ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU HAVÍŘOV, ZA ROK 2018

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU HAVÍŘOV, ZA ROK 2018"

Transkript

1 ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU HAVÍŘOV, příspěvková organizace ZA ROK 2018 V Havířově Ing. et Ing., Bc. Jiří Matěj, MBAce ředitel

2 Obsah: A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 3 B. VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ ÚKOLŮ... 5 C. ROZBOR HOSPODAŘENÍ ZA ROK NÁKLADY, VÝNOSY, VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ČERPÁNÍ ÚČELOVÝCH DOTACÍ MZDOVÉ NÁKLADY A ZAMĚSTNANCI, PRŮMĚRNÝ PLAT, PŘEHLED O USKUTEČNĚNÝCH ZAHRANIČNÍCH PRACOVNÍCH CESTÁCH PLNĚNÍ PLÁNU HOSPODAŘENÍ PÉČE O SPRAVOVANÝ MAJETEK VYHODNOCENÍ PŘÍNOSU DOPLŇKOVÉ ČINNOSTI PENĚŽNÍ FONDY POHLEDÁVKY ZÁVAZKY D. PLNĚNÍ OPATŘENÍ Z MINULÉ ZPRÁVY, NÁVRH OPATŘENÍ KE ZKVALITNĚNÍ ČINNOSTI ORGANIZACE PLNĚNÍ OPATŘENÍ Z MINULÉ ZPRÁVY NÁVRHY OPATŘENÍ KE ZKVALITNĚNÍ ČINNOSTI NEMOCNICE V ROCE E. VÝSLEDKY KONTROL, ZPRÁVA O MANAGEMENTU KVALITY VÝSLEDKY KONTROL ZPRÁVA O MANAGEMENTU KVALITY F. VYHODNOCENÍ PLNĚNÍ POVINNÉHO PODÍLU DLE ZÁKONA Č. 435/2004 SB G. POSKYTOVÁNÍ INFORMACÍ PODLE ZÁKONA Č. 106/1999 SB. O SVOBODNÉM PŘÍSTUPU K INFORMACÍM, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ H. INFORMACE O TERMÍNU A ZPŮSOBU SEZNÁMENÍ ZAMĚSTNANCŮ SE ZPRÁVOU O ČINNOSTI I. TABULKOVÁ ČÁST A PŘÍLOHY SEZNAM ZKRATEK SEZNAM TABULEK SEZNAM GRAFŮ SEZNAM OBRÁZKŮ Strana 2 (celkem 50)

3 A. Základní údaje Název organizace: Nemocnice s poliklinikou Havířov, příspěvková organizace Sídlo: Dělnická 1132/24, Havířov Spisová značka: odd. Pr., vložka 899 vedená u Krajského soudu v Ostravě IČ: DIČ: CZ Právní forma: příspěvková organizace Telefon: FAX: Webové stránky: nsphav@nsphav.cz Datová schránka: rifk6my Zřizovatel: Moravskoslezský kraj, 28. října 117, Ostrava, IČ: Organizace byla zřízena rozhodnutím přednosty Okresního úřadu Karviná č. 36/91 ze dne Na základě zákona č. 290/2002 Sb. se Nemocnice s poliklinikou Havířov, příspěvková organizace (dále jen Nemocnice) stala dnem příspěvkovou organizací Moravskoslezského kraje. Statutárním orgánem organizace je ředitel, kterého jmenuje a odvolává Rada Moravskoslezského kraje. Ředitel jedná jménem organizace samostatně. Je odpovědný radě kraje za činnost organizace a při své činnosti je povinen postupovat v souladu s platnými právními předpisy. Místně odloučená pracoviště Lékařská pohotovostní služba stomatologická Adresa: Dělnická 969/26, Havířov Telefon: Vymezení hlavního účelu a předmětu činnosti organizace Hlavní účel: - poskytování a organizace ústavní i ambulantní základní a specializované diagnostické a léčebné péče, včetně preventivních opatření ve stanoveném spádovém území, jakož i zajišťování ostatních služeb s poskytováním zdravotní péče souvisejících. Doplňková činnost: - praní, žehlení, opravy a údržba oděvů, bytového textilu a osobního zboží; - hostinská činnost; - poskytování technických služeb sterilizace prostředků zdravotnické techniky a materiálu; - výroba elektrických strojů a přístrojů; - služby v oblasti administrativní správy a služby organizačně hospodářské povahy u fyzických i právnických osob třídění a expedice ofrankované pošty; - poskytování software a poradenství v oblasti hardware a software; - specializovaný maloobchod; Strana 3 (celkem 50)

4 - masérské, rekondiční a regenerační služby; - vodoinstalatérství, topenářství; - podnikání v oblasti nakládání s nebezpečnými odpady; - pronájem nemovitostí, bytů, ubytoven a nebytových prostor bez poskytování jiných než základních služeb zajišťujících řádný provoz nemovitostí, bytů, ubytoven a nebytových prostor; - správa a údržba nemovitostí; - rozvod tepelné energie; - výroba tepelné energie; - distribuce elektřiny; - technické činnosti v dopravě; - řeznictví a uzenářství. Management Nemocnice s poliklinikou Havířov, příspěvková organizace Ředitel: Ekonomická náměstkyně: Provozně-technická náměstkyně: Náměstek pro léčebnou péči: Náměstkyně pro ošetřovatelskou péči: Manažer informačních technologií: Manažer správy úseku ředitele: Manažer pro farmakoekonomiku: Manažer kvality: Interní auditor: Právník: Nemocniční ombudsman: Vize Motto Desatero Vizí Nemocnice je: - spokojený pacient; - vzdělaný personál; - ekonomická stabilita; - kvalita v bezpečném prostředí. Ing. et Ing., Bc. Jiří Matěj, MBAce Ing. Barbora Gilová Bc. Marcela Mesochoridisová MUDr. Martin Sedláček Mgr. Renata Tydlačková Ing. Josef Ligocki Ing. Radmila Fleischerová PharmDr. Robert Bartas, Ph.D., MBA Bc. Gabriela Dobešová Ing. Michaela Formandlová JUDr. Rita Kubicová Mgr. Renata Tydlačková Motto: Desatero: Spoluprací a kvalitou k důvěře. 1. Zajistit příjemné a bezpečné prostředí pro pacienta a jeho příbuzné. 2. Podporovat rozvoj ošetřovatelské péče. 3. Zajistit péči o dlouhodobě nemocné. 4. Usilovat o individuální, lidský a profesionální přístup personálu. 5. Kvalitní komunikace a dostatečná informovanost pacienta. 6. Motivačním systémem stabilizovat personál Nemocnice. 7. Optimalizací nákladů zajistit úspory a tyto investovat do dalšího rozvoje. 8. Moderním informačním systémem podporovat kvalitu řízení. 9. Zavést funkční orientační systém. 10. Trvale zlepšovat prostory ambulancí a čekáren. Strana 4 (celkem 50)

5 B. Vyhodnocení plnění úkolů KÚ MSK jako zřizovatel, jemuž je vedení Nemocnice odpovědno, v průběhu celého roku získává od managementu Nemocnice data se statistickými, ekonomickými, technickými a dalšími ukazateli, které vypovídají o aktuálním průběžném stavu hospodaření a naplňování základní podstaty její činnosti. Úkoly v podobě pravidelných měsíčních výstupů, jsou plněny dle stanovených pokynů, termínů věcně příslušnými zaměstnanci tak, aby závěry byly co nejpřesnější a měly co nejvyšší vypovídací schopnost. K mimořádným úkolům, které nejsou součástí pravidelných výstupů, je přistupováno operativně. Veškeré úkoly jsou plněny vždy v souladu s platnými zásadami a metodikou KÚ MSK. Nemocnice zabezpečuje zdravotní péči na lůžkových odděleních (chirurgické oddělení, urologické oddělení, gynekologicko-porodnické oddělení, ORL oddělení, interní oddělení, dětské a novorozenecké oddělení, neurologické oddělení, infekční oddělení, geriatrické oddělení, psychiatrické oddělení, rehabilitační oddělení, ARO, MOJIP, hematologické oddělení a LDN), dále provoz komplementu, odborných ambulancí a ústavní lékárny i lékárny pro veřejnost. Nemocnice zajišťuje také provoz lékařské pohotovostní služby v Havířově vč. zubní pohotovosti. Celkový počet lůžek k činil 413, z toho 383 lůžek akutní péče a 30 lůžek následné péče. V nemocnici funguje 57 ambulancí. V roce 2018 bylo v nemocnici hospitalizováno pacientů na akutních lůžkách a 202 pacientů na lůžkách následné péče, počet ambulantních vyšetření činil Proběhlo 639 porodů a bylo provedeno operací. Tabulka 1: Přehled výkonnostních ukazatelů Nemocnice Ukazatel Rok 2016 Rok 2017 Rok 2018 Absolutní rozdíl Procentuální vyjádření (3-2) (3/2) Počet hospitalizovaných akutní lůžka % - z toho na JIP % Počet hospitalizovaných - LDN % Počet ošetřovacích dnů celkem % Počet ambulantních pacientů (URČ) % Počet ambulantních vyšetření % Počet DRG případů % Průměrný casemix 0,8572 0,8884 0,8964 0, % Využití standardních lůžek (%) 78,91 79,88 79,75-0,13 100% Využití intenzivních lůžek (%) 72,14 71,07 68,93-2,14 97% Průměrná ošetřovací doba na 5,29 5,27 5,33 0,06 101% standardním lůžku Průměrná ošetřovací doba JIP 3,1 3 3,09 0,09 103% Strana 5 (celkem 50)

6 Hospodářský výsledek Prioritním úkolem managementu Nemocnice bylo dosažení plánovaného výsledku hospodaření ve výši tis. Kč. V roce 2018 skončila Nemocnice s hospodářským výsledkem tis. Kč. Jeho záporná hodnota bude vypořádána na vrub výsledku hospodaření budoucích let. Tabulka 2: Přehled příspěvků na provoz z KÚ MSK (zřizovatel) v Kč Účelový znak Účel dotace Kč ÚZ 203 Oprava střechy spalovny * ,00 ÚZ 205 Krytí odpisů dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku ,00 ÚZ 203 Zvýšení odměňování vedoucích nelékařských zdravotnických ,00 pracovníků ÚZ 203 Nano-nástřik ,69 ÚZ 207 Dofinancování hlavní činnosti příspěvkových organizací ,00 bez ÚZ Havarijní oprava vzduchotechniky COS a CS ,00 ÚZ 203 Optimalizační procesy a činnosti ** ,00 bez ÚZ Elektronizace zdravotnických procesů *** ,00 ÚZ 203 Pořízení telemedicínských setů a úhrada souvisejících služeb *** ,00 ÚZ 203 Stipendia pro studenty lékařských fakult a studenty nelékařských ,00 zdravotnických oborů ** ÚZ 203 Úhrada ztráty z činnosti lékařské pohotovostní služby , ,69 * dotace roku 2017 s prodlouženou časovou použitelností v roce 2018 ** částečné čerpání, prodloužení časové použitelnosti do roku 2019 *** prodloužení časové použitelnosti do roku 2019 Tabulka 3: Přehled příspěvků na provoz ze státního rozpočtu v Kč Účelový znak Účel dotace Kč ÚZ Úhrada nákladů spojených se specializačním vzděláváním ,00 lékařské obory (provozní) ÚZ Úhrada nákladů spojených se specializačním vzděláváním nelékařské obory (provozní) , ,00 Strana 6 (celkem 50)

7 Tabulka 4: Přehled investičních dotací KÚ MSK (zřizovatel) do investičního fondu v Kč Účel dotace Kč Rekonstrukce vestibulu ** ,00 Pořízení zdravotnické techniky pro gastroenterologickou ambulanci a centrální endoskopii v rámci akce "Pořízení zdravotnických přístrojů" * ,00 Osazení termoregulačních ventilů-monoblok a budova S * ,00 Rekonstrukce rozvodů medicinálního kyslíku ,00 Nemocnice Havířov ČOV *** ,00 Rekonstrukce elektroinstalace *** , ,00 * dotace roku 2017 s prodlouženou časovou použitelností v roce 2018 ** dotace roku 2017 s prodlouženou časovou použitelností v roce 2019 *** prodloužení časové použitelnosti do roku 2019 Tabulka 5: Přehled investičních dotací Statutárního města Havířov do investičního fondu v Kč Účel dotace Příspěvek na nákup zdravotnické techniky * ,00 Příspěvek na nákup zdravotnické techniky * ,00 Příspěvek na nákup zdravotnické techniky a rekonstrukci vestibulu ** ,00 Příspěvek na nákup zdravotnické techniky - porodní vana ** , ,00 * dotace roku 2017 s prodlouženou časovou použitelností v roce 2018 ** dotace roku 2018 s prodlouženou časovou použitelností v roce 2019 Kč C. Rozbor hospodaření za rok Náklady, výnosy, výsledek hospodaření Dosažení co nejlepšího hospodaření je jedním ze stěžejních úkolů managementu Nemocnice. Za rok 2018 dosáhla Nemocnice záporného výsledku hospodaření ve výši tis. Kč. Pravidelně jsou v průběhu roku kontrolovány vybrané ekonomické ukazatele, vývoj nákladů a výnosů ve vztahu k plánu, ale také k předchozím účetním období. S ohledem na změny, ve vztahu k roku 2017, především v oblasti osobních nákladů, se podařilo Nemocnici dosáhnout hospodářského výsledku ve srovnatelné výši a nedošlo tak k dalšímu navýšení rozpočtového schodku. I přes maximální vynaložené úsilí, není Nemocnice schopna, vzhledem k aktuálně nastavenému systému financování, dosáhnout vyrovnaného výsledku hospodaření a je tedy nutno ve vyšší míře zajistit její dofinancování. Dlouhodobé záporné hospodaření se stále více projevuje na platební neschopnosti Nemocnice a nárůstu prodlev ve splatnosti závazků z obchodního styku. Strana 7 (celkem 50)

8 Tabulka 6: Meziroční srovnání výsledku hospodaření v letech 2016, 2017, 2018 v tis. Kč Popis SK 2016 SK 2017 SK 2018 Náklady celkem Výnosy celkem Výsledek hospodaření Graf 1: Vývoj výsledku hospodaření v letech v tis. Kč Hospodářský výsledek HV bez NIF Tabulka 7: Výsledek hospodaření rozdělený na hlavní a doplňkovou činnost za rok 2018 v Kč Popis Kč VH z hlavní činnosti ,79 VH z doplňkové činnosti ,05 Výsledek hospodaření za rok ,74 Daňová povinnost z titulu daně z příjmů právnických osob za rok 2018 nevznikla. Daňové přiznání za rok 2018 podá za Nemocnici na základě plné moci společnost ComTax Advising s.r.o. Náklady V porovnání s předchozím rokem došlo k nárůstu nákladů Nemocnice o tis. Kč tj. 6,85 %. Celkové náklady roku 2018 činily tis. Kč. Na celkové hodnotě nákladů se 98,87 % podílely náklady z hlavní činnosti a 1,13 % náklady z provozu doplňkové činnosti. S ohledem na finanční zatížení organizace, nejvyšší procento objemu nákladů tvoří osobní náklady 58,15 %, dále spotřeba materiálu 18,01 % a náklady na prodané zboží 11,04 %. Strana 8 (celkem 50)

9 Osobní náklady tvoří více než polovinu celkových nákladů Nemocnice. V roce 2018 dosáhly výše tis. Kč a překročili tak hranici 0,5 mld. Kč. Jejich trend neustálého každoročního navyšování je pro Nemocnici velkou zátěží a je stále těžší zajistit prostředky na jejich krytí, jelikož nedochází ke stejnému vývoji nárůstu na straně úhrad od zdravotních pojišťoven. Vzhledem k tarifikaci mezd jsou pro organizaci téměř fixní položkou nákladů, která má velký vliv na další rozvoj organizace. Management se tak ve snaze o dosažení co nejvyrovnanějšího výsledku hospodaření snaží udržet na minimální úrovni ostatní náklady týkající se spotřeby materiálu, oprav a služeb. U těchto položek však není možné očekávat potřebnou výši úspor, která by současně s navýšením výnosů dle nastavených podmínek, byla dostatečná ke kompenzaci nárůstu nákladů osobních. Proti roku 2017 došlo k opětovnému plošnému navýšení platových tarifů o 10 %, k přeřazení vybraných nelékařských zdravotnických pracovníků do vyšších tarifních tříd, u některých nelékařských profesí došlo k překvalifikování pracovní pozice pod odborným dohledem na pozici bez odborného dohledu, k navýšení sazeb za výkon pohotovostní služby, byly vyplaceny příplatky vedoucím nelékařským pracovníkům a příplatky za směnnost. Celkově se tak osobní náklady navýšily v porovnání s předešlým rokem 2017 o 11,52 %, tj tis. Kč. Graf 2: % podíl nákladových položek na celkových nákladech roku 2018 Spotřeba materiálu 0,06% 3,61% 0,26% 0,09% 18,01% Spotřeba energie Prodané zboží 2,73% 11,04% Opravy a udržování Ostatní služby 58,15% 5,27% 0,77% Osobní náklady Odpisy Náklady z DDM Ostatní náklady z činnosti Ostatní Celkový nárůst nákladů Nemocnice je stejně jako v předchozích letech provázen nárůstem nákladů na spotřebu materiálu, která v roce 2018 dosáhla hodnoty tis. Kč. Meziroční nárůst činil tis. Kč, tj. 4,15 %. K největšímu navýšení došlo u spotřeby léků, celých tis. Kč. Jednalo se hlavně o ZÚLP týkající se psychiatrické ambulance (to se projevuje i na straně výnosů), léky a krevní deriváty pro hematoonkologické centrum (nárůst částečně kompenzován poklesem spotřeby centrových léků) a další léky, jejichž spotřeba se odvíjela od aktuálních potřeb a skladby pacientů. V závěru roku částečně ovlivnila výši spotřeby také příprava přechodu na nový systém lékových skladů FonsEnterprise. Strana 9 (celkem 50)

10 Nejvyšší meziroční navýšení spotřeby SZM bylo na centrálních operačních sálech, dialyzačním centru (současně došlo k navýšení výnosů ZP) a gastroenterologické ambulanci (přechod na používání jednorázového materiálu). Nárůst výše spotřeby SZM odpovídá také jeho druhovému rozložení. Výše spotřeby SZM byla ovlivněna nárůstem položek chirurgického materiálu, dialyzačního materiálu, infuzních setů (ovlivněno vyšší spotřebou léků a tudíž i materiálu pro jejich aplikaci), šicího materiálu, operačních setů, dýchacích systémů a sond. Spotřeba SZM v roce 2018 dosáhla tis. Kč, což je o 3,74 % více než v předchozím období. V návaznosti na administrativní zatížení došlo také k nárůstu kancelářského materiálu o 161 tis. Kč, naopak k úspoře spotřeby materiálu pro IT -423 tis. Kč, kdy Nemocnice v provozech, které to umožňují, upřednostňuje centrální tisková zařízení. Nově narostly v doplňkové činnosti náklady na potraviny, z důvodu uzavření smlouvy o zajištění stravování pacientů s Vítkovickou nemocnicí a.s., tento nárůst je však plně pokryt na straně výnosů a v konečném výsledku přináší Nemocnici přiměřený zisk. Vzhledem k vývoji teplotních podmínek v roce 2018, ušetřila organizace na spotřebě energie celkem 229 tis. Kč. Meziroční úspora se týkala hlavně nákladů na tepelnou energii ve výši 537 tis. Kč. Naopak náklady za vodné se zvýšily o 229 tis. Kč, v souvislosti s nimi adekvátně narostly také náklady na stočné. Současně s nárůstem výnosů za prodané zboží narostly také náklady na prodané zboží o tis. Kč, tj. 1,89 %. Nárůst nákladů byl však objemově vyšší než nárůst výnosů a došlo tak v konečném důsledku k poklesu skutečného zisku z prodeje zboží proti roku 2017 o 355 tis. Kč. Nižší zisk byl vykázán z prodeje zboží z lékárny, provoz nemocničního bufetu vynesl v meziročním srovnání zisk vyšší o 99 tis. Kč. Celkové náklady na prodané zboží činily tis. Kč. Výše nákladů na opravy a udržování byla tis. Kč. Největší část těchto nákladů se vztahovala k nezbytným opravám a údržbě zdravotnické techniky a to v částce tis. Kč, tj. 44,59 %. Součástí stavebních oprav byla oprava kanalizace za 277 tis. Kč, oprava střechy spalovny za 442 tis. Kč, jenž byla plně dotována ze strany KÚ MSK. Další nákladnější opravou byla oprava sušičů vzduchu za 293 tis. Kč, oprava vzduchotechniky na centrálních operačních sálech v hodnotě 716 tis. Kč, taktéž hrazena z dotace zřizovatele. S přihlédnutím k předešlému roku došlo k celkové úspoře na opravách a údržbě ve výši tis. Kč, avšak v roce 2017 byla uskutečněna oprava RDG lampy výměnou v hodnotě tis. Kč. Tato akce byla finančně pokryta příspěvkem na provoz z rozpočtu zřizovatele. Opomene-li tedy akce dotované z rozpočtu zřizovatele, odpovídají náklady vývoji předchozího období. K nárůstu nákladů na cestovné došlo především na straně ostatního zdravotnického personálu o 104 tis. Kč, a to zejména u atestací a dalšího prohlubování, dále u zahraničních cest lékařů, které jsou však z převážné většiny hrazeny z účelových darů. Z pohledu nákladů na ostatní služby byly navýšeny hodnoty nákladů za praní prádla o 240 tis. Kč, za úklid o 326 tis. Kč z důvodu navyšování mezd a tím i dodavatelských smluvních cen. Výrazně narostly náklady na malování o 874 tis. Kč, kdy v roce 2017 byly tyto služby redukovány v rámci úsporných opatření na minimum. V roce 2018 však z důvodu plnění hygienických předpisů již bylo nezbytné jejich realizaci uskutečnit. Největší podíl na meziročním nárůstu nákladů za revize a servis zdravotnické techniky v celkové výši 836 tis. Kč má rozšíření obsahu servisní smlouvy na RDG oddělení. Současně s nárůstem Strana 10 (celkem 50)

11 nákladů na vodu narostly také náklady na stočné o 216 tis. Kč. Meziroční úspory byly vyčísleny v nákladech za právní a poradenské služby a ostatních službách. I přes nepříznivý vývoj finanční situace a s tím související negativně se vyvíjející platební morálkou neplatila Nemocnice žádnou smluvní pokutu nebo úrok z prodlení významné hodnoty. Vůči Nemocnici bylo uplatněno pouze penále ze strany Fakultní nemocnice Ostrava ve výši 4 tis. Kč. Odpisy z dlouhodobého majetku vykazují meziroční pokles v hodnotě tis. Kč, a to 6,88%. Majetek je zastaralý, a pokud se jeho zůstatková účetní hodnota blíží 0, snižuje se odpis řádově na jednotky. Nové investice v roce 2018 byly oproti roku 2017 nižší. Nemocnice v roce 2018 nakoupila drobný dlouhodobý majetek celkem v hodnotě tis. Kč. Část nákupu byla uskutečněna z přijatých darů, např. nábytek pro dětské oddělení v hodnotě 104 tis. Kč. Další nákupy se týkaly dovybavení oddělení drobnou zdravotechnikou, nábytkem pro rozšíření patologického oddělení, dovybavením stravovacího provozu z důvodu rozšíření jeho kapacity. Meziroční pokles nákladů z drobného dlouhodobého majetku byl z důvodu nižších nákupů zdravotnické techniky a IT vybavení v hodnotě tis. Kč. V předchozím roce obdržela Nemocnice z KÚ MSK účelové příspěvky na provoz a ve výši 820 tis. Kč nakoupila zdravotnické prostředky pro ošetřovatelskou a rehabilitační péči a ve výši 385 tis. Kč servery, přepínače a licence. Tabulka 8: Srovnání vybraných hodnot nákladů let 2017, 2018 v tis. Kč Název položky SK 2017 SK 2018 rozdíl v % NÁKLADY CELKEM % Náklady z činnosti % Spotřeba materiálu % v tom: Léky % Krev % SZM % Potraviny % Všeobecný materiál % Ostatní materiál % Spotřeba energie % Prodané zboží % Opravy a udržování % Ostatní služby % Mzdové náklady % Zákonné sociální pojištění % Jiné sociální pojištění % Zákonné sociální náklady % Odpisy dlouhodobého majetku % Náklady z drobného dlouhodobého majetku % Ostatní náklady z činnosti % Finanční náklady % Úroky % Strana 11 (celkem 50)

12 Výnosy Za rok 2018 Nemocnice dosáhla celkových výnosů ve výši tis. Kč. Při pohledu na výnosy z hlediska dělení na hlavní a doplňkovou činnost Nemocnice, činí výnosy z hlavní činnosti celkem 98,59 % celkových výnosů. Struktura jednotlivých složek výnosů odpovídá zaměření hlavní činnosti organizace na poskytování zdravotní péče. Primární složku výnosů tak tvoří výnosy z prodeje služeb, respektive výnosy od zdravotních pojišťoven, které v roce 2018 dosahují 77,18 % celkové částky. Další významnou součástí jsou výnosy za prodané zboží ve výši 13,64 % a výnosy z transferů 5,23 %. Graf 3: % podíl výnosových položek na celkových výnosech roku ,10% 0,08% 13,64% 0,16% 0,02% 0,07% Výnosy z prodeje vlastních 5,23% výrobků 1,97% 1,55% Výnosy z prodeje ostatních služeb Tržby od zdravotních pojišťoven Výnosy z pronájmu Výnosy z prodaného zboží Čerpání fondů Ostatní výnosy z činnosti Finanční výnosy 77,18% Výnosy územních rozpočtů a transferů Ostatní Hlavní částí celkových výnosů jsou tržby od zdravotních pojišťoven, které v roce 2018 dosáhly výše tis. Kč. Jejich vývoj se prioritně odráží na celkovém hospodaření Nemocnice. V roce 2018 dosáhla nemocnice v tržbách od ZP za běžné období částky tis. Kč, což je o tis. Kč více než v roce Dále Nemocnice obdržela na doplatcích za minulá období částku celkem tis. Kč. Tyto doplatky se vztahují k nadprodukci zdravotních služeb z let 2016 a 2017, která nebyla uhrazena ve vyúčtováních od jednotlivých zdravotních pojišťoven, a Nemocnici se tuto úhradu nad rámec vyúčtování podařilo s pojišťovnami dodatečně vyjednat. Týká se převážně zvýšené produkce v ambulantním segmentu (ZP RBP, ČPZP, VZP), v menší míře i v hospitalizačním segmentu (ZP RBP). Strana 12 (celkem 50)

13 Tabulka 9: Vývoj tržeb ZP (bez vlivu minulých období) v tis. Kč Zdravotní pojišťovna SK 2016 Podíl na celkových výnosech ZP SK 2017 Podíl na celkových výnosech ZP SK 2018 Podíl na celkových výnosech ZP Vojenská ZP (201) ,23% ,40% ,38% ČPZP (205) ,61% ,59% ,11% Oborová ZP (207) ,00% ,03% ,90% Zaměstnanecká ZP (209) 21 0,00% 13 0,00% 128 0,02% Všeobecná ZP (111) ,69% ,79% ,59% Revírní bratrská pokladna (213) ,47% ,20% ,82% ZP Ministerstva vnitra (211) ,98% ,98% ,19% CELKEM tržby od ZP Významnou měrou se na celkových výnosech Nemocnice podílí výnosy za prodané zboží. Jejich hodnota v roce 2018 činila tis. Kč, tj. 13,64 % celkových výnosů Nemocnice. Z převážné většiny se jedná o výnosy z prodeje lékárenského zboží ve výši tis. Kč. V souvislosti s doplňkovou činností zde okrajově figurují také výnosy z prodeje zboží z nemocničního bufetu. Při meziročním srovnání došlo k nárůstu výnosů o tis. Kč, avšak s meziročním poklesem zisku a marže. V roce 2018 Nemocnice nebyla nucena uložit žádné vyšší sankce v podobě smluvních pokut či úroků z prodlení. V průběhu roku došlo k odprodeji nadbytečného materiálu z centrálního skladu cizím subjektům a navýšení výnosů z prodeje materiálu v hodnotě 171 tis. Kč, z většinové části se jednalo o materiál pro Nemocnici s poliklinikou Karviná-Ráj, příspěvkovou organizaci. Výnosy tak mimořádně dosahují nejvyšších hodnot min. od roku V porovnání s předchozím rokem došlo k téměř 50 % poklesu ostatních výnosů z činnosti a to ve výši -786 tis. Kč. Důvodem byly vyšší výnosy za minulá období v roce 2017 o 194 tis. Kč a pokles výnosů v roce 2018 vlivem změny účtování vybraných položek v rámci syntetických účtů. Část výnosů se tak přesunula ze syntetického účtu 649 na syntetický účet 602. Ve skutečnosti tedy k žádnému vyššímu reálnému poklesu nedošlo. Ostatní finanční výnosy korespondovaly s vývojem výnosů roku K jejich navýšení došlo pouze v důsledku zúčtování vyšších bonusů v roce 2018 za léky minulých období o tis. Kč. V roce 2018 získala Nemocnice výnosy územních rozpočtů z transferů v hodnotě tis. Kč. Převážný podíl těchto výnosů poskytl KÚ MSK, který jako zřizovatel dotoval Nemocnici finančními prostředky ve výši tis. Kč. Tyto získané prostředky byly vždy účelově vázány tis. Kč na krytí odpisů, který odpovídá hodnotě předchozího roku, tis. Kč na dofinancování ztráty z hlavní činnosti, tis. Kč na krytí ztráty z činnosti LPS a další. Bohužel ani tyto prostředky v kombinaci s výnosy získanými od ZP nebyly dostačující na pokrytí celkových nákladů Nemocnice. Ze státního rozpočtu obdržela Nemocnice příspěvek na úhradu nákladů spojených se specializačním vzděláváním lékařů a nelékařských zdravotnických pracovníků ve výši tis. Kč. Strana 13 (celkem 50)

14 Tabulka 10: Srovnání vybraných hodnot výnosů let 2017, 2018 v tis. Kč Název položky SK 2017 SK 2018 rozdíl v % VÝNOSY CELKEM % Výnosy z činnosti % Výnosy z prodeje vlastních výrobků % Výnosy z prodeje služeb % v tom: Tržby od zdravotních pojišťoven % Výnosy z pronájmu % Výnosy z prodaného zboží % Čerpání fondů % Ostatní výnosy z činnosti % Finanční výnosy % Ostatní finanční výnosy % v tom: bonusy-léky % bonusy-szm % bonusy-ostatní % Výnosy územních rozpočtů z transferů % Výnosy vybraných místních vládních institucí z % transferů v tom: od zřizovatele % 2. Čerpání účelových dotací S ohledem na povahu příspěvkové organizace jsou její důležitou součástí příspěvky na provoz a účelové dotace do investičního fondu ze strany KÚ MSK jako zřizovatele, které za rok 2018 dosáhly celkové výše tis. Kč. Nelze opomenout ani dotace ze státního rozpočtu, či statutárního města Havířov, které v roce 2018 byly čerpány na vzdělávání zdravotníků, nákup a obnovu zdravotnické techniky a příspěvky dárců ve formě finančních darů. V níže uvedených tabulkách je uveden přehled dotací čerpaných v roce Strana 14 (celkem 50)

15 Tabulka 11: KÚ MSK (zřizovatel) - provozní dotace v Kč Účelový znak Účel dotace Kč ÚZ 203 Oprava střechy spalovny ,81 ÚZ 205 Krytí odpisů dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku ,00 ÚZ 203 Zvýšení odměňování vedoucích nelékařských zdravotnických ,60 pracovníků ÚZ 203 Nano-nástřik ,69 ÚZ 207 Dofinancování hlavní činnosti příspěvkových organizací ,00 bez ÚZ Havarijní oprava vzduchotechniky COS a CS ,00 ÚZ 203 Optimalizační procesy a činnosti * ,00 ÚZ 203 Stipendia pro studenty lékařských fakult a studenty ,00 nelékařských zdravotnických oborů * ÚZ 203 Úhrada ztráty z činnosti lékařské pohotovostní služby , ,10 * částečné čerpání, prodloužení časové použitelnosti do roku 2019 Tabulka 12: KÚ MSK (zřizovatel) - investiční dotace v Kč Účel dotace Pořízení zdravotnické techniky pro gastroenterologickou ambulanci a centrální endoskopii v rámci akce "Pořízení zdravotnických přístrojů" Kč ,00 Osazení termoregulačních ventilů-monoblok a budova S ,50 Rekonstrukce rozvodů medicinálního kyslíku , ,59 Tabulka 13: Dotace ze státního rozpočtu v Kč Účelový znak Účel dotace Kč ÚZ Úhrada nákladů spojených se specializačním vzděláváním ,00 lékařské obory (provozní) ÚZ Úhrada nákladů spojených se specializačním vzděláváním ,00 nelékařské obory (provozní) ÚZ Příspěvek na pracovní místa ,00 ÚZ Příspěvek na pracovní místa , ,00 Tabulka 14: Statutární město Havířov investiční dotace v Kč Účel dotace Příspěvek na nákup zdravotnické techniky * ,00 Příspěvek na nákup zdravotnické techniky * , ,00 * čerpání dotace roku 2017 Kč Strana 15 (celkem 50)

16 3. Mzdové náklady a zaměstnanci, průměrný plat, přehled o uskutečněných zahraničních pracovních cestách Za rok 2018 činily mzdové náklady bez OON tis. Kč, OON tis. Kč a náhrady za dlouhodobou pracovní neschopnost tis. Kč, tj. celkem tis. Kč. Na zákonné sociální a zdravotní pojištění bylo vynaloženo tis. Kč, na povinné úrazové pojištění tis. Kč a na zákonné sociální náklady, tj. příděl FKSP, preventivní a vstupní prohlídky, školení, tis. Kč. Celkové osobní náklady činily tis. Kč. Průměrný přepočtený evidenční počet zaměstnanců k byl 831,616. Personální situace V meziročním srovnání počtu zaměstnanců došlo k celkovému nárůstu fyzických osob i úvazků. Ve fyzických osobách je největší rozdíl v kategorii lékařů. Zde se jedná především o rozšíření personálních kapacit lékařů ve snížených úvazcích pro zajištění ústavní pohotovostní služby. U všeobecných sester a porodních asistentek byla tendence zcela opačná, došlo k odchodu zaměstnanců se sníženými pracovními úvazky a naopak navýšení úvazků u kmenových zaměstnanců. Z níže uvedené tabulky je zřejmý nárůst ostatních nelékařských pracovníků s odbornou způsobilostí, kdy tato skupina představuje především praktické sestry, které se podařilo získat díky nabízenému náborovému příspěvku. U odborných pracovníků v laboratorních metodách došlo k přesunu kategorie z jiných odborných pracovníků nelékařů do kategorie zdravotnický pracovník se specializovanou způsobilostí, což je patrné v rozdílech počtu zaměstnanců v jednotlivých letech. Tabulka 15: Počty zaměstnanců dle kategorií Kategorie zaměstnanců fyzické osoby průměrný přepočtený evidenční počet fyzické osoby průměrný přepočtený evidenční počet Lékaři , ,97 Farmaceuti 7 6,07 7 6,07 Všeobecné sestry a porodní asistentky , ,55 Ostatní zdravotničtí pracovníci nelékaři s odbornou způsobilostí , ,58 Zdravotničtí pracovníci nelékaři s odbornou a specializovanou způsobilostí 18 18, ,71 Zdravotničtí pracovníci nelékaři pod odborným dohledem nebo přímým vedením , ,06 Jiní odborní pracovníci nelékaři s odbornou způsobilostí 10 9,09 4 1,87 Technickohospodářští zaměstnanci 64 59, ,43 Dělníci 64 63, ,38 Celkem za Nemocnici , ,62 I přes značné kolize v průběhu celého roku se podařilo s větším či menším vypětím nahrazovat odcházející personál, přičemž se podařilo naplnit plánovaný počet zaměstnanců s poměrně nízkými niancemi. Strana 16 (celkem 50)

17 Tabulka 16: Srovnání počtu zaměstnanců s plánovanou systemizací dle kategorií v roce 2018 Kategorie zaměstnanců plán systemizace průměrný přepočtený evidenční počet rozdíl oproti plánu Lékaři ,97-1,03 Farmaceuti 6,08 6,07-0,01 Všeobecné sestry a porodní asistentky 308,53 306,55-1,98 Ostatní zdravotničtí pracovníci nelékaři s odbornou 90,1 90,58 0,48 způsobilostí Zdravotničtí pracovníci nelékaři s odbornou a 25,5 24,71-0,79 specializovanou způsobilostí Zdravotničtí pracovníci nelékaři pod odborným dohledem nebo přímým vedením 148,25 151,06 2,81 Jiní odborní pracovníci nelékaři s odbornou způsobilostí 1,2 1,87 0,67 Technickohospodářští zaměstnanci 57,3 57,43 0,13 Dělníci 61,5 64,38 2,88 Celkem za Nemocnici 828,46 831,62 3,16 Průměrný plat Důsledky navýšení platových tarifů, včetně změn vyplývajících z přesunu kategorií výše uvedených jsou patrné z následující tabulky. Nutno podotknout, že opakované navyšování mezd vzhledem k ekonomické situaci vedlo k významné redukci odměn. Prakticky tedy průměrné platy v roce 2018 zahrnují nižší objem vyplacených prostředků na odměny než v roce 2017, což je příčinou toho, že meziroční změna dosahuje i záporných hodnot. Tabulka 17: Meziroční srovnání průměrného platu zaměstnanců dle kategorií v letech 2017/2018 v Kč Kategorie zaměstnanců Absolutní změna Změna v % Lékaři ,49% Farmaceuti ,14% Všeobecné sestry a porodní asistentky ,16% Ostatní zdravotničtí pracovníci nelékaři s odbornou způsobilostí ,50% Zdravotničtí pracovníci nelékaři s odbornou a ,74% specializovanou způsobilostí Zdravotničtí pracovníci nelékaři pod odborným ,17% dohledem nebo přímým vedením Jiní odborní pracovníci nelékaři s odbornou ,11% způsobilostí Technickohospodářští zaměstnanci ,89% Dělníci ,80% Celkem za Nemocnici ,70% Strana 17 (celkem 50)

18 Ve srovnání s plánovaným rozpočtem došlo u většiny kategorií k jeho překročení. Významně k tomu přispěla skutečnost vyplácení přesčasové práce z důvodu přechodného nedostatku personálních kapacit a zejména pak navýšení sazeb za ústavní pohotovostní službu a to jak u lékařů, tak u nelékařských zdravotnických pracovníků v průběhu roku Tabulka 18: Srovnání skutečného průměrného platu s plánem v roce 2018 v Kč Kategorie zaměstnanců plán rozdíl skutečnost oproti plánu Lékaři Farmaceuti Všeobecné sestry a porodní asistentky Ostatní zdravotničtí pracovníci nelékaři s odbornou způsobilostí Zdravotničtí pracovníci nelékaři s odbornou a specializovanou způsobilostí Zdravotničtí pracovníci nelékaři pod odborným dohledem nebo přímým vedením Jiní odborní pracovníci nelékaři s odbornou způsobilostí Technickohospodářští zaměstnanci Dělníci Celkem za Nemocnici (bez OON lékařů) Vzdělávání zaměstnanců V roce 2018 zahájilo přípravu ke specializaci 11 lékařů a to z oddělení chirurgického, interního, dětského, urologického a ORL. Z nelékařských zdravotnických pracovníků zahájili specializační vzdělávání 4 zaměstnanci, a to na základě dotačního programu MZ ČR rezidenční místa pro nelékařské obory (intenzivní péče, aplikovaná fyzioterapie, nutriční terapie, klinická biochemie). Nemocnice v současné době disponuje akreditovanými pracovišti pro 26 oborů, v nichž se uskutečňují vzdělávací programy specializačního vzdělávání jak pro lékaře, tak i pro nelékařské zdravotnické pracovníky. V lékařských oborech má nemocnice akreditaci II. typu pro obory chirurgie a infekční lékařství. Na akreditovaných pracovištích pro lékařské obory lze vzdělávat lékaře zařazené do specializačního vzdělávání před novelizací zákona č. 95/2004 Sb., v aktuálním znění a to nejdéle do 10 let. Lékaři zařazeni do specializačního vzdělávání po budou vzděláváni na akreditovaných pracovištích na základě nových vzdělávacích programů. Nemocnice umožňuje stáže v rámci krajských nemocnic zdarma. Rovněž spolupracuje s lékařskými fakultami a zdravotními školami v oblasti nabídky odborných pracovišť pro praktickou část výuky. Nemocnice formou motivačních programů podporuje své zaměstnance v dalším vzdělávání, rovněž podporuje publikační aktivity zaměstnanců a účasti na klinických studiích. Strana 18 (celkem 50)

19 Celkové náklady vynaložené na pracovní cesty zaměstnanců v roce 2018 v organizaci činily tis. Kč, z toho cestovné 799 tis. Kč a školné 882 tis. Kč. V rámci školného bylo vynaloženo 258 tis. Kč na specializační vzdělávání lékařů a 132 tis. Kč na specializační vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků. Část nákladů na vzdělávání byla pokryta z dotačního programu MZ ČR na rezidenční místa. Zahraniční pracovní cesty Zahraniční pracovní cesty v roce 2018 byly uskutečněny převážně z řad lékařů, ve třech případech se jednalo o nelékařské zdravotnické pracovníky. Zaměstnanci navštívili Slovensko, Francii, Španělsko, Rakousko, Německo, Belgii, Slovinsko, Spojené státy americké, Švédsko, Itálii, Čínu. Pracovní cesty byly zcela nebo poměrnou částí hrazeny sponzory. Důvodem byla účast na odborných konferencích. 4. Plnění plánu hospodaření Radou Moravskoslezského kraje byl schválen Nemocnici finanční plán na rok 2018 ve výši tis. Kč. Skutečný hospodářský výsledek za rok 2018 je ve výši tis. Kč. Hospodářský výsledek je ve srovnání se schváleným finančním plánem lepší o tis. Kč. Na základě Zásad vztahů orgánů kraje k příspěvkovým organizacím, které byly zřízeny krajem, má Nemocnice povinnost sestavit plán na následující kalendářní rok. Při sestavování finančního plánu Nemocnice zohlednila veškeré hospodářské skutečnosti, včetně své aktuální ekonomické a finanční situace. Nemocnice při sestavování finančního plánu vycházela z: a) strategií rozvoje odvětví přijatých zřizovatelem; b) finančních analýz předcházejících období; c) uzavřených smluvních vztahů a přijatých závazků; d) informací o cenách v následujícím roce; e) potřeb pro rozpočtované období; f) z platných právních předpisů. Tabulka 19: Porovnání výsledku hospodaření 2018 (skutečnost plán) v tis. Kč Popis Plán Skutečnost Rozdíl Náklady Výnosy Výsledek hospodaření Náklady Ve srovnání s finančním plánem došlo k nárůstu celkových nákladů ve výši tis. Kč, tj. 2,62 %. Významnou položkou, kde došlo k nárůstu ve srovnání s finančním plánem je nárůst spotřeby materiálu, a to v celkové výši tis. Kč. Z 58,15 % se na tomto nárůstu podílejí léky, a to z většiny v podobě nárůstu vykázaných ZÚLP na psychiatrické ambulanci a zvýšené spotřeby léků, krevních derivátů na hematoonkologické ambulanci, která byla Strana 19 (celkem 50)

20 z části kompenzována nižší spotřebou centrových léků. Toto navýšení bylo z větší části zohledněno ve výnosech od ZP. Částečně ovlivnil celkové navýšení spotřeby léků také fakt, že Nemocnice na konci roku připravovala oddělení na přechod k na nový systém vedení lékových skladů FonsEnterprise, který nedisponuje čtečkami čárových kódů a bylo nutno v některých případech upravit systém způsobu upisování léků do spotřeby, hlavně na odděleních s velkým objemem pohybu léků. Druhou nejvýznamnější částí materiálových nákladů je SZM, která tvoří celkem 38,54 % jejich celkového objemu. Nejvíce byla spotřeba přesažena u chirurgického materiálu o tis. Kč, dialyzačního materiálu o tis. Kč. O tom vypovídá také rozdělení navýšení spotřeby vzhledem k jednotlivým nákladovým střediskům, kde byl shledán nárůst na centrálních operačních sálech, dialyzačním centru (kompenzováno navýšením výnosů ZP) a na gastroenterologické ambulanci, způsobené vlivem nemožnosti opětovné sterilizace vybraných nástrojů potřebných k výkonům. Své opodstatnění má také nárůst ostatního materiálu. Jedná se především o nárůst nákladů na potraviny zapříčiněný rozšířením kapacity stravovacího provozu na základě smluvního ujednání směrem k Vítkovické nemocnici a. s. Nemocnice v roce 2018 nadále spolupracuje s KÚ MSK a v rámci Personální unie s Nemocnicí s poliklinikou Karviná-Ráj, příspěvkovou organizací, na realizaci výběrových řízení na nákupy materiálu tak, aby bylo dosaženo v této oblasti, co nejvyšších úspor. Vzhledem k vývoji klimatických podmínek v průběhu roku došlo k úspoře spotřeby energie zejména za tepelnou energii, a to v celkové výši tis. Kč, která se v nižší míře projevuje také v meziročním srovnání. Naopak k nárůstu nákladů za energie došlo u nákladů za vodné a to o 243 tis. Kč Vůči pláno došlo k nárůstu nákladů na prodané zboží v lékárně o tis. Kč tj. 2,25 %, což nebylo v dostatečné výši zohledněno také ve výnosech za prodané zboží. V porovnání s nárůstem výnosů došlo k poklesu marže z 19,3 % na 18,5 %. U nákladů ve vztahu k provozu nemocničního bufetu došlo k poklesu o 5,18 %. V roce 2018 došlo nad rámec plánu k opravě vzduchotechniky na centrálních operačních sálech v hodnotě 716 tis. Kč. Celá tato akce byla plně hrazena z příspěvku na provoz KÚ MSK. Dále proběhla oprava sušičů vzduchu v hodnotě 293 tis. Kč. Tyto dvě akce byly hlavními příčinami, proč došlo k překročení plánu nákladů na opravy a údržbu o tis. Kč tj. 21,40 %. Nárůst nákladů na cestovné byl především v oblasti lékařského personálu a to o 205 tis. Kč (atestace a prohlubování), z čehož 74 tis. Kč bylo vynaloženo na zahraniční cesty hrazené z účelových darů a dále u ostatního zdravotnického personálu o 80 tis. Kč. Při tvorbě plánu jsou náklady stanovovány dle platných vnitřních řídících dokumentů, během roku se však dle potřeb praktikuje individuální posuzování a schvalování cestovních příkazů. Z pohledu ostatních služeb došlo k viditelné úspoře -720 tis. Kč u právních a poradenských služeb, kdy došlo k ukončení smlouvy o ekonomickém poradenství, a byly v nižší míře využívány služby právníka. Stejně jako v předcházejícím roce došlo k úspoře u nájmů lahví medicinálních plynů o 206 tis. Kč. Další úspory se projevili na straně laboratorních služeb, ostatních služeb a ostatních servisních služeb. Naopak malířské práce byly nákladnější o 428 tis. Kč, než bylo původně v plánu. Z části se zde projevilo omezení malířských prací z roku 2017, které byly z ekonomických důvodů omezeny na nejnutnější práce. Za finanční Strana 20 (celkem 50)

21 podpory KÚ MSK byly na stanici JIP interního oddělení aplikovány unikátní nano-nástřiky v hodnotě 49 tis. Kč. V souvislosti se zvýšenými náklady na vodné došlo ke zvýšení nákladů na stočné o 237 tis. Kč, dále narostly revize zdravotní techniky, služby praní prádla, kdy ve 3/2018 došlo k mimořádnému nárůstu o 200 tis. Kč, způsobeného kontrolou výtratnosti prádla a ohlášením změny místa praní a tím způsobenými vyššími nároky na objednávky. Vzhledem k jednotlivým složkám nákladů byl daný rozdíl způsoben z největší části osobními náklady, jež překročily plán ve výši tis. Kč, což činí nárůst o 3,00 %. Finanční plán pro rok 2018 byl předložen zřizovateli před vyjednáváním s odbory o Kolektivní smlouvě pro rok Po kolektivním vyjednávání a po jednáních na odboru zdravotnictví došlo k několika změnám, které navýšily kalkulace osobních nákladů pro rok 2018, ale to již nebylo zohledněno do nového finančního plánu. Po dohodě se zřizovatelem došlo k navýšení sazeb za lékařské pohotovostní služby, navýšení sazeb ústavní pohotovostní služby pro lékaře a nelékaře. Dále došlo ke změnám v platových třídách u sanitářů a ošetřovatelů vlivem změny Katalogu práce. Byly vyplaceny odměny vrchním a staničním sestrám jako kompenzace směnového příplatku (na tyto odměny byla z větší části poskytnuta dotace ze strany zřizovatele). Z hlediska opatrnosti došlo k navýšení počtu lékařů na oddělení chirurgie, gynekologicko-porodním oddělení nad rámec systemizace. Probíhalo vyplácení náborových příspěvků. Všechny tyto skutečnosti měly významný vliv na celkové osobní náklady v roce Meziroční nárůst osobních nákladů (vlivem zákonného navýšení a skutečností zmíněných výše) činí tis. Kč, přičemž nárůst výnosů od zdravotních pojišťoven za zdravotní péči, která byla poskytnuta v běžném období roku 2018, činí tis. Kč. Výnosy od zdravotních pojišťoven tak zdaleka nepokryly nárůst osobních nákladů. Překročení nákladů na prodaný materiál o 171 tis. Kč bylo plně kompenzováno na straně výnosů. Z větší části se jednalo o jednorázový odprodej. Ostatní náklady z činnosti byly překročeny z důvodu navýšení nákladů na nová stipendia od září 2018 o 130 tis. Kč. Odchylka skutečných odpisů dlouhodobého majetku oproti plánovaným ve výši 4,65 % se týká především nižší výše odpisů dlouhodobého hmotného majetku. Vznikla časovým nesouladem mezi plánovaným a skutečným započetím odpisů po zařazení majetku a úsporami, které vedly k omezení nových nákupů majetku na nezbytné požadavky. V souvislosti s náklady z drobného dlouhodobého majetku činilo navýšení skutečných nákladů celkem tis. Kč. V plánu nebylo počítáno s nákupem potřebného vybavení k realizaci rozšíření kapacity stravovacího provozu, nákupu nábytku na dovybavení prostor patologie, a především vznikl nesoulad v plánu týkající se nákladů na nákup dlouhodobého drobného hmotného majetku zdravotechniky, který byl zohledněn v novém návrhu finančního plánu, jenž však nebyl dodatečně schválen. Vzhledem k prohlubující se platební neschopnosti bylo nutné navýšit čerpání úvěru na zajištění provozu Nemocnice. Bohužel z důvodu nedostatku finančních prostředků není organizace schopna tento dluh umořovat a tím dochází k navyšování nákladů na úroky z úvěru. Rozdíl proti původnímu finančnímu plánu činí na konci roku tis. Kč. Strana 21 (celkem 50)

22 Tabulka 20: Plnění nákladů vzhledem k plánu v tis. Kč Název položky FP 2018 SK 2018 rozdíl v % NÁKLADY CELKEM % Náklady z činnosti % Spotřeba materiálu % v tom: Léky % Krev a transfúzní přípravky % SZM % Potraviny % Všeobecný materiál % Ostatní materiál % Spotřeba energie % Spotřeba jiných neskladovatelných dodávek % Prodané zboží % Aktivace dlouhodobého majetku % Aktivace oběžného majetku % Změna stavu zásob vlastní výroby % Opravy a udržování % Cestovné % Náklady na reprezentaci % Aktivace vnitroorganizačních služeb % Ostatní služby % Mzdové náklady % Zákonné sociální pojištění % Jiné sociální pojištění % Zákonné sociální náklady % Jiné sociální náklady % Daň silniční % Daň z nemovitostí % Jiné daně a poplatky % Smluvní pokuty a úroky z prodlení % Jiné pokuty a penále % Dary % Prodaný materiál % Manka a škody % Tvorba fondů % Odpisy dlouhodobého majetku % Snížení odpisů z důvodů nekrytí IF % Prodaný dlouhodobý nehmotný majetek % Prodaný dlouhodobý hmotný majetek % Prodané pozemky % Tvorba a zúčtování rezerv % Tvorba a zúčtování opravných položek % Náklady z vyřazených pohledávek % Náklady z drobného dlouhodobého majetku % Ostatní náklady z činnosti % Strana 22 (celkem 50)

23 Finanční náklady % Úroky % Kurzové ztráty % Náklady z přecenění reálnou hodnotou % Ostatní finanční náklady % Daň z příjmů % Daň z příjmů % Dodatečné odvody daně z příjmů % Výnosy Při porovnání plánu s dosaženou skutečností v oblasti výnosů, dosáhl rozdíl tis. Kč, tj. nárůst 5,31 %. Z celkového navýšení činil nárůst výnosů od zdravotních pojišťoven v celkem tis. Kč. Nemocnice splnila všechny parametry stanovené úhradovou vyhláškou, aby získala maximální úhradu od zdravotních pojišťoven. Ve vztahu k běžnému období byly nižší výnosy za ambulance, LDN, centrové léky (to se však projevilo také na straně nákladů), nižším plněním případů mimo paušál např. porody. Díky intenzivnímu vyjednávání managementu s jednotlivými zdravotními pojišťovnami získala Nemocnice doplatky od zdravotních pojišťoven za zdravotní péči za minulá období v celkové výši tis. Kč (největší podíl z RBP). Jednalo se o úhradu nadprodukce u ambulantní části nad rámec vyhlášky, úhradu mimořádně nákladných pacientů nad rámec úhradové vyhlášky, snížení srážek za preskripci. Podklady k vyjednávání s pojišťovnami získal management z manažerského informačního systému MIS. Další analýzy, podklady, informace získal díky nově vytvořené pracovní pozici kodér nemocnice a analytik zdravotní produkce. Mimo výnosy od ZP jsou součástí výnosů z prodeje služeb také výnosy za léčení cizinců a samoplátců, jež vynesly Nemocnici mimo plán dalších 906 tis. Kč. Dalším významným výnosem je výnos z vaření stravy pro pacienty Vítkovické Nemocnice a.s. Tato činnosti probíhá od 9/2018, výnosy k činí tis. Kč (čistý zisk za vaření stravy za 4 měsíce provozu činí cca 900 tis. Kč). Vzhledem k hlášeným změnám v úhradách byly v plánu pro rok 2018 pod syntetický účet 602 zahrnuty také výnosy z prodeje cytostatik, které však s ohledem na neaktuálnost změn byly v konečné fázi v průběhu roku účtovány na syntetický účet 601 stejně, jako tomu bylo v předchozích letech. V souvislosti s nově uzavřenými smlouvami o nájmu nemovitých prostor, došlo k nárůstu výnosů z pronájmu proti plánu o 10 % tj. 137 tis. Kč. Ve vztahu k nárůstu nákladů za prodané zboží došlo také k nárůstu výnosů z prodaného zboží, avšak neúměrně vysokému. Za lékárenskou část narostly výnosy o tis. Kč tj. 1,81 %., což nebylo postačující k pokrytí nárůstu nákladů, došlo tak ke snížení marže a plánovaný zisk poklesl o 359 tis. Kč. Také z pohledu provozu nemocničního bufetu došlo k nižšímu plnění plánovaných výnosů na 98,98 %. Tento pokles byl však dostatečně pokryt ještě vyšší poklesem příslušných nákladů a vytvořil tak vyšší zisk o 134 tis. Kč. V souvislosti s prodejem zboží tak nemocnice dosáhla zisku ve výši tis. Kč V druhé polovině roku došlo k odprodeji nadbytečného SZM a MTZ materiálu ze skladu a navýšily se tak výnosy z prodeje materiálu o 169 tis. Kč Strana 23 (celkem 50)

24 V roce 2018 bylo povoleno čerpání rezervního fondu k dalšímu rozvoji organizace v celkové částce 783 tis. Kč, došlo tak k proúčtování nevyčerpaného rezervního fondu přechozího roku, nákupu injekčních dávkovačů, nábytku pro dětské oddělení, úhradě poplatků za účast na zahraničních kongresech a další. Ostatní výnosy z činnosti byly nižší z důvodu neplánované meziroční změny účtování vybraných výnosů (došlo k přehodnocení výnosů na služby a jejich účtování pod syntetickým účtem 602). Plán ostatních finančních výnosů byl tvořen s ohledem na avizované změny týkající se výpočtu a vyplácení bonusů. Začátkem roku byly Nemocnici doplaceny bonusy minulých období ve výši tis. Kč a z důvodu nerealizace očekávaných bonusových opatření v plné míře došlo k nárůstu finančních bonusů za léky v hodnotě tis. Kč. Finanční bonusy za léky tak v meziročním srovnání dosahují srovnatelných hodnot. Nejvýraznější rozdíl výnosů v hodnotě tis. Kč byl u výnosů územních rozpočtů z transferů. Ve finančním plánu byl zahrnut, dle avíza zřizovatele, pouze příspěvek na krytí odpisů ve výši tis. Kč, nebyl zde zahrnut příspěvek na odměňování vedoucích nelékařských zdravotnických pracovníků, příspěvek na financování ztráty z provozu LPS, který Nemocnice získává každoročně, příspěvek na opravdu vzduchotechniky centrálních operačních sálů, příspěvek na opravu střechy spalovny, optimalizační procesy, nanonástřiky, stipendia. Dále díky vyjednávání se zřizovatelem a z důvodu špatného vývoje Cash flow, vzniklého kumulováním ztráty z let předcházejících, obdržela Nemocnice příspěvek na dofinancování ztráty z hlavní činnosti ve výši tis. Kč. Ze státního rozpočtu došlo k navýšení výnosů o příspěvek na rezidenční místa pro lékaře a nelékaře. Tabulka 21: Plnění výnosů vzhledem k plánu v tis. Kč Název položky FP 2018 SK 2018 rozdíl v % VÝNOSY CELKEM % Výnosy z činnosti % Výnosy z prodeje vlastních výrobků % Výnosy z prodeje služeb % v tom: Tržby od zdravotních pojišťoven % Výnosy z pronájmu % Výnosy z prodaného zboží % Jiné výnosy z vlastních výkonů % Smluvní pokuty a úroky z prodlení % Jiné pokuty a penále % Výnosy z vyřazených pohledávek % Výnosy z prodeje materiálu % Výnosy z prodeje dlouhodobého nehmotného % majetku Výnosy z prodeje dlouhodobého hmotného % majetku kromě pozemků Výnosy z prodeje pozemků % Čerpání fondů % Ostatní výnosy z činnosti % z toho: Preskribce léků % Strana 24 (celkem 50)

25 Finanční výnosy % Výnosy z prodeje cenných papírů a podílů % Úroky % Kurzové zisky % Výnosy z přecenění reálnou hodnotou % Ostatní finanční výnosy % v tom: bonusy-léky % bonusy-szm % bonusy-ostatní % Výnosy územních rozpočtů z transferů % Výnosy vybraných místních vládních institucí z % transferů v tom: od zřizovatele % 5. Péče o spravovaný majetek Nemocnice hospodaří se svěřeným majetkem, včetně majetku získaného vlastní činností pro hlavní účel, k němuž byla zřízena a v rámci předmětu její činnosti. Dále hospodaří s peněžními prostředky získanými vlastní činností, včetně účelových dotací a příspěvků jiných subjektů, peněžními prostředky přijatými z rozpočtu zřizovatele, peněžními prostředky přijatými ze státního rozpočtu a státních fondů. Dále hospodaří s prostředky svých fondů, s peněžitými dary od fyzických a právnických osob, včetně peněžních prostředků poskytnutých ze zahraničí, zejména z Evropské unie. Nemocnice hospodaří s prostředky získanými z pronájmů majetku a prodeje movitého majetku a získanými zapojením finančních a peněžních fondů, zásob, finančních prostředků na účtech a získanými splacením pohledávek. Při hospodaření se svěřeným majetkem postupuje dle zřizovací listiny a pokynů zřizovatele. Organizace spravuje svěřený nemovitý majetek v brutto hodnotě ve výši tis. Kč, movitý majetek ve výši tis. Kč, drobný dlouhodobý hmotný majetek ve výši tis. Kč, nedokončený dlouhodobý hmotný majetek ve výši tis. Kč a dlouhodobý nehmotný majetek ve výši tis. Kč. Svěřený majetek udržuje a opravuje pravidelně a neodkladně, dle svých možností, chrání jej před poškozením a zničením, jakož i proti neoprávněným zásahům. Nemocnice pronajímá nebytové prostory ve svém sídle, tj. Dělnická 1132/24, Havířov. Rovněž má ubytovací zařízení na adrese: M. Kudeříkové 1140/3, Havířov, jehož kapacity mohou v největší míře využívat zaměstnanci, dále lze ubytovnu použít pro ubytování zaměstnanců servisních organizací po dobu provádění servisních zásahů a oprav a jsou zde ubytovány i osoby, které v minulosti byly v Nemocnici zaměstnány a nyní již nejsou. Stavebně technický stav Objekty v areálu Nemocnice byly kolaudovány a předány k užívání v roce Jejich stavebně-technický stav je dobrý. Vnitřní technické instalace voda, ústřední topení, elektro rozvody jsou ve většině objektů značně zastaralé a jejich postupná výměna je nutná. Nedostatek finančních prostředků však nedovoluje provádět rozsáhlejší Strana 25 (celkem 50)

26 rekonstrukce těchto zařízení a jsou udržována v provozu převážně odstraňováním havárií a lokálními výměnami. Většina osobních výtahů byla v minulých letech postupně vyměněna a jejich technický stav je díky pravidelné údržbě vyhovující. Je nutno provést rekonstrukci čistírny odpadních vod, kde její technologické vybavení je díky provozování od konce 60. let minulého století na hranici provozuschopnosti. Dále bude nutno provést rekonstrukci vstupního vestibulu ze strany ulice Dělnická, kde hlavní prioritou je odstranění výškových bariér pro imobilní pacienty a pro pacienty se sníženou pohyblivostí při vstupu do polikliniky s odbornými ambulancemi, pro zlepšení úrovně dostupnosti léčebné péče. V souvislosti s novou legislativou je nutno provést výměnu hořáků 2 ks kotlů, jeden pro výrobu páry na stravovací provoz a čistírnu odpadních vod a druhý, který slouží jako záložní kotel pro dodávky tepla a teplé užitkové vody v případě jejich výpadku z dálkové teplárny. V nemocniční kuchyni je nutno obměnit varnou technologii, která je již značně opotřebená a vykazuje četné poruchy. Investiční činnost vybrané akce Stavební a projektové akce V roce 2018 byly provedeny významnější akce financované prostřednictvím dotace z rozpočtu KÚ MSK při realizaci stavebních investic, např. Osazení termoregulačních ventilů - Monoblok a Budova S v celkové hodnotě tis. Kč, oprava střechy spalovny v hodnotě 442 tis. Kč, rekonstrukce rozvodů medicinálního kyslíku v hodnotě tis. Kč. Z investičního fondu byly realizovány významnější akce spočívající v modernizaci přípravny cytostatik v hodnotě 990 tis. Kč, stavební práce a technologické dodávky pro rozšíření pracoviště oddělení patologie o karvinskou část v hodnotě tis. Kč, rozšíření stravovacího provozu z důvodu zvýšení počtu připravovaných porcí pro smluvního partnera Vítkovická nemocnice, a.s. v hodnotě tis. Kč. Pro snížení nákladů na rekonstrukci vstupního vestibulu byla zpracována oponentní projekční studie v hodnotě 65 tis. Kč. Zdravotnická technika V roce 2018 byla pořízena z finanční podpory z rozpočtu KÚ MSK pro gastroenterologickou ambulanci argon plasma koagulace a sušící skříň pro endoskopy v celkové hodnotě tis. Kč. Argon plasma koagulační jednotka na CEG patří do dnešní nejvyšší čtvrté vývojové generace kauterizace (zcelování ran pálením). Tato technologie je šetrná jak k pacientům, tak ošetřujícímu personálu. Tato technika je využívána k endoskopickým vyšetřením GIT. Z dotací z rozpočtu statutárního města Havířova byly zakoupeny zdravotní přístroje pro oddělení urologie a to nefroskop, ureterorenoskop, 4 ks neutrálních elektrod na operační stůl pro COS, ultrazvuková čistička s nuceným proplachem dutin pro centrální sterilizaci, trakční jednotka - trakční přístroj pro bederní a krční páteř pro rehabilitaci, světelný mikroskop pro patologii a litotriptor, který nahradil značně opotřebovaný, dnes již nefunkční přístroj z roku Nový litotriptor je konstruován dle soudobých měřítek a poznatků, což zkracuje čas operace a posunuje zákroky prováděné tímto přístrojem na úroveň srovnatelnou se světem. Používá se k urologické operativě, především k rozbíjení kamenů v močových cestách vč. ledvin neinvazivní cestou. Strana 26 (celkem 50)

27 Obrázek 1: Argon plasma koagulační jednotka Obrázek 2: Litotriptor Z investičního fondu byla realizována renovace stativů na odděleních JIP, MOJIP, ARO v hodnotě tis. Kč, mraznička pro laboratoře OKH v hodnotě 226 tis. Kč, intenzivní lůžka 5 ks pro MOJIP v hodnotě 570 tis. Kč a myčka podložních mís pro interní JIP v hodnotě 200 tis. Kč, rehabilitační vana pro vodoléčbu v hodnotě 491 tis. Kč. Další novinkou je přístroj ICS impulse v hodnotě 388 tis. Kč pro komplexní vyšetření rovnováhy na ORL oddělení vč. unikátního softwaru vytvořeného průkopníky v oblasti HIT (Head Impulse test pulsní rotační test) Dr. Halmagyim a Dr. Curthoysem, který umožňuje klinicky testovat funkci vestibulo-okulárního reflexu v jednotlivých rovinách. Vyšetřovací souprava pomocí vysokorychlostní kamery zaznamenává pohyby očí, ty jsou digitálně zpracovány a vyhodnoceny. Přístroj patří ke špičce ve svém oboru. Obrázek 3: ICS impulse Strana 27 (celkem 50)

Ing. Jan Mlčák, MBA. Nemocnice Pelhřimov p.o.

Ing. Jan Mlčák, MBA. Nemocnice Pelhřimov p.o. Ing. Jan Mlčák, MBA Nemocnice Pelhřimov p.o. Motto Pacient je ten, kdo posuzuje kvalitu naší péče a služeb. Chceme být zdravotnické zařízení, které je pacienty žádané a uspokojuje jejich potřeby a očekávání.

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU HAVÍŘOV, ZA ROK 2017

ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU HAVÍŘOV, ZA ROK 2017 ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU HAVÍŘOV, příspěvková organizace ZA ROK 2017 V Havířově 31. 3. 2018 Ing. et Ing., Bc. Jiří Matěj, MBAce ředitel Obsah: Zpráva o činnosti a plnění

Více

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou Výroční zpráva Vážení čtenáři, dovolujeme si Vám, tak jako každý rok, předložit zprávu o činnosti Fakultní Thomayerovy nemocnice v roce. Bez nadsázky lze říci,

Více

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou. Roční zpráva 2007

Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou. Roční zpráva 2007 HOSPODAŘENÍ FTNsP Ing. Lubomír Vrána, MBA, ekonomický náměstek ředitele FTNsP dosáhla v roce 27 po zdanění zisku v celkové výši 16 436 tis. Kč, což představuje nejlepší hospodářský výsledek v historii

Více

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice Výroční zpráva 2016 Thomayerova nemocnice Úvodní slovo Vážení čtenáři, ve svých rukách právě držíte výroční zprávu Thomayerovy nemocnice za rok 2016. Nebyl to rok jednoduchý, což je v oblasti našeho zdravotnictví

Více

Varianta C ponechání stávajícího stavu

Varianta C ponechání stávajícího stavu Návrh optimalizace struktury poskytování akutní hospitalizační péče Nemocnice s poliklinikou Karviná- Ráj, příspěvková organizace Varianta C ponechání stávajícího stavu 1. Úvod 2. Popis aktuálního stavu

Více

Plán činnosti organizace na rok Plán nákladů a výnosů. Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice. Číslo: FP

Plán činnosti organizace na rok Plán nákladů a výnosů. Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice. Číslo: FP Plán činnosti organizace na rok 2018 Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Číslo: FP-00055069-2018-0002 Plán nákladů a výnosů skutečnost předchozího plán (2018) procenta letošní / minulý rozdíl

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P04_Rozpocet_Slunecni_dvur Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1505 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Jestřebí 126, 471 61 Jestřebí Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P12_Rozpocet_Cesky_Dub Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1515 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Zámecká 39/IV, 46343 Český Dub Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P03_Rozpocet_Ostara Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1504 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Pivovarská 693, 471 54 Cvikov Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

Část I. Přehled o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací

Část I. Přehled o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací VÝKAZNICTVÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ Přehled o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činnost Období Rok Kapitola Účetní jednotka IČO Hodnota MÚZO

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P13_Rozpocet_Jindrichovice Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1516 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: 463 65 Jindřichovice pod Smrkem 238 Rozpočet 2019

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P18_Rozpocet_DCDS_Jablonec Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1522 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: U Balvanu 2, Jablonec nad Nisou, 466 01 Rozpočet

Více

Pololetní výkaz o ekonomice poskytovatele zdravotních služeb lůžkové zařízení

Pololetní výkaz o ekonomice poskytovatele zdravotních služeb lůžkové zařízení Ministerstvo zdravotnictví Schváleno ČSÚ pro Ministerstvo zdravotnictví. ČV 115/19 ze dne 17. 10. 2018 v rámci Programu statistických zjišťování na rok 2019. Vyplněný výkaz předložte pracovišti státní

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P14_Rozpocet_Frantiskov Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1517 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Domažlická 880/8, 460 10 Liberec 3 Rozpočet 2019 a

Více

Sídlo: Liberec I, Staré město, Lužická 920/7, PSČ Rozpočet 2019 a rozpočtový výhled (UR1)

Sídlo: Liberec I, Staré město, Lužická 920/7, PSČ Rozpočet 2019 a rozpočtový výhled (UR1) P01_Rozpocet_Jedlickuv_ustav_PP Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1501 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Liberec I, Staré město, Lužická 920/7, PSČ

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P15_Rozpocet_Raspenava Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1519 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: Fučíkova 432, 463 61 Raspenava Rozpočet 2019 a rozpočtový

Více

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2020

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2020 VÝKAZNICTVÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ ROZP 1-01 SPO Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činost MÚZO Praha s.r.o. Období Rok Kapitola ní

Více

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2021

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2021 VÝKAZNICTVÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ ROZP 1-01 SPO Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činost MÚZO Praha s.r.o. Období Rok Kapitola ní

Více

Hospodaření Nemocnice Český Krumlov, a.s. k 31.5.2011

Hospodaření Nemocnice Český Krumlov, a.s. k 31.5.2011 Hospodaření Nemocnice Český Krumlov, a.s. k 31.5.2011 Dne 14.6.2011 byl Valnou hromadou schválen Finanční plán NČK na rok 2011 s vyrovnaným rozpočtem. Zásadním problémem plánu je oblast tržeb, kde je úhradovou

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU HAVÍŘOV, ZA ROK 2016

ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU HAVÍŘOV, ZA ROK 2016 ZPRÁVA O ČINNOSTI A PLNĚNÍ ÚKOLŮ NEMOCNICE S POLIKLINIKOU HAVÍŘOV, příspěvkové organizace ZA ROK 2016 V Havířově 31. 3. 2017 Ing. et Ing., Bc. Jiří Matěj, MBAce, ředitel OSNOVA: A) Základní údaje o organizaci

Více

V ý r o č n í z p r á v a. Psychiatrická léčebna v Opavě. MUDr. Ivan Drábek, ředitel léčebny Opava, únor 2013

V ý r o č n í z p r á v a. Psychiatrická léčebna v Opavě. MUDr. Ivan Drábek, ředitel léčebny Opava, únor 2013 V ý r o č n í z p r á v a 2 0 12 Psychiatrická léčebna v Opavě MUDr. Ivan Drábek, ředitel léčebny Opava, únor 2013 Roční zpráva o hospodaření Psychiatrické léčebny v Opavě. 2012 a) název zpracovatele,

Více

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2020

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2020 VÝKAZNICTVÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ ROZP 1-01 SPO Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činost MÚZO Praha s.r.o. Období Rok Kapitola ní

Více

Roční výkaz o ekonomice poskytovatele zdravotních služeb lůžkové zařízení

Roční výkaz o ekonomice poskytovatele zdravotních služeb lůžkové zařízení Ministerstvo zdravotnictví Schváleno ČSÚ pro Ministerstvo zdravotnictví. ČV 175/15 ze dne 17.9.2015 v rámci Programu statistických zjišťování na rok 2015. Vyplněný výkaz laskavě předložte pracovišti státní

Více

Doplňující informace k tématu peněžní prostředky vynakládané vybranými nemocnicemi na úhradu nákladů z činnosti

Doplňující informace k tématu peněžní prostředky vynakládané vybranými nemocnicemi na úhradu nákladů z činnosti Doplňující informace k tématu peněžní prostředky vynakládané vybranými nemocnicemi na úhradu nákladů z činnosti Síť zdravotnických zařízení ústavní péče v České republice je složena z nemocnic a odborných

Více

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2021

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2021 VÝKAZNICTVÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ ROZP 1-01 SPO Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činost MÚZO Praha s.r.o. Období Rok Kapitola ní

Více

ROZP 1-01 SPO Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činost

ROZP 1-01 SPO Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činost VÝKAZNICTVÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ ROZP 1-01 SPO Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činost Období Rok Kapitola ní jednotka IČO Hodnota

Více

Datum a podpis: Datum a podpis: --------------------------------------------------------------------------------------------------

Datum a podpis: Datum a podpis: -------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 NÁKLADY CELKEM 8 980 000,00 10 785 309,18 (účtová třída 5 celkem -součet položek 2,38,44 a 47) 2 Náklady z činnosti (součet položek 3 až 37) 8 980 000,00 10 785 309,18 3 Spotřeba materiálu 501 1 500

Více

Základní škola speciální Semily, Nádražní 213, příspěvková organizace

Základní škola speciální Semily, Nádražní 213, příspěvková organizace Liberecký kraj odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1469 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018

Více

Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolské nám. 14, příspěvková organizace, IČ

Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolské nám. 14, příspěvková organizace, IČ odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1420 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017 Rozpočet roku

Více

Základní škola a Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Jablonec nad Nisou, Kamenná 404/4, příspěvková organizace odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1462 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 p.č. účet dle vyhl. ukazatel Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017

Více

Název organizace: Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace

Název organizace: Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace Liberecký kraj odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1424 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018

Více

Gymnázium F.X.Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace

Gymnázium F.X.Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530, příspěvková organizace odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1405 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017 Rozpočet roku

Více

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice

Výroční zpráva Thomayerova nemocnice Výroční zpráva 2018 Thomayerova nemocnice Úvodní slovo Vážení přátelé, ve svých rukách držíte výroční zprávu Thomayerovy nemocnice za rok 2018, který byl pro nás rokem výročním. 28. října to bylo přesně

Více

Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu

Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu Hlavní Doplňková Celkem Hlavní Doplňková činnost činnost činnost činnost 0 138 433,00 138 433,00 144 200 0 144 200 5 767,00 104,17% výnosy

Více

Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu

Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu Zdravotnická záchranná služba KV, p. o. I. Návrh finančního plánu Výnosy z prodeje vlastních výrobků (úč. 601) Výnosy z prodeje služeb celkem (úč. 602) Hlavní Doplňková Celkem Hlavní Doplňková činnost

Více

Gymnázium a Střední odborná škola pedagogická, Liberec, Jeronýmova 425/27, příspěvková organizace

Gymnázium a Střední odborná škola pedagogická, Liberec, Jeronýmova 425/27, příspěvková organizace Liberecký kraj odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1411 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017

Více

Střední škola řemesel a služeb, Jablonec nad Nisou, Smetanova 66, příspěvková organizace

Střední škola řemesel a služeb, Jablonec nad Nisou, Smetanova 66, příspěvková organizace Příloha č. 1 číslo organizace 1440 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017 Rozpočet roku 2018 p.č. ukazatel

Více

vedoucí odboru sociálních věcí

vedoucí odboru sociálních věcí P11_Rozpocet_Vratislavice_PP Liberecký kraj příspěvkové organizace rezortu sociálních věcí Číslo p.o.: 1514 Název organizace: příspěvková organizace Sídlo: U Sila 321, 463 11 Liberec 30 Rozpočet 2019 a

Více

Integrovaná střední škola, Vysoké nad Jizerou, Dr. Farského 300, příspěvková organizace

Integrovaná střední škola, Vysoké nad Jizerou, Dr. Farského 300, příspěvková organizace Příloha č. 1 číslo organizace 1436 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018 Rozpočet roku 2019 p.č. ukazatel

Více

Gymnázium F.X.Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530/30, příspěvková organizace

Gymnázium F.X.Šaldy, Liberec 11, Partyzánská 530/30, příspěvková organizace Příloha č. 1 číslo organizace 1405 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018 Rozpočet roku 2019 p.č. ukazatel

Více

ROZVAHA. v plném rozsahu ke dni (v Kč s přesností na dvě desetinná místa) IČ Netto b

ROZVAHA. v plném rozsahu ke dni (v Kč s přesností na dvě desetinná místa) IČ Netto b Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 410/2009 Sb., ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 312.2014 (v Kč s přesností na dvě desetinná místa) IČ 00380504 Název, sídlo,

Více

Část I. Přehled o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací

Část I. Přehled o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací VÝKAZNICTVÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ Přehled o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činnost Období Rok Kapitola Účetní jednotka IČO Hodnota MÚZO

Více

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2020

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2020 VÝKAZNICTVÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ ROZP 1-01 SPO Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činost MÚZO Praha s.r.o. Období Rok Kapitola ní

Více

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2018

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2018 Příloha č. 1 Liberecký kraj resort: životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova 1801 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2018 Středisko ekologické výchovy Libereckého

Více

Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace

Střední průmyslová škola technická, Jablonec nad Nisou, Belgická 4852, příspěvková organizace Příloha č. 1 číslo organizace 1438 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018 Rozpočet roku 2019 p.č. ukazatel

Více

Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k 31.12.2013 (v Kč, s přesností na dvě

Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k 31.12.2013 (v Kč, s přesností na dvě Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k 31.12.2013 (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) okamžik sestavení: 05.02.2014 18:12:32

Více

Pedagogicko-psychologická poradna a speciálně pedagogické centrum, Semily, příspěvková organizace

Pedagogicko-psychologická poradna a speciálně pedagogické centrum, Semily, příspěvková organizace Příloha č. 1 číslo organizace 1494 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018 Rozpočet roku 2019 p.č. ukazatel

Více

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace

Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická a Vyšší odborná škola, Liberec 1, Masarykova 3, příspěvková organizace Příloha č. 1 číslo 1421 účet dle vyhl. Přehled nákladů a výnosů příspěvkové v hlavní činnosti na rok 2018 Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017 Rozpočet roku 2018 p.č. ukazatel č. 410/2009 Sb. 1. NÁKLADY

Více

Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace

Vyšší odborná škola sklářská a Střední škola, Nový Bor, Wolkerova 316, příspěvková organizace Liberecký kraj odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1424 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017

Více

Střední škola gastronomie a služeb, Liberec, Dvorská 447/29, příspěvková organizace

Střední škola gastronomie a služeb, Liberec, Dvorská 447/29, příspěvková organizace Příloha č. 1 číslo organizace 1442 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018 Rozpočet roku 2019 p.č. ukazatel

Více

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok úprava 1

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok úprava 1 Příloha č. 1 resort: životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova 1801 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2017 - úprava 1 Středisko ekologické výchovy Libereckého

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace

Gymnázium a Střední odborná škola, Jilemnice, Tkalcovská 460, příspěvková organizace Příloha č. 1 číslo organizace 1410 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018 Rozpočet roku 2019 p.č. ukazatel

Více

Finanční plán příspěvkové organizace Karlovarského kraje na rok 2019

Finanční plán příspěvkové organizace Karlovarského kraje na rok 2019 2010 1 2010 Finanční plán příspěvkové organizace Karlovarského kraje na rok 2019 Obsah formuláře: 1. Identifikační údaje o organizaci 2. Rozpočet 3. Plán prostředků na platy 4. Odpisový plán 5. Rozpis

Více

Základní škola a mateřská škola logopedická, Liberec, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola logopedická, Liberec, příspěvková organizace Příloha č. 1 číslo organizace 1455 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2019 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2017 Skutečnost roku 2018 Rozpočet roku 2019 p.č. ukazatel

Více

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2019

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2019 Příloha č. 1 Liberecký kraj resort: životní prostředí, zemědělství a rozvoj venkova 1801 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - návrh rozpočtu na rok 2019 Středisko ekologické výchovy Libereckého

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 Liberecký kraj odvětví: školství účet dle vyhl. Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Střední průmyslová škola, Česká Lípa, Havlíčkova 426, příspěvková organizace (hlavní činnost)

Více

Finanční plán příspěvkové organizace Karlovarského kraje na rok 2017

Finanční plán příspěvkové organizace Karlovarského kraje na rok 2017 2010 1 2010 Finanční plán příspěvkové organizace Karlovarského kraje na rok 2017 Obsah formuláře: 1. Identifikační údaje o organizaci 2. Finanční plán 3. Mzdový plán 4. Odpisový plán 5. Rozpis provozních

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY za období : 12/2017

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY za období : 12/2017 Zpracoval: UR supervizor 9 Okamžik sestavení: 29.05.2018 7h32m31s Strana: 1 VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY za období : 12/2017 I Č O :00301213 NÁZEV ÚČETNÍ JEDNOTKY: Městys Dřevohostice územní samosprávné celky,

Více

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2021

ROZP 1-01 SPO - Část I. Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací /5. Střednědobý výhled na rok 2021 VÝKAZNICTVÍ PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ ROZP 1-01 SPO Výkaz o rozpočtu nákladů a výnosů státních příspěvkových organizací a další doplňující údaje - hlavní činost MÚZO Praha s.r.o. Období Rok Kapitola ní

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 odvětví: školství účet dle vyhl. Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Gymnázium, Frýdlant, Mládeže 884, příspěvková oragnizace (hlavní činnost) Skutečnost roku 2015 Skutečnost roku

Více

Základní škola a mateřská škola logopedická, Liberec, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola logopedická, Liberec, příspěvková organizace odvětví: školství Příloha č. 1 číslo organizace 1455 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace v hlavní činnosti na rok 2018 účet dle vyhl. Skutečnost roku 2016 Skutečnost roku 2017 Rozpočet roku

Více

Přehled nákladů a výnosů 2017 odvětví: zdravotnictví

Přehled nákladů a výnosů 2017 odvětví: zdravotnictví Přehled nákladů a výnosů 2017 Liberecký kraj odvětví: zdravotnictví (hlavní činnost) p.č. účet ukazatel skut.2015 skut. 2016 SR 2017 1 NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 280 034 310 589 325 002 2 Náklady

Více

Výnosy z činnosti

Výnosy z činnosti Liberecký kraj odvětví: OKPPCR Příloha č. 1 tis. Kč Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - na rok 2017 Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, příspěvková organizace p.č. účet ukazatel skut.2015

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské nám. 14, příspěvková organizace (hlavní činnost) účet dle vyhl. Skutečnost roku 2015

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 (hlavní činnost) účet dle vyhl. Skutečnost roku 2015 Skutečnost roku 2016 Příloha č. 1 Rozpočet roku 2017 p.č. ukazatel č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY

Více

Chrudimská nemocnice, a.s. Václavská 570, 537 27 Chrudim IČO: 275 20 561

Chrudimská nemocnice, a.s. Václavská 570, 537 27 Chrudim IČO: 275 20 561 Chrudimská nemocnice, a.s. Václavská 570, 537 27 Chrudim IČO: 275 20 561 VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ÚČETNÍ OBDOBÍ OD 1.1.2008 DO 31.12.2008 vyhotovená podle ustanovení 21 Zákona o účetnictví,

Více

Matematický ústav Slezské univerzity v Opavě Zpráva o hospodaření za rok 2001

Matematický ústav Slezské univerzity v Opavě Zpráva o hospodaření za rok 2001 Matematický ústav Slezské univerzity v Opavě Zpráva o hospodaření za rok 2001 1. Úvod Matematický ústav v Opavě vykázal za rok 2001 zisk ve výši 6 tis. Kč. Jedná se o zisk, kterého bylo dosaženo po zohlednění

Více

Liberecký kraj. Příloha č. 1

Liberecký kraj. Příloha č. 1 Liberecký kraj Příloha č. 1 odvětví: OKPPCR tis. Kč název a sídlo organizace: Oblastní galerie Liberec, příspěvková organizace, Masarykova 723/14, 460 01 Liberec 1 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové

Více

za rok 2013 zstolsteho@klatovynet.cz (u ZŠ a MŠ dle rozhodnutí o zařazení do škol. Rejstříku) Základní škola 502 21 Školní družina 120 4

za rok 2013 zstolsteho@klatovynet.cz (u ZŠ a MŠ dle rozhodnutí o zařazení do škol. Rejstříku) Základní škola 502 21 Školní družina 120 4 ROZBOR HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE za rok Adresa organizace: Tolstého 765, 339 01 Klatovy IČ: 49207440 Tel. a fax. spojení 376312352 Mail. spojení zstolsteho@klatovynet.cz Ředitel /ka rganizace:

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 účet dle vyhl. Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Pedagogicko-psychologická poradna a speciálně pedagogické centrum, Semily (hlavní činnost) Skutečnost roku 2015 Skutečnost roku

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 Příloha č. 1 1438 p.č. Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Střední průmyslová škola technická, Belgická 4852, 466 01 Jablonec nad Nisou, příspěvková organizace (hlavní činnost)

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK 2011 DOMOV DŮCHODCŮ ROKYTNICE NAD JIZEROU, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DOLNÍ ROKYTNICE 291 51244 ROKYTNICE NAD JIZEROU IČ: 00085782 STATUTÁRNÍ ZÁSTUPCE: OLGA MAREŠOVÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI ORGANIZACE ZA ROK A/ ZHODNOCENÍ

Více

Seniorcentrum OASA s.r.o Provozní jednotka Domov pro seniory

Seniorcentrum OASA s.r.o Provozní jednotka Domov pro seniory Seniorcentrum OASA s.r.o Provozní jednotka Domov pro seniory OBDOBÍ: 1.1.2012 31.12.2012 Název a sídlo účetní jednotky: Seniorcentrum OASA s.r.o. Sídlo: Petřvaldík 68, 742 60 Petřvald 2 IČ: 27857018 Datum

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 (hlavní činnost) účet dle vyhl. Skutečnost roku 2015 Skutečnost roku 2016 Příloha č. 1 číslo org. 1424 Rozpočet roku 2017 p.č. ukazatel č. 410/2009

Více

Liberecký kraj. Příloha č. 1

Liberecký kraj. Příloha č. 1 Liberecký kraj Příloha č. 1 odvětví: OKPPCR tis. Kč název a sídlo organizace: Oblastní galerie Liberec, příspěvková organizace, Masarykova 723/14, 460 01 Liberec 1 Přehled nákladů a výnosů příspěvkové

Více

Finanční plán příspěvkové organizace Karlovarského kraje na rok 2017

Finanční plán příspěvkové organizace Karlovarského kraje na rok 2017 2010 1 2010 Finanční plán příspěvkové organizace Karlovarského kraje na rok 2017 Obsah formuláře: 1. Identifikační údaje o organizaci 2. Finanční plán 3. Mzdový plán 4. Odpisový plán 5. Rozpis provozních

Více

Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k (v tis. Kč) okamžik sestavení:

Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k (v tis. Kč) okamžik sestavení: Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k 31.12.2014 (v tis. Kč) okamžik sestavení: 10.02.2015 09:03:09 Název účetní jednotky: Obec Libež

Více

Komentář k hospodaření organizace za rok 2014

Komentář k hospodaření organizace za rok 2014 Komentář k hospodaření organizace za rok Příspěvková organizace ul. 126 byla zřízena 1.7.2000. Postupně se rozšířila o školní sportovní halu (11/2003), školní jídelnu v Hálkově ul. (1/2005) a školní sportovní

Více

Tabulková část ke zprávě o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2012

Tabulková část ke zprávě o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2012 Příloha č. 14 IČ: 847461 Tabulková část ke zprávě o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 212 Tabulka č. 1 - Základní e Tabulka č. 2 - Přehled výnosů z hlavní a doplňkové činnosti přísp.

Více

Rozvaha PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE. sestavená k (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) okamžik sestavení:

Rozvaha PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE. sestavená k (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) okamžik sestavení: Příloha č. 1 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Název: Sídlo: Odborný léčebný ústav Jevíčko Jevíčko Právní forma: příspěvková organizace IČ: 00193976 Předmět činnosti: zdravotnictví Název Rozvaha PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE

Více

================ A. NÁKLADY CELKEM , ,14. ================ I. Náklady z činnosti , ,

================ A. NÁKLADY CELKEM , ,14. ================ I. Náklady z činnosti , , Výkaz zisku a ztráty (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) okamžik sestavení: 01.02.2013 15:2:38 Název účetní jednotky: Sdružení obcí pro vybudování a provozování skládky Černošín Sídlo: Náměstí 1.

Více

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Gymnázium, Mimoň, Letná 263, příspěvková organizace (hlavní činnost) Skutečnost roku 2015

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Gymnázium, Mimoň, Letná 263, příspěvková organizace (hlavní činnost) Skutečnost roku 2015 Liberecký kraj odvětví: školství účet dle vyhl. Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Gymnázium, Mimoň, Letná 263, příspěvková organizace (hlavní činnost) Skutečnost roku 2015 Skutečnost

Více

Směrná účtová osnova. Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Příloha č. 7. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek

Směrná účtová osnova. Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Příloha č. 7. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Směrná účtová osnova Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013 - Software

Více

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5

Rozpočet roku 2017 č. 410/2009 Sb. 01. NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 účet dle vyhl. Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace na rok 2017 Základní škola a mateřská škola logopedická, Liberec, příspěvková organizace (hlavní činnost) Skutečnost roku 2015 Skutečnost

Více

ROZVAHA. (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: Název: Mateřská škola Dolní Měcholupy

ROZVAHA. (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: Název: Mateřská škola Dolní Měcholupy ROZVAHA příspěvkové organizace (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2018 IČO: 70926271 Název: Mateřská škola Dolní Měcholupy Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2018 Sídlo účetní

Více

Rozbor hospodaření za rok 2015

Rozbor hospodaření za rok 2015 Město Hrádek Náměstí 8. Května 338 42 Hrádek Hrádek 09.02.2016 Rozbor hospodaření za rok 2015 Výsledek hospodaření PO k 31.12.2015 činí 341 692,59 Kč, z toho z hlavní činnosti zisk 297 991,40 Kč a zisk

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace za rok 2015 Adresa organizace: Balbínova 59/I, 339 01 Klatovy IČ: 49207261 Telefon 376 347 112,376

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE V OPAVĚ. MUDr. Ivan Drábek ředitel

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE V OPAVĚ. MUDr. Ivan Drábek ředitel VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 PSYCHIATRICKÁ NEMOCNICE V OPAVĚ MUDr. Ivan Drábek ředitel Březen 2014 Obsah 1) Základní údaje o organizaci 2) Zřízení organizace 3) Organizační struktura 4) Předmět činnosti 5) Základní

Více

Psychiatrická léčebna Horní Beřkovice Horní Beřkovice. Výroční zpráva 2007

Psychiatrická léčebna Horní Beřkovice Horní Beřkovice. Výroční zpráva 2007 Psychiatrická léčebna Horní Beřkovice 411 85 Horní Beřkovice Výroční zpráva 2007 Roční zpráva Psychiatrické léčebny se sídlem v Horních Beřkovicích ( dále PLHoB ), je vypracována na základě Vyhlášky Ministerstva

Více

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - LRN Cvikov, p.o. - na rok 2018 (hlavní činnost)

Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - LRN Cvikov, p.o. - na rok 2018 (hlavní činnost) Liberecký kraj Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - LRN Cvikov, p.o. - na rok 2018 Příloha č. 1 tis. p.č. účet ukazatel skut 2016 skut 2017 NR 2018 1 NÁKLADY CELKEM - účtová třída 5 76126

Více

Výnosy z činnosti

Výnosy z činnosti Liberecký kraj odvětví: OKPPCR Příloha č. 1 tis. Kč Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - na rok 2017 Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, příspěvková organizace p.č. účet ukazatel skut.2015

Více

Výnosy z činnosti

Výnosy z činnosti Liberecký kraj odvětví: OKPPCR Příloha č. 1 tis. Kč Přehled nákladů a výnosů příspěvkové organizace - na rok 2017 Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě, příspěvková organizace p.č. účet ukazatel skut.2015

Více

2018 schválený rozpočet hosp. činnost schválený rozpočet celkem

2018 schválený rozpočet hosp. činnost schválený rozpočet celkem Podrobný rozpis pro návrh rozpočtu na rok Městský dům kultury Karviná, příspěvková organizace hlavní t výnosy - náklady -301 000,00 301 000,00 0,00-301 000,00 301 000,00 0,00-155 000,00 155 000,00 0,00

Více

OBCHODNÍ PLÁN SPOLEČNOSTI na rok 2017 aktualizace finančního plánu - únor

OBCHODNÍ PLÁN SPOLEČNOSTI na rok 2017 aktualizace finančního plánu - únor OBCHODNÍ PLÁN SPOLEČNOSTI na rok 2017 aktualizace finančního plánu - únor Sídlo /dle OR/ Zprávu vypracoval - funkce: Partyzánů 2174, 688 01 Uherský Brod Ing. Ferdinand Kubáník - jednatel Telefon/spojovatelka:

Více

Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k (v Kč, s přesností na dvě

Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k (v Kč, s přesností na dvě Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k 31.12.2013 (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) okamžik sestavení: 23.01.2014 11:25:00

Více

Licence: MP9Q XCRGUVXA / VXA ( / )

Licence: MP9Q XCRGUVXA / VXA ( / ) Licence: MP9Q XCRGUVXA / VXA (01012016 / 01012016) VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY příspěvkové organizace (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 13 / 2016 IČO: 60436115 Název: Základní škola nám. Curieových

Více

Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k (v Kč, s přesností na dvě

Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k (v Kč, s přesností na dvě Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k 31.12.2016 (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) okamžik sestavení: 27.1.2017 11:14:34 Název

Více

Směrná účtová osnova. Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Příloha č. 7. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek

Směrná účtová osnova. Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Příloha č. 7. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Příloha č. 7 Směrná účtová osnova Příloha č. 7 k vyhlášce č. 410/2009 Sb. Účtová třída 0 - Dlouhodobý majetek Účtová skupina 01 - Dlouhodobý nehmotný majetek 012 - Nehmotné výsledky výzkumu a vývoje 013

Více

Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k (v Kč, s přesností na dvě

Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k (v Kč, s přesností na dvě Výkaz zisku a ztráty ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVNÉ CELKY, SVAZKY OBCÍ, REGIONÁLNÍ RADY REGIONŮ SOUDRŽNOSTI sestavený k 31.12.2017 (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) okamžik sestavení: 21.02.2018 8:55:50 Název

Více