Aktivace pomocného náhonu automatické převodovky

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Aktivace pomocného náhonu automatické převodovky"

Transkript

1 Funkce Funkce Účelem této funkce je aktivace pomocného náhonu z prostoru řidiče a z prostoru mimo kabinu. Pomocný náhon řídí ovládací jednotka BCI. Podmínkou správné činnosti ovládání pomocného náhonu je stálé připojení pomocného náhonu prostřednictvím rozhraní pro nástavbu společnosti Scania. Nastavování parametrů se provádí pomocí nástroje SDP3 (Scania Diagnos & Programmer 3). Více informací o možnostech součinnosti pomocných náhonů naleznete v dokumentu Kombinace pomocných náhonů v části Pomocné náhony a hydraulika. 22: Vydání 2.1 cs-cz 1 (18)

2 Funkce Aktivace Pro aktivaci pomocného náhonu existuje několik podmínek. V závislosti na typu pomocného náhonu se může jednat o trvalé podmínky aktivace a volitelné podmínky aktivace. Parametry volitelných podmínek aktivace lze nastavovat podle požadavků konkrétní instalace. Účelem podmínek aktivace je ochrana výbavy nástavby. Pokud jsou splněny všechny podmínky aktivace, funkci lze aktivovat pomocí BIC (Bodywork Interface Configuration) a vnější CAN. Spínač musí být dvoupolohový. Trvalé podmínky aktivace Žádné trvalé podmínky aktivace. Volitelné podmínky aktivace Podmínky použité parkovací brzdy Pokud je vozidlo vybaveno funkcí BCI, je možné použít také následující podmínky aktivace. Podmínky polohy neutrálu Podmínky zpětného chodu Horní limit otáček motoru pro aktivaci Spodní limit otáček motoru pro aktivaci Horní limit rychlosti vozidla pro aktivaci Spodní limit rychlosti vozidla pro aktivaci. 22: Vydání 2.1 cs-cz 2 (18)

3 Funkce Nastavení aktivace Existují 3 nastavení aktivace. 1 Manuální Automatická Poloha jízda Manuální Vpřípadě aktivace pomocí nastavení Manuální je zapnutí pomocného náhonu spínačem podmíněno splněním podmínek aktivace. Pokud je v okamžiku splnění podmínek aktivace spínač zapnutý, je nutné ho vypnout a znovu zapnout, teprve potom se pomocný náhon aktivuje. Automatická U aktivace pomocí nastavení Automatická může být aktivace provedena pomocí spínače předtím, než jsou splněny ostatní podmínky aktivace. Před zapnutím spínače musí být obvod pod napětím, pokud není, je nutné spínač vypnout a pak opět zapnout. Pomocný náhon se aktivuje, když jsou splněny všechny podmínky pro aktivaci. Poloha jízda Při aktivaci pomocí nastavení pozice Jízda platí stejné předběžné podmínky jako při automatické aktivaci, není ale nutné zapínat napětí dříve než spínač zapalování. 1. Ke změně těchto nastavení je nutná funkce BCI. Aktivace pomocí nastavení Manuální je standardní funkce z výroby. 22: Vydání 2.1 cs-cz 3 (18)

4 Funkce Deaktivace Požadavek na odpojení je vytvořen pomocí přerušení aktivace vstupního signálu od spínače nebo pomocí požadavku přes vnější CAN. Pomocný náhon se automaticky odpojí, až bude splněna některá z podmínek deaktivace. Volitelné podmínky deaktivace Stav parkovací brzdy Pokud je vozidlo vybaveno funkcí BCI, je možné použít také následující podmínky deaktivace. Podmínky polohy neutrálu Podmínky zpětného chodu Horní limit otáček motoru pro odpojení Spodní limit otáček motoru pro odpojení Horní limit rychlosti vozidla pro odpojení Spodní limit rychlosti vozidla pro odpojení 22: Vydání 2.1 cs-cz 4 (18)

5 Funkce Různé Informace, že je pomocný náhon aktivován, je odesílána do ostatních ovládacích jednotek a je také zobrazena pomocí kontrolky v panelu přístrojů. Potvrzení Řidič obdrží potvrzení o aktivaci jednoho z pomocných náhonů pomocí rozsvícení kontrolky v panelu přístrojů. Tato kontrolka není jednoúčelová a slouží všem pomocným náhonům ve vozidle. Řidič proto nemůže zjistit, který pomocný náhon je aktivní. Potvrzení aktivace pomocného náhonu na panelu přístrojů Pokud je vozidlo vybaveno funkcí BCI, je možné řidiči sdělit, který pomocný náhon je aktivován, pomocí stavových a výstražných kontrolek 2, 8, 9 a 10. Kontrolka se nastavuje pomocí parametru v SDP3. Ke každému pomocnému náhonu patří jedinečný potvrzovací signál odesílaný do dalších systémů ve vozidle, když je nutné jim sdělit, který pomocný náhon je aktivní. Pomocný náhon bez potvrzovacího snímače Pokud pomocný náhon není vybaven potvrzovacím snímačem, ovládací jednotka BCI vytvoří potvrzovací signál vnitřně a sleduje stav aktivovaného výstupního signálu elektromagnetického ventilu pomocného náhonu. Přídavné funkce, automatická převodovka Konektor C449 v konzoli nástavby má několik možností připojení, které umožňují určitou míru ovládání automatické převodovky, jako je omezení řazení neutrálu a změn převodů. K dispozici je také několik výstupních signálů. Některé z těchto signálů lze použít pro účely provozu pomocného náhonu. Vyvážení chodu válců Funkce vyvážení válců reguluje množství paliva vstřikovaného do každého válce pro snížení vibrací motoru během nízkých otáček motoru. V některých případech, může kombinace s vyvažováním válců způsobit zvýšení vibrací motoru. Pak lze tuto funkci deaktivovat pomocí parametru Vyvážení válců vsdp3. 22: Vydání 2.1 cs-cz 5 (18)

6 Funkce Dodatečná montáž ovládacích jednotek Pokud se dodatečně montuje pomocný náhon, je nutné nainstalovat ovládací jednotku BCI a aktualizovat SOPS soubor (Scania On-board Product Specification). Pokud vozidlo není vybaveno ovládací jednotkou BCI, je možné ji namontovat dodatečně. O pomoc s dodatečnou montáží ovládací jednotky BCI požádejte Scania servis. Dvojité pomocné náhony AL Dvojité pomocné náhony AL lze montovat dodatečně. Tento krok vyžaduje aktualizaci SOPS souboru. Před započetím prací kontaktujte dealera společnosti Scania nebo autorizovaný servis Scania. 22: Vydání 2.1 cs-cz 6 (18)

7 Podmínky pro podvozek Podmínky pro podvozek Období výroby vozidla Příprava z výrobního závodu Výrobní závod Sériové číslo podvozku Volitelné vybavení Alternativa Kód varianty Pomocný náhon hnaný převodovkou, AL, namontovaný ve výrobním závodě Další informace naleznete v dokumentaci, v části Pomocné náhony a hydraulika. Södertälje Pomocný náhon, elektrická příprava na EG a S 1 připojením 3502C Zwolle Pomocný náhon, elektrická příprava na EG a Se 2 připojeními 3502D Angers a. Elektrická příprava na EG také ovládá pomocný náhon pro automatickou převodovku, AL São Bernardo do Campo Pokud je požadováno Funkce BCI S 5837A Kabeláž nástavby z kabiny na rám pinů 2411F Kabeláž nástavby v rámu 2 m 3023A 8 m 3023D 12 m 3023C 22: Vydání 2.1 cs-cz 7 (18)

8 Parametry, které mohou být nastaveny pomocí programu SDP3 Pokud nemáte přístup k programu SDP3, obraťte se na prodejce Scania. Parametry se upravují pomocí funkcí v SDP3. Parametr Možná hodnota Základní nastavení Skupina Podmínky pro parkovací brzdu Ne Ne Aktivovat Aktivovat/Deaktivovat Vyvážení chodu válců Aktivní Neaktivní, když je zapojen Neaktivní pomocný náhon nebo se pohybuje vozidlo Neaktivní, když je použit pomocný náhon Neaktivní, když je zapojen pomocný náhon nebo se pohybuje vozidlo Omezení otáček motoru pro pomocný náhon EG a ot/min ot/min Přizpůsobení pomocného náhonu Aktivní Aktivní Neaktivní a. Tento parametr platí pro pomocný náhon EG i AL. Parametry, které mohou být nastaveny pomocí programu SDP3 Pohonný řetězec Následující parametry lze upravit, pokud je vozidlo vybaveno funkcí BCI: Parametr Možná hodnota Základní nastavení Skupina Potvrzení S Bez Pohonný Ne řetězec 22: Vydání 2.1 cs-cz 8 (18)

9 Parametry, které mohou být nastaveny pomocí programu SDP3 Parametr Možná hodnota Základní nastavení Skupina Kontrolka Ne Ne Kontrolka 1 Kontrolka 2 Kontrolka 3 Kontrolka 4 Typ aktivace Manuální Manuální Automatická Poloha jízda Podmínky polohy neutrálu Ne Ne Aktivovat Aktivovat/Deaktivovat Podmínky zpětného chodu S Bez Bez Horní limit otáček motoru pro povolenou aktivaci ot/min Ne Ne Spodní limit otáček motoru pro povolenou ot/min Ne aktivaci Ne Horní limit otáček motoru pro odpojení ot/min Ne Ne Spodní limit otáček motoru pro odpojení ot/min Ne Ne Pohonný řetězec 22: Vydání 2.1 cs-cz 9 (18)

10 Parametry, které mohou být nastaveny pomocí programu SDP3 Parametr Možná hodnota Základní nastavení Skupina Horní limit rychlosti vozidla pro povolenou aktivaci km/h Ne Bez Spodní rychlost vozidla pro povolenou aktivaci km/h Bez Bez Horní limit rychlosti vozidla pro odpojení km/h Bez Bez Spodní limit rychlosti vozidla pro odpojení km/h Bez Bez Pohonný řetězec 22: Vydání 2.1 cs-cz 10 (18)

11 Připojení a aktivace funkce Připojení a aktivace funkce Automatická převodovka s pomocným náhonem namontovaným ve výrobním závodě nevyžaduje žádnou další práci. Vše je namontováno ve výrobě. Může však být nutné změnit parametry. Podle potřeby lze na nástavbu namontovat potvrzovací snímač. Snímač se pak připojí k potvrzovacímu signálu v ovládací jednotce BCI a bude ovládat indikaci na panelu přístrojů. Instalaci provádí výrobce nástavby. Příklady aktivace funkce Typ aktivace BIC (Bodywork Interface Configuration) Vnější CAN Způsob aktivace Prostřednictvím pinu v C259 nebo jiného signálu v BIC. Bodywork PTO Control: PTO AL1 Request Bodywork PTO Control: PTO AL2 Request 22: Vydání 2.1 cs-cz 11 (18)

12 Připojení a aktivace funkce Elektrická příprava z výrobního závodu Pro usnadnění instalace pomocných náhonů jsou k dispozici příslušné elektrické přípravy, viz přípravy z výrobního závodu v části Podmínky podvozku. S30 S164 S30/S164 Tyto elektrické přípravy zahrnují ovládání pomocného náhonu v ovládací jednotce BCI a kabeláž z kabiny na rám. Kabeláž se montuje ve výrobním závodě a umožňuje přímé připojení nástavby ke konektoru na rámu. Informace o dílech a pozici zapojení C Spínač Uzavírací Namontováno výrobcem nástavby 2 Elektromagnetický ventil Namontováno výrobcem nástavby C259 Konektory V13 (AL1) a V133 (AL2) jsou umístěny uvnitř levé příčky rámu. Informace o připojení pomocných náhonů ke konektoru C259 jsou uvedeny v dokumentu Kombinace pomocných náhonů v části Pomocné náhony a hydraulika. Elektrická příprava pro EG také ovládá pomocný náhon pro automatickou převodovku, AL. V13 V133 G13 V13/133 2 Seznam připojení, elektrická příprava pro pomocný náhon EG sjedním připojením Signál Konektor Pin AL1, signál do elektromagnetického ventilu V13 1 AL1, uzemnění pro elektromagnetický ventil V : Vydání 2.1 cs-cz 12 (18)

13 Připojení a aktivace funkce Seznam připojení, elektrická příprava pro pomocný náhon EG s pomocným náhonem AL namontovaným ve výrobním závodě Signál Konektor Pin AL2, signál do elektromagnetického ventilu V133 1 AL2, uzemnění pro elektromagnetický ventil V133 2 Seznam připojení, elektrická příprava pro pomocný náhon EG se 2 připojeními Signál Konektor Pin AL1, signál do elektromagnetického ventilu V13 1 AL1, uzemnění pro elektromagnetický V13 2 ventil AL2, signál do elektromagnetického ventilu V133 1 AL2, uzemnění pro elektromagnetický ventil V : Vydání 2.1 cs-cz 13 (18)

14 Připojení a aktivace funkce Příklad připojení pomocí BICT, +24 V a uzemnění Pomocný náhon s potvrzovacím snímačem Aby bylo možné připojit potvrzovací snímač, je nutné provést programování v BICT a v SDP3 nastavit parametr pro potvrzovací signál na hodnotu Ano. Další informace naleznete u parametru Potvrzovací signál pod hlavičkou Parametry, které mohou být nastaveny pomocí programu SDP V C Tento popis znázorňuje připojení uvnitř kabiny. Informace o připojení pomocí prodlužovací kabeláže na podvozku naleznete pod hlavičkou Elektrická příprava z výrobního závodu a v dokumentu Kabeláž v kabině a na rámu (22:10-080). 5 BCI Postupujte následovně: Připojte aktivační kabel k jakémukoliv vstupnímu pinu v konektoru C259. Připojte elektrický kabel z potvrzovacího snímače k libovolnému vstupnímu pinu v konektoru C259. Připojte elektromagnetický ventil k libovolnému výstupnímu pinu v konektoru C259. Pomocí nástroje BICT (Bodywork Interface Configuration Tool) se funkce přiřadí k vybraným pinům Spínač pro pomocný náhon ke vstupu na C259 pomocí 24 V nebo uzemnění 2. Konektor C259 v rozhraní nástavby 3. Ovládací jednotka BCI 4. Elektromagnetický ventil pro pomocný náhon k výstupu na C Potvrzovací snímač, vstup na C259 (kde je použitelný) : Vydání 2.1 cs-cz 14 (18)

15 Připojení a aktivace funkce Typ signálu Způsob aktivace 1 Pin (BWE) +24 V na zvolený pin na C259 nebo Uzemnění na zvolený pin na C259 4 C259 pin (1 10), High or low 2 3 Power take-off with acknowledgment C259 pin (11 16) C259 pin (1 10), High or low BCI 1. Pin vybraný pro aktivaci pomocného náhonu 2. Funkční objekt pro pomocný náhon AL 3. Pin pro připojení elektromagnetického ventilu 4. Pin pro připojení potvrzovacího snímače 22: Vydání 2.1 cs-cz 15 (18)

16 Připojení a aktivace funkce Příklad připojení pomocí vnější CAN Tento popis znázorňuje připojení uvnitř kabiny. Informace o připojení pomocí prodlužovací kabeláže na podvozku naleznete pod hlavičkou Elektrická příprava z výrobního závodu a v dokumentu Kabeláž v kabině a na rámu (22:10-080). Více informací o rozhraní CAN naleznete v dokumentech o CAN v části Elektrické systémy. Aby bylo možné provést připojení pomocí vnější CAN, je zapotřebí následující: Vozidlo musí být vybaveno funkcí BCI, kód varianty 5837A Parametr pro vnější CAN musí být aktivován Připojení se provádí přímo ke konektoru C493 (vnější CAN low na pin 3 a vnější CAN high na pin 4). Typ signálu CAN Zpráva Bodywork PTO Control: PTO AL1 Request Bodywork PTO Control: PTO AL2 Request 22: Vydání 2.1 cs-cz 16 (18)

17 Připojení a aktivace funkce Pomocný náhon s potvrzovacím snímačem Aby bylo možné připojit potvrzovací snímač, je nutné provést programování v BICT a v SDP3 nastavit parametr pro potvrzovací signál na hodnotu Ano. Další informace naleznete u parametru Potvrzovací signál pod hlavičkou Parametry, které mohou být nastaveny pomocí programu SDP C Postupujte následovně: Připojte elektrický kabel z potvrzovacího snímače k libovolnému vstupnímu pinu v konektoru C259. Připojte elektromagnetický ventil k libovolnému vstupnímu pinu v konektoru C259. Pomocí nástroje BICT (Bodywork Interface Configuration Tool) se potvrzovací signál přiřadí k vybranému pinu. BCI C CAN 1. CAN interface, vnější CAN 2. Konektor C493 pro připojení vnější CAN 3. Ovládací jednotka BCI 4. Konektor C259 v rozhraní nástavby 5. Elektromagnetický ventil pro pomocný náhon k výstupu na C Potvrzovací snímač, vstup na C259 (kde je použitelný) : Vydání 2.1 cs-cz 17 (18)

18 Připojení a aktivace funkce Typ signálu Pin (BWE) Potvrzovací signál, způsob aktivace +24 V na zvolený pin na C259 nebo 1 C259 pin (1 10), High or low 2 3 Power take-off with acknowledgment C259 pin (11 16) Uzemnění na zvolený pin na C259 BCI 1. Pin pro připojení potvrzovacího snímače 2. Funkční objekt pro pomocný náhon AL 3. Pin pro připojení elektromagnetického ventilu 22: Vydání 2.1 cs-cz 18 (18)

Ovládání pomocných náhonů. Všeobecné informace

Ovládání pomocných náhonů. Všeobecné informace Všeobecné informace Všeobecné informace Ovládání pomocných náhonů se provádí pomocí ovládací jednotky BCI (Bodywork Communication Interface) vozidla. Pokud je vozidlo vybaveno pomocným náhonem, bude namontována

Více

Omezovač rychlosti. Všeobecné informace o funkcích. Pořadí priority mezi omezovači rychlosti

Omezovač rychlosti. Všeobecné informace o funkcích. Pořadí priority mezi omezovači rychlosti Všeobecné informace o funkcích Všeobecné informace o funkcích Scania nabízí 4 funkce pro omezení rychlosti. Tyto funkce se používají pro splnění přání zákazníků a zákonných požadavků, například, vozidla

Více

Zvýšené volnoběžné otáčky. Funkce. Chování

Zvýšené volnoběžné otáčky. Funkce. Chování Funkce Funkce Zvýšení volnoběžných otáček motoru je vhodné například k zahřátí motoru nebo k plnění pneumatického systému vozidla. Funkce může být použita, pokud hrozí, že nebude výkon nebo normální volnoběžné

Více

Funkce dálkové aktivace viditelnosti a osvětlení. Funkce. Chování. Výstražná světla. Dálkový světlomet

Funkce dálkové aktivace viditelnosti a osvětlení. Funkce. Chování. Výstražná světla. Dálkový světlomet Funkce Funkce Následující funkce viditelnosti a osvětlení lze aktivovat dálkově: Další informace o osvětlení naleznete v dokumentech Odpojení hlavních světlometů a Přerušované blikání dálkových světel.

Více

Automatická poloha neutrálu. Všeobecně

Automatická poloha neutrálu. Všeobecně Všeobecně Všeobecně Tato funkce je k dispozici na vozidlech s následujícími funkcemi: Automatická převodovka Plně automatickým systémem Opticruise (vozidla bez spojkového pedálu). Pro zvýšení komfortu

Více

Ovládání otáček motoru během překlápění. Úvod

Ovládání otáček motoru během překlápění. Úvod Úvod Úvod Pro usnadnění manévrování vozidla při použití hákového nakladače nebo sklápěcí nástavby, může být zapotřebí dočasně zvýšit otáčky motoru. Pokud se ke zvýšení otáček motoru u vozidel s plně automatickým

Více

Funkce pro omezení rychlosti vozidla. Všeobecné informace o funkcích. Pořadí priority mezi omezovači rychlosti

Funkce pro omezení rychlosti vozidla. Všeobecné informace o funkcích. Pořadí priority mezi omezovači rychlosti Všeobecné informace o funkcích Všeobecné informace o funkcích Scania nabízí tři funkce pro omezení rychlosti. Tyto funkce se používají pro splnění přání zákazníků a zákonných požadavků, například, vozidla

Více

Automatická poloha neutrálu. Všeobecně PGRT

Automatická poloha neutrálu. Všeobecně PGRT Všeobecně Všeobecně Tato funkce je k dispozici na vozidlech s následujícími funkcemi: Automatická převodovka Plně automatický systém Opticruise (vozidla bez pedálu spojky) Pro zvýšení komfortu řidiče,

Více

Instalace expanzních jednotek. Obecné. Expanzní jednotka BCI. IP klasifikace PGRT

Instalace expanzních jednotek. Obecné. Expanzní jednotka BCI. IP klasifikace PGRT 1 4 7 10 13 19 22 25 28 31 34 37 2 38 3 6 9 12 15 21 24 27 30 31 36 39 PGRT Obecné Obecné Komunikace mezi podvozkem a nástavbou probíhá prostřednictvím konfigurovatelných vstupů a výstupů v konektoru C259.

Více

Rozhraní pro nástavbu. Popis. Rozhraní pro nástavbu. BCI (Bodywork Communication Interface)

Rozhraní pro nástavbu. Popis. Rozhraní pro nástavbu. BCI (Bodywork Communication Interface) Popis Popis Rozhraní pro nástavbu Elektrický systém ve vozidlech Scania je založen na několika ovládacích jednotkách, které spolu komunikují prostřednictvím společné sítě. Aby bylo možné využívat stávající

Více

Ujetá vzdálenost. Popis

Ujetá vzdálenost. Popis Popis Popis Pokud má vozidlo tachograf, existuje možnost zapojit dodatečný displej pro zobrazení ujeté vzdálenosti. Ten je zapojen přes pin 6 na konektoru C7 v konzoly nástavby. Na vozidlech vyrobených

Více

Aktivace omezovače točivého momentu. Popis. Všeobecně. Omezení točivého momentu 1

Aktivace omezovače točivého momentu. Popis. Všeobecně. Omezení točivého momentu 1 Popis Popis Všeobecně Funkce omezení točivého momentu se používá pro aktivaci omezení točivého momentu motoru podle předem definovaného nastavení. Žádné specifické podmínky nemusí být dodrženy pro aktivaci

Více

Parametry Viditelnost

Parametry Viditelnost Úvod Úvod Tento dokument popisuje parametry přiřazené k viditelnosti. Uvedeny jsou pouze parametry, jež jsou považovány za užitečné pro nástavbu. Parametry a nastavení, které jsou k dispozici pro konkrétní

Více

Aktivace pracovních světel. Popis. Všeobecně. Dodatečná montáž tlačítka. Možnosti zapojení PGRT

Aktivace pracovních světel. Popis. Všeobecně. Dodatečná montáž tlačítka. Možnosti zapojení PGRT Popis Popis Všeobecně Funkce aktivace pracovních světel se používá pro vypnutí a zapnutí pracovních světel. Ty můžou být umístěny na zadní stěně kabiny, na rámu, na různých částech nástavby nebo ve skříňové

Více

Centrální elektrická jednotka. Centrální elektrická jednotka

Centrální elektrická jednotka. Centrální elektrická jednotka je umístěna na straně spolujezdce, pod úložným prostorem v přístrojové desce. Otevřete ji následujícím způsobem: 1. Otevřete kryt úložného prostoru v přístrojové desce. Kryt je umístěn před sedadlem spolujezdce.

Více

Vysoko montované světlomety. Obecné informace o vysoko montovaných hlavních světlometech. Možnosti zapojení

Vysoko montované světlomety. Obecné informace o vysoko montovaných hlavních světlometech. Možnosti zapojení Obecné informace o vysoko montovaných hlavních světlometech Obecné informace o vysoko montovaných hlavních světlometech Funkce vysoko montovaných hlavních světlometů nahrazuje normální světlomety a kontrolky

Více

C449 Konektor pro automatickou převodovku a připojení přívěsu

C449 Konektor pro automatickou převodovku a připojení přívěsu Konektor pro automatickou převodovku a Úvodní informace ke konektoru Úvodní informace ke konektoru Konektor je 18pinový konektor, poskytuje přístup k funkcím pro automatické převodovky a. Další informace

Více

Volitelné výstupní signály (UF 356) Volitelné výstupní signály. Převrácený signál

Volitelné výstupní signály (UF 356) Volitelné výstupní signály. Převrácený signál Volitelné výstupní signály Volitelné výstupní signály Tento dokument popisuje volitelné výstupní signály, které jsou k dispozici v konektoru C493, pin 8-12 (konektor pro rozšířenou funkcionalitu). Tyto

Více

C489 Konektor pro standardní funkce C489

C489 Konektor pro standardní funkce C489 Konektor je 21pinový konektor, poskytuje přístup k obecným funkcím vozidla. Konektor je hnědý a je umístěn na vnitřní části držáku nástavby. 316 371 C234 C493 C259 C449 C447 C494 C234 C260 C493 C259 C494

Více

Aktivace pomocného náhonu s dělenou hřídelí pomocí BWS

Aktivace pomocného náhonu s dělenou hřídelí pomocí BWS Všeobecné informace o funkci Všeobecné informace o funkci Pomocný náhon s dělenou hřídelí se používá především, pokud jsou požadovány velké výkony na výstupu. Výhodou je to, že poloosy jsou odpojeny a

Více

Obecné informace o konzole nástavby a konektorech

Obecné informace o konzole nástavby a konektorech Konzola nástavby a konektory Konzola nástavby a konektory Konzola nástavby je část panelu, která slouží jako držák konektorů určených k ovládání funkcí nástavby. Podrobné informace o konektorech v konzole

Více

Snižování podvozku. Všeobecně

Snižování podvozku. Všeobecně Všeobecně Všeobecně Pokud například ovládáte jeřáb nebo sklápění, vzduchové měchy musí být vyprázdněny po doraz vzduchového pérování, aby bylo vozidlo stabilnější. Funkci vyprázdnění vzduchových měchů

Více

Připojení dodatečného bočního osvětlení. Popis. Aktivace

Připojení dodatečného bočního osvětlení. Popis. Aktivace Popis Popis Boční osvětlení může být zapojeno různými způsoby podle toho, zda bylo z výrobního závodu dodáno s přípravou: Všechna vozidla mohou být doplněna o boční osvětlení pomocí připojení třícestné

Více

SMARTBOARD PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE

SMARTBOARD PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE SMARTBOARD PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE SMARTBOARD - PŘÍRUČKA PRO ŘIDIČE ÚVOD Monitorování velkého počtu funkcí je důležité pro zlepšování výkonů firem provozujících nákladní dopravu a pro snižování nákladů na

Více

C494 - Konektor pro kabeláž z kabiny na rám C494

C494 - Konektor pro kabeláž z kabiny na rám C494 C494 C494 C494 je konektor s 21 piny, který poskytuje výrobci nástavby několik signálů a funkcí, v závislosti na specifikaci vozidla. Konektor také poskytuje možnost přizpůsobit vozidlo pomocí přemostění

Více

Dodatečné koncové světlomety. Obecné informace o zapojení přídavných koncových světel. Koncová světla PGRT

Dodatečné koncové světlomety. Obecné informace o zapojení přídavných koncových světel. Koncová světla PGRT 341 722 340 905 341 740 PGRT Obecné informace o zapojení přídavných koncových světel Obecné informace o zapojení přídavných koncových světel Koncová světla Existují 3 typy koncových světel: Kompletní kompaktní

Více

Přesunutí nádrže redukčního činidla na vozidlech s motory Euro 6

Přesunutí nádrže redukčního činidla na vozidlech s motory Euro 6 Všeobecné informace o výměně a přesunutí nádrže redukčního činidla U vozidel se systémem kontroly emisí SCR je někdy nutné přesunout nádrž redukčního činidla pro uvolnění prostoru pro součásti nástavby,

Více

forterra hd silák k neutahání Traktor je Zetor. Od roku 1946.

forterra hd silák k neutahání Traktor je Zetor. Od roku 1946. forterra forterra forterra hsx forterra hd silák k neutahání Traktor je Zetor. Od roku 1946. Nejsilnější a nejlépe vybavené traktory v portfoliu ZETOR F F HSX F HD Max. výkon (kw) 100,2 = 100,2 108,2 Točivý

Více

Obecné informace o síti CAN. Obecné. Další informace o síti CAN naleznete v následujících dokumentech:

Obecné informace o síti CAN. Obecné. Další informace o síti CAN naleznete v následujících dokumentech: Obecné Řídicí jednotky si mezi sebou často potřebují vyměňovat informace. Jednotky, které mezi sebou potřebují komunikovat, jsou běžně navzájem propojeny. Proto pokud řídicí jednotka potřebuje informace,

Více

CAN rozhraní pro FMS. Všeobecně. Více informací o FMS standardech naleznete na

CAN rozhraní pro FMS. Všeobecně. Více informací o FMS standardech naleznete na Všeobecně Tento dokument obsahuje informace o standardu FMS (Fleet Management System). Standard FMS je otevřené rozhraní vyvinuté několika výrobci nákladních vozidel. FMS-Standard description version 03

Více

Zapojení chladiče paliva a zlepšení chlazení nasávaného vzduchu

Zapojení chladiče paliva a zlepšení chlazení nasávaného vzduchu Všeobecné informace o potřebě chladiče paliva Všeobecné informace o potřebě chladiče paliva Když se vozidla s HPI a PDE systémy používají na místě a současně je relativně vysoký výstupní výkon, může se

Více

BICT:01 BICT. cs-cz. Pokyny pro uživatele Platí od verze BICT Vydání 5. Scania CV AB 2015, Sweden

BICT:01 BICT. cs-cz. Pokyny pro uživatele Platí od verze BICT Vydání 5. Scania CV AB 2015, Sweden BICT:01 Vydání 5 cs-cz BICT Pokyny pro uživatele Platí od verze BICT 2.24 339 837 Scania CV AB 2015, Sweden Úvod 3 Informace o nástroji BICT 3 Nastavení 4 Přehled 5 Vysvětlení termínů 6 Grafické symboly

Více

Vyvažovací výbava. Montáž vyvažovacích článků

Vyvažovací výbava. Montáž vyvažovacích článků Obecné informace o vyvažovací výbavě Obecné informace o vyvažovací výbavě Vyvažování nákladu vozidla lze provádět různými způsoby v závislosti (mimo jiné) na použití a typu nástavby nebo typu pérování.

Více

CBA 100 NÁVOD NA POUŽITÍ. Systém zabezpeèení vozu pro CAN BUS

CBA 100 NÁVOD NA POUŽITÍ. Systém zabezpeèení vozu pro CAN BUS Přidání nového servisního klíče Můžete mít uložené až 4 servisní klíče. Přidání 5-tého klíče způsobí odstranění prvního ŠEDÝ ŠEDÝ 3X 4 sek 2X 3X NÁVOD NA POUŽITÍ CBA 100 1...4 max 1X 2X 3X Systém zabezpeèení

Více

CAN rozhraní pro FMS. Úvod

CAN rozhraní pro FMS. Úvod Úvod CAN rozhraní pro FMS Tento dokument obsahuje informace o FMS standardu. FMS standard je otevřené rozhraní vyvinuté několika výrobci nákladních vozidel. FMS-Standard description version 03 je podporována.

Více

MAZACÍ PŘÍSTROJ PMP CENTRÁLNÍ MAZÁNÍ

MAZACÍ PŘÍSTROJ PMP CENTRÁLNÍ MAZÁNÍ MAZACÍ PŘÍSTROJ PMP POUŽITÍ Mazací přístroj PMP je užíván jako zdroj tlakového maziva pro centrální mazací systémy s progresivními rozdělovači řady BVA, PRA a PRB, pro trvalé, pravidelné mazání různých

Více

Návod k obsluze satelitního lokalizátoru GUARDYS PGT5020

Návod k obsluze satelitního lokalizátoru GUARDYS PGT5020 Návod k obsluze satelitního lokalizátoru GUARDYS PGT5020 CZ Obsah 1. Funkce 2. Aplikace 3. Popis HW jednotky 4. Specifikace 5. Použití 5.1. Instalace SIM karty 5.2. Baterie a napájení 5.3. Upozornìní na

Více

Kabeláž pro funkce nástavby

Kabeláž pro funkce nástavby Všeobecné informace Všeobecné informace V tomto dokumentu jsou popsány 2 druhy kabeláže pro funkce nástavby (znázorněné na obrázku). C486 C487 C488 C494. Kabeláž z kabiny na rám (kategorie varianty 24)

Více

Řada Fastrac FASTRAC 2000 SERIES

Řada Fastrac FASTRAC 2000 SERIES FASTRAC 2000 Řada Fastrac FASTRAC 2000 SERIES SPECIFIKACE 2000 SERIES 2155 2170 Výkon motoru (přijmenovitýchotáčkách) 160 k 170 k Výkon vedlejšího pohonu 137 147 Zdvihový objem motoru (l) 6,7 l 6,7 l Točivý

Více

CABSTAR NISSAN NT400. 120 Kč bez DPH BEZPEČÍ DÍKY SÍLE A OVLADATELNOSTI PODVOZEK. Fleetová sleva již při nákupu 1 vozu. Již od 412

CABSTAR NISSAN NT400. 120 Kč bez DPH BEZPEČÍ DÍKY SÍLE A OVLADATELNOSTI PODVOZEK. Fleetová sleva již při nákupu 1 vozu. Již od 412 NISSAN NT400 CABSTAR Fleetová sleva již při nákupu 1 vozu 412 120 Již od 412 120 Kč bez DPH BEZPEČÍ DÍKY SÍLE A OVLADATELNOSTI Ochrana Vás a Vašeho nákladu je pro nás prioritou, proto jsou všechny verze

Více

Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard

Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard Bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliguard 2 Děkujeme Vám, že jste si vybrali bezdrátový zabezpečovací systém Easy Intelliquard. Tento zabezpečovací systém je určen pro hlídání objektů proti narušení

Více

AQ CONTROL UNIT - MANUÁL

AQ CONTROL UNIT - MANUÁL AQ CONTROL AQ CONTROL UNIT - MANUÁL Verze 1.0 1 OBSAH Instalace zařízení... 3 Lokace... 3 Napájení... 3 Chci připojit... 4 LED pásky... 4 Zářivkový předřadníku řízeného 0-10V... 4 LED reflektory (proudový

Více

Omezení pro nástavbu a volitelnou výbavu. Všeobecné informace o tomto dokumentu. Horké komponenty

Omezení pro nástavbu a volitelnou výbavu. Všeobecné informace o tomto dokumentu. Horké komponenty Všeobecné informace o tomto dokumentu Všeobecné informace o tomto dokumentu Pro plánování nástavby je důležité v první fázi vědět, co je na vozidle povoleno a co není povoleno. V tomto dokumentu jsou popsána

Více

PRO PDM. Omezovač otáček motoru se světelnou indikací. Typ: Z100. www.propdm.eu

PRO PDM. Omezovač otáček motoru se světelnou indikací. Typ: Z100. www.propdm.eu Omezovač otáček motoru se světelnou indikací Typ: Z100 Obsah Základní popis, schéma jednotlivých částí Popis funkce Popis připojení k autu Nastavení z PC Základní popis Z100 je mikroprocesorem řízený omezovač

Více

VAN MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR

VAN MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR NISSAN NV200 VAN Fleetová sleva již při nákupu 1 vozu 275 500 Již od 275 500 Kč 5 let bez starostí! 5 let záruka výrobce 1 + 5* servisní smlouva MIMOŘÁDNÝ NÁKLADOVÝ PROSTOR Nákladový prostor NV200 byl

Více

Elektromagnetická kompatibilita (EMC)

Elektromagnetická kompatibilita (EMC) Elektromagnetická kompatibilita (EMC) Tento výrobek vyhovuje směrnici č. 89/336/EEC je-li instalován a pouţíván v souladu s relevantními návody a předpisy. Servis a technická podpora SPOJTE SE PROSÍM S

Více

Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN

Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN Můžete si dopřát kvalitu Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN Popis nastavení parametrů systému a pokyny k instalaci Úvodní informace Zabezpečovací systém pro automobily Tytan DS400 CAN

Více

Všeobecné informace o pneumatickém systému

Všeobecné informace o pneumatickém systému Definice V souvislosti s pneumatickým systémem vozidla je důležité znát následující definice a koncepty: Vzduchojem Natlakované vzduchojemy obsahují stlačený vzduchu. Ten se používá v brzdovém systému

Více

Návod k instalaci a obsluze digitálního ovládacího panelu pro parní vyvíječ-generátor řady:

Návod k instalaci a obsluze digitálního ovládacího panelu pro parní vyvíječ-generátor řady: Návod k instalaci a obsluze digitálního ovládacího panelu pro parní vyvíječ-generátor řady: 6kW 195210 9kW 195211 12kW 195212 15kW 195213 18kW 195214 SAPHO Hydro & Air s.r.o. Mělnická 87 250 65 Líbeznice

Více

Sada do auta Nokia CK-200 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka

Sada do auta Nokia CK-200 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka Sada do auta Nokia CK-200 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka 9220821 1. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ Spoleènost NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek CK-200 je ve shodì se základními po¾adavky

Více

Obecné pokyny pro montáž. Elektrické přípojky

Obecné pokyny pro montáž. Elektrické přípojky Všechny přípojky do elektrického systému vozidla musí být provedeny v centrální elektrické jednotce a na konzoly nástavby. Konzole nástavby je umístěna uvnitř spodní části panelu na straně spolujezdce

Více

Sada do auta Nokia CK-200 Struèná pøíruèka a bezpeènostní informace

Sada do auta Nokia CK-200 Struèná pøíruèka a bezpeènostní informace Sada do auta Nokia CK-200 Struèná pøíruèka a bezpeènostní informace 9220823 1. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ Spoleènost NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek CK-200 je ve shodì se základními

Více

PŘIZPŮSOBÍ SE KAŽDÉMU ŽIVOTNÍMU STYLU

PŘIZPŮSOBÍ SE KAŽDÉMU ŽIVOTNÍMU STYLU Sleva 17% 1.5 dci od 484 900 Kč 22% Fleetové slevy již při nákupu 1 vozu VŠESTRANNOST BEZ OMEZENÍ Chcete si udělat výlet k jezeru? Nebo pomoct příteli se stěhováním? Dovézt si na zahrádku spoustu mladých

Více

Příručka uživatele KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ KJR-10B. Drátový ovladač

Příručka uživatele KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ KJR-10B. Drátový ovladač Příručka uživatele KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ KJR-10B Drátový ovladač Pozor: Na Vašem výrobku je uveden tento symbol. Říká, že se elektrické a elektronické přístroje nemají likvidovat s domácím odpadem, nýbrž

Více

CBI CEI CAI CDI. Date: 15.04.2010. Description: Automatic Halogen Daylight

CBI CEI CAI CDI. Date: 15.04.2010. Description: Automatic Halogen Daylight CBI CEI CAI CDI Product name: AHD with Light Sensor Date: 15.04.2010 Manufacturer: Description: CYBERTRONIC Labs Automatic Halogen Daylight OBSAH: Seznam symbolů 03 Všeobecné pokyny 04 Reklamační podmínky

Více

Dříve, než začnete: Zkontrolujte a zjistěte si, zda vložky budou vhodné pod potahy Vašeho sedadla v požadované ploše.

Dříve, než začnete: Zkontrolujte a zjistěte si, zda vložky budou vhodné pod potahy Vašeho sedadla v požadované ploše. Montážní návod univerzálního ohřevu sedadel z uhlíkových vláken Univerzální sada ohřevu sedadel 227102 je systém, který byl navrhnut tak, aby ho bylo možno namontovat v krátkém čase a pomocí běžného nářadí.

Více

GSM 077 MODULÁRNÍ GSM AUTOALARM S ROZHRANÍM PRO CAN BUS MODUL. Montážní manuál

GSM 077 MODULÁRNÍ GSM AUTOALARM S ROZHRANÍM PRO CAN BUS MODUL. Montážní manuál GSM 077 MODULÁRNÍ GSM AUTOALARM S ROZHRANÍM PRO CAN BUS MODUL CZ Montážní manuál OBSAH 1 NASTAVENÍ ALARMU... 3 1.1 Programování ovladačů...3 1.2 Nouzové vypnutí alarmu...3 1.3 Změna počtu stisknutí servisního

Více

KONVEKTOMATY KONVEKTOMATY ŘADY DRIVE

KONVEKTOMATY KONVEKTOMATY ŘADY DRIVE ŘADY DRIVE Návod k použití TECHNICKÝ MANUÁL 1 z 48 FV0xxx400xXD/DL OBSAH I. Jak používat ovládací panel...4 Představení panelu...4 Přístup k nastavení...5 Řežim zařízení...6 Nastavení zařízení...7 Vypínání

Více

Montážní návod, návod k obsluze a údržbě

Montážní návod, návod k obsluze a údržbě Montážní návod, návod k obsluze a údržbě Komfortní jednotka bytového větrání s rekuperací tepla CWL-300 (B) CWL-400 (B) s přídavnou deskou Wolf Česká republika s.r.o., Rybnická 92, 634 00 Brno, tel. +420

Více

Komponenty pro hydraulickou výbavu. Všeobecně. Činnosti před spuštěním nového hydraulického systému

Komponenty pro hydraulickou výbavu. Všeobecně. Činnosti před spuštěním nového hydraulického systému Všeobecně Všeobecně Pro provoz hydraulické výbavy je možno objednat komponenty z výrobního závodu. K dispozici jsou následující komponenty: Ovládání Nádrž hydraulického oleje s tlakově omezovacím ventilem

Více

TOUCHSCAN. Varování: Nepřipojujte nebo neodpojujte jakýkoliv testovací přístroj při zapnutém zapalování automobilu nebo při běžícím motoru.

TOUCHSCAN. Varování: Nepřipojujte nebo neodpojujte jakýkoliv testovací přístroj při zapnutém zapalování automobilu nebo při běžícím motoru. TOUCHSCAN Firma TorriaCars s.r.o Vám děkuje za zakoupení programu Touchscan a věříme, že budete s jeho používáním spokojeni. Program Touchscan je produktem americké firmy OCTech LLC a ve spolupráci s touto

Více

TOUCHSCAN. Varování: Nepřipojujte nebo neodpojujte jakýkoliv testovací přístroj při zapnutém zapalování automobilu nebo při běžícím motoru.

TOUCHSCAN. Varování: Nepřipojujte nebo neodpojujte jakýkoliv testovací přístroj při zapnutém zapalování automobilu nebo při běžícím motoru. TOUCHSCAN Firma TorriaCars s.r.o Vám děkuje za zakoupení programu Touchscan a věříme, že budete s jeho používáním spokojeni. Program Touchscan je produktem americké firmy OCTech LLC a ve spolupráci s touto

Více

POHELÉDNÌTE DO BUDOUCNOSTI ÈTYØI OÈI VIDÍ VÍCE NEŽ DVÌ. NOVÁ ØADA 7 DEUTZ-FAHR Agrotron TTV

POHELÉDNÌTE DO BUDOUCNOSTI ÈTYØI OÈI VIDÍ VÍCE NEŽ DVÌ. NOVÁ ØADA 7 DEUTZ-FAHR Agrotron TTV POHELÉDNÌTE DO BUDOUCNOSTI ÈTYØI OÈI VIDÍ VÍCE NEŽ DVÌ NOVÁ ØADA 7 DEUTZ-FAHR Agrotron TTV NOVÁ ØADA 7 DEUTZ-FAHR Agrotron TTV DEUTZ-FAHR pøedstavuje novou øadu 7. Nová modelová øada AGROTRON 7 TTV pøináší

Více

Dálkové ovládání s termostatem. ecoster 200 pro regulátory ecomax

Dálkové ovládání s termostatem. ecoster 200 pro regulátory ecomax Dálkové ovládání s termostatem ecoster 200 pro regulátory ecomax Obsah: 1. Bezpečnost... 3 2. Účel... 3 3. Informace týkající se dokumentace... 3 4. Uchovávání dokumentace... 3 5. Používané symboly...

Více

Modul efektového bezkontaktního spínaní osvětlení schodiště SCH-01

Modul efektového bezkontaktního spínaní osvětlení schodiště SCH-01 Modul efektového spínání osvětlení schodiště slouží k automatickému osvětlení schodišť po vstupu osoby na první článek schodiště. Základní vlastnosti a funkce modulu: Bezkontaktní spínání po vstupu na

Více

Dodatek k návodu k obsluze a instalaci kotlů BENEKOV. Regulátor RKU 1.5

Dodatek k návodu k obsluze a instalaci kotlů BENEKOV. Regulátor RKU 1.5 Dodatek k návodu k obsluze a instalaci kotlů BENEKOV Regulátor RKU 1.5 Obsah: 1. Popis regulátoru RKU1.5...... 3 str. 2. Popis programu regulátoru RKU1.5........ 4 3. Obsluha kotle uživatelem... 5 1.Popis

Více

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Homeguard

Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Homeguard Rychlá instalace předkonfigurovaného setu Homeguard Jak namontovat zabezpečovací set Homeguard. Děkujeme Vám, že jste si vybrali zabezpečovací set Homeguard sestavený firmou ČIP plus s.r.o. Zabezpečovací

Více

Uživatelská příručka v 1.0

Uživatelská příručka v 1.0 Uživatelská příručka v 1.0 Květen 2013 TRIUMPH BOARD Mobile Stand with Electric Lift for LED LCD s Mobilní stojan se zvedacím systémem pro LED LCD Monitory TRIUMPH BOARD a.s., Neklanova 122/15, 128 00

Více

Ovládání je realizováno pøes standardní ovládací páèku palubního poèítaèe vpravo pod volantem.

Ovládání je realizováno pøes standardní ovládací páèku palubního poèítaèe vpravo pod volantem. Popis funkce modulu Modul D-Dot zobrazuje uživatelsky volitelné údaje, které jsou k dispozici v libovolné øídící jednotce vozidla. Tzn. Veškeré informace dostupné napø. v programu VAG-COM v mìøených blocích

Více

Představení notebooku Uživatelská příručka

Představení notebooku Uživatelská příručka Představení notebooku Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft a Windows jsou registrované ochranné známky společnosti Microsoft Corporation v USA. Bluetooth

Více

Uživatelský manuál Mini přepínač počítačů (Klávesnice, VGA, Myš, Audio) 4:1 USB, integrované kabely Katalogové číslo: 14.01.

Uživatelský manuál Mini přepínač počítačů (Klávesnice, VGA, Myš, Audio) 4:1 USB, integrované kabely Katalogové číslo: 14.01. Uživatelský manuál Mini přepínač počítačů (Klávesnice, VGA, Myš, Audio) 4:1 USB, integrované kabely Katalogové číslo: 14.01.3280 Typ: CS-64U Upozornění: Toto zařízení bylo testováno a shledáno vyhovujícím

Více

možnost připojení k tabletu ipad (pomocí sady pro připojení kamery) nebo chytrému telefonu (s kabelem OTG) podporujícími formát USB audio

možnost připojení k tabletu ipad (pomocí sady pro připojení kamery) nebo chytrému telefonu (s kabelem OTG) podporujícími formát USB audio Obsah 1. Představení produktu Klíčové vlastnosti produktu 2. Specifikace 3. Obsah balení 4. Popis jednotlivých částí přístroje Přední panel Zadní panel 5. Připojení přístroje k počítači a nastavení Windows

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP BOXU MOTOROLA VIP 1003 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

INFORMACE SYSTÉM ZAPALOVÁNÍ DELLORTO JAK LZE ZAJISTIT BEZCHYBNOU FUNKCI Č. 25/2015 21. 7. 2015. Vážení zákazníci,

INFORMACE SYSTÉM ZAPALOVÁNÍ DELLORTO JAK LZE ZAJISTIT BEZCHYBNOU FUNKCI Č. 25/2015 21. 7. 2015. Vážení zákazníci, ! INFORMACE Č. 25/2015 SYSTÉM ZAPALOVÁNÍ DELLORTO JAK LZE ZAJISTIT BEZCHYBNOU FUNKCI 21. 7. 2015 Vážení zákazníci, Ověřili jsme několik stížností z trhu týkajících se poruch systému zapalování. Následující

Více

Real time tlakový snímač

Real time tlakový snímač Uživatelský návod k obsluze ZADI RTS BIKE Real time tlakový snímač Upozornění: Instalace tohoto přístroje je určena pro KVALIFIKOVANOU dílnu a měl by jí provádět zaškolený mechanik, který má s instalací

Více

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení.

Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Stručný návod Děkujeme za zakoupení zařízení Mobile WiFi. Zařízení Mobile WiFi vám umožní vysokorychlostní bezdrátové síťové připojení. Tento dokument slouží k tomu, abyste zařízení Mobile WiFi pochopili

Více

Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka

Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka 9211132 2. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HF-23 je ve shodì se základními po¾adavky

Více

Informace, které nejsou uvedeny v tomto dodatku, je třeba vyhledat v návodu k použití a údržbě, k němuž je přiložen.

Informace, které nejsou uvedeny v tomto dodatku, je třeba vyhledat v návodu k použití a údržbě, k němuž je přiložen. F I A T D U C A T O C O M F O R T - M A T I C V tomto dodatku je uveden návod k použití elektronicky řízené mechanické převodovky COMFORT-MATIC modelu Fiat Ducato. Pro správné používání převodovky je

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113

NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 NÁVOD K POUŽITÍ SET-TOP-BOXU ARRIS VIP 1113 EDERA Group a. s. tel.: 775 212 034 e-mail: porucha@edera.cz web: www.edera.cz Vážení klienti, jsme rádi, že jste si za svého poskytovatele televizních služeb

Více

Centronic TimeControl TC52

Centronic TimeControl TC52 Centronic TimeControl TC52 cs Návod k montáži a provozu Spínací hodiny pro světelné čidlo Důležité informace pro: montéry elektrikáře uživatele Podle potřeby předejte dalším osobám! Tento návod uschovejte

Více

Traktory Massey Ferguson řady MF 4700 s kabinou a výkonem 56-70 kw (75-95 hp) představují nový standard víceúčelových traktorů

Traktory Massey Ferguson řady MF 4700 s kabinou a výkonem 56-70 kw (75-95 hp) představují nový standard víceúčelových traktorů TISKOVÁ ZPRÁVA www.masseyferguson.com Kontakt pro tisk: Paul Lay Manažer, marketingové komunikace a styk s veřejností Tel: +44 (0)2476 851209 Email: Paul.Lay@agcocorp.com Stahování obrázků z http://assets.agcocorp.com

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card PU101 Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial ATA RAID PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači

Více

Parkovací systém přední typ BS 9006 se dvěmi senzory a typ BS 9046 se čtyřmi senzory

Parkovací systém přední typ BS 9006 se dvěmi senzory a typ BS 9046 se čtyřmi senzory 1.0 Úvod Parkovací systém přední typ BS 9006 se dvěmi senzory a typ BS 9046 se čtyřmi senzory Mikrosenzory, které jsou součástí tohoto zařízení, jsou již třetí generace špičkových ultrazvukových senzorů,

Více

CENÍK 2015. Ceny. EXECUTIVE 2,0 D-4S Boxer 147 kw 6 M/T 814 900 Kč. 2,0 D-4S Boxer 147 kw 6 A/T 854 900 Kč VÝBAVA MOTOR VÝKON PŘEVODOVKA CENA

CENÍK 2015. Ceny. EXECUTIVE 2,0 D-4S Boxer 147 kw 6 M/T 814 900 Kč. 2,0 D-4S Boxer 147 kw 6 A/T 854 900 Kč VÝBAVA MOTOR VÝKON PŘEVODOVKA CENA CENÍK 2015 Ceny VÝBAVA MOTOR VÝKON PŘEVODOVKA CENA 2,0 D-4S Boxer 147 kw 6 M/T 814 900 Kč 2,0 D-4S Boxer 147 kw 6 A/T 854 900 Kč 1 Pakety PAKET OBSAH CENA LEATHER Čalounění sedadel v kombinaci přírodní

Více

ETC-RW900D DIGITÁLNÍ ELEKTRICKÁ A HORKOVZDUŠNÁ PÁJECÍ STANICE PRO SMD 2 v 1

ETC-RW900D DIGITÁLNÍ ELEKTRICKÁ A HORKOVZDUŠNÁ PÁJECÍ STANICE PRO SMD 2 v 1 ETC-RW900D DIGITÁLNÍ ELEKTRICKÁ A HORKOVZDUŠNÁ PÁJECÍ STANICE PRO SMD 2 v 1 ANTISTATICKÁ, S NASTAVENÍM TEPLOTY Inteligentní pájecí stanice, která umožňuje používat bezolovnatou technologii pájení. Návod

Více

ENA 50-60 Příloha. Návod k instalaci a obsluze. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60 Příloha. Návod k instalaci a obsluze. Flamco www.flamcogroup.com ENA 50-60 Příloha a obsluze Flamco www.flamcogroup.com Obsah Strana 1. Uvedení do provozu 3 1.1. Uvedení do provozu ENA 50/60 3 1.2. Parametry pro uvedení do provozu 3 2. Položky menu Hardware a Parametry

Více

programu 1.00 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Ústředna GDAŃSK versa_u_cz 03/09

programu 1.00 UŽIVATELSKÝ MANUÁL Ústředna GDAŃSK versa_u_cz 03/09 programu 1.00 Ústředna VERSA Verze UŽIVATELSKÝ MANUÁL GDAŃSK versa_u_cz 03/09 VAROVÁNÍ Abyste předešli problémům s ovládáním systému, prostudujte si prosím pečlivě tento manuál před započetím ovládání

Více

Pokyny k obsluze. ThermoCall TC4. Entry / Advanced

Pokyny k obsluze. ThermoCall TC4. Entry / Advanced Pokyny k obsluze ThermoCall TC4 Entry / Advanced Obsah 1 Vysvětlivky k dokumentu....................................... 1 2 Všeobecné informace......................................... 1 3 Použití.....................................................

Více

NÁVOD K OBSLUZE PŘEVODOVKY

NÁVOD K OBSLUZE PŘEVODOVKY A U T O B U S M A V E - F I A T NÁVOD K OBSLUZE PŘEVODOVKY C O M F O R T - M A T I C V této příloze jsou popisovány způsoby provozu automatické převodovky COMFORT-MATIC, používané u vozidla Fiat Ducato.

Více

Trailer EBS - Popis systému

Trailer EBS - Popis systému Trailer - Popis systému Vydáno roku 1999 Copyright WABCO 1999 Vehicle Control Systems An American Standard Company Změny vyhrazeny Obsah 1. Úvod... 3 1.1 Přednosti v přípojných vozidlech... 3 1.2 Požadavky

Více

Vodní jistič Multi-systémy V2

Vodní jistič Multi-systémy V2 Zónové hydraulické rozd lova e DIM V2 Návod k použití a upozornění CZ Vodní jistič Multi-systémy V2 D.I.M. V2 Základní typ D.I.M. V2 2 Zóny D.I.M. V2 3 Zóny D.I.M. V2 Vysoká-Nízká Teplota (A-BT) D.I.M.

Více

Odhalte v sobě dobrodružného ducha

Odhalte v sobě dobrodružného ducha Odhalte v sobě dobrodružného ducha V každém z nás dřímá dobrodružný duch čekající na své probuzení. A když se touha uniknout z každodenní rutiny stane neodolatelnou, bude tento špičkový motocykl připraven

Více

Pohon na Točnu Návod k Použití (software v. 8)

Pohon na Točnu Návod k Použití (software v. 8) I Pohon na Točnu Návod k Použití (software v. 8) Model Railway Accessories IM Minitrains Berliner Straße 236 D-63067 Offenbach Tel: +49 (0) 160 5829 645 info@railmodels.eu http://www.railmodels.eu 1. Obsah

Více

NOVÝ NISSAN NAVARA. 560 000 Kč bez DPH. 5 let bez starostí! 5 let záruka výrobce 1 + 5* servisní smlouva VÝKON. JISTOTA.

NOVÝ NISSAN NAVARA. 560 000 Kč bez DPH. 5 let bez starostí! 5 let záruka výrobce 1 + 5* servisní smlouva VÝKON. JISTOTA. NOVÝ NISSAN NAVARA VÝKON. JISTOTA. CENY VÝBAVY TECHNICKÁ DATA Verze ve výbavě Visia od 560 000 Kč bez DPH 5 let bez starostí! 5 let záruka výrobce 1 + 5* servisní smlouva 1 Na užitkové vozy se vztahuje

Více

D275AX-5 D275AX-5. VÝKON MOTORU 306 kw 410 HP. PROVOZNÍ HMOTNOST 50 714 kg

D275AX-5 D275AX-5. VÝKON MOTORU 306 kw 410 HP. PROVOZNÍ HMOTNOST 50 714 kg D 275 D275AX-5 D275AX-5 VÝKON MOTORU 306 kw 410 HP PROVOZNÍ HMOTNOST 50 714 kg P Á S O V Ý D O Z E R STRUÈNÝ PØEHLED Sjednocená konstrukce Komatsu Poskytuje nejlepší tržní hodnotu, nejvìtší spolehlivost

Více

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3...

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... 36 Vstup AUX 3... 41 Hledání závad... 42 Všeobecná upozornìní...

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ ICB 1. CAN adaptér

NÁVOD NA POUŽITÍ ICB 1. CAN adaptér NÁVOD NA POUŽITÍ CAN adaptér 12 ÚVOD ICB1 provoz informace proudící mezi řídícími jednotkami přes CAN Zběrnici na logické signály vhodné k připojení autoalarmu. POZNÁMKY UŽIVATELE! Pozorně si pročtěte

Více

Koncový zesilovač. Obj. č.: 37 35 14. Obj. č.: 37 35 15

Koncový zesilovač. Obj. č.: 37 35 14. Obj. č.: 37 35 15 Účel použití Koncový zesilovač Raveland je určen pro zesílení nízko úrovňových audio signálů ve vozidlech. Tento výrobek se smí provozovat, jen když je připojen k napájení 12 V DC v automobilu a záporný

Více

DOMEO 210 FL. Návod k instalaci a uvedení do provozu

DOMEO 210 FL. Návod k instalaci a uvedení do provozu CS DOMEO 210 FL Návod k instalaci a uvedení do provozu OBSAH 1. Všeobecné informace 2. Technické informace 3. Umístění zařízení 4. Elektrické parametry a elektrická instalace 5. Uvedení do provozu jednotky

Více

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka WWW.EVBIKE.CZ - 1 - Obsah: 1/ INSTALACE 2/ ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ 3/ POKROČILÉ NASTAVENÍ 4/ CHYBOVÁ HLÁŠENÍ Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek EVBIKE a věříme,

Více