Organizační směrnice č. 4/2013/SŘ. Provozní řády

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Organizační směrnice č. 4/2013/SŘ. Provozní řády"

Transkript

1 Organizační směrnice č. 4/2013/SŘ Provozní řády Kuchyně Merkur Kuchyňka v podkroví Merkur Kuchyňka č. 1 Králíček Kuchyňka č. 2 Králíček Denní místnost kuchařů Skládek rautového inventáře Čj.: SŠNM/337/2013 Zpracovala: Mgr. Klára Barešová, zástupkyně ředitelky Schválila: PaedDr. Olga Talášková, ředitelka školy Strana 1 (celkem 13)

2 Provozní řád Kuchyně Merkur Školní dílna (dále jen výrobna) je určena pro výuku předmětů odborné přípravy žáků v oboru Stravovací a ubytovací služby - kuchař. V době mimo pravidelnou výuku lze na základě rozhodnutí ředitelky školy kuchařskou školní dílnu, výrobnu využít pro výukovou činnost jiných potravinářských oborů. Při provozu výrobny v rámci pravidelného vyučování jsou všichni žáci i pedagogičtí pracovníci povinni řídit se následujícími pokyny: 1) Ve výrobně lze provádět pouze takové práce a takovou činnost, pro kterou je výrobna předurčena a vybavena. Pobyt žáků a jakákoliv činnost v dílně je zakázána bez přítomnosti učitele. Z výrobny je zakázáno vynášet jakékoliv náčiní a zařízení bez souhlasu učitele. 2) Při práci jsou žáci povinni dbát všech zásad bezpečnosti práce. 3) Každý žák je osobně zodpovědný za nástroje a zařízení, které na začátku činnosti převzal. Každé poškození náčiní nebo stroje je povinen okamžitě nahlásit vyučujícímu. 4) Jakýkoliv úraz včetně drobných poranění je nutno neprodleně hlásit přítomnému pedagogickému pracovníkovi. 5) V případě vzniku požáru ve výrobně jsou žáci povinni neprodleně uvědomit přítomného pedagogického pracovníka a podle jeho pokynů postupovat při likvidaci požáru nebo případné evakuaci dílny. Dodržování hygienických zásad, technologických postupů včetně skladování a přípravy Výuka žáků probíhá v jedné směně směna pro 1. ročník je: pro 2. a 3. ročník je: od 7.00 do hod. od 6.00 do hod. od 7:00 do 14:30 hod Maximálně je na odborném výcviku najednou přítomno 8 žáků na jednoho učitele v každé dílně. Přestávky během pracovní doby jsou dle potřeby a dle osobních potřeb žáků se specifickými potřebami. Přestávky trvají minimálně 15 min. Přestávka na oběd trvá 30 minut Pitný režim si žáci zajišťují sami. Stravování je zajištěné v jídelně školy, která je v objektu, kde je výcvik prováděn. Denní místnost: Provozní místnost kuchařů Hygienické zařízení: dívky mají šatny odděleny od chlapců. Šatny jsou vybaveny sprchou, záchodem, předsíňkou s umyvadlem, kde je přívod pitné studené a teplé vody. Každý žák má k dispozici šatní dvouskříňku. Osobní ochranné pracovní pomůcky: žáci užívají ochranné vlasové síťky a protiskluzovou obuv. Praní oděvů si žáci zajišťují sami. Strana 2 (celkem 13)

3 Všichni žáci i pedagogové mají k dispozici platné zdravotní průkazy potravináře a kopie těchto průkazů jsou uloženy u učitele odborného výcviku (správce systému HACCP). Při objevení se anebo pouhých příznacích průjmového, infekčního anebo hnisavého onemocnění je povinen postižený žák/pedagogický pracovník okamžitě navštívit lékaře. Lékaře je také povinen navštívit, pokud vycestuje do rizikových oblastí, nebo když přeruší práci v provozu na dobu delší než 6měsíců. Při odborném výcviku nesmí mít žák/pedagogický pracovník žádné dlouhé přívěšky, náušnice, prsteny, které by mohly zapříčinit zranění zadrhnutím do zařízení kuchyně. Rovněž jsou zakázány akrylové, gelové i lakované nehty. Je povinností žáka/pedagogického pracovníka být ošacen předepsaným pracovním oděvem a vlasovou část hlavy musí mít celou zakrytou předepsanou pokrývkou hlavy. Bezpečnostní pokyny Pád - vhodná povrchová úprava podlah (protiskluzová) - používat pracovní obuvi s protiskluzovou podrážkou - ihned odstraňovat zbytky jídel a odpadků na podlaze - včasně vytírat mastnoty, úkapy na podlaze do sucha odmašťovacími prostředky - udržovat povrch spojovacích, obslužných a jiných komunikací v bezpečném stavu Pořezání - nepoužívat poškozená nářadí - používat ostré nářadí (tupé nástroje vyžadují vyvinutí většího úsilí a snižují přesnost a zvyšuje riziko úrazu) - při používání nožů si zajistit dostatečný pracovní prostor - omezit přenášení nástrojů a nářadí, především nožů - ukládat nářadí a pracovních pomůcek na určená bezpečná místa Popálení - hrnce a nádoby s horkým obsahem nenaplňovat po okraj - při manipulaci s nádobami obsahující horké pokrmy používat ochranné chňapky popř. utěrky proti popálení - omezit přenášení horkých pokrmů a nápojů - při snímání pokliček a poklopů z nádob obsahujících vařící tekutiny, vodní páry, horké pokrmy apod. obličej odvrátit mimo směr unikající páry - při vkládání potravin do horkého tuku používat koše, popř. jiné vhodné pomůcky - při rozehřívání tuku přikrýt nádobu víkem - nevypouštět vroucí olej ze smažícího zařízení kuchyně a ani ho nepřelévat naběračkou - nádoby s pokrmy nepřenášet na sobě - úchopové části nádob udržovat v čistotě (bez mastnot) - nádoby s horkými pokrmy nepokládat na okraje stolů, sporáků, dvířek pečících trub, do průchozích uliček - nepřetěžovat otevřená dvířka pečících trub ani jiná kuchyňská zařízení - používat vhodné nádoby na pečení, aby při jejich vytahování nedošlo k zaklínění v troubě Strana 3 (celkem 13)

4 Zhmožděniny, tržné rány, zachycení ruky a vtažení oděvu rotující částí stroje hnětače, šlehače, míchače apod. - používat stroje jen plní-li ochranná zařízení (ochranné víko nebo mříž) svou ochrannou funkci (blokování chodu při zvednutí víka nebo mříže) - dodržovat zákaz vyjímat připravované těsto nebo jiné pokrmy za chodu stroje - zkoušky těsta a jiných surovin připravovaných robotem provádět jen po zastavení stroje - obsluhou stroje pověřovat jen proškoleného pracovníka či žáka pod jeho dozorem. - dodržovat návod k používání příslušného typu hnětače, míchače, kuchyňského robotu strojů a strojků, nářezového stroje apod. Přetížení svalů, šlach, poškození páteře, naražení a zhmoždění končetin při ruční manipulaci s břemeny - břemena, předměty, obaly apod. ukládat tak, aby je bylo možno uchopit bez zbytečného otáčení, naklápění, zdvihání a spouštění - ukládat pracovní pomůcky, obaly, předměty na určená bezpečná místa, aby nedošlo k jejich zakrytí zbožím nebo surovinami - dodržovat správné způsoby ruční manipulace - nepřekračovat hmotnostní limity, používat správné pracovní pomůcky Pořezání o skleněné, prasklé nádobí, střepy při mytí a manipulaci - včasně vyřadit naprasklé a poškozené nádobí z užívání - praskne li při mytí nádobí v dřezu, vypustit vodu, vybrat vhodnými rukavicemi střepy a pak teprve pokračovat v práci - opatřit výpusť ve dřezu ochrannou síťkou k zachycení střepů Úrazy následkem zasažení pracovníků el. proudem při běžné činnosti, zpravidla dotykem na nekryté, či jinak nezajištěné živé části el. zařízení např. při obsluze a činnostech na el. zařízeních v kuchyních a při obsluze a čistění kuchyňských strojů a strojků - při čistění dbát na to, aby se do el. motorů, vypínačů, zásuvek apod. částí el. zařízení nedostala voda, zabránit stříkání vody do el. zařízení - zabránit neodbornému zásahu do el. instalace, neodstraňovat zábrany a kryty, neotvírat přístupy k el. částem, nevyřazovat z funkce ochranné prvky zakrytí, uzavření - respektovat bezpečnostní sdělení PaedDr. Olga Talášková ředitelka školy Strana 4 (celkem 13)

5 Provozní řád kuchyňky podkroví Merkur 1. Kuchyňka slouží pro možnost ohřevu donesených potravin a přípravu teplých nápojů. 2. Při použití elektrických spotřebičů je nutné dodržovat následující zásady: - všechny elektrické spotřebiče udržovat v čistotě. - při odchodu z místnosti zkontrolovat a zajistit vypnutí nebo odpojení spotřebičů od elektrické sítě. 3. V kuchyňce jsou tyto spotřebiče: lednice, rychlovarná konvice, mikrovlnná trouba. 4. V místnosti je povinnost udržovat čistotu a pořádek. 5. Zákaz kouření a požívání alkoholických nápojů. 6. Při odchodu z místnosti bude zhasnuto a dveře uzamčeny. PaedDr. Olga Talášková ředitelka školy Strana 5 (celkem 13)

6 Provozní řád Kuchyňka č. 1 Králíček Školní dílna, (cvičná kuchyňka) je určena pro výuku předmětů odborné přípravy žáků v oboru Stravovací a ubytovací služby - kuchař. V době mimo pravidelnou výuku lze na základě rozhodnutí ředitelky školy kuchařskou školní dílnu, využít pro výukovou činnost jiných potravinářských oborů. Při provozu výrobny v rámci pravidelného vyučování jsou všichni žáci i pedagogičtí pracovníci povinni řídit se následujícími pokyny: 1) V dílně lze provádět pouze takové práce a takovou činnost, pro kterou je dílna předurčena a vybavena. Pobyt žáků a jakákoliv činnost v dílně je zakázána bez přítomnosti učitele. Z dílny je zakázáno vynášet jakékoliv náčiní a zařízení bez souhlasu učitele. 2) Při práci jsou žáci povinni dbát všech zásad bezpečnosti práce. 3) Každý žák je osobně zodpovědný za nástroje a zařízení, které na začátku činnosti převzal. Každé poškození náčiní nebo stroje je povinen okamžitě nahlásit vyučujícímu. 4) Jakýkoliv úraz včetně drobných poranění je nutno neprodleně hlásit přítomnému pedagogickému pracovníkovi. 5) V případě vzniku požáru ve výrobně jsou žáci povinni neprodleně uvědomit přítomného pedagogického pracovníka a podle jeho pokynů postupovat při likvidaci požáru nebo případné evakuaci dílny. Dodržování hygienických zásad, technologických postupů včetně skladování a přípravy Výuka žáků probíhá v jedné směně směna pro 1. ročník je: pro 2. a 3. ročník je: od 7.00 do hod. od 7.00 do hod. Maximálně je na odborném výcviku najednou přítomno 8 žáků na jednoho učitele v každé dílně. Přestávky během pracovní doby jsou dle potřeby a dle osobních potřeb žáků se specifickými potřebami. Přestávky trvají minimálně 15 min. Přestávka na oběd trvá 30 minut. Pitný režim si žáci zajišťují sami. Stravování je zajištěné v jídelně vedle cvičné kuchyňky, kde je výcvik prováděn. Denní místnost jídelna vedle cvičné kuchyňky. Hygienické zařízení: dívky mají šatny odděleny od chlapců. Šatny dívek jsou vybaveny sprchou, záchodem, předsíňkou s umyvadlem, kde je přívod pitné studené a teplé vody. Šatna chlapců je v přízemí, sprcha a záchod vedle cvičné kuchyňky. Každý žák má k dispozici šatní dvouskříňku. Osobní ochranné pracovní pomůcky: žáci užívají ochranné vlasové síťky a protiskluzovou obuv. Praní oděvů si žáci zajišťují sami. Strana 6 (celkem 13)

7 Všichni žáci i pedagogové mají k dispozici platné zdravotní průkazy potravináře a kopie těchto průkazů jsou uloženy u učitele odborného výcviku (správce systému HACCP). Při objevení se anebo pouhých příznacích průjmového, infekčního anebo hnisavého onemocnění je povinen postižený žák/pedagogický pracovník okamžitě navštívit lékaře. Lékaře je také povinen navštívit pokud vycestuje do rizikových oblastí, nebo když přeruší práci v provozu na dobu delší než 6měsíců. Při odborném výcviku nesmí mít žák /pedagogický pracovník žádné dlouhé přívěšky, náušnice, prsteny, které by mohly zapříčinit zranění zadrhnutím do zařízení kuchyně. Rovněž jsou zakázány akrylové, gelové i lakované nehty. Je povinností žáka/pedagogického pracovníka být ošacen předepsaným pracovním oděvem a vlasovou část hlavy musí mít celou zakrytou předepsanou pokrývkou hlavy. Bezpečnostní pokyny: Pád - vhodná povrchová úprava podlah (protiskluzová) - používat pracovní obuv s protiskluzovou podrážkou - ihned odstraňovat zbytky jídel a odpadků na podlaze - včasně vytírat mastnoty, úkapy na podlaze do sucha odmašťovacími prostředky - udržovat povrch spojovacích, obslužných a jiných komunikací v bezpečném stavu Pořezání - nepoužívat poškozená nářadí - používat ostré nářadí (tupé nástroje vyžadují vyvinutí většího úsilí a snižují přesnost a zvyšuje riziko úrazu) - při používání nožů si zajistit dostatečný pracovní prostor - omezit přenášení nástrojů a nářadí, především nožů - ukládat nářadí a pracovních pomůcek na určená bezpečná místa Popálení - hrnce a nádoby s horkým obsahem nenaplňovat po okraj - při manipulaci s nádobami obsahující horké pokrmy používat ochranné chňapky popř. utěrky proti popálení - omezit přenášení horkých pokrmů a nápojů - při snímání pokliček a poklopů z nádob obsahujících vařící tekutiny, vodní páry, horké pokrmy apod. obličej odvrátit mimo směr unikající páry - při vkládání potravin do horkého tuku používat koše, popř. jiné vhodné pomůcky - při rozehřívání tuku přikrýt nádobu víkem - nevypouštět vroucí olej ze smažícího zařízení kuchyně a ani ho nepřelévat naběračkou - nádoby s pokrmy nepřenášet na sobě - úchopové části nádob udržovat v čistotě (bez mastnot) - nádoby s horkými pokrmy nepokládat na okraje stolů, sporáků, dvířek pečících trub, do průchozích uliček - nepřetěžovat otevřená dvířka pečících trub ani jiná kuchyňská zařízení - používat vhodné nádoby na pečení, aby při jejich vytahování nedošlo k zaklínění v troubě Strana 7 (celkem 13)

8 Zhmožděniny, tržné rány, zachycení ruky a vtažení oděvu rotující částí stroje hnětače, šlehače, míchače apod. - používat stroje jen plní-li ochranná zařízení (ochranné víko nebo mříž) svou ochrannou funkci (blokování chodu při zvednutí víka nebo mříže) - dodržovat zákaz vyjímat připravované těsto nebo jiné pokrmy za chodu stroje - zkoušky těsta a jiných surovin připravovaných robotem provádět jen po zastavení stroje - obsluhou stroje pověřovat jen proškoleného pracovníka či žáka pod jeho dozorem. - dodržovat návod k používání příslušného typu hnětače, míchače, kuchyňského robotu strojů a strojků, nářezového stroje apod. Přetížení svalů, šlach, poškození páteře, naražení a zhmoždění končetin při ruční manipulaci s břemeny - břemena, předměty, obaly apod. ukládat tak, aby je bylo možno uchopit bez zbytečného otáčení, naklápění, zdvihání a spouštění - ukládat pracovní pomůcky, obaly, předměty na určená bezpečná místa, aby nedošlo k jejich zakrytí zbožím nebo surovinami - dodržovat správné způsoby ruční manipulace - nepřekračovat hmotnostní limity, používat správné pracovní pomůcky Pořezání o skleněné, prasklé nádobí, střepy při mytí a manipulaci - včasně vyřadit naprasklé a poškozené nádobí z užívání - praskne li při mytí nádobí v dřezu, vypustit vodu, vybrat vhodnými rukavicemi střepy a pak teprve pokračovat v práci - opatřit výpusť ve dřezu ochrannou síťkou k zachycení střepů Úrazy následkem zasažení pracovníků el. proudem při běžné činnosti, zpravidla dotykem na nekryté, či jinak nezajištěné živé části el. zařízení např. při obsluze a činnostech na el. zařízeních v kuchyních a při obsluze a čistění kuchyňských strojů a strojků - při čistění dbát na to, aby se do el. motorů, vypínačů, zásuvek apod. částí el. zařízení nedostala voda, zabránit stříkání vody do el. zařízení - zabránit neodbornému zásahu do el. instalace, neodstraňovat zábrany a kryty, neotvírat přístupy k el. částem, nevyřazovat z funkce ochranné prvky zakrytí, uzavření - respektovat bezpečnostní sdělení PaedDr. Olga Talášková ředitelka školy Strana 8 (celkem 13)

9 Provozní řád Kuchyňka č. 2 Králíček Školní dílna, (cvičná kuchyňka) je určena pro výuku předmětů odborné přípravy žáků v oboru Stravovací a ubytovací služby - kuchař. V době mimo pravidelnou výuku lze na základě rozhodnutí ředitelky školy kuchařskou školní dílnu, využít pro výukovou činnost jiných potravinářských oborů. Při provozu výrobny v rámci pravidelného vyučování jsou všichni žáci i pedagogičtí pracovníci povinni řídit se následujícími pokyny: 6) V dílně lze provádět pouze takové práce a takovou činnost, pro kterou je dílna předurčena a vybavena. Pobyt žáků a jakákoliv činnost v dílně je zakázána bez přítomnosti učitele. Z dílny je zakázáno vynášet jakékoliv náčiní a zařízení bez souhlasu učitele. 7) Při práci jsou žáci povinni dbát všech zásad bezpečnosti práce. 8) Každý žák je osobně zodpovědný za nástroje a zařízení, které na začátku činnosti převzal. Každé poškození náčiní nebo stroje je povinen okamžitě nahlásit vyučujícímu. 9) Jakýkoliv úraz včetně drobných poranění je nutno neprodleně hlásit přítomnému pedagogickému pracovníkovi. 10) V případě vzniku požáru ve výrobně jsou žáci povinni neprodleně uvědomit přítomného pedagogického pracovníka a podle jeho pokynů postupovat při likvidaci požáru nebo případné evakuaci dílny. Dodržování hygienických zásad, technologických postupů včetně skladování a přípravy Výuka žáků probíhá v jedné směně směna pro 1. ročník je: pro 2. a 3. ročník je: od 7.00 do hod. od 7.00 do hod. Maximálně je na odborném výcviku najednou přítomno 8 žáků na jednoho učitele v každé dílně. Přestávky během pracovní doby jsou dle potřeby a dle osobních potřeb žáků se specifickými potřebami. Přestávky trvají minimálně 15 min. Přestávka na oběd trvá 30 minut Pitný režim si žáci zajišťují sami. Stravování je zajištěné v jídelně vedle cvičné kuchyňky, kde je výcvik prováděn. Denní místnost jídelna vedle cvičné kuchyňky 2 Hygienické zařízení: dívky mají šatny odděleny od chlapců. Šatny dívek jsou vybaveny sprchou, záchodem, předsíňkou s umyvadlem, kde je přívod pitné studené a teplé vody. Šatna chlapců je v přízemí, sprcha a záchod vedle cvičné kuchyňky. Každý žák má k dispozici šatní dvouskříňku. Osobní ochranné pracovní pomůcky: žáci užívají ochranné vlasové síťky a protiskluzovou obuv. Praní oděvů si žáci zajišťují sami. Strana 9 (celkem 13)

10 Všichni žáci i pedagogové mají k dispozici platné zdravotní průkazy potravináře a kopie těchto průkazů jsou uloženy u učitele odborného výcviku (správce systému HACCP). Při objevení se anebo pouhých příznacích průjmového, infekčního anebo hnisavého onemocnění je povinen postižený žák/pedagogický pracovník okamžitě navštívit lékaře. Lékaře je také povinen navštívit pokud vycestuje do rizikových oblastí, nebo když přeruší práci v provozu na dobu delší než 6měsíců. Při odborném výcviku nesmí mít žák /pedagogický pracovník žádné dlouhé přívěšky, náušnice, prsteny, které by mohly zapříčinit zranění zadrhnutím do zařízení kuchyně. Rovněž jsou zakázány akrylové, gelové i lakované nehty. Je povinností žáka/pedagogického pracovníka být ošacen předepsaným pracovním oděvem a vlasovou část hlavy musí mít celou zakrytou předepsanou pokrývkou hlavy. Bezpečnostní pokyny: Pád - vhodná povrchová úprava podlah (protiskluzová) - používat pracovní obuvi s protiskluzovou podrážkou - ihned odstraňovat zbytky jídel a odpadků na podlaze - včasně vytírat mastnoty, úkapy na podlaze do sucha odmašťovacími prostředky - udržovat povrch spojovacích, obslužných a jiných komunikací v bezpečném stavu Pořezání - nepoužívat poškozená nářadí - používat ostré nářadí (tupé nástroje vyžadují vyvinutí většího úsilí a snižují přesnost a zvyšuje riziko úrazu) - při používání nožů si zajistit dostatečný pracovní prostor - omezit přenášení nástrojů a nářadí, především nožů - ukládat nářadí a pracovních pomůcek na určená bezpečná místa Popálení - hrnce a nádoby s horkým obsahem nenaplňovat po okraj - při manipulaci s nádobami obsahující horké pokrmy používat ochranné chňapky popř. utěrky proti popálení - omezit přenášení horkých pokrmů a nápojů - při snímání pokliček a poklopů z nádob obsahujících vařící tekutiny, vodní páry, horké pokrmy apod. obličej odvrátit mimo směr unikající páry - při vkládání potravin do horkého tuku používat koše, popř. jiné vhodné pomůcky - při rozehřívání tuku přikrýt nádobu víkem - nevypouštět vroucí olej ze smažícího zařízení kuchyně a ani ho nepřelévat naběračkou - nádoby s pokrmy nepřenášet na sobě - úchopové části nádob udržovat v čistotě (bez mastnot) - nádoby s horkými pokrmy nepokládat na okraje stolů, sporáků, dvířek pečících trub, do průchozích uliček - nepřetěžovat otevřená dvířka pečících trub ani jiná kuchyňská zařízení - používat vhodné nádoby na pečení, aby při jejich vytahování nedošlo k zaklínění v troubě Strana 10 (celkem 13)

11 Zhmožděniny, tržné rány, zachycení ruky a vtažení oděvu rotující částí stroje hnětače, šlehače, míchače apod. - používat stroje jen plní-li ochranná zařízení (ochranné víko nebo mříž) svou ochrannou funkci (blokování chodu při zvednutí víka nebo mříže) - dodržovat zákaz vyjímat připravované těsto nebo jiné pokrmy za chodu stroje - zkoušky těsta a jiných surovin připravovaných robotem provádět jen po zastavení stroje - obsluhou stroje pověřovat jen proškoleného pracovníka či žáka pod jeho dozorem. - dodržovat návod k používání příslušného typu hnětače, míchače, kuchyňského robotu strojů a strojků, nářezového stroje apod. Přetížení svalů, šlach, poškození páteře, naražení a zhmoždění končetin při ruční manipulaci s břemeny - břemena, předměty, obaly apod. ukládat tak, aby je bylo možno uchopit bez zbytečného otáčení, naklápění, zdvihání a spouštění - ukládat pracovní pomůcky, obaly, předměty na určená bezpečná místa, aby nedošlo k jejich zakrytí zbožím nebo surovinami - dodržovat správné způsoby ruční manipulace - nepřekračovat hmotnostní limity, používat správné pracovní pomůcky Pořezání o skleněné, prasklé nádobí, střepy při mytí a manipulaci - včasně vyřadit naprasklé a poškozené nádobí z užívání - praskne li při mytí nádobí v dřezu, vypustit vodu, vybrat vhodnými rukavicemi střepy a pak teprve pokračovat v práci - opatřit výpusť ve dřezu ochrannou síťkou k zachycení střepů Úrazy následkem zasažení pracovníků el. proudem při běžné činnosti, zpravidla dotykem na nekryté, či jinak nezajištěné živé části el. zařízení např. při obsluze a činnostech na el. zařízeních v kuchyních a při obsluze a čistění kuchyňských strojů a strojků - při čistění dbát na to, aby se do el. motorů, vypínačů, zásuvek apod. částí el. zařízení nedostala voda, zabránit stříkání vody do el. zařízení - zabránit neodbornému zásahu do el. instalace, neodstraňovat zábrany a kryty, neotvírat přístupy k el. částem, nevyřazovat z funkce ochranné prvky zakrytí, uzavření - respektovat bezpečnostní sdělení PaedDr. Olga Talášková ředitelka školy Strana 11 (celkem 13)

12 Provozní řád denní místnosti kuchařů 1. Před první vyučovací hodinou otevírá denní místnost vyučující. 2. Vyučující odpovídá za pořádek, reguluje osvětlení, větrání a topení. Žáci s regulátory topení nemanipulují! 3. V místnosti je zakázáno kouření. Nepřípustná je jakákoliv činnost, která by rozptylovala pozornost žáků a odporovala svou povahou školnímu řádu. 4. Je zakázáno sedat na okna a vyklánět se z otevřených oken. 5. Z místnosti je zakázáno vynášet jakékoliv učební pomůcky bez souhlasu učitele. 6. Žáci jsou povinni veškeré pomůcky užívat se zvýšenou opatrností, každou škodu musí neprodleně hlásit vyučujícímu. 7. Jakýkoli úraz včetně drobných poranění je nutno neprodleně hlásit vyučujícímu a zapsat do knihy úrazů. 8. Každý žák je povinen udržovat čistotu a pořádek na svém místě i v celé místnosti. 9. Po skončení vyučování odpovídá vyučující za úklid místnosti, uzavření oken, ekonomické nastavení regulátoru topení, čistou tabuli a uzamčení třídy. 10. V případě vzniku požáru v učebně jsou žáci povinni neprodleně uvědomit přítomného pedagoga a podle jeho pokynů postupovat při likvidaci požáru nebo evakuaci učebny. 11. Za celkový stav učebny a její estetickou úroveň odpovídá určený učitel. 12. Výuka žáků probíhá v jedné směně - směna pro 1. ročník je od 7:00 do 13:30 hodin, pro 2. a 3. ročník od 7:00 do 14:30 hodin. 13. Přestávky během pracovní doby jsou dle potřeby a dle osobních potřeb žáků se specifickými potřebami. Přestávka na svačinu trvá minimálně 15 minut, přestávka na oběd trvá 30 minut. PaedDr. Olga Talášková ředitelka školy Strana 12 (celkem 13)

13 Provozní řád skládku rautového inventáře 1. Žáci vstupují do místnosti pouze v doprovodu učitele. 2. Učitel dbá na bezpečnost žáků. 3. Žáci dbají na opatrné zacházení s veškerým inventářem. 4. Jakýkoli úraz včetně drobných poranění je nutno neprodleně hlásit vyučujícímu a zapsat do knihy úrazů. 5. Žáci svévolně nepřemísťují a nemanipulují s uloženým inventářem. 6. Veškeré zjištěné závady a poškození žáci ihned hlásí vyučujícímu. 7. Po skončení pobytu ve skládku vyučující zkontroluje stav místnosti, zhasne a uzamkne. PaedDr. Olga Talášková ředitelka školy Strana 13 (celkem 13)

Organizační směrnice č. 6/2014/SŘ. Provozní řády - pracoviště Broumov

Organizační směrnice č. 6/2014/SŘ. Provozní řády - pracoviště Broumov Organizační směrnice č. 6/2014/SŘ Provozní řády - pracoviště Broumov Provozní řád denní místnosti kuchařů Provozní řád cvičná kuchyňka Provozní řád - dílna Provozní řád sborovny Provozní řád šatny Zpracovala:

Více

Provozní řád školní jídelny pro školní rok 2015/2016

Provozní řád školní jídelny pro školní rok 2015/2016 Provozní řád školní jídelny pro školní rok 2015/2016 Provozovatel: Jednatel: Vedoucí školní jídelny: Vedoucí kuchař: Akademie hotelnictví a cestovního ruchu střední škola, s.r.o. Mgr. Jana Linhartová Nina

Více

Provozní řád školní jídelny

Provozní řád školní jídelny Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt.Nálepky 7, 690 06 Břeclav 6 Provozní řád školní jídelny Školní jídelna je součástí právního subjektu Základní škola a Mateřská škola Břeclav, Kpt.Nálepky 7.

Více

Organizační směrnice č. 10/2013/SŘ. Provozní řády Hradčany. Učebna pečovatelství Šicí dílna Školní prádelna Cvičná školní kuchyňka Denní místnost žáků

Organizační směrnice č. 10/2013/SŘ. Provozní řády Hradčany. Učebna pečovatelství Šicí dílna Školní prádelna Cvičná školní kuchyňka Denní místnost žáků Organizační směrnice č. 10/2013/SŘ Provozní řády Hradčany Učebna pečovatelství Šicí dílna Školní prádelna Cvičná školní kuchyňka Denní místnost žáků Zpracovala: Mgr. Klára Barešová, zástupkyně ředitelky

Více

Organizační směrnice č. 7/2013/SŘ. Provozní řády Merkur. Keramická dílna Učebna výpočetní techniky Cvičná školní kuchyňka Denní místnost žáků

Organizační směrnice č. 7/2013/SŘ. Provozní řády Merkur. Keramická dílna Učebna výpočetní techniky Cvičná školní kuchyňka Denní místnost žáků Organizační směrnice č. 7/2013/SŘ Provozní řády Merkur Keramická dílna Učebna výpočetní techniky Cvičná školní kuchyňka Denní místnost žáků Zpracovala: Mgr. Klára Barešová, zástupkyně ředitelky Schválila:

Více

Organizační směrnice č. 1/2014/SŘ. Provozní řády odborných učeben a dílen pracoviště Opočno

Organizační směrnice č. 1/2014/SŘ. Provozní řády odborných učeben a dílen pracoviště Opočno Organizační směrnice č. 1/2014/SŘ Provozní řády odborných učeben a dílen pracoviště Opočno kovárna školní dílna aranžerská dílna květinová učebna a zahrada cvičná kuchyňka Čj.: SŠNM/190/2014 Zpracovala:

Více

Zásady správné výrobní a hygienické praxe v přípravnách a výrobnách potravin

Zásady správné výrobní a hygienické praxe v přípravnách a výrobnách potravin Zásady správné výrobní a hygienické praxe v přípravnách a výrobnách potravin ing. Lucie Janotová ing. Pavla Thůmová ing. Jan Kobliha ing. Jitka Kabátková ing. Marcela Bačáková ing. Hana Svobodová Úvod

Více

Trénink hygienické praxe v potravinářských provozech

Trénink hygienické praxe v potravinářských provozech Trénink hygienické praxe v potravinářských provozech Úvod Cíl: Výroba zdravotně nezávadných potravin Preventivní postupy k zajištění zdravotní nezávadnosti: SVHP HACCP Každý pracovník v potravinářství

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘEŠICE, OKRES LITOMĚŘICE

ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘEŠICE, OKRES LITOMĚŘICE , ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KŘEŠICE, OKRES LITOMĚŘICE Provoz a režim školní jídelny Provozní řád kuchyně školního stravování Požadavky na zdravotní stav pracovníků a jejich osobní

Více

ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ PŘEDPISY

ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ PŘEDPISY ZÁKLADNÍ HYGIENICKÉ PŘEDPISY Nařízení EU č. 852/2004 o hygieně potravin Vyhláška č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky

Více

Město Chotěboř, Organizační složka Pečovatelská služba Chotěboř, Trčků z Lípy 62, 583 01 Chotěboř. Provozní řád

Město Chotěboř, Organizační složka Pečovatelská služba Chotěboř, Trčků z Lípy 62, 583 01 Chotěboř. Provozní řád Příloha č. 1 usnesení č. 112 z rady města dne 6.12.2006 Město Chotěboř, Organizační složka Pečovatelská služba Chotěboř, Trčků z Lípy 62, 583 01 Chotěboř Provozní řád Sídlo: Trčků z Lípy 62, 583 01 Chotěboř,

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠJ. Zaměstnanci dětského domova i děti jsou povinni se řídit vnitřním řádem ŠJ, neboť patří mezi základní normy dětského domova.

VNITŘNÍ ŘÁD ŠJ. Zaměstnanci dětského domova i děti jsou povinni se řídit vnitřním řádem ŠJ, neboť patří mezi základní normy dětského domova. VNITŘNÍ ŘÁD ŠJ Zaměstnanci dětského domova i děti jsou povinni se řídit vnitřním řádem ŠJ, neboť patří mezi základní normy dětského domova. Neobsahuje absolutně všechna ustanovení o činnosti zařízení.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PASKOV, okres Frýdek Místek, příspěvková organizace 739 21 Paskov, Kirilovova 330. Řád cvičné školní kuchyně

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PASKOV, okres Frýdek Místek, příspěvková organizace 739 21 Paskov, Kirilovova 330. Řád cvičné školní kuchyně Řád cvičné školní kuchyně 1. Žák je povinen se při práci ve cvičné kuchyni a při přípravě na vyučování řídit pokyny vyučujícího. 2. Do kuchyně žák vstupuje jen se souhlasem vyučujícího a v předepsaném

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŘÁDY ODBORNÝCH UČEBEN. Základní škola a Mateřská škola Tupesy, příspěvková organizace, 68707, Tupesy 112

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŘÁDY ODBORNÝCH UČEBEN. Základní škola a Mateřská škola Tupesy, příspěvková organizace, 68707, Tupesy 112 Základní škola a Mateřská škola Tupesy, příspěvková organizace, 68707, Tupesy 112 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŘÁDY ODBORNÝCH UČEBEN č.j.: 206/2010 Pedagogická rada projednala dne: 26.8.2010 Vypracoval: Směrnice

Více

Organizační řád školy

Organizační řád školy Mateřská škola a Základní škola Ostopovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Organizační řád školy PROVOZNÍ ŘÁD BUDOV MŠ A ZŠ Č.j.: 30Z/2015 Vypracoval: Schválil: Mgr. Petr Juráček Pedagogická

Více

Základní škola a Mateřská škola Sloup v Čechách, příspěvková organizace ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

Základní škola a Mateřská škola Sloup v Čechách, příspěvková organizace ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Základní škola a Mateřská škola Sloup v Čechách, příspěvková organizace ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠaMŠSvČ 28 /2012 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Jana Bártová Pedagogická rada

Více

Bezpečnost práce v obchodu a veřejném stravování

Bezpečnost práce v obchodu a veřejném stravování SPRÁVNÁ PRAXE PRO MALÉ A STŘEDNÍ PODNIKY BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 11 Bezpečnost práce v obchodu a veřejném stravování Obsah 1 Úvod 2 2 Zásady pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při

Více

1 Působnost a zásady směrnice

1 Působnost a zásady směrnice se sídlem Bystročice 65 Vnitřní řád školní jídelny - výdejny Č.j.: Spisový znak Skartační znak 51.15 A.1. A5 Vypracovala: Mgr. Hana Zajacová, ředitelka školy Schválila: Mgr. Hana Zajacová, ředitelka školy

Více

PROVOZNÍ ŘÁD INFRASAUNY

PROVOZNÍ ŘÁD INFRASAUNY Mateřská škola Příbor, Pionýrů 1519, okres Nový Jičín, příspěvková organizace ČJ: 2013/63 tel. 556 725 067, e-mail: mspionyru@tiscali.cz, www.mspriborpionyru.unas.cz PROVOZNÍ ŘÁD INFRASAUNY Provozní doba

Více

http://www.zlinskedumy.cz

http://www.zlinskedumy.cz Číslo projektu Číslo a název šablony klíčové aktivity Tematická oblast Autor Ročník 1. Obor CZ.1.07/1.5.00/34.0514 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předběžná a tepelná úprava potravin

Více

Vnitřní řád zařízení školního stravování

Vnitřní řád zařízení školního stravování MATEŘSKÁ ŠKOLA Motýlek Pardubice, Josefa Ressla 1992 Vnitřní řád zařízení školního stravování Část I. Všeobecná ustanovení Vnitřní řád zařízení školního stravování (dále jen školní jídelna), které je součástí

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Damníkov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 13. ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném

Více

5.6.17.8. Stravovací služby

5.6.17.8. Stravovací služby 5.6.17.8. Stravovací služby http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/sektory-bozp/stravovacisluzby Pracovní činnosti při provozování stravovacích služeb, výrobě potravin, uvádění potravin do oběhu jsou

Více

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby. A) Popis rozsahu základních činností

Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby. A) Popis rozsahu základních činností Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby A) Popis rozsahu základních činností Rozsah základních činností pečovatelské služby je dán platnou legislativou zákonem č. 108/2006Sb., Sb., o sociálních

Více

1 TÉMATICKÝ CELEK - Bezpečnost - úvod a organizace pracoviště

1 TÉMATICKÝ CELEK - Bezpečnost - úvod a organizace pracoviště 1 TÉMATICKÝ CELEK - Bezpečnost - úvod a organizace pracoviště 1.1 CÍL UČEBNÍHO DNE -seznámení s pracovištěm frézaře -organizace pracoviště frézaře -opakování zásad bezpečnosti a hygieny práce ČSN 200 700

Více

Hodnocení pracovních rizik možného ohrožení bezpečnosti a zdraví zaměstnanců údržba

Hodnocení pracovních rizik možného ohrožení bezpečnosti a zdraví zaměstnanců údržba Hodnocení pracovních rizik možného ohrožení bezpečnosti a zdraví zaměstnanců údržba Pracoviště, pracovní prostor Práce na žebříku (schůdkách), zvýšeném pracovišti - nepořádek na pracovišti, zakopnutí,

Více

Vnitřní řád. školní jídelny výdejny. ART ECON Střední škola, s.r.o. střední školy: 796 01 Prostějov. Husovo nám. 2061/91

Vnitřní řád. školní jídelny výdejny. ART ECON Střední škola, s.r.o. střední školy: 796 01 Prostějov. Husovo nám. 2061/91 Vnitřní řád školní jídelny výdejny střední školy: ART ECON Střední škola, s.r.o. Husovo nám. 2061/91 796 01 Prostějov Účinnost od: 1. 2. 2014 Vnitřní řád školní jídelny výdejny ART ECON Střední školy,

Více

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace SNP 2304/6, Ústí nad Labem, IČ 44226233 SMĚRNICE č. 1/2014 Provozní řád základní školy Obsah: ČL.1 ČL.2 ČL.3 ČL.4 ČL.5

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO KARLOV POD PRADĚDEM

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO KARLOV POD PRADĚDEM UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO KARLOV POD PRADĚDEM UBYTOVACÍ ŘÁD 1) Školící středisko PřF UP Karlov slouží k ubytování zaměstnanců PřF a jejich rodinných příslušníků,

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Dubno

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Dubno PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Dubno Dle Zákona č. 258/2000 Sb.: O ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů Obsah: I. Základní

Více

Vnitřní směrnice č. 35

Vnitřní směrnice č. 35 Střední škola technická, Kouřílkova 8, Přerov Vnitřní směrnice č. 35 Pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci Zpracoval: vedoucí PEÚ Předkládá: Ing. Jiří Pouzal, vedoucí PEÚ Schválil: Mgr.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.)

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.) PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA PRO SENIORY HÁJE zařízení sociálních služeb ( 79 odst. 5 písm. g) zák.č. 108/2006 Sb.) I. Základní údaje 1. Domov pro seniory Háje, K Milíčovu 734, Praha 4-Háje, 149 00 2. Zřizovatel

Více

Školní řád pro mateřské školy

Školní řád pro mateřské školy Základní škola T.G. Masaryka a Mateřská škola Písek, Čelakovského 24 Školní řád pro mateřské školy I. Obecná ustanovení Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

Základní povinnosti v oblasti bezpečnosti práce v lesnictví

Základní povinnosti v oblasti bezpečnosti práce v lesnictví Základní povinnosti v oblasti bezpečnosti práce v lesnictví 1.1 Základní povinnosti zaměstnavatele - Nepověřovat zaměstnance pracemi, jejichž výkon by neodpovídal jejich schopnostem (pro které nesplňují

Více

Organizační směrnice č. 2/2014/SŘ. Provozní řády pracoviště Opočno. učebny pro teoretickou výuku učebny výpočetní techniky tělocvičny posilovny

Organizační směrnice č. 2/2014/SŘ. Provozní řády pracoviště Opočno. učebny pro teoretickou výuku učebny výpočetní techniky tělocvičny posilovny Organizační směrnice č. 2/2014/SŘ Provozní řády pracoviště Opočno učebny pro teoretickou výuku učebny výpočetní techniky tělocvičny posilovny Čj.: SŠNM/191/2014 Zpracovala: Mgr. Pavlína Sobotková Schválila:,

Více

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA

DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA DOMOV SV. KARLA BOROMEJSKÉHO Poskytovatel sociálních služeb - odlehčovací pobytové služby K Šancím 50/6, 163 00 Praha 17 Řepy VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA Vážená paní, vážený pane, vítáme Vás v našem Domově a přejeme

Více

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ

DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ DOMÁCÍ ŘÁD DOMOVA SENIORŮ TŘEBOŇ (dále jen DS/domov) Tento Domácí řád upravuje vnitřní pravidla společného soužití osob žijících v domově (jejich základní práva a povinnosti) a popisuje způsob poskytování

Více

Pravidla poskytování jednotlivých úkonů pečovatelské služby.

Pravidla poskytování jednotlivých úkonů pečovatelské služby. Agentura domácí péče ČČK ALICE České Budějovice PEČOVATELSKÁ SLUŽBA Pravidla poskytování jednotlivých úkonů pečovatelské služby. Všechny uvedené úkony jsou poskytovány v domácnosti klienta. Rozsah poskytovaných

Více

PŘÍLOHY ŠKOLNÍHO ŘÁDU

PŘÍLOHY ŠKOLNÍHO ŘÁDU Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická, České Budějovice, Dukelská 13 PŘÍLOHY ŠKOLNÍHO ŘÁDU Pravidla, rady a doporučení žákům pro úspěšné zvládnutí výuky Výuka v jednotlivých předmětech příloha

Více

PROVOZNÍ ŘÁD 2011/2012

PROVOZNÍ ŘÁD 2011/2012 PROVOZNÍ ŘÁD 2011/2012 Tento provozní řád je zpracován podle vyhlášky 410/2005 Sb., kterou se provádí zákon č. 471/2005 Sb., o ochraně veřejného zdraví. I. Údaje o zařízení Název: Mateřská škola Brno,

Více

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD. PhDr. Ivana Křížková, ředitelka školy

Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD. PhDr. Ivana Křížková, ředitelka školy Základní škola a mateřská škola Dubicko, příspěvková organizace Zábřežská 143, Dubicko ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 248/2015 Vypracovala: Pedagogická rada projednala dne: 28. 8. 2015 Školská rada schválila dne: 31.

Více

Provozní řád mateřské školy

Provozní řád mateřské školy Základní škola a Mateřská škola, Štefcova 1092, Hradec Králové Mateřská škola Mrštíkova 752 a Mateřská škola Štefcova 1128 Provozní řád mateřské školy Č.j.: STEFC/767/2015 Na provozní poradě projednáno

Více

Školní řád Vnitřní řád č. 5

Školní řád Vnitřní řád č. 5 Školní řád Vnitřní řád č. 5 Název organizace: Střední odborná škola, Bruntál, příspěvková organizace Adresa:, 792 01 Bruntál Název zřizovatele: Moravskoslezský kraj Adresa: 28. října 117, 702 18 Ostrava

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Dokument Směrnice č. 21 Počet listů 7 Čj.: Platnost od: 1.9.2012 Platnost ukončena dne: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Část

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté

ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté Mateřská škola speciální, Základní škola speciální a Praktická škola Elpis, Brno, Koperníkova 2/4 www.skolaelpis.cz tel. 545245630 e-mail: elpis@telecom.cz ŠKOLNÍ ŘÁD praktické školy jednoleté Číslo dokumentu

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže Vnitřní řád domova mládeže Střední škola designu a módy, Prostějov Vápenice 1, 796 01 Prostějov E-mail: info@ssdam.cz www: www.ssdam.cz Telefon/fax: 582 346 711, 582 346 722 IČO: 47922061 Ředitelka: PhDr.

Více

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy

Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD. Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Základní škola pro zrakově postižené, Praha 2, nám. Míru 19 ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový / skartační znak 3/2015 A.1. A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Martina Malotová, ředitelka školy Mgr. Martina Malotová,

Více

Ř á d š k o l n í j í d e l n y. Obecná ustanovení

Ř á d š k o l n í j í d e l n y. Obecná ustanovení Základní škola Bělá pod Bezdězem, příspěvková organizace Máchova 1110, 294 21 Bělá pod Bezdězem telefon fax: 326701496, 326/02295, E-mail: zs@zsbela.cz, www.zsbela.cz Č.j.: ZS BpB 571/12 Zpracoval: Šíma

Více

Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne. č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační znak: A-5

Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne. č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační znak: A-5 Školní řád byl projednán na pedagogické radě Školní řád schválila školská rada dne Mgr. Petra Židková ředitelka školy Mgr. Eva Bečvaříková zástupce školské rady č.j. ZŠ/ŘŠ spisový znak: 3.1.1. skartační

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední škola technická, Most, příspěvková organizace Dělnická 21, 434 01 Most PROVOZNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Tento provozní řád je vypracován dle ustanovení 7, odst. 2 zákona č.258/2000 Sb., o ochraně veřejného

Více

Základní škola, Pivovarská 15, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace. Vnitřní režim školy

Základní škola, Pivovarská 15, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace. Vnitřní režim školy Základní škola, Pivovarská 15, Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace Vnitřní režim školy 1) Vstup do školy Žáci přicházejí do školy zadním vchodem. Při vstupu do školy si řádně očistí obuv. Škola

Více

Bezpečnost práce v administrativě

Bezpečnost práce v administrativě SPRÁVNÁ PRAXE PRO MALÉ A STŘEDNÍ PODNIKY BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 15 Bezpečnost práce v administrativě Obsah 1 Úvod 2 2 Zásady pro zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci 2 3 Rizikové

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Vyšší odborná škola

ŠKOLNÍ ŘÁD. Vyšší odborná škola Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Nymburk, Soudní 20 ŠKOLNÍ ŘÁD Vyšší odborná škola Školní řád vychází ze zákona č.561/2004 Sb. Zákon o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD SKLADBA: II. Provoz školy a povinnosti pracovníků školy

ŠKOLNÍ ŘÁD SKLADBA: II. Provoz školy a povinnosti pracovníků školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA PODĚBRADY, ŠKOLNÍ 556, OKRES NYMBURK ŠKOLNÍ ŘÁD SKLADBA: I. Vnitřní řád školy pro žáky 1. chování žáka 2. docházka do školy 3. zacházení s učebnicemi, školními potřebami a

Více

Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov

Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov Pečovatelská služba, příspěvková organizace Nad Výtopnou 1010, Horní Slavkov Vnitřní pravidla pro poskytování pečovatelské služby na území města Horního Slavkova a Krásna Pečovatelská služba se poskytuje

Více

Provozní řád ZŠ / 410/2005 Sb. aktualizace 6.9.2012 1. Organizační řád školy PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ

Provozní řád ZŠ / 410/2005 Sb. aktualizace 6.9.2012 1. Organizační řád školy PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ Provozní řád ZŠ / 410/2005 Sb. aktualizace 6.9.2012 1 Část 13a Organizační řád školy PROVOZNÍ ŘÁD ZŠ zpracovaný v souladu s požadavky 7, odst. 2, zákona č. 258/2000 Sb. I. Údaje o zařízení Název subjektu

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola a mateřská škola Plzeň-Božkov, Vřesinská 17, příspěvková organizace Dokument Směrnice č. 21 Počet listů 7 Čj.: Platnost od: 1.12.2014 Platnost ukončena dne: VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Část

Více

REGISTR RIZIK 2. POHYB VE VÝROBNÍCH OBJEKTECH. 2.1 Pohyb v objektu / areálu 2.2 Specifika pohybu ve vodních elektrárnách Bezpečnostní požadavky

REGISTR RIZIK 2. POHYB VE VÝROBNÍCH OBJEKTECH. 2.1 Pohyb v objektu / areálu 2.2 Specifika pohybu ve vodních elektrárnách Bezpečnostní požadavky REGISTR RIZIK 2. POHYB VE VÝROBNÍCH OBJEKTECH 2. Pohyb v objektu / areálu 2.2 Specifika pohybu ve vodních elektrárnách Bezpečnostní požadavky 2. Pohyb ve výrobních objektech 2.. Pohyb v objektu Pozemní

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č.j.: ZŠMŠ-TR/258/2015 Základní škola a Mateřská škola Troubky VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Vnitřní řád školní jídelny obsahuje: 1) Obecná ustanovení 2) Podrobnosti k výkonu práv a povinností žáků 3) Podrobnosti

Více

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem, okres Pardubice ŠKOLNÍ ŘÁD

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem, okres Pardubice ŠKOLNÍ ŘÁD Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem, okres Pardubice ŠKOLNÍ ŘÁD I. PRÁVA A POVINNOSTI ŽÁKŮ A JEJICH ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCŮ A PODROBNOSTI O PRAVIDLECH VZÁJEMNÝCH VZTAHŮ S PEDAGOGICKÝMI PRACOVNÍKY

Více

NÁVOD K POUŽITÍ platný od 1.1.2011

NÁVOD K POUŽITÍ platný od 1.1.2011 NÁVOD K POUŽITÍ platný od 1.1.2011 ELEKTRICKÝ SPORÁK NEHP4-75MRT, NEHP8-75MRT ELEKTRICKÝ SPORÁK S ELEKTRICKOU TROUBOU NEHP8-75OVMRT/E, NEHP12-75OVMRT/E OBSAH PROHLÁŠENÍ O SHODĚ 3 ZÁKLADNÍ INFORMACE 3 BEZPEČNOSTNÍ

Více

Základní škola a Mateřská škola Skuhrov nad Bělou Školní řád č.j. ŘŠ/01/2015 Účinnost od: 01.09.2015

Základní škola a Mateřská škola Skuhrov nad Bělou Školní řád č.j. ŘŠ/01/2015 Účinnost od: 01.09.2015 Základní škola a Mateřská škola Skuhrov nad Bělou Školní řád č.j. ŘŠ/01/2015 Účinnost od: 01.09.2015 Obsah : I. Všeobecná pravidla chování II. Organizace výchovně vzdělávací práce na škole - časový režim

Více

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE

VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164 Ubytovaný má právo: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŽE Používat přidělený pokoj s příslušným vybavením Využívat veškerého inventáře a zařízení

Více

Střední škola technická, Přerov, Kouřílkova 8

Střední škola technická, Přerov, Kouřílkova 8 Střední škola technická, Přerov, Kouřílkova 8 Provozní řád školy - část 2.: PROVOZNÍ ŘÁD ÚSEKU PRAKTICKÉHO VYUČOVÁNÍ I. Údaje o škole a úseku Název školy: Střední škola technická, Přerov, Kouřílkova 8.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÝ KOUTEK OBSAH: NÁZEV: Počet stran: 18 Vydal: Zpracoval:

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÝ KOUTEK OBSAH: NÁZEV: Počet stran: 18 Vydal: Zpracoval: NÁZEV: Platnost od: 1.6.2015 PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÝ KOUTEK Archiv od: Počet stran: 18 Vydal: Zpracoval: Marie Lancouchová Ředitelka firemní školky Počet příloh: Marie Lancouchová Ředitelka firemní školky

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY- VÝDEJNY ZŠ A MŠ KONTEŠINEC

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY- VÝDEJNY ZŠ A MŠ KONTEŠINEC ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ČESKÝ TĚŠÍN POD ZVONEK, Pod Zvonek 1835 Český Těšín Typ dokumentu: SMĚRNICE Strana /celk. počet: 1 / 11 Účinnost: 01. 03. 2015 Evidenční číslo: 06. 01. 06 Revize: 4 VNITŘNÍ

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Vzájemná informace

ŠKOLNÍ ŘÁD. Vzájemná informace MATEŘSKÁ ŠKOLA PARLÉŘOVA Parléřova 2a/47, 169 00 Praha 6 Hradčany ŠKOLNÍ ŘÁD V Praze dne 20. 7. 2012 Č.j. 78/2012 Podle 30 zák. č. 561/2004 Sb. (školský zákon) vydávám tento školní řád Mateřské školy Parléřova:

Více

D O M O V N Í Ř Á D. pro bytové a nebytové objekty a zařízení v majetku města České Budějovice. Článek 1 Úvodní ustanovení

D O M O V N Í Ř Á D. pro bytové a nebytové objekty a zařízení v majetku města České Budějovice. Článek 1 Úvodní ustanovení D O M O V N Í Ř Á D pro bytové a nebytové objekty a zařízení v majetku města České Budějovice Článek 1 Úvodní ustanovení Město České Budějovice (dále v textu "vlastník") svěřilo správu bytových a nebytových

Více

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon.

Školní řád vychází ze znění 21 odst. 1 a 2; 22 odst. 1 a 3 zákona 561/2004 Sb., školský zákon. Obecná ustanovení Školní řád je vydán na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění a

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva žáků a jejich zákonných zástupců. Č.j.: 230/2009/RE

ŠKOLNÍ ŘÁD. Práva žáků a jejich zákonných zástupců. Č.j.: 230/2009/RE ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: 230/2009/RE Na základě ustanovení 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (dále jen školský zákon) vydávám po projednání v pedagogické

Více

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Hotelová škola. Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Hotelová škola Frenštát pod Radhoštěm, příspěvková organizace Mariánská 252, 744 01 Frenštát pod Radhoštěm ŠKOLNÍ ŘÁD ČLÁNEK 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Účelem školního řádu Hotelové školy, Frenštát pod Radhoštěm,

Více

Vnitřní řád domova mládeže

Vnitřní řád domova mládeže 1 Vnitřní řád domova mládeže 1. Základní ustanovení SOŠ Nové Město na Moravě Bělisko 295, 59231 Nové Město na Moravě www.sos-nmor.cz Domov mládeže/dále jen DM/ je součástí SOŠ Nové Město na Moravě. Je

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Dolní Bousov, příspěvková organizace se sídlem: Školní 74, 294 04, Dolní Bousov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: V. / 5 PŘÍRUČKA HACCP MŠ ZAHRADNÍ Č. j. ZSDB/291/2015 Spisový

Více

Vnitřní řád. Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace. Organizační směrnice ředitele SVČ Bruntál. Školní 2, Bruntál.

Vnitřní řád. Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace. Organizační směrnice ředitele SVČ Bruntál. Školní 2, Bruntál. Vypracoval: Jana Franková ředitel Středisko volného času, Bruntál, příspěvková organizace Pedagogickou radou projednáno: Provozní poradou projednáno: Školní 2, Bruntál Organizační směrnice ředitele SVČ

Více

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Pražský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Školní jídelna Vojtěšská

ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce. Pražský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Školní jídelna Vojtěšská ČESKÁ REPUBLIKA Česká školní inspekce Pražský inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Školní jídelna Vojtěšská Vojtěšská 13/216, 110 00 Praha 1 Identifikátor školy: 600 035 336 Termín konání

Více

Provozní řád Azylového domu pro ženy v plném znění

Provozní řád Azylového domu pro ženy v plném znění Provozní řád Azylového domu pro ženy v plném znění Použité zkratky v textu: CSSP Centrum sociálních služeb Praha AD Azylový dům pro ženy Smlouva Smlouva o poskytnutí sociální služby PŘ Provozní řád VSP

Více

ARMONTIS s. r. o., Sokolovská 325/140, Praha 8. Pracovní rizika. ruční, mechanické a elektrické nářadí

ARMONTIS s. r. o., Sokolovská 325/140, Praha 8. Pracovní rizika. ruční, mechanické a elektrické nářadí , Sokolovská 325/140, Praha 8 Pracovní rizika ruční, mechanické a elektrické nářadí BD Rezidence Aurum ul. Na pláni 1430/7, Praha 5 Smíchov Zpracoval: Zdeněk Barták, SAFEA Schválil: V Praze dne 1. 12.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Zařízení ke sběru a výkupu odpadů. SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95

PROVOZNÍ ŘÁD. Zařízení ke sběru a výkupu odpadů. SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95 PROVOZNÍ ŘÁD Zařízení ke sběru a výkupu odpadů SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95 Provozovatel: Město Město Albrechtice, nám.čsa 27/10, 793 95 Město Albrechtice Provozní řád

Více

Mgr. Alena Charbuláková Monika Skýpalová, ředitel školy. Školská rada schválila dne: 20. 11. 2015

Mgr. Alena Charbuláková Monika Skýpalová, ředitel školy. Školská rada schválila dne: 20. 11. 2015 Základní škola a mateřská škola Karla Svolinského, Kunčice pod Ondřejníkem, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: zš/122 /2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Brno, Bakalovo nábřeží příspěvková organizace se sídlem v Brně, Bakalovo nábřeží 8, 639 00 Brno ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: ZS 1515/2015 Vypracoval: PhDr.Yveta Gašparcová a kolektiv

Více

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY MATEŘSKÁ ŠKOLA, ROHOZNICE Rohoznice 145, 507 71 Miletín, IČ0 70993181, e-mail: msrohoznice.jc@seznam.cz Název předpisu: PROVOZNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY SED: Účinnost od: 1. 9. 2015 Spisový znak: Skartační

Více

R e ž i m c h o d u š k o l y - Z Š T l u m a č o v příloha č. 2 školního řádu

R e ž i m c h o d u š k o l y - Z Š T l u m a č o v příloha č. 2 školního řádu R e ž i m c h o d u š k o l y - Z Š T l u m a č o v příloha č. 2 školního řádu 1. Organizace pracovního dne ve škole A. Vstup do školy a zahájení vyučování žáci se ráno před vyučováním shromažďují před

Více

1. Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu

1. Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu PODROBNÝ POPIS ÚKONŮ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY Lázně Libverda 1. Pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu 1.1. Pomoc a podpora při podávání jídla a pití Úkon obnáší nakrájení stravy na sousta, ohřátí

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola. ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Š k o l n í ř á d Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona 561/2004

Více

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zdravotnictví. o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti. Předmět úpravy

106/2001 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zdravotnictví. o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti. Předmět úpravy 106/2001 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zdravotnictví o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle 108 odst. 1 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného

Více

Zkrácený Školní řád Základní školy a Praktické školy Gabriely Pelechové v Dolní Poustevně

Zkrácený Školní řád Základní školy a Praktické školy Gabriely Pelechové v Dolní Poustevně Zkrácený Školní řád Základní školy a Praktické školy Gabriely Pelechové v Dolní Poustevně Pedagogičtí pracovníci přicházejí na jednotlivá pracoviště školy nejdéle v 7,30 h. Žáci přicházejí nejdříve v 7,40

Více

KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem 400 01 ÚSTÍ NAD LABEM, MOSKEVSKÁ 15, P. O. Box 78

KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem 400 01 ÚSTÍ NAD LABEM, MOSKEVSKÁ 15, P. O. Box 78 KRAJSKÁ HYGIENICKÁ STANICE Ústeckého kraje se sídlem v Ústí nad Labem 400 01 ÚSTÍ NAD LABEM, MOSKEVSKÁ 15, P. O. Box 78 čj.: KHSUL 42767/2015 khsuese5a03d PROTOKOL o kontrole pořízený z kontroly vykonané

Více

Základní škola Litovel, Jungmannova 655 www.zsjl.cz. Školní řád. Vydaný dne 1.9. 2009 - 1 -

Základní škola Litovel, Jungmannova 655 www.zsjl.cz. Školní řád. Vydaný dne 1.9. 2009 - 1 - Školní řád Vydaný dne 1.9. 2009-1 - Obsah 1. Úvodní ustanovení... 2 2. Práva a povinnosti žáků... 2 Práva žáků...2 Povinnosti žáků...3 Docházka do školy...3 Režim výuky ve škole...4 Režim při akcích mimo

Více

ZÁKLADNÍ ANALÝZA RIZIK

ZÁKLADNÍ ANALÝZA RIZIK Obsah: ZÁKLADNÍ ANALÝZA RIZIK Příloha č. 5 Analýza rizik 1 ÚVOD... 2 1.1 Údaje o fakultě... 2 2 KRITÉRIA K HODNOCENÍ RIZIKA R=P X N X H... 3 2.1 Pravděpodobnost vzniku a existence rizika (P)... 3 2.2 Pravděpodobnost

Více

Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Bystřice pod Hostýnem

Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Bystřice pod Hostýnem Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Bystřice pod Hostýnem D O M O V N Í Ř Á D domova pro seniory Centrum pro seniory Zahrada, o. p. s., Tel. kontakt: 573 503 001,734 263 400, e-mail: reditelka@cspzahrada.cz,

Více

Ochrana před fyzickou zátěží (nařízení vlády 361/2007 Sb.)

Ochrana před fyzickou zátěží (nařízení vlády 361/2007 Sb.) Ochrana před fyzickou zátěží (nařízení vlády 361/2007 Sb.) celková fyzická zátěž (velké svalové skupiny, > 50 % svalové hmoty) lokální svalová zátěž (malé svalové skupiny končetiny) pracovní polohy (opakující

Více

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory ÚVOD Domácí řád upravuje pravidla života v domově, práva a povinnosti klientů v rámci domova, popisuje rozsah služeb poskytovaných s cílem vytvářet příznivé podmínky pro zabezpečení

Více

PŘÍKAZ DĚKANA č. 1/ 2004 Stanovení organizace zabezpečení bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci

PŘÍKAZ DĚKANA č. 1/ 2004 Stanovení organizace zabezpečení bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE DĚKANÁT MATEMATICKO - FYZIKÁLNÍ FAKULTY Praha 2, Nové Město, Ke Karlovu 3, PSČ 121 16 Telefon (spojovatelka) 2 2191 1111 V Praze dne 1.března 2004 PŘÍKAZ DĚKANA č. 1/ 2004 Stanovení

Více

Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace. Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10. Mgr. Jiří Šikl, ředitel školy

Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace. Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10. Mgr. Jiří Šikl, ředitel školy Základní škola Krucemburk, příspěvková organizace se sídlem Školní 440, Krucemburk, 582 66 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 2. ŠKOLNÍ ŘÁD Č.j.: Spisový znak Skartační znak 3 2/5/2015 A. 1. A10 Vypracoval: Schválil:

Více

Přijímaní a ukončení pobytu: Práva a povinnosti ţáků: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH

Přijímaní a ukončení pobytu: Práva a povinnosti ţáků: VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH VNITŘNÍ ŘÁD DOMOVA MLÁDEŢE SŠSPAS ZÁBŘEH 1. Domov mládeţe / dále jen DM / je součástí SŠSPaS. Je řízen ředitelem školy a jeho zástupcem v DM. - vedoucí vychovatelkou 2. Činnost a provoz DM se řídí školským

Více

Mateřská škola Sluníčko, Praha 9 Újezd nad Lesy, Polesná 1690, 190 16, IČO: 75113961, tel.:281011521, e-mail: huttova@mspolesna.

Mateřská škola Sluníčko, Praha 9 Újezd nad Lesy, Polesná 1690, 190 16, IČO: 75113961, tel.:281011521, e-mail: huttova@mspolesna. I. Informace o zařízení: PROVOZNÍ ŘÁD Směrnice pro škol.r. 2014/2015 Název školy Mateřská škola SLUNÍČKO Adresa školy Polesná 1690, Praha 9 Újezd nad Lesy Telefon 281011521 E-mail huttova@mspolesna.cz

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0914 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_10 Výchovný ústav, Střední škola Název školy:

Více

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče

Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD. Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Mateřská škola Nové Lublice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ ŘÁD Závaznost: Školní řád je závazný pro všechny zaměstnance MŠ a rodiče Vydal: Bc. Kamila Ščigelová Účinnost: 01. 09. 2013 A, Školní řád Mateřská

Více

Návod k použití. Důležitá bezpečnostní upozornění

Návod k použití. Důležitá bezpečnostní upozornění Návod k použití Gratulujeme Vám k nákupu spotřebiče Multicooker. Tento neocenitelný kuchyňský pomocník má šest funkcí: gril, pečení, smažení, vaření v páře, pomalé vaření a dušení. Před použitím si pečlivě

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola Litvínov-Hamr, Mládežnická 220, okres Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 21. PROVOZNÍ ŘÁD S/294/2015 Pedagogická rada projednala dne 26.8.2015 Směrnice nabývá platnosti

Více