Příprava t iskárny k 3D tisku. 3D tisk RapMan 3.1. Ing. Richard Němec, 2012

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příprava t iskárny k 3D tisku. 3D tisk RapMan 3.1. Ing. Richard Němec, 2012"

Transkript

1 Příprava t iskárny k 3D tisku 3D tisk RapMan 3.1 Ing. Richard Němec, 2012

2 1. Napájení 3D tiskárny RapMan 3.1 a bezpečnost Tiskárna RapMan 3.1 je napájena z elektrorozvodné sítě 230V prostřednictvím adapteru 230/12V 60VA s dvojitou izolací. Z hlediska úrazu elektrickým proudem se jedná se o bezpečné zařízení SELV. Na nekrytých kontaktech zařízení (ovládací panel, koncové spínače atd.) je napětí maximálně 12V. K elektrické síti je zařízení připojeno standardním PC napájecím kabelem. Funkce adapteru je indikována zelenou kontrolní diodou. Adapter 230/12V se za chodu mírně zahřívá, musí ležet volně na stole, nesmí být ničím zakryt (přístup vzduchu k jeho chlazení), nesmí ležet na podlaze či na koberci. Zařízení nesmějí žáci samostatně zapojovat do sítě, zařízení zapojí dozírající pověřená osoba. Po ukončení práce musí být adapter odpojen od elektrorozvodné sítě. Zařízení nesmí zůstat zapnuté bez dozoru.

3 2. Teplota tiskové trysky a bezpečnost práce Tiskárna RapMan 3.1 je napájena z elektrorozvodné sítě 230V prostřednictvím adapteru 230/12V 60VA s dvojitou izolací. Z hlediska úrazu elektrickým proudem se jedná se o bezpečné zařízení SELV. Na nekrytých kontaktech zařízení (ovládací panel, koncové spínače atd.) je napětí maximálně 12V. K elektrické síti je zařízení připojeno standardním PC napájecím kabelem. Funkce adapteru je indikována zelenou kontrolní diodou. Adapter 230/12V se za chodu mírně zahřívá, musí ležet volně na stole, nesmí být ničím zakryt (přístup vzduchu k jeho chlazení), nesmí ležet na podlaze či na koberci. Zařízení nesmějí žáci samostatně zapojovat do sítě, zařízení zapojí dozírající pověřená osoba. Po ukončení práce musí být adapter odpojen od elektrorozvodné sítě. Zařízení nesmí zůstat zapnuté bez dozoru.

4 3. Tiskový materiál PLA a jeho skladování Tiskárna RapMan 3.1 je konstruována pro použití tiskového materiálu PLA nebo ABS. Materiál PLA je přírodního původu, je to modifikovaný kukuřičný škrob. PLA je univerzální materiál vhodný pro všechna použití (při teplotě C). Materiál ABS má lepší mechanické vlastnosti, není však vhodný na silnostěnné modely a je asi o 50% dražší než PLA, zpracovává se při teplotách okolo Tiskový materiál PLA je třeba skladovat mino dosah slunečního záření, v suchu a pokud možno v uzavřeném obalu (původním PVC obalu), protože jinak velmi rychle degraduje a křehne. Struna se potom láme a praská. Zlomení struny v průběhu tisku znamená znehodnocení výrobku. Po ukončení tisku je třeba strunu vysunou z trysky a strunu řádně uložit.

5 4. Zavedení struny (tiskového materiálu) do tiskárny RapMan 3.1 Bezprostředně před zahájením tisku je třeba do tiskové hlavy tiskárny RapMan zavést tiskovou strunu. Zvolenou strunu nasadíme na odvíjecí stojánek, strunu provlečeme otvory vodítek nasazených na žebrované ochranné hadici přívodů tiskové hlavy viz obrázek. Konec struny zařízneme (pokud konec zůstal od předchozího použití zdeformovaný teplem) a nožem či jemným pilníkem konec struny zaoblíme (srazíme hranu) velmi vhodný je pro toto použití diamantový pilník na nehty. Zapneme tiskárnu, tiskovou hlavu nastavíme do výchozí pozice (v pravém předním rohu tiskové desky nad otvorem) provedeme pomoci funkce HOME TOOL HEAD z hlavního menu. O několik otáček uvolníme šrouby nastavení přítlaku podavače struny není třeba nástroje, šrouby mají hlavy opatřené plastovými rýhovanými ručními kolečky.

6 4. Zavedení struny (tiskového materiálu) do tiskárny RapMan 3.1 Tiskovou hlavu nyní ohřejeme na pracovní teplotu jinak bychom strunu do hlavy nemohli zasunout. Zvolíme funkci EXTRUDER CONTROL z hlavního menu ovládacího panelu. Teplotu tiskové hlavy můžeme ovládat v tomto režimu manuální kontroly tlačítky +Y a Y. Nastavíme teplotu 200 C (nastavujeme hodnoty v řádku E1, řádky E2 a E3 mají význam v případě, že je tiskárna vybavena druhou a třetí tiskovou hlavou pro vícebarevný tisk). Levá hodnota na řádku E1 zobrazuje aktuální teplotu hlavy, pokud za číslem vidíme hvězdičku, je hlava pávě vyhřívána, prostřední číslo zobrazuje požadovanou cílovou teplotu hlavy (200 C), poslední údaj udává počet otáček za minutu šroubu, který posouvá strunu. Dokud hlava nedosáhne požadované teploty, nelze z bezpečnostních důvodů posuv aktivovat mohlo by dojít k poškozeni tiskové hlavy.

7 4. Zavedení struny (tiskového materiálu) do tiskárny RapMan 3.1 Po dosažení požadované teploty tiskové hlavy spustíme motorek mechanismu posuvu struny posuv struny můžeme v režimu manuální kontroly ovládat tlačítky +X a -X v rozmezí od -90 do 90RPM (otáček za minutu). Kladná hodnota otáček znamená posun struny do tiskové hlavy, záporné hodnoty pak posun opačným směrem. Nastavíme hodnotu okolo 60RPM. Konec struny zasuneme do podávacího mechanismu a strunu mírně tlačíme směrem do hlavy, čekáme, až se struna chytne a mechanismus ji už dále posouvá sám. Přitáhneme rovnoměrně a s citem šrouby přítlačných pružin podavače struny (optimální hodnota je asi 1,5 až 2 otáčky od úplného utažení), pokud se při utahování posuv struny zastaví (a začne hlasitě rachotit), musíme rychle šrouby mírně povolit. Posuv struny ponecháme zapnutý a sledujeme pohyb struny.

8 4. Zavedení struny (tiskového materiálu) do tiskárny RapMan 3.1 Po vniknutí tiskové struny do tělesa vyhřívané trysky ve spodní části tiskové hlavy začne být z trysky vytlačován pramínek tiskového materiálu v polotekutém stavu. Nejdříve vyjde materiál, který v hlavě zůstal po předchozím tisku a také případné vzduchové bubliny. Až začne z trysky vycházet souvislý pramínek materiálu správné barvy, manuální režim ovládání tiskové hlavy ukončíme. Není třeba zastavovat posuv tiskového materiálu a snižovat teplotu, stačí ukončit manuální režim stiskem tlačítka ESC na ovládacím panelu. Po stisku ESC se posuv struny zastaví, teplota trysky se sníží na pohotovostní teplotu ( 130 C je implicitní nastavení) a tiskárna je připravena k tisku. Není vhodné tiskárnu ponechávat delší dobu (desítky minut) v pohotovostním režimu, značné tepelné namáhání snižuje životnost hlavy. Je nepřípustné ponechat tiskárnu v pohotovostním režimu bez dozoru!

9 5. Ukončení provozu (odstavení) tiskárny RapMan 3.1 Po ukončení tisku je třeba tiskárnu řádně odstavit. Zvolíme v menu funkci EXTRUDER CONTROL a nastavíme manuálně požadovanou teplotu trysky 200 C (pro materiál PLA) teplotu ovládáme tlačítky +Y a Y. Po dosažení požadované teploty trysky spustíme zpětný chod šroubu posuvu tiskové struny, nastavíme otáčky šroubu na -60RPM (otáčky podavače ovládáme tlačítky +X a X na ovládacím panelu), tisková struna je nyní vytahována z tělesa horké trysky. Můžeme s citem rukou strunu pomáhat vytáhnou. Po úplném vytažení struny z tiskové hlavy tiskárnu vypneme. Síťový napájecí zdroj tiskárny vytáhneme ze zásuvky, nesmí zůstat zapnutý bez dozoru. Strunu řádně uložíme musí být uložena v suchu (a nejlépe v původním obalu) a v temnu či alespoň mimo přímý dosah slunečního záření.

10 6. Kontrola a nastavení základní výšky tiskové hlavy Tisková hlava (ústí její trysky) se musí pohybovat ve správné výšce nad pracovní deskou, toto nastavení výrazně ovlivňuje správné přilnutí první vrstvy tisku k pracovní desce a tím upnutí výrobku. Nastavení základní výšky hlavy je třeba před zahájením tisku alespoň vizuálně zkontrolovat, po delší odstávce, stěhování tiskárny, po opravě či seřizování ostatních ústrojí je nutné tuto výšku zkontrolovat pomocí měrky. Příliš malá či nulová výška hlavy způsobí poškození (popálení ) desky a případně i hlavy, příliš velká výška způsobuje obvykle separaci výrobku ještě před dokončením tisku a tím znehodnocení výrobku.

11 6. Kontrola a nastavení základní výšky tiskové hlavy Zapneme tiskárnu a z menu na ovládacím panelu zvolíme funkci Home tool head, po vykonání této funkce tiskárnu vypneme. Rukou opatrně posouváme tiskovou hlavou nad pracovní deskou a měrkou (kovová folie o tloušťce 0,15mm z příslušenství tiskárny či spárovou měrkou) kontrolujeme vůli mezi hlavou a deskou postupně v rozích desky, v polovině délky stran desky a uprostřed desky měrka by měla jít zasunout do mezery mezi tryskou a deskou s velmi mírným odporem. Ústí trysky musí být čisté! Pokud není vůle správná, upravíme polohu desky pomocí 3 seřizovacích šroubů M8 viz obrázek. Tato práce vyžaduje trpělivost. Šrouby utahujeme velmi opatrně, závit je v plastu!

12 7. Aktualizace firmware tiskárny RapMan 3.1 Firmware pro tiskárnu RapMan 3.1 je i po ukončení výroby tohoto typu nadále vyvíjen, verze firmware tiskárny je zobrazována na displeji ovládacího panelu v pohotovostním režimu. Zkontrolovat možnost aktualizace fw můžeme na stránkách výrobce ( existuje ale i další neoficiální firmware vyvíjený komunitou uživatelů. Firmware je distribuován v souboru ZIP, obsahuje vlastní fw soubor BfB RapMan single Vxxxxx.HEX, návod v pdf souboru (anglicky) a spustitelný soubor BfB Firmware Loader.exe (nic neinstaluje, pouze se spustí). K běhu tohoto programu je nezbytný.net Framework v2.0. Tiskárnu připojíme k PC USB kabelem A-B (obvyklý např. u tiskáren či scannerů) Tiskárnu připojujeme vypnutou.

13 7. Aktualizace firmware tiskárny RapMan 3.1 Zapneme PC, spustíme BfB Firmware Loader.exe (pokud je to možné, tak použijeme možnost Spustit jako správce) a počkáme na úspěšné spuštění programu. Ve stavovém okně Firmware Loaderu se objeví hláška Device not connected. Potom spustíme řídicí jednotku tiskárny v módu bootloaderu stiskneme a držíme na ovládacím panelu tiskárny tlačítko +Y a zapneme tiskárnu. Na displeji tiskárny se objeví hláška USB Bootloader, nyní můžeme tlačítko +Y pustit. Ve stavovém okně BfB Loaderu se objeví hlášení Device Attached (pokud se objeví unrecognised USB device attached, je třeba vypnout tiskárnu a postup opakovat).

14 7. Aktualizace firmware tiskárny RapMan 3.1 Pokud je spojení PC s tiskárnou navázáno, otevřeme soubor firmware (tlačítko Open Hex File ), proběhne kontrola integrity hex souboru, dále stiskneme tlačítko Erase Device (není to ale nezbytně nutné) a po úspěšném smazání flash paměti tiskárny zvolíme tlačítko Program/Verify a zařízení je naprogramováno a program verifikován. Pokud naprogramování proběhlo úspěšně, stisneme tlačítko Reset Device. Ukončíme BfB Loader a odpojíme USB kabel. Pokud použijeme nevhodný firmware a tiskárna nefunguje, můžeme postup opakovat s jiným firmware (např. při pokusech s upraveným či neoficiálním firmware). Pokud ale došlo i ke smazání bootloaderu v zařízení a nelze spustit tiskárnu v modu USB Bootloader, je nutno použít k nápravě speciální HW programátor, či vyměnit celou řídicí jednotku tiskárny. Konec úlohy

Příprava 3D tiskárny RapMan 3.1 k tisku a tisk modelu 3D tisk RapMan 3.1. Ing. Richard Němec, 2012

Příprava 3D tiskárny RapMan 3.1 k tisku a tisk modelu 3D tisk RapMan 3.1. Ing. Richard Němec, 2012 Příprava 3D tiskárny RapMan 3.1 k tisku a tisk modelu 3D tisk RapMan 3.1 Ing. Richard Němec, 2012 Zadání úlohy Na 3D tiskárně RapMan 3.1 vytiskněte model Rohatka_100, použijte NC kód vygenerovaný v programu

Více

Ovládání MZK Terminalu je jednoduché a intuitivní. Terminal se ovládá pěti tlačítky.

Ovládání MZK Terminalu je jednoduché a intuitivní. Terminal se ovládá pěti tlačítky. MZK terminal MZK terminal byl vyvinut nejen jako terminál k online zobrazování a ukládání telemetrických dat z modulu Twin k pozdější analýze, ale především jako víceúčelové zařízení, jehož funkce a možnosti

Více

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1

SPÍNACÍ HODINY. Nastavení hodin a předvolby. Obr. 1 SPÍNACÍ HODINY Při každém zapnutí startuje topení vždy na plný výkon a dále pak pracuje dle poslední nastavené teploty, pokud není tato dále měněna. Při zapnutí topení předvolbou je však funkce topení

Více

IPři výstupní kontrole stroje nebo při případné výměně řídící elektroniky je nutné

IPři výstupní kontrole stroje nebo při případné výměně řídící elektroniky je nutné DC30UD.wpd 1/6 POSTUP VÝMĚNY A SERVISNÍ REŽIM PRO PCB DX10, DC20 A DC30 1 POSTUP VÝMĚNY 1. Odklopit boční kryt prostoru cívky drátu a odšroubovat kryt elektroniky. Odšroubovat boční kryt stroje na druhé

Více

Návod k obsluze trenažéru

Návod k obsluze trenažéru Návod k obsluze trenažéru K ovládání trenažéru slouží kompaktní řídící systém, který je vybaven dvouřádkovým displejem a membránovou klávesnicí. Na klávesnici jsou klávesy : ENT + - - STOP nebo návrat

Více

SKLÁDAČKA PAPÍRU CFM 650. Návod k obsluze

SKLÁDAČKA PAPÍRU CFM 650. Návod k obsluze SKLÁDAČKA PAPÍRU CFM 650 Návod k obsluze OBSAH : 1) Popis stroje 2) Parametry 3) Pracovní režim automatické podávání papíru ruční podávání papíru 4) Druhy skladů, ovládání dorazů, nastavení perforovacích

Více

Návod k obsluze řídící jednotky TSC48-2

Návod k obsluze řídící jednotky TSC48-2 Návod k obsluze řídící jednotky TSC48-2 Obsah Stav po zapnutí... 3 Nabídka Menu... 4 Nastavení Zobrazení... 4 Nastavení Dimery... 5 Nastavení Krivky... 6 Nastaveni TSC... 7 Funkce v režimu Servis... 8

Více

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU

NÁVOD NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU VMS-02C05 INFORMACE Všechny informace v NÁVODU K OBSLUZE musí být pečlivě přečteny a prostudovány. Věnujte pozornost provozním normám a VAROVNÝM hlášením. Jejich nerespektování může vést k poškození zařízení

Více

Popis vývodů desek, jejich zapojování a spárování robota

Popis vývodů desek, jejich zapojování a spárování robota Popis vývodů desek, jejich zapojování a spárování robota ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Popis desky procesoru, LED, tlačítek

Více

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití

DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA Návod k použití DIGITÁLNÍ POKOJOVÝ TERMOSTAT AVANSA 2003 Návod k použití OBECNÁ UPOZORNĚNÍ Prostorový termostat AVANSA 2003 je vhodný pro ovládání většiny kotlů prodávaných v České republice. Může být snadno připojen

Více

Programovatelný převodník teploty z čidla Pt1000 na proudovou smyčku 4-20 ma Návod k použití

Programovatelný převodník teploty z čidla Pt1000 na proudovou smyčku 4-20 ma Návod k použití PŘEVODNÍK T4111 Programovatelný převodník teploty z čidla Pt1000 na proudovou smyčku 4-20 ma Návod k použití Návod na použití převodníku T4111 Převodník je určen pro měření teploty pomocí externí teplotní

Více

HARVIA XENIO COMBI. Řídící jednotka

HARVIA XENIO COMBI. Řídící jednotka HARVIA XENIO COMBI Řídící jednotka 1 Tyto pokyny k montáži a použití jsou určeny jak pro majitele nebo osobu zodpovědnou za provoz sauny, topných těles a řídicích jednotek, tak pro elektrotechnika zodpovědného

Více

DIACOM PLAZMOTRONIC MANUÁL

DIACOM PLAZMOTRONIC MANUÁL DIACOM PLAZMOTRONIC MANUÁL Přístroj «DIACOM PLASMOTRONIC» je konstrukčně nový výrobek řady DIACOM. Obchodní název PLASMOTRONIC Přepravní obal kufřík ( se zámkem ) POPIS PŘÍSTROJE: 1 Hlavní ovládací panel

Více

Spínací hodiny SHT15. Návod k použití AUDIC

Spínací hodiny SHT15. Návod k použití AUDIC Spínací hodiny SHT15 Návod k použití AUDIC Návod k použití pro uživatele 1 Ovládání Spínací hodiny ovládáme pomocí rezistivního dotykového displeje K obsluze můžeme použít přibalený stylus (dotykové pero)

Více

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 Obsah 1 Ovládání světel... 3 2 Klimatizace... 4 3 Otevírání oken... 5 4 Zapnutí audiovizuální techniky... 6 5 Režim Bílá tabule... 7 6 Připojovací panel... 9 7 Zvuk... 10

Více

KONTROLA A PLNĚNÍ KLIMATIZACE PROJEKT. M. ROČNÍK Téma Klimatizace

KONTROLA A PLNĚNÍ KLIMATIZACE PROJEKT. M. ROČNÍK Téma Klimatizace PROJEKT Inovace učebních pomůcek pro zvýšení uplatnitelnosti oborů automechanik a autoklempíř na trhu práce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Více

TOPNÝ PANEL ITA-KS NÁVOD NA POUŽITÍ

TOPNÝ PANEL ITA-KS NÁVOD NA POUŽITÍ TOPNÝ PANEL ITA-KS NÁVOD NA POUŽITÍ ! UPOZORNĚNÍ Montáže a jakékoliv zásahy do topného panelu smí provádět pouze kvalifikovaná osoba. Před zásahem nebo manipulací s topným panelem musí být odpojen od zdroje

Více

Kontrola a plnění klimatizace

Kontrola a plnění klimatizace Kontrola a plnění klimatizace Princip: Diagnostický přístroj odsaje z klimatizačního systému veškerou náplň, tj. chladivo i s olejem, a olej odloučí. Následně přístroj vyhodnotí množství oleje a chladiva.

Více

RTS-004 1500. Autonomní jednotka RTS pro bezkontaktní čipové karty a přívěsky. autorizovaný prodejce

RTS-004 1500. Autonomní jednotka RTS pro bezkontaktní čipové karty a přívěsky. autorizovaný prodejce RTS-004 1500 Autonomní jednotka RTS pro bezkontaktní čipové karty a přívěsky. autorizovaný prodejce Popis řídící jednotky: Řídící jednotka přístupového systému pro 1500 transpordérů, napájení 12-18Vss.,st.,

Více

SolarVenti. Comfort. Android Bluetooth Regulátor Návod k obsluze

SolarVenti. Comfort. Android Bluetooth Regulátor Návod k obsluze SolarVenti Comfort Android Bluetooth 4.0 - Regulátor Návod k obsluze SolarVenti Comfort Android Bluetooth 4.0 - Návod k obsluze Instalace Tato aplikace je pouze pro Android řídicí systém s Bluetooth verzí

Více

PocketHome R CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ VYTÁPĚNÍ VAŠEHO DOMU VIZUÁLNÍ PŘÍRUČKA K SW PRO PDA

PocketHome R CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ VYTÁPĚNÍ VAŠEHO DOMU VIZUÁLNÍ PŘÍRUČKA K SW PRO PDA ph_sw_pda_v1002:layout 1 10.12.2007 20:15 Page 1 PocketHome R CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ VYTÁPĚNÍ VAŠEHO DOMU VIZUÁLNÍ PŘÍRUČKA K SW PRO PDA Příslušenství k systému PocketHome Snadnější programování Komunikace

Více

11.26 Přijímač CENTRALIS RTS PR/PF

11.26 Přijímač CENTRALIS RTS PR/PF Úvodní upozornění Přezkoušení směru otáčení Po prvním připojení k síťovému napětí se přijímač CENTRALIS RTS PR/PF nachází ve speciálním režimu se sníženou citlivostí (dosah omezen na cca 0,5-1 m) a reaguje

Více

Skládačka papíru CFM 700

Skládačka papíru CFM 700 Návod k obsluze Skládačka papíru CFM 700 Obsah 1) Popis stroje... 2 2) Parametry... 3 Upozornění... 3 Informace pro instalaci a provoz... 4 3) Pracovní režim... 4 4) Druhy skladů, ovládání dorazů, nastavení

Více

Uživatelský návod - 1 -

Uživatelský návod - 1 - Uživatelský návod - 1 - Popis - 2 - Aplikace Gemie pro mobilní telefon Stáhněte si aplikaci podle typu vašeho mobilního telefonu: - Android Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gudsen.genie

Více

Příprava 3D tisku tvorba modelu v SolidWors 3D tisk model SolidWorks. Ing. Richard Němec, 2012

Příprava 3D tisku tvorba modelu v SolidWors 3D tisk model SolidWorks. Ing. Richard Němec, 2012 Příprava 3D tisku tvorba modelu v SolidWors 3D tisk model SolidWorks Ing. Richard Němec, 2012 Zadání úlohy Vymodelujte součást Rohatka_100 v SolidWorks, model uložte jako soubor součásti SolidWorks (Rohatka_100.SLDPRT)

Více

Návod k obsluze Řídící automat čerpací stanice odpadních vod S-3302

Návod k obsluze Řídící automat čerpací stanice odpadních vod S-3302 Návod k obsluze Řídící automat čerpací stanice odpadních vod S-3302 Řídící automat pro řízení čerpací stanice odpadních vod S-3302 ovládá čerpadlo čerpadla dle plovákových spínačů. Automat lze použít jak

Více

NÁVOD K OVLÁDÁNÍ PÁLÍCÍHO STROJE A ŘÍDÍCÍHO SYSTÉMU RIPAST 401

NÁVOD K OVLÁDÁNÍ PÁLÍCÍHO STROJE A ŘÍDÍCÍHO SYSTÉMU RIPAST 401 NÁVOD K OVLÁDÁNÍ PÁLÍCÍHO STROJE A ŘÍDÍCÍHO SYSTÉMU RIPAST 401 Start stroje Stroj se uvádí do provozu stisknutím talčítka START na ovládacím panelu. Po zapnutí stroje a načtení operačního systému se objeví

Více

Miniaturní osciloskop a datový záznamník

Miniaturní osciloskop a datový záznamník Miniaturní osciloskop a datový záznamník Stručná charakteristika: je panelový měřící přístroj s funkcemi osciloskopu a datového záznamníku. Vysoká měřící frekvence a vizualizace signálu v čase dovolují

Více

11.27 Centralis Uno RTS

11.27 Centralis Uno RTS Abyste mohli plně využít všech vlastností, které Vám nabízí řídicí jednotka Centralis Uno RTS, přečtěte si prosím pozorně následující návod k použití. Řídící jednotka s integrovaným přijímačem dálkového

Více

Programovatelný snímač relativní vlhkosti s výstupem 4-20 ma Návod k použití

Programovatelný snímač relativní vlhkosti s výstupem 4-20 ma Návod k použití SNÍMAČ T1110 Programovatelný snímač relativní vlhkosti s výstupem 4-20 ma Návod k použití Návod na použití snímače T1110 Snímač je určen pro měření relativní vlhkosti vzduchu bez příměsí agresivních látek.

Více

Základní parametry pětimístných digitálních číselníků SU1/5

Základní parametry pětimístných digitálních číselníků SU1/5 Základní parametry pětimístných digitálních číselníků SU1/5 Interní napájecí zdroj 230 / 12V DC, 1A. Výška číslic 100mm. Dvě barvy digitů: červeno-žlutá ( verze SU1/5CZ ), žluto-červená ( SU1/5ZLC ). Rozsah

Více

EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1

EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1 EUROSTER 506 návod k použití LOGITRON s.r.o. str 1 Euroster 506 1. ÚVOD Euroster regulátor 506 je navržen tak pro řízení systémů podlahového vytápění elektrického, vodního, plynového apod. Disponuje dvěmi

Více

Dvojnásobný převodník s frekvenčními vstupy a analogovými výstupy na DIN lištu RV-2F

Dvojnásobný převodník s frekvenčními vstupy a analogovými výstupy na DIN lištu RV-2F Popis: Převodníky jsou určeny pro převod frekvenčních signálů na lineární napěťové nebo proudové signály plně konfigurovatelné v rozsahu 0 10V nebo 0 20mA. Modul je umístěn v kompaktní krabičce pro montáž

Více

SVÁŘEČKA TERMOČLÁNKŮ SVAR2434

SVÁŘEČKA TERMOČLÁNKŮ SVAR2434 SVÁŘEČKA TERMOČLÁNKŮ SVAR2434 www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena shoda

Více

ŽALUZIOVÝ POHON J4 WT NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ

ŽALUZIOVÝ POHON J4 WT NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ ŽALUZIOVÝ POHON J4 WT NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ OBSAH 1 Všeobecné informace 3 1.1 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 1.2 Prohlášení o shodě 4 1.3 Technické údaje 4 2 Instalace 5 2.1 Montáž 5 2.1.1 Profil

Více

POPIS STROJE S500 CNC

POPIS STROJE S500 CNC Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 POPIS STROJE S500 CNC Technologické údaje: Točný průměr nad suportem Točný průměr nad ložem Průchozí otvor

Více

CHEAPTRONIC v1.0. 1) Drivery motorů

CHEAPTRONIC v1.0. 1) Drivery motorů CHEAPTRONIC v1.0 Při oživování elektroniky doporučujeme začátečníkům, nejprve vše zapojit na stole a až po úplném oživení elektroniku zamontovat do tiskárny. Zejména je důležité při oživování mít zapojená

Více

NÁVOD PLNIČKA CTR ASTRA ASTRA / ASTRA PLUS. ACI - Auto Components International, s.r.o. 1.7.2009

NÁVOD PLNIČKA CTR ASTRA ASTRA / ASTRA PLUS. ACI - Auto Components International, s.r.o. 1.7.2009 NÁVOD ASTRA / ASTRA PLUS 1.7.2009 PLNIČKA CTR ASTRA TECHNICKÉ PARAMETRY PRO ASTRA / ASTRA PLUS CHLADIVO: R134a jednotky ASTRA ASTRA Plus Příkon W 900 900 Váha bez chladiva Kg 68 74 Rozměry výška/hloubka/šířka

Více

UV osvitová jednotka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik.

UV osvitová jednotka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. UV osvitová jednotka Uživatelská příručka Veškeré kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. 1. Použití zařízení... 2 2. Umístění...

Více

CENTRÁLNÍ JEDNOTKA CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ PRO PODLAHOVÉ TOPENÍ

CENTRÁLNÍ JEDNOTKA CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ PRO PODLAHOVÉ TOPENÍ PT41-CJ CENTRÁLNÍ OVLÁDÁNÍ PRO PODLAHOVÉ TOPENÍ CENTRÁLNÍ JEDNOTKA Jednotka pro automatickou regulaci teploty místností, kde topným médiem je podlahové topení. V PT41-CJ se určuje typ regulace a teplotní

Více

Návod k elektronickému číselníku ZA3300 Základní parametry elektronického číselníku

Návod k elektronickému číselníku ZA3300 Základní parametry elektronického číselníku Návod k elektronickému číselníku ZA3300 Základní parametry elektronického číselníku Napájení 230V AC, interní napájecí zdroj. Výška číslic volitelná z RF ovladače v rozmezí od 7 do 15 cm. Barva číslic:

Více

KAMERA STALKER. Uživatelský manuál

KAMERA STALKER. Uživatelský manuál KAMERA STALKER Uživatelský manuál Popis tlačítek a kamery 1. Tlačítko RESET 5. Tlačítko MENU 9. Tlačítko LOCK 13. Mikrofon 2. Tlačítko UP 6. Tlačítko DOWN 10. USB 14. Infrared LED 3. Tlačítko MODE 7. Tlačítko

Více

Komfort, Boost 2 hodiny, Časovač 12 hodin, Časovač 24 hodin, Pohotovostní / proti zamrznutí, Uzamčení. Indikátory stavu termostatu

Komfort, Boost 2 hodiny, Časovač 12 hodin, Časovač 24 hodin, Pohotovostní / proti zamrznutí, Uzamčení. Indikátory stavu termostatu TECHNICKÉ PARAMETRY Produkt Elektronické ovládání pro koupelnové radiátory Použití Koupelnové radiátory Třída izolace Třídy I, II Úroveň IP IP44 Nastavení teploty Digitální Volitelný rozsah teploty 40

Více

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy

Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Modelová úloha Zabezpečení a správa budovy Zadání 1. Seznamte se s funkcemi modelu Zabezpečení a správa budovy. 2. Seznamte se s možnostmi programu GB 060 Control Panel. 3. Ověřte funkčnost bezpečnostního

Více

Návod pro demontáž a montáž terminálu TK6x

Návod pro demontáž a montáž terminálu TK6x Terminál TK60; TK62 Potřebné nářadí Malý plochý šroubovák (stačí i příborový nůž) Menší křížový šroubovák (PH1; > 80mm) Popis TK60; TK62 slouží ve stravovacích systémech jako terminál pro objednávání na

Více

Návod pro demontáž a montáž krytu Tango (terminálu, čtecí jednotky, nebo externí antény)

Návod pro demontáž a montáž krytu Tango (terminálu, čtecí jednotky, nebo externí antény) Mikroterminál nebo čtecí jednotka v krytu Tango Potřebné nářadí Malý plochý šroubovák Malý křížový šroubovák (PH0; > 80mm) Popis Kryt Tango je standardizovaný průmyslově obal, ve kterém je umístěna samotná

Více

KERN YKN-01 Verze 1.1 04/2014 CZ

KERN YKN-01 Verze 1.1 04/2014 CZ KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Návod k obsluze Jehličková mozaiková tiskárna Tel.: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com KERN

Více

ELEKTROTEPLO Kolín s.r.o.

ELEKTROTEPLO Kolín s.r.o. ELEKTROTEPLO Kolín s.r.o. PŘENOSNÁ SUŠÁRNA SVAŘOVACÍCH ELEKTROD PKS13 ELEKTROTEPLO Kolín s.r.o., Rybářská 56, 280 35 Kolín II tel.:321724628, 321720240 fax: 321722710 e-mail: elektroteplo@elektroteplo.cz

Více

Uživatelský manuál k obsluze řídící jednotky. Verze programu: MASTER 00.5 HMI 00.6 MASTER PELLET

Uživatelský manuál k obsluze řídící jednotky. Verze programu: MASTER 00.5 HMI 00.6 MASTER PELLET Uživatelský manuál k obsluze řídící jednotky Verze programu: MASTER 00.5 HMI 00.6 MASTER PELLET OBSAH OBSAH... - 2-1. ÚVOD... - 3-1.1. POPIS TLAČÍTEK REGULÁTORU... - 4-1.2. POPIS IKON REGULÁTORU... - 5-2.

Více

BASPELIN MRP Popis obsluhy indikační a řídicí jednotky MRP T2

BASPELIN MRP Popis obsluhy indikační a řídicí jednotky MRP T2 Baspelin, s.r.o. Hálkova 10 614 00 BRNO tel. + fax: 545 212 382 tel.: 545212614 e-mail: info@baspelin.cz http://www.baspelin.cz BASPELIN MRP Popis obsluhy indikační a řídicí jednotky MRP T2 květen 2004

Více

Mikromarz. NumGraph. Inteligentní číslicový měřič pro všeobecné použití. Stručná charakteristika:

Mikromarz. NumGraph. Inteligentní číslicový měřič pro všeobecné použití. Stručná charakteristika: Inteligentní číslicový měřič pro všeobecné použití Stručná charakteristika: je určen pro měření napětí v libovolně volitelném rozsahu. Měřená hodnota je zobrazována pomocí 2-místného LED displeje. Diferenční

Více

ADEX SL3.3 REGULÁTOR KOTLE VARIMATIK

ADEX SL3.3 REGULÁTOR KOTLE VARIMATIK KTR U Korečnice 1770 Uherský Brod 688 01 tel. 572 633 985 s.r.o. nav_sl33.doc Provedení: Skříňka na kotel ADEX SL3.3 REGULÁTOR KOTLE VARIMATIK Obr.1 Hmatník regulátoru ADEX SL-3.3 1. POPIS REGULÁTORU Regulátor

Více

Návod k ovladači ke sportovnímu panelu

Návod k ovladači ke sportovnímu panelu Návod k ovladači ke sportovnímu panelu 1. Start palmu (po zapnutí) Ikonka programu sportovního panelu Sport.prc Domeček tlačítko na vrácení do plochy ikonek Stylus zastrčené ovládací pero Zapínací tlačítko

Více

Digitální regulace s trafem

Digitální regulace s trafem Digitální regulace s trafem --- Instalační a bezpečnostní manuál regulátoru --- --- Model: DRT --- Obsah balení: 1) Digitální regulátor 1 ks 2) Napájecí trafo 1 ks 3) Konektory 2 ks Gratulejeme! Gratulujeme

Více

Evidence majetku a Windows 8

Evidence majetku a Windows 8 Evidence majetku a Windows 8 S novými počítači se u uživatelů objevuje operační systém Windows 8. Provoz programu Evidence majetku na takovém počítači je možná dvěma způsoby. A. Provoz evidence majetku

Více

František Hudek. červen ročník

František Hudek. červen ročník VY_32_INOVACE_FH17_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek červen 2013

Více

Digitální sekvenční indikátor přeřazení (Shift Light)

Digitální sekvenční indikátor přeřazení (Shift Light) Digitální sekvenční indikátor přeřazení (Shift Light) s optickou a zvukovou signalizací SL-03 (fw 1.3) Stručný popis zařízení Zařízení slouží pro indikaci dosažení nastavených otáček motoru, což snižuje

Více

Návod k obsluze ReklamniTechnologie s.r.o.

Návod k obsluze ReklamniTechnologie s.r.o. Návod k obsluze Blahopřejeme Vám k zakoupení tepelného lisu Secabo! Přečtěte si, prosím, pečlivě tento návod, abyste s lisem mohli začít bez problémů pracovat. Tento návod k obsluze lze reprodukovat jen

Více

CZ.1.07/1.1.14/01.0032 Inovace výuky v Písku a okolí 2012-2014. Pracovní list. Automatizační cvičení. Konfigurace inteligentní instalace Ego-n

CZ.1.07/1.1.14/01.0032 Inovace výuky v Písku a okolí 2012-2014. Pracovní list. Automatizační cvičení. Konfigurace inteligentní instalace Ego-n Pracovní list Automatizační cvičení Konfigurace inteligentní instalace Ego-n Stmívání - LCD ovladač Vypracoval žák Jméno, příjmení Datum vypracování Datum odevzdání SPŠ a VOŠ Písek, Karla Čapka 402, 397

Více

OBSAH. Návod k použití. Sestavení 3Dsimo KIT. První zapojení a oživení zařízení. Zavedení filamentu a jeho výměna

OBSAH. Návod k použití. Sestavení 3Dsimo KIT. První zapojení a oživení zařízení. Zavedení filamentu a jeho výměna MANUÁL OBSAH Návod k použití Sestavení 3Dsimo KIT První zapojení a oživení zařízení Zavedení filamentu a jeho výměna 4 6 18 22 NÁVOD K POUŽITÍ ٱٱ ٱٱ ٱٱ ٱٱ ٱٱ ٱٱ ٱٱ ٱٱ Do rukou se vám dostala stavebnice

Více

Uživatelský manuál CZ

Uživatelský manuál CZ Uživatelský manuál CZ Důležité upozornění:... 3 1. Tlačítka... 4 1.1 Dotykový panel... 4 1.2 POWER... 4 1.3 ESC... 4 1.4 Menu... 4 1.5 Hlasitost... 4 1.6 Sluchátka... 4 1.7 Video výstup... 4 1.8 TF karta...

Více

Instalační návod. Pokojový termostat EKRTW

Instalační návod. Pokojový termostat EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Obsah 1. Úvod...1 2. Instalace termostatu...2 3. Nastavení u v instalační nabídce...5 4. Technické parametry...9 1. Úvod Před spuštěním jednotky si tuto příručku

Více

Montážní návod - element 995 N (výška 985 a 820 mm)

Montážní návod - element 995 N (výška 985 a 820 mm) Montážní návod - element 995 N (výška 985 a 820 mm) A) Montážní element 995 N - element pro zazdění a předezdění řady 995 N se stavební výškou 985 mm a 820 mm a stavební šířkou 525 mm. Vhodný pro jednotlivou

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj.č.: 510703 EA-PS 3016-10B 510704 EA-PS 3016-40B 510705 EA-PS 3032-10B 510706 EA-PS 3065-03B 510707 EA-PS 3065-10B 510715 EA-PS 3016-20B 510716 EA-PS 3032-05B 510717 EA-PS

Více

Manuál Systém pro řízení výstražných signalizačních světel pro hasiče

Manuál Systém pro řízení výstražných signalizačních světel pro hasiče Manuál Systém pro řízení výstražných signalizačních světel pro hasiče Verze: v1.04 Ing. Stanislav Saska - 1 - Obsah: Úvod... 3 Bezpečnostní instrukce... 3 Bezpečnost práce a záruky výrobce... 3 Popis systému

Více

Digitální indikátor přeřazení

Digitální indikátor přeřazení Digitální indikátor přeřazení s optickou a zvukovou signalizací SL-02 (fw 2.0) Stručný popis zařízení Zařízení slouží pro indikaci překročení nastavených otáček motoru, což snižuje zátěž řidiče při řazení

Více

JRT-100 / JRT-200 BROŽURA POKOJOVÝ TERMOSTAT S VÝSTUPEM V / VYTÁPĚNÍ A CHLAZENÍ JRT-100 JRT-200

JRT-100 / JRT-200 BROŽURA POKOJOVÝ TERMOSTAT S VÝSTUPEM V / VYTÁPĚNÍ A CHLAZENÍ JRT-100 JRT-200 JRT-100 / JRT-200 JRT-100 JRT-200 BROŽURA POKOJOVÝ TERMOSTAT S VÝSTUPEM / VYTÁPĚÍ A CHAZEÍ JAGA POKOJOVÝ TERMOSTAT JRT-100 JRT-100 poskytuje spolehlivé a přesné ovládání teploty, je snadno programovatelný

Více

Uživatelská příručka. Marushka Photo. aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o.

Uživatelská příručka. Marushka Photo. aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o. Uživatelská příručka Marushka Photo aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o. Obsah: Návod k aplikaci MarushkaPhoto pro Android... 2 Návod k aplikaci MarushkaPhoto pro WindowsPhone... 6 Návod k aplikaci MarushkaPhoto

Více

Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků.

Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. Obr. 1: Sejměte lepící pásku. Obr. 2: Přišroubujte spodní rám. 1 2 Obr. 3: Odstraňte plastové pásky. Obr. 4 a 5:

Více

SERVISNÍ REŽIM A KALIBRACE ELEKTRONIKY SYNERGY

SERVISNÍ REŽIM A KALIBRACE ELEKTRONIKY SYNERGY Evidenční číslo: K-123-02 Stroj / podskupina: Řídící elektronika SYNERGY Počet stran: 5 Počet příloh: Kopie č.: Vypracoval: Kužel M. Kontroloval: Kolář R. Schválil: Slámová V. Ing. Podpis: Podpis: Podpis:

Více

1. Vkládání čísel a základní funkce DO

1. Vkládání čísel a základní funkce DO Bezdrátový radiofrekvenční ovladač s modře podsvícenou klávesnicí Dvouřádkový OLED 2 řádky x 12 znaků: napájecí adaptér 5V nebo USB. Displej ovladače se rozsvítí cca do vteřiny po zapnutí napájení 5V.

Více

Automatické ovládání sprchy SLS 01K SLS 01AK SLS 01TK SLS 02

Automatické ovládání sprchy SLS 01K SLS 01AK SLS 01TK SLS 02 Montážní návod Automatické ovládání sprchy SLS 0K SLS 0AK SLS 0TK SLS 0 Automatické ovládání sprch ZPĚT Vlastnosti: SLS 0K, SLS 0AK, SLS 0 - reaguje na vstup osoby do snímané zóny čidla okamžitým sepnutím

Více

REG10 návod k instalaci a použití 2.část Univerzální časovač a čítač AVC/ 02

REG10 návod k instalaci a použití 2.část Univerzální časovač a čítač AVC/ 02 Programovatelná řídící jednotka REG10 návod k instalaci a použití 2.část Univerzální časovač a čítač AVC/ 02 1 Obsah: 1. Obecný popis... 3 1.1 Popis programu... 3 1.2 Vstupní vyhodnocované hodnoty... 3

Více

Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová

Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová 1 Zapojení 2 3 Technické parametry 1. Popis SIDONE je postranní motor pro rolovací vrata se zabudovanou bezpečnostní

Více

Zapojení pohonu H30 R30 M30 a řídící jednotka H70 104AC Zjednodušený návod Kabely:

Zapojení pohonu H30 R30 M30 a řídící jednotka H70 104AC Zjednodušený návod Kabely: Zapojení pohonu H30 R30 M30 a řídící jednotka H70 104AC Zjednodušený návod Kabely: Instalace montážní desky dle obrázku FIG.1 A Hřeben B Kotevní deska Nastavení řídící jednotky: Řídící jednotku musíme

Více

SERVISNÍ POKYNY SEŘÍZENÍ PILOVÉHO PÁSU PÁSOVÉ PILY

SERVISNÍ POKYNY SEŘÍZENÍ PILOVÉHO PÁSU PÁSOVÉ PILY NÁVOD K OBSLUZE SERVISNÍ POKYNY SEŘÍZENÍ PILOVÉHO PÁSU PÁSOVÉ PILY PEGAS - GONDA s.r.o. Čs. armády 322, 683 01 Slavkov u Brna, tel./fax: 00420 544 221 125 E-mail: pegas@gonda.cz, www.pegas-gonda.cz 1.

Více

Postup stavby 3D tiskárny Rebel 2 Martin Čihák OK1UGA Díl třetí Oživení.

Postup stavby 3D tiskárny Rebel 2 Martin Čihák OK1UGA Díl třetí Oživení. Postup stavby 3D tiskárny Rebel 2 Martin Čihák OK1UGA Díl třetí Oživení. V tomto díle seriálu zprovozníme tiskárnu a SW vybavení potřebné pro její provoz. Budu popisovat instalaci na svém PC se systémem

Více

Programátor PICPGR3 pod Windows XP. Martin Kákona, Petr Borsodi, Milan Horkel

Programátor PICPGR3 pod Windows XP. Martin Kákona, Petr Borsodi, Milan Horkel Programátor PICPGR3 pod Windows XP Martin Kákona, Petr Borsodi, Milan Horkel Programátor PICPGR3 je možné úspěšně použít i s ovládacím programem WinPic pod operačním systémem Windows XP. Zde je návod,

Více

Aplikační návod AN OM2007 006 Upload firmware OMU 408UNI Ing. Jiří Antoš 12. 10. 2007

Aplikační návod AN OM2007 006 Upload firmware OMU 408UNI Ing. Jiří Antoš 12. 10. 2007 Pokud je potřeba aktualizovat firmware přístrojů OMU 408 lze použít následující postup, pomocí programu OM Link. S počítačem musí být přístroj propojen OML USB kabelem nebo standardním rozhranním RS232.

Více

1. Technické údaje. 2. Montáž a instalace NÁVOD K POUŽITÍ GPS V. Skupinová řídící jednotka. GPS V DC obj. č.

1. Technické údaje. 2. Montáž a instalace NÁVOD K POUŽITÍ GPS V. Skupinová řídící jednotka. GPS V DC obj. č. Skupinová řídící jednotka GPS 1020 24 V NÁVOD K POUŽITÍ Řídící jednotka GPS 1020 je určená k řízení skupiny SOMFY 24 V pohonů. Skupinu pohonů (řídící jednotku GPS 1020) můžete ovládat lokálním tlačítkem,

Více

9X Objednací box GRANDE BC40 9X Objednací box BIANCO BC40 (s tiskárnou)

9X Objednací box GRANDE BC40 9X Objednací box BIANCO BC40 (s tiskárnou) 9X0-025311 Objednací box GRANDE BC40 9X0-025331 Objednací box BIANCO BC40 (s tiskárnou) Popis Objednací box Grande, slouží ve stravovacích systémech k objednávání stravy na období. Obsahuje počítač s dotykovým

Více

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce VYSAVAČ 10030310 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Teplovzdušný ohřívač TO24

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Teplovzdušný ohřívač TO24 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ Teplovzdušný ohřívač TO24 POUČENÍ Zařízení je oprávněna používat pouze osoba, která se seznámila s tímto návodem k použití, je starší 18- ti let a způsobilá k ovládání ohřívače! OBSAH:

Více

ELEKTRICKÉ AUTÍČKO BMW X6 M

ELEKTRICKÉ AUTÍČKO BMW X6 M ELEKTRICKÉ AUTÍČKO BMW X6 M NÁVOD K SESTAVENÍ Upozornění: Fotonávod slouží ke snazšímu a správnému sestavení dětského elektrického vozítka. Některé uvedené funkce vozítka či typ dálkového ovládání v tomto

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Deska sběru dat Uživatelská příručka Vydání 2.1 Počet stran: 8 1 Obsah: 1 Úvod... 3 2 Obchodní informace... 3 2.1 Příslušenství... 3 2.2 Informace o výrobci... 3 3 Popis zařízení... 4 3.1 Popis funkce...

Více

Návody na montáž, obsluhu a údržbu

Návody na montáž, obsluhu a údržbu REGULÁTORY, OVLADAČE TD 457 (MM7592) NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Úvod Tento montážní návod slouží ke správnému nastavení časového modulu TD 457. Uvedený modul je určen k instalaci pod omítku

Více

Návod k obsluze ovládacího panelu KRAMER RC74DL v posluchárně CH1 a CH2

Návod k obsluze ovládacího panelu KRAMER RC74DL v posluchárně CH1 a CH2 Návod k obsluze ovládacího panelu KRAMER RC74DL v posluchárně CH1 a CH2 Tlačítkem POWER zapneme/vypneme *) celý systém. Zapne se projektor a sjede plátno. Počítač je potřeba zapnout ručně, stejně tak ovládání

Více

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch

Pokojový programovatelný termostat. Flame Touch Pokojový programovatelný termostat Flame Touch Pokojový termostat Flame Touch s intuitivním dotekovým ovládáním slouží k regulaci pokojové teploty na základě nastaveného programu nebo nastaveného topného

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Generátor impulsu GRIG2

Generátor impulsu GRIG2 Generátor impulsu GRIG2 GRIG2 je generátor definované délky proudového impulsu po stisku tlačítka. Generátor byl vyvinut na zakázku pro měření zdvihu jádra solenoidu u smontovaného vstřikovače Common Rail.

Více

Tenzometrické měřidlo

Tenzometrické měřidlo Tenzometrické měřidlo typ Tenz2345 www.aterm.cz 1 Obsah 1. ÚVOD... 3 2. OBECNÝ POPIS ZAŘÍZENÍ... 4 3. POPIS OBSLUHY ZAŘÍZENÍ... 4 4. KALIBRACE ZAŘÍZENÍ... 5 5. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ... 7 6. TECHNICKÉ PARAMETRY...

Více

CZ.1.07/1.1.14/01.0032 Inovace výuky v Písku a okolí 2012-2014. Pracovní list. Automatizační cvičení. Konfigurace inteligentní instalace Ego-n

CZ.1.07/1.1.14/01.0032 Inovace výuky v Písku a okolí 2012-2014. Pracovní list. Automatizační cvičení. Konfigurace inteligentní instalace Ego-n Pracovní list Automatizační cvičení Konfigurace inteligentní instalace Ego-n Stmívání zářivkového svítidla Vypracoval žák Jméno, příjmení Datum vypracování Datum odevzdání SPŠ a VOŠ Písek, Karla Čapka

Více

REGULÁTORY SMART DIAL

REGULÁTORY SMART DIAL REGULÁTORY SMART DIAL Bezdrátový ovladač NÁVODY NA MONTÁŽ, OBSLUHU A ÚDRŽBU 1. Popis Ovládací panel Smart Dial umožňuje bezdrátové nastavení teploty a otáček ventilátorů ve vzduchotechnických jednotkách

Více

Nerezový medomet - zvratný

Nerezový medomet - zvratný Záruka Nerezový medomet - zvratný Na nerezový medomet včetně regulace je poskytována záruka 24 měsíců od data prodeje. Záruka se nevztahuje na mechanické poškození způsobené vnější silou (např. rázem,

Více

Bodové svařovací stroje s kyvnými a lineárními rameny kva TECNA

Bodové svařovací stroje s kyvnými a lineárními rameny kva TECNA Bodové svařovací stroje s kyvnými a lineárními rameny 35 50 kva TECNA 4660 4668 Bodové svařovací stroje s kyvnými a lineárními rameny 35 50 kva Tecna bodové svářečky jsou konstruovány pro splnění všech

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový měřič spotřeby HA-104

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový měřič spotřeby HA-104 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový měřič spotřeby HA-104 Obsah balení 1) Hlavní jednotka 2) Bezdrátový vysílač + čidlo 3) USB mini / USB 2.0 kabel Popis produktu Zařízení slouží k bezdrátovému měření spotřeby

Více

SUV KAJENE NEW S 2.4G DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM. Návod k sestavení.

SUV KAJENE NEW S 2.4G DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM. Návod k sestavení. SUV KAJENE NEW S 2.4G DÁLKOVÝM OVLÁDÁNÍM Návod k sestavení www.bezvazbozi.cz Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. 1 2 Obr. 3-6: Oba motory nasaďte na

Více

NÁVOD K OBSLUZE SKARTOVACÍHO STROJE. Jaws S1

NÁVOD K OBSLUZE SKARTOVACÍHO STROJE. Jaws S1 NÁVOD K OBSLUZE SKARTOVACÍHO STROJE Jaws S1 1 1. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1.1. Při skartování vždy dbejte na to, aby nedošlo ke vtažení kravat, řetízků, vlasů a jiných visících předmětů do vstupního otvoru

Více

OD - 4H08 Rychlý návod

OD - 4H08 Rychlý návod OD - 4H08 Rychlý návod Na instalaci HDD a uvedení do provozu Rychlý návod 1 I. Instalace Instalace HDD a) Vložte a přišroubujte HDD do držáku jako na obrázku. b) Držák přišroubujte k základní desce DVR.

Více