Pohár prezidenta RETRIEVER KLUBU CZ VII. ročník

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pohár prezidenta RETRIEVER KLUBU CZ VII. ročník"

Transkript

1 Pohár prezidenta RETRIEVER KLUBU CZ VII. ročník Všestranné zkoušky přinášení retrieverů s mezinárodní účastí

2 Veterinární podmínky: 1. Psi chovatelů z ČR musí být doprovázeni očkovacím průkazem (dle 6 odst. 3 písm. b) zákona 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů v platném znění - veterinárního zákona) nebo pasem zvířete v zájmovém chovu. Všechna zvířata od stáří 6 měsíců musí mít platnou vakcinaci proti vzteklině a potvrzení o této vakcinaci v souladu s 4 odst.1, písm. f) veterinárního zákona. Psi chovatelů z členských zemí EU a třetích zemí musí splňovat podmínky dané nařízením Evropského Parlamentu a Rady 998/2003 ze dne Psi musí být klinicky zdraví, v dobré kondici a musí pocházet z místa prostého nebezpečných nákaz přenosných na masožravce. 3. Ke zkoušce nebudou připuštěny hárající feny. 4. Přejímku a kontrolu zdravotního stavu psů provede veterinární lékař pověřený KVS. Psi, kteří neprošli ve stanovené době veterinární přejímkou, se nesmí akce zúčastnit. Všeobecné podmínky: 1. Pes v den zkoušek musí splňovat podmínku minimálního věku 10 měsíců. 2. Zkoušky se konají za každého počasí. 3. Na zkouškách se bude posuzovat podle příslušného zkušebního řádu pro retrievery platné od Volné pobíhání psů mimo průběh zkoušek je zakázáno. Pořadatel neručí za škody způsobené psem, ani za jeho ztrátu v průběhu zkoušek. 4. Vůdce psa musí mít s sebou průkaz původu psa, očkovací průkaz, doklad o zaplacení členského poplatku na aktuální rok (členové RK CZ) a lovecké vodítko přes rameno. Vůdce musí být vzhledem k typu zkoušky vhodně oblečen.

3 Všestranné zkoušky přinášení retrieverů jsou vrcholové mezinárodní zkoušky retrieverů pořádané Retriever klubem CZ a OMS Praha východ o Pohár prezidenta RK CZ v honitbách MS Kňour v Kostelních Střímelicích a MS Konojedy. Letos pořádáme již VII. ročník Poháru prezidenta RK CZ s putovním pohárem pro vítězný tým - vůdce a jeho psa. Jména vítězného týmu jsou umístěna na podstavci poháru. Pro rok 2012 se vítězkou VZPR stala fena golden retrievera Clever Daisy Pouštní vítr s vůdkyní Ing. Zuzanou Gablíkovou Všichni psi, kteří úspěšně absolvují VZPR, mají právo na záznam v plemenné knize a v průkazu původu "U". Složením této zkoušky složí pes zároveň zkoušku z výkonu pro vyhledání, dohledání a přinesení usmrcené, postřelené nebo jiným způsobem zraněné drobné i spárkaté zvěře. Psi, kteří uspějí na VZPR se v případě dostatečného počtu bodů mohou kvalifikovat na MSR, kde soutěží nejlepších 20 týmů z ČR i zahraničí. Všem přejeme mnoho úspěchů. Ing. Eva Černá Vítěz roku 2012 Clever Daisy Pouštní vítr s vůdkyní Ing. Zuzanou Gablíkovou

4 Retriever klub CZ Retriever klub byl založen v roce 1992 jako jediný český chovatelský klub, který se specializuje výhradně na plemena retrieverů. Velkou předností klubu je to, že se zabývá jen a jen akcemi a problematikou kolem retrieverů. Dnes však můžeme našim členům nabídnout klub s jasnou a průhlednou koncepcí, která je v dlouhodobém zájmu poslání Retriever klubu jako celku. Chceme dosáhnout co nejlepších zdravotních výsledků v budoucí populaci štěňat a zároveň se snažíme podržet jejich vynikající pracovní vlastnosti. Po pracovní stránce jsou retrieveři specialisty na práci po výstřelu. Přestože se jednotlivá plemena vzájemně liší svým vzhledem, všechna mají jedno společné - jsou to vynikající lovečtí psi. Podporujeme všemi silami, aby retrieverům zůstal jejich vlastní zkušební řád, který zohledňuje vlastnosti, pro které byli retrieveři vyšlechtěni a kterých si všichni ceníme. Ideál současnosti je nejen zdravý, výstavně úspěšný jedinec, ale také retriever, který má pracovní vlohy, které dokáže beze zbytku využít nejen na poli soutěžním, ale také v praxi. OMS Praha východ Nové sídlo sekretariátu je umístěno s ohledem k tvaru okresu na okraji Prahy ve Strašnicích na ulici Černokostelecké 14. Předsedou Okresního mysliveckého spolku Praha-východ je v současné době Ing. Pavel Černý a jednatelem Antonín Zámyslický. Okres Praha-východ tvoří polovinu prstence okolo hlavního města. Jakési přechodové pásmo mezi městem a venkovem, toto umístění přináší určité výhody i nevýhody v mysliveckém hospodaření. Celková plocha, kterou obhospodařují myslivci OMS Praha východ je ha, která spadá pod dvě pověřené obce, a to Brandýs nad Labem-Stará Boleslav a Říčany. Každoročně pořádají dostatečný počet kynologických akcí, ať už pro velká nebo malá plemena tak, aby majitelé loveckých psů nemuseli cestovat za zkouškami na jiné okresy. Letos poprvé pořádal OMS Jarní derby ohařů. Poměrně často se zde konají i klubové akce a memoriály klubů loveckých psů. Zkoušky organizované v honitbách mysliveckých společností, jsou na vysoké organizátorské úrovni, především v MS Kňour Stříbrná Skalice, HS Velké Popovice, HS Ondřejov, MS Světice, MS Dobřejovice, MS Čelákovice, MS Jirny a v dalších.

5 Hezkou tradicí se stává pravidelné společné setkání kynologů a přátel lovecké kynologie OMS, pořádané kynologickou komisí v lovecké chatě v Kostelních Střímelicích, která patří MS Stříbrná Skalice. Toto setkání je pojato jako společenská událost, kde nechybí chutné občerstvení ani hudba. MS Kňour Stříbrná Skalice MS Kňour Stříbrná Skalice obhospodařuje cca 1500 ha, z toho 200 ha lesa, 20 ha vodní plochy a zbytek je zemědělská půda. V současné době má sdružení 20 aktivních členů, 5 čestných členů a 5 čekatelů na členství. Hlavní lovnou zvěří je zvěř černá, které se loví okolo 140 ks ročně, zvěř srnčí celkem 30 ks. Dále se v honitbě vyskytuje bažant, zajíc, kachna divoká a muflon. V roce 2004 dokončili členové sdružení loveckou chatu a umělou noru. Toto zázemí je ideální pro pořádání všech společenských a kynologických akcí. Členové MS pořádají ve spolupráci s OMS zkoušky z norování, zkoušky honičů, a další zkoušky lovecké upotřebitelnosti. Další zkoušky a soutěže jsou pořádány s kluby loveckých plemen psů jako například Retriever klub, Klub chovatelů jezevčíků, Klub KMP a lajek, Klub chovatelů honičů. Jedná se o MVZPR, BZ, BZH, LZ, HZ, norování a nácviky na jednotlivé zkoušky. MS Konojedy Honební společenstvo Stříbrná Skalice - les, pronajímá honitbu Mysliveckému sdružení BOR Konojedy. Honitba má výměru 1899 ha z toho je 444 ha orné a ostatní plochy, 1455 ha je lesní půdy. Myslivecké sdružení má 40 členů. V honitbě se vyskytuje mimo drobné zvěře, kterou nelovíme pro velmi nízké stavy, převážně zvěř černá, srnčí a mufloní. Předsedou MS BOR je Jiří Klimeš, mysliveckým hospodářem je Josef Havíř. Sídlo Honebního společenstva i Mysliveckého sdružení jsou Konojedy 118. Historie vzniku této honitby sahá do šedesátých let minulého století. V současné době Myslivecké sdružení ve spolupráci s OMS Praha-východ pořádá každoročně několikeré zkoušky loveckých psů

6 Rozhodčí na VZPR 13. a s mezinárodní účastí Hlavní rozhodčí Ing. Eva Černá S výcvikem psů má zkušenost více než 15 let. Rozhodčím z výkonu je 8 let. Má aprobaci na posuzování všech typů zkoušek LU pro ostatní (malá) plemena i working testy. Věnuje se chovu a výcviku vlastních čokoládových labradorských retrieverů. Vlastně se věnuje výcviku všech plemen retrieverů a to i těch, kterým se jinde nedařilo. Za výcvik psů získala bronzový, stříbrný i zlatý vůdcovský odznak. Je již 5. rokem prezidentkou Retriever klubu CZ, je členkou kynologické komise OMS Prahy východ. Rozhodčí: František Kuneš Od roku 2011 je hlavním výcvikářem Retriever klubu CZ. F. Kuneš se narodil v roce 1950, jeho děd byl kynologem pro služební plemena, jeho otec byl též kynologem, cvičil převážně velká lovecká plemena. V roce 1962 mu otec koupil českého fouska, v roce 1966 jej vycvičil. Jako svého prvního psa předvedl na PZ něm.dlouhosrstého ohaře a od té doby předvedl několik desítek psů. Je VZ rozhodčí na velká a malá plemena.

7 Roman Hubek Roman Hubek narozen 1962 v Kutné Hoře. Od mládí vyrůstal mezi loveckým plemenem bavorských barvářů. Od roku 1995 vlastní chovnou stanici Ze Šipší a věnoval se chovu ASS a výmarských ohařů. Dodnes chová 3 feny ASS. Od roku 1980 je členem MS Roháč Malešov. Gruber Jaroslav Mysliveckou kynologii provozuje již od dětství. Vlastní chovatelskou stanici Z Košutky a jeho odchovy dosahují významných úspěchů na poli zkouškovém. Je rozhodčí pro norování, ZV, LZ, BZ, PZ, BZH, ZH, HZ, SZVP, VZ. Lovecké psy nejen posuzuje 28 let, ale také cvičí a vodí psy na loveckých zkouškách. Jarmila Tučková Zabývá se chovem anglických setrů, pointrů a standardních hladkosrstých jezevčíků. Název chovatelské stanice, pod kterou chová, Z Lipek je z rodiště paní Tučkové Přeštic. Věnuje se výcviku psů už od mládí. Psy využívá v lovecké praxi. Je aktivní rozhodčí z výkonu loveckých psů.

8 Josef Brummer Bydlí v Říčanech u Prahy, je členem OMS Praha východ a členem Kynologické komise. Chová ohaře a německé teriéry. Aktivně cvičí všechna plemena a vodí je na zkouškách LU. Je rozhodčím ČMMJ již přes 20 let pro ZV ohařů, PZ ohařů, LZ ohařů, VZ ohařů. Drahoslav Bambula S výcvikem psů má zkušenost více než 30 let. Rozhodčím z výkonu je 10 let. Má aprobaci na posuzování ZV ohařů, PZ ohařů, LZ ohařů, VZ ohařů, FTR retrieverů. V minulosti choval a cvičil různá plemena ohařů, dnes chová velké münsterladské ohaře. Kopic Miloslav Pochází od Havlíčkova Brodu. S výcvikem psů a s chovem všech plemen má zkušenost více než 45 let. Je rozhodčím z výkonu pro ZV ohařů, PZ ohařů, LZ ohařů, VZ ohařů, dále ZV, PZ, LZ, BZ u ostatních (malých) plemen a posuzuje také zkoušky z norování.

9 Pasák František Cvičí a vodí lovecké psy již téměř 30 let. Je mezinárodním rozhodčím z exteriéru i rozhodčím z výkonu na zkouškách loveckých psů. Předvedl a vycvičil desítky psů malých plemen na zkouškách i výstavách. Od 90. let se zabývá výcvikem retrieverů, které posuzuje. Absolvoval několik školení u renomovaných rozhodčích ze zahraničí. Je majitelem chovatelské stanice Z Plešného jezera. Je aktivním členem Retriever klubu Cz. Jaroslav Bejda Jaroslav Bejda je VZ rozhodčím na velká plemena od roku 1991, kynologii provozuje od roku 1978, je cvičitelem velkých plemen, ale také cvičí ostatní (dříve malá) plemena. Posuzuje rovněž na nejvyšších zkouškách LU memoriálech.

10 Trubači Zuzana Urie Vzděláním je bakalářka lesnické fakulty ČZU, myslivosti se věnuje jak v zaměstnání, tak ve svém volném čase. Loveckou hudbu považuje za součást české myslivecké kultury a společně se svým přítelem hrají už řadu let. Je nadšenou příznivkyní lovecké kynologie, chová německé křepeláky a má nyní nově štěně špringršpaněla. Ředitel zkoušek: Správce zkoušek: Pavel Škarda, MS Kňour Miloš Vinklárek, předseda kynolog. komise OMS Praha východ Pořadatel zkoušek: Ing. Eva Černá, prezident RK.CZ

11 Seznam startujících Jméno, pohlaví, plemeno 1 Aimee z Černobílé Duhy, fena, LR 2 Arwi Valery Bohemia Tilia, fena, FCR 3 Ballantine Riverdance Bohemia, fena, LR 4 Beáta z Kolbyho vršku, fena, GR 5 Bella Donna Queens of Athila, fena, CBR 6 Black ze Starého Brázdima, pes, FCR 7 Bonie Black and White Rainbou, fena, LR 8 Bonnie ze Starého Brázdima, fena, FCR 9 Brilliant Soul of White Enny, fena, GR Vržen-a Majitel/ Vůdce L. a M. Vrublovi/ Lenka Vrublová Alena Dragounová Mgr. Petra Otevřelová Jana Prašivková Ing. Jaroslav Šíma Petr Skřivan/ Lenka Skřivanová L. a M. Vrublovi/ Lenka Vrublová Zdenka Šrenková M. a O. Horkých/ Martina Horká Zapsán(a) ČLP/LR/ ČLP/FCR/ 2891/2012 ČLP/LR/ ČLP/GR/ ČLP/CBR /959 ČLP/FCR/ 2406/2011 ČLP/LR/ 21572/201 0 ČLP/FCR/ 2410/2012 ČLP/GR/ 14894

12 Jméno, pohlaví, plemeno 10 Daisy Zlatá kudrnka, fena, GR 11 Dolbia U Look Good, fena, LR 12 Eres Mia del Atrapasuenos, fena, GR 13 Erwin Tadeas Aurea Rosa, pes, GR 14 Chit z Temné jeskyně, pes, LR 15 Indiane z Trojánku, fena, LR 16 JACKY z Delvoja, pes, LR 17 Justin z Dražovského hájku, pes, GR 18 LIGUSTR Cotoneaster, pes, LR 19 Morgiana Misantos, fena, GR 20 Aldy z Údolí Bobravy, pes, GR Vržen-a Majitel/ Vůdce Zapsán(a) Michal Klasna ČLP/GR/ Jana Bučilová ČLP/LR/ Magdalena Němcová Barbora Pánková ČLP/GR/ ČLP/GR/ 14040/ Petr Valenta ČLP/LR/ 24525/ MUDr Kateřina Vrzalová Jana Račkayová Petr Šimon/ Milena Šimonová Wladyslaw Hoff ČLP/LR/ SPKP 4251/12 ČLP/GR/ 13706/11 PKR VIII Lenka Nokič ČLP/GR/ Marcela Krečmerová, Ph.D ČLP/GR/ 12761

13 Všestranné zkoušky retrieverů - VZPR jsou zkoušky, kde retriever musí prokázat vyšší stupeň použitelnosti v lovecké praxi. Uspěje-li vítěz v první ceně, obdrží titul CACT. Druhý pes, stejného plemene, uspěje-li v 1. ceně, obdrží titul res.cact. Tituly CACT a res.cact se zadávají pro všechna zúčastněná plemena, pokud získají 1. cenu. Na VZPR vybírají rozhodčí nejlepšího psa v práci na poli, na vodě a v lese. Toto ocenění není nárokové. Předmět zkoušky Nejnižší známky pro cenu I. II. III. Koefi cient Max. počet bodů Práce v lese 1. Následování Práce na pobarvené stopě spárkaté zvěře 2. a) vodič b) oznamovač c) hlásič Přinášení vlečené srstnaté Dohledávka 2 ks srstnaté ve čtverci 50x50 m Odložení Vodění psa Chování na stanovišti Poslušnost a ovladatelnost Celkem les

14 Práce ve vodě 9. Přinášení 2 kachen Přinášení kachny z hluboké vody 11. Dohledávka pohozené kachny Poslušnost a ovladatelnost Celkem voda Práce v poli 13. Přinášení vlečené pernaté Navádění na 2 ks pernaté Paměť k aportu Chování po výstřelu Slídění s dohledávkou Poslušnost a ovladatelnost Nos Celkem pole Přinášení 20.pernaté kachny srstnaté Celkem přinášení Nejnižší počet bodů pro cenu Od se mohou VZPR pořádat pouze jako zkoušky národní, titul CACIT lze zadávat pouze na FTR (viz reglement FCI)

15 Předmět 1. Následování 2. Práce na pobarv. stopě 2. a) vodič 2. b) oznam. 2. c) hlásič 3. Přinášení vlečené srstnaté 4. Dohledávka 2 ks srstnaté 50x50 5. Odložení 6. Vodění psa 7. Chování na stanovišti 8. Poslušnost a ovladatelnost Celkem les 9. Přin. 2 kachen 10. Přinášení kachny z hl.vody 11. Dohledávka pohozené kachny 12. Poslušnost a ovladatelnost Celkem voda 13. Přinášení vlečené pernaté 14. Navádění na 2 ks pernaté 15. Paměť k aportu marking Čísla losů, poznámky Práce v lese Práce ve vodě Práce v poli

16 Předmět 16.Chování po výstřelu 17. Slídění s dohledávkou 18. Poslušnost a ovladatelnost 19. Nos Celkem pole 20. pernaté 21. kachny 22. srstnaté Celkem přinášení CELKEM 1 Přinášení Čísla losů, poznámky Děkujeme sponzorům: Husse, Bracco, PH servis s.r.o., Svět myslivosti, RK.CZ

17 Klubové zkoušky retrieverů RK.CZ v roce , LZ (CACT) Hvozdná u Slušovic okr. Zlín organizátor: Soňa Sehnalíková, tel kel.poklad@seznam.cz , SZVP (CACT) okr. Benešov organizátor: Tomáš Poláček tel , t.polacek@volny.cz!nácvik na SZVP , SZVP (CACT) okr. Zlín organizátor: Tomáš Ordáň tel , ordan.t@centrum.cz , Podbrdský pohár (LZ+SZVP) - 2xCACT, okr. Rokycany organizátor: Alena Klasnová, tel: (68) nebo (66), klasici@ .cz , ZPR Čertovo Břemeno (CACT) okr. Tábor organizátor: Blanka Novotná, tel , mail: novotna.b1@seznam.cz , LZ (CACT) okr. Děčín organizátor: Irena Zárubová, tel , mail irena.zarubova@seznam.cz , PZ (CACT) okr. Děčín organizátor: Irena Zárubová, tel , mail irena.zarubova@seznam.cz , SZVP O pohár Jiřího Švába (CACT) okr. Mladá Boleslav organizátor: Marie Šustová, tel , mail: marie.sustova@seznam.cz , SZVP (CACT), Čelákovice organizátor: Ing. Eva Černá tel , cernaeva@ .cz!nácvik na SZVP , PZ (CACT) okr. Hradec Králové organizátor: Iva Vítková, tel , vitkova.iva@ .cz , ZPR (CACT) okr. Zlín organizátor: Tomáš Ordáň tel , ordan.t@centrum.cz

18 , Mezinárodní Field Trial Retrieverů (okr. Klatovy)- CACIT, CACT organizátor: Stanislav Urianek, tel , , SZVP (CACT) okr. Olomouc organizátor: Soňa Sehnalíková, tel , PZ (CACT) okr. Brno - venkov organizátor: Ing. Kristýna Šedá, tel , kseda@seznam.cz , PZ (CACT) okr. Pardubice organizátor: Michal Červinka. tel , michal@gundogs.cz , VZPR (CACT) okr. Rokycany organizátor:alena Klasnová, tel: (68) nebo (66), mail: klasici@ .cz , Mezinárodní soutěž retrieverů - CACT Mezinárodní soutěž retrieverů v roce 2013 pořádá Klub chovatelů loveckých slídičů , Mezinárodní Field Trial Retrieverů Konopiště (okr. Benešov)- CACIT, CACT organizátor: Ing. Jaroslava Zichová, tel: , e- jaroslava.zichova@quick.cz , PZ (CACT), okr. Praha - západ organizátor: Markéta Zelenková, tel , zelenkm@seznam.cz , PZ (CACT) okr. Rokycany organizátor: Alena Klasnová, tel: (68) nebo (66), klasici@ .cz , PZ (CACT) Hvozdná u Slušovic okr. Zlín organizátor: Soňa Sehnalíková, tel kel.poklad@seznam.cz

19 Rybářství Líšno a.s. Lesy NOLY s.r.o PH servis s.r.o.

20

Program 12.9.2013 : 20.00 hod. Společné posezení v restauraci Na Špici v Radošově

Program 12.9.2013 : 20.00 hod. Společné posezení v restauraci Na Špici v Radošově ČMKJ - Klub chovatelů loveckých slídičů - sekce retrieverů pořádá ve spolupráci s VLS ČR s.p. Divize Karlovy Vary VI. ZÁPADOČESKÉ DERBY RETRIEVERŮ O POHÁR STAROSTY OBCE KYSELKA Klubové podzimní zkoušky

Více

Podzimní zkoušky se zadáváním titulu CACT. 27. září 2015 ve Vysoké nad Labem

Podzimní zkoušky se zadáváním titulu CACT. 27. září 2015 ve Vysoké nad Labem Ředitel zkoušek: Iva Vítková Pořadatel zkoušek: Retriever klub CZ Pokladník: Iva Vítková Sbor rozhodčích: deleguje ČMKJ Veterinární dozor: MVDr. Tomáš Salavec ČMKU, ČMKJ, Retriever klub CZ ve spolupráci

Více

RETRIEVER KLUB. CZ a OMS Praha Východ

RETRIEVER KLUB. CZ a OMS Praha Východ RETRIEVER KLUB. CZ a OMS Praha Východ Mezinárodní všestranné zkoušky přinášení retrieverů Kostelní Střímelice 16. a 17. 7. Pohár prezidenta RETRIEVER KLUBU.CZ V. ročník Mezinárodní všestranné zkoušky přinášení

Více

Klubové podzimní zkoušky se zadáváním čekatelství CACT, res. CACT pro plemena retrievrů LR, GR, FCR, CHBR, CCR, NSDTR.

Klubové podzimní zkoušky se zadáváním čekatelství CACT, res. CACT pro plemena retrievrů LR, GR, FCR, CHBR, CCR, NSDTR. ČMKU, ČMKJ, Retriever klub CZ ve spolupráci s OMS Hradec Kralové pořádají Klubové podzimní zkoušky se zadáváním čekatelství CACT, res. CACT pro plemena retrievrů LR, GR, FCR, CHBR, CCR, NSDTR. Datum: 15.

Více

XXVI. MEZINÁRODNÍ KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY SLÍDIČŮ

XXVI. MEZINÁRODNÍ KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY SLÍDIČŮ Českomoravská kynologická jednota, Klub chovatelů loveckých slídičů a Okresní myslivecký spolek České Budějovice pořádají XXVI. MEZINÁRODNÍ KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY SLÍDIČŮ (se zadáním Vítěz všestranných

Více

ČMKU, ČMKJ, Retriever klub CZ a OMS Prostějov. pořádají Klubové podzimní zkoušky retrieverů I

ČMKU, ČMKJ, Retriever klub CZ a OMS Prostějov. pořádají Klubové podzimní zkoušky retrieverů I ČMKU, ČMKJ, Retriever klub CZ a OMS Prostějov pořádají Klubové podzimní zkoušky retrieverů I se zadáváním čekatelství CACT, res. CACT pro plemena retrievrů LR, GR, FCR, CHBR, CCR, NSDTR. Datum: 18. 11.

Více

Klubové podzimní zkoušky se zadáváním čekatelství CACT, res. CACT pro plemena retrievrů LR, GR, FCR, CHBR, CCR, NSDTR.

Klubové podzimní zkoušky se zadáváním čekatelství CACT, res. CACT pro plemena retrievrů LR, GR, FCR, CHBR, CCR, NSDTR. ČMKU, ČMKJ, Retriever klub CZ ve spolupráci s OMS Olomouc pořádají Klubové podzimní zkoušky se zadáváním čekatelství CACT, res. CACT pro plemena retrievrů LR, GR, FCR, CHBR, CCR, NSDTR. Datum 6. 10. 2018

Více

Plán kynologických akcí OMS ČMMJ na rok 2012 :

Plán kynologických akcí OMS ČMMJ na rok 2012 : Plán kynologických akcí OMS ČMMJ na rok 2012 : Jarní svody : Praha 6 14.04., Praha 7-28.04., Praha 9 + Praha 10-01.04., Benešov - 07.04., Beroun - 14.04., Kladno - 31.03., Kolín - 07.04., Kutná Hora -

Více

KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 PROGRAM:

KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 PROGRAM: KLUB CHOVATELŮ TERIERŮ ve spolupráci s ČMMJ, OMS PARDUBICE A MYSLIVECKÝM SDRUŽENÍM OSTŘETÍN POŘÁDÁ V SOBOTU 21.6.2014 se zadáváním titulů CCT a Klubový vítěz pro plemena Parson Russell Terrier a Jack Russell

Více

Plán kynologických akcí OMS ČMMJ na rok 2013 :

Plán kynologických akcí OMS ČMMJ na rok 2013 : Plán kynologických akcí OMS ČMMJ na rok 2013 : Jarní svody : Praha 6 13.04., Praha 7-20.04., Praha 9 + Praha 10-07.04., Benešov - 13.04., Beroun - 13.04., Kladno - 06.04., Kolín - 06.04., Kutná Hora -

Více

Klubové zkoušky z vodní práce se zadáváním čekatelství CACT, res. CACT pro plemena retrievrů LR, GR, FCR, CHBR, CCR, NSDTR.

Klubové zkoušky z vodní práce se zadáváním čekatelství CACT, res. CACT pro plemena retrievrů LR, GR, FCR, CHBR, CCR, NSDTR. ČMKU, ČMKJ, Retriever klub CZ ve spolupráci s OMS Tábor pořádají Klubové zkoušky z vodní práce se zadáváním čekatelství CACT, res. CACT pro plemena retrievrů LR, GR, FCR, CHBR, CCR, NSDTR. Datum: 8.7.2017

Více

Zkoušky vloh teriérů a jezevčíků. Výsledná kvalifikace

Zkoušky vloh teriérů a jezevčíků. Výsledná kvalifikace Zkoušky vloh teriérů a jezevčíků počet. Nos 0 40. Hlasitost - jezevčíci 8 - teriéři 0 0 0. Poslušnost 4 6 4. Chování po výstřelu 5. Vodění na řemeni 4 6 6. Slídění 7 8 7. Stopa živé zvěře 7 8 8. Stopa

Více

Českomoravská kynologická jednota, Klub chovatelů loveckých slídičů a ČMMJ Okresní myslivecký spolek Vyškov

Českomoravská kynologická jednota, Klub chovatelů loveckých slídičů a ČMMJ Okresní myslivecký spolek Vyškov Českomoravská kynologická jednota, Klub chovatelů loveckých slídičů a ČMMJ Okresní myslivecký spolek Vyškov pořádají v honitbě MS Střela Švábenice dne 1. června 2019 Klubové lesní zkoušky všech plemen

Více

ÚVOD..3 1. KLUB CHOVATELŮ LOVECKÝCH SLÍDIČŮ.4 2. ČLENSKÁ ZÁKLADNA..5 3. CHOVATELSKÁ ZÁKLADNA.6. 3.1. Chovné podmínky dle plemen.6 4. OBLAST VÝCVIKU.

ÚVOD..3 1. KLUB CHOVATELŮ LOVECKÝCH SLÍDIČŮ.4 2. ČLENSKÁ ZÁKLADNA..5 3. CHOVATELSKÁ ZÁKLADNA.6. 3.1. Chovné podmínky dle plemen.6 4. OBLAST VÝCVIKU. KLUB CHOVATELŮ LOVECKÝCH SLÍDIČŮ Zpráva: kongres španělů KLUB CHOVATELU LOVECKÝCH SLIDIČU (KCHLS) PRAHA 2006 AUTOR: MILOŠ KAŠPAR HLAVNÍ PORADCE CHOVU KCHLS OBSAH ÚVOD..3 1. KLUB CHOVATELŮ LOVECKÝCH SLÍDIČŮ.4

Více

KLUBOVÉ ZKOUŠKY VLOH A KLUBOVOU VÝSTAVU

KLUBOVÉ ZKOUŠKY VLOH A KLUBOVOU VÝSTAVU Českomoravská kynologická unie Českomoravská kynologická jednota KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ a OMS OLOMOUC pořádají při příležitosti 20 let od založení KCHHMO KLUBOVÉ ZKOUŠKY VLOH A

Více

JIHOČESKÉ DERBY 2016 VII. ROČNÍK

JIHOČESKÉ DERBY 2016 VII. ROČNÍK OMS České Budějovice KCHČF Jihočeská pobočka MS Vysoký Hrádek Březí pořádají JIHOČESKÉ DERBY 2016 VII. ROČNÍK SOUTĚŽ SE ZADÁVÁNÍM TITULŮ CACT, R-CACT /Zkoušky vodní práce, Zkoušky vloh/ Zvěrkovice 6. 8.

Více

ČMKU - ČMKJ KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ, z. s. pořádají ve spolupráci. s Okresním mysliveckým spolkem Olomouc. dne

ČMKU - ČMKJ KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ, z. s. pořádají ve spolupráci. s Okresním mysliveckým spolkem Olomouc. dne ČMKU - ČMKJ KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ, z. s. pořádají ve spolupráci s Okresním mysliveckým spolkem Olomouc dne 27. 28. 4. 2017 Štěpánov NÁRODNÍ FIELD TRIAL se zadáním čekatelství CACT,

Více

Plán kynologických akcí OMS ČMMJ na rok 2011 :

Plán kynologických akcí OMS ČMMJ na rok 2011 : Plán kynologických akcí OMS ČMMJ na rok 2011 : CACIT : Písek Pohár premonstrát.kláštera Milevsko (CACIT) - PZ+SZVP OH 03.-04.09.2011 Plzeň Memoriál Františka Hebedy (CACIT) LZ+BZH jezevčíků 15.-16.10.2011

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČMKJ (CACT) PRO KLUBOVÉ ZKOUŠKY A SOUTĚŽE RETRIEVERŮ

SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČMKJ (CACT) PRO KLUBOVÉ ZKOUŠKY A SOUTĚŽE RETRIEVERŮ SOUTĚŽNÍ ŘÁD ČMKJ (CACT) PRO KLUBOVÉ ZKOUŠKY A SOUTĚŽE RETRIEVERŮ ÚVOD Plemena retrieverů se stala pevnou součástí české myslivecké kynologie. Tito lovečtí psi se těší zájmu jak myslivecké, tak i ostatní

Více

EKONOMIKA CHOVU LOVECKÝCH PSŮ

EKONOMIKA CHOVU LOVECKÝCH PSŮ MENDELOVA ZEMĚDĚLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRNĚ FAKULTA LESNICKÁ A DŘEVAŘSKÁ Kristýna Krepsová KREPSOVÁ KRISTÝNA EKONOMIKA CHOVU LOVECKÝCH PSŮ DIPLOMOVÁ PRÁCE Brno 2006 Za pomoc při zpracovávání zadaného

Více

Pecháček Miroslav. Hlavní rozhodčí: Program 11.9.2015 :

Pecháček Miroslav. Hlavní rozhodčí: Program 11.9.2015 : ČMKJ - Klub chovatelů loveckých slídičů - sekce retrieverů pořádá ve spolupráci s AMČR, VLS ČR s.p. Divize Karlovy Vary a AGRO TRAVEL s.r.o. Klubové všestranné zkoušky přinášení retrieverů O pohár starosty

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ ÚVOD Plemena teriérů a jezevčíků tvoří v české myslivecké kynologii složku, která se těší velkému zájmu myslivecké veřejnosti. Psi těchto plemen jsou inteligentní,

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD - KLUBOVÁ HONIČSKÁ SOUTĚŽ KCHJ ČR (KHS KCHJ ČR) CACIT, CACT

SOUTĚŽNÍ ŘÁD - KLUBOVÁ HONIČSKÁ SOUTĚŽ KCHJ ČR (KHS KCHJ ČR) CACIT, CACT SOUTĚŽNÍ ŘÁD - KLUBOVÁ HONIČSKÁ SOUTĚŽ KCHJ ČR (KHS KCHJ ČR) CACIT, CACT POPIS: Tuto mezinárodní honičskou soutěž organizuje Klub chovatelů jezevčíků České republiky ve spolupráci s ČMKJ. Provedení soutěže

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY HONIČŮ (HZ, BZH a IHZ-SK)

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY HONIČŮ (HZ, BZH a IHZ-SK) N á v r h pro korespondenční projednání Okresními mysliveckými spolky ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY HONIČŮ (HZ, BZH a IHZ-SK) Tento zkušební řád upravuje zkoušky honičů. Lovecká upotřebitelnost psů je definována

Více

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha

Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Zápisní řád pro plemeno německý krátkosrstý ohař KCHNKO Praha Cíl : Cílem tohoto zápisního řádu Klubu chovatelů německých krátkosrstých ohařů Praha je zajištění zdravé produkce štěňat, chovu čistokrevných

Více

Zkušební řád pro ohaře (stavěcí psy)

Zkušební řád pro ohaře (stavěcí psy) Zkušební řád pro ohaře (stavěcí psy) ÚVOD Ohaři (stavěcí psi) tvoří FCI skupinu VII plemen psů, kteří se od ostatních skupin loveckých psů odlišují schopností vystavit zvěř. Tato vlastnost je u různých

Více

ČMMJ OMS Ústí nad Orlicí ve spolupráci s KCHHMO. pořádají 2. srpna 2014. v honitbách MS Háje Sloupnice MS Březina České Heřmanice

ČMMJ OMS Ústí nad Orlicí ve spolupráci s KCHHMO. pořádají 2. srpna 2014. v honitbách MS Háje Sloupnice MS Březina České Heřmanice ČMMJ OMS Ústí nad Orlicí ve spolupráci s KCHHMO pořádají 2. srpna 2014 v honitbách MS Háje Sloupnice MS Březina České Heřmanice Klubové Lesní zkoušky U Mudáka na Džbánovci Organizační výbor Ředitel zkoušek:

Více

Strana 1 / 39. 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství ČÁST PRVNÍ

Strana 1 / 39. 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství ČÁST PRVNÍ 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 7. června 2002, kterou se provádí některá ustanovení zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti Změna: 350/2003 Sb. Ministerstvo zemědělství stanoví podle

Více

Rozhodčí sobotní výstavy

Rozhodčí sobotní výstavy KLUB CHOVATELŮ HONIČŮ Propozice Speciální výstava honičů 2015 se zadáváním titulů CAJC, CAC, vítěz speciální výstavy honičů v sobotu 9. května 2015 Klubová výstava 2015 se zadáváním titulů CAJC, CAC, klubový

Více

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz

SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ E-mail: vybor@slovensky-cuvac.biz, www: www.slovensky-cuvac.biz Klubová výstava Slovenských čuvačů se zadáváním titulů Nejlepší pes výstavy, Nejlepší fena výstavy 14. 11. 2015 Místo konání: Brno - Líšeň, Jedovnická 7a, KK Zetor, krytá kynologická hala GPS: 49.2159092N,

Více

XXXII. MEZINÁRODNÍ KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY slídičů (CACIT, res. CACIT, CACT, res. CACT)

XXXII. MEZINÁRODNÍ KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY slídičů (CACIT, res. CACIT, CACT, res. CACT) ČMKU, Českomoravská kynologická jednota, Klub chovatelů loveckých slídičů ČMMJ - Okresní myslivecký spolek Cheb ve spolupráci pořádají XXXII. MEZINÁRODNÍ KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY slídičů (CACIT, res.

Více

PROPOZICE ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA KLUB CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ ČMMJ Z.S. - OKRESNÍ MYSLIVECKÝ SPOLEK OPAVA

PROPOZICE ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA KLUB CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ ČMMJ Z.S. - OKRESNÍ MYSLIVECKÝ SPOLEK OPAVA Podzimní klubové zkoušky českých fousků 1. května 2016 MS Vařešinky Hlučín Okresní myslivecký spolek Opava Slavkov 139, Slavkov, 747 57 opava@oms-myslivost.cz 725 521 741 ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA

Více

ZKOUŠKY VLOH ZV Odhalují vrozené vlohy psa, kvalitu jeho nosu, hlasitost, povahu a též schopnosti k dalšímu náročnějšímu výcviku.

ZKOUŠKY VLOH ZV Odhalují vrozené vlohy psa, kvalitu jeho nosu, hlasitost, povahu a též schopnosti k dalšímu náročnějšímu výcviku. ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ ÚVOD Plemena teriérů a jezevčíků tvoří v české myslivecké kynologii složku, která se těší velkému zájmu myslivecké veřejnosti. Psi těchto plemen jsou inteligentní,

Více

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA KLUB CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ ČMMJ Z.S. - OKRESNÍ MYSLIVECKÝ SPOLEK OPAVA PROPOZICE

ČESKOMORAVSKÁ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA KLUB CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ ČMMJ Z.S. - OKRESNÍ MYSLIVECKÝ SPOLEK OPAVA PROPOZICE Podzimní klubové zkoušky českých fousků 23. dubna 2017 MS Vařešinky Hlučín Okresní myslivecký spolek Opava Slavkov 139, Slavkov, 747 57 opava@oms-myslivost.cz 725 521 741 PROPOZICE Na kynologickou akci,,podzimní

Více

Rozhodčí klubové výstavy. Vystavovaná plemena. Uzávěrka

Rozhodčí klubové výstavy. Vystavovaná plemena. Uzávěrka KLUB CHOVATELŮ HONIČŮ Klubová výstava 2012 U příležitosti akce Jarmark sv. Jiljí 50. let myslivosti ve Lhenicích v sobotu 1. září 2012 Lhenice Penzion INGRID Netolická ulice 295 384 02 Lhenice http://www.penzioningrid.cz

Více

KYNOLOGIE I. - cvičení. Pes má krásu bez ješitnosti, sílu bez krutosti a lidské ctnosti bez lidských nectností

KYNOLOGIE I. - cvičení. Pes má krásu bez ješitnosti, sílu bez krutosti a lidské ctnosti bez lidských nectností KYNOLOGIE I. - cvičení Pes má krásu bez ješitnosti, sílu bez krutosti a lidské ctnosti bez lidských nectností Náplň cvičení z kynologie Doporučená literatura Vývoj a význam loveckých psů Současná organizace

Více

Klubová výstava Bloodhound clubu CZ

Klubová výstava Bloodhound clubu CZ Klubová výstava Bloodhound clubu CZ 4.června 2016 - KONOPIŠTĚ v areálu hotelu Nová Myslivna Konopiště 22, Benešov u Prahy, 256 01 Rozhodčí: Staviarska Viera (SK) Přejímka psů: od 9.00 hodin Začátek posuzování:

Více

Zkušební řád pro zkoušky honičů (ZH), barvářské zkoušky honičů (BzH) a individuální honičské zkoušky slovenských kopovů (IHZ-SK).

Zkušební řád pro zkoušky honičů (ZH), barvářské zkoušky honičů (BzH) a individuální honičské zkoušky slovenských kopovů (IHZ-SK). ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY HONIČŮ Zkušební řád pro zkoušky honičů (ZH), barvářské zkoušky honičů (BzH) a individuální honičské zkoušky slovenských kopovů (IHZ-SK). ÚVOD Barvářské zkoušky honičů (BzH) kvalifikují

Více

Českomoravský klub chovatelů barvářů,

Českomoravský klub chovatelů barvářů, Českomoravský klub chovatelů barvářů, spádová oblast Šumperk - Jeseník si Vás dovoluje srdečně pozvat na III. ročník Soutěže barvářů o Moravský pohár Termín: 4. - 5. září 2009 Místo: Lipová - Lázně Centrum

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD - MEMORIÁL RUDOLFA KRISTLA (MRK KCHJ ČR) CACIT

ZKUŠEBNÍ ŘÁD - MEMORIÁL RUDOLFA KRISTLA (MRK KCHJ ČR) CACIT ZKUŠEBNÍ ŘÁD - MEMORIÁL RUDOLFA KRISTLA (MRK KCHJ ČR) CACIT POPIS: Tuto mezinárodní všestrannou soutěž organizuje Klub chovatelů jezevčíků České republiky ve spolupráci s ČMKJ a pověřeným okresním nebo

Více

Nejnižší známka pro cenu. Koef.

Nejnižší známka pro cenu. Koef. XXXIII. SOUDCOVSKÉ TABULKY PRO JEDNOTLIVÉ TYPY ZKOUŠEK () ZKOUŠKY VLOH OHAŘŮ Předmět Nejnižší známka pro Koef. Max. počet Známka Počet za výkon Poznámka. Vrozená chuť k práci 5. Hledání - systém 6 - rychlost

Více

Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013

Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013 Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013 Honitba honebního společenstva HS Určice Myslejovice má výměru 2622 ha, z toho 256 ha lesa. Normované stavy zvěře jsou následující:

Více

Rozhodčí sobotní výstavy. Rozhodčí nedělní výstavy

Rozhodčí sobotní výstavy. Rozhodčí nedělní výstavy Rozhodčí sobotní výstavy Birte Scheel (DK) ( Basset Hound ) Kresten Scheel (DK) ( ostatní plemena ) Rozhodčí nedělní výstavy Kresten Scheel (DK) ( Basset Hound ) Birte Scheel (DK) ( ostatní plemena ) změna

Více

IX. ročník Memoriálu Jaromíra Dostála

IX. ročník Memoriálu Jaromíra Dostála Českomoravská kynologická jednota z.s., Klub chovatelů českých fousků z. s. a ČMMJ z.s. - OMS Praha-západ pořádají IX. ročník Memoriálu Jaromíra Dostála KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY OHAŘŮ se zadáním titulu

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF.

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF. ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU CHOVATELŮ ČESKÝCH FOUSKŮ - KCHČF. I. Všeobecná ustanovení Tento zápisní řád upravuje chov našeho jediného národního plemene ohařů - českého fouska (standard uznán FCI pod č. 245). Podobně

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY LOVECKÝCH SLÍDIČŮ

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY LOVECKÝCH SLÍDIČŮ ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY LOVECKÝCH SLÍDIČŮ ÚVOD Plemena slídičů jsou nedílnou součástí české myslivecké kynologie. Těší se zájmu jak myslivecké, tak ostatní kynologické veřejnosti pro svou inteligenci

Více

http://www.ass.kchls.cz/ass%20historie5.htm

http://www.ass.kchls.cz/ass%20historie5.htm Page 1 of 8 Použití loveckých španělů v české myslivosti historie a současnost Úvod Ve svém příspěvku bych se chtěl zaměřit na téma, které je na jedné straně páteří chovu loveckých španělů v České republice,

Více

KLUBY CACT 2017 Pořádající Akce Místo Dne Pro plemena klubu Poznámka ČMMJ Memoriál Richarda Knolla Jihlava pro všechny ohaře Nominační soutěž

KLUBY CACT 2017 Pořádající Akce Místo Dne Pro plemena klubu Poznámka ČMMJ Memoriál Richarda Knolla Jihlava pro všechny ohaře Nominační soutěž KLUBY CACT 2017 Pořádající Akce Místo Dne Pro plemena klubu Poznámka ČMMJ Memoriál Richarda Knolla Jihlava 2.-3.9. pro všechny ohaře Nominační soutěž MRK Litoměřice 5.-7.5. pro všechny ohaře bez titulu

Více

SVATOVÁCLAVSKÝ POHÁR RETRIEVERŮ

SVATOVÁCLAVSKÝ POHÁR RETRIEVERŮ ČMKJ - Klub chovatelů loveckých slídičů - sekce retrieverů pořádá ve spolupráci s AMČR, VLS ČR s.p. Divize Mimoň a MS Houštka SVATOVÁCLAVSKÝ POHÁR RETRIEVERŮ Kvalifikace na DERBY ČR 2018 Klubové lesní

Více

14. 11. 2015 POVÝSTAVNÍ KATALOG

14. 11. 2015 POVÝSTAVNÍ KATALOG SPOLEK CHOVATELŮ SLOVENSKÝCH ČUVAČŮ Klubová výstava Slovenských čuvačů se zadáváním titulů Nejlepší pes výstavy, Nejlepší fena výstavy 14. 11. 2015 POVÝSTAVNÍ KATALOG Ch. Hassan Bílé království Nejlepší

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO HONIČSKÉ ZKOUŠKY (HONIČI A OSTATNÍ PLEMENA)

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO HONIČSKÉ ZKOUŠKY (HONIČI A OSTATNÍ PLEMENA) ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO HONIČSKÉ ZKOUŠKY (HONIČI A OSTATNÍ PLEMENA) ÚVOD Barvářské zkoušky honičů (BzH) kvalifikují psa k lovu a dosledu spárkatě zvěře se zvláštním zaměřením na náročný lov a dosled zvěře černé

Více

Dodatek č. 1/2015 Řádu Českomoravské myslivecké jednoty, z.s., pro zkoušky loveckých psů z výkonu.

Dodatek č. 1/2015 Řádu Českomoravské myslivecké jednoty, z.s., pro zkoušky loveckých psů z výkonu. Dodatek č. 1/2015 Řádu Českomoravské myslivecké jednoty, z.s., pro zkoušky loveckých psů z výkonu. Číslování stránek v textu navrhovaných změn odpovídá tištěné verzi Zkušebních řádů pro zkoušky lovecké

Více

Pokud se člověk opět nepřiblíží přírodě a v našem případě svému psu, přestane být tím za koho se vydává - přestane být člověkem rozumným -

Pokud se člověk opět nepřiblíží přírodě a v našem případě svému psu, přestane být tím za koho se vydává - přestane být člověkem rozumným - Pokud se člověk opět nepřiblíží přírodě a v našem případě svému psu, přestane být tím za koho se vydává - přestane být člověkem rozumným - Klub francouzských buldočků o.s., Praha velmi rád přivítá všechny

Více

SOUTĚŽÍ ŘÁD - MEMORIÁL RUDOLFA KRISTLA (MRK KCHJ ČR) CACIT, CACT

SOUTĚŽÍ ŘÁD - MEMORIÁL RUDOLFA KRISTLA (MRK KCHJ ČR) CACIT, CACT SOUTĚŽÍ ŘÁD - MEMORIÁL RUDOLFA KRISTLA (MRK KCHJ ČR) CACIT, CACT POPIS: Tuto mezinárodní všestrannou soutěž organizuje Klub chovatelů jezevčíků České republiky ve spolupráci s ČMKJ. Tato soutěž zahrnuje

Více

O pohár Starosty Obce KYSELKA Klubové podzimní zkoušky a Klubové zkoušky z vodní práce

O pohár Starosty Obce KYSELKA Klubové podzimní zkoušky a Klubové zkoušky z vodní práce ČMKJ - Klub chovatelů loveckých slídičů sekce retrieverů pořádá ve spolupráci s AMČR a VLS ČR s.p. Divize Karlovy Vary X. ZÁPADOČESKÉ DERBY RETRIEVERŮ O pohár Starosty Obce KYSELKA Klubové podzimní zkoušky

Více

KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ

KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ 8. ROČNÍK ZEMSKÉ KORUNY KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ PŘÍSTUPNÁ VŠEM PLEMENŮM PSŮ FCI, NÁRODNÍM PLEMENŮM A NEUZNANÝM FCI, KROMĚ NO SPECIÁLNÍ VÝSTAVA TERIÉRŮ

Více

Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Zápisní řád 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 3. PORADCE CHOVU 4. CHOVATELSKÁ STANICE 5. CHOVATEL, MAJITEL CHOVNÉHO PSA 6. CHOVATELSKÉ TISKOPISY 7. KRYTÍ 8. VRH 9. ZÁPIS VRHU DO PLEMENNÉ KNIHY

Více

SVATOVÁCLAVSKÝ POHÁR RETRIEVERŮ

SVATOVÁCLAVSKÝ POHÁR RETRIEVERŮ ČMKJ - Klub chovatelů loveckých slídičů - sekce retrieverů pořádá ve spolupráci s AMČR, VLS ČR s.p. Divize Mimoň a MS Houštka SVATOVÁCLAVSKÝ POHÁR RETRIEVERŮ Kvalifikace na DERBY ČR 2018 Klubové lesní

Více

VII. ročník Memoriálu Jaromíra Dostála Se zadáním titulu CACT

VII. ročník Memoriálu Jaromíra Dostála Se zadáním titulu CACT Českomoravská kynologická unie Českomoravská kynologická jednota Českomoravská myslivecká jednota, z. s. Okresní myslivecký spolek Olomouc a Klub chovatelů českých fousků, z s. pořádají VII. ročník Memoriálu

Více

ŘÁD. PRO JMENOVÁNÍ A ODVOLÁVÁNÍ ROZHODČÍCH ČMMJ, z.s. PRO POSUZOVÁNÍ VÝKONU LOVECKÝCH PSŮ. Preambule

ŘÁD. PRO JMENOVÁNÍ A ODVOLÁVÁNÍ ROZHODČÍCH ČMMJ, z.s. PRO POSUZOVÁNÍ VÝKONU LOVECKÝCH PSŮ. Preambule ŘÁD PRO JMENOVÁNÍ A ODVOLÁVÁNÍ ROZHODČÍCH ČMMJ, z.s. PRO POSUZOVÁNÍ VÝKONU LOVECKÝCH PSŮ Preambule Českomoravská myslivecká jednota, z. s. (dále jen ČMMJ Praha ) je na základě pověření Ministerstva zemědělství

Více

SHELTIE CLUB CZ, z. s.

SHELTIE CLUB CZ, z. s. SHELTIE CLUB CZ, z. s. Vás srdečně zve na Klubovou výstavu se zadáváním titulu CAC, CAJC, bez zadání KV konanou v neděli 4. září 2016 v Kladruby nad Labem Kolesa posuzuje: paní Karin Hedberg (Kennel Kashmani

Více

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ

PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ PROPOZICE NA OBLASTNÍ KLUBOVOU VÝSTAVU PUDLŮ KCHP Praha, Kotíkova 758/3, 103 00 Praha 10 - Kolovraty, číslo klubu: 1043, člen FCI prostřednictvím ČMKU si Vás dovoluje pozvat na se zadáváním titulů: čekatel

Více

Organizační řád KCHČF

Organizační řád KCHČF Organizační řád KCHČF Název klubu: Klub chovatelů českých fousků (KCHČF) o.s. Sídlo klubu: Jungmannova 25, Praha 1 Staré Město Článek 1 Základní ustanovení 1. Klub chovatelů českých fousků (dále jen KCHČF)

Více

Kynologický klub Štramberk a město Štramberk. Vás zvou na V. ročník závodu O ŠTRAMBERSKÉ UCHO

Kynologický klub Štramberk a město Štramberk. Vás zvou na V. ročník závodu O ŠTRAMBERSKÉ UCHO Kynologický klub Štramberk a město Štramberk Vás zvou na V. ročník závodu O ŠTRAMBERSKÉ UCHO Datum konání: 11.10.2014 Uzávěrka přihlášek: 3.10.2014 Místo konání: fotbalové hřiště v obci Ženklava Kategorie:

Více

VE SPOLUPRÁCI S OMS OPAVA PROPOZICE

VE SPOLUPRÁCI S OMS OPAVA PROPOZICE VE SPOLUPRÁCI S OMS OPAVA PROPOZICE X. ročníku Memoriálu Jitky Hromadové konaný jako zkoušky vloh, zkoušky z vodní práce a lesní zkoušky ohařů dle platného Zkušebního řádu ČMMJ z roku 2014 s případnými

Více

KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ

KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ KYNOLOGICKÁ JEDNOTA ČR KYNOLOGICKÁ ORGANIZACE LANŠKROUN KJ 9. ROČNÍK ZEMSKÉ KORUNY KRAJSKÁ VÝSTAVA PSŮ PŘÍSTUPNÁ VŠEM PLEMENŮM PSŮ FCI, NÁRODNÍM PLEMENŮM A NEUZNANÝM FCI, KROMĚ NO SPECIÁLNÍ VÝSTAVA TERIÉRŮ

Více

Zápis č. 39 z řádného zasedání Předsednictva Českomoravské kynologické unie (P ČMKU) dne 26.10.2010 Zasedací místnost ČMKU

Zápis č. 39 z řádného zasedání Předsednictva Českomoravské kynologické unie (P ČMKU) dne 26.10.2010 Zasedací místnost ČMKU Zápis č. 39 z řádného zasedání Předsednictva Českomoravské kynologické unie (P ČMKU) dne 26.10.2010 Zasedací místnost ČMKU Přítomni: P ČMKU: MVDr. L. Široký, Ing. J. Kubeš, M. Václavík, Ing. R. Lysák,

Více

Zápis z jednání výboru KCHLS ve Velké Bíteši 15.06.2011

Zápis z jednání výboru KCHLS ve Velké Bíteši 15.06.2011 Zápis z jednání výboru KCHLS ve Velké Bíteši 15.06.2011 Přítomni: Ing. Antonovič, Ing. Kubeš, Ing. Horyna, p. Kašpar, Ing. Pospíšilová, p. Šeráková Omluveni: Ing. Korda 1) Zahájení - Jednání zahájil předseda

Více

Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva

Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva Sešli jsme se k zhodnocení roku 2013, který nebyl pro drobnou zvěř rokem dobrým. Pozdní nástup jara s nízkými teplotami a četnými srážkami v době líhnutí

Více

Všestranné zkoušky ohařů

Všestranné zkoušky ohařů OKRESNÍ MYSLIVECKÝ SPOLEK Č M M J P A R D U B I C E ve spolupráci s MS Jankovice a MS Mezilesí Vápno pořádá ve dnech: 22. 9. a 23. 9. 2012 Všestranné zkoušky ohařů Sraz účastníků VZ je vždy na chatě MS

Více

Zkušební řády pro zkoušky slídičů

Zkušební řády pro zkoušky slídičů Zkušební řády pro zkoušky slídičů ÚVOD Plemena slídičů jsou nedílnou součásti české myslivecké kynologie. Těší se zájmu jak myslivecké, tak i ostatní kynologické veřejnosti pro svou inteligenci a nadanost,

Více

Staffordshire Bull Terrier Club CZ. 8. června 2013. Generální sponzor SBTC CZ

Staffordshire Bull Terrier Club CZ. 8. června 2013. Generální sponzor SBTC CZ Staffordshire Bull Terrier Club CZ Klubová výstava 2013 8. června 2013 Generální sponzor SBTC CZ Místo: A.T.C. Autokemp Golf, Poděbrady Rozhodčí: psi Helen E. Reaney (UK, ch. s. Rolenska) feny Archie Bryden

Více

Mezinárodní soutěţ retrieverů

Mezinárodní soutěţ retrieverů 1 Mezinárodní soutěţ retrieverů Mezinárodní soutěž retrieverů je soutěž, o jejíž pořadatelství se pravidelně střídají oba kluby retrieverů u nás (KCHLS a RK CZ). První ročník proběhl v roce 2007 pod vedením

Více

ŘÁD PRO JMENOVÁNÍ A ODVOLÁVÁNÍ ROZHODČÍCH PRO POSUZOVÁNÍ VÝKONU LOVECKÝCH PSŮ. Preambule

ŘÁD PRO JMENOVÁNÍ A ODVOLÁVÁNÍ ROZHODČÍCH PRO POSUZOVÁNÍ VÝKONU LOVECKÝCH PSŮ. Preambule ŘÁD PRO JMENOVÁNÍ A ODVOLÁVÁNÍ ROZHODČÍCH PRO POSUZOVÁNÍ VÝKONU LOVECKÝCH PSŮ Preambule Českomoravská myslivecká jednota, z.s. (dále jen ČMMJ, z.s. ) je na základě pověření Ministerstva zemědělství č.

Více

Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů

Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů Chovatelský a zápisní řád Českomoravského klubu chovatelů barvářů Název: Českomoravský klub chovatelů barvářů, z.s. Působnost: Česká republika Místo, adresa: Jungmannova č.25, 115 25 Praha 1 IČ: 60150581

Více

KRUŠNOHORSKÉ DERBY 2014

KRUŠNOHORSKÉ DERBY 2014 KRUŠNOHORSKÉ DERBY 2014 Propozice Regionální soutěž barvářů se zadáním titulů CACT a res. CACT 7. ročník Nová Ves v Horách 3.5. - 4.5. 2014 Foto (C) Monika Liwińska Historie soutěže Soutěž vznikla jako

Více

Katalog. mysliveckých produktů

Katalog. mysliveckých produktů Katalog mysliveckých produktů Seznam produktů Formát Cena Strana ks s 9% DPH PUBLIKACE 98. Pracovní kniha mysliveckých tradic x 45 cm 800,- 4-5 99. Myslivecké tradice v praxi - rozšířené a doplněné 4.

Více

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S.

ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. ZÁPISNÍ ŘÁD KLUBU PŘÁTEL PSŮ PRAŽSKÝCH KRYSAŘÍKŮ, Z. S. PREAMBULE 1. Cílem spolku s názvem Klub přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK) je chov čistokrevného plemene psů PRAŽSKÝ KRYSAŘÍK s průkazem

Více

Propozice Oblastní výstava NO a Oblastní výstava psů plemen ČKS 2016

Propozice Oblastní výstava NO a Oblastní výstava psů plemen ČKS 2016 Propozice Oblastní výstava NO a Oblastní výstava psů plemen ČKS 2016 Dobrý den srdečně Vás zveme na Oblastní výstavu NO a Oblastní výstavu psů plemen ČKS, která se jako každý rok uskuteční na Velikonoční

Více

ČMKJ - KLUBY CACT 2015

ČMKJ - KLUBY CACT 2015 ČMKJ - KLUBY CACT 2015 Pořadatel Akce Datum Místo Otevřeno pro plemena KKO Klubové zkoušky ohařů 25.4. Brno venkov Ohaři mimo VO a angl.ohařů Národní FT 8. - 9.5. Chrudim Ohaři mimo angl. Ohařů Memoriál

Více

KUPREV: seznam osob s platným certifikátem k 31.10.2014 titul příjmení jméno město Bc. Absolonová Miroslava Nový Bohumín Mgr. Akporiso Renata Praha

KUPREV: seznam osob s platným certifikátem k 31.10.2014 titul příjmení jméno město Bc. Absolonová Miroslava Nový Bohumín Mgr. Akporiso Renata Praha KUPREV: seznam osob s platným certifikátem k 31.10.2014 titul příjmení jméno město Bc. Absolonová Miroslava Nový Bohumín Mgr. Akporiso Renata Praha 10 Mgr. Babuljaková Tereza Mgr. Baďurová Marie Jeseník

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ BULLDOG-MOPS KLUB KLUBOVOU VÝSTAVU

MORAVSKOSLEZSKÝ BULLDOG-MOPS KLUB KLUBOVOU VÝSTAVU MORAVSKOSLEZSKÝ BULLDOG-MOPS KLUB pořádá v sobotu 10. září 2016 v areálu hotelu Atlantis Brno Rozdrojovice KLUBOVOU VÝSTAVU (se zadávání titulu Klubový vítěz) dále zadáváním titulu nejlepší štěně, nejlepší

Více

KLUBOVÉ ZKOUŠKY VLOH A KLUBOVOU VÝSTAVU

KLUBOVÉ ZKOUŠKY VLOH A KLUBOVOU VÝSTAVU Českomoravská kynologická unie Českomoravská kynologická jednota KLUB CHOVATELŮ HRUBOSRSTÝCH A MAĎARSKÝCH OHAŘŮ a OMS OLOMOUC pořádají KLUBOVÉ ZKOUŠKY VLOH A KLUBOVOU VÝSTAVU 30.-31.5.2015 ve Štěpánově

Více

I. Střelectví chladné palné střelné c) brokové, kulové, kombinované hlaveň, závěr, spoušťové, bicí a pojistné ústrojí, pažba 4,5

I. Střelectví chladné palné střelné c) brokové, kulové, kombinované hlaveň, závěr, spoušťové, bicí a pojistné ústrojí, pažba 4,5 I. Střelectví 1. Jaké je základní rozdělení zbraní? - chladné - palné - střelné 2. Jaké rozlišujeme druhy loveckých palných zbraní? a) brokové, kulové, mechanické b) brokové, kulové, plynové c) brokové,

Více

Zápisní řád KCHMPP o.s.

Zápisní řád KCHMPP o.s. Čl. I Základní ustanovení Zápisní řád KCHMPP o.s. 1. Cílem KCHMPP o.s. je chov čistokrevných plemen psů s průkazem původu zastřešených v klubu, při zachování biologického zdraví každého jedince a charakteristických

Více

Základní kynologická organizace č. 663 Veřovice. pořádá. Kynologické cvičiště ve Veřovicích

Základní kynologická organizace č. 663 Veřovice. pořádá. Kynologické cvičiště ve Veřovicích Základní kynologická organizace č. 663 Veřovice pořádá XXIII. ROČNÍK ZÁVODU O CENU VEŘOVIC A XV. ROČNÍK MEMORIÁLU KARLA ŠKARPY Kynologické cvičiště ve Veřovicích 4. října 2014 Organizační výbor Ředitel

Více

Mezinárodní zkoušky honičů CACIT - Konojedy

Mezinárodní zkoušky honičů CACIT - Konojedy Mezinárodní zkoušky honičů CACIT - Konojedy 26.11. 27.11.2011 Zpráva ze zkoušek: Pro rozšíření plemen na tyto zkoušky se KCHH dohodl na spolupráci a účasti zastřešených plemen s těmito dalšími kluby KLUB

Více

Členská schůze KBO 5.3.2011 v Benešově u Prahy.

Členská schůze KBO 5.3.2011 v Benešově u Prahy. Členská schůze KBO 5.3.2011 v Benešově u Prahy. Usnesení: Členská schůze schvaluje: Volbu mandátové komise ve složení: Ing.Maštalka, Sl. Hanáček, Svat. Soucha Volbu návrhové komise ve složení: A.Štveráčková,

Více

Klubu Českého Horského Psa

Klubu Českého Horského Psa STANOVY Klubu Českého Horského Psa Klub Českého Horského Psa - KČHP - je samostatný právní subjekt s chovatelskou pravomocí v rámci pravidel Mezinárodní kynologické federace (FCI). KCHP je členem Českomoravské

Více

CACIB Praha 2015 Světová výstava WAFDAL Show Prague 2015

CACIB Praha 2015 Světová výstava WAFDAL Show Prague 2015 PRAHA 2015 CACIB Praha 2015 Světová výstava dalmatinů WAFDAL Show Prague 2015 2. května 2015 3. května 2015 Dallmatiin kllub ČR vás zve na vyjjíímečný vííkend s DALMATIINY do zllaté stověžaté Prahy v srdcii

Více

5. MISTROVSTVÍ ČR FLANDERSKÝCH BOUVIERŮ, BAUCERONŮ A BRIARDŮ SE ZADÁNÍM TITULU CACT 14.-15.9. 2013

5. MISTROVSTVÍ ČR FLANDERSKÝCH BOUVIERŮ, BAUCERONŮ A BRIARDŮ SE ZADÁNÍM TITULU CACT 14.-15.9. 2013 BOUVIER DES FLANDERS CLUB BOHEMIA, BRIARD KLUB ČR, BAUCERON KLUB ČR ZKO 306 PŘELOUČ, OBEC BŘEHY POŘÁDAJÍ 5. MISTROVSTVÍ ČR FLANDERSKÝCH BOUVIERŮ, BAUCERONŮ A BRIARDŮ SE ZADÁNÍM TITULU CACT 14.-15.9. 2013

Více

Zápisní řád KCHHMO. Preambule

Zápisní řád KCHHMO. Preambule Zápisní řád KCHHMO Preambule Klub chovatelů hrubosrstých a maďarských ohařů (nadále KCHHMO) je členským subjektem Českomoravské kynologické jednoty a spadá pod jeji plemennou knihu. KCHHMO zajišťuje chovatelský

Více

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s.

Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. Zápisní řád Klubu přátel psů pražských krysaříků (KPPPK)z.s. PREAMBULE 1. Cílem klubu přátel psů pražských krysaříků (dále jen KPPPK či klub) je chov čistokrevného plemene psů s průkazem původu při zachování

Více

16.10.2015 (poštovní razítko)

16.10.2015 (poštovní razítko) KLUB CHOVATELŮ COLLIÍ A SHELTIÍ Vás srdečně zve na tradiční podzimní výstavní víkend pro plemena kolie dlouhosrstá kolie krátkosrstá šeltie 07. 11. 2015 II. KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHCS (bez zadávání titulu Klubový

Více

Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ

Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ Schválený ZÁPIS ZE SETKÁNÍ MAJITELŮ KELPIÍ PÁVOV 10. 1. 2009 Na srazu kelpinek jsem nebyla, tak zde alespoň uveřejňuji zápis ze setkání tak, jak mi ho poslala Jana Š. Přítomní: cca 20 majitelů kelpií (prezenční

Více

Klubové lesní zkoušky retrieverů KLZ CACT

Klubové lesní zkoušky retrieverů KLZ CACT Klubové lesní zkoušky retrieverů KLZ CACT Lesní zkoušky jsou soutěže retrieverů k vyhledávání, dohledání a přinesení usmrcené, postřelené nebo jiným způsobem zraněné drobné, tak i dosledu spárkaté zvěře.

Více

Kynologický klub Štramberk a město Štramberk Vás zvou na VI. ročník závodu O ŠTRAMBERSKÉ UCHO

Kynologický klub Štramberk a město Štramberk Vás zvou na VI. ročník závodu O ŠTRAMBERSKÉ UCHO Kynologický klub Štramberk a město Štramberk Vás zvou na VI. ročník závodu O ŠTRAMBERSKÉ UCHO Datum konání: 26.9.2015 Uzávěrka přihlášek: 18.9.2015 Místo konání: Kategorie: fotbalové hřiště v obci Ţenklava

Více

RUDOLFA KRISTLA. XVIII. Ročník memoriálu. Klub chovatelů jezevčíků ČR. CACIT, res. CACIT, CACT a res. CACT

RUDOLFA KRISTLA. XVIII. Ročník memoriálu. Klub chovatelů jezevčíků ČR. CACIT, res. CACIT, CACT a res. CACT Klub chovatelů jezevčíků ČR ve spolupráci Českomoravskou mysliveckou jednotou Okresním mysliveckým spolkem České Budějovice HS Pořežany MS U Rudic Hartmanice MS Háj Týn nad Vltavou Vás srdečně zve na XVIII.

Více

VIII. ročník Memoriálu Jaromíra Dostála

VIII. ročník Memoriálu Jaromíra Dostála Českomoravská kynologická jednota z.s., Klub chovatelů českých fousků z. s. a ČMMJ z.s. - OMS Mladá Boleslav pořádají VIII. ročník Memoriálu Jaromíra Dostála KLUBOVÉ VŠESTRANNÉ ZKOUŠKY OHAŘŮ se zadáním

Více