NÁVOD K OBSLUZE. KAPESNÍ DALEKOHLED 8 x 22 S DIGITÁLNÍ KAMEROU Typ č Obj. č.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K OBSLUZE. KAPESNÍ DALEKOHLED 8 x 22 S DIGITÁLNÍ KAMEROU Typ č. 18-88000. Obj. č.: 670 734"

Transkript

1 . NÁVOD K OBSLUZE KAPESNÍ DALEKOHLED 8 x 22 S DIGITÁLNÍ KAMEROU Typ č Obj. č.: Malý kapesní dalekohled 8 x 22 s vestavěnou digitální kamerou.. Kamera je napájena dvěma bateriemi o napětí 2 x 1,5. V. S přístrojem se dodává CD- disk se softwárem, které po nainstalování do počítače umožní po propojení kamery na dalekohledu s počítačem (pomocí USB- kabelu) přenos exponovaných snímků do paměti počítače a jejich případné další odeslání přes elektronickou poštu. Lze si zvolit na kameře dva formáty snímání okolních předmětů a to VHI nebo LO, lišící se velikosti rozlišení. Kapacita kamerové paměti činí při formátu VHI až 40 snímků, při formátu obrazu LO až 100 snímků. Uložené snímky v paměti kamery lze mazat buď jednotlivě (a to pouze jen poslední exponovaný snímek) nebo všechny snímky najednou. Kamera je vybavena také samospouští se zpožděním expozice o 10 sekund.. Nejmenší možná vzdálenost předmětu pro provedení snímku je 4,8 m od objektivu kamery (a pak lze fotografovat až do vzdálenosti "nekonečno".). Dalekohled lze přizpůsobit uživateli podle vzdáleností jeho očí a dále lze přizpůsobit okuláry pro osoby, nosící brýle.přístroj je vybaven pro snadnou obsluhu LCD displejem.

2 1. Úvod Přístroj firmy "MEADE " je dalekohled 8 x 22 se vestavěnou digitální kamerou. Přečtete si důkladně tento Návod k obsluze, aby jste byli schopni využít jej s co nejlepšími výsledky. Používejte však dalekohled jen podle tohoto návodu tak, jak je to popsáno. Při nepřiměřeném zacházení s dalekohledem zaniknou záruční nároky uživatele. 2 Obsah 1. ÚVOD... 2 OBSAH DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ PRO UŽIVATELE JAK NELÉPE POUŽÍVAT VÁŠ DALEKOHLED PŘIZPŮSOBENÍ DALEKOHLEDU PRO BRÝLATÉ OSOBY PŘIZPŮSOBENÍ DALEKOHLEDU NA ROZTEČ VAŠICH OČÍ ZAOSTŘENÍ DALEKOHLEDU JAK POUŽÍVAT INTEGROVANOU KAMERU V DALEKOHLEDU VLOŽENÍ BATERIÍ FOTOGRAFOVÁNÍ SAMOSPOUŠŤ VYMAZÁNÍ FOTOGRAFIÍ VOLBY U DIGITÁLNÍ KAMERY VOLBA DRUHU MAZÁNÍ SNÍMKŮ DALŠÍ VOLBY NUTNÉ VYBAVENÍ POČÍTAČE PRO MOŽNOST PŘIPOJENÍ KAMERY DALEKOHLEDU SOFTWARE A JEHO INSTALACE INSTALACE SOFTWÁRE INSTALACE OVLADAČE DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ PRO INSTALACI OVLADAČE KAMERY DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ PRO PROPOJOVÁNÍ DALEKOHLEDU S VAŠÍM POČÍTAČEM ÚDRŽBA PŘÍSTROJE TECHNICKÁ DATA OBFORMULÁŘ ZÁRUČNÍHO LISTU Důležitá upozornění pro uživatele Baterie z dalekohledu vyjímejte vždy jen tehdy, když jej nepoužíváte. Baterie ponechte v dalekohledu, jestliže jej budete za několik dní opět používat. 1. Dalekohled je zcela funkční.

3 2. Udělejte snímky a prohlédněte si je na počítači. 3. Pro jednoduchou editaci snímků uložte je do počítače. a vytiskněte je. 4. Snímky pošlete elektronickou poštou své rodině nebo Vašim přátelům. 5. LCD ukazatel slouží pro jednoduchou obsluhu a využití funkcí. 6. Nejlepší snímky dosáhnete při vnitřním osvětlení a za slunečního svitu. 4. Jak nelépe používat Váš dalekohled 1. Dioptrické vyrovnání na dolní straně 2. Střední pohyblivý díl 3. Objektiv (čočky) 4. Tlačítko zapnutí do provozu 5. Tlačítko potvrzení / vypínání přístroje 6. USB - port 7. Gumové mušle 8. Otvor kamery 9. LCD - displej 10. Bateriová přihrádka VAROVÁNÍ!!! Nikdy se dalekohledem nedívejte přímo na slunce nebo do jeho blízkosti. MŮŽETE OSLEPNOUT!!! Pro zvýšení potěšení při pozorování dalekohledem Vám doporučujeme, aby jste se dobře seznámili s Vaším dalekohledem: 4.1 Přizpůsobení dalekohledu pro brýlaté osoby Pro pozorování dalekohledem s brýlemi, lze odklopit gumové mušle (7) na dalekohledu.

4 4.2 Přizpůsobení dalekohledu na rozteč vašich očí Dalekohled lze přizpůsobit pro různou rozteč očí uživatelů pomocí pohybu střední osou (2) tělesa dalekohledu ( Viz obrázek č.1.) Když je nastavena správná vzdálenost očí, pak uživatel uvidí v dalekohledu ostré okraje obrazu. Obrázek č.1 Přizpůsobení na vzdálenost očí 4.3 Zaostření dalekohledu 1. Nastavte dioptrickou korekci na nulu (Viz obrázek č.2) 2. Podívejte se na pozorovaný objekt, který je vzdálen od Vás vzdálen asi 30 m. 3. Podívejte se na objekt nejdříve skrz levý objektiv dalekohledu a ruku držte před pravým objektivem dalekohledu. 4. Pohybujte nyní středím dílem dalekohledu (2) až je předmět v objektivu ostrý 5. Nyní se dívejte jen pravým objektivem dalekohledu a držte ruku před levým objektivem dalekohledu (3). 6. Přestavte nyní dioptrickou korekci až uvidíte ten samý předmět ostrý. 7. Nyní můžete zcela prostě pozorovat objekty a zaostřovat se na ně jen pohybováním středního dílu dalekohledu. Obrázek č (na dolní straně tělesa dalekohledu) 5. Jak používat integrovanou kameru v dalekohledu Dalekohled podává nejlepší výsledky při pozorování za dobrých světelných podmínek. 5.1 Vložení baterií 1. Otevřete kryt bateriové přihrádky

5 2. Vložte 2 kusy alkalických baterii typu AAA do bateriové přihrádky a opět přihrádku zakryjte krytem. Při vkládání baterií dbejte na správnou polaritu baterií v bateriové přihrádce. 5.2 Fotografování 1. Zapněte digitální kameru tlačítkem "Power/mode" (4). 2. Zvolte si formát fotografování z VHI / LO. Musíte však tlačítko ((4) několikrát stisknout, až se žádaný formát pro fotografování objeví na LCD-displeji. Nato stiskněte tlačítko (5) pro potvrzení volby formátu. Potvrzení volby formátu bude provázeno také akustickým signálem a zvolený obrazový mód se objeví na LCD displeji (9). 3. Vyhledejte dalekohledem zvolený předmět,který by jste chtěli vyfotografovat. 4. Podržte nyní dalekohled v klidu a ihned nato stiskněte tlačítko (5) "Bestatigung / Ausloseknopf " (= potvrzení / spoušť). Na displeji se ukazované číslo zvýší o jedničku. 5.3 Samospoušť Samospoušť umožňuje zpoždění exponování zvoleného předmětu o 10 sekund 1. Stiskněte tlačítko (4) "Power / Mode", až se objeví zvolený formát fotografování VHI nebo LO ( nejvyšší nebo normální citlivost ) Pak jej potvrďte. 2. Nyní stiskněte jen tlačítko "Power / Mode" až se objeví funkce samospouště. Potvrďte ji. 3. Stiskněte tlačítko "Bestatigung / Auslosung " (= otvrzení spoušť) LCD dioda bliká po dobu 10 sekund. 4. Dalekohled potvrdí volbu vydáním tónu a tím Vás informuje, že byl snímek exponován. 5.4 Vymazání fotografií Exponované fotografie vestavěnou kamerou v dalekohledu lze vymazat a sice buď jen poslední exponovaný snímek lze smazat funkcí EO1 nebo lze smazat všechny exponované snímky funkcí EALL. Je to popsáno v kapitole "Volby u digitální kamery". Jestliže je kapacita paměti pro ukládání snímků v tomto dalekohledu naplněna, pak se objeví na displeji nápis FULL.Po zaplnění paměti již není možno dělat další snímky. Pak můžete fotografovat teprve tehdy, až Vaše uložené snímky v paměti dalekohledu přemístíte na počítač, nebo když uložené snímky v paměti vymažete funkcí EO1 (tedy mažete vždy jen jeden poslední snímek) nebo mažete funkcí EAL (vymažete najednou všechny snímky). 6. Volby u digitální kamery 6.1 Volba druhu mazání snímků 1. Přednastavení. Jestliže chcete fotografovat, tak se musíte nacházet v tomto módu a musíte vypnout dalekohled. 2. Největší bodové rozlišení (640 x 480) je v módu VHI. V tomto módu můžete exponovat a uložit do paměti až 40 snímků.

6 3. Normální bodové rozlišní (196 x 144) je v módu LO.V tomto módu můžete nafotografovat a uložit až 100 snímků. Při volbě rozlišení snímání objektů tedy při volbě VHI nebo LO postupujte následovně: 1. Stiskněte tlačítko (4) Power / Mode až se na displeji objeví zvolený mód. 2. Pro potvrzení zvoleného módu stiskněte tlačítko (5) Bestatigung /Auslosen. Potom, co jste si zvolili druh rozlišovacího módu, můžete pokračovat v další volbě pro práci s kamerou. Všimněte si toho, že když budete pracovat v módu rozlišení VHI, budou všechny další volby také v tomto módu VHI. 6.2 Další volby 1. Exponování ve volné přírodě / mód - sluneční světlo 2. Exponování v místnosti. Ještě je vždy nutné dobré vnitřní osvětlení. Doporučujeme Vám v tomto módu provést testování snímku. Na osvětlení. 3. Samospoušť se zpožděním exponování za 10 sekund. 1. Všechny snímky vymazat 2. Vymazat pouze poslední snímek 3. Mód "počítač - kamera". Toto znamená, že je Váš dalekohled spojen s Vaším počítačem. 7. Nutné vybavení počítače pro možnost připojení kamery dalekohledu

7 Window 98 / 2000/ Me / XP (Ovladač pro XP je k dispozici na Internetu na internetové adrese www. meade.com * 200 MHz- procesor nebo vyšší * 64 MB RAM * grafická karta (VGA) d 2MB RAM pro min 16 bit. obrázek velký počet barev) * CD- ROM mechaníka * volná USB port * 600 MB volného místa na hard disku. V případě dotazů ohledně technických parametrů počítače, obraťte se prosím na Vašeho nejbližšího obchodníka s počítači. 8. Software a jeho instalace Vložte CD - disk, jež obsahuje software pro zabudovanou kameru v dalekohledu do CDmechaniky Vašeho počítače. Instalační program se bude ihned sám automaticky nahrávat. Upozornění: V případě, že se ve Vašem počítači automaticky nenastartuje instalační program pro software zabudované kamery, pak myší klikněte na nápis < demo32.exe >, který je obsažen v seznamu vloženého CD disku. 8.1 Instalace softwáre. Myší klikněte na nápis < Ulead Photo Express 3.0 Install > a postupujte podle pokynů, obsažených v jednotlivých krocích, které se objeví na obrazovce Vašeho počítače. Všimněte si toho, že: při instalaci softwáre se objeví na obrazovce požadavek vložení sériového čísla. Toto číslo naleznete na zadní straně CD-disku se softwáre pro kameru (obrázek č.3 šipka s nápisem Seriennummer). Obrázek č.3 Obrázek č.4: Propojení Dalekohledu s kamerou s počítačem pomocí USB kabelu (obsažen v dodávce zařízení) 8.2 Instalace ovladače Proto, aby Váš počítač "poznal" dalekohled s kamerou, je nezbytně nutné nainstalovat do počítače příslušné softwáre (ovladač pro program kamery). Ovladač musí být nainstalován přes USB kabel, spojující dalekohled s počítačem.

8 Klikněte myší na nápis < CaptureView Drive Install > a pokračujte dál podle popisu kroků na obrazovce vašeho počítače. Nainstalovaný ovladač se jmenuje "ScopeCam". Nechte běžet Váš počítač dál, tak jak Vás k tomu na obrazovce vybízí počítač pomocí nápisů. Jakmile máte na Vašem počítači uveden v činnost operační systém Window, pak teprve potom můžete propojit počítač s dalekohledem USB-kabelem. (Viz obrázek č.4). 8.3 Důležitá upozornění pro instalaci ovladače kamery. Na základě toho, že Ve Vašem počítači je již dříve nainstalováno mnoho různých ovladačů, může se stát, že Váš počítač "nepozná ovladač "ScopeCam" dalekohledu.aby nedošlo k tomuto problému, proto pozorně sledujte následující popis kroků: 1. Po prvním propojení dalekohledu s Vaším počítačem budete vyzváni ve Window Vašeho počítače počítačem ku vložení instalačního CD-disku. Vložte jej prosím do Vaší CD-ROM mechaniky a potvrďte to < OK >.. 2. Operační systém Window Vás bude informovat o tom, že bude nutno vložit další potřebná data do počítače. Nejprve bude nutno vyhledat systémová data (filename.sys).klikněte myší na tlačítko s nápisem < Durchsuchen > 3. V případě nutnosti klikněte myší na Vaši CD - ROM mechaniku, otevřete program ovladače mechaniky a klikněte na nápis < Offnen > (=otevření). Dejte prosím pozor na to, že se může již operační systém Windowe nacházet uvnitř programu tohoto ovladače). Tato data jsou uvedena pod D:\Driver zu finden. Většina ovladačů CD-ROM mechaniky je označena jménem a uvedena v seznamu na harddisku D. Jestliže je to nutné, pak umístěte Váš ovladač CD-ROM mechaniky na disk D. 4. V následujícím okně Windows klikněte myší na tlačítko s nápisem < OK > 5. Operační systém Window se Vás nyní po Vás požaduje vložení instalační diskety. Klikněte na < OK >. 6. Nyní vyhledává operační systém Windows další potřebná systémová data.opakujte výše popsané kroky 2 až Operační systém Windows teď hledá iniciační data (dateiname.ini). Opakujte zase kroky 2 až 4. Po skončení načítání softwáre a ovladače na Vašem počítači, bude nutno Váš počítač znovu restartovat a propojit Váš počítač s dalekohledem. A pak můžete využívat nainstalované softwáre na Všem počítači pro prohlížení exponovaných snímků z kamery na dalekohledu. 8.4 Důležitá upozornění pro propojování dalekohledu s Vaším počítačem

9 Je velmi důležité dbát přesně popisu vlastního připojování a odpojování dalekohledu s počítačem, aby byl umožněn správný průběh přenášení exponovaných snímků na Váš počítač! 1. Nejdříve musí být zapnutý počítač a teprve potom můžete propojit USB - kabelem dalekohled s Vaším počítačem. 2. Oba a systémy, tedy dalekohled a počítač musí být nejdříve propojeny mezi sebou USBkabelem a pak teprve nastartujte příslušné software pro prohlížení exponovaných snímků z dalekohledu. 3. Vylučte neustále odpojování a propojování dalekohledu s počítačem. Jestliže jsou přeneseny snímky z dalekohledu do počítače a pak je propojení mezi počítačem a dalekohledem zrušeno, musí se program znovu nastartovat. 4. Je nutno vždy dříve propojení mezi počítačem a dalekohledem zrušit a pak teprve vypnout počítač! Upozornění: Při instalaci softwáre bude také v počítači umístěna příruční knihovna on-line. Tuto příručku najdete v počítači pod názvem "Ulead Photo Express program-ordner" na adrese < Read Me >. Pro podrobnější informace o fungování programu Photo Expres si přečtěte tento článek. Vyhledávání chyb: Jestliže počítač nerozpozná softwáre pro kameru na dalekohledu, uzavřete program, odpojte dalekohled s kamerou od počítače a znovu počítač nastartujte. Propojujte a odpojujte dalekohled s počítačem jen podle popisu, obsaženého v tomto Návodu. Softwáre pro kameru na dalekohledu (o názvu Ulead Photo Express 3.0 ) Vám dovoluje uložit exponované snímky do paměti počítače a dále je odeslat pomocí elektronické pošty ( u). Tuto možnost najdete v programu pro kameru pod názvem ScopeCam. 9. Údržba přístroje Provozní teplota: 5-40 C * % relativní vlhkosti vzduchu. Je nutno vyloučit vytváření zkondenzované vody.!!! Péče o kameru: 1. Chraňte kameru před vlhkostí 2. Prach nebo podobnou nečistotu odstraňujte měkkou, vlhkou,suchou útěrkou bez chloupků. 3. Po použití přístroje jej ukládejte na suché a bezprašné místo. 4. Jestliže nebudete dalekohled s kamerou delší dobu používat, tak vyjměte baterie. 5. Je nutno, aby jste zcela vyloučili otřesy a nárazy u přístroje, neboť elektronika v kameře na dalekohledu je velmi citlivá a mohla by být poškozena. Nepokládejte dalekohled porůznu někam na nevhodná místa. 6. Přeneste exponované snímky& z kamery na počítač dříve, než z dalekohledu vyjmete baterie.

10 Pozor: Jakmile jsou z dalekohledu vyjmuty baterie, zůstane ještě v přístroji po cca 90 sekund proud. V této době lze baterie vyměnit,aniž by došlo ke ztrátě exponovaných snímků. Přesvědčte se, zdali je kamera na dalekohledu vypojena, dříve než budete vyměňovat baterie. 10. Technická data Optika dalekohledu prisma s hranoly Průměr objektivu 22 mm Zvětšení 8 x Provedení pokovený povrch, modrý Zorný úhel dalekohledu / kamery 7 / 8 Zorné pole 122 m / na 1000 m Rozlišovací schopnost 640 x 480 bodů Ohnisko objektivu kamery f = 5,6 - fix fokus Min. vzdálenost předmětu od kamery 4,9 m až nekonečno Obrazová paměť 8 MB Kapacita obrazové paměti (max počet snímků) min -cca 40 / max cca 100 Rozměry / hmotnost 115 x 105 x 52 mm / 248 g Požadované baterie pro napájení 2 x 1,5 V typ AAA alkalické baterie 11. Formulář záručního listu Datum prodeje Typ výrobku Výrobní číslo Na tento optický přístroj poskytujeme záruku 2 roky. Záruka nás zavazuje bezplatně odstranit závady, vzniklé na základě vadného materiálu nebo výrobní chyby po zaslání tohoto výrobku

11 v záruční době výrobci přístroje. Záruka zanikne, jestliže byl podniknut jakýkoliv zákrok do výrobku jak prodávající stranou nebo třetí stranou bez našeho písemného svolení. Ohledně technických otázek a problémů se obraťte prosím na : Meade Service-Hotline Tel Rádi Vám pomůžeme. Pro poskytnutí záruky si pečlivě uschovejte vyplněný a potvrzený záruční list i s potvrzeným platným kupním dokladem.

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál Před použitím si přečtěte pečlivě tento uživatelský manuál, protože obsahuje důležité bezpečnostní informace Obsah Strana 1. Úvod...... 5 2. Vlastnosti...

Více

U-DRIVE LITE Car DVR Device

U-DRIVE LITE Car DVR Device U-DRIVE LITE Car DVR Device MT4037 Uživatelský manuál Index Index...2 Popis zařízení...2 Příprava před použitím...3 Vložení paměťové karty...3 Používání zařízení...4 Možnosti menu v režimu nahrávání...5

Více

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone

českém Úvod Obsah balení IP004 Sweex Wireless Internet Phone IP004 Sweex Wireless Internet Phone Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Wireless Internet Phone. S tímto internetovým telefonem si můžete rychle a snadno začít povídat

Více

Dalekohled s digitální kamerou

Dalekohled s digitální kamerou Verze z 07/09 Dalekohled s digitální kamerou Návod k použití Obj. č. 67 15 90 (2.0 Megapixelů) Obj. č. 67 15 91 (1.3 Megapixelů) Předepsané použití Výrobek může být používán jako klasický dalekohled např.

Více

Datalogger Teploty a Vlhkosti

Datalogger Teploty a Vlhkosti Datalogger Teploty a Vlhkosti Uživatelský Návod Úvod Teplotní a Vlhkostní Datalogger je vybaven senzorem o vysoké přesnosti měření teploty a vlhkosti. Tento datalogger má vlastnosti jako je vysoká přesnost,

Více

FilmScan35 II. -Patent pending- Uživatelský manuál

FilmScan35 II. -Patent pending- Uživatelský manuál FilmScan35 II -Patent pending- Uživatelský manuál -1- Obsah I. Obsah balení FilmScan35 II... 2 II. Vložení filmu do držáků... 3 III. Začínáme... 7 IV. Průvodce funkcemi... 12 V. Specifikace... 29 -2- I.

Více

Návod k obsluze video záznamníku Defender Car vision 5015 FullHD

Návod k obsluze video záznamníku Defender Car vision 5015 FullHD Návod k obsluze video záznamníku Defender Car vision 5015 FullHD 1 Děkujeme Vám, že jste si zakoupili video záznamník Defender Car vision 5015 FullHD! Než začnete zařízení používat, pozorně si přečtěte

Více

Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka

Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka Digitální fotoaparát DC 1500 Uživatelská příručka Autorská práva Copyright (c) 2002 BenQ Corporation. Všechna práva vyhrazena. Bez předchozího písemného souhlasu společnosti BenQ Corporation není dovoleno

Více

Digitální kamera EVOLVE 1500HD Touch

Digitální kamera EVOLVE 1500HD Touch Digitální kamera EVOLVE 1500HD Touch Zkrácená příručka Děkujeme za zakoupení digitální kamery EVOLVE 1500 HD. Další informace a podrobný český návod k použití naleznete na www.evolve.cz nebo na CD. Vložení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 97 02 35

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 97 02 35 NÁVOD K OBSLUZE Verze 12 / 02 Box na uložení 150 kusů kompaktních disků s elektronickou archivací Obj. č.: 97 02 35 Geniální systém archivace pomocí osobního počítače (software, který dodáváme společně

Více

Návod na použití. Panenka Barbie Video Girl

Návod na použití. Panenka Barbie Video Girl Panenka Barbie Video Girl Návod na použití INFORMACE O BEZPEČNOSTI BATERIÍ Za výjimečných podmínek mohou z baterií unikat tekutiny, které mohou způsobit popáleninu chemikálií nebo zničit Váš produkt. Abyste

Více

DC 2300 Uživatelská příručka

DC 2300 Uživatelská příručka DC 2300 Uživatelská příručka Autorská práva Copyright (c) 2002 Benq Corporation. Všechna práva vyhrazena Žádná část této publikace nesmí být reprodukována, přeposílána, přepisována, ukládána nebo překládána

Více

Digitální video kamera

Digitální video kamera Digitální video kamera Uživatelská příručka TDV-3120 Přehled produktů 1. Display tlačítko 2. LED On / Off tlačítko 3. Mód tlačítko 4. Spouštěcí tlačítko 5. Menu tlačítko 6. Tlačítko UP 7. Spouštěcí LED

Více

Hodinky se skrytou kamerou Návod k použití

Hodinky se skrytou kamerou Návod k použití Hodinky se skrytou kamerou Návod k použití www.spyshops.cz stránka 1 Důležité upozornění ohledně vodotěsnosti : Hodinky jsou schopny, při dodržení následujících pokynů spolehlivě pracovat do hloubky cca

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Obsah Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Instalace Baterie... 5 Zapnutí ON a Vypnutí OFF napájení Kamery... 6 Pořízení Video Záznamu... 6

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje pro BT100 Doplňkové technické údaje pro BT100 S W E E X. C O M BT110 Sweex Bluetooth Class I Adapter USB

českém Úvod Obsah balení Technické údaje pro BT100 Doplňkové technické údaje pro BT100 S W E E X. C O M BT110 Sweex Bluetooth Class I Adapter USB BT100 Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex Bluetooth Adapter. Pomocí tohoto adaptéru můžete

Více

Špionážní tužka s HD kamerou Manual. (typ - propiska)

Špionážní tužka s HD kamerou Manual. (typ - propiska) Špionážní tužka s HD kamerou Manual (typ - propiska) Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu PŘEČTĚTE SI LASKAVĚ TENTO NÁVOD K POUŽITÍ PŘED PRVNÍM POUŽITÍM

Více

DigiScan DS-01/DS-02

DigiScan DS-01/DS-02 DigiScan DS-01/DS-02 Přenosný digitální skener Uživatelský Manuál Prohlášení o shodě pro tento přístroj naleznete na: www.technaxx.de/ (na spodní liště Konformitätserkärung ). Přesná specifikace je závislá

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP002 Sweex USB Internet Phone

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP002 Sweex USB Internet Phone IP002 Sweex USB Internet Phone Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet. Pro dosažení bezchybné

Více

Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT:

Začínáme s TREO 600. Strana 1. Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Strana 1 Začínáme s TREO 600 Strana 2 CO BUDETE POTŘEBOVAT: Tak, jak budete procházet instrukcemi v této příručce, budete potřebovat všechny předměty, které byly součástí balení Trea a také následující:

Více

USB Webkamera. Obj. č. 97 19 39. Návod k použití

USB Webkamera. Obj. č. 97 19 39. Návod k použití Verze z 08/09 USB Webkamera Obj. č. 97 19 39 Návod k použití 1. Účel použití Výrobek je určen k připojení k počítači přes USB port a slouží jako webkamera. Jakékoliv neautorizované úpravy a modifikace

Více

Uživatelská příručka. HD Autokamera I8S

Uživatelská příručka. HD Autokamera I8S Uživatelská příručka HD Autokamera I8S 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Vložte do autokamery paměťovou kartu a

Více

Reflecta DigiEndoscope

Reflecta DigiEndoscope Reflecta DigiEndoscope Digitální endoskop se záznamem Návod k použití!!! Upozornění!!! Zařízení není určeno k lékařským, ani veterinárním účelům. Obsah balení Před prvním použitím výrobku se ujistěte,

Více

FOTOPAST OBSAH. Obsah fotoaparátu. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Model: SL1008 - IR

FOTOPAST OBSAH. Obsah fotoaparátu. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Model: SL1008 - IR FOTOPAST OBSAH Obsah fotoaparátu..2 Přehled fotoaparátu...3 Obecné informace...6 Popis fotoaparátu.7 Rychlý start..12 Instalace baterií a SD karty...14 Nastavení fotoaparátu a programu......15 Nastavení

Více

Uživatelská příručka pro program

Uživatelská příručka pro program NEWARE Uživatelský manuál Uživatelská příručka pro program ve spojení se zabezpečovacím systémem strana 1 Uživatelský manuál NEWARE strana 2 NEWARE Uživatelský manuál Vaše zabezpečovací ústředna DIGIPLEX

Více

Web n walk Manager. Návod pro uživatele

Web n walk Manager. Návod pro uživatele Web n walk Manager Návod pro uživatele Obsah 1. Úvod 3 2. Požadavky na HW a SW 4 3. Instalace SW a nastavení přístupu prostřednictvím služby Internet 4G 5 4. Instalace SW a nastavení přístupu prostřednictvím

Více

Braun DigiFrame 7001. Návod k použití

Braun DigiFrame 7001. Návod k použití Braun DigiFrame 7001 Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení digitálního fotorámečku zn. Braun. Pro jeho správné ovládání a zabezpečení dlouhé životnosti si před prvním použitím pečlivě přečtěte následující

Více

Technaxx. Mini DVB-T Stick S6. Uživatelský manuál. Prohlášení o shodě pro externí mini DVB-T tuner S6 naleznete na následující internetové adrese:

Technaxx. Mini DVB-T Stick S6. Uživatelský manuál. Prohlášení o shodě pro externí mini DVB-T tuner S6 naleznete na následující internetové adrese: Technaxx Mini DVB-T Stick S6 Uživatelský manuál Prohlášení o shodě pro externí mini DVB-T tuner S6 naleznete na následující internetové adrese: www.technaxx.de/konformitätserklärung/mini_dvbt_stick_s6

Více

DVRS02WIFI. Full HD sportovní kamera, WI-FI. Uživatelská příručka

DVRS02WIFI. Full HD sportovní kamera, WI-FI. Uživatelská příručka DVRS02WIFI Full HD sportovní kamera, WI-FI Uživatelská příručka Děkujeme Vám za zakoupení tohoto zařízení. Než začnete produkt používat, přečtěte si prosím pečlivě tento návod k maximalizaci jeho výkonu

Více

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100. Návod k obsluze

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100. Návod k obsluze Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod k obsluze Úvod Záznamník teploty a vlhkosti je opatřen velmi přesným teplotním a vlhkostním čidlem. Hlavními přednostmi záznamníku jsou vysoká přesnost, krátká

Více

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta

Česká verze. Doporučení. Obsah balení. Zapojení. SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta SC016 Sweex 7.1 externí USB zvuková karta Doporučení Nevystavujte Sweex 7.1 externí USB zvukovou kartu nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo nebo do blízkosti topných těles.

Více

Obsah. O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4

Obsah. O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4 Obsah O této příručce... 3 Prohlášení o OEEZ... 3 Prohlášení o CE certifikaci... 3 Poznámky k instalaci... 3 Varování... 4 1 Úvod... 5 1.1 Přednosti výrobku... 5 1.2 Obsah balení... 5 1.3 Souhrnný popis

Více

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL

Hudební přehrávač. mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Obsah Hudební přehrávač mivvy record M5 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění Parametry Popis displeje Základní operace Systémové menu Poslech hudby Záznam zvuku Správce souborů Prohlížeč obrázků FM rádio Elektronické

Více

Špionážní hodinky, 1920x1080px

Špionážní hodinky, 1920x1080px Špionážní hodinky, 1920x1080px Návod k použití Hlavní výhody přístroje: Video v rozlišení 1920x1080px při 30 FPS v Fotografie v rozlišení 4032x3024px Elegantní design www.spyshops.cz stránka 1 Důležité

Více

TOUCHSCAN. Varování: Nepřipojujte nebo neodpojujte jakýkoliv testovací přístroj při zapnutém zapalování automobilu nebo při běžícím motoru.

TOUCHSCAN. Varování: Nepřipojujte nebo neodpojujte jakýkoliv testovací přístroj při zapnutém zapalování automobilu nebo při běžícím motoru. TOUCHSCAN Firma TorriaCars s.r.o Vám děkuje za zakoupení programu Touchscan a věříme, že budete s jeho používáním spokojeni. Program Touchscan je produktem americké firmy OCTech LLC a ve spolupráci s touto

Více

Videokamera do auta X-Mini. Obj. č.: 45 54 57. Rozsah dodávky. Popis výrobku. Pokyny k instalaci. Vlastnosti. Videokamera do auta.

Videokamera do auta X-Mini. Obj. č.: 45 54 57. Rozsah dodávky. Popis výrobku. Pokyny k instalaci. Vlastnosti. Videokamera do auta. Rozsah dodávky Videokamera do auta Držák videokamery Videokamera do auta X-Mini CD-ROM Návod k obsluze Napájecí kabel do auta Obj. č.: 45 54 57 Popis výrobku Pohled shora a zespodu Pohled zepředu Vážený

Více

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi

INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Ver 1.0 (2015-1-19) HD020. Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÝ NÁVOD Ver 1.0 (2015-1-19) HD020 Digitální hodiny a skrytá kamera s wifi Před instalací a použitím tohoto přístroje si prosím pozorně přečtěte tento návod k obsluze. Bezpečnostní

Více

WC004 - Nightvision Chatcam. Důležité! Nainstalujte ovladač před tím, než připojíte Sweex Nightvision Chatcam!

WC004 - Nightvision Chatcam. Důležité! Nainstalujte ovladač před tím, než připojíte Sweex Nightvision Chatcam! WC004 - Nightvision Chatcam Úvod Nevystavujte zařízení Sweex Nightvision Chatcam extrémním teplotám. Nenechávejte zařízení na přímém slunci nebo v bezprostřední blízkosti topných těles. Nepoužívejte Sweex

Více

USB 2.0 DVB-T Stick, změní Váš. PC / notebook v přenosné digitální multimediální centrum!

USB 2.0 DVB-T Stick, změní Váš. PC / notebook v přenosné digitální multimediální centrum! DVB S4 Uživatelský manuál USB 2.0 DVB-T Stick, změní Váš PC / notebook v přenosné digitální multimediální centrum! Obsah balení: USB 2.0 DVB-T Stick, dálkové ovládání, DVB-T anténa, Drive & Aplikace CD,

Více

DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE

DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE TR100 DŮLÉŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE Nesprávné zacházení s přístrojem může mít za důsledek úraz elektrickým proudem nebo nebezpečí požáru. Přečtěte si pozorně tyto informace před použitím přístroje a

Více

Návod k obsluze pro měřič kyslíku

Návod k obsluze pro měřič kyslíku H59.0.21.6B-08 Návod k obsluze pro měřič kyslíku od V1.3 GOX 100 GREISINGER electronic GmbH H59.0.21.6B-08 strana 2 z 8 Obsah 1 Použití přístroje... 2 2 Všeobecné pokyny... 2 3 Likvidace... 2 4 Bezpečnostní

Více

Kamera do auta HD 1080p s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-222. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje.

Kamera do auta HD 1080p s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-222. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Kamera do auta HD 1080p s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-222 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Úvod HD kamera do auta HQS-222 je špičkové řešení pro náročné

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL FOTOPAST ACORN LTL-5210

UŽIVATELSKÝ MANUÁL FOTOPAST ACORN LTL-5210 UŽIVATELSKÝ MANUÁL FOTOPAST ACORN LTL-5210 1. OBECNÉ INFO 1.1 ÚVOD Gratulujeme k zakoupení fotopasti ACORN LTL-5210. Jedná se o druhou generaci fotopastí, jenž disponuje GSM modulem, který umožňuje zasílání

Více

Inspekční bezdrátový videosystém KC362 KC362

Inspekční bezdrátový videosystém KC362 KC362 Inspekční bezdrátový videosystém KC362 KC362 Popis Kontrolní USB videokamera KC-362 pro rádiový přenos je navržena jako uživatelsky jednoduchý a ekonomický způsob pro řešení skrytých závad a zvýšení produktivity.

Více

Návod k obsluze. Kod zboží: 35 900 ÚVOD :

Návod k obsluze. Kod zboží: 35 900 ÚVOD : Návod k obsluze Kod zboží: 35 900 ÚVOD : Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup nabíječky olověných akumulátorů.tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

Návod k instalaci ovladače převodníku USB - serial

Návod k instalaci ovladače převodníku USB - serial Návod k instalaci ovladače převodníku USB - serial verze návodu 1.0 verze HW 3.2 verze FW 3.6 Obsah 1. Instalace ovladače převodníku USB - serial... 3 1.1. Instalace Windows 98... 3 1.2. Instalace Windows

Více

Stručný průvodce digitální fotorámeček Intenso / meteostanice

Stručný průvodce digitální fotorámeček Intenso / meteostanice Stručný průvodce digitální fotorámeček Intenso / meteostanice K získání informací o různých funkcích digitálního fotorámečku Intenso následujte prosím tento návod. CZ - 1 1) Rozložení tlačítek na zadní

Více

Meteorologická stanice Meteo Max

Meteorologická stanice Meteo Max Meteorologická stanice Meteo Max Pozn.: Před zprovozněním přístroje si pečlivě přečtěte návod k použití. Funkce venkovní teplota přenášená pomocí bezdrátového vysílače (433MHz) se zobrazením tendence možnost

Více

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách

Snímač tlaku a teploty v pneumatikách Snímač tlaku a teploty v pneumatikách TPMS1209B02 Uživatelská příručka Obsah Úvod...2 Součásti systému...2 Montáž systému...4 Nastavení řídící jednotky...6 Funkce snímače tlaku...8 Doporučení k provozu

Více

TRUST SPYC@M 100 Uživatelská příručka Verze 1.0

TRUST SPYC@M 100 Uživatelská příručka Verze 1.0 TRUST SPYC@M 100 Uživatelská příručka Verze 1.0 Poděkování Děkujeme Vám, že jste si koupili tento výrobek z řady produktů firmy Trust. Přejeme Vám, abyste s kamerou strávili mnoho zábavných chvil. Dříve

Více

OS1327D. Ruční infračervený teploměr s USB rozhraním. Uživatelská příručka

OS1327D. Ruční infračervený teploměr s USB rozhraním. Uživatelská příručka OS1327D Ruční infračervený teploměr s USB rozhraním Uživatelská příručka tel: 596 311 899 fax: 596 311 114 web: www.jakar.cz e-mail: kontakt@jakar.cz 1 OBSAH 1. Popis 2. Bezpečnostní informace 3. Funkce

Více

Digitalní dalekohled s kamerou. 8.0 Mega pixel NÁVOD

Digitalní dalekohled s kamerou. 8.0 Mega pixel NÁVOD Digitalní dalekohled s kamerou 8.0 Mega pixel NÁVOD Poslední revize: 14.5.2013 Specifika produktu Kamera 1. Rozlišení 12,0MP 2. Velikost záznamů: 3. Formát záznamů: Fotografie: 0,3MP-640X480 3.0MP-2048X1536

Více

R288A - Autodiagnostika ELM327, OBD II, USB

R288A - Autodiagnostika ELM327, OBD II, USB Vážení zákazníci, R288A - Autodiagnostika ELM327, OBD II, USB Návod k obsluze děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál

WDV5270 HD Lagoon Uživatelský manuál WDV5270 HD "Lagoon" Uživatelský manuál 1 Části videokamery: 1. LCD obrazovka 2. Voba režimu / posun vlevo 3. Přehrávání / Posun nahoru 4. Samospoušť / posun vpravo 5. MENU/potvrzeni volby (OK) 6. volba

Více

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny

Manuál TESCAM010 FULL HD kamera. Bezpečnostní pokyny Manuál TESCAM010 FULL HD kamera Bezpečnostní pokyny Dodržujte prosím bezpečnostní pokyny. Aby se předešlo nebezpečí požáru, nebo elektrických výbojů, prosím dodržujte pozorně následující instrukce. Pokud

Více

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT UMAX PREMIER 3306. Návod k obsluze

DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT UMAX PREMIER 3306. Návod k obsluze DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT UMAX PREMIER 3306 Návod k obsluze OBSAH ÚVOD...8 Přehled... 8 Obsah balení... 9 POPIS FOTOAPARÁTU...10 Přední strana... 10 Zadní strana... 11 Sdružený ovladač... 11 Volič režimů...

Více

V menu: pohyb nahoru.

V menu: pohyb nahoru. myphone HAMMER Návod Pozice Popis Funkce 1 Micro USB konektor Slouží k nabíjení a připojení datového kabelu. Krytka musí být vždy řádně upevněna a nepoškozena, aby byl telefon vodě a prachu odolný. 2 HF

Více

Quick Start Manual PL80/PL81 ENG / GER / FRE / ITA / POL / CZE / SLO / HUN / RUM / BUL / GRE / SER / SLV / CRO

Quick Start Manual PL80/PL81 ENG / GER / FRE / ITA / POL / CZE / SLO / HUN / RUM / BUL / GRE / SER / SLV / CRO Quick Start Manual PL80/PL81 ENG / GER / FRE / ITA / POL / CZE / SLO / HUN / RUM / BUL / GRE / SER / SLV / CRO Obsah Informace k bezpečnosti a ochraně zdraví 2 Uspořádání fotoaparátu 4 Uvedení do provozu

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU006 Sweex 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači dva sériové

Více

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace

BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH. Návod k použití. Radiobudík s projektorem a USB nabíjením. Důležité informace BLAUPUNKT CRP8BK / CRP8WH Návod k použití Radiobudík s projektorem a USB nabíjením Důležité informace Uschovejte tento návod a bezpečnostní informace pro jejich použití v budoucnu. Nedovolte, aby na přístroj

Více

Obsah. Obsah balení. Hlavní funkce. Prvky a funkce. Základní ovládání. Uživatelské prostředí Obrazovka přehrávání Moje hudba Nastavení

Obsah. Obsah balení. Hlavní funkce. Prvky a funkce. Základní ovládání. Uživatelské prostředí Obrazovka přehrávání Moje hudba Nastavení Návod k obsluze Obsah Obsah balení Hlavní funkce Specifikace Prvky a funkce Základní ovládání Zapnutí / vypnutí Zapnutí / vypnutí displeje Nabíjení Připojení k PC a použití jako externí DAC Uživatelské

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0

WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 WC053 - Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 Úvod Nevystavujte zařízení Sweex Foldable Hi-Def 1.3M Trackcam USB 2.0 extrémním teplotám. Nenechávejte zařízení na přímém slunci nebo v bezprostřední blízkosti

Více

TOUCHSCAN. Varování: Nepřipojujte nebo neodpojujte jakýkoliv testovací přístroj při zapnutém zapalování automobilu nebo při běžícím motoru.

TOUCHSCAN. Varování: Nepřipojujte nebo neodpojujte jakýkoliv testovací přístroj při zapnutém zapalování automobilu nebo při běžícím motoru. TOUCHSCAN Firma TorriaCars s.r.o Vám děkuje za zakoupení programu Touchscan a věříme, že budete s jeho používáním spokojeni. Program Touchscan je produktem americké firmy OCTech LLC a ve spolupráci s touto

Více

www.kovopolotovary.cz

www.kovopolotovary.cz GotU+ 5140 CHYTRÉ DIGITÁLNÍ DVEŘNÍ KUKÁTKO NÁVOD K POUŽITÍ Všechna práva vyhrazena, včetně jakýchkoliv změn vzhledu, technické funkce a použití produktu bez předchozího oznámení uživatelům. Jiné používání

Více

Hodinky s kamerou a IR

Hodinky s kamerou a IR Hodinky s kamerou a IR Návod k použití Hlavní výhody přístroje: Kvalitní zpracování Automatické otáčení obrazu dle polohy IR mód www.spyobchod.cz stránka 1 1. Ovládací tlačítka na hodinkách B A D C E F

Více

Návod na instalaci a používání obslužného programu dataloggeru

Návod na instalaci a používání obslužného programu dataloggeru Návod na instalaci a používání obslužného programu dataloggeru Instalace obslužného programu: 1) Zapněte počítač a nechte naběhnout systémový obslužný program PC. Na monitoru bude základní obrazovka systému.

Více

MP4 ipulse 5. Uživatelský manuál

MP4 ipulse 5. Uživatelský manuál MP4 ipulse 5 Uživatelský manuál, Technické specifikace 3,8cm (1.5") CSTN displej s 65tisíci barev (128X128 pixel) Podporuje MP1, MP2, MP3, WMA, WMV, ASF, WAV formáty AMV filmový formát, AVI filmový formát

Více

Diva 852 ISDN T/A. Návod k rychlé instalaci. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Návod k rychlé instalaci. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Návod k rychlé instalaci www.eicon.com Obsah Obsah... 2 Úvod... 2 Kontrolky... 2 Zákaznický servis... 2 Instalace v systému Windows... 3 Instalace v poèítaèích Macintosh... 4 Instalace

Více

1. Tlačítko Režimu. Tlačítka klíčové funkce. 3. Přípojka stativu 4. TFT LCD monitor

1. Tlačítko Režimu. Tlačítka klíčové funkce. 3. Přípojka stativu 4. TFT LCD monitor INFORMACE O VÝROBKU Přední strana Zadní strana Vrchní strana. Led dioda samospouště 2. Blesk 3. Objektiv 4. Poutko pro popruh Boční strana. Tlačítko Režimu 2. Tlačítko Klíčové funkce 3. Přípojka stativu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 Bezdrátové ovládaní markýz, rolet a žaluzií (868 MHz) FS20 MS Komfortní zařízení na stahování a vytahování elektricky ovládaných markýz a rolet (žaluzií). Obj. č.: 61 81 03

Více

E-Pro. Elektronická regulace Řídící jednotka pro časové řízení místností s termostatickými hlavicemi

E-Pro. Elektronická regulace Řídící jednotka pro časové řízení místností s termostatickými hlavicemi E-Pro Elektronická regulace Řídící jednotka pro časové řízení místností s termostatickými hlavicemi IMI HEIMEIER / Termostatické hlavice a ventily / E-Pro E-Pro Adaptér E-Pro společně s termostatickými

Více

Česky. Funkce kamery VideoCAM GF112. Instalace kamery VideoCAM GF112. 2 Objektiv 3 Nastavitelná základna

Česky. Funkce kamery VideoCAM GF112. Instalace kamery VideoCAM GF112. 2 Objektiv 3 Nastavitelná základna Funkce kamery VideoCAM GF112 1 Tlačítko pro fotografování 2 Objektiv 3 Nastavitelná základna Instalace kamery VideoCAM GF112 1. Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM

Více

Vasco Traveler NÁVOD K POUŽITÍ ČESKÝ

Vasco Traveler NÁVOD K POUŽITÍ ČESKÝ Vasco Traveler NÁVOD K POUŽITÍ ČESKÝ Copyright 2016 Vasco Electronics LLC www.vasco-electronics.com Obsah 1. Ovládání přístroje 4 1.1. Funkční tlačítka 4 1.2. Nabíjení baterie 5 1.3. Paměťová karta 6 1.4.

Více

Žádost Benefit. Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005 soc.integrace_esf

Žádost Benefit. Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005 soc.integrace_esf Žádost Benefit Opatření 2.1 sociální služby MPSV, září 2005 soc.integrace_esf esf@mpsv.cz Instalace 4 kroky: 1) Stáhněte žádost (instalační soubor) z určeného místa na internetu na disk C:/. 2) Klikněte

Více

Bezdrátový srážkoměr RGR122

Bezdrátový srážkoměr RGR122 Bezdrátový srážkoměr RGR122 Obj.č. : 640277 Návod k použití Úvod Děkujeme Vám za koupi bezdrátového srážkoměru RGR122. Tento přístroj disponuje následujícímu funkcemi: - měří denní množství a celkové množství

Více

FilmScan35 I. Uživatelská příručka

FilmScan35 I. Uživatelská příručka FilmScan35 I Uživatelská příručka -1- I. Obsah balení FilmScan35 I FilmScan35 I Držák negativů Držák diapozitivů CD-ROM Instalační příručka Čistící štětec -2- POZNÁMKA Filmový skener podporuje Windows

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

Combo Scan II Combo Scan II 5M 2.4

Combo Scan II Combo Scan II 5M 2.4 Combo Scan II Combo Scan II 5M 2.4 Uživatelský manuál Verze 1.02 Březen 2011 -1- Obsah I. Rozbalení Combo Scan II......2 II. Vložení filmů do držáků...........3 III. Začínáme...6 IV. Obsluha skeneru...14

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 08

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 75 06 08 NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/05 Obj. č.: 75 06 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

Hlavní funkce. Obsah balení. Vážený zákazníku,

Hlavní funkce. Obsah balení. Vážený zákazníku, Vážený zákazníku, Gratulujeme k zakoupení Rollei produkt vysoké kvality. Získali jste moderní Multi Skener s výbornými technickými vlastnostmi a příslušných doplňků, což je zvláště snadno ovladatelný.

Více

Návod na instalaci a používání obslužného programu dataloggeru DS100

Návod na instalaci a používání obslužného programu dataloggeru DS100 Návod na instalaci a používání obslužného programu dataloggeru DS100 Instalace obslužného programu: 1) Zapněte počítač a nechte naběhnout systémový program PC. Na monitoru bude základní obrazovka systému.

Více

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení:

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení: Návod k použití Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady 1. Před prvním použitím zařízení se seznamte s tímto návodem. 2. Uchovejte si tento návod

Více

D: Čočka digitální kamery E: Tlačítko nastavení (expozice) F: Připojení USB

D: Čočka digitální kamery E: Tlačítko nastavení (expozice) F: Připojení USB Informace o výrobku A: Okulár B: Čočka dalekohledu C: LCD obrazovka Návod k použití dalekohledu D: Čočka digitální kamery E: Tlačítko nastavení (expozice) F: Připojení USB G: Tlačítko režimu H: Kolečko

Více

PROGRAM AZA Control návod k použití

PROGRAM AZA Control návod k použití PROGRAM AZA Control návod k použití AZA Control je uživatelský program určený ke správě přístupových práv, archivaci systémových událostí a konfiguraci elektromotorických zámků CERBERIUS pracujících v

Více

Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích

Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích Symbol pro třídění odpadu v evropských zemích Česky Tento symbol označuje, že tento výrobek je třeba zlikvidovat jako tříděný odpad. Pro uživatele v evropských zemích platí následující zásady: Tento výrobek

Více

Meteostanice s HD kamerou

Meteostanice s HD kamerou Meteostanice s HD kamerou Návod k použití Hlavní výhody produktu: Velmi snadné ovládání Výdrž baterie v pohotovostním režimu až 9 dní Profesionální zpracování, vč. skrytí kamery a mikrofonu www.spionazni-technika.cz

Více

AC50A. Klešťový měřící přístroj. Návod k obsluze

AC50A. Klešťový měřící přístroj. Návod k obsluze AC50A Klešťový měřící přístroj Návod k obsluze Obsah Klešťový měřící přístroj AC50A Úvod... 2 Obsah balení... 2 Přeprava a skladování... 2 Bezpečnost... 2 Správná obsluha... 3 Vlastnosti měřícího přístroje...

Více

Uvědomte si, že pácháte trestný čin, pokud pomocí kamery sledujete cizí osoby bez jejich vědomí a souhlasu. Vysvětlivky k symbolům

Uvědomte si, že pácháte trestný čin, pokud pomocí kamery sledujete cizí osoby bez jejich vědomí a souhlasu. Vysvětlivky k symbolům Účel použití Tato bezpečnostní kamera umožňuje nahrávání obrazu a zvuku. Slouží ke kontrole a zabezpečení míst, na která není dobře vidět, resp. kritických míst (např. kamerový systém v obchodech nebo

Více

HC-CENTER 340. Záznamník teploty

HC-CENTER 340. Záznamník teploty /. Bezpečnostní informace: HC-CENTER 340 Záznamník teploty Dříve než začnete používat nebo opravovat měřič, prostudujte pečlivě následující informace. Opravy a údržbu nepopsané v tomto návodu smí provádět

Více

ADMINISTRAČNÍ PŘIRUČKA verze 1.1.19. Strana 2 (celkem 20) Strana 3 (celkem 20) 1. Obsah 1. Obsah...3 2. Úvod...5 2.1. Požadavky na hardware...5 2.2. Požadavky na software...5 2.3. Instalace...5 2.4. Výchozí

Více

Digitální fotoaparát DC E310 Příručka uživatele. Uvítání

Digitální fotoaparát DC E310 Příručka uživatele. Uvítání Digitální fotoaparát DC E310 Příručka uživatele Uvítání Autorská práva Copyright 2006 BenQ Corporation. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této publikace nesmí být reprodukována, rozšiřována, přepisována,

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)

TRUST USB2 EASY FILE TRANSFER CABLE. Instrukce při prvním použití 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3) Instrukce při prvním použití Kapitola 1. Instalace ovladače (4.2) 2. Připojení kabelu (4.3)! 3. Přenos údajů mezi dvěma počítači (6.1) 1 Úvod Toto je uživatelská příručka pro uživatele TRUST USB2 EASY

Více

MiniActionDV Minikamera BRAUN. Návod k použití

MiniActionDV Minikamera BRAUN. Návod k použití MiniActionDV Minikamera BRAUN Návod k použití 1 Obsah Obsah...2 Úvod...2 Přehled...2 Vlastnosti...2 Obsah balení...4 Popis výrobku...6 Voděodolné pouzdro...7 Instalace...8 Instalace voděodolného pouzdra...8

Více

BF 220. z Skleněná diagnostická váha. Návod k použití

BF 220. z Skleněná diagnostická váha. Návod k použití BF 220 CZ z Skleněná diagnostická váha Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.com Mail: kd@beurer.de 5 1

Více

Akční Kamera. Git2 NÁVOD K OBSLUZE. www.gitupkamery.cz

Akční Kamera. Git2 NÁVOD K OBSLUZE. www.gitupkamery.cz Akční Kamera Git2 NÁVOD K OBSLUZE TM Parametry Procesor: Cmos: Objektiv: Úhel pohledu: Rozlišení fotek: Novatek 96660 SONY IMX206 16MP Senzor Vysoce kvalitní všechny skleněné prvky 160, 120 16MP (4608*3456)

Více

MCMD-R1 Sony Corporation 2004 Printed in Czech Republic

MCMD-R1 Sony Corporation 2004 Printed in Czech Republic 2-189-280-11(1) Čtečka paměťových karet pouze pro Hi-MD walkman Čítačka pamäťových kariet určená len pre Hi-MD Walkman Czytnik kart pamięci (tylko do odtwarzaczy Hi-MD Walkman) Memóriakártya olvasó (csak

Více

Digitální dveřní kukátko s kamerou HQS 708

Digitální dveřní kukátko s kamerou HQS 708 Digitální dveřní kukátko s kamerou HQS 708 Návod na použití Bezpečnostní předpisy: - Přístroj obsahuje vbudovanou Li-ion baterii. Neotevírejte sami kryt přístroje! - Než zapojíte FPC (žlutý plochý kabel),

Více