DUBEN: 12. dubna 2015 se v kostele sv. Mikuláše konala mše sv. k nedožitým 95 narozeninám faráře Jaroslava Maxy. Celebroval opat Pojezdný.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DUBEN: 12. dubna 2015 se v kostele sv. Mikuláše konala mše sv. k nedožitým 95 narozeninám faráře Jaroslava Maxy. Celebroval opat Pojezdný."

Transkript

1 Heřmanov 2015 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již podeváté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok. Je toho skutečně hodně co jsme v Heřmanově společně prožili: LEDEN: Již potřetí jsme vyrazili na novoroční výšlap na Svatou horu. Tříkrálová sbírka vynesla v celé farnosti Heřmanov Kč, v samotném Heřmanově se vybralo Kč se v klubovně představila kosmetika JUST, posezení se zúčastnilo asi 20 posluchaček. ÚNOR: Ostatky v Heřmanově se tradičně vydařily. Napočítali jsme 42 masek a 10 muzikantů s hasiči. Na vesnici s 210 obyvateli je to slušný výkon. Masky se letos nesly v duchu pohádek - slavíme 50. výročí Večerníčku. Potkat jsme tak mohli Šmouly s Gargamelem, Vilíka s Májou, vlka a zajíce, Makovou panenku s Emanuelem, Sněhurku s trpaslíky, Rákosníčka, Křemílka a Vochomůrku, Boba a Bobka, vílu Amálku, Pata a Mata, celou skupinu postav z Mrazíka a další. Nádherná maska byla také labuť a baletky. Velké poděkování patří všem sponzorům, kteří přispěli do bohaté tomboly na našem krásném hasičském plese K tanci a poslechu nám hrála ADRIANA. Krásné předtančení nám předvedla děvčata ze Základní školy Osová Bítýška.

2 BŘEZEN: 22. března proběhlo v KD další velikonoční tvoření, děti a rodiče mohli pod vedením p. Kachlíkové vyzkoušet své dovednosti. 12 roků cvičení aerobiku jsme oslavili společnou večeři v Restauraci na 103 ve Velké Bíteši DUBEN: 12. dubna 2015 se v kostele sv. Mikuláše konala mše sv. k nedožitým 95 narozeninám faráře Jaroslava Maxy. Celebroval opat Pojezdný. Více než dvacet dobrovolníků se zúčastnilo akce Čistá Vysočina. Okolo silnic z Heřmanova nasbírali 15 pytlů odpadků. Dne 18. dubna jsme uspořádali další zájezd do Prahy. Tentokrát jsme viděli muzikál Mamma mia. Pálení čarodějnic se konalo jako vždy u Panského rybníka. Hasiči připravili pro všechny občerstvení. KVĚTEN: První květnovou neděli jsme oslavili svátek sv. Floriána mší sv. za všechny hasiče Okrsku Heřmanov. Odpoledne se konal již XV. ročník o putovní pohár Heřmanovské savice. Cvičení se zúčastnilo celkem 24 družstev. V kategorii mladších žáků zvítězili mladí hasiči z Heřmanova. V kategorii starších žáků zvítězili mladí hasiči z Milešína. V kategorii žen se na prvním místě umístily hasičky z Radňovsi. Vítězem kategorie mužů se stali hasiči z Osové Bítýšky B.

3 Již poosmé v řadě se uskutečnil 9. května sběr nepotřebného šatstva pro Diakonii Broumov. Také tentokrát mu předcházel tzv. bazárek. Ještě zachovalé šatstvo se prodávalo za symbolické ceny. Finanční výtěžek byl věnován na akce pro děti. Dne proběhl VIII. ročník Heřmanovského nohejbalového turnaje. Občané také v průběhu roku nasbírali více než 86 kg plastových víček, které jsme odevzdali na podporu nemocného Matěje Ptáčka ze Žďáru nad Sázavou. Pokračování má už také naše Heřmanovská naučná stezka. Začátek je od loňska instalovaný na návsi. Před místním obchodem se nachází malované mapy a seznámení s Heřmanovem. Nalézá se zde také vesnická mobilní knihovna a nově zabudovaná ručně malovaná cedule na focení zvaná Pozdrav z Heřmanova. Pokračování stezky je na u lihovarského komína, nad obchodem, na kopci Křiby a na Horce. Další zastávka je u pramene Bílého potoka, pak u rybníku Klusáček a zbytek nás provází Eko farmou u rybníku Panského. Celkem je instalováno šestnáct zastávek, které plně financoval obecní úřad náš Heřmanov navštívila krajská komise soutěže Vesnice roku. Musíme se pochlubit, protože programu se aktivně zúčastnilo více než 130 občanů a dalších cca 50 diváků. Na to, že v Heřmanově žije 205 občanů a bylo úterý deset hodin dopoledne, tak klobouk dolů. Všichni byli úžasní a ačkoliv nám vůbec nepřálo počasí, tak jsme si to tentokrát opravdu užili. Veliké poděkování patří všem, kteří se na té naší prezentaci "kvalit Heřmanova" s obrovským nasazením podíleli. 30. května proběhla oslava oranžové stuhy Vesnice roku. Heřmanov získal jednu z pěti hlavních cen, tzv. Oranžovou stuhu - za spolupráci se zemědělským subjektem. Pro nás všechny byla tato cena určitě trochu "nelogická", určitě úplně nevystihuje to, co jsme předvedli :-(. Podle peněžního ohodnocení je to však asi druhá nejlepší cena, takže se můžeme jen radovat. Každopádně toto ocenění Heřmanova bereme jako zaslouženou odměnu za tu spoustu práce a obrovské nadšení všech, kteří program naší letošní soutěže připravovali. Takže DÍKY, DÍKY, DÍKY... Myslíme si, že můžeme být na Heřmanov všichni pyšní! (Cílem ocenění je povzbudit představitele obcí, zemědělce hospodařící v obci a občany ke vzájemné spolupráci, která povede ke zvelebování obce a ke zlepšení života na venkově. Jsou oceňovány příklady dobré spolupráce obce a zemědělského subjektu či obce a místní dobrovolné organizace z resortu zemědělství např. myslivců, rybářů, včelařů.)

4 ČERVEN: Každoroční průvod Boží tělo se konal 7. června Oslavu svátku Dne dětí jsme tentokrát pojali netradičně. Dne jsme pozvali do školy všechny děti i jejich rodiče na bohatý program, kterým jsme představili naši novou Komunitní školu Heřmánek. Viděli jsme vystoupení pěveckého souboru, taneční skupiny, děti si vyzkoušely netradiční výtvarné techniky a mnoho dalšího se konalo v klubovně promítání filmu p. Smejkala o naší prezentaci Vesnice roku ČERVENEC: V průběhu prázdnin jsme uspořádali v Heřmanově v rámci nově vzniklé Komunitní školy Heřmánek MINITÁBOR. Během čtyř týdnů se vystřídalo více než čtyřicet pět dětí z širokého okolí, které si svůj pobyt na táboře v Heřmanovské škole určitě užily. Velké poděkování patří všem našim "dobrovolným vychovatelkám" Denisce, Lence, Helence, Věrušce a Katce za maximální nasazení při organizování tohoto minitábora. Děkujeme samozřejmě i za vzorně připravené svačiny, obědy a odborný dozor...

5 Letošní pouťové oslavy probíhaly ve dnech V pátek se hrálo tradiční předpouťové fotbalové utkání, které však brzy ukončila bouřka. V sobotu pořádali hasiči taneční zábavu se skupinou START 02. V neděli ráno se konal tradiční pouťový průvod se sochou p. Marie Karmelské (z Vidonína do Heřmanova), poté následovala mše sv. na parketu. Odpoledne po vesnici vyhrávala Heřmanovská kapela a již navečer v 17:00 hodin začala další zábava se skupinou TOTO BAND. Dne se pan Josef Holánek a paní Marie Zemanová pustili do ukázky Heřmanovských žní po staru. Na poli sekli obilí kosou (plácačem), odebírali srpem, vázali povřísla, chystali snopy a posléze panáky. Patří jim obrovská pochvala za jejich nádhernou a velmi náročnou práci. SRPEN: uspořádal SDH Heřmanov další taneční zábavu na parketě se skupinou Pikardi. Naši hasiči veteráni absolvovali během léta tři velké akce, kde reprezentovali náš sbor. Nejprve oslavu 120. výročí založení SDH Zbraslav, poté cvičení v Jamách a Radňovsi. Plněním úkolů od pohádkových postaviček se dne 23. srpna rozloučily děti s prázdninami se konal výlet našich mladých hasičů na novou rozhlednu ve Velkém Meziříčí. Tato parta měla velmi úspěšnou sezónu, protože vyhrála letošní soutěž o pohár Tří okrsků v kategorii mladších žáků. Jako dárek obrželi krásná trička a výlet na rozhlednu včetně příslušného občerstvení.

6 Z důvodu neustálého poklesu žáků jsme byli nuceni ke dni ukončit činnost naší Základní školy Heřmanov. Řádná škola byla založena více než před 120 lety, ale z neúnosných ekonomických důvodů jsme museli skončit. Hledali jsme samozřejmě smysluplné využití školní budovy a vymysleli jsme projekt komunitní školy. Málokdo však ví, co to vlastně je. Komunitní vzdělávání je proces, který zapojuje lidi bez rozdílu věku do života komunity tak, že uspokojuje jejich vzdělávací, sociální, kulturní nebo rekreační potřeby. Komunitní školy se tak jako všechny ostatní věnují výuce dětí, ale kromě toho se snaží co nejvíce zapojit do své činnosti rodiče a místní obyvatele. Cílem je, aby škola žila od rána do večera a byla společenským centrem vesnice. ZÁŘÍ: V naší nové komunitní škole Heřmánek plánujeme provozovat výuku hudební, výtvarnou, jazykovou, sportovní a řadu dalších. Máme kvalitní, odborně vzdělané lektory a učitele, kteří budou nabízet různé aktivity. Podle zájmu dětí i rodičů budeme otvírat jednotlivé kurzy buď společné nebo individuální výuky. Kurzy budou placené, cena je dle počtu zájemců.

7 Dne 10. září jsme se znovu pustili do další soutěže Vesnice roku, tentokrát celorepublikového kola vítězů Oranžových stuh. Ani tentokrát nelze říci nic jiného, než že se nám povedla úžasná prezentace obce, která byla zaměřena na zemědělství. Počasí vyšlo na jedničku a stihli jsme ukázat všechno, co jsme si pro republikovou komisi připravili. Program byl skutečně bohatý a vtipný, takže jsme se všichni zároveň i pobavili. Následující posezení na návsi - tzv. dožínky a burčákobraní bylo příjemným poděkováním všem za tu spoustu práce při náročných přípravách se uskutečnilo další námětové cvičení hasičů celého Okrsku Heřmanov. Naše obec Heřmanov získala v letošní soutěži Vesnice roku hned dvě velká ocenění. Nejprve na jaře vyhrála Oranžovou stuhu za spolupráci se zemědělským subjektem v Kraji Vysočina. No a na podzim jsme za velmi zdařilou prezentaci obce obsadili krásné druhé místo v celorepublikovém hodnocení soutěže Oranžové stuhy Vesnice roku. Slavnostní vyhodnocení vítězů se konalo 24. září v Senátu Parlamentu České republiky. Obec za tato vítězství obdržela Kč - dotaci od Kraje Vysočina a Kč - dotaci MMR. V neděli 27. září se stal centrem dění na Vysočině městys Křižanov. Tisíce lidí přišli na slavnostní odhalení památníku zdejší rodačce svaté Zdislavě. Socha byla zaplacena z dobrovolných příspěvků různých dárců celé republiky a pořizovací cena celé stavby je cca 7 milionů korun. (Naši poutníci z Křižanova a Heřmanova navštívili ateliér autora sochy akademického sochaře mistra Otmara Olivy již 23. května).

8 ŘÍJEN: Dne proběhlo v kulturním domě promítání dalšího filmu pana Smejkala o prezentaci Vesnice Obec nechala vyrobit také velmi zajímavou fotoknihu o obou letošních prezentací vesnice. Příznivci divadla navštívili 11. října další nádherný muzikál Fantom opery v pražském divadle Goja Music Hall. Také letos uspořádali myslivci v Heřmanově setkání sokolníků ve dnech 23. a Sokolníci předvedli i veřejnosti svoje krásné dravce. Dne se konal ve škole první malý koncertík zpěváčků a hudebníků - nových žáčků Komunitní školy Heřmánek. Již první semestr jsme předčili všechna optimistická očekávání, protože se do výuky v KŠ přihlásilo více než 65 žáků. Další tradiční akce lampionový průvod proběhla Po procházce obcí s lampiony čekalo na děti v kulturním domě občerstvení a řada soutěží. V rámci programu proběhlo i krásné vystoupení malých tanečnic. z KŠ.án ek. LISTOPAD: pořádala Eko farma Zelené údolí výlov Panského rybníku v Heřmanově. Kádě naplnili rybáři kapry, candáty i trofejními sumci. Jako každý rok se v kulturním domě konalo 22. listopadu předvánoční tvoření. Všichni návštěvníci si mohli zkusit namalovat upečené perníčky, vyrobit adventní věnečky a vyrobit celou řadu vánočních ozdobiček.

9 Veřejná schůze občanů se konala v kulturním domě. Na programu bylo veřejné projednávání nového územního plánu (je těsně před schválením). Dalšími body programu byla otázka podepsání smlouvy obce a České pošty. Obec bude od jara zajišťovat všechny poštovní služby občanům sama prostřednictvím služby PARTNER. Občané byli na schůzi také informování o plánech OÚ požádat o dotaci (výhra Kč) na opravy střech na obecní budově a klubovně). Výroční členskou schůzi hasičů Heřmanov jsme uspořádali dne Následující den v první adventní neděli proběhlo slavnostní rozsvěcování našeho vánočního stromu. Krásný program předvedli šikovní žáci a učitelé Komunitní školy Heřmánek :-). Obec tradičně připravila přihlížejícím divákům bohaté občerstvení, perníčky, vánoční punč i svařák. V kulturním domě probíhala celé nedělní odpoledne prodejní vánoční výstava. PROSINEC: Dne se starostka obce zúčastnila slavnostního setkání obcí oceněných v soutěži Vesnice roku 2015 v Senátu PČR. Stálá komise Senátu pro rozvoj venkova pokračuje v milé tradici. I letos pozvala do senátu obce, které v letošním roce soutěže Vesnice roku 2015 získaly stuhu - Bílou, Modrou, Oranžovou, Zelenou a Zlatou. Letos probíhal v Heřmanově přímo Mikulášský víceboj. Nejprve v sobotu večer obcházela vesnici klasická skupina Mikuláš, anděl a čerti. Večer se konala v KD Mikulášská zábava s kapelou SCREAM ROCK. Pořadatalé připravili i vtipnou čertovskou tombolu. No a v neděli ráno navštívil i Heřmanovský kostel náš patron sv. Mikuláš s anděli.

10 Třetí adventní neděli 13. prosince jsme v kostele sv. Mikuláše oslavili krásné čtyřicáté narozeniny našeho pana faráře Tomáše Holcnera. Obecní úřad připravil pro všechny přítomné vánoční punč, který se rozdával s koláčky pana faráře před kostelem. Obec úřad Heřmanov vydal k novou vyhlášku o místním poplatku za svoz komunálního odpadu. Byli jsme nuceni zvednout cenu na 500 Kč za občana/popř. objekt. Skutečné náklady na svoz odpadu (počítá se i svoz bioodpadu, kontejnery na sklo, papír, plasty a také velkoobjemové kontejnery u hřbitova a na chatách) totiž činí celkem 980 Kč na osobu. (Výpočet: skutečné náklady za rok 2015 činily: ,- Kč děleno 270 tj. 206 počet osob s pobytem na území obce + 64 počet staveb určených k individuální rekreaci, bytů a rodinných domů, ve kterých není hlášena k pobytu žádná fyzická osoba = 980 Kč). Pro zajímavost náklady za rok 2011 činily pouze ,- Kč tj. cca 460 Kč na osobu!!! Poslední upozornění platí všem Vám, kteří potřebují využít naši nově zřízenou asistenční službu. Pokud budete někdo ze zdravotních důvodů potřebovat nakoupit nebo např. vyzvednout léky v lékárně, stačí zavolat v době od 8 9 hodin ráno na číslo obecního úřadu: a my Vám zdarma rádi pomůžeme. POZVÁNKY NA NEJBLIŽŠÍ AKCE: Srdečně Vás zveme na další vystoupení šikovných žáčků Komunitní školy Heřmánek bude Začátek v 18:30 hodin.

11 Tradiční vánoční koncert v kostele sv. Mikuláše s Lucií Laubovou a jejími hosty se koná od 17:00 hodin proběhne v kulturním domě další vánoční turnaj ve stolním tenise navštíví přihlášení zájemci představení Scapinova šibalství v Národním divadle Brno. Silvestrovská mše sv. začíná v 17:00 hodin. Již počtvrté vyrazíme na novoroční výšlap na Svatou horu. Sraz je ve 13:00 hodin před obecním úřadem. Závěrem připojujeme text krásné písničky V Heřmanovskym kostelíčku a prosíme Vás všechny, abyste se text písně naučili. Využijeme ji určitě příští rok při další soutěži Vesnice roku. Přejeme Vám klidné a spokojené vánoční svátky, hodně zdraví a štěstí v novém roce Velké poděkování patří všem, kteří se podíleli na pořádání akcí v Heřmanově.

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2011 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již popáté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho, co nám přinesl uplynulý rok: Leden V lednu proběhla každoroční Tříkrálová sbírka, při

Více

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Obecní zpravodaj Ouběnice, Chaloupky, Ostrov 1/2015 Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Úvodní slovo Vážení občané, dostáváte do rukou první výtisk zpravodaje o činnosti zastupitelstva obce

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce 1. Zpravodaj Cotkytle en, listopad, prosinec, 4/2003 říj Z obsahu zpravodaje:? Události v obci?? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? Socha sv. Jana Nepomuckého Podzimní práce na polích

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013

Číslo 3. Ročník III. Březen 2013 Redakční rada: Jan Matoušek, Jakub Matoušek, Adéla Šímová, Aneta Camrdová, Barbora Primaková, Kristýna Horáková, Simona Miláčková, Tomáš Matějíček, Michal Vlach Školní ilustrovaný magazín III. základní

Více

ekarolinka K tanci i poslechu

ekarolinka K tanci i poslechu PODJEŠTEDSKÝ MĚSÍČNÍK SDRUŽENÍ OBCÍ PODJEŠTĚDÍ ekarolinka Ročník XVII. Číslo 8 Srpen 2011 K tanci i poslechu Z mikroregionu Za posledních patnáct let se život v Podještědí změnil. Zejména ta kulturní část

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2013

V Ř E S K O V Á K listopad 2013 V Ř E S K O V Á K listopad 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, práce na kanalizaci se již dostaly opravdu ke svému konci, nyní nás ještě čeká papírová bitva. Bohužel musím oznámit, že spuštění proběhne

Více

PŘIPRAVOVANÉ AKCE. občasník obcí Střelské Hoštice, Kozlov, Střelskohoštická Lhota a Sedlo 1/2016 MASOPUST

PŘIPRAVOVANÉ AKCE. občasník obcí Střelské Hoštice, Kozlov, Střelskohoštická Lhota a Sedlo 1/2016 MASOPUST občasník obcí Střelské Hoštice, Kozlov, Střelskohoštická Lhota a Sedlo 1/2016 MASOPUST Masopust není přímo svátkem církevního u, ale velmi těsně s ním souvisí. Je to krátké období před začátkem postní

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám ten rok opět rychle uběhl. Někomu bylo veseleji, někomu se už zase tolik nedařilo. Všem ale dává konec roku možnost ohlédnout se zpět, říci, co bylo dobré, co se povedlo, co

Více

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ČINNOSTI A AKCE MATEŘSKÉ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 ZÁŘÍ HURÁ DO ŠKOLKY! Tak jako každý rok se otevřeli dveře školky a do mateřské školky přišly nejen děti, které mateřskou školu již navštěvovaly, ale

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 6. obecní ples NOVOVESKÉ listy INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 V pátek 20. 1. 2016 se uskutečnil Obecní ples šestý v pořadí. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát byl

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 3.září. Přivítali jsme 16 prvňáčků. V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové.

Více

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká ***

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká *** *** Pro děti i dospělé *** Zprávy z České Občasník 13. číslo/ listopad 2015 Ve dnech 19. a 20. září jsme si připomenuli 230. výročí založení naší obce. Při této příležitosti byla slavnostně otevřena nově

Více

Prosinec 2015, Zprávy z obce

Prosinec 2015, Zprávy z obce Prosinec 2015, Zprávy z obce Začátkem roku jsme navázali na započatou stavbu školní jídelny výdejny. Stavbu provedla firma LV-servis, která vyhrála výběrové řízení, stavbu se podařilo dostavět do konce

Více

Listopad 2010 TANEČNÍ PRO DEVÁTÉ TŘÍDY. Do tanečních jsme začali chodit v říjnu, tradičně do našeho divadla ve škole.

Listopad 2010 TANEČNÍ PRO DEVÁTÉ TŘÍDY. Do tanečních jsme začali chodit v říjnu, tradičně do našeho divadla ve škole. Listopad 2010 Akcí v tomto měsíci nebylo mnoho, skoro to vypadalo na klid před prosincovou bouří. V prosinci naopak jedna akce stíhá druhou. Přesto to, co se událo v listopadu, skutečně stojí za zmínku.

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Český svaz žen, základní organizace Jámy Dětský karneval Muzikál Carmen Fond Vysočiny Pálení čarodějnic Sousedské posezení Cvičení 120. výročí SDH Jámy Dětský den Drakiáda Úklid

Více

www.ceradice.cz Vydání 1/2015

www.ceradice.cz Vydání 1/2015 www.ceradice.cz Vydání 1/2015 Vážení spoluobčané, máte před sebou první vydání Čeradického plátku v roce 2015, ve kterém se budete opět dozvídat novinky o naší obci. Opět vám bude doručován do schránek,

Více

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce

Na obecním úřadě vám pomůžeme zřídit datovou schránku Odpadové hospodářství obce Obyvatelstvo K 31.12.2013 žilo v obci 349 obyvatel. Tříkrálová sbírka V Tříkrálové sbírce 2014 se v obci vybrala částka 5.007,- Kč. Všem občanům, kteří přispěli děkujeme. Poděkování patří také dětským

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016

Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 Přehled plánovaných akcí v MŠ Zátor školní rok 2015-2016 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Úterý Zahájení školního roku, dárečky novým dětem 14. 9. Pondělí Divadlo Šikulka 45,00kč 8:45 Jak se prasátka

Více

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE Vážení čtenáři, přinášíme Vám druhé letošní číslo zpravodaje, ve kterém se dočtete něco málo z dění v naších obcích. Z obsahu: z jednání zastupitelstva, z historie obce,

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 K T O V Á Č E K 4/2012 6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 První adventní neděle se kvapem blíží a s ní i naše, v pořadí již druhé, rozsvícení Vánočního stromečku. Nenechte

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Heřmanov 2010 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již počtvrté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho co nám přinesl uplynulý rok:

Heřmanov 2010 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již počtvrté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho co nám přinesl uplynulý rok: Heřmanov 2010 Milí čtenáři, obyvatelé naší malé, milé vesnice. Již počtvrté Vám přinášíme krátkou rekapitulaci všeho co nám přinesl uplynulý rok: Leden 14.1.2010 se konalo v Praze v Poslanecké sněmovně

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

Zpravodaj Obce Hrádek

Zpravodaj Obce Hrádek Zpravodaj Obce Hrádek 26.března 2008 Příprava výstavby kanalizace a ČOV v Hrádku a Tedražicích V současné době se intenzivně dopracovává žádost o získání dotace z Operačního programu Životní prostředí

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

Rožďalovický předškoláček

Rožďalovický předškoláček 1/2014-2015 1. - 12. září 2014 Se Sluníčky, Beruškami a nejmladšími Myškami jsme v pondělí 1. 9. zahájili nový školní rok. Ve čtvrtek 4.9. přišel děti do školky pobavit klaun Pepíno. V pondělí 8.9. zasadily

Více

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová,

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová, Červen 2008 Olympiáda škol Prahy 4 Součástí slavnostního zahájení Dětských olympijských her 4x4, které se konalo v neděli 1. 6. v příjemném prostředí O2 Žlutých lázní, byl závod dračích lodí. Klání se

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY M A T E Ř S K Á Š K O L A, N E P O L I S Y --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Č.j.: VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY školní

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 61 XXVIII. ROČNÍK

Mladecké noviny ČÍSLO 61 XXVIII. ROČNÍK Mladecké noviny ČÍSLO 61 DUBEN 2015 XXVIII. ROČNÍK NEPRODEJNÉ Novinky z naší obce Webové stránky obce Mladecko Oficiální stránky obce Mladecko www.mladecko.cz jsou nyní celé upravovány. Doposud byly přidány

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

Slavnosti Pernštejnského panství 2012

Slavnosti Pernštejnského panství 2012 Slavnosti Pernštejnského panství 2012 5. - 8. 7. 2012 Mapa Nedvědice - orientační plánek parkovišť a stanoviště vrtulníku 1 parkoviště u hřbitova Kovářová Štěpánov nad Svratkou 2 parkoviště u kostela 3

Více

Rok 2012 LEDEN ÚNOR BŘEZEN

Rok 2012 LEDEN ÚNOR BŘEZEN Rok 2012 LEDEN 1.1. Jako každý rok tak i letos nás přivítal do nového roku novoroční ohňostroj. Celou show zahájila starostka obce paní Bc. Šárka Majerová svým novoročním projevem, kde všem občanům popřála

Více

PAVLÍKOVSKÁ RADNICE. Informační list městyse Pavlíkov 2/2015. Slavnostní otevření rozhledny na Senecké hoře

PAVLÍKOVSKÁ RADNICE. Informační list městyse Pavlíkov 2/2015. Slavnostní otevření rozhledny na Senecké hoře PAVLÍKOVSKÁ RADNICE Informační list městyse Pavlíkov 2/2015 Slavnostní otevření rozhledny na Senecké hoře Informace z jednání zastupitelstva Městyse Pavlíkov. Zastupitelstvo zasedalo 25. 3. 2015, 29. 4.

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52

Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Křenovický zpravodaj Únor 2009 Zdarma vydává obec Křenovice ročník 52 Ze zasedání zastupitelstva * Firma BÁRTEK ROZHLASY s.r.o. přišla s nabídkou na instalaci bezdrátového rozhlasu formou domácích přijímačů

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2010

V Ř E S K O V Á K duben 2010 V Ř E S K O V Á K duben 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, několikrát jsem již psal o pálení dřevního odpadu ze zahrad. Toto pálení by se uskutečnilo v měsíci květnu za účasti našich hasičů. Prosím

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 18.02.2015 - ZÁBAVNÉ TVOŘIVÉ ODPOLEDNE Pro seniory DPS Heřmanická 19, Slezská Ostrava jsme ve spolupráci se společností GE Volunteers o.s přichystali zábavné tvořivé odpoledne.

Více

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz

akce 2015 Program akcí města www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz akce 2015 Program akcí města ChomutovA www.chomutov-mesto.cz www.echomutov.cz leden únor březen duben LEDEN 3.1. 17.00 TŘÍKRÁLOVÝ KONCERT HAPPY SMILE Rytířský sál radnice, happy-smile.wz.cz 4.1. 11.00

Více

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN Slavilo se tradičně na návsi v lipové aleji a počasí opravdu přálo. Do plnění různých disciplín se zapojili kromě dětí i dospělí či odrostlí a bylo příjemné sledovat,

Více

STARÁ VES. Vážení spoluobčané,

STARÁ VES. Vážení spoluobčané, ZPRAVODAJ OBCE STARÁ VES Vydává obec Stará Ves Ročník 2011, č.2 Vážení spoluobčané, dostáváte do rukou druhé číslo obecního zpravodaje v letošním roce. Nastává období prázdnin, dětských táborů a dovolených

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

Sbor dobrovolných hasičů

Sbor dobrovolných hasičů Sbor dobrovolných hasičů Starostou lhoteckého sboru byl v roce 2008 Milan Dědek, velitelem Václav Morávek, náměstkem starosty Jan Růžička, jednatelem Josef Kurka, hospodářem Jiří Fibikar, revizorem Libor

Více

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Vážení spoluobčané, poslední měsíc roku 2013 se blíží do své poloviny a my můžeme pomalu hodnotit, jaký ten rok s třináctkou

Více

Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC srpen 2013

Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC srpen 2013 ZPRAVODAJ číslo 14 Z HRAJOVIC, KAMBERKA A PŘEDBOŘIC srpen 2013 V sobotu 6.července proběhly oslavy 135 let od založení Sboru dobrovolných hasičů v Kamberku. Slavnostní nástup na Městečku, průvod obcí,

Více

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a

UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ. Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a UHLÍŘOVSKÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ Které roční období je obdobím přílivu čerstvých sil, počátku nového života a dobou naděje na novou úrodu, plodnost, nové vztahy? Je to samozřejmě JARO. S jarem přichází všechno

Více

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Brno venkov Zubatého 1, 614 00 Brno. Plán činnosti. pro rok 2016

Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Brno venkov Zubatého 1, 614 00 Brno. Plán činnosti. pro rok 2016 Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Okresní sdružení hasičů Brno venkov Zubatého 1, 614 00 Brno Plán činnosti pro rok 2016 Schváleno na zasedání VV OSH Brno venkov dne 15. 12. 2015 Josef Gargula starosta

Více

Čtvrtletník naší dílny

Čtvrtletník naší dílny Významné události ze života naší dílny Realizujeme dva projekty z grantu na podporu realizace jednotlivých návrhových opatření 4. Komunitního plánu sociálních služeb města Litoměřice 2014 2017. Naše klientka

Více

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna

Zpravodaj Městyse Knínice u Boskovic 32008 připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna Zpravodaj 3 Městyse Knínice u Boskovic 2008 Městys Knínice u Boskovic ve spolupráci s místními zájmovými organizacemi připravuje společenskou akci Košt vín 2008 V sobotu 26. dubna bude probíhat v prostorách

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

OBECNÍ NOVINY POŘÍČÍ u Litomyšle, MLADOČOVA A ZRNĚTÍNA

OBECNÍ NOVINY POŘÍČÍ u Litomyšle, MLADOČOVA A ZRNĚTÍNA POŘÍČSKÝ ZPRAVODAJ OBECNÍ NOVINY POŘÍČÍ u Litomyšle, MLADOČOVA A ZRNĚTÍNA ČÍSLO 3 ROČNÍK XVII. ZÁŘÍ 2011 Vesnice roku Na středu 17. srpna připadl termín slavnostního vyhlášení soutěže Vesnice roku 2011

Více

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva

OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY. Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva OSADNÍ VÝBOR - SEDLČÁNKY Informace o činnosti za rok 2011 Výroční zpráva Předseda OV: Petr Kabát Členové: Lenka Kadlecová, Andrea Maturová, Mgr. Jaroslav Hodyc, Ing. Jakub Procházka, Jindřich Polívka DiS.,

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

Větřkovský zpravodaj 04/2016

Větřkovský zpravodaj 04/2016 Větřkovský zpravodaj 04/2016 Informační měsíčník obce Větřkovice www.vetrkovice.cz Vážení spoluobčané, Velikonoce nám přinesly změnu počasí k lepšímu, což je neklamnou známkou toho, že jaro je opravdu

Více

R O K 2 0 1 4. Ve výkazu soukromé srážkové stanice v Mirovicích za rok 2014 je zaznamenáno:

R O K 2 0 1 4. Ve výkazu soukromé srážkové stanice v Mirovicích za rok 2014 je zaznamenáno: R O K 2 0 1 4 POČASÍ Letošní rok započal poměrně teplou zimou, leden v podstatě beze sněhu, teploty kolem 0 o C, až 26.1. ráno bylo bílo, napadla trocha sněhu. Teplý byl únor (20. 2. + 10 o C) i březen

Více

Číslo 35., říjen 2015. Starosta obce informuje:

Číslo 35., říjen 2015. Starosta obce informuje: Číslo 35., říjen 2015 Starosta obce informuje: Vážení občané, zdravím Vás jménem Zastupitelstva obce Chudčice i jménem svým. Ve 34. čísle našeho zpravodaje jsem Vás informoval o záměru obce realizovat

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

Rybnický zpravodaj 6/2013

Rybnický zpravodaj 6/2013 Rybnický zpravodaj 6/2013 Slovo starosty Vážení spoluobčané! Dovolte mi, abych vás touto cestou informoval o činnosti obecního úřadu Rybníky za období od 1. 4. do 31. 7. 2013. 3.4.2013 provedla firma MIKO

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 4 6/2008 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H

ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 4 6/2008 ANEB. Obecní úřad Chodouň. Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. O B S A H Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 4 6/2008 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK O B S A H 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. 1.sraz chodouňských rodáků 1.2. Pomozte nám řešit trvalý nepořádek u kontejnerů

Více

Informace Obecního úřadu Polepy

Informace Obecního úřadu Polepy Číslo III Březen 2007 Blahopřejeme našim spoluobčanům V březnu slaví paní Emílie Lázňovská své 84. narozeniny. Přejeme vše nejlepší a hodně zdraví do dalších let. Informace Obecního úřadu Polepy Finanční

Více

ZPRÁVA AEROBIK STUDIA OREL DOBŘÍŠ prosinec 2012 - zpráva č.5

ZPRÁVA AEROBIK STUDIA OREL DOBŘÍŠ prosinec 2012 - zpráva č.5 ÚVODNÍK Milí přátelé, ZPRÁVA AEROBIK STUDIA OREL DOBŘÍŠ prosinec 2012 - zpráva č.5 Rok se s rokem sešel a my jsme i v Orlovně ukončili kalendářní rok 2012 a nastartovali rok 2013. Všem bychom rádi touto

Více

1 / 14. 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově

1 / 14. 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově 01.01.2010 Kadov Novoroční pochod od Viklanu v Kadově 01.01.2010 Sedlice Novoroční sešlost - přivítání nového roku se slavnostním ohňostrojem na náměstí T.G. Masaryka před radnicí. 09.01.2010 Blatná Český

Více

Mokrovratský zpravodaj

Mokrovratský zpravodaj číslo 1 leden 2015 Mokrovratský zpravodaj Měsíčník pro Mokrovraty, Pouště a okolí Milí spoluobčané, přejeme Vám příjemné zimní měsíce, hlavně hodně zdraví a pohody. Zprávy z obce Usnesení ze zápisu č.

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

Koncertní prosinec ŽPS

Koncertní prosinec ŽPS Koncertní prosinec ŽPS Ženský pěvecký sbor v prosinci nezahálel. 7.1 2. jsme přijaly pozvání zábřežského sboru Slavice. Společně jsme vystupovaly na prvním adventním koncertu v galerii Tunklův dvorec v

Více

Domanínský zpravodaj

Domanínský zpravodaj OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce...1 Informace z obecního úřadu...2 Příspěvky od občanů...3 Domanínské zajímavosti...5 Víte, že...6 Kultura...7 Co se chystá...7 Informace z jednání zastupitelstva

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení Štětický smíšek

Výroční zpráva. Občanské sdružení Štětický smíšek Výroční zpráva Občanské sdružení Štětický smíšek 2014 Občanské Sdružení Štětický smíšek Výroční zpráva za rok 2014 1 / 12 1. ÚVOD Výroční zpráva Občanského sdružení Štětický smíšek Vás seznámí: s údaji

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček červen 2016 Kočárkový vozový park ve školce, příprava k projektovému učení. Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu

Více

Plán výchovy 2014/2015

Plán výchovy 2014/2015 Plán výchovy 2014/2015 Září - Seznámení s novým školním rokem - Seznámení s chodem školy, okolím, příprava dětí do školy - Výběr zájmových kroužků keramický sportovní rybářský dopravní pantomima - Víkendové

Více

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Dne 6. listopadu 2006 se konalo v sále obecního úřadu ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Ustavujícím

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu a plán akcí na prosinec 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu a plán akcí na prosinec 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu a plán akcí na prosinec 2014. Informace www.gtmskola.cz Duhové děti Celoškolní projekt osobnostní a sociální

Více

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané,

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané, ÚVODNÍK Vážení spoluobčané, rád bych Vám všem popřál hezký a pohodový podzim, bez zbytečných problémů. Jsou však věci v naší obci, které mě jako občana a potažmo i jako zastupitele trápí. Především je

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015 leden 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení spoluobčané, tentokrát bych se chtěl věnovat poněkud přízemnějšímu tématu, a to je komunální odpad. Od

Více

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013 sudkovský zpravodaj Číslo 3/2012 Vydává Obecní úřad Sudkov www.sudkov.zabrezsko.cz OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ

Více

Obecní občasník č. 5

Obecní občasník č. 5 Obecní občasník č. 5 vydává obec Rataje KVĚTEN 2016 Vážení spoluobčané, jistě se vám do rukou již dostala pozvánka na setkání rodáků obce Rataje. Během této víkendové akce přijede do Rataj mnoho návštěvníků

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BAŠŤ SE BAVÍ ZA ROK 2011 Obsah strana 1. Úvodní slovo předsedkyně sdružení... 3 2. Kdo jsme 2. 1. Prezentace sdružení... 4 2. 2. Profily členek Výkonné rady... 5 3. Činnost

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK JARO 1 ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY A jaro je tu, všichni šílí..., říkají slova jedné písničky a sněženky, bledulky a vystrkující lístečky narcisek a dalších jarních kytiček nám to

Více

Pozvánka na Slavětínskou pouť

Pozvánka na Slavětínskou pouť Slavětínský zpravodaj místní zpravodaj obce slavětín 2/2015 4/2010 (duben, květen, červen) Pozvánka na Slavětínskou pouť vážení spoluobčané, silvestrovský večer definitivně ukončil rok 2010 a půlnoční

Více

SLOVO STAROSTKY: Vážení spoluobčané, kalendářní rok 2015 pomalu končí, máme před sebou jedny z nejkrásnějších svátků v roce a v našich domácnostech vrcholí vánoční přípravy. Vám se dostává do rukou poslední

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK LÉTO ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Blíží se konec školního roku, všichni se těšíme na léto a prázdniny a školáci na to, jak si v září nasadí aktovku a vykročí do nového světa. Leccos

Více

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008

TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 TATOBITSKÝ INFORMÁČEK PROSINEC 2008 OBECNÍ ÚŘAD PŘEJE VŠEM SVÝM SPOLUOBČANŮM VESELÉ VÁNOCE, DO NOVÉHO ROKU HODNĚ ZDRAVÍ, ŠTĚSTÍ, LÁSKY, PRACOVNÍ A RODINNÉ POHODY! Po sněhu půjdu čistém bílém, hru v srdci

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Svatojánek Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU OBEC SPLNILA SVOJÍ ZÁKONNOU POVINNOST V polovině května provedli na žádost obce pracovníci kontrolního oddělení finančního referátu Okresního úřadu Beroun

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec

Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Občasník obcí Libějovice, Nestanice, Černěves a Lomec Úřední hodiny pro veřejnost: Obecní úřad: Číslo 11/2015 Obecní úřad Libějovice Listopad 2015

Více