ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 10:00 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 10:00 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP"

Transkript

1 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 10:00 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA. Vít Zouhar, Ph.D., místopředseda RVH UP doc. Mgr. Jiří Langer, Ph.D, předseda AS UP prof. PaeDr. Libuše Ludíková, CSc., proděkanka PdF prof. MUDr. Jiří Ehrmann, Ph.D., proděkan LF doc. Mgr. Miroslav Dopita, Ph.D., proděkan FF doc. RNDr. Roman Kubínek, CSc., proděkan PřF RNDr. Svatopluk Horák, proděkan FTK doc. JUDr. Olga Pouperová, Ph.D., proděkanka PF doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D., proděkanka PřF doc. PhDr. Mgr. Helena Kisvetrová, Ph.D., FZV doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA Mgr. Petr Černikovský Milena Ličková, studentka Omluveni: doc. Petr Chalupa, Th.D, proděkan CMTF Hosté: prof. PhDr. Dušan Lužný, Dr. doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D. Mgr. Pavel Neumeister, Ph.D. Mgr. Andrea Sojková Bc. Aneta Smitková Monika Smitková

2 Program: 1. Žádosti o akreditaci studijních programů, 2. Informace o finální podobě Sebehodnotící zprávy UP a Zprávy o hodnocení kvality UP 3. Projednání nových směrnic rektora UP (Akreditace, Postupy a metody zjišťování kvality na UP) 4. Příprava externí evaluace UP (European University Association) 5. Systém řízení kvality na UP v roce Různé Rektor Univerzity Palackého v Olomouci prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., přivítal členy RVH UP a omluvil se za nepřítomnost na minulém jednání RVH UP. Následně seznámil členy RVH UP s programem jednání a požádal prof. Mgr. MgA. Víta Zouhara, Ph.D., aby vedl jednání RVH UP. Prorektor Zouhar také přivítal členy RVH UP a předal slovo Mgr. Pavlu Neumeisterovi, Ph.D., proděkanovi PdF. 1. Žádosti o akreditaci studijních programů Proděkan Neumeister představil studijní programy k projednání. Všechny 4 studijní programy směřují k profesi učitele a jsou realizovány formou sdružených programů. Studijní programy Hudební kultura se zaměřením na vzdělávání a Učitelství hudební výchovy pro střední školy a 2. stupeň základních škol jsou realizovány pouze v prezenční formě. Na tyto SP navážou další studijní programy. Následně prorektor Zouhar otevřel debatu. RNDr. Svatopluk Horák, proděkan FTK, vznesl dotaz ohledně 14 denní výuky těchto SP. Semestr má 13 týdnů výuky a došlo by k prodloužení výuky o 1 týden. Proděkan Neumeister vysvětlil, že délka výuky je dána z důvodu rozložení a modelování praxe. Doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA měl dotaz ke SP Informační technologie se zaměřením na vzdělávání, zda má PdF srovnání se zahraničím, s praxí nebo ostatními programy. Proděkan Neumeister konstatoval, že SP je připraven na základě požadavku praxe (vychází z požadavků škol). Prof. PaeDr. Libuše Ludíková, CSc., dále zmínila, že se vychází ze zkušeností ostatních pedagogických fakult. Doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA dále uvedl, zda byla zpětná vazba zhodnocena. Zmínil, že obsah SP Informační technologie se zaměřením na vzdělávání je zastaralý. Chybí informační gramotnost, například pojetí bezpečnosti v IT, uživatelské, aplikační a komunikační technologie. Rektor UP a doc. RNDr. Irena Smolová, Ph.D. souhlasí s připomínkami doc. Sodomky. Proděkan Neumeister poděkoval za připomínky, které budou při budoucí akreditaci pomocí IA reflektovány. Prorektor Zouhar také poděkoval za připomínky a navrhl výměnu kontaktů mezi docentem Sodomkou a garantem programu.

3 Studijní program k projednávání Hudební kultura se zaměřením na vzdělávání Učitelství hudební výchovy pro střední školy a 2. stupeň základních škol Informační technologie se zaměřením na vzdělávání Učitelství informatiky pro 2. stupeň ZŠ Typ studijního programu Bc. NMgr. Bc. NMgr. Forma studia prezenční prezenční prezenční, kombinovaná prezenční, kombinovaná RVH UP schvaluje s výhradami záměry předložit žádosti o akreditaci, které budou postoupeny NAÚ pro VŠ s podmínkou dodání souhlasu regulátora níže uvedených studijních programů. RVH UP doporučuje budoucí modifikaci SP Informační technologie se zaměřením na vzdělávání a Učitelství informatiky pro 2. stupeň ZŠ na základě aktuálního vývoje přípravy digitální strategie MŠMT. 2. Informace o finální podobě Sebehodnotící zprávy UP a Zprávy o hodnocení kvality UP Doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D., přednesla informace o finální podobě Sebehodnotící zprávy UP a Zprávy o hodnocení kvality UP a poděkovala za hlasování formou per rollam. Dále oznámila, že dne bude odeslána žádost o IA. Doc. Mgr. Jiří Langer, Ph.D., uvedl, že AS UP provedl pozměňovací návrh zprávy a Mgr. Andrea Sojková tyto změny zapracovala. Prof. MUDr. Jiří Ehrmann, Ph.D., zmínil, že se jedná o nejvíce propracovaný materiál o UP a dotázal se, zda je možné ho použít k propagaci, k tisku, PR Univerzity. Rektor UP uvedl, že by chtěl, aby dokumenty byly veřejně dostupné i pro ostatní školy a dále, že materiál se objeví i ve výroční zprávě. Mgr. Petr Černikovský poděkoval za celý dokument a poznamenal, že by se mělo jednat o standard. Dále uvedl technickou poznámku, zda UP bude žádat v IA o všechny typy SP (MUNI nežádá ve všech typech SP). Doc. Marešová uvedla, že žádost o IA by mohla být doplněna o požadovaný typ SP u všech oblastí vzdělávání. Následně rektor UP nechal hlasovat o současné podobě žádosti a její případné úpravě a všichni přítomní souhlasili se stávajícím zněním žádosti.

4 RVH UP bere na vědomí informace o stavu a finální podobě žádosti o IA. 3. Projednání nových vnitřních norem UP (Postupy a metody zjišťování kvality na UP, Akreditace a schvalování studijních programů a akreditace habilitačních řízení a řízení ke jmenování profesorem na UP) Rektor UP informoval o tom, že nové vnitřních normy UP Postupy a metody zjišťování kvality na UP, Akreditace a schvalování studijních programů a akreditace habilitačních řízení a řízení ke jmenování profesorem na UP byly projednány v Akademickém senátu UP a následně schváleny per rollam členy RVH UP dne Vnitřní norma UP Postupy a metody zjišťování kvality na UP nabyla platnosti od a vnitřní norma UP Akreditace a schvalování studijních programů a akreditace habilitačních řízení a řízení ke jmenování profesorem na UP je platná od Připomínky doc. Sodomky a doc. Smolové byly přijaty a zapracovány. RVH UP bere na vědomí informace o zveřejnění vnitřních norem Postupy a metody zjišťování kvality na UP, Akreditace a schvalování studijních programů a akreditace habilitačních řízení a řízení ke jmenování profesorem na UP. 4. Příprava externí evaluace UP (European University Association) Rektor UP seznámil členy s přípravou EUA. Zmínil pozitivum, že UP bude evaluována ze strany externích hodnotitelů, jelikož se jedná o jiný pohled na fungování a činnost UP. UP podstoupila obdobnou evaluaci již v roce Dále zmínil, že evaluace je žádoucí především na poli vědy, jelikož v tomto segmentu dochází k posilování. Evaluace bude zaměřena na management vědy (momentálně je ve fázi přípravy sebeevaluační zprávy, ta by měla být finalizována ). V únoru by měla přijet hodnotící komise, která zahájí diskuzi, druhá etapa hodnocení proběhne v květnu příp. červnu Rektor UP uvedl, že NAÚ je seznámen s faktem externí evaluace UP. Doc. Marešová uvedla, že by měla být uvedena česká verze sebehodnotící zprávy EUA jako součást hodnocení kvality na UP a požádala členy RVH UP o případné připomínky ke zprávě. Rektor UP uvedl, že jeden z prorektorů VaV se bude zabývat řízením (hodnocením) vědy v budoucnosti, tj. vnitřním hodnocením vědy a výzkumu. Prof. Ehrmann zmínil, že zpráva EUA bude mít zásadní vliv na budoucnost UP. Mgr. Černikovský uvedl, že na MUNI proběhlo hodnocení EUA v oblasti zaměřené na management vědy, výzkumu a vzdělávání. MUNI přijala opatření na základě doporučení EUA. Hodnotící zpráva EUA byla zveřejněna na webových stránkách MUNI.

5 Rektor UP doplnil, že UP zvažuje hodnocení EUA zaměřené na oblast internacionalizace. RVH UP bere na vědomí informace o přípravách pro hodnocení EUA. 5. Systém řízení kvality na UP v roce 2018 Doc. Marešová nastínila postup zavádění systému řízení kvality v roce 2018 s tím, že principiálně bude vycházet ze závěrů IPN Kredo a IPN Kvalita a bude reflektovat model EFQM, navržený v rámci projektu IPN Kvalita. RVH UP v rámci systému řízení kvality připadá dle zákona o VŠ nutnost vést průběžné záznamy o hodnocení kvality jednotlivých činností, z toho důvodu bude zřízena pomocná pracovní skupina, která bude připravovat technicko-organizační podklady pro RVH UP bude proto zřízena Komise pro kvalitu (na přípravu materiálů), která bude složená ze zástupců jednotlivých fakult (optimálně proděkani pro organizaci, rozvoj, vědu a výzkum, rozhodnutí o proděkanovi je ponecháno v kompetenci děkanů příslušné fakulty). Proděkan FTK RNDr. Svatopluk Horák uvedl, že by měli být zastoupeni i proděkani z pedagogické oblasti. Doc. Marešová odpověděla, že s ohledem na to, že se bude účastnit setkání Pedagogické komise, na které budou probírány záležitosti kvality vzdělávací činnosti UP, tudíž proděkani pro studium budou o průběhu hodnocení kvality vzdělávací činnosti průběžně informováni, je vhodnější zastoupení proděkanů pro tvůrčí či související činnosti. RVH UP bere na vědomí informace o záměru implementace systému řízení kvality na UP. 6. Různé Mgr. Petr Černikovský požádal o předběžný harmonogram jednání RVH UP. Prorektor Zouhar zmínil, že harmonogram ještě není stanoven, předpokládá, že na jednání bude předložen harmonogram jednání do června Jednání RVH UP v dalších měsících se bude věnovat expirujícím studijním programům, jejich počet není upřesněn, čeká se na zpětnou vazbu z fakult. Prorektor Zouhar, k němuž se připojil doc. Langer, informoval o nedořešených otázkách ohledně studia speciální pedagogiky ve vztahu ke standardům MŠMT a k učitelským studijním programům. Připomněl otevřený dopis docenta Langera ministru školství a následná jednání na MŠMT. Doposud byly vyřešeny 4 ze 6 problematických otázek, další jednání této tématiky má proběhnout v lednu prof. PhDr. Dušan Lužný, Dr., popsal, jak probíhá mechanismus posouzení žádosti o IA nejdříve se posuzuje technická a formální stránka žádosti,

6 hodnotící komise by měla být autonomní a členové komise mohou požádat o doplnění dalších informací. Doc. Langer připomenul problém dostudování studentů ve stávajících SP. Prof. Lužný uvedl, že u těchto SP je nutné vytvořit plán na dostudování. Doc. Pouperová poděkovala za připomínky a zmínila, že technická novela ZoVŠ není reálná. Dále se doc. Pouperová dotázala, jakým způsobem se daná situace bude řešit, zda by studenti měli znovu projít přijímacím řízením. Na to reagovala M. Smitková s tím, že UP má dle ZoVŠ povinnost umožnit studentům dostudovat ve stejném či obdobném SP. Návrhem řešení je tento postup: stávající studium se souhlasem studenta bude ukončeno kódem 10 a pouze technicky bude student převeden do nového SP, tím se obě studia sloučí v jedno studium. Mgr. Petr Černikovský uvedl, že stejný problém řeší UK i MUNI a podotkl, že univerzity by se měly dohodnout na stejném postupu. Rektor UP poděkoval všem členům za účast. prof. Mgr. Jaroslav Miller, MA, Ph.D. rektor, v.r. Zapsala: Bc. Aneta Smitková V Olomouci dne

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 26. 6. 2017 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti na RUP Přítomni: Prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 20.11. 2017 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. MgA. Vít Zouhar, Ph.D., místopředseda RVH UP doc. Mgr. Jiří Langer,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNTŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 28. března 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 27. června 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 27. června 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 27. června 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. dubna 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. dubna 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. dubna 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. ledna 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. ledna 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 16. ledna 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr. MgA.

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č.

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. Zápis č. 3/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 19. listopadu 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti č. 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 20. Přítomni:

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu Zápis č. 2/2015

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu Zápis č. 2/2015 Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. listopadu 2015 Zápis č. 2/2015 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 30. listopadu 2015 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 12. prosince 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 12. prosince 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 12. prosince 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr.

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. Č. j.: KaRek/0076/2017 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 4. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 6. června 2017 Přítomni: dle prezenční listiny 29 senátorů z

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010

Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Zápis ze zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 15/2010 ze dne 13.05.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 7 senátorů, od 13:11 8 senátorů, od 14:03 9 senátorů Omluveni: Eva Hlinková,

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. března Zápis č. 1/2015

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. března Zápis č. 1/2015 Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 30. března 2015 Zápis č. 1/2015 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 30. května 2015 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké rady

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21. listopadu 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21. listopadu 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21. listopadu 2018 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr.

Více

Zápis 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2013 ze dne

Zápis 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2013 ze dne Zápis 16. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 16/2013 ze dne 26. 9. 2013 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: PhDr. Lenka Machálková, Ph.D., p. Marie Pavlíková Nepřítomni:

Více

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne

Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne Zápis 6. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 6/2012 ze dne 01. 11. 2012 Přítomno: dle prezenční listiny 9 členů Omluveni: - Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 15. května 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 15. května 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 15. května 2019 od 13:30 hod. ve velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr.

Více

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne

Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne Zápis ze 17. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 17/2017 ze dne 4. 5. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Marie Pavlíková, Paulína Maderová, Mgr. Naděžda Calabová,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy

Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Čj.: VSPJ/02221/2018 Zápis 1/2018 ze zasedání Akademické rady VŠPJ konané dne 20. března 2018 v budově vysoké školy Účast: dle prezenční listiny z 28 členů Akademické rady VŠPJ (dále též AR VŠPJ ) na zasedání

Více

Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP

Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP Zápis č. 2/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 24. září 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 21. Přítomni:

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 13. 4. 2015 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 13. 4. 2015 Čas:

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 5/2015 (96) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 16. března 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 23. 5. 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH doc. PhDr. Tomáš Nigrin, Ph.D. doc. prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. PhDr. Ladislav Benyovszky, CSc. doc. Ing. Marie

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 28. 3. 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH prof. MUDr. Tomáš Zima, DrSc., MBA prof. PaedDr. Radka Wildová, CSc. prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. PhDr. Ladislav

Více

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne

Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne Zápis z 12. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 12/2010 ze dne 25.02.2010 Přítomno: dle prezenční listiny 6 členů Omluveni: Bc. Helena Přibylová, Mgr. Jana Kameníčková Nepřítomni:

Více

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne

Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne Zápis č. 15/2012 (14) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 12. 11. 2012 Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Halabalová, doc. Vilčáková, Dr. Vltavská, Dr. Rouchal, Ing. Ovsík,

Více

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018.

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018. VNITŘNÍ NORMA UP B3-17/1-PR-ÚZ01 Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018 Obsah: Garant: Touto vnitřní normou UP je

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci ze dne 1. 4. 2019 Místo konání: Velká zasedací místnost děkanátu UP v Olomouci, Hněvotínská 3, Olomouc Čas: 10

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 2. BŘEZNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčik, Ing.

Více

Zápis ze zasedání VR FZV UP

Zápis ze zasedání VR FZV UP Zápis ze zasedání VR FZV UP 15. 04. 2013 Místo konání: Děkanát FZV UP v Olomouci, Tř. Svobody 8 pracovna děkana Datum: 15. 04. 2013 Čas: 13:00 hod. Přítomni: Omluveni: prof. PhDr. Ivo Barteček, CSc. prof.

Více

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017

Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Zápis z 1. řádného zasedání Rady Národního akreditačního úřadu konaného dne 17. ledna 2017 Přítomni: Hosté: prof. Stanislav Labík (předseda), RNDr. Tomáš Jelínek, JUDr. Ivan Barančík, MUDr. Josef Fontana,

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc Zápis č. 2/2014

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc Zápis č. 2/2014 Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 1. 12. 2014 Zápis č. 2/2014 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 1. prosince 2014 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké rady

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018

Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Zápis ze zasedání Rady pro vnitřní hodnocení MU 20. února 2018 Přítomni: dle prezenční listiny Místo jednání: Velká zasedací místnost, Rektorát Masarykovy univerzity Program: 1. Projednání záměrů vzniku

Více

B3-16/1-PR. Harmonogram akademického roku 2016/2017 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2016/2017

B3-16/1-PR. Harmonogram akademického roku 2016/2017 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2016/2017 P Ř ÍKAZ REKTORA UP (PR) B3-16/1-PR Harmonogram akademického roku a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce Obsah: Tímto příkazem rektora UP je podle ustanovení čl.

Více

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné.

Předseda AS FAI Dr. Matýsek zahájil jednání AS FAI, přivítal všechny účastníky zasedání a omluvil nepřítomné. Přítomni: Zápis č. 13/2017 (153) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 20. 11. 2017 Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., doc. Ing. Roman Šenkeřík, Ph.D., Ing. Milan

Více

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne

Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne Zápis z 9. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 9/2016 ze dne 5. 5. 2016 Přítomno: dle prezenční listiny 10 členů Omluveni: Paulína Maderová Nepřítomni: - Předsedající: Mgr. Lukáš

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 1/2015 (92) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 8. ledna 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH 1,

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 9. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 3.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 9. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 3. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 9 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 3. října 2012 Přítomni: 14 členů AS PřF dle prezenční listiny omluveni:

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015

Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 FAKULTA EKONOMICKÁ děkan Zápis z 3. zasedání Vědecké rady FEK dne 23. dubna 2015 Přítomni: Omluveni: doc. Ing. Petr Cimler, CSc. (FEK ZČU) doc. PaedDr. Jaroslav Dokoupil, Ph.D. (ZČU) prof. Ing. Lilia Dvořáková,

Více

Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci

Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci FZV-MPD-5/2014 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci Obsah:

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223)

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 19. 2. 2014 od 14:00 ve studovně FSE UJEP (MO 223) Přítomní senátoři: PhDr. Bc. Kateřina Smejkalová, Ph.D. - předsedkyně Bc. Miroslav Kopáček

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP v Olomouci 20. listopadu Zápis č. 1/2017

Zasedání Vědecké rady FTK UP v Olomouci 20. listopadu Zápis č. 1/2017 Zasedání Vědecké rady FTK UP v Olomouci 20. listopadu 2017 Zápis č. 1/2017 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 20. listopadu 2017 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0009/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S ze 7. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. ledna 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 26 senátorů z

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍ HODNOCENÍ DNE 14. 2. 2018 PŘÍTOMNÍ ČLENOVÉ RVH prof. PaedDr. Radka Wildová, CSc. doc. PhDr. Tomáš Nigrin, Ph.D. prof. PhDr. Zdeněk Beneš, CSc. doc. PhDr. Ladislav Benyovszky,

Více

Zápis z 20. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 20/2017 ze dne

Zápis z 20. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 20/2017 ze dne Zápis z 20. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 20/2017 ze dne 9. 11. 2017 Přítomno: dle prezenční listiny 7 členů Omluveni: Bc. Jiří Horalík, DiS., Mgr. Štěpánka Bubeníková,

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/21 Prezenční listina Přítomni: Durďáková, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Kovalová, Krupa, Kubančáková, Neiser, Pálmaiová, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Šácha Hosté: Martínek, Závacká Omluveni:

Více

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 5. prosince Zápis č. 1/2016

Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 5. prosince Zápis č. 1/2016 Zasedání Vědecké rady FTK UP Olomouc 5. prosince 2016 Zápis č. 1/2016 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konané dne 5. prosince 2016 v 10:00 hodin v zasedací místnosti FTK UP. Celkový počet členů Vědecké

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě

Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Filozofická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Zápis ze zasedání Vědecké rady FF OU konaného dne 2. května 2012 Přítomni: podle prezenční listiny Program 1. Zahájení 2. Projednání výroční zprávy FF

Více

Zápis č. 1/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 23. dubna 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP

Zápis č. 1/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 23. dubna 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP Zápis č. 1/2018 ze zasedání Vědecké rady FTK UP konaného dne 23. dubna 2018 v 10:00 hodin v zasedací místnosti číslo 309 na FTK UP Celkový počet členů Vědecké rady FTK UP: 24, z toho přítomných: 23. Přítomni:

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

B3-17/1-PR. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018

B3-17/1-PR. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018 P Ř ÍKAZ REKTORA UP (PR) B3-17/1-PR Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG Obsah: Tímto příkazem rektora UP je podle ustanovení čl. 8 a čl. 14

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 29. ČERVNA 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph.D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 26. zasedání AS FSv, které se konalo dne 13. 11. 2013 Přítomni: dle prezenční listiny Hosté: prof. Kohoutková, prof. Máca, Ing. Vlasák, doc. Čiháková Dr. Šibrava zahájil

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 6. prosince 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 6. prosince 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 6. prosince 2016 Čas konání: 14:00 17:00 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 35 členů (dle prezenční

Více

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/10 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Horáček, Jarošová, Krupa, Kubančáková, Lux, Martínek, Mrázková, Pálmaiová, Plevová, Porubän, Rychlý, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Zatloukalová

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne Zápis z řádného zasedání Akademického senátu FSE UJEP ze dne 20.02.2013 (v budově vilky areálu Kampusu od 14:00) Prezenční listina: 11 senátorů Ing. Petr Hlaváček, Ph.D., RNDr. Jana Šimsová, Ph.D., Ing.

Více

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 8 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 23. 2. 2016 Počet přítomných senátorů: 15 Omluveni: 0 Neomluveni: 0 Hosté: prof. Dr. Ing. Dana Dluhošová,, doc. Ing. Martin Macháček,

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 19. ÚNORA 2015 přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph. D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc, Šimon Vlásenko, Ing.

Více

Zápis ze 4. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 4/2015 ze dne 24. 9. 2015

Zápis ze 4. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 4/2015 ze dne 24. 9. 2015 Zápis ze 4. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 4/2015 ze dne 24. 9. 2015 Přítomno: dle prezenční listiny 8 členů Omluveni: p. Marie Pavlíková, Bc. Jiří Horalík Nepřítomni: Mgr.

Více

Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne

Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne Zápis č. 15 ze zasedání Akademického senátu FTK UP dne 5. 4. 2016 Přítomni: dle prezenční listiny 14 členů Bělka, Formánková, Gába, Janečka, Ješina, Kratochvíl, Kudláček, Maříková, Ořechovská, Salaj, Smékal,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 10. dubna 2018

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 10. dubna 2018 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 10. dubna 2018 Čas konání: 14:00 16:00 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 28 členů (dle prezenční

Více

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ

AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ AKADEMICKÝ SENÁT FAKULTY LOGISTIKY A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ UTB VE ZLÍNĚ Zápis č. 12/2015 (103) z řádného zasedání Akademického senátu FLKŘ konaného dne 19. října 2015 v zasedací místnosti fakulty, budova UH

Více

Zápis č. 15/2016 z 15. jednání AS FEK ZČU ze dne

Zápis č. 15/2016 z 15. jednání AS FEK ZČU ze dne Zápis č. 15/2016 z 15. jednání AS FEK ZČU ze dne 23. 3. 2016 Přítomní senátoři: Bc. Jana Boučková; PaedDr. Dana Egerová, Ph.D.; doc. RNDr. Mikuláš Gangur, Ph.D.; Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D.; Kateřina

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 17. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 17 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 6. října 2010 Přítomni: 18 členů AS PřF, děkan: prof. J. Ševčík proděkani

Více

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 6 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 5. 12. 2014 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne 2. 10. 2018 Přítomno: 13 členů Vědecké rady, omluveno 8 členů Vědecké rady (dle prezenční listiny) Program: 1. Kontrola usnesení z minulého

Více

Zápis 14. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 14/2013 ze dne

Zápis 14. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 14/2013 ze dne Zápis 14. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 14/2013 ze dne 22. 5. 2013 Přítomno: dle prezenční listiny 8 členů Omluveni: Mgr. Jana Kameníčková Nepřítomni: Předsedající: Mgr.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016

Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU. konaného dne 7. června 2016 Zápis ze zasedání Vědecké rady Právnické fakulty MU konaného dne 7. června 2016 Čas konání: 14:00 14:30 hod. Místo konání: zasedací místnost děkanátu Právnické fakulty MU Přítomni: 34 členů (dle prezenční

Více

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT

Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Zápis ze 49. zasedání AS FBMI ČVUT Termín zasedání: 7. 6. 2011 Přítomni: Omluveni: Prof. MUDr. Ivan Dylevský, DrSc. Ing. Jiří Halaška, Ph.D. RNDr. Taťána Jarošíková, CSc. Jindřich Jarý Ing. Jan Kauler,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne

Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne Zápis ze zasedání Vědecké rady Pedagogické fakulty UP v Olomouci dne 10. 4. 2018 Přítomno: 19 členů Vědecké rady, omluveni 2 členové Vědecké rady (dle prezenční listiny). Program: 1. Zahájení činnosti

Více

ZÁPIS Z VÝJEZDNÍHO ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného ve dnech v Malé Morávce (hotel Kopřivná)

ZÁPIS Z VÝJEZDNÍHO ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného ve dnech v Malé Morávce (hotel Kopřivná) ZÁPIS Z VÝJEZDNÍHO ZASEDÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného ve dnech 19.-20.9.2018 v Malé Morávce (hotel Kopřivná) Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda RVH UP prof. Mgr.

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 6. května 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc. L.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012 Přítomni: dle prezenční listiny Omluveni: dle prezenční listiny Zápis ze zasedání Vědecké rady TF JU č. 03/2012 ze dne 8. listopadu 2012 Program: 1. Zahájení a uvítání přítomných. Doc. Machula přivítal

Více

Po celou dobu jednání pléna byl AS FAV ZČU usnášeníschopný. Jako skrutátorky byly jmenovány senátorky Hadašová a Šedivá.

Po celou dobu jednání pléna byl AS FAV ZČU usnášeníschopný. Jako skrutátorky byly jmenovány senátorky Hadašová a Šedivá. Zápis ze schůze AS FAV ZČU v Plzni, která se konala 19. 11. 2008 v místnosti UV 115 od 14:00 hod. AS FAV ZČU Přítomno: 12 až 16 členů AS FAV ZČU v průběhu zasedání - viz prezenční listina Omluveni: 2 členové

Více

Prezenční listina. Program zasedání:

Prezenční listina. Program zasedání: Strana: 1/24 Prezenční listina Přítomni: Dorko, Dvořáček, Grundmann, Chylíková, Mrázková, Neiser, Pálmaiová, Plevová, Sikorová, Sochorová, Svrčinová, Šácha, Rychlý Hosté: Dluhošová, Martínek Omluveni:

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 5 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014

Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014 Zápis ze společného zasedání odstupujícího a nově zvoleného AS HGF VŠB TU Ostrava dne 6. června 2014 Členové odstupujícího senátu: Přítomni: Černota, Polínková, Kučerová R., Staněk, Kučerová L., Václavík,

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 Program zasedání: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 1. Zahájení zasedání a schválení programu 2. zasedání

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 3. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 5.

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP. Zápis č. 3. ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 5. UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI Akademický senát Přírodovědecké fakulty UP Zápis č. 3 ze zasedání Akademického senátu PřF UP dne 5. října 2011 Přítomni: 19 členů AS PřF dle prezenční listiny omluveni:

Více

Zápis z jednání pléna AS FEL ZČU konaného dne 29. ledna 2019 od 13:00 hodin v místnosti EU 219

Zápis z jednání pléna AS FEL ZČU konaného dne 29. ledna 2019 od 13:00 hodin v místnosti EU 219 Zápis ze 182. zasedání AS FEL ZČU 2019 29. ledna 2019 - Stránka 1 z 5 Zápis z jednání pléna AS FEL ZČU konaného dne 29. ledna 2019 od 13:00 hodin v místnosti EU 219 Přítomni: Členové AS FEL ZČU viz prezenční

Více

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017

Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Č. j.: FZS/0055/17 PID: 0380490 Akademický senát Fakulty zdravotnických studií Z Á P I S ze 3. řádného zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických studií konané dne 11. dubna 2017 Přítomni: dle

Více

Příprava žádosti o institucionální akreditaci Univerzity Pardubice

Příprava žádosti o institucionální akreditaci Univerzity Pardubice Příprava žádosti o institucionální akreditaci Univerzity Pardubice Seminář MŠMT První zkušenosti s předkládáním a hodnocením žádostí o IA 10.4.2018, Praha Obsah Co nám říká zákon Strategie UPa k přípravě

Více

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50).

Předseda AS FT Dr. Staněk požádal přítomné členy senátu, zda mají připomínky, popř. doplňující návrhy k zápisu č.15/2014 (50). Zápis č. 01/2015 (01) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 5. ledna 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Hosté: Dr.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠB-TU OSTRAVA, č. 4/2016

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠB-TU OSTRAVA, č. 4/2016 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU VŠB-TU OSTRAVA, č. 4/2016 Datum jednání: 12. 9. 2016 Místo jednání: VŠB-TUO, Ostrava-Poruba, místnost D 206 Přítomni: Omluveni: dle prezenční listiny 26 členů Akademického

Více

Zápis z 2. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 2/2018 ze dne

Zápis z 2. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 2/2018 ze dne Zápis z 2. zasedání Akademického senátu Fakulty zdravotnických věd UP č. 2/2018 ze dne 10. 5. 2018 Přítomno: dle prezenční listiny 11 členů Omluveni: doc. PhDr. Helena Kisvetrová, Ph.D. Nepřítomni: Předsedající:

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky

Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky Zápis č. 1/2008 (25) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 28. 1. 2008 Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. B. Chramcov, Ph.D., RNDr. M. Fialka, CSc., doc. RNDr.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018

Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Akademický senát Vysoké školy polytechnické Jihlava Zápis z řádného zasedání Akademického senátu VŠPJ č. 1/2018 ze dne 7. února 2018 Přítomni: za akademickou komoru (dále jen AK): 9 (viz prezenční listina)

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. Č. j.: KaRek/0036/2019 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 12. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 23. dubna 2019 Přítomni: dle prezenční listiny 25 senátorů z

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AKADEMICKÉHO SENÁTU ČZU DNE 12. ZÁŘÍ 2017 Přítomni dle prezenční listiny Ing. Vlastimil Mikšík, Ph.D., Ing. Matyáš Orsák, Ph. D., prof. Ing. Jan Vašák, CSc., Ing. Martin Pisarčík, Ing.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014

Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 Zápis ze zasedání Vědecké rady FHS UK ze dne 6. února 2014 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení programu zasedání Vědecké rady FHS UK dne 6. února 2014 - program zasedání byl Vědeckou radou FHS UK schválen

Více