Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik"

Transkript

1 Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik 3V & H, s.r.o. Prakšická Uherský Brod datum 13. října 2008 oprávněná úřední osoba Ing. Karel Březina Ing. Diana Tkadlecová číslo jednací KUZL 41771/2008 spisová značka KUSP ŽPZE-KB ROZHODNUTÍ o žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti 3V & H, s.r.o., pro zařízení Žárová zinkovna Uherský Brod. Krajský úřad Zlínského kraje, odbor životního prostředí a zemědělství (dále jen krajský úřad ) jako věcně a místně příslušný správní úřad podle 29 odst. 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, podle ustanovení 33 písm. a) zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (dále jen zákon o integrované prevenci), v platném znění, a podle zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů (dále jen správní řád), vydává podle ustanovení 13 odst. 3 zákona o integrované prevenci integrované povolení společnosti 3V & H, s.r.o., se sídlem Neradice 2324, Uherský Brod, PSČ , s přiděleným IČ pro zařízení: Žárová zinkovna Uherský Brod Identifikační údaje Název zařízení: Žárová zinkovna Uherský Brod Provozovatel zařízení: 3V & H, s.r.o., se sídlem Neradice 2324, Uherský Brod, PSČ , IČ Kategorie zařízení: 2.6. Zařízení na povrchovou úpravu kovů a plastů s použitím elektrolytických nebo chemických postupů, je-li objem lázní větší než 30 m 3

2 - 2 - Umístění zařízení: Kraj: Zlínský Obec: Uherský Brod Katastrální území: Uherský Brod Parc. č. : 3463/93, 3722/127 Popis zařízení a s ním přímo spojených činností a) Technické a technologické jednotky podle přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci Mořírna Projektovaná kapacita náplní chemicky aktivních van zařazených technologicky za sebou činí 162 m 3. Zařízení tvoří: Repasní vana pro odzinkování vstupního hutního materiálu s projektovanou kapacitou užitného objemu náplně 32,4 m % roztoku HCl. Vana není vyhřívána. Po nasycení repasní lázně Fe a Zn je roztok ZnCl 2 odvážen k využití smluvním odběratelem. Odmašťovací vana s projektovanou kapacitou užitného objemu 32,4 m 3 slouží k odstranění mastnot z povrchu materiálu ve slabě kyselém roztoku Star Rapid při teplotě cca 40 C. Usazené kaly ve vaně jsou zneškodňovány smluvním odběratelem. Oplachová vana po odmašťování s projektovanou kapacitou objemu 32,4 m 3 je určena k odstranění reziduí z povrchu výrobků, a to jak zbytků odmašťovací lázně, tak i emulgované a suspendované nečistoty. Jejím úkolem je snížení množství přenášeného odmašťovadla do mořící lázně. 3 mořící vany s projektovanou kapacitou 3 x 32,4 m 3 jsou určeny k odstranění zbytku okují z povrchu materiálu. Pro moření se používá vodného roztoku HCl se vstupní koncentrací % HCl při teplotě do 40 C. Po nasycení mořícího roztoku železem na obsah cca g.l -1 se lázeň přečerpá do sběrné nádrže, ze které se pak v přepravních prostředcích odveze k externímu odstranění. 3 oplachové vany po moření s objemem 3 x 32,4 m 3 slouží k očištění povrchu materiálu, který je procesem v mořících lázních s obsahem kyseliny chlorovodíkové silně kyselý a obsahuje na povrchu velké množství železa a sloučenin jeho solí. Obsahy van budou dle koncentrací Fe zpětně střídavě využívány a napouštěny čerstvou vodou. Nasycené nevyužitelné kyselé oplachové vody budou v přepravních prostředcích odvezeny k externímu odstranění. Tavidlová vana s projektovanou kapacitou 32,4 m 3 slouží k aktivaci povrchu materiálu před pozinkováním v mírně kyselém roztoku tavidel (směs ZnCl 2 a NH 4 Cl) při teplotě cca 60 C. Kal ze dna vany je periodicky odstraňován smluvním partnerem. Odsávání a čištění vzdušiny z mořírny bude prováděno protiproudým vodním absorbérem, určeným k zachycování exhalací z van pro repasi, odmašťování, moření a nanášení tavidla. Vyčištěná vzdušina bude vypouštěna výduchem do ovzduší.

3 - 3 - Zinkovna (zinkovací část) zahrnuje: Zinkovací pec se zakapotovanou vanou s projektovanou kapacitou 3 t pozinkovaného materiálu za hodinu a objemem náplně zinkovací taveniny cca 36 m 3 obsahujícího minimálně 98,5 % kovového zinku s hmotností 252 t. Topný systém vany tvoří nepřímý ohřev 2 ks vysokorychlostních plynových průmyslových hořáků na zemní plyn o max. tepelném výkonu 1,7 MW. Spaliny z hořáků jsou z pece vyvedeny propojovacím kanálem přes výměník spaliny/voda pro otop lázní v chemicko technologické mořící části zinkovny do ovzduší. Odsávání a čištění znečištěné vzdušiny z prostoru nad zinkovací vanou bude prováděno pomocí filtrační stanice FVU 400.I, sestavené ze dvou průmyslových textilních kapsových filtrů typu FVU 200.I. b) Technické a technologické jednotky mimo rámec přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 Sb., Horkovzdušná komorová sušárna s projektovanou hodinovou kapacitou 3 t dílců je určena k dokonalému vysušení tavidla na povrchu zboží před zinkováním. Sušení materiálu po expozici v tavidle probíhá v sušárně s teplotou vzdušiny do 90 C. Pro vytápění sušárny je využito přímého ohřevu hořáky na zemní plyn s max. tepelným výkonem 500 kw t. Spaliny z ohřevu sušárny jsou vyvedeny bez čištění výduchem do ovzduší. Chladící vana s projektovaným objemem 32,4 m 3 je určena pro chlazení kusového zboží po jeho pozinkování. Chladícím médiem je voda. Následně jsou pozinkované díly chlazeny vzduchem. c) Přímo spojené činnosti Skladování a logistika surovin a výrobků zahrnuje dopravu zboží k pozinkování, jeho kontrolu, navěšování zboží na transportní závěsy, závěrečné vyvěšování po ukončení procesu pozinkování a uskladnění výrobků před expedicí. Skladování a logistika chemických látek zahrnuje uskladnění základních chemických látek nezbytných pro výrobu ve skladech a jejich odběr ke spotřebě. Měření a regulace obsahuje řízení, kontrolu a monitoring dodávek energií pro výrobu. Vytápění, větrání a vzduchotechnika zahrnuje vytápění van technologické části moření pomocí horké vody z výměníku využívajícího odpadní teplo spalin ohřevu zinkovací vany. Pro nepřímý ohřev zinkovací vany jsou navrženy 2 kusy plynových průmyslových hořáků o celkovém instalovaném tepelném výkonu cca kw. Pro přímý ohřev komorové sušárny v mořírně budou instalovány plynové hořáky o celkovém instalovaném tepelném výkonu cca 500 kw. K vytápění administrativní budovy je navržen plynový teplovodní kotel typu Buderus o tepelném výkonu 35 kw t. K vytápění haly je plánována instalace deseti plynových teplovzdušných agregátů (2 x 29 kw t a 8 x 90 kw t ). Požární signalizace a hašení je zajištěno ručními hasícími přístroji. Rozvod elektrické energie je zajišťován z distribuční sítě společnosti Slovácké strojírny, akciová společnost. Průmyslový rozvod zemního plynu pro hořáky nepřímého ohřevu zinkovací vany, přímého ohřevu komorové sušárny, kotle pro vytápění administrativní části a plynové teplovzdušné agregáty, je napojen na veřejnou distribuční síť.

4 - 4 - Rozvod pitné a užitkové vody je redukován pouze na rozvod pitné vody, která je používána i v technologii zinkovny. Odvod dešťových odpadních vod bude zajištěn vybudováním oddílné kanalizace, která odvede jak dešťové vody, tak i splaškové vody do centrální jednotné kanalizační sítě společnosti Slovácké strojírny, akciová společnost. Slovácké strojírny připravují rekonstrukci jednotné kanalizační sítě a její rozdělení na dešťovou a splaškovou část. Kanalizace zinkovny bude umožňovat pozdější napojení na novou oddílnou kanalizaci. Odvod průmyslových odpadních vod vznikajících technologickou předúpravou materiálu, budou při výměně znečištěných lázní odváženy specializovanou firmou k jejich ekologickému odstranění jako odpad. V provozu zinkovny nebudou vznikat žádné technologické odpadní vody, které by byly vypouštěny do kanalizace nebo vodního toku. Odvoz a shromažďování odpadů bude prováděn v souladu se zákonem o odpadech a POH původce. Údržba technologie je prováděna interně vlastní údržbou, pouze v případě nutnosti bude osloven externí dodavatel. Monitoring a měření obsahující způsob plánování a zjišťování koncentrací znečišťujících látek ze zinkovny v jednotlivých složkách životního prostředí bude zajišťován dodavatelsky na základě výběrového řízení. Krajský úřad stanovuje právnické osobě 3V & H, s.r.o., se sídlem Neradice 2324, Uherský Brod, PSČ , s přiděleným IČ , jako provozovateli zařízení Žárová zinkovna Uherský Brod podle 13 odst. 3 písm. d) zákona o integrované prevenci tyto závazné podmínky provozu zařízení podle požadavků 13 odst. 4 písm. a) až k) zákona o integrované prevenci a v souladu s požadavky - zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů (zákon o odpadech), ve znění pozdějších předpisů a jeho prováděcích předpisů, - zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů a jeho prováděcích předpisů, - zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší), ve znění pozdějších předpisů a jeho prováděcích předpisů, - dalších souvisejících právních předpisů, a na základě údajů, obsažených v předložené žádosti o integrované povolení, předložených dokumentů pro provoz zařízení, provozního řádů, připomínek účastníků řízení a příslušných správních úřadů. V těchto podmínkách jsou zahrnuty podmínky uvedené ve vyjádření příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví, které se dotýkají zájmů chráněných podle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví, popř. požadavky k ochraně životního prostředí uvedené ve stanovisku k posouzení vlivů na životní prostředí podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), v platném znění a podmínky stanovené na základě dalších zákonů platných na úseku životního prostředí.

5 Emisní limity 1.1. Ovzduší Posuzované zařízení Žárová zinkovna Uherský Brod společnosti 3V & H, s.r.o. je na základě svých projektovaných kapacit ve smyslu přílohy č. 1 nařízení vlády č. 615/2006 Sb., dle bodu Nanášení ochranných povlaků z roztavených kovů a dle bodu 2.6. Povrchová úprava kovů mořírna, zařazeno do kategorie velkých zdrojů znečišťování ovzduší. 1) Dodržovat emisní limity uvedené v následujících tabulkách Tabulka Emisní zdroj Závazné emisní limity pro chemicko technologickou část zinkovny (Mořírnu) Látka nebo ukazatel Emisní limity podle platné legislativy (mg/m 3 ) Závazný emisní limit (mg/m 3 ) TZL 50 1) 10 Mořírna (protiproudý vodní absorbér) Výduch č. 1 Velký zdroj znečišťování ovzduší HCl Cl a jeho anorg. sloučeniny jako Cl 10 1) od ) do Amoniak a soli amonné jako NH ) 10 Od do (bez závislosti na hmotnostním toku) 20 (bez závislosti na hmotnostním toku) 1) 2) nařízení vlády č. 615/2006 Sb., příloha č. 1, bod 2.6 vyhláška č. 356/2002 Sb., příloha č. 1, body 1.6 a 8.14 Pro TZL a HCl specifické emisní limity znamenají koncentraci příslušné látky ve vlhkém plynu za normálních stavových podmínek (vztažné podmínky B). Jednorázové měření emisí TZL a HCl bude prováděno ve smyslu 8 odst. (2) písm. b) vyhlášky č. 356/2002 Sb. 1 x za kalendářní rok, ne dříve než po uplynutí 6 měsíců od data předchozího měření. Pro Cl a NH 3 obecné emisní limity znamenají koncentraci příslušné látky ve vlhkém plynu za normálních stavových podmínek (vztažné podmínky B). Jednorázové měření emisí Cl a NH 3 bude prováděno 1 x za kalendářní rok, ne dříve než po uplynutí 6 měsíců od data předchozího měření.

6 - 6 - Tabulka Emisní zdroj Závazné emisní limity pro Zinkovnu ohřev zinkovací lázně Látka nebo ukazatel Emisní limity podle platné legislativy (mg/m 3 ) Závazný emisní limit (mg/m 3 ) Ohřev zinkovací lázně (bez čištění vzdušiny s rekuperací tepla spalin) Výduch č. 3 velký zdroj znečišťování ovzduší NO ) 400 TZL 50 1) 50 1) nařízení vlády č. 615/2006 Sb., příloha č. 1, bod Pro NO 2 a TZL specifické emisní limity znamenají koncentraci příslušné látky v suchém plynu za normálních podmínek (vztažné podmínky A). Jednorázové měření emisí NO 2 a TZL bude prováděno ve smyslu 8 odst. (2) písm. b) vyhlášky č. 356/2002 Sb. 1 x za kalendářní rok, ne dříve než po uplynutí 6 měsíců od data předchozího měření. Tabulka ) Emisní zdroj Zinkovací pec (filtrační stanice FVU 400.I s kapsovými textilními filtry) Výduch č. 2 Velký zdroj znečišťování ovzduší Závazné emisní limity pro Zinkovnu zinkovací pec Látka nebo ukazatel nařízení vlády č. 615/2006 Sb., příloha č. 1, bod Emisní limity podle platné legislativy (mg/m 3 ) Závazný emisní limit (mg/m 3 ) Zn 10 1) 10 Pro Zn specifický emisní limit znamená koncentraci příslušné látky za obvyklých provozních podmínek (vztažné podmínky C). Jednorázové měření emisí Zn bude prováděno ve smyslu 8 odst. (2) písm. b) vyhlášky č. 356/2002 Sb. 1 x za kalendářní rok, ne dříve než po uplynutí 6 měsíců od data předchozího měření.

7 - 7 - Tabulka ) Emisní zdroj Ohřev horkovzdušné sušárny (bez čištění vzdušiny) Výduch č. 4 Střední zdroj znečišťování ovzduší Závazné emisní limity pro Zinkovnu otop horkovzdušné sušárny (přímý ohřev hořáky na ZP o max. tepelném výkonu 500 kw t ) Látka nebo ukazatel TZL NO x jako NO 2 CO Emisní limity podle platné legislativy (mg/m 3 ) 200 1) (při hmotnostním toku TZL 2,5 kg/h a menším) 500 1) (při hmotnostním toku oxidů větším než 10 kg/h) 800 1) (při hmotnostním toku CO větším než 10 kg/h) Závazný emisní limit (mg/m 3 ) 10 (bez stanovení hmot. toku) 100 (bez stanovení hmot. toku) 100 (bez stanovení hmot. toku) dle 3, odst. (3), písm. a) nařízení vlády č. 615/2006 Sb. stanoveny obecné EL dle přílohy č. 1 vyhlášky č. 356/2002 Sb. Pro TZL, NO 2 a CO obecné emisní limity znamenají koncentraci příslušné látky ve vlhkém plynu za normálních podmínek (vztažné podmínky B). Jednorázové měření emisí TZL, NO 2 a CO bude prováděno ve smyslu 8 odst. (2) písm. d) vyhlášky č. 356/2002 Sb. 1 x za 5 kalendářních roků, ne dříve než po uplynutí 30 měsíců od data předchozího měření. Tabulka Závazné emisní limity pro vytápění administrativní budovy haly Zinkovny plynový teplovodní kotel Buderus s hořáky na zemní plyn o tepelném výkonu 35 kw t pro vytápění haly Zinkovny teplovzdušné agregáty s hořáky na zemní plyn Emisní zdroj Plynový kotel Buderus (35 kw t ) Látka nebo ukazatel Minimální účinnost spalování Emisní limity podle platné legislativy (mg/m 3 ) Závazný emisního limit (mg/m 3 ) 89 % 1) 89 % 1) Teplovzdušné agregáty (2 x 29 kw t a 8 x 90 kw t ) 500 1) (bez čištění vzdušiny) CO ref. (ref. obsah O Výduch nedefinován 2 3 %) Malý zdroj znečišťování ovzduší nařízení vlády č. 146/2007 Sb., příloha č.7, bod 1 a Specifický emisní limit pro CO ref. znamená vypočtenou hodnotu koncentrace příslušné látky v suchém plynu za normálních podmínek z hodnoty naměřené koncentrace CO měř. ve spalinách s referenčním obsahem O 2 3 % (vztažné podmínky A).

8 - 8-2) Provozovatel předloží Krajskému úřadu Zlínského kraje, odboru životního prostředí a zemědělství, v termínu do 3 měsíců od zahájení zkušebního provozu zařízení Žárová zinkovna Uherský Brod protokoly z jednorázového měření emisí znečišťujících látek nového zdroje Voda Odpadní vody Odpadní vody technologické Technologické vody vznikající při předúpravě materiálu, budou při výměně znečištěných lázní odváženy specializovanou firmou k jejich ekologickému odstranění jako odpad. V provozu zinkovny nebudou vznikat žádné technologické odpadní vody, které by byly vypouštěny do kanalizace nebo vodního toku. Odpadní vody splaškové Odpadní komunální vody ze sociálních zařízení jsou svedeny v areálu zinkovny do oddílné splaškové kanalizace a jsou zaústěny do centrální jednotné kanalizační sítě společnosti Slovácké strojírny, a.s Srážkové vody Srážkové vody jsou v areálu zinkovny svedeny oddílnou kanalizací a jsou zaústěny do centrální jednotné kanalizační sítě společnosti Slovácké strojírny, a.s. Poznámka: Slovácké strojírny připravují rekonstrukci jednotné kanalizační sítě a její rozdělení na dešťovou a splaškovou část. Oddílná kanalizace zinkovny bude umožňovat pozdější napojení na novou oddílnou kanalizaci Pitná voda Odběr pitné vody je zajištěn z vodovodního řadu společnosti Slovácké strojírny, a.s. na základě smlouvy Užitková technologická voda Pro technologickou potřebu se používá pitná voda. Technologická voda bude sloužit k doplňování a zakládání lázní (mořící, tavidlová a repasní), chlazení, oplach, čistění van a bude médiem pro protiproudý vodní absorbér i pro vyhřívání van.

9 Hluk, vibrace a neionizující záření a) Hluk Plnit nejvyšší přípustnou ekvivalentní hladinu akustického tlaku A ve venkovním chráněném prostoru pro denní dobu 50 db (A), pro noční dobu 40 db (A). b) Vibrace a neionizující záření Nerelevantní. 2. Opatření k vyloučení rizik možného znečišťování životního prostředí a ohrožování zdraví člověka pocházejících ze zařízení po ukončení jeho činnosti Tři měsíce před plánovaným ukončením provozu bude předložen povolovacímu orgánu plán postupu ukončení provozu podléhající schválení všemi dotčenými orgány. Podmínky pro ukončení provozu zařízení: - zajistit oddělené demontování využitelných částí zařízení tak, aby je bylo možné předat k využití, - části, mající charakter nebezpečného odpadu, shromažďovat odděleně a zajistit předání oprávněné osobě, - nespotřebované provozní hmoty a pomocné chemické látky řízeně spotřebovat, nebo předat k využití, případně k odstranění, - uvést území do stavu, který umožní jeho využití k jinému účelu (asanace a případná dekontaminace zařízení a geologického prostředí a zajištění odstranění surovin a odpadů), - výše uvedené podmínky budou krajským úřadem uloženy provozovateli ke splnění po oznámení o ukončení provozu a po projednání a schválení Plánu postupu ukončení provozu a to v dostatečném časovém předstihu před ukončením provozu. 3. Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka a životního prostředí při nakládání s odpady a) Veškeré nakládání s odpady provádět v souladu s platnou legislativou na úseku odpadového hospodářství b) Uděluje se souhlas podle 16 odst. 3 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, k nakládáním s nebezpečnými odpady (NO), a to k jejich třídění a shromažďování, které vznikají při podnikatelské činnosti povrchové úpravy kovů.

10 Seznam nebezpečných odpadů Kat. číslo Název odpadu Odpadní barvy a laky obsahující organická rozpouštědla nebo jiné nebezpečné látky Kyselý mořící roztok Oplachové vody obsahující nebezpečné látky Odpady z odmašťování obsahující nebezpečné látky Pevný odpad z čištění plynu Upotřebené tavidlo Odpady jinde neuvedené Nechlorované hydraulické minerální oleje Nechlorované minerální motorové, převodové a mazací oleje Jiné motorové, převodové a mazací oleje Obaly obsahující zbytky nebezpečných látek nebo obaly těmito látkami znečištěné Absorpční činidla, filtrační materiály (včetně olejových filtrů jinak blíže neurčených), čisticí tkaniny a ochranné oděvy znečištěné nebezpečnými látkami Olověné akumulátory Zářivky a jiný odpad obsahující rtuť Vyřazené elektrické a elektronické zařízení obsahující nebezpečné látky neuvedené pod čísly a c) Pokud vzniknou při provozu zařízení další nebezpečné odpady, neuvedené v tomto seznamu, bude tato skutečnost oznámena krajskému úřadu do tří pracovních dnů od vzniku odpadu. Pokud krajský úřad vyhodnotí, že nedošlo k významné změně technologických postupů vedoucí ke změně integrovaného povolení, vztahuje se integrované povolení také na nakládání s tímto nebezpečným odpadem, a to za dodržení podmínek, uvedených v integrovaném povolení ustanovení zákona o odpadech a jeho prováděcích předpisů. V opačném případě bude provozovatel vyzván k podání žádosti o změnu IP. d) Třídit komunální odpad na jeho využitelné složky, zejména papír, sklo a plast. e) Provozovatel je povinen dle 44 odst. (1) a (4) zákona o odpadech jako původce odpadů zpracovat POH do 1 roku od dosažení produkce odpadů nad stanovený limit, který bude v souladu s POH kraje. f) Provozovatel naplňuje podmínky 15 zákona o odpadech a je povinen zajistit odborné nakládání s odpady prostřednictvím odborně způsobilé osoby odpadového hospodáře. g) Doklady o ustanovení odpadového hospodáře budou krajskému úřadu před uvedením zařízení do zkušebního provozu.

11 Podmínky zajišťující ochranu zdraví člověka, zvířat a ochranu životního prostředí, zejména ochranu ovzduší, půdy, lesa, podzemních a povrchových vod, přírody a krajiny a) Při provozu zařízení musí být učiněna taková opatření, aby závadné látky nevnikly do povrchových nebo podzemních vod a veškerých zdrojů podzemních vod v zájmové oblasti. b) Plochy, na kterých dochází k manipulaci se závadnými látkami, musí být odděleny od ostatních nekontaminovaných ploch a odkanalizovány do jímky. c) Provozovat zařízení v souladu se schváleným havarijním plánem pro případ úniku vodě závadných látek. 5. Další zvláštní podmínky ochrany zdraví člověka a životního prostředí, které úřad shledá nezbytnými s ohledem na místní podmínky životního prostředí a technickou charakteristiku zařízení a) Prověřovat vodotěsnost nádrží (havarijních jímek, nádrží na odpadní vodu, záchytných jímek pod technologickými vanami atd.) v termínech určených zákonem č. 254/2001 Sb. b) Provozovatel prokazatelně 1 x ročně zajistí školení svých zaměstnanců v oblasti životního prostředí. 6. Podmínky pro hospodárné využívání surovin a energie a) Sledovat 1 x měsíčně specifické spotřeby energie, surovin a vody. O výsledcích vést dokumentaci a jedenkrát ročně provést vyhodnocení. V případě zvyšování spotřeb energie a vody navrhnout a realizovat opatření po dohodě s krajským úřadem. b) Úspory ve spotřebě pitné vody jako vody technologické (využívání oplachové vody po moření při přípravě nové náplně mořících van a repasní lázně). c) Materiálové využití odpadů s obsahem Zn ( tvrdý zinek a zinkový popel ) při recyklaci kovu. d) Využití odpadního tepla spalin z plynového ohřevu zinkovací pece rekuperací tepla spaliny/voda či spaliny/vzduch pro technologický ohřev náplně van mořírny a teplého vzduchu sušárny. 7. Opatření pro předcházení haváriím a omezování jejich případných následků a) Provozovat zařízení v souladu s provozním řádem havarijním řádem a technickými podmínkami daného zařízení b) Chemické látky a přípravky, které mají nebezpečnou vlastnost, žíravost nebo jsou toxické, budou skladovány tak, aby bylo zabráněno jejich úniku (sklady těchto látek budou uzavřeny a vybaveny záchytnými jímkami). Přípravky na bázi kyselin a zásad nesmí být skladovány společně.

12 Postupy nebo opatření pro provoz týkající se situací odlišných od podmínek běžného provozu (například uvedení zařízení do provozu, poruchy zařízení, krátkodobá přerušení provozu zařízení), při kterých může vzniknout nebezpečí ohrožení životního prostředí nebo zdraví člověka Provozovatel zařízení bude dodržovat veškerá opatření týkající se provozu odlišného od běžného, která jsou zahrnuta v platném havarijním plánu pro případ úniku látek závadných vodám a provozním řádu. 9. Způsob monitorování emisí a přenosů, případně technických opatření, včetně specifikace metodiky měření, včetně jeho frekvence, vedení záznamů o monitorování Způsob sledování jednotlivých látek je navržen v kapitole 1. emisní limity tohoto integrovaného povolení. První měření emisí bude provedeno do 3 měsíců od uvedení zařízení do provozu. 10. Opatření k minimalizaci dálkového přemisťování znečištění či znečištění překračujícího hranice států a k zajištění vysoké úrovně ochrany životního prostředí jako celku Není stanoveno. Provoz není zdrojem dálkového přenosu znečištění. 11. Postup vyhodnocování plnění podmínek integrovaného povolení Provozovatel zařízení je povinen podle příslušných právních předpisů: - předložit dílčí roční zprávu plnění podmínek integrovaného povolení, včetně zprávy z monitoringu a protokolů měření, vždy k následujícího roku, - ohlásit KÚ Zlínského kraje plánovanou změnu zařízení, - neprodleně hlásit dotčeným orgánům všechny mimořádné situace, havárie zařízení a havarijní úniky znečišťujících látek ze zařízení do životního prostředí.

13 Požadavky k ochraně životního prostředí uvedené ve stanovisku k posouzení vlivů na životní prostředí Podmínky jsou převzaty ze stanoviska k posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí, č.j /ENV/08, ze dne ) Provádět pravidelnou kontrolu a údržbu ochranných prvků k zamezení úniku látek nebezpečných vodám (nepropustné podlahy, jímky, odlučovače ropných látek). 2) Při manipulaci s látkami nebezpečnými vodám musí být zajištěny sanační materiály pro okamžité použití a pracovníci proškoleni. 3) Pro fázi provozu zpracovat Havarijní plán pro látky závadné vodám ve smyslu vyhlášky č. 450/2005 Sb. 13. Podmínky uvedené ve vyjádření (stanovisku) příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví Nejsou navrženy. Tímto rozhodnutím se schvaluje: - Havarijní plán pro areál Žárové zinkovny Uherský Brod, datum zpracování: prosinec Provozní řád Žárová zinkovna Uherský Brod, datum zpracování: Tímto integrovaným povolením jsou nahrazena tato rozhodnutí, stanoviska, vyjádření a souhlasy vydávána podle zvláštních právních předpisů - povolení staveb zvláště velkých, velkých a středních stacionárních zdrojů podle 17 odst. 1 písm. c) zákona č. 86/2002 Sb., o ochraně ovzduší a o změně některých dalších zákonů (zákon o ochraně ovzduší), ve znění pozdějších předpisů - povolení k uvedení zvláště velkých, velkých a středních stacionárních zdrojů do zkušebního i trvalého provozu podle 17 odst. 1 písm. d) zákona o ochraně ovzduší - povolení vydání souboru technickoprovozních parametrů a technickoorganizačních opatření k zajištění provozu stacionárního zvlášť velkého zdroje znečišťování ovzduší (dále provozní řád) podle 17 odst. 2 písm. g) zákona o ochraně ovzduší - souhlas k nakládání s nebezpečnými odpady podle 16 odst. 3 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů (zákon o odpadech), ve znění pozdějších předpisů - schválení havarijního plánu podle 39 odst. 2 písm. a) č. 254/2001 Sb. o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů

14 Podmínky stanovené tímto integrovaným povolením jsou nadřazeny povinnostem stanoveným v havarijních a provozních řádech. Neobsahuje-li integrované povolení konkrétní způsoby a metody zjišťování, podmínky a povinnosti, postupuje se podle příslušných právních předpisů. Není-li uvedeno jinak, platí termín plnění závazných podmínek od uvedení zařízení do provozu. Odůvodnění: Krajský úřad Zlínského kraje obdržel dne žádost společnosti 3V & H, s.r.o., se sídlem Neradice 2324, Uherský Brod, PSČ , s přiděleným IČ , o vydání integrovaného povolení podle ustanovení 3 zákona o integrované prevenci pro zařízení Žárová zinkovna Uherský Brod. Tímto dnem bylo ve věci zahájeno správní řízení o vydání integrovaného povolení v souladu s ustanovením 44 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu, ve znění pozdějších předpisů a v souladu s ustanoveními zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci v platném znění. Jedná se o zařízení v kategorii průmyslových činností 2.6. Zařízení na povrchovou úpravu kovů a plastů s použitím elektrolytických nebo chemických postupů, je-li objem lázní větší než 30 m 3, dle přílohy č. 1 zákona o integrované prevenci. Dne byla žádost postoupena účastníkům řízení, příslušným správním úřadům a byly zveřejněny údaje žádosti na portálu veřejné správy ( a na úřední desce krajského úřadu Zlínského kraje a města Uherský Brod po dobu 30 dnů. Na základě 11 odst. 1 si krajský úřad vyžádal vyjádření odborně způsobilé osoby, CENIA Agentura integrované prevence. V dané lhůtě se k žádosti vyjádřili ČIŽP OI Brno dopisem ze dne , Městský úřad Uherský Brod, odbor životního prostředí a zemědělství stanoviskem ze dne a Povodí Moravy, s.p. stanoviskem ze dne Krajský úřad obdržel dne vyjádření k výše uvedené žádosti od společnosti SIGNUM spol. s r.o.ze dne (podáno ). Všechna uvedená vyjádření a písemné připomínky jsou přílohou spisu, který je uložen na krajském úřadě. Krajský úřad obdržel vyjádření od odborně způsobilé osoby dne a dne bylo nařízeno ústní jednání k projednání žádosti. Ústní jednání proběhlo dne a z jednání byl pořízen písemný protokol. Účastníci ústního jednání byli seznámeni s obdrženými podklady a během projednávání žádosti jim bylo umožněno do těchto podkladů nahlédnout. Požadavky a připomínky vyhodnocené krajským úřadem jako odůvodněné, s přihlédnutím k vyjádření odborně způsobilé osoby, byly zahrnuty do podmínek rozhodnutí. V ostatních případech jsou uvedeny důvody, proč zahrnuty nebyly.

15 Vypořádání s připomínkami účastníků řízení a příslušných správních úřadů k žádosti o změnu integrovaného povolení Krajský úřad obdržel stanoviska od: ČIŽP OI Brno, zn. 47/IPP/ /08/BLV, ze dne Městského úřadu Uherský Brod, odbor životního prostředí a zemědělství, č.j. OŽP/2700/08/So, ze dne Povodí Moravy, s.p., č.j.: PM033655/ /Pi ze dne bez připomínek Společnost SIGNUM spol. s r.o. ze dne Vypořádání s připomínkami ČIŽP OI Brno Dne jsme obdrželi oznámení o zahájení řízení ve věci vydání integrovaného povolení pro zařízení Žárová zinkovna Uherský Brod, vypracované podle zákona č. 76/2002 Sb. 1. Zhodnocení návrhu závazných podmínek provozu zařízení (kapitola 13 žádosti): Výduch č. 1, odsávání mořících lázní, lze dle ust. 3 odst. 1 nařízení vlády č. 615/2006 Sb. v platném a účinném znění zařadit jako velký zdroj znečišťování ovzduší uvedený v příloze č. 1 v bodě 2.6. Povrchová úprava kovů, plastů a jiných nekovových předmětů procesní vany. Výduch č. 2, odsávání zinkovací lázně, lze dle ust. 3 odst. 1 nařízení vlády č. 615/2006 Sb. v platném a účinném znění zařadit jako velký zdroj znečišťování ovzduší uvedený v příloze č. 1 v bodě Nanášení ochranných povlaků z roztavených kovů procesní vany Žárové pokovování zinkem. Výduch č. 3, ohřev zinkovací lázně lze dle ust. 4 odst. 5 písm. c) zákona č. 86/2002 Sb. v platném a účinném znění zařadit jako střední zdroj znečišťování ovzduší nepřímý ohřev. Výduch č. 4, horkovzdušná suška, lze dle ust. 3 odst. 3 nařízení vlády č. 615/2006 Sb. v platném a účinném znění zařadit jako střední zdroj znečišťování ovzduší přímý ohřev. Vytápění haly lze dle ust. 4 odst. 5 písm. c) zákona č. 86/2002 Sb. v platném a úplném znění zařadit jako střední zdroj znečišťování ovzduší nepřímý ohřev. Vytápění administrativní budovy lze dle ust. 4 odst. 5 písm. d) zákona č. 86/2002 Sb. v platném a úplném znění zařadit jako malý zdroj znečišťování ovzduší nepřímý ohřev. Dle ust. 11 odst. 2 zákona č. 86/2002 Sb. v platném znění má provozovatel povinnost zpracovat provozní řád pro zdroje odsávání mořících lázní a odsávání zinkovací lázně. ČIŽP OI Brno požaduje opravit v provozním řádu nesprávné kategorie zdrojů znečišťování ovzduší a nesprávné emisní limity v kapitolách , , , 5.4., a to ve smyslu výše uvedených výroků ke kategorizaci předmětných zdrojů. Emisní limity těchto zdrojů pak jsou stanoveny jako u spalovacích zdrojů na zemní plyn, u horkovzdušné sušárny pak vzhledem k přímému procesnímu ohřevu ČIŽP OI Brno doporučuje KÚ Zlínského kraje zvážit možnost obecných emisních limitů. Na základě údajů v žádosti o vydání integrovaného povolení z ČIŽP OI Brno sděluje, že s realizací výše uvedeného záměru souhlasí. Upozornění, na jejichž základě ČIŽP OI Brno souhlasí se závěry posudku: - Je třeba změnit kategorizaci a požadované emisní limity dle výše uvedených výroků o kategorizaci.

16 Návrh dalších závazných podmínek: Zabezpečit dle odpadového zákona shromažďování a soustřeďování hlavně nebezpečných odpadů před jejich odvozem externí firmou. Řešeno na ústním jednání. Na ústním jednání provozovatel předložil změnu stanoviska ČIŽP OI Brno č.j. ČIŽP/47/OOO/ /08/BMP ze dne , kterým se mění kategorizace výduchu č. 3: Výduch č. 3, ohřev zinkovací lázně lze dle ust. 3 odst. 1 nařízení vlády č. 615/2006 Sb. v platném a účinném znění zařadit jako součást velkého zdroje znečišťování ovzduší (zinkovací lázeň) uvedený v příloze č. 1 v bodě Nanášení ochranných povlaků z roztavených kovů procesní vany technologický ohřev van. Dne 10.10,.2008 provozovatel předložil stanoviska ČIŽP OI Brno č.j. ČIŽP/47/OOO/ /08/BMP ze dne , kterým se mění kategorizace zdrojů vytápění haly K vytápění haly je plánována instalace deseti plynových teplovzdušných agregátů (2x 29kW a 8x 90kW), celkový tepelný výkon bude činit cca 778 kw. Jedná se tedy o 11 zdrojů znečišťování ovzduší. Dle ust. 4 odst.5 písm. d) zákona č.86/2002 Sb. v platném a účinném znění se tedy bude jednat o malé zdroje znečišťování ovzduší - nepřímý ohřev. Všechny tyto připomínky ČIŽP jsou zohledněno v kap. 1, 3 a 6 tohoto integrovaného povolení Vypořádání s připomínkami a zemědělství Městského úřadu Uherský Brod, odboru životního prostředí Vodní hospodářství Z hlediska zájmů chráněných zákonem č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů )vodní zákon) v platném znění, není k předložené PD námitek. Dokumentace neobsahuje vodní dílo. Před povolením užívání stavby je však nutno předložit dle 39 odst. 2 zákona o vodách ke schválení plán opatření pro případ havárie vypracovaný v souladu s vyhláškou č. 450/2005 Sb. Havarijní plán byl součástí žádosti včetně souhlasného vyjádření Povodí Moravy, s.p. a je schválen tímto integrovaným povolením Odpadové hospodářství bez připomínek Ochrana ovzduší bez připomínek Ochrana zemědělského půdního fondu není dotčeným orgánem státní správy Ochrana přírody a krajiny bez připomínek Lesní hospodářství není dotčeným orgánem státní správy Vypořádání s připomínkami společnosti SIGNUM sol. s r.o. Vážené dámy, vážení pánové, společnost SIGNUM spol. s r. o., se sídlem Hustopeče, Nádražní 41, okres Břeclav, identifikační číslo , zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně, v oddílu C, vložka 1199, jejímž jménem jedná její jednatel, pan František Studénka (dále jen společnost SIGNUM ), tímto podle 8 odst. 2 věta třetí zákona č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování

17 znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů (zákon o integrované prevenci) podává ke Krajskému úřadu Zlínského kraje, Odboru životního prostředí a zemědělství jako věcně a místně příslušnému správnímu úřadu následující vyjádření k žádosti společnosti 3V & H, s. r. o., se sídlem Uherský Brod, Neradice 2324, PSČ , identifikační číslo (dále jen společnost 3V & H nebo žadatel ), o vydání integrovaného povolení pro zařízení Žárová zinkovna Uherský Brod (dále též IP ): a) Všechny vany chemicko-technologické části jsou umístěny v nepropustné havarijní jímce o záchytném objemu 120 m 3 (viz str. 11 a 34 žádosti o vydání IP). Zde je také uvedeno, že součet objemů lázní aktivních van (1x odmašťovací vana, 3x mořící vana, 1x tavidlová vana) představuje 162 m 3. Při běžných úkapech je pochopitelně objem havarijní jímky zcela dostatečný, avšak při celkové havárii zařízení chemicko-technologické části je tato havarijní jímka již kapacitně nevyhovující, zvláště pokud budou média z aktivních van (162 m 3 ) ještě naředěna obsahem 4 oplachových vana 1 odzinkovací repasní vany (celkově až 324 m 3 ). Dále nejsou uvedeny podrobnosti k havarijní jímce, není zřejmé, jak bude v konečné podobě zajištěna její nepropustnost. K tomu je na str. 34 uvedena pouze stručná informace, že záchytná jímka bude betonová, vodotěsně vyložená deskami z polypropylénu, popř. kyselinovzdornými cihlami. To není zcela jednoznačné. Chybí přesné údaje o použitých konstrukčních materiálech, o typu a odolnosti nátěrů, atesty těchto materiálů a látek apod. Řešeno na ústním jednání. Kapacitu havarijní jímky řeší ČSN , podmínky jsou splněny. Těsnost je dána zákonem o vodách a je řešeno v kap. 5 tohoto integrovaného povolení. b) U produkovaných dešťových a splaškových odpadních vod (viz str. 24 a 55 žádosti o vydání IP) je uvedeno, že kanalizační vpusti jsou na komunikacích, místech odvodu dešťových vod ze střech budov a místě odvodu splaškových vod. Přitom v současné době je provozována v celém areálu Slováckých strojíren, a. s. centrální jednotná kanalizační síť. Slovácké strojírny a. s. připravují rekonstrukci jednotné kanalizační sítě a její rozdělení na dešťovou a splaškovou část. Podobně bude oddílná kanalizace v budoucnosti vybudována i v areálu zinkovny. V žádosti není dostatečně popsáno: i. do jakého termínu bude oddílná kanalizace vybudována ii. jakým koncovým čistícím zařízením je centrální jednotná kanalizační síť nyní vybavena (ve zpracovaném havarijním plánu je pouze stručná zmínka o podnikové čistírně odpadních vod, odkud jsou vody vypouštěny do vodního toku Nivnička), není však uveden typ čistírny, kapacita, limitní hodnoty ukazatelů odpadních vod na vstupu do čistírny apod. a zejména její možnosti eliminovat následky případné havárie iii. jak byla v minulosti a bude nadále zkoušena těsnost stávající kanalizace (výsledky zkoušek) a zjišťován její technický stav, zejména s ohledem na velmi dobrou propustnost kvartérních štěrkopísků toto by bylo velmi důležité zejména při havárii zařízení. Řešeno na ústním jednání.zohledněno v kapitole 1.2. tohoto integrovaného povolení. Vypouštění splaškových a srážkových vod je řešeno na základě smlouvy se společností Slovácké strojírny, a.s. c) Na str. 36 je uvedeno, že... Na základě provedeného místního šetření je patrné, že svrchní vrstva zájmové plochy je tvořena vrstvou nehomogenní antropogenní navážky. Navážky jsou tvořeny převážně směsí stavebních materiálů (beton, cihly, úlomky kamene zřejmě zbytky z demolice původní kotelny) se škvárou a hlínou. Místy je povrch zpevněn panely. Dále na str. 37 autoři žádosti o IP uvádějí, že... V prostoru Slováckých strojíren nejsou ekologické zátěže evidovány. Uvedená tvrzení nejsou dostačující. Na základě místního šetření nemůže být stávající situace správně charakterizována. Jedná-li se o navážku z demolice bývalé kotelny, je zde uložena poloha heterogenních odpadů, zčásti možná i nebezpečných, a může se tudíž jednat o starou ekologickou zátěž. Přitom mocnost, kubatura a vlastnosti těchto odpadů nebyly dosud ověřeny. Tyto skutečnosti lze zjistit pouze na základě geologického průzkumu (průzkum znečištění nesaturované a saturované zóny) a na základě

18 hodnocení nebezpečných vlastností odpadů podle vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, případně podle vyhlášky č. 294/2005 Sb., o podmínkách ukládání odpadů na skládky a jejich využívání na povrchu terénu a změně vyhlášky č. 383/2001 Sb. Nerelevantní spekulace. Souhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí k záměru Žárová zinkovna Uherský Brod je platné. d) Z údajů uvedených v kap. 10 vyplývá, že provozovatel zařízení bude původcem nebezpečných odpadů v množství větším než 100 t nebezpečného odpadu za rok. V souladu s 15 odst. 1 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění, je společnost povinna zajišťovat odborné nakládání s odpady prostřednictvím odborně způsobilé osoby (odpadový hospodář). V žádosti o vydání IP není uvedená problematika řešena. Zohledněno v kapitole 3. tohoto integrovaného povolení. e) Podle 10 odst. 3 a 4 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), je stanovisko k posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí, které bylo k záměru společnosti 3V & H vydáno Ministerstvem životního prostředí dne 2. dubna 2008, odborným podkladem pro vydání rozhodnutí, popřípadě opatření podle zvláštních právních předpisů, tj. mimo jiné také integrovaného povolení podle zákona o integrované prevenci. Z posudku pana Ing. Ladislava Vondráčka ze dne , držitele autorizace ve smyslu zákona o posuzování vlivů na životní prostředí, který byl zpracován na žádost Ministerstva životního prostředí (dále MŽP), odboru výkonu státní správy VIII, Kosmonautů 10, Olomouc, k záměru Žárová zinkovna Uherský Brod pro účely vydání stanoviska k posouzení vlivů záměru na životní prostředí vyplývá, že záměr bude umístěn v areálu Slováckých strojíren a. s. na pozemku parc. č. 3463/33 v katastrálním území Uherský Brod (strana č. 4 posudku Ing. Ladislava Vondráčka). Souhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí k záměru Žárová zinkovna Uherský Brod bylo vydáno s doporučením realizovat aktivní variantu umístěnou na pozemku parc. č. 3463/3 v katastrálním území Uherský Brod, tj, na jiném pozemku nežli pozemku uvedeném v posudku autorizované osoby. V žádosti o vydání integrovaného povolení poté žadatel uvádí, že stavba žárové zinkovny má být umístěna na pozemcích parcelní číslo 3463/3, 3725/1 a 3722/1 v katastrálním území Uherský Brod resp. na parcelách 3463/93 a 3722/127, které z těchto parcel byly odděleny (str.9 žádosti o integrované povolení). Na straně 10 dokumentace o posuzování vlivů na životní prostředí podle přílohy č. 4 zákona o posuzování vlivů na životní prostředí je uvedeno: Navrhované pracoviště žárové zinkovny je situováno do nové haly ve stávajícím průmyslovém areálu Slováckých strojíren, a.s. Záměr si nevyžádá zábor pozemků zahrnutých do zemědělského půdního fondu ani pozemků určených k plnění funkcí lesa. Podle výpisu z katastru nemovitostí je však parcela p. č. 3722/1 o výměře m 2 v katastrálním území Uherský Brod, z níž má být podle údajů žadatele oddělena část o výměře m 2 (a na této oddělené části má být patrně podle informace uvedené v části 3.1 na str. 9, žádosti o integrované povolení umístěna stavba Žárové zinkovny), v katastru nemovitostí evidovaná jako orná půda, způsob ochrany: zemědělský půdní fond (!). Podle názoru společnosti SIGNUM se Krajský úřad Zlínského kraje v řízení o vydání integrovaného povolení musí zabývat mj. otázkou, zda souhlasné stanovisko k záměru Žárová zinkovna Uherský Brod, které vychází z Dokumentace k záměru žárová zinkovna Uherský Brod (v níž není údaj o pozemku, na němž má být záměr realizován obsažen), z posudku Ing. Ladislava Vondráčka (ve kterém je uvedeno, že záměr bude umístěn na pozemku p. č. 3463/33) a které doporučuje realizovat záměr na pozemku parc. č. 3463/3 v katastrálním území Uherský Brod, je relevantním odborným podkladem ve smyslu 10 odst. 3 a 4 zákona o posuzování vlivů na životní prostředí pro vydání integrovaného povolení, má-li být záměr

19 realizován na pozemcích parcelní číslo 3463/3, 3725/1 a 3722/1 v katastrálním území Uherský Brod resp. na parcelách 3463/93 a 3722/127, které z těchto parcel byly odděleny. S ohledem na výše uvedené je třeba uzavřít, že závěry, které vyplývají z posudku Ing. Ladislava Vondráčka, na jejichž základě bylo Ministerstvem životního prostředí vydáno souhlasné stanovisko k záměru Žárová zinkovna Uherský Brod z hlediska přijatelnosti vlivů záměru na životní prostředí pro jiný pozemek nežli pozemek uvedený v posudku autorizované osoby, nelze možné použít pro realizaci záměru (byť i jen částečně) na pozemcích různých od pozemků uvedených v posudku autorizované osoby a současně různých od pozemků uvedených v souhlasném stanovisku Ministerstva životního prostředí. Vzhledem k tomu, že dle citovaných podkladů bude záměr realizován na pozemcích, ke kterým se žádný z podkladů nevztahuje, je třeba zdůraznit, že tyto podklady byly zpracovány na základě jiných vstupních údajů a jejich závěry v řízení o vydání IP nejsou použitelné. Z výše uvedeného je zřejmé, že souhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí k záměru Žárová zinkovna Uherský Brod bylo vydáno v řízení na základě závěrů, které jsou ve vztahu k řízení o vydání IP nesprávné, a proto citované souhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí není způsobilým odborným podkladem pro vydání integrovaného povolení a dalších rozhodnutí (srov. bod e) výše). Souhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí k záměru Žárová zinkovna Uherský Brod je platné a závazné. Krajský úřad podmínky pro fázi provozu převzal do integrovaného povolení. Z výše uvedených skutečností vyplývá, že i v případě, že by stanovisko Ministerstva životního prostředí bylo způsobilým podkladem, žádost o vydání integrovaného povolení není úplná, protože neobsahuje zejména údaje o tom, jakým způsobem bude v konečné podobě zajištěna nepropustnost havarijní jímky, o konstrukčních materiálech a způsobu provedení havarijní jímky (srov. bod a) výše), neobsahuje dostatečné údaje ve vztahu ke způsobu současného i budoucího odvodu dešťových a kanalizačních vod (srov. bod b) výše), ve vztahu k možným ekologickým zátěžím (srov. bod c) výše), ve vztahu k nakládání s nebezpečnými odpady (srov. bod d) výše), a proto nejsou ve smyslu 13 odst. 2 zákona o integrované prevenci splněny požadavky zákona zejména co se týče úplnosti žádosti podle 4 zákona o integrované prevenci. Z výše uvedených skutečností vyplývá i to, že pro realizaci záměru nejsou resp. nebudou splněny podmínky zvláštních právních předpisů, tj. např. 12 odst. 5 a 6 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů v platném znění, 12 vyhlášky č. 294/2005 Sb. o podmínkách ukládání odpadů na skládky a jejich využívání na povrchu terénu a změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady v platném znění, vyhlášky 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, v platném znění, 5 odst. 1 písm. a) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně v platném znění, 39 odst. 1 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon) v platném znění, vyhlášky č. 450/2005 Sb., o náležitostech nakládání se závadnými látkami a náležitostech havarijního plánu, způsobu a rozsahu hlášení havárií, jejich zneškodňování a odstraňování jejich škodlivých následků, a tedy ani podmínky stanovené v 13 odst. 2 zákona o integrované prevenci pro vydání integrovaného povolení. Vzhledem ke všem výše uvedeným důvodům společnost SIGNUM navrhuje, aby Krajský úřad Zlínského kraje jako věcně a místně příslušný správní úřad zamítl žádost společnosti 3V & H o vydání integrovaného povolení. Krajský úřad neshledal výše uvedené důvody společnosti SIGNUM spol. s r.o. opodstatněné a integrované povolení pro zařízení Žárová zinkovna Uherský Brod vydal.

20 Krajský úřad při posuzování žádosti o integrované povolení vycházel z údajů, které byly zpracovány v žádosti, z připomínek a stanovisek podaných v rámci připomínkového řízení a vznesených na ústním jednání. Při stanovení závazných podmínek provozu a zejména při stanovení emisních limitů vycházel krajský úřad z hledisek pro určování nejlepších dostupných technik a vyjádření odborně způsobilé osoby (dle 11 zákona o integrované prevenci). Krajský úřad objektivně posoudil předloženou žádost, která byla zpracována v souladu se zákonem č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a s vyhláškou č. 554/2002 Sb. a na základě výše uvedených skutečností Krajský úřad Zlínského kraje rozhodl tak, jak je uvedeno ve výroku tohoto rozhodnutí. Správní poplatek ve smyslu zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, položky 96 písm. a) sazebníku, ve výši Kč byl zaplacen převodem na účet Krajského úřadu Zlínského kraje, č. účtu /0100, VS , dne Poučení o odvolání: Proti tomuto rozhodnutí mohou účastníci řízení podle ust. 83 odst. 1 správního řádu podat ve lhůtě 15 dnů ode dne jeho doručení odvolání k Ministerstvu životního prostředí ČR s uvedením rozsahu, v jakém je rozhodnutí napadáno, namítaného rozporu s právními předpisy nebo s uvedením nesprávnosti rozhodnutí či řízení, jež mu předcházelo. Odvolání se podává u Krajského úřadu Zlínského kraje, odboru životního prostředí a zemědělství v počtu 4 stejnopisů. Nepodá-li účastník řízení potřebný počet stejnopisů svého odvolání, vyhotoví je na jeho náklady správní orgán, který rozhodnutí napadené odvoláním vydal ( 82 odst. 2 správního řádu). Podané odvolání má v souladu s ust. 85 odst. 1 správního řádu odkladný účinek. Odvolání podané jen proti odůvodnění rozhodnutí je podle ust. 82 odst. 1 správního řádu nepřípustné. RNDr. Alan Urc vedoucí odboru

21 Příloha: (obdrží provozovatel po nabytí právní moci rozhodnutí) - Havarijní plán pro areál Žárové zinkovny Uherský Brod, datum zpracování prosinec Provozní řád Žárová zinkovna Uherský Brod, datum zpracování Obdrží: Účastníci řízení: - adresát - Zlínský kraj, tř. T. Bati 21, Zlín - Město Uherský Brod, Masarykovo nám. 100, Uherský Brod Příslušné správní úřady (po nabytí právní moci rozhodnutí): - Městský úřad Uherský Brod, obecní úřad s rozšířenou působností, odbor životního prostředí, Masarykovo nám. 100, Uherský Brod - Krajský úřad Zlínského kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, tř. T. Bati 21, Zlín - Krajská hygienická stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně, Havlíčkovo nábřeží 600, Zlín - Česká inspekce životního prostředí, OI Brno, Lieberzeitova 14, Brno Odborně způsobilá osoba (po nabytí právní moci rozhodnutí): - CENIA, Česká informační agentura životního prostředí, Litevská 8, Praha 10 Na vědomí (po nabytí právní moci rozhodnutí): - Ministerstvo životního prostředí, odbor integrované prevence a IRZ, Vršovická 65, Praha10 - Ministerstvo životního prostředí, OVSS VIII, tř. Kosmonautů 10, Olomouc - Městský úřad Uherský Brod, stavební úřad, Masarykovo nám. 100, Uherský Brod - Povodí Moravy, s.p., Dřevařská 11, Brno

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ZPS SLÉVÁRNA, a.s. Třída 3. května 1172 763 02 Zlín, Malenovice datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 14.

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik GLYCONA s.r.o. tř. T. Bati 1635 areál Toma a.s., budova č. 39 765 82 OTROKOVICE datum oprávněná úřední osoba číslo jednací

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik CS CABOT, spol. s r.o. Masarykova 753 757 27 Valašské Meziříčí datum 17. prosince 2007 vyřizuje Ing. Jan Blažek číslo jednací

Více

ZinkPower Ostrava a.s. Žárová zinkovna Integrované povolení čj. MSK 57130/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn

ZinkPower Ostrava a.s. Žárová zinkovna Integrované povolení čj. MSK 57130/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším než 500 g/h nesmí být překročena úhrnná hmotnostní koncentrace 50 mg/m 3 v odpadním plynu

amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším než 500 g/h nesmí být překročena úhrnná hmotnostní koncentrace 50 mg/m 3 v odpadním plynu 1. Emisní limity Ovzduší Velký zdroj znečišťování ovzduší Tabulka č.1 Emisní zdroj Znečišťující látka Emisní limit Četnost měření Zařízení chovu prasat amoniak Při hmotnostním toku emisí zneč. látky vyšším

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ. rozhodl. o opravě zřejmých nesprávností ve výrokové části rozhodnutí

OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ. rozhodl. o opravě zřejmých nesprávností ve výrokové části rozhodnutí Spisová zn.: KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava OPRAVNÉ ROZHODNUTÍ Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ENERGOINVESTMENT s.r.o. Hotel-lázně Kostelec 493 763 14 ZLÍN 12 IDS: va5vv2h datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 9.

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik INTEGRA, a.s. Zemědělská č.p. 53 664 63 ŽABČICE datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 7. září 2010 Ing. et Ing. Ondřej

Více

ROZHODNUTÍ. a) Popis technické a technologické jednotky uvedené v příloze č. 1 k zákonu o integrované prevenci

ROZHODNUTÍ. a) Popis technické a technologické jednotky uvedené v příloze č. 1 k zákonu o integrované prevenci Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 58341/2013 OŽPZ 1063/2013 Ing. Švecová/385 pavlina.svecova@kraj-lbc.cz 17. březen 2014 ROZHODNUTÍ Krajský úřad

Více

PROMET FOUNDRY a.s. Václavská Ostrava-Mar. Hory. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ROZHODNUTÍ

PROMET FOUNDRY a.s. Václavská Ostrava-Mar. Hory. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ROZHODNUTÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik PROMET FOUNDRY a.s. Václavská 11 709 00 Ostrava-Mar. Hory datum 20. května 2008 oprávněná úřední osoba Ing. Jan Blažek číslo

Více

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí,

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí, Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik INDET SAFETY SYSTEMS a.s. Bobrky 462, 755 01 Vsetín datum 14. dubna 2009 oprávněná úřední osoba Ing. Diana Tkadlecová číslo

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne 9.12.2004

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne 9.12.2004 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007):

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007): V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, Olomouc R O Z H O D N U T Í

Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, Olomouc R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Č.j.: KUOK 123071/2016 V Olomouci dne 29. 12. 2016 Sp.Zn: KÚOK/71842/2016/OŽPZ/140 Sp. a skart. znak:

Více

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení Krajský úřad Libereckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Adresátům dle rozdělovníku Liberec 21. 4. 2009 Č. j.: KULK 23709/2009 Sp. Zn.: OŽPZ 206/2009 Vyřizuje: Ing. Pavlína Švecová Tel.:

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik MESIT galvanica, s.r.o. Sokolovská 573, Mařatice 686 01 Uherské Hradiště IDDS: t8zmb4r datum oprávněná úřední osoba číslo jednací

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 2.12.2009 Číslo jednací: 081570/2009/KUSK OŽP/Hra Spisová značka: SZ_081570/2009/KUSK/7 Oprávněná úřední osoba: Bc. Eva Hrabovská dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň č.j.: ŽP/1454/14 V Plzni dne 14. 2. 2014 Vyřizuje: Ing. Vojtajová R o z h o d n u t í o změně č. 5 integrovaného povolení

Více

ROZHODNUTÍ. změnu integrovaného povolení

ROZHODNUTÍ. změnu integrovaného povolení Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 47088/2012 Ing. Švecová/385 12. července 2012 OŽPZ 655/2012 pavlina.svecova@kraj-lbc.cz ROZHODNUTÍ Krajský úřad

Více

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

JATKA KURKA s.r.o. Jatka Otice Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

KOMTERM Morava, s.r.o. Energetika Kopřivnice Integrované povolení čj. MSK 24911/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn

KOMTERM Morava, s.r.o. Energetika Kopřivnice Integrované povolení čj. MSK 24911/2007 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ROZHODNUTÍ. o vydání změny integrovaného povolení č. 13 pro zařízení Centrum pro nakládání s odpady Prakšická společnosti RUMPOLD UHB, s.r.o.

ROZHODNUTÍ. o vydání změny integrovaného povolení č. 13 pro zařízení Centrum pro nakládání s odpady Prakšická společnosti RUMPOLD UHB, s.r.o. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik RUMPOLD UHB, s.r.o. Předbranská 415 688 01 UHERSKÝ BROD IDDS: cyiyhax datum 25. května 2017 oprávněná úřední osoba Mgr. Martina

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení

Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení V Praze dne: 30.10.2009 Číslo jednací: 137937/2009/KUSK OŽP/Hra Spisová značka: SZ_137937/2009/KUSK/5 Vyřizuje: Bc. Eva Hrabovská l. 929 Dle rozdělovníku Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení Krajský

Více

Zemědělské obchodní družstvo Slezská Hořina Brumovice Vypěňování PUR bloků Integrované povolení čj. MSK /2008 ze dne 26.5.

Zemědělské obchodní družstvo Slezská Hořina Brumovice Vypěňování PUR bloků Integrované povolení čj. MSK /2008 ze dne 26.5. V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í

6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 R O Z H O D N U T Í Adresátům dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC KULK 51922/2013 Čech/391 6. listopadu 2013 OŽPZ 865/2013 petr.cech@kraj-lbc.cz R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01X5ZPG* Čj: MSK 40534/2018 Sp. zn.: ŽPZ/7616/2018/Kou 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Petra Koudelková

Více

ArcelorMittal Ostrava a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

ArcelorMittal Ostrava a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

1. Ochrana ovzduší a emisní limity

1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. Ochrana ovzduší a emisní limity 1. podmínka : dodržet navržené emisní limity Tabulka 1 - Emisní zdroje a termíny dosažení závazného emisního limitu Emisní zdroj Kotelna K 001 - kotel č. K 011, K 012

Více

ROZHODNUTÍ. o změně č. 3 integrovaného povolení vydaného společnosti PROMET FOUNDRY a.s. pro zařízení Slévárna PROMET FOUNDRY a.s. provozovna Vsetín.

ROZHODNUTÍ. o změně č. 3 integrovaného povolení vydaného společnosti PROMET FOUNDRY a.s. pro zařízení Slévárna PROMET FOUNDRY a.s. provozovna Vsetín. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik PROMET FOUNDRY a.s. Václavská 11 709 00 Ostrava-Mar. Hory datum 3 listopadu 2008 oprávněná úřední osoba Ing. Jan Blažek číslo

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, Brno R O Z H O D N U T Í

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, Brno R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Dle rozdělovníku Č.j. SpZn. Vyřizuje/ linka Brno dne: JMK 60504/2010 S JMK 60504/2010 OŽP/Ns Nosilová Mariana/2678

Více

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení

R O Z H O D N U T Í. integrované povolení Adresátům dle rozdělovníku Liberec 28. června 2011 Sp. Zn. OŽPZ 165/2011 Č. j. KULK 3657/2011 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485 226 391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

změna č. čj. ze dne nabytí právní moci Integrované povolení zrušeno ke dni 1. 5. 2015

změna č. čj. ze dne nabytí právní moci Integrované povolení zrušeno ke dni 1. 5. 2015 V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ROZHODNUTÍ. o změně č. 5 integrovaného povolení vydaného pro zařízení Závod povrchových úprav a tepelného zpracování společnosti MAGNETON a.s.

ROZHODNUTÍ. o změně č. 5 integrovaného povolení vydaného pro zařízení Závod povrchových úprav a tepelného zpracování společnosti MAGNETON a.s. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik MAGNETON a.s. Hulínská 1799/1 767 01 KROMĚŘÍŽ datum 5. září 2012 oprávněná úřední osoba Ing. Marcela Tichá číslo jednací KUZL

Více

ArcelorMittal Distribution Solutions Czech Republic, s.r.o. AMDS CR Integrované povolení čj. ŽPZ/2918/03/Hd ze dne 31.3.2004, ve znění pozdějších změn

ArcelorMittal Distribution Solutions Czech Republic, s.r.o. AMDS CR Integrované povolení čj. ŽPZ/2918/03/Hd ze dne 31.3.2004, ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Ing. Věra Hromadová l R o z h o d n u t í

Ing. Věra Hromadová l R o z h o d n u t í Praha: 22.6.2017 Číslo jednací: 063728/2017/KUSK OŽP/Hr Spisová značka: SZ_063728/2017/KUSK/5 Oprávněná úřední osoba: Ing. Věra Hromadová l. 443 dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik EKO-UNIBAU a.s. Praha Ing. Jaroslav Čech předseda představenstva Ječná č. p. 25 120 00 Praha 2 datum 19. srpna 2008 oprávněná

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Dle rozdělovníku Č.j. SpZn. Vyřizuje/ linka Brno dne: JMK 128967/2009 S JMK 128967/2009 OŽP/Ns Mariana Nosilová/2678

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 30. 8. 2011 Číslo jednací: 114186/2011/KUSK OŽP/Hra Spisová značka: SZ_114186/2011/KUSK/14 Oprávněná úřední osoba: Bc. Eva Hrabovská dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

28.3.2011 4.3.2015. Právnické osobě SITA CZ a.s. se sídlem Španělská 10/1073, 120 00 Praha 2, Vinohrady, IČ 25638955, se vydává integrované povolení

28.3.2011 4.3.2015. Právnické osobě SITA CZ a.s. se sídlem Španělská 10/1073, 120 00 Praha 2, Vinohrady, IČ 25638955, se vydává integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik datum 7. února 2013 oprávněná úřední osoba Ing. et Ing. Ondřej Skoba ČEPRAMO, s.r.o. Na Petynce 716/48 169 00 PRAHA 6 IDS:

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2016 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01LLTQD* Čj: MSK 15698/2016 Sp. zn.: ŽPZ/4068/2015/Ště 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Mgr. Jana Štěpánková

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01C31GY* Čj: MSK 120307/2013 Sp. zn.: ŽPZ/6861/2014/Chla 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Michal Chlapek

Více

Rozhodnutí. 10. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 10. změna IP )

Rozhodnutí. 10. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 10. změna IP ) Spisová zn.: OZP 408/2013 Kle KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí Krajský úřad Kraje Vysočina,

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX017QRQK* Čj: MSK 35288/2013 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Lucie Koloničná, Ph.D. Odbor: Odbor životního

Více

R o z h o d n u t í. V Praze dne: Číslo jednací: /2017/KUSK OŽP/Pav Spisová značka: SZ_102761/2017/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba:

R o z h o d n u t í. V Praze dne: Číslo jednací: /2017/KUSK OŽP/Pav Spisová značka: SZ_102761/2017/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: V Praze dne: 2.10.2017 Číslo jednací: 102761/2017/KUSK OŽP/Pav Spisová značka: SZ_102761/2017/KUSK/6 Oprávněná úřední osoba: Ing. Jana Pavelková, l.782 dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad

Více

R O Z H O D N U T Í o změně č. 2 integrovaného povolení

R O Z H O D N U T Í o změně č. 2 integrovaného povolení KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň Naše č. j.: ŽP/768/16 Spis. zn.: ZN/2585/ŽP/15 Počet listů: 3 Počet příloh: 2 Počet listů příloh: 34 Vyřizuje: Ing. Ivana

Více

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 4. změna IP )

Rozhodnutí. 4. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 4. změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí a zemědělství Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZPZ 691/2015 Hab Rozhodnutí Krajský úřad

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01WK9CD* Čj: MSK 20088/2018 Sp. zn.: ŽPZ/3586/2018/Kou 209.1 V50 Vyřizuje: Ing. Petra Koudelková

Více

Krajský úřad Moravskoslezský kraj Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117 702 18 Ostrava

Krajský úřad Moravskoslezský kraj Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117 702 18 Ostrava Krajský úřad Moravskoslezský kraj Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117 702 18 Ostrava Váš dopis č.j. / ze dne Naše č.j. / značka Vyřizuje / linka Praha / dne MSK 111153/2008 ze dne 3.7.2008

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. č.j.: KULK/2714/2003 ze dne 11. května 2004

R O Z H O D N U T Í. změnu integrovaného povolení. č.j.: KULK/2714/2003 ze dne 11. května 2004 Adresátům dle rozdělovníku Liberec 8. srpna 2011 Sp. Zn. OŽPZ 203/2010 Č. j. KULK 29223/2011 Vyřizuje: Ing. Petr Čech Tel.: 485 226 391 R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Libereckého kraje, odbor životního

Více

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí

ROZHODNUTÍ. rozhodnutí Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik ZEVOS a.s. Nádražní 25 686 01 UHERSKÉ HRADIŠTĚ IDDS: 8s9g53i datum 19. října 2016 oprávněná úřední osoba Mgr. Kateřina Černá

Více

Krajský úřad kraje Vysočina Odbor životního prostředí Žižkova Jihlava

Krajský úřad kraje Vysočina Odbor životního prostředí Žižkova Jihlava Krajský úřad kraje Vysočina Odbor životního prostředí Žižkova 57 587 33 Jihlava Váš dopis č.j. / ze dne Naše č.j. / značka Vyřizuje / linka Praha / dne KUJI 13644/2008 ze dne 18.2.2008 4188/CEN/08 Ing.

Více

č.j.: ŽP/6253/11 V Plzni dne 15. června 2011 Vyřizuje: Mgr. Kateřina Hrušková R O Z H O D N U T Í

č.j.: ŽP/6253/11 V Plzni dne 15. června 2011 Vyřizuje: Mgr. Kateřina Hrušková R O Z H O D N U T Í KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň č.j.: ŽP/6253/11 V Plzni dne 15. června 2011 Vyřizuje: Mgr. Kateřina Hrušková R O Z H O D N U T Í o změně č. 6 integrovaného

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí

KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX01FVMMI* Čj: MSK 7923/2014 Sp. zn.: ŽPZ/3456/2014/Dub 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Lucie Dubnická

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky Rok uvést

Více

R o z h o d n u t í. (dále integrované povolení ve znění pozdějších změn) podle 13 odst. 1 zákona o integrované prevenci

R o z h o d n u t í. (dále integrované povolení ve znění pozdějších změn) podle 13 odst. 1 zákona o integrované prevenci V Praze dne: 3. 3. 2015 Číslo jednací: 159052/2014/KUSK OŽP/Fok Spisová značka: SZ_159052/2014/KUSK/7 Oprávněná úřední osoba: Ing. Kateřina Foudová l. 586 ČESKÁ RAFINÉRSKÁ, a.s. Záluží 2 436 01 Litvínov

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 200320/2006 ze dne 8.6.2007 (nabytí právní moci dne 29.6.2007)

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 200320/2006 ze dne 8.6.2007 (nabytí právní moci dne 29.6.2007) V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik

Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik MAGNETON a.s. Hulínská 1799/1 767 01 KROMĚŘÍŢ IDDS: 2hgfiac datum oprávněná úřední osoba číslo jednací spisová značka 12. srpna

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 28. listopadu 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 64037/2014 KUSP 64037/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 28. listopadu 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 64037/2014 KUSP 64037/2014 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 28. listopadu 2014 Ing. Eva Gregušová KUZL 64037/2014 KUSP 64037/2014

Více

č.j.: ŽP/4555/10 V Plzni dne Vyřizuje: Mgr. Kateřina Uchytilová R O Z H O D N U T Í

č.j.: ŽP/4555/10 V Plzni dne Vyřizuje: Mgr. Kateřina Uchytilová R O Z H O D N U T Í KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR ŽIVOTÍHO PROSTŘEDÍ Škroupova 18, 306 13 Plzeň č.j.: ŽP/4555/10 V Plzni dne 11.5.2010 Vyřizuje: Mgr. Kateřina Uchytilová R O Z H O D U T Í o změně č. 3 integrovaného

Více

ROZHODNUTÍ. o vydání změny integrovaného povolení č. 10 pro zařízení Centrum pro nakládání s odpady Prakšická společnosti RUMPOLD UHB, s.r.o.

ROZHODNUTÍ. o vydání změny integrovaného povolení č. 10 pro zařízení Centrum pro nakládání s odpady Prakšická společnosti RUMPOLD UHB, s.r.o. Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik RUMPOLD UHB, s.r.o. Předbranská 415 688 01 UHERSKÝ BROD datum 21. července 2015 oprávněná úřední osoba Mgr. Martina Vybíralová

Více

Rozhodnutí. 1. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 1. změna IP )

Rozhodnutí. 1. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení (dále jen 1. změna IP ) KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Spisová zn.: OZP 1198/2009 Kle Rozhodnutí Krajský úřad kraje Vysočina,

Více

S-MHMP-159837/2008/OOP-VIII-59/R-7/Zul Mgr. Zuláková 236 004 384 R O Z H O D N U T Í

S-MHMP-159837/2008/OOP-VIII-59/R-7/Zul Mgr. Zuláková 236 004 384 R O Z H O D N U T Í HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTŘEDÍ Podle rozdělovníku SZn.: Vyřizuje: Telefon: S-MHMP-159837/2008/OOP-VIII-59/R-7/Zul Mgr. Zuláková 236 004 384 Praha 17.03.2008 R

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 00 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 3. 3. 2009 Č.j.: 14723/ENV/09 podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

S-MHMP /2010/OOP-VIII-239/R-27/Hor Ing. Horvathová R O Z H O D N U T Í

S-MHMP /2010/OOP-VIII-239/R-27/Hor Ing. Horvathová R O Z H O D N U T Í HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTŘEDÍ Podle rozdělovníku SZn.: Vyřizuje: Telefon: S-MHMP-449547/2010/OOP-VIII-239/R-27/Hor Ing. Horvathová 236 004 216 Praha 16.06.2010

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, Ostrava. Rozhodnutí KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Odbor životního prostředí a zemědělství 28. října 117, 702 18 Ostrava *KUMSX0152HGI* Čj: MSK 151780/2012 Sp. zn.: ŽPZ/36702/2012/Hyb 245.1 V5 Vyřizuje: Ing. Radmila Hybnerová

Více

Rozhodnutí. vydává 3. změnu integrovaného povolení

Rozhodnutí. vydává 3. změnu integrovaného povolení V Praze dne: 12. 3. 2015 Číslo jednací: 128211/2014/KUSK OŢP/Dvo, Spisová značka: SZ_ 128211/2014/KUSK/8 Oprávněná úřední osoba: Ing. Lenka Dvořáková dle rozdělovníku Rozhodnutí Krajský úřad Středočeského

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 21. prosince 2012 Ing. Eva Gregušová KUZL 72419/2012 KUSP 72419/2012 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 21. prosince 2012 Ing. Eva Gregušová KUZL 72419/2012 KUSP 72419/2012 ŽPZE-EG ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 21. prosince 2012 Ing. Eva Gregušová KUZL 72419/2012 KUSP 72419/2012

Více

ArcelorMittal Frýdek-Místek a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

ArcelorMittal Frýdek-Místek a.s. Teplárna Integrované povolení čj. MSK 83215/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 22. února 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 4494/2008 KUSP 4494/2008 ŽPZE-MT ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 22. února 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 4494/2008 KUSP 4494/2008 ŽPZE-MT ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Odbor životního prostředí a zemědělství oddělení hodnocení ekologických rizik Dle rozdělovníku datum vyřizuje číslo jednací spisová značka 22. února 2008 Ing. Miroslava Tomalová KUZL 4494/2008 KUSP 4494/2008

Více

SZn: S-MHMP /2008/OOP-VIII-289/R-44/Ryb Praha Vyřizuje: Ing. Rybánska Telefon: R o z h o d n u t í

SZn: S-MHMP /2008/OOP-VIII-289/R-44/Ryb Praha Vyřizuje: Ing. Rybánska Telefon: R o z h o d n u t í HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR OCHRANY PROSTŘEDÍ Podle rozdělovníku SZn: S-MHMP-342591/2008/OOP-VIII-289/R-44/Ryb Praha 22.10.2008 Vyřizuje: Ing. Rybánska Telefon: 236 004 386

Více

R o z h o d n u t í. vydává

R o z h o d n u t í. vydává V Praze dne: 7. 9. 2009 Číslo jednací: 058268/2009/KUSK OŽP/Hra Spisová značka: SZ_058268/2009/KUSK/9 Oprávněná úřední osoba: Bc. Eva Hrabovská dle rozdělovníku R o z h o d n u t í Krajský úřad Středočeského

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Apollo Metal, spol. s r.o. - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZA ROK 2014 STRANA 1 ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti. ACO Industries, k. s.

Vyjádření. k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti. ACO Industries, k. s. Vyjádření k žádosti o vydání integrovaného povolení společnosti ACO Industries, k. s. V Praze, 20.6.2006 Zadavatel: Krajský úřad kraje Vysočina Odbor životního prostředí Žižkova 57 587 33 Jihlava IČ: 70

Více

VEPASPOL Olomouc, a.s. Paseka Paseka ROZHODNUTÍ

VEPASPOL Olomouc, a.s. Paseka Paseka ROZHODNUTÍ Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc Čj.: KUOK 92757/2013 V Olomouci dne 25. 10. 2013 SpZn.: KÚOK/79799/2013/OŽPZ/7265 Sp. a skart. znak:

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 VRŠOVICE, Vršovická 65 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne 9. 6. 2014 Č. j. 39584/ENV/14 podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní

Více

Závazné emisní limity při spalování topného oleje pro kotle K1, K2, K3. Závazný limit při spalování TTO. 450 mg/m 3 175 mg/m 3.

Závazné emisní limity při spalování topného oleje pro kotle K1, K2, K3. Závazný limit při spalování TTO. 450 mg/m 3 175 mg/m 3. 1. Emisní limity Ovzduší Emisní limity pro kotle K1, K2, K3, K13 a K14 o celkovém příkonu 257 MW. Dle NV č. 352/2002 Sb. jsou kotle K1, K2 a K3 o celkovém příkonu 231 MW řazeny mezi stacionární zvláště

Více

Kapacita zařízení. Instalovaný tepelný příkon 2x 19 MW

Kapacita zařízení. Instalovaný tepelný příkon 2x 19 MW Název části zařízení Plynový a olejový kotel K5, Plynový kotel K6 Kapacita zařízení Instalovaný tepelný příkon 2x 19 MW Zařazení dle přílohy 1 zákona o integrované prevenci do kategorie průmyslových činností

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, Brno R O Z H O D N U T Í

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, Brno R O Z H O D N U T Í Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor životního prostředí Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č.j. SpZn Vyřizuje/linka Brno dne: JMK 105469/2015 S- JMK 76612/2015 OŽP/Sme Mgr. Smetana /2636 13.08.2015

Více

Rozhodnutí. 3. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení. právnické osobě: ADW AGRO, a.s.

Rozhodnutí. 3. změnu integrovaného povolení při nepodstatné změně v provozu zařízení. právnické osobě: ADW AGRO, a.s. Číslo jednací: KUJI 52479/2010 Spisová zn.: OZP 585/2010 Dob/17 KRAJSKÝ ÚŘAD KRAJE VYSOČINA Odbor životního prostředí Žižkova 57, 587 33 Jihlava, Česká republika Pracoviště: Seifertova 24, Jihlava Rozhodnutí

Více

Statek Prostějov s.r.o. tel.: Určická 1749/94 ROZHODNUTÍ

Statek Prostějov s.r.o. tel.: Určická 1749/94   ROZHODNUTÍ Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a, 779 11 Olomouc V Olomouci dne 26. 8. 2016 SpZn.: KÚOK/73403/2016/OŽPZ/7265 Vyřizuje: Mgr. Vojtěch Cvek Statek Prostějov

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Rok uvést příslušný

Více