MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU"

Transkript

1 MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU část 5 RNDr. Aleš Krejčí, CSc @mail.vsfs.cz 1.

2 MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE I. Komunikační mechanismus iniciátor médium adresát Kódování, dekódování, šum, zpětná vazba. Nástroje marketingové komunikace osobní vs. neosobní adresné vs. neadresné Cíle marketingové komunikace informovat odlišit produkt (diferenciace) zdůraznit užitnou hodnotu stimulovat poptávku stabilizovat obrat zvyšovat prodej budovat povědomí o značce (branding) posilovat image firmy 2.

3 MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE II. 1. NÁSTROJOVÉ SKUPINY (komunikační mechanismy) reklama public relations (vč. lobbyingu, sponzoringu) přímý marketing podpora prodeje osobní prodej 2. PROSTŘEDÍ (využívající všech nástrojových skupin) klasické (veřejný prostor, tisková média) interaktivní virtuální (internet) interaktivní autentické (veletrhy, eventy) 3.

4 REKLAMA A PUBLIC RELATIONS I. Reklama v masmédiích TV - vysoké náklady na výrobu, drahý reklamní čas, vysoké pokrytí Rádio - levná výroba, relativně levný reklamní čas (celkové náklady závisí na repetici), lokální pokrytí (FM) Tisk (deníky a specializované přílohy, časopisy), průvodce, mapy, knihy Mediální ukazatele: sledovanost, poslechovost, čtenost Bartery - za poskytnutý reklamní čas nebo prostor protihodnota (zájezd, pobyt) jako odměna čtenáři/divákovi (soutěž) nebo redaktorovi. 4.

5 REKLAMA A PUBLIC RELATIONS II. Časopisy v cestovním ruchu B2C B2B - měsíčníky o cestování (Koktejl, KAM po Česku, National Geographic, Lidé a země, Země světa, Travel Focus, Dovolená ) - společenské a programové tituly (karlovarská Promenáda) - outdoor (hory, lyže, jachting, golf) - palubní časopisy aerolinií, periodika hotelových sítí (OREA) - regionální noviny a periodika destinačních společností - COT Business, TTG, Travel Profi 5.

6 REKLAMA A PUBLIC RELATIONS III. Reklama ve veřejném prostoru outdoor (billboardy) indoor (MHD, pasáže) Reklama na internetu - vlastní webové stránky (a publikování jejich adresy ve všech materiálech a inzerátech) - bannery a prokliky a cizích webech - mluvící domény (exotika.cz, lazne.cz, levneletenky.cz) PUBLIC RELATIONS CESTOVNÍHO RUCHU Tiskové konference, eventy směřované b2b nebo na média (novináře) - především aktivity zahraničních NTO, CzT, AHR - komerční subjekty: při vstupu na trh, uvedení nového produktu CK, otevření (rekonstrukce) objektu, zahájení nového leteckého spoje PR v médiích: placené a neplacené. Formy PR textů: PR článek, rozhovor, tisková zpráva, výroční zpráva 6.

7 KRIZOVÉ PUBLIC RELATIONS I. MIMOŘÁDNÉ SITUACE V DESTINACI živelní pohromy, terorismus, epidemie, průmyslové a dopravní havárie, politické turbulence (stávky, demonstrace), ozbrojené konflikty (převraty, občanská válka), mediální útoky (od konkurence, nespokojených klientů nebo bulvárních medií) KRIZOVÉ SCÉNÁŘE Je důležité připravit se předem na to, co můžeme předvídat. Pro rychlou koordinaci jednotlivých činností se připravují krizové scénáře. Role PR v krizové situaci je v cestovním ruchu důležitá, někdy z hlediska dalšího fungování firmy dokonce životně důležitá! PR aktivity musí být vedeny v nejtěsnější součinnosti s managementem. MEDIÁLNÍ OBRAZ A JEHO OVLIVŇOVÁNÍ KDY MUSÍME REAGOVAT? v médiích se objeví spojitost naší firmy s krizovou situací referuje se o nás negativně, očekáváme negativní důsledky PROČ VŮBEC MÁME REAGOVAT? mlčení a ignorování negativní publicity je přiznáním našeho pochybení využívejme plně práva na publikování našeho stanoviska 7.

8 KRIZOVÉ PUBLIC RELATIONS II. JAK SPRÁVNĚ REAGOVAT DO MÉDIÍ? 1. Konkrétně a věcně argumentovat, otevřeně k problému. 2. Záchranu a bezpečí klientů a zaměstnanců prezentovat VŽDY jako prioritu před ekonomickými hledisky. 3. Uvést nová fakta a upřesnit ta, která byla zkreslena. 4. Ke kritice zaujmout zásadový a jasný postoj. 5. V diskusi s redaktorem se vyjadřovat bez arogance, bez emocí, konfrontační dikce jen vyostřuje napětí. 6. Pečlivě kontrolovat každý výrok, který do medií odejde. Vyžadovat autorizaci. 7. Stanovit osobní odpovědnost za jednotlivá vyjádření. 8. Je-li dost času, formulace konzultovat s právníkem. PÁR PŘÍKLADŮ Z NEDÁVNÉ MINULOSTI V některých situacích nelze ani při nejlepší vůli a největším úsilí nic dělat a dopad na cestovní ruch a zejména incoming je drtivý (následující příkl. 1.). Nesprávná reakce na vzniklou situaci, především reakce pozdní (příkl. 2.) může poškodit firmu nebo cestovní ruch v celé destinaci na dlouhou dobu. 8.

9 KRIZOVÉ PUBLIC RELATIONS III. PŘÍKLAD 1. Ani masivní reklamní a PR kampaň nemusí situaci zmírnit. Dva bombové útoky teroristů v diskotéce v Kuta Beach na Bali (2002), cca 200 mrtvých. Indonéská vláda vedla vyšetřování zcela transparentně a s mezinárodní pomocí, přesto ve zjitřeném vnímání světového terorismu po 11. září prudce klesl průměrný počet příjezdů na Bali na 1000 turistů/den. Přestože celá infrastruktura tohoto tropického ráje zůstala neporušená, teprve po 5 letech se počet příjezdů vrátil do původního stavu a opět přesáhl v průměru 5000 turistů/den. 9.

10 KRIZOVÉ PUBLIC RELATIONS IV. PŘÍKLAD 2. Váhavá reakce, pozdní uvedení informací na pravou míru. Povodně v Česku (srpen 2002), asi 8 mrtvých a lachtan Gaston. Vládní činitelé a velvyslanci svou PR laxností v zahraničí umožnili plný mediální dopad obrázků valící se vody pod Karlovým mostem v hlavních zprávách do myslí publika. Nikdo včas neřekl, že most kulminaci přežil a 85 % infrastruktury země je nedotčeno a fungující. Prakticky nikdo nedokázal využít povodní k pozitivní publicitě destinace ČR. Incoming do ČR klesl v následujících měsících o 10 %, v některých segmentech (nejvyšší kategorie hotelů v Praze, MICE) až o 30 %. 10.

11 OBCHODNÍ PODPORA PRODEJE PODPORA PRODEJE OBCHODNÍCH MEZIČLÁNKŮ Množstevní (objemové) slevy Ubytovací kapacity - prodej alotmánů - prodej na garanci Letecká doprava - prodej charterových letů Partnerské slevy - dopravce nebo hotel jako partner akce MICE Poskytnutí prostředků 2D a 3D reklamy provizním prodejcům Soutěže (provizních) prodejců zájezdů a letenek 11.

12 SPOTŘEBNÍ PODPORA PRODEJE Stejně jako u reklamy jde o motivační aktivity, jejichž smyslem je získání (akvizice) a udržení (retence) zákazníka. SLEVY Věrnostní slevy za opakovaný nákup Veletržní slevy (pro nákup během veletrhu nebo bezprostředně po něm) VĚRNOSTNÍ PROGRAMY Věrnost (loyalty) je pravidelně se opakující stereotyp v nákupním chování zákazníka. Zákazník je za svou věrnost odměňován. Věrnostní programy jsou oblíbené zejména v letecké dopravě (sbírání mílí ); bonusy jako odměna při dosažení určitého limitu bodů. Členské kluby zákazníků. SOUTĚŽE Vyhlašované v médiích (zejm. časopisech a rádiích), na veletrzích, na internetu. SPONZOROVÁNÍ Sportovní akce, TV pořady (Miss, Superstar, reality show), veřejně prospěšné akce, vybrané cílové skupiny (ozdravné pobyty - děti k moři, lupénka) 12.

13 PŘÍMÝ MARKETING DIRECT MARKETING Direct mail - katalogový prodej Zasílání katalogů CK a newsletterů poštou Telemarketing pasivní - call centra On-line marketing (většinou spamy) - na internetu (rozesílka newsletterů, jednorázové akční nabídky) - mobilní marketing prostřednictvím SMS Niche marketing - v cest. ruchu výrazný (Adventura, Ars Viva) 13.

14 KOMUNIKACE B2B - OBOROVÉ ASOCIACE Profesní asociace (svazy, sdružení) existují kvůli sdružování, výměně informací, spolupráci, posilování standardů podnikání a lobbyingu. CESTOVNÍ KANCELÁŘE Asociace cestovních kanceláří ČR (ACK) Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA) HOTELNICTVÍ A GASTRONOMIE Asociace hotelů a restaurací ČR (AHR) LÁZEŇSTVÍ Svaz léčebných lázní ČR (SLL) Sdružení lázeňských míst ČR REGIONY Asociace turistických informačních center ČR (A.T.I.C.) Svaz venkovské turistiky KONGRESOVÁ TURISTIKA Czech Convention Bureau Prague Convention Bureau - Pražská asociace kongresové turistiky (PAKT) OSTATNÍ Asociace průvodců ČR Svaz obchodu a cestovního ruchu (SOCR) Hospodářská komora ČR (celostátní, regionální) - sekce cest. ruchu Kempy a chatové osady ČR Asociace kuchařů a cukrářů ČR ATchJET / Czech Travel Press (Sdružení novinářů a publicistů v cestovním ruchu) 14.

15 VELETRHY CESTOVNÍHO RUCHU I. PLÁNOVÁNÍ VELETRŽNÍ ÚČASTI - výběr vhodného veletrhu Prioritním hlediskem je, jak účast na konkrétním veletrhu naplní naše marketingové cíle. Hodnotí se: - význam a tradice veletrhu na daném trhu (v dané zemi) - zaměření a charakter veletrhu - poměr cena/výkon (především cena za účast versus počet návštěvníků veletrhu) - rozsah a kvalita služeb organizátora akce Hlavní marketingové ukazatele (výsledky minulého ročníku veletrhu): - hrubá a čistá výstavní plocha - počet vystavovatelů (přímých vystavovatelů a spoluvystavovatelů) - počet návštěvníků (odborníků, veřejnosti, novinářů) - počet zemí (reprezentovaných přímo nebo zastoupených) 15.

16 VELETRHY CESTOVNÍHO RUCHU II. Hlavní národní veletrhy v ČR GO/Regiontour (Brno, leden) Holiday World (Praha, únor) Travel Meeting Point (Praha, listopad) - jen B2B Tuzemské regionální veletrhy Dovolená a region (Ostrava, březen) ITEP (Plzeň, říjen) Infotour a cykloturistika (Hradec Králové, březen) Jihočeský kompas (Č. Budějovice, říjen) FOR BIKE / FORTravel (Praha, březen/duben) dále Lysá n.l., Jablonec n.n., Olomouc Festivaly a přehlídky Tourfilm (Karlovy Vary, září) Tourpropag (dříve Písek, dnes Lysá n.l.?) 16.

17 VELETRHY CESTOVNÍHO RUCHU II. Veletrhy ve střední Evropě ITF SLOVAKIATOUR (Bratislava, leden) FERIEN (Vídeň, leden) UTAZÁS (Budapešť, březen) TT (Varšava, září) TOUR SALON (Poznaň, říjen) Hlavní světové veletrhy FITUR (Madrid, přelom leden/únor) BIT (Milán, únor) ITB (Berlín, březen) MITT (Moskva, březen) WTM (Londýn, listopad) - jen B2B Specializované na MICE: EIBTM, IMEX Frankfurt 17.

Moravian-Silesian Tourism, s.r.o.

Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Aktivity 2015 / 2016 / 2017 Zpracoval(a): David Karčmář Datum: 26.4.2016 Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Stěžejní aktivity v roce 2015 Projekt MST E-marketing: www.severnimorava.travel

Více

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s.

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Přehled činnosti za rok 2014 Staré Město, 10. 2. 2015 Realizované projekty» Marketingová podpora domácího cestovního ruchu na VM 10/11 12/14, objem 37

Více

MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU

MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU část 1 RNDr. Aleš Krejčí, CSc. 23134@mail.vsfs.cz 1. LITERATURA POVINNÁ: Jakubíková D.: Marketing v cestovním ruchu. Grada Publishing, Praha 2009. Lacina K.: Management

Více

Zahájení činnosti: červen 2006. Orgány CCRJM: - Valná hromada - Dozorčí rada - ředitel. www.ccrjm.cz

Zahájení činnosti: červen 2006. Orgány CCRJM: - Valná hromada - Dozorčí rada - ředitel. www.ccrjm.cz Právnická forma: zájmové sdružení právnických osob Zakládající členové: - Jihomoravský kraj - Statutární město Brno - Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Zahájení činnosti: červen 2006 Orgány CCRJM: - Valná

Více

Přehled aktivit ZZ CzechTourism - leden 2016

Přehled aktivit ZZ CzechTourism - leden 2016 DATUM MĚSÍC MÍSTO NÁZEV AKCE POPIS AKCE BLÍZKÉ TRHY ZZ BENELUX Přehled aktivit ZZ CzechTourism - leden 2016 13.-17. leden Utrecht Vakantiebeurs Největší veletrh cestovního ruchu v Nizozemsku leden Benelux

Více

OSNOVA 1. Reklamní kampaně a další PR podpora 2. Lázeňství 3. Kongresová a incentivní turistika 4. Zahraniční zastoupení 5. Veletrhy 6. Regiony

OSNOVA 1. Reklamní kampaně a další PR podpora 2. Lázeňství 3. Kongresová a incentivní turistika 4. Zahraniční zastoupení 5. Veletrhy 6. Regiony MARKETINGOVÝ PLÁN ČCCR - CZECHTOURISM NA ROK 2006 OSNOVA 1. Reklamní kampaně a další PR podpora 2. Lázeňství 3. Kongresová a incentivní turistika 4. Zahraniční zastoupení 5. Veletrhy 6. Regiony REKLAMNÍ

Více

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu Setkání informačních center 19. 9. 2016 Litomyšl Úsek cestovního ruchu Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací oddělení regionálního rozvoje

Více

TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje

TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje Zpracoval(a): Mgr. Nazim Afana, LL.M. Datum: 30. 11. 2017 Podpora rozvoje cestovního ruchu v rámci dotací Dotační programy Podpora systémů

Více

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %!

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! cíl projektu: upoutat pozornost na jižní Moravu jako jedinečnou kongresovou a incentivní destinaci projekt

Více

Marketingový plán pro období 2007-2008 (změna loga a positioningu) Marie Adamová, Petra Beníčková

Marketingový plán pro období 2007-2008 (změna loga a positioningu) Marie Adamová, Petra Beníčková Marketingový plán pro období 2007-2008 (změna loga a positioningu) Slůně svět t jazyků,, s.r.o. Marie Adamová, Petra Beníčková Obsah marketingového plánu Situační analýza (podniková, produktová, cenová,

Více

Letos se jezdí k nám!

Letos se jezdí k nám! Role destinačního managementu v období ekonomické recese CCRVM nositelka ocenění Destinační management ČR (1993 2010) I. pololetí 2009 úbytek celkového počtu přenocování o 9,6 %, za celý rok pak pokles

Více

Činnost městačeský Krumlov v roce 2004

Činnost městačeský Krumlov v roce 2004 Činnost městačeský Krumlov v roce 2004 DATUM TYP AKCE LEDEN 2004 GO & Regiontour Brno - prezentace turistické nabídky Českého 8.1. - 11.1. Krumlova v rámci expozice Jihočeského kraje organizované Krajským

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze. Marketingová komunikace v odvětví cestovního ruchu

Česká zemědělská univerzita v Praze. Marketingová komunikace v odvětví cestovního ruchu Česká zemědělská univerzita v Praze Podnikání a administrativa Teze Vedoucí DP: Ing.Lucie Vokáčová Autor: Bc. Romana Králová Praha 2003 - teze Tato diplomová práce se zabývá problematikou marketingové

Více

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Zpracoval(a): Ing. Ema Havelková, MBA Datum: 15. 3. 2017 Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji Stručná statistika: 2012 2013 2014 2015 2016

Více

Nejvýznamnější aktivitou roku 2006 byl jednoznačně v činnosti Českokrumlovského rozvojového fondu projekt Muzeum Fotoateliér Seidel.

Nejvýznamnější aktivitou roku 2006 byl jednoznačně v činnosti Českokrumlovského rozvojového fondu projekt Muzeum Fotoateliér Seidel. Výroční zpráva 2006 Nejvýznamnější aktivitou roku 2006 byl jednoznačně v činnosti Českokrumlovského rozvojového fondu projekt Muzeum Fotoateliér Seidel. Naplno se rozjely práce na rehabilitaci objektu,

Více

Marketingový plán podpory MICE businessu pro rok 2013: Váš event v Jeseníkách

Marketingový plán podpory MICE businessu pro rok 2013: Váš event v Jeseníkách Marketingový plán podpory MICE businessu pro rok 2013: Váš event v Jeseníkách Kontakt JCB: Ing. Ivana Kulíšková mob. 608 119 092 email: kuliskova@jesenikytourism.cz Jeseníky Convention Bureau www.jesenikyconvention.cz

Více

Produkt CR. Produkt CR. Chci zážitek!!!!!!! 13.3.2013 Eva Hamplová. 13.3.2013 Eva Hamplová

Produkt CR. Produkt CR. Chci zážitek!!!!!!! 13.3.2013 Eva Hamplová. 13.3.2013 Eva Hamplová Když se řekne turistický produkt a produktový balíček Produkt CR cokoliv, co může být nabízeno na trhu a může uspokojovat přání a potřeby zákazníků (např. spotřební výrobky, výrobní zařízení, služby nebo

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 Sladovna Písek o.p.s. Destinační management Písecko V Písku dne: 25.02.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Projednání vyjádření kladné vůle zahájit jednání o

Více

MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU

MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU část 4 RNDr. Aleš Krejčí, CSc. 23134@mail.vsfs.cz 1. MÍRA HMOTNOSTI PRODUKTU KONTINUUM VÝROBKY - SLUŽBY 2. SLUŽBY Služba jakozboží s užitnouhodnotou Služba je jakákoliv

Více

Zpráva o výsledcích výběrového procesu CZ.04.3.07 Jednotný programový dokument pro Cíl 3

Zpráva o výsledcích výběrového procesu CZ.04.3.07 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 Zpráva o výsledcích výběrového procesu CZ.04.3.07 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 Identifikace Číslo priority 4 Název priority Číslo opatření 4.3 Název opatření Číslo grantového schématu Název grantového

Více

Přehled činnosti za rok 2017

Přehled činnosti za rok 2017 Přehled činnosti za rok 2017 Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o.p.s. Lidečko, 27. února 2018 Obsah prezentace Veletrhy Marketingové kampaně Web, sociální sítě Public Relation Tiskoviny Další

Více

Regionální konference cestovního ruchu. Vinné sklepy Skalák 3.12.2015

Regionální konference cestovního ruchu. Vinné sklepy Skalák 3.12.2015 Regionální konference cestovního ruchu Vinné sklepy Skalák 3.12.2015 Kam u sousedů 5/ 2015 Projekty 2015 Projekt je zaměřen na propagaci tradičních folklórních akcí a na podporu spolupráce se sousedním

Více

Vysoká škola obchodní v Praze, o. p. s. Diplomová práce. 2011 Jana Polanecká

Vysoká škola obchodní v Praze, o. p. s. Diplomová práce. 2011 Jana Polanecká Vysoká škola obchodní v Praze, o. p. s. Diplomová práce 2011 Jana Polanecká Vysoká škola obchodní v Praze, o. p. s. Studijní obor: Management cestovního ruchu Název diplomové práce: Komunikační mix destinace

Více

SEKTOROVÁ DOHODA. pro cestovní ruch

SEKTOROVÁ DOHODA. pro cestovní ruch SEKTOROVÁ DOHODA pro cestovní ruch Sektorová dohoda vznikla v rámci projektu Sektorové dohody jako nástroj sociálního dialogu při řešení dlouhodobých problémů v oblasti rozvoje lidských zdrojů Číslo projektu:

Více

Plán podpory rozvoje cestovního ruchu 2015

Plán podpory rozvoje cestovního ruchu 2015 Plán podpory rozvoje cestovního ruchu 2015 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Český Krumlov Tourism Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Praha (Česká republika) Prague s barrel beach soccer tournament 2011

Praha (Česká republika) Prague s barrel beach soccer tournament 2011 Praha (Česká republika) Prague s barrel beach soccer tournament 2011 Kdo jsme 2erre Organizzazioni vznikla 13.května 2002 v Itálii, konkrétně v překrásných, historických Benátkách jako společnost nabízející

Více

Public Relations (PR) Přemysl Průša

Public Relations (PR) Přemysl Průša Public Relations (PR) Přemysl Průša PR - definice PR = záměrné, plánované a dlouhodobé úsilí vytvářet a podporovat vzájemné pochopení a soulad mezi organizacemi a jejich veřejností (IPR, UK) PR = řada

Více

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace.

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace. Vážení vystavovatelé, jsme rádi, že jsme Vás i v letošním roce mohli přivítat na 16. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2016, který se uskutečnil ve dnech 17. 19. března na výstavišti Eurocentrum

Více

Vysočina Convention Bureau

Vysočina Convention Bureau Příloha č. 1 Výroční zprávy Vysočina Tourism, příspěvkové organizace za rok 2018 Vysočina Convention Bureau Zpráva o činnosti za rok 2018 Vysočina Convention Bureau (dále také VCB ) je regionální kanceláří

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

(angl. marketing communication)

(angl. marketing communication) (angl. marketing communication) = plánovitý kontinuální proces komunikace mezi firmou a potenciálním zákazníkem. [1] využívá různá komunikační média, různý obsah sdělení, jsou plánovány její frekvence

Více

Činnost městačeský Krumlov v roce 2002

Činnost městačeský Krumlov v roce 2002 Činnost městačeský Krumlov v roce 2002 1) Výstupy v jednotlivých oblastech činnosti DM za rok 2002 I. Propagace a podpora prodeje - účast na veletrzích, workshopech a prezentacích Holiday World Praha 6.

Více

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016

Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 Česká centrála cestovního ruchu Spolupráce s regiony 2016 _ Organizační struktura agentury CzechTourism 15.5.2016 2 Odbor REGP a B2B Odbor REGP a B2B zajišťuje partnerství s regiony, státními i soukromými

Více

PhDr. Jan. Závěšický, ředitel. PhDr. Jan Závěšický, ředitel. 25. 3. 2013, Litovel, Krajský úřad Olomouckého kraje

PhDr. Jan. Závěšický, ředitel. PhDr. Jan Závěšický, ředitel. 25. 3. 2013, Litovel, Krajský úřad Olomouckého kraje PhDr. Jan 25. 3. 2013, Litovel, Krajský úřad Olomouckého kraje Závěšický, ředitel PhDr. Jan Závěšický, ředitel O J -SCR založeno 1999 zájmové sdružení právnických osob (NGO) členská základna: 108 členů

Více

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ Strategická vize Turistická oblast Ostravsko živé moderní centrum kultury, zábavy a sportu s unikátními industriálními atraktivitami nabízející

Více

Metodický list pro kombinované Bc. studium předmětu VYDAVATELSKÝ MANAGEMENT (B_VyM) 1. soustředění

Metodický list pro kombinované Bc. studium předmětu VYDAVATELSKÝ MANAGEMENT (B_VyM) 1. soustředění 1. soustředění Název tematického celku: Vývoj mediatypů po roce 1989, jejich typologie a vliv na mediální prostředí Cíl tematického celku: Seznámení frekventantů s typologií médií v České republice po

Více

Česká centrála cestovního ruchu odbor REGP a B2B 1.12.2015

Česká centrála cestovního ruchu odbor REGP a B2B 1.12.2015 Česká centrála cestovního ruchu odbor REGP a B2B _ 1.12.2015 Organizační struktura agentury CzechTourism 1.12.2015 2 Odbor Regionální partnerství a vztahy B2B REGP a B2B oddělení: - Produkt management

Více

27. duben 2016 HOTEL INTERNATIONAL PRAGUE 21. B2B SETKÁNÍ ODBORNÍKŮ Z OBLASTI POŘÁDÁNÍ EVENTŮ. www.trendevent.cz

27. duben 2016 HOTEL INTERNATIONAL PRAGUE 21. B2B SETKÁNÍ ODBORNÍKŮ Z OBLASTI POŘÁDÁNÍ EVENTŮ. www.trendevent.cz 21. B2B SETKÁNÍ ODBORNÍKŮ Z OBLASTI POŘÁDÁNÍ EVENTŮ TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ 27. 4. 2016 Hotel International Prague Koulova 15, Praha 6, www.internationalprague.cz PRO KOHO JE AKCE URČENA Odborníci z oblasti

Více

Agentura CzechTourism pro regiony

Agentura CzechTourism pro regiony Agentura CzechTourism pro regiony Produkty 20 2 Obsah a načasov asování kampaní v roce 20 Komunikační téma Načasování Cílová skupina Destinace pro zamilované Studentská destinace Podzim Podzim Přeshraniční

Více

Komunikační plán firmy MT servis manipulační technika, s.r.o. Kateřina Kresničerová

Komunikační plán firmy MT servis manipulační technika, s.r.o. Kateřina Kresničerová Komunikační plán firmy MT servis manipulační technika, s.r.o. Kateřina Kresničerová Bakalářská práce 2013 PROHLÁŠENÍ AUTORA BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Beru na vědomí, že: odevzdáním bakalářské práce souhlasím

Více

Komunikační plán Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad Akční plán komunikace 2008

Komunikační plán Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad Akční plán komunikace 2008 Komunikační plán Regionálního operačního programu NUTS 2 Severozápad Akční plán komunikace 2008 Verze 1.0 Obsah Zdůvodnění existence Akčního plánu komunikace.. 3 Administrativní zajištění Akčního plánu

Více

MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU

MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU část 2 RNDr. Aleš Krejčí, CSc. 23134@mail.vsfs.cz 1. CHARAKTER PRODUKTŮ CESTOVNÍHO RUCHU PRODUKTY CESTOVNÍHO RUCHU # Jsou to SLUŢBY, na trhu a v marketingu pro ně

Více

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC 24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC Nové logo Praha 18. 6. 2010 Praha 18. 6. 2010 Destinační agentury ČESKÉ ŠVÝCARSKO o.p.s. Ústecký kraj, NP České Švýcarsko, ZO ČSOP Thilia, Krásná Lípa KRUŠNÉ HORY

Více

Country Report. Slovensko

Country Report. Slovensko Country Report Slovensko Poslední aktualizace: 25. dubna 2016 Základní charakteristiky trhu Vývoj příjezdů: V roce 2015 celkem 564 496 příjezdů; mají dlouhodobě rostoucí tendenci. Průměrná doba pobytu:,1

Více

Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha

Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha Prezentace Österreich Werbung pro Hospitality & Tourism Summit 08. červen 2010, Praha Ingrid Sieder ředitelka Rakouské národní turistické centrály Österreich Werbung Praha Obsah hlavní body 1. Organizační

Více

Česká centrála cestovního ruchu

Česká centrála cestovního ruchu Česká centrála cestovního ruchu _ 24.2.2016 Organizační struktura agentury CzechTourism 24.2.2016 2 Produktové linky CzechTourism Základní produktové linky CzT: Aktivní turismus: - cyklistika, lyže, golf,

Více

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary

Realizované aktivity 2013. INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Realizované aktivity 2013 INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary Jaký byl rok 2013 pro INFOCENTRUM? INFOCENTRUM v číslech 2013 Počet pracovišť: 2 + 1 (12/2013) Počet zaměstnanců: 12 ( -15%) Návštěvnost poboček:

Více

PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA

PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA WORKSHOP PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA 13. 10. 2016 ROKYTNICE V ORLICKÝCH HORÁCH Realizováno za finanční podpory Královéhradeckého kraje PROGRAM WORKSHOPU 1. Aktivity DS OHP a TIC * Spolupráce OHP a

Více

Český Krumlov. Marketingový plán cestovního ruchu 2009. Stav: 23. leden 2009

Český Krumlov. Marketingový plán cestovního ruchu 2009. Stav: 23. leden 2009 Český Krumlov Marketingový plán cestovního ruchu 2009 Stav: 23. leden 2009 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s r.o. Destinační management Český Krumlov nám. Svornosti 2, CZ - 381 01 Český Krumlov tel.:

Více

Asociace kempů České republiky Náměstí Míru 288, Heřmanův Městec, IČ: tel:

Asociace kempů České republiky Náměstí Míru 288, Heřmanův Městec, IČ: tel: Zápis z Valné hromady Asociace kempů ČR dne 10. 4. 2014 v Campingu Oase Praha Přítomni: Členové AKČR dle prezenční listiny Bc. Písař Martin sekretář Hosté: Bc. et. Mgr. Martina Košlíková - MMR Program

Více

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R.O.

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R.O. VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R.O. Anna Varlamova MICE akce v hotelových zařízeních Prahy: možnosti a perspektivy Bakalářská práce 2014 MICE akce v hotelových zařízeních Prahy: možnosti a perspektivy

Více

Marketing a účinná propagace MICE akcí a destinace

Marketing a účinná propagace MICE akcí a destinace Marketing a účinná propagace MICE akcí a destinace Jade Šebek, CzechTourism Sebek.jade@czechtourism.cz 221 580 623 Počet kongresových akcí ROSTE! V hromadných ubytovacích zařízeních v ČR rok 2007-3 507

Více

Festival, který vám nasadí brouka do hlavy

Festival, který vám nasadí brouka do hlavy akce roku Festival, který vám nasadí brouka do hlavy www.festivalevolution.cz závěrečná zpráva 18. 20. 3. 2016 Výstaviště Praha Holešovice Bio styl Zdraví Eco world Osobní rozvoj Alternativa 1 Jsem rád,

Více

Organizace a marketing turismu

Organizace a marketing turismu Organizace a marketing turismu září 2011 Ing. Šárka Tittelbachová Czech It -Institute for Stategic Studyies on Tourism, o.p.s. tittelbachova@czechit.cz Základní vymezení - pojmy Základní pojmy pro statistické

Více

C) které nabízí nejlepší pracovní sílu

C) které nabízí nejlepší pracovní sílu SOUTĚŽÍCÍ A METODIKA HODNOCENÍ Do soutěže jsou automaticky zařazeny všechny obce s rozšířenou působností v ČR (205 municipalit). Město Praha bude vyhodnoceno samostatně (22 městských správních obvodů).

Více

Vysočina Convention Bureau

Vysočina Convention Bureau Příloha Výroční zprávy Vysočina Tourism, příspěvkové organizace za rok 2016 Vysočina Convention Bureau Zpráva o činnosti za rok 2016 Vysočina Convention Bureau (dále také VCB ) je regionální kanceláří

Více

Marketingová komunikace v kultuře. Ing. Lukáš Gottwald lukas@gottwald.cz

Marketingová komunikace v kultuře. Ing. Lukáš Gottwald lukas@gottwald.cz Marketingová komunikace v kultuře Ing. Lukáš Gottwald lukas@gottwald.cz Osnova Co je to marketingová komunikace Reklama Reklamní kampaň kulturní akce PR Public Relations pro kulturní akce Direct Marketing

Více

03-04 / 09 / 2016. Bohatý doprovodný program. Stovky netradičních automobilů. Přes 14 000 návštěvníků z 9 zemí

03-04 / 09 / 2016. Bohatý doprovodný program. Stovky netradičních automobilů. Přes 14 000 návštěvníků z 9 zemí 03-04 / 09 / 2016 Stovky netradičních automobilů Bohatý doprovodný program Přes 14 000 návštěvníků z 9 zemí 03-04 / 09 / 2016 3. až 4. 9. 2016, PVA EXPO PRAHA Velkolepá automobilová show evropského formátu

Více

Semináře pro spotřebitele a spotřebitelská sdružení. Sborník seminářů. Kvalita z Evropy. chutě s příběhem. www.oznaceni.eu

Semináře pro spotřebitele a spotřebitelská sdružení. Sborník seminářů. Kvalita z Evropy. chutě s příběhem. www.oznaceni.eu Semináře pro spotřebitele a spotřebitelská sdružení Sborník seminářů Kvalita z Evropy chutě s příběhem www.oznaceni.eu Semináře pro spotřebitele a spotřebitelská sdružení Kvalita z Evropy chutě s příběhem

Více

Kulturní turismus propagace památek UNESCO a propagace měst

Kulturní turismus propagace památek UNESCO a propagace měst Kulturní turismus propagace památek UNESCO a propagace měst 20. Konference SLM ČR (23. a 24. 11. 1017) _ Miroslav Klusák produkt manažer (Kulturní turismus) Podpora klíčových produktů s návazností na téma

Více

Destinační společnost Východní Čechy

Destinační společnost Východní Čechy Destinační společnost Východní Čechy Setkání zástupců TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje, Pardubický pivovar Pernštejn - 31. 10. 2018 Pardubický kraj Pardubicko Orlické hory a Podorlicko Králický

Více

MAPA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ

MAPA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ MAPA MARKETINGOVÝCH KOMUNIKACÍ Asociace POPAI CENTRAL EUROPE vydává ve spolupráci s dalšími oborovými asociacemi aktualizovanou verzi komplexní mapy marketingových komunikací s detailním dělením podlinkových

Více

Helplist 52 potenciál a metriky pro 52 kanálů komunikačního mixu Jana Eckhardtová, Malá marketingová

Helplist 52 potenciál a metriky pro 52 kanálů komunikačního mixu Jana Eckhardtová, Malá marketingová / Kanály komunikačního mixu Inzerce v tisku (deníky, časopisy ) Televize Kino - Product placement (kombinace reklamy a PR) Potenciál (jak a kde zjistit potenciál komunikačního kanálu) Statistiky prodejnosti

Více

Public Relations Proces

Public Relations Proces Public Relations Proces Radek Vítek Ogilvy Public Relations Vnímání je realita 2 Nejlepší příběh zvítězí Směřujeme do éry vypravěčů, kde smyslová a pocitová přitažlivost hrají dominantní role. Vypravěči

Více

Věrnostní programy v oblasti cestovního ruchu na tuzemském trhu

Věrnostní programy v oblasti cestovního ruchu na tuzemském trhu Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Věrnostní programy v oblasti cestovního ruchu na tuzemském trhu Bakalářská práce Vedoucí práce: Ing. Klára Mrkosová Veronika Sedláčková Brno 2011

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 Strana 1 (celkem 7) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Čtenáři týdeníku Marketing & Media

Čtenáři týdeníku Marketing & Media Čtenáři týdeníku Marketing & Media Profil titulu REDAKČNÍ KONCEPT Aktuální zpravodajství, rychlé a kvalitní zprávy zasazené do kontextu. Fakta důležitá pro každodenní rozhodování a detailní orientaci v

Více

Česká centrála cestovního ruchu

Česká centrála cestovního ruchu Česká centrála cestovního ruchu _ 27.4.2016 Organizační struktura agentury CzechTourism 27.4.2016 2 Produktové linky CzechTourism Základní produktové linky CzT: Aktivní turismus: - cyklistika, lyže, golf,

Více

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování)

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) PŘÍLOHY Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011 100% 80% 60% 40% 20% 0% 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) Příloha II- Seznam slevových

Více

ODBORNÝ ČASOPIS PRO PROFESIONÁLNÍ FINANCE

ODBORNÝ ČASOPIS PRO PROFESIONÁLNÍ FINANCE MediaKit 2016 ODBORNÝ ČASOPIS PRO PROFESIONÁLNÍ FINANCE Měsíčník je určen zejména pro vyšší a vrcholový management odpovědný za řízení a tržní úspěch finančních společností, pro pracovníky podílející se

Více

1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE

1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE NOVÁ INFORMAČNÍ A PR STRATEGIE 1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE 1. Analýza uplynulého období Informační strategie vychází z Jednacího řádu (JŘ), kde je stanovena povinnost

Více

Podpora prodeje. Ing. Vilém Kunz,Ph.D.

Podpora prodeje. Ing. Vilém Kunz,Ph.D. Ing. Vilém Kunz,Ph.D. Vilem.Kunz@vsfs.cz 1. Dnešní trhy Velký podíl neloajálních kupujících Často mění značky Berou ohled na slevové a marketingové akce tzv. brand switchers Dominance na straně maloobchodních

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky Marketing destinací Středn ední Morava a Jeseníky A.Křetínská Olomoucký kraj, oddělení cestovního ruchu Ing. H. Kotíková, Ph.D Katedra rekreologie FTK UP, Olomouc RNDr. I. Marek m-ark Marketing a reklama

Více

Projekt MasterCard česká centra rozvoje je realizován pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR

Projekt MasterCard česká centra rozvoje je realizován pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR Projekt MasterCard česká centra rozvoje je realizován pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR Když jsme před rokem představovali českou verzi světového projektu MasterCard Worlwide Centres of Commerce

Více

KATALOG SLUŽEB ITALSKO-ČESKÁ OBCHODNÍ KOMORA V PRAZE ČESKÁ REPUBLIKA SINTESI DEI PRINCIPALI SERVIZI E MODALITA DI EROGAZIONE

KATALOG SLUŽEB ITALSKO-ČESKÁ OBCHODNÍ KOMORA V PRAZE ČESKÁ REPUBLIKA SINTESI DEI PRINCIPALI SERVIZI E MODALITA DI EROGAZIONE KATALOG SLUŽEB ITALSKO-ČESKÁ OBCHODNÍ KOMORA V PRAZE ČESKÁ REPUBLIKA SINTESI DEI PRINCIPALI SERVIZI E MODALITA DI EROGAZIONE Zodpovědná osoba - služby podnikům: Mgr. Agáta Zábranská imprese@camic.cz tel

Více

Program Rady Svazu pro vzdělávací činnost na I. pololetí 2006. Přehled hlavní činnosti řízené Radou Svazu pro vzdělávací činnost za rok 2005

Program Rady Svazu pro vzdělávací činnost na I. pololetí 2006. Přehled hlavní činnosti řízené Radou Svazu pro vzdělávací činnost za rok 2005 Program Rady Svazu pro vzdělávací činnost na I. pololetí 2006 Přehled hlavní činnosti řízené Radou Svazu pro vzdělávací činnost za rok 2005 Program činnosti Rady Svazu pro vzdělávací činnost pro II. pololetí

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012

Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012 Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ) Odborná konference Ostrava 1.3. 2012 1 1. Vytvoření prováděcího dokumentu v souladu s marketingovou strategií a AP 2011/2012 2. Institucionalizace

Více

KVALITNÍ DATABÁZE - JEDEN Z PILÍŘŮ ÚSPĚCHU! 16. dubna 2010 Konference Data marketing

KVALITNÍ DATABÁZE - JEDEN Z PILÍŘŮ ÚSPĚCHU! 16. dubna 2010 Konference Data marketing KVALITNÍ DATABÁZE - JEDEN Z PILÍŘŮ ÚSPĚCHU! 16. dubna 2010 Konference Data marketing O ČEM BUDE ŘEČ? zdroje dat zpracování databází před rozesílkou - VALIDACE centrální evidence vrácených/nedoručitelných

Více

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů Zpravodaj turistického ruchu Jaro 2016 Úvod S příchodem jara přicházíme i my s novinkami z našeho regionu. Dovolte nám pozvat Vás nejen na akce spojené s nadcházejícím svátky jara. Ve zpravodaji Vás chceme

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 Strana 1 (celkem 6) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

WORLD WINTER SPORTS EXPO 2018

WORLD WINTER SPORTS EXPO 2018 WORLD WINTER SPORTS EXPO 2018 Veletrh je spoluorganizován oficiální asociací BODA (Beijing Olympic City Development Association) a má podporu Mezinárodního olympijského výboru a federací 7 olympijských

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více

Ing. Věra Menšíková Veletrhy Brno, a.s. SALIMA, MBK, INTECO, VINEX

Ing. Věra Menšíková Veletrhy Brno, a.s. SALIMA, MBK, INTECO, VINEX Příprava veletrhu z pohledu organizátora Ing. Věra Menšíková Veletrhy Brno, a.s. ředitelka projektů SALIMA, MBK, INTECO, VINEX 3/2008 Základní postup při přípravě veletrhu 2 1. Plánování veletrhu - koncepce

Více

MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU

MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU MARKETING A MANAGEMENT CESTOVNÍHO RUCHU část 3 RNDr. Aleš Krejčí, CSc. 23134@mail.vsfs.cz 1. DESTINACE A JEJÍ TURISTICKÝ POTENCIÁL Turistická destinace je území, cíl cesty: město, region, stát, subkontinent.

Více

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s.

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Přehled činnosti za rok 2015 Rožnov pod Radhoštěm, 23. 2. 2016 Realizované projekty» Kroměříž žádanou destinací do 30. 6., objem 285 tis. Kč, spolufinancováno

Více

Country Report. Itálie

Country Report. Itálie Country Report Itálie Poslední aktualizace: 21. dubna 216 Základní charakteristiky trhu Vývoj příjezdů: V roce 215 celkem 371 686 příjezdů; mají dlouhodobě rostoucí tendenci. Průměrná doba pobytu: 3,7

Více

AKTIVITY V ROCE 2011. Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s r.o.

AKTIVITY V ROCE 2011. Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s r.o. AKTIVITY V ROCE 2011 ROZPOČET Celkem na rok 2011: 1.500.000,-Kč vč. DPH z rozpočtu města na podporu rozvoje cestovního ruchu GRANTY: celkem dotace: 140.000,- Kč, celkem vlastní podíl: 115.659,- Kč grant

Více

Liberalizace poštovního trhu a možnosti uplatnění absolventů ve společnosti Mediaservis

Liberalizace poštovního trhu a možnosti uplatnění absolventů ve společnosti Mediaservis Liberalizace poštovního trhu a možnosti uplatnění absolventů ve společnosti Mediaservis Opava, 20. června 2012 Poštovní systém MediaPost provozuje v České republice společnost Mediaservis s.r.o. 1 Proces

Více

Marketing ve službách

Marketing ve službách Marketing ve službách 1. ročník Učební obor: Kuchař - číšník Propagace = komunikace, jejímž cílem je získat zákazníka a udržet dlouhodobě jeho zájem a pozornost informuje o výrobku nebo službě vytváří

Více

Ad 1. dílčí téma: Pojetí destinace cestovního ruchu

Ad 1. dílčí téma: Pojetí destinace cestovního ruchu Cíl tématického celku: Objasnit problematiku specifických rysů managementu organizací cestovního ruchu na úrovni státní správy, regionů i v podnikatelském sektoru. Tento tématický celek je rozdělen do

Více

JEDNOTNÝ KOMUNIKAČNÍ STYL 2006

JEDNOTNÝ KOMUNIKAČNÍ STYL 2006 GRANTOVÉ SCHÉMA JEDNOTNÝ KOMUNIKAČNÍ STYL 2006 PŘÍLOHA C K POKYNŮM PRO ŽADATELE PRO 4. KOLO VÝZVY POČET STRAN PŘÍLOHY: 13 1 OBSAH 1. ÚVOD...4 2. ZÁKLADNÍ INFORMACE O GRANTOVÉM SCHÉMATU...4 2.1 Číslo grantového

Více

Krkonoše svazek měst a obcí

Krkonoše svazek měst a obcí 1 Marketingový plán cestovního ruchu regionu KRKONOŠE - 2017 Cílem celoroční prezentace je představení Krkonoš naplňující slogan KRKONOŠE JEDINEČNÉ NAVENEK, PŘÁTELSKÉ UVNITŘ. Priority Krkonoše svazek měst

Více

Mediálně komunikační vzdělávání

Mediálně komunikační vzdělávání Mediálně komunikační vzdělávání Základní osnova kurzu Mediálně komunikačního vzdělávání bude pokrývat zejména níže uvedená témata, způsoby vzdělávání a okruhy. Ze zpětné vazby účastníků manažerského a

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

Č E S K Á Z E M Ě D Ě L S K Á U N I V E R Z I T A V P R A Z E

Č E S K Á Z E M Ě D Ě L S K Á U N I V E R Z I T A V P R A Z E Č E S K Á Z E M Ě D Ě L S K Á U N I V E R Z I T A V P R A Z E PROVOZNĚ EKONOMICKÁ FAKULTA KATEDRA ŘÍZENÍ TEZE K DIPLOMOVÉ P R Á C I na téma Cestovní ruch a venkovská turistika ve vybraném regionu VEDOUCÍ

Více

CO JE NOVÉHO V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI

CO JE NOVÉHO V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI CO JE NOVÉHO V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI SETKÁNÍ INFORMAČNÍCH CENTER PARDUBICE 31. 10. 2018 ÚSEK CESTOVNÍHO RUCHU Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací, oddělení regionálního rozvoje Počet pracovníků:

Více

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz 1. CLOW, K.E., BAACK, D.: REKLAMA, PROPAGACE A MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE BRNO: COMPUTER

Více