Libraprint LIP. Sítotisková barva

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Libraprint LIP. Sítotisková barva"

Transkript

1 Strana: 1/5 Libraprint LIP Sítotisková barva Rozsah použití Barva Librapritt LIP je velmi univerzální ředidlová sítotisková barva, dodávaná v přímých i v rastrových odstínech a určená pro každodenní práce v grafických provozech. Pro vakuové tváření je vhodné použít vysoce pigmentované rastrové odstíny LIP 4x8. Potiskované materiály Následující materiály byly testovány a osvědčily se: plasty: samolepicí PVC folie, neměkčené PVC, měkčené PVC, polystyrén (PS), ABS, SAN, akrylové sklo (PMMA), PETG, polykarbonát (PC) další materiály: papír, lepenka, karton, dřevo Vzhledem k tomu, že uvedené potiskované materiály mohou vykazovat i v rámci jednoho druhu rozdílné vlastnosti vztažené na potiskovatelnost, jsou nezbytné předběžné pokusy s ohledem na účel použití. U měkčeného PVC může být obsah změkčovadel na povrchu podle stáří a kvality potiskovaného materiálu různý. Proto doporučujeme vždy před začátkem tisku vhodné testy a předčištění alkoholem nebo našim čističem na plachty PLR. Oblasti aplikace Libraprint LIP se velmi dobře hodí pro výrobu PVC samolepek, reklamních tabulí, tabulek, kroužkových vazeb, obalů na knihy, pásek a dalších popisek.pro dekorování PVC plachet nákladních automobilů doporučujeme použít naši speciální barvu Maraplan PL. Barvu LIP můžeme také zpracovávat stříkáním pistolí, přičemž je nutné provést vhodné předběžné zkoušky. Doporučujeme přefiltrování hotově naředěné barvy před použitím (přes síto 25 µm), jinak mohou na barvovém filmu vznikat bublinky. Vlastnosti Lesklá, středně krycí, rychle schnoucí, stohovatelná pružná, s mírným zápachem a velmi dobrou otevřeností síta. Tiskové vlastnosti Velmi dobrá otevřenost síta jak přímých tak rastrových odstínů, to znamená že zpracování barvy je velmi jednoduché a bezproblémové. Barvu LIP lze zpracovávat při ručním tisku, na poloautomatech i na automatických strojích. Při jednoduchých tiscích lze docílit rychlostí 1400 tisků/hod. Roztékavost barvy je taková, aby při zastavení stroje barva neprotékala sítem nebo u sklapovacích strojů rychle nestékala. Schnutí Fyzikálně rychle schnoucí, při 20 C na vzduchu je již po minutách přetiskovatelná, při 50 C v průběžné sušárně po sekundách je již stohovatelná. Při přetisku se zpomaluje rychlost sušení i stohovatelnost o asi 20 %. Při dobrém výkonu sušicího tunelu s dostatečným přívodem čerstvého vzduchu je možné snížit teplotu až na 40 C (aby nedocházelo k deformaci potiskovaného materiálu). Udané doby se mění podle potiskovaného materiálu, tloušťky barvového filmu, podmínek sušení a použitých pomocných prostředků. Pokud přidáme do barvy změkčovač WM 1 (2 5 %), rychlost schnutí se zpomalí.

2 Strana: 2/5 Stálost K výrobě barvy Libraprint LIP jsou použity podle odstínů pigmenty se střední až vysokou stálostí na světle (Blu wool stupeň 6-8). Tím je zaručena životnost jak čárových tak i rastrových odstínů při vertikálním umístění venku po dobu 2 let ve středoevropském klimatu. Předpokladem je správné zpracování a maximální přídavek 50 % laku a bílé barvy do základních odstínů. Celoplošné přelakování lakem LIP 910 prodlužuje dobu životnosti venku na 3 roky. V klimatických zonách s vyšším zatížením slunečním svitem (mezi 40 severní šířky a 40 jižní zeměpisné šířky) se stálost venku snižuje. Odolnost Po řádném proschnutí je barvový film stálý při stohování, odolný proti poškrábání a otěru a vhodný pro hluboké tažení - přímé odstíny (pozor na rastrové odstíny!). Barva LIP je přiměřeně chemicky odolná (20 dvojitých tahů proti alkoholu a dalším chemickým čističům, 5 dvojitých tahů proti benzinu Super bezolovnatý). Při použití, kde je požadována vyšší odolnost proti ředidlům a vícenásobných přetiscích (např. dvoustranné nálepky), nesmí být použit odstín LIP 922 světle žlutá (ani jako součást v míchaných recepturách). Vždy je třeba použít recepturu, v které je tento odstín nahrazen. Vyšší odolnost přímých barev proti otěru za sucha můžeme docílit přelakováním tiskovým lakem LIP 910. Pokud potřebujeme zvýšit chemickou odolnost, je možné přelakování lakem SR 910 nebo některým UV lakem. Kryvost Barevné odstíny barvy Libraprint LIP jsou velmi brilantní se střední kryvostí. Kryvost je možné zvýšit přidáním krycí pasty OP 170. Stupeň lesku Barva Libraprint LIP je lesklá s následujícími hodnotami lesku (úhel 60 ). Hodnota 100 je nejvyšší stupeň lesku, hodnota 1 je hluboký mat: přímé barvy: LIP 971: tiskový lak LIP 910: rastrové barvy: jednotek lesku jednotek lesku jednotek lesku jednotek lesku Vyššího stupně lesku docílíme přelakováním lakem LIP 910. Zápach Všechna ředidla a další pomocné prostředky použité v barvě LIP jsou jemná, pachově neutrální a mají co nejmenší označení nebezpečnosti. Tím je významně omezeno zatížení tiskárny zápachem ředidel. Sortiment Základní odstíny System Maracolor jsou součástí počítačového míchacího systému Marabu-ColorFormulator MCF a Marabu-ColorManager MCM. Všechny barevné odstíny jsou vzájemně libovolně míchatelné. Aby zůstaly zachovány speciální vlastnosti této barvy, není míchání s jinými druhy barev možné. Všechny použité pigmenty neobsahují v chemické struktuře jakékoliv těžké kovy podle normy DIN EN 71, díl 3, Bezpečnost hraček - Migrace určitých prvků. Proto mohou být všechny základní odstíny použity pro tisk hraček.

3 Strana: 3/5 Základní barevné odstíny LIP 920 citronová LIP 922 světle žlutá LIP 924 střední žlutá LIP 926 oranžová LIP 930 rumělka LIP 932 šarlatová LIP 934 karmínová LIP 936 magenta LIP 940 hnědá LIP 950 fialová LIP 952 ultramarín LIP 954 střední modrá LIP 956 brilantní modrá LIP 960 modrozelená LIP 962 trávově zelená LIP 970 bílá LIP 980 černá Všechny barevné odstíny jsou vzájemně libovolně míchatelné. Aby se zachovaly speciální vlastnosti této dvousložkové barvy, nelze ji míchat s jinými druhy barev. Z těchto 17 základních odstínů je možné podle míchacích receptur uvedených v software Marabu-ColorManager MCM 2.2 namíchat barevné odstíny barevného systému Marabu System 21, RAL a HKS a PANTONE. Žádný z použitých pigmentů neobsahuje podle chemické struktury těžké kovy podle DIN EN 71, díl 3, Bezpečnost hraček - Migrace určitých prvků. Tak je možné použít všechny základní odstíny pro potisk hraček. Další odstíny LIP 971 pružná bílá Tato velmi pružná bílá barva s nízkým leskem je vhodná pro hluboké tažení nebo tvarování a při tisku na samolepicí PVC fólie vykazuje podstatně menší sklon k točení okrajů a zmenšování než LIP 970. Rastrové EURO odstíny LIP 429 EURO-žlutá (Yellow) hustota 1,2-1,3 LIP 439 EURO-červená (Magenta) hustota 1,4-1,5 LIP 459 EURO-modrá (Cyan) hustota 1,4-1,5 LIP 489 rastrová černá hustota 1,9-2,0 Rastrové EURO odstíny hlubokotažné (s vyšší barevnou hustotou a vyšší stálostí na světle) LIP 428 EURO-žlutá (Yellow) hustota 1,5-1,6 LIP 438 EURO-červená (Magenta) hustota 1,8-1,9 LIP 458 EURO-modrá (Cyan) hustota 2,4-2,5 LIP 478 rastrová černá hustota 2,5-2,6 Uvedené hodnoty hustoty se vztahují na použitou tkaninu při naředění 10 %. Přidáním transparentní hmoty LIP 408 nebo LIP 409 je možné hustotu individuálně snížit. Zvýšení hustoty docílíme přidáním barevných koncentrátů pro rastrové barvy Euro yellow 429, Euro magenta 439, Euro cyan 459 nebo použitím hrubší sítoviny. Bronzi (k namíchání s tiskovým lakem LIP 910). Všechny odstíny bronzí jsou vyobrazeny na zvláštní barevnici pro bronzi. S 181 hliník (6:1) S 184 světle zlatá (4:1) S 182 plná světlá zlatá (4:1) S 186 měď (3:1) S 183 plná zlatá (4:1) S 190 hliník (odolný proti otěru, 8:1) Směsi bronzí nejsou skladovatelné a musí být zpracovány během 12 hodin. Vzhledem k chemické struktuře se snižuje zpracovatelnost barev namíchaných z odstínů světle zlatá S 184 a měď S 186 na asi jen 8 hodin. Bronzi vyrobené z práškových pigmentů se vždy otírají i za sucha, toto otírání lze snížit přelakováním lakem LIP 910.

4 Strana: 4/5 Vysoce lesklé bronzi Dále jsou k disposici 3 vysoce lesklé koncentráty bronzí, které lze použít k namíchání s pojivem LIP 910 (viz zvláštní technický list Vysoce lesklé bronzové koncentráty ). S 291 vysoce lesklé stříbro (5:1-10:1) S 292 vysoce lesklé plné světlé zlato (5:1-10:1) S 293 vysoce lesklé plné zlato (5:1-10:1) Vzhledem k malé velikosti pigmentu ve srovnání s bronzovými prášky je možné k docílení akceptovatelné ceny barvy pracovat i s jemnějšími tkaninami až Bronzové odstíny z koncentrátů se vyznačují velkou stálostí venku a malým otěrem za sucha. Všechny údaje v závorkách jsou pouze orientační a mohou být změněny podle kryvosti a ceny barvy. Poměry v závorkách znamenají směs pojiva pro bronzi LIP 910 k bronzovému prášku nebo koncentrátu, první číslo je množství pojiva LIP 910. Vzhledem k větší velikosti bronzových pigmentů doporučujeme sítovinu nebo nebo hrubší. Přídavné prostředky pojivo pro bronzi: LIP 910 transparentní hmota: LIP 409 transparentní hmota: LIP 408 tiskový lak: LIP 910 Pomocné prostředky ředidlo: UKV 2 stříkací ředidlo rychlé a jemné: PSV stříkací ředidlo: PSV zpomalovač: SV 5 pomalý zpomalovač: SV 10 zpomalovací pasta: VP (5-20 %) čistič: UR 3 matovací pasta: ABM (1-20 %) matovací prášek: MP (1-4%) změkčovač: WM 1 (2-5 %) zlepšovač tisku: ES (0,5-1 %) K nastavení viskozity pro tisk dostačuje obvykle přídavek 10-20% ředidla UKV 2. Při použití na polystyrén nebo jiné hmoty citlivé na korozi (trhání barvy) doporučujeme jemné ředidlo PSV. Pro zpomalení pro pomalý tisk se přidá do ředidla část zpomalovače (např. 50 %) SV 5 nebo ještě pomalejšího SV 10. Pro tisk zvláště jemných detailů doporučujeme kombinaci zpomalovačů SV 5 a SV 10 1:1 nebo použítí zpomalovací pasty VP (5-20 %) Dodatečné ředění barvy s obsahem zpomalovače by se mělo provádět již jen čistým ředidlem. Pro zpracování stříkáním je vhodné po vyzkoušení použít rychlé stříkací ředidlo PSV (30-40 %). Stupeň lesku barvy LIP lze snížit přídavkem matovací pasty ABM (1-20 %) nebo matovacího prášku MP (1-4 %) (u bílé LIP 970 max. 2 %) při současném snížení kryvosti. Použití změkčovače WM 1 (2-5 %) doporučujeme, má-li být vrstva barvy zvláště elastická. To je důležité u zvláště tenkých materiálů a materiálů, které mají sklon svinovat se nebo nesnímatelné samolepící fólie (jinak je možné, že by se hrany fólie zvedaly) a také v případě, že má být natisknutá barevná plocha řezána nebo vysekávána. Použití změkčovače WM 1 zpomaluje rychlost schnutí. Při potížích se smáčením povrchu barvou doporučujeme použití max. 1 % přípravku na zlepšení tisku ES s obsahem silikonu. Vyšší přídavek naopak může smáčení zhoršit a způsobit snížení přídržnosti při přetisku. Doporučujeme síta co nejdříve po použití očistit čističem UR 3.

5 Strana: 5/5 Tkaniny a šablony Mohou být použity všechny polyesterové tkaniny s vazbou PW 1:1, které jsou nabízeny na trhu. Jako šablonové materiály přichází v úvahu všechny výrobky stálé v rozpouštědlech. Vydatnost Jeden litr barvy LIP stačí obvykle na 70 m 2 tištěné plochy, při naředění 15 % a použití tkaniny Značení Pro barvu Libraprint LIP a její pomocné a přídavné prostředky jsou k dispozici aktuální listy bezpečnostních údajů podle směrnice EU 91/155, které informují o všech bezpečnostně relevantních údajích, včetně značení podle aktuálního nařízení o nebezpečných látkách a směrnic EU. Označení je uvedeno na etiketách. Doporučení Barva musí být před započetím tisku dobře promíchána. Důležitý pokyn Naše technologické poradenství slovem i písmem a předběžnými testy odpovídá dnešnímu stavu našich vědomostí a mělo by informovat o výrobcích a jejich použití. Nemá tedy význam zajištění určitých vlastností výrobků nebo jejich vhodnosti pro konkrétní účel použití a neosvobozuje tedy uživatele od nutnosti provést vlastní testy vhodnosti námi dodaných produktů pro předpokládaný postup a účel. Za volbu a vyzkoušení barvy pro konkrétní účel použití je odpovědný pouze uživatel. Pokud by však přece jen došlo k ručení, omezuje se na všechny škody, které nebyly způsobeny úmyslně nebo hrubou nedbalostí, na hodnotu námi dodaného a vámi použitého zboží.

Ultraglass UVGO. Vysoce lesklá, rychle se vytvrzující, vynikající stálost při mytí v myčce, vysoká odolnost proti čisticím louhům a chemikáliím.

Ultraglass UVGO. Vysoce lesklá, rychle se vytvrzující, vynikající stálost při mytí v myčce, vysoká odolnost proti čisticím louhům a chemikáliím. Strana: 1/5 Ultraglass UVGO Sítotisková barva vytvrzovaná ultrafialovým zářením Rozsah použití Ultraglasss UVGO je UV barva určená speciálně pro tisk na: Předupravené, za studena zušlechťované obalové

Více

Ultradisc UVOD. Sítotisková barva vytvrzovaná ultrafialovým zářením pro všechny formáty optických disků

Ultradisc UVOD. Sítotisková barva vytvrzovaná ultrafialovým zářením pro všechny formáty optických disků Strana: 1/5 Rozsah použití Ultradisc UVOD Sítotisková barva vytvrzovaná ultrafialovým zářením pro všechny formáty optických disků Potiskované materiály Ultradisc UVOD je sítotisková UV barva vhodná pro

Více

Libraspeed LIS. Sítotisková systémová barva

Libraspeed LIS. Sítotisková systémová barva Strana: 1/6 Libraspeed LIS Sítotisková systémová barva Rozsah použití Libraspeed LIS je ředidlová sítotisková barva - velmi rychle schnoucí a extrémně odolná proti slepení při stohování. Vyrábí se jako

Více

Marastar SR. Sítotisková systémová barva

Marastar SR. Sítotisková systémová barva Strana: 1/5 Marastar SR Sítotisková systémová barva Rozsah použití Potiskované materiály Marastar SR je určená pro použití na samolepící PVC fólie a na neměkčené PVC. Kromě toho je barva vhodná na směsné

Více

Marapur PU. Sítotisková barva

Marapur PU. Sítotisková barva Strana: 1/5 Marapur PU Sítotisková barva Rozsah použití Potiskované materiály Dvousložková barva vhodná na předupravený polyetylén a polypropylén jako hlavní oblast použití, ale je také vhodná na polyuretan

Více

KIWOPRINT L 4002. Lepidlo na ředidlovém základu určené pro nanášení tiskem

KIWOPRINT L 4002. Lepidlo na ředidlovém základu určené pro nanášení tiskem Strana: 1/5 KIWOPRINT L 4002 Lepidlo na ředidlovém základu určené pro nanášení tiskem Kiwoprint L 4002 je vysoce jakostní samolepící lepidlo nanášené tiskem pro výrobu samolepícího zboží z papíru, kartonu,

Více

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ

tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ tesa Samolepicí pásky Využití samolepicích pásek v průmyslu KATALOG VÝROBKŮ Cokoli potřebujete udělat tesa má optimální řešení Vítejte u přehledu sortimentu samolepicích pásek tesa určených pro průmysl

Více

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ. Nové trendy v povrchových úpravách materiálů chromování, komaxitování

ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ. Nové trendy v povrchových úpravách materiálů chromování, komaxitování Projekt: ODBORNÝ VÝCVIK VE 3. TISÍCILETÍ Téma: Nové trendy v povrchových úpravách materiálů chromování, komaxitování Obor: Nástrojař Ročník: 1. Zpracoval(a): Pavel Rožek Střední průmyslová škola Uherský

Více

DYRUP technický list 06/04 GORI 44 HOLZ-LASUR

DYRUP technický list 06/04 GORI 44 HOLZ-LASUR Pro lazurující nátěry, odolné proti UV-záření a proti povětrnosti Vhodný pro všechna listnatá i jehličnatá dřeva, a také pro tropické druhy dřev Velmi dobrá penetrace, vysoká vydatnost Zvýrazňuje přirozenou

Více

PercoTop (R) NKL 1K Topcoat

PercoTop (R) NKL 1K Topcoat Popis PercoTop (R) NKL je 1K krycí lak. Základní složkou je nitrocelulóza. Produkty PercoTop (R) NKL CS990 CS010-CS094 CS600 CS601 PercoTop (R) NKL PercoTop (R) NKL Binder PercoTop (R) Tints PercoTop (R)

Více

Contact Kyanoakrylátová lepidla. New. super rychlá ekonomická univerzální spolehlivá. Pen-System

Contact Kyanoakrylátová lepidla. New. super rychlá ekonomická univerzální spolehlivá. Pen-System New Pen-System R Contact Kyanoakrylátová lepidla super rychlá ekonomická univerzální spolehlivá 1 Contact WEICON Contact kyanoakrylátová lepidla jsou za studena vytvrzující jednokomponentní lepidla bez

Více

Lukopren N - silikonové dvousložkové kaučuky

Lukopren N - silikonové dvousložkové kaučuky ISO 9001 - silikonové dvousložkové kaučuky Charakteristika jsou silikonové dvousložkové kaučuky takzvaného kondenzačního typu. Po smíchání pasty s kata-lyzátorem dochází k vulkanizaci v celé hmotě během

Více

KIWOPRINT D 158. Disperzní lepidlo na akrylovém základu

KIWOPRINT D 158. Disperzní lepidlo na akrylovém základu Strana: 1/5 KIWOPRINT D 158 Disperzní lepidlo na akrylovém základu Kiwoprint D 158 je vysoce jakostní samolepící lepidlo pro výrobu samolepícího zboží z papíru, kartonu, neměkčeného PVC, gumy, technických

Více

I n d u s t r y. Tabulka příprav povrchů. pro produkty řady Sikaflex - 2xx Sikaflex - 3xx SikaTack - xy

I n d u s t r y. Tabulka příprav povrchů. pro produkty řady Sikaflex - 2xx Sikaflex - 3xx SikaTack - xy I n d u s t r y Tabulka příprav povrchů pro produkty řady Sikaflex - 2xx Sikaflex - 3xx SikaTack - xy Aktivatory a primery - přípravky zlepšující adhezi k podkladu - průvodce k výběru podklad suchý, bez

Více

Technický list Série HX30000

Technický list Série HX30000 FTP.WRP.002B Technický list Série HX30000 Nabídka produktů se skládá z 70μm až 280μm (dle reference) vysoce výkonného vícevrstvého litého vinylu, který je potažen akrylovým lepidlem na bázi rozpouštědla

Více

DYRUP technický list 06/04 GORI 88 COMPACT-LASUR

DYRUP technický list 06/04 GORI 88 COMPACT-LASUR Tixotropní lazura na bázi alkydové pryskyřice, tvoří silnou vrstvu Výborně se roztírá díky své gelovité struktuře Vyznačuje se otevřenými póry, reguluje prostup vlhkosti, odpuzuje vodu Intenzivní ochrana

Více

Obsah: Povrchová úprava pro okna a dveře. Povrchová úprava pro obložení, podhledy, balkony, ploty, zahradní nábytek

Obsah: Povrchová úprava pro okna a dveře. Povrchová úprava pro obložení, podhledy, balkony, ploty, zahradní nábytek Obsah: Povrchová úprava pro okna a dveře Silnovrstvý systém lazury 2 krycí barvy 2 Doporučený postup: napouštědlo + impregnace + vrch 4 napouštědlo + impregnace + základ + vrch 4 napouštědlo + impregnace

Více

Speciální čisticí přípravek pro odstraňování silikonových

Speciální čisticí přípravek pro odstraňování silikonových Čištění a ošetřování 08/2008 Silikon-Entferner Odstraňovač silikonu Technické údaje Způsob použití Vlastnosti Spotřeba Ostatní Složení Ekologie v závislosti na nasákavosti 80 100 ml/m² Zabraňte dlouhodobému

Více

Dopraváků 723 areál PEMA 184 00 Praha 8 Dolní Chabry tel. 283 085 102 fax. 283 085 490 e-mail: michal.markovic@vbh.cz

Dopraváků 723 areál PEMA 184 00 Praha 8 Dolní Chabry tel. 283 085 102 fax. 283 085 490 e-mail: michal.markovic@vbh.cz PRAHA správní centrála: VBH s r.o. Praha Žitavského 496 156 00 Praha 5 tel. 257 922 334 fax.257 921 396 e-mail: stepanka.adamcikova@vbh.cz TÁBOR sklad firmy: Vožická 620 390 02 Tábor tel: 381 279 085 fax:

Více

Poškození laku. Prevence, rozpoznání, ochrana. téma materiály & technologie

Poškození laku. Prevence, rozpoznání, ochrana. téma materiály & technologie téma materiály & technologie Poškození laku Prevence, rozpoznání, ochrana Článek s bohatou fotografickou dokumentací se zabývá aspekty kvalitní ochrany dřeva. Všímá si především vlivu správného opracování

Více

Sítotisk a reklamní technika Deskové materiály

Sítotisk a reklamní technika Deskové materiály Sítotisk a reklamní technika Deskové materiály printing. laminating. decoupage. printing. cutting. creative work. printing. decoupage. decorating. printing. painting. film coating. KÖMAPRINT 3 PVC desky

Více

www.spreje.cz CONTACT Kyanoakrylátová lepidla Superrychlá Úsporná Mnohostranná Trvalá

www.spreje.cz CONTACT Kyanoakrylátová lepidla Superrychlá Úsporná Mnohostranná Trvalá CONTACT Kyanoakrylátová lepidla Superrychlá Úsporná Mnohostranná Trvalá CONTACT kyanoakrylátové lepidlo Superrychlé, hospodárné, trvanlivé a s mnohostranným využitím. Contact kyanoakrylátová lepidla jsou

Více

RELAFLOOR 261 2K EP VERLAUFSBESCHICHTUNG dvousložkový samonivelační epoxidový systém bez obsahu rozpouštědel

RELAFLOOR 261 2K EP VERLAUFSBESCHICHTUNG dvousložkový samonivelační epoxidový systém bez obsahu rozpouštědel RELAFLOOR 261 2K EP VERLAUFSBESCHICHTUNG dvousložkový samonivelační epoxidový systém bez obsahu rozpouštědel POPIS PRODUKTU Možnosti použití: Vlastnosti: Stupeň lesku: Barevný odstín: jako samonivelační,

Více

Viscacid Acryl-Zementlack Akrylátový lak na cementový podklad

Viscacid Acryl-Zementlack Akrylátový lak na cementový podklad Viscacid Acryl-Zementlack Akrylátový lak na cementový podklad Číslo výrobku: 2920-23 Pigmentovaná, akrylátová nátěrová hmota ředitelná vodou. Záznam o zkoušce: PA-VI 212.039 Osvědčení o zkoušce: Státní

Více

uvnitř: Univerzální rádce pro práci s barvami vodou ředitelné barvy přehled produktů

uvnitř: Univerzální rádce pro práci s barvami vodou ředitelné barvy přehled produktů uvnitř: Univerzální rádce pro práci s barvami vodou ředitelné barvy přehled produktů 2016 Univerzální rádce pro práci s barvami Doporučený pracovní postup představuje spolehlivý recept, jak dosáhnout kvality

Více

I n d u s t r y. Všeobecné směrnice pro lepení a tmelení. s produkty Sikaflex. Účel a rozsah

I n d u s t r y. Všeobecné směrnice pro lepení a tmelení. s produkty Sikaflex. Účel a rozsah Všeobecné směrnice pro lepení a tmelení I n d u s t r y s produkty Sikaflex Účel a rozsah Tyto směrnice obsahují informace a doporučení pro uživatele ke správné užití lepidel a tmelů Sikaflex v průmyslových

Více

A07-3 - Polyuret. tmely Weicon

A07-3 - Polyuret. tmely Weicon A07-3 - Polyuret. tmely Weicon AQUA - FLEX ČERNÝ 310ml -NO- VINKA- obj. číslo: 9453970 Lepicí a těsnící látka, flexibilní, pevná, odolná Speciální lepicí a těsnící látka pro široké spektrum aplikací, zejména

Více

Technický list 3000. Super Latex ELF 3000

Technický list 3000. Super Latex ELF 3000 Super Latex ELF 3000 latexová barva, nízkoemisní, neobsahující rozpouštědla a změkčovadla, tupě matný, odolnost proti otěru za mokra třídy 2, bílý, starobílý, popř. barevný, vnitřní Vlastnosti Nízkoemisní

Více

Ochrana povrchu nejmodernější technika. Dokonalá ochrana dřeva. DELTA Woodprotection- Sortiment 2012. Společnost Dörken skupiny

Ochrana povrchu nejmodernější technika. Dokonalá ochrana dřeva. DELTA Woodprotection- Sortiment 2012. Společnost Dörken skupiny Ochrana povrchu nejmodernější technika Dokonalá ochrana dřeva Woodprotection- Sortiment 2012 Společnost Dörken skupiny Tradice se setkává s moderní dobou Závazný cíl - dokonalá ochrana dřeva. CD- Color

Více

modrá, modrá námořní, černá

modrá, modrá námořní, černá Desky z llehčeného PVC KOMAPLUS Ekonomicky výhodná varianta desek s vysokou přidanou hodnotou. Desky mají velmi nízkou hmotnost, výborné mechanické vlastnosti, dokonalý povrch, pravidelnou strukturu jádra

Více

Epoxidové-lepidla. Rychlé Spolehlivé Úsporné. www.spreje.cz

Epoxidové-lepidla. Rychlé Spolehlivé Úsporné. www.spreje.cz Epoxidové-lepidla Rychlé Spolehlivé Úsporné www.spreje.cz Epoxidové minutové lepidlo Epoxidové minutové lepidlo je rychle tvrdnoucí 2 složkové lepidlo s extrémně silnou lepicí silou, takže se používá hlavně

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ OBOR GEODÉZIE A KARTOGRAFIE KATEDRA MAPOVÁNÍ A KARTOGRAFIE. Sítotisk.

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ OBOR GEODÉZIE A KARTOGRAFIE KATEDRA MAPOVÁNÍ A KARTOGRAFIE. Sítotisk. ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ OBOR GEODÉZIE A KARTOGRAFIE KATEDRA MAPOVÁNÍ A KARTOGRAFIE Sítotisk semestrální práce Ondřej Kočí editor: Helena Míková V Praze dne 30. 4. 2012 Kartografická

Více

Konstrukční lepidla. Pro náročné požadavky. Proč používat konstrukční lepidla Henkel? Lepení:

Konstrukční lepidla. Pro náročné požadavky. Proč používat konstrukční lepidla Henkel? Lepení: Konstrukční lepidla Pro náročné požadavky Proč používat konstrukční lepidla Henkel? Sortiment konstrukčních lepidel společnosti Henkel zahrnuje širokou nabídku řešení pro různé požadavky a podmínky, které

Více

Technické Listy. Dekorakryl. AkrylDek s.r.o. Janáčkova 1797/4 702 00 Ostrava IČO: 02526301 DIČ: CZ02526301

Technické Listy. Dekorakryl. AkrylDek s.r.o. Janáčkova 1797/4 702 00 Ostrava IČO: 02526301 DIČ: CZ02526301 AkrylDek s.r.o. Janáčkova 1797/4 702 00 Ostrava IČO: 02526301 DIČ: CZ02526301 Technické Listy Dekorakryl +420 773 210 016 www.anli-brand.com info@anli-brand.com Obsah 1. Provozní předpisy a podmínky údržby

Více

Elastická lepidla a těsnicí materiály

Elastická lepidla a těsnicí materiály Elastická lepidla a těsnicí materiály Katalog WEICON 161 Lepidla a těsnicí hmoty Technické spreje Elastická lepidla a těsnicí materiály Elastická lepidla a těsnicí materiály se dnes používají v mnoha oblastech

Více

Vulmsidozol CO2. Vulmsidzol CO2 je dvousložková vodou ředitelná kompozice určená na tvorbu vodou nepropustného

Vulmsidozol CO2. Vulmsidzol CO2 je dvousložková vodou ředitelná kompozice určená na tvorbu vodou nepropustného Technický list Datum vydání 04/2014 Vulmsidozol CO2 NÁTERY NA BETON ODOLNÉ PROTI USAZENÍ CO2 Popis výrobku: Vulmsidzol CO2 je dvousložková vodou ředitelná kompozice určená na tvorbu vodou nepropustného

Více

TECHNOLOGIE VSTŘIKOVÁNÍ

TECHNOLOGIE VSTŘIKOVÁNÍ TECHNOLOGIE VSTŘIKOVÁNÍ PRŮVODNÍ JEVY působení smykových sil v tavenině ochlazování hmoty a zvyšování viskozity taveniny pokles tlaku od ústí vtoku k čelu taveniny nehomogenní teplotní a napěťové pole

Více

MasterFlow 928. Cementová nesmrštivá zálivková a kotevní malta.

MasterFlow 928. Cementová nesmrštivá zálivková a kotevní malta. POPIS PRODUKTU MasterFlow 928 je předem připravená jednosložková nesmrštivá vysoce pevnostní zálivková a kotevní malta, vyrobená na cementové bázi s obsahem přírodních plniv. Receptura umožňuje použití

Více

PercoTop PUR Matt 2K MS Topcoat

PercoTop PUR Matt 2K MS Topcoat Popis PercoTop PUR Matt je K polyuretanový krycí nátěr na bázi polyesteru. Produkty PercoTop PUR Matt CS93 CS00CS094 CS70 CS703 CS600 CS60 CS603 CS5 PercoTop PUR Matt PercoTop PUR Matt Binder PercoTop

Více

Ceník velkoformátového tisku

Ceník velkoformátového tisku Ceník velkoformátového tisku Automatický ořez, lemování a očkování zdarma! U nás zahrnuje komplexní dodávku velkoplošného tisku také ořez samolepek i bannerů, lemování a očkování zdarma. Níže pod tabulkami

Více

KATALOG. Když dřevo žije s Vámi!

KATALOG. Když dřevo žije s Vámi! KATALOG Když dřevo žije s Vámi! KVALITA PRO PROFESIONÁLY SYNTEKO je stejně jako SCHÖNOX součástí koncernu AkzoNobel, který je největším světovým výrobcem nátěrových hmot s ročním obratem 14 miliard. Centrála

Více

Produktový list. Autokosmetika

Produktový list. Autokosmetika Produktový list Autokosmetika Péče o lak Šampony SONAX XTREME šampon 2 v 1 Šampon se sušicím účinkem pro ruční mytí. Podporuje rychlý odtok vody a nezanechává skvrny. 1 l 215 300 SONAX Lešticí šampon,

Více

chainflex Plášť Kabely Optické kabely* CFLK PUR 12,5-20/ +60 10 5 20 216 CFLG.EC PVC 7,5 +5/ +70 3 2 20 218 CFLG.LB.PUR PUR 5-7,5-35/ +80 10 6 20 220

chainflex Plášť Kabely Optické kabely* CFLK PUR 12,5-20/ +60 10 5 20 216 CFLG.EC PVC 7,5 +5/ +70 3 2 20 218 CFLG.LB.PUR PUR 5-7,5-35/ +80 10 6 20 220 Typy kabelů chainflex 2 Optické kabely Kabely chainflex Plášť Stínění Min. poloměr ohybu, energetický řetěz [faktor x d] energetický řetěz Certifikace a normy Odolný proti olejům Odolný proti krutu v max.

Více

Popis technologie tvarování

Popis technologie tvarování Tvarování Popis technologie tvarování Tvarování je výrobní postup, při němž polotovar mění tvar bez poškození celistvosti a bez většího přemísťování částic hmoty Proces probíhá obvykle zatepla (mezi teplotami

Více

DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE:

DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE: DRIZORO CARBOMESH BIAXIÁLNÍ TKANINA Z UHLÍKOVÝCH VLÁKEN S VYSOKOU PEVNOSTÍ PRO OPRAVY A ZESILOVÁNÍ KONSTRUKCÍ POPIS: POUŽITÍ: VÝHODY: APLIKCE: DRIZORO CARBOMESH je tkanina z uhlíkových vláken s vysokou

Více

SÍTOTISK CENÍK MATERIÁLŮ PRO SÍTOTISK. www.multiexpo.eu info@multiexpo.cz

SÍTOTISK CENÍK MATERIÁLŮ PRO SÍTOTISK. www.multiexpo.eu info@multiexpo.cz 06 SÍTOTISK CENÍK MATERIÁLŮ PRO SÍTOTISK www.multiexpo.eu info@multiexpo.cz SÍTOTISK - obsah Materiály JAC JAC vinylové samolepicí podkladové fólie... 3 JAC vinylové samolepicí archy - přehled produktů...

Více

Materiálové provedení PVC-U Polyvinylchlorid je znám hlavně díky své zkratce PVC a je to jeden z nejdůležitějších, masově vyráběných polymerů. Světový odbyt PVC převyšují jen materiály PE a PP. PVC byl

Více

KATEDRA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ A CHEMIE

KATEDRA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ A CHEMIE KATEDRA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ A CHEMIE PLASTY VZTAH MEZI STRUKTUROU A VLASTNOSTMI Obsah Definice Rozdělení plastů Vztah mezi strukturou a vlastnostmi chemické složení a tvar molekulárních jednotek

Více

Pomocné prostředky pro sítotiskové barvy vytvrzované UV světlem

Pomocné prostředky pro sítotiskové barvy vytvrzované UV světlem Strana: 1/6 Pomocné prostředky pro sítotiskové barvy vytvrzované UV světlem Význam sítotiskových barev vytvrzovaných UV světlem v posledních letech významně vzrostl tak, že dnes je jimi pokryto mnoho aplikací

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PRIORITNÍ OSA 2, OBLAST INTERVENCE 2.1 ZAVÁDĚNÍ ICT V ÚZEMNÍ VEŘEJNÉ SPRÁVĚ 9. kontinuální výzva datum vyhlášení: 15. dubna 2010 Příloha č. 4 PRAVIDLA PRO PROVÁDĚNÍ INFORMAČNÍCH

Více

více než 50 let ...chrání hodnoty staveb Pro údržbu dřevěných oken Jen jeden je nejlepší

více než 50 let ...chrání hodnoty staveb Pro údržbu dřevěných oken Jen jeden je nejlepší více než 50 let...chrání hodnoty staveb Pro údržbu dřevěných oken Jen jeden je nejlepší Zlepšení kvality použitím zpevňovače dřeva Aidol Induline SW-900 Způsob účinku chrání tam, kde jiné prostředky selhávají

Více

Charakteristické vlastnosti.

Charakteristické vlastnosti. Weldyx Professional je vysoce účinné lepidlo, vyvinuté pro strukturální lepení kovů 1, spojovacích materiálů a umělých hmot 2. Díky své nekompromisní kvalitě je schváleno pro speciální požadavky řady průmyslových

Více

Metakrylátové lepidlo Power 25 ml Č. výr. 92624

Metakrylátové lepidlo Power 25 ml Č. výr. 92624 Charakteristika: Strukturální lepení v dnešních výrobních a zpracovatelských procesech kladou vysoké požadavky na pevnost, rychlost a bezpečnost spojovacích mechanismů. Modifikovaný metyl-metakrylátester

Více

19-20 4-8 21-23 9-14 24-25 17-18 PRODUKTOVÉ KATEGORIE KATALOG 2011/2012. Technické kapaliny a chemické přípravky. Štětce, štětky

19-20 4-8 21-23 9-14 24-25 17-18 PRODUKTOVÉ KATEGORIE KATALOG 2011/2012. Technické kapaliny a chemické přípravky. Štětce, štětky Katalog 2011/2012 PRODUKTOVÉ KATEGORIE Štětce, štětky 4-8 Technické kapaliny a chemické přípravky 19-20 Válečky 9-14 Produkty pro opravy a úpravy povrchů 21-23 3 Příslušenství k válečkům 15-16 Malířské

Více

Udělej si sám! Stěny a stropy Abyste se cítili skvěle. Tipy pro ty nejlepší výsledky. předúprava struktura natírání ztvárnění. přirozeně můj svět

Udělej si sám! Stěny a stropy Abyste se cítili skvěle. Tipy pro ty nejlepší výsledky. předúprava struktura natírání ztvárnění. přirozeně můj svět Stěny a stropy Abyste se cítili skvěle dovozce: Miren s.r.o. EKO&BIO Nová 199, 37373 Štěpánovice www.ecostavebniny.eu výrobce: AURO Pflanzenchemie AG www.auro.de 11/04 inform Werbeagentur. Überarbeitung

Více

ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ V PRAXI DRUSUR

ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ V PRAXI DRUSUR ODPADOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ V PRAXI DRUSUR Jaroslav Mitošinka OSNOVA 1. drusur základní složky 2. drusur technologie na zpracování 3. drusur prohlídka LCB praktické ukázky (16.11.) PŘEJÍMACÍ PODMÍNKY, LEGISLATIVNÍ

Více

Pravidla pro provádění informačních a propagačních opatření 1. Pravidla pro provádění informačních a propagačních opatření

Pravidla pro provádění informačních a propagačních opatření 1. Pravidla pro provádění informačních a propagačních opatření Příloha č. 5 k č. j.: MV-126289-36/VZ-2014 Pravidla pro provádění informačních a propagačních opatření 1. Pravidla pro provádění informačních a propagačních opatření Na základě Nařízení Komise č. 1828/2006

Více

Technický list 81.50 Studená obalovaná asfaltová směs - DenBit RB

Technický list 81.50 Studená obalovaná asfaltová směs - DenBit RB Technický list 81.50 Studená obalovaná asfaltová směs - DenBit RB Výrobek Vlastnosti Použití Balení Barva Je hotová asfaltová směs určená pro opravy vozovek, vyrobená ze speciálního pojivového materiálu,

Více

Základní formy využití polymerů. Aditivy do polymerních látek Plasty Nátěrové hmoty Vlákna

Základní formy využití polymerů. Aditivy do polymerních látek Plasty Nátěrové hmoty Vlákna Základní formy využití polymerů Aditivy do polymerních látek Plasty Nátěrové hmoty Vlákna ADITIVY DO POLYMERŮ POLMER + ADITIVUM = PLAST. PŘÍDAVNÉ LÁTKY DO HDPE/PP ZBYTKY KATALYTICKÉHO SYSTÉMU (SiO2, chromocen,

Více

TECHNOLOGIE STAVEBNÍCH PRACÍ II

TECHNOLOGIE STAVEBNÍCH PRACÍ II VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA STAVEBNÍ ÚSTAV TECHNOLOGIE, MECHANIZACE A ŘÍZENÍ STAVEB ING. VÍT MOTYČKA, CSC. TECHNOLOGIE STAVEBNÍCH PRACÍ II MODUL 9 PROCESY VNITŘNÍ A DOKONČOVACÍ -NÁTĚRY 2005 STUDIJNÍ

Více

LEPENÉ SPOJE. 1, Podstata lepícího procesu

LEPENÉ SPOJE. 1, Podstata lepícího procesu LEPENÉ SPOJE Nárůst požadavků na technickou úroveň konstrukcí se projevuje v poslední době intenzivně i v oblasti spojování materiálů, kde lepení je často jedinou spojovací metodou, která nenarušuje vlastnosti

Více

Barvy na dřevo a kov 21

Barvy na dřevo a kov 21 Barvy na dřevo a kov 21 Flügger Ochrana dřeva v interiéru Proč natíráme truhlářské výrobky v interiérech? Natřením dveří, zárubní nebo nábytku můžete dosáhnout mnoha nádherných a vzrušujících barevných

Více

speciální topné kabely

speciální topné kabely speciální topné kabely KABELOVÉ TOPNÉ SYSTÉMY SR samoregulační topný kabel - popis SR samoregulační topný kabel - oblast použití FTS0 kabel pro vysoké teploty - popis FTS0 kabel pro vysoké teploty - oblast

Více

LEPIDLA STAVEBNÍ CHEMIE POLYURETANOVÉ SYSTÉMY PRO ŘEMESLNÍKY A KUTILY ODSTRAŇOVAČE LEPIDEL A NÁTĚRŮ

LEPIDLA STAVEBNÍ CHEMIE POLYURETANOVÉ SYSTÉMY PRO ŘEMESLNÍKY A KUTILY ODSTRAŇOVAČE LEPIDEL A NÁTĚRŮ STAVEBNÍ CHEMIE BOJ S VODOU A NÁSLEDKY VLHKOSTI PŘÍSADY KRÁSNÉ FINÁLE POLYURETANOVÉ SYSTÉMY LEPIDLA PRO ŘEMESLNÍKY A KUTILY ODSTRAŇOVAČE LEPIDEL A NÁTĚRŮ 2012 2013 UMĚNÍ SPOJOVAT BOJ S VODOU IMPREGNACE

Více

Flügger Prof. Ochrana dřeva v exteriéru. flugger.cz

Flügger Prof. Ochrana dřeva v exteriéru. flugger.cz Flügger Prof Ochrana dřeva v exteriéru flugger.cz Flügger Ochrana dřeva Nutnost dřevo dobře ochránit vyplývá z jeho konstrukce. V důsledku přirozeného stárnutí a přiměřeného opotřebení je při údržbě a

Více

Vulmproepox R RH. Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze. Popis výrobku: Použití: Výhody:

Vulmproepox R RH. Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota založená na bázi vody, která se skládá ze. Popis výrobku: Použití: Výhody: Technický list Datum vydání 04/2014 Vulmproepox R RH ROPOVODY, PLYNOVODY Nátěr na železné konstrukce, antikorozní základní i vrchní nátěr. Popis výrobku: Vulmproepox R RH je dvousložková nátěrová hmota

Více

1-komponentní polyuretanový vysoce elastický nátěr

1-komponentní polyuretanový vysoce elastický nátěr Technický list Datum vydání 06/2011 Identifikační č.: 02 08 01 03 001 0 000012 1-komponentní polyuretanový vysoce elastický nátěr Popis výrobku je 1-komponentní, vysoce elastický polyuretanový nátěr, s

Více

Sikaflex - 20 AT. Technický list Sikaflex - 20 AT strana 1/5 11/2002. Těsnění spár. Druh. Použití. Přednosti. www.sika-diamondfloor.

Sikaflex - 20 AT. Technický list Sikaflex - 20 AT strana 1/5 11/2002. Těsnění spár. Druh. Použití. Přednosti. www.sika-diamondfloor. Technický list Sikaflex - 20 strana 1/5 Těsnění spár Sikaflex - 20 Druh Elastická jednosložková těsnící hmota na bázi PUR-hybridu k utěsnění spár u pozemních staveb. Sikaflex-20 je těsnící hmota pro utěsnění

Více

FUGAMAGICA ZEROSEI MATERIA

FUGAMAGICA ZEROSEI MATERIA FUGAMAGICA ZEROSEI MATERIA Dekorativní antibakteriální vodoodpudivá spárovací hmota na bázi cementu, určená pro šířku spáry mezi 0 až 6 mm. K dispozici je 40 barev ve 4 kolekcích: dřevo, barvy, beton,

Více

Pokyny ke zpracování. Seite 1

Pokyny ke zpracování. Seite 1 WARNEX Pokyny ke zpracování Seite 1 Přehled LAK NA VODNÍ BÁZI ekologický, k ředění se používá voda JEDNOSLOŽKOVÝ LAK Neomezená životnost, nevyžaduje míchání. RYCHLÉ ZASYCHÁNÍ Suchý proti prachu po 20 minutách,

Více

PASSION GOLD COLOR, WEISS

PASSION GOLD COLOR, WEISS MAIT 500ml, 5L, volně do vlastních nádob Velmi silný univerzální čistič /koncentrát/ MAIT se používá na mytí, čištění a odmaštění: Kachliček, dlaždic, keramických a PVC podlah, teras, skleněných povrchů,

Více

SYSTÉMY SANOVÁNÍ PLÍSNÍ. Katalog výrobků 2014

SYSTÉMY SANOVÁNÍ PLÍSNÍ. Katalog výrobků 2014 SYSTÉMY SANOVÁNÍ PLÍSNÍ Katalog výrobků 2014 1 Systémy sanování plísní 5-6 Příprava podkladu 6-10 Vnitřní zateplovací systémy 10-11 Lepící malty 11-12 Protiplísňové sanační desky 13 Finální úprava povrchu

Více

MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ LEPIDLA

MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ LEPIDLA 37 38 MONTÁŽNÍ A KONSTRUKČNÍ PUROCOL Vysoce kvalitní polyuretanové lepidlo s velmi vysokou lepicí silou. Po vytvrzení je transparentní a vysoce vodovzdorné D4 (ČSN EN 204). Nezanechává skvrny a lze použít

Více

IMAGECURE. XV501T-4 pro sítotisk

IMAGECURE. XV501T-4 pro sítotisk TECHNICKÉ PARAMETRY A VLASTNOSTI IMAGECURE XV501T-4 pro sítotisk PŘEHLED VÝROBKŮ : Imagecure R XV501T-4 Gloss Clear Screen Resist lesklý čirý sítotiskový základ Imagecure R XV501T-4 Semi Matt Clear Screen

Více

Scotch- W eld akrylová lepidla DP8405NS zelené DP8410NS zelené

Scotch- W eld akrylová lepidla DP8405NS zelené DP8410NS zelené Scotch- W eld akrylová lepidla Technický list únor 2014 Popis produktu 3M Scotch-Weld DP8405NS a DP8410NS jsou vysoce výkonná dvousložková akrylová lepidla, která nabízejí vynikající pevnost ve střihu,

Více

Sikaflex - PRO 3WF. Technický list Sikaflex - PRO 3WF strana 1/7 11/2002. Druh. Použití

Sikaflex - PRO 3WF. Technický list Sikaflex - PRO 3WF strana 1/7 11/2002. Druh. Použití Technický list Sikaflex - PRO 3WF strana 1/7 Těsnění spár Sikaflex - PRO 3WF Druh Trvale elastická 1-komponentní těsnící hmota, na polyuretanové bázi vyznačující se velmi dobrou mechanickou a chemickou

Více

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009

Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Projekt: Inovace oboru Mechatronik pro Zlínský kraj Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.08/03.0009 Plasty Plasty, známé také pod názvem plastické hmoty nebo pod ne zcela přesným (obecnějším) názvem umělé hmoty,

Více

ZinkPower Coating DLOUHODOBÁ OCHRANA ŽÁROVĚ POZINKOVANÉ OCELI

ZinkPower Coating DLOUHODOBÁ OCHRANA ŽÁROVĚ POZINKOVANÉ OCELI ZinkPower Coating DLOUHODOBÁ OCHRANA ŽÁROVĚ POZINKOVANÉ OCELI 2016 www.zinkpower.com ZINKPOWER Coating SPRÁVNÉ ŘEŠENÍ PRO JAKOUKOLI POTŘEBU ZINKPOWER patří k vedoucím skupinám, které se zabývají žárovým

Více

Charakteristika. Použití VLASTNOSTI MOLDMAXXL FYZIKÁLNÍ ÚDAJE

Charakteristika. Použití VLASTNOSTI MOLDMAXXL FYZIKÁLNÍ ÚDAJE 1 MOLDMAXXL 2 Charakteristika MOLDMAX XL je vysoce pevná slitina mědi s vysokou vodivostí, vyrobená firmou Brush Wellman Inc. MOLDMAX XL se používá pro výrobu různých tvarovek z plastu. Vyznačuje se následujícími

Více

arturo Technický list výrobku

arturo Technický list výrobku arturo Technický list výrobku UNIQUE FLOORING Popis výrobku: Arturo nátěr Versiegelung je matný, transparentní, 1 komponentní polyuretanový podlahový nátěr, bez rozpouštědel, v tloušťce cca 80 100 µm.

Více

Rozměrový katalog DVOUDÍLNÉ GUMOVÉ TĚSNĚNÍ

Rozměrový katalog DVOUDÍLNÉ GUMOVÉ TĚSNĚNÍ Rozměrový katalog DVOUDÍLNÉ GUMOVÉ TĚSNĚNÍ Obsah: str. 1. - 3. Popis produktu str. 4. Přehled různých gumových materiálů str. 5. - 6. Montážní návod str. 7. Rozměrová tabulka str. 8. - 9. Tabulka cen pro

Více

ACRYLCOLOR akrylátová fasádní barva

ACRYLCOLOR akrylátová fasádní barva TECHNICKÝ LIST 07.01.01-cze FASÁDNÍ BARVY ACRYLCOLOR akrylátová fasádní barva 1. Popis, použití ACRYLCOLOR je fasádní barva, vyrobená na základě vodní disperze polymerních pojiv. Je vhodná zejména k dekorativní

Více

Nitoflor FC130 & Nitoflor FC140

Nitoflor FC130 & Nitoflor FC140 Nitoflor FC130 & Nitoflor FC140 Tenkovrstvý epoxidový podlahový nátěr Použití Nitoflor FC130 Nátěr poskytuje bezprašnou povrchovou úpravu, jež se snadno udržuje a je odolná vůči většině olejů a kapalin.

Více

www.kores-praha.cz KORES LEPICÍ TYČINKA - Lepí všechny druhy papíru - Čistá a jemná aplikace - Vyrobena v ČR Vypratelná, netoxická

www.kores-praha.cz KORES LEPICÍ TYČINKA - Lepí všechny druhy papíru - Čistá a jemná aplikace - Vyrobena v ČR Vypratelná, netoxická 60% obsahu z obnovitelných zdrojů www.kores-praha.cz Vypratelná, netoxická VYPRATELNÉ NETOXICKÉ Neobsahuje kyseliny a rozpouštědla BEZ ROZPOUŠTĚDEL Šetrná vůči životnímu prostředí Vzduchotěsné víčko VZDUCHOTĚSNÉ

Více

A44 Zasklívání oken TDS S049-01-CZ 2005-04-19 Strana 2 ze 5

A44 Zasklívání oken TDS S049-01-CZ 2005-04-19 Strana 2 ze 5 Strana 1 ze 5 TECHNICKÝ LIST A44 Zasklívání oken VLASTNOSTI: Neutrální vytvrzovací systém: Alkoxy Vytvrzování při pokojové teplotě Jedno-komponentní tmel Nízko-modulový Aplikační teplota od -20 C do +

Více

PERFEKTNÍ SPÁRY RYCHLE A JEDNODUŠE

PERFEKTNÍ SPÁRY RYCHLE A JEDNODUŠE PERFEKTNÍ SPÁRY RYCHLE A JEDNODUŠE PERFEKTNÍ SPÁRY RYCHLE A JEDNODUŠE Nikdy nebylo spárování snažší! Nový systém spárovacích hmot ARDEX Zaručujeme prokazatelně: nižší spotřebu vyšší chemickou i mechanickou

Více

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 0 3 _ N E K O V O V É T E C H N I C K É M A T

A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 0 3 _ N E K O V O V É T E C H N I C K É M A T A U T O R : I N G. J A N N O Ž I Č K A S O Š A S O U Č E S K Á L Í P A V Y _ 3 2 _ I N O V A C E _ 1 3 0 3 _ N E K O V O V É T E C H N I C K É M A T E R I Á L Y _ P W P Název školy: Číslo a název projektu:

Více

Nátěry NÁTĚRY. strana. 1. Příprava podkladu 127. 2. Malířské nátěry 131. 3. Laky a lazury 133. Ceník MUREXIN 2016 123

Nátěry NÁTĚRY. strana. 1. Příprava podkladu 127. 2. Malířské nátěry 131. 3. Laky a lazury 133. Ceník MUREXIN 2016 123 Nátěry strana NÁTĚRY 1. Příprava podkladu 127 2. Malířské nátěry 131 3. Laky a lazury 133 Ceník MUREXIN 2016 123 Aby bílá opravdu bílá byla a barva dobře kryla! 1. Příprava podkladu Základní nátěr bílý

Více

TECHNICKÝ LIST XYLADECOR TINOVA

TECHNICKÝ LIST XYLADECOR TINOVA Až 12 let ochrany Vysoce elastický film Chrání před mrazem, UV zářením a nepřízní počasí INFORMACE O PRODUKTU Popis výrobku Xyladecor Tinova je unikátní prémiová lazura nejvyšší třídy s inovativní technologií

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita V.2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Téma V.2.5 Karosářské Know how (Vědět jak) Kapitola

Více

Tento produkt byl vytvořen tak, aby jej bylo možné míchat pouze s tužidlem. Není nutné přidávat žádná ředidla.

Tento produkt byl vytvořen tak, aby jej bylo možné míchat pouze s tužidlem. Není nutné přidávat žádná ředidla. Deltron D8130 GRS Deltron UHS čirý lak 2008-08-27 PRODUKT D8130 D8242 D8243 D8244 D8730 D8456 D814 D819 D843 D844 DECRIPTION Deltron GRS UHS čirý lak Deltron UHS tužidlo rychlé Deltron UHS tužidlo střední

Více

PROGRAM SÁDROKARTON PROGRAM SÁDROKARTON. Finish tmel na sádrokartony. Sádrokartonářská stěrka. Univerzální brousitelný tmel

PROGRAM SÁDROKARTON PROGRAM SÁDROKARTON. Finish tmel na sádrokartony. Sádrokartonářská stěrka. Univerzální brousitelný tmel Finish tmel na sádrokartony Pouze pro interiéry k vyrovnání nerovností na stěnách, k opravám starých a popraskaných omítek, hladkého betonu a k finálnímu tmelení sádrokartonových desek. Je určen k úpravě

Více

Akrylové lepidlo DP8405NS zelené

Akrylové lepidlo DP8405NS zelené Scotch-Weld Akrylové lepidlo DP8405NS zelené Předběžný technický list červen 2013 Popis produktu Akrylová lepidla 3M Scotch-Weld jsou vysoce výkonná dvousložková lepidla s vynikající pevností ve smyku,

Více