Civilní obrana EP: Scénář

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Civilní obrana EP: 4. 13. Scénář"

Transkript

1 Civilní obrana EP: Scénář ALEX RUBIT & MIKE COAKLEY DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. března 2008 ČESKY: 6. června Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis jsou vlastnictvím MGM/UA. Tento scénář byl napsán výhradně pro zábavní účely, nepřinesl žádný zisk. Nebylo zamýšleno žádné porušení vlastnických práv. Tento materiál nesmí být reprodukován bez souhlasu jeho autorů. StargateHorizon.com je oficiálním členem sítě GateWorld Network. Překlad Cra ker Překlad vznikl se souhlasem a vědomím autora. Korekce Anna

2 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 2 FADE IN: TEASER REKAPITULACE EPIZODY "CO DOKÁŽE STRACH" EXT. VELITELSTVÍ MEZINÁRODNÍHO VÝBORU - DEN Uváděcí záběr na budovu, kterou jsme viděli v první části. Cesta vede směrem k budově a po stranách silnice jsou rozmístěny různé státní vlajky. INT. MEZINÁRODNÍ VÝBOR - CHODBA - DEN DANIEL je na chodbě mimo konferenční sál během přestávky v zasedání. Vidíme několik dalších PŘEDSTAVITELŮ přecházejících po chodbě, všichni jsou zaneprázdněni vzájemnou konverzací. Daniel některým z nich věnuje přátelské kývnutí. Pak ze vstupní haly přijde CALLEN. CALLEN: Stále nic nového? DANIEL: Ne... A abych řekl pravdu, nevypadá to, že v brzké době udělají nějaké rozhodnutí. Mám pocit, že o tom budou diskutovat ještě hodně dlouho. CALLEN: No - myslím, že jsem v této věci udělal vše, co bylo v mých silách. Doufejme jen, že to bylo dost, aby to mělo nějaký přínos. DANIEL: Rozhodně jste je přiměl k přemýšlení. (pauza) Už jen kvůli tomu to za to stálo. Já, uh... uvědomuji si, že jste to v poslední době slyšel mnohokrát, ale... opravdu si všichni ceníme vaší pomoci tady. Vážně si myslím, že mít tady někoho, kdo představuje vorianský úhel pohledu, je už samo o sobě velkým přínosem. CALLEN: Voriana a Země jsou spojenci, doktore. Nic si navzájem nedlužíme a obě strany poskytují svou pomoc dobrovolně. Daniel potvrzuje. Pak zamyšleně potřese hlavou. DANIEL: Je to svým způsobem ironie. (z Callenova pohledu) Na jedné straně jsme schopni udržovat mírové intergalaktické spojenectví..., ale když dojde na národy Země, tak je všechno jinak. CALLEN: To je tím, že mezi Vorianou a Zemí nebylo v minulosti období nepřátelství a nedůvěry... Zjistil jsem, že velmi často je nejhorší překonat právě tyto záležitosti. Daniel mírně přikývne, rozhodně souhlasí s tímto názorem. Pak ZAZVONÍ Danielův mobil. Vytáhne ho z kapsy a přijme hovor: DANIEL: Haló.

3 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 3 GRANTŮV HLAS (z telefonu): Ahoj, to jsem já. Jak to jde tam u vás? DANIEL: No, slyšeli jsme mnoho různých názorů, ale... ani v nejmenším to nevypadá na dosažení nějaké dohody. Výbor právě teď diskutuje o tom, jak pokračovat dál. (ke Callenovi, tiše) To je Grant. PROKLÁDÁNO S: EXT. I.S.G.C. VELITELSTVÍ - SVÍTÁNÍ Uváděcí záběr na budovu velitelství I.S.G.C. v Houstonu. Vidíme komplex budov, který vypadá podobně jako ředitelství NASA, zatímco slyšíme: GRANTŮV HLAS: No, začíná to vypadat tak, že je to všechno daleko víc komplikované. INT. I.S.G.C. POZOROVACÍ MÍSTNOST GRANT mluví s Danielem přes mobil. GRANT: Právě jsem získal nějaké nové informace od podezřelé osoby. DANIEL: Myslíte toho Ivanova... GRANT: Jo... (znepokojeně) Danieli, podle něho je do toho zapojený někdo z vlády. DANIEL (zaskočeně): Co?... Z naší vlády? GRANT: Ano. Zkrátka, potřebuji mluvit s prezidentem. Daniel reaguje na Grantova znepokojivá slova. DANIEL: V pořádku. Řeknu mu to. GRANT: Díky, Danieli. Poté co oba zavěsí, ještě chvíli DRŽÍME ZÁBĚR na Daniela. Callen vidí jeho znepokojenou reakci. CALLEN: Špatné zprávy? DANIEL (ponuře): Myslím, že to je velmi zdrženlivé vyjádření. A z tohoto mrzutého momentu, my... KONEC TEASERU FADE OUT.

4 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 4 FADE IN: AKT 1 (POZNÁMKA: Přes úvodní scénu běží titulky.) EXT. BÍLÝ DŮM - RÁNO Velmi důvěrně známý pohled na Bílý dům za slunného rána. INT. PREZIDENTSKÝ BUNKR - CONNELLYHO KANCELÁŘ Je tady PREZIDENT CONNELLY a s ním Daniel, Callen, Grant, CHRISTINE a KEVIN SUMMERS. Místnost je spoře osvětlena a nikomu není příliš do řeči. GRANT: Podle Ivanova lidé, kteří za tím stojí, nemají zájem o to, aby se hvězdná brána přesunula na ruskou půdu. To je jen část hry. Jejich skutečným cílem je vyvolat co možná největší občanské nepokoje a nakonec využít veřejnost k tomu, aby donutila I.S.G.C. zastavit Program hvězdné brány. DANIEL (ustaraně): Tohle všechno mi připadá jako důvěrně známé... Christine ví, kam Daniel míří. CHRISTINE: Myslíš, že zatím stojí Koalice Phoenix. DANIEL: Pokusit se zastavit Program hvězdné brány by mohla být jejich práce. GRANT: Souhlasím. Connelly o tom chvíli uvažuje. CONNELLY: Říkáte, že někdo z mé administrativy je do toto nějak zapojený, plukovníku? Nejsem si jist, jestli tomu rozumím. GRANT: Ano, pane, někdo z vašeho blízkého okolí zjevně podporuje tyto lidi. Jen tak se mohli dostat k asgardské transportní technologii. Connelly to odmítá přijmout. CONNELLY: Jak může Ivanov říkat, že je to někdo z mé administrativy a přitom tvrdit, že neví, kdo to je? To mi připadá trochu podezřelé. GRANT: Neřekli mu tuto informaci, pane. Jediné, co pochytil, že to je někdo z Bílého domu. Někdo, kdo s vámi těsně spolupracuje. Následuje pauza, během které si vymění pohledy. V místnosti je chvilku ticho.

5 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 5 KEVIN: Ale proč by někdo v Bílém domě riskoval, že půjde do vězení za zradu, jenom pro pokus o zastavení Programu hvězdné brány? Jestli je tento údajný špion z vlády, musí přece vědět, že vláda nikdy nedá souhlas k terorismu. GRANT: Prozatím ještě neznáme takové detaily. Myslím ale, že Ivanov ví víc, než nám doposud řekl. Connelly uvažuje o této nové informaci, jeho výraz je ponurý. Mezitím se Callen obrátí na Granta. CALLEN: Říkal jste, že vám Ivanov dal jména jeho kompliců? GRANT (přikývne): A jeden z nich je bývalý ruský generál. (ke Connellymu) Pane prezidente, jestli mohu. Connelly přikývne. Grant vykročí a chvíli pracuje s LAPTOPEM na prezidentově stole. Pak... ÚHEL ZAHRNUJÍCÍ NÁSTĚNNOU OBRAZOVKU kde se objeví zobrazení z laptopu. Vidíme fotografii slavnostně oblečeného ruského generála, šedesátníka. Fotografie byla zřejmě pořízena během nějaké veřejné události. GRANT (pokr.): Toto je generál Chapovsky. Odešel z činné služby zhruba před třemi měsíci. Poté zmizel - nikdo neví, kde je. CONNELLY: Co o něm víme? GRANT: Byl to vysoce postavený generál. Sloužil v ruské armádě více než čtyřicet let. Je důležité říci, že během několika posledních let neustále vyjadřoval svůj nesouhlas s Programem hvězdné brány. KEVIN: Prosazoval, aby byla brána na ruské půdě? GRANT: Ne. Chtěl, aby se Program hvězdné brány na neurčitou dobu přerušil - do té doby, než bude Země připravena na hrozby, které jsou venku. Prezident Zukov s tím nesouhlasil. DANIEL (chápe): Protože Zukov chce s Programem hvězdné brány pokračovat, ale aby byla brána umístěna na ruské půdě. GRANT: Nikdy mezi nimi nebyla veřejná názorová konfrontace, ale... podle Ivanova, Chapovskyho nesouhlas se Zukovem přispěl k jeho rozhodnutí odejít z činné služby do důchodu. CONNELLY: A pokračováním tohoto předpokladu je, že generál Chapovsky je hlavním organizátorem těchto teroristických útoků? GRANT: Jedním z nich, pane.

6 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 6 Grant stiskne klávesu na laptopu a obraz na nástěnné obrazovce se změní z Chapovského na amerického civilistu. Je to čtyřicátník ve vycházkovém obleku. GRANT (pokr.): Toto je Howard Decker, úspěšný obchodník ze San Franciska. Byl úzce spjat s Jamesem Edmundsem. CHRISTINE: To jméno mi zní povědomě. DANIEL (vzpomene si): Nebyl Edmunds ten, kdo byl zodpovědný za krizi, kterou jsme měli před dvěma lety? CHRISTINE (přikývne): Spolupracoval s Enoly při inscenování útoku na Zemi. Tvrdil, že Enoly by nezaútočili, pokud bychom zavřeli Program hvězdné brány. DANIEL: Taková pitomost. CHRISTINE: To nepotřebuje komentář. Connelly se podívá na Granta. Grant přikývne. CONNELLY: Mohu předpokládat, že místo pobytu tohoto Howarda Deckera je také neznámé? GRANT: Ano, pane. Podle Ivanova, on a Chapovsky pracují společně. Kevin ohledně toho stále ještě pochybuje. KEVIN: A jak s tím souvisí ten špion uvnitř administrativy? Grant chvilku váhá. GRANT: Nevím..., ale souhlasím, že to je část, která doposud nedává smysl. (ke Connellymu) Navrhuji, pane, abychom se zaměřili na vystopování a dopadení těchto dvou mužů..., předtím, než budou moci provést další útok. CONNELLY: Máme nějaká vodítka? Grant si bere chvilku, aby zvážil jeho slova. GRANT: Jak jsem říkal, myslím, že Ivanov ví víc, než nám doposud řekl. Rád bych ho znovu vyslechl. CONNELLY: Proč si myslíte, že bude právě teď ochotný poskytnout vám více informací? GRANT: Možná na to budeme muset tentokráte jít... trochu jinak.

7 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 7 Pauza. CONNELLY: Navrhujete, abychom toho muže mučili, plukovníku? GRANT: Ne, pane. Mám jiný nápad. A jak Connelly na plukovníka zvědavě hledí... EXT. VELITELSTVÍ I.S.G.C. - DEN Vidíme velitelství I.S.G.C. v Houstonu, jako předtím. INT. I.S.G.C. ZADRŽOVACÍ MÍSTNOST - DEN BORIS IVANOV sedí u stolu. Grant stojí před ním a znovu se ho vyptává. Ivanov v tuto chvíli vypadá trochu frustrovaně, když promluví s jeho silným ruským přízvukem: IVANOV: Už jsem vám řekl všechno, co vím, plukovníku. Nerozumím, proč mě pořád zadržujete - myslel jsem, že máme dohodu. Grant klidně hledí na ruského inženýra. GRANT: To je pravda. Udělali jsme dohodu. Ale dohoda byla, že nám řeknete pravdu. IVANOV (ostře): Řekl jsem vám pravdu. Byl jsem najat generálem Chapovskym, abych instaloval asgardský transportér. To je všechno. GRANT: Věřím vám. (z jeho pohledu) Jenom si myslím, že jste nám neřekl všechno, co víte. (nakloní se k němu) Chci vědět, kde má Chapovsky operační základnu. Místo, odkud byly transportovány bomby použité při útocích. Ivanov na něho pronikavě pohlédne. IVANOV: Já nevím. Pauza. Grant chvíli uvažuje. GRANT: V pořádku. Doufal jsem, že se tomu budeme moci vyhnout. Ale nedáváte mi jinou možnost. Grant se obrátí směrem k dvoucestnému zrcadlu a promluví k někomu, kdo sleduje jejich konverzaci z pozorovací místnosti. GRANT (pokr.): Můžete vstoupit dovnitř. Ivanov je trochu zmatený, ale také rozrušený. IVANOV: Nemůžete mě stále vyslýchat. Porušujete dohodu, kterou mám s vaším prezidentem. GRANT (bezstarostně): Myslím, že prezident to pochopí.

8 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 8 Během tohoto uslyšíme, jak někoho zadává kód k odemknutí dveří a jak se dveře otvírají... NOVÝ ÚHEL kdy uvidíme VCHÁZET SIVEU. Má na sobě svou uniformu a připojuje se ke Grantovi. Ivanov je tím naprosto zaskočený. GRANT (pokr., k Ivanovovi): Toto je velitelka Sivea Ve'nal. Možná jste o ní již slyšel. IVANOV: Co je to...? GRANT: Dovolil jsem si kontaktovat Horizont a požádal jsem velitelku Ve'nal, aby se k nám připojila. (k Sivei) Mimochodem, děkuji. Sivea hledí na Ivanova, zatímco potvrzuje. SIVEA: Žádný problém. GRANT (k Ivanovovi): Podívejte, Borisi, možná jste o tom již slyšel... Sivea má schopnost vstoupit do mysli jiné osoby a tímto způsobem od ní získat informace. Již jsem ji viděl to dělat a... je to docela působivé. Ve skutečnosti to může být trochu znepokojivé vědět, co je schopná udělat. (pauza) Jak jsem říkal, doufal jsem, že se k tomu nebude muset uchýlit, ale... opravdu nám nedáváte jinou možnost. Grant to záměrně zveličuje, pokouší se Ivanova vylekat a z Ivanovovy reakce můžeme usoudit, že to zabírá. IVANOV: Já... řekl jsem vám všechno, co vím. GRANT: Dobře, v tom případě jsem si jist, že vám nebudete vadit, když si to Sivea zkontroluje. SIVEA (hraje hru): Plukovníku. Řekl jste mu, že pro netelepata to bude velmi bolestivé, když budu jeho myslí procházet násilně? GRANT ("zapomněl na to"): Ne, ačkoli ve skutečnosti jsem... rád, že jste se o tom zmínila. SIVEA: Ve skutečnosti je to tak nehumánní, že někteří Voriané v našem světě to považují za nelegální. GRANT: Slyšel jste to, Borisi? IVANOV (znepokojeně se zavrtí): Tohle nemůžete udělat... SIVEA: Ale mohu. Grant hledí na Ivanova s "ohromnou lítostí".

9 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 9 GRANT: Borisi, je mi to líto... (z Ivanovova pohledu) Mohlo to pro vás být o mnoho snadnější. Ale právě teď... se vystavujete riziku trvalého psychického poškození. Grant kývne na Siveu. Sivea přistoupí blíž k Ivanovovi, který vyskočí ze židle, evidentně z ní má strach. IVANOV: Zastavte to! (ke Grantovi) Toto není správné! Porušíte naši dohodu! GRANT: Měl byste být rád, že jsem se rozhodl udělat to takto. Protože další alternativa je předat vás Rusům a něco mi říká, že prezident Zukov by nebyl ochotný vám to prominout. Ivanov se znovu podívá na Siveu. IVANOV: Vy si myslíte, že to nevím? Blafujete... SIVEA: Myslím, že se to právě teď chystáme zjistit. Ivanov si uvědomí, že to Sivea myslí vážně. IVANOV (neklidně): Vy mi nerozumíte..., jestli Chapovsky zjistí, že jsem vám dal tuto informaci..., jsem mrtvý muž. GRANT: Možná, ale na to jste měl myslet předtím, než jste se s ním zapletl. (chce pokračovat) Siveo. Sivea se chystá začít. Podívá se na Ivanova s velmi klidným soustředěním. Ivanov odskočí zpátky. IVANOV: Ne!! Sivea přestane. IVANOV (pokr.): Musíte mi rozumět - tito lidé jsou příliš mocní, než abyste mne před nimi mohli opravdu ochránit. Jakmile mě pustíte, budou schopni mě vystopovat, kamkoli půjdu. GRANT: No, možná, že byste se měl chopit vaší šance, Borisi, protože my se k těm informacím dostaneme tak jako tak. Ivanov se dlouhou chvíli dívá na Granta a Siveu. Uvažuje, chápe, že plukovník má pravdu. IVANOV: V pořádku..., v pořádku, pokud chcete abych vám řekl, kde je Chapovsky..., (k Sivei) chci ujištění od Vorianů, že mne budou chránit. Grant a Sivea jsou mírně překvapeni, ale okamžitě si uvědomí, kam tím míří. IVANOV (pokr.): Jak jsem řekl - tady na Zemi nebudu nikde v bezpečí. Ale pokud by Voriané souhlasili a mohl bych se usadit na některém z jejich

10 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 10 koloniálních světů, opustil bych tuto planetu... a věci by vypadaly trochu jinak. Grant chvíli uvažuje. GRANT: To je zajímavý požadavek. IVANOV: Myslím, že je to rozumné..., vzhledem k tomu, co jsem vám právě řekl. Grant pozoruje Ivanova a ví, že ruský muž sdílení informací myslí vážně. Grant se obrátí na Siveu. GRANT: Co si o tom myslíte? SIVEA: Budu to muset probrat s Velící radou. Ale... jestli opravdu promluví..., uděláme, co bude v našich silách. Pak se podívá na Ivanova. SIVEA (pokr., s varováním): Ale raději nám nelžete. Ivanov stísněně přikývne. Je ze Sivei trochu vystrašený. IVANOV: Ne. (ujišťuje) Nejsem hlupák. Jediné, co mě zajímá, aby můj život byl v bezpečí. Následuje pauza, během které ho Grant a Sivea pozorují. GRANT: Tak začněte mluvit. Ivanovovy rysy vyjadřují jeho zneklidnění, ale chystá se promluvit. A z tohoto momentu... INT. PREZIDENTSKÝ BUNKR - HLAVNÍ CHODBA Christine prochází chodbou rychlým krokem, směrem k jednomu z výtahů, když vtom zaslechne hlas: EVAN (mimo obr.): Chris? Zastaví se a když se obrátí uvidí, jak EVAN PARKE vystupuje z přítmí. Jeho rysy jsou trochu potemnělé. Christine s ním nechce mluvit. CHRISTINE: Podívej, právě teď nemám čas. Odcházím - EVAN (přeruší ji): Musím se tě na něco zeptat. Christine to chvíli zvažuje. Evan přistoupí blíž a tiše promluví, jako by se chtěl ujistit, že je nikdo jiný neuslyší. EVAN (pokr., rezervovaně): Co to tady děje? CHRISTINE (ostře): Došlo k teroristickému útoku v Coloradu. Přes šest set lidí je mrtvých - to se tady děje. Hledí na ni, vstřebává její nepřátelské chování.

11 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 11 EVAN: Dobře víš, že tohle jsem nemyslel. (pauza) Proslýchá se, že u Connellyho bylo nějaké tajné setkání. Christine ví, že Evan se pokouší z ní dostat informace. EVAN (pokr.): Chris, jde tady o něco, o čem bych měl vědět? CHRISTINE: Lituji, já nevím, o čem to mluvíš. Proč se nezeptáš prezidenta? A s tím se chystá vstoupit do výtahu, zatímco Evan promluví nahlas. Nyní to vypadá, jako když opravdu chce, aby všichni poblíž slyšeli co říká: EVAN (záměrně hlasitě): Skvělé, děláš ze mě záporňáka. Možná jsi zapomněla, že já mám větší autoritu v této administrativě než ty, Chris. Ale jestli nechceš, tak nechej být, mám jiné způsoby, jak se dostat k tomu, co potřebuji vědět. Christine přistoupí blíž. Evidentně je naštvaná. CHRISTINE: Tohle nemá nic společného s tím, co se mezi námi stalo. A ty to zatraceně dobře víš. (pauza) Proč se přes to prostě nepřeneseš? EVAN (uštěpačně): Tvrdá jako ocel. (z jejího pohledu) Už to není ta plachá holčička, se kterou jsem chodíval randit, že?? CHRISTINE (s odporem): Jdi do hajzlu. Znovu se chystá odejít, když: EVAN: Mohl bych. Ale předtím, než to udělám... potřebuji s tebou ještě o něčem mluvit. Nyní opět promluví tiše. EVAN (pokr.): Má to co dělat se všemi oblíbeným šéfem personálu. Christine nechce, ale znovu se zastaví. Tentokrát k němu zůstává obrácená zády. EVAN (pokr., přistoupí blíž): Vím, že jste spolu měli malou diskuzi. A mám pocit, že ti nelhal... Podařilo se ti přimět ho k rozumu? Christine neodpoví. EVAN (pokr.): Myslím, že ne. Dobře, pak je tady něco, co ti musím ukázat..., něco o něm... a státní bezpečnosti. Christine se obrátí a znovu se na něj podívá, pokouší se zjistit, jakou hru hraje.

12 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 12 EVAN (pokr.): Ale ne tady. Co kdyby ses dneska později zastavila u mně? Pauza. Christine mu nevěří. Evan se mírně zaculí, když ji "ujišťuje": EVAN (pokr.): Není třeba se obávat. Není to proto, abych se s tebou znovu vyspal. Tím posledním komentářem její trpělivost přetekla. Nezvýší hlas, ale je evidentní, že zuří. CHRISTINE (varuje ho): Už na mě nemluv. A myslím to vážně - nebo toho budeš litovat. Během následující napjaté chvíle stojí proti sobě. A potom Christine NASTOUPÍ do výtahu. EVAN (záměrně nahlas zakřičí): Myslím, že bys neměla dělat takovéto sexuální návrhy v Bílém domě. Lidé by k tobě mohli ztratit úctu. Když skupina úředníků procházejících kolem uslyší tento komentář, věnují Christine opovržlivý pohled. Evan se lehce zazubí. ZBLÍZKA NA EVANA I přes úlisný úsměv jeho pohled zůstává zastřený. Díváme se do jeho přimhouřených oči, ale není možné odhadnout, co se mu honí hlavou. INT. VÝTAH Jakmile se dveře výtahu zavřou a Christine je sama, na chvíli se zamyslí. Otázku, která se jí honí hlavou, má napsanou ve tváři - co by to mohlo být, co jí Evan chtěl ukázat? A ze znepokojených rysů Christine, my... KONEC AKTU 1 FADE OUT.

13 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 13 FADE IN: AKT 2 INT. VELITELSTVÍ MEZINÁRODNÍHO VÝBORU - DEN Znovu vidíme velký komplex budov. Cesta, která k němu vede, je po obou stranách lemována státními vlajkami. INT. MEZINÁRODNÍ VÝBOR - CHODBA - DEN Connelly právě PŘICHÁZÍ z konferenčního sálu. Jde chodbou, když - WOOLSEY (mimo obr.): Pane prezidente? Connelly se obrátí a uvidí, jak k němu přichází WOOLSEY. Prezident není příliš nadšený, když ho vidí. Pokračuje v chůzi a Woolsey se ho snaží dohonit. CONNELLY: Pane Woolsey. Co pro vás mohu udělat? WOOLSEY: Pane, rád bych s vámi chvíli mluvil, pokud vám to nevadí. CONNELLY: Ve skutečnosti, vadí. WOOLSEY: Pane prezidente - prosím. Connelly se nakonec zastaví. CONNELLY: Jestli mě hledáte proto, abyste mi řekl, ať neberu osobně to, co tady děláte - nedělejte si s tím starosti. Uvědomuji si, že vaše role tady není jednoduchá. Nyní stojí proti sobě. Woolsey zvažuje slova, evidentně je mu to nepříjemné. WOOLSEY: Pane, musíte chápat, že moje pozice zde vyžaduje, abych byl úplně nezaujatý. Není to vůbec o tom, co považuji za nejlepší. Connelly ho chvíli jenom pozoruje. WOOLSEY (pokr.): Ale už se stalo... Chci jen, abyste věděl, pane prezidente, že kdyby bylo po mém..., toto setkání by se vůbec neuskutečnilo. Myslím, že hvězdná brána by měla zůstat tam, kde teď je. Avšak... z důvodu mého postavení v Mezinárodním výboru, nemohu si pomoci, ale... rozumím názoru jiných národů. Connelly další chvíli hledí na Woolseyho. Pak - PREZIDENTOVA POBOČNICE (mimo obr.): Pane prezidente. Oba se obrátí a uvidí přicházet PREZIDENTOVU POBOČNICI.

14 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 14 PREZIDENTOVA POBOČNICE (pokr.): Pane, mám pro vás na telefonu plukovníka Granta. Connelly potvrzuje a obrátí se na Woolseyho. CONNELLY: Omluvte mě, pane Woolsey. A prezident odejde. DRŽÍME ZÁBĚR NA WOOLSEYHO který se dívá za Connellym, možná s určitými stopami lítosti. WOOLSEY (tiše): Ano, jistě, pane prezidente. NOVÝ ÚHEL jak se Connelly zastaví kousek dál na chodbě a vezme si mobil od své pobočnice. CONNELLY: Ano, Johne. Co pro mě máte? GRANTV HLAS (z telefonu): Pane prezidente, vypadá to, že jsme měli pravdu. Ivanov ví, kde se nachází Chapovsky. CONNELLY: Předpokládám, že vám to řekl. PROKLÁDÁNO S: INT. I.S.G.C. POZOROVACÍ MÍSTNOST Grant stojí u dvousměrného okna a dívá se do výslechové místnosti, kde Ivanov nervózně popochází. GRANT: Ano, pane, řekl. Chapovsky není na Zemi. Koalice Phoenix má v držení enolyjský křižník. Nejspíše se nacházejí někde ve sluneční soustavě. Ivanov jim pomohl se zamaskováním energetické stopy lodě, takže zůstávají skryti před našimi dálkovými senzory. Connelly je překvapený. CONNELLY: Jak se jen Koalici Phoenix podařilo získat do rukou enolyjský křižník? GRANT: Podle Ivanova ho získali během doby, kdy se spikli s Enoly. Pane, dává to smysl - tím by se vysvětlilo, jak se jim podařilo zakódovat signál jejich transportéru, aby nebylo možné zjistit odkud přenesli bombu. Connelly chvíli uvažuje. CONNELLY: Už dorazil Bellerophon?

15 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 15 GRANT: Ano, pane. A mám tady taky zbytek mého týmu. Chystáme se odejít na Bellerophon a začít s hledáním křižníku. Connellymu se uleví, když uslyší, že udělali takový pokrok. Oba zavěsí. CONNELLY: V pořádku..., dobrá práce, Johne. Pokračujte. GRANT: Děkuji vám, pane prezidente. ZBLÍZKA NA GRANTA jak se plukovník dívá do zadržovací místnosti a pozoruje Ivanova. Pak - CHRISTINE (mimo obr.): Johne... Grant se obrátí a uvidí VCHÁZET Christine. GRANT: Ahoj... Jsi v pořádku? Vypadáš trochu rozrušeně. Christine v pořádku evidentně není. Pravda je, že toho má hodně na mysli. Vypadá hodně ustaraně; má zvláštní, instinktivní pocit, že se stane něco špatného. Chvíli váhá. CHRISTINE: Myslím, že možná máme další problém. GRANT: O čem to mluvíš? CHRISTINE: Předtím, než jsem odešla z Washingtonu, mluvila jsem s Evanem Parkem... Řekl něco, co mi dělá starosti. (pauza) Chce mi ukázat něco o Kevinovi. GRANT: Ukázat ti něco o Kevinovi? CHRISTINE: Nevím. Grant potřese hlavou. GRANT: Nerozumím. CHRISTINE: Já také ne... Ale přemýšlím o tom, že se vrátím a promluvím s ním. Grant se nad tím chvilku pozastaví. GRANT: Abych řekl pravdu, Chris... Tenhle Evan Parke, není zrovna chlápek, který na mě působí důvěryhodně. CHRISTINE: Já vím... (pokouší se to vysvětlit) Z nějakého důvodu jen mám... špatný pocit.

16 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 16 GRANT (po pauze): O čem to mluvíš? CHRISTINE: Kevin a já, jsme mezi sebou měli... určité neshody. Vyjadřuje jisté politické názory, které mě znepokojují. Následuje tichá pauza, během níž Christine chvilku hledí do výslechové místnosti a sleduje Ivanova chodícího sem a tam. Pauza. GRANT (chápe): Chris, nemyslíš, že by to mohl být ten špion v Connellyově administrativě. CHRISTINE: Doufám, že ne. (pauza) Ale znám Evana dost dobře na to, abych poznala, že je do něčeho zapletený... Jsem pravděpodobně jeden z mála lidí, který to z něj může dostat. (dospěje k rozhodnutí) Rozhodně si s ním potřebuji promluvit... a zjistit, o co tady jde. Grant mírně přikývne, ale zároveň také jeho rysy začnou vyjadřovat obavy. A z tohoto momentu... EXT. BÍLÝ DŮM - DEN Opět uváděcí záběr Bílého domu. INT. PREZIDENTSKÝ BUNKR - OPERAČNÍ MÍSTNOST Na hlavní obrazovce opět běží různé ZPRÁVY jak o krizi v Coloradu, tak o útoku v Malajsii. Několik ČLENŮ ŠTÁBU stojí v pozadí, zatímco my spatříme Evana stojícího u stolu, jak mluví k neznámé osobě do mobilu. EVAN: Jo, dobře, Co na to říct? Kéž bychom měli jinou možnost, ale toto je příliš naléhavé na to, abychom se zastavili a přemýšleli. (pauza) Není v tom žádný rozdíl - chci, aby to proběhlo. Jen pak si Evan všimne - CHRISTINE která VSTUPUJE do místnosti. Evan přeruší telefonní hovor. EVAN (pokr.): A hele, podívejme se, zrovna jsem ti chtěl zavolat. Zavěsí telefon a jde směrem k Christine. EVAN (pokr.): No - nemyslel jsem si, že tě uvidím tak brzo. Když se před ní zastaví, chvíli na ni hledí. EVAN (pokr.): Myslel jsem, že budeš na Bellerophonu, pátrat po enolyjské lodi.

17 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 17 Christine se podívá na Evana. Je to evidentně poslední osoba, se kterou právě teď chce mluvit. Ale přinutí se říct následující slova: CHRISTINE: Řekl jsi, že máš něco, co mi chceš ukázat. EVAN: Pravda. A ty jsi mi dala jasně najevo, že nemáš zájem. CHRISTINE: Podívej Evane, ty a já se nemusíme mít zrovna v oblibě. Ale jestli je tady opravdu něco ohledně bezpečnosti této země, o čem se mnou potřebuješ mluvit..., musíš mi říct, co to je. Evan o tom chvíli uvažuje. Souhlasí. EVAN: Budiž. Ale, Chris, věř mi, když říkám..., nebude se ti to líbit. Christine se pokusí skrýt její špatný pocit. CHRISTINE: To je v pořádku. EVAN: Tak dobře. Nenápadně se rozhlédne po místnosti a pak na ni znovu pohlédne. EVAN (pokr.): Pojďme. A jak se chystá k odchodu... DRŽÍME ZÁBĚR NA CHRISTINE která ho sleduje a není si jistá, co z toho nakonec vzejde. A z podezíravého pohledu v jejích očích... EXT. VESMÍR - BELLEROPHON Vidíme BELLEROPHON obíhající okolo Země. Jeho zbraně jsou v pohotovosti, po jeho stranách vidíme vysunuté výbojové zbraně, které vypadají jako malá křídla. INT. BELLEROPHON - CHODBA Výtahové dveře se otevřou a Grant a PLUKOVNÍK MACKENZIE LOGANOVÁ vstoupí do chodby. Grant má na sobě stále ještě vycházkovou uniformu, zatímco Loganová má svou obvyklou uniformu Bellerophonu. Vidíme několik ČLENŮ POSÁDKY procházejících kolem, zatímco Grant a Loganová mluví během chůze. LOGANOVÁ: Nechala jsem nadporučíka Percivala provést sken sluneční soustavy senzory dalekého dosahu. Jeho výsledky jenom potvrdily, co už víme z hloubkové vesmírné telemetrie provedené z Marsu a ze skenů provedených ze Země - tam venku nejsou žádné stopy po lodi.

18 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 18 GRANT: Mac, věř mi - vím, že Ivanov mluvil pravdu. Ta loď tam venku někde je. LOGANOVÁ: V pořádku, fajn. Jestli tam někde je, najdeme ji. GRANT: Čím dříve, tím lépe. Loganová sdílí Grantovo znepokojení. LOGANOVÁ: Jo, vidím to tak, že jim nic nebrání v tom, aby transportovali další bomby prakticky na kterékoli místo na Zemi. Proč doposud jen dva útoky? GRANT: Myslím, že dokud je jejich cílem zastrašování, omezují útoky na minimum. LOGANOVÁ: Téměř tisíc mrtvých lidí, většina z nich civilisté - pěkné minimum. GRANT:... Jo. Když dojdou ke vstupu na můstek, Loganová se zastaví. Pohlédne na Granta s pochmurným výrazem. LOGANOVÁ: Johne, předtím, než vyrazíme, chci, abys něco věděl. (z jeho pohledu) Uvědomuji si, že cílem je dostat Chapovskyho živého, ale... pokud si to okolnosti vynutí, nebudu mít problém s tím, že budeme muset zničit jeho loď, jestli rozumíš, co tím chci říct. Grant se na ni podívá, cítí její touhu po pomstě. Nemůže popřít, že jedna jeho část sdílí její pocit. GRANT: Souhlasím. Následuje pauza, po které Loganová odchází na můstek. Držíme záběr na Granta, na jeho zadumaný výraz. A potom plukovník následuje Loganovou do... INT. BELLEROPHON - MŮSTEK Když Grant VSTOUPÍ na můstek, tak zjistí, že už je tady Sivea. Jsou zde také DAVID a TOM. Loganová stojí uprostřed můstku s NADPORUČÍKY PERCIVALEM a AMAREM, kteří sedí u jejich konzolí pro kormidlování a navigaci. Percival podává hlášení: PERCIVAL: Všechny paluby jsou připraveny k odletu, plukovníku. LOGANOVÁ: Velmi dobře, nadporučíku. Signalizujte všem palubám všeobecnou pohotovost. (k Amarovi) Zvedněte štíty a připravte všechny zbraně. AMARO (nadšeně provádí): Ano, paní. Podle očekávání přejdou světla na tmavý bojový odstín. LOGANOVÁ: Příprava je napůl vyhraná bitva.

19 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 19 SIVEA: Starosti mi dělá, že zatímco my je nebudeme moci sledovat, oni budou bez problémů pozorovat náš přílet na svých senzorech. DAVID: Nemohli bychom se pokusit zamaskovat obraz našich senzorů? TOM: To by trvalo příliš dlouho, uvážíme-li, že nevíme, jak enolyjské senzory fungují. GRANT (s rozhodnutím): Musíme se pokusit to udělat. LOGANOVÁ: Sama bych to neřekla lépe. Loganová se posadí do kapitánského křesla. LOGANOVÁ (pokr., k Percivalovi): Vezměte nás z oběžné dráhy. A jak Percival pracuje s jeho ovládacími prvky... EXT. VESMÍR - BELLEROPHON Díváme se shora na Bellerophon, v pozadí pod bitevním křižníkem vidíme Zemi. Bellerophon se začne natáčet a my ho následujeme jak vyráží do otevřeného prostoru. Sledujeme Bellerophon, jak odlétá pryč, aby začal pátrání... STŘIH NA: EXT. WASHINGTON D.C. - NÁJEMNÍ DŮM - DEN Vidíme nájemní dům kdesi na předměstí Washingtonu. Několik aut projde po ulici před ním. INT. EVANŮV BYT - DEN Je to malý byt, zahalený v šeru. Všechno je úhledné a čisté. Je zde několik stolů pokrytých PAPÍRY, SLOŽKAMI a LAPTOPY. V jednom rohu, blízko jediného okna se zataženými žaluziemi, je malý prostor s pohovkou. Evidentně je to domov svobodného mládence. ZABEREME dveře, které se otevřou a Christine s Evanem VSTOUPÍ dovnitř. Evan zavře dveře a hodí klíč na blízký stůl. EVAN: No, tak jsme tady. Vím, že to tady nijak zvlášť nevypadá, ale v poslední době nebývám doma příliš často. Odchází do blízké kuchyně, zatímco Christine se rozhlíží kolem. Viditelně je jí to nepříjemné. Evan zavolá z kuchyně. EVAN (pokr.): Nedáš si něco k pití? Mám vodu a... no, něco, co by mohlo vypadat jako džus. Christine pohlédne jeho směrem, ale neodpoví. Po chvíli Evan vyjde z kuchyně s láhví vody v ruce.

20 HVĚZDNÁ BRÁNA: HORIZONT Civilní obrana 20 EVAN (pokr.): Ano? Ne? Možná? Neslyšel jsem tvoji odpověď. CHRISTINE (po chvíli): Ne... díky. EVAN (pokrčí rameny): Dělej, jak chceš. Trochu se napije vody. Christine začíná být trochu netrpělivá. CHRISTINE: Opravdu tady máš něco, co mi chceš ukázat? EVAN: Jenom jsem si myslel, že bych se mohl pokusit uvolnit určité napětí. CHRISTINE: Tak dobře - zřejmě to nakonec asi není tak důležité. Vychutnej si svoji vodu. A chystá se odejít, když Evan ukáže na blízký stůl. EVAN: V pořádku, promiň... Je to támhle. Christine se zastaví. Evan dojde ke stolu, na kterém je LAPTOP. Evan laptop zapne. EVAN (pokr.): Všechny ty soubory mám tady. Christine chvíli nedůvěřivě uvažuje o tom, co řekl, ale pak přistoupí blíž a připojí se k němu u stolu. CHRISTINE: O jakých souborech to mluvíme? EVAN: Raději ti je ukážu. Následuje tichá pauza, během které počítač startuje. Evan se chvíli dívá na Christine. EVAN (pokr.): Víš, nikdy jsem neměl příležitost ti poblahopřát. (z jejího pohledu) Během uplynulých tří a půl let jsi zpracovala úchvatný materiál. Christine potřese hlavou, když to uslyší. Evan si toho všimne. EVAN (pokr.): Co? CHRISTINE (ostře): O co přesně se tady pokoušíš?! (z jeho pohledu) Celou tu dobu jsi se choval jako blázen a teď jsi "ohromený" tím, co jsem udělala?! EVAN: Nikdy jsi nestála o komplimenty. CHRISTINE (tvrdě): Ty jsi ta poslední osoba, od které bych chtěla slyšet komplimenty. Jsem tady, protože jsi mi řekl, že mi ukážeš něco důležitého - to je všechno. Mimo toho nemám, co bych ti řekla. Evan vypadá, jako kdyby na to chtěl odpovědět, ale přinutí se to neudělat. Jenom s přimhouřenýma očima hledí na laptop, zatímco ho Christine pozoruje. Pak začne hledat soubory.

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Ve webovém prohlížeči by měla být načtení nějaká neutrální stránka, například Google. Dobrý den. Jmenuji se a budu

Více

V jámě lvové COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010

V jámě lvové COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010 V jámě lvové EP: 4. 23 Scénář COLIN SANDERSON & ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. května 2010 ČESKY: 9. prosince 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ:

I. JAK SI MYSLÍM, ŽE MOHU BÝT PRO TÝM PROSPĚŠNÝ: Test týmových rolí Pokyny: U každé otázky (I - VII), rozdělte 10 bodů mezi jednotlivé věty podle toho, do jaké míry vystihují vaše chování. V krajním případě můžete rozdělit těchto 10 bodů mezi všechny

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Pro lid EP: 4. 14. Scénář

Pro lid EP: 4. 14. Scénář Pro lid EP: 4. 14 Scénář CINDY CLARK DATUM VYSÍLÁNÍ: 13. března 2008 ČESKY: 20. června 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

Zlé časy přicházejí, část druhá

Zlé časy přicházejí, část druhá Zlé časy přicházejí, část druhá EP: 4. 25 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 10. června 2010 ČESKY: 30. prosince 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate

Více

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu.

z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. z OBRAZ/SHOT POPIS DĚJE/STORY HUDBA/MUSIC RUCHY/SOUND POZNÁMKA/NOTES 1 Je videt fotoalbum, a starou ruku která táha fotku z albumu. Táhání fotki z albumu. DŮLEŽITÉ: V CELÉM FILMU NENÍ ŽÁDNÝ DIALOG. Jenom

Více

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý.

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý. Dnes ráno se mi vstává líp. Hlava mě nebolí a dokonce se mi už ani nemotá. Jsem desátý den po otřesu mozku a stále špatně spím. V nákupním centru nás s dcerou napadl cizí vyšinutý chlap a poranil mi krční

Více

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Metodika poradenství Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Úvod V následujícím textu je popsán způsob vedení rozhovoru s klientem, jehož cílem je pomoci klientovi prozkoumat jeho situaci, která ho přivedla

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám.

Nemusíte si ho brát, nemusíte si ho kupovat, nebo ho někde shánět. Podobenství už je vaše, patří vám. Scénář: Dobrý pastýř Podívejte se, mám tu zlatou krabici tedy je žlutá, ale připomíná zlato. Uvnitř je něco cenného. Možná je tam podobenství. Podobenství jsou totiž ještě cennější než zlato! Krabice je

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

Když klient říká: NE! Klient s námi pouze pokračuje v dialogu, dokonce nám nahrává. Jak se tomu postavit?

Když klient říká: NE! Klient s námi pouze pokračuje v dialogu, dokonce nám nahrává. Jak se tomu postavit? Jak jsou námitky klienta vnímány? Bohužel jako negativní signály. Postoj obchodníka: Strach, obavy, negativní představy, klient MNE odmítá. Když klient říká: Nemám čas. Nemám peníze. Nemám zájem. My už

Více

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov

Honzík. dobrodružství v městečku Postýlkov Honzík a jeho dobrodružství v městečku Postýlkov Je brzy ráno. Sluníčko nakukuje do Honzíkovy ložnice. Honzík leží v posteli a spí. Áááááá Honzík se vzbudí a zívne si. Otočí se na bok. Pak se s úlekem

Více

Asertivita 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA

Asertivita 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA Kaţdý má právo mít a vyjádřit své vlastní názory, jeţ se mohou lišit od ostatních lidí. Má právo být vyslechnut a brán váţně. Můţe s námi nesouhlasit. Má právo vyjádřit hněv, přiznat

Více

A. Bezpečnostní tašku si nechám přichystanou tak, abych se k ní kdykoli dostala a mohla rychle odejít.

A. Bezpečnostní tašku si nechám přichystanou tak, abych se k ní kdykoli dostala a mohla rychle odejít. Co mohu dělat pro své bezpečí ve chvíli akutního ohrožení? A. Bezpečnostní tašku si nechám přichystanou tak, abych se k ní kdykoli dostala a mohla rychle odejít. B. O násilí v mé rodině mohu říci a požádat

Více

Syndikát EP: 4. 08. Scénář

Syndikát EP: 4. 08. Scénář Syndikát EP: 4. 08 Scénář COLIN SANDERSON DATUM VYSÍLÁNÍ: 6. prosince 2007 ČESKY: 10. dubna 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

Reagujete ukvapeně, nebo promyšleně?

Reagujete ukvapeně, nebo promyšleně? Reagujete Co byste v podobných situacích řekli a udělali vy? Když nebudete svoje reakce procvičovat, nikdy se nezměníte. Váš kolega prezentuje projekt, který jste spolu zrovna dokončili. Čekáte, až se

Více

malýprůvodce životem

malýprůvodce životem karelspilko malýprůvodce životem Podívej se na to jinak a nechej věci, ať se stanou Žít v souladu s kosmickým proudem je koncem utrpení MALÝ PRŮVODCE ŽIVOTEM Podívej se na to jinak a nechej věci, ať se

Více

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5)

Moje známka v pololetí 2011/2012 (letošní školní rok) na vysvědčení: (napiš číslo 1 až 5) Přílohy Příloha č.1 - Dotazník Ahoj kluci a holky, prosím o vyplnění následujícího dotazníku. Dotazník má šest stránek. U otázek zaškrtni vždy jen jednu variantu, pokud není uvedeno jinak. Dotazník je

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

Evropský sociální výzkum

Evropský sociální výzkum Sociologický ústav Akademie věd ČR STEM Středisko empirických výzkumů Jilská 1, 110 00 Praha 1 Evropský sociální výzkum Doplňkový dotazník verze F-F2 A Listopad-prosinec 2002 Tazatel Kodér Děrovač Respondent

Více

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ

Obsah MILOST. Milost je projevem Boží lásky k nám. UCTÍVÁNÍ. Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. SPOLEČENSTVÍ Obsah MILOST Milost je projevem Boží lásky k nám. 1. Máš přednost 9 2. Veliká bouřka 13 3. Žena u studny 17 4. Snídaně s Ježíšem 21 UCTÍVÁNÍ Oslavujeme Boha za to, že se o nás laskavě stará. 5. Kdykoli

Více

TVOJE TĚLO JE DOKONALÉ

TVOJE TĚLO JE DOKONALÉ TVOJE TĚLO JE DOKONALÉ Každá část tvého těla, od hlavy až k patě, má něco na práci. Máš oči, aby ses mohl dívat na svět kolem sebe. Máš uši, abys mohl poslouchat. Máš nohy, abys mohl chodit. V hlavě máš

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Bůh to zařídí? Miroslav Krejčí ilustrace Miroslav krejčí starší. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Bůh to zařídí? Miroslav Krejčí ilustrace Miroslav krejčí starší. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Bůh to zařídí? Miroslav Krejčí ilustrace Miroslav krejčí starší Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w.

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

Rady pro pokročilou duši

Rady pro pokročilou duši Rady pro pokročilou duši Richard Bach Příručka Mesiáše Rady pro pokročilou duši Nejlepší způsob, jak se vyhnout odpovědnosti, je říct: Mám odpovědnost. Tví přátelé tě během první minuty vašeho setkání

Více

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy)

PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních a rozvojových programů (dále jen AR programy) SPOLU Olomouc SPOLU Olomouc, z. s. I Středisko podpory integrace Dolní náměstí 38, 779 00 Olomouc Tel: 585 237 194, e-mail: arp@spoluolomouc.cz, web: www.spoluolomouc.cz PRAVIDLA PRO UŽIVATELE Aktivizačních

Více

Ano, které otevírá dveře

Ano, které otevírá dveře ČTVRTÝ PRINCIP Ano, které otevírá dveře Kdykoli objevím lidskou činnost, která funguje v praxi, okamžitě běžím k počítači, abych zjistil, jestli bude fungovat i teoreticky. typický ekonom Já jsem si řekla

Více

děkuji Vám, že jste mi

děkuji Vám, že jste mi Mistryně, děkuji Vám, děkuji Vám, že jste mi Rádo se stalo. že jste mi sem pomohla přivést devět starších lidí v jejich 60 nebo 70 letech, aby Vás tentokrát viděli. Přeji Vám stále dobré zdraví a krásu.

Více

Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép)

Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép) 16 16 Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép) Čečensko chtělo být nezávislé na Rusku. To se nepodařilo smírnou cestou, a tak v r.1994 začala první čečenská válka. 17 60 000 ruských vojáků vtáhlo do Čečenska.

Více

Výborně! Těším se na setkání

Výborně! Těším se na setkání Výborně! Těším se na setkání zítra! Ahoj, jmenuji se Sema! Přišla jsem do Maďarska před několika měsíci, před nedávnem jsem začala řídit křesťanské společenství, které jsme založili s mými krajany. 143

Více

Jaká část těla tě nejvíc vzrušuje?

Jaká část těla tě nejvíc vzrušuje? Pravidla hry 1. Přečti otázku na pravdu nahlas. 2. Když si vybereš pravdu, uveď otevřenou a upřímnou odpověď. 3. Pokud se tě odpovědi ostatních dotýkají emocionálně nebo chceš uvést názor opačného pohlaví,

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne

Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne Vážení spoluobčané, Zajisté vás zajímá co se vlastně děje, proč jsem učinil rozhodnutí vzdát se starostování, co bude dál. Žádné rozhodnutí nespadne z nebe, většinou v nás zraje delší dobu. Po loňských

Více

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu.

A jakmile stanula nad bílou kaluží, jasné světlo rázem zhaslo. Dívka se souhlasně podívala na svůj stín. Dobrá práce, řekla mu. Kapitola 2. ARIA Venku bylo zataženo. Žádná modrá obloha, ani slunce, ani stín. Proto bylo tak zvláštní, když se uprostřed parkoviště před nemocnicí jeden stín objevil. Nejdřív to byla jen taková skvrna,

Více

ZRÁDNÉ MĚSTO. (ztracení se v obchodě, ve městě, uvíznutí ve výtahu)

ZRÁDNÉ MĚSTO. (ztracení se v obchodě, ve městě, uvíznutí ve výtahu) ZRÁDNÉ MĚSTO (ztracení se v obchodě, ve městě, uvíznutí ve výtahu) Není žádný problém se ztratit. Ať už na nákupu v obchodním domě nebo na výletě v cizím městě. Ztratit se můžete jedna dva. Ale dá se tomu

Více

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš.

Podívejte se na Měsíc, vypadá jako písmenko D, zavolal Lukáš. Měsíc Do kluků jídlo doslova padalo. Jednak měli hlad jako vlci, ale také se už nemohli dočkat, až začnou pozorovat. Sotva dojedli poslední sousto, poprosili tatínka, aby jim dalekohled vynesl na zahradu.

Více

Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy

Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy. Nikdy Zřídka Někdy Obvykle Vždy Po tom co dokončíte Váš Hledač záležitostí srdce, mužete se sem vrátit později a test si zopakovat, abyste viděli jak se změnili některé z Vašich odpovědí. Tohle může být skvělý způsob jak sledovat Váš

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

Jan Neuman, Soňa Hermochová, Portál, s. r. o., Praha 2004 Illustrations Jan Smolík, 2004 ISBN 80-7178-874-0

Jan Neuman, Soňa Hermochová, Portál, s. r. o., Praha 2004 Illustrations Jan Smolík, 2004 ISBN 80-7178-874-0 KATALOGIZACE V KNIZE - NÁRODNÍ KNIHOVNA ČR Hermochová, Soňa Hry do kapsy V : sociálně psychologické, motorické a kreativní hry / Soňa Hermochová, Jan Neuman ; ilustrace Jan Smolík. -- Vyd. 1. -- Praha

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

SE KTERÝM SE SETKÁM, JE MŮJ UČITEL. Jsem přesvědčen, že tato slova jsou naprosto

SE KTERÝM SE SETKÁM, JE MŮJ UČITEL. Jsem přesvědčen, že tato slova jsou naprosto 14 ŽÁDNÁ SETKÁNÍ NEJSOU NÁHODNÁ KAŽDÝ ČLOVĚK, SE KTERÝM SE SETKÁM, JE MŮJ UČITEL Jsem přesvědčen, že tato slova jsou naprosto pravdivá. Při každém setkání s jiným člověkem se mohu vždy něco naučit. Můžete

Více

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy.

Jak to je s tím druhem? Rozdělme si to jednoduše na dva druhy. Odvážné, ale jednoduché Psychopati, sociopati, deprivanti atd. (dále jen predátoři), jsou podle mého nový druh člověka. Slovem nový ve skutečnosti myslím jiný druh, protože predátoři se vyskytuji mezi

Více

Deník,,správnýho psa

Deník,,správnýho psa Deník,,správnýho psa Ne, ne, ne a ještě jednou ne! Neolíznu tě! A nekoukej tak na mě! Opakoval jsem, ale marně. Aneta se na mě pořád koukala svýma smutnýma očima a musím říct, že tohle jí jde fakt dobře.

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Kamila a Petr Kopsovi. Jak se krotí tygr. Knížka pro děti, rodiče i pedagogy

Kamila a Petr Kopsovi. Jak se krotí tygr. Knížka pro děti, rodiče i pedagogy Kamila a Petr Kopsovi Jak se krotí tygr Knížka pro děti, rodiče i pedagogy Edika Brno 2015 KDYŽ CHCI ZKROTIT TYGRA, MUSÍM HO NEJPRVE POZNAT Krotitel tygrů Chci se stát kvalifikovaným krotitelem tygrů!

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A 5 JZYKŮ LÁSKY Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. Jsem rád/a, když mě někdo obejme. 2. Rád/a trávím čas o samotě s člověkem,

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

Habermaaß-hra 5589. Klasické kostky Kravička Karla

Habermaaß-hra 5589. Klasické kostky Kravička Karla CZ Habermaaß-hra 5589 Klasické kostky Kravička Karla Vážení rodiče, gratulujeme k zakoupení hry z cyklu "Moje první hra - Farma". Učinili jste správné rozhodnutí a umožnili svému dítěti učit se prostřednictvím

Více

POVLTAVSKÉ SETKÁNÍ BALTÍKŮ - 9.ročník - 17.10. a 18.10. 2014

POVLTAVSKÉ SETKÁNÍ BALTÍKŮ - 9.ročník - 17.10. a 18.10. 2014 POVLTAVSKÉ SETKÁNÍ BALTÍKŮ - 9.ročník - 17.10. a 18.10. 2014 1. Úloha výcvik samuraje (24 bodů) a. Každý samuraj se musí učit. V této úlozu probíhá jeho výcvik. Na ploše se najednou objeví nápis stejný

Více

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů.

Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Bertil stál u okna a díval se ven. Začalo se smrákat. Venku byla mlha, zima a ošklivo. Bertil čekal na maminku a na tatínka, až se vrátí domů. Čekal tak toužebně, že by nebylo divu, kdyby se objevili ve

Více

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL

JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL JAK SE MARTÍNEK ZTRATIL M ta ta, mta ta, mta ta hraje hudba u velikého kolotoče. Prásk, prásk střílí puška na střelnici. Tutú, tutú houká holčička na trumpetu s třásněmi. A těch lidí! Martínku, drž se

Více

OPERACE: Work the Angles

OPERACE: Work the Angles OPERACE: Work the Angles Briefing: Říše objevila záhadný objekt, který by mohl znamenat porážku Unie. Unie musí zabránit kurýrovi v předání předmětu do rukou Císaře. Říše musí dostat předmět k agentovi

Více

Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností

Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností Vzdělávací kurz pro přípravu vůdčích osobností 20. dubna 2012 Břevnov, 18. března 2012 1 Třídění důležitého z pohledu člověka Co mědrží nad vodou, co mězajímá, posiluje, co bych chtěl/a Po ránu hrnek kávy

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

FRANTA sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí PEPA. FRANTA Ty volé. Zdar volé. PEPA No nazdar vole.

FRANTA sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí PEPA. FRANTA Ty volé. Zdar volé. PEPA No nazdar vole. 1 1 NÁVŠTĚVA INT. BYT sedí na gauči a čte si noviny. OZVE se zvonek. Franta jde otevřít dveře a v nich stojí. Ty volé. Zdar volé. No nazdar vole. Ty vole. No jo vole. Tak co vole? Ale vole... znáš to vole.

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

080647-2 červen 2009 ZAČÁTEK ROZHOVORU (HODINY, MINUTY) ID TAZATELE

080647-2 červen 2009 ZAČÁTEK ROZHOVORU (HODINY, MINUTY) ID TAZATELE Factum Invenio, s.r.o., Těšnov 5, 110 00 Praha 1,tel: +420 224 805 650, fax: +420 224 805 628, email: info@factum.cz, www.factum.cz 080647-2 červen 2009 ZAČÁTEK ROZHOVORU (HODINY, MINUTY) ID TAZATELE Dobrý

Více

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska.

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska. Byla to láska Kytička milostné poezie Obsah: Když jsem byla hodně malá Pomalu vrůstám do tebe Kdybych to dovedl Byla to láska Magdaléna Štěpán Křivánek GRANO SALIS NETWORK 2004 www.granosalis.cz Když jsem

Více

URČENO POUZE KE ČTENÍ V SOUKROMÝCH PODMÍNKÁCH. JAKÁKOLIV REALIZACE TOHOTO DÍLA JE ZAKÁZÁNA. ZVEŘEJNĚNÍ CELÉHO DÍLA NEBO JEHO ČÁSTI JE BEZ PÍSEMNÉHO

URČENO POUZE KE ČTENÍ V SOUKROMÝCH PODMÍNKÁCH. JAKÁKOLIV REALIZACE TOHOTO DÍLA JE ZAKÁZÁNA. ZVEŘEJNĚNÍ CELÉHO DÍLA NEBO JEHO ČÁSTI JE BEZ PÍSEMNÉHO URČENO POUZE KE ČTENÍ V SOUKROMÝCH PODMÍNKÁCH. JAKÁKOLIV REALIZACE TOHOTO DÍLA JE ZAKÁZÁNA. ZVEŘEJNĚNÍ CELÉHO DÍLA NEBO JEHO ČÁSTI JE BEZ PÍSEMNÉHO SVOLENÍ AUTORA POVOLENO POUZE NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH WWW.FILMOVANI.CZ

Více

"Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně.

Marcela, představila se nejistě a téměř kajícně. "Marcela," představila se nejistě a téměř kajícně. "Ivan Toman," zareagoval stereotypně jako po každém zazvonění telefonu, a teprve poté si uvědomil, kdo volá. "To jsi ty, Marcelo?" nechtěl věřit tomu,

Více

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE

MINIMUM. náhradní rodinné péci PORADCE PORADCE 1) Od rodičů nebo jiných blízkých osob můžeš být oddělen/a jen na základě rozhodnutí soudu a jsou-li k tomu zákonné důvody. Chci se probudit...... aha...... chci se probudit doma...... takže se

Více

1. Úvod do vědomého snění

1. Úvod do vědomého snění 1. Úvod do vědomého snění V této kapitole se dočtete: - Co jsou vědomé sny a jaké to je, mít vědomý sen - Jak vám může snová nápověda pomoci rozpoznat, že sníte - Jak je možné, že máte nad sny větší kontrolu,

Více

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance)

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) 1. Emoce jsou velmi důležité. - Emoce působí na naše tělo a mohou vyvolat onemocnění. - Emoce působí na naši mysl a mohou způsobit, že

Více

Osud EP: 4. 17. Scénář

Osud EP: 4. 17. Scénář Osud EP: 4. 17 Scénář COLIN SANDERSON DATUM VYSÍLÁNÍ: 21. května 2008 ČESKY: 5. srpna 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Extrémní opatření COLIN SANDERSON. DATUM VYSÍLÁNÍ: 27. března 2008

Extrémní opatření COLIN SANDERSON. DATUM VYSÍLÁNÍ: 27. března 2008 Extrémní opatření EP: 4. 16 Scénář COLIN SANDERSON DATUM VYSÍLÁNÍ: 27. března 2008 ČESKY: 18. července 2010 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate:

Více

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera Když mladý muž Neměl by vůbec nic. stejného smýšlení. slyšel ropuchu mluvit tak odvážně a logicky, beznadějně se zamiloval. Od té doby se pokaždé, cestou ze školy u ní zastavil na kus řeči. Jednoho dne,

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

Jak koupit nemovitost

Jak koupit nemovitost Jak koupit nemovitost Bezpečně? Co nejlépe? Bez starostí a stresu? Část 1. www.alisen.cz Proč vznikla tato kniha? Koupě nemovitosti bývá pro většinu z nás životní investicí. Vydáváme velké, často půjčené

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

No dobře, je pravda, že není ani nudný. V tu chvíli přišla do třídy Margaretina učitelka, aby si promluvila s naším učitelem, což bylo dobré, protože

No dobře, je pravda, že není ani nudný. V tu chvíli přišla do třídy Margaretina učitelka, aby si promluvila s naším učitelem, což bylo dobré, protože 1. KAPITOLA Všimla jsem si, že učitelům se často pletou slova zajímavý a nudný. Ale když náš učitel řekl Třído, teď vám povím o jednom zajímavém projektu, stejně jsem ho začala poslouchat. Naše škola se

Více

Teorie a metodika výchovy 5. lekce: Nekázeň. Mgr. Kateřina Lojdová

Teorie a metodika výchovy 5. lekce: Nekázeň. Mgr. Kateřina Lojdová Teorie a metodika výchovy 5. lekce: Nekázeň Mgr. Kateřina Lojdová lojdova@pd.muni.cz Kázeň Kázeň dodržování stanovených nebo dobrovolně přijatých norem Kázeň vynucené podřízení se nebo prostředek funkčního

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo!

Ahoj kamarádi, tak co íkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kte í malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Ahoj kamarádi, tak co říkáte na ty dva hlupáky a vykutálence, kteří malému Jakubovi tak moc ublížili? Taky je vám z toho smutno? No aby nebylo! Vždyť je to ostuda, když se lidi k sobě chovají tak surově

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Asi to takhle doopravdy vypadalo, šedý nevýrazný snímek, ve kterém je ale ukryta velmi pěkná fotografie.

Asi to takhle doopravdy vypadalo, šedý nevýrazný snímek, ve kterém je ale ukryta velmi pěkná fotografie. Dobrý den, dovolil jsem si vybrat malý vzorek vašich fotografií a ukázat vám na nich několik chyb, kterých se při fotografování a následné úpravě dopouštíte. Fotografie jsou doopravdy vybrané zcela náhodně,

Více

Kdyby svět byl dokonalý, žádné omluvy bychom nepotřebovali, protože však dokonalý není, bez omluv se neobejdeme. Kdy je potřeba mluvit o omluvě?

Kdyby svět byl dokonalý, žádné omluvy bychom nepotřebovali, protože však dokonalý není, bez omluv se neobejdeme. Kdy je potřeba mluvit o omluvě? Kdyby svět byl dokonalý, žádné omluvy bychom nepotřebovali, protože však dokonalý není, bez omluv se neobejdeme. Kdy je potřeba mluvit o omluvě? Za napětím v manželství bývá často neochota se omluvit.

Více

Stav affiliate marketingu v České a Slovenské republice

Stav affiliate marketingu v České a Slovenské republice mariorozensky.cz Stav affiliate marketingu v České a Slovenské republice Možná jste již zaslechli mé oblíbené tvrzení, že pouze 2 % obchodníků využívají affiliate marketing. Affiliate trh sice neustále

Více

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary.

Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. Milovat Boha celým srdcem, celým rozumem a celou silou a milovat bližního jako sám sebe je víc než všechny oběti a dary. 31. neděle v liturgickém mezidobí cyklu B Evangelium (Mk 12,28b-34) Jeden z učitelů

Více

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům 4 ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům Kreativní zóna DOSTAŇTE SE NA VYŠŠÍ ÚROVEŇ Kreativní zóna je název, který Canon vybral pro pokročilejší fotografické

Více

Co byste o této dívce řekli?

Co byste o této dívce řekli? Co byste o této dívce řekli? Jaké má vlastnosti? Co dělá? Jaká je to žákyně? Z jaké pochází rodiny? Upřesníte ještě něco v charakteristice této dívky? Doplníte teď něco na charakteristice dívky? Kdo by

Více

ČTVRTÁ ITERACE. Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM

ČTVRTÁ ITERACE. Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM ČTVRTÁ ITERACE Nevyhnutelně se začnou vynořovat základní nestability. IAN MALCOLM HLAVNÍ CESTA Do střechy elektromobilu bubnoval déšť. Tim cítil, jak ho brýle pro noční vidění nepříjemně tlačí do čela.

Více

Uvolnění energie, která je blokovaná dávnými utkvělými představami

Uvolnění energie, která je blokovaná dávnými utkvělými představami Uvolnění energie, která je blokovaná dávnými utkvělými představami Co to je utkvělá víra v náboženský systém? Je to obraz promítnutý do vědomí. Síť utkaná v naší duši. Je to postoj k životu, kterému jsme

Více

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13:

Ďábel a člověk Texty 1 Pt 5, 8 9: Mt 4, 1 11: 1 M 3, 1-13: Ďábel a člověk V našich shromážděních často hovoříme o Bohu, jeho díle v životě člověka, někdy trochu zapomínáme na to, že nežijeme v duchovně neutrálním prostředí, ve kterém nepracuje jenom Bůh, ale i

Více

orcas aktivní sluchátka

orcas aktivní sluchátka orcas aktivní sluchátka Ahoj. Dobrá volba. Díky, že jsi zvolil bezdrátová sluchátka Outdoor Tech ORCAS. Tvoje vnímání světa bude už za malou chvíli přenášeno bezdrátově. Tento manuál má za cíl Tě jen ujistit,

Více

Vnitřní hlas ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007

Vnitřní hlas ALEX RUBIT. DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007 Vnitřní hlas EP: 3. 15 Scénář ALEX RUBIT DATUM VYSÍLÁNÍ: 22. března 2007 ČESKY: 27. září 2008 2006 Beyond the Horizon Productions Ve spolupráci s GateWorld.net Stargate, Stargate SG-1 a Stargate: Atlantis

Více

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE

Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA 1. CÍL HRY 2. POČET HRÁČŮ 3. OBSAH 4. PŘÍPRAVA KE HŘE Samuraj & Katana HERNÍ PRAVIDLA Samuraj & Katana je diplomatická a strategická hra odehrávající se v Japonsku 16tého století, uprostřed SENGOKU-JIDAI ( věku země ve válce ), který trval od Onin válek (1477)

Více

ChatBot - Povídací robot

ChatBot - Povídací robot Scratch 1 ChatBot - Povídací robot Všechny Kódovací kluby - Code Clubs musí být registrovány. Tím, že zaregistrujete váš klub, můžeme měřit náš dosah, a můžeme tak pokračovat s poskytováním zdrojů pro

Více

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod jak nejen reference získat, ale i efektivně využít. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Určitě sami dobře víte, že lidé neradi dávají doporučení na finanční zprostředkovatele.

Více