Skladujte na chladném, suchém místě, nevystavujte magnetickým polím / neonovému světlu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Skladujte na chladném, suchém místě, nevystavujte magnetickým polím / neonovému světlu."

Transkript

1 Produktový list Název produktu: BioAktiv pro vodu Verze: strana 1 ze 2 Složení: Původ: čistý uhličitan vápenatý v přírodní formě Biokatalyzátor obsahující specifickou frekvenční informaci Základní materiál z ložiska křídy Söhlde v Dolním Sasku/Německo Chemické složení: Vlastnost Typická hodnota Jednotka CaCO 3 90 Hmotnost-% MgCO 3 0,8 Hmotnost-% SiO 2 6,5 Hmotnost-% Al 2O 3 1,4 Hmotnost-% Fe 2O 3 0,5 Hmotnost-% K 2O 0,3 Hmotnost-% Fyzikální vlastnosti: Vlastnost Typická hodnota Jednotka Sypná hmotnost 0,75 kg/l Měrná hmotnost 2,7 g/cm³ Obsah H 2O 0,5 % hmotn. Hodnota ph 9 Balení: Skladování / Skladovatelnost: Bezpečnostní informace: Použití: 200 g, 1 kg, 5 kg, 20 kg PET / ALU / LDPE obaly Skladujte na chladném, suchém místě, nevystavujte magnetickým polím / neonovému světlu. 4 roky od data výroby Uhličitan vápenatý není toxický. Nejsou vyžadována žádná bezpečnostní opatření (viz Bezpečnostní list). jezírka, rybníčky, zahradní biotopy, rybníky, není určeno pro přímou regulaci řas Zakalená voda se stane průzračnou výživné látky ve vodě se sníží působením aerobních bakterií, obsah kyslíku ve vodě se zvýší Nedoporučuje se pro bazény a všechny druhy betonových nádrží Nepoužívejte ve vodě s teplotou vyšší než 25 C

2 Produktový list Název produktu: BioAktiv pro vodu Verze: strana 2 ze 2 Doporučené použití: Obsah vody až 100 m³ 10 g/m³ (nebo 1 kg/100 m³) 100 m³ 1000 m³ 5 g/m³ (nebo 1 kg/200 m³) m³ 3 g/m³ (nebo cca 1 kg/300 m³) > m³ 3 g/m³ (nebo cca1 kg/300 m³) Doplňková úprava 2 g/m³ (nebo1 kg/500 m³) K dosažení požadovaného efektu u stojatých vod dodejte kyslík pomocí fontány, potůčku nebo vstřikováním vzduchu Účinek bude viditelný po několika týdnech Použití: Menší jezírka: aplikujte 50 g BioAktivu do vody v konvi, dolejte pitnou vodou a řádně promíchejte. Aplikujte na několika místech. Větší vodní plochy: rozpusťte 1 kg ve 200 l pitné vody a rovnoměrně aplikujte pomocí vhodného zařízení. Doba aplikace: První použití v dubnu/květnu při teplotách vody nad 12 C V případě potřeby po 6 týdnech zopakujte Společnost BioAktiv GmbH je součástí systému QS (testování krmiva) a byla certifikována dle GMP-B2. Vhodné pro ekologické zemědělství Uvedené údaje / hodnoty jsou obvyklé a mohou se lišit. Tyto informace o produktu vychází z praktických zkušeností získaných během jeho použití a dle našich nejlepších znalostí jsou ke dni vydání správné. BioAktiv-Pulver Produktions- und Vertriebs GmbH, Bockwitzer Str. 80, D Zeitz OT Würchwitz Tel (0) Fax: 0049 (0) bioaktivgmbh@t-online.de WWW:

3 Verze: 1.0 Datum vydání: strana 3 z 7 1 Identifikace látky Popis produktu Obchodní název: BioAktiv pro vodu Použití látky nebo přípravku Jezírka, rybníčky, zahradní biotopy, rybníky Dodavatel / výrobce: BioAktiv-Pulver Produktions- und Vertriebs GmbH Bockwitzer Str. 80 D Zeitz OT Würchwitz Tel.: +49 (0) Fax: +49 (0) ová adresa kontaktní osoby: krumbholz@bioaktivgmbh.de Informační oddělení: Abteilung Qualitätsmanagement Jürgen Krumbholz Tel.: Kontaktní místo pro naléhavé situace: National Poisons Information Centre Göttingen Tel.: Identifikace nebezpečnosti Popis nebezpečí: neuvádí se Informace o konkrétním nebezpečí pro lidské zdraví a životní prostředí: Neuvádí se žádná konkrétní nebezpečí. Viz informace obsažené v tomto Bezpečnostním listu. Dle aktuální evropské legislativy produkt není nebezpečný ani toxický (na základě dostupných dat). 3 Složení / informace o složkách Chemické složení: Číslo CAS Popis: Uhličitan vápenatý Registrační číslo (čísla): Číslo EINECS: Pokyny pro první pomoc Obecné informace: Nejsou vyžadována žádná zvláštní opatření. Vdechnutí: Vyjděte na čerstvý vzduch; v případě přetrvávajících problémů vyhledejte lékařskou pomoc. Styk s kůží: Omyjte mýdlovou vodou. Zasažení očí: Otevřené oko vyplachujte tekoucí vodou po dobu několika minut. V případě přetrvávajících problémů vyhledejte lékařskou pomoc. Požití: Vypláchněte ústa vodou. Podejte mléko. Pokud problémy přetrvávají nebo v případě požití většího množství vyhledejte lékařskou pomoc. Informace pro lékaře: Mohou se objevit následující problémy: Zarudnutí pokožky Podráždění očí a sliznice 5 Opatření pro hašení požáru Vhodná hasiva: Výrobek je nehořlavý a nepřispívá k hoření. Postup hašení požáru přizpůsobte okolnímu prostředí. Zvláštní nebezpečí způsobené expozicí samotné látce, produktům hoření nebo vznikajícím plynům: Nebezpečný produkt rozkladu, viz Kapitola 10: stabilita a reaktivita Ochranné prostředky: Používejte autonomní dýchací přístroje.

4 Verze: 1.0 Datum vydání: strana 4 z 7 6 Opatření v případě náhodného úniku Opatření na ochranu osob: Zajistěte dostatečné odvětrávání Zabraňte tvorbě prašnosti. Používejte prostředky na ochranu dýchacích cest proti výparům / prachu / aerosolům. Noste ochranné oblečení. Opatření na ochranu životního prostředí Nejsou vyžadována žádná zvláštní opatření. Čisticí / sběrací metody: Sbírejte mechanicky Předejte k recyklaci nebo likvidaci v odpovídajících nádobách. Kontaminovaný materiál likvidujte jako odpad dle bodu Zacházení a skladování Zacházení Informace o bezpečném zacházení: Zajistěte dostatečné odvětrávání / odsávání na pracovišti. Zabraňte tvorbě prašnosti. Zabraňte kontaktu s očima a pokožkou. Zabraňte vdechování prachu. Informace o ochraně proti explozi a požáru: Nejsou potřebná žádná zvláštní opatření. Skladování : Požadavky na skladovací prostory a nádoby: Nejsou vyžadovány. Informace o skladování v jednom společném skladovacím zařízení: Neskladujte společně s kyselinami. Další informace o podmínkách skladování: Skladujte na suchém místě. Skladovací skupina 13 (nehořlavá pevná látka) 8 Omezování expozice a osobní ochranné prostředky Doplňující informace k tvorbě technických systémů: Žádná další data; viz bod 7. Složky s limitními hodnotami, které vyžadují monitorování na pracovišti: Není požadováno. Další limitní hodnoty expozice pracovníků u možných rizik během zpracování: Dodržujte obecné prahové limity prašnosti. Doplňující informace: Jako podklady byly použity seznamy platné během sestavování listu. Osobní ochranné prostředky: Obecná ochranná a hygienická opatření: Při zacházení s chemikáliemi je nutno dodržovat obvyklá preventivní opatření. Před každou přestávkou a po skončení práce si umyjte ruce. Nevdechujte prach / kouř / aerosoly. Vyhněte se blízkému nebo dlouhodobému kontaktu s pokožkou. Vyhněte se kontaktu s očima. Zajistěte dostupnost umýváren na pracovišti. Během práce nejezte ani nepijte. Kontaminované oblečení vyluxujte. Kontaminovaný materiál nikdy nesfukujte ani nečistěte kartáčem. K ochraně pokožky používejte ochranný krém. Ochrana dýchání: V případě nedostatečného odvětrávání používejte vhodné prostředky na ochranu dýchání. Krátkodobé filtry: Filtr P1. Filtr P2. Filtr P3.

5 Verze: 1.0 Datum vydání: strana 5 z 7 Ochrana rukou: Ochranné rukavice nebo ochranný krém na pokožku. K zamezení vzniku problémů s pokožkou používejte rukavice pouze po nezbytnou dobu. Před kontaktem s látkou / produktem / přípravkem nerozpustném ve vodě použijte ve vodě rozpustný přípravek k ochraně pokožky (tenkou vrstvu krému bez obsahu tuku nebo emulze O/V). Po použití rukavic použijte přípravek na čištění pokožky a příslušnou kosmetiku. Materiál rukavic: Výběr materiálu rukavic přizpůsobte ostatním použitým látkám. Doba průniku materiálem rukavic: Přesnou dobu průniku materiálem rukavic určí výrobce ochranných rukavic; tuto dobu je nutno dodržet. Ochrana očí: V případě tvorby prachu nebo při nedostatečném odvětrávání: dobře těsnící ochranné brýle. Ochrana těla: Ochranné pracovní oblečení. 9 Fyzikální a chemické vlastnosti: Obecné informace Vzhled: sypký prášek Barva: šedá / béžová / bílá Zápach: Bez zápachu Změna skupenství Bod tání / rozmezí bodu tání: - Bod varu / rozmezí bodu varu: - Bod vzplanutí: neuvádí se Hořlavost (pevné látky, plyny): Produkt je nehořlavý. Teplota vznícení: Teplota rozkladu: 900 C Nebezpečí výbuchu: Produkt nepředstavuje riziko výbuchu. Hustota při 20 C: 2,7 g/cm 3 Rozpustnost ve vodě / mísitelnost s vodou při 20 C: 16 mg/l (ISO 787/8) Hodnota ph při 20 C: 8 10 (DIN/ISO 787/9) 10 Stálost a reaktivita Tepelný rozklad / podmínky, kterým je třeba zabránit: Je-li produkt používán a skladován dle specifikací, k rozkladu nedochází. Abyste zamezili tepelnému rozkladu, produkt nepřehřívejte. K rozkladu dochází při teplotě od: 900 C, s tvorbou CaO a CO 2 Materiály, kterých je třeba se vyvarovat: Kyseliny Nebezpečné reakce: Prudké reakce s kyselinami vedoucí ke vzniku oxidu uhličitého. Nebezpečné produkty rozkladu: Může reagovat s kyselinami a vést tak ke vzniku oxidu uhličitého, který nahrazuje kyslík (nebezpečí udušení).

6 Verze: 1.0 Datum vydání: strana 6 z 7 11 Toxikologické informace Akutní toxicita: Hodnoty LD/LC50, které mají význam pro klasifikaci: uhličitan vápenatý Orálně LD 50 > 5000 mg/kg (potkan) Primární dráždivost: pro kůži: bez podráždění, možný výskyt mírného podráždění nebo zarudnutí v případě dlouhodobého nebo opakovaného mechanického kontaktu. pro oči: možné mírné podráždění. Senzibilizace: nejsou známé žádné senzibilizační účinky Doplňující toxikologické informace: V případě, že je s produktem zacházeno v souladu se specifikacemi, dle našich zkušeností a získaných informací nevykazuje žádné škodlivé účinky. Látka nepodléhá klasifikaci dle nejnovější verze seznamů EU. 12 Ekologické informace Informace o eliminaci (perzistence a rozložitelnost): Ostatní informace: Není biologicky odbouratelný Ekotoxicita: Toxicita pro vodní organismy: uhličitan vápenatý LC 5j 48h > 1000 mg/l (hrotnatka velká daphnia magna) LC 50 /72h > 200 mg/l (řasy) LC 5j 96h > mg/l (ryby) Poznámka: Uhličitan vápenatý v pevném a rozpuštěném skupenství je přirozenou složkou geosféry. Nepředpokládá se žádné nepříznivé působení na životní prostředí. Nicméně koncentrovaný kal obsahující uhličitan vápenatý může mít po zasažení povrchových vod nepříznivý dopad na vodní organismy (narušení mikroflóry a mikrofauny). Obecné poznámky: Není nebezpečný pro vodu dle VwVwS (německý předpis) příloha 1 ze dne Pokyny pro odstraňování Produkt: Doporučení: Likvidace dle pokynů orgánu místní samosprávy. Znečištěné obaly: Doporučení: Likvidace dle oficiálních nařízení. 14 Informace pro přepravu Silniční přeprava ADR/RID (přeshraniční): Třída ADR/RID: - Nepatří mezi nebezpečný materiál uvedený v předpisech. Přeprava po moři IMDG: Třída IMDG: Nepatří mezi nebezpečný materiál uvedený v předpisech. Letecká přeprava ICAO-TI a IATA-DGR: Třída ICAO/IATA: Nepatří mezi nebezpečný materiál uvedený v předpisech.

7 Verze: 1.0 Datum vydání: strana 7 z 7 15 Informace o předpisech Označení dle směrnic ES: Při manipulaci s chemikáliemi dodržujte všeobecné bezpečností předpisy Látka (produkt) nepodléhá klasifikaci dle směrnic ES a jiných známých zdrojů literatury. Vnitrostátní právní předpisy: Třída nebezpečí pro vodu: Není nebezpečný pro vodu 16 Další informace Uvedené informace vycházejí z našich aktuálních vědomostí. Nelze je však považovat za záruku specifických vlastností produktu a nezakládají žádný smluvní vztah platný ze zákona. Oddělení, které tento bezpečnostní list zpracovalo: BioAktiv-Pulver Produktions- und Vertriebs GmbH Bockwitzer Str. 80 D Zeitz OT Würchwitz Tel.: +49 (0) Fax: +49 (0) Kontaktní osoba: Jürgen Krumbholz Zdroje RTECS Datenbank Mezinárodní chemické bezpečnostní karty

Skladujte na chladném, suchém místě, nevystavujte magnetickým polím / neonovému světlu.

Skladujte na chladném, suchém místě, nevystavujte magnetickým polím / neonovému světlu. Produktový list Název produktu: Složení: Původ: BioAktiv pro ČOV čistý uhličitan vápenatý v přírodní formě Biokatalyzátor obsahující specifickou frekvenční informaci Základní materiál z ložiska křídy Söhlde

Více

Strana 1/6 Bezpečnostní list podle 1907/2006/EC, Článek 31 Verze: 03.1 Revize: 17.3.2009

Strana 1/6 Bezpečnostní list podle 1907/2006/EC, Článek 31 Verze: 03.1 Revize: 17.3.2009 Strana 1/6 *1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce - Údaje k produktu - - Aplikace látky nebo přípravku Minerální hnojivo pro zemědělské použití - Dodavatel Hechenbichler GmbH Cusanusweg

Více

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku Datum vyhotovení: 14.6.2004 Datum revize v ČR: 21.1.2008 Revize č.: 2 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ EC článek 31, Příloha II Výrobek: Q-POWER tablety 3v1 do myček nádobí 1. Identifikace látky nebo

Více

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku

1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora Identifikace látky nebo přípravku Datum vyhotovení: 31.1.2005 Datum revize v ČR: 21.1.2008 Revize č.: 2 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ EC článek 31, Příloha II Výrobek: GOSH TABLETY 5v1 pentagon 1. Identifikace látky nebo přípravku

Více

LUXON SODA KALCINOVANÁ

LUXON SODA KALCINOVANÁ podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Číslo CAS: 497-19-8 Číslo ES (EINECS): 207-838-8

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle přílohy II Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona R540

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle přílohy II Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona R540 strana 1(6) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: Bona R 540 1.2 Použití přípravku: Základní nátěr 1.3 Identifikace: výrobce: distributora: Obchodní firma: Bona GmbH Bona

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue Datum poslední revize: 14. ledna 2008 Strana 1 / 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Obchodní název: Použití: AdBlue snižování emisí NOX ve výfukových plynech Identifikace výrobce/dovozce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání :

BEZPEČNOSTNÍ LIST Datum vydání : podle nařízení(es) č. 107/2006 a č. 1272/2008 1 / Název výrobku: NUTRIBOR 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku/obchodní název přípravku: Směs

Více

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT

HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 HYDROXID LITHNÝ MONOHYDRÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace

Více

BLUEPOOL ph MÍNUS. Použijte ochranné pracovní pomůcky. Izolujte zasažené místo a zabraňte přístupu nepovolaných osob. -

BLUEPOOL ph MÍNUS. Použijte ochranné pracovní pomůcky. Izolujte zasažené místo a zabraňte přístupu nepovolaných osob. - Datum vypracování 4.8.2008 Datum revize 1. IDENTIFIKACE LÁTKY (PŘÍPRAVKU) A SPOLEČNOSTI (PODNIKU) Chemický název/ Synonyma: Obchodní název: hydrogensíran sodný / kyselý síran sodný BluePool ph Mínus Použití:

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 07.05.1999 Datum revize: 27.08.2008 Revize č.: 3 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Strana 1 (celkem 6) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Určené použití: Zpracování

Více

CIT prací prášek. Strana: 1/6

CIT prací prášek. Strana: 1/6 Strana: 1/6 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky/přípravku: 1.2 Použití přípravku: univerzální

Více

B 200 S. Bezpečnostní list podle nařízení Komise (EU) č. 453/2010, přílohy I

B 200 S. Bezpečnostní list podle nařízení Komise (EU) č. 453/2010, přílohy I 1. Identifikace směsi a firmy 1.1. Identifikátor produktu 1.2. Stanovené odpovídající použití směsi a způsoby použití, které se nedoporučují Oplachový prostředek pro průmyslové strojní použití 1.3. Identifikace

Více

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A

NA ŘASY SYSTÉM 500 Datum vydání: 25.1.2012 Datum revize: - Verze A 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: --- 1.2 Příslušná použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

Název výrobku: VUKOTEX 3 N

Název výrobku: VUKOTEX 3 N Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Disperzní lepidlo pro spojování usní, textilních materiálů a lepenek v galanterním průmyslu. Pro průmyslové

Více

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ

Tento produkt je klasifikován jako ŽÍRAVÝ podle zákona č. 356/2003 Sb. ve znění pozdějších předpisů. Výstražný symbol nebezpečnosti: C ŽÍRAVÝ Datum vydání: 2.7.2004 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Grotan OD Chemický

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

GHC CHLOR STABIL. Kyselina kyanurová / 1,3,5-TRIAZIN-2,4,6-TRIOL. GHC Chlor Stabil. hamburg@ghc.de

GHC CHLOR STABIL. Kyselina kyanurová / 1,3,5-TRIAZIN-2,4,6-TRIOL. GHC Chlor Stabil. hamburg@ghc.de Datum vypracování 4.8.2008 Datum revize 1. IDENTIFIKACE LÁTKY (PŘÍPRAVKU) A SPOLEČNOSTI (PODNIKU) Chemický název/ Synonyma: Obchodní název: Kyselina kyanurová / 1,3,5-TRIAZIN-2,4,6-TRIOL GHC Chlor Stabil

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 27/1999 Sb.) Datum vydání: 20.12.2000 Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Pěna na pneumatiky, RES 500 Číslo CAS: nemá přípravek Číslo

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue Datum poslední revize: 10. července 2013 Strana 1 / 7 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Identifikátor výrobku Obchodní název: AdBlue Příslušná určení použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. TORO krém. TORO krém strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/ obchodní název přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: 1.2 Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Čistící tablety / Cleaning Tablets

Čistící tablety / Cleaning Tablets ODDÍL 1 IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Tablety pro čištění a ochranu plně

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení evropského parlamentu a rady (ES) č. 1907/2006 FIXINELA WC EXTRA SILNÁ strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další názvy látky: Neuvádí se - přípravek. Neuvádí se - přípravek.

Více

Datum revize: 26.7.2004, 6.3.2006, 5.9.2007, 24.10.2008, 16.11.2011

Datum revize: 26.7.2004, 6.3.2006, 5.9.2007, 24.10.2008, 16.11.2011 Strana: 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku (směsi) a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - směs. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - směs. Registrační číslo:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST SANOCLEAR

BEZPEČNOSTNÍ LIST SANOCLEAR Datum přepracování BL: 1.12.2010 Datum revize BL: 9.4.2014 ODDÍL 1: Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Chemický název / synonyma: Obchodní název: Registrační číslo CAS: Označení ES (EINECS):

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Stránka 1 z 8 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: ACITMEL eko-aq 1.2 Použití přípravku: spárování kyselinovzdorných desek, kamenů a dílců pro pokrytí podlah,

Více

Verze: 2.1 Datum revize: 13.01.2012

Verze: 2.1 Datum revize: 13.01.2012 1. Identifikace látky/ směsi a společnosti/ podniku 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název : 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi : hnojiva 1.3

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky MPO č. 231/2004 Sb. BEZPEČNOSTNÍ LIST Název výrobku: CAV 002302 Colore Crema Datum vydání: 12/2005 Datum revize: 7.6.2006 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název

Více

OLIVOVÝ OLEJ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

OLIVOVÝ OLEJ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: 18.9.2006 Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI / CTFA

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) Č. 1907/2006

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) Č. 1907/2006 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název: Chemický název: BioRepel Nemá, jedná se o mikrobiologický přípravek, účinnou látkou

Více

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

OXID BARNATÝ. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) OXID BARNATÝ Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název: Oxid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Další názvy látky: - 1.2 Použití látky nebo přípravku: Selektivní suplement ke kultivačním

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Název výrobku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: ARO ČISTICÍ PÍSEK 1.2 Použití látky nebo přípravku: Abrazivní čisticí přípravek 1.3. Identifikace

Více

GHC DECHLOR GRANULÁT

GHC DECHLOR GRANULÁT Datum vypracování 4.8.2008 Datum revize 1. IDENTIFIKACE LÁTKY (PŘÍPRAVKU) A SPOLEČNOSTI (PODNIKU) Chemický název/ Synonyma: Obchodní název: Bis(peroxosíran)-hydrogensíran-síran draselný / Hydrogenperoxosíran

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006

Bezpečnostní list podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 Strana 1 (celkem 8) 1. ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Mikrobiozid 1850 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Určené

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: Agip TECSINT

Více

Název výrobku: VUKOPUR P

Název výrobku: VUKOPUR P Strana: 1/7 1. Identifikace přípravku a výrobce 1.1 Obchodní název přípravku: 1.2. Použití přípravku: Polyuretanové montážní a těsnící hmoty. 1.3 Identifikace distributora: Obchodní jméno: Sídlo: areál

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 10.6.2008 Název výrobku: MONOFRAX 50/100

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 10.6.2008 Název výrobku: MONOFRAX 50/100 Stránka 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: MONOFRAX 50/100 1.2 Použití přípravku: slévárenské ostřivo pro přesné lití 1.3 Identifikace výrobce:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 CHLORID DRASELNÝ. Datum vydání: 21.01.2011. Strana: 1 / 5.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 CHLORID DRASELNÝ. Datum vydání: 21.01.2011. Strana: 1 / 5. podle nařízení (ES) č. 1907/2006 a č.1272/2008 Datum vydání: 21.01.2011 1 / 5 1. Identifikace látky nebo směsi a společnosti/podniku: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Chlorid draselný

Více

Hydroxid sodný perle. Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES)č.1907/2006

Hydroxid sodný perle. Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES)č.1907/2006 Hydroxid sodný Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady(ES)č.1907/2006 Datum vydání: 21. 03. 2012 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Obchodní název: Hydroxid

Více

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II ZE DNE 18. PROSINCE 2006

DLE NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY(ES) Č. 1907/2006, PŘÍLOHA II ZE DNE 18. PROSINCE 2006 Datum vydání: 4. 1. 2007 Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace výrobce,dovozce,prvního distributora nebo distributora 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 13.10.2004 30.10.2009 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) RELAVIT ACTIVE

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) RELAVIT ACTIVE BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Název výrobku Číslo výrobku 500001270894, RAC/10, RAC/20 1.2.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 11.7.2001 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Lepidlo na plovoucí podlahy D3 Číslo CAS: nemá přípravek

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST pro airo Flexi Kontur-Kunststoffspachtel TMEL NA PLASTY

BEZPEČNOSTNÍ LIST pro airo Flexi Kontur-Kunststoffspachtel TMEL NA PLASTY Datum vydání: 13. 12. 2007 Strana 1 (celkem 7) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku: airo Flexi Kontur-Kunststoffspachtel TMEL NA PLASTY Číslo receptury:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 12.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 01.11.2005 01.06.2008 1 / 4 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Nitromethan

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 5.4.2004 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA, NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Samonivelační hmota

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.6.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AUTOL FLIESSFETT

Více

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Síran železnatý (skalice zelená)

Bezpečnostní list. podle nařízení (ES) č. 1907/2006. Síran železnatý (skalice zelená) Strana 1 z 7 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název: Další názvy látky/přípravku: síran železnatý heptahydrát Použití látky nebo

Více

Bezpečnostní list PELLACOL Strana: 1/1 Datum: 12/07/2004

Bezpečnostní list PELLACOL Strana: 1/1 Datum: 12/07/2004 Strana: 1/1 1. Identifikace látky/přípravku a dovozce / výrobce 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku: thiram / Pellacol Číslo CAS: 137-26-8 Číslo ES (EINECS): 205-286-2 Další názvy látky/přípravku:

Více

Sádrové lité potěry a stěrky. Název přípravku: FE 50 Largo, FE 80 Allegro, Alphaplan 430 / Nivellierspachtel, BP 4 sádrová nivelační stěrka

Sádrové lité potěry a stěrky. Název přípravku: FE 50 Largo, FE 80 Allegro, Alphaplan 430 / Nivellierspachtel, BP 4 sádrová nivelační stěrka Bezpečnostní list byl vypracován podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) 1907/2006 Sádrové lité potěry a stěrky Název přípravku: FE 50 Largo, FE 80 Allegro, Alphaplan 430 / Nivellierspachtel,

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST pro Dust Collect (Art. 21221) (podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH))

BEZPEČNOSTNÍ LIST pro Dust Collect (Art. 21221) (podle přílohy II Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH)) Datum vydání: 02. 05. 2009 Strana 1 (celkem 6) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku: Dust Collect Výrobní číslo: Art. 21221 Použití přípravku: Nástřik k omezení

Více

1/6. Calgonit/Finish PowerBall lemon tablety Prostředek do myček nádobí

1/6. Calgonit/Finish PowerBall lemon tablety Prostředek do myček nádobí 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 16. 10. 2008 Datum revize: 1. 12. 2009 Výrobek: Calgonit/Finish PowerBall lemon tablety 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU

1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Datum vydání: 20. 8. 2008 Strana: 1 / 6 Název výrobku: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku Název: Další názvy: TIP TOP REMAXX MONTAGEFLUID Číslo výrobku:

Více

Bezpečnostní list Podle direktivy 1907/2006/ES

Bezpečnostní list Podle direktivy 1907/2006/ES 01. Identifikace látky / přípravku a společnosti / podniku Použití doporučené výrobcem : Výrobce/Dodavatel : Dürr System-Hygiene HD 410 je přípravek s obsahem alkoholu určený ke vtírání do pokožky pro

Více

Verze 3.0 Datum vytištění 21.06.2015

Verze 3.0 Datum vytištění 21.06.2015 BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení (ES) č. 1907/2006 AdBlue Verze 3.0 Datum vytištění 21.06.2015 Datum revize / platné od 21.06.2015 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb.

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle vyhlášky č. 231/2004 Sb. Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A VÝROBCE/DOVOZCE 1.1 Obchodní název přípravku: CAS: - (přípravek) Číslo ES (EINECS): - Další názvy látky: - 1.2 Použití přípravku: přípravek k ochraně dřeva

Více

VITAMÍN E ACETÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

VITAMÍN E ACETÁT 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI název: Tocopheryl

Více

Bezpečnostní list Podle direktivy 91/155/EHS

Bezpečnostní list Podle direktivy 91/155/EHS 01. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Dürr System-Hygiene Použití doporučené výrobcem : Výrobce/Dodavatel : FD 312 je vysoce účinný bezaldehydový dezinfekční a čistící prostředek určený

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 11.03.2009 Datum revize : 11.03.2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 11.03.2009 Datum revize : 11.03.2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Repol Barva na beton BF 1 Betonfarbe Repol BF 1 Další názvy látky: neudáno Doporučené použití:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 21. 02. 2009 Datum revize : 21. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Repol Betonová kosmetika BK 05 Betonkosmetik Repol BK 05 Další názvy látky: neudáno Doporučené

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ES č.1907/2006) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Obchodní název: AGIP SINT TURBODIESEL

Více

Calgonit/Finish PowerBall regular tablety Prostředek do myček nádobí

Calgonit/Finish PowerBall regular tablety Prostředek do myček nádobí 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 29. 9. 2008 Datum revize: 16. 10. 2008 Výrobek: Calgonit/Finish PowerBall regular tablety 1. Identifikace přípravku, výrobce,

Více

SANITASE ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

SANITASE ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Datum vydání: 19.10.2008 Strana: 1 z 8 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku Obchodní název: 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití

Více

YPLON DISHWASHER POWDER

YPLON DISHWASHER POWDER ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název Číslo výrobku 16120383 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Čistící přípravek.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH) ve znění nařízení 453/2010 EC

BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH) ve znění nařízení 453/2010 EC BEZPEČNOSTNÍ LIST Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006/EC (REACH) ve znění nařízení 453/2010 EC 300980 Hydrogen peroxide Datum vydání: 10. 09. 2013 Revize: 3. Nahrazuje dokument: z 17. 11. 2005 1. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 21.11.2010 Strana : 1 / 7 Datum revize : Darsi - prací prostředek

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 21.11.2010 Strana : 1 / 7 Datum revize : Darsi - prací prostředek Podle nařízení Evropského parlamentu a Rady ( ES ) č. 1907/2006 - REACH Datum vydání : 21.11.2010 Strana : 1 / 7 Název výrobku : Sandex prací prostředek 1.Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Datum revize : 2.4.2010 Datum vydání : 16.3.2010 Strana : 1 / 8 Název výrobku : IDEÁL čistič odpadů 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, společnosti, podniku : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Identifikace látky nebo přípravku Kód: FAJLC 08W07 Použití látky nebo přípravku:čisticí a dezinfekční přípravek pro profesionální použití.

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575

BEZPEČNOSTNÍ LIST. BALCHEM, s.r.o. Toxikologické informační středisko, Na Bojišti 1, 128 08 Praha 2; telefon 224 919 293; 224 915 402; 224 914 575 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Chemický název látky/obchodní název přípravku: KOTYFIX Číslo CAS: Neuvádí se Číslo ES (EINECS): Neuvádí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 453/2010 1. Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Obchodní název přípravku: AQATEX HP 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití: Kapalná složka pro

Více

Bezpečnostní list Podle direktivy 91/155/EHS

Bezpečnostní list Podle direktivy 91/155/EHS 01. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku Dürr System-Hygiene Použití doporučené výrobcem : Výrobce/Dodavatel : MD 550 je speciální aplikační preparát s antimikrobiotickými účinky určený k

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Novimatik ADP

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST podle čl. 31 nařízení (ES) č.1907/2006 ve znění příl. I nařízení (ES) č.453/2010 Novimatik ADP Datum revize: 21.2.2013 Strana 1/11 ODDÍL 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU: 1.1 Identifikátor výrobku: NOVIMATIK ADP Další názvy: -- Chemický název: -- 1.2 Příslušná určená použití látky

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: 1.6.2004 Datum revize: 7.9.2008 FORMALDEHYD 36-38% vodný roztok 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo

Více

Bezpečnostní list. EURO-Šarm, spol. s r.o. Vápenný hydrát. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

Bezpečnostní list. EURO-Šarm, spol. s r.o. Vápenný hydrát. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Strana 1 z 6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Identifikace látky nebo přípravku Obchodní název: Další názvy látky/přípravku: Hydroxid vápenatý, vzdušné bílé vápno hašené

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: Další

Více

(dle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) Datum revize: 30/6/08.

(dle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) Datum revize: 30/6/08. Datum vydání: 03/10/04 Maxforce White IC Strana 1 (celkem 6) 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku 1.2 Použití přípravku insekticid Další názvy

Více

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková

ahoj BEZPEČNOSTNÍ LIST Torsan P Datum vydání: 17.8.2005 Verze Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 Ing. Jitka Jančaříková Datum revize: 9.5.2011 Strana 1/10 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU: 1.1 Identifikace látky nebo přípravku : Další názvy přípravku: ---- 1.2 Použití látky nebo přípravku:

Více

Použití přípravku: Odmašťovač. Pomocný přípravek do systému nátěrových hmot pro použití v automobilovém průmyslu. Viz Identifikace přípravku.

Použití přípravku: Odmašťovač. Pomocný přípravek do systému nátěrových hmot pro použití v automobilovém průmyslu. Viz Identifikace přípravku. Datum vydání: 04. 11. 2008 Strana 1 (celkem 8) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku: SILICONE REMOVER Odmašťovač Výrobní kód: 3-90 Použití přípravku: Odmašťovač.

Více

Bezpečnostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 8) BEZPEČNOSTNÍ LIST PODLE NAŘÍZENÍ ES Č. 1907/2006 REACH

Bezpečnostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 8) BEZPEČNOSTNÍ LIST PODLE NAŘÍZENÍ ES Č. 1907/2006 REACH Bezpečnostní list NEOPONIT L Strana 1 (celkem 8) Datum vydání: 12. 12. 2008 Datum revize: 2.3. 2012 1. Identifikátor látky nebo přípravku 1.1 Název výrobku: NEOPONIT L BEZPEČNOSTNÍ LIST PODLE NAŘÍZENÍ

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.2.2009 Strana : 1 / 7 Datum revize : Přípravek na mytí oken a skla

BEZPEČNOSTNÍ LIST. Datum vydání : 16.2.2009 Strana : 1 / 7 Datum revize : Přípravek na mytí oken a skla Datum vydání : 16.2.2009 Strana : 1 / 7 1.Identifikace látky nebo přípravku a výrobce, dovozce, prvního distributora nebo distributora : 1.1. Identifikace přípravku : 1.1.1. Obchodní název přípravku :

Více

2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 CK SOL

2. IDENTIFIKACE NEBEZPEČNOSTI. BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 CK SOL Datum vydání: 15.3.2008 Datum revize: 16.10.2012 revidována verze z 1.4.2009 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: CK sol Identifikační číslo: nemá Číslo CAS:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. přípravek pro dekontaminaci ploch zasažených ropnými haváriemi

BEZPEČNOSTNÍ LIST. dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006. přípravek pro dekontaminaci ploch zasažených ropnými haváriemi 1. Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: BAKTOROL 3000 Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Charakteristika přípravku: neuvedeno neuvedeno

Více

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH)

podle naøízení Evropského parlamentu a Rady (ES) è. 1907/2006 (REACH) Datum vytvoøení Datum revize BEZPEÈNOSTNÍ LIST 1. Identifikace látky/smìsi a spoleènosti/podniku 1.1. Identifikace látky nebo smìsi Èíslo Další názvy látky/smìsi 1.2. Použití látky/smìsi 1.3. Identifikace

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) W.Neudorff GmbH KG Název výrobku: Loxiran Mravenčí bufet

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) W.Neudorff GmbH KG Název výrobku: Loxiran Mravenčí bufet Datum revize: 27.01.2015 Datum tisku: 27.01.2015 Verze 1.1 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku: Loxiran Mravenčí bufet NEU 1262 I 1.2 Příslušná určená použití

Více

Bezpečnostní list. Datum tisku 8. 2. 2012 Přepracováno dne 8. 2. 2012 Verze 2012/1

Bezpečnostní list. Datum tisku 8. 2. 2012 Přepracováno dne 8. 2. 2012 Verze 2012/1 Strana 1/5 Datum tisku 8. 2. 2012 Přepracováno dne 8. 2. 2012 1. Produktové a firemní označení Použití látky: Krmivo pro použití v zemědělství Výrobce: Dovozce: Hechenbichler GmbH AMALGEROL CZ s.r.o. Cusanusweg

Více

Reckitt Benckiser Production (Poland) Sp.Z o.o. 05-100 Nowy Dwor Mazoviecki, Polsko +48 22 713 6136

Reckitt Benckiser Production (Poland) Sp.Z o.o. 05-100 Nowy Dwor Mazoviecki, Polsko +48 22 713 6136 1/6 BEZPEČNOSTNÍ LIST PŘÍPRAVKU dle nařízení (ES) č. 1907/2006 Datum vyhotovení: 24. 5. 2008 Datum revize: 6. 4. 2009 Výrobek: Cillit Bang Power cleaner na silné usazeniny a toalety 1. Identifikace přípravku,

Více

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010

Bezpečnostní list podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) a nařízení Komise (EU) č. 453/2010 Datum vydání: 14.6.2010 Datum revize: 8.4.2014 Strana: 1/7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/SMĚSI A SPOLEČNOSTI/PODNIKU 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název: WProtect Látka / směs: Směs Identifikační číslo /kód:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) Descomed ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1. Identifikátor výrobku Obchodní název 1.2. Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Mycí pěna. 1.3. Podrobné údaje o

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.)

BEZPEČNOSTNÍ LIST (dle vyhlášky č. 231/2004 Sb.) Datum vydání: 3.11.2001 Strana: 1 ze 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Akvaristický silikon Číslo CAS: nemá přípravek Číslo ES

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue

BEZPEČNOSTNÍ LIST Název produktu: AdBlue Datum poslední revize: 12. června 2015 Strana 1 / 8 1. Identifikace látky / směsi a společnosti / podniku Identifikátor výrobku Obchodní název: AdBlue Příslušná určení použití látky nebo směsi a nedoporučená

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) W. Neudorff GmbH KG Název výrobku: SLUXX

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 (REACH) W. Neudorff GmbH KG Název výrobku: SLUXX Datum revize: 01.08.2012 ODDÍL 1: IDENTIFIKACE LÁTKY/ SMĚSI A SPOLEČNOSTI 1.1 Identifikátor výrobku Název výrobku: SLUXX 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Granulovaná

Více

1 Identifikace látky/přípravku a výrobce, dovozce a prvního distributora

1 Identifikace látky/přípravku a výrobce, dovozce a prvního distributora 1 Identifikace látky/přípravku a výrobce, dovozce a prvního distributora 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Přípravek ŽUMPEX Číslo CAS: Číslo ES (EINECS): Další název látky: 1.2 Použití:

Více

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky:

Chloramix D. Chloramix D. (4,6-dichlor-1,3,5-triazin-2-olát sodný, dihydrát; troclosen sodný, dihydrát). Chemický vzorec látky: Datum vydání: 12.6.2006 Datum revize: 16.7.2008 Strana: 1 ze 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI 1.1 Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: dichlorisokyanurát

Více

LOVOFERT LAD 27. Určená použití látky nebo směsi: Granulované dusíkaté hnojivo k základnímu hnojení nebo přihnojování během vegetace.

LOVOFERT LAD 27. Určená použití látky nebo směsi: Granulované dusíkaté hnojivo k základnímu hnojení nebo přihnojování během vegetace. Datum vydání: 30.5.1998 Datum revize: 26.10.2012, revidována verze z 1.4.2009 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikátor výrobku: Lovofert LAD 27 Identifikační číslo: nemá

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) v souladu s Nařízením (ES) č. 1907/2006 (REACH) Datum vydání: Revize: Strana: 02.01.2006 01.06.2008 1 / 5 1. Identifikace látky/přípravku a společnosti/podniku 1.1 Identifikace látky nebo přípravku: N,N-Dimethylmid

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ES/článek 31

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ES/článek 31 Datum vydání: 18.02.2000 Datum revize: 27.10.2008 Název výrobku: BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/ES/článek 31 Razítková barva 7012 (7010) multicolor Počet stran: 6 1. Identifikace látky nebo přípravku

Více