Grafick manuál znaãky. Odkaz na zfiizovatele

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Grafick manuál znaãky. Odkaz na zfiizovatele"

Transkript

1 Grafick manuál znaãky Odkaz na zfiizovatele

2 Obsah Úvod 1 Znaãka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 âernobílá pozitivní varianta 2.3 âernobílá inverzní varianta 2.4 Grafická definice znaãky 2.5 Ochranná zóna znaãky 2.6 Rozmûrová fiada znaãky 2.7 Barevná varianta znaãky na podkladov ch plochách 2.8 âernobílá varianta znaãky na podkladov ch plochách 2.9 Zakázaná a chybná pouïití znaãky 2.10 Zakázaná pouïití znaãky na podkladov ch plochách 2.11 Barevnost 3 Definice barev 3.1 Aplikace znaãky 4 Samolepky 4.1 Informaãní tabule 4.2 Prezentace na webov ch stránkách 4.3 Vstupenky speciální aplikace 4.4

3 Úvod 1 Grafický manuál definuje značku Odkaz na zřizovatele a slouží jako zdroj informací jednoznačně vymezující způsob jejího užívání. Manuál slouží zejména potřebám příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina a Krajskému úřadu kraje Vysočina. Je k dispozici spolupracujícím dodavatelům a reklamním agenturám. Rada kraje Vysočina odsouhlasila usnesením 0171/05/2008/RK zavedení Odkazu na zřizovatele pro použití u příspěvkových organizací zřizovaných krajem Vysočina a uložila odboru sekretariátu hejtmana a odborům řídícím příspěvkové organizace dle možností zajistit užívání a používání odkazu na zřizovatele. Oddělení vnějších vztahů odboru sekretariátu hejtmana Krajského úřadu kraje Vysočina je k dispozici všem, kdo používají značku Odkaz na zřizovatele, pro konzultace a rady související s jejím používáním. Neváhejte se proto v případě nejasností a speciálních aplikací značky obrátit na tyto pracovníky: Zbyněk Čech, tel.: , cech.z@kr-vysocina.cz Ladislav Seidl, tel.: , seidl.l@kr-vysocina.cz Tento manuál včetně souborů pro použití v různých grafických programech naleznete na internetovém portále kraje Vysočina > Organizace kraje. Na vyžádání vám je v elektronické podobě zašlou i výše uvedení pracovníci oddělení vnějších vztahů. Odkaz na zřizovatele nemá žádný vliv na již používaný vizuální styl organizací zřizovaných krajem Vysočina (kromě organizace Vysočina Tourism). Vzhledem k několika variantám zpracování odkazu by neměl být problém s jeho používáním. Organizace zřizované krajem Vysočina mají velkou možnost prezentovat jméno kraje Vysočina například mezi zaměstnanci, žáky, návštěvníky těchto zařízení a občany kraje. Zavedení odkazu na zřizovatele a spojení jména kraje Vysočina a kvalitně poskytované služby, spolufinancované penězi z rozpočtu kraje, může zlepšit pocit sounáležitosti občanů s krajem Vysočina. Kraj Vysočina zřizuje celkem 138 organizací (k lednu 2008), které se dle zaměření dají rozdělit na školy a školská zařízení, sociální zařízení, zdravotnická zařízení, kulturní zařízení, Správu a údržbu silnic kraje Vysočina a Vysočina Tourism. Na provoz těchto organizací v roce 2008 přispívá kraj Vysočina celkovou sumou mil. Kč. Kromě toho jsou z rozpočtu kraje odesílány do rozpočtů zřizovaných organizací investiční dotace, které v roce 2008 činí 210 mil. Kč téměř 80 % této částky jde do zdravotnictví. Možnosti použití Odkazu na zřizovatele propagační a informační materiály, tiskoviny vstupenky, programy, almanachy, ročenky apod. certifikáty, čestná uznání, další interní materiály PPT prezentace webové stránky organizace (internetový banner) dle uvážení například reklamní předměty, PF apod. odkaz aplikovaný na forexové desce, případně plachtě, může být umístěn v místnostech, kde se konají školení, semináře, konference apod. Organizace sama zváží, zda bude Odkaz na zřizovatele uvádět na hlavičkovém papíře, a sama si určí vhodnou formu (například zda textovou, nebo grafickou).

4 Znaãka 2

5 Znaãka Základní barevná varianta 2.1 Znaãka je vytvofiena ve dvou základních verzích: obdélníkové a ãtvercové. Obû varianty jsou v znamovû na stejné úrovni. Aplikace obou znaãek je pfiesnû definována a fiídí se doporuãeními uveden mi v tomto manuálu. Znaãka je nejdûleïitûj ím vizuálním prvkem a je nejãastûji pouïívána v této základní variantû. Jako v chozí prvek odkazu na zfiizovatele je pouïito logo kraje Vysoãina, a proto i barevnost a typografie znaãky vycházejí z definic obsaïen ch v Manuálu jednotného vizuálního stylu kraje Vysoãina. Znaãka je tvofiena logem kraje Vysoãina, odkazem na webové stránky kraje a textem zfiizovatel organizace. Celá znaãka je v raznû orámována zaoblen m rámeãkem v zeleno-modré barevnosti.

6 Znaãka Inverzní barevná varianta 2.2 Pokud to vyïaduje v tvarn zámûr, je k dispozici i tato inverzní barevná podoba znaãky. Povolenou inverzní barevnou podobou znaãek je bíl logotyp a zelen (PANTONE 368 C/U) obrazov znak umístûn na tmavomodrou plochu (PANTONE 2748 C/U). Odkaz na webové stránky stránky a text zfiizovatel organizace jsou v bílé barvû stejnû jako rámeãek celé znaãky. Aplikace jin ch barevn ch variant není moïná.

7 Znaãka âernobílá pozitivní varianta 2.3 V ãernobílém tisku a v pfiípadech, kdy z technick ch dûvodû není moïné aplikovat znaãku v jejím barevném provedení, se pouïívá její ãernobílá varianta. Logo kraje i text jsou ve 100% ãerné barvû. Barva rámeãku je definována jako 60% ãerná barva.

8 Znaãka âernobílá inverzní varianta 2.4 Pfii ãernobílém zpracování znaãky lze vyuïít i inverzní bílou, respektive ãernobílou podobu znaãky. Jsou povoleny dvû varianty: znaãka s bíl m textem a bíl m rámeãkem bez pozadí (pozadí rámeãku je transparentní, a pfiebírá tak barvu podkladu) a znaãka v bílém rámeãku s bíl m textem na ãerném pozadí. Podrobnûji je problematika pouïití znaãky na barevném pozadí popsána v kapitole 2.9 âernobílá varianta znaãky na podkladov ch plochách.

9 Znaãka Grafická definice znaãky 2.5 Obdélníková znaãka je definována pomûrem stran 1:0,6. âtvercová znaãka má pomûr stran 1:1. Minimální velikost znaãky je urãena její dobrou ãitelností v závislosti na technick ch parametrech podkladové plochy a technologii tisku. Maximální velikost není omezena (podrobnosti jsou popsány v kapitole 2.7 Rozmûrová fiada znaãky). Pro definici ochranné zóny znaãky je smûrodatná tlou Èka rámeãku znaãky (podrobnosti jsou popsány v kapitole 2.6 Ochranná zóna znaãky). Znaãka je pfiesnû definována ve vektorov ch poãítaãov ch formátech, které slouïí jako zdroj pro práci se znaãkou. Na vyïádání vám je v elektronické podobû za lou pracovníci oddûlení vnûj ích vztahû (kontaktní údaje jsou uvedeny v kapitole 1 Úvod).

10 Znaãka Ochranná zóna znaãky 2.6 Ochranná zóna znaãky je velikost pole, do nûjï nesmûjí zasahovat Ïádné dal í grafické prvky (napfiíklad texty, fotografie, dal í znaãky atp.). Ochranná zóna je definována jednotkou r, která se rovná tlou Èce rámeãku kolem znaãky. Minimální ochranná zóna kolem celé znaãky je definována jako dvojnásobek tlou Èky rámeãku. Ochraná zóna platí pro v echny varianty znaãky bez ohledu na barevnost, sytost ãi typ podkladové plochy (viz ukázka).

11 Znaãka Rozmûrová fiada znaãky 2.7 Rozmûrová fiada znaãky není pfiesnû definována. Základním pravidlem je dobrá ãitelnost znaãky. Ve kerá uïití znaãky se fiídí v tvarn m zámûrem (respektujícím v echna doporuãení tohoto manuálu) a specifick mi technick mi podmínkami (materiál podkladové plochy, technologie tisku). Minimální velikost v barevném i ãernobílém provedení je limitována její ãitelností v závislosti na kvalitû tisku a pouïitém materiálu. Pfii optimálních podmínkách je minimální velikost znaãky cca 30 mm. Maximální velikost znaãky není omezena. Minimální velikost znaãky: Speciální variantou, která je pfiesnû definována v datov ch podkladech znaãky, je znaãka pro pouïití na vstupenkách (podrobnosti jsou popsány v kapitole 4.4 Vstupenky speciální aplikace ).

12 Znaãka Barevná varianta znaãky na podkladov ch plochách 2.8 Pozitivní barevná varianta znaãky se pouïívá zásadnû na bílém podkladu. Na jin ch podkladech pfii barevném tisku se pouïívá inverzní barevná varianta znaãky.

13 Znaãka âernobílá varianta znaãky na podkladov ch plochách 2.9 Pokud nelze znaãku aplikovat v základní nebo inverzní barevné podobû, je povoleno pouïívat její ãernobílou podobu. A to jak v základním (pozitivním), tak v inverzním provedení. Pozitivní varianta znaãky (âb) ãern text a ed rámeãek (60 %), kter má transparentní pozadí Inverzní varianta znaãky (âb) bíl text a bíl rámeãek, jenï má transparentní pozadí (pfiebírá barvu podkladu) bíl text a bíl rámeãek, kter má ãerné pozadí Variantu s transparentním pozadím lze pouïít pouze v pfiípadech, kdy intenzita pozadí zaruãuje dobrou ãitelnost znaãky. V ostatních pfiípadech, kdy je pozadí velmi svûtlé nebo na sloïitûj ích podkladov ch plochách (jako napfiíklad fotografie), je nutné pouïít inverzní variantu znaãky (bíl text a bíl rámeãek s ãern m pozadím). V ãernobílém pozitivním provedení je kromû prioritního pouïití na bílé podkladové plo e povoleno znaãku aplikovat na ed ch plochách v hodnotách 10, 20 a 30 % ãerné barvy. Pozitivní varianta znaãky (âb) na 10% edé podkladové plo e Pozitivní varianta znaãky (âb) na 30% edé podkladové plo e Na jednobarevné kontrastní plo e lze pouïít inverzní variantu znaãky (âb) v rámeãku s transparentním pozadím (pfiebírá barvu podkladu) Na jednobarevné kontrastní plo e (zde 65 % ãerné) lze pouïít inverzní variantu znaãky (âb) v rámeãku s transparentním pozadím (pfiebírá barvu podkladu) Na jednobarevné kontrastní plo e (zde 75 % ãerné) lze pouïít inverzní variantu znaãky (âb) v rámeãku s transparentním pozadím (pfiebírá barvu podkladu) Inverzní varianta znaãky (âb) pfii pouïití na sloïitûj í plo e (âb fotografie). Povolena je pouze varianta s ãern m pozadím rámeãku Inverzní varianta znaãky (âb) pfii pouïití na sloïitûj í plo e (barevná fotografie). Povolena je pouze varianta s ãern m pozadím rámeãku

14 Znaãka Zakázaná a chybná pouïití znaãky 2.10 Znaãka pfiedstavuje nedûliteln a jasnû definovan celek a je povoleno ji zobrazovat pouze v originální podobû, definované grafick m manuálem. Zde jsou uvedeny nûkteré chyby pfii práci se znaãkou. Není moïno: pouïívat jinou neï manuálem definovanou barvu znaãky nebo jednotliv ch ãástí znaãky zobrazovat znaãku nekompletní nebo k ní cokoli pfiidávat mûnit písmov font logotypu, velikost a vzájemné postavení jednotliv ch ãástí znaãky znaãku jak mkoliv zpûsobem natáãet, tvarovû modifikovat nebo upravovat filtry pouïívat linkové (tvofiené jen obrysovou linkou) provedení celé znaãky nebo jejích ãástí Zobrazené pfiíklady nepostihují v echny zakázané varianty znaãky.

15 Znaãka Zakázaná pouïití znaãky na podkladov ch plochách 2.11 Není moïno: pouïívat jiné neï manuálem definované podkladové plochy znaãky pouïívat barevnou pozitivní variantu znaãky na jin ch neï bíl ch plochách pouïívat barevnou inverzní variantu znaãky na bílém pozadí pouïívat znaãku v rámeãku bez pozadí na sloïitûj ích podkladech (fotografie apod.) Zobrazené pfiíklady nepostihují v echny zakázané varianty.

16 Barevnost 3

17 Barevnost Definice barev 3.1 Základními barvami kraje Vysoãina jsou zelená a tmavomodrá barva. Tuto barevnost respektuje i znaãka odkaz na zfiizovatele. Zelenou i modrou barvu lze pouïít pouze v jejich 100% hodnotách. Pro tisk pfiím mi barvami jsou barvy definovány podle vzorníku PANTONE (tisk na leskl ch papírech s oznaãením C, tisk na matn ch papírech s oznaãením U), pro soutiskové provedení ve stupnici CMYK, pro zobrazení na monitoru v RGB. Barevné odstíny nátûrov ch hmot, samolepicích folií a dal ích materiálû musí b t identické s pfiedepsan mi barvami. Základní barvy PANTONE 368 C/U zelená CMYK RBG 65 / 0 / 100 / 0 36,7 / 65,9 / 13,4 PANTONE 2748 C/U modrá CMYK RBG 100 / 76 / 0 / 18 0 / 11,1 / 39,4 DoplÀkové barvy ãerná PANTONE CMYK RBG Process BLACK C/U 0 / 0 / 0 / / 0 / 0 bílá

18 4 Aplikace znaãky

19 Aplikace Samolepky 4.1 Samolepky je moïno pouïívat pro dodateãné oznaãení tiskovin, reklamních pfiedmûtû atp.

20 Aplikace Informaãní tabule 4.2 Objekty organizací zfiizovan ch krajem Vysoãina jsou v souãasné dobû oznaãeny trvanliv mi smaltovan mi cedulemi se znakem kraje Vysoãina a nápisem Kraj Vysoãina. Toto fie ení má trvalej í charakter. Dle prostorov ch moïností budov je moïné vhodnou formou doplàovat stávající oznaãení nov m oznaãením, které pouïívá logotyp Kraj Vysoãina. Tyto pfiípadné poïadavky fieditelû organizací zfiizovan ch krajem je moïno individuálnû fie it s pracovníky oddûlení vnûj ích vztahû (kontaktní údaje jsou uvedeny v kapitole 1 Úvod).

21 Aplikace Prezentace na webov ch stránkách 4.3 Jedná se pfiedev ím o bannery, které jsou urãeny k pouïití zejména na webov ch prezentacích organizací zfiizovan ch krajem Vysoãina. Tyto bannery je moïno získat v elektronické podobû na internetovém portále kraje Vysoãina > Organizace kraje. Na vyïádání vám je v elektronické podobû za lou pracovníci oddûlení vnûj ích vztahû (kontaktní údaje jsou uvedeny v kapitole 1 Úvod). Znaãky jsou v datov ch podkladech pfiipraveny ve velikostech: 150 x 61 px 88 x 31 px 236 x 62 px 124 x 127 px 468 x 60 px

22 Aplikace Vstupenky speciální aplikace 4.4 Speciální variantou, která je pfiesnû definována v datov ch podkladech znaãky, je odkaz na zfiizovatele pro pouïití na vstupenkách. Tam, kde je velikost vstupenky men í neï 50 cm 2, je vhodné pouïít odkaz na zfiizovatele ve speciální minimalizované variantû. Inverzní ãernobílou variantu znaãky lze pouïít jak s rámeãkem s ãern m pozadím, tak i s rámeãkem bez pozadí. Také zde platí podmínky pro pouïití znaãky na podkladov ch plochách (viz kapitola 2.9 âernobílá varianta znaãky na podkladov ch plochách). vstupenka 50 cm 2

23

24 Kraj Vysoãina Oddûlení vnûj ích vztahû ÎiÏkova Jihlava Telefon: , , fax:

Grafický manuál značky. sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA

Grafický manuál značky. sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA Grafický manuál značky sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta

Více

Grafický manuál značky. Kraj Vysočina ZDRAVÝ KRAJ

Grafický manuál značky. Kraj Vysočina ZDRAVÝ KRAJ Grafický manuál značky Kraj Vysočina ZDRAVÝ KRAJ Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4 Grafická

Více

Grafický manuál značky. Fond Vysočiny sponzorský vzkaz

Grafický manuál značky. Fond Vysočiny sponzorský vzkaz Grafický manuál značky Fond Vysočiny sponzorský vzkaz Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4

Více

Grafický manuál značky. DY-THA rail

Grafický manuál značky. DY-THA rail Grafický manuál značky DY-THA rail Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4 Grafická definice a

Více

Manuál k uïití ochranné známky âeské televize a pfiedpisy související

Manuál k uïití ochranné známky âeské televize a pfiedpisy související Manuál k uïití ochranné známky âeské televize a pfiedpisy související I/1 Základní podoba logotypu, síèová konstrukce a ochrann prostor ; y ; y Ochrannou známkou âeské televize je logotyp tvofien grafick

Více

(sponzorský vzkaz) Grafický manuál

(sponzorský vzkaz) Grafický manuál (sponzorský vzkaz) Grafický manuál Obsah Úvod 01 Logo 02 Značka základní varianta 02.01 Značka doplňková varianta 02.02 Značka černá varianta 02.03 Logo vodorovná varianta 02.04 Logo svislá varianta 02.05

Více

Propagace stavebních činností na majetku kraje Vysočina prostřednictvím informačního panelu STAVÍME PRO VÁS

Propagace stavebních činností na majetku kraje Vysočina prostřednictvím informačního panelu STAVÍME PRO VÁS Propagace stavebních činností na majetku kraje Vysočina prostřednictvím informačního panelu STAVÍME PRO VÁS Úvod 1 Tento dokument přináší přehledné informace o požadavcích na propagaci stavebních činností

Více

1 02 Značka. Základní provedení. Základní provedení značky je barevné, umístěné na bílém poli. Součástí základního provedení není slovní určení.

1 02 Značka. Základní provedení. Základní provedení značky je barevné, umístěné na bílém poli. Součástí základního provedení není slovní určení. 1 02 Značka Základní provedení Základní provedení značky je barevné, umístěné na bílém poli. Součástí základního provedení není slovní určení. Základními barvami značky jsou modrá (PANTONE 653) a červená

Více

SOLODOOR D V E E A Z Á R U B N ù

SOLODOOR D V E E A Z Á R U B N ù SOLODOOR D V E E A Z Á R U B N ù GRAFICK MANUÁL FIRMY SOLODOOR OBSAH ÚVOD str. 3 LOGOTYP 1 str. 4 LOGOTYP barevné provedení - pozitiv LOGOTYP ãernobílé provedení - pozitiv LOGOTYP barevné provedení - negativ

Více

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU GRAFICKÝ MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU ZÁSADY POUŽITÍ GRAFICKÉHO MANUÁLU Tento grafický manuál definuje značku ODM2017 VIII. Hry olympiády dětí a mládeže v Jihomoravském kraji a slouží jako zdroj

Více

Grafický manuál pro použití na reklamních plochách

Grafický manuál pro použití na reklamních plochách Grafický manuál pro použití na reklamních plochách Obsah Úvod 1 Varianty loga 2 Použití pozitivní a inverzní varianty loga 3 Minimální ochranný prostor 4 Ukázky nesprávného použití 5 Definice barev 6 Varianty

Více

Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy

Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy Manuál logotypu Ženské basketbalové ligy ÚVOD 1.1 funkce a práce s manuálem 1.2 definice logotypu a název v psaném textu 2.1 barevné pozitivní provedení 2.2 barevné negativní provedení 2.3 černobílé pozitivní

Více

Znaãka, barvy a písmo

Znaãka, barvy a písmo Znaãka, barvy a písmo kliknûte zde nápovûda pouïitím tlaãítek se pohybujte v pfiíslu né sekci jednotlivá loga najdete uloïena na CDromu znaãky âeského TELECOMU z manuálu lze tisknout, je v ak tfieba pfiihlédnout

Více

Grafický manuál logotypu

Grafický manuál logotypu Grafický manuál logotypu Obsah 1 Úvod 2 Funkce a užití manuálu 3 1.01 2 Logotyp 4 Jméno společnosti 5 2.01 Základní barevné provedení (pozitiv, negativ) 6 2.02 Polotónové provedení (pozitiv, negativ) 7

Více

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y 1 ÚVOD 2 Funkce a užití manuálu 3 1.01 2 ZNAČKA / LOGOTYP 4 Jméno organizace 5 2.01 Grafická definice značky 6 2.02 Základní podoba značky 7 2.03 Jednobarevné provedení

Více

ÚVOD ÚVOD LOGOTYP BAREVNOST POTISK TRIČEK FIREMNÍ PÍSMO

ÚVOD ÚVOD LOGOTYP BAREVNOST POTISK TRIČEK FIREMNÍ PÍSMO LOGOMANUAL Jednotný firemní styl patří mezi hlavní prostředky vyjádření firemní identity. Firemní identitou se rozumí jednotný projev společnosti jak vůči okolí, tak v interním rámci. Vychází ze strategie,

Více

grafický manuál /logotyp/

grafický manuál /logotyp/ grafický manuál /logotyp/ Konstrukce standardního logoznaku Síťový rozkres Ukázka standardního logoznaku a jeho postavení ve čtvercové síti. Síť ukazuje kompozici logoznaku Thermal. Ve výjimečných případech

Více

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Obsah Základní varianta loga 3 Verze loga pro menší velikosti 4 Inverzní verze loga 5 Inverzní verze loga pro menší velikosti 6 Ochranný prostor

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz

Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz Manuál jednotného vizuálního stylu obãanského sdruïení Kosmo Klub klub.kosmo.cz obsah..................................... 02 úvod a definice loga........................... 03 zákres do čtvercové sítě........................

Více

01 ZÁKLADNÍ VARIANTA - HORIZONTÁLNÍ

01 ZÁKLADNÍ VARIANTA - HORIZONTÁLNÍ LOGO MANUÁL 00 OBSAH 01 ZÁKLADNÍ VARIANTA - HORIZONTÁLNÍ 02 ZÁKLADNÍ VARIANTA - VERTIKÁLNÍ 03 PIKTOGRAM 04 OCHRANNÁ ZÓNA - HORIZONTÁLNÍ VARIANTA 05 OCHRANNÁ ZÓNA - VERTIKÁLNÍ VARIANTA 06 MINIMÁLNÍ VELIKOST

Více

Farma Ptýrov. Logo manuál

Farma Ptýrov. Logo manuál Farma Ptýrov Logo manuál Obsah 1. Obchodní značka 1.1 Jednotný vizuální styl 1.2 Základní značka FARMA PTÝROV 1.3 Monochromatická varianta 1.4 Ochranná zóna značky 1.5 Velikost a rozměrové řady značky

Více

/0/ Jednotný firemní styl. /1/ Logotyp Záložny CREDITAS. /2/ Varianty logotypu. /3/ Barevné varianty logotypu. /4/ Konstrukce logotypu

/0/ Jednotný firemní styl. /1/ Logotyp Záložny CREDITAS. /2/ Varianty logotypu. /3/ Barevné varianty logotypu. /4/ Konstrukce logotypu MANUÁL LOGOTYPU Logotyp Záložny CREDITAS Obsah /0/ Jednotný firemní styl // Logotyp Záložny CREDITAS // Varianty logotypu // Barevné varianty logotypu /4/ Konstrukce logotypu /5/ Ochranná zóna logotypu

Více

Logomanuál KULTURA A SPORT CHOMUTOV

Logomanuál KULTURA A SPORT CHOMUTOV Logomanuál KULTURA A SPORT CHOMUTOV Logo s figurální tématikou, které je dostatečně čitelné a zároveň dává pozorovateli velký prostor pro představivost. Pod jednoduchým symbolem si lze představit herce

Více

Grafický manuál použití značky verze 1.0

Grafický manuál použití značky verze 1.0 Grafický manuál použití značky verze 1.0 Úvod Jak pracovat s manuálem Grafický manuál pro práci se značkou společnosti je nezaměnitelný návod pro používání logotypu v reklamních protředcích a firemních

Více

PRAGUE PRIDE FESTIVAL

PRAGUE PRIDE FESTIVAL PRAGUE PRIDE FESTIVAL LOGO MANUÁL VER. 05/2018 Obsah Tento grafický manuál slouží jako závazná norma pro použití logotypu a tvorbu jednotného vizuálního stylu. Logotyp je vytvořen zejména pro použití v

Více

Grafický manuál značky

Grafický manuál značky Grafický manuál značky Značka Značka Spolek Pardubicko Perníkové srdce Čech, z.s. rozvíjí turismus na území Pardubicka. Značka je navržená pro dlouhodobé použití a je možné ji kombinovat s historickou

Více

Základní logotyp. design manuál 2 rev.2015 4

Základní logotyp. design manuál 2 rev.2015 4 Základní logotyp Logotyp Fatra byl vytvořen v 60. letech 20. století. Vychází z tradice Baťovy firmy. Jeho konstrukce využívá umělecky ztvárněné modifikace kurzívy. Logotyp je vyvážený, konstrukčně zdařilý,

Více

Žďár nad Sázavou. logo manuál. města žďár nad sázavou

Žďár nad Sázavou. logo manuál. města žďár nad sázavou Sázavou 1 nad Žďár Žďár nad Sázavou města žďár nad sázavou 1 Logomanuál Logo manuál je souborem předpisů, k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Žďár nad Sázavou. Obsahuje závazná pravidla a doporučené

Více

Logo manuál - Pouze pro použití firmy Tauerhabitat a její partnery

Logo manuál - Pouze pro použití firmy Tauerhabitat a její partnery Logo manuál - Pouze pro použití firmy Tauerhabitat a její partnery logo manuál www.tauerhabitat.cz 05/2017_ Úvod Obsah logo manuálu Logo_manuál Grafický logo manuál TAUERhabitat, slouží k jednoznačnému

Více

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU OBSAH Grafický manuál logotypu 01 - Logotyp společnosti 02 - Plastická verze logotypu 03 - Jednobarevná podoba logotypu 04 - Logotyp na barevném pozadí 05 - Ochranný prostor logotypu

Více

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y

g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y g r a f i c k ý m a n u á l z n a č k y 1 ÚVOD 2 Funkce a užití manuálu 3 1.01 2 ZNAČKA / LOGOTYP 4 Jméno organizace 5 2.01 Grafická definice značky 6 2.02 Základní podoba značky 7 2.03 Jednobarevné provedení

Více

Ústředním motivem logotypu UP AIR je vysílač, který představuje litera A. Ta je ztvárněna pomocí grafické zkratky trojúhelníku.

Ústředním motivem logotypu UP AIR je vysílač, který představuje litera A. Ta je ztvárněna pomocí grafické zkratky trojúhelníku. Ústředním motivem logotypu UP AIR je vysílač, který představuje litera A. Ta je ztvárněna pomocí grafické zkratky trojúhelníku. Schematický geometrický tvar zde reprezentuje nejen klasické vysílání, ale

Více

Grafický manuál. ZŠ a MŠ Proseč

Grafický manuál. ZŠ a MŠ Proseč je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití jednotlivých prvků vizuálního stylu Základní školy a mateřské školy Proseč. Pro přímou reprodukci nepoužívejte jako předlohy prvky vytištěné z tohoto

Více

1 1 značka proporční schéma na čtvercové síti

1 1 značka proporční schéma na čtvercové síti Jednotný vizuální styl Národního památkového ústavu slouží k jeho vnitřní i vnější prezentaci. Koncepce vizuální komunikace se opírá o základní prvky, kterými jsou logo, písmo a barevnost. Jejich podoba,

Více

grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití PANTONE CMYK RGB

grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití PANTONE CMYK RGB grafický manuál společnosti všeobecná fakultní nemocnice v praze část I. logotyp a jeho použití obsah Koncepce 3 Základní podoba logotypu a minimální velikost 4 Používané varianty logotypu 5 8 Název vfn

Více

CORPORATE DESIGN MANUAL

CORPORATE DESIGN MANUAL Obsah úvod......... 2 Schéma corporate identity - corporate design......... 3 MANUÁL ZNAâKY Definice barevnosti.......... 4 Základní konfigurace znaãky.......... 5 Geometrická konfigurace znaãky..........

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY

MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY MANUÁL VIZUÁLNÍ IDENTITY ZÁKLADNÍ VARIANTA Aplikace na bílé a ostatní světlé podklady. INVERZNÍ VARIANTA Inverzní varianta je určená pro použití na tmavém pozadí, při zachování dostatečného kontrastu mezi

Více

Logomanuál TRUTNOV MĚSTO SPORTU

Logomanuál TRUTNOV MĚSTO SPORTU Logomanuál TRUTNOV MĚSTO SPORTU OBSAH 1 ZNAČKA 1.01 Základní barevné provedení 1.02 Černobílé a polotónové provedení 1.03 Negativní provedení 1.04 Grafická definice 1.05 Ochranná zóna 1.06 Grafické výzdobné

Více

Zkrácený manuál značky

Zkrácený manuál značky Zkrácený manuál značky Značka Město Plzeň Obecné a tematické značky (A-B) 1/5 Základní provedení A Obecné značky Značku tvoří graficky čistý tvar směrové šipky (vždy orientované pouze na západ) s nápisem

Více

MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD

MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD 1.1.1 Značka, logotyp programu 1.1.2 Základní provedení značky 1.1.3 Černobílá a polotónová varianta značky 1.1.4 Tvarové varianty značky 1.1.5 Jazyková mutace tvarových

Více

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO

DEFINICE BAREV FIREMNÍ PÍSMO Založení Technologického inovačního centra je společným projektem Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínského kraje. Společnost je zakládána dvěma subjekty, které mají v regionu významné postavení a při

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je závazné, zaručuje jednotnou prezentaci knihovny ve všech oblastech

Více

Grafický manuál příjemci

Grafický manuál příjemci 2015 Grafický manuál příjemci 1 ÚVOD Grafický manuál je nedílnou součástí jednotného vizuálního stylu (corporate identity) každé instituce nebo produktu. Tento manuál slouží jako základní informační zdroj

Více

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH 1 ÚVOD 2 KODIFIKACE LOGOTYPU 2.1. barevná varianta loga 2.2. černobílá varianta loga 2.3. ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4. rozkres loga v grafické síti 2.5. logotyp

Více

Základní grafický manuál. Labská stezka

Základní grafický manuál. Labská stezka Základní grafický manuál Labská stezka 1 Obsah 1. Jednotný vizuální styl Labská stezka 3 2 Základní podmínky užití logotypu a jeho variant 4 2. 1 Vzhled logotypu 5 2. 2 Barevnost 6 2. 3 Velikost logotypu

Více

Vnitfiní a vnûj í orientaãní systém

Vnitfiní a vnûj í orientaãní systém MANUALcast3 12.6.2002 12:08 Stránka 1 fotografie fotografie fotografie fotografie Hotel Název Jméno ulice 000, 00 000 Mûsto tel.: (000) 000 00-00, fax: (000) 000 00-00 e-mail: xxxxxxx@xxxxxx.cz www.xxxxxxxx.cz

Více

MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD

MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD MANUÁL ZNAČKY PROGRAMU ROP JIHOZÁPAD Tabulka změn Manuálu značky ROP Jihozápad Vydání č. Platné od Zpracoval Zrevidoval Schválil Jméno Podpis Jméno Podpis Jméno Podpis 1 1.9.2007 PeopleArt Ing. BÖhmová

Více

RPS/CSF. âeská republika 2004>06 Rámec podpory Spoleãenství. ZÁKLADNÍ GRAFICK MANUÁL / logotyp a jeho uïití / fie ení tiskovin a dal ích pfiedmûtû

RPS/CSF. âeská republika 2004>06 Rámec podpory Spoleãenství. ZÁKLADNÍ GRAFICK MANUÁL / logotyp a jeho uïití / fie ení tiskovin a dal ích pfiedmûtû Ministerstvo pro místní rozvoj âr Odbor Rámce podpory Spoleãenství RPS/CSF âeská republika 2004>06 Rámec podpory Spoleãenství ZÁKLADNÍ GRAFICK MANUÁL / logotyp a jeho uïití / fie ení tiskovin a dal ích

Více

G r a f i c k ý m a n u á l

G r a f i c k ý m a n u á l Grafický manuál Obsah 1 Značka 1.01 Základní prvky, prezentace 1.02 Základní provedení 1.03 Černobílé pozitivní provedení 1.04 Černobílé inverzní provedení 1.05 Značka se slovním určením - barevné provedení

Více

Corporate identity 1

Corporate identity 1 Corporate identity 1 obsah Logomanuál Designmanuál Logomanuál Definice logotypu 4 Základní barevnost logotypu 5 Barevné varianty logotypu 6 Brevné varianty logotypu doplňkové 7 Použití logotypu na pozadí

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. Grafický manuál Státního pozemkového úřadu

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. Grafický manuál Státního pozemkového úřadu 2017 MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU Grafický manuál Státního pozemkového úřadu ÚVOD Manuál vizuálního stylu Státního pozemkového úřadu definuje pokyny pro jednotné používání logotypu, typografie a základních

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu Obsah 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Logomanuál Základní verze loga Logo ve stupních šedé Logo v jedné barvě Definice barev Ochranná zóna Velikost loga Zarovnání loga

Více

Logotyp Městská část Praha 7 1

Logotyp Městská část Praha 7 1 Logotyp Městská část Praha 7 1 Logotyp Městská část Praha 7 1 1 Logotyp Městská část Praha 7 Logotyp je základním prvkem jednotného vizuálního stylu. Logotyp tvoří číslice 7, nápis PRAHA a kruhová výseč

Více

Grafický manuál logotypu

Grafický manuál logotypu Grafický manuál logotypu Preambule Našim cílem je dosáhnout jednotné vizuální komunikace společnosti AQUA PROCON s.r.o. jako důležité součásti firemní identity. Dodržováním podmínek a pravidel předepsaných

Více

Corporate Design Manual

Corporate Design Manual je souborem předpisů k práci s vizuálním stylem institutu veřejného ochránce práv (dále jen institutu ). Obsahuje závazná pravidla a doporučené varianty používání jednotlivých prvků vizuálního stylu. Prvky

Více

ZNAK / 1.1 ZÁKLADNÍ BAREVNÁ VARIANTA. 25 mm. 20 mm

ZNAK / 1.1 ZÁKLADNÍ BAREVNÁ VARIANTA. 25 mm. 20 mm ZNAK / 1.1 ZÁKLADNÍ BAREVNÁ VARIANTA 20 mm 25 mm Znak města Písku je tvořen modrým štítem, v němž je stříbrná kvádrová hradební zeď s cimbuřím o šesti stínkách a s otevřenou branou bez vrat, s vytaženou

Více

GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT ČISTÉ MĚSTO

GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT ČISTÉ MĚSTO GRAFICKÝ MANUÁL PRO PROJEKT 1.1 logotypu slouží k vytvoření jednotného grafického a komunikačního stylu. Jednotný grafický styl vzniká použitím základních prostředků vizuální komunikace, kterými jsou logotyp,

Více

Centrum vzdělávání všem design manual. Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem.

Centrum vzdělávání všem design manual. Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem. design manual Corporate design manual je souborem závazných pravidel a doporučení pro užití logotypu Centra vzdělávání všem. Pro přímou reprodukci nepoužívejte jako předlohy prvky vytištěné z tohoto manuálu.

Více

VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA

VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA VIZUÁLNÍ STYL ZNAČKA definice Značka TON je základem jednotného vizuálního stylu společnosti TON a.s. Značka se skládá ze dvou části, je tvořena grafickým symbolem židle a písmovým logotypem TON. Grafický

Více

Jednotný vizuální styl ÚVT

Jednotný vizuální styl ÚVT Jednotný vizuální styl ÚVT Grafický manuál pro interní potřebu ÚVT Ústav výpočetní techniky MU Botanická 68a, Brno www.muni.cz/ics Inovace grafické značky Nové logo je k dispozici ve dvou variantách pečeť

Více

Jednotný vizuální styl Biologického centra

Jednotný vizuální styl Biologického centra Jednotný vizuální styl Biologického centra AV ČR, v. v. i. Manuál jednotného vizuálního stylu Biologického centra AV ČR, v. v. i. Biologické centrum AV ČR, v. v. i., 2013 design Tomáš Halama, 2013 V případě

Více

skoly Základní grafický manuál k logu Bioškoly s

skoly Základní grafický manuál k logu Bioškoly s Základní grafický manuál k logu Bioškoly s Základní pojmy Značka (logo) je nejvýznamnějším vizuálním prvkem firmy. Tato značka a její vizuální výraz získal novou úroveň důležitosti pro společnost, tak

Více

1. logotyp 1. 1. základní varianta

1. logotyp 1. 1. základní varianta 1. logotyp 1. logotyp 1. 1. základní varianta Logotyp je základním prvkem vizuálního stylu a současně ochrannou registrovanou známkou. Užívá se pro označení institucí a aktivit Královéhradeckého kraje.

Více

Grafický manuál značky a vizuálního stylu

Grafický manuál značky a vizuálního stylu Grafický manuál značky a vizuálního stylu Úvod Tento grafický manuál definuje doplňkovou marketingovou značku (dále point ) používanou v komunikačních výstupech podporujících oblast cestovního ruchu na

Více

Logo manuál OC Chomutovka

Logo manuál OC Chomutovka Logo manuál OC Chomutovka 35x 26x 20x Logo se skládá ze dvou prvků, které musí být vždy používány dohromady: grafická značka Ch a slovní doplněk CHOMUTOVKA. Případy individuálních odchylek od tohoto pravidla

Více

Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk

Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk Středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk» Manuál vizuální identity SVČ a ZpDVPP Doris Šumperk ÚVODEM» ÚVODEM Školní rok 2012/2013 je rokem změn v zájmovém

Více

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Grafický manuál OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Dodržování jednotného vizuálního stylu přispívá ke snadnější identifikaci společnosti, posiluje její důvěryhodnost a zároveň zlepšuje povědomí

Více

Logo manuál firemní značky. OM Consulting s.r.o.

Logo manuál firemní značky. OM Consulting s.r.o. Logo manuál firemní značky OM Consulting s.r.o. Vytvořeno společností: Gapanet solution s.r.o. Datum: 14. 1. 2014 I. Úvod Logo manuál slouží jako základní informační zdroj o značce OM Consulting s.r.o.

Více

ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3

ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3 Grafický manuál ZNAK A VLAJKA MĚSTA 3 Používání znaku a vlajky města Zábřeh upravuje Obecně závazná vyhláška města Zábřehč. 3/2005 o znaku a vlajce města Zábřeh a jejich užívání. Znak města bude používán

Více

LOGO MANUÁL MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

LOGO MANUÁL MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU LOGO MANUÁL MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU OBSAH 1. Logotyp str. 3 2. Barevnost str. 9 3. Použití str. 10 DEFINICE Logo manuál je souborem předpisů, k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Žďár nad Sázavou.

Více

Logomanuál. Logotyp VELINVEST. Navrhnul Ondřej Horáček www.ohoracek.cz. www.twodesigners.cz

Logomanuál. Logotyp VELINVEST. Navrhnul Ondřej Horáček www.ohoracek.cz. www.twodesigners.cz Logomanuál Logotyp VELINVEST Navrhnul Ondřej Horáček www.ohoracek.cz www.twodesigners.cz Obsah Logotyp Logotyp 1 Barvy 2 Barevné varianty 3 Inverzní varianta a varianta značky 4 Použití na šedém pozadí

Více

Logomanuál Klub Zaměstnavatelů

Logomanuál Klub Zaměstnavatelů Logomanuál Klub Zaměstnavatelů Obsah 1 Logotyp 1.1 Základní verze 3 1.2 Horizontální verze 4 1.3 Symbol 5 2 Principy užití logotypu 2.1 Ochranná zóna základní verze 7 2.2 Ochranná zóna horizontální verze

Více

1 2 značka provedení

1 2 značka provedení 1 2 značka provedení Základní provedení značky Ministerstva kultury je pětibarevné v zobrazeném tvaru. Základní provedení má dvě tetové varianty a jednu jazykovou anglickou mutaci. Více o slovním označením

Více

ikariéra Textová podoba značky

ikariéra Textová podoba značky ikariéra V tomto manuálu bude popsáno, jak používat logo ikariéra.cz na tiskovinách, reklamních předmětech a internetu. Rovněž bude zmíněn využitý font pro logotyp a specifikace barev. V nejlepším případě

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu OBSAH 1. Úvod Jednotný vizuální styl 1 2. Značka Základní provedení 3 Černobílé provedení 4 Rozkres značky Ochranná zóna Nejmenší možné použití 5 Zakázané varianty 6

Více

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity

Institut pro veřejnou správu. Manuál vizuální identity Institut pro veřejnou správu Manuál vizuální identity Logotyp 3 Popis logotypu 4 Barevná varianta 4 Barevná negativní varianta 5 Černobílá varianta 5 Černobílá negativní varianta 6 Barevnost 7 Ochranná

Více

Manuál korporátní identity Anna Čaníková

Manuál korporátní identity Anna Čaníková Přehled Tento online manuál existuje z důvodu sjednocení grafického stylu při interní i externí komunikaci. Manuál je určen hlavně odborníkům z reklamních agentur, grafických studií, promotion a event

Více

Stručný grafický manuál logotypu TOP 09

Stručný grafický manuál logotypu TOP 09 Stručný grafický manuál logotypu Obsah 1. Úvod 1. 01 2. Logotyp Základní barevné provedení logotypu 2. 01 Černobílé a nega vní provedení logotypu 2. 02 Základní barevné provedení logotypu na podkladové

Více

OBSAH. Logomanuál. Logo. Úvod

OBSAH. Logomanuál. Logo. Úvod MANUÁL v. 1.1 2014 OBSAH Logomanuál Úvod... 3 Logo Základní verze logotypu... 4 Logotyp bez claimu... 5 Varianta ve stupních šedi (monochrom)... 6 Černobílá varianta... 7 Negativní černá varianta... 8

Více

Grafický manuál Zelená vlna, Zpravodaj Zelené vlny

Grafický manuál Zelená vlna, Zpravodaj Zelené vlny Grafický manuál Zelená vlna, Zpravodaj Zelené vlny OBSAH Obsah 3 Zelená vlna Definice 4 Ochranné pole 4 Varianty logotypu 5 Definice barev 6 Minimální velikosti 7 Umístění na podkladu 8 Zpravodaj Zelené

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Značka Ministerstva průmyslu a obchodu je tvořena dynamickými liniemi vytvářejícími plastický prostor vzájemně propojené ekonomiky

Více

Značka - barevné provedení

Značka - barevné provedení logomanuál Značka - základní Základním prvkem vizuálního stylu je značka. Značka společnosti vznikla spojením textové a grafické části. Textový prvek obsahuje litery názvu firmy. Grafický prvek obsahuje

Více

Grafický manuál. Slouží jak pro práci vnitřních oddělení nemocnice, tak i pro všechny vnější spolupracující partnery.

Grafický manuál. Slouží jak pro práci vnitřních oddělení nemocnice, tak i pro všechny vnější spolupracující partnery. Řízený dokument Nemocnice Jihlava, příspěvková organizace Manuál: Grafický manuál Grafický manuál 1. Úvod Grafický manuál jednotného vizuálního stylu je soubor závazných předpisů, příkladů a doporučení

Více

Copyright Copyright Copyright Copyright

Copyright Copyright Copyright Copyright obsah OBSAH Logomanuál Logotyp Definice barvy Definice písma Použití logotypu Designmanuál Vizitka Hlavičkový papír Blok Dopisní obálka Razítko Reklamní předměty Označení firmy logotyp Logotyp neboli firemní

Více

manuál značek kama kamakids kamakadze

manuál značek kama kamakids kamakadze manuál značek kama kamakids kamakadze manuálu 1. kama 1.1 základní barevné provedení 1.2 další barevná provedení 1.3 jednobarevná provedení 1.4 provedení v materiálu 1.5 ochranná zóna 2. symbol kama 2.1

Více

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYP ENVI-PUR. ENVI-PUR, s.r.o. 2015, všechna práva vyhrazena. Platnost od

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYP ENVI-PUR. ENVI-PUR, s.r.o. 2015, všechna práva vyhrazena. Platnost od GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYP ENVI-PUR ENVI-PUR, s.r.o. 2015, všechna práva vyhrazena. Platnost od 1. 5. 2015. Obsah 1. Logotyp ENVI-PUR......................................................................

Více

Z důvodu zestručnění informací tento logomanuál neobsahuje zakázané varianty použití loga. Jednoznačně tak proto platí jednoduché a pevné pravidlo:

Z důvodu zestručnění informací tento logomanuál neobsahuje zakázané varianty použití loga. Jednoznačně tak proto platí jednoduché a pevné pravidlo: ÚVOD Grafický logomanuál slouží jako základní informační zdroj o logu BMT Medical Technology s.r.o. a jeho použití. Je nezbytné jej do důsledků dodržet, a tím zabránit možnému poškození loga. Jednotné

Více

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYP ENVI-PUR. ENVI-PUR, s.r.o. 2015, všechna práva vyhrazena. Platnost od 1. 5. 2015.

GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYP ENVI-PUR. ENVI-PUR, s.r.o. 2015, všechna práva vyhrazena. Platnost od 1. 5. 2015. GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYP ENVI-PUR Obsah 1. Logotyp ENVI-PUR...................................................................... 3 1.1. Základní logotyp................................................................................

Více

1 logotyp. 2 písmo. 3 barevnost. 4 merkantilní tiskoviny

1 logotyp. 2 písmo. 3 barevnost. 4 merkantilní tiskoviny Grafický manuál 1 logotyp 1 1 barevné provedení 1 2 černobílé provedení 1 3 spojení s textem 1 4 podkladová plocha 1 5 rozkres 1 6 ochranná zóna 1 7 rozměrová řada a minimální velikost 1 8 zakázané varianty

Více

Gymnázium Boženy Němcové

Gymnázium Boženy Němcové Gymnázium Boženy Němcové Manuál jednotného vizuálního stylu Štěpán Soukeník, 2009 Gymnázium Boženy Němcové Obsah Specifikace značky 1.0 Úvodní slovo 1.1 Logotyp a logo 1.2 Inverzní varianta 1.3 Barevnost

Více

Centrum pro regionální rozvoj České republiky 2008 MANUÁL VIZUÁLNÍ PREZENTACE

Centrum pro regionální rozvoj České republiky 2008 MANUÁL VIZUÁLNÍ PREZENTACE Centrum pro regionální rozvoj České republiky 2008 MANUÁL VIZUÁLNÍ PREZENTACE ÚVOD V současné době jsou, díky vyspělým komunikačním technologiím, kladeny velmi vysoké nároky na úroveň prezentace činností

Více

Grafický manuál použití značky

Grafický manuál použití značky Grafický manuál použití značky Obsah manuálu: 1. Značka 1.1. Značka základní verze 1.2. Značka verze se sloganem 1.3. Symbol základní verze 1.4. Značka, symbol verze negativ 1.5. Značka, symbol aplikace

Více

Manuál pro použití logotypu SandRA

Manuál pro použití logotypu SandRA Manuál pro použití logotypu SandRA Manuál pro použití logotypu SandRA Logotyp řídícího systému SandRA Značka produktu SandRA bylo vytvořeno pro rodinu technických prostředků pro automatizaci. Společným

Více

Logomanuál značky OldanyGroup

Logomanuál značky OldanyGroup Logomanuál značky OldanyGroup Obsah Úvod Základní varianta značky Základní varianta značky s dovětkem Doplňková varianta značky Doplňková varianta značky s dovětkem Inverzní verze značky Ochranný prostor

Více

VÝHODNÝ SOFTWARE Manuál jednotného vizuálního stylu

VÝHODNÝ SOFTWARE Manuál jednotného vizuálního stylu VÝHODNÝ SOFTWARE Manuál jednotného vizuálního stylu VÝHODNÝ SOFTWARE Manuál jednotného vizuálního stylu ELEMENTY JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 01. Elementy jednotného vizuálního stylu VÝHODNÝ SOFTWARE LOGOTYP

Více

manuál jednotného vizuálního stylu

manuál jednotného vizuálního stylu manuál jednotného vizuálního stylu značka 1 Značka Český telekomunikační úřad Značka je základním prvkem vizuálního stylu. Původně byla vytvořena v roce1997. Značku ČTÚ tvoří symbol čtverce, postaveného

Více

PlzeÀské mûstské dopravní podniky, a.s. GRAFICK MANUÁL

PlzeÀské mûstské dopravní podniky, a.s. GRAFICK MANUÁL GRAFICK MANUÁL Úvod Vytvofiením firemního grafického manuálu jsou definována pravidla pro pouïití logotypu a doplàkového grafického stylu pro znaãku i v echny produkty a uïité materiály. Cílem je ucelená

Více

manual_maly_b_fin :49 Stránka 1 hora pro prenos:desktop Folder:ZAT_n: Logotyp ZAT

manual_maly_b_fin :49 Stránka 1 hora pro prenos:desktop Folder:ZAT_n: Logotyp ZAT Logotyp ZAT 1 001 1 002 Logotyp ZAT Značka společnosti ZAT a. s. (dále jen ZAT) je základním prvkem celého jednotného grafického stylu. Značku tvoří dvě části: grafický znak a název společnosti. Grafický

Více

Logomanuál Alžběta Zapletalová

Logomanuál Alžběta Zapletalová Logomanuál Alžběta Zapletalová Úvod Přehled Tento online manuál existuje z důvodu sjednocení grafického stylu při interní i externí komunikaci. Manuál je určen hlavně odborníkům z reklamních agentur, grafických

Více