Zápis ze zasedání KR ze dne Zasedání se konalo od v televizní místnosti koleje Jednota.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis ze zasedání KR ze dne 31. 5. 2010. Zasedání se konalo 31. 5. 2010 od 14.30 v televizní místnosti koleje Jednota."

Transkript

1 Zápis ze zasedání KR ze dne Zasedání se konalo od v televizní místnosti koleje Jednota. Zasedání řídila Lucie Králová, předsedkyně KR. Přítomní členové: Lucie Králová, Martin Šeremeta Přítomní hosté: Alena Mikušová (vedoucí 1.správy), Zdeňka Sixtová (vedoucí koleje), Martin Suchan (správce sítě), Jakub Velkoborský (předseda GPKR) Program: 1. Kuřárna a poţární hlásiče 2. Server 3. Mýdlo 4. Koule na dveře 5. Prádelna a posilovna po 22. hodině 6. Úklid a nádobí 7. Kufrárna 8. Různé 9. Vyjádření KR k opakované stíţnosti na D.Guttierez Vargas - neveřejné Jednání bylo zahájeno ve Zápis ze zasedání: ad 1. Kuřárna a poţární hlásiče a) Mikušová: Kuřárna v ţádném případě nebude, nedostali jsme na to peníze, požární hlásiče budou namontovány na zadní schodiště na přelomu června a července. Poţární hlásiče nebudou napojeny na vrátnici, je to pouze pro potřebu studentů, kdyţ někdo začne kouřit a hlásič se ozve, ať studenti vyběhnou a učiní pořádek. ad 2. Server a) Mikušová: Server byl dnes přivezen na kolej, pan Suchý, který ho kupoval, se spojí se správcem sítě a domluví se na dalším postupu a spuštění. ad 3. Mýdlo a) Mikušová: S mýdlem se zatím v žádném případě nepočítá, projednávali jsme to s panem ředitelem, mýdlo není na ţádných kolejích a není důvod k tomu, aby to bylo jinak. Zváţili jsme všechna pro a proti, vím, jak vypadají mýdelníky, které musí být ze zákona u menz, spousta mýdla je vytlačená na zemi. Neříkám a nezříkám se toho, ţe do budoucna o tom nebudeme jednat dál a nepřistoupíme k tomu, ale v současné době ne. Králová: Můţu se zeptat na body proti mýdlu? Mikušová: Lidé, kteří pouţívají mýdelníky ve společných prostorách, tlačí mýdlo na zem, do sklenic, odnášejí ho, setkáváme se s ulámanými mýdelníky, i kdyţ to nemusí být případ této koleje. Ţádná jiná kolej, mimo prostorů u menz, mýdelníky nemá a je spousta důleţitějších věcí k řešení. Ale můžeme tento bod otevřít znovu v září a uvidíme. Zatím mi to ani nic nenařizuje, ale ve chvíli, kdy bude mýdlo, budete chtít papírové ručníky atd.

2 Králová: Studenti navrhovali, ţe by si mýdlo i sami doplňovali, skládali se na něj, stačilo by jim umístění zásobníku. Mikušová: Tato informace ke mně nedošla, v případě, že studenti budou mýdlo sami kupovat a doplňovat, nemám s tím problém a mýdelníky zakoupím. Králová: Na jednom z minulých zasedání nám bylo řečeno, ţe není problém v ceně mýdla. Mikušová: Ano, problém je v nepořádku a v tom, co bude potom. Bude vytlačené mýdlo na zemi, umyvadle, uklízečka uklidí, pak někdo vytlačí mýdlo a bude opět problém, ţe uklízečka neuklízela. Museli bychom umístit upozornění na kluzkou podlahu atd. Můţeme tedy umístit zásobníky, ale obsah bude vás, studentů. Králová: V tomto případě tedy nebude problém s nepořádkem a kluzkou podlahou? Mikušová: Bude to problém vţdy, ale pak za mnou nechoďte, ţe student uklouzl na podlaze od mýdla. Bude to váš problém. Musíme zásobník umístit tak abychom těmto problémům předešli. Králová: Kdyţ se tedy vyřeší tyto problémy a finance problém nejsou, proč kolej nemůţe dodat i to samotné mýdlo? Mikušová: Není to v opatření, mýdlo nemusíme dávat, chtěla jsem vám teď jen lehce vyjít vstříc. Jsem schopná zabezpečit jednorázovou investici, jako je mýdelník, ne mýdlo, které je stálou investicí. To je moje rozhodnutí, můţete si na mě stěţovat. Ale myslím, ţe je to poloviční cesta k tomu, abychom se domluvili na nějakém kompromisu. Pokud to bude takto v zápisu, podepisuju se pod to a okamžitě v tu chvíli nechám namontovat mýdelníky. ad 4. Koule na dveře a) Mikušová: Konzultovala jsem to s panem ředitelem, protoţe je to větší zásah. Je spousta šikovných lidí, kteří si dveře otevřou jakoukoliv tvrdší kartou. Konzultovala jsem to s technickým odborníkem, coţ je pan ředitel. Studenti by si stejně ještě museli zamykat. A jak byste zabezpečili, kdyţ si někdo zabouchne, aby se dostal do pokoje? Vrátné nemohou běhat otevírat dveře. Jinak se tomu nebráním, ale potřebuji od vás dořešit tyto věci. Králová: Studenti si samozřejmě musí pokoje při odchodu zamykat, týká se to případů, kdy student odběhne pro vodu nebo na toaletu a v tomto případě je koule pro případné vniknutí někoho cizího do pokoje větší překáţkou neţ klika. Mikušová: To doopravdy je, můţeme se tedy domluvit na nějaké postupné výměně. A jak byste řešila případné zabouchnutí dveří? Králová: Asi podobně jako na jiných kolejích, které jsou daleko větší a asi nějaké řešení znají. Mikušová: Ale jak? Nemám na ţádné ze svých kolejí koule, tak se ptám vás. Velkoborský: Řeší se to tak, ţe na vrátnici mají sadu náhradních klíčů a oproti kolejence vám klíč půjčí. Mikušová: Dobře, musíme nechat udělat náhradní klíče, protoţe nemůţeme půjčovat generál. Takţe začneme to od září realizovat, teď na léto je to nesmysl. Velkoborský: Proč je to v létě nesmysl? Mikušová: Protoţe tady budeme mít spoustu hostů, 2. a 3. patro bude celé pronajaté a porušili bychom smlouvu a měli penále. Taky bude na začátku července probíhat inventura nábytku.

3 Králová: Nemohlo by se začít o prázdninách alespoň s prvním a čtvrtým patrem, kde bude letní ubytování? Mikušová: Teoreticky ano, záleţí, jak bude pan údrţbář vytíţen opravami na pokojích. Můžeme začít v červenci a srpnu (po inventuře) prvním a čtvrtým patrem. Od září do konce roku již budou koule na celé koleji. ad 5. Prádelna a posilovna po 22. hodině a) Králová: Doslechla jsem se a ověřovala i na vrátnici, ţe není moţno v noci vyuţívat posilovnu a prádelnu. Mikušová: Na základě toho, co jsem si před chvílí přečetla v sešitě ve vrátnici, jsou lidé, kteří perou i ve 24 hodin. Tento problém není u mě, naopak, u mě je prádelna nonstop a posilovna je ve vaší kompetenci. Sixtová: Provoz je omezen, prádelna je v provozu od 7 do 24 hodin. Mikušová: Nevím, kdo vydal takové nařízení, v mém opatření je, ţe prádelna můţe jet nonstop, zvlášť tady na Jednotě, kde nikoho neomezuje vzhledem ke svému umístění. Posilovna je v kompetenci kolejní rady. Paní vedoucí poučí všechny vrátné o provozu. Králová: Existuje něco jako provozní řád, kde by mohla být provozní doba uvedena? Mikušová: Je vyvěšený, doba není uvedena, protoţe není ţádné omezení. Velkoborský: Nemůţe se otevírací doba doplnit, aby studenti mohli ukázat vrátnému, ţe mohou prát nonstop? Mikušová: To není potřeba, vrátné budou paní Sixtovou do týdne poučeny a chci mít o tom předloţen zápis. Králová: Přesto zůstává otázka, jak zjistí studenti, ţe uţ mohou prát nonstop. Mikušová: Umístíme cedulku k pračkám. ad 6. Úklid a nádobí a) Mikušová: Byla jsem tady v průběhu měsíce asi čtyřikrát, úklid je naprosto v pořádku, nádobí není součástí úklidu, studenti jsou povinni si ho likvidovat sami. Králová: To samozřejmě víme, máme pouze dotaz, co s nádobím, které se tam hromadí a nikdo jej delší dobu neuklízí? Mikušová: Vyhodit. Králová: Na to samozřejmě nemáme právo. Mikušová: My taky ne, uklízečky taky ne. Je to bohuţel o slušnosti studenta. Můţete jako KR napsat, ţe kaţdý student si ručí za své nádobí, v případě, ţe nádobí nebude odklizeno, bude naházeno do společné krabice, např. ve dvoře. Vyřešila jsem to takto i na Arnoštovi, od té doby uţ se to nestalo. Můţete dát jako KR paní vedoucí přání, aby dala pokyn uklízečkám, aby dávaly nádobí do společné krabice umístěné v rohu a po nějaké době odnesly do dvora. Více si nemůţeme dovolit. Sixtová: Zařídím. b) Králová: Co se týká samotného úklidu, postřehla jsem, ţe v kuchyňce v 1.patře bývá pytel opět jen v jednom koši, druhý koš je obrácen dnem vzhůru, asi aby se nepouţíval. Jeden koš nestačí, takţe koš otáčíme a pouţíváme bez pytle. Mikušová: V tom případě paní vedoucí okamžitě kontaktuje úklidovou firmu a nebude se to opakovat. Koše jsou tu proto, aby se pouţívaly. Králová: Dále jsem dostala stíţnost na často zanesené odtoky sprch, stojí v nich voda a nebývají pravidelně uklizené, několik dní vidíte plastové kryty od

4 holících čepelek aj. Není to problém jen dámských sprch, ale i pánských a nejen v prvním patře. Sixtová: Tady je ale problém ten, ţe sprchy se uţívají nonstop, uklízečka sprchu uklidí a za hodinu vám tam můţe někdo něco zase nechat. Králová: Proti tomuto argumentu jsem nic nenamítala v době, kdy jsem chodila do školy a u samotného úklidu nebyla, ale nyní vstávám později a vím, ţe problém je jinde. Mikušová: Paní vedoucí to dá do pořádku. Šeremeta: Na třetím patře je spolupráce o něco lepší, akorát bych uklízečky poučil, protoţe se sprchy začínají v souvislosti se sluníčkem občas zelenat, zda by neměly vyměnit prostředky. Mikušová: Uklízečky mění prostředky po 3 měsících, upozorním pana majitele, aby teď pouţívali něco silnějšího. Šeremeta: Zároveň bych otevřel téma kliček na oknech v koupelnách, kde chybí. Sixtová: A kde chybí? Šeremeta: Určitě ve třetím patře. Mikušová: Kličky musí být všude. Zařídíme. Králová: Mohu se ještě zeptat, jaký je časový harmonogram úklidu? Asi před 3 týdny, kdy kolem sedmé hodiny ráno vstává nejvíce lidí, se ve sprchách v prvním patře uklízelo Savem a všichni studenti byli posíláni do druhého patra. Sixtová: Ale naše uklízečky Savo nepouţívají, pouţívají ho jen na podlahu ve třetím patře. Mikušová: To uţ se nebude opakovat. Králová: Koše v koupelně a na toaletách v prvním patře se nevynášejí každý den, ale pravidelně aţ kdyţ uţ jsou opravdu plné. Myslím, ţe je to nechutné a nepřípustné. Sixtová: Zrovna dnes ráno jsem to řešila. Uklízečky na to zapomněly. Králová: Ale to se nestalo jen dnes, je to pravidelná věc, která se uţ minimálně měsíc opakuje, a koše se vysypávají, aţ kdyţ jsou plné. Např. jednou týdně. Sixtová: Ano, řešila jsem to i ve čtvrtek, i tehdy na to zapomněly, řeším to pravidelně. Mikušová: Musí se to dát okamžitě do pořádku. ad 7. Kufrárna a) Králová: Mohla by být letos zprovozněna kufrárna opět v prostorách nad menzou? A kdy bychom ji mohli otevřít? Mikušová: Určitě můţete kufrárnu v těchto prostorách kdykoliv otevřít. Sixtová: Kufrárnu jsem jiţ nechala zamést, teď ji necháme celou i vytřít. Mikušová: Takţe od pátku 4.6. ji můžeme oficiálně spustit, harmonogram otevírání nechám zase na kolejní radě. Na vrátnici bude opět umístěn sešit. ad 8. Různé a) Tělocvična Mikušová: Tělocvična bude v provozu do do půlnoci. Od bude opět pouţívána na uloţení lampiček a dek. b) Společenská místnost Mikušová: Společenská místnost bude od pronajata hostelu a vrátí se vám nejpozději druhý týden v září.

5 c) Letní ubytování Králová: Jak to zatím vypadá s obsazením letních kapacit a můţeme zahájit rezervace na léto? Můţou nám studenti nahlásit např. do 20.6., na kterém pokoji by v létě chtěli být, případně s kým, abychom se vyhnuli loňským problémům a nepřidělili studentům pokoje, kde se někteří rozhodli zůstat aţ 30.6.? Aby byli studenti upozorněni, ţe pokud se z pokoje na prvním nebo čtvrtém patře nechtějí stěhovat a budou zde zůstávat, že musí toto kolejní radě i ubytovací kanceláři nahlásit nejpozději do Bližší informace můžeme uvést i na webových stránkách kolejní rady. Mikušová: Určitě, chápu, ţe by tento problém mohl nastat, můţete tedy rezervace a umístění jednotlivých studentů takto korigovat, i datum se mi celkem líbí, takţe určitě s tím nemám problém. Domluvte se na tomto i s ubytovací kanceláří. d) Suchan: V některých patrech chybí nouzová světla. Mikušová: Myslím, ţe jsou na kaţdém patře, je potřeba to prošetřit. Paní vedoucí to prověří a dá mi to na vědomí. ad 9. Neveřejný bod D. Guttierez Vargas Kolejní rada byla poţádána o vyjádření k opakovaným stíţnostem a přijala usnesení: KR doporučuje vypovězení smlouvy za hrubé porušování dobrých mravů i přes předchozí výstrahy. Hlasování: Zapsala: Lucie Králová

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010

Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010 Zápis z 2. zasedání zastupitelstva obce Dolní Tošanovice konaného dne 20. 12. 2010 * * * Přítomni členové ZO: Mgr. Honzáková (později), P. Blabla, A. Škuta, V. Pohludka, X. Starobová, Mgr. E. Bartečková,

Více

Květen 2011, číslo 9 Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 www.zsplovarna.ji.cz

Květen 2011, číslo 9 Základní škola Jihlava, Nad Plovárnou 5 www.zsplovarna.ji.cz Úvod Dobrý den, váţení čtenáři, je tady konec dalšího měsíce a s ním i předposlední číslo našeho školního časopisu Plováček. Doufám, ţe se těšíte na příští měsíc. Já děsně. A víte proč?? Pokud nevíte,

Více

Z Á P I S Z 26. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 6 KONANÉHO DNE 11. DUBNA 2014 OD 10.00 HODIN

Z Á P I S Z 26. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 6 KONANÉHO DNE 11. DUBNA 2014 OD 10.00 HODIN Z Á P I S Z 26. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 6 KONANÉHO DNE 11. DUBNA 2014 OD 10.00 HODIN V JEDNACÍM SÁLE ZMČ NA ÚŘADU MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 6 PRAHA 6, ČS. ARMÁDY 23 Starostka MČ paní Marie

Více

Kolejní rada Univerzity Palackého v Olomouci

Kolejní rada Univerzity Palackého v Olomouci Kolejní rada Univerzity Palackého v Olomouci kolejniradaup@centrum.cz Zápis z jednání Datum konání: 23. 05. 2014; 11:00 Přítomni: KR: Vojtěch Sukač, Jozef Vašš, Prokop Dýmal, Michal Kerestúri, JUDr. Mgr.

Více

Zápis ze Shromáždění. konaného dne 05. 05. 2011. vlastníků domu č. p. 472 v Milovicích IČ 26428750. Přítomni: dle prezenční listiny

Zápis ze Shromáždění. konaného dne 05. 05. 2011. vlastníků domu č. p. 472 v Milovicích IČ 26428750. Přítomni: dle prezenční listiny Přítomni: dle prezenční listiny 1. Prezence vlastníků a zahájení Shromáždění vlastníků Po ukončení prezence vlastníků a spočítání hlasů přítomných vlastníků, zahájil ve 20:00 hodin předseda Výboru pan

Více

Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá. Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců

Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá. Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců Dotazníkové šetření spokojenosti se sociální pobytovou službou Domova důchodců Horní Planá Vyhodnocení Dotazníků pro obyvatele Domova důchodců Horní Planá Vyplněných dotazníků bylo navráceno celkem 56,

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň PROSINEC 2010

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň PROSINEC 2010 pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň Drazí přátelé, f a r n í l i s t PROSINEC 2010 Přijď, Pane Jeţíši, ty, kterého národy očekávají, a potěš

Více

Zápis ze zasedání Kolejní rady Hvězda ze dne 10. 12. 2015

Zápis ze zasedání Kolejní rady Hvězda ze dne 10. 12. 2015 Zápis ze zasedání Kolejní rady Hvězda ze dne 10. 12. 2015 Přítomní členové KR: David Frič (předseda), Karel Světnička (místopředseda), Karolína Janků, Lukáš Blažej Omluvení členové KR: Štefan Tóth Hosté:

Více

Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblastech EV a čtenářství

Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblastech EV a čtenářství Rostliny stavba těla Příprava na vyučování oboru Člověk a jeho svět s cíli v oblastech EV a čtenářství Název učební jednotky (téma) Rostliny stavba těla Stručná anotace učební jednotky Ţáci se seznamují

Více

Řád německé maturitní zkoušky konané v zahraničí

Řád německé maturitní zkoušky konané v zahraničí Řád německé maturitní zkoušky konané v zahraničí Usnesení Konference ministrů školství z 27.1.1995 ve znění z 24. 3.2004 O B S A H I. Obecná ustanovení 1 Druh zkoušky, konání zkoušky 2 Doba a členění zkoušky

Více

Zpráva o šetření. A. Obsah podnětu

Zpráva o šetření. A. Obsah podnětu V Brně dne 9. listopadu 2007 Sp. zn.: 4111/2007/VOP/MBČ Zpráva o šetření postupu ÚMČ Brno-Žabovřesky a Magistrátu města Brna v řízení o poskytnutí ochrany proti zásahu do pokojného stavu ( 5 občanského

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ PERLIČKA

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ PERLIČKA VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY ZŠ PERLIČKA ČÍSLO JEDNACÍ: 038 /2015 PLATNOST: 1.9.2015 ZPRACOVALY: Mgr. Martina Schejbalová, MUDr. Darina Gurutidu OBSAH: 1. JAKÁ MÁM PRÁVA JAKO ŽÁK NAVŠTĚVUJÍCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINU

Více

Zápis. ze 4. jednání komise rozvoje města a ŽP konaného dne 23.06. 2011 ve Žďáře n. S.

Zápis. ze 4. jednání komise rozvoje města a ŽP konaného dne 23.06. 2011 ve Žďáře n. S. Zápis ze 4. jednání komise rozvoje města a ŽP konaného dne 23.06. 2011 ve Žďáře n. S. Garant komise: Bc. Bárta, 2. místostarosta města Žďáru n. S. Předseda komise: Ing. Sláma Omluveni: Mgr. Šikula, Mgr.

Více

Zápis č. 15/8. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Malšovice (dále jen ZO Malšovice ) konaného dne 11. 11. 2015 v kulturním domě v Malšovicích

Zápis č. 15/8. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Malšovice (dále jen ZO Malšovice ) konaného dne 11. 11. 2015 v kulturním domě v Malšovicích Zápis č. 15/8 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Malšovice (dále jen ZO Malšovice ) konaného dne 11. 11. 2015 v kulturním domě v Malšovicích Přítomni: T. Vejnar, J. Krpálek, R. Urban, Bc. Jiří Šír,

Více

Listy a lístky ze Šafránu

Listy a lístky ze Šafránu Listy a lístky ze Šafránu Podzim 2011 Milí přátelé a příznivci ŠAFRÁNU, drţíte v rukou druhé, podzimní, vydání časopisu Listy a lístky ze Šafránu. Přinášíme vám i vašim dětem novinky o činnosti naší organizace,

Více

Zápis ze 192. zasedání Akademického senátu Slezské univerzity konaného dne 20. 4. 2010 v Opavě

Zápis ze 192. zasedání Akademického senátu Slezské univerzity konaného dne 20. 4. 2010 v Opavě Zápis ze 192. zasedání Akademického senátu Slezské univerzity konaného dne 20. 4. 2010 v Opavě Přítomni: Omluveni: Vaněk, Kolibová, Mrověcová, Siostrzonek, Římovská, Botlík, Harasimová, Brázdil, Janiš,

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

Sebury F007-EM. Manuál. otisk prstu + čtečka karet. samostatný provoz / Wiegand 26

Sebury F007-EM. Manuál. otisk prstu + čtečka karet. samostatný provoz / Wiegand 26 Sebury F007-EM Manuál otisk prstu + čtečka karet samostatný provoz / Wiegand 26 VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 568 841 440 technická linka 777 55 77 02 (pracovní doba 7:30

Více

Zápis č. 14/2013. paní Monika Plháková, paní Kateřina Chwistková, pan Josef Kubičík, paní Alena Kurincová, pan RNDr.

Zápis č. 14/2013. paní Monika Plháková, paní Kateřina Chwistková, pan Josef Kubičík, paní Alena Kurincová, pan RNDr. Zápis č. 14/2013 Ze zasedání bytové komise, která se konala dne 17.října 2013 v zasedací místnosti Městského úřadu Tovární 1287 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Sociální oddělení. AMICA CENTRUM s.r.o. Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče

Sociální oddělení. AMICA CENTRUM s.r.o. Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Sociální oddělení Informace pro klienty a zájemce o sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové péče Sociální oddělení Sociální služby poskytované ve zdravotnických zařízeních lůžkové

Více

Asociace tradiční lukostřelby ČR Lukostřelec.cz, o.s. pořádá 6. ročník turnaje v tradiční lukostřelbě ZELŇAČKA 2011

Asociace tradiční lukostřelby ČR Lukostřelec.cz, o.s. pořádá 6. ročník turnaje v tradiční lukostřelbě ZELŇAČKA 2011 Asociace tradiční lukostřelby ČR Lukostřelec.cz, o.s. pořádá 6. ročník turnaje v tradiční lukostřelbě ZELŇAČKA 2011 Místo: obec Radíkov u Českého Rudolce, okres Jindřichův Hradec. Na horním konci obce

Více

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče r. 2015 - Zdravotnický personál dělá vše pro to, aby pacient opět dostal chuť do života podle stávajících možností. - Dodržování doby návštěv. Ve 14 hod.

Více

PŘEHLED HOSPODAŘENÍ FARNOSTI A BOHOSLUŽEBNÝCH AKTIVIT V ROCE 2010 - PUSTKOVEC

PŘEHLED HOSPODAŘENÍ FARNOSTI A BOHOSLUŽEBNÝCH AKTIVIT V ROCE 2010 - PUSTKOVEC 1/2011 Příjemné čtení (a počítání). Úvodem Na přání Vás farníků bude první číslo Benjamína vycházet hned na začátku nového roku a přinese vyhodnocení hospodaření farnosti za uplynulý rok. Tak je tomu i

Více

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE

PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE PROVOZNÍ ŘÁD DĚTSKÉHO LESNÍHO KLUBU NA TROJANOVSKÉ PASECE PROVOZOVATEL: SPOLEK NA TROJANOVSKÉ PASECE TROJANOVICE 342E,744 01 TROJANOVICE, IČO: 01280406 KONTAKT: www.klubnapasece.cz e-mail: info@klubnapasece.cz

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

Výhody: menší nemocnice i fakulta, historické památky, zajímavé okolí, levnější ubytování i ceny v obchodech

Výhody: menší nemocnice i fakulta, historické památky, zajímavé okolí, levnější ubytování i ceny v obchodech Praktické informace ke stáži Erasmus v Nîmes (Montpellier) Studentka 5. ročníku Ivana Lukášová sepsala na základě svých zkušeností ze stáže ve francouzském Nîmes kromě reportáže i přehled praktických informací

Více

Úvodem byl předložen program jednání, byl doplněn o bod 8f a 8g. Program byl schválen tichým souhlasem.

Úvodem byl předložen program jednání, byl doplněn o bod 8f a 8g. Program byl schválen tichým souhlasem. Zápis z jednání Akademického senátu TUL ze dne 9.12.2008 Přítomni: Z. Plíva, L. Křiklavová, O. Michálek, M. Svoboda, J. Švejnar, M. Kolnerová, L. Moc, B. Musilová, R. Štorová, O. Malíková, M. Skála, Z.

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

ZÁPIS Z 12. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BRAŠKOV, konaného dne 24. června 2013 od 17,00 hodin v zasedací síni OÚ Braškov

ZÁPIS Z 12. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BRAŠKOV, konaného dne 24. června 2013 od 17,00 hodin v zasedací síni OÚ Braškov ZÁPIS Z 12. VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BRAŠKOV, konaného dne 24. června 2013 od 17,00 hodin v zasedací síni OÚ Braškov Program: 1. Zahájení 2. Kontrola plnění usnesení 11. zasedání zastupitelstva

Více

Závěrečná zpráva pracovní stáž v Berlíně 2013

Závěrečná zpráva pracovní stáž v Berlíně 2013 Závěrečná zpráva pracovní stáž v Berlíně 2013 Konkurz Před pracovní stáží bylo nutné absolvovat výběrové řízení a vyplnit potřebné dokumenty. Nejdříve bylo potřeba vyplnit Europass a napsat motivační dopis

Více

Adaptabilní termostat

Adaptabilní termostat TC Adaptabilní termostat Provozní a uživatelská příručka termostatu CZECH 1. Technické údaje... 5 2. Popis... 6 3. Montáţ a instalace... 7 4. Provoz... 9 4.1 Úvod... 9 4.2 Volitelné funkce... 15 4.2.1

Více

moderní interiéry pro každého

moderní interiéry pro každého moderní interiéry pro každého ALNUS - návrhy a realizace kompletních interiérů Firma Alnus vznikla v roce 1993. Zabývá se zakázkovou výrobou kuchyní a bytových moderních interiérů na míru. Díky nejmodernějším

Více

Pravidla pobytu. Tato pravidla platí pro všechny hosty penzionu Kilián

Pravidla pobytu. Tato pravidla platí pro všechny hosty penzionu Kilián 1 Pravidla pobytu Tato pravidla platí pro všechny hosty penzionu Kilián Ve všech prostorách penzionu Kilián je zakázáno kouřit! A. Rezervace : 1. Závazná rezervace se provádí výlučně elektronickou poštou,

Více

Hlasování o usnesení, a to schválení navrženého programu: PRO: 5 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0

Hlasování o usnesení, a to schválení navrženého programu: PRO: 5 PROTI: 0 ZDRŽEL SE: 0 Program: ZÁPIS mimořádného jednání zastupitelstva obce Rudoltice dne 11. 2. 2009 Nezveřejněné části tohoto zápisu (iniciály, popř. XXX) jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení zápisu na obecním

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat příběh, který určitě není ojedinělý, ale na české poměry

Více

Já se taky zpovídám!

Já se taky zpovídám! tonino Lasconi Já se taky zpovídám! Příprava na slavnost svátosti smíření Takže Odkud mám začít? Ilustrace GiUSY capizzi kluci a holky to je kniha pro vás! kniha Já se taky zpovídám! je tady pro vás, kdo

Více

Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení Evropského polytechnického institutu, s.r.o., Kunovice

Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení Evropského polytechnického institutu, s.r.o., Kunovice Závěrečná zpráva Akreditační komise o hodnocení Evropského polytechnického institutu, s.r.o., Kunovice červen 2012 Úvod Akreditační komise (dále jen AK) rozhodla na svém zasedání č. 3/2010 ve dnech 21.

Více

Prosinec 2009. Vydává Obecní úřad v Javorníku

Prosinec 2009. Vydává Obecní úřad v Javorníku Prosinec 2009 Vydává Obecní úřad v Javorníku z 13.6.1991.Zodp. redaktor Mgr. Zdeněk Bouška. Číslo vydání 5/2009. Cena 24 Kč na rok. Z jednání Zastupitelstva obce Javorník Zasedání dne 14.12.2009 1. Plnění

Více

proměna Opravdu důkladná Na malém bytě 2+1 se všemi

proměna Opravdu důkladná Na malém bytě 2+1 se všemi Opravdu důkladná proměna Na malém bytě 2+1 se všemi stěnami z betonu původní majitelé za léta užívání nezměnili vůbec nic, a tak ještě před nastěhováním proběhly první, spíš estetické úpravy. Čistily a

Více

Jak bydlí Ája Agnerová ve starším panelovém domě

Jak bydlí Ája Agnerová ve starším panelovém domě Jak bydlí Ája Agnerová ve starším panelovém domě Páteční čtenáři a diváci internetového Streamu, a dnes už i naši čtenáři, znají hravou tvorbu a nápady Áji Agnerové. Většinu dílů natáčíme tady u nás doma,

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDIJNÍ POBYT VE VÍDNI 1.9.2010-31.1.2011

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDIJNÍ POBYT VE VÍDNI 1.9.2010-31.1.2011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDIJNÍ POBYT VE VÍDNI 1.9.2010-31.1.2011 PŘED ODJEZDEM: Podmínkou pro přijetí na studijní pobyt bylo úspěšné absolvování konkurzu. Pro zařazení mezi uchazeče je nutné vypracovat motivační

Více

v02.00 Zatmění Slunce Jiří Šála AK Kladno 2009

v02.00 Zatmění Slunce Jiří Šála AK Kladno 2009 v02.00 Zatmění Slunce Jiří Šála AK Kladno 2009 Trocha historie Nejstarší záznamy o pozorování tohoto jevu pochází z čínských kronik 22.10. 2137 př.n.l. Analogické odkazy lze najít ve starověké Mezopotámii

Více

JAK PRODAT NEMOVITOST BEZ REALITKY

JAK PRODAT NEMOVITOST BEZ REALITKY JAK PRODAT NEMOVITOST BEZ REALITKY Monika Maděrová Realitní makléřka PROČ VZNIKL TENTO E- BOOK Dobrý den, mé jméno je Monika Maděrová a pracuji jako realitní makléřka ve společnosti RE/MAX 4 you v Žatci.

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Místo konání: Přítomni: Hosté: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 20:20. Program:

Místo konání: Přítomni: Hosté: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 20:20. Program: Zápis z 12. zasedání Zastupitelstva města Veltrusy dne 14. 10. 2015 od 18.00 hod. Místo konání: Přítomni: Hosté: Ověřovatelé: Doba trvání: 18:00 20:20 Program: Hasičský dům Veltrusy Ing. Marta Baránková,

Více

DODÁVKA SUŠENÉHO ODSTŘEDĚNÉHO MLÉKA VE PROSPĚCH NEJCHUDŠÍCH OSOB V ROCE 2010

DODÁVKA SUŠENÉHO ODSTŘEDĚNÉHO MLÉKA VE PROSPĚCH NEJCHUDŠÍCH OSOB V ROCE 2010 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO VYPRACOVÁNÍ NABÍDKY ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU 1) Zakázka malého rozsahu s názvem : DODÁVKA SUŠENÉHO ODSTŘEDĚNÉHO MLÉKA VE PROSPĚCH NEJCHUDŠÍCH OSOB V ROCE 2010 2) Identifikační

Více

ZÁPIS ZE 7. MIMOŘÁDNÉ SCHŮZE RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉ DNE 23. 9. 2014 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Č. 210

ZÁPIS ZE 7. MIMOŘÁDNÉ SCHŮZE RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉ DNE 23. 9. 2014 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Č. 210 ZÁPIS ZE 7. MIMOŘÁDNÉ SCHŮZE RADY MĚSTA LIBEREC, KONANÉ DNE 23. 9. 2014 V ZASEDACÍ MÍSTNOSTI Č. 210 Ověřovatelé: Mgr. Jiří Šolc Ing. Jiří Rutkovský K bodu č. 1 Zahájení Paní primátorka zahájila 7. mimořádnou

Více

Parametry a priority přestavby železniční sítě ČR

Parametry a priority přestavby železniční sítě ČR Parametry a priority přestavby železniční sítě ČR Ing. Jiří Kalčík, projektant dopravních staveb Současný stav ţelezniční sítě České republiky vznikl historickým vývojem, který je od svých počátků konzistentní.

Více

Pondělí 6:30-14:30 Úterý 6:30-14:30 Středa 6:30-14:30 15:00 18:00 Čtvrtek 9:00 17:00 17:00 20:00 Pátek 6:30 14:30

Pondělí 6:30-14:30 Úterý 6:30-14:30 Středa 6:30-14:30 15:00 18:00 Čtvrtek 9:00 17:00 17:00 20:00 Pátek 6:30 14:30 Vážení občané Připravili jsme pro Vás, 1 nové vydaní zpravodaje Dušnické novinky DUSNO. Zde Vás budeme informovat o dění na Obecním úřadě a v obci Dušníky. Rádi také uvítáme Vaše náměty, které byste chtěli

Více

Z Á P I S č. 3/2015. ze zasedání obecního zastupitelstva konaného dne 29.4.2015 v Orli, od 19.00 hod.

Z Á P I S č. 3/2015. ze zasedání obecního zastupitelstva konaného dne 29.4.2015 v Orli, od 19.00 hod. Z Á P I S č. 3/2015 ze zasedání obecního zastupitelstva konaného dne 29.4.2015 v Orli, od 19.00 hod. Přítomni: p. Havránek, Janoušková, Flídr, Žáčková, Jeníček, Brabec, Horník, Příhoda, Javůrková, Novák

Více

Zápis ze zasedání Kolejní rady Hvězda ze dne 19. 11. 2015

Zápis ze zasedání Kolejní rady Hvězda ze dne 19. 11. 2015 Zápis ze zasedání Kolejní rady Hvězda ze dne 19. 11. 2015 Přítomní členové KR: David Frič (předseda), Karel Světnička (místopředseda), Štefan Tóth, Lukáš Blažej Omluvení členové KR: Karolína Janků Hosté:

Více

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 3.10.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 3.10.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy konaného dne 3.10.2011 od 19.00 hodin v obřadní síni Obecního úřadu Vnorovy Dne 3.10.2011 se konalo 5. zasedání Zastupitelstva obce Vnorovy. Přítomno bylo

Více

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza

MŮJ STRACH. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza MŮJ STRACH Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje.

Můj strach. Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. Můj strach Nejstrašnější bída je samota a pocit, že mě nikdo nepotřebuje. - Matka Tereza Byla jsem hrozně vyděšená, hlavně z toho, že lidé, které jsem zázrakem potkala, mě jednoduše opustí. Proč by někdo

Více

Zápis z 16. zasedání Zastupitelstva obce Bedřichov konaného dne 18.2.2016 od 18:00 hodin v budově obecního úřadu

Zápis z 16. zasedání Zastupitelstva obce Bedřichov konaného dne 18.2.2016 od 18:00 hodin v budově obecního úřadu Zápis z 16. zasedání Zastupitelstva obce Bedřichov konaného dne 18.2.2016 od 18:00 hodin v budově obecního úřadu Přítomni: Omluveni: Vladimír Černý, Petr Holub, Martin Koucký, Ing. Milan Kuchař Michal

Více

Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým

Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým Pro měsíc října jsem vybrala velmi elegantní, na pohled jednoduchý svetřík z dílny finské autorky. Velký s malým nakopírovala sem, tak se můţete inspirovat: Vzhledem k tomu, ţe se jedná o placený popis,

Více

Zpráva o šetření. postupu České obchodní inspekce při poskytování informací o své činnosti a při zveřejňování výsledků kontrol. A.

Zpráva o šetření. postupu České obchodní inspekce při poskytování informací o své činnosti a při zveřejňování výsledků kontrol. A. V Brně dne 4.9.2008 Sp. zn.: 3186/2008/VOP/DS Zpráva o šetření postupu České obchodní inspekce při poskytování informací o své činnosti a při zveřejňování výsledků kontrol A. Důvody šetření Z tiskového

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

Časopis MŠ. Říjen 2015

Časopis MŠ. Říjen 2015 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Říjen 2015 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

PODMÍNKY DEBETNÍCH VIRTUÁLNÍCH KARET

PODMÍNKY DEBETNÍCH VIRTUÁLNÍCH KARET PODMÍNKY DEBETNÍCH VIRTUÁLNÍCH KARET Tyto Podmínky virtuálních karet obsahují bliţší úpravu práv a povinností vyplývajících z uzavřené smlouvy, na základě které je vydána debetní virtuální platební karta

Více

SENIOR COHOUSING - DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ.

SENIOR COHOUSING - DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ. SENIOR COHOUSING - DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ. Vzhledem k tématu senior cohousingu, které výrazně zabíhá do ostatních vědních oborů, je v empirické části práce použita metoda sociologického výzkumu, a to dotazníkové

Více

MELOUNOVÝ FESTIVAL Praha 31. července -1.srpna 2009 Praha - Metropole Zličín

MELOUNOVÝ FESTIVAL Praha 31. července -1.srpna 2009 Praha - Metropole Zličín MELOUNOVÝ FESTIVAL Praha 31. července -1.srpna 2009 Praha - Metropole Zličín kategorie způsob vyřezávání * soutěţ ve vyřezávání vodních a cukrových melounů na místě v limitu - (31.7-2.8.) A MISTROVSTVÍ

Více

Příloha č. 1 PRÁVA UŽIVATELŮ SLUŽEB DÍLEN TVOŘIVOSTI

Příloha č. 1 PRÁVA UŽIVATELŮ SLUŽEB DÍLEN TVOŘIVOSTI Seznam příloh Příloha č. 1 Práva uživatelů služeb Dílen tvořivosti Příloha č. 2 Pravidla pro uživatele služeb Dílen tvořivosti Příloha č. 3 Metodika stížností Příloha č. 4 Postup při porušování pravidel

Více

Příprava na vyučování Hudební výchovy a Českého jazyka a literatury s cíli v oblasti VDO. Den s domácími mazlíčky 3 hodné štěně

Příprava na vyučování Hudební výchovy a Českého jazyka a literatury s cíli v oblasti VDO. Den s domácími mazlíčky 3 hodné štěně Příprava na vyučování Hudební výchovy a Českého jazyka a literatury s cíli v oblasti VDO Název učební jednotky (téma) Den s domácími mazlíčky 3 hodné štěně Stručná anotace učební jednotky V této lekci

Více

Ř Á D. Janáčkova akademie múzických umění v Brně Informační, výukové a ubytovací centrum ASTORKA Novobranská 691/3, 602 00 Brno

Ř Á D. Janáčkova akademie múzických umění v Brně Informační, výukové a ubytovací centrum ASTORKA Novobranská 691/3, 602 00 Brno K O L E J N Í Ř Á D Janáčkova akademie múzických umění v Brně Informační, výukové a ubytovací centrum ASTORKA Novobranská 691/3, 602 00 Brno OBSAH Článek I. Základní ustanovení...3 Článek II. Řízení ubytování

Více

Z Á P I S. z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015

Z Á P I S. z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015 Z Á P I S z 5/2015 mimořádného zasedání Zastupitelstva obce Lukov, konaného dne 24. června 2015 Řídil: Místo: Zahájení: Přestávka: Ukončení: Přítomni: Omluven: Jiří Jangot, starosta zasedací místnost OÚ

Více

Z á p i s z jednání Pracovního týmu RHSD pro vnitřní trh dne 26. srpna 2014 od 10.00 hodin,

Z á p i s z jednání Pracovního týmu RHSD pro vnitřní trh dne 26. srpna 2014 od 10.00 hodin, Přítomni: viz. prezenční listina Z á p i s z jednání Pracovního týmu RHSD pro vnitřní trh dne 26. srpna 2014 od 10.00 hodin, 1. Regulace v obchodě: Zákon o významné tržní síle Zákon o potravinách Zákon

Více

Návrh usnesení č.1/25112010 Zastupitelstvo obce Sendraţice souhlasí s uvedeným programem. Výsledek hlasování : Pro: 7 Proti: O Zdrželo se:o

Návrh usnesení č.1/25112010 Zastupitelstvo obce Sendraţice souhlasí s uvedeným programem. Výsledek hlasování : Pro: 7 Proti: O Zdrželo se:o Zápis z jednání zastupitelstva obce Sendraţice konaného dne 25.11.2010 na obecním úřadě. Začátek jednání v 19 hodin. Přítomno: ZO - V.Horák, M.Holeček, V.Modrý, F.Matěna, ing.hrubý, Z.Dusová, Z.Pejcha

Více

PŘÍLOHA č. 6b) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvu č. 1.4)

PŘÍLOHA č. 6b) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvu č. 1.4) PŘÍLOHA č. 6b) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI (pro Výzvu č. 1.4) SEZNAM ZMĚN Strana č. Změny v textu oproti verzi 1.2 2 Upřesnění názvu přílohy. Příloha č. 6b)

Více

Vanový zvedák. Návod k použití a technická příručka. Obsah. Důležité bezpečnostní pokyny... 2. Upevnění přístroje ve zdi... 7. Použití...

Vanový zvedák. Návod k použití a technická příručka. Obsah. Důležité bezpečnostní pokyny... 2. Upevnění přístroje ve zdi... 7. Použití... Návod k použití a technická příručka Vanový zvedák Důležité bezpečnostní pokyny... 2 Výrobek... 3 Baterie a nabíječka... 3 Ukazatel teploty a teploměr... 4 Dálkové ovládání... 4 Obsah Použití... 4 Světelný

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154. Zápis. ze schůze představenstva SBD Pelhřimov, konané dne 28.5.2015

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154. Zápis. ze schůze představenstva SBD Pelhřimov, konané dne 28.5.2015 Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154 Zápis ze schůze představenstva SBD Pelhřimov, konané dne 28.5.2015 v zasedací místnosti SBD Pelhřimov od 14:00 hodin Přítomni: Ing. Jiří Matiášek, Ing. Michal

Více

UBYTOVACÍ ŘÁD PENZIONU KOMTESA

UBYTOVACÍ ŘÁD PENZIONU KOMTESA (dále také jen penzion nebo ubytovatel ) UBYTOVACÍ ŘÁD PENZIONU KOMTESA provozovaného: Ing. Mira Anna Barsa IČO: 62290819 DIČ: CZ 6153281398 se sídlem / místem podnikání Velká Hradební 763/39 1. Podmínky

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2007

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2007 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2007 S E N I O R Otrokovice příspěvková organizace Sídlo organizace : Otrokovice, Školní 1299 IČO : 62180444 Zřizovatel : Zpracovala : Město Otrokovice Ing. Ivana Vardanová,

Více

Veřejný ochránce práv JUDr. Pavel Varvařovský V Brně dne 17. srpna 2011 Sp. zn.: 2273/2011/VOP/PP

Veřejný ochránce práv JUDr. Pavel Varvařovský V Brně dne 17. srpna 2011 Sp. zn.: 2273/2011/VOP/PP I. Požadavek, aby žadatelé o dlouhodobý a trvalý pobyt podávali žádosti výlučně cestou Visapointu, nemá oporu v zákoně. Ustanovení 170 odst. 2 zákona o pobytu cizinců se vztahuje pouze na žádosti o dlouhodobá

Více

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová,

Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Ilustrovala: Michelová Kristýna 5.A Redakce: ZŠ U Nemocnice 8.A členové: Long Nguyen, Jakub Jánský, Zdeněk Bárta, Tomáš Vršek Nikola Neumannová, Hanka Šinkorová co už to umí, mohou sami do časopisu přispívat.

Více

Hra na schovku" Naháči a naháčci

Hra na schovku Naháči a naháčci Viděli jste někdy svoje rodiče jen tak"? Stydíte se před svými dětmi nebo se před nimi vystavujete nazí? Myslíte si, že může pohled na nahého rodiče dítěti ublížit? Nahota je především o tom, jaký máme

Více

PORADENSKÁ ŠKOLA W. GLASSERA: REALITY THERAPY

PORADENSKÁ ŠKOLA W. GLASSERA: REALITY THERAPY PORADENSKÁ ŠKOLA W. GLASSERA: REALITY THERAPY PRO PORADENSKOU PRAXI NENÍ NIC PRAKTIČTĚJŠÍHO NEŢ DOBRÁ TEORIE Proto odborná výuka poradců má obsahovat především teoretické principy, na jejichţ základě lze

Více

Důležité kontakty. Eliška Rolfová (koordinátorka pro vyjíždějící studenty, koordinátorka programu Buddy na FHS)

Důležité kontakty. Eliška Rolfová (koordinátorka pro vyjíždějící studenty, koordinátorka programu Buddy na FHS) IC CUNI Buddy Programme Coordinator: Simona Zemanová zahraniční oddělení FHS UK: Důležité kontakty buddy@ic-cuni.cz zahranicni@fhs.cuni.cz Lenka Lukešová (koordinátorka pro přijíždějící studenty, koordinátorka

Více

Dotazník byl rozdán v počtu 48 kusů, vyhodnocení bylo sestaveno z 32 vrácených dotazníků. Dotazník bylo možné vyplnit od 14.4.2010 do 31.5.

Dotazník byl rozdán v počtu 48 kusů, vyhodnocení bylo sestaveno z 32 vrácených dotazníků. Dotazník bylo možné vyplnit od 14.4.2010 do 31.5. Vyhodnocení Dotazník byl rozdán v počtu 48 kusů, vyhodnocení bylo sestaveno z 32 vrácených dotazníků. Dotazník bylo možné vyplnit od 4.4.2 do 3..2 ) Jste spokojen(a) s prací výboru samosprávy (předseda,

Více

Uživatelský manuál. pro program DPH_ZMENA. Servisní program pro uživatele systému Shop2000 Pro přechod na novou daňovou soustavu

Uživatelský manuál. pro program DPH_ZMENA. Servisní program pro uživatele systému Shop2000 Pro přechod na novou daňovou soustavu Uživatelský manuál pro program DPH_ZMENA Servisní program pro uživatele systému Shop2000 Pro přechod na novou daňovou soustavu UNICODE SYSTEMS s.r.o. Prosinec 2012 verze dokumentu: Manual DPH 2012 Verze

Více

Z á p i s ze 4. zasedání zastupitelstva obce Lodín dne 11. února 2015 od 17,30 hodin

Z á p i s ze 4. zasedání zastupitelstva obce Lodín dne 11. února 2015 od 17,30 hodin Z á p i s ze 4. zasedání zastupitelstva obce Lodín dne 11. února 2015 od 17,30 hodin Zasedání byli přítomni členové zastupitelstva obce viz prezenční listina. Jednání přítomna účetní OÚ Lodín p. Dana Fučíková.

Více

Zápis z 8. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov. Zasedací místnost Úřadu městyse Sepekov 18. srpna 2015 od 18 hod 18.03 hod.

Zápis z 8. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov. Zasedací místnost Úřadu městyse Sepekov 18. srpna 2015 od 18 hod 18.03 hod. Zápis z 8. zasedání Zastupitelstva Městyse Sepekov Místo konání: Datum konání: Čas zahájení jednání: Přítomno: 11 členů při zahájení 12 členů od 18.09 h Omluveni: Ověřovatelé zápisu: Zapisovatel: Zasedací

Více

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 4. 12. 2014 od 18:00 hodin. Omluveni:

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 4. 12. 2014 od 18:00 hodin. Omluveni: Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 4. 12. 2014 od 18:00 hodin. Přítomni: Vendula Musilová René Neufuss Iveta Nyčová Jana Rajmová Bob Šviha Lubomír Tichý Bohumil Zach Omluveni:

Více

1. Úvod do vědomého snění

1. Úvod do vědomého snění 1. Úvod do vědomého snění V této kapitole se dočtete: - Co jsou vědomé sny a jaké to je, mít vědomý sen - Jak vám může snová nápověda pomoci rozpoznat, že sníte - Jak je možné, že máte nad sny větší kontrolu,

Více

Pátek. Výbušná po tátovi. Jenovéfa Boková. 6. 9. 2013 / č. 36/ samostatně neprodejné

Pátek. Výbušná po tátovi. Jenovéfa Boková. 6. 9. 2013 / č. 36/ samostatně neprodejné Pátek 6. 9. 2013 / č. 36/ samostatně neprodejné Jenovéfa Boková Výbušná po tátovi Obsah Václavák už lidem nedoporučuji. Rozhovor s Markem Bakerem, autorem bedekrů o Česku. O neplatičích a kukačkách. Jak

Více

Zápis z 10. zasedání Výboru pro kulturu a památkovou péči ZHMP konaného dne 12. 10. 2011 ve 13:00 hod

Zápis z 10. zasedání Výboru pro kulturu a památkovou péči ZHMP konaného dne 12. 10. 2011 ve 13:00 hod Zápis z 10. zasedání Výboru pro kulturu a památkovou péči ZHMP konaného dne 12. 10. 2011 ve 13:00 hod Přítomni: členové - Bc. O. Pecha (předseda), Bc. F. Adámek (místopředseda), J. Liška (místopředseda),

Více

Horké. srdce. kanadské. na návštěvě ve srubu

Horké. srdce. kanadské. na návštěvě ve srubu na návštěvě ve srubu Horké kanadské 1 srdce Nezažili jsme snad nikdy na našich cestách za návštěvami srubů dobrodružnější cestu k domu. Hluboký les u rakouských hranic, nekončící cesta, úzký průsek. Pak

Více

Roční plán EVVO školní rok 2009/2010

Roční plán EVVO školní rok 2009/2010 Základní škola a Mateřská škola PRAMENY, Karviná, příspěvková organizace Roční plán EVVO školní rok 2009/2010 (se zaměřením na odpady a ekologizaci školy) Základní škola a Mateřská škola Prameny, Karviná,

Více

PRAVIDLA POBYTU V PENSIONU PAMFERKA. Tato pravidla platí pro všechny hosty pensionu Pamferka!

PRAVIDLA POBYTU V PENSIONU PAMFERKA. Tato pravidla platí pro všechny hosty pensionu Pamferka! PRAVIDLA POBYTU V PENSIONU PAMFERKA Tato pravidla platí pro všechny hosty pensionu Pamferka! Ve všech prostorách pensionu Pamferka je zakázáno kouřit! ZAPLACENÍM ZÁLOHY NA POBYT SOUHLASÍTE S TĚMITO PRAVIDLY

Více

Vážení příznivci Slavie,

Vážení příznivci Slavie, Výroční zpráva Fanklubu HC Slavia Praha, o. s. za sezónu 2006/2007 Vážení příznivci Slavie, uplynulá sezóna nebyla ze sportovního hlediska pro červenobílé barvy ve srovnání s předchozími ročníky natolik

Více

Program: Přítomni: Bártlová, Kohoutová, Rezek, Žáček, Stránská Nepřítomni: Kolomý Omluveni: Skalická, Řehoř

Program: Přítomni: Bártlová, Kohoutová, Rezek, Žáček, Stránská Nepřítomni: Kolomý Omluveni: Skalická, Řehoř VÝPIS z mimořádného jednání zastupitelstva obce Rudoltice dne 21.12.2008 Nezveřejněné části tohoto výpisu (iniciály, popř. XXX) jsou pro občany k nahlédnutí v písemném vyhotovení zápisu na obecním úřadu

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod.

Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod. Zápis z 8. veřejného zasedání zastupitelstva obce Janovice konaného dne 16.03.2012 (zahájení zasedání v 17.00 hod., ukončení ve 18.00 hod.) Přítomní: RSDr. Milan Beneš, František Ďurčík, Miroslav Hovjacký,

Více

Zápis č. 17. ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 12.03.2012 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám.

Zápis č. 17. ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 12.03.2012 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám. Zápis č. 17 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 12.03.2012 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám. Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. Halas, Ing. Kalina, Ing.

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Akademický senát. Vysoké školy ekonomické v Praze. Program jednání. Zápis č. 6/09-12 Strana 1

Akademický senát. Vysoké školy ekonomické v Praze. Program jednání. Zápis č. 6/09-12 Strana 1 Strana 1 Předmět Zasedání 6/09-12 Datum 14. prosince 2009 Místo VŠE v Praze, NB 224 Přítomni Fakulta financí a účetnictví (F1): Radová, Marek, Zelenka, Bayer Fakulta mezinárodních vztahů (F2): Češková,

Více

Město Moravská Třebová. Zápis

Město Moravská Třebová. Zápis Zápis ze zasedání zastupitelstva města, které se konalo 15. dubna 2013 v zasedací místnosti městského úřadu na ul. Olomoucké od 15 hodin. Přítomni: 21 členů dle prezenční listiny, tajemník MěÚ Předsedající:

Více

Říjen - 2007 3 speciál

Říjen - 2007 3 speciál Říjen - 2007 3 speciál Co se nám ve Štěpánkovicích líbí nelíbí! Vážení spouobčané, dostává se Vám do rukou mimořádné číslo našeho zpravodaje. Na přípravě tohoto vydání zpravodaje se podíleli především

Více

Zápis č. 1/2011/VZ z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zadní Třebaň

Zápis č. 1/2011/VZ z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zadní Třebaň Zápis č. 1/2011/VZ z veřejného zasedání zastupitelstva obce Zadní Třebaň konaného dne 3. února 2011 od 18.00 hod. ve Společenském domě, Na Návsi 4 Zasedání řídí Stanislav Balíček starosta obce Přítomni:

Více