ZNALECKÝ POSUDEK. č /08

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1392 108/08"

Transkript

1 ZNALECKÝ POSUDEK č /08 o obvyklé ceně stavby rodinného domu č.p. 22 v obci Tehov na st. parcele č.51 zastavěná plocha a nádvoří včetně pozemku a pozemky parcela č.109 zahrada, parcela č. 117 zahrada, parcela č. 118 zahrada, parcela č ostatní plocha a parcela č.1107 zahrada vše s příslušenstvím v katastrálním území Tehov u Říčan a v obci Tehov zapsané na LV 102 a evidované u Katastrálního úřadu pro Středočeský kraj, Katastrální pracoviště Praha-východ Objednatel posudku : Účel posudku : Posudek vypracoval : Soudní exekutor JUDr. Marek Frank, Exekutorský úřad v Českém Krumlově se sídlem Radniční č.p. 28, Český Krumlov usnesení č.j. 125 EX 471/07-39 Zjištění obvyklé ceny pro aukční prodej Ing. Michal Sirový, znalec bytem Kájovská 65, Český Krumlov Datum místního šetření : Datum, ke kterému je provedeno ocenění : Použitý oceňovací předpis : Vyhláška MF č. 3/2008 Sb., o provedení někte - rých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů ( oceňovací vyhláška ) Zvláštní požadavky objednatele: nejsou V Českém Krumlově dne Tento znalecký posudek obsahuje 22 stran včetně příloh a znalecké doložky a předává se ve třech vyhotoveních. Jedno vyhotovení archivuje znalec.

2 2 1. NÁLEZ 1.1 Podklady pro vypracování posudku Pro vypracování posudku byly použity následující podklady : Objednávka - písemné usnesení soudního exekutora JUDr. Marka Franka, Exekutorský úřad v Českém Krumlově se sídlem Radniční č.p. 28, Český Krumlov č.125 EX 471/07-39 ze dne s předáním podkladů osobně Výpis z katastru nemovitostí vyhotovený dálkovým přístupem ze dne , LV 102 A: Vlastník : Horáková Anita, r.č /064, trvale bytem Frýdlantská 1307/24, Praha 8, Kobylisy B. Nemovitosti : - st. parcela č.51 o výměře 1129 m2, zastavěná plocha a nádvoří s budovou č.p. 22, objekt bydlení - parcela č.109 o výměře 784 m2, zahrada - parcela č.117 o výměře 3891 m2, zahrada - parcela č.118 o výměře 345 m2, zahrada - parcela č.1106 o výměře 1075 m2, ostatní plocha - parcela č.1107 o výměře 363 m2, zahrada B1 : Jiná práva : bez zápisu C : Omezení vlastnického práva : viz příloha č.2 D : Jiné zápisy : bez zápisu E : Nabývací tituly : viz příloha č.2 vše v k.ú. Tehov u Říčan a v obci Tehov Kopie katastrální mapy obstaraná znalcem na internetovém katastru nemovitostí - viz příloha č Místní šetření proběhlo dne na místě samém za účasti znalce. Při místním šetření byla provedena externí prohlídka oceňovaných nemovitostí, bylo provedeno zaměření oceňovaných nemovitostí dle zásad přílohy č.1 vyhl. č.3/2008 Sb Konzultace u místních realitních kanceláří ve věci prodejů obdobných typů nemovitostí např. realitní kancelář MM reality a konzultace u vlastníků sousedních nemovitostí Studium - nabídek nemovitostí na realitních serverech např. apod Fotodokumentace fotodokumentace pořízená při místním šetření Konzultace - na Obecním úřadě v obci Tehov, kde bylo umožněno znalci nahlédnout do archivu a vyhledat projektovou dokumentaci. Dokumentace stavby nebyla znalcem v archívu nalezena Konzultace - na Obecním úřadě v Tehově, ktde byl znalci předložen územní plán obce Tehov Literatura Teorie oceňování nemovitostí V. přepracované vydání vydané Akademickým nakladatelstvím CERM s.r.o. Brno v roce Vyhláška MF č. 3/2008 Sb., o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů ( oceňovací vyhláška )

3 3 1.2 Popis oceňovaného areálu Oceňované nemovitosti rodinný dům č.p. 22 stojící na části stavební parcely č.51 zastavěná plocha a nádvoří se nachází v katastrálním území Tehov u Říčan, v obci Tehov na severovýchodní hranici zastavěné části obce v lokalitě obdobných rodinných domů a v sousedství místního zemědělského podniku. Celý areál tvoří ke dni odhadu soubor stavby rodinného domu č.p. 22, objektu pravděpodobně rekreační chaty, venkovních úprav a pozemků st. parcely č.51 zastavěná plocha a nádvoří, která tvoří částečně zastavěnou plochu oceňovaného rodinného domu a objektu chaty. Dle katastrální mapy je zřejmé, že původní zastavěná plocha rodinného domu byla výrazně větší, na pozemku byly i jiné stavby. Ke dni ocenění se na pozemku nachází pouze část rodinného domu, novější stavba chaty. Ostatní stavby evidované v katastrální mapě již neexistují a pozemků parcela č. 109 zahrada, parcela č. 117 zahrada, parcela č. 118 zahrada, parcela č ostatní plocha a parcela č zahrada. Areál je po obvodě částečně oplocen. Příjezd je možný z jižní části přes zastavěnou část obce zpevněnou komunikací. Napojení na inženýrské sítě stavby RD není možné zjistit. Dle sdělení sousedů je v místě možné napojení na všechny inženýrské sítě vč. zemního plynu. Na pozemcích jsou trvalé porosty představované především vzrostlými ořechy vlašskými a několika malými ovocnými stromy ( jabloně, švestky ). Stáří stavby rodinného domu se znalci nepodařilo zjistit, dle odborného odhadu a dle vyjádření sousedů je možné uvažovat o stáří cca let. Technický stav rodinného domu ke dni odhadu odpovídá svému stáří a nepravidelně prováděné běžné údržbě a je celkově zanedbaný. Ocenění je provedeno podle skutečností zjištěných v den zaměření a prohlídky nemovitostí tj. účelu užívání, použité konstrukce, rozsahu prováděné běžné údržby, stáří, vybavení, způsobu provedení a předpokládané životnosti s tím, že stav rodinného domu vč. příslušenství je znalcem zohledněn ke dni místního šetření tj Stav konstrukcí zakrytých a stáří nemovitostí jsou převzaty z předaných písemných podkladů, případně doplněny vlastním odborným odhadem znalce. Následně se ocenění provede dle obecně platných zásad v souladu s vyhláškou MF č. 3/2008 Sb., o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů ( oceňovací vyhláška ) POZNÁMKA : Znalci nebylo vlastníkem oceňovaných nemovitostí umožněno provést vlastní prohlídku oceńovaných staveb ani nebyly znalci předány požadované podklady potřebné pro výpočet. Znalcem byla proto provedena pouze externí prohlídka oceňovaných nemovitostí z veřejně přístupného prostoru a ze sousedních pozemků. Následně je cena oceňovaných nemovitostí zjištěna na základě výše uvedených podkladů a zjištění a na základě odborného odhadu znalce.

4 4 2. POSUDEK - OCENĚNÍ NEMOVITOSTÍ Přehled ocenění : 2.1 Věcná hodnota ( časová cena ) ke dni odhadu Rodinný dům č.p Rekreační chata Venkovní úprava Pozemek st. parcela č.51 a parcely č.109, č.117, č.118, č.1106 a č Rekapitulace 2.2 Výnosová hodnota 2.3 Komparativní porovnávací metoda 2.4 Rekapitulace 2.1 Věcná hodnota ( časová cena ) ke dni odhadu Metodika stanovení časové ceny Časovou cenou se rozumí cena, za kterou je možno nemovitosti pořídit /postavit/ v cenové úrovni k datu ocenění / tzn. reprodukční výchozí cena/, snížená u staveb o přiměřené opotřebení. Vzhledem k tomu, že podle provedených porovnání cena stanovená podle cenového předpisu ( dle vyhl. č.3/2008 Sb. s koeficientem indexu cen staveb ke dni odhadu ) v současné době odpovídá nákladům na postavení staveb, jsou u staveb převzaty ceny zjištěné výše podle cenového předpisu, bez koeficientu prodejnosti Kp a koeficientu polohového K Rodinný dům č.p. 22 ( 5 ) - SKP Popis Jedná se o objekt obdélníkového půdorysu, nepodsklepený s jedním nadzemním podlažím, zděný ze smíšeného zdiva, s rovnými dřevěnými stropy. Střecha je sedlová s možností zřízení podkroví. Hlavní vstup do domu je z východní fasády. Dům je napojen na přívod elektrické energie, dle sdělení sousedů není objekt napojen na rozvody vody. Běžná údržba je prováděna nepravidelně, patrné jsou provedené některé opravy či výměny prvků ( část střešní krytiny, novější okna apod. ). V objektu je ke dni ocenění max. jedna bytová jednotka. Úroveň vnitřního vybavení stavby nebylo možno zjistit, proto je stanoveno na základě odborného odhadu a sdělení vlastníků sousedních nemovitostí. Základy : betonové pasy bez izolace Nosná konstrukce : zdivo smíšené Strop : rovné dřevěné

5 5 Izolace : nevyskytuje se Vnější povrchy obvodových stěn : vápenná omítka štuková a hrubá Střecha : sedlová Střešní krytina : pálená taška Oplechování : z pozinkovaného plechu Bleskosvod : nevyskytuje se Popis vybavení 1.NP Vnitřní úprava stěn : vápenná omítka štuková Strop : dřevěný s rovným podhledem Podlaha a dlažby : dlažba, prkna Schodiště : dřevěné Okna : dřevěná zdvojená Dveře : dřevěné plné i prosklené El. instalace : 220 V/380 V pojistné automaty Vytápění : lokální Rozvod vody : nevyskytuje se Sanitární zařízení : nevyskytuje se Rozvod plynu : nevyskytuje se Zdroj teplé vody : nevyskytuje se Kuchyňské vybavení : pravděpodobně se nevyskytuje Popis vybavení půdy volný stavebně neupravený prostor Výměry pro ocenění Jednotlivé rozměry vycházejí z provedených kontrolních měření provedeného znalcem při místním šetření se sousedních pozemků Výpočty jsou prováděny podle přílohy č. 1 výše uvedené vyhlášky. OBESTAVĚNÝ PROSTOR OP rozměry v části ( m ) plocha ( m 2 ) výška ( m ) OP (m 3 ) 11,00 * 5,70 = 62,70 ( 2,00 + 2,80 )/2 = 2,40 150,48 celkem 1.NP 62,70 150,48 11,00 * 5,70 = 62,70 3,00/2 = 1,50 94,05 celkem zastřešení 62,70 94,05 celkem OP rodinný dům 244,53 m Zjištění charakteru objektu Oceňovaný objekt je svým stavebním uspořádáním určen k rodinnému bydlení, 100 % podlahové plochy místností je určena k bydlení, a jelikož má jeden byt, jedno nadzemní podlaží bez zařízeného podkroví, splňuje požadavky na rodinný dům dle ustanovení 3, odst. C) vyhlášky MMR č. 137/1998 Sb. Zastavěná plocha 1.NP je 62,70 m 2. Zastavěná plocha 1.PP je 0,00 m 2. Poměr zastavěných ploch : 1.PP/1.NP = 0,00/62,70 = 0,00 % Tj. objekt rodinného domu není dle předpokladu znalce podsklepen nad 1/2 zastavěné plochy 1.NP / zde zcela nepodsklepen / Zastavěná plocha 1.NP je 62,70 m 2.

6 6 Zastavěná plocha podkroví 0,00 m 2. Poměr zastavěných ploch : podkroví/1.np = 00,00/62,70 = 0,00 % Tj. objekt rodinného domu nemá zařízené podkroví v celé ploše 1.NP Rodinný dům je typem A nepodsklepený, jednopodlažní bez zařízeného podkroví, se sklonitou střechou a se základní cenou 2 290,- Kč/ m Koeficienty Rodinný dům podle 5 a přílohy č. 6 vyhlášky Typ A ( 1.NP, nezařízené podkroví, sedlová střecha ) ZC 2 290,- Kč/m 3 Obestavěný prostor objektu dle projektu OP m 3 244,53 Koeficient polohový příloha č. 13 vyhlášky neuplatněno K5 1,00 Koeficient podkroví neuplatněno Kpod 1,00 Koeficient řadového domu neuplatněno Křad 1,00 Koeficient změny ceny staveb dle přílohy č.38 vyhl. Ki 2,031 Koeficient prodejnosti dle přílohy č.39 vyhl. neuplatněno Kp 1,000 Základní cena po první úpravě = ZC x Kpod x K řad Kč/m 3 ZC Kč/m 3 Pořizovací cena konstrukcí navíc Cena odhadnuta znalcem Kč CK 0,00,- Podíl ceny konstrukce navíc = CK/ ( ZC x OP x K5 x Ki ) - PK 0,00,- koeficient vybavení stavby S = standardní provedení, CH = chybí, P = podstandardní, N = nadstandardní provedení je stanoveno znalcem odhadem Pol.č. Konstrukce a vybavení Provedení Standard Podíl příl. Č.14 Upravený podíl 1 Základy betonové pasy bez izolace P Svislé kce smíšené zdivo P Stropy dřevěné s rovným podhledem S Zastřešení krov vázaný sedlový S Krytiny střech tašková pálená S Klempířské konstrukce z pozinkovaného plechu S Vnitřní omítky omítky vápenné štukové S Fasádní omítky hrubá vápenná omítka S Vnější obklady nevyskytují se CH Vnitřní obklady nevyskytují se S Schody dřevěné S Dveře dřevěné S Okna dřevěná zdvojená S Podlahy obytných místnost. prkenné či PVC S Podlahy ostatních místností betony S Vytápění lokální P Elektroinstalace 220 V/380 V, poj. automaty S Bleskosvod nevyskytují se CH Rozvod vody nevyskytují se CH Zdroj teplé vody nevyskytují se CH Instalace plynu nevyskytují se CH Kanalizace nevyskytují se CH 0, Vybavení kuchyní nevyskytují se CH Vnitřní hygienic. vybavení nevyskytují se CH Záchod nevyskytují se CH Ostatní nevyskytuje se CH N Navíc CELKEM

7 7 Koeficient vybavení stavby ( z výpočtu výše ) K Základní cena upravená ZCU = ZC x K4 x K5 x Ki x Kp x Kpod x Křad Kč / m ,08, Stáří a opotřebení Původní stáří objektu se znalci nepodařilo zjistit, nedochovaly se žádné písemné dokumenty a stáří nebylo znalci sděleno ani na Obecním úřadě v Tehově. Dle vyjádření sousedů je možno uvažovat o původním stáří cca let ( kamenné zdivo ). Většina konstrukcí dlouhodobé životnosti a část prvků krátkodobé životnosti jsou původní. Celkový technický stav je zanedbaný, běžná údržba je prováděna nahodile. Rok odhadu 2008 Rok kolaudace / začátek užívání / odhad 1918 Stáří 90 let Předpokládaná další životnost 50 let Celková životnost 140 let Procento ročního opotřebení 0,714 % Opotřebení celkem 64,29 % Výpočet ceny Základní cena ZC Kč / m ,00,- Základní cena upravená ZCU Kč / m ,08,- Obestavěný prostor OP m 3 244,53 Výchozí cena objektu CN = ZCU x OP Kč ,22,- Stupeň dokončení stavby % 100 Výchozí cena po zohlednění dokončenosti stavby Kč ,22,- Opotřebení 64,29 % ,86,- Cena časová rodinného domu č.p. 22 ke dni odhadu Kč ,37, Rekreační chata ( 6 ) Popis Přízemní, nepodsklepený objekt dřevěné konstrukce se sedlovou střechou bez možnosti zřízení podkroví. Konstrukce chaty spočívá na betonové podezdívce, zastřešení tvoří dřevěný sedlový krov. Objekt je pravděpodobně napojen pouze na rozvod EI. Popis vybavení 1.NP Obvodové zdivo : dřevěná konstrukce s obložením Vnitřní úprava stěn : není možné zjistit Strop : pravděpodobně dřevěný Podlaha a dlažby : pravděpodobně betonová Klempířské prvky : z pozinkovaného plechu Střecha : vázaný dřevěný krov sedlový Schodiště : nevyskytuje se

8 8 Okna : dřevěná Dveře a vrata : dřevěná El. instalace : nevyskytuje se Vytápění : pravděpodobně lokální Rozvod vody : asi se nevyskytuje Sanitární zařízení : asi se nevyskytuje Rozvod plynu : nevyskytuje se Technický stav Dle vyjádření sousedů je objekt cca 20 let starý. Objekt vykazuje známky nepravidelné běžné údržby a je celkově průměrný Výměry pro ocenění Jednotlivé rozměry vycházejí z provedených kontrolních měření z veřejně přístupného pozemku a z pozemku sousedního. Výpočty jsou prováděny podle přílohy č. 1 výše uvedené vyhlášky. OBESTAVĚNÝ PROSTOR OP rozměry v části ( m ) plocha ( m 2 ) výška ( m ) OP (m 3 ) 4,00 * 6,80 = 27,20 ( 2,80 + 3,10 )/2 = 2,95 80,24 celkem 1.NP a zastřešení 27,20 80,24 celkem OP rekreační chata 80,24 m Zjištění charakteru objektu Oceňovaný objekt je svým stavebním uspořádáním určen k individuální rekreaci, svou zastavěnou plochou 27,20 m 2 a svým obestavěným prostorem 80,24 m 3, bez podsklepení a jedním nadzemním podlažím bez zařízeného podkroví splňuje požadavky na rekreační chatu dle ustanovení 2, písm. d) vyhlášky č.3/2008 Sb. Ocenění se proto provede dle 6 výše uvedené vyhlášky nákladovým způsobem jako rekreační chata. Zastavěná plocha 1.NP je 27,20 m 2. Zastavěná plocha 1.PP je 0,00 m 2. Poměr zastavěných ploch : 1.PP/1.NP = 0,00/27,20 = 0,00 % Tj. objekt rekreační chaty je podsklepen pod 1/2 zastavěné plochy 1.NP / zde zcela nepodsklepen / Rekreační chata je samostatně stojící, nepodsklepená, s jedním nadzemním podlažím, se sklonitou střechou bez možnosti zřízení podkroví typu F/I se základní cenou 1 280,- Kč/m Koeficienty Rekreační chata podle 6 a přílohy č. 7 vyhlášky typ F/I ( nepodsklepená, 1. NP, sedlová střecha ) ZC 1280,-Kč/m 3 Obestavěný prostor objektu OP m 3 80,24 Koeficient polohový příloha č. 13 vyhlášky neuplatněn K5 1,00 Koeficient podkroví neuplatněn Kpod 1,00 Koeficient změny ceny staveb dle přílohy č.38 vyhl. Ki 2,031 Koeficient prodejnosti dle přílohy č.39 vyhl. neuplatněn Kp 1,000 Základní cena po první úpravě = ZC x Kpod x K řad Kč/m 3 ZC 1 280,00,- Pořizovací cena konstrukcí navíc Cena odhadnuta znalcem Kč CK 0,00,-

9 9 Podíl ceny kce navíc vrata = CK/ ( ZC x OP x K5 x Ki ) PK 0,00 koeficient vybavení stavby S= standard, CH = chybí, P = podstandardní, N = nadstandardní Pol.č. Konstrukce a vybavení Provedení Standard Podíl příl. Č.14 Upravený podíl 1 Základy betonové pasy bez izolace P Podezdívka betonová S Obvodové stěny dřevěná konstrukce s obitím S Stropy dřevěné rovné S Zastřešení dřevěný krov vázaný S Krytina eternitová vlna S Klempířské konstrukce kompletní pozink S Úprava povrchů nátěry, hrubá vápenná S Schodiště nevyskytuje se CH Dveře dřevěné prosklené S Okna dřevěná S Podlahy PVC, potěry S Vytápění lokální S Elektroinstalace 220 V, poj. automaty P Rozvod vody neuvažuje se Zdroj teplé vody neuvažuje se Rozvod propan butan neuvažuje se Kanalizace neuvažuje se Záchod nevyskytuje se CH Okenice nevyskytuje se CH Vnitřní vybavení nevyskytuje se CH Ostatní nevyskytuje se CH Na Kce navíc CELKEM Koeficient vybavení stavby ( z výpočtu výše ) K Základní cena upravená ZCU = ZC x K4 x K5 x Ki x Ki x Kpod Kč / m ,69, Stáří a opotřebení Rok odhadu 2008 Rok kolaudace / začátek užívání / odhad 1988 Stáří 20 let Předpokládaná další životnost 40 let Celková životnost 60 let Procento ročního opotřebení 1,67 % Opotřebení 33,33 % Výpočet ceny Základní cena ZC Kč / m ,00,- Základní cena upravená ZCU Kč / m ,69,- Obestavěný prostor OP m 3 80,24 Výchozí cena objektu CN = ZCU x OP Kč ,38,- Stupeň dokončení stavby % 100

10 10 Výchozí cena po zohlednění dokončenosti stavby Kč ,38,- Opotřebení 33,33 % ,17,- Cena rekreační chaty ke dni odhadu Kč ,17, Studna ( 9 ) Studna č.1 ( 9 ) SKP Popis Dle informace sousedů je na oceňovaných pozemcích studna o hloubce cca 6,50 metrů Stáří a opotřebení Rok odhadu 2008 Rok kolaudace / začátek užívání po rekonstrukci/ 1958 Stáří Předpokládaná další životnost Celková životnost 50 let 50 let 100 let Procento ročního opotřebení 1,00 % Opotřebení 50,00 % Výpočet ceny Základní cena / z přílohy č. 11 vyhlášky / 0 5 m Kč/m 1 950,00,- Celkem 5 m 5 m x 1 950,- Kč/m 9 750,00,- Základní cena / z přílohy č. 11 vyhlášky / 5 10 m Kč/m 3 810,00,- Celkem 5 m 1,50 m x 3 810,- Kč/m 5 715,00,- Celkem základní cena Kč ,- Kč/m ,00,- Cena upravená / ZC x K5 x Ki x Kp/ x 1,00 x 2,136 x 1,000 Kč/ks ,24,- Opotřebení 50,00 % ,62,- Cena studny č.1 ke dni odhadu ,62,- Kč Studna č.2 ( 9 ) SKP Popis Dle informace sousedů je na oceňovaných pozemcích studna o hloubce cca 10 metrů Stáří a opotřebení Rok odhadu 2008 Rok kolaudace / začátek užívání po rekonstrukci/ 1958

11 11 Stáří 50 let Předpokládaná další životnost 50 let Celková životnost 100 let Procento ročního opotřebení 1,00 % Opotřebení 50,00 % Výpočet ceny Základní cena / z přílohy č. 11 vyhlášky / 0 5 m Kč/m 1 950,00,- Celkem 5 m 5 m x 1 950,- Kč/m 9 750,00,- Základní cena / z přílohy č. 11 vyhlášky / 5 10 m Kč/m 3 810,00,- Celkem 5 m 5,00 m x 3 810,- Kč/m ,00,- Celkem základní cena Kč ,- Kč/m ,00,- Cena upravená / ZC x K5 x Ki x Kp/ x 1,00 x 2,136 x 1,000 Kč/ks ,80,- Opotřebení 50,00 % ,40,- Cena studny č.2 ke dni odhadu ,40,- Kč Venkovní úpravy ( 10 ) Venkovní úpravy, které tvoří příslušenství rodinného domu č.p. 22 jsou : Příslušenství rodinného domu tvoří mj. i venkovní úpravy, které se stávají : - přípojky inženýrských sítí ( není možné je specifikovat ) - zpevněné plochy - oplocení Ocenění venkovních úprav : Ocenění venkovních úprav se provede dle 10 odst. 2 vyhl. zjednodušeným způsobem ve výši 3,50 až 5,0 % ze zjištěné ceny stavby oceňované dle 5 vyhl. ( rodinný dům ) a z ceny stavby nebo staveb tvořící příslušenství k nim. Výpočet ceny reprodukční venkovních úprav : Cena stavby objektu bydlení č.p ,22,- Kč Cena rekreační chaty ,38,- Kč Cena staveb rozhodných pro výpočet celkem ,60,- Kč Výše procentuelního podílu venkovních úprav stanovená znalcem x 3,50 % Cena reprodukční venkovních úprav zjednodušeným způsobem ,23,- Kč Výpočet ceny časové venkovních úprav : Cena stavby objektu bydlení č.p ,37,- Kč Cena rekreační chaty ,17,- Kč Cena staveb rozhodných pro výpočet celkem ,54,- Kč Výše procentuelního podílu venkovních úprav stanovená znalcem x 3,50 % Cena časová venkovních úprav zjednodušeným způsobem ,18,- Kč

12 Pozemek st. parcela č.51 zastavěná plocha a nádvoří a pozemky parcela č. 109, č.117, č.118, č.1106 a č Metodika výpočtu ceny pozemku Pro zjištění obvyklé ceny vycházel znalec ze znalosti místního trhu s nemovitostmi, z konzultace u realitních kanceláří a z prohlídky nabídek pozemků na internetu. Známé prodejní ceny stavebních pozemků v lokalitě a okolí byly znalcem porovnány a následně vyhodnoceny z hlediska jejich polohy, atraktivnosti, ekonomické návratnosti, dopravního propojení, vazby na zbudované inženýrské sítě, druh možné zástavby, přístupové cesty, rozvoje území apod. s oceňovaným pozemkem Popis oceňovaných pozemků Oceňované pozemky leží na severovýchodní hranici zastavěné části obce Tehov. jsou mírně svažité jihozápadní orientace. K pozemkům je možný příjezd zpevněnou komunikací směrem od zastavěné části obce a nezpevněnou místní cestou od severu. V místě pozemku st. parcela č. 51 zastavěná plocha a nádvoří je možné napojení na všechny inženýrské sítě vč. zemního plynu. Pozemky neleží v žádném ochranném pásmu ani v zátopové oblasti. Dle územního plánu obce se st. parcela č zastavěná plocha a nádvoří nachází v současně zastavěném území obce nízkopodlažní bytovou zástavbou a ostatní oceńované parcely tj. parcela č.109 zahrada, parcela č.117 zahrada, č.118 zahrada, parcela č.1106 ostatní plocha a parcela č zahrada jsou v území, které je územním plánem obce vyčleněno pro výstavbu obytnou individuální, leží tudíž v zastavitelném území. Maximální zastavěnost pozemků je 40 %. Bližší regulativy pro výstavbu budou učeny zastavovacími studiemi V porovnání cen pozemků Dle vyjádření vlastníka sousedního rodinného domu prodal svůj sousední pozemek, též určený územním plánem pro výstavbu obytnou za cenu 590,- Kč/m2. Pozemek má stejný charakter jako oceňované zahrady se stejnou svažitostí, přístupem i lokalizací. Dle zjištění znalce jsou v současné době v nabídce některé pozemky v lokalitě určené pro výstavbu RD. jedná se o pozemky na kterých je možné ihned stavět, ez nutnosti sekundárních investic a přípravy území ( ZTV, zastavovací studie ). Např. - pozemek pro výstavbu RD v obci Tehov Prodej pozemku určeného ke stavbě RD o celkové rozloze 897 m2 v hezké a klidné lokalitě obce Tehov u Říčan. Na pozemku je vlastní vrtaná studna, elektrika 220/380V, vodovod, kanalizace, plyn je vzdálen 3m od hranice pozemku. V obci je školka, škola 1-5 st., potraviny, restaurace, ob.úřad, ostatní Světice, Říčany. Dobrá dopravní dostupnost PID. Nabízená cena po slevě : 1950,- Kč/m2

13 13 - pozemek pro výstavbu RD v obci Světice u Říčan Prodej pozemku určeného ke stavbě RD o celkové rozloze 1400 m2 v hezké a klidné lokalitě obce Světice u Říčan. Na pozemku je, elektrika 220/380V, vodovod, kanalizace, plyn. V obci jsou potraviny, restaurace, ob.úřad, ostatní Říčany. Dobrá dopravní dostupnost PID. Nabízená cena po slevě : 1550,- Kč/m Výpočet ceny pozemků St. parcela č. 51 zastavěná plocha a nádvoří Parcela je částečně zastavěná oceňovanými stavbami, je možné napojení na inženýrské sítě, leží v zastavěném území obce s vyřešeným příjezdem. Je možné konstatovat, že se cena bude blížit cenám inzerovaným na internetových realitních serverech, ale po určité korekci, protože výše uvedené ceny jsou cenami nabídkovými niko-li realizovanými. Korekce je znalcem provedena koeficientem 0,70 0,80. Obvyklá cena st. parcely č.51 zastavěná plocha a nádvoří vč. příslušenství ( tj. trvalých porostů ) dle odborného názoru znalce : ,- Kč/m2 x 1129 m2 = ,- Kč Pozemky parcela č. 109, č. 117, č.118, č.1106 a č.1107 Tyto parcely nejsou zastavěny žádnými stavbami, jsou v zastavitelném území obce s možností výstavby obytných staveb ( rodinné domy ). Toto území není stavebně připraveno tzn. nejsou zde v ploše pozemků rozvedeny žádné inženýrské sítě ani komunikace. Před výstavbou objektů je nutné provést zastavovací studie tyto náležitosti řešící a následně provést ZTV ( základní technickou vybavenost ). Z tohoto důvodu bude cena pozemků nižší než výše nabízené pozemku s přímou možností výstavy. Obvyklá cena se bude blížit ceně, která byla realizovaná vlastníkem sousedního pozemku při jeho prodeji ve výši 590,- Kč/m2. Obvyklá cena parcely č.109 zahrada vč. příslušenství ( tj. trvalých porostů ) dle odborného názoru znalce : - 600,- Kč/m2 x 784 m2 = ,- Kč Obvyklá cena parcely č.117 zahrada vč. příslušenství ( tj. trvalých porostů ) dle odborného názoru znalce : - 600,- Kč/m2 x 3891 m2 = ,- Kč Obvyklá cena parcely č.118 zahrada vč. příslušenství ( tj. trvalých porostů ) dle odborného názoru znalce :

14 14-600,- Kč/m2 x 345 m2 = 207 O00,- Kč Obvyklá cena parcely č.1106 zahrada vč. příslušenství ( tj. trvalých porostů ) dle odborného názoru znalce : - 600,- Kč/m2 x 1075 m2 = 645 O00,- Kč Obvyklá cena parcely č.1106 zahrada vč. příslušenství ( tj. trvalých porostů ) dle odborného názoru znalce : - 600,- Kč/m2 x 363 m2 = ,- Kč Rekapitulace časové a reprodukční ceny staveb a obvyklá cena pozemků Stavba Časová cena Opotřebení Reprodukční cena Rodinný dům č.p ,37,- Kč 64,27 % ,22,- Kč Rekreační chata ,17,- Kč 33,33 % ,38,- Kč Studna č ,62,- Kč 50,00 % ,24,- Kč Studna č ,40,- Kč 50,00 % ,80,- Kč Venkovní úpravy ,18,- Kč ,23,- Kč Stavby celkem / zaokrouhleno / ,00,- Kč ,00,- Kč St. parcela č ,00,- Kč ,00,- Kč Parcely č.109, č.117, č.118, č.1106 a č ,00,- Kč ,00,- Kč Oceňované nemovitosti celkem ,00,- Kč ,00,- Kč 2.2 Výnosová hodnota areálu oceňovaných nemovitostí Metodika ocenění výnosovou hodnotou Výnosová hodnota je součtem diskontovaných příjmů, které je možno v budoucnu v daném místě očekávat při přiměřeném pronajmutí nemovitosti, po odečtení výdajů nutných k dosažení těchto příjmů. Jelikož je celý komplex v horším technickém stavu, bez potřebného zázemí, malého standardu je pravděpodobnost pronajmutí ke dni odhadu malá až nulová. Případná výše nájemného by byla též minimální a při odečtení nákladů na znovuzprovoznění objektu a uvedení do pronajímatelného stavu je možno uvažovat výsledné příjmy z nemovitostí v záporných číslech. Dle odborného odhadu znalce lze tudíž konstatovat, že výše výnosové hodnoty se bude blížit nule. 2.3 Porovnávací indexová metoda Ocenění porovnávací metodou je standardně znalcem prováděno na základě porovnání podobných staveb rodinných domů jako celek, protože je dle zkušeností znalce u těchto typů staveb výstižnější oproti např. porovnávací metodou standardní jednotkové tržní ceny. Srovnání je provedeno na základě základních kritérií, které bezprostředně ovlivňují výslednou tržní cenu.

15 15 Znalec provedl výběr srovnávacích objektů jednak ze své databáze a jednak z nabídky realitních kanceláří uveřejněných ke dni odhadu na internetu na serveru SREALITY.cz a stredoceskereality.cz. Po provedení vyhledávání obdobných nemovitostí lze konstatovat, že nebyl nalezen žádný obdobný soubor rodinného domu s pozemky, který by bylo možné porovnat s oceňovanými nemovitostmi. Užití potenciálních srovnávacích nemovitostí z databáze znalce by bezpochyby přineslo zkreslené výsledky porovnání. Z tohoto důvodu nebyla porovnávací metoda výpočtu cen nemovitostí použita a znalcem byla výsledná obvyklá cena oceňovaných nemovitostí stanovena jako součtová cena obvyklých cen oceňovaných pozemků s příslušenstvím a jako obvyklá cena staveb vycházející z nákladových cen. 2.4 Rekapitulace Způsob ocenění Reprodukční cena Věcná hodnota / časová cena / Výnosová hodnota Obvyklá cena pozemků s příslušenstvím Cena zjištěná porovnávacím způsobem průměr Obvyklá cena oceňovaných nemovitostí dle odborného odhadu znalce ke dni ocenění cena ,00,- Kč ,00,- Kč 0,00,- Kč ,00,- Kč nestanovena ,00,- Kč Závěr : 1. Obvyklá cena stavby rodinného domu č.p. 22 v obci Tehov na st. parcele č.51 zastavěná plocha a nádvoří včetně pozemku a pozemky parcela č.109 zahrada, parcela č. 117 zahrada, parcela č. 118 zahrada, parcela č ostatní plocha a parcela č.1107 zahrada vše s příslušenstvím v katastrálním území Tehov u Říčan a v obci Tehov zapsané na LV 102 a evidované u Katastrálního úřadu pro Středočeský kraj, Katastrální pracoviště Praha-východ může činit dle zjištění znalce ke dni ocenění ,- Kč slovy : pětmiliónůpětsetpadesáttisíckorunčeských 2. Závady či jednotlivá práva, kromě omezení vlastnického práva uvedeného ve výpisu z KN, nebyly znalci povinným sděleny a dle zjištění se znalce nevyskytují. 16. října 2008 Ing. Michal Sirový Příloha : 3x fotodokumentace 1x kopie výpisu z KN, LV 102 1x kopie katastrální mapy

16 16 ZNALECKÁ DOLOŽKA Znalecký posudek jsem podal jako znalec jmenovaný rozhodnutím Předsedy krajského soudu v Českých Budějovicích ze dne 2.června 1999 č.j. Spr. 823/99 pro základní obor ekonomika, odvětví ceny a odhady, zvláštní specializace oceňování nemovitostí. Znalecký úkon je zapsán pod pořadovým číslem /08 znaleckého deníku. Znalečné a náhradu nákladů účtuji podle přiložené likvidace na základě dokladu číslo 108/08. CERTIFIKÁT QEN Znalec je držitelem certifikátu QEN - expert v oboru ekonomika odvětví ceny a odhady nemovitostí vydaný Certifikačním orgánem Ústavu soudního inženýrství v Brně dne pod č.95/24/qen/2004. Českém Krumlov 16. října 2008 Ing. Michal Sirový

17 17 FOTODOKUMENTACE Pohled na hlavní průčelí RD č.p. 22 Pohled na rekreační chatu vedle RD č.p. 22

18 18 Pohled na oceňované zahrady

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1501 71/09

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1501 71/09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1501 71/09 o obvyklé ceně rozestavěného rodinného domu bez č.p. na st. parcele č. 671 zastavěná plocha a nádvoří včetně pozemku a pozemek parcela č. 1056/37 zahrada vše s příslušenstvím

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1469 39/09

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1469 39/09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1469 39/09 o stanovení ceny provozního areálu firmy KOMI-CZ s.r.o. v Dobrovodské ulici v Českých Budějovicích tj. souboru staveb a pozemků administrativní budovy č.p. 126 na parcele

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2007 162/12

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2007 162/12 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2007 162/12 o stanovení obvyklé ceny nemovitostí

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2382 37/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2382 37/14 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2382 37/14 - o stanovení obvyklé ceny nemovitých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2263 108/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2263 108/13 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2263 108/13 o stanovení obvyklé ceny nemovitostí

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2386 41/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2386 41/14 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2386 41/14 o stanovení obvyklé ceny nemovitých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2106 261/12

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2106 261/12 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2106 261/12 o stanovení obvyklé ceny nemovitostí

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1715 10/11

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1715 10/11 Ing. Michal Sirový, Kájovská 65, 381 01 Český Krumlov tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 1715 10/11 o stanovení obvyklé ceny rozestavěných budov

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1439 09/09

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1439 09/09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1439 09/09 o stanovení obvyklé ceny pozemku katastru nemovitostí parcela č. 501 orná půda v katastrálním území a v obci Libníč evidované u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2176 21/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2176 21/13 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2176 21/13 - o stanovení obvyklé ceny nemovitostí

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1360 76/08

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1360 76/08 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1360 76/08 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 rodinného domu č.p. 74 v ulici Na Trubách na st. parcele č. 262 zastavěná plocha a nádvoří včetně pozemku a příslušenství

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2172 17/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2172 17/13 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2172 17/13 - o stanovení obvyklé ceny nemovitostí

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2346 01/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2346 01/14 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2346 01/14 o stanovení obvyklé ceny nemovitých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2609 10/16

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2609 10/16 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2609 10/16 - o stanovení obvyklé ceny nemovitých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1405-121/08

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1405-121/08 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1405-121/08 o stanovení obvyklé ceny bytové jednotky č.p/č.j. 234/2 v 1.nadzemním podlaží v objektu č.p.234 v obci Větřní s příslušenstvím a s podílem na společných částech domu a pozemku

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2426 81/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2426 81/14 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2426 81/14 - o stanovení obvyklé ceny nemovitých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2505 35/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2505 35/15 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2505 35/15 - o odhadu obvyklé ceny nemovitých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2549 79/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2549 79/15 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2549 79/15 - o stanovení obvyklé ceny nemovitých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 222/15 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. st. 1299, součástí je stavba: Filipov, č.p. 228, rodinný dům, a pozemku p.č. 5106/2, s příslušenstvím, LV číslo 807, katastrální

Více

Znalecký posudek č. 2013/486

Znalecký posudek č. 2013/486 Znalecký posudek č. 2013/486 o ceně nemovitostí, rozestavěné stavbě rodinného domu na parcele č. 1175 a pozemků, parcel č. 1175, 1176, 1973, v katastrálním území Postřelmov, obec Postřelmov, v okrese Šumperk,

Více

Znalecký posudek č. 2013060

Znalecký posudek č. 2013060 Znalecký posudek č. 2013060 o ceně nemovitosti: Spoluvlastnický podíl ve výši 1/2 k nemovitostem zapsaným ve prospěch vlastníků na LV č. 557 pro katastrální území Raškovice, stavbě rodinného domu č.p.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 947-81/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 947-81/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č. 947-81/2013 O ceně RD s příslušenstvím v městské části Panenská č.p.33, obec Jemnice, na parcele č. st. 1, parcely č.st. 1, parcely č. 288/5, vše v k.ú. Panenská, zapsáno u Katastrálního

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 824-77/2012. Ing. Zdeněk Havelka Šafaříkova 12 674 01 Třebíč telefon: e-mail:

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 824-77/2012. Ing. Zdeněk Havelka Šafaříkova 12 674 01 Třebíč telefon: e-mail: ZNALECKÝ POSUDEK č. 824-77/2012 O ceně nemovitostí a jejich příslušenství - budova č.p. 17 na pozemku p.č. st. 154, pozemek p.č. st. 154, a pozemek p.č. 140, vše zapsáno v katastru nemovitostí u Katastrálního

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 4278-77/2015

ZNALECKÝ POSUDEK č. 4278-77/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4278-77/2015 O ceně podílu o velikosti 14/16 pozemku p.č.250, zastavěná plocha a nádvoří, o velikosti 192 m 2, jehož součástí je zemědělské stavení bez čp/če v místní části Slížany,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 192-5725-2013. O ceně zahrady na pozemku č. parc. 2762/46 v k.ú. Žatec, okres Louny.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 192-5725-2013. O ceně zahrady na pozemku č. parc. 2762/46 v k.ú. Žatec, okres Louny. ZNALECKÝ POSUDEK č. 192-5725-2013 O ceně zahrady na pozemku č. parc. 2762/46 v k.ú. Žatec, okres Louny. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Praha 6 Bělohorská 270/17 160 00 Praha 6 Účel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 04/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 04/13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 04/13 o obvyklé ceně nemovitostí - rodinného domu č.p. 187 na pozemku p. č. st. 243, garáže bez č.p/č.e. na pozemku p.č. st. 822 a pozemku p. č. st. 243, p.č. st. 822 a 1390 s příslušenstvím,

Více

Znalecký posudek číslo 1/9/15

Znalecký posudek číslo 1/9/15 Kraj : Liberecký Č.j.: 080 EX 1991/14-25 Oblast : Liberecký Obec : Višňová Katastr. území : Víska u Frýdlantu Znalecký posudek číslo 1/9/15 Věc: Ocenění nemovitosti sestávající z rodinného domu vč. příslušenství,

Více

Znalecký posudek č. 4899-014/12

Znalecký posudek č. 4899-014/12 Znalecký posudek č. 4899-014/12 o obvyklé ceně nemovitosti rodinného domu Bělkovice-Lašťany č.p. 531, s pozemky parcelní číslo 292 - zastavěná plocha a nádvoří a 293 - ostatní plocha jiná plocha, katastrální

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 998-23/09

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 998-23/09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 998-23/09 o obvyklé ceně nemovitostí - rodinného domu čp. 442 na parcele č. St. 2100 a pozemků parc.č. St. 2100 a 2101, se všemi součástmi a příslušenstvím, v obci a k.ú. Čelákovice,

Více

Znalecký posudek č. 4791-076/11

Znalecký posudek č. 4791-076/11 Znalecký posudek č. 4791-076/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu ideální 1/4 nemovitosti rodinného domu Střížov č.p. 72, s pozemky parcelní číslo St. 171 - zastavěná plocha a nádvoří, 718/2 - zahrada

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 4274-73/2015

ZNALECKÝ POSUDEK č. 4274-73/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4274-73/2015 O ceně pozemku p.č.1653, zastavěná plocha a nádvoří, o velikosti 446 m 2, jehož součástí je rodinný dům č.p.39, Masarykovo nám. 39, obec Pečky, včetně příslušenství a pozemku

Více

900 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6618/28. odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby podle metodiky v Hypoteční bance, a.s.

900 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6618/28. odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby podle metodiky v Hypoteční bance, a.s. ZNALECKÝ POSUDEK č.6618/28 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby podle metodiky v Hypoteční bance, a.s. Předmět ocenění: 1.1 Rodinný dům - bez nebytových prostor Stávající Číslo popisné: 98 Na

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3783-122/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3783-122/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3783-122/14 O ceně funkčního celku: - stavebního pozemku č. 4921/22 zastavěná plocha a nádvoří, jehož součástí je stavba č.p. 2702 občanské vybavenosti - stavebního pozemku č. 4921/27

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 215-5748-2013. O ceně ideálního podílu 1/6 na domě č.p. 40 ve Vrbce, obec Postoloprty, okres Louny. Číslo jednací 12772.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 215-5748-2013. O ceně ideálního podílu 1/6 na domě č.p. 40 ve Vrbce, obec Postoloprty, okres Louny. Číslo jednací 12772. ZNALECKÝ POSUDEK č. 215-5748-2013 O ceně ideálního podílu 1/6 na domě č.p. 40 ve Vrbce, obec Postoloprty, okres Louny. Číslo jednací 12772. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Praha 6 Bělohorská

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2215/45/2016

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2215/45/2016 RD č.p. 391 s pozemky na LV 881 k.ú. Kopidlno ZNALECKÝ POSUDEK č. 2215/45/2016 Objednavatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: Ideal Reality Hradec Králové, Ing. Jaroslav Nekola Dukelská 95 500

Více

č. 1617-17/2016 Ječná 550/1 120 00 Praha 2 - Nové Město zjištění obvyklé ceny nemovitosti Šumavská 31/991 120 00 Praha 2 - Vinohrady

č. 1617-17/2016 Ječná 550/1 120 00 Praha 2 - Nové Město zjištění obvyklé ceny nemovitosti Šumavská 31/991 120 00 Praha 2 - Vinohrady Z N A L E C K Ý P O S U D E K č. 1617-17/2016 o ceně nemovitosti - pozemků p.č. 1336/64, p.č. 1336/65, p.č. 1336/84, p.č. 1337/115, p.č. 1337/117, p.č. 1337/118, p.č. 1337/341, p.č. 1337/343 a p.č. 1337/345,

Více

1 400 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č. 6227/147 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel úvěrového řízení v Hypoteční bance, a.s.

1 400 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č. 6227/147 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel úvěrového řízení v Hypoteční bance, a.s. ZNALECKÝ POSUDEK č. 6227/147 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel úvěrového řízení v Hypoteční bance, a.s. Předmět ocenění: 1.1 Rodinný dům - bez nebytových prostor Stávající Číslo popisné: 113 Na pozemku

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 4651-19/2016

ZNALECKÝ POSUDEK č. 4651-19/2016 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4651-19/2016 O ceně pozemku p.č.404/197, zastavěná plocha a nádvoří, o velikosti 109 m 2, jehož součástí je rozestavěný rodinný dům bez čp/če v obci Stratov, včetně příslušenství a

Více

Posudek obsahuje včetně titulního listu 17 stran textu a 10 stran příloh. Objednateli se předává v vyhotovení.

Posudek obsahuje včetně titulního listu 17 stran textu a 10 stran příloh. Objednateli se předává v vyhotovení. ZNALECKÝ POSUDEK 3111/31/2014 O ceně obvyklé na stavbu č.p. 22 postavené na pozemku St.6, stavební pozemek St. 6 ve výši spoluvlastnického podílu 1/2; budovy bez č.p. na pozemku St. 50/2 ve výši spoluvlastnického

Více

700 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6591/1 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s.

700 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6591/1 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s. ZNALECKÝ POSUDEK č.6591/1 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s. Předmět ocenění: 10.1 Byt Stávající Číslo jednotky: 557/533 V budově č. p.: 557 Na pozemku

Více

650 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6531/181 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s.

650 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6531/181 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s. ZNALECKÝ POSUDEK č.6531/181 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s. Předmět ocenění: 1.1 Rodinný dům - bez nebytových prostor Stávající Číslo popisné: 263 Na

Více

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 64-5045/2015

ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 64-5045/2015 ZNALECKÝ POSUDEK O CENĚ OBVYKLÉ číslo 64-5045/2015 NEMOVITÁ VĚC: Pozemek p.č. 3435/33 jehož součástí je objekt rodinné rekreace, pozemek p.č. 3435/32, Objekt rekreace č.e. 608, pozemky a příslušenství

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 13716-156/13. Mgr.Pavel Ender Exekutorský úřad Ostrava Nádražní 477/184, 702 00 Ostrava

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 13716-156/13. Mgr.Pavel Ender Exekutorský úřad Ostrava Nádražní 477/184, 702 00 Ostrava ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 13716-156/13 o ceně rodinného domu č.p.371 na parc.č.538, katastrální území Louky nad Olší, obec a okres Karviná, včetně pozemků parc.č.538 a 539, příslušenství a ceny obvyklé.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 25/903/2014. Soudní exekutor Ječná 479 541 03 Trutnov. Účel znaleckého posudku: odhad obvyklé ceny 1/2 nemovitosti k 21.6.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 25/903/2014. Soudní exekutor Ječná 479 541 03 Trutnov. Účel znaleckého posudku: odhad obvyklé ceny 1/2 nemovitosti k 21.6. ZNALECKÝ POSUDEK č. 25/903/2014 o ceně nemovitosti - rodinného domu č.p. 20, rodinného domu č.p. 104 včetně součástí, příslušenství, venkovních úprav, studny, trvalých porostů, věcných břemen, zastavěných

Více

Znalecký posudek č. 6791/140-2013

Znalecký posudek č. 6791/140-2013 Znalecký posudek č. 6791/140-2013 O obvyklé ceně rodinného domu č.p. 37, Všejany, ul. V Luhu, včetně příslušenství a pozemků, stp.č. 103, pp.č. 308/3, katastrální území Všejany, obec Všejany, okres Mladá

Více

Znalecký posudek č. 2736/20/2013

Znalecký posudek č. 2736/20/2013 Znalecký posudek č. 2736/20/2013 O ceně obvyklé rodinného domu č.p.216 s příslušenstvím a pozemky parc.č. st.228 a 258/3 v k.ú.zlonice, obec Zlonice, okres Kladno Objednatel posudku: Účel posudku: CZ Dražby

Více

Znalecký posudek číslo 3639 309/07

Znalecký posudek číslo 3639 309/07 Znalecký posudek číslo 3639 309/07 O ceně nemovitosti: Rodinný dům č.p. 15 B Í L O V E C katastrální území: Lubojaty bývalý okres: Nový Jičín O B V Y K L Á T R Ž N Í C E N A Objednatel znaleckého posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 864-39/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 864-39/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 864-39/2014 o ceně nemovitých věcí: pozemku parc.č. St. 88 jehož součástí je rodinný dům č.p. 273 včetně příslušenství v obci Stříbrnice, k.ú. Stříbrnice u Uherského Hradiště, kraj

Více

Znalecký posudek č. 2011/331

Znalecký posudek č. 2011/331 Znalecký posudek č. 2011/331 O ceně nemovitosti: Objekt rodinného domu č.p. 234 na parcele č. St.389 s příslušenstvím a pozemky, parcelami č. St.389, 806/1, 806/3, 806/4, v katastrálním území Uherský Ostroh,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2304 120/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2304 120/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2304 120/15 o ceně nemovitosti - areálu prodejny potravin na Chodském náměstí č.p. 3 v Hostouni, s pozemky, stavbami, jejich součástmi a dalším příslušenstvím na parcel. čísle st. 4,

Více

250 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6473/123 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s.

250 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6473/123 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s. ZNALECKÝ POSUDEK č.6473/123 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance, a.s. Předmět ocenění: 1.1 Rodinný dům - bez nebytových prostor Stávající Číslo popisné: 15 Na

Více

Z N A L E C K Ý P O S U D E K čís. 3305-90/2013

Z N A L E C K Ý P O S U D E K čís. 3305-90/2013 Okres: Chomutov Obec: Údlice Z N A L E C K Ý P O S U D E K čís. 3305-90/2013 o obvyklé ceně nemovitosti jiné stavby bez čp/eč na pozemku st.p.č.583 včetně příslušenství a pozemků v katastrálním území Údlice

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4383-120/14. Exekutorský úřad Břeclav, Mgr. Marcela Petrošová U Tržiště 9 690 02 Břeclav

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4383-120/14. Exekutorský úřad Břeclav, Mgr. Marcela Petrošová U Tržiště 9 690 02 Břeclav ZNALECKÝ POSUDEK č. 4383-120/14 O ceně nemovitosti - rekreační chaty na pozemku parc.č.2453 s příslušenstvím v kat.úz.břeclav Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Břeclav,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1903-4 / 2016

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1903-4 / 2016 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1903-4 / 2016 O administrativní a obvyklé ceně nemovitostí - rodinného domu č.p.158 se stavební plochou p.č.st.314 a ostatními pozemky v obci a k.ú. Vnorovy, okres Hodonín, kraj Jihomoravský.

Více

Znalecký posudek č.2853/30/2013 Zjištění ceny obvyklé (tržní)

Znalecký posudek č.2853/30/2013 Zjištění ceny obvyklé (tržní) - 2 - Okres: CZ0511 Česká Lípa Znalec: Obec: 561495 Doksy Antonín Šír Kat.území:628212 Doksy u Máchova jezera Azalková 518 Liberec 15 Znalecký posudek č.2853/30/2013 Zjištění ceny obvyklé (tržní) ve věci

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 254/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 254/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 254/15 o obvyklé ceně podílu id 1/2 na nemovitých věcech - pozemku p.č. st. 124, součástí je stavba: Rtyně v Podkrkonoší č.p. 87, rodinný dům, pozemku p.č. 404, s příslušenstvím, LV

Více

Znalecký posudek č. 5452-031/2013

Znalecký posudek č. 5452-031/2013 Znalecký posudek č. 5452-031/2013 o obvyklé ceně nemovitosti Označení nemovitosti: Rodinný dům č.p. 83 v Prušánkách včetně pozemků Adresa nemovitosti: Prušánky č.p. 83 Katastrální údaje: Kraj Jihomoravský,

Více

Znalecký posudek č. o ceně obvyklé nemovitostí:

Znalecký posudek č. o ceně obvyklé nemovitostí: Znalecký posudek č. o ceně obvyklé nemovitostí: - budovy č.p. 242 (bydlení) Láz na pozemku - stavební parcele parc. č. 302 - pozemku - stavební parcely parc. č. 302 (zastavěná plocha a nádvoří) - pozemku

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3585 265-1/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3585 265-1/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3585 265-1/2015 o ceně rodinného domu č.p. 1117 včetně všech součástí, příslušenství a pozemků parc.č. 3499 a 3500, vše v obci a k.ú. Kladno, ul. Na Stráni Objednavatel znaleckého posudku:

Více

Znalecký posudek č. 2011/362

Znalecký posudek č. 2011/362 Znalecký posudek č. 2011/362 O ceně nemovitosti: Spoluvlastnický podíl ve výši 1/2 k nemovitostem zapsaným na LV č. 454 pro katastrální území Nýdek, objektu pro rodinnou rekreaci č.e. 152 na parcele č.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 181/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 181/13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 181/13 o obvyklé ceně podílu id. 1/3 na nemovitostech - rodinného domu č.p. 179 na pozemku p. č. st. 231 a pozemku p. č. st. 231, st. 318 a 623/5 s příslušenstvím, LV číslo 807, katastrální

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 9918-69/2015

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 9918-69/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 9918-69/2015 o ceně nemovitých věcí - pozemku parc.č. St. 130/2 se stavbou Kolešovice č.p. 252 a pozemku parc.č. 124, s příslušenstvím, vše v k.ú. a obci Kolešovice, okres Rakovník,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 112/16

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 112/16 ZNALECKÝ POSUDEK č. 112/16 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. 475/12, součástí je stavba: Rumburk-Horní Jindřichov, č.e. 67, garáž, s příslušenstvím, zapsaných na LV číslo 2239, katastrální

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Krumlově se sídlem Radniční 28, 381 01 Český Krumlov

ZNALECKÝ POSUDEK. Krumlově se sídlem Radniční 28, 381 01 Český Krumlov ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 1706-005/12 o obvyklé ceně nemovitostí spoluvlastnického podílu ve výši ½ na rodinném domě č.p. 27 postaveného na pozemku parc.č. st. 10 s pozemky parc.č. st. 10, 398, 413 a 414,

Více

Znalecký posudek č. 14/09/122

Znalecký posudek č. 14/09/122 Znalecký posudek č. 14/09/122 O ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. 1086 - zastavěná plocha a nádvoří, jehož součástí je stavba bez čp/če - garáž, vše zapsáno na listu vlastnictví č. 1609, pro k.ú. Krnov-Horní

Více

Znalecký posudek č. 259/4/2014

Znalecký posudek č. 259/4/2014 Znalecký posudek č. 259/4/2014 o ceně obvyklé spoluvlastnického podílu v míře 1507/10000 na nemovitosti: budova č.p.328 vystavěná na pozemku p.č.314 a pozemku p.č.314 v katastrálním území Rybáře (okres

Více

Z N A L E C K Ý P O S U D E K čís.3511-66/2015

Z N A L E C K Ý P O S U D E K čís.3511-66/2015 Okres: Ústí nad Labem Obec: Chlumec Z N A L E C K Ý P O S U D E K čís.3511-66/2015 o obvyklé ceně nemovitosti pozemku p.č.47, jehož součástí je rodinný dům č.p.233, včetně příslušenství v katastrálním

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 100/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 100/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 100/15 o obvyklé ceně podílu id. 4/6 na nemovitých věcech - pozemku p.č. st. 467, součástí je stavba: Libouchec, č.p. 398, objekt bydlení a pozemku p.č. st. 624 (na pozemku stojí stavba

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Zjištění ceny nemovitosti pro exekuční řízení č.j. 043 EX 1233/09

ZNALECKÝ POSUDEK. Zjištění ceny nemovitosti pro exekuční řízení č.j. 043 EX 1233/09 ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 12743-023/11 o ceně rodinného domu čp.89, katastrální území a obec Dolní Lukavice, okres Plzeň - jih, včetně pozemků, příslušenství a ceny obvyklé. (LV č.541) Objednavatel posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1798-3 / 2015. Bratislavská 73 602 00 Brno

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1798-3 / 2015. Bratislavská 73 602 00 Brno ZNALECKÝ POSUDEK č. 1798-3 / 2015 O administrativní a obvyklé ceně nemovitostí - rodinného domu č.p.103 se stavební plochou p.č.st.424, příslušenství a ostatními pozemky uvedenými na LV č.711 pro obec

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 113/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 113/13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 113/13 o obvyklé ceně nemovitostí - rodinného domu č.p. 19 na pozemku p. č. st. 20 a pozemku p. č. st. 20 s příslušenstvím, LV číslo 177, katastrální území Nepřejov, obec Dolní Hbity,

Více

Znalecký posudek č. 859/12

Znalecký posudek č. 859/12 Znalecký posudek č. 859/12 O ceně nemovitostí - zjištění ceny obvyklé - rodinného domu č. p. 24 včetně příslušenství, budovy (zemědělské stavby) a pozemků parc. č. 14/3 - zastavěná plocha, parc. č. 14/4

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 34/16

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 34/16 ZNALECKÝ POSUDEK č. 34/16 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. st. 1438/2, součástí je stavba: Hlinsko, č.p. 1661, technická vybavenost, zapsaných na LV číslo 6565, katastrální území Hlinsko v

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 13/12

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 13/12 ZNALECKÝ POSUDEK č. 13/12 o obvyklé ceně nemovitostí - rodinného domu č.p. 143 na p. č. st. 427 a pozemku p.č. st. 427, p.č. 130/2, p.č. 132/3 s příslušenstvím, LV číslo 164, katastrální území Stěžery,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1479-12/2013. O ceně rodinného domu - původní zem. usedlost čp. 67, v Lodhéřově.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1479-12/2013. O ceně rodinného domu - původní zem. usedlost čp. 67, v Lodhéřově. ZNALECKÝ POSUDEK č. 1479-12/2013 O ceně rodinného domu - původní zem. usedlost čp. 67, v Lodhéřově. Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Brno-Město, soudní exekutor

Více

Znalecký posudek č. 13/04/96

Znalecký posudek č. 13/04/96 Znalecký posudek č. 13/04/96 O ceně nemovitosti - objektu č.e. 792 - rod. rekr, příslušející k části obce Kníničky, na pozemcích p.č. 1551/1 a p.č. 1551/2, vše v k.ú. Kníničky, obec Brno, okres Brno-město.

Více

Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní. č. 9748-4388/2015

Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní. č. 9748-4388/2015 Znalecký posudek - obvyklá cena, tržní č. 9748-4388/2015 O ceně nemovitosti rodinného domu č.p. 241 zapsaného na listu vlastnictví číslo 677 se stavební parcelou č. St. 279 a pozemkem č. 47/8 v obci Vojnův

Více

IČ: 72987898 telefon: 513033035 e-mail: DIČ: CZ7862305561

IČ: 72987898 telefon: 513033035 e-mail: DIČ: CZ7862305561 Znalecký posudek stanovení obvyklé ceny nemovitosti číslo 2851-016/2014OC 6 NEMOVITOST: Adresa nemovitosti: Katastrální údaje: Bytová jednotka č. 318/2, 1+1 s přísl. v 1.NP bud. č.p. 318 včetně spoluvl.

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 690/125/2011

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 690/125/2011 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 690/125/2011 o ceně obvyklé rodinného domu č.p. 52 na pozemku č. parc. St. 50/1 vč. příslušenství a pozemků č. parc. St. 50/1, k.ú. Tálín, obec Tálín, zapsáno na LV č. 372 u Katastrálního

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č.3626-449/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č.3626-449/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č.3626-449/2013 O ceně podílu o velikosti 1/4 bytového domu v Bohumíně, Vrbice, Ostravská č.p.14, včetně příslušenství a pozemku p.č.163, zastavěná plocha a nádvoří, o velikosti 1575 m

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1940-11/2012. ...Nemovitost dle LV č. 59 Rodinný domek Boří 4/9 Brno, kat. území Útěchov. U Tržnice 9 69002 Břeclav

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1940-11/2012. ...Nemovitost dle LV č. 59 Rodinný domek Boří 4/9 Brno, kat. území Útěchov. U Tržnice 9 69002 Břeclav ZNALECKÝ POSUDEK č. 1940-11/2012...Nemovitost dle LV č. 59 Rodinný domek Boří 4/9 Brno, kat. území Útěchov Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: Exekutorský úřad, Paní Mgr. Marcela Petrošová

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1726/2011 - 1 -

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1726/2011 - 1 - - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 1726/2011 O ceně obvyklé budovy č.p. 2353 administrativně skladovací v obci Most v ul. Chánovská na pozemku č.par. 6999 zastavěná plocha a nádvoří v obci Most, okres Most a kat.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 4591-390/2015

ZNALECKÝ POSUDEK č. 4591-390/2015 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4591-390/2015 O ceně pozemku p.č.749, zastavěná plocha a nádvoří, o velikosti 448 m 2, jehož součástí je rodinný dům č.p.316 v ulici V Podlesí, obec Třemošná, včetně příslušenství a

Více

900 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6643/53 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance

900 000 Kč. ZNALECKÝ POSUDEK č.6643/53 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance ZNALECKÝ POSUDEK č.6643/53 odhad obvyklé ceny nemovitosti pro účel dražby dle metodiky v Hypoteční bance Předmět ocenění: 1.1 Rodinný dům - bez nebytových prostor Stávající Číslo popisné: 47 Na pozemku

Více

Znalecký posudek č. 4580/15

Znalecký posudek č. 4580/15 Znalecký posudek č. 4580/15 O ceně nemovitosti: Rodinný dům čp.935 Smržovka, příslušenství a pozemky parc.č. 3985 a 3986 kú. Smržovka obec Smržovka kraj Liberecký okres Jablonec nad Nisou Objednatel posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3.408-218 / 14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3.408-218 / 14 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3.408-218 / 14 o obvyklé ceně nemovitých věcí - bytové jednotky č.933/2 v budově č.p.933, včetně spoluvlastnických podílů ve výši 794/3705 na společných částech domu a na pozemku

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č.3620-443/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č.3620-443/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č.3620-443/2013 O ceně podílu o velikosti 1/6 rodinného domu v Benešově, Hráského č.p.771, včetně příslušenství a pozemku p.č.577/1, zastavěná plocha a nádvoří, o velikosti 203 m 2, vše

Více

Znalecký posudek č. 1805-90-10

Znalecký posudek č. 1805-90-10 Znalecký posudek č. 1805-90-10 o obvyklé ceně nemovitostí: - budova bez čp. - občanská vybavenost na pozemku p.č. 525/2 a pozemky p.č. 525/1, p.č. 525/2, a p.č. 526, evidovaných na LV č. 925 pro katastrální

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 2529

ZNALECKÝ POSUDEK č. 2529 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2529 o ceně nemovitostí - rodinného domu Úštěk č.p. 151 situovaném na pozemku parc.č. 1167 a pozemků parc. č. 1167 (zastavěná plocha a nádvoří o výměře 254 m 2 ), parc.č. 1168 (zahrada

Více

Odhad obvyklé ceny nemovitosti

Odhad obvyklé ceny nemovitosti Odhad obvyklé ceny nemovitosti číslo 2970/2008 NEMOVITOST: Rodinný dům č.p. 64 s pozemky p.č. 140 a 141 - ideální 1/2 Adresa nemovitosti: 387 71 Číčenice 64 Katastrální údaje : Kraj Jihočeský, okres Strakonice,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3843-038/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3843-038/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3843-038/15 O ceně: budovy č.p. 3400 na stavebním pozemku č. 2225/1 zastavěná plocha a nádvoří a na stavebním pozemku č. 2225/2 zastavěná plocha a nádvoří jiného majitele, stavebního

Více

Znalecký posudek - Odhad obvyklé ceny nemovitosti číslo 1833/108/2015/8

Znalecký posudek - Odhad obvyklé ceny nemovitosti číslo 1833/108/2015/8 Znalecký posudek - Odhad obvyklé ceny nemovitosti číslo 1833/108/2015/8 NEMOVITOST: Objekt individuální rekreace, č.e. 39 Adresa nemovitosti: Bulovka 39, 464 01 Bulovka Katastrální údaje : Kraj Liberecký,

Více

Odhad tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) č. 839 / 84 / 2014

Odhad tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) č. 839 / 84 / 2014 Odhad tržní hodnoty nemovitosti (obvyklé ceny) č. 839 / 84 / 2014 Typ nemovitosti Účel ocenění Rekreační chata bez garáže v současném stavu exekuční řízení Předmět ocenění Budova č.p. dosud nepřiděleno,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 193/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 193/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 193/15 o obvyklé ceně podílu id. 1/2 na nemovitých věcech - pozemku p.č. 2621/4, součástí je stavba bez č.p./č.e., garáž, s příslušenstvím, LV číslo 1050, katastrální území Liberec,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 214/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 214/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 214/15 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. 2235/86, 2235/279, 2235/284, 2235/338, součástí pozemku je rozestavěná stavba na pozemku p.č. 2235/338, s příslušenstvím, LV číslo

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 213/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 213/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 213/14 o obvyklé ceně podílu id. 1/2 na nemovité věci - zemědělské stavbě bez č.p./č.e. na pozemku p. č. st. 31 (LV 10002), zapsané na LV číslo 331, katastrální území Lipnička, obec

Více

Znalecký posudek č. 14/10/139

Znalecký posudek č. 14/10/139 Znalecký posudek č. 14/10/139 O ceně ideálního spoluvlastnického podílu ve výši 1/4 k nemovitým věcem - pozemku p.č. 1910/7 - zastavěná plocha a nádvoří, jehož součástí je stavba bez čp/če - jiná st.,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 204-65/2008

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 204-65/2008 ZNALECKÝ POSUDEK č. 204-65/2008 o tržní ceně nemovitostí zapsaných u Katastrálního úřadu pro Karlovarský kraj, katastrální pracoviště Sokolov, na listu vlastnictví číslo 1918, katastrální území a obec

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 585-11/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 585-11/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 585-11/2014 O ceně nemovitostí zapsaných u Katastrálního úřadu pro Karlovarský kraj, katastrální pracoviště Karlovy vary, na listu vlastnictví číslo 318, katastrální území a obec Jáchymov,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 1343-34/2012

ZNALECKÝ POSUDEK č. 1343-34/2012 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1343-34/2012 o obvyklé ceně nemovitosti dle zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku ve znění zákona č. 121/2000 Sb., č. 237/2004 Sb., č. 257/2004 Sb. a č. 296/2007 Sb. Předmět posudku:

Více