Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace"

Transkript

1 Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov, Studentská 640, příspěvková organizace Adresa školy: Studentská 640, Litvínov, Školní rok 2013/2014 EVIDENCE PROJEKTŮ, GRANTŮ, SOUTĚŽÍ A ŽÁDOSTÍ Autoři: Mgr. Jan Novák, Mgr. Daniel Urik

2 1) Projekt Probouzení Ježíška" V úterý 10. září odjela skupina žáků TER na návštěvu do německého Seiffenu. Zde se žáci účastnili zkoušky divadelního představení Probouzení Ježíška". Žáci tercie se stali součástí dětské krojové skupiny ze Seiffenu Dětská krojová skupina Živé hračky ze Seiffenu slavila na podzim výročí založení souboru. U této příležitosti se v sobotu 28. září konalo divadelní představení, jehož se účastnilo i šest žáků tercie. Všichni strávili v Seiffenu příjemné odpoledne a tři žáci dokonce aktivně vystoupili i na divadelních prknech před čtyřmi sty diváky. Celá akce je realizována v rámci projektu Cíl 3/Ziel3. Očekává se, že celý projekt přiblíží tradice Krušných hor a probudí zájem o dnešní výrobu hraček. Bergparade Seiffen Šest žáků tercie se zúčastnilo tzv. Bergparády v Seiffenu. Jedná se o tradiční slavnostní průvod, kterého se účastní obyvatelé z celého Krušnohoří. 2) COMENIUS snaha o dojednání spolupráce s partnery v Turecku, Slovinsku, Španělsku, Itálii (stav duben 2014 v jednání) 3) ČESKO-SASKÁ UČEBNICE ve spolupráci s UJEP Celá akce je realizována v rámci projektu Cíl 3/Ziel3 4) Flájský plavební kanál žije! Neugrabenflöße Fleyh lebt! Projekt s podtitulem česko-německá škola v přírodě realizoval Českojiřetínský spolek s německými partnery z HGV Rechenberg-Bienenmühle v rámci programu Cíl3/Ziel3 Evropské unie s cílem podpory výuky vlastivědy a německého jazyka. Film o kanálu vyrobila studia MS Production a Ponte records v Mostě pod vedením Martina Studeckého a Míry Kuželky. Premiéra pro naše gymnázium V pondělí se na Gymnáziu TGM konala litvínovská premiéra filmu Plavební kanál Fláje Clausnitz. Učebna fyziky se stala na více jak hodinu kinosálem pro přátele Krušných hor i historie česko-německých vztahů. Sešlo se více jak šedesát diváků a posluchačů členů Sokola, turistů, učitelů, přišel též kronikář Litvínova pan Novotný. 5) Studentské předčasné parlamentní volby 2013 Projekt organizace Člověk v tísni. Ve spolupráci s městem Litvínov, které zapůjčilo originální volební urny, zástěnu a pečetě, se studenti mohli reálně vžít do situace, kdy před volební urnou budou stát doopravdy. Celý projekt nebyl ale pouhým plácnutím do vody, přijít, odvolit si a jít, byl také ukázkou pro žáky, hlavně z nižšího stupně gymnázia (viz foto - třída prima), jak skutečný proces demokratické volby probíhá, co obnáší a jak pracuje volební komise. 6) Lidská práva jsou klíčem ke svobodě a demokracii Prestižní soutěž v oblasti prosazování lidských práv a budování právního vědomí mladých lidí, pořádá občanské sdružení Leges Humanae. Projekt je realizován za podpory Nadace Vodafone ČR, která věnovala také hodnotné ceny.

3 7) Chytré hlavy pro Sever soutěžní projekt našeho gymnázia č. 23: "Přeměna školní knihovny v moderní interaktivní centrum s využitím i pro odbornou veřejnost" 8) Biologicko-ekologický projekt Od 14. do se někteří žáci z kvarty a kvinty společně s žáky z německého gymnázia v Olbernhau zúčastnili biologicko ekologického pobytu v Rübenau. V rámci programu Cíl3/Ziel3 Evropské unie. 9) Podpora implementace Etické výchovy do vzdělávání v základních školách a nižších ročnících víceletých gymnázií v roce 2014 (nerealizováno) 10) Studijní cesta do Štrasburku Devět žáků litvínovského gymnázia společně s Mgr. Danielem Urikem v termínu navštívilo na pozvání MUDr. Miroslava Ouzkého (českého europoslance) téměř třistatisícový Štrasburk, aby se zde seznámili s fungováním Evropského parlamentu a poznali krásy tohoto města, zapsaného také na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Velké poděkování za zprostředkování akce patří také JUDr. Danielu Volákovi. 11) EUROSCOLA Štrasburk Gymnázium T. G. Masaryka, Litvínov se stalo jedním z výherců 2. kola soutěže Euroscola. Letošní úkol byl zaměřen na tvorbu plakátu. Porota vybrala plakát Silní pomáhají slabším" jehož autorkou je V. Jasanská. Studentka vyhrála finanční příspěvek na cestu do Štrasburku spojenou s účastí na Studentském parlamentu všech členských států EU pro 24 studentů. 12) Setkání školních parlamentů Dne se zástupci gymnázia účastnili akce Prezentace školních parlamentů na ZŠ a MŠ Ruská. Naši terciáni Jakub Tomáš, Štěpán Kubičina a Tomáš Čapek a kvartánka Pája Kolodzieová naši školu vykreslili v zábavném vstupu a v seminářích se pak poučili o fungování školního parlamentu. Anu Fleková a Petra Makuková pak posbíraly postřehy a podněty k další práci parlamenťáků. 13) Měsíc filmu 2013 PŘÍBĚHY BEZPRÁVÍ V pondělí se za účasti předních osobností československé a litvínovské hokejové historie uskutečnilo promítání dokumentu Postavení mimo hru", který je ukázkou toho, jak těžké bylo za doby totalitního komunistického režimu v Československu fungovat jako vrcholový sportovec. Pozvání na tento projekt, který pořádá společnost Člověk v tísni v rámci programu Jeden svět na školách, přijali následující hosté: JOSEF BERÁNEK starší, LADISLAV ŠTĚRBA a KAREL LINHART! 14) Mezinárodní dějepisná soutěž gymnázií v Chebu se trojice studentů ve složení Petra Makuková (2. A), Ivana Smeková (septima), Ladislav Bříza (kvinta) zúčastnila dějepisné soutěže v Chebu. Šlo již o 22. ročník, který byl věnován české historii od roku 1848 po vznik ČSR. Garantem soutěže je řada renomovaných historiků, jako je např. prof. P. Čornej, prof. M. Hlavačka, spisovatel Petr Hořejš (autor Toulek českou minulostí), novinář S. Motl aj.

4 15) Zapojení se do soutěží MŠMT! Naše gymnázium se účastní prestižních soutěží, které jsou vypsány Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Jsou zařazeny do programu Excelence motivací jsou hodnotné ceny, drobné odměny v jednotlivých kolech a mediální podpora žáků i školy! SAPERE Vědět jak žít, FINANČNÍ GRAMOTNOST 16) Národní institut dětí a mládeže MŠMT EVROPA VE ŠKOLE, NÁŠ SVĚT 17) Lingvistická olympiáda Dne se konalo školní kolo lingvistické olympiády. Žáci změřili síly na poli logického myšlení, nutné bylo také prokázat určitou pracovitost a analytické schopnosti. V celkem šesti úkolech, které obsahovaly vzorky neznámých jazyků a písem (např. japonské Braillovo písmo, či písmo Eskymáků), museli studenti proniknout do systému toho jazyka či písma a na základě zjištěného sami jazyk použít. 18) Jeden den v kůži dospěláka Projektu Jeden den v kůži dospěláka, určený žákům kvarty našeho gymnázia. Pořádáme jej ve spolupráci s rodiči. Cílem projektu, který tentokrát proběhl v pátek 29. listopadu, je ukázat svět dospěláků i z jiné stránky než té, že dospěláci mají lepší život, když nemusí chodit do školy a minimálně šest hodin denně poslouchat nezáživné moudrosti učitelů. 19) PROJEKT DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje Soutěž je vyhlášena jako součást aktualizace Strategie na zlepšení výsledků vzdělávání ve středních školách zřizovaných Ústeckým krajem, kterou schválilo Zastupitelstvo Ústeckého kraje usnesením číslo 29/9Z/2013 dne Platnost doložených podkladů pro bodování (diplomy, smlouvy atd.) je stanovena od do Soutěž byla pro školní rok 2013/2014 vyhlášena v prosinci ) Debatní den Debatní společnost Dne se na našem gymnáziu uskutečnil v pořadí už několikátý debatní den. Studenti prvních ročníků se seznámili s rozdílem mezi diskuzí a debatou, poznali pravidla debaty, sami si vyzkoušeli vystavět induktivní a deduktivní argument, vypracovali celou argumentační linii, při jejímž konstruování a prezentaci se učili pracovat v týmu a rovnoměrně rozložit své síly v rámci skupiny. 21) GIS DAY na litvínovském gymnáziu Dne se na našem gymnáziu v učebně zeměpisu uskutečnila přednáška GIS (geografického informačního systému), která se mimo jiné přednáší celé hodiny na vysokých školách. K nám na gymnázium zavítal Ing. Jan Pacina, Ph.D., s upravenou a zkrácenou verzí této přednášky, tak aby jí rozuměli žáci KVINTY a 1.A.

5 22) TEPELNÁ POHODA REGIONU UNITED ENERGY Být prospěšní tam, kde působíme je motto, na kterém stojí základní myšlenka a celá strategie firemní filantropie United Energy. Převážná část prostředků na dary, granty a sponzoring směřuje do regionu Mostecka a Litvínovska, tedy do míst, kde společnost podniká. Žádost o školní experimentální systém Vernier. 23) Jen na vlastní nebezpečí Dne se na našem gymnáziu opět uskutečnil dobročinný projekt, za cílem získání peněz pro Fond Sidus, což je obecně prospěšná společnost, jejímž cílem je dlouhodobá podpora a pomoc nemocným a potřebným, a to po finanční i materiální stránce. Publikací Jen na vlastní nebezpečí jsme letos vybrali částku 2000 Kč. Více informací o fondu na: 24) Projekt: Inspirace Saskem, ČLOVĚK V TÍSNI Jako škola jsme byli osloveni občanským sdružením MY LITVÍNOV, abychom poskytli základní informace k projektu Inspirace Saskem a podpořili tak veřejný život ve městě LITVÍNOV a dění kolem něj. Diseminační seminář v rámci projektu Inspiration: Sachsen; reg.č. CZ.1.04/5.1.01/ se uskutečnil ) PRO LITVÍNOV, o.p.s výběrové řízení na poskytnutí grantového příspěvku od obecně prospěšné společnosti PRO LITVÍNOV, o.p.s 26) PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 2014 Dotační program Prevence rizikového chování v Ústeckém kraji Program se řídí Zásadami pro poskytování účelových finančních prostředků z rozpočtu Ústeckého kraje a záštit představitelů kraje (dále jen Zásady ), schválenými usnesením Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 10/26Z/2011 ze dne Adaptační kurzy pro žáky, studenty (výhradně charakteru a náplně specifické primární prevence) hrazeno ubytování, strava a cestovné, lektorné a preventivní aktivity při výjezdu. 27) 6/3/ Přednáška emeritního policejního rady dr. Dočekala pro nižší stupeň gymnázia prevence rizikového chování, sociálně patologické jevy a problémy mládeže 28) Přednáška Europe Direct o EU pro maturanty Pondělní odpoledne se pro letošní maturanty neslo v duchu opakování" a přípravy na maturitní zkoušku. Ze školícího střediska Europe Direct přijela dvoučlenná delegace v čele s Ing. Pavlem Rosenlacherem, aby představila témata Instituce v EU a Peníze v EU. Obě témata jsou velice živá a jejich znalost je pro občana EU poměrně důležitá. V průběhu přednášky se naši maturanti mohli zapojit do soutěží o upomínkové předměty Europe Direct a VŠFS Praha. 29) ERASMUS + březen/duben 2014 KA1 VZDĚLÁVACÍ MOBILITA JEDNOTLIVCŮ

6 30) Spolupráce s ÚSTAVEM PRO STUDIUM TOTALITNÍCH REŽIMŮ projekt česká společnost ) MĚSTO LITVÍNOV dlouhodobá spolupráce, neinvestiční dotace na podporu sportovní, kulturní, sociální a spolkové činnosti 32) pravidelná účast ve všech olympiádách a soutěžích napříč předměty (jazyky, D, OSZ, CH, BI, F, MA, Z, TV, VV, HV) 33) 9/4 Dějepisná soutěž SŠ s mezinárodní účastí krajské kolo - ÚL 34) 15/4 přednáška OSPOD pro 2.A a SEXTU pí. Hejčová a Bc. Kohoutová 35) Projekt CHINASKI ve škole Zajímavý projekt připravila skupina CHINASKI tento propojuje sféru kulturního a společenského života. Motivační projekt pro žáky vyhrát koncert kapely Chinaski pro nejoblíbenějšího učitele a celou školu. 36) Projekt Tvůrcem evropské politiky Simulace politického jednání s názvem Staň se na den tvůrcem evropské politiky, která se uskuteční v budově Krajského úřadu Ústeckého kraje. Hlavním organizátorem pro tento rok je Asociace pro mezinárodní otázky (AMO). 37) Účast na mezinárodním studentském summitu v Praze (Fleková Anu)

Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy

Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy Předmětová komise základů společenských věd a občanské výchovy Zhodnocení práce předmětové komise základů společenských věd a občanské výchovy za školní rok 2016/2017 Ve školním roce 2016/2017 předmět

Více

SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE SBORNÍK SOŠ A SOU MŠP LETOVICE A JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ENERSOL 2006 Co o této soutěži víme a jak probíhala? ENERSOL 2006 je soutěž, která byla vyhlášena MŠMT. Regionálním vzdělávacím centrem (RVC) pro obnovitelné

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ACADEMIA MERCURII SOUKROMÁ STŘEDNÍ ŠKOLA, S.R.O. 547 01 NÁCHOD, SMIŘICKÝCH 740 ASPnet UNESCO VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Tel./fax: +420 426 893 E-mail: info@academiamercurii.cz, ptackova@academiamercurii.cz

Více

Duben oborový den

Duben oborový den Duben 2007 3.oborový den Dne 13.dubna se konal v pořadí už třetí oborový den. Je to příležitost pro žáky 2.stupně seznámit se hlouběji se zvolenou oblastí. První a druhý oborový den se konal v 1.pololetí.

Více

Lauderovy školy ŠKOLA GYMNÁZIUM ČTYŘLETÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLA MATEŘSKÁ OSMILETÉ. Lauderovy školy

Lauderovy školy ŠKOLA GYMNÁZIUM ČTYŘLETÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLA MATEŘSKÁ OSMILETÉ. Lauderovy školy Lauderovy školy MATEŘSKÁ ŠKOLA GYMNÁZIUM ČTYŘLETÉ OSMILETÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLA LAUDEROVY ŠKOLY mají stabilizovaný a plně aprobovaný pedagogický sbor výuka na I. stupni základní školy je vysoce ceněna Pedagogickou

Více

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT, o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 NÁRODNÍ INICIATIVA PRO ŽIVOT (dále jen NIŽ) je státem zaregistrovaná obecně prospěšná společnost, jejíž cílem je ochrana základního lidského práva,

Více

Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013

Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2013 Společnost GAUDEAMUS o.p.s byla založena dle zakládací smlouvy ze dne 5. 11. 1998 těmito

Více

státní svátek-den české státnosti

státní svátek-den české státnosti Plán školního roku 2018/19 Biskupské gymnázium září 3.9.2018 PO zahájení školního roku 5. - 7. 9. 2018 ST-PÁ seznamovací kurz 1.ročník 10. - 11. 9. 2018 PO-ÚT seznamovací kurz prima 10. - 11. 9. 2018 PO-ÚT

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, zázn. 516 802 213 ředitel: 516 802 216 výchovný poradce: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz Obecné informace

Více

ČESKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC

ČESKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC ČESKÁ ŠKOLA BEZ HRANIC Seminář pro zájemce o výuku češtiny pro děti v zahraničí Praha, DZS, 28. 8. 2012 Lucie Slavíková Boucher, předsedkyně ČŠBH, o.s. www.csbh.cz Výuka v zahraničí: zájmová vs. školní

Více

3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání

3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání 3. Setkání zástupců neformálního a zájmového vzdělávání 13.12.2016 15.00-17.00 Program jednání Zahájení, úvodní slovo Shrnutí projektu MAP Tišnovska Výstupy pracovních skupin - prezentace Výstupy pracovních

Více

Soutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2017/2018

Soutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2017/2018 Krajský úřad Ústeckého kraje Soutěž - DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2017/2018 Podmínky soutěže Odbor SMT 2.10.2017 DOBRÁ ŠKOLA Ústeckého kraje 2017/2018 zkráceně Dobrá škola 2017/2018 Soutěž je vyhlášena

Více

Program Erasmus+ 2014-2020

Program Erasmus+ 2014-2020 Erasmus+ Program Erasmus+ 2014-2020 program pro vzdělávání, odbornou přípravu, mládež a sport program podporuje mezinárodní mobility a spolupráci, inovační procesy a dobrou praxi, politiku a reformy na

Více

KRONIKA Programu Školka blízká přírodě Fakultní mateřská škola Sluníčko pod střechou Mohylová 1964 155 00 Praha 5 Vypracovaly: Mgr.

KRONIKA Programu Školka blízká přírodě Fakultní mateřská škola Sluníčko pod střechou Mohylová 1964 155 00 Praha 5 Vypracovaly: Mgr. KRONIKA Programu Školka blízká přírodě Fakultní mateřská škola Sluníčko pod střechou Mohylová 1964 155 00 Praha 5 Vypracovaly: Mgr. Helena Zdrubecká Ing. Hedvika Malečková O PROGRAMU ŠKOLKA BLÍZKÁ PŘÍRODĚ

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKTU Jak debatovat o Evropské unii Agora Central Europe společnost pro demokracii a kulturu Závěrečná zpráva Název projektu: Jak debatovat o Evropské unii projekt pro středoškolskou

Více

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S.

SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. SPOLEČNOST PRO VÝCHOVU A VZDĚLÁVÁNÍ PŘI STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLE PEDAGOGICKÉ, GYMNÁZIU A VOŠ KARLOVY VARY, O. P. S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 Společnost

Více

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008

PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 PŘEHLED UČEBNÍCH PLÁNŮ VE ŠKOLNÍM ROCE 2007/2008 OBORY VZDĚLÁNÍ: a) 79-41-K/401 Gymnázium - všeobecné denní forma vzdělávání délka vzdělávání: 4 r. 0 m. Učební plán gymnázia se čtyřletým studijním cyklem

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Matiční gymnázium, Ostrava, příspěvková organizace. Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava. Identifikátor:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Matiční gymnázium, Ostrava, příspěvková organizace. Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava. Identifikátor: Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Matiční gymnázium, Ostrava, příspěvková organizace Dr. Šmerala 25/2565, 728 04 Ostrava Identifikátor: 600 017 508 Termín konání inspekce:

Více

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku

Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska Bystrica. Mezinárodní projektové setkání na Slovensku Projekt: ERASMUS+: Fiktivní obchodování mezi českou a slovenskou školou, číslo smlouvy 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 20. 11. 2016 26. 11. 2016 Místo: Název akce: Obchodná akadémia, Tajovského 25, Banska

Více

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213

Gymnázium Boskovice. Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice. tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 Gymnázium Boskovice Palackého náměstí 1 680 11 Boskovice tel.: 516 802 211 tel., fax, záznamník: 516 802 213 ředitelka: 516 802 216 výchovná poradkyně: 516 802 220 e-mail: info@gymbos.cz www.gymbos.cz

Více

Roční plán. Školní rok

Roční plán. Školní rok Roční plán Školní rok 2016-2017 Září 1.9. Mše svatá na zahájení školního roku ve Strašnicích od 9:00 hodin 6.-9.9. Adaptační kurz primy A 7.9. Vědecký jarmark, II. ročník a sexta 13.9. Burza učebnic o

Více

Průřezová témata pro nižší stupeň osmiletého gymnázia (zpracováno podle RVP ZV)

Průřezová témata pro nižší stupeň osmiletého gymnázia (zpracováno podle RVP ZV) Průřezová témata pro nižší stupeň osmiletého gymnázia (zpracováno podle RVP ZV) Průřezové téma Osobnostní a sociální výchova Výchova demokratického občana Výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Ředitelka školy Mgr. Romana Studýnková podá ucelenou informaci o studiu na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole

Více

Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I

Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I Rozvoj čtenářské gramotnosti ve Zlínském kraji. Návrh projektu k implementaci KAP I Obsahová náplň návrh klíčových aktivit Východiska Požadavky na rozvoj celoživotního čtenářství Výsledky českých žáků

Více

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje

KARLOVARSKÝ KRAJ. Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost. Zastupitelstva Karlovarského kraje KARLOVARSKÝ KRAJ Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského kraje U s n e s e n í z 1. zasedání Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Karlovarského

Více

Aikido Vinohrady Praha, o.s.

Aikido Vinohrady Praha, o.s. Aikido Vinohrady Praha, o.s. Výroční zpráva za rok 2007 Vypracoval Martin Švihla 2.1.2008 Obsah zprávy: Aikido Poslání klubu Činnost klubu Klub v roce 2007 Pravidelná výuka Nepravidelné aktivity (semináře,

Více

Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014

Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014 Rychlý přehled základních bodů výroční zprávy o činnosti Gymnázia, Český Krumlov za školní rok 2013/2014 V následujícím přehledu jsou uvedené některé podstatné body výroční zprávy. Pět největších úspěchů

Více

Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2014

Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2014 Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o.p.s. za rok 2014 Výroční zpráva společnosti GAUDEAMUS o. p. s. za rok 2014 Společnost GAUDEAMUS o. p. s byla založena dle zakládací smlouvy ze dne 5. 11. 1998 těmito

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2017/2018

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2017/2018 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 O B R A Z O V Á P Ř Í L O H A školní rok 2017/2018 Publicita školy Gymnáziu se vrací krása Nové Přerovsko září 2017 Publicita školy

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, České Budějovice

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, České Budějovice 2016 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO DOMOV MLÁDEŽE KONZERVATOŘ, ČESKÉ BUDĚJOVICE, Kanovnická 22, 370 61 České Budějovice 0 1.9.2016 1. PŘIJÍMÁNÍ A UKONČOVÁNÍ UBYTOVÁNÍ NA DM Ubytování v domově mládeže se

Více

Účast na odborných seminářích, besedách

Účast na odborných seminářích, besedách Pomoc potřebným 15. září 2009 se studenti kvinty, sexty a septimy zúčastnili SRDÍČKOVÉHO DNE, pořádaného o.s. Život dětem : vybrali na charitativní účely 6.847, - Kč. 9. září 2009 se 12 studentů kvarty

Více

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín

Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Gymnázium Jana Pivečky a SOŠ Slavičín Zpravodaj duben č.2-2017 Budova gymnázia se připravuje na rozsáhlou rekonstrukci elektrorozvodů, topení, vodovodů a odpadů za více jak 10 mil. Kč. O provozním zabezpečení

Více

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ

OBSAH. 4. Školní učební plán 4.1. Školní učební plán 1. stupeň ZŠ 4.2. Školní učební plán 2. stupeň ZŠ OBSAH 1. Identifikační údaje 1. 1. Název ŠVP 1. 2. Předkladatel 1. 3. Zřizovatel 1. 4. Platnost dokumentu 1. 5. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2010 1. 6. Aktualizace ŠVP ke dni 1. 9. 2011 1.7. Aktualizace

Více

Nástup pedagogických pracovníků, zahajovací. Projekt OKAP projektová aktivita Seminář: Práce se vztahy. Projekt: Zelená prevenci - projektová aktivita

Nástup pedagogických pracovníků, zahajovací. Projekt OKAP projektová aktivita Seminář: Práce se vztahy. Projekt: Zelená prevenci - projektová aktivita TERMÍNOVÝ KALENDÁŘ SRPEN 2018 27.08. 28.08. Nástup pedagogických pracovníků, zahajovací porady Projekt OKAP projektová aktivita Seminář: Práce se vztahy ZŘTV, ZŘPV Tř. uč. 1. roč. 28.08-30.08. Komisionální

Více

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav

osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav JOSEFA PEKAŘE GYMNÁZIUM DR. osmi leté a čtyř leté studium Palackého 211 Mladá Boleslav WWW.PEKARGMB.CZ Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské

Více

Výuka cizích jazyků. Masarykově gymnáziu. Mgr. Radim Skočný

Výuka cizích jazyků. Masarykově gymnáziu. Mgr. Radim Skočný Výuka cizích jazyků na Masarykově gymnáziu Mgr. Radim Skočný Vyučované cizí jazyky Anglický jazyk Německý jazyk Francouzský jazyk Ruský jazyk seminárně-konverzační formou Španělský a čínský jazyk doplňkově

Více

VÝCHOVA K AKTIVNÍMU OBČANSTVÍ

VÝCHOVA K AKTIVNÍMU OBČANSTVÍ KONFERENCE VÝCHOVA K AKTIVNÍMU OBČANSTVÍ GOETHE INSTITUT / 10. PROSINCE 2015 KONCEPT Poskytnout prostor pro diskuzi o tématu aktivního zapojení mladých lidí do občanského a politického života v České republice.

Více

Kód programu: 1516/E. Projekt: Z lavice do louže. Vypracoval vedoucí projektu: Mgr. Theimer Josef

Kód programu: 1516/E. Projekt: Z lavice do louže. Vypracoval vedoucí projektu: Mgr. Theimer Josef Závěrečná zpráva dotačního programu na podporu školních projektů v oblasti environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty ve školách a školských zařízeních pro školní rok 2015/2016 Kód programu: 1516/E

Více

Jeden svět je největší dokumentární filmový festival s lidskoprávní tematikou na světě a jeden z největších dokumentárních festivalů v Evropě.

Jeden svět je největší dokumentární filmový festival s lidskoprávní tematikou na světě a jeden z největších dokumentárních festivalů v Evropě. Jeden svět je největší dokumentární filmový festival s lidskoprávní tematikou na světě a jeden z největších dokumentárních festivalů v Evropě. Koná se v Praze a dalších 36 českých městech, a v Bruselu.

Více

Pódiová vystoupení a videoprojekce

Pódiová vystoupení a videoprojekce Schola Pragensis 2011 16. ročník výstavy SCHOLA PRAGENSIS 2011 Hlavní město Praha a odbor školství, mládeže a tělovýchovy Magistrátu hlavního města Prahy si Vás dovolují pozvat na 16. ročník přehlídky

Více

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude

Probíhá příprava kompletní dokumentace k výzvě č. 1 z Programu rozvoje venkova, která bude Příloha č. 1 Zprávy o plnění ISg Opatření 1.1.1 (fiche): Podpora zemědělského podnikání Výzva bude dle zájmu vyhlášena opakovaně. Opatření 1.1.2 (fiche): Podpora zpracování zemědělských produktů Výzva

Více

ZÁŘÍ 2013. Logická olympiáda

ZÁŘÍ 2013. Logická olympiáda ZÁŘÍ 2013 1. 9. Ne 2. 9. Po Slavnostní zahájení školního roku 9.00 u dominikánů 3. 9. Út Projektový týden 4. 9. St Projektový týden 5. 9. Čt Projektový týden 6. 9. Pá Projektový týden 7. 9. So DS 8. 9.

Více

TÝDEN NA SEVERU 31. ŘÍJNA 2006 str. 2

TÝDEN NA SEVERU 31. ŘÍJNA 2006 str. 2 Naše základní škola je již druhým rokem zapojena do projektu Comenius Čteme a učíme se spolu s evropskými dětmi. Práce školy nezůstala bez povšimnutí médií. Nestihli jste nějaká vydání? Přinášíme přehled

Více

Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace PREVENTIVNÍ PROGRAM září 2015 červen 2016 Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Realizátor:

Více

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě

Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě Závěr seriálu Prezentace středních škol a zaměstnavatelů přinesl výsledky ocenění Firma škole a Škola firmě HRADEC KRÁLOVÉ 3. 4. 11. 2017 V Královéhradeckém Kongresovém centru Aldis vyvrcholila série veletrhů

Více

Vyhodnocení činnosti Výboru pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017

Vyhodnocení činnosti Výboru pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017 Vyhodnocení činnosti Výboru pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva Ústeckého kraje za rok 2017 Výbor pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Zastupitelstva

Více

Pořadové číslo: 7. Téma Stručná anotace Počet h o d

Pořadové číslo: 7. Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 7 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce základů společenských věd 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu

Více

Podještědské gymnázium, s.r.o., Liberec, Sokolovská 328. Oddíl A IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Školní vzdělávací program STUDENT

Podještědské gymnázium, s.r.o., Liberec, Sokolovská 328. Oddíl A IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Školní vzdělávací program STUDENT Podještědské gymnázium, s.r.o., Liberec, Sokolovská 328 Oddíl A IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Školní vzdělávací program STUDENT Motto: i my, kteří jsme pojali úmysl v tomto městě zřídit vzornou školu, musíme se

Více

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2018/2019 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 (nové) ředitel 565 301 544 (nové) E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení:

Více

MĚSTO CHEB Odbor sociálních věcí a zdravotnictví

MĚSTO CHEB Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Materiál č: 37/2016 MĚSTO CHEB Odbor sociálních věcí a zdravotnictví Zpráva pro zasedání Zastupitelstva města Chebu konané dne 18.02.2016 Žádost o dotaci z rozpočtu města Chebu na rok 2016 NOVÉ ČESKO,

Více

Organizace školního roku 2013/2014. Termínový kalendář pro studenty. Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9:

Organizace školního roku 2013/2014. Termínový kalendář pro studenty. Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9: Organizace školního roku 2013/2014 Termínový kalendář pro studenty 1. pololetí Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9:30 2.9.2013 Logická olympiáda registrace soutěžících 1.8.-30.9.2013 Podzimní

Více

Vyhlášení rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích ve školním roce 2015/2016 Excelence základních škol 2016

Vyhlášení rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích ve školním roce 2015/2016 Excelence základních škol 2016 Vyhlášení rozvojového programu Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích ve školním roce 2015/2016 Excelence základních škol 2016 ze dne 8. prosince 2015, č. j. MSMT 42 971/2015-2 Na základě ustanovení

Více

Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU

Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU Harmonogram Evropského dne 8. 00 hodin 8. 15 11. 30 11. 45 13. 00 13. 30 15. 00 15. 00 slavnostní

Více

Zpravodaj školy - jaro 2019

Zpravodaj školy - jaro 2019 Zpravodaj školy - jaro 2019 V hodnocení školy Ministerstvem školství v programu Excelence výsledky v soutěžích středních škol v roce 2017-2018 jsme získali 9,5 bodů (v 2016-2017 jsme získali 9,02 bodů).

Více

Gymnázium Thomase Manna. přijímací řízení 2017 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

Gymnázium Thomase Manna. přijímací řízení 2017 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Gymnázium Thomase Manna přijímací řízení 2017 DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Zůstat na základní škole? Jít na víceleté gymnázium? Jakou školu vybrat? Co pro to udělat? atd. atd. LIDÉ Mgr. Zuzana Svobodová, Ph.D.

Více

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A

Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Ve školním kole dějepisné soutěže zvítězily studentky ze třídy 5. A Dne 15. března 2017 proběhlo za účasti 17 studentů sdružených do 6 týmů školní kolo Dějepisné soutěže gymnázií ČR a SR. Tato dějepisná

Více

Pořadové číslo: 6. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce chemie

Pořadové číslo: 6. 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce chemie Pořadové číslo: 6 1. Název vzdělávacího programu: Počítač ve výuce chemie 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z modulu SIPVZ a rozšiřuje

Více

HUDEBNÍ ZAMĚŘENÍ (79-41-K/81): (hudební třída s osmiletým studijním cyklem)

HUDEBNÍ ZAMĚŘENÍ (79-41-K/81): (hudební třída s osmiletým studijním cyklem) HUDEBNÍ ZAMĚŘENÍ (79-41-K/81): (hudební třída s osmiletým studijním cyklem) OBECNÉ INFORMACE: Koncepce tohoto studia jevytvořena ve spolupráci Gymnázia Jana Nerudy, Hudební školy hl. města Prahy a pedagogů

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Minimální preventivní program na šk. rok 2008/2009

Minimální preventivní program na šk. rok 2008/2009 Wichterlovo gymnázium, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Čs. exilu 669, 708 00 Ostrava-Poruba Web: www.gym669ova.cz E-mail: reditel@gym669ova.cz sekretariat@gym669ova.cz Tel., fax: +420 596 910 135

Více

Pořadové číslo: 7. 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol

Pořadové číslo: 7. 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol Pořadové číslo: 7 1. Název vzdělávacího programu: Didaktická technika se zaměřením na vedoucí pracovníky škol 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah

Více

Rada vyslovila uznání a poděkování

Rada vyslovila uznání a poděkování Vzdělávání: Rada vyslovila uznání a poděkování Nenuď se doma nebo někde na ulici!!! Rada města Bruntálu v úterý 22. listopadu vyslovila uznání a poděkování řediteli, pedagogickému sboru a nepedagogickým

Více

Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo

Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo Civipolis, o.p.s. Výroční zpráva za rok 2013 Úvodní slovo Obecně prospěšná společnost vznikla na konci roku 2011 s cílem oživovat a otevírat veřejný prostor. Odtud také náš slogan Otevíráme veřejný prostor,

Více

Zpráva z pracovní cesty

Zpráva z pracovní cesty Zpráva z pracovní cesty Projekt: Erasmus +, 2015-1-CZ01-KA219-013831_1 Datum: 6. 2. 10. 2. 2017 Místo: Obchodní akademie, SOŠ a JŠ Hradec Králové Název akce: mezinárodní vzdělávací aktivita v Česku V týdnu

Více

Úvod. Rozchodník, o. s. vznikl , podle platného zákona číslo 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů.

Úvod. Rozchodník, o. s. vznikl , podle platného zákona číslo 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. Výroční zpráva 2015 Obsah Úvod 2 Informace o organizaci 3 Akce pro děti, žáky a studenty 4 Akce veřejnost 6 Koordinace programu Ekoškola v Moravskoslezském kraji 7 Poděkování 8 2 Úvod Rozchodník, o. s.

Více

Zápis ze schůze Shromáždění Spolku konané dne

Zápis ze schůze Shromáždění Spolku konané dne Sdružení rodičů a přátel školy při Gymnáziu Jana Palacha Mělník,z.s. IČO: 01496069, se sídlem Pod Vrchem 3421, Mělník 276 01 Zápis ze schůze Shromáždění Spolku konané dne 15. 11. 2017 Přítomni: pp. Semelková,

Více

ERASMUS+ školní vzdělávání. Vzděláváme s podporou digitálních technologií Jana Votrubová

ERASMUS+ školní vzdělávání. Vzděláváme s podporou digitálních technologií Jana Votrubová ERASMUS+ školní vzdělávání Vzděláváme s podporou digitálních technologií 28. 11. 2017 Jana Votrubová ERASMUS+ vzdělávací program Evropské unie pro období 2014 2020 administrován Domem zahraniční spolupráce

Více

Deutsch? Ja,natürlich. Němčina? Ano, samozřejmě

Deutsch? Ja,natürlich. Němčina? Ano, samozřejmě Deutsch? Ja,natürlich Němčina? Ano, samozřejmě Co v této prezentaci najdete 1. Spolupráce s partnerskými školami 2. Možnost studovat rok v Německu - Euregio-Gastschuljahr 3. Zahraniční exkurze 4. Soutěže

Více

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání

Z á p i s. K bodu 1 Zahájení a schválení závazného programu jednání, volba ověřovatele zápisu a schválení účasti hostů na jednání Z á p i s z 10. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 16. ledna 2014 od 14:00 hodin v zasedací místnosti Karla Poláčka 9-P1.905 Krajského

Více

EVVO v Moravskoslezském kraji. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje.

EVVO v Moravskoslezském kraji. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje. Školy a školská zařízení patří k základním pilířům systému EVVO na území Moravskoslezského kraje. Jak Moravskoslezský kraj podporuje EVVO ve školách a školských zařízeních Kraj zahrnuje oblast EVVO do

Více

2 Charakteristika školy

2 Charakteristika školy 2 Charakteristika školy 2.1 Velikost školy Škola Klvaňovo gymnázium a střední zdravotnická škola vznikla 1. 1. 2012 sloučením Klvaňova gymnázia se Střední odbornou školou zdravotnickou a sociální, Kyjov

Více

Učební plán. Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem. Celkový počet hodin

Učební plán. Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem. Celkový počet hodin Učební plán Vzdělávací program: 79-41-K/81 Gymnázium Forma studia: osmileté denní studium Nižší stupeň gymnázia Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem Český jazyk a literatura 4 4 4 4 16 Anglický jazyk

Více

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou:

V pondělí 3. října 2016 Karel IV. očima dětí Výherci v kategorii jednotlivců jsou: Výherci v kategorii kolektivů jsou: V pondělí 3. října 2016 v 11 hodin proběhlo v Galerii výtvarného umění v Havlíčkově Brodě slavnostní vyhlášení výherců výtvarné soutěže Karel IV. očima dětí. A zároveň byla tak zahájena výstava k této

Více

Obsah vzdělávání se řídí dle platné legislativy rámcovými vzdělávacími programy Dopravní výchova je v nich obsažena, kontroluje ČŠI Rámcové

Obsah vzdělávání se řídí dle platné legislativy rámcovými vzdělávacími programy Dopravní výchova je v nich obsažena, kontroluje ČŠI Rámcové MŠMT Obsah vzdělávání se řídí dle platné legislativy rámcovými vzdělávacími programy Dopravní výchova je v nich obsažena, kontroluje ČŠI Rámcové vzdělávací programy jsou závazné pro výši finančních prostředků,

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 Ředitelka školy Mgr. Romana Studýnková podá ucelenou informaci o studiu na Gymnáziu Jana Blahoslava a Střední pedagogické škole

Více

Výroční zpráva 2012/2013

Výroční zpráva 2012/2013 Výroční zpráva 2012/2013 Obecně prospěšné společnosti při Gymnáziu Aloise Jiráska, Litomyšl 1 O B E C N Ě P R O S P Ě Š N Á S P O L E Č N O S T P Ř I G Y M N Á Z I U A L O I S E J I R Á S K A, L I T O

Více

12.prosince :00. Schůzka pro rodiče žáků vycházejících ze ZŠ

12.prosince :00. Schůzka pro rodiče žáků vycházejících ze ZŠ 12.prosince 2018 16:00 Schůzka pro rodiče žáků vycházejících ze ZŠ Počet přihlášek Uchazeč může do prvního kola přijímacího řízení podat 2 přihlášky ( 2 obory vzdělání) lze podat 2 přihlášky na jednu SŠ,

Více

Espediente. středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. profesionalita s lidským přístupem.

Espediente. středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA. profesionalita s lidským přístupem. Espediente středisko pro prevenci, poradenství a pomoc, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 profesionalita s lidským přístupem www.espediente.cz Kontaktní údaje Název organizace: ESPEDIENTE - středisko pro prevenci,

Více

Téma Stručná anotace Počet h o d

Téma Stručná anotace Počet h o d Pořadové číslo: 16 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Základy společenských věd 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 872/2009-A. Gymnázium, Praha 10, Omská 1300. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 872/2009-A. Gymnázium, Praha 10, Omská 1300. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI 872/2009-A Název školy: Gymnázium, Praha 10, Omská 1300 Adresa: Omská 1300, 100 00 Praha 10 Identifikátor: 600006646 IČ: 63109026 Místo

Více

GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK 16. 22. listopadu 2015. Nabídka partnerství

GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK 16. 22. listopadu 2015. Nabídka partnerství GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK 16. 22. listopadu 2015 Nabídka partnerství Využijte k propagaci služeb a produktů tu největší událost pro podnikatele, firmy, startupy a inovace v Česke republice a ve světě,

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe

Ekologické aktivity, exkurze, praxe Ekologické aktivity, exkurze, praxe 10. 9. Kvinta, sexta, 3. ročník návštěva výstavy Ligy proti rakovině Každý svého zdraví strůjcem Mgr. M. Šverma 10. 10. Porada k projektu ENERSOL 2014 - RNDr. H. Pokorná,

Více

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci

Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci Vítejte u prezentace akce Ne moc médií Hana Hančová 2007 Projekt ASP UNESCO Člov lověk a média dia GVN v rámci projektu škol ASP UNESCO Člověk a média navázalo

Více

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia.

Ve školním roce 2019/2020 bude otevřena jedna třída (30 žáků) osmiletého studia a jedna třída (30 žáků) čtyřletého studia. Adresa: Sokolovská 235/27, 594 01 Velké Meziříčí Telefon: ústředna 565 301 541 ředitel 565 301 544 E-mail: www stránky: skola@gvm.cz http://www.gvm.cz IZO: 102 943 508 Identifikátor zařízení: 600 015 866

Více

Gymnázium Pelhřimov se představuje

Gymnázium Pelhřimov se představuje Gymnázium Pelhřimov se představuje Směr jazykový (jazyky na filosofických fakultách, učitelství ) - až 14 hodin výuky ve dvou (nebo třech) cizích jazycích týdně a matematiky ve 4. ročníku pouze 2 hodiny,

Více

Pořadové číslo: 9. 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop 1. stupeň ZŠ

Pořadové číslo: 9. 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop 1. stupeň ZŠ Pořadové číslo: 9 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop 1. stupeň ZŠ 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti metodického

Více

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013

Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Matematické soutěže ve školním roce 2012/2013 Naše škola se v letošním školním roce 2012/2013 přihlásila ke třem matematickým soutěžím: - Matematická olympiáda (zkr. MO) - Pythagoriáda - Matematický klokan

Více

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom

Ekologické aktivity, exkurze, praxe. EKO GYMNÁZIUM Praha má svůj mírový strom Ekologické aktivity, exkurze, praxe 2. 9. Prima až 4. ročník program Ornity Desatero sov 8. 10. Exkurze do Botanické zahrady, septima - Ing. Mgr. H. Kadlecová 9. 10. Porada k projektu ENERSOL 2015 - RNDr.

Více

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje

Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium, Plzeň, Táborská 28 se představuje Sportovní gymnázium Plzeň Sportovní gymnázium je státní škola. Nabízí sportovně talentovaným žákům studium podle učebních plánů gymnázia a současně

Více

KRITÉRIA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠK. R. 2016/17

KRITÉRIA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠK. R. 2016/17 KRITÉRIA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠK. R. 2016/17 A. ČTYŘLETÉ STUDIUM obor 79-41-K/41 V přijímacím řízení bude možno získat nejvýše 10 bodů, z toho: a) za prospěch na základní škole max. 2 bodů b) za přijímací

Více

Minimální preventivní program na šk. rok 2016/2017

Minimální preventivní program na šk. rok 2016/2017 Wichterlovo gymnázium, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Čs. exilu 669, 708 00 Ostrava-Poruba tel. +420 596 912 567, fax +420 596 910 135, mob. +420 775 997 669 reditel@wigym.cz, sekretariat@wigym.cz

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Občanské sdružení PANT Občanské sdružení PANT Nábřežní 1272/2a, 725 25 Polanka nad Odrou IČ: 22667393, DIČ: CZ22667393 Tel.: +420 602 764 931, email: info@pant.cz Bank. spojení:

Více

Organizační řád soutěže Evropa ve škole

Organizační řád soutěže Evropa ve škole Č.j.: MSMT 32357/2014-1 Organizační řád soutěže Evropa ve škole Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v souladu s 3 odst. 5 vyhlášky č. 55/2005 Sb., o podmínkách organizace a financování soutěží

Více

Mgr. Lenka Nováková Mgr. Jaroslav Milfait Mgr. Stanislav Srba 9. Odborný garant: Mgr. Jan Žídek 10. Materiální a technické zabezpečení:

Mgr. Lenka Nováková Mgr. Jaroslav Milfait Mgr. Stanislav Srba 9. Odborný garant: Mgr. Jan Žídek 10. Materiální a technické zabezpečení: Pořadové číslo: 2 1. Název vzdělávacího programu: Metodický workshop Zeměpis 2. Obsah - podrobný přehled témat výuky a jejich anotace včetně dílčí hodinové dotace: Obsah vychází z činnosti metodického

Více

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů.

9 BĚCHOVICEB ROK 2002/2003. Zpráva je vypracována na základě 17 g Zákona 564/90 Sb. Ve znění pozdějších předpisů a obsahuje listů. ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA BĚCHOVICE Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ PRAHAP 9 BĚCHOVICEB ZA ŠKOLNÍ ROK ROK 2002/2003 Zpráva je vypracována

Více

Multikulturalismus, extremismus a moderní dějiny výchově k občanství

Multikulturalismus, extremismus a moderní dějiny výchově k občanství Katedra společenských věd PdF UP v Olomouci za podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Velvyslanectví Spojených států amerických v Praze, Olomouckého kraje, Olomouckého centra otevřeného

Více

Významné akce NIDV do konce roku 2014

Významné akce NIDV do konce roku 2014 Významné akce NIDV do konce roku Významné akce NIDV do konce roku Název akce Kulatý stůl k uznávání neformálního vzdělávání Motivační setkání vyučujících němčiny, francouzštiny a ruštiny XV. ročník Motivační

Více

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64 Gymnázium, České Budějovice, Česká 64 PROGRAM DNE OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Informace o gymnáziu a přijímacích zkouškách Informace od zástupců společnosti SCIO (čítárna v půdní vestavbě č. dveří 325) Bohatý program

Více

Spolek rodičů při gymnáziu v Brandýse nad Labem Identifikační číslo (IČO):

Spolek rodičů při gymnáziu v Brandýse nad Labem Identifikační číslo (IČO): Spolek rodičů při gymnáziu v Brandýse nad Labem Identifikační číslo (IČO): 02309700 Zápis z jednání Výboru Spolku rodičů Ze dne: 14. 11. 2017 Místo: Gymnázium J. S. Machara Čas: 18:00 19.30 Vedení jednání:

Více