novinky nakladatelství meander

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "novinky nakladatelství meander"

Transkript

1 novinky nakladatelství meander listopad 2015

2 Edice Modrý slon Adventní kalendář 3. vydání Ivana Pecháčková ilustrace: Jarmila Marešová 340 x 400 mm, ručně vázaná kazeta leporel, DPC vč. DPH 598 Kč ISBN (česky), (anglicky), (italsky) Advent je doba předvánoční, celých dlouhých 24 dní musíme netrpělivě čekat na Štědrý den, kdy všichni oslavujeme narození malého Ježíška. Abyste se Vánoc co nejdříve dočkali, otevřete si podle čísel postupně každý den jednu malinkatou knížečku. V ní najdete vánoční povídání o malé Aničce a Jankovi, básničku nebo koledu připravenou jenom pro vás na každý adventní den. A poradíme vám: po přečtení knížečku neodkládejte, ale vraťte ji zpátky na místo. O Vánocích si je pak můžete přeříkat a přezpívat všechny znovu v posledním leporelu máte i noty k nejznámějším koledám. Když budete mít chuť, vysypte všechny knížečky a vracejte je zpátky na správná místa, až složíte celou skládanku. Kalendář z leporel se nevyhazuje jako ten čokoládový, celý rok může spát někde v krabici spolu s betlémem, a až přijde nový advent, pohrajete si s ním znovu.

3 Petr Nikl: Záhádky 2. vydání grafická úprava: Robert V. Novák 230 x 270 mm, 72 str., V8, DPC vč. DPH 598 Kč ISBN Petr Nikl si rád hraje a hravost prostupuje vším, co dělá. A hrát si budete i vy! V knize si sami vytvoříte příběh podle svého, a dokonce dáte podobu záhadné bytosti uprostřed knihy. Záhádky, stejně jako tituly předešlé, jsou přímo určeny k tomu, aby rozechvěly obrazotvornost malých i dospělých dětí. Tento titul získal za celou historii ceny Magnesia Litera jako jediná dětská kniha cenu Kniha roku. Ocenění Zlatá stuha IBBY krásná kniha jako celek Nejkrásnější kniha LIBRI OLOMOUC místo MAGNESIA LITERA za dětskou knihu Kniha roku Nejkrásnější kniha ČR 2008

4 Dotisky Emmanuel Guibert: Alanova válka I-III překlad: Alena Jurion 165 x 240 mm, str., V4, dárková kazeta 3 ks, DPC vč. DPH 798 Kč ISBN Souborné vydání slavné trilogie Alanova válka. Biografický komiks podle vzpomínek amerického veterána Alana Copea zachytil uznávaný francouzský komiksový tvůrce Emmanuel Guibert. Guibertovo umění už měli možnost čtenáři poznat v mnoha zemích světa a Alanova válka se všude dočkala opakovaných vydání. Českému čtenáři přináší zvlášť přitažlivý moment druhý díl komiksu po vylodění v Normandii v únoru 1945 postupuje Alanova jednotka přes válkou vyčerpanou Evropu až do Plzně a z ní co nejrychleji do květnové Prahy zježené barikádami a přízračně světélkující ohni.

5 Daniel Pennac: Kamo I-IV ilustrace: Tadeáš Kotrba překlad: Alena Jurion 125 x 180 mm, str., V8, dárková kazeta 4 ks, DPC vč. DPH 898 Kč ISBN Souborné vydání oblíbené tetralogie francouzského romanopisce Daniela Pennaca, která nám důvěrně připomíná Sempého Mikulášovy patálie. Letos ze znalostí reálií knihy soutěžilo vybraných 140 škol v Souboji čtenářů. Kamo je nejslavnější dětský román plný fantazie a dobrodružství kluků z prvního ročníku lycea. V Meandru postupně vyšly Kamo nápad století; Kamo a já; Kamo Agentura Babylon a Kamův útěk. Za svá díla získal Pennac celou řadu ocenění. Je mimo jiné autorem nejznámější obsáhlé knižní eseje o tom, proč děti dnes už vůbec nečtou a jak s nimi číst - Jako román. Vtipné kresby v Kamovi jsou od mladého malíře Tadeáše Kotrby.

6 Nicolas de Crécy: Doba ledová ilustrace: Nicolas de Crécy 230 x 220 mm, 96 str., V8, DPC vč. DPH 328 Kč ISBN De Crécyho album je pozoruhodné samo o sobě. Po výtvarné stránce je volnou, rozmáchlou, jakoby nervní kresbou a mistrnou prací s kompozicí a komiksovým jazykem. Příběh je situován do blíže neurčené, nejspíše postapokalyptické budoucnosti, další doby ledové, kde po pýchách naší dnešní civilizace mnoho nezbylo. Osobití hrdinové na své pouti prázdným světem ledu a sněhu (během níž vypjatě řeší vlastní vztahy a problémy) dospějí až k jedné z perel naší civilizace Louvru. De Crécy zde do svého příběhu a svého výtvarného výrazu vtahuje obrazy, sochy a další umělecká díla ze slavné obrazárny. Ovšem, již to zde nejsou vrcholná díla našeho kulturního dědictví, nýbrž podivné artefakty, kterým je třeba ve světě bez lidstva a jeho paměti dát nový smysl. Komiks byl nominován na cenu publika za Nejlepší album na prestižním francouzském festivalu komiksu v Angouleme v roce 2006.

7 Václav Havel: Pižďuchové ilustrace: Jiří Sopko 265 x 225 mm, 56 str., V8, DPC vč. DPH 268 Kč ISBN Jediný text Václava Havla věnovaný dětem. Vyprávění, které napsal v sedmdesátých letech do sborníku jednoho velkého německého nakladatelství, jež vydalo českým zakázaným spisovatelům knížku pohádek. Václav Havel tehdy dlouho tvrdil, že pohádku pro děti napsat nemůže. Za prvé proto, že nic takového neumí, za druhé proto, že špatně vyslovuje hlásku r a v pohádkách se to jen hemží samými drrraky, prrrinceznami, čarrroději, trrrpaslíky a podobnými potvorrrami a za třetí proto, že nemá čas, neboť musí v pivovaru koulet sudy s pivem. Ale jak v knížce uvidíte, nakonec vše skvěle vyřešil, protože vymyslel novou pohádkovou bytost bez r. Pižďuchy do knížky namaloval a klotovými rukávy opatřil skvělý malíř a dobrý přítel Václava Havla Jiří Sopko.

8 Petr Nikl: Foukací povídky koncepce: Petr Nikl 200 x 200 mm, 48 str., V8, DPC vč. DPH 398 Kč ISBN Autorská kniha Petra Nikla Foukací povídky je souborem kratších textů pro děti, inspirovaných hračkami jeho maminky Libuše Niklové, v jejichž prostředí vyrůstal a mnohdy jako první také testoval jejich odolnost. Je ilustrována fotografiemi hraček od Libora Stavjaníka a graficky ji upravila Zuzana Lednická ze Studia Najbrt. Kniha vyšla v návaznosti na monografii Libuše Niklová, která v úpravě téže grafičky získala v roce 2012 třetí místo v soutěži o Nejkrásnější knihu světa.

9 Magdalena Platzová: Toník a jeskyně snů ilustrace: Jarmila Marešová 155 x 155 mm, 64 str., V8, DPC vč. DPH 268 Kč ISBN Toník je knížka o tom, co fascinuje každé dítě. O tajemství. Co z příběhu Toník zažil, co se mu zdálo a co si vymyslel? A potká ještě někdy Lauru? Versailleská zahrada, kde se spolu skamarádili, začíná tam, kde končí svět tak, jak ho známe. Skutečných světů je spousta, píše v knize Magdaléna Platzová. S tím, jak dospíváme, jako by pro většinu z nás zůstal jen ten jediný, všednodenní. Možná nám ale jen schází strýc Artur a teta Aurora. Klíč k jiným světům, který by nám od nich přišel poštou na dobírku tak jako Toníkovi. Petra Hůlova

10 Jiří Dědeček: Pohádky o Malé tlusté víle ilustrace: Petr Nikl 210 x 210 mm, 84 str., V8, DPC vč. DPH 298 Kč ISBN Malá tlustá víla, Špinavý zajíc, kocour Šroubováček, Nastydlá rybička, Prasisko, Trpasl, Panáče, Pardynka a Knedlík. Podivuhodný svět hraček ožívá v dětském pokojíčku, aby prožíval hry a hříčky s češtinou nebo s logikou. Dobrodružství se často odehrávají na komickém jazykovém základě /kupříkladu postavička "Trpasl", trpící nedostatečným vzrůstem, se v jedné kapitole pře o význam slov "musíme ještě uvážit", když jde o délkové míry, a trvá na změně věty na "musíme ještě uměřit", jindy se učí vyslovovat "r" podle pohádky "O vrku a Karkukurce"... Hračky parodují některé lidské vlastnosti, jiné si samy vytvářejí a dovádějí jejich důsledky ad absurdum. Vše ale nakonec dobře dopadá díky Malé tlusté víle, která svou inteligencí ční nad ostatní, i když neví, zda pojmenovat svou levou nožičku Růženka a pravou Vlasta nebo naopak. Autor, který v roce 2007 obdržel cenu Zlatá stuha IBBY za užití nonsensu v dětské poezii, tentokrát úspěšně přenesl svou dovednost do dětské prózy. Zátiší z hraček vtipně zkomponoval Petr Nikl. Ocenění Cena učitelů za přínos k rozvoji dětského čtenářství za rok 2012

11 Novinky Edice Pro Emu Nicolas de Crécy a Raphaël Meltz: Flašinet ilustrace: Nicolas de Crécy překlad: Richard Podaný 300 x 200 mm, 80 str., V8, DPC vč. DPH 298 Kč ISBN Flašinet měl být animovaný superfilm, na němž francouzský komiksový mág Nicolas de Crécy, který hned po škole nastoupil do Disneyho studia, pracoval několik let. Čeští čtenáři znají již de Crécyho parodickou variaci na superhrdinské příběhy v komiksovém albu Pan Ovocňák, postapokalyptickou Dobu ledovou (Meander 2008), kterou nyní vydáváme již ve třetím dotisku, nebo úsměvného Krále sjezdovky. Flašinet, tento fascinující storyboard k filmu, nabízí jedinečnou příležitost k dalšímu setkání s ohromujícím talentem jednoho z nejuznávanějších francouzských komiksových výtvarníků dneška.

12 Novinky Edice Pražské legendy Ivana Pecháčková: Legenda o Pražském orloji ilustrace a grafická úprava: Mariana Dvořáková 140 x 210 mm, 32 str., V8, DPC vč. DPH 198 Kč ISBN Slavná pražská legenda o unikátním orloji mistra Hanuše, jehož pražští radní, ze strachu, že by i nějakému jinému městu mohl vyrobit podobný stroj, nechali nakonec oslepit. Mistr Hanuš a jeho orloj poprvé v komiksovém ztvárnění mladé talentované výtvarnice Mariany Dvořákové. Dramatickou legendu o jedné z nejznámějších pražských památek dětem převyprávěla Ivana Pecháčková.

13 Pexeso 405 x 580 mm, DPC vč. DPH 49Kč K oslavám našeho dvacetiletého výročí jsme připravili pexeso s ilustracemi z nejrůznějších titulů, které za poslední roky vyšly v nakladatelství Meander.

14 O recenzní výtisky si můžete zažádat na ových adresách: Prosíme také o laskavé zaslání recenze v případě jejího uveřejnění na níže uvedenou adresu a také v el. verzi. Archivujeme je a následně také přeposíláme našim autorům. Děkujeme. Nakladatelství Meander Ivana Pecháčková Zubatého 1 Praha Můžete nás sledovat také na facebooku Nakladatelství Meander

novinky nakladatelství meander

novinky nakladatelství meander novinky nakladatelství meander říjen 2015 Edice Modrý slon Novinky Petr Nikl: Záhádky 2. vydání grafická úprava: Robert V. Novák 230 x 270 mm, 72 str., V8, DPC vč. DPH 598 Kč ISBN 978-80-87596-83-8 Petr

Více

Číslo 4 Duben 2015. V tomto čísle: Jarní projekty a Čteme se slonem Bobem. Popíšu, popíšeš, popíšeme třeba upíra! Abeceda zimy

Číslo 4 Duben 2015. V tomto čísle: Jarní projekty a Čteme se slonem Bobem. Popíšu, popíšeš, popíšeme třeba upíra! Abeceda zimy Časopis žáků a učitelů České školy bez hranic v Paříži. Vychází od října 2013.. Číslo 4 Duben 2015 V tomto čísle: Jarní projekty a Čteme se slonem Bobem Popíšu, popíšeš, popíšeme třeba upíra! Abeceda zimy

Více

ZRUŠENÉ POŘADY Čtvrtek 16.5.2013 11.30-12.00 Křest mapy Církevní památky ČR Čtvrtek 16.5.2013 12.00-13.50 Docela jiný e-shop docela jiných knih

ZRUŠENÉ POŘADY Čtvrtek 16.5.2013 11.30-12.00 Křest mapy Církevní památky ČR Čtvrtek 16.5.2013 12.00-13.50 Docela jiný e-shop docela jiných knih ZRUŠENÉ POŘADY Čtvrtek 16.5.2013 11.30-12.00 P 101 - Pravé křídlo Křest mapy Církevní památky ČR "Mapa Církevních památek" byla vydána k 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Moravu. Zobrazuje

Více

Knihovna pro děti i jejich rodiče

Knihovna pro děti i jejich rodiče Milé maminky, vážení tatínkové, Knihovna pro děti i jejich rodiče Průvodce světem dětských knihoven 2011 dostává se vám do rukou první vydání průvodce po dětských knihovnách Městské knihovny v Praze. Najdete

Více

Upozornění. Jazykové kurzy

Upozornění. Jazykové kurzy Upozornění Městská knihovna upozorňuje čtenáře, že v letních měsících je na obou odděleních knihovny otevřeno podle prázdninové výpůjční doby. Děkujeme a přejeme všem našim čtenářům krásné léto, příjemně

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

PRVNÍ SEZNÁMENÍ S KNIHOU

PRVNÍ SEZNÁMENÍ S KNIHOU PRVNÍ SEZNÁMENÍ S KNIHOU ČAREK, Jan O veselé mašince / Jan Čarek, il. Zdeněk Miler. - 11. vyd. - Praha : Albatros, 2008. - Nestr. ; 17 x 24 cm: Kč 89,00 Veršované leporelo autorů Jana Čarka a Zdeňka Milera

Více

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016 Opatovský školák Základní škola Běly Jensen Opatov Nechť se lidé ze všech sil snaží nabýt dobrých návyků. Není sporu o tom, že návyk nejdokonajš trvá od útlého mládí. Francis Bacon VI. ročník, číslo 4

Více

Výroční zpráva 3. skautského oddílu Střelka za rok 2006/2007

Výroční zpráva 3. skautského oddílu Střelka za rok 2006/2007 Junák - Svaz skautů a skautek ČR, Středisko Mirka Svobody Výroční zpráva 3. skautského oddílu Střelka za rok 2006/2007 Úvodem 3. oddíl Střelka je členem skautského střediska Mirka Svobody v Kroměříži.

Více

životopis Petr Nikl se narodil 8.11. 1960 Jeho otec je akademický malíř, matka pracuje jako návrhářka hraček Petr Nikl vystudoval Střední

životopis Petr Nikl se narodil 8.11. 1960 Jeho otec je akademický malíř, matka pracuje jako návrhářka hraček Petr Nikl vystudoval Střední Petr Nikl životopis Petr Nikl se narodil 8.11. 1960 Jeho otec je akademický malíř, matka pracuje jako návrhářka hraček Petr Nikl vystudoval Střední uměleckoprůmyslovou školu v Uherském Hradišti. V r. 1980

Více

Centrum psaní. Knížku máme rádi, poradí, potěší, pomůže, DOPLŇTE

Centrum psaní. Knížku máme rádi, poradí, potěší, pomůže, DOPLŇTE Centrum psaní vše důkladně zvládneš v daném čase. 1. Společně si prohlédněte malé i velké plakáty o českých spisovatelích a spisovatelkách dětských knih. Každý si vyberte jednoho spisovatele či spisovatelku,

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA JOSEFA HLÁVKY PŘEŠTICE ŠKOLNÍ DRUŽINA TEMATICKÝ PLÁN ZÁJMOVÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠD DUHOVÝ ROK VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Hurá do duhové školní družiny Podzim- září, říjen, listopad Tematické okruhy - duhová

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

Vladislav Vančura. Knižní obálky a bibliografie prvních vydání díla spisovatele. Háj ve Slezsku 2014

Vladislav Vančura. Knižní obálky a bibliografie prvních vydání díla spisovatele. Háj ve Slezsku 2014 1891 1942 Vladislav Vančura Knižní obálky a bibliografie prvních vydání díla spisovatele Háj ve Slezsku 2014 Úvodem V dnešní době mobilů spatřit na veřejnosti člověka s knížkou v ruce není tak častým

Více

Zpravodaj leden 2015

Zpravodaj leden 2015 Zpravodaj leden 2015 Vážení rodiče, učitelé, příznivci školy a školky, kamarádi, doufáme, že jste do nového roku vstoupili s dobrou myslí. Přejeme Vám, ať se naplní Vaše nejlepší vize a nechť je rok 2015

Více

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první

1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první 1. C na škole v přírodě I přes velice chladné a deštivé počasí jsme si naši první společnou školu v přírodě v Jizbici pod Blaníkem velice užili. Velký dík patří naší vychovatelce Terezce a ostatním instruktorům,

Více

2. ZŠ Schwarzova, Plzeň. Dráček. Vůně cukroví, koledy...jsou tady Vánoce :) Listopad-prosinec

2. ZŠ Schwarzova, Plzeň. Dráček. Vůně cukroví, koledy...jsou tady Vánoce :) Listopad-prosinec Vůně cukroví, koledy...jsou tady Vánoce :) 2 OBSAH: Úvodní slovo a poděkování 3 Den pro dětskou knihu 4 Zubní hygiena 5 Čtení pomáhá 6 Florbal 7 Pasování na čtenáře 8 Anglická strana 9 Kino 10 Škola v

Více

17. prosince - Vánoční besídka

17. prosince - Vánoční besídka 17. prosince - Vánoční besídka Vánoční besídka, která se konala 17.12. v DIVADLE NA KOPEČKU, se vydařila. Obě představení byla plná tance, her, zpěvu a taky reklam. Účinkovali zde i herci ze souboru Studánka

Více

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017

OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 OTEVŘETE SI PLZEŇ NABÍDKA PRO PARTNERY V CESTOVNÍM RUCHU 2016/2017 PRESTIŽNÍ PRŮVODCE LONELY PLANET ŘADÍ PLZEŇ MEZI TOP 10 EVROPSKÝCH DESTINACÍ PRO ROK 2014 Zuzana Koubíková, ředitelka organizace Plzeň

Více

Základní škola Ořech a její KFOŠ

Základní škola Ořech a její KFOŠ Základní škola Ořech a její KFOŠ V sobotu 20. října se rodiče s dětmi vydali na Podzimní ořešské putování. Letos je připravili p. Štětková, p. Verdis a p. Čapka. Cesta do Malé Chuchle byla provázena zajímavými

Více

Čtvrtek 2. 6. 2016 ČÍTÁRNA A ČÍTÁRNA B. VELETRH DĚTSKÉ KNIHY V LIBERCI 2016 DOPROVODNÉ PROGRAMY 2. 4. 6. 2016 / Koloseum

Čtvrtek 2. 6. 2016 ČÍTÁRNA A ČÍTÁRNA B. VELETRH DĚTSKÉ KNIHY V LIBERCI 2016 DOPROVODNÉ PROGRAMY 2. 4. 6. 2016 / Koloseum ČÍTÁRNA B ČÍTÁRNA A VELETRH DĚTSKÉ KNIHY V LIBERCI 2016 DOPROVODNÉ PROGRAMY 2. 4. 6. 2016 / Koloseum Čtvrtek 2. 6. 2016 9:00 10:00 Anička na řece - Ivana Peroutková Miluješ prázdniny a dobrodružství? Anička

Více

Nezvalova poezie uzenin

Nezvalova poezie uzenin Nezvalova poezie uzenin Kdyby vás nebylo, dělníci, ( ) Člověk by neměl ani groš a nebyly by masné krámy. 1 V padesátých letech napsal Josef Hiršal pro pobavení svých přátel několik básní parodujících sloh

Více

Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk

Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk listopad říjen září Obsahové rozvržení učiva pro 1. ročník základní školy praktické: Český jazyk měsíc téma Projekty + mezipředmětové vztahy Čt Cesta do školy vyprávění podle obrázku Ps Správné psací návyky,

Více

Tři princezny a neonek. Zdeněk K. Slabý, ilustroval Jiří Fixl. Z. K. Slabý / J. Fixl

Tři princezny a neonek. Zdeněk K. Slabý, ilustroval Jiří Fixl. Z. K. Slabý / J. Fixl Zdeněk K. Slabý, ilustroval Jiří Fixl Zdeněk Karel Slabý (* 1930) Z. K. Slabý / J. Fixl Klasik české literatury pro děti a mládež je především skvělý pohádkář. V desítkách svých knih juje vytvořil originální

Více

Jiří Kolář Jiří Untermüller

Jiří Kolář Jiří Untermüller ŘÍJEN 2006 - BROUMOV Cestopisná přednáška v rámci Memoriálu Pepy Šály: pátek 13. října 2006 od 18,00 hod manželé Sztulovi: S MALÝM SYNKEM NA KOLE NA NORDKAPP Všichni jim říkají Sztulíci, obyčejná česká

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011

Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Plán práce školní družiny na šk.rok 2010/2011 Celoroční projekty - Barevně vyšitý svět - ZÁŘÍ Motto měsíce: Barvy podzimu - seznámení žáků s řádem ŠD - poučení o chování ve školní družině, školní jídelně;

Více

Mgr. Zuzana Pospíšilová HRAJEME SI S BÁSNIÈKOU

Mgr. Zuzana Pospíšilová HRAJEME SI S BÁSNIÈKOU Mgr. Zuzana Pospíšilová HRAJEME SI S BÁSNIÈKOU Vydala Grada Publishing, a.s. U Prùhonu 22, 170 00 Praha 7 tel.: +420 220 386 401, fax: +420 220 386 400 www.grada.cz jako svou 2794. publikaci Odpovìdná

Více

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012

TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY DNÍ. Let. Účastníků. Tematická oblast (odbornost) Příměstské tábory. Jana Jelínková a kolektiv. Místo konání Praha 2012 5 DNÍ 7 11 Let 20 Účastníků TÝDEN SE ZVÍŘÁTKY Tematická oblast (odbornost) Autor Odbornostní setkání Příměstské tábory Jana Jelínková a kolektiv Praha, Středočeský kraj Místo konání Praha 2012 Průřezové

Více

Čteme se skřítkem Alfrédem

Čteme se skřítkem Alfrédem Jiřina Bednářová Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Edika Brno 2012 Čteme se skřítkem Alfrédem Čtení s porozuměním a hry s jazykem Jiřina Bednářová Odborná korektura: Alena

Více

Učební pomůcky HZS ČR OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A BĚŽNÝCH RIZIK

Učební pomůcky HZS ČR OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A BĚŽNÝCH RIZIK Učební pomůcky HZS ČR OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A BĚŽNÝCH RIZIK por. Ing. Iva Karafiátová koordinátor preventivně výchovnéčinnosti HZS Ústeckého kraje tel.: 950 431 231 iva.karafiatova@ulk.hzscr.cz

Více

Kalendář. Aleš Pergler. Samuel Hübl. 1 Listy Danety, číslo 2, ročník 11, 2015-2016

Kalendář. Aleš Pergler. Samuel Hübl. 1 Listy Danety, číslo 2, ročník 11, 2015-2016 Vážení čtenáři, velice rádi bychom vám popřáli poetické Vánoce na sněhu. Bohužel asi ani letos se bílých Vánoc nedočkáme. Je ale určitě jenom dobře, že lidé počasí ovládat nedokážou. Na druhou stranu je

Více

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012 Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012 ZÁŘÍ téma: Naše škola a město - vítáme se a seznamujeme se (řád ŠD) - zásady správného stolování - bezpečná cesta a orientace

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1356/08-04. Předmět inspekční činnosti:

Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-1356/08-04. Předmět inspekční činnosti: Česká školní inspekce Plzeňský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-1356/08-04 Název školy: Mateřská škola Obora, okres Plzeň-sever Adresa: Obora 82, 331 51 Kaznějov Identifikátor: 600 070 778 IČ: 60 611

Více

Pátek. Jak jsem zdědil Sanitku. Ivan Hubač. 23. 8. 2013 / č. 34 / samostatně neprodejné

Pátek. Jak jsem zdědil Sanitku. Ivan Hubač. 23. 8. 2013 / č. 34 / samostatně neprodejné Pátek 23. 8. 2013 / č. 34 / samostatně neprodejné Ivan Hubač Jak jsem zdědil Sanitku Obsah Jak jsem zdědil Sanitku. Velký rozhovor se scenáristou Ivanem Hubačem. 21. srpen 1968. Osobní vzpomínky spisovatele

Více

ASTRID LINDGRENOVÁ. Personální bibliografie

ASTRID LINDGRENOVÁ. Personální bibliografie ASTRID LINDGRENOVÁ Personální bibliografie Z DÍLA ASTRID LINDGRENOVÉ Knihy Bratři Lví srdce. [Ze švéd. orig. přel. Jarka Vrbová. Ilustr. František Skála ml.] 2., upr. vyd. P., Albatros 2001. 151 s. Il.

Více

SMÍCHOVINY. Časopis, který se umí smát.. Časopis J&G Společnosti. Úvod aneb pár slov na začátek

SMÍCHOVINY. Časopis, který se umí smát.. Časopis J&G Společnosti. Úvod aneb pár slov na začátek S VAZEK 1, VYDÁNÍ 1 P OČET VÝTISKŮ 40 SMÍCHOVINY Časopis, který se umí smát.. V YDÁNO DNE 8.1.2013 Časopis J&G Společnosti Uvnitř tohoto vydání: Úvod 1 Ohlédnutí za minulým měsícem Projekt 2013 Za zábavou

Více

Školní družina při ZŠ Liptál

Školní družina při ZŠ Liptál Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání Školní družina při ZŠ Liptál Verze č. III Platnost od: 1.9. 2015 Zpracovala: Petra Pilná vychovatelka Charakteristika ŠVP pro ŠD vychází z ŠVP ZŠ Liptál,

Více

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu :

Cílem školy je : Vzdělávací obsah Školní vzdělávací činnosti integrované bloky. Název školního vzdělávacího programu : Charakteristika ŠVP Mateřská škola je celodenní mateřskou školou, jejímž cílem je příprava dětí do života a na základní školu. Vzdělání je uskutečňováno ve všech činnostech v průběhu celého dne. Probíhá

Více

Zpravodaj září 2014. Příspěvky

Zpravodaj září 2014. Příspěvky Zpravodaj září 2014 Vážení rodiče, učitelé, příznivci školy a školky, kamarádi, zdravíme všechny na začátku školního roku 2014 / 2015. Speciální pozdrav je pro loňské deváťáky, ze kterých se teď oficiálně

Více

mateřské centrum radost

mateřské centrum radost www.mcradost.cz mateřské centrum radost PO ÚT ST ČT PÁ herna AJ cvičení herna cvičení klubík cvičení těhotných cvičení pro ženy herna / kkd flétna powerjóga mimísci / babykino sourozenci kaštánek pohádkové

Více

vydáno ke dni 13. 12. 2014...

vydáno ke dni 13. 12. 2014... vydáno ke dni 13. 12. 2014... II. ročník, I. číslo Kontakty most@kpdmuk.cz www.most.kpdmuk.cz 1 Vícedenní zasedání MPM ČLÁNEK Z VÍCEDENNÍHO ZASEDÁNÍ Vícedenní zasedání MPM se konalo 26.9. - 28. 9. 2014.

Více

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová

Co je u nás ve škole nového. Rozhovor s prvňáčky. Září-říjen 2014. Nový školní rok 2014/2015. Lucka Kolafová Září-říjen 2014 Ahoj všichni,tady je vrabčák Lojza.Je A taky další nový rok,kterým vás budu provádět. Nový školní rok 2014/2015 Školu už všichni dobře známe a známe se i mezi sebou navzájem. Zase nám začnou

Více

Dwinmeří vůle žít Zabít dwinmera je velmi, velmi, ale opravdu velmi těžké. Někteří z nich prostě neví, kdy mají padnout mrtví k zemi.

Dwinmeří vůle žít Zabít dwinmera je velmi, velmi, ale opravdu velmi těžké. Někteří z nich prostě neví, kdy mají padnout mrtví k zemi. Dwinmeři Dwinmeří vůle žít Zabít dwinmera je velmi, velmi, ale opravdu velmi těžké. Někteří z nich prostě neví, kdy mají padnout mrtví k zemi. dovednost - Blok Cena dovednosti: 2 Dwinmer; by bez bloku

Více

Sokol Blovice vs VS PLZEŇ

Sokol Blovice vs VS PLZEŇ Výsledkový zpravodaj Sokola Blovice č.1/07 Sokol Blovice vs VS PLZEŇ Utkání 16. kola I.A třídy 31. března 2007 od 16:30 hod Hl.rozhodčí: Krauz asistenti: Komanec, Rys delegát: ----- Tabulka Program 16.

Více

připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013.

připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013. VZDĚLÁVACÍ A ZÁJMOVÉ AKTIVITY 2012/2013 připravilo pro své klienty nabídku aktivit na období 2012/2013. Na následujících stránkách najdete zájmové, vzdělávací a společenské aktivity, které budeme realizovat

Více

Časopis MŠ. Červen 2015

Časopis MŠ. Červen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Červen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL

EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL EDIČNÍ ČINNOST OBCE LIPTÁL V roce 1994 vydal Obecní úřad v Liptále knihu Liptál s podtitulem Kapitoly z historie obce na Valašsku Její autor PhDr. Ladislav Baletka zde zachytil dějiny obce od jejího vzniku

Více

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka

Úvodní slovo : - ) Za tým Školáčku Aďa, Aďa a Klárka Úvodní slovo : - ) Ahoj milí noví a i staronoví čtenáři. Doufáme, že se vám bude líbit naše první číslo. Dozvíte se o akcích, které byly od začátku školního roku. Připravili jsme si k článkům i zajímavé

Více

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015 Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2014 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Novinky, veletrhy cestovního ruchu 2

Více

Anička malířka Bára a Flíček : [můj pohádkový slabikář] Bára a Flíček mají prázdniny : [můj pohádkový slabikář]

Anička malířka Bára a Flíček : [můj pohádkový slabikář] Bára a Flíček mají prázdniny : [můj pohádkový slabikář] Anička malířka / Eduard Petiška ; il. Helena Zmatlíková. - Vyd. 4. (v Knižním klubu 2.). - V Praze : Euromedia Group - Knižní klub, 2007. - 110 s. ; 25 cm: Kč 189,00 Pohádka o šestiletém děvčátku, které

Více

BIBLIOGRAFICKÁ CITACE str. 1 3.4.2012

BIBLIOGRAFICKÁ CITACE str. 1 3.4.2012 BIBLIOGRAFICKÁ CITACE str. 1 3.4.2012 Stead, Rebecca, Až včera dorazíš /Rebecca Steadová ; [přeložila Lenka Adamíková, obálka a ilustrace Nikkarin]. Praha :Argo,2011 ISBN:978-80-257-0442-4 (váz.) 86852/RM

Více

Literární kroužek I (3. 6. třída) podrobná anotace

Literární kroužek I (3. 6. třída) podrobná anotace Mgr. Barbora Hronová barbora.hronova@gmail.com Literární kroužek I (3. 6. třída) podrobná anotace První pololetí 2015/2016 Délka lekcí: 60 minut 1. Co všechno máme v hlavě za slova? Aktivity: Seznamovací

Více

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Charakteristika vyučovacího předmětu 2. stupeň

ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Charakteristika vyučovacího předmětu 2. stupeň ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Charakteristika vyučovacího předmětu 2. stupeň Obsahové, časové a organizační vymezení Vyučovací předmět český jazyk a literatura se vyučuje jako samostatný předmět. V 6., 8. a

Více

OLAJKUJTE ČEŠTINU. Přední jazykovědec KAREL OLIVA. oprezidentovýchvulgaritách, nových slovech a o tom, proč je dobré mluvit spisovně.

OLAJKUJTE ČEŠTINU. Přední jazykovědec KAREL OLIVA. oprezidentovýchvulgaritách, nových slovech a o tom, proč je dobré mluvit spisovně. 6. února2015 č. 6 samostatněneprodejné OLAJKUJTE ČEŠTINU Přední jazykovědec KAREL OLIVA oprezidentovýchvulgaritách, nových slovech a o tom, proč je dobré mluvit spisovně. Obsah S jazykovědcem Karlem Olivou

Více

Další servery s elektronickým obsahem

Další servery s elektronickým obsahem Právní upozornění Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího písemného souhlasu nakladatele.

Více

meander MEANDER_Denik_kapitana_Arsenia_KNIHA_30042014_TISK.indd 1 30. 4. 2014 16:18:20

meander MEANDER_Denik_kapitana_Arsenia_KNIHA_30042014_TISK.indd 1 30. 4. 2014 16:18:20 meander MEANDER_Denik_kapitana_Arsenia_KNIHA_30042014_TISK.indd 1 30. 4. 2014 16:18:20 TATÍNKOVI, KTERÝ MĚ NAUČIL LÉTAT. MAMINCE, KTERÁ MĚ NAUČILA PŘ ISTÁVAT. PABLO Kniha vychází jako 76. svazek umělecké

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

10. číslo / 2015 prosinec 2015

10. číslo / 2015 prosinec 2015 10. číslo / 2015 prosinec 2015 2015 Rok se s rokem sešel a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Školníček se vám pokusí zpříjemnit vánoční čas několika vzpomínkami, co jste před Vánocemi dělali ve škole,

Více

Knihovna Petra Bezruče v Opavě Oddělení pro děti a mládež. Nabídka knihovnických lekcí a besed

Knihovna Petra Bezruče v Opavě Oddělení pro děti a mládež. Nabídka knihovnických lekcí a besed Knihovna Petra Bezruče v Opavě Oddělení pro děti a mládež Nabídka knihovnických lekcí a besed Rádi bychom Vám nabídli přehled lekcí a besed, které připravuje naše oddělení pro všechny žáky mateřských a

Více

1. číslo / 2015 leden 2015

1. číslo / 2015 leden 2015 1. číslo / 2015 leden 2015 Je po Vánocích, skončily i vánoční prázdniny. Některým dětem se možná splnil vánoční sen a našly pod stromečkem to, na co se v skrytu duše těšily. Mnohé děti byly překvapeny,

Více

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Projekt: Příjemce: Moravou Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Zařazení materiálu: Šablona: Sada:

Více

Číslo DUM: VY_32_INOVACE_120

Číslo DUM: VY_32_INOVACE_120 Datum: 25. 6. 2013 Projekt: Využití ICT techniky především v uměleckém vzdělávání Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/34.1013 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_120 Škola: Akademie VOŠ, Gymn. a SOŠUP Světlá nad Sázavou

Více

PSYCHOHYGIENA. Duševní hygiena Soubor preventivních zásad, jejichž dodržování napomáhá duševnímu a tělesnému zdravíčlověka

PSYCHOHYGIENA. Duševní hygiena Soubor preventivních zásad, jejichž dodržování napomáhá duševnímu a tělesnému zdravíčlověka PSYCHOHYGIENA Duševní hygiena Soubor preventivních zásad, jejichž dodržování napomáhá duševnímu a tělesnému zdravíčlověka Obecné zásady: Tělesné životospráva, spánek, odpočinek, výživa, cvičení, Duševní

Více

Ročník III. Anglický jazyk. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Kompetence Očekávané výstupy. Průřezová témata. Mezipřed.

Ročník III. Anglický jazyk. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Kompetence Očekávané výstupy. Průřezová témata. Mezipřed. Úvod Pozdrav Seznámení s novým předmětem Představení nové učebnice Chit Chat Pozdrav, představení sebe sama Rozhovory, poslech Odhaduje a rozpoznává anglické slovo od slova v jiném jazyce rozlišuje učebnici,

Více

LUDMILA VAŇKOVÁ. Personální bibliografie Z DÍLA LUDMILY VAŇKOVÉ. Knihy. Cestou krále. 3. 1. vyd. Praha : Šulc Švarc, 2009. 459 s.

LUDMILA VAŇKOVÁ. Personální bibliografie Z DÍLA LUDMILY VAŇKOVÉ. Knihy. Cestou krále. 3. 1. vyd. Praha : Šulc Švarc, 2009. 459 s. LUDMILA VAŇKOVÁ Personální bibliografie Z DÍLA LUDMILY VAŇKOVÉ Knihy Cestou krále. 3. 1. vyd. Praha : Šulc Švarc, 2009. 459 s. Cval rytířských koní. Orel a lev. [1. díl románové ságy.] 1. vyd. Praha :

Více

700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV.

700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. Karel IV. Pán světa Zdeněk Ležák Byl jsem předurčen k tomu, abych vládl celému světu. JÁ jsem imperátor. JÁ jsem císař KAREL IV. Ve 3 letech mě vzali matce, v 15 jsem stál

Více

Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské. Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2. název článku + stran

Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské. Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2. název článku + stran ...květen/červen III. ročník, 6. číslo Reportér Vše zajímavé na ZŠ Elišky Krásnohorské Aktuality ze ZŠ Elišky Krásnohorské bude mapovat nový časopis strana 2 projekt Osudy spojují Svoboda, láska, velvyslanec

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt CZ.1.07/1.5.00/34.0387Krok za krokem Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT (DUM) Tématická Světová a česká literatura do konce 19. Společná pro

Více

Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011

Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011 Výroční zpráva 2010 V Praze 31.1. 2011 Sídlo sdružení: Občanské sdružení Potichounku Kaňkovského 1234, Praha 8 182 00 IČO: 22667041, www.potichounku.cz bankovní spojení: 1979888339/0800 Bc. Ondřej Tichý,

Více

LUIGI PIRANDELLO. Personální bibliografie

LUIGI PIRANDELLO. Personální bibliografie LUIGI PIRANDELLO Personální bibliografie Z DÍLA LUIGIHO PIRANDELLA Knihy Černý šátek. Z ital. orig. přel. Nina Tučková. P., Adolf Synek 1933. 33, [I] s. Omnia. [Sv.] 31. Člověk, zvíře a ctnost. Novely.

Více

A-PDF Split DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark

A-PDF Split DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark A-PDF Split DEMO : Purchase from www.a-pdf.com to remove the watermark Petr Nikl Divňáci z Ňjújorku Kniha vychází jako 49. svazek umělecké edice Modrý slon Veškerá práva vyhrazena Petr Nikl, 2012 Illustrations

Více

Matematický KLOKAN 2005 (A) 2 005 002 005 (B) 20 052 005 (C) 2 007 005 (D) 202 555 (E) 202 505 (A) 8 (B) 6 (C) 4 (D) 2 (E) 1

Matematický KLOKAN 2005 (A) 2 005 002 005 (B) 20 052 005 (C) 2 007 005 (D) 202 555 (E) 202 505 (A) 8 (B) 6 (C) 4 (D) 2 (E) 1 Matematický KLOKAN 2005 kategorie Benjamín Úlohy za 3 body 1. Vypočítej 2 005. 100 + 2 005. (A) 2 005 002 005 (B) 20 052 005 (C) 2 007 005 (D) 202 555 (E) 202 505 2. Anička a Bětka mají dohromady 10 bonbonů.

Více

Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ. Program odpolední aktivity v rámci projektu. Víme jak na to, aneb škola je kamarád

Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ. Program odpolední aktivity v rámci projektu. Víme jak na to, aneb škola je kamarád Metodická příručka UČENÍ NENÍ MUČENÍ Program odpolední aktivity v rámci projektu Víme jak na to, aneb škola je kamarád Zpracovala a realizovala Jana Dušková a Jarmila Štěpánová Základní škola, Vítkov,

Více

1. BAZILIŠEK. (Původní název AMÉBA ) Dvůr, hřiště, lesní prostranství, louka. Cíle

1. BAZILIŠEK. (Původní název AMÉBA ) Dvůr, hřiště, lesní prostranství, louka. Cíle 1. BAZILIŠEK (Původní název AMÉBA ) Žádný Žádné Dvůr, hřiště, lesní prostranství, louka 20 minut Hráči vytvoří 2 skupiny (vymyslet názvy viz Harry Potter). Každá skupina tvoří buňku. Stěnu vytvoří hráči,

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2015/2016 Září 2015 1. září jsme nový školní rok zahájili na obou odděleních předáním rozvrhů a drobných dárečků dětem,

Více

Katalog je sestaven z divadelních představení a pořadů, které byly v minulých sezónách úspěšné a také z řady novinek. U jednotlivých pořadů jsou uvedeny anotace, délka trvání, termín konání, účinkující

Více

PDF publikace. Katalog forem a metod. INFRA, s.r.o. vydavatelství a nakladatelství Tyršova 241 675 22 Stařeč www.infracz.cz

PDF publikace. Katalog forem a metod. INFRA, s.r.o. vydavatelství a nakladatelství Tyršova 241 675 22 Stařeč www.infracz.cz Katalog forem a metod PDF publikace Upozornění pro uživatele této publikace: Elektronická verze publikace podléhá stejným pravidlům užívání jako tištěná. Všechna práva jsou vyhrazena. Žádná část nesmí

Více

průmysly HUDBA Studie o sociálně ekonomickém potenciálu kulturních a kreativních průmyslů v České republice Lenka Dohnalová 2010 návrh

průmysly HUDBA Studie o sociálně ekonomickém potenciálu kulturních a kreativních průmyslů v České republice Lenka Dohnalová 2010 návrh Kulturní a kreativní průmysly v České republice Přehled o stavu jednotlivých odvětví (architektura, design, reklama, film, hudba, knihy a tisk, scénická umění, trh s uměním, TV a rozhlas, videohry, kulturní

Více

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK

Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Základní škola, Kladno, Pařížská 2249 PAŘÍŽÁK Jaro 2015 Činnost přípravné třídy LEDEN V měsíci lednu se děti zúčastnily velmi zajímavé a poučné besedy v naší škole. Navštívit a spoustu zajímavých informací

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

NEPRAVIDELNĚ : manipulace s novorozenci, laktační poradna, předporodní kurz, výlety do okolí, akce pro veřejnost

NEPRAVIDELNĚ : manipulace s novorozenci, laktační poradna, předporodní kurz, výlety do okolí, akce pro veřejnost INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ MC RADOST - ÚNOR Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek herna cvičení herna cvičení klubík cvičení těhotných cvičení pro ženy herna / kkd flétna powerjóga mimísci / babykino sourozenci

Více

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení OÁZA Mníšek pod Brdy Výroční zpráva 2012 V devátém roce své existence procházelo naše občanské sdružení generační obměnou, přičemž nadále nabízelo obyvatelům Mníšku a okolí zajímavé akce

Více

JAROSLAV VRÁNA a FRANTIŠEK LOPOUR. představují dobrodružný příběh z fantastického světa MLUVÍCÍ HORA

JAROSLAV VRÁNA a FRANTIŠEK LOPOUR. představují dobrodružný příběh z fantastického světa MLUVÍCÍ HORA JAROSLAV VRÁNA a FRANTIŠEK LOPOUR představují dobrodružný příběh z fantastického světa MLUVÍCÍ HORA Hlavními hrdiny příběhu jsou lovec Ando a jeho sestra Ioni z kmene Danaků. Ti jako malé děti vyslechnou

Více

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ)

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ) DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

FILMOVÁ VÝCHOVA V ANIMÁNII

FILMOVÁ VÝCHOVA V ANIMÁNII FILMOVÁ VÝCHOVA V ANIMÁNII Programy a projekty pro školy : FILM HROU ANIMACE IMAGINACE Celodenní workshopy v rámci projektového dne školy Nabídka dílen a projekcí s komentářem v rámci FESTIVALU ANIMÁNIE

Více

NEOBYČEJNÝ PŘÍBĚH OBYČEJNÉHO ČLOVĚKA KARLA SUCHÉHO

NEOBYČEJNÝ PŘÍBĚH OBYČEJNÉHO ČLOVĚKA KARLA SUCHÉHO NEOBYČEJNÝ PŘÍBĚH OBYČEJNÉHO ČLOVĚKA KARLA SUCHÉHO Tamara Čopová Jiří Čechák Natálie Havlová Filip Wlodarczyk a Mgr. Zdeněk Brila Náš žákovský tým osmé třídy Základní a mateřské školy Jaroslava Seiferta

Více

Mezinárodní výstava graffiti a street artu NAPOSLEDY POSEDLÍ

Mezinárodní výstava graffiti a street artu NAPOSLEDY POSEDLÍ Mezinárodní výstava graffiti a street artu NAPOSLEDY POSEDLÍ 27. ledna 2013 byla ukončena výstava Městem posedlí v Městské knihovně Galerie hlavního města Prahy Mezinárodní výstava, které se zúčastnilo

Více

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření Vážení obyvatelé Domova, protože se už výrazně ochladilo, určitě nadešel čas, abychom rozšířily nabídku činností. Plánujeme, že začneme vyrábět ozdoby na Vánoce a další velice zajímavé věci sledujte nástěnky.

Více

NOVINKA POHLEDNICE PŘÍŠERKA. Náplň: zelený čaj Sencha, šípek, ibišek, jablko, brusinky. Cena: 30 Kč POHLEDNICE PRO MILÁČKA.

NOVINKA POHLEDNICE PŘÍŠERKA. Náplň: zelený čaj Sencha, šípek, ibišek, jablko, brusinky. Cena: 30 Kč POHLEDNICE PRO MILÁČKA. 2 VALENTÝN 2016 POHLEDY Z LÁSKY NOVINKA POHLEDNICE MÁM TĚ PLNOU HLAVU Náplň: šípek, ibišek, jablko, brusinky Kód: 59234 NOVINKA POHLEDNICE PŘÍŠERKA Náplň: zelený čaj Sencha, šípek, ibišek, jablko, brusinky

Více

Jak se tvoří kniha - 17. 3. 2016 - Jitka Babíčková

Jak se tvoří kniha - 17. 3. 2016 - Jitka Babíčková 1. Trocha z historie 2. Současná situace na knižním trhu 3. Podrobněji z hlediska nakladatelství 4. Titul vydávaný Vaší knihovnou 5. Ocenění pro krásné knihy 6. Unikátní knihy 7. Trocha ze statistiky 8.

Více

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři,

Zeyeráček. číslo 1 březen 2012 5 Kč. fotka. Školy OBSAH. Jak jste spokojeni s novými automaty na nápoje? Milí čtenáři, fotka Školy číslo 1 březen 2012 5 Kč Zeyeráček Milí čtenáři, právě se Vám do rukou dostalo zkušební a zároveň první číslo školního časopisu Zeyeráček. Naším cílem je Vás pravidelně informovat o nejdůležitějších

Více

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 21 září 2014 www.zssv.cz

školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 21 září 2014 www.zssv.cz školní časopis žáků ZŠ sv.voršily v Praze číslo 21 září 2014 www.zssv.cz Foto: Filip Rathouský Na adaptační kurz, který probíhal v září, jsme vycestovali do Ždírce nad Doubravou. V dopoledním programu

Více

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu.

Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Pohádkový semafor Pohádkový semafor je představení, které seznamuje děti se základními pravidly silničního provozu. Poprvé bylo hráno 7. prosince 1993. Je určeno dětem mateřských škol a mladším žákům prvního

Více

Biologie všedního dne

Biologie všedního dne Pavel Vlach Zdeňka Chocholoušková Biologie všedního dne Věnováno Tomáši Kučerovi recenzovali: hlavní recenzenti: Doc. PhDr. Petr Dostál, CSc. Katedra biologie a environmentálních studií PF UK Praha Prof.

Více

Čtenářská anketa. Děkujeme žákům 3. 9. tříd ZŠ Marie Kudeříkové ve Strážnici, že si dali tu práci a dotazník vyplnili!

Čtenářská anketa. Děkujeme žákům 3. 9. tříd ZŠ Marie Kudeříkové ve Strážnici, že si dali tu práci a dotazník vyplnili! Čtenářská anketa Děkujeme žákům 3. 9. tříd ZŠ Marie Kudeříkové ve Strážnici, že si dali tu práci a dotazník vyplnili! Celkem se zúčastnilo 195 žáků, z toho pouze 2 si nemohli vzpomenout, do které chodí

Více

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz

vernisáž uvede Mgr. Čeněk Hlavatý a hudebně doprovodí skupina Milánosz Mělnické kulturní Tisková zpráva 2. 3. 2016 SILVIA GAJDOŠÍKOVÁ-BELIS: OBRAZY ZPOD KŮRY Dřevěné plastiky, objekty, intarzie a komiks galerie Ve Věži Mělník otevřeno denně mimo pondělí 14 23 h vstup volný

Více

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková Předškoláci ve skautském oddíle Eva Dvořáková 6. oddíl vodních skautů Šestka Třebíč Přístav VS,,Žlutá ponorka Třebíč Třebíč 2008 Obsah 1. Úvod... 3 2. Jak vůbec předškoláky získat aneb nábor... 4 3. Co

Více

PRO I. STUPEŇ ZÁKLADNÍ ŠKOLY

PRO I. STUPEŇ ZÁKLADNÍ ŠKOLY NABÍDKA LEKCÍ PRO I. STUPEŇ ZÁKLADNÍ ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Vážení pedagogové, dostává se vám do rukou nabídka vzdělávacích programů v knihovně. Nabídka je rozdělena do dvou částí, na lekce informačního

Více