelecký trénink s využitím malých prostorů pro brankáře 4.1.5. Střelecký trénink s využitím malých prostorů pro brankáře Střelba mezi kruhy Tři hráči stojí před brankou na úrovni bodů pro vhazování a jeden hráč za brankou s kotoučem. Tento hráč nahrává hráčům

Více

Lifting, skiping, zakopávání, křížení nohou, odpichy

Lifting, skiping, zakopávání, křížení nohou, odpichy Příprava do Didaktiky sportovních her (házená - přihrávání) didaktický výstup 4min Honička s míčem Vymezené území: 9m a branková čára. Na začátku se snaží dotekem míče jeden hráč dotknout dalšího hráče.

Více

Úloha 1 prokletá pyramida

Úloha 1 prokletá pyramida Úloha 1 prokletá pyramida a) V celé dolní řadě Baltíkovy plochy vyčarujte pouštní písek (z předmětu 148). Baltík si stoupne na povrch této pouště (tj. na políčkovou pozici X=0, Y=8), dojde až ke středu

Více

Příloha č. 1 DOTAZNÍK

Příloha č. 1 DOTAZNÍK Příloha č. 1 DOTAZNÍK Číslo otázky Otázka ANO NE 1. Byl jsi rád, že jedete se třídou na školu v přírodě? 2. Hráli jste hry na škole v přírodě? 3. Bavily tě více hry v místnosti nebo venku? 4. Bavily tě

Více

Příprava hry. Průběh hry

Příprava hry. Průběh hry Ve Vikings: Warriors of the North se hráči ujímají rolí vikingských jarlů, kteří bojují o nadvládu nad severem a korunu Konunga. Moc získá ten, kterému se jako prvnímu podaří vyloupit všechny vesnice a

Více

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY

Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY CÍL HRY Hra pro 2 10 hráčů od deseti let. OBSAH HRY 104 hracích karet s čísly 1 104, pravidla hry CÍL HRY Na všech kartách jsou symboly krav. Každá kráva, kterou během hry vezmete, znamená jeden minusový bod.

Více

SKAUTSKÉ OKRESNÍ SPORTOVNÍ HRY 2014 Okres 216 Mělník

SKAUTSKÉ OKRESNÍ SPORTOVNÍ HRY 2014 Okres 216 Mělník Stránka 1 Obsah VŠEOBECNÉ INFORMACE...... 3 Termín, čas a místo... 3 Kontinenty... 3 Státy... 3 Sportování... 4 Proviant a pitný režim... 4 Doprava... 4 Sebou... 4 DISCIPLÍNY... 5 Skautské dovednosti...

Více

Habermaaß-hra 4778A /4680N. První hra Stavění zvířátek

Habermaaß-hra 4778A /4680N. První hra Stavění zvířátek CZ Habermaaß-hra 4778A /4680N První hra Stavění zvířátek První hra Stavění zvířátek Tři skládací hry se zvířaty pro 1-4 hráče ve věku od 2let. Autor: Klaus Miltenberger Ilustrace: Kristin Muckel Délka

Více

"S cílem racionalizovat výukový a vzdělávací proces musí být snížen počet cvičení nebo her a počet opakování je třeba zvýšit.

S cílem racionalizovat výukový a vzdělávací proces musí být snížen počet cvičení nebo her a počet opakování je třeba zvýšit. 10. PŘEDCHÁZENÍ KOLIZÍM Začneme tím, že dva hráči musí driblovat s míčkem do opačného rohu (cca 10 metrů daleko) a snaží se vyhnout se navzájem s jinými hráči při křížení cest. Hráči čekající v protějších

Více

SHOWDOWN. Podpora hodiny Netradiční hry

SHOWDOWN. Podpora hodiny Netradiční hry SHOWDOWN Ročník: 4. Vzdělávací obor: Zdravotní tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční hry Téma: Hry pro slabozraké a nevidomé Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno dne: 24. dubna 2012 Metodický

Více

Pravidla KORFBALU. Povinné signály rozhodčích Tato část je nedílnou součástí pravidel korfbalu ČKS. Část C. Český korfbalový svaz

Pravidla KORFBALU. Povinné signály rozhodčích Tato část je nedílnou součástí pravidel korfbalu ČKS. Část C. Český korfbalový svaz Pravidla KORFBALU Povinné signály rozhodčích Tato část je nedílnou součástí pravidel korfbalu ČKS Část C Český korfbalový svaz Platnost pravidel od 1.7.2010 1 POZNÁMKY : Tato pravidla jsou překladem anglického

Více

Habermaaß-hra 5583. Moje první hra. Život na farmě. Figurky mláďata

Habermaaß-hra 5583. Moje první hra. Život na farmě. Figurky mláďata CZ Habermaaß-hra 5583 Moje první hra Život na farmě Figurky mláďata Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti

Více

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen

Habermaaß-hra 4343. Bál princezen CZ Habermaaß-hra 4343 Bál princezen Bál princezen Pohádkové pexeso pro 2-6 hráčů ve věku od 4 do 99 let. Obsahuje varianty pro začátečníky i profesionály. Autoři: Christine Basler a Alix-Kis Bouguerra

Více

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů

Habermaaß-hra 4935. Magie stínů CZ Habermaaß-hra 4935 Magie stínů Magie stínů Magická stínová hra pro 2 až 4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Autor: Kai Haferkamp Ilustrace: Marc Robitzky Délka hry: cca. 15 až 20 minut Obsah: 4 malé kouzelné

Více

Soft Cup Pravidla hry

Soft Cup Pravidla hry Soft Cup Pravidla hry Upraveno pro potřeby skautského turnaje. V detailech se od skutečných pravidel softbalu mohou lišit, avšak hlavní myšlenka zůstává. Vysvětlivky VZ vedoucí závodu HR hlavní rozhodčí

Více

Design: Wilfried a Marie Fort

Design: Wilfried a Marie Fort Pravidla hry Design: Wilfried a Marie Fort Obsah hry 30 dřevěných dílků (5 různých tvarů, každý v 6 barvách) 14 vodních kapek Příprava hry Umístěte dřevěné dílky na hromádku doprostřed hrací plochy. Vodní

Více

Quatrata.

Quatrata. Quatrata www.olifu.cz 2 QuaTrata QuaTrata je strategická hra společnosti olifu. Jedná se o výhradní produkt společnosti olifu, dodáván v typické žluté dřevěné krabici, který slouží k pobavení nejen dětí,

Více

Regionální kolo soutěže Mladý programátor 2013, kategorie A, B

Regionální kolo soutěže Mladý programátor 2013, kategorie A, B Pokyny: 1. Kategorie A řeší jen úlohy 1, 2, 3 a kategorie B jen úlohy 2, 3, 4! 2. Řešení úloh ukládejte do složky, která se nachází na pracovní ploše počítače. Její název je stejný, jako je kód, který

Více

pohybovat se do nechráněné strany obránce a míček si stínit (chránit) svým tělem,

pohybovat se do nechráněné strany obránce a míček si stínit (chránit) svým tělem, 23. HRA 1 : 1 VE ČTVERCI O STRANĚ 5 METRŮ Vyznačte čtverce o straně 5 metrů pomocí kuželů. Vytvořte z hráčů dvojice s určením, kdo je útočník a kdo obránce. Před zahájením akce stojí oba hráči v protilehlých

Více

Super hry a rošťárny pro kluky a holky

Super hry a rošťárny pro kluky a holky Super hry a rošťárny pro kluky a holky také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Ilustroval Antonín Šplíchal Super hry a rošťárny pro kluky a holky e-kniha Copyright Fragment, 2013 Všechna

Více

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada

Habermaaß-hra 5581. Život na farmě Velká sada CZ Habermaaß-hra 5581 Život na farmě Velká sada Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

Sobota s Basketbalem

Sobota s Basketbalem Česká Asociace Basketbalových Trenérů (ČABT) s podporou ČBF pořádá setkání malých baskeťáků a baskeťaček Sobota s Basketbalem Sobota s basketbalem je nesoutěžní turnaj pro holky a kluky, jejich rodiče,

Více

Habermaaß-hra 5432A /4795N. Koláček nebo král

Habermaaß-hra 5432A /4795N. Koláček nebo král CZ Habermaaß-hra 5432A /4795N Koláček nebo král Koláček nebo král Rychlá karetní hra podporující rychlé rozhodování pro 2-4 hráče ve věku od 5 let. Hra má FEX efekt na zvýšení stupně obtížnosti! Autor:

Více

strategická desková hra pro dva hráče

strategická desková hra pro dva hráče strategická desková hra pro dva hráče Hrací potřeby: Sada 10 hracích kamenů pro každého hráče: 2 Pěšáci, 2 Rytíři, 1 Věž, 1 Zvěd, 1 Generál, 1 Katapult, 1 Lučištník, 1 Král 1 kámen se symbolem vlajky 4

Více

Obsah herní sady: 40x dřevěný kámen hrací deska návod

Obsah herní sady: 40x dřevěný kámen hrací deska návod Obsah herní sady: 40x dřevěný kámen hrací deska návod www.shogi.cz info@shogi.cz /Shogicz Online návod: http://www.shogi.cz/zviratkanavod.pdf CZ Rychlá pravidla 1 Rozestavění kamenů 3 Hrací kameny a pohyb

Více

Na dva úterky 26.5 a od 10 do 12 hodin.

Na dva úterky 26.5 a od 10 do 12 hodin. Vedení Klubu Seniorů Řepy, klubu přátel zdravého pohybu a rozumu POZVALO NA DVA TRÉNINKY PÉTANQUE PRO ZAČÁTEČNÍKY I POKROČILÉ! PANA PETRA FUKSU, CERTIFIKOVANÉHO TRENÉRA MEZINÁRODNÍ FEDERACE PÉTANQUE F.I.P.J.P.

Více

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice

Habermaaß-hra 4280. Nešikovná čarodějnice CZ Habermaaß-hra 4280 Nešikovná čarodějnice Nešikovná čarodějnice Okouzlující sledovací hra podporující rychlé rozhodování, pro 2 až 4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Hra má FEX efekt pro zvýšení stupně

Více

Pravděpodobnost kolem nás

Pravděpodobnost kolem nás Brno, 17. 6. 2011 Pravděpodobnost kolem nás - jak spravedlivě losovat? - je možnost volby vždy výhodou? - který šifrovací zámek chrání nejlépe? - je známka z testu věrohodná? - proč prosperuje casino?

Více

Učíme se bruslit, první krůčky www.goool.cz

Učíme se bruslit, první krůčky www.goool.cz Učíme se bruslit, první krůčky www.goool.cz Tento materiál není žádnou chytristikou ani zaručeným návodem od renomovaného trenéra. Je to prostě jen soupis hlavních bruslařských cviků, které jsme používali

Více

371 118 Pohybová hra mé tělo

371 118 Pohybová hra mé tělo 371 118 Pohybová hra mé tělo Pomocí tohoto materiálu je možné provádět různé aktivity pro procvičování pohybu, které směřují k poznání a ovládání vlastního těla. Zvláštnost této hry spočívá v rozmanitosti

Více

PRAVIDLA HRY. Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

PRAVIDLA HRY. Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. PRAVIDLA HRY Loris Games, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. LEGENDA V kouzelné zemi Drakomlsech se děti už od malička učí lovit draky. Nejprve je nutné získat základní pomůcky k lovu, nabrat zkušenosti s

Více

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu.

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. Táhání fotki z albumu. DŮLEŽITÉ: V CELÉM FILMU NENÍ ŽÁDNÝ DIALOG. Jenom

Více

Habermaaß-hra 4094. Princezna Kouzelná víla

Habermaaß-hra 4094. Princezna Kouzelná víla CZ Habermaaß-hra 4094 Princezna Kouzelná víla Princezna Kouzelná víla Paměťová a kreslící hra pro družstva pro 2-4 víly od 4 do 10 let. Autor: Ilustrace: Délka hry: Thilo Hutzler Anja Rieger přibližně

Více

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit.

Příměstský tábor je určen pro všechny děti ve věku 5-11 let, které se rády zapojují do různých ať už známých či méně známých aktivit. Proč příměstský tábor? Je to výborná varianta pro děti, které nejsou ještě příliš zvyklé na odloučení od rodičů. Zajistíme Vám hlídání po dobu vaši pracovní doby a nejen zabavíme vaše děti, ale naučíme

Více

Gorka Morka 2013 07042016 PS Marie Sedláčkové. Gorka Morka

Gorka Morka 2013 07042016 PS Marie Sedláčkové. Gorka Morka Prostředí: louka, hřiště Počet hráčů v družstvu: 6 20 (turnaj: 10 + 4 náhradníci) Gorka Morka Tato hra vychází z pravidel hry Russkaja lapta (Zapletal; Velká encyklopedie her 3). Na našich táborech jsme

Více

FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal)

FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal) ČESKÁ FEDERACE MICROFUTSALU z.s. ČESKÁ REPUBLIKA FUTSAL 3х3 a 4х4 (Mikrofutsal) Pravidla 2015 Obsah 1 Pravidlo 1- Hrací plocha... 3 1.1 Tvar hrací plochy... 3 1.2 Rozměry... 3 1.3 Dispozice... 3 1.4 Brankoviště...

Více

Celostátní kolo soutěže Mladý programátor 2012, kategorie A, B

Celostátní kolo soutěže Mladý programátor 2012, kategorie A, B Pokyny: 1. Kategorie A řeší jen úlohy 1, 2, 3 a kategorie B jen úlohy 2, 3, 4! 2. Řešení úloh ukládejte do složky, která se nachází na pracovní ploše počítače. Její název je stejný, jako je kód, který

Více

Chytrý medvěd učí počítat

Chytrý medvěd učí počítat CZ Habermaaß-hra 3151A /4547N Chytrý medvěd učí počítat Medvědí kolekce vzdělávacích her pro 2 až 5 hráčů ve věku od 4 do 8 let. S navlékacím počítadlem Chytrého medvěda a třemi extra velkými kostkami.

Více

Malujeme bez rukou 154 KREATIVNÍ HRY OVLÁDÁNÍ TĚLA, VNÍMAVOST. Cíl: Tvorba jinými čátmi těla než obvykle, vcítění do života lidí s tělesnými problémy.

Malujeme bez rukou 154 KREATIVNÍ HRY OVLÁDÁNÍ TĚLA, VNÍMAVOST. Cíl: Tvorba jinými čátmi těla než obvykle, vcítění do života lidí s tělesnými problémy. Malujeme bez rukou OVLÁDÁNÍ TĚLA, VNÍMAVOST Cíl: Tvorba jinými čátmi těla než obvykle, vcítění do života lidí s tělesnými problémy. Pomůcky: vodové barvy, štětec, papír a sklenice vody Prostředí: místnost

Více

PŘÍRUČKA PRO TRENÉRY ROADSHOW SK BENEŠOV

PŘÍRUČKA PRO TRENÉRY ROADSHOW SK BENEŠOV PŘÍRUČKA PRO TRENÉRY ROADSHOW SK BENEŠOV COERVER COACHING ROADSHOW TIPY NA UKÁZKY 1. Ukazujte, nepovídejte (ukázka akce, vysvětli jasně pravidla, podmínky a bezpec nostní body). 2. Ukážka dovednostní musí

Více

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra

Habermaaß-hra 3616A /4717N. Zvířecí pyramida karetní hra CZ Habermaaß-hra 3616A /4717N Zvířecí pyramida karetní hra Zvířecí pyramida karetní hra Rozechvělá hra pro 2-4 hráče ve věku od 5 do 99 let. Obsahuje dvě herní varianty. Autor: Ilustrace: Poskytovatel

Více

Střední škola a Základní škola Lipník nad Bečvou, Osecká 301

Střední škola a Základní škola Lipník nad Bečvou, Osecká 301 Střední škola a Základní škola Lipník nad Bečvou, Osecká 301 Dotační program na podporu vzdělávání v jazycích národnostních menšin a multikulturní výchovy v roce 2014 ( č.j. MŠMT 33220/2013 ) Projekt -

Více

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad

Habermaaß-hra 4748A /4287N a jeden poklad CZ Habermaaß-hra 4748A /4287N 1000 a jeden poklad 1000 a jeden poklad Dobrodružná hra na motivy pohádek 1000 a jedné noci pro 2-4 hráče od 5 do 99 let. Obsahuje základní variantu pro mladší hráče. Autor:

Více

Habermaaß-hra 2537 CZ

Habermaaß-hra 2537 CZ CZ Habermaaß-hra 2537 Habermaaß-hra 2537 Strašidelný hrad Děsivá kolekce her pro 2 až 4 duchy od 4 do 99 let. Malá strašidélka žáci strašidelné školy na hradě Strašidlákově jsou rozrušení dnes se koná

Více

Hry našich babiček a dědečků

Hry našich babiček a dědečků Hry našich babiček a dědečků Hry jsou určeny pro děti 1. stupně základních škol. Pro menší děti, tj. děti v 1. a 2. třídě, vybíráme jednodušší hry, například Panáka, případně můžeme u dalších her zjednodušit

Více

NÁVOD. SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM. vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let

NÁVOD. SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM. vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let NÁVOD SPOJUJ SLŮVKA téma: DŮM vzdělávací hra ve 2 variantách od 7 let Dílky s obrázky a anglickými slovíčky, které popisující obsah těchto obrázků jsou jednoduchou a atraktivní formou výuky pro nejmladší.

Více

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS

FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS od Uweho Rosenberga Hráči: 2-5 hráčů Věk: 10+ Herní doba: 45 min FAZOLE KOSTKOVÁ HRA POPIS I pěstitelé fazolí si po těžké celodenní dřině na poli chtějí užít trochu zábavy s kostkami. Zde se jim naskýtá

Více

TURNAJ PŘÍPRAVKY V MALÉ KOPANÉ ================================================================

TURNAJ PŘÍPRAVKY V MALÉ KOPANÉ ================================================================ TURNAJ PŘÍPRAVKY V MALÉ KOPANÉ ================================================================ SKUPINA č.a FULNEK 1 2 3 4 5 body Skore pořadí 1- FULNEK 9. 2- ODRY 2. 3-BARTOŠOVIC 20 4- STUDÉNKA 1 5- DĚRNÉ

Více

Hrací karty Čte-Sy-Rád

Hrací karty Čte-Sy-Rád Hrací karty Čte-Sy-Rád 1. Kvarteto Počet hráčů: 3 6 Obsah hry: 32 karet (8 různých barev a žánrů, v každém žánru a barvě 4 karty) + 1 speciální karta Černého Petra Cíl hry Cílem hry je nasbírat co nejvíce

Více

Uloha1 šumavský prales

Uloha1 šumavský prales Uloha1 šumavský prales a) Na Šumavě byl krásný prales vysoké stromy a zelená tráva (předmět 1122). Na Baltíkové ploše se tento les objeví hned i s nápisem ŠUMAVSKÝ PRALES, který bude nahoře přibližně uprostřed

Více

POVLTAVSKÉ SETKÁNÍ BALTÍKŮ - 9.ročník - 17.10. a 18.10. 2014

POVLTAVSKÉ SETKÁNÍ BALTÍKŮ - 9.ročník - 17.10. a 18.10. 2014 POVLTAVSKÉ SETKÁNÍ BALTÍKŮ - 9.ročník - 17.10. a 18.10. 2014 1. Úloha výcvik samuraje (24 bodů) a. Každý samuraj se musí učit. V této úlozu probíhá jeho výcvik. Na ploše se najednou objeví nápis stejný

Více

ATLETIKA. Průpravná cvičení zaměřená na skok daleký. Klokaní skoky. POMŮCKY: obruče, šátek. MOTIVACE: Skáčeme jako klokani

ATLETIKA. Průpravná cvičení zaměřená na skok daleký. Klokaní skoky. POMŮCKY: obruče, šátek. MOTIVACE: Skáčeme jako klokani ATLETIKA Průpravná cvičení zaměřená na skok daleký Klokaní skoky POMŮCKY: obruče, šátek. MOTIVACE: Skáčeme jako klokani POPIS ČINNOSTI: žáci provádějí rozmanité typy odrazových cvičení se záměrem získat

Více

Škola v přírodě aneb příroda ve škole

Škola v přírodě aneb příroda ve škole Škola v přírodě aneb příroda ve škole Motto: "Chceme-li pro přírodu něco udělat, musíme jí nejprve dobře poznat a chceme-li něco zlepšit, musíme začít sami u sebe." Cílem našeho projektu je aktivně se

Více

RA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REAKCÍ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE L

RA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REAKCÍ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE L HRA PLNÁ DIVOKÉ ATMOSFÉRY A RYCHLÝCH REAKCÍ 2 AŽ 8 HRÁČŮ DOPORUČENÝ VĚK 6 A VÍCE LET Pravidla Co je to Dobble? Dobble, to je více než 50 symbolů na 55 kartách. Na jedné je vždy 8 různých symbolů a každé

Více

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let

ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let ODDVILLE hra pro 2 4 hráče od 10 let Obsah hry: 64 karet budov/mincí 1 karta startovního náměstí 16 karet dělníků (4 od barvy) 36 figurek (9 od barvy) 1 deska zdrojů 12 karet postav (3 od jené gildy) Hráči

Více

1 Příprava na sportovní specializaci fotbal (řešení herní situace 1:1) 4min Úvodní část seznámení žáky s náplní hodiny + docházka 6min Honička s míčem

1 Příprava na sportovní specializaci fotbal (řešení herní situace 1:1) 4min Úvodní část seznámení žáky s náplní hodiny + docházka 6min Honička s míčem Obrázky byly vypracovány pomocí programu Easy Sports-Graphics, který byl zakoupen z grantu FRVŠ 584/2013. 1 Příprava na sportovní specializaci fotbal (řešení herní situace 1:1) 6min Honička s míčem Vymezené

Více

C06223 GALAXY-XT 3v1

C06223 GALAXY-XT 3v1 C06223 GALAXY-XT 3v1 Seznam dodaných dílů: 06-003K-1 kulečník 05-003-K2 pravá noha 05-003K-3 levá noha 06-003K-4 šroub 06-003K-5 podložka 06-003K-6 hrací plocha ping-pong/hokej 06-003K-7 puk na hokej 06-003K-8

Více

Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty.

Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty. Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty. Obsazení: Mariana krásná holka, tmavovlasá (španělský typ), dlouhé bílé šaty, červený šátek (třeba

Více

Tento malý průvodce českou házenou byl inspirován z velké části knihou Hrajte s námi českou házenou, Mašita A., z které jsou použity texty a

Tento malý průvodce českou házenou byl inspirován z velké části knihou Hrajte s námi českou házenou, Mašita A., z které jsou použity texty a Abeceda české házené aneb hrajte s námi českou házenou Tento malý průvodce českou házenou byl inspirován z velké části knihou Hrajte s námi českou házenou, Mašita A., z které jsou použity texty a ilustrace.

Více

RINGO. Průpravné hry. Křížové ringo

RINGO. Průpravné hry. Křížové ringo RINGO Průpravné hry Křížové ringo -výška letu kroužku-pohyb paže vzhůru -rychlá aktuální reakce-manipulace -orientace v prostoru -komunikace -švih zápěstí -rychlý pohyb paže -taktika hry Pomůcky: síť,

Více

Překážka Rebel Cheers

Překážka Rebel Cheers Překážka Rebel Cheers Popis překážky : Zvedání sudu. Muži mají 30 l sud, junioři a ženy 15 l sud. Překážka je povinná, bez možnosti hendikepu. Zpravidla bývá zařazována ihned po startu. - závodník (závodnice)

Více

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut

Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Od Uwe Rosenberga Pro 2 až 5 hráčů od 10 let, 40 minut Herní materiál 65 karet přísad na pizzu (13 od každého druhu: olivy, papričky, žampiony, salám a ananas) 40 karet s objednávkami (8 od každé v 5 barvách

Více

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče

NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče NÁVOD LOGIX mini Hra pro 2-4 hráče Cíl hry: Každý hráč si na začátku vylosuje kartu s tajným kódem (vzorem rozložení kuliček). V průběhu partie hráči pokládají na desku nové kuličky nebo přemisťují stávající

Více

Riichi Mahjong. ~ snadno a rychle ~

Riichi Mahjong. ~ snadno a rychle ~ Riichi Mahjong ~ snadno a rychle ~ Mahjong je nejpopulárnější (dle wikipedie) stolní hra v Japonsku, s milióny hráčů, tisícovkami heren a mimo jiné i spoustou mangy a anime. I přes to se západní svět jejímu

Více

RINGO Herní cvičení. Na třetího. Zaměření: -pohyb paže vzhůru-výška letu kroužku -švih zápěstí -rychlý pohyb paže -spolupráce -komunikace -taktika hry

RINGO Herní cvičení. Na třetího. Zaměření: -pohyb paže vzhůru-výška letu kroužku -švih zápěstí -rychlý pohyb paže -spolupráce -komunikace -taktika hry RINGO Herní cvičení Na třetího -pohyb paže vzhůru-výška letu kroužku -švih zápěstí -rychlý pohyb paže -spolupráce -komunikace -taktika hry Pomůcky: kroužek, křída -dva hráči stojí proti sobě, třetí stojí

Více

Habermaaß-hra 4298. Malí kouzelníci

Habermaaß-hra 4298. Malí kouzelníci CZ Habermaaß-hra 4298 Malí kouzelníci Malí kouzelníci Bláznivá hra na zapamatování pro 2-4 hráče ve věku od 4 do 99 let. Obsahuje i variantu pro pokročilé kouzelníky. Autoři: Stine & Kis Ilustrace: Antje

Více

TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland)

TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland) TENKRÁT V ORIENTU (Da geht was ab im Morgenland) Mark Krimsu Sienholz Obsah: 110 karet: = 15 karet pokladů (Schatz(-kammer)-Karten): 5 odznaků moci (Insignien der Macht), 10 cenností (Kostbarkeiten)) +

Více

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super

40 označovacích kamenů vždy 10 v červené, oranžové, černé, modré barvě. 7 slonů 3 lvi 6 normálních 1 super Lev, zebra, slon - divoká, daleká, krásná země! Počet hráčů: 2-4 Věk: od 8 let Herní doba: okolo 20 min. Andreas Spies Karty Celkem 42 kopytníků (pakůň, zebra, antilopa) se chce dostat z jedné strany africké

Více

Pedagog pouze kontroluje a fixuje správné držení těla a správný úchop pastelky. Individuálně napomáhá.

Pedagog pouze kontroluje a fixuje správné držení těla a správný úchop pastelky. Individuálně napomáhá. VČELKY LETÍ DO ÚLU Na obrázku poletují včelky s košíčky na zádech kolem kruhového úlu. Ve skutečnosti dovnitř úlu nevidíme, proto nám ho malíř namaloval zevnitř. Tento úl má tři komůrky. Velkou, menší

Více

Všichni hráči vzájemně spolupracují a snaží se sestavit stroj času.

Všichni hráči vzájemně spolupracují a snaží se sestavit stroj času. K tobě musí přijít hned na začátku nového kola (to nevědí, neříkej jim to) a vylosují si u tebe jednu kartičku s barvou (to jim řekni). Kartičku si od nich pak (až zjistí, jaká to je) vezmi a už ji znovu

Více

27-SEP-10. Black Cyan Magenta Yellow. CÍL HRY Jako první vytlačit šest. v tazích - své kuličky lze posunout. pole.

27-SEP-10. Black Cyan Magenta Yellow. CÍL HRY Jako první vytlačit šest. v tazích - své kuličky lze posunout. pole. Návod ke hře Hra 2 hráčů CÍL HRY Jako první vytlačit šest soupeřových kuliček z hracího pole. PŘÍPRAVA HRY: - hráči si připraví kuličky do startovních pozic, jak je uvedeno na obr. 1 - hráči se domluví,

Více

Dinosauří Člověče nezlob se

Dinosauří Člověče nezlob se Dinosauří Člověče nezlob se Hra pro 2 až 4 hráče od 4 let. Každý dětský soubor her musí obsahovat nejoblíbenější hru Člověče nezlob se. Zahrajte si tuto klasiku hracím plánu s dinosaury. 1.1. Každý hráč

Více

KUBA. Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz)

KUBA. Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz) KUBA Pravidla přeložil Bednin (připomínky posílejte na Bednin@email.cz) Za nepříznivých okolností se vesnice na ostrově snaží získat nezávislost, vliv a bohatství.kdo bude schopen nejvýhodněji prodávat

Více

Regionální kolo soutěže Mladý programátor 2012, kategorie A, B

Regionální kolo soutěže Mladý programátor 2012, kategorie A, B Pokyny: 1. Kategorie A řeší jen úlohy 1, 2, 3 a kategorie B jen úlohy 2, 3, 4! 2. Řešení úloh ukládejte do složky, která se nachází na pracovní ploše počítače. Její název je stejný, jako je kód, který

Více

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d

Hra obsahuje: Příprava na hru: Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Desková hra pro odvážné dobrodruhy s chladnou hlavou č e s k ý n á v o d Počet hráčů: 2-4 Věk hráčů: 10-99 let Hra obsahuje: 1 herní plán 36 šestiúhelníkových tabulek, znázorňujících prostor, odhalovaný

Více

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut

Aquaretto. Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Aquaretto Hra pro 2 až 5 hráčů, od 10ti let, délka hry cca 45 minut Každý hráč vlastní jednu vodní zoologickou zahradu. Hráči se snaží přilákat do svého vodní parku co nejvíce návštěvníků. Snaží se proto

Více

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál

Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - město Autor: Sébastien Pauchon Výtvarník: Arnaud Demaegd Hra pro 2-4 hráčů od 8 let. Doba hraní 45-60 minut. Herní materiál 1 herní plán - karavana 1 herní plán - věž 4 herní plány hráčů

Více