Činnost Seniorklubu v roce 2008

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Činnost Seniorklubu v roce 2008"

Transkript

1 Činnost Seniorklubu v roce Silvestr ještě jednou Společenská místnost Domu s pečovatelskou sluţbou praskala ve švech. Není divu. se sešli podruhé a ukázali, jak bezprostředně se dovedou bavit. Nový rok 2008 jiţ sice běţel naplno, ale senioři jej chtěli dodatečně společně přivítat. A tak nebyla nouze o zábavu. A to je dobře. Protoţe radostná veselá mysl, jak se říká, půl zdraví. Účast seniorů v zábavných disciplínách dokázala, ţe si dovedou i ze sebe udělat legraci a společně se zasmát. Tanec s koštětem, slalom mezi lahvemi. Ke spokojenosti přispělo i občerstvení, které si sami připravili a moţnost zatančit si za doprovodu harmoniky pana Pavla Polívky Doksy na historické fotografii Dne 7. února 2008 se znovu sešli příznivci nově zaloţeného Seniorklubu ve společenské místnosti Domu s pečovatelskou sluţbou na svém plánovaném setkání. Naše setkání se uskutečňují pravidelně kaţdých 14 dní dle plánu činnosti pro rok Tentokrát byla na pořadu přednáška paní PhDr. Renaty Mauserové na téma Doksy na historické fotografii. Přednášející s naprostou profesionalitou sobě vlastní poutavě komentovala fotografie našeho města, jeho části historické i současné, promítané na stěnu společenské místnosti. Zvláště působivě vyzněla diskuze s přítomnými starousedlíky, kteří mnohé situace pamatují a kteří doplňovali krásné povídání vlastními vzpomínkami. Účast na tomto setkání předčila všechna očekávání. Bylo přítomno 58 občanů, nutno podotknout velmi spokojených. Srdečný dík patří paní PhDr. Mauserové ode všech zúčastněných a zvláště pak od pořadatelů. Také patří omluvit se přítomným za ne právě vhodné prostředí a organizační nedostatek, týkající se počtu míst. Nakonec byl vyřešen snesením všech ţidlí z celého objektu Domu s pečovatelskou sluţbou. Snad do budoucna můţeme počítat s prostornějším zařízením pro setkávání občanů Doks, a to nejen seniorů. Organizační výbor Seniorklubu Pečujeme o své zdraví Další setkání se konalo 21. února, na kterém jsme pečovali o své zdraví s lékařkou. Pozvali jsme paní doktorku Duchanovou, aby nám osvětlila některé zdravotní problémy spojené s přechodem do seniorského věku. Moc pěkně hovořila a získala si obdiv a uznání všech 34 přítomných. Nutno podotknout, ţe všichni přednášející předávají své vědomosti bez nároků na honorář, ne snad proto, ţe bychom nechtěli zaplatit, ale zatím ne-

2 máme prostředky, takţe odměnou je spontánní potlesk a kytička se srdečným poděkováním. Proto znovu tleskáme a děkujeme Vám, paní doktorko Duchanová, za zajímavou přednášku, z níţ si všichni odnášíme Vaše rady a doporučení k udrţení zdraví a optimismu i v pokročilém věku. Díky Vám! Organizační výbor Seniorklubu Po předchozích setkáních dokských seniorů, kdy jsme se seznámili s dávnou historií Doks v přednáškách paní Sudolské a PhDr. Mauserové, můţeme prohlásit, ţe se pomalu stáváme patrioty našeho malého, ale pěkného města. A to nás čeká další z cyklu přednášek tentokrát o Velkém rybníku, od jeho zaloţení aţ po současnost, včetně problémů s udrţováním čistoty vody, modernizací pláţí a provozu k uspokojování poţadavků návštěvníků Povídání o Velkém rybníku a Karlu Hynku Máchovi Dne 6. března se uskutečnilo další z plánovaných setkání Seniorklubu v Doksech. Zmiňovaný den jsme si vyslechli zajímavé povídání o Velkém rybníku z úst paní PhDr. Renaty Mauserové doplňované dobovými fotografiemi. Profesorka Věra Chvalinová společně s Mgr. Marií Korcovou zase poutavě vyprávěly o Karlu Hynku Máchovi, jeho ţivotě úzce spjatém s naším krajem a městem. Je samozřejmé, ţe jako občanům našeho města jsou nám známa některá fakta o vzniku jezera i o ţivotě K. H. Máchy, ale poslechnout si zmiňované přednášející je záţitek, který rozšíří naše znalosti aţ detailně. Jsme právem hrdi na to, ţe v našich setkáních účinkují jako přednášející i členové našeho Seniorklubu, coţ potvrdilo vystoupení paní Korcové a Chvalinové. Však také všech 45 účastníků setkání během povídání ani nedutalo a v tichosti napjatě sledovalo pořad. Potleskem jsme přednášejícím poděkovali za jejich poutavé vyprávění a prohlašujeme: váţíme si Vás a jsme na Vás pyšni.

3 O práci městské policie, nejhezčí velikonoční kraslice - Blahopřejeme Josefům Další setkání dokských seniorů v Seniorklubu se konalo 3. dubna 2008 za účasti 38 členů. Oproti původnímu programu byla učiněna změna. Místo povídání nad městskou kronikou jsme mezi sebou přivítali velitele městské policie pana Josefa Vlasáka. Jeho obsáhlé vyprávění o zaloţení městské policie aţ po její činnost v současnosti přiblíţilo všem přítomným mnohdy aţ mravenčí práci městských stráţníků nejen na úseku bezpečnosti v našem městě, ale především při zajišťování pořádku a dodrţování zákonů a zásad společenského souţití. Přímým nadřízeným městské policie je starosta města, který po předchozím projednání v městské radě udělí příkazy veliteli k projednání či odstranění závad. Obyvatelé Doks mohou své připomínky městské policii volat na telefonní číslo nebo v případě, ţe jsou svědky přestupků či porušování předpisů ve městě. také oslavili velikonoční svátky soutěţí o nejkrásnější kraslici, které se zúčastnili i obyvatelé Domova seniorů a Domu s pečovatelskou sluţbou. Ani se nechce věřit, kolik je šikovných ručiček mezi námi. Soutěţ, kterou vyhrála paní Květa Šafránková, jsme odměnili pěkným diplomem, poděkováním a potleskem. A protoţe v březnu byl svátek všech Josefů, všem Pepíkům, Pepíčkům, Josífkům jsme zahráli a oslavili jejich jmeniny tancem. V měsíci květnu plánujeme zájezd autobusem na zámek do Zákup, kam s námi pojedou i zájemci z Domu pečovatelské sluţby. A je samozřejmostí, ţe 2. května oslavíme Svátek matek vystoupením dětí v pořadu, který připravila pí Mgr M. Korcová, a také nám zazpívají dokské pěnice Babini di Doksy. Seniorklub Doksy Doksy na videu Dne se sešlo 34 seniorů na dalším plánovaném setkání. Předseda pan L. Nedoma v pokračování o kraji K. H. Máchy a našem městě pustil videokazetu, na které spolupracovala i pí PhDr. R. Mauserová, a k tomu přidal další kazetu s programem Příště u Vás z roku 1994, kde na Rybníčku zahrála kapela Ţosanka z České Lípy a tančili a zpívali někteří občané Doks. Pak následovala volná zábava. K tanci a poslechu hrál pan Polívka, který zároveň zahrál i dokskou píseň. Všichni si ji společně mohli zazpívat, protoţe kaţdý z přítomných seniorů ji dostal vytištěnou i s notami. Za velmi pěkné odpoledne a vţdy připravený program děkujeme předsedovi panu Lumíru Nedomovi.

4 Jarní zpívání, Svátek matek První květnové setkání seniorů se konalo jako vţdy ve společenské místnosti Domu s pečovatelskou sluţbou v Doksech Maminkám i babičkám přišly svým zpěvem poblahopřát ţeny pěveckého souboru Babini di Doksy k k nastávajícímu Dni matek. Velmi hezké bylo i vystoupení zdejšího ţenského tanečního souboru. Za doprovodu harmoniky si pak mohli všichni přítomní zazpívat melodie svého mládí. Jsme rádi, ţe akce se mohli zúčastnit i klientky z Domova pro seniory v Doksech. Jistě to pro ně byly chvíle příjemného rozptýlení Trocha historie nikoho nezabije To si v parafrázi na podobný slogan Jiřího Suchého řekli členové Seniorklubu Doksy a podle ročního plánu se na dvě hodiny přenesli do doby císaře Ferdinanda Dobrotivého. Státní zámek Zákupy splnil všechna očekávání a téměř třicet zájemců poznalo díky přátelské průvodkyni mnoho zajímavého ze ţivota tehdejší císařské rodiny. Nová expozice jednotlivých pokojů, porcelánová keramika, obrazy, sochy a výborný odborný výklad to vše umocnilo náš odpolední záţitek. I druhá hodina zákupské návštěvy nás překvapila. Dokonale upravený a udrţovaný zámecký park, zahrada francouzská i anglická, květiny, nepoškozené lavičky a na dnešní dobu neuvěřitelná čistota celého areálu, který tak přímo láká k procházkám či odpočinku. Pro zajímavost tento velký park je plně přístupný veřejnosti. Dík za výborně strávené odpoledne patří L. Nedomovi, který zajistil organizaci, a závěrečný potlesk si plně zaslouţil. Petr Škoda Májová veselice Poslední květnové setkání Seniorklubu proběhlo dne 29. května za účasti 25 členů. Na programu byla májová veselice se zařazeným velmi pěkným a zdařilým vystoupením ţáků základní školy. Program zahájili malí zpěváčci, které řídila paní učitelka Štroblová. Na klávesy je doprovodila paní učitelka Šebestová. Taneční kreaci v moderním současném stylu reţírovala pí učitelka Karešová. Další vystoupení bylo pravým opakem. Ve stylu retro 60. let zatančili vycházející ţáci 9. ročníku - reţie paní učitelka Věra Míšková. Bouřlivý potlesk a shovívavý úsměv na tváři sklidila poslední scénka v pojetí známé taneční písně Babičko, nauč mě charleston, v níţ vynikla pí učitelka Míšková, kterou nikdo v jejím přestrojení ani nepoznal. Všechna vystoupení se líbila a sklidila zaslouţený obdiv vyjádřený bouřlivým potleskem. Všem účinkujícím, hlavně pak učitelkám paní Karešové, Míškové, Šebestové, Štroblové a Korcové patří srdečné poděkování za hodnotný kulturní program. Byli jsme ujištěni, ţe v případě našeho zájmu o podobná vystoupení je moţné poţádat do budoucna o uskutečnění dalších akcí. To samozřejmě rádi uvítáme. K májové veselici patří také tanec. Příleţitost se k tomu naskytla díky hudebnímu doprovodu harmoniky v podání pana Pavla Polívky. Radost, kterou do našich duší přinesla vystoupení dětí, byla v další části setkání vystřídána uctěním památky nad nenadálým odchodem naší členky pí Milušky Knotkové tichou vzpomínkou a dojemnou hudbou houslí mistra pana J. Suka.

5 Přednáška primaře revmatologické ordinace v České Lípě Dne 12. června vyhověl našemu pozvání pan doktor František Koucký, primař revmatologické ordinace českolipské polikliniky, a přednesl zajímavé povídání ze svého oboru, které vyslechlo všech 31 účastníků našeho setkání. Název přednášky Pečujte o své zdraví vystihl pan primař skutečně skvěle, takţe účastníci získali poučení, jak zacházet se svými revmatickými klouby, jak je šetřit a operovávat i v pokročilém věku. Zodpovězeno bylo mnoho otázek našich seniorů. Poděkováním byl spontánní potlesk po ukončení povídání. Ještě jednou díky Vám, pane primaři. L. Nedoma, Seniorklub Jak nakládat s odpadky Dne 26. června byl na naše setkání pozván městský ekolog pan Martin Rejcha. Z jeho úst zaznělo mnoho rad a poučení, jak nakládat s domovními odpady jak je třídit a správně ukládat do patřičných kontejnerů i jak vyuţívat sluţby sběrného dvora v Doksech. Přítomní byli seznámeni s rozpočtem města na likvidaci odpadů. Věřili byste, ţe město vynakládá na tuto činnost více neţ 6 milionů ročně? Ano, je to veliká částka, ale chceme mít naše město čisté a pěkné. Tak by bylo správné a zásluţné přispět i svým osobním příkladem k likvidaci nepořádku ve svém okolí. Za pěkné povídání a seznámení s problematikou Vám všichni děkujeme. L. Nedoma, Seniorklub Jak se mění Doksy - Význam státních svátků Cyrila a Metoděje a M. Jana Husa Dne se sešlo 33 seniorů na plánovaném setkání. Na pořadu byly 3 přednášky: Jak se mění Doksy a okolí místostarosta Ing. Karel Kapoun Jan Hus Mgr. Petr Škoda Cyril a Metoděj - Pan Ing. Kapoun přednášel a promítal snímky, na nichţ ukazoval, jak vypadala vybraná místa před opravou a po opravě. Doksy se opravdu v současné době mění k lepšímu. Na konci se debatovalo o tom, co by se ještě mělo změnit a co obyvatele ještě trápí. Vyprávěním o Janu Husovi pan Mgr. Škoda zaujal všechny seniory a zrovna tak paní Mgr. Korcová ve svém vystoupení věnovaném Cyrilovi a Metodějovi. Bylo to velmi krásné odpoledne a chceme tímto všem přednášejícím moc poděkovat autobusový zájezd do ZOO v Liberci Dne jsme se vydali do Liberce s cílem zhlédnout co nejvíce ze známé zoologické zahrady. Vynikající počasí přímo lákalo k podrobné prohlídce, a tak čtyři plánované hodiny utekly skutečně rychlostí vody. Předpokládáme, ţe spokojenost byla na obou stranách zhlédnutého areálu. L. Nedoma Scházíme se po prázdninách

6 - Prezentace kosmetických a vitamínových přípravků - Vystoupení taneční školy Hopsy Dne jsme se naposledy sešli v hezkém areálu pečovatelského domu. Paní M. Šachlová předvedla v první části celou řadu výrobků švýcarské firmy Just, která se zabývá výrobou kosmetických a vitaminových přírodních přípravků. Protoţe nechyběly ani návody na pouţití a uvedení zkušeností s jednotlivými preparáty, na své si přišla především ţenská část účastníků. Druhá část patřila vedoucí taneční školy Doksy L. Jiráňové, která zapojila přítomné do odpovídající pohybové aktivity a sklidila na závěr zaslouţený potlesk. Petr Škoda Otevření Komunitního centra Déčko Dne bylo v dopoledních hodinách za přítomnosti představitelů Libereckého kraje i pracovníků městského úřadu otevřeno komunitní centrum. V této budově je nově zřízena i místnost pro setkávání členů Seniorklubu, a tak další zajímavé odpoledne nabídne program jiţ v těchto prostorách. Petr Škoda Zájezd do Přerova nad Labem Celkem 37 zájemců se sešlo dne , aby se zúčastnili zájezdu do skanzenu v Přerově nad Labem a prohlídky zámku v Loučeni. Původní datum zamýšleného výletu bylo určeno na , ale náš dopravce firma Pittner neměla na tento termín volný autobus, takţe bylo nutné přesunout zájezd na , tedy na den, kdy se měla konat soutěţ karbaníků v naší klubové místnosti. K uvedené změně došlo na poslední chvíli, takţe nebylo moţné oznámit veřejnosti prostřednictvím Dokského zpravodaje změnu termínu. Dodatečně se omlouváme. Samotný zájezd se ke spokojenosti všech účastníků vydařil také díky našemu panu řidiči Pavlu Dědkovi, který nás v pohodě a dobré náladě dovezl tam i zpět. V Přerově jsme si prohlédli velmi pěkně uspořádaný skanzen a ve vzpomínkách se vrátili do dob svého mládí. V zámku v Loučeni se nám moc líbilo, také díky netradičnímu a výstiţnému výkladu pana průvodce, který perfektně vyprávěl o soukromí majitelů Thurn-Taxisů. Dobře jsme poobědvali v loučeňské restauraci a osladili si ţivot v cukrárně U Alenky zmrzlinou a výtečnými dortíky. Odjezd plánovaný na 16. hodinu byl vítaný a dovršil naši spokojenost s hezky proţitým dnem Trocha poezie nikoho nezabije To potvrdilo říjnové posezení dokských seniorů. Své oblíbené autory poezie, ale i prózy představily paní Sudolská, Chvalinová a Korcová. Nejenţe přiblíţily jejich díla a přečetly oblíbené básně i úryvky prózy, ale poutavě vyprávěly i o ţivotních osudech svých oblíbených spisovatelů.

7 Posezení při svíčkách V duchu vzpomínek na blízké rodinné příslušníky, či známé, kteří jiţ nejsou mezi námi, se neslo první listopadové setkání seniorů. Atmosféru doplňovala záře ze zapálených svíček a jemná hudba. Je dobře, ţe nezapomínáme na ty, které jsme potkali na svých ţivotních cestách. A ţe si dokáţeme vybavovat nejen jejich tváře, ale i veselé historky, které nám rozjasnily den. Marie Korcová Bylinky a med Je podzim. V plískanicích se začínají hlásit drobná nachlazení provázená rýmou a kašlem. Jak si pomoci vylepšovat své zdraví pomocí bylinek si senioři vyslechli v přednášce Ing. paní Marty Bachraté doplněné projekcí prezentace Mgr. paní Marie Korcové. Přednáška paní Ing. paní Bachraté se setkala s velmi příznivým ohlasem. Věřme, ţe bylinky našich babiček si najdou k lidem cestu i v dnešní moderní společnosti Mikulášská veselice Na toto odpoledne byly pozvány do Seniorklubu malé děti z mateřské školy Praţská. Pásmo říkanek, dětské rozzářené oči to vše vzbudilo na tvářích všech přítomný veselý úsměv. V další části si mohli senioři a seniorky zazpívat za doprovodu harmoniky pana Pavla Polívky a v druţné zábavě strávit hezké prosincové odpoledne Vánoce a koledy Poslední setkání seniorů v roce 2008 se uskutečnilo 18. prosince Koledy v podání dokského ţenského pěveckého souboru Babini di Doksy pod taktovkou ředitelky zdejší ZUŠ paní Zity Smetáčkové vykouzlily příjemnou atmosféru blíţících se vánočních svátků. V další části pak poutavě vyprávěl ing. Luděk Téra o křesťanských hodnotách a smyslu Vánoc.

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2015 18.02.2015 - ZÁBAVNÉ TVOŘIVÉ ODPOLEDNE Pro seniory DPS Heřmanická 19, Slezská Ostrava jsme ve spolupráci se společností GE Volunteers o.s přichystali zábavné tvořivé odpoledne.

Více

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC

Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Masarykova ZŠ a MŠ Železnice Školní rok 2014/2015 Číslo časopisu: 2. Období: PROSINEC Rozloučení s kalendářním rokem 2014 Ani jsme se nenadáli (opět! ) a už se blíží nový kalendářní rok ( už zase!). Vážení

Více

LEDEN Výstava Betlémů na Slezskoostravském hradě Návštěva divadelní představení Podskalák ÚNOR Rej maškar, aneb masopust ve Sluníčku

LEDEN Výstava Betlémů na Slezskoostravském hradě Návštěva divadelní představení Podskalák ÚNOR Rej maškar, aneb masopust ve Sluníčku LEDEN Výstava Betlémů na Slezskoostravském hradě Na Slezskoostravský hrad jsme se vypravili v den tříkrálový. Bylo nás sice více, než oněch pověstných tří mudrců, nicméně jsme byli strážci hradu přivítáni

Více

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2.

Zpravodaj. Číslo 5/2014. Společenský večer MÚSS Plzeň 2014. Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Zpravodaj Číslo 5/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Společenský večer MÚSS Plzeň 2014 Další fotografie ze Společenského večera na straně 2. Společenský večer

Více

Časopis o životě v našem domově

Časopis o životě v našem domově Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz Poskytované služby: Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem ALDa Časopis o životě v našem domově Duben květen červen 2012

Více

14.vydání - březen 2009

14.vydání - březen 2009 14.vydání - březen 2009 Zájezd na dětskou lední revue v Hradci Králové Všichni jsme ( alespoň si to myslíme ) pracovali podle svých sil, a proto si na závěr prvního pololetí také zasloužíme odpovídající

Více

Čtvrtletník naší dílny

Čtvrtletník naší dílny Významné události ze života naší dílny Realizujeme dva projekty z grantu na podporu realizace jednotlivých návrhových opatření 4. Komunitního plánu sociálních služeb města Litoměřice 2014 2017. Naše klientka

Více

Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do

Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do Město Kojetín 2009 Evropský týden mobility, který se letos konal v Kojetíně poprvé, byl zahájen dne 16.9.2009. V tento den byla shodou okolností slavnostně uvedena do provozu dálnice D1, stavba 0134.1

Více

Domov pro seniory. Typ sociální sluţby (zákon č. 108/2006 Sb., o soc. sluţbách) Identifikátor: 5385508. Kapacita sluţby: 63. Počet lůţkodnů: 22,974

Domov pro seniory. Typ sociální sluţby (zákon č. 108/2006 Sb., o soc. sluţbách) Identifikátor: 5385508. Kapacita sluţby: 63. Počet lůţkodnů: 22,974 Typ sociální sluţby (zákon č. 108/2006 Sb., o soc. sluţbách) Domov pro seniory Identifikátor: 5385508 Kapacita sluţby: 63 Počet lůţkodnů: 22,974 Maximální počet lůţkodnů: 22,995 Obloţnost v % 99,91 Zařízení

Více

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE

PROSINEC MIKULÁŠ VE ŠKOLE PROSINEC Poslední měsíc roku se nesl i ve škole především ve znamení čekání a těšení se na vánoce. Ať už to byl Mikuláš, Den školy s tradičními trhy, divadelním představením a cheerleadingovým vystoupením

Více

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky

Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky KRONIKA 2007 Přišli k nám Tři králové aneb tradice a zvyky Maminky napekly pro Tři krále koláčky. Děti si vyrobily královské čepice, zpívaly koledy a četly příběh Tří králů. Ttříkrálové odpoledne nám ještě

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

PODZIM - září říjen listopad

PODZIM - září říjen listopad ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ DRUŽINY PŘI ZŠ A MŠ ŘEČANY N. L. VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Příloha 2 Ve školním roce 2013/2014 bylo ve školní družině zapsáno celkem 50 dětí z 1. 4. třídy. Otevřena byla 2 oddělení.

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

Červen 2010. ročník devatenáctý

Červen 2010. ročník devatenáctý Červen 2010 ročník devatenáctý ZDARMA Cínovec OBSAH: Slovo starosty Výsledky voleb MP informuje... Z jednání RM... Zápis žáků do ZUŠ Dubí Veřejná služba Volné byty v DPS Školní rok v ZŠ Dubí 2 Nakládání

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 42. říjen 2013. Říjen Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 42. říjen 2013 Zámecké listy Říjen je desátým měsícem roku podle Gregoriánského kalendáře a má 31 dní. Jeho české jméno je odvozeno od jelení

Více

Narozeniny v měsíci květen slaví: Vencláková Božena Myšková Věra Čáslavka Vladimír Ulbrichová Herta Miková Margita Truska André Vancová Věra

Narozeniny v měsíci květen slaví: Vencláková Božena Myšková Věra Čáslavka Vladimír Ulbrichová Herta Miková Margita Truska André Vancová Věra 17.číslo Zpravodaj Duben 2015 Narozeniny v měsíci květen slaví: Vencláková Božena Myšková Věra Čáslavka Vladimír Ulbrichová Herta Miková Margita Truska André Vancová Věra Kulturní program na měsíc květen:

Více

Zápis z jednání zastupitelstva najdete nejen na úřední desce, ale webových stránkách www.hermankovice.cz.

Zápis z jednání zastupitelstva najdete nejen na úřední desce, ale webových stránkách www.hermankovice.cz. H e ř m á n e k Starostanský občasník číslo 2, ročník 2009 Březen 2009 Úvodem: Sníh pomalu mizí, z čehož má většina z nás určitě radost. Jaro je však ještě daleko. A předjaří, to, bohužel, ještě nejsou

Více

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou.

ŠKOLA V PŘÍRODĚ ORLICKÉ NEKOŘ HORY 30.5. 3.6.2011. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. školami. Děti, které se nezúčastnily turnaje, si hrály s míči a kreslily si křídami před chatou. ŠKOLA V PŘÍRODĚ NEKOŘ HORY ORLICKÉ 30.5. 3.6.2011 Letos jsme již po sedmé opustili naši školu na celý týden

Více

5. března se uskutečnil Den v pyžamu. Tradice těchto bláznivých dnů byla obnovena po několika letech. Akci velmi pečlivě připravili zástupci školního

5. března se uskutečnil Den v pyžamu. Tradice těchto bláznivých dnů byla obnovena po několika letech. Akci velmi pečlivě připravili zástupci školního 5. března se uskutečnil Den v pyžamu. Tradice těchto bláznivých dnů byla obnovena po několika letech. Akci velmi pečlivě připravili zástupci školního parlamentu. Zodpovědně se na ni chystali také žáci

Více

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka

Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka 22.číslo Zpravodaj Září 2015 Narozeniny v měsíci říjnu slaví: Pazourková Jana Sobínová Ludmila Havlík Milan Jelínková Vítězslava Böhmová Anna Hassmannová Jitka Kulturní program na měsíc říjen: 1.10.2015

Více

2/ Volby do Evropského parlamentu výsledky hlasování v Nošovicích Počet zapsaných voličů 807 Počet vydaných obálek 135 % účasti 17%

2/ Volby do Evropského parlamentu výsledky hlasování v Nošovicích Počet zapsaných voličů 807 Počet vydaných obálek 135 % účasti 17% Oběžník č. 4/2014 1/ Soutěž mladých hasičů V sobotu 7. června 2014 se koná na hřišti za základní školou soutěž mladých hasičů O pohár starosty obce. Začátek v 9.00 hodin. Přijďte povzbudit naše malé hasiče.

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013

Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 11.12.2013 ZPRAVODAJ č. 5/2013 Vážení spoluobčané, poslední měsíc roku 2013 se blíží do své poloviny a my můžeme pomalu hodnotit, jaký ten rok s třináctkou

Více

Zpravodaj 2. jaro 2010

Zpravodaj 2. jaro 2010 Tady jsme doma Regionální folklor do škol Zpravodaj 2 jaro 2010 Milí přátelé, pozdravujeme vás v roce 2011. Chceme vás opět informovat o novinkách z našich spřátelených škol, kde probíhá projekt Tady jsme

Více

Dne 18. 7. 2015 proběhla na zdíkovském přírodním parketu Ostrov benefiční akce nazvaná Labyrint pro Pravětín, pořádaná Oblastní charitou Vimperk.

Dne 18. 7. 2015 proběhla na zdíkovském přírodním parketu Ostrov benefiční akce nazvaná Labyrint pro Pravětín, pořádaná Oblastní charitou Vimperk. Dne 18. 7. 2015 proběhla na zdíkovském přírodním parketu Ostrov benefiční akce nazvaná Labyrint pro Pravětín, pořádaná Oblastní charitou Vimperk. V osm hodin večer zazněly první tóny kapely Labyrint. Po

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013 sudkovský zpravodaj Číslo 3/2012 Vydává Obecní úřad Sudkov www.sudkov.zabrezsko.cz OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ

Více

Rozšířené zprávy z regionů 1. část. volební obvod č. 9 Plzeň-město SENÁTOR RICHARD SEQUENS

Rozšířené zprávy z regionů 1. část. volební obvod č. 9 Plzeň-město SENÁTOR RICHARD SEQUENS Rozšířené zprávy z regionů 1. část volební obvod č. 9 Plzeň-město SENÁTOR RICHARD SEQUENS 10. března proběhlo v plzeňské Besedě vyhlášení soutěže "Sportovec roku 2006 - Plzeň". Slavnostního večera se zúčastnil

Více

18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby.

18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby. Březen 2014 zdarma 18.00 zahájení, přehlídka tanců taneční vystoupení 20.00 00.00 společná zábava, hraje Roman Grygar Vstupné pro veřejnost 100,- od osoby. 1 Milí čtenáři, naše ZŠ v Nýdku se zapojila do

Více

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ

ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ ŠKOLNÍ ČASOPIS ZŠ VYŠKOV, NÁDRAŽNÍ 5 INTERVIEW PŘÍRODOVĚDNÝ KLOKAN EXKURZE, NÁVŠTĚVA MUZEA FOTOREPORTÁŽ POBYT ŠESŤÁKŮ NA MALINÉ září-říjen 2015 Na Maliné. SEZNAMOVACÍ A EKOLOGICKÝ POBYT Také letos se vypravili

Více

Zpravodajství z Biřičky

Zpravodajství z Biřičky 2/2014 Vážení klienti domova, vážení zaměstnanci, vážení návštěvníci, uběhlo pár týdnů a je čas vydat další číslo a informovat Vás o aktualitách v domově. Zbrusu nové jméno a firemní barvy Klienti a zaměstnanci

Více

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

Svatojánek. Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Svatojánek Červen 2000 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU OBEC SPLNILA SVOJÍ ZÁKONNOU POVINNOST V polovině května provedli na žádost obce pracovníci kontrolního oddělení finančního referátu Okresního úřadu Beroun

Více

Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko

Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko Průběžná zpráva projektu Stáří není nemoc ještě něco dokážeme! rozvoj dobrovolnictví v regionech Havlíčkův Brod, Chotěboř, Pelhřimov a Hlinsko Období realizace projektu: 1. 7. 2009 30. 6. 2010 Projekt

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309

JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 JE TADY JARO 2013 evidenční číslo: MK ČR E 15309 Vyhlášení veřejné sbírky na rekonstrukci ROZHLEDNY NA KŘÍŽKÁCH Účelem sbírky je záchrana a zhodnocení tohoto místa pro současné i příští generace a z tohoto

Více

Martina Bábíčková, Ph.D. 23.03.2014

Martina Bábíčková, Ph.D. 23.03.2014 Jméno Martina Bábíčková, Ph.D. Datum 23.03.2014 Ročník 7. Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor Informatika Tematický okruh Textový editor Téma klíčová slova Novinová strana

Více

Výroční zpráva Základní umělecké školy Jindřicha Pravečka, Lanškroun za školní rok 2011/2012

Výroční zpráva Základní umělecké školy Jindřicha Pravečka, Lanškroun za školní rok 2011/2012 Výroční zpráva Základní umělecké školy Jindřicha Pravečka, Lanškroun za školní rok 2011/2012 1. Základní údaje Základní umělecká škola Jindřicha Pravečka, Lanškroun, nám. A. Jiráska 3 byla příspěvkovou

Více

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová,

Učitelský tým FZŠ Táborská ve složení Naďa Kolářová, Zuzana Kopasová, Červen 2008 Olympiáda škol Prahy 4 Součástí slavnostního zahájení Dětských olympijských her 4x4, které se konalo v neděli 1. 6. v příjemném prostředí O2 Žlutých lázní, byl závod dračích lodí. Klání se

Více

V Ř E S K O V Á K listopad 2013

V Ř E S K O V Á K listopad 2013 V Ř E S K O V Á K listopad 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, práce na kanalizaci se již dostaly opravdu ke svému konci, nyní nás ještě čeká papírová bitva. Bohužel musím oznámit, že spuštění proběhne

Více

Sehnat dobré muzikanty je lehké, ale hrát jako orchestr, je krásné.

Sehnat dobré muzikanty je lehké, ale hrát jako orchestr, je krásné. Handicap centrum Srdce, o.p.s. Ostende 87/II Poděbrady 290 80 tel./fax.: 325 613 362 IČO: 27576612 ředitel: Mgr. Marcela Marková e-mail: hcs@sdmchotesice.cz web: www.sdmchotesice.cz bankovní spojení: Česká

Více

O B E C K O Š Í K Y 687 04 Košíky 172. Tel.:572572720, e-mail:ou_kosiky@quick.cz, www.oukosiky.cz, IČ 542377, DIČ CZ00542377.

O B E C K O Š Í K Y 687 04 Košíky 172. Tel.:572572720, e-mail:ou_kosiky@quick.cz, www.oukosiky.cz, IČ 542377, DIČ CZ00542377. Události obce Jednou z první akcí roku 2014 byl košt piva na Obecnici. Dvacet tři převáţně muţských hodnotitelů podráţdilo své chuťové pohárky zlatavým mokem a vybírali z třinácti vzorků, aby zjistili,

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci. Vystoupení dětí ZŠ Cotkytle. I když

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ I/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

Zimní èíslo. č. 4/2011. Informaèní listy pro rodièe, pøátele a známé

Zimní èíslo. č. 4/2011. Informaèní listy pro rodièe, pøátele a známé Zimní èíslo č. 4/2011 Informaèní listy pro rodièe, pøátele a známé Vydává:... Domov na rozcestí Svitavy T.G.Masaryka 9/33 568 02 SVITAVY... Evidenční číslo MK ČR E 14 842 Obsah: 3. strana Informace ředitelky

Více

ŠKOLNÍ VÝLET 9. A DO MŠENA U MĚLNÍKA aneb DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO

ŠKOLNÍ VÝLET 9. A DO MŠENA U MĚLNÍKA aneb DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO ŠKOLNÍ VÝLET 9. A DO MŠENA U MĚLNÍKA aneb DO TŘETICE VŠEHO DOBRÉHO Rok se sešel s rokem a na pořadu dne bylo opět plánování školního výletu. V 9.A jsme se rozhodli už dávno. Přece neporušíme tradici. Pokud

Více

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012

Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012 Měsíční plán výchovně-vzdělávací činnosti školní družiny pro školní rok 2011/2012 ZÁŘÍ téma: Naše škola a město - vítáme se a seznamujeme se (řád ŠD) - zásady správného stolování - bezpečná cesta a orientace

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová

Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Základní škola a Mateřská škola Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz portfolio I. stupně zpracovala: Mgr. Alena Štemberová Na pondělí 21. prosince si paní učitelky pro děti I.

Více

Nadcházející události

Nadcházející události listopad 2015 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátelé naší školy, nacházíme se v období adventu, v období, kdy tmy v průběhu dne je více než světla a slunečního jasu, vše kolem nás

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj. leden 2015 leden 2015 Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj MĚSTYS LITULTOVICE Vážení spoluobčané, tentokrát bych se chtěl věnovat poněkud přízemnějšímu tématu, a to je komunální odpad. Od

Více

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká ***

Zprávy z České. *** Pro děti i dospělé *** 13. číslo/ listopad 2015. *** Vzpomínka na oslavy 230 let založení obce Česká *** *** Pro děti i dospělé *** Zprávy z České Občasník 13. číslo/ listopad 2015 Ve dnech 19. a 20. září jsme si připomenuli 230. výročí založení naší obce. Při této příležitosti byla slavnostně otevřena nově

Více

LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM

LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM e.č. MK ČR A 10345 Vydal: Městský úřad Úsov dne: 30.4. 2010 2/2010 POZVÁNKY V pátek 7. května 2010 se bude konat LAMPIÓNOVÝ PRŮVOD S TÁBORÁKEM Program: - od 19,00 hodin bude hrát na náměstí dechová hudba

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011. Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Centrum ZDISLAVA, Radnická 350 Nové Město na Moravě Kéž v pomoci druhým nacházíme své vlastní štěstí. Milí přátelé, scházíme se na začátku nového roku, abychom zhodnotili ten minulý.

Více

Písecký zpravodaj Leden 2012

Písecký zpravodaj Leden 2012 Písecký zpravodaj Leden 2012 Silvestr 2011 a novoroční přání Poslední den letošního roku jsem měl nevšední možnost pozorovat silvestrovské veselí celého našeho údolí od Bukovce přes Písek až po Jablunkov

Více

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014

Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Časopis žáků ZŠ Batelov Číslo 2, květen 2014 Milí čtenáři, vítáme vás u 2. vydání školního časopisu Soví rozhledy. Doufáme, že vás zaujme a že společně s námi budete sledovat, co se děje u nás ve škole,

Více

Jak na ně? č. 2 únor 2010. Zájemci o obědy ve školní jídelně,

Jak na ně? č. 2 únor 2010. Zájemci o obědy ve školní jídelně, č. 2 únor 2010 Jak na ně? 26. 2. 18:00 Ulovit miliardáře komedie ČR 5. 3. 18:00 2Bobule komedie ČR 12. 3. 18:00 Arthur a Maltazardova pomsta rodinný film 19. 3. 18:00 Samec komedie USA 26. 3. 18:00 Hrdinové

Více

Historie. první písemná zmínka o Žižicích je z roku 1318 v r. 1848 administrativně sloučeny obce Žižice, Vítov, Luníkov, Osluchov a Drnov

Historie. první písemná zmínka o Žižicích je z roku 1318 v r. 1848 administrativně sloučeny obce Žižice, Vítov, Luníkov, Osluchov a Drnov Obec Žižice Historie první písemná zmínka o Žižicích je z roku 1318 v r. 1848 administrativně sloučeny obce Žižice, Vítov, Luníkov, Osluchov a Drnov Historie Zemědělství na Žižicko historicky patří Původní

Více

Verneřicko. Mikuláš na Rychnově 2014

Verneřicko. Mikuláš na Rychnově 2014 Vydává Městský úřad Verneřice, Mírové náměstí 138, 407 25 Verneřice. Vychází pouze v elektronické podobě. Tel.: +00420 412 559 052; e-mail: vernerice@vernerice.cz; www.vernerice.cz 6. číslo, 12. ročník

Více

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se

Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se Kilometrový pásek Apríl jsme na naší škole oslavili netradičně přinesli jsme co nejvíc pásků. Při jejich spojování jsme se vyřádili, nic jednoduchého to nebylo. Chvílemi pásky připomínaly klubka hadů a

Více

INFORMACE. A co dalšího nám přinesl prosinec do naší školy?

INFORMACE. A co dalšího nám přinesl prosinec do naší školy? INFORMACE Měsíc prosinec hned z počátku přinesl nadílku, na kterou se děti moc těšily. Jiţ tradičně totiţ naši školu navštívil Mikuláš, anděl a čertík. Čertík věděl o všech dětech a jejich lumpárnách a

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Občanské sdruţení Dílna ručního papíru Velká Dominikánská 33 412 01 Litoměřice www.rucnipapir.com Výroční zpráva za rok 2009 O nás Občanské sdruţení Dílna ručního papíru bylo zaloţeno v roce 2003 nadšenci,

Více

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016

Opatovský školák. Základní škola Běly Jensen Opatov. VI. ročník, číslo 4 *březen-duben 2016 Opatovský školák Základní škola Běly Jensen Opatov Nechť se lidé ze všech sil snaží nabýt dobrých návyků. Není sporu o tom, že návyk nejdokonajš trvá od útlého mládí. Francis Bacon VI. ročník, číslo 4

Více

DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU

DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU ZIMA 2010/II ZPRÁVY Z DOMOVA Dostává se Vám do rukou druhé vydání čtvrtletníku vydávaného v zařízení, které možná znáte nebo byste ho chtěli více poznat a tím je DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU v Rokytnici v

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Zpravodaj. Slovo starosty... Městské. části Praha - Dolní Měcholupy. Vážení občané,

Zpravodaj. Slovo starosty... Městské. části Praha - Dolní Měcholupy. Vážení občané, - 1 - ZPRAVODAJ BŘEZEN 2010 Z obsahu Slovo starosty Aktivity OS Leonardo 105 let SDH Poděkování hasičům Další informace z MČ Inzerce Zpravodaj Městské Slovo starosty... Vážení občané, předem než začnu

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

PROPOZICE pro účastníky

PROPOZICE pro účastníky PROPOZICE pro účastníky Popis soutěţe Vědomostně-tvůrčí soutěţ se zaměřením na výchovu a vzdělání v oblasti rozšíření znalostí a poznání všech 49 evropských států, účastnících se EYOWF 2011, i jejich obyvatel.

Více

01/2015 LEDEN- ÚNOR 2015

01/2015 LEDEN- ÚNOR 2015 01/2015 LEDEN- ÚNOR 2015 Informace z veřejného zasedání ZO ze dne 17. 12. 2014 Zastupitelstvo obce schválilo: - Rozpočet na rok 2015. - Návrh rozpočtového opatření č. 3/2014. - Směrnice k cestovním náhradám.

Více

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI

MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MALÝ ALMANACH O VELKÉ SPOLUPRÁCI MEZI ZÁKLADNÍ ŠKOLOU JÁNA KUPECKÉHO ZE SLOVENSKÉHO PEZINKU A 6.ZŠ V MLADÉ BOLESLAVI při příležitosti 15. výročí spolupráce mezi školami sestavil Lukáš Krejčík Naše základní

Více

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY

TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Vánoční dílničky Vyučující a vychovatelky školní družiny srdečně zvou rodiče a budoucí prvňáčky na TRADIČNÍ VÁNOČNÍ DÍLNIČKY Přijďte si s námi: zazpívat udělat

Více

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016

NOVOVESKÉ listy. INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 6. obecní ples NOVOVESKÉ listy INFORMAČNÍ OBČASNÍK Z DĚNÍ V OBCI NOVÁ VES č. 28 / březen 2016 V pátek 20. 1. 2016 se uskutečnil Obecní ples šestý v pořadí. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát byl

Více

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč

2008-2009. Základní škola. Vidlatá Seč VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Základní škola Vidlatá Seč 1. Charakteristika školy Základní škola Vidlatá Seč Příspěvková organizace Zřizovatel: Obecní úřad Vidlatá Seč Ředitelka školy: Mgr.Věra Rejsová E-mail:

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Český svaz žen, základní organizace Jámy Dětský karneval Muzikál Carmen Fond Vysočiny Pálení čarodějnic Sousedské posezení Cvičení 120. výročí SDH Jámy Dětský den Drakiáda Úklid

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 44. prosinec 2013. Prosinec Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 44. prosinec 2013 Zámecké listy Prosinec je podle gregoriánského kalendáře dvanáctý a poslední měsíc v roce. Má 31 dní. Prosinec začíná stejným

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. října 2010

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. října 2010 16. ročník říjen 2010 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 7. října 2010 Usnesením č. 34/2010 zastupitelé přijali Vlastní hodnocení Mateřské školy Zahrádky za školní rok 2009 2010. Zastupitelé byli

Více

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání

PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání PROSINEC, LEDEN, ÚNOR 2016 8. vydání Mateřská škola Přeštice, ulice Dukelská 1 Vážení rodiče, opět se společně s námi setkáváte díky časopisu Dukeláček, který Vám i nadále bude přinášet dění v naší mateřské

Více

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008

Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě. Závěrečná zpráva 2007/2008 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě Závěrečná zpráva 2007/2008 ANOMALY, o.s. ŠKOLNÍ 416 TANVALD 468 41 Studentská společnost při Obchodní akademii v Tanvaldě, která pracovala dle pravidel

Více

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13

Gymnázium Nymburk. Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK. Karolína Rejmanová 1PB 2O13 Gymnázium Nymburk Členství ve sportovním klubu TSK DYNAMIK Karolína Rejmanová 1PB 2O13 1 OBSAH 1. ÚVOD 2. JAK TO VŠECHNO ZAČALO 3. PRVNÍ ROK BYL TĚŽKÝ 4. DOSTAVILY SE VÝSLEDKY 5. ZALOŽENÍ NOVÉHO KLUBU

Více

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka 16. ledna 2014 "Od Nilu na Vrabčák"

11. ledna 2014 Tříkrálová sbírka  16. ledna 2014 Od Nilu na Vrabčák V sobotu 11. ledna 2014 proběhla v našem Domově Tříkrálová sbírka. Koledníci z Deblína s charitní pokladničkou navštívili naše klienty na pokojích i řádové sestry. Výtěžek sbírky byl odevzdán na potřeby

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 číslo: 52 Obsah: Slovo ředitele školy, vánoční besídka, recyklovaní, Plavecký výcvik. Vyhodnocení sběru, bludiště a malování.

Více

V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu "Kdo jiný?

V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu Kdo jiný? V pátek 3. května 2013 se uskutečnil koncert pro klienty, jejich rodinné příslušníky, přátele a známé, který si v rámci projektu "Kdo jiný?" připravili žáci 6. třídy ZŠ Deblín. Průvodní slovo pronesl Mons.

Více

SŠ informatiky a finančních služeb, Plzeň, Klatovská 200 G. Fiktivní firma Cleaners, s. r. o. (školní rok 2014/2015) Výroční zpráva

SŠ informatiky a finančních služeb, Plzeň, Klatovská 200 G. Fiktivní firma Cleaners, s. r. o. (školní rok 2014/2015) Výroční zpráva SŠ informatiky a finančních služeb, Plzeň, Klatovská 200 G Fiktivní firma Cleaners, s. r. o. (školní rok 2014/2015) Výroční zpráva Obsah Úvod... 3 Základní informace o firmě... 4 O firmě... 5 Průběh pracovního

Více

Číslo 35., říjen 2015. Starosta obce informuje:

Číslo 35., říjen 2015. Starosta obce informuje: Číslo 35., říjen 2015 Starosta obce informuje: Vážení občané, zdravím Vás jménem Zastupitelstva obce Chudčice i jménem svým. Ve 34. čísle našeho zpravodaje jsem Vás informoval o záměru obce realizovat

Více

Svatoňovický zpravodaj 2006

Svatoňovický zpravodaj 2006 Svatoňovický zpravodaj 2006 Vydává obecní úřad Velké Svatoňovice Ohlédnutí za rokem 2005 Sešel se opět rok s rokem a my Vám předkládáme pohled do života naší obce a další zajímavosti o kterých si myslíme,

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Konečně už nám vysvitlo sluníčko, a tak jsme si ho vyrazili užít ven, do přírody. Čas na psaní Deváťáckých novin jsme si ale samozřejmě také našli. V tomto čísle se dozvíte, co se dělo od 6.

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2015

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2015 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2015 9. 1. 2016 Vážení bratři hasiči, sestry hasičky, vážení hosté. Dovolte, abych vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2015. K dnešnímu dni má náš

Více

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 51. červenec 2014. Cyril a Metoděj

Zámecké listy. Domov Pod Lipami Smečno. poskytovatel sociálních služeb. Číslo 51. červenec 2014. Cyril a Metoděj Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 51. červenec 2014 Zámecké listy Cyril a Metoděj 5. červenec je slaven jako Státní svátek České republiky Den slovanských věrozvěstů Cyrila a

Více

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín.

Školní řád Základní škola a mateřská škola Holetín. Základní škola a mateřská škola Holetín. Holetín 20. 539 71 Holetín. Č.j. 2007/25 Spisový znak: 2-1 Razítko školy: Základní škola a mateřská škola Holetín Holetín 20 539 71 Holetín Účinnost: 1. 9. 2007 Skartační znak: A5 Počet stran: 9 Podpis ředitele školy: Školní řád

Více

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin)

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) Malé krůčky k bezpečné cestě do školy Již čtvrtým rokem působí na naší škole rodičovská dopravní skupinka, která se snaží

Více

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství

ZPRAVODAJ 11/2015. Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství ZPRAVODAJ 11/2015 Příprava na zimní údržbu obecních komunikací, chodníků a veřejných prostranství Žádáme občany, aby vytvořili podmínky pro bezproblémové odklízení sněhu při zimní údržbě obecních komunikací,

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2010

V Ř E S K O V Á K duben 2010 V Ř E S K O V Á K duben 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, několikrát jsem již psal o pálení dřevního odpadu ze zahrad. Toto pálení by se uskutečnilo v měsíci květnu za účasti našich hasičů. Prosím

Více

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST

LODĚNICKÝ INFORMAČNÍ LIST Na stromech a révě do Martina listí - tuhá zima přijde, buďme si jistí! Když Kateřina po ledě už chodívá, Eva potom blátem oplývá Jaký listopad, takový březen. Když ještě v listopadu hřmívá, úrodný rok

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU:

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: OKENSKÝ ZPRAVODAJ LISTOPAD 2 0 1 1 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: Veřejné zasedání zastupitelstva obce se konalo ve středu 16.listopadu 2011. Zastupitelstvo bylo mimo jiné také informováno o možnosti odkoupení

Více

Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010)

Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010) Projev předsedy na výroční členské schůzi dne 5.3.2011 ( činnost organizace v roce 2010) Dámy a pánové,vážení přátelé včelaři, zdravím Vás na dnešní výroční členské schůzi ve Střední odborné škole veterinární

Více