STANDARD Č. 12 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STANDARD Č. 12 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ"

Transkript

1 MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, Třinec STANDARD Č. 12 Metodika odboru sociálních věcí č. 13/2014 ve znění Dodatku č. 1 až č. 3 s účinností ode dne DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ Vydal: Odbor sociálních věcí Datum účinnosti: Podepsal a schválil: Mgr. Ellen Raszková vedoucí odboru sociálních věcí Dne (datum platnosti): Zpracovali: Závazná pro: Mgr. Ellen Raszková Věra Majerová Mgr. Lucie Rajcová PhDr. Jana Klusová Taťána Pryčková Pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí Vedoucí oddělení odboru sociálních věcí Metodik sociální práce a standardů kvality Ve znění dodatku č. 3 S účinností od: Datum zrušení: Důvod zrušení/nahrazeno: Projekt CZ.1.04/3.1.03/C Standardizace orgánu sociálně-právní ochrany dětí na Městském úřadě v Třinci je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Strana 1 (celkem 9)

2 MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, Třinec Cíl, účel vytvoření: Východiska dle platných norem: Způsob zveřejnění: Originál uložen: Naplnění standardu kvality č. 12a a 12b - Zákon č. 359/1999, o sociálně-právní ochraně dětí - Vyhláška Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 17. prosince 2012 č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí - Směrnice MPSV č.j. 2013/ ze dne o stanovení rozsahu evidence dětí a obsahu spisové dokumentace o dětech vedené orgány SPOD a o stanovení rozsahu evidence a obsahu spisové dokumentace v oblasti NRP - Vnitřní směrnice č. 24/2015 Městského úřadu Třinec, Spisový řád Webové stránky města Třince: Odbor sociálních věcí Projekt CZ.1.04/3.1.03/C Standardizace orgánu sociálně-právní ochrany dětí na Městském úřadě v Třinci je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Strana 2 (celkem 9)

3 Obsah Úvodní ustanovení, vymezení pojmů, platné směrnice... 4 Vedení, evidence a archivace... 5 Ochrana osobních a citlivých údajů... 5 Nahlížení do spisové dokumentace... 7 Srozumitelnost záznamů... 8 Přechodná a závěrečná ustanovení... 8 Strana 3 (celkem 9)

4 Článek 1 Úvodní ustanovení, vymezení pojmů, platné směrnice 1.1 Tato metodika upravuje postup při vedení dokumentace o klientech, se kterými pracovníci oddělení sociálně-právní ochrany dětí pracují, v souladu se standardem kvality č. 12 dle vyhlášky Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 17. prosince 2012 č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí Kritérium 12a: Orgán sociálně-právní ochrany uplatňuje systém zpracování, vedení, evidence a archivace dokumentace, včetně vedení elektronické dokumentace v informačním systému sociálně-právní ochrany dětí o klientech a dalších osobách Kritérium 12b: Záznamy orgánu sociálně-právní ochrany dětí jsou vedeny takovým způsobem, aby byly srozumitelné pro klienta. 1.2 Cílem této metodiky je upravit pravidla pro jednotný postup vedení spisové dokumentace, přičemž je zachována ochrana osobních a citlivých údajů o klientovi a obsah spisu je pro klienta srozumitelný. Výsledkem by mělo být efektivní zacházení s informacemi, které jsou přehledně a účelně uspořádány a spisy mají jednotnou strukturu. 1.3 Odbor sociálních věcí Městského úřadu Třinec (dále jen OSV ). 1.4 Oddělení sociálně-právní ochrany dětí Městského úřadu Třinec (dále jen OSPOD ). 1.5 Systém včasné intervence (dále jen SVI ) je elektronická dokumentace umožňující dálkový přístup pracovníku OSPOD. SVI umožňuje okamžité podání sdělení ze strany zapojených subjektů o ohroženém dítěti, a to bez zbytečných průtahů, aby mohl být zajištěn potřebný zásah ze strany OSPOD. 1.6 Koordinátor případu je pracovník OSPOD, kterému je případ přidělen, a který řídí průběh výkonu sociálně-právní ochrany dětí u daného případu. 1.7 Geovap je firma zabezpečující program pro spisovou službu, která představuje komplexní řešení pro evidenci, řízený oběh a důvěryhodné ukládání elektronických dokumentů v organizaci. Strana 4 (celkem 9)

5 Článek 2 Vedení, evidence a archivace 2.1 Vedení, evidence a archivace spisové dokumentace vedené orgány sociálně-právní ochrany dětí se řídí: zákonem č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, v platném znění, směrnicí MPSV č.j. 2013/ ze dne o stanovení rozsahu evidence dětí a obsahu spisové dokumentace o dětech vedené orgány SPOD a o stanovení rozsahu evidence a obsahu spisové dokumentace v oblasti NRP, metodikami a doporučeními MPSV a KÚ, spisová dokumentace, která se eviduje pod číslem jednacím (nepodléhá evidenci pod označením Om a Nom, jak upravuje směrnice MPSV ze dne ) se řídí směrnicí Městského úřadu Třinec Spisový řád. 2.2 Vyřazení spisů ze základní evidence se řídí směrnicí MPSV č.j. 2013/ ze dne o stanovení rozsahu evidence dětí a obsahu spisové dokumentace o dětech vedené orgány SPOD a o stanovení rozsahu evidence a obsahu spisové dokumentace v oblasti NRP, článek 28. Po vyřazení spisu v souladu s výše uvedenou směrnicí provede každý pracovník archivaci spisů. Archivace se řídí směrnicí Městského úřadu Třinec S/24/2015 Spisový řád. 2.3 Spisová dokumentace v elektronické podobě se vede v Systému včasné intervence. Všem, kteří mají k systému přístup je pod záložkou Nápověda přístupná uživatelská příručka s postupy při vedení elektronické dokumentace v SVI. Bezpečnost SVI je zajištěna přihlašovacím jménem a heslem každého oprávněného uživatele. SVI je v případě drobných úprav spravován informatikem zdejšího úřadu, v případě složitějších operací tyto řeší přímo dodavatelská firma. Všichni oprávnění pracovníci mají přístup do SVI zajištěn také v době pohotovosti (mimo pracovní dobu) prostřednictvím připojení na internet. Článek 3 Ochrana osobních a citlivých údajů 3.1 Ochrana osobních a citlivých údajů je nezbytnou součástí nakládání se spisovou dokumentací a Městský úřad Třinec i pracovníci oddělení sociálně právní ochrany dětí dbají na to, aby nebyly tyto údaje zneužity třetími osobami. Strana 5 (celkem 9)

6 3.2 Pro zajištění ochrany osobních a citlivých údajů v příchozí korespondenci je tato neotevřená předávána podatelnou přímo administrativní pracovnici OSV k přípravě pošty a následně vedoucí OSV k rozdělení pošty, pokud je označena, že je určena pro OSPOD. Obálky, v nichž byla pošta doručena, jsou pak součástí spisu. 3.3 Spolupracující instituce jsou informovány, že při zasílání písemností prostřednictvím datových schránek napíší do předmětu dokumentu OSPOD neotvírat a podatelna města pak tyto dokumenty přepošle přímo na odbor sociálních věcí bez otevření. 3.4 Při obdržení u, interní nebo jiné pošty, kterou je třeba zaevidovat, pracovnice tuto vytiskne a předá na podatelnu k zaevidování. Za ospod@trinecko.cz odpovídá vedoucí OSPOD a v její nepřítomnosti zástupce vedoucího oddělení. 3.5 Způsob uložení spisové dokumentace musí zajistit ochranu osobních a citlivých údajů. Spisy jsou uloženy v uzamykatelných příručních skříních jednotlivých pracovnic. Přístup ke spisové dokumentaci je pro pracovníka vykonávajícího pohotovost v případě potřeby zajištěn v elektronické podobě prostřednictvím SVI nebo přístupem do kanceláře (ve spolupráci s řidičem konajícím pohotovost). 3.6 V případě nepřítomnosti pracovnice v zaměstnání jsou spisy uloženy ve skříni. V případě dočasné nepřítomnosti pracovnice v kanceláři je kancelář uzamčena nebo zajištěna přítomností jiné pracovnice. Spisy na stole, se kterými se aktuálně pracuje, se umístí tak, aby nebyly vidět osobní údaje klientů v případě příchodu klienta nebo jiné osoby do kanceláře. Rovněž na ploše PC by neměly být viditelně dokumenty obsahující osobní či citlivé údaje klientů. Tento způsob zajištění platí pro všechny pracovníky OSPOD včetně vedoucí oddělení a vedoucí odboru, kteří přicházejí do styku s písemnostmi OSPOD. 3.7 Obsahem jednání s klienty v kanceláři jsou často osobní a citlivé údaje. Pracovníci se snaží, aby v jedné kanceláři neprobíhala jednání s dvěma a více klienty u dvou a více pracovnic. Pokud druhý klient přišel ve věci, kterou lze vyřídit bez narušení probíhajícího jednání (např. vyzvednout si nějaké dokumenty či formuláře), pracovnice toto vyřídí (např. předá požadované dokumenty na chodbě). V případě naléhavosti je možné využít prostory jiné kanceláře, Jednací místnost pro rodiny s dětmi, zasedací místnost OSV, případně další vhodné volné místnosti na úřadě. Strana 6 (celkem 9)

7 Článek 4 Nahlížení do spisové dokumentace 4.1 Pravidla pro nahlížení do spisové dokumentace vedené OSPOD jsou upraveny zákonem č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů. 4.2 Rodič dítěte, kterému náleží rodičovská zodpovědnost, nebo jiná osoba odpovědná za výchovu dítěte (popřípadě jejich zástupci na základě písemně udělené plné moci) jsou oprávněni podat písemnou žádost o nahlížení do spisové dokumentace vedené o dítěti oddělením sociálně-právní ochrany dětí. OSPOD umožní nahlížení do spisové dokumentace dítěte pouze v případě, pokud to není v rozporu se zájmem dítěte nebo pokud ze spisové dokumentace nelze zjistit, která fyzická osoba upozornila na OSPOD na porušení povinností nebo zneužívání práv vyplývajících z rodičovské zodpovědnosti, nebo dítě, které vede zahálčivý život, popřípadě na další skutečnosti dle 7 zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí, ve znění pozdějších předpisů. Vyhoví-li OSPOD žádosti o nahlížení do spisové dokumentace, sdělí toto žadateli ve lhůtě do 15 dní ode dne podání žádosti a určí termín k nahlédnutí. Žadatel je pak oprávněn ve stanoveném termínu nahlédnout do spisové dokumentace, činit si z ní výpisky a pořizovat si její kopie (za úhradu). Neumožní-li OSPOD z výše uvedených důvodů žadateli nahlédnutí do spisové dokumentace, vydá o tom ve lhůtě do 15 dní ode dne podání žádosti rozhodnutí. 4.3 Při nahlížení žadatele do spisové dokumentace by měl být zúčastněn vedoucí oddělení, případně jeho zástupce, spolu s koordinátorem případu. Pokud chce žadatel pořídit papírovou kopii spisové dokumentace nebo její části, postupuje se následovně: klíčová pracovnice pořídí na oddělení pro klienta kopie požadovaných dokumentů, vypočítá správní poplatek (vyplní formulář k stanovení ceny za kopírování). (Při vybírání poplatků se řídíme zákonem o správních poplatcích č. 634/2004 Sb., kde jsou poplatky uvedeny takto: za první stránku kopie, je-li pořizována na kopírovacím stroji nebo tiskárně počítače 15 Kč, a za každou další i započatou stránku 5 Kč) výši správního poplatku včetně účelu nahlásí na pokladně úřadu (prostřednictvím formuláře dle předchozího bodu), Strana 7 (celkem 9)

8 klient požadovaný poplatek v pokladně uhradí a originál dokladu předloží klíčovému pracovníkovi, klíčový pracovník doklad ofotí a kopii dokladu o úhradě založí do spisu, klientovi předá kopie požadovaných dokumentů. 4.4 Rodič nebo jiná osoba odpovědná za výchovu si mohou ze spisu činit výpisy či si dokumenty ze spisu ofotit vlastní technikou (např. na mobil či tablet). Článek 5 Srozumitelnost záznamů 5.1 Spisové záznamy a protokoly o jednání s klienty jsou vedeny takovým způsobem, aby jim klient porozuměl. Není žádoucí užívat v textu i při rozhovoru s klientem odborné pojmy a složité odborné formulace. V průběhu rozhovoru s klientem je nutné ujišťovat se, zda je pro klienta vše srozumitelné. 5.2 Zajistit srozumitelnost mluveného slova je nezbytné zejména při jednání s dětmi i mladistvými. V průběhu jednání s mladistvými, kdy závěrem je protokol o jednání, se zjišťuje rovněž srozumitelnost psaného textu. 5.3 Srozumitelnost záznamů si na požádání vzájemně kontrolují pracovníci v rámci intervize. Případně mohou o kontrolu požádat vedoucí oddělení. Ta srozumitelnost záznamů kontroluje také v rámci své kontrolní činnosti. 5.4 Z jednání s klienty využívají pracovníci k záznamům především protokolu (s podpisem klienta, datem, podpisem SP či svědka). V potřebných případech se sepsané protokoly přikládají ke zprávám pro instituce (např. soudy, státní zastupitelství, policie). Ve zprávách je možné využít i přímých citací klienta (např. Dne xx.xx.2015 klient sdělil: uvedl: oznámil: tuto situaci ze svého pohledu vnímá: ). Pokud je to možné, uvádět konkrétní jména, konkrétní tvrzení, čímž nedochází ke zkreslení informací a je zajištěna ochrana pracovníka, klienta i úřadu. Článek 6 Přechodná a závěrečná ustanovení 6.1 Tato metodika nabývá platnosti dnem jejího schválení vedoucím odboru sociálních věcí (podpisu). 6.2 Tato metodika nabývá účinnosti dne Strana 8 (celkem 9)

9 6.3 Tato metodika může být měněna pouze číslovanými dodatky, které jsou její nedílnou součástí od data v nich stanoveného. Dodatky jsou vždy zapracovány do úplného znění metodiky. V Třinci dne Mgr. Ellen Raszková v.r. vedoucí odboru sociálních věcí Doplňující dokumenty prokazující naplňování standardu: 1 Dokument č. 1 Směrnice MPSV č.j. 2013/ ze dne o stanovení rozsahu evidence dětí a obsahu spisové dokumentace o dětech vedené orgány SPOD a o stanovení rozsahu evidence a obsahu spisové dokumentace v oblasti NRP Dokument č. 2 Vzor protokolu Dokument č. 3 Formulář stanovení ceny za kopírování ze spisu 1 Změna či úprava těchto dokumentů nezakládá změnu samotné metodiky. Změny těchto dokumentů jsou evidovány samostatně. Strana 9 (celkem 9)

INFORMOVANOST O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

INFORMOVANOST O VÝKONU SOCIÁLNĚ- PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 4/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 INFORMOVANOST O VÝKONU SOCIÁLNĚ-

Více

Standard č. 10. Metodika odboru sociálních věcí č. 11/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne KONTROLA PŘÍPADU

Standard č. 10. Metodika odboru sociálních věcí č. 11/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne KONTROLA PŘÍPADU MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 10 Metodika odboru sociálních věcí č. 11/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.05.2016 KONTROLA

Více

Standard č. 6. Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ

Standard č. 6. Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINE C ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 6 Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.05.2016 PROFESNÍ ROZVOJ

Více

PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ

PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 7/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PROFESNÍ ROZVOJ ZAMĚSTNANCŮ Vydal:

Více

Název standardu Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovali: Schválil: Datum a podpis:

Název standardu Kritéria standardu. Závazné pro: Vypracovali: Schválil: Datum a podpis: Městský úřad Litovel nám. Př. Otakara 778/1b, 784 01 Litovel www.litovel.eu Název standardu Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovali: Schválil: Datum a podpis: 12. Dokumentace o výkonu OSPOD 12a Orgán

Více

Práva a povinnosti při výkonu SPOD

Práva a povinnosti při výkonu SPOD UČEBNÍ TEXT KE KULATÉMU STOLU NA TÉMA: Práva a povinnosti při výkonu SPOD Cílová skupina: pracovníci SPOD Obsah kulatého stolu: Teoretický úvod k tématu Standardů č. 11, 12, 13 Odborný expert: Bc. Michal

Více

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU KRITÉRIUM 8A Orgán sociálně-právní ochrany jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Pracovník SPOD přijímá

Více

Standard č. 14. Metodika odboru sociálních věcí č. 15/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PŘÍPRAVA NA SAMOSTATNÝ ŽIVOT

Standard č. 14. Metodika odboru sociálních věcí č. 15/2014. ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne PŘÍPRAVA NA SAMOSTATNÝ ŽIVOT MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Standard č. 14 Metodika odboru sociálních věcí č. 15/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.05.2016 PŘÍPRAVA

Více

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU

STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU STANDARD 8 PŘIJETÍ OZNÁMENÍ, POSOUZENÍ NALÉHAVOSTI A PŘIDĚLENÍ PŘÍPADU KRITÉRIUM 8A Orgán sociálně-právní ochrany jednotně postupuje při přijetí oznámení případu a jeho evidenci. Pracovník SPOD přijímá

Více

STANDARD 13. Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka

STANDARD 13. Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka STANDARD 13 Vedení dokumentace v Rodinném centru Zdeňka Matějčka Pověřené osoby: ředitel, referentka sociálních věcí, psychologové 1. Pravidla pro vedení, založení a uzavření dokumentace Referentka sociálních

Více

PREVENCE A NÁVAZNÉ SLUŽBY VČETNĚ AKTIVIT

PREVENCE A NÁVAZNÉ SLUŽBY VČETNĚ AKTIVIT MĚSTO TŘINEC MĚSTSKÝ ÚŘAD, ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 8/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PREVENCE A NÁVAZNÉ SLUŽBY

Více

Název standardu. 12. Dokumentace o výkonu sociálně- právní ochrany dětí

Název standardu. 12. Dokumentace o výkonu sociálně- právní ochrany dětí Název standardu 12. Dokumentace o výkonu sociálně- právní ochrany dětí Kritérium standardu 12a) Orgán sociálně-právní ochrany uplatňuje systém zpracování, vedení, evidence a archivace dokumentace, včetně

Více

Standard č. 13: Dokumentace o výkonu sociálně-právní ochrany

Standard č. 13: Dokumentace o výkonu sociálně-právní ochrany Standard č. 13: Dokumentace o výkonu sociálně-právní ochrany Kritérium 13a Rodinné centrum Kroměříž, z.s., Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc, Kollárova 658/13, 767 01 Kroměříž má zpracována

Více

Metodika ke standardu č. 8

Metodika ke standardu č. 8 Městský úřad Světlá nad Sázavou Odbor sociálních věcí Orgán sociálně-právní ochrany dětí náměstí Trčků z Lípy 18, 582 91 Světlá nad Sázavou Metodika ke standardu č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti

Více

SOL DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY. STANDARD č. 13

SOL DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY. STANDARD č. 13 SOL STANDARD č. 13 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY Zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc při Dětském centru R. A. Dvorského 1710 544 01 Dvůr Králové nad Labem provozované Sdružením

Více

Standard 13 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY DÍTĚTE. č. rev.: 02/2017

Standard 13 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY DÍTĚTE. č. rev.: 02/2017 Standard 13 DOKUMENTACE O VÝKONU SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY DÍTĚTE č. rev.: 02/2017 Termín poslední revize: 19. 5. 2017 Návrh revize zpracoval: Návrh revize schválil: PhDr. Tomáš Ochotnický Mgr. Jana Kocourková

Více

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ

PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ MĚSTSKÝ ÚŘAD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 5/2014 ve znění Dodatku č. 1 a č. 2 s účinností ode dne 01.07.2015 PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ VÝKONU

Více

Zpracovaly: Mgr. Kateřina Křehulová Mgr. Karina Szczotková

Zpracovaly: Mgr. Kateřina Křehulová Mgr. Karina Szczotková Zpracovaly: Mgr. Kateřina Křehulová Mgr. Karina Szczotková Standardizace orgánu SPOD Projekt realizován prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Evropského sociálního fondu Realizace

Více

O b s a h : ČÁST I. Výklad pojmů

O b s a h : ČÁST I. Výklad pojmů Směrnice č. 22 / 2009 REGISTR OZNÁMENÍ OBCE DOUDLEBY vydaná v souvislosti uplatněním ustanovení zákona č.159/2006 Sb., o střetu zájmů (dále jen Zákon ) ve znění pozdějších úprav, a vyhlášky č. 578/2006

Více

Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86, 380 01 Dačice č.j. 3H/2008

Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86, 380 01 Dačice č.j. 3H/2008 Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86, 380 01 Dačice č.j. 3H/2008 Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Část

Více

Čl. 1 Přijímání stížností

Čl. 1 Přijímání stížností Gymnázium a Střední odborná škola, Moravské Budějovice, Tyršova 365, PSČ 676 19 Směrnice k vyřizování stížností, oznámení a podnětů a vyřizování žádostí o poskytnutí informací doručených Gymnáziu a Střední

Více

Směrnice ředitelky Muzea Policie České republiky o poskytování informací včetně sazebníku

Směrnice ředitelky Muzea Policie České republiky o poskytování informací včetně sazebníku Směrnice ředitelky Muzea Policie České republiky o poskytování informací včetně sazebníku Touto směrnicí se stanoví zásady upravující postup Muzea Policie České republiky (dále jen MUP) při poskytování

Více

OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá

OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá OBECNÍ ÚŘAD Dolní Krupá Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů Obec: Dolní Krupá Adresa: 582 71 Dolní Krupá 55 Směrnici zpracoval:

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013 VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2013 SMĚRNICE K REALIZACI ZÁKONA č. 106/1999 SB., O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ V PODMÍNKÁCH OBCE NOVÁ VES A OBECNÍHO ÚŘADU NOVÁ VES datum vzniku

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Jihlava, Jungmannova 6, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 19. SMĚRNICE K VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 901 /2013 A.1. A10 Vypracoval: Schválil:

Více

P R A C O V N Í P O S T U P. P_0105 rev.00. Administrativní zázemí a archivace Zánik EK administrativa, postup při převzetí agendy

P R A C O V N Í P O S T U P. P_0105 rev.00. Administrativní zázemí a archivace Zánik EK administrativa, postup při převzetí agendy FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY P R A C O V N Í P O S T U P P_0105 rev.00 Administrativní zázemí a archivace Datum vydání: 15.09.2014 Datum účinnosti: 19.09.2014 Doba platnosti: Bez omezení, revize

Více

Administrativní zázemí a archivace Zánik EK administrativa, postup při převzetí agendy

Administrativní zázemí a archivace Zánik EK administrativa, postup při převzetí agendy FAKULTNÍ NEMOCNICE KRÁLOVSKÉ VINOHRADY S T A N D A R D N Í O P E R AČNÍ POSTUP S O P _10000_05 rev.00 Administrativní zázemí a archivace Úroveň dokumentu: IV Datum vydání: 01.06.2011 Datum účinnosti: 01.06.2011

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, 551 01 Jaroměř Název standardu Kritéria standardu 12. Dokumentace o výkonu

Více

Český olympijský výbor. Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému

Český olympijský výbor. Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému Český olympijský výbor Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému SHRNUTÍ Tato Směrnice o ochraně osobních údajů v rámci kamerového systému ( Směrnice ) stanoví zásady Českého olympijského

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř

MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, Jaroměř MĚSTSKÝ ÚŘAD JAROMĚŘ Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Oddělení sociálně-právní ochrany dětí nám. Československé armády 16, 551 01 Jaroměř Název standardu Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovala:

Více

PRINCIPY, VYHODNOCENÍ SITUACE DÍTĚTE, JEHO RODINY A INDIVIDUÁLNÍ PLÁN OCHRANY DÍTĚTE

PRINCIPY, VYHODNOCENÍ SITUACE DÍTĚTE, JEHO RODINY A INDIVIDUÁLNÍ PLÁN OCHRANY DÍTĚTE MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 10/2014 PRINCIPY, VYHODNOCENÍ SITUACE DÍTĚTE, JEHO RODINY A INDIVIDUÁLNÍ PLÁN OCHRANY DÍTĚTE

Více

Metodika odboru sociálních věcí č. 3/2014. Mgr. Ellen Raszková vedoucí odboru sociálních věcí

Metodika odboru sociálních věcí č. 3/2014. Mgr. Ellen Raszková vedoucí odboru sociálních věcí MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 3/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 PROSTŘEDÍ A PODMÍNKY Vydal: Odbor

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE. pro interní potřeby města Miletín

VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE. pro interní potřeby města Miletín VNITŘNÍ SMĚRNICE O FINANČNÍ KONTROLE pro interní potřeby města Miletín Směrnice o zabezpečení zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č.j. 4/2015 Vypracoval: Eva Nováková, ředitelka školy Schválil: Eva Nováková, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne: 21. 9. 2015 Platnost ode

Více

Název organizace: SOŠ dopravy a cestovního ruchu v Krnově, p. o. Datum účinnosti: Verze: 1

Název organizace: SOŠ dopravy a cestovního ruchu v Krnově, p. o. Datum účinnosti: Verze: 1 Směrnice o ochraně osobních údajů a jejich nakládání s nimi Směrnice o ochraně osobních údajů a jejich nakládání s nimi dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně

Více

Dostupnost služeb, vybavení, podmínky a informovanost o výkonu OSPOD

Dostupnost služeb, vybavení, podmínky a informovanost o výkonu OSPOD UČEBNÍ TEXT KE KULATÉMU STOLU NA TÉMA: Dostupnost služeb, vybavení, podmínky a informovanost o výkonu OSPOD Cílová skupina: pracovníci SPOD Obsah kulatého stolu: Teoretický úvod k tématu Standardů č. 1,

Více

Město Odry, IČO , Městský úřad Odry, Masarykovo náměstí 25. Zrušuje předpis: Účinnost od: Počet stran: 4 Počet příloh: 1

Město Odry, IČO , Městský úřad Odry, Masarykovo náměstí 25. Zrušuje předpis: Účinnost od: Počet stran: 4 Počet příloh: 1 Město Odry, IČO 00298221, Městský úřad Odry, Masarykovo náměstí 25 Zrušuje předpis: Směrnice k poskytování informací ze dne 17.09.2009 Autor/správce právník Schvaluje: Rada města Účinnost od: 01.02.2017

Více

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, Broumov

MĚSTO BROUMOV třída Masarykova 239, Broumov Městský úřad Broumov, odbor sociálních věcí, oddělení sociálně-právní ochrany dětí Název standardu Kritéria standardu Závazné pro: Vypracovala: Schválil: Datum a podpis: 8. Přijetí oznámení, posouzení

Více

STANDARD KVALITY SPOD č. 10

STANDARD KVALITY SPOD č. 10 MĚSTO JABLUNKOV, Městský úřad Jablunkov orgán sociálně-právní ochrany STANDARD KVALITY SPOD č. 10 10. Kontrola případu 10a Orgán sociálně právní ochrany zajišťuje pravidelnou kontrolu případů. Cíle kritéria:

Více

SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č.j.: MZPSZN-571/2013 I/1.3 A 10 Vypracovala a schválila: Mgr. Ludmila Falcová, ředitelka školy Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2013 Směrnice nabývá účinnosti

Více

Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic

Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic Směrnice č. 4/2016 města Roztoky, kterou se stanovují pravidla pro vyřizování stížností a petic Rada města Roztoky schválila dne 7. 12. 2016 dle 102 odst. 2 písm. n) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA BORŠICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE SE SÍDLEM V BORŠICE 500, BORŠICE SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. Č. j.

MATEŘSKÁ ŠKOLA BORŠICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE SE SÍDLEM V BORŠICE 500, BORŠICE SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ. Č. j. MATEŘSKÁ ŠKOLA BORŠICE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE SE SÍDLEM V BORŠICE 500, 687 09 BORŠICE SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č. j.: MŠ 82 /2017 Vypracovala: Dagmar Cilečková -ředitelka mateřské školy Schválila:

Více

OBECNÍ ÚŘAD Bříza. I. Úvodní ustanovení Finanční kontrola je součástí finančního řízení zabezpečující hospodaření s veřejnými prostředky.

OBECNÍ ÚŘAD Bříza. I. Úvodní ustanovení Finanční kontrola je součástí finančního řízení zabezpečující hospodaření s veřejnými prostředky. OBECNÍ ÚŘAD Bříza SMĚRNICE Č 2/2015 O ZABEZPEČENÍ ZÁKONA PRO VÝKON KONTROLY č. 320/2001 Sb. O FINANČNÍ KONTROLE a Manuál provádění kontrol k programu průběžných a následných kontrol Obec: Bříza Adresa:

Více

Bc. Jitka Oharková, ředitelka školy

Bc. Jitka Oharková, ředitelka školy MATEŘSKÁ ŠKOLA, POLEŠOVICE, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ, příspěvková organizace SMĚRNICE O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM Č. j.: MŠ 14/2018 Spisový a skartační znak: 1.2 / A5* Vypracoval: Schválil a vydal:

Více

I. Standard 12 - Dokumentace o výkonu sociálně-právní ochrany dětí 1

I. Standard 12 - Dokumentace o výkonu sociálně-právní ochrany dětí 1 I. Standard 12 - Dokumentace o výkonu sociálně-právní ochrany dětí 1 Cíl standardu: zdokumentovat v písemné podobě všechny úkony, které OSPOD činil při výkonu SPOD a umožnit vstup i jiným zúčastněným osobám

Více

STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu

STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu STANDARD č. 8 Přijetí oznámení, posouzení naléhavosti a přidělení případu CÍL: Dodržovat základní principy výkonu SPO, zajišťovat potřebné služby, vyhodnocovat aktuální potřeby rodiny, zpracovávat individuální

Více

Místní akční skupina Střední Povltaví, z.s. Spisový a skartační řád

Místní akční skupina Střední Povltaví, z.s. Spisový a skartační řád Místní akční skupina Střední Povltaví, z.s. Spisový a skartační řád Místní akční skupina Střední Povltaví, z.s. Stránka 1 I. Úvodní ustanovení 1. Spisový řád a Skartační řád Místní akční skupiny Střední

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE h i mm

VNITŘNÍ SMĚRNICE h i mm MDOBP00334ZO VNITŘNÍ SMĚRNICE h i mm Účinnost: od 1.6.2008 V Dobříši dne 26.5.2008 Ing. Bohumila Budková tajemnice městského úřadu v Článek 1 Úvodní ustanovení Město Dobříš a jeho orgány (dále jen povinný

Více

3/2018. SPORTaS, s.r.o. SMĚRNICE SPOLEČNOSTI. Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím

3/2018. SPORTaS, s.r.o. SMĚRNICE SPOLEČNOSTI. Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím SPORTaS, s.r.o. se sídlem Jiráskova 413 436 01 Litvínov SMĚRNICE SPOLEČNOSTI 3/2018 Název: Směrnice o poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Zpracoval: Ing.

Více

Směrnice SŽDC č. 93 Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb.

Směrnice SŽDC č. 93 Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Směrnice SŽDC č. 93 Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. Věc: Postup státní organizace Správa železniční

Více

Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB

Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Listopad 2007 1 PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Účelem

Více

Základní škola Mikoláše Alše

Základní škola Mikoláše Alše Základní škola Mikoláše Alše 23. Směrnice pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb. Vypracoval: Schválil: Mgr. Petr Mácha Pedagogická rada projednala dne 30. 1. 2017 Směrnice nabývá platnosti

Více

Směrnice č. 3. Spisový, archivační a skartační řád

Směrnice č. 3. Spisový, archivační a skartační řád Směrnice č. 3 Spisový, archivační a skartační řád Název: MAS Labské skály, z.s. IČ: 270 10 066 Sídlo: Mírové nám. 280, Jílové 407 01 Kancelář manažerů: Libouchec 233, 403 35 (dále jen Spolek MAS) 1. Úvodní

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 29. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 29. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ 1Základní škola praktická a Základní škola speciální, Rožmitál p.tř., Komenského 622 ZŠ praktická a ZŠ speciální, příspěvková organizace se sídlem Komenského 622, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem ORGANIZAČNÍ

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný postup při poskytování dotací z

Více

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE

PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE PROGRAM PRO PĚSTOUNSKÉ RODINY SLEZSKÉ DIAKONIE Název dokumentu: Dokumentace o výkonu sociálně-právní ochrany Druh dokumentu: Základní dokument revidovaný Identifikační znak: PPR/SQ13 Datum vypracování:

Více

Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic

Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic MĚSTSKÝ OBVOD PARDUBICE III Rada městského obvodu Vnitřní směrnice č. 14/2013 Pravidla pro poskytování informací, přijímání a vyřizování stížností a petic ve znění dodatku č. účinného od Obsah: Část I.

Více

56. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

56. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám. 44, příspěvková organizace se sídlem Bosonožské nám. 44, 642 00 Brno Č.j.: Vypracoval: Schválil: 56. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Pedagogická

Více

SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Vydal: Schválil:, příspěvková organizace ředitel školy Mgr. Viktor Verner Účinnost: od 1. ledna 2012 Číslo dokumentu: ZS-09/2012 Článek 1. Obecná ustanovení Na základě

Více

Nahlížení do zdravotnické dokumentace, pořizování výpisů a kopií

Nahlížení do zdravotnické dokumentace, pořizování výpisů a kopií Nahlížení do zdravotnické dokumentace, pořizování výpisů a kopií Předpis určuje postup při nahlížení do zdravotnické dokumentace, při pořizování jejich výpisů a kopií a vychází z platných právních předpisů.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 16. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ 16/2012

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 16. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ 16/2012 Základní škola Mjr. Ambrože Bílka a Mateřská škola Metylovice,, příspěvková organizace Základní škola Mjr. Ambrože Bílka a Mateřská škola Metylovice, příspěvková organizace, se sídlem 73949 Metylovice

Více

SMĚRNICE. Podmínky a způsob poskytování informací podle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů

SMĚRNICE. Podmínky a způsob poskytování informací podle zákona číslo 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů SPRÁVA SILNIC KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e 500 04 HRADEC KRÁLOVÉ - Plačice, Kutnohorská 59 SMĚRNICE Podmínky a způsob poskytování informací podle zákona číslo 106/1999

Více

Město Nové Hrady SMĚRNICE RADY MĚSTA NOVÉ HRADY Č. 1/2011. Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností.

Město Nové Hrady SMĚRNICE RADY MĚSTA NOVÉ HRADY Č. 1/2011. Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností. Město Nové Hrady SMĚRNICE RADY MĚSTA NOVÉ HRADY Č. 1/2011 Pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností Část I. Úvodní ustanovení Rada Města Nové Hrady stanoví podle 102 odst. 2 písm. n) zákona

Více

PŘÍKAZ STAROSTY Č. 1/2011

PŘÍKAZ STAROSTY Č. 1/2011 kterým se vydávají PŘÍKAZ STAROSTY Č. 1/2011 PRAVIDLA PRO ZAJIŠTĚNÍ PŘÍSTUPU K INFORMACÍM dle zákona č. 106/1999 Sb. 1. Úvod Tato pravidla upravují organizační a procedurální otázky pro realizaci zákona

Více

PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun

PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun PŘEHLED NAPLŇOVÁNÍ STANDARDŮ KVALITY SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY ÚŘADU Lanškroun Číslo kritéria Obsah kritéria Stručný popis naplňování kritéria (jde o příklady řešení, je nutno upravit podle faktických postupů

Více

V Butovsi dne 31.5.2011

V Butovsi dne 31.5.2011 Směrnice pro zabezpečení plnění zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím V Butovsi dne 31.5.2011 1. Úvod Tato směrnice upravuje organizační a procedurální otázky pro realizaci zákona č.

Více

Směrnice pro poskytování informací

Směrnice pro poskytování informací Směrnice pro poskytování informací Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu informacím vydávám jako statutární orgán školy tuto směrnici. Směrnice je umístěna

Více

RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE

RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE MĚSTSKÝ ÚŘ AD TŘINEC ODBOR SOCIÁLNÍCH VĚCÍ Jablunkovská 160, 739 61 Třinec Metodika odboru sociálních věcí č. 12/2014 ve znění Dodatku č. 1 s účinností ode dne 01.06.2015 RIZIKOVÉ A NOUZOVÉ SITUACE Vydal:

Více

SMĚRNICE ŘEDITELE ŠKOLY O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

SMĚRNICE ŘEDITELE ŠKOLY O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Základní umělecká škola JITRO Hradec Králové Československé armády 335, 500 03 Hradec Králové SMĚRNICE ŘEDITELE ŠKOLY O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ č.j.:d2/1/2010 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Chomutov Základní škola Jirkov, Nerudova 1151 431 11 Jirkov příspěvková organizace okres ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 13. SMĚRNICE K VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá 289 23 SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá 289 23 SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Základní škola a mateřská škola Juventa, příspěvková organizace, Komenského 578, Milovice Mladá 289 23 č.j.: Vypracoval: Schválil: SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ 7Ř/2014/JUV Mgr. Jaroslav Minařík,

Více

Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni. SMĚRNICE č 17. upravující postup vyřizování stížností přijatých v Západočeském muzeu v Plzni

Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni. SMĚRNICE č 17. upravující postup vyřizování stížností přijatých v Západočeském muzeu v Plzni Účetní jednotka: Západočeské muzeum v Plzni SMĚRNICE č 17 upravující postup vyřizování stížností přijatých v Západočeském muzeu v Plzni CL 1 Předmět a rozsah směrnice Tato interní směrnice vychází z platných

Více

PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016

PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016 PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016 I. Název programu Program města Fulneku určený k financování poskytování pečovatelské služby

Více

Zásady pro úhradu nákladů na pořízení změn územních plánů vyvolaných Zásadami územního rozvoje Moravskoslezského kraje nebo jejich aktualizacemi

Zásady pro úhradu nákladů na pořízení změn územních plánů vyvolaných Zásadami územního rozvoje Moravskoslezského kraje nebo jejich aktualizacemi MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ RADA KRAJE Zásady pro úhradu nákladů na pořízení změn územních plánů vyvolaných Zásadami územního rozvoje Moravskoslezského kraje nebo jejich aktualizacemi Schváleno radou kraje usnesením

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ 3/2014

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ 3/2014 Základní škola a mateřská škola Hvozd, Hvozd 84, 798 55 Hvozd ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č.j.: 3/2014 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 25.2.2014 Směrnice

Více

Směrnice č. 2/2013 Pravidla pro zajištění přístupu k informacím

Směrnice č. 2/2013 Pravidla pro zajištění přístupu k informacím Směrnice č. 2/2013 Pravidla pro zajištění přístupu k informacím Rada města Šluknov se na své 87. schůzi dne 30.09.2013 usnesením č. XX/87R/2013 usnesla vydat v souladu s 103 odst. 4 písm. e) zákona č.

Více

SMĚRNICE O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ ŽADATELŮM DLE ZÁKONA č. 106/1999 Sb.

SMĚRNICE O POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ ŽADATELŮM DLE ZÁKONA č. 106/1999 Sb. CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB UNIČOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Bratří Čapků 662, 783 91 Uničov Označení vnitřního předpisu: Nahrazuje předpis: Směrnice: Sm. č. 1/2017 Název vnitřního předpisu: SMĚRNICE O POSKYTOVÁNÍ

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Mateřská škola, Základní škola a Dětský domov, Ivančice se sídlem Široká 42, 664 91 Ivančice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č.j.: S 717 /Ma- 2011 Vypracovala: Schválila: PaedDr.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem Hornická 43A/2679, 70200 Ostrava ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 28. POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č.j.: 169 /2012 Vypracoval: Schválil: Spisový znak, skartační znak: 2.1 A 5 Směrnice nabývá platnosti ode

Více

Směrnice ČLS JEP číslo 1/2018 O ochraně a zpracování osobních údajů

Směrnice ČLS JEP číslo 1/2018 O ochraně a zpracování osobních údajů Směrnice ČLS JEP číslo 1/2018 O ochraně a zpracování osobních údajů 1. Předmět úpravy Směrnice upravuje povinnosti členů a zaměstnanců ČLS JEP (dále jen členů ČLS JEP) v oblasti ochrany osobních údajů

Více

Standard č. 13. Dokumentace o výkonu sociálně právní ochrany

Standard č. 13. Dokumentace o výkonu sociálně právní ochrany Pověřená osoba k výkonu pěstounské péče Dětský úsvit, z. s. Sídlo: Pod Lipami 223/5, Františkovy Lázně 351 01 Zastoupená: Bc. Soniou Sudimacovou předsedkyní zapsaného spolku IČO: 07111223 Bankovní spojení:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ ZSAMS0018/2018 Pedagogická rada projednala dne 22.11. 2017 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 22.11. 2017 Ing. Elena

Více

Základní škola a Mateřská škola Bohuňovice, Pod Lipami 210, Bohuňovice

Základní škola a Mateřská škola Bohuňovice, Pod Lipami 210, Bohuňovice Základní škola a Mateřská škola Bohuňovice, Pod Lipami 210, Bohuňovice SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č.j.: Spisový / skartační znak ZŠ-MŠ-BO/499/2018 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Směrnice nabývá

Více

Vnitřní směrnice č. 41. Poskytování informací žadatelům (dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím)

Vnitřní směrnice č. 41. Poskytování informací žadatelům (dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím) Vnitřní směrnice č. 41 Poskytování informací žadatelům (dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím) Platnost od 1. 5. 2017 Schválila: Mgr. Simona Hašová 1 Článek I Základní ustanovení

Více

VYKONÁVACÍ PŘEDPIS Č. 4/2015 KONCEPCE VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ

VYKONÁVACÍ PŘEDPIS Č. 4/2015 KONCEPCE VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ VYKONÁVACÍ PŘEDPIS Č. 4/2015 KONCEPCE VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ QuantOn Solutions, o.c.p., a.s. Bratislava, 2015 OBSAH 1. Úvodní ustanovení 3 2. Podávání stížností 3 3. Přijímání stížností 4 4. Evidence stížností

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE RADA MĚSTA SMĚRNICE Č. 16/2012 PRAVIDLA PRO VYŘIZOVÁNÍ STÍŽNOSTÍ, PETIC A POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Rada města, v souladu s ustanovením 102 odst. 3 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích,

Více

Zajištění provozu mateřského centra na rok (dále jen Program )

Zajištění provozu mateřského centra na rok (dále jen Program ) - 1 - GRANTOVÝ PROGRAM Zajištění provozu mateřského centra na rok 2016 2017 (dále jen Program ) Článek 1 Úvodní ustanovení Grantový program s názvem Zajištění provozu mateřského centra na rok 2016 a 2017

Více

: Dlouhý Most čp.193, Liberec 25 : starostkou Ing. Bělou Ivanovou : : Československá obchodní banka, a.s.

: Dlouhý Most čp.193, Liberec 25 : starostkou Ing. Bělou Ivanovou : : Československá obchodní banka, a.s. Smlouva o poskytnutí účelové dotace z rozpočtu Libereckého kraje - Dotační fond Libereckého kraje podprogram 2.3 - Zpracování územních plánů č.olp/2583/2013 schválená Radou Libereckého kraje dne 4.9.2013

Více

OLOMOUCKÝ KRAJ. Krajský úřad Olomouckého kraje. Vnitřní předpis

OLOMOUCKÝ KRAJ. Krajský úřad Olomouckého kraje. Vnitřní předpis OLOMOUCKÝ KRAJ Krajský úřad Olomouckého kraje Vnitřní předpis který upravuje úkoly Krajského úřadu Olomouckého kraje stanovené ve Směrnici Rady Olomouckého kraje č. 1/2018 Postup pro zadávání veřejných

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD část: 26. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD část: 26. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Výchovný ústav,dětský domov se školou, základní škola,střední škola a školní jídelna,místo66 ORGANIZAČNÍ ŘÁD část: 26. SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Č.j.: 1108/07 Vypracoval: Schválil: Mgr.Miloš Dvořák,

Více

Směrnice č. 10 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu

Směrnice č. 10 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Směrnice č. 10 o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Obec: Suchohrdly Adresa: Těšetická 114, 669 02 Suchohrdly IČO: 67024645 Směrnici zpracovala: Anna Bajerová Směrnici schválil: Hana Matochová Směrnice

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T.G.Masaryka, Uherské Hradiště Mařatice, 1.máje 55, příspěvková organizace Vypracoval: Schválil: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 13. SMĚRNICE K POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Pedagogická rada projednala

Více

Směrnice pro poskytování informací

Směrnice pro poskytování informací Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, příspěvková organizace Směrnice č. 21 Směrnice pro poskytování informací Vypracoval: Schválil: PhDr. Petr Šimek PhDr. Petr Šimek Pedagogická rada projednala dne

Více

Směrnice o provozování kamerového systému

Směrnice o provozování kamerového systému Základní škola Brno, Měšťanská 21, příspěvková organizace Fakultní škola Pedagogické fakulty MU Brno Brno, Měšťanská 21, okres Brno-město, PSČ 620 00 Telefon: 533 433 313-14 E-mail: reditel@zsmestanska.cz

Více

S M Ě R N I C E. Čl. 1 Předmět a rozsah směrnice. Čl. 2 Pojem stížnost

S M Ě R N I C E. Čl. 1 Předmět a rozsah směrnice. Čl. 2 Pojem stížnost S M Ě R N I C E k vyřizování stížností v Úřadu průmyslového vlastnictví Čl. 1 Předmět a rozsah směrnice Směrnice stanoví, v souladu s platnými předpisy upravujícími problematiku stížností, zásady k vyřizování

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2008. Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění

VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2008. Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění VNITŘNÍ SMĚRNICE č. 1/2008 Pravidla pro poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., v platném znění Účinnost: od 1. 4. 2008 V Hudlicích dne 31. 3. 2008 Pavel Hubený starosta obce Článek 1 Úvodní

Více

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ

POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Hotelová škola Světlá a Obchodní akademie U Světlé 36 594 23 Velké Meziříčí Velké Meziříčí 7. března 2013-1 - POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ Směrnice: Č.j.: HŠaOAVM/115/2013 Vypracovala: Mgr.

Více

Novoměstské sociální služby

Novoměstské sociální služby Novoměstské sociální služby Žďárská 68, 592 31 Nové Město na Moravě Smlouva č.: %SPIS Smlouva o poskytování odlehčovací služby Níže uvedeného dne, měsíce a roku: 1) Pan (paní): Datum narození: Bydliště:

Více

SVOBODNÝ PŘÍSTUP K INFORMACÍM

SVOBODNÝ PŘÍSTUP K INFORMACÍM Základní škola, Praha 4, V Ladech 6 V Ladech 6, 149 00, Praha 4 SVOBODNÝ PŘÍSTUP K INFORMACÍM Č.j.: Vypracoval: Schválil: Směrnice nabývá platnosti a účinnosti ode dne: ZSEB/113 /2015/STR Mgr. Jaroslav

Více