BEZPEČNOSTNÍ LIST 1. MATERIÁL/PŘÍPRAVEK A FIREMNÍ OZNAČENÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "BEZPEČNOSTNÍ LIST 1. MATERIÁL/PŘÍPRAVEK A FIREMNÍ OZNAČENÍ"

Transkript

1 BEZPEČNOSTNÍ LIST 1. MATERIÁL/PŘÍPRAVEK A FIREMNÍ OZNAČENÍ 1.1. Obchodní jméno nebo kód ARTEKO ELASTIK - AE 1.2. Použití Pro vnitřní i venkovní použití. Vodotěsná super elastická spárovací pasta na jednosložkové bázi Podrobné údaje o dodavateli LAKFA VERFFABRIEK B.V. Zeeburgerpad 116, 1019 AD Amsterdam Tel.: Podrobné údaje o dovozci Colora spol. s r.o. Stavební Hradec Králové Czech Republic 1.5. Telefon v případě nouze informace o předpisech lékařská služba první pomoci OZNAČENÍ RIZIK 2.1. Klasifikace látky nebo směsi Přípravek je podle EU směrnice 1999/45/EG zařazen jako neškodlivý Prvky označení Žádné 2.3. Další nebezpečnost Žádná 3. SLOŽENÍ/INFORMACE O SLOŽKÁCH 3.1. Směsi Nejedná se o nebezpečnou látku nebo přípravek podle směrnice ES 67/5478/EEC nebo 1999/45/ES. Podrobné toxikologické údaje naleznete v části 11.

2 4. POKYNY PRO PRVNÍ POMOC 4.1. Popis první pomoci Ve všech případech pochybností nebo při přetrvávání příznaků vyhledejte lékařskou pomoc. Nikdy nedávejte nic do úst osobě, která je v bezvědomí Vdechnutí Přivést čerstvý vzduch, postiženého uložit do klidové polohy a udržovat v teple. Při nepravidelném dýchání nebo zástavě zahajte umělé dýchání Kontakt s kůží Potřísněné oblečení vysvlečte. Zasaženou kůži důkladně omyjte vodou s mýdlem nebo použijte vhodný čisticí prostředek. V žádném případě nepoužívejte ředidlo! 4.4. Kontakt s očima Vyjměte kontaktní čočky a oko vyplachujte čistou tekoucí vodou alespoň 10 minut. Poté konzultujte s lékařem Požití Při náhodném spolknutí vypláchněte ústa velkým množstvím vody (pouze pokud je postižený při vědomí) a okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc. V žádném případě nevynucujte zvracení. 5. OPATŘENÍ PRO HAŠENÍ POŽÁRU 5.1. Vhodné hasicí přístroje Pěna odolná proti alkoholu, CO 2, hasicí prášek nebo mlžení vodou Nevhodné hasicí přístroje Proud vody 5.3. Speciální rizika požáru a výbuchu Při požáru vzniká hustý černý kouř. Vdechnutí škodlivých látek může způsobit škody na zdraví, proto může být potřeba vhodný dýchací přístroj Speciální postupy při hašení požáru Uzavřené nádoby v blízkosti požáru chlaďte vodou. Zabraňte vniknutí produktu do vody a kanalizace.

3 6. OPATŘENÍ PŘI NEÚMYSLNÉM ÚNIKU 6.1. Bezp. opatření pro ochranu osob, ochranné pomůcky a postupy v případě havárie Nevdechujte páry. Dodržujte ochranné předpisy (viz. kapitola 7 a 8) Opatření pro ochranu životního prostředí Nenechte prostředek vniknout do kanalizace. Při znečištění řek, jezer nebo odpadních vod to nahlaste odpovědným úřadům v souladu s místními předpisy Metody a materiály pro izolaci a čištění Vylitý materiál ohraničte nehořlavým savým materiálem (např. písek, zemina, křemelina, vermikulit). Poté ho umístěte do nádob určených místními předpisy (viz. kapitola 13). Čistit zejména čisticími prostředky, bez použití ředidla. 7. MANIPULACE A SKLADOVÁNÍ 7.1. Bezpečnostní opatření pro manipulaci Zabraňte kontaktu s kůží a očima. Nevdechujte páry, mlhu při stříkání ani prach při broušení. Při práci s prostředkem nejezte, nepijte a nekuřte. Ochrana osob je v kapitole č Podmínky pro skladování Skladujte v souladu s DSEAR (the Dangerous Substances and Explosive Atmospheres Regulations). Skladujte odděleně od silných kyselin, alkalických materiálů a oxidačních látek na suchém a dobře větraném místě. Neskladujte v místě, kde je méně než 0 C. Otevřené nádoby důkladně uzavřete a skladujte ve vzpřímené poloze, aby nedošlo k případnému úniku. Nádoby skladovat těsně uzavřené. V prostorách skladování nekuřte. Nikdy nevytvářejte tlak k vyprázdnění nádoby nádoba není tlaková. Produkt vždy uchovávejte v nádobách stejného produktu jako je originální. Řiďte se zákonnými ochrannými a bezpečnostními předpisy. 8. OMEZOVÁNÍ EXPOZICE/OSOBNÍ OCHRANNÉ PROSTŘEDKY 8.1. Kontrolní parametry Limity pro expozici při práci a biologické limitní hodnoty nevztahuje se na tento produkt Vymezení expozice Zajistěte dobré větrání. Pokud možno, použijte nebo instalujte interní odsávací zařízení.

4 Ochrana dýchacích cest není potřeba používat. Ochrana rukou neexistuje žádný materiál ani kombinace materiálů, které by bez limitu ochránily ruce před chemikáliemi. Noste proto ochranné rukavice z chemicky odolného ochranného materiálu s propustností v závislosti na síle a trvání expozice. Respektujte instrukce a informace od výrobce rukavic, jako je skladování, údržba nebo jejich výměna. Rukavice by se měly vyměňovat pravidelně, nebo pokud se na nich objeví jakékoliv známky poškození. Oblasti kůže, které by se mohly dostat do kontaktu s produktem, by měly být ošetřeny ochranným krémem. Po kontaktu produktu s kůží by však tento krém neměl být v žádném případě použit. Ochrana očí použijte brýle, které jsou určeny jako ochrana proti vystříknutí tekutiny. Ochrana kůže při kontaktu produktu s kůží omyjte zasažené místo vodou a mýdlem Omezování expozice životního prostředí Zamezte vniknutí produktu do kanalizace nebo do vodních zdrojů. 9. FYZIKÁLNÍ A CHEMICKÉ VLASTNOSTI Skupenství: pastovité Barva: záleží na čísle produktu ph: 8-9 Bod zmrznutí: 0 C Bod varu: 100 C Bod vzplanutí: žádný Rychlost odpařování: 18-27% Hustota: 1,13-1,44 g/cm 3 Viskozita: mPa.s 10. STÁLOST A REAKTIVITA Reaktivita Není známa Chemická stabilita Stabilní při dodržování doporučených předpisů pro skladování a manipulaci (viz. kapitola 7).

5 10.3. Možnost nebezpečných reakcí Držte dále od silných kyselin, alkalických látek a od silně oxidativních látek, kvůli zamezení exotermické reakce Podmínky, kterým je třeba zabránit Je-li produkt vystaven vysoké teplotě, může uvolňovat nebezpečné produkty rozkladu Neslučitelné materiály Nejsou známy Nebezpečné produkty rozkladu CO, CO 2, plyny, kouř nebo oxidy dusíku, atd. 11. TOXIKOLOGICKÉ INFORMACE Neexistují žádné údaje o směsi samotné. Produkt byl vyhodnocen podle směrnice pro nebezpečné přípravky 1999/45/EC, konvenční metodou, a neobsahuje žádné klasifikované látky Informace o toxikologických účincích Vstříknutí produktu do oka může způsobit podráždění nebo dočasné poškození očí. 12. EKOLOGICKÉ INFORMACE Zamezte vniknutí produktu do kanalizace nebo vodních zdrojů. Žádné další údaje o ekologii nejsou k dispozici. 13. POKYNY PRO ODSTRAŇOVÁNÍ Nebezpečí spojená s likvidací přípravku Produkt nesmí být likvidován společně s domovním odpadem. Produkt nevypouštějte do kanalizace Metody likvidace přípravku a znečištěného obalu Obaly se zbytky výrobku odkládejte na místě určeném obcí k odkládání nebezpečných odpadů nebo předejte osobě oprávněné k nakládání s nebezpečnými odpady Příslušné právní předpisy o odpadech zákon o odpadech č. 185/2001 Sb. v platném znění a prováděcí právní předpisy (zejména vyhlášky č. 381/2001), zákona č. 477/2001 Sb. o obalech a Směrnice Evropského parlamentu

6 a Rady 2006/12/ES o odpadech. Nevyčištěné obaly jsou zvláštním odpadem a jsou zařazeny pod odpadové číslo INFORMACE PRO PŘEPRAVU Přípravek není, podle platných mezinárodních transportních předpisů (ADR/RID, IMDG, ICAO/IATA), klasifikován jako nebezpečný. Vždy transportujte v uzavřených kontejnerech tak, aby byly produkty zabezpečeny ve vzpřímené poloze. Ujistěte se, že osoba, která náklad přepravuje, je seznámena s postupy nakládání s produktem, v případě nehody. 15. INFORMACE O PŘEDPISECH Nařízení týkající se bezpečnosti, zdraví a životního prostředí/specifické právní předpisy týkající se látky nebo směsi Přípravek není podle EU směrnice 1999/45/EG klasifikovaný jako nebezpečný. 16. DALŠÍ INFORMACE Údaje a informace v tomto bezpečnostním listu odpovídají národním a EU předpisům. Produkt nesmí být bez písemného souhlasu použit k jiným, než v bodě 1 popsaným účelům. Uživatel je zodpovědný za dodržení všech potřebných zákonných opatření. Údaje v bezpečnostním listu popisují bezpečnostní požadavky pro produkt a nedávají proto žádnou záruku vlastností produktu.

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona Retarder

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona Retarder strana 1(5) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: Bona Retardér 1.2 Použití přípravku Přípravek na vodní bázi pro prodloužení doby schnutí parketových laků na vodní bázi.

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 14.6.2010 Datum revize: 8.4.2014 Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: WProtect Látka / směs: Směs Identifikační číslo /kód:

Více

LUXON SODA KALCINOVANÁ

LUXON SODA KALCINOVANÁ podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: 497-19-8 Číslo ES (EINECS): 207-838-8

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST pro Dust Collect (Art. 21221) (podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH))

BEZPEČNOSTNÍ LIST pro Dust Collect (Art. 21221) (podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH)) Datum vydání: 02. 05. 2009 Strana 1 (celkem 6) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku: Dust Collect Výrobní číslo: Art. 21221 Použití přípravku: Nástřik k omezení

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle přílohy II Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona R540

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle přílohy II Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona R540 strana 1(6) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: Bona R 540 1.2 Použití přípravku: Základní nátěr 1.3 Identifikace: výrobce: distributora: Obchodní firma: Bona GmbH Bona

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení EP a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list podle Nařízení EP a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 06/04/2011 Datum revize: 06/04/2011 1. vydání 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Junckers HP FRICTION 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

Podlahová leštěnka. Prostředek k ošetření podlah. Místo podnikání nebo sídlo CZE

Podlahová leštěnka. Prostředek k ošetření podlah. Místo podnikání nebo sídlo CZE 1. 1.1. 1.2. 1.3. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo Registrační číslo Další názvy směsi Příslušná určená použití směsi Nedoporučená použití směsi Zpráva o chemické

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST 1/7. Datum vydání: 05.03.2007 Datum revize : 02.03.2007 Verze : 1.0. Obchodní název výrobku: ZF-Lifeguardfluid 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST 1/7. Datum vydání: 05.03.2007 Datum revize : 02.03.2007 Verze : 1.0. Obchodní název výrobku: ZF-Lifeguardfluid 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU Údaje o výrobku Obchodní název výrobku : ZF-Lifeguardfluid 5 Firma : ZF Friedrichshafen AG Südring 66117 Saarbrücken Deutschland Telefonní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Směs Číslo 5658 Další názvy směsi 1.2. Příslušná určená použití směsi Určená použití látky/směsi Lepidlo

Více

Datum revize: 26.7.2004, 6.3.2006, 5.9.2007, 24.10.2008, 16.11.2011

Datum revize: 26.7.2004, 6.3.2006, 5.9.2007, 24.10.2008, 16.11.2011 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku (směsi) a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - směs. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - směs. Registrační číslo:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Strana 1 (celkem 6) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Určené použití: Zpracování

Více

Uchovávejte obal těsně uzavřený. Použijte vhodné osobní ochranné prostředky (viz kapitola 8).

Uchovávejte obal těsně uzavřený. Použijte vhodné osobní ochranné prostředky (viz kapitola 8). Distributor VBH, Vereinigter Baubeschlag- Handel spol. s.r.o. Elišky Přemyslovny 380 156 00 Praha 5 Zbraslav Tel +420 257 922 334 Fax +420 257 921 396 www.vbh.cz Nouzové telefonní číslo ČR Toxikologické

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES) . 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace p ípravku a spole nosti 1.1 Identifikace p ípravku Obchodní název výrobku

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES) . 1907/2006 (REACH) 1. Identifikace p ípravku a spole nosti 1.1 Identifikace p ípravku Obchodní název výrobku Vytištěno: 12.5.2010 Datum zpracování: 21/12/2009 strana:1 / 7 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Identifikace přípravku 650-002312 Woodprotector Obchodní název výrobku 620-002312 Woodprotector

Více

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM

SEKUNDOVÉ LEPIDLO SE ŠTĚTCEM ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 502-121 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Lepidlo. Pouze

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 Datum vydání: 3.01.2011 1 / 5 1. Identifikace látky nebo směsi a společnosti/podniku: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Vosk včelí Další

Více

BARVA NA KOVÁŘSKÉ VÝROBKY B3-1112K černá

BARVA NA KOVÁŘSKÉ VÝROBKY B3-1112K černá BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č.231/2004 Sb. Strana: 1/6 1. Identifikace přípravku a výrobce Identifikace přípravku: (obchodní název) BARVA NA KOVÁŘSKÉ VÝROBKY B3-1112K černá Použití: Kovářský lak Identifikace

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 14.6.2010 Datum revize: 18.5.2014 Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: BProtect Látka / směs: Směs Identifikační číslo

Více

Název výrobku: Junckers ISO Zpracován: červenec 1999. Vaerftsvej 4, DK-4600 Köge

Název výrobku: Junckers ISO Zpracován: červenec 1999. Vaerftsvej 4, DK-4600 Köge 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Název výrobku: Junckers ISO Zpracován: červenec 1999 Druh výrobku: Doporučená oblast použití: Omezení použití: Příslušný komponent: Výrobce: Nouzový

Více

ECOLIQUID ODDÍL 1 ODDÍL 2. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES ve znění nařízení Komise 453/2010/ES

ECOLIQUID ODDÍL 1 ODDÍL 2. BEZPEČNOSTNÍ LIST Dle nařízení Evropského parlamentu a Rady 1907/2006/ES ve znění nařízení Komise 453/2010/ES ODDÍL 1 BEZPEČNOSTNÍ LIST 1.1 Identifikátor výrobku IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Náplň do elektronických

Více

Křížová 1018/6 15000 Praha 5 Česká republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DIČ : CZ26198941 www.pramark.cz

Křížová 1018/6 15000 Praha 5 Česká republika Tel. +420251563385 Fax.+420251563385 DIČ : CZ26198941 www.pramark.cz 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název výrobku: MARKAL HP PROLINE Kód výrobku: 0969XX 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

Unit E1, Heath Farm, Banbury Road, Swerford, Oxfordshire OX7 4BN, UK Telefon / Fax: 01608 683494 / 01608 683487 E-mail:

Unit E1, Heath Farm, Banbury Road, Swerford, Oxfordshire OX7 4BN, UK Telefon / Fax: 01608 683494 / 01608 683487 E-mail: 1. Identifikace přípravku a společnosti 1/5 Obchodní název Použití: Viz Popis výrobku. Identifikace dodavatele: TEKNOS UK Ltd. Adresa / sídlo Unit E1, Heath Farm, Banbury Road, Swerford, Oxfordshire OX7

Více

: Sikalastic Primer PVC

: Sikalastic Primer PVC ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: Düfa EP-Bodensiegel složka A epoxidové pojivo RAL 7030 grau, RAL 7032 kieselgrau Katalogové číslo:

Více

Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku nebo Obchodní název

Více

Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Bezpečnostní list dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) Strana 1 z 1 Thomsit P 685 Datum revize v zahraničí: 20.01.2011 Datum revize v ČR: 20.04.2011 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Směs Číslo 18672 Další názvy směsi 1.2. Příslušná určená použití směsi Určená použití látky/směsi Lepidlo.

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

YPLON DISHWASHER POWDER

YPLON DISHWASHER POWDER ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 16120383 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čistící přípravek.

Více

Bezpečnostní list BL Vinyl Zimní podle vyhlášky č.460/2005 Sb.

Bezpečnostní list BL Vinyl Zimní podle vyhlášky č.460/2005 Sb. Bezpečnostní list BL Vinyl Zimní podle vyhlášky č.460/2005 Sb. Datum vydání: 22.12.2011 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora 1.1 Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 0892820 - VYSOKOTEPL. MAZADLO NA KLOUBY 90 G

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 0892820 - VYSOKOTEPL. MAZADLO NA KLOUBY 90 G ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : VYSOKOTEPL. MAZADLO NA KLOUBY 90 G Kód výrobku : 0892820 MSDS-Identcode : 10033492 1.2 Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 0893250001 - BUTANOVÝ PLYN

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 0893250001 - BUTANOVÝ PLYN ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : BUTANOVÝ PLYN Kód výrobku : 0893250001 SDS-Identcode : 10045510 Registrační číslo : 1.2 Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 CHLORID DRASELNÝ. Datum vydání: 21.01.2011. Strana: 1 / 5.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 CHLORID DRASELNÝ. Datum vydání: 21.01.2011. Strana: 1 / 5. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 Datum vydání: 21.01.2011 1 / 5 1. Identifikace látky nebo směsi a společnosti/podniku: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Chlorid draselný

Více

Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže.

Opakovaná expozice může způsobit vysušení nebo popraskání kůže. Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Řecko 1. BEZPEČNOSTNÍ LIST IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku Kód produktu Popis

Více

67/548/EHS, 1999/45/ES

67/548/EHS, 1999/45/ES strana 1(5) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2 Použití přípravku: Tekutý voskový samolešticí přípravek na bázi vodné disperze určený k ošetřování laminátových podlah,

Více

jbauchner@nanolaky.cz

jbauchner@nanolaky.cz 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Použití látky nebo směsi:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Vitavax 2000

BEZPEČNOSTNÍ LIST Vitavax 2000 Datum vyhotovení: 22.1.2008 Strana 1 (celkem 5) Společnost Chemtura nabádá příjemce tohoto Bezpečnostního listu k jeho pozornému prostudování k uvědomění si případných rizik dotyčného produktu. V zájmu

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/5 Oddíl 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku ProfiTec Klassik-Wachs P7607 Příslušná určená použití látky Vosk na kreativní techniky nebo směsi Nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 0893449 - KOV TEKUTÝ (B)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 0893449 - KOV TEKUTÝ (B) 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : KOV TEKUTÝ (B) Kód výrobku : 0893449 MSDS-Identcode : 10033167 1.2 Příslušná určená použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 0897115402 - TRIATHLON UNIVERSAL SAE 15W-40

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 0897115402 - TRIATHLON UNIVERSAL SAE 15W-40 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : TRIATHLON UNIVERSAL SAE 15W-40 Kód výrobku : 0897115402 MSDS-Identcode : 10034031 1.2 Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 08937504 - KLUZNÝ PROSTŘEDEK NA KABELY

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 08937504 - KLUZNÝ PROSTŘEDEK NA KABELY ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : KLUZNÝ PROSTŘEDEK NA KABELY Kód výrobku : 08937504 MSDS-Identcode : 10034981 1.2 Příslušná určená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Mycí pěna. 1.3. Podrobné údaje o

Více

Syntetické ředidlo V 40

Syntetické ředidlo V 40 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Další názvy KUNSTHARZ-VERDUENNUNG V 40 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST /podle přílohy II Nařízení komise (EU) č. 453/2010/

BEZPEČNOSTNÍ LIST /podle přílohy II Nařízení komise (EU) č. 453/2010/ NANOBAS strana: 1/7 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název: NANOBAS Obsahuje: Stříbro (CAS 7440-22-4) 0,005 % 1.2 Příslušná určená použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle nařízení ES 1907/2006 a nařízení ES 453/2010 Statické izolační šňůry a pásky Strana 1 z 6 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku: Statická izolační šňůra Dimertex nebo páska Dimertextape Registrační

Více

ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI

ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Extra silný odstraňovač vápenatých a minerálních usazenin 1.3 Podrobné

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010. NanoMinerál

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006 ve znění Nařízení Komise (EU) 453/2010. NanoMinerál ODDÍL 1 IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Impregnace minerálních povrchů - kámen, beton, fasáda atd. 1.3

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010. Dulux Trade Vinyl Matt

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010. Dulux Trade Vinyl Matt .2. Určená použití směsi (ES) č. 907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/200 25. června 204 ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku Látka / směs.3..4. Číslo

Více

Kód produktu: - 1/8 1. IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI

Kód produktu: - 1/8 1. IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1/8 1. IDENTIFIKACE SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikace směsi 1.2 Použití Ochranný napouštěcí olej. 1.3 Identifikace výrobce: Dyrup A/S Adresa / sídlo Gladsaxevej 300, DK-2860 Søborg, Dánsko Telefon /

Více

FIXINELA PERFEKT KUCHYNĚ

FIXINELA PERFEKT KUCHYNĚ Strana: 1 z 7 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikace směsi: Číslo CAS: Neuvádí se - směs. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - směs. Registrační číslo REACH: Neuvádí se - směs. Další

Více

Datum revize 01.02.2015 Verze 1.2 Datum vytištění 01.02.2015 1636/1637/1646

Datum revize 01.02.2015 Verze 1.2 Datum vytištění 01.02.2015 1636/1637/1646 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 1. 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo Další názvy směsi Příslušná určená použití směsi Bezaldehydový a bezfenolový dezinfekční a čistící prostředek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: 10.1.2015. str. 1 ze 6 CARBONBOR 200

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání: Datum revize: 10.1.2015. str. 1 ze 6 CARBONBOR 200 str. 1 ze 6 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Registrační číslo: 4176 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Jako kapalné listové

Více

: Sika AnchorFix -2 Part A

: Sika AnchorFix -2 Part A ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

jbauchner@nanolaky.cz

jbauchner@nanolaky.cz 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Použití látky nebo směsi:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) AIRCON

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) AIRCON ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 10082 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čistící prostředek.

Více

Nouzové telefonní číslo: Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2, telefon (24 hod./den) 224 919 293; 224 915 402

Nouzové telefonní číslo: Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2, telefon (24 hod./den) 224 919 293; 224 915 402 Datum vydání: 12.01.2004 Strana: 1 01 IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU A VÝROBCE NEBO DOVOZCE Označení produktu: Účel použití: HERBOL-PU-SIEGEL GLAENZEND stavební nátěr 1.1. Dodavatel: AKZO NOBEL DECO GMBH, POSTFACH

Více

: Sika Injection-101 RC Part B

: Sika Injection-101 RC Part B ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BD44 Datum vytvoření: 26. 5. 2015 Číslo revize: 1 Stránka 1 z 6

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BD44 Datum vytvoření: 26. 5. 2015 Číslo revize: 1 Stránka 1 z 6 Datum vytvoření: 26. 5. 2015 Číslo revize: 1 Stránka 1 z 6 Oddíl 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1: Identifikátor výrobku Název produktu: Perfect Plastic Putty 1.2: Příslušná určená

Více

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle (ES) č. 1907/2006 Ceresit CT 730 Strana 1 z 5 V.002.0 Datum vydání: 29.02.2010 Datum revize: 28.02.2014 Datum revize v ČR: 05.03.2014 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

Více

Datum revize 28.05.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 28.05.2015

Datum revize 28.05.2015 Verze 1.0 Datum vytištění 28.05.2015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití V současné době nejsou dostupné kompletní

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Ceresit Aquablock Strana 1 z 6 Č. BL. : 283830 Datum revize: 01.08.2014 Datum výtisku: 02.09.2014 1.1 Identifikátor výrobku Ceresit AquaBlock all colours

Více

Christmas Time Spruce

Christmas Time Spruce ODDÍL 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Vonná směs. 1.3 Podrobné údaje

Více

Datum vydání: 2.2.2001 Datum revize: 29.10.2007, 22.08.2008, 4.5.2010, 30.7.2013 Revize č.: 4

Datum vydání: 2.2.2001 Datum revize: 29.10.2007, 22.08.2008, 4.5.2010, 30.7.2013 Revize č.: 4 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: Neuvádí se - směs. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - směs. Registrační číslo REACH: Neuvádí se - směs.

Více

Verze 3.0 Datum vytištění 21.06.2015

Verze 3.0 Datum vytištění 21.06.2015 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 AdBlue Verze 3.0 Datum vytištění 21.06.2015 Datum revize / platné od 21.06.2015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 0890100057 - TAVNÉ LEPIDLO PRO DELLENLIFTER 0.5KG

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 0890100057 - TAVNÉ LEPIDLO PRO DELLENLIFTER 0.5KG ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : TAVNÉ LEPIDLO PRO DELLENLIFTER 0.5KG Kód výrobku : 0890100057 MSDS-Identcode : 10033087 1.2

Více

1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 06. 03. 2013 Strana 1 (celkem 6) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Silikon sanitární transparentní Obj. č.: NB6S005502 1.2 Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení (ES) 1907/2006 (REACH) ve znění Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 02. 02. 2011 strana 1. ze 7 1. Identifikace směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: MS 642 SVAŘOVACÍ SEPARAČNÍ SPREJ (TRENNSPRAY) Registrační číslo látky: Produkt je směs.

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 20. 8. 2008 Strana: 1 / 6 Název výrobku: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: TIP TOP REMAXX MONTAGEFLUID Číslo výrobku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 07. 02. 2007 Datum revize : 10. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 07. 02. 2007 Datum revize : 10. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Epoxidová pryskyřice Allround GV 1, složka A Epoxy Allroundharz GV 1 Komp. A Další názvy

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení EP a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení EP a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) BEZPEČNOSTNÍ LIST dle Nařízení EP a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 21.02.2012 Datum poslední revize: 04.09.2014 (dle nařízení Komise (EU) č.453/2010) ODDÍL l: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Alkylfenoly. Alkyldithiofosforečnan zinečnatý

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Alkylfenoly. Alkyldithiofosforečnan zinečnatý Datum vydání: 26.04.2005 Strana: 1 / 11 Název výrobku: AGIP 7008 (SAE 5W-30) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo

Více

Verze 1.0 Datum revize 09.10.2014 Datum vytištění 10.10.2014

Verze 1.0 Datum revize 09.10.2014 Datum vytištění 10.10.2014 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku : Výrobek č. : 022102 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo

Více

Bezpečnostní list 1907/2006 Verze 1.1 (12/01/2011) Název: Odourless minerál spirit / Minerální líh BEZPEČNOSTNÍ LIST

Bezpečnostní list 1907/2006 Verze 1.1 (12/01/2011) Název: Odourless minerál spirit / Minerální líh BEZPEČNOSTNÍ LIST BEZPEČNOSTNÍ LIST 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název produktu: Minerální líh /Odourless mineral spirit Kód produktu: 650306 (75ml), 650307

Více

Bezpečnostní list podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Kalafuna drcená

Bezpečnostní list podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Kalafuna drcená 1/14 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: Další názvy látky/směsi COLOPHONIUM 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. AUTOVIDOL -20 C strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: AUTOVIDOL -20 C 1 Identifikace

Více

Bezpečnostní list. podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) podle Narízení (EU) c. 453/2010. 1. Identifikace látky/ přípravku a společnosti/ podniku

Bezpečnostní list. podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) podle Narízení (EU) c. 453/2010. 1. Identifikace látky/ přípravku a společnosti/ podniku Datum vydání: 29.07.2011 strana:1 / 6 1. Identifikace látky/ přípravku a společnosti/ podniku 1.1. Identifikátory produktů: Číslo položky (výrobce / dodavatel): Identifikace látky nebo přípravku: 4961ALKO

Více

MERALIT MB. Specifická rizikovost: R 38 Dráždí kůži R 41 Nebezpečí vážného poškození očí

MERALIT MB. Specifická rizikovost: R 38 Dráždí kůži R 41 Nebezpečí vážného poškození očí Strana: 1/7 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: 1.2 Použití přípravku: kyselý čistící

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Strana 1 (celkem 8) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Mikrobiozid 1850 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Určené

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 089310220 - SVAŘOVACÍ SPRAY öko 20 L KANISTR

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 089310220 - SVAŘOVACÍ SPRAY öko 20 L KANISTR ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : SVAŘOVACÍ SPRAY öko 20 L KANISTR Kód výrobku : 089310220 SDS-Identcode : 10035535 1.2 Příslušná

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST SANOCLEAR

BEZPEČNOSTNÍ LIST SANOCLEAR Datum přepracování BL: 1.12.2010 Datum revize BL: 9.4.2014 ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Chemický název / synonyma: Obchodní název: Registrační číslo CAS: Označení ES (EINECS):

Více

LADI Plus čistič nábytku

LADI Plus čistič nábytku ODDÍL 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čisticí prostředek na dřevěné povrchy.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 Datum vydání: Strana: 16.11.2013 1 /6 1. Identifikace látky nebo směsi a společnosti/firmy 1.1 Identifikátory výrobku Název výrobku : Kyselina

Více

Název výrobku: WANSOU Belle Lessive tekutý prací prostředek Balsam&Delicate. WANSOU Belle Lessive tekutý prací prostředek Balsam&Delicate

Název výrobku: WANSOU Belle Lessive tekutý prací prostředek Balsam&Delicate. WANSOU Belle Lessive tekutý prací prostředek Balsam&Delicate Datum vydání : 21.02.2010 Strana 1/14 ODDÍL 1 : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku : WANSOU Belle Lessive tekutý prací prostředek 1.2. Příslušná určená použití látky

Více

Použití přípravku: Odmašťovač. Pomocný přípravek do systému nátěrových hmot pro použití v automobilovém průmyslu. Viz Identifikace přípravku.

Použití přípravku: Odmašťovač. Pomocný přípravek do systému nátěrových hmot pro použití v automobilovém průmyslu. Viz Identifikace přípravku. Datum vydání: 04. 11. 2008 Strana 1 (celkem 8) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku: SILICONE REMOVER Odmašťovač Výrobní kód: 3-90 Použití přípravku: Odmašťovač.

Více

2.1 Klasifikace látky nebo směsi: Přípravek není klasifikován jako nebezpečný ve smyslu zákona č. 356/2003 Sb. a směrnic EU 67/548/EHS a 1999/45/ES.

2.1 Klasifikace látky nebo směsi: Přípravek není klasifikován jako nebezpečný ve smyslu zákona č. 356/2003 Sb. a směrnic EU 67/548/EHS a 1999/45/ES. 1. Identifikace látky / směsi a společnosti /podniku 1.1 Identifikátor výrobku (obchodní jméno): FINKOLORA COLOR Kód výrobku: - Strana: 1/5 1.2 Příslušná určená použití látky Akrylátová barva na stěny

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení 1907/2006/ES

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení 1907/2006/ES Strana: 1/6 1. Identifikace přípravku a společnosti Identifikace přípravku (obchodní název): Email syntetický rychleschnoucí Použití: Nátěrová hmota. Identifikace výrobce: BARVY LAKY Lanškroun s.r.o. Sídlo:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 1. 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Číslo VC 420 0100 99 Registrační číslo Další názvy směsi jazykové varianty čeština, slovenština, angličtina Příslušná

Více

Enzymo Plus s.r.o., Křižíkova 70, 612 00 Brno, Czech Republic

Enzymo Plus s.r.o., Křižíkova 70, 612 00 Brno, Czech Republic Enzymo Plus s.r.o., Křižíkova 70, 612 00 Brno, Czech Republic BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 a v pozdějším znění Nařízení (ES) č. 453/2010 (REACH) Datum vydání: 6.4.2009 Datum revize:

Více

Bezpečnostní list. Tento produkt nelze klasifikovat jako nebezpečný podle principů klasifikace a označování substancí a směsí.

Bezpečnostní list. Tento produkt nelze klasifikovat jako nebezpečný podle principů klasifikace a označování substancí a směsí. Bezpečnostní list Datum vydání: 01082011 Verze: 1.0 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název/název výrobku: Flügger Sandplast S 1.2 Příslušná určená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010. Vitamín E Číslo verze

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010. Vitamín E Číslo verze (ES) č. 907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/200 5. prosince 202 BEZPEČNOSTNÍ LIST ODDÍL : Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku.. Identifikátor výrobku Látka / směs.2..3. Látka Číslo

Více

B 200 S. Bezpečnostní list podle nařízení Komise (EU) č. 453/2010, přílohy I

B 200 S. Bezpečnostní list podle nařízení Komise (EU) č. 453/2010, přílohy I 1. Identifikace směsi a firmy 1.1. Identifikátor produktu 1.2. Stanovené odpovídající použití směsi a způsoby použití, které se nedoporučují Oplachový prostředek pro průmyslové strojní použití 1.3. Identifikace

Více

Verze 1.4 Datum revize 16.05.2014 Datum vytištění 23.07.2014

Verze 1.4 Datum revize 16.05.2014 Datum vytištění 23.07.2014 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název produktu. : Mat.-No./ Genisys-No. : 05975808190 20737631122 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi

Více

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST SK SOL

ODDÍL 2: IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI BEZPEČNOSTNÍ LIST SK SOL 1.1 Identifikátor výrobku: SK sol Identifikační číslo: nemá Číslo CAS: nemá Číslo ES (EINECS): nemá Název podle registrace: jedná se o směs Registrační číslo: jedná se o směs Další názvy látky nebo směsi:

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Nátěrová hmota Nejsou k dispozici žádné informace

Více

PLUS EXTREME. Datum přepracování BL: 1.12.2010 Datum revize BL: 1.1.2012. ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku

PLUS EXTREME. Datum přepracování BL: 1.12.2010 Datum revize BL: 1.1.2012. ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Datum přepracování BL: 1.12.2010 Datum revize BL: 1.1.2012 ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Chemický název / synonyma: Hydroxid sodný/ louh sodný Obchodní název: Registrační

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Síran železnatý (skalice zelená)

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Síran železnatý (skalice zelená) Strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název: Další názvy látky/přípravku: síran železnatý heptahydrát Použití látky nebo

Více

Čistící tablety / Cleaning Tablets

Čistící tablety / Cleaning Tablets ODDÍL 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Tablety pro čištění a ochranu plně

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a Nařízení Komise (EU) č. 453/2010 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Látka / směs: Číslo Další názvy směsi 1.2. Příslušná určená použití směsi Určená použití látky/směsi Nedoporučená použití

Více