Podnikání je pro nás výzva Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Přerov, Bartošova 24

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podnikání je pro nás výzva www.ok2you.cz. Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Přerov, Bartošova 24"

Transkript

1 Podnikání je pro nás výzva Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Přerov, Bartošova 24 Horák Ladislav, Karolína Hanáková (2. ročník)

2 Dobrý den, jmenujeme se Ladislav Horák a Karolína Hanáková a studujeme na Obchodní akademii v Přerově. Celou esej Podnikání je pro nás výzva jsme se rozhodli pojmout ve stylu dvou podnikatelských záměrů, na nichž ukážeme všechny výhody a nevýhody podnikání. Z těchto dvou návrhů by měl jeden vyjít jako vítězný a měl by mít více předností. Nejprve se zaměříme na podnikání jako celek a určíme si možné problémy, které budeme muset překonat. Dále se budeme věnovat oběma návrhům samostatně a projdeme si všechna kritéria, která jsme si stanovili. Nezapomeneme si také záměry představit při jejich realizaci a tím vyhledat další nedostatky a snažit se je odstranit. Posledním bodem této práce bude zhodnocení všech pro a proti, z něhož vybereme vítězný záměr. Esej bude představovat jakýsi boj o přežití jednoho ze záměrů. Budeme se snažit vystihnout všechny závažné problémy, se kterými se většina podnikatelů potýká, a najít jejich nejvhodnější řešení. Výsledkem bude vítěz, který bude očištěn od daných nedostatků a problémů.

3 Již jsme zmínili, že navštěvujeme druhý ročník obchodní akademie, přesněji ekonomického lycea, a jakožto budoucí ekonomové milujeme výzvy. Výzva je pro nás soutěž, ve které musíme vždy vyhrát. Jdeme si za svým přes veškeré překážky, které nám padají na naši vysněnou cestu slávy. Výzva v podnikání může být velice komplikovaná a její průběh se může kdykoliv odchýlit z cesty a to je právě na ni vzrušující. Za svůj podnikatelský záměr jsme si vybrali sportovní centrum a agenturu na zřizování koncertů. Na obou těchto případech se budeme snažit ukázat výhody a nevýhody podnikání. Na konci strastiplné cesty budeme mít jeden vítězný záměr. Startovní čárou se nám stávají myšlenky na to být podnikatelem. Měli bychom mít představu o tom, v jakém oboru bychom chtěli podnikat, co od podniku očekáváme a zda jsme seznámeni s riziky, která jsou spojena s podnikáním. Podnikatelská činnost s sebou nese tato rizika a překážky: V první řadě je to nedostatek základního kapitálu. Je více než pravděpodobné, že bez finančních prostředků na zařízení určitého zázemí se jednoduše podnikat nedá. Dalším rizikem je nezájem zákazníků (spotřebitelů), proto bychom se měli zamyslet, jak učiníme svůj podnik zajímavý a jak potencionální zákazníky přilákáme. Neméně důležitým rizikem je konkurence. Musíme si uvědomit, jakou by náš podnik měl v okolí konkurenci a zda máme aspoň minimální šanci se této konkurenci postavit. Dá se říci, že veškerá rizika jsou takovým malým bojem a tento boj právě začíná. Prvním bojovníkem o přežití se stává sportovní centrum. Naším záměrem je vystavět síť plně vybavených center. Prvně bychom obsadili větší města, samozřejmě Olomouc, Přerov, Šumperk a expandovali bychom i do menších měst. Klademe si za cíl zajistit bezproblémový přístup, tedy vystavět několik center poblíž vašeho bydliště, a velkým přáním je spokojenost našich zákazníků. Centra by měla být moderně vybavena, především posilovna, která by byla rozdělena na pánskou část a zvlášť dámskou část a na společnou část. V centru by neměly chybět kurty pro tenis, badminton, squash a jiné hry. Největším lákadlem by byla horolezecká stěna a menší bazén se saunou a vířivkou. Pro příznivce hudby zde budou k dispozici taneční sály. Samozřejmě se zrcadly na stěnách. Cvičila by se zde zumba, aerobik a pro vášnivé tanečníky sportovní tanec, jak standardní tance, tak moderní gymnastické tance. Vyvstává nám otázka, kam naše sportovní centrum umístit? Máme si pronajmout budovu nebo koupit pozemek a začít stavět? V našem případě by bylo mnohem praktičtější i finančně méně náročné koupit budovu. Chceme mít sportovní centra blízko centra města pro snadný přístup. Stačilo by jen budovu zrenovovat a upravit podle vlastních potřeb. Problém s místem vyřešen. Přesuňme se tedy v čase do doby, kdy je sportovní centrum hotové. Dalšími starostmi jsou však konkurence a zájem zákazníků, proto potřebujeme zajímavou reklamu. Jako začínající

4 podnik si televizní reklamu nemůžeme dovolit, proto potřebujeme jiný způsob. Napadá vás něco? My už víme! Začneme studentskými slevami na permanentky! Ty mohou studenty vyjít až o polovinu levněji, než je běžný vstup. Pokračovat bychom mohli slevami pro skupinky nad 7 osob a speciálními akcemi pro školy. Dále budeme pronajímat taneční sály tanečním školám, hřiště sportovním týmům a pro děti bude k dispozici plavecká škola. Každý, kdo přijde do našeho sportovního centra, bude mít možnost stát se členem sportovního klubu a získat tak další výhody a slevy, např. rychlejší vstup do centra, každý týden 2 hodiny zdarma. Kromě svých peněz můžeme využít programů START-UP, které nám pomohou financovat náš další rozvoj a vybavení sportovního centra. To znamená, že ne vždy musíte mít peníze na všechno, stačí se zapojit do některého z programů podpory podnikatelů, který by měl být schopen pomoci. V souboji o výhru figuruje i druhý ostražitý hrdina agentura na zřizování koncertů v Olomouckém kraji. A co si máte pod tímto názvem představit? V našich nápadech tato agentura organizuje nespočet koncertů a různých setkání hudebníků s posluchači. Jednalo by se o všechny žánry hudby, aby nebyla žádná generace ochuzena. Tato společnost by obvolávala muzikanty a poskytovala jim nabídky nebo by mohli i sami hudebníci zavolat a požádat o účast na daném místě. Agentura by vlastnila několik smluv, díky kterým bychom měli právo používat různá prostředí (haly, kulturní domy, tělocvičny), kde by organizovala dané koncerty. A na povrch nám vyplouvají otázky kde by mělo být sídlo firmy a z čeho by společnost vydělávala. Pro snadný přístup bychom měli zřídit minimálně dvě sídla. Hlavním centrem by se nám stala Olomouc a další střediska bychom vybudovali v Jeseníku. Oběma těmto městům není kultura cizí, tudíž bychom nejen pokryli obě poloviny kraje, ale také potěšili místní obyvatele. Mimo kulturu je Jeseník i město lázeňské a místní pacienti by vystoupeními dechových či folkových souborů jistě nepohrdli. Kromě menších akcí by se také mohly konat i festivaly nebo koncerty více skupin. První otázku jsme zodpověděli a nyní se můžeme zaobírat otázkou číslo dvě Kde obstarat finance pro splnění tohoto snu a následně kde získat peníze pro udržení agentury? Již u prvního záměru jsme si pomohli využitím programů START-UP, tak bychom jej mohli použít opětovaně. Bohužel získání obnosu pro udržení firmy bude těžší oříšek. Část vydělaných peněz by nám zajišťovali posluchači, kteří zaplatili vstupné. To by ovšem nestačilo, musíme zaplatit nájem a využívání kanceláří či budov a především musíme zaplatit interpretům, kteří na naše požádání uspořádají koncert. Proto bychom požádali město i kraj o dotace či granty pro rozvoj kultury ve městech a následně v kraji. Obrovskou pomocí by byly různé dary či

5 příspěvky. I přes všechna tato opatření by museli zůstat nějaké funkce dobrovolné, jak to v kultuře bývá. Abychom však získali nějaké peníze ze vstupného, musíme se dostat do povědomí lidí. Necháme proto otisknout reklamu ve všech kulturních rubrikách novin Olomouckého kraje a vyvěsíme plakáty na významnějších kulturních či městských domech. Mohli bychom také vytvořit internetovou stránku, kde bychom své služby nabízeli hudebníkům, kteří by pro nás mohli v budoucnu hrát. Pro zviditelnění bychom mohli být spřátelení partneři divadel v Olomouckém kraji, tak bychom mohli získat další prostory pro pořádání koncertů, anebo bychom organizovali dramaticko-hudební festivaly pro naše posluchače. Své soupeře jsme Vám již představili a souboj může začít! Kdo může podle Vás zvítězit? Pojďme si shrnout veškeré klady a zápory našich hrdinů. V obou případech se však jedná o běh na dlouhou trať a jen čas by nám ukázal tu správnou cestu. Největším problémem sportovních center je konkurence, jelikož podobných center je po Olomouckém kraji mnoho, kdežto agentur pro zřizování koncertů mnoho není. Naopak realizace je mnohem snazší u prvního bojovníka, dokonce i výdělek bychom měli jednoduchý. Skóre je tedy 2:1! Pokud bychom měli hodnotit originalitu, tak nemůžete nesouhlasit, když vybereme agenturu. Body jsou vyrovnané a je to těžší a těžší, bohužel my potřebujeme jen jednoho vítěze. Dalším kritériem pro vybrání jednoho ze soupeřů je vztah k daným tématům. Sport či hudba? Zde se naneštěstí naše cesty v týmu kříží. Milovník sportu proti vášnivému posluchači hudby. Jak se říká Moudřejší ustoupí a vyhrává SPORTOVNÍ CENTRUM! Koneckonců můžeme pouštět hudbu i ve sportovních sálech. Pokud se nám bude dobře dařit, můžeme sportovní centrum rozšířit o bar či restauraci s občasnými návštěvami hudebních skupin. Vítěze tedy máme a nám nezbývá nic jiného, než se detailně zaobírat hlavními body pro realizaci společného snu. Reklama, dotazování potenciálních zákazníků, hledání budov ke koupi či pronájmu atd. Čeká nás tedy opravdu předlouhá cesta, ale jakožto budoucí ekonomové se nevzdáme a vždy zvítězíme! Děkujeme Vám, že jste s námi došli až na konec, a doufáme, že Vás náš souboj zaujal.

6 Zdroje: Hanáková, K.; Horák, L. Podnikání je pro nás výzva. [Online]. (accessed March 29, 2014). Hanáková, K.; Horák, L. Podnikání je pro nás výzva. [Online]. (accessed March 29, 2014). Hanáková, K.; Horák, L. Podnikání je pro nás výzva. [Online]. OLOMOUCKY.CZ/PROGRAM-PODPORY-KULTURY-A-PAMATKOVE-PECE-V- OLOMOUCKEM-KRAJI-V-ROCE-2014-CL-790.HTML (accessed March 29, 2014).

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

ANALÝZA VYUŽITÍ SPORTOVNÍCH ZAŘÍZENÍ ŠKOL VEŘEJNOSTÍ. Dotazníkové šetření mezi řediteli škol

ANALÝZA VYUŽITÍ SPORTOVNÍCH ZAŘÍZENÍ ŠKOL VEŘEJNOSTÍ. Dotazníkové šetření mezi řediteli škol Příloha č. 1 ANALÝZA VYUŽITÍ SPORTOVNÍCH ZAŘÍZENÍ ŠKOL VEŘEJNOSTÍ Dotazníkové šetření mezi řediteli škol Vyhodnocení dotazníkového šetření za účelem zjištění stavu, využitelnosti a rozvoje sportovišť ve

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

Převzetí iniciativy a zavádění změn

Převzetí iniciativy a zavádění změn Převzetí iniciativy a zavádění změn Účastníci se dozví víc o tom, co obnáší koncept iniciativy. Budou muset najít problém, který negativně ovlivňuje jejich komunitu, a vymyslet dvě změny, které by v budoucnu

Více

E-názor Výsledky 1. vlny. Kamenice nad Lipou Podzim 2015

E-názor Výsledky 1. vlny. Kamenice nad Lipou Podzim 2015 E-názor Výsledky 1. vlny Kamenice nad Lipou Podzim 2015 Základní informace Projekt E-názor má za cíl pomoci obcím zajistit dostupnost a reprezentativnost názorů obyvatel prostřednictvím elektronického

Více

Vědeckotechnický park UP. Měřínský

Vědeckotechnický park UP. Měřínský Vědeckotechnický park UP Petr Měřínský 9.9.2014 Nabídka služeb VTP UP Výzkum, měření a analýzy pro firmy na zakázku! Sdělení pro Univerzitu: Nabídněte svůj výzkum firmám Vyhledávání obchodního potenciálu

Více

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu?

Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Web Management Start Web Management Start Příležitost pro efektivní rozvoj podnikání na internetu. Chcete více poptávek a nové kontakty na zákazníky? Potřebujete zvýšit výkon internetového obchodu? Trápí

Více

Pracovní listy. k ebooku. Jak najít odvahu a začít podnikat na mateřské dovolené Jana Vojtášková

Pracovní listy. k ebooku. Jak najít odvahu a začít podnikat na mateřské dovolené Jana Vojtášková Pracovní listy k ebooku Jak najít odvahu a začít podnikat na mateřské dovolené 2016 Základní zpracování konceptu podnikání Alespoň základní zpracování konceptu podnikání je pro Vás před začátkem podnikání

Více

Sobota 23. února 2019 KC Frýdlant n.o. Hraje rocková kapela RUM Rock & DJ 500 hostů v sále, 3000 návštěvníků webu a Facebooku Zajímavý doprovodný

Sobota 23. února 2019 KC Frýdlant n.o. Hraje rocková kapela RUM Rock & DJ 500 hostů v sále, 3000 návštěvníků webu a Facebooku Zajímavý doprovodný Sobota 23. února 2019 KC Frýdlant n.o. Hraje rocková kapela RUM Rock & DJ 500 hostů v sále, 3000 návštěvníků webu a Facebooku Zajímavý doprovodný program, soutěže a tombola Bary s alkoholem a míchanými

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita VI.2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Výukový materiál pro téma VI.2.1 Řemeslná

Více

MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014

MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014 MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ VE SQUASHI 2014 Jménem České Asociace Squashe si vás dovolujeme pozvat

Více

Praktické činnosti. Podnikání 8.A

Praktické činnosti. Podnikání 8.A Praktické činnosti Podnikání 8.A 1 3. Drobné podnikání 3.1 Možnosti podnikání, organizování činnosti firmy Podnikání je soustavná činnost za účelem dosažení zisku. Podnikat může buď jednotlivec, tedy podnikatel

Více

Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm

Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm , Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm Nabídka pro základní a střední školy Uskutečnění lyžařského kurzu nabízí Komplex pro sport a rekreaci TJ Rožnov p.r. Svou

Více

Plánování ve stavební firmě

Plánování ve stavební firmě Co je to podnikatelský plán? Podnikatelský plán je dokument, který popisuje podnik (ideu pro stávající nebo začínající) a způsob, jak dosáhne ziskovosti Plán by měl zahrnovat: všechny náklady a marketingový

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

1. část: životní prostředí kolem nás, nadměrná spotřeba znamená nadměrnou produkci odpadků.

1. část: životní prostředí kolem nás, nadměrná spotřeba znamená nadměrnou produkci odpadků. Realizace projektu atraktivní uměleckou formou motivuje děti k aktivnímu postoji při řešení ekologických a společenských problémů naší doby. Několik málo jedinců nedokáže zabránit ničení životního prostředí,

Více

ESSI DANCE CUP JIHLAVA 2015

ESSI DANCE CUP JIHLAVA 2015 2. ročník taneční a sportovní soutěže hobby týmů Termín: neděle 6. 12. 2015, 8,00 18,00 Místo: Organizátor: Sportovní hala TJ Sokol, Sokolovská 122c, 586 02 Jihlava Taneční studio ESSI ve spolupráci s

Více

Litomyšl Streetball 2013

Litomyšl Streetball 2013 1 Litomyšl Streetball 2013 Informace o streetballovém turnaji: 1. O turnaji 2. Připravovaný ročník 2013 3. Nabídka spolupráce 4. Shrnutí 5. Kontakt 2 1. O turnaji Turnaj byl založen 9.9.2006 v Litomyšli.

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Prague beach team o.s.

Prague beach team o.s. Prague beach team o.s. sportovní klub plážového volejbalu www.praguebeachteam.cz Vznik PBT Nápad založit vlastní beachvolejbalový klub se zrodil ve Zruči nad Sázavou v červenci 2006, kde probíhalo volejbalové

Více

Ceník pronájmu TJ Sokol Dobříkov

Ceník pronájmu TJ Sokol Dobříkov Nečlenové TJ, cizí osoby OBJEDNÁVKY MOŽNÉ NA TELEFONNÍM ČÍSLE: 604834740, 720750326, 739407321 nebo na : sokoldobrikov@gmail.com CELÝ AREÁL bez sportovišť kiosek a příslušenství pro cizí organizace 5000,-

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO:

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází z

Více

Běh pro život 2012. Projekt, který má. srdce. Zapojte se do nejznámějšího rodinného charitativního běhu se společností TOP event s. r. o.

Běh pro život 2012. Projekt, který má. srdce. Zapojte se do nejznámějšího rodinného charitativního běhu se společností TOP event s. r. o. Běh pro život 2012 Projekt, který má srdce Zapojte se do nejznámějšího rodinného charitativního běhu se společností TOP event s. r. o. 5 ročník Úvod Běh pro život je projekt Nadačního fondu Tesco, který

Více

Vrabci v hrsti a holubi na střeše

Vrabci v hrsti a holubi na střeše Vrabci v hrsti a holubi na střeše Tomáš Bleša @bizwiz @bizwiz Tomáš Bleša Podnikání od 1993 (na VŠ) Mac aplikace www.bizwiz.cz Web aplikace Systém InTouch CRM (www.intouch-crm.cz) Zpravodajský agregátor

Více

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2016 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Zorganizovat Ples Šicího Ráje

Zorganizovat Ples Šicího Ráje Zorganizovat Ples Šicího Ráje Malý projekt Klára Wallachová Rok 2009/10 Obsah: Obsah... 1 Současný stav:... 2 Stanovený cíl:... 2 Hodnotící kritéria:... 2 WBS diagram:... 3 Logický rámec:... 4 Ganttův

Více

Specifický cíl: kooperace ve skupině, hledání vhodných argumentů, pochopení toho, že nemusí existovat jen jedno správné řešení

Specifický cíl: kooperace ve skupině, hledání vhodných argumentů, pochopení toho, že nemusí existovat jen jedno správné řešení Název: Výukové materiály Téma: Ochrana přírody, využití lesa Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Příroda a její ochrana Předmět (obor): prvouka, přírodověda Doporučený věk žáků: 1. 5. třída Doba trvání:

Více

Bulletin číslo 11-12/2013, listopad prosinec

Bulletin číslo 11-12/2013, listopad prosinec Bulletin číslo 11-12/2013, listopad prosinec Nejen prací živ je člověk Chvalský zámek, zadní pohled sídlo - Náchodská čp. 2421/234, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Vážení podnikatelé a přátelé, je neuvěřitelné,

Více

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků.

BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9. cílová skupina. počet návštěvníků. BAREVNÁ DEVÍTKA je sedmý ročník přehlídky kultur zemí celého světa, který pořádá Městské částí Praha 9 Pestrý festival mnoha vůní a strhujících vystoupení. Zábavné odpoledne pro rodiny s dětmi, večerní

Více

Nabídka dárcům projektu

Nabídka dárcům projektu Popis projektu Nabídka dárcům projektu Kulturní projekt e-moc-e je neziskovým občanským sdružením, jehož cílem je propagace nekomerčního umění v České republice a podpora umělců samotných. Na internetové

Více

Soutěž. Základní informace

Soutěž. Základní informace Soutěž 5 důvodů, proč se přihlásit do soutěže U příležitosti jubilejního pátého ročníku soutěže jsme pro Vás připravili přehled pěti základních důvodů, proč se vyplatí se soutěže zúčastnit jako soutěžící:

Více

Názory občanů sídla Mirotice

Názory občanů sídla Mirotice Názory občanů sídla Mirotice II. díi Zpracoval: Atelier M.A.A.T. Odborný garant: Ing. arch. Jirovský Martin, Ph. D. březen 2010 Počet dotazovaných osob pro sídlo Mirotice: 98 osob Názory občanů sídla MIROTICE

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2014 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Bulletin číslo 07/2014

Bulletin číslo 07/2014 Bulletin číslo 07/2014 Nejen prací živ je člověk Chvalský zámek, zadní pohled sídlo - Náchodská čp. 2421/234, 193 00 Praha 9 - Horní Počernice Open Society of Artists - Madame Humanité 2014 > VÝZVA PRO

Více

dokumentu, respektive oddílu (více o oddílech v další kapitole). Nemůžeme

dokumentu, respektive oddílu (více o oddílech v další kapitole). Nemůžeme Microsoft Office IV Sloupce Chtěli bychom psát školní noviny a máme pocit, že jsou málo profesionální. Chtěli bychom využít možnost psaní v několika sloupcích. Nastavíme si na stránce místo jednoho sloupce

Více

MANUÁL PRO PRÁCI S NOVÝM INFORMAČNÍM SYSTÉMEM ČESKÉ UNIE SPORTU

MANUÁL PRO PRÁCI S NOVÝM INFORMAČNÍM SYSTÉMEM ČESKÉ UNIE SPORTU MANUÁL PRO PRÁCI S NOVÝM INFORMAČNÍM SYSTÉMEM ČESKÉ UNIE SPORTU 5. ČÁST EDITACE SEKCE PASPORT (určeno pro správce TJ/SK a správce pasportu) Zpracovala: PRAŽSKÁ TĚLOVÝCHOVNÁ UNIE Pasportizace = získávání

Více

PROPOZICE. Mírového hnutí 2137, Praha 4

PROPOZICE. Mírového hnutí 2137, Praha 4 PROPOZICE DĚTI V AKCI 2019 9. ROČNÍK SOUTĚŽNÍ PŘEHLÍDKY TANEČNÍCH A SPORTOVNÍCH SKLADEB Organizátor: Dům dětí a mládeže Jižní Město Termín: 30. 3. 2019 Místo: Určeno pro: Hudební doprovod: Hodnocení: Startovné:

Více

Marketing ve službách

Marketing ve službách Marketing ve službách 1. ročník Učební obor: Kuchař - číšník Propagace = komunikace, jejímž cílem je získat zákazníka a udržet dlouhodobě jeho zájem a pozornost informuje o výrobku nebo službě vytváří

Více

Komplexní přehled. NÁKLAD : 10 000 ks. We Build Your Goodwill.

Komplexní přehled. NÁKLAD : 10 000 ks. We Build Your Goodwill. Ročenka Travel & Event Manager s HANDBOOK je určena všem manažerům, kteří mají na starosti marketing, získávání nových zákazníků a s tím spojené organizování firemních akcí a večírků, konferencí a kongresů.

Více

JSME TU PRO VÁS! Firmy vašeho regionu

JSME TU PRO VÁS! Firmy vašeho regionu Řešení zviditelnění Vaší firmy nebo produktu, pro online a média marketing Podpora oblastní charity v regionu JSME TU PRO VÁS! Firmy vašeho regionu Proč tento produkt? Konkurenční boj se odehrává v hlavách

Více

4IT445 - AGILNÍ VÝVOJ WEBOVÝCH APLIKACÍ BUSINESS LEAN CANVAS

4IT445 - AGILNÍ VÝVOJ WEBOVÝCH APLIKACÍ BUSINESS LEAN CANVAS 4IT445 - AGILNÍ VÝVOJ WEBOVÝCH APLIKACÍ BUSINESS LEAN CANVAS PROČ ROZJÍŽDĚT PROJEKT? JAK TAKOVÝ PROJEKT ZAČÍT? PODNIKATELSKÝ PLÁN LEAN CANVAS BUSINESS PLAN Věnujte více času budování namísto plánování

Více

nabízíme ke krátkodobým jednorázovým i opakovaným pronájmům volné kapacity prostor našich pracovišť:

nabízíme ke krátkodobým jednorázovým i opakovaným pronájmům volné kapacity prostor našich pracovišť: NABÍDKA PRONÁJMŮ nabízíme ke krátkodobým jednorázovým i opakovaným pronájmům volné kapacity prostor našich pracovišť: DIVADLO POLÁRKA CENTRUM VOLNÉHO ČASU BOTANKA KLUB LEITNEROVA které jsou vhodné především

Více

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SQUASHI 2013 Jménem České Asociace

Více

KLUB svatováclavského. hudebního festivalu

KLUB svatováclavského. hudebního festivalu KLUB svatováclavského hudebního festivalu Vážení přátelé, máte-li zájem podporovat a rozvíjet kulturní dění v moravskoslezském regionu a umožnit tak prezentování kulturního dědictví prostřednictvím koncertů

Více

Doufáme, že Vás projekt Soutěž a Podnikej, zaujme a věnujete mu chvíli svého času. MARTIN VÍTEK, spoluzakladatel Soutěž a Podnikej

Doufáme, že Vás projekt Soutěž a Podnikej, zaujme a věnujete mu chvíli svého času. MARTIN VÍTEK, spoluzakladatel Soutěž a Podnikej 2017 Dobrý den, jmenujeme se Martin Vítek a David Friedl a jsme zakladatelé a organizátoři projektu pro studenty středních škol Soutěž a Podnikej. Rádi bychom Vám jej v několika minutách představili a

Více

O rtyňskou zvonici 2014

O rtyňskou zvonici 2014 Dovolujeme si Vás pozvat na šestý ročník taneční přehlídky O rtyňskou zvonici 2014 Druh soutěže: nepostupová přehlídka AMATÉRSKÝCH kroužků a dětských kolektivů v tancích lidových, moderních, společenských,

Více

PROPOZICE. Mírového hnutí 2137, Praha 4

PROPOZICE. Mírového hnutí 2137, Praha 4 PROPOZICE DĚTI V AKCI 2018 8. ROČNÍK SOUTĚŽNÍ PŘEHLÍDKY TANEČNÍCH A SPORTOVNÍCH SKLADEB Organizátor: Dům dětí a mládeže Jižní Město Termín: 7. 4. 2018 Místo: Určeno pro: Hudební doprovod: Hodnocení: Startovné:

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2015 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Přílohy. Příloha č. 1: Rozvrh kurzů pro sezónu 2011/2012 a stručný přehled nabízené výuky Velký sál. Malý sál

Přílohy. Příloha č. 1: Rozvrh kurzů pro sezónu 2011/2012 a stručný přehled nabízené výuky Velký sál. Malý sál Přílohy Příloha č. 1: Rozvrh kurzů pro sezónu 2011/2012 a stručný přehled nabízené výuky Velký sál Malý sál Příloha č. 2: Příklady propagačních materiálů Legenda (zleva): 1) plakát pro propagaci letního

Více

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program Zámek Brtnice Program investora pro vyhledávací studii k jednotlivým variantám využití zámku v Brtnici. 1. Varianta prohlídkový zámek + galerie Využití celého zámku jako universálního turistického cíle

Více

Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí

Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí Výsledky kvantitativního průzkumu 2009 1 Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Sociodemografické složení vzorku obyvatel přilehlých obcí.... 2 2.

Více

Start Trh Spotřebitel Nápad Koncept Hodnocení. Rozpoznali jsme spotřebitelskou potřebu, kterou spotřebitel také pociťuje?

Start Trh Spotřebitel Nápad Koncept Hodnocení. Rozpoznali jsme spotřebitelskou potřebu, kterou spotřebitel také pociťuje? Potřeba Rychlá prověření Rozpoznali jsme spotřebitelskou potřebu, kterou spotřebitel také pociťuje? Spotřebitelé si nemyslí, že něco potřebují a čekají, pokud je ostatní spotřebitelé nepřesvědčí. Spotřebitelé

Více

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem?

Jak na Vaše rozhodnutí reagovali v Partizánskem? Praha - Jak jsme vám slíbili, přinášíme vám dnes rozhovor s novým trenérem našich žen Tom ášem Hlavatým. Ten se hráčkám představil na středečním odpoledním tréninku, svoji trenérskou premiéru na lavičce

Více

O rtyňskou zvonici 2014

O rtyňskou zvonici 2014 Dovolujeme si Vás pozvat na šestý ročník taneční přehlídky O rtyňskou zvonici 2014 Druh soutěže: nepostupová přehlídka AMATÉRSKÝCH kroužků a dětských kolektivů v tancích lidových, moderních, společenských,

Více

SPORT. Vážení přátelé, nabízíme Vám možnost uspořádání sportovního soustředění v Děčíně.

SPORT. Vážení přátelé, nabízíme Vám možnost uspořádání sportovního soustředění v Děčíně. Vážení přátelé, nabízíme Vám možnost uspořádání sportovního soustředění v Děčíně. K dispozice je pro Vás připraven zimní stadion, aquapark s ubytováním a sportovištěm, fotbalové hřiště, tělocvična nebo

Více

PROPOZICE PRO ÚČASTNÍKY TANEČNÍ SOUTĚŽE TANEC FOKUS

PROPOZICE PRO ÚČASTNÍKY TANEČNÍ SOUTĚŽE TANEC FOKUS PROPOZICE PRO ÚČASTNÍKY TANEČNÍ SOUTĚŽE TANEC FOKUS Tanec Fokus je nepostupová soutěžní přehlídka amatérských tanečních skupin pořádaná Střediskem volného času Fokus v Novém Jičíně. Datum: Sobota 20. dubna

Více

Analýza poskytování sociální služby KLUB-KO (sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi) v Šumperku za rok 2015

Analýza poskytování sociální služby KLUB-KO (sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi) v Šumperku za rok 2015 Analýza poskytování sociální služby KLUB-KO (sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi) v Šumperku za rok 205 Poskytovatel sociální služby: SPOLEČNĚ-JEKHETANE, o. p. s. Místo poskytování služby: území

Více

WORKSHOP NO.3 Podnikatelský plán. Specifikace podnikatelského plánu. Obsah podnikatelského plánu - obecně. Můj podnikatelský plán pro investora.

WORKSHOP NO.3 Podnikatelský plán. Specifikace podnikatelského plánu. Obsah podnikatelského plánu - obecně. Můj podnikatelský plán pro investora. WORKSHOP NO.3 Podnikatelský plán Specifikace podnikatelského plánu. Obsah podnikatelského plánu - obecně. Můj podnikatelský plán pro investora. Co je podnikatelský plán? Specifikace podnikatelského plánu

Více

Blacksmith Consulting S. l.

Blacksmith Consulting S. l. Blacksmith Consulting S. l. RYCHLÉ VYTVOŘENÍ MODELU PODNIKÁNÍ JAKO NÁSTROJ TESTOVÁNÍ REALIZOVATELNOSTI NOVÝCH NÁPADŮ Mikulov, červenec 2013 Základní principy metodiky - Naučit se podnikat, organizovat

Více

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu

A. Cíl hry. Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu A. Cíl hry Vítězem je hráč s nejvíce vítěznými body po 5 kole. Vítězné body můžete získat dvěma způsoby. a) každé kolo -za darování zboží do senátu b) na konci hry -za nejvíce peněz - za největší rozmanitost

Více

Výroční zpráva Gunrunners, o.s. za rok 2010

Výroční zpráva Gunrunners, o.s. za rok 2010 Výroční zpráva Gunrunners, o.s. za rok 2010 Obsah Obsah Obsah... 2 O občanském sdružení Gunrunners... 3 Realizace plánů za rok 2010... 4 Neustálá aktivita týmu... 4 Herní sekce... 4 Webové stránky... 5

Více

Praha,

Praha, Praha, 24. 11. 2016 1 Malá městská část (8500 obyvatel). Sídlo správního obvodu (20 tis. obyvatel). Rozkládá se na levém břehu Berounky. Leží na jihozápadě Prahy. 2 Celkový pohled na Radotín 3 4 Školství

Více

BAV klub Příbor - středisko volného času, s.r.o. 16.ročník regionální taneční přehlídky. O zlatý pohár. BAV klubu Příbor.

BAV klub Příbor - středisko volného času, s.r.o. 16.ročník regionální taneční přehlídky. O zlatý pohár. BAV klubu Příbor. BAV klub Příbor - středisko volného času, s.r.o. Masarykova 489, Příbor 742 58 Tel.: 556 723 778, 739 080 862 16.ročník regionální taneční přehlídky info@bavklubpribor.cz www.bavklubpribor.cz O zlatý pohár

Více

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM V prvním modulu se dozvíte, jak vám blog může ve vašem podnikání pomoci. Stanovíte si téma blogu, jeho cíl a také cílového návštěvníka, kterému budete přizpůsobovat obsah na vašem

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Agentura Free Time Jemnice, o.s. Třešňová 993 675 31 Jemnice Tel: 737925685 IČ: 27058701 DIČ: CZ 27058701 E-mail: aftjemnice@seznam.cz Web: www.aft.jemnice.cz Výroční zpráva za rok 2007 Zpracoval: Bc.

Více

BAV klub Příbor - středisko volného času, s.r.o. 17.ročník regionální taneční přehlídky. O zlatý pohár. BAV klubu Příbor.

BAV klub Příbor - středisko volného času, s.r.o. 17.ročník regionální taneční přehlídky. O zlatý pohár. BAV klubu Příbor. BAV klub Příbor - středisko volného času, s.r.o. Masarykova 489, Příbor 742 58 Tel.: 739 080 862 17.ročník regionální taneční přehlídky info@bavklubpribor.cz www.bavklubpribor.cz O zlatý pohár BAV klubu

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tvorba webových stránek Téma: Možnosti publikování informací v

Více

ING. ZUZANA EKRTOVÁ Zpracováno dne: 10.9.2012

ING. ZUZANA EKRTOVÁ Zpracováno dne: 10.9.2012 Označení materiálu: Název materiálu: Tematická oblast: Anotace: Očekávaný výstup: Klíčová slova: Metodika: Obor: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_01 OSOBNÍ FINANČNÍ PLÁN Ekonomika, 2. ročník Prezentace vysvětluje

Více

Přijďte si užít jednodušší nákupy

Přijďte si užít jednodušší nákupy Přijďte si užít jednodušší nákupy Bonusová knížka Vám přináší řadu výhod, slev, akčních nabídek a dárků. Navíc v den otevření 20. 11. dárek pro prvních 5 000 návštěvníků zdarma. Otevíráme 20. 11. v 10:00

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Budete snadno k nalezení na hlavní stránce

Více

Přílohy: Příloha č. 1 Výzkumný dotazník. Váš zřizovatel. kraj. obec MŠMT. Umístění školy/kraj:vyberte ze seznamu

Přílohy: Příloha č. 1 Výzkumný dotazník. Váš zřizovatel. kraj. obec MŠMT. Umístění školy/kraj:vyberte ze seznamu Přílohy: Příloha č. 1 Výzkumný dotazník DOTAZNÍK PRO VEDENÍ ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY - MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROVOZU A ROZVOJE VEŘEJNÉ ZUŠ Velice Vám děkuji za Váš čas, který tomuto dotazníku věnujete. Otázky

Více

POHÁROVÁ SOUTĚŽ TANEČNÍCH SKUPIN

POHÁROVÁ SOUTĚŽ TANEČNÍCH SKUPIN POHÁROVÁ SOUTĚŽ TANEČNÍCH SKUPIN VYHLAŠOVATEL Pohyb Praha o.s., Pražského 661/40., 152 00 Praha 5 POŘADATEL Hb Dance taneční škola ve spolupráci s Pohyb Praha o.s. SPOLUPOŘADATEL ATVA-vzdělávací centrum,

Více

Veletrhy a výstavy. III. přednáška

Veletrhy a výstavy. III. přednáška Veletrhy a výstavy III. přednáška Komunikační specifika veletrhů a výstav 1. slouží ke komunikaci informací v daném oboru 2. představují i širší komunikační souvislosti 3. časoprostorová danost 4. působení

Více

Faily při tvorbě e-shopů,

Faily při tvorbě e-shopů, Faily při tvorbě e-shopů, za které zaplatíte víc, než za celý e-shop Marek Čevelíček Twitter: @mcevel Nefunkční weby a e-shopy Proč existuje tolik nefunkčních webů a e-shopů? 1/ nevím, jak udělat funkční

Více

Tradiční oslavy hodů Obce Piňovice 2010

Tradiční oslavy hodů Obce Piňovice 2010 Tradiční oslavy hodů Obce Piňovice 2010 Projekt pořádání hodů v Piňovicích Jana Brázdová Rok 2009/10 0 Obsah 1. Název projektu... 2 2. Současný stav... 2 3. Základní informace o projektu... 2 4. Cíl projektu...

Více

Žádost o mimořádnou dotaci grant na akci

Žádost o mimořádnou dotaci grant na akci QF-OŠKT-05 Žádost o mimořádnou dotaci grant na akci 1. Grantová oblast dle Grantového programu bod 1.: tělovýchova.. 2. Název projektu Pokoř své Hranice 2019 3. Identifikace uchazeče o grant Vyplní fyzická

Více

SPORTCENTRUM JIŘETÍN POD JEDLOVOU CENÍK OD UBYTOVÁNÍ STRAVOVÁNÍ PRONÁJEM TĚLOCVIČNY SPORTOVIŠŤ

SPORTCENTRUM JIŘETÍN POD JEDLOVOU CENÍK OD UBYTOVÁNÍ STRAVOVÁNÍ PRONÁJEM TĚLOCVIČNY SPORTOVIŠŤ SPORTCENTRUM JIŘETÍN POD JEDLOVOU CENÍK OD 1.1.2018 UBYTOVÁNÍ STRAVOVÁNÍ PRONÁJEM TĚLOCVIČNY SPORTOVIŠŤ Ve SPORTCENTRU nacházejícím se uprostřed krásné přírody Lužických hor a sousedního Národního parku

Více

Slevový server garantuje: - telefonickou podporu - možnost platby

Slevový server garantuje: - telefonickou podporu - možnost platby půjčky v ústí nad orlicí divadlo pro děti. Vstup pobyty Česko wellness Šumava, jižní Čechy Slevový server garantuje: - telefonickou podporu - možnost platby platební kartou - kvalitní a důvěryhodné nabídky

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

MORAVSKE TOPLICE - BUNGALOVY BUNGALOVY PREKMURSKA VAS ***

MORAVSKE TOPLICE - BUNGALOVY BUNGALOVY PREKMURSKA VAS *** MORAVSKE TOPLICE - BUNGALOVY BUNGALOVY PREKMURSKA VAS *** 5,8 - denní zájezd Poloha: Bungalovy se nachází v lázeňské oblasti Moravske Toplice a od termálních lázní Terme 3000 jsou vzdáleny cca 150 m. Svým

Více

Ordinace praktického lékaře pro dospělé MUDr. Masoud Faal

Ordinace praktického lékaře pro dospělé MUDr. Masoud Faal Ordinace praktického lékaře pro dospělé MUDr. Masoud Faal Informace pro klienty mladší 26 let s platným zdravotním průkazem k poskytnutí preventivní péče v České republice Motivujeme mladé k prevenci a

Více

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. V. Fórum Konference pro podporu regionálního rozvoje Praha, 27.3.2014

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. V. Fórum Konference pro podporu regionálního rozvoje Praha, 27.3.2014 Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR V. Fórum Konference pro podporu regionálního rozvoje Praha, 27.3.2014 1 Mladá generace míří za jistotou, podnikání netáhne 1. Nemám peníze do začátku

Více

PŘÍBĚH Děkujeme za podporu. PS: Do nového roku více štěstí, zdraví a lásky, bez závisti a žhářů.

PŘÍBĚH Děkujeme za podporu. PS: Do nového roku více štěstí, zdraví a lásky, bez závisti a žhářů. PŘÍBĚH 2018 Přátelé, kamarádi, hasiči. Tento příběh, který jsme společně prožili v letošním roce 2018 je v něčem výjimečný a budeme si ho ještě všichni dlouho pamatovat. Prožili jsme spoustu dobrodružství

Více

Názory občanů sídla Lučkovice

Názory občanů sídla Lučkovice Názory občanů sídla Lučkovice I. díi Zpracoval: Atelier M.A.A.T. Odborný garant: Ing. arch. Jirovský Martin, Ph. D. březen 2010 Počet dotazovaných osob pro sídlo Lučkovice: 8 osob Názory občanů sídla LUČKOVICE

Více

PODNIKÁNÍ MALÝCH A STŘEDNÍCH FIREM 2. Národní vzdělávací fond

PODNIKÁNÍ MALÝCH A STŘEDNÍCH FIREM 2. Národní vzdělávací fond PODNIKÁNÍ MALÝCH A STŘEDNÍCH FIREM 2 1 A. Specifika podnikání 1. Východiska a cíle podpory vláda systematicky podporuje podnikání předpoklady a schopnosti MSP pro podporu - zmírňovat negativní důsledky

Více

Celoživotní vzdělávání. Speciální školství. Cyklotrasy, turistika, senior parky. Nemovité kulturní památky. Divadelnictví

Celoživotní vzdělávání. Speciální školství. Cyklotrasy, turistika, senior parky. Nemovité kulturní památky. Divadelnictví Zápis z veřejného projednávání témat Školství (předškolní, základní, střední, mimoškolní), Sport (hřiště, sportoviště, sportovní činnost a aktivity). Kultura, památky (kulturní a společenské aktivity,

Více

Začínající podnikatel

Začínající podnikatel Začínající podnikatel Rozhodl/a jste se založit vlastní společnost nebo jste vlastní společnost právě založil? Ale říkáte si... bude to fungovat? Erasmus pro mladé podnikatele O co se jedná? Erasmus pro

Více

SMARTRATING je nezávislý server provozovaný občanským sdružením, které bylo založeno za účelem:

SMARTRATING je nezávislý server provozovaný občanským sdružením, které bylo založeno za účelem: SMARTRATING je systém, který průběžně shromažďuje a vyhodnocuje zkušenosti zákazníků se službami poskytovanými živnostníky a firmami. Tato hodnocení a komentáře průběžně publikuje na webu SMARTRATING s

Více

Vzhledem k platné právní úpravě se rozlišuje kupující, který je spotřebitelem a kupující, který spotřebitelem není.

Vzhledem k platné právní úpravě se rozlišuje kupující, který je spotřebitelem a kupující, který spotřebitelem není. Obchodní podmínky Základní ustanovení Tyto Obchodní podmínky upravují vztahy mezi smluvními stranami kupní smlouvy, kdy na jedné straně je společnost PEKSPORT s.r.o. IČ 45797056, DIČ CZ45797056 se sídlem

Více

KONFERENČNÍ PROSTORY TVORŠOVICE

KONFERENČNÍ PROSTORY TVORŠOVICE KONFERENČNÍ PROSTORY TVORŠOVICE Areál Spa & Wellness Konopiště je ideálním místem pro konání firemních a společenských akcí. Disponuje potřebnými prostory a vybavením pro pořádání školení, meetingů, konferencí,

Více

Název lekce: Podnikatel nebo zaměstnanec

Název lekce: Podnikatel nebo zaměstnanec Název lekce: Podnikatel nebo zaměstnanec Cíl: Mít základní představu o rozdílu být zaměstnán nebo podnikat. Časová dotace: Věková skupina: 1 vyučovací hodina 8. ročník Pomůcky: pracovní list, psací potřeby,

Více

Lean Startup. Lekce 0: Úvod do implementační metody PIL. Vytvořeno z podkladů od: Steve Blank (www.steveblank.com)

Lean Startup. Lekce 0: Úvod do implementační metody PIL. Vytvořeno z podkladů od: Steve Blank (www.steveblank.com) Lean Startup Lekce 0: Úvod do implementační metody PIL Implementační metoda PIL Jak zvládnout přechod od myšlenky k podnikání? Podnikatelský model, proces vývoje zákazníka a proces vývoje produktu Testování

Více

OPRAVÁRNA.CZ. Co jde opravit, není třeba vyhazovat

OPRAVÁRNA.CZ. Co jde opravit, není třeba vyhazovat OPRAVÁRNA.CZ Co jde opravit, není třeba vyhazovat Co je Opravárna - komunitní web podporující opravu rozbitých výrobků - sdružuje šikovné lidi, kteří umí cokoliv opravit ať už jde o elektroniku, domácí

Více

Příloha č. 1 Kvalitativní rozhovor s organizátory soutěže Jiřím Haisem a Mgr. Evou Pačesovou. Jaké byly silné stránky soutěže podle vašeho názoru?

Příloha č. 1 Kvalitativní rozhovor s organizátory soutěže Jiřím Haisem a Mgr. Evou Pačesovou. Jaké byly silné stránky soutěže podle vašeho názoru? Příloha č. 1 Kvalitativní rozhovor s organizátory soutěže Jiřím Haisem a Mgr. Evou Pačesovou Jaké byly silné stránky soutěže podle vašeho názoru? Co se týká organizace soutěže, bych nejvíce vyzdvihl práci

Více

PŘIHLAŠTE SE NEZÁVAZNĚ DO NOVÉHO ROČNÍKU NA WWW.INVESTOVANIHROU.CZ

PŘIHLAŠTE SE NEZÁVAZNĚ DO NOVÉHO ROČNÍKU NA WWW.INVESTOVANIHROU.CZ NOVÝ ROČNÍK 2015 / 2016 kurzu finanční gramotnosti pro SŠ a 2st.ZŠ Nejjednodušší cesta k nadstandardní výuce osobních financí a podnikání Nementorujeme, hrajeme si Děti se baví, učitelům tím šetří práci

Více

Zpráva o činnosti KULTURNÍHO CENTRA TURNOV s.r.o., za rok 2012, dle dotazů zastupitelů. Lukáš Hajn

Zpráva o činnosti KULTURNÍHO CENTRA TURNOV s.r.o., za rok 2012, dle dotazů zastupitelů. Lukáš Hajn Zpráva o činnosti KULTURNÍHO CENTRA TURNOV s.r.o., za rok 2012, dle dotazů zastupitelů Lukáš Hajn OSNOVA 1) ztráta KCT 2) restaurační provoz 3) taneční - zdůvodnění, rizika, finance 4) HOT - stávající

Více

{jathumbnail off} Našim obyvatelům se šedé dny v přítomnosti dětí rozsvítí - Broumovsko. Napsal uživatel Jana Kovaříková Pondělí, 29 Říjen :12

{jathumbnail off} Našim obyvatelům se šedé dny v přítomnosti dětí rozsvítí - Broumovsko. Napsal uživatel Jana Kovaříková Pondělí, 29 Říjen :12 Ve středu 24. října 2018 se v domově pro seniory díky mladým broumovským fotbalistům uskutečnil turnaj v "Člověče, nezlob se". Zájem o akci byl veliký jak ze strany devíti mladých fotbalistů, tak ze strany

Více

středisko: Městský stadion u Ploučnice - FOTBAL

středisko: Městský stadion u Ploučnice - FOTBAL středisko: Městský stadion u Ploučnice - FOTBAL PLATNOST OD 1.7.2019 TRAVNATÁ PLOCHA - HŘIŠTĚ č. 1 travnatá plocha - trénink. jedn. 1,5 hod. (DOSPĚLÍ) 440,00 Kč 730,00 Kč travnatá plocha - trénink. Jedn.

Více