Pokyny pro Etnický Projekt

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pokyny pro Etnický Projekt"

Transkript

1 Pokyny pro Etnický Projekt

2 Postup - Projekt "etnický styl" Etnické šaty Jedna velikost pro všechny Budete potřebovat - 2,10 m (7 '), růžový taft (minimální šířka 0,9 m tkaniny (1 yd) - Zbytky látek a šicí nitě - Barevné ozdobné korálky v různých velikostech - 2,7 m (3 yd) saténové stuhy, 4 cm (1 ½ ") široké - Samolepící vyšívácí stabilizátor, např. Aqua ok Plus od OESD - Šicí nitě v barvě látky a kontrastní barvy pro zvýraznění. - Šicí patky - Kráčející patku Doporučené látky Jsou vhodné všechny něžně splývavé lehké látky. Při nákupu materiálu, je potřeba zjistit průsvitnost látek. Čiré textilie vypadají velmi atraktivně, jestliže je oblečení určeno na pláž. Je dobré vědět Aby se tenká látka neřasila zajistíte vhodným upravením napění nitě. Nejprve vyzkoušejte na kousku látky a určete optimální nastavení. Práce s šicí patkou, kterou zde používáme vyžaduje trochu praxe, ale je vynikající jakmile jste se s ní naučili pracovat - takže si ji nejprve vyzkoušejte na kousku látky (viz pokyny přiložené k patce). Můžete také výstřih ozdobit zhotovenými kruhy, které jako volný řetěz sešijete dohromady. Ten se poté uzavírá na zádech nebo je výstřih uzavřen nějakou páskou. V bodech 7-8 (v popisu níže) vám ukážeme, jak se kruhy zhotovují.

3 Vyřezávání 50 cm 14 cm 10 cm 2.5cm 90 cm 102 cm 50cm 20 90cm 1 yd 102cm 40 1/8 14cm 5 ½ 10cm 4 2.5cm 1 Přídavky na švy: přidejte po 1cm (½ ") švový přídavek kolem výstřihu. U ostatních švů jsou již přídavky zahrnuty. Látka použitá na závoj 1 velký obdélník 204 cm x 90 cm (2 ¼ yd x 1 yd) Stuhy 1 saténovou stuhou 2,6 m (3 yd) dlouhou pro výstřih a vázání 2 saténové stuhy 8 cm (3 1 / 8 ") dlouhé (přeložené na polovinu podélně pro vázání) Výstřih výzdoba: Vystřihnout malé cca 0,5-1cm (1 / 4 "- ½") čtverce ze zbytků látek. Jak postupovat Výstřih z šikmé lemovky 1. Přeložte látku na polovinu podélně 102 cm x 90 cm (40 1 / 8 "x 1 yd) směrem na pravou stranu a vystřihněte výstřih kolem záhybu horní látky, jak je ukázáno na náčrtku. 2. Sešpendlete v dolní části - 50cm (20 ") na straně výstřihu a uzavřete tento šev. Začistěte a rozžehlete od sebe. Dvakrát otočte stále ještě otevřený zadní šev na této straně o 5 mm (1 / 4 ") a sestehujte. Pokud máte problémy s otáčením lemu ve švové oblasti, můžete na šev přidat asi 7 mm (nepatrně na 1/3").

4 2x 5mm 2 x 5mm = 2 x ¼ 3. Přeložte krátké saténové stuhy na třetiny podélně, spojte a prošijte cikcak stehem. Udělejte dvě smyčky (poutka) a všijte konce těchto smyček 24 cm (9 ½ ") pod výstřihem na zadním švu. Nakonec vytáhněte vázání pomocí criss-křížení, tím zhotovíte atraktivní způsob vázání šatů na zádech. 4. Sešijte linie prošití 1 cm (1 / 2 ") od okraje (délka stehu až 5 mm (1 / 4") podél výstřihu, tak že začátek a konec nitě jsou volné. Nyní držte oba konce dolní nitě pevně a zatáhněte za horní nitě tak, aby se látka nařasila do šířky přibližně na 14cm (5 ½ "). Stahováním horní a spodní nitě rovnoměrně rosdělíte takto vytvořené volánky. Po dokončení výstřihu nitě opět vytáhněte. 5. Přeložte dlouhou saténovou stuhu ve třetinách podélně a stiskněte. Označte v polovině stuhy 7 cm (2 ¾ ") napravo a nalevo od středu. Nyní přiložte v tomto místě kolem dekoltu saténovou stuhu. Stejně tak, označte střed výstřihu. Přišpendlete saténovou stuhu v označeném místě. Nyní můžete sešít spolu saténovou stuhu s výstřihem dohromady. Konce saténové stuhy provlečené poutky na zadním díle můžete vypnout nebo jednoduše svázat.

5 Lemování 6. Nyní můžete použít na lem spodní hrany patku Hemmer, která je otevřená. Výzdoba výstřihu 7. Výstřih můžete ozdobit dle vlastního uvážení. Umístěte zbytky látky na vodou rozpustný stabilizátor k vytvoření tlustých kruhů. Držte vodou rozpustný stabilizátor na vrchní části tak, aby vytvořil tkz.sendvič (vytvoříte silnější vrstvu látek, která drží dohromady, doporučujeme vytvořit silnější vrstvy kruhů). Nyní prošívejte dle svého uvážení vytvořené sendviče barevnými nitěmi a různými stehy tak, aby všechny kousky látek byly spojeny dohromady a vytvořily pevné kruhy. Hotové kruhy namočte do vlažné vody, aby se rozpustil stabilizátor a nechte usušit. 8. Zhotovené kruhy přiložte kolem výstřihu tak, jak se Vám to jeví nejlépe. Přišijte je na šaty. Můžete dozdobit barevné kruhy korálky dle Vaší fantazie a máte vytvořen nádherný výstřih na šatech.

6 Etnická kabelka Rozměry 51 cm x 51 cm (cca 20 "x 20") Budete potřebovat - 2 šátky, cca. 53 cm x 53 cm (21 "x 21") - 2 kabelkové rukojeti s kroužky, 60 cm (24 ") dlouhé - Zbytek látky z bavlny nebo podšívkoviny pro vnitřní kapsu cm (14 ¼ ") pružné gumy 1 cm (1 / 2") široké - Šicí nitě v barvě látky - "Extra silné" šicí nitě Doporučené látky Barevné šátky saténové, hedvábné, bavlněné, ze lnu nebo směsi. Vystřihnout Přídavek na šev: 1 cm (1 / 2 ") je již zahrnut v návodu, a tak nemusí být přidán. To znamená, že všechny švy jsou šité 1 cm (1 / 2 ") od okraje. Vnitřní podšívka - 1 čtverec 53cm x 53cm (21 "x 21"), (u šátku jiné velikosti, upravte velikost podšívky podle vnější části kabelky - rozměry šátku musí odpovídat vnější kapse) - 1 obdélník pro velké vnitřní kapsy: o rozměrech 16 cm (6 ¼ ") a 14 cm (5 ½"), výška 11 cm (5 1 / 3 "). - 1 obdélník pro malé vnitřní kapsy: o rozměrech 12 cm (4 ¾ ") a 10 cm (4"), výška 11 cm (5 1 / 3 "). Jak postupovat Uzavřené švy 1. Položte oba šátky pravými stranami dohromady a sešijte dolní okraj (= základna). Sešijte boční švy, tak že spodní strana zůstane cca 20 cm (8 ") nesešitá. Rozžehlete švy od sebe.

7 strana Boden = Základní 33cm = 13 20cm = 8 2. Nyní složte nesešitou část 20 cm (8 ") v polovině a sešijte švy na obou stranách, počínaje v bočním švu. Přišijte vnitřní kapsy na podšívku 3. Na jedné části vnitřní podšívky, nakreslete dva přilehlé čtverečky 12 cm x 9 cm a 8 cm x 9 cm (4 ¾ "x 3 ½" a 3 1 / 8 "x 3 ½"). Jedná se o umístění linky pro vaše vnitřní kapsy.

8 12cm = 4 ¾ 9cm = 3 ½ 8cm = 3 1/8 4. Složte delší hrany vnitřní kapsy 5 mm (1 / 4 ") a dvakrát zahněte. Sešijte na horním okraji cca. 3 mm (1 / 8 ") od okraje. Dále zahněte ostatní tři hrany 1 cm (1 / 2 "). Nyní přišpendlete dvě vnitřní kapsy na čtverečky, které jste si označily na podšívce (sešité hrany nahoře). Získali jste kapsičku, jejiž rozměry jsou obdelníkové a to umožňuje snadno uložit předměty, jako jsou mobilní telefon nebo rtěnka. 5. Šířka stehu jak uvnitř kapsy tak i na vnitřní podšívkce je cca. 2 mm (1 / 16 ") od okraje. Uzavření vnitřních kapes, sešívání kabelky dohromady a otáčení 6. Sešijte vnitřní kapsu přesně tak, jak je popsáno pro vnější peněženku v krocích 1 a Zastrčte vnitřní podšívku kabelky k pravé straně a sešijte horní hrany. Nyní otočte kabelku pomocí nesešitého švu na lícovou stranu. 8. Stiskněte na horním okraji a horní steh bude asi 2 mm (1 / 16 ") od okraje. Po otočení uzavřete nesešitý šev. Horní okraj peněženky

9 9. 8 cm (3 1 / 8 ") od bočního švu směrem ke středu, vyznačte 4 body špendlíky. Nyní podobně složte zevnitř ven tak, aby se označené špendlíky nacházely na postranním švu. Nyní můžete horní steh složit tak, aby vytvořil čtverec 3,5 cm x 3,5 cm (1 3 / 8 "x 1 3 / 8"). 3.5cm = 1 3/8 10. Ustřihněte dva kusy pružné gumy 18 cm (7 ") na délku a přišpendlete je na místě 2 cm (3 / 4") pod horní hranou na obou koncích, takže 4 cm (1 ½ "), stále vystupuje na obou stranách. Pružná guma může být zajištěna cikcak stehem. (Při šití, budete muset vytáhnout gumu na stejnou délku jako látka, což vytvoří shrnutí v horním okraji kabelky.). Můžete na uzavírání kabelky použít cvoky, pokud se Vám výše uvedené uzavření nezdá dostatečně bezpečné. 2cm = ¾ Přišití rukojeti 11. Přišijte rukojeti ke kabelce tak jak si přejete a zabezpečte kroužky ručně několika stehy přes všechny vrstvy tkaniny. Zde použijte "Extra silné" nitě nebo přišijte pomocí dvojtého prošití.

10 Tipy pro práce s látkami Je několik důležitých základních pravidel pro vystřihování a šití tkanin. Zde je několik tipů, týkající se našich projektů: Vyřezávání Pevné okraje látky Cca. 1cm (1 / 2 ") široké pásky na obou stranách tkaniny jsou pevné okraje. Protože jejich textura je odlišná od zbytku materiálu, nesmíme je zahrnout do svých výpočtů spotřeby. Stejně tak není pevný okraj vhodný jako švový přídavek. Látkové přehyby Pokud je látka vzorovaná, musíte dát pozor, aby byla látka při řezání jednotlivých dílů správně složená (podle vzoru). Struktura látky Struktura látky je rozhodující pro správnou splývavost oděvu. Směr nitě je vyznačen na střihu, odpovídá přímo osnově tkaniny a musí být rovnoběžný s okraji. U vzorovaných tkanin, vždy dávejte pozor na směr vláken a vystřihujte ve stejném směru. Švové přídavky Stříháni stejně širokých přídavků na šev nám umožňuje snadnější šití. Použijte měřící pásku a krejčovskou křídou nakreslete šev na látku podle střihu. Zpravidla budete potřebovat 4 cm (1 1 / 2 ") švových přídavků na lemy a 1,5 cm (5 / 8") na všechny ostatní hrany a švy. (Pokud jsou míry odlišné, podívejte se do návodu). Šití Šití hran a švů Při šití okrajů a švů, sešíváme vždy po pravé straně tkaniny 1,5 cm (5 / 8 ") od okraje (stejnou šířku jako švový přídavek).švy pak rozžehlíme od sebe a pokud je to nezbytné obšijeme okraje látky cik-cak stehem nebo overlokem. Šicí lemy Při lemování hran zahneme látku dvojnásobně z pravé strany na rubové straně látky, žehlíme podél horního okraje, a prošijeme 4 cm (1 1 / 2 ") od kraje. První zapnutí je po 1 cm (1 / 2") a další po 3 cm (1 1 / 4 "). Nastavení stroje pro rovné šití Použijte tovární nastavení Na horní šití, můžete nastavit délku stehu až mm. Vyztužovací materiály Používejte materiály určené na zpevnění klop, límců, pásků atd. Ve specializovaných prodejnách Vám poradí zkušené prodavačky.

"Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka

Romantický styl postup šití Nabíraná halenka "Romantický styl" postup šití Nabíraná halenka Velikosti 34 až 42 dle evropských norem (4-12 US, UK 6-14) Budete potřebovat - 1,2 m růžový taft (šířka 1,5 m ) - 0,45 m bílý tyl (šířka 1,5 m tkaniny ) -

Více

Pokyny pro "Business" Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm.

Pokyny pro Business Projekt. Sukně. Budete potřebovat. Textilie doporučení. Obecné informace o velikosti. Vystřihování Přední 28 cm. Pokyny pro "Business" Projekt Sukně Budete potřebovat 2 košile pánské 0,7 m (3/4yd) šedou oblekovou tkaninu (1,4 m (1 ½ yd) šířky) 1 m (39 "), podšívky suchý zip- 14 cm (5 ½ ") dlouhý a 3,5 cm (1 2 / 5

Více

Pokyny pro Business Projekt

Pokyny pro Business Projekt Pokyny pro Business Projekt www.mybernette.com Pokyny pro "Business" Projekt Sukně Budete potřebovat 2 košile pánské 0,7 m (3/4yd) šedou oblekovou tkaninu (1,4 m (1 ½ yd) šířky) 1 m (39 "), podšívky suchý

Více

Rychlé postupy šití PATCHWORK ŠITÝ NA STROJI

Rychlé postupy šití PATCHWORK ŠITÝ NA STROJI Rychlé postupy šití Autorka Danuše Březinová, rozměr 250 250 cm Aby byl pro vás šicí stroj při šití patchworku přínosem, používají se různé metody, které práci usnadní a urychlí. Nejvíce se dají využít

Více

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pokud používáte elektrické přístroje, dodržujte základní bezpečnostní pravidla, včetně následujících: Před použitím šicího stroje si přečtěte následující

Více

inspira 600 inspira 600

inspira 600 inspira 600 inspira 600 inspira 600 DÙLEŽITÉ BEZPEÈNOSTNÍ PØEDPISY Pøi používání elektrických pøístrojù je tøeba dbát tìchto zásadních bezpeènostních pøedpisù: Proètìte si pøed použitím stroje pokyny v tomto návodu.

Více

- + champion 505. champion 505. Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika

- + champion 505. champion 505. Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika champion 505 - + champion 505 champion 505 Vyrobeno pro Ersico s.r.o., Èeská Republika DÙLEŽITÉ BEZPEÈNOSTNÍ PØEDPISY Pøi používání elektrických pøístrojù je tøeba dbát tìchto zásadních bezpeènostních

Více

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm

2 cm 36 šestiúhelník. 1 šitíčko. Patchworkový top měří před sestavením cca 11 28 cm Výrobky Šitíčko 61 Šití na cestách je daleko snazší, když víte, že máte všechny potřebné pomůcky bezpečně uložené na jednom místě. Spíchněte si toto malé šitíčko a uložte je do svého cestovního šití. Díky

Více

Jednoduchý obal na kalendář, který zvládne úplně každý...

Jednoduchý obal na kalendář, který zvládne úplně každý... BAL NA KALENDÁŘ Jednoduchý obal na kalendář, který zvládne úplně každý... (rozměry tohoto obalu jsou nastavené a určené k plánovacímu kalendáři o velikosti 8 x 18 cm, základní jednoduchý "plánovací záznamník"

Více

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY

TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY Velikosti: 34 až 46 ŠABLONY: PŘÍLOHY C A D Vzor k malování: str. 83 SNĚŽNÝ KOJOT TOP BEZ RUKÁVŮ ZDOBENÝ TŘPYTIVÝMI PÍRKY POMŮCKY 80 x 60 cm volného žerzeje v páví modré Třpytivě safírová barva na textil

Více

Potřeby rokajl vláčná nit. Bílý límeček. Navlékání spodních obloučků. Síťková kapsička nebo malé pouzdro? Starší typ podomácké výroby z Krkonoš

Potřeby rokajl vláčná nit. Bílý límeček. Navlékání spodních obloučků. Síťková kapsička nebo malé pouzdro? Starší typ podomácké výroby z Krkonoš směr navlékání síťky směr navlékání obloučků Navlékání spodních obloučků Potřeby rokajl vláčná nit Síťková kapsička nebo malé pouzdro? Starší typ podomácké výroby z Krkonoš I v tomto případě se jedná o

Více

Ekolux 8000 S E R V I S

Ekolux 8000 S E R V I S Ekolux 8000 S E R V I S LUX (CZ), s.r.o. Brunclíkova 17, 162 00 Praha 6-Petřiny telefon: 220 190 880, fax: 220 190 881 bezplatná infolinka: 800-10 30 40 e-mail: servis@lux-com.cz www.lux-com.cz Návod k

Více

www.bonprix.cz Tel: 596 629 630 Cena 19 Kč LétO 2012 Trojúhelníková bikiny podprsenka 349_ CZ.B3 Platnost do 31.12.

www.bonprix.cz Tel: 596 629 630 Cena 19 Kč LétO 2012 Trojúhelníková bikiny podprsenka 349_ CZ.B3 Platnost do 31.12. Cena 19 Kč LétO 2012 Trojúhelníková bikiny podprsenka 349_ viz následující strana CZ.B3 Platnost do 31.12. 2012 2012PC68,00 Podrobnosti viz str. 70 www.bonprix.cz Tel: 596 629 630 Vážení zákazníci, už

Více

Certain Teed Montáž vinylového obkladu

Certain Teed Montáž vinylového obkladu Certain Teed Montáž vinylového obkladu Dovoz a Distribuce v ČR: EKOCELL CZ s.r.o. Kunín 255, 742 53 Kunín Tel. 773400186 info@ekocell.cz www.ekocell.cz Obsah 1) Montáž lamel 2) STUDfinder instalační systém

Více

PROVOZ SPOTŘEBIČE. Další informace (včetně informací o odstraňování závad a servisu) naleznete v jednotlivých kapitolách návodu k použití.

PROVOZ SPOTŘEBIČE. Další informace (včetně informací o odstraňování závad a servisu) naleznete v jednotlivých kapitolách návodu k použití. PROVOZ SPOTŘEBIČE Další informace (včetně informací o odstraňování závad a servisu) naleznete v jednotlivých kapitolách návodu k použití. Prádlo roztřiďte podle symbolů péče Nesušit v bubnové sušičce Vhodné

Více

VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI

VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI Tato univerzální sada je určena pro typy motocyklů, které mají řídítkovou tyč uvnitř dutou (tzn. nic nebrání umístění topných těles dovnitř

Více

Kód SAP Obrázek EAN Název Popis MC vč. DPH

Kód SAP Obrázek EAN Název Popis MC vč. DPH 0013 1016269 3359900001301 Ozdobná páková děrovačka L motýl 0016 1016280 3359900001608 Ozdobná páková děrovačka L květina 0057 1004687 3359900000571 Děrovací systém 0058 1015748 3359900000588 Rotační řezačka

Více

Květinový strom. OBI návod na vlastní výrobu. Stupeň obtížnosti: Pro pocročilě. Obsah. Doba stavby. Rozměry Průměr Koruna:

Květinový strom. OBI návod na vlastní výrobu. Stupeň obtížnosti: Pro pocročilě. Obsah. Doba stavby. Rozměry Průměr Koruna: OBI návod na vlastní výrobu 1 Květinový strom Stupeň obtížnosti: Pro pocročilě Obsah Úvod/Tipy a triky Seznam materiálů Seznam nářadí Montážní návod Stavební plány Doba stavby str. 2 str. 3 str. 4 str.

Více

Stylově prostřeno pro každou příležitost Skládání ubrousků

Stylově prostřeno pro každou příležitost Skládání ubrousků www.tork.cz Stylově prostřeno pro každou příležitost Skládání ubrousků LILIE 1. Přeložte otevřený ubrousek v polovině směrem nahoru, tak aby vznikl trojúhelník. 2. Složte špičky napravo a nalevo směrem

Více

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou

Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové. 2. Dárek zabalíme do balicího papíru. Kulatou krajkovou Krajkový 1. K zabalení dárku potřebujeme: papírové krajkové podložky, balicí papír, lepidlo, stuhu, nůžky a děrovačku. Papírové krajkové podložky zakoupíme v supermarketech nebo papírnictvích. 2. Dárek

Více

0086 1015796 3359900000861 Rozšiřující balíček - kruh Rozšiřující balíček - nutno mít zakoupeno 0078 370

0086 1015796 3359900000861 Rozšiřující balíček - kruh Rozšiřující balíček - nutno mít zakoupeno 0078 370 Kód SAP Obrázek EAN Název Popis MC vč. DPH 0013 1016269 3359900001301 Ozdobná páková děrovačka L motýl 0016 1016280 3359900001608 Ozdobná páková děrovačka L květina 0057 1004687 3359900000571 Děrovací

Více

TECHNICKÝ POPIS Halenka dámská krátký rukáv světle modrá Halenka dámská dlouhý rukáv světle modrá

TECHNICKÝ POPIS Halenka dámská krátký rukáv světle modrá Halenka dámská dlouhý rukáv světle modrá TECHNICKÝ POPIS Halenka dámská krátký rukáv světle modrá Halenka dámská dlouhý rukáv světle modrá Provedení: Halenka dámská krátký rukáv je polopřiléhavého střihu, zapínaná na 6 knoflíků. Pro krátký rukáv

Více

CATHY CARRONOVÁ. Cepice ˇ a kloboucky. pro každou náladu

CATHY CARRONOVÁ. Cepice ˇ a kloboucky. pro každou náladu CATHY CARRONOVÁ ˇ Cepice ˇ a kloboucky pro každou náladu Obsah 8 Úvod 10 malířská Ležérní baret 12 velkorysá Toka s copánkem 14 hřejivá Proplétaná čapka 16 základní Dvoubarevná čepice 18 rezervovaná Čepice

Více

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky

Domovní telefon s přístupovými kartami. Obj. č.: 61 17 61. Rozsah dodávky. Popis a ovládací prvky Domovní telefon s přístupovými kartami Rozsah dodávky Venkovní jednotka Vnitřní jednotka Napájecí adaptér Instalační materiál 7 přístupových karet Návod k obsluze Popis a ovládací prvky a) Vnitřní jednotka

Více

69/2014 Sb. VYHLÁŠKA

69/2014 Sb. VYHLÁŠKA 69/2014 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 2. dubna 2014 o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany Ministerstvo vnitra stanoví podle 101 písm. a) k provedení 24 odst. 2 zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

CHYTRÝ PÍSEK. Všechny projekty z knihy můžete vytvořit z běžného či barevného chytrého písku.

CHYTRÝ PÍSEK. Všechny projekty z knihy můžete vytvořit z běžného či barevného chytrého písku. CHYTRÝ PÍSEK Seznamte se s báječnými schopnostmi chytrého písku! Stačí pár základních pomuº cek, některý z chytrých pískuº, trocha vlastní fantazie a muº žete se pustit do realizace námětuº z této publikace.

Více

pasový límec zdrhovadlo

pasový límec zdrhovadlo Dámská sukně Technický popis Dámská rovná sukně základního střihu je všitá do pasového límce. Přední i zadní díl jsou střiženy vcelku a na každém jsou odšité dva záševky. Jednostranně kryté zdrhovadlo

Více

NEOROMANTIČKA. co musíš mít. módní lekce

NEOROMANTIČKA. co musíš mít. módní lekce NEOROMANTIČKA Na jednu stranu by se nejraději narodila v jiném století. Vybrala by si dobu, ve které byly dívky jemné stejně jako jejich šaty s anglickou krajkou. Neoromantička ale ráda chodí i v teniskách

Více

1. Tyto montážní instrukce mohou být reprodukovány a/nebo distribuovány pouze s písemným a explicitním souhlasem společnosti Sela

1. Tyto montážní instrukce mohou být reprodukovány a/nebo distribuovány pouze s písemným a explicitním souhlasem společnosti Sela Pokyny k sestavení Nová souprava Sela Snare Cajon - cajon se struněním. Nově v této soupravě naleznete vyndavací Sela Snare System strunění, které Vám přináší další zvukové možnosti. Prosíme, použijte

Více

Návod k použití JUNO

Návod k použití JUNO Návod k použití JUNO Důležité bezpečnostní instrukce Toto zařízení není určeno pro osoby (včetně dětí) se sníženými psychickými, smyslovými či mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí,

Více

Písemná zpráva zadavatele

Písemná zpráva zadavatele NA PŘÍKOPĚ 28 115 03 PRAHA 1 Č.j.: 2015/124152/CNB/420 Písemná zpráva zadavatele VEŘEJNÁ ZAKÁZKA Dodávky osobních ochranných pracovních prostředků a jednotného pracovního oblečení (část III. veřejné zakázky)

Více

Tato zkušební kabelka je vyztužena pouze ronopastem a plátnem: Je měkčí a nedrží tolik tvar. Ale na škodu to tolik není. Každopádně se krásně šije.

Tato zkušební kabelka je vyztužena pouze ronopastem a plátnem: Je měkčí a nedrží tolik tvar. Ale na škodu to tolik není. Každopádně se krásně šije. Originál návod a střih je podle AMY Butler, jedná se o volně stažitelný střih: http://sewmamasew.com/blog2/2010/09/free-amy-butler-pattern-blossom-handbagshoulderbag/ Nejedná se o překlad originálu, ale

Více

Elekronické vypínací hodiny

Elekronické vypínací hodiny Elekronické vypínací hodiny 1 tlačítko pro nastavení deního času a také neprogramované (ruční) 2 (-) minus 3 (+) plus Nastavení hodin na denní čas Jakmile připojíte přístroj na elektrickou síť, na číselníku

Více

ČAJOVÁ SOUPRAVA. Dekor: otisky houbičky s modrým barvítkem na bílé glazuře

ČAJOVÁ SOUPRAVA. Dekor: otisky houbičky s modrým barvítkem na bílé glazuře JARO ČAJOVÁ SOUPRAVA ČAJOVÁ SOUPRAVA 10 Dekor: otisky houbičky s modrým barvítkem na bílé glazuře KONVIČKA S POKLIČKOU S POKLIČKOU TÉMA: sesazování více vytočených kusů větší kus hlíny a vycentrujte ho

Více

- MONTÁŽ A INSTALACE -

- MONTÁŽ A INSTALACE - - MONTÁŽ A INSTALACE - NÁVOD PRO MODEL CIRKULÁR Pouzdra pro posuvné dveře Jednokřídlé Dvoukřídlé (od str. 6) SESTAVENÍ POUZDRA - CIRKULAR 1 2 Nasuňte dorazový díl na kovové úchyty na konci kolejnice, které

Více

Výroba oděvů Technologie U zkoušky budou požadovány jen přednášené části z této prezentace.

Výroba oděvů Technologie U zkoušky budou požadovány jen přednášené části z této prezentace. Výroba oděvů Technologie U zkoušky budou požadovány jen přednášené části z této prezentace. Ing. Daniela Lonková Katedra oděvnictví 1 Technologie Technologie nauka o technických a přírodovědných zákonitostech

Více

Seznámení s parakordem

Seznámení s parakordem kapitola 1 Seznámení s parakordem Co je parakord? Slovo parakord, součást slovní zásoby profesionální mluvy a internetu, je z angličtiny převzaté označení pro padákovou šňůru. Její pevnost a odolnost se

Více

Každému hrnčíři zůstává při práci spousta zbytků

Každému hrnčíři zůstává při práci spousta zbytků RECYKLACE HLÍNY Každému hrnčíři zůstává při práci spousta zbytků hlíny. Ten, kdo se točit teprve učí, obvykle víc hlíny odloží ve zbytcích, než kolik jí skončí v peci, protože opravdu nějakou dobu trvá,

Více

Rozdělení oděvů. Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové a Ing. Daniely Veselé

Rozdělení oděvů. Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové a Ing. Daniely Veselé Rozdělení oděvů Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové a Ing. Daniely Veselé MUŽSKÝ ODĚV Pánský oděv Dorostový chlapecký oděv ODĚV ŽENSKÝ ODĚV Dámský oděv Dorostový dívčí oděv

Více

Úložné systémy na nářadí

Úložné systémy na nářadí Brašny na nářadí 179 Opasky a pouzdra na nářadí 183 Mobilní bedny na nářadí 187 Mobilní pracoviště 190 Boxy na nářadí 192 Organizery 197 Podstavce na řezání (kozy) 200 Dílenský nábytek 201 Úložné systémy

Více

Stephanie Thiesová. Háckované ctverce ˇ ˇ. 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky

Stephanie Thiesová. Háckované ctverce ˇ ˇ. 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky Stephanie Thiesová Háckované ctverce ˇ ˇ 46 nejkrásnějších babiččiných čtverců Se skvělými nápady na přikrývky, polštáře a další doplňky Obsah 3 Úvod 4 Informace pro začátek 4 Jak se pracuje s kolekcí

Více

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Označení materiálu: Typ materiálu: Předmět, ročník, obor: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28.

Více

Střešní plechová krytina

Střešní plechová krytina Střešní plechová krytina Doprava, skladování a manipulace Doprava a skladování Technicko montážní návod Dopravu materiálu k zákazníkovi zajišťujeme nákladním vozidlem s hydraulickou rukou. Krytina je dodávaná

Více

Essential 2012 ZAJIŠTĚNÍ VIDITELNOSTI PRO ŘEMESLNOU VÝROBU. www.fristadskansas.com

Essential 2012 ZAJIŠTĚNÍ VIDITELNOSTI PRO ŘEMESLNOU VÝROBU. www.fristadskansas.com Essential 01 ŘADA ESSENTIAL PŘEDSTAVUJE KOMBINACI HLAVNÍCH FUNKCÍ, LEHKÝCH TKANIN A ZNÁMÉHO STŘIHU FRISTADS KANSAS. ZAJIŠŤUJE OPTIMÁLNÍ POHODLÍ A PŘITOM VYHOVUJE ZÁKLADNÍM POŽADAVKŮM MODERNÍCH PRACOVNÍKŮ.

Více

Vaše uživatelský manuál SIEMENS WS12X461BY http://cs.yourpdfguides.com/dref/3655806

Vaše uživatelský manuál SIEMENS WS12X461BY http://cs.yourpdfguides.com/dref/3655806 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Návod k obsluze. Sušička prádla

Návod k obsluze. Sušička prádla Návod k obsluze Sušička prádla Děkujeme vám za důvěru, kterou jste nám prokázali zakoupením naší sušičky Sušička je určena pro sušení prádla v domácnosti. Prádlo v sušičce se rychle usuší, je měkké a podajné

Více

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19 standardy kvality společnosti MarZ Corporation, s.r.o. upřesnění detailů šití PROUŽKŮ upřesnění detailů šití DOPLŇKŮ upřesnění detailů šití KOSTKY - detail prošití

Více

3 Formuláře a sestavy Příklad 2 Access 2010

3 Formuláře a sestavy Příklad 2 Access 2010 TÉMA: Výpočty ve formulářích, rozhraní pro uživatele Formuláře neslouží pouze pro přístup běžného uživatele k datům uloženým v databázi. Ve formulářích se rovněž setkáme s dalšími prvky, jako jsou např.

Více

Schoeller Süssen GmbH

Schoeller Süssen GmbH strana 1 Model 5 Dámský svetr Pro vel. 36/38 = údaje před závorkou, pro vel. 0/2 = údaje v závorce. Pokud je uvedený pouze jeden údaj, platí pro obě velikosti. příze barva 36/38 0/2 Lorna značky Schoeller

Více

Vyvrtat, sešroubovat, přidat plyn

Vyvrtat, sešroubovat, přidat plyn Minikára pro malé závodníky Vyvrtat, sešroubovat, přidat plyn Bez motoru, ale o to větší nadšení: Minikára rozbuší srdce malých závodníků. 1. Úvod Je to sice jenom minikára, ale zato je vybavená několika

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 02 28

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 02 28 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 02 28 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

1. Druhy pánských košil

1. Druhy pánských košil PÁNSKÁ KOŠIE 1. Druhy pánských košil Klasická košile - charakterizována límcem (dvoudílným nebo jednodílným) zapínaným ke krku, k němuž se nosí vázanka, přední díl je zpravidla celozapínací. Má 1 kapsu.

Více

KOSTKY. počítačová stavebnice. Ing. Hana Vláčilová

KOSTKY. počítačová stavebnice. Ing. Hana Vláčilová KOSTKY počítačová stavebnice Ing. Hana Vláčilová Možná, že se poprvé v životě setkáváte s počítačovou stavebnicí?! Jaké má počítačová stavebnice výhody? Každý díl stavebnice modelujete pouze jednou, ale

Více

SPOLEČNOST VOLYA VÝROBA SKLENÍKŮ

SPOLEČNOST VOLYA VÝROBA SKLENÍKŮ SPOLEČNOST VOLYA VÝROBA SKLENÍKŮ DAČNAJA STRELKA-3 skleník zasklívaný komůrkovým polykarbonátem výška,4 m šířka 3,0 m délka - jakákoli násobná m Technický pasport str. -6 Montážní návod str. 7- Technický

Více

PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ

PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ PŘÍRUČKA PRO KAŽDODENNÍ POUŽITÍ AWG 812 / PRO ORIGINÁLNÍ NÁVOD K POUŽITÍ CS DĚKUJEME VÁM, ŽE JSTE SI ZAKOUPILI VÝROBEK WHIRLPOOL Abychom vám mohli poskytnout komplexnější služby a podporu, zaregistrujte

Více

TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK. Tip. postup. PRísady

TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK. Tip. postup. PRísady TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK Tohle je tak luxusní pochoutka, že lepší neznám. Osobně si nedokážu život bez čokolády vůbec představit, tak honem do toho! 2 lžíce másla a trochu na vymazání 40 g hořké čokolády,

Více

Podzim 2013. se slevou 5%, ať se vám. otevírací doba. dětský koutek

Podzim 2013. se slevou 5%, ať se vám. otevírací doba. dětský koutek Podzim 2013 Novinky z atelieru Toto jsou první čtvrtletní novinky, budeme rádi, když nám napíšete, zda jsou informace přehledné, zda jste rozuměli a co by jste chtěli v novinkách vidět... Děkujeme za pochopení.

Více

Další servery s elektronickým obsahem

Další servery s elektronickým obsahem Právní upozornění Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího písemného souhlasu nakladatele.

Více

Rám na patchwork Juki

Rám na patchwork Juki Rám na patchwork Juki BEZPEČNOSTNÍ POKYNY A INFORMACE O ZÁRUCE... 2 Seznam součástek Obsah krabice 1... 3 Obsah krabice 2... 4 Obsah krabice 3... 4 Obsah krabice 4... 4 Montáž rámu Krok 1: Montáž rohové

Více

6 CDB 90X 6 CDB 70X 6 CDB 60X

6 CDB 90X 6 CDB 70X 6 CDB 60X Odsavač par Model 6 CDB 90X 6 CDB 70X 6 CDB 60X Návod k použití a instalaci OD 9 1 2 3* 4 2 a b c 3 5 4 Návod k montáži a k použití Při čtení návodu sledujte také obrázky na prvních stranách, na které

Více

QUILLING. papírový filigrán nejen pro svátek. Jana Maiksnar Vašíčková

QUILLING. papírový filigrán nejen pro svátek. Jana Maiksnar Vašíčková QUILLING papírový filigrán nejen pro svátek Jana Maiksnar Vašíčková QUILLING papírový filigrán nejen pro svátek Jana Maiksnar Vašíčková ZÁKLADNÍ POSTUPY Jana Maiksnar Vašíčková Quilling papírový filigrán

Více

Obnovitelné zdroje energie. Sborník úloh

Obnovitelné zdroje energie. Sborník úloh Energetická agentura Zlínského kraje, o.p.s. Obnovitelné zdroje energie Sborník úloh V rámci projektu Energetická efektivita v souvislostech vzdělávání Tato publikace vznikla jako sborník úloh pro vzdělávací

Více

Tvorba vizitky v programu Zoner Calisto

Tvorba vizitky v programu Zoner Calisto Moduly cesta k racionálnější výuce Zefektivnění výuky oboru ICT aplikace osobních počítačů Tvorba vizitky v programu Zoner Calisto Projekty pro základní školy Tomáš Kmínek Projekt CZ.1.07/1.1.32/01.0013

Více

Rozdělení jednotlivých prvků stejnokroje používaných MP Cheb stanovení nepřekročitelných cen na dodávku zboží:

Rozdělení jednotlivých prvků stejnokroje používaných MP Cheb stanovení nepřekročitelných cen na dodávku zboží: Tabulka č. 1 Rozdělení jednotlivých prvků stejnokroje používaných MP Cheb stanovení nepřekročitelných cen na dodávku zboží: HLAVNÍ VÝSTROJ - MP Cheb název: barva doplňky počet ks/párů nepřekročitelná cena

Více

Spojování kožešin. Mimo vynález kožešnického stroje, se ovšem technologické postupy nijak zvlášť nezměnily, velká část práce je stále ruční.

Spojování kožešin. Mimo vynález kožešnického stroje, se ovšem technologické postupy nijak zvlášť nezměnily, velká část práce je stále ruční. Kožešnické stehy Spojování kožešin Kožešina byla pravděpodobně prvním oděvem, který začal člověk v pravěku používat. Zpočátku se sešívala zvířecí šlachou, později koženým řemínkem, nakonec nití. Postupně

Více

OSOBNÍ OCHRANNÉ PRACOVNÍ PROSTŘEDKY

OSOBNÍ OCHRANNÉ PRACOVNÍ PROSTŘEDKY Pro Vaši bezpečnější práci. OSOBNÍ OCHRANNÉ PRACOVNÍ PROSTŘEDKY Maximální ochrana Vašich zaměstnanců Funkční, pohodlné a cenově příznivé Vyrobeny z těch nejkvalitnějších materiálů Vhodné do každého pracovního

Více

Novinky verze 5.4x programu PRO100. 2015 Ecru by Ecru Software

Novinky verze 5.4x programu PRO100. 2015 Ecru by Ecru Software by Ecru Software 2 Obsah 1 Úvod 3 2. Pohled 3 3. Snapování (přichytávání) 4 4. Snadná duplikace 5 5. Kótování 5 5.1. Automatické kótování 5.2. Manuální kótovací čáry 5.3. Vrstvy kót 6 7 9 6. Kapátko 10

Více

VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013

VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013 VÝTVARNÉ NÁPADY ZÁŘÍ 2013 Jana Podzemná fotorámečky aneb elegantní stojánky na fotografie www.batelier.cz www.vytvarne-navody.cz Dokument je možno v originální podobě volně šířit a využívat při výukové

Více

Margherita. Bezpeènostní upozornìní a pokyny

Margherita. Bezpeènostní upozornìní a pokyny Margherita Dìkujeme Vám, že jste si vybrali výrobek od firmy Ariston. Margherita, jak sami uvidíte, je spolehlivá a snadno se používá. Doporuèujeme Vám, abyste si tento návod pozornì pøeèetli. S praèkou

Více

NÁVOD K OBSLUZE CZECH. Model RT-23I RT-30I RT-40I 220 240V ~ 50 Hz

NÁVOD K OBSLUZE CZECH. Model RT-23I RT-30I RT-40I 220 240V ~ 50 Hz Stolní ventilátor Model RT-23I RT-30I RT-40I Síťové napětí 220 240V ~ 50 Hz 220 240V ~ 50 Hz 220 240V ~ 50 Hz Jmenovitý výkon 30 Watt 40 Watt 50 Watt Elektr. třída ochrany I I I Průměr ca. 23 cm ca. 30

Více

C.B.M. KONTEJNERY MĚKCE A TVRDĚ ELOXOVANÉ HLINÍKOVÉ KONTEJNERY TYP FILTR UŽIVATELSKÝ MANUÁL

C.B.M. KONTEJNERY MĚKCE A TVRDĚ ELOXOVANÉ HLINÍKOVÉ KONTEJNERY TYP FILTR UŽIVATELSKÝ MANUÁL 3B instruments KONTEJNERY lékařské nástroje C.B.M. KONTEJNERY MĚKCE A TVRDĚ ELOXOVANÉ HLINÍKOVÉ KONTEJNERY TYP FILTR UŽIVATELSKÝ MANUÁL Upozornění: Před použití kontejneru se doporučuje zkontrolovat čistotu

Více

KLASIK - Blůza. KLASIK Kalhoty s laclem. KLASIK Kalhoty do pasu. popis: zapínání na knoflíky barva: dle barevnice materiál: 100% bavlna, 245 g/m 2

KLASIK - Blůza. KLASIK Kalhoty s laclem. KLASIK Kalhoty do pasu. popis: zapínání na knoflíky barva: dle barevnice materiál: 100% bavlna, 245 g/m 2 KLASIK - Blůza popis: zapínání na knoflíky KLASIK Kalhoty s laclem popis: zesílená kolena, kapsička na metr, KLASIK Kalhoty do pasu popis: na šňůrku, zesílená kolena, kapsička na metr FILIP - Bunda popis:

Více

Obsah. Před vestavbou spotřebiče... 3 Výměna závěsu dveří... 3 Vestavba spotřebiče... 4 Rozměry pro vestavbu... 6. Montážní návod KIE 28441 B-376-01

Obsah. Před vestavbou spotřebiče... 3 Výměna závěsu dveří... 3 Vestavba spotřebiče... 4 Rozměry pro vestavbu... 6. Montážní návod KIE 28441 B-376-01 Obsah Před vestavbou spotřebiče... 3 Výměna závěsu dveří... 3 Vestavba spotřebiče... 4 Rozměry pro vestavbu... 6 Montážní návod KIE 28441 B-376-01 2 Před vestavbou spotřebiče Místo instalace Při čtení

Více

5. Základy projektování v ARCHline.XP

5. Základy projektování v ARCHline.XP 5. Základy projektování v ARCHline.XP 5.1. Preference Před vlastním kreslením nové budovy, doporučujeme nastavit některé základní charakteristiky výkresu a několik dalších prvků. 5.1.1. Základní preference

Více

Návod k obsluze pro šicí stroje

Návod k obsluze pro šicí stroje Návod k obsluze pro šicí stroje DŮLEŽITÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Tento šicí stroj je určen pro používání v domácnosti, nikoliv pro dílenský provoz Před používáním šicího stroje se řádně seznamte s Návodem

Více

NiceWay. Návod k montáži a důležitá upozornění. Vysílač WM080G, WM240C - 1 -

NiceWay. Návod k montáži a důležitá upozornění. Vysílač WM080G, WM240C - 1 - Litvínovská 609/3, 190 21 Praha 9 Prosek, IČO: 25351851, DIČ: CZ25351851 tel.: 284 810 498, fax: 284 818 196, e-mail: obchod@olymps-door.cz, www.olymps-door.cz NiceWay Návod k montáži a důležitá upozornění

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 82 92 49 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

ilustrační foto NÁVOD K INSTALACI Trampolína

ilustrační foto NÁVOD K INSTALACI Trampolína ilustrační foto NÁVOD K INSTALACI Trampolína 2015 2 PODĚKOVÁNÍ Děkujeme, že jste zakoupili trampolínu od společnosti Mountfield. Věříme, že Vám bude sloužit mnoho let a společně zažijete hezké chvíle nejen

Více

Vytváření vzorů KAPITOLA 5

Vytváření vzorů KAPITOLA 5 KAPITOLA 5 Vytváření vzorů Ne všechno oblečení má, nebo by mělo mít, na sobě nějaké vzory. Pokud však chcete, aby vaše módní návrhy vypadaly opravdu moderně a byly zajímavé, zcela jistě jich hezkých pár

Více

Vaše uživatelský manuál BOSCH WAS24460BY http://cs.yourpdfguides.com/dref/3656321

Vaše uživatelský manuál BOSCH WAS24460BY http://cs.yourpdfguides.com/dref/3656321 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

ABBAS, a.s., Edisonova 5, 612 00 Brno, www.abbas.cz M 602 777 999 / T 541 240 956 / F 541 240 955 / E brno@abbas.cz

ABBAS, a.s., Edisonova 5, 612 00 Brno, www.abbas.cz M 602 777 999 / T 541 240 956 / F 541 240 955 / E brno@abbas.cz ABBAS, a.s., Edisonova 5, 612 00 Brno, www.abbas.cz M 602 777 999 / T 541 240 956 / F 541 240 955 / E brno@abbas.cz Obsah Oživení systému... 3 Před prvním spuštěním ústředny... 3 Vyvážení výstupů ústředny...

Více

PODŠÍVKOVÉ MATERIÁL Y

PODŠÍVKOVÉ MATERIÁL Y 1 PODŠÍVKOVÉ MATERIÁL Y Zpracováno podle přednášky č. 2 Ing. Bc. V. Glombíkové, Ph.D. Podšívkové materiály Podšívají se jimi některé druhy oděvů, buď kompletně nebo zčásti. Částečné podšívání se provádí

Více

Pohon garážových vrat RolloPort S1. Obj. č.: 64 64 57. Obsah. 1. Úvod (krátký popis základních funkcí zařízení)

Pohon garážových vrat RolloPort S1. Obj. č.: 64 64 57. Obsah. 1. Úvod (krátký popis základních funkcí zařízení) Pohon garážových vrat RolloPort S1 Obj. č.: 64 64 57 1. Úvod (krátký popis základních funkcí zařízení) Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho inteligentního, mikroprocesorem řízeného

Více

Sestavy dlaždic. Příprava dlaždic pro definici sestavy

Sestavy dlaždic. Příprava dlaždic pro definici sestavy Sestavy dlaždic Sestava dlaždic je předem připravené a na disk uložené uspořádání dlaždic, které lze pokládat buďto jednotlivě nebo na celou určenou plochu. Jedna sestava dlaždic může obsahovat dlaždice

Více

N-SL-980. Návod k použití

N-SL-980. Návod k použití N-SL-980 Návod k použití Před použitím CT-850K přečtěte pečlivě tento návod. Obsah Funkce a vlastnosti 2 Před použitím 3 Názvy částí 5 Upozornění 6 Teplota 10 Výměna topných elementů 10 Specifikace 12

Více

1 Naši truhláři = tradice i budoucnost, CZ.1.07/1.1.34/01.0027

1 Naši truhláři = tradice i budoucnost, CZ.1.07/1.1.34/01.0027 1 ArtCAM Pro je umělecký software pro jednoduché vytváření 3D modelů a 3D reliéfů. Můžete vytvářet komplikované 3D modely z 2D předloh nebo fotografií. Unikátní nástroje vás provedou celým procesem od

Více

Rozdíl je v detailech! Původní System jen od PFAFFA

Rozdíl je v detailech! Původní System jen od PFAFFA Rozdíl je v detailech! Původní System jen od PFAFFA Zažijte novou řadu PFAFF a poznejte rozdíl, díky němuž jsou tyto stroje skutečně zvláštní. Konstrukce PFAFF je výjimečná a stejně osobitá, jako sama

Více

PROPISKA. Na potahování potřebujete: kovovou propisku bez vnitřních plastových výlisků nebo papírovou, která je navíc lehká a levná.

PROPISKA. Na potahování potřebujete: kovovou propisku bez vnitřních plastových výlisků nebo papírovou, která je navíc lehká a levná. PROPISKA Na potahování potřebujete: kovovou propisku bez vnitřních plastových výlisků nebo papírovou, která je navíc lehká a levná. Propisku rozšroubujte a změřte obvod a délku části, kterou budete potahovat.

Více

Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ Odsavač par CMD 98 NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ POPIS Jednotka je k dispozici ve verzi recirkulačního odsavače, odsavače s odtahem a odsavače s vnějším motorem. U recirkulačních odsavačů s filtrací (obr.1)

Více

Použité harmonizované normy:

Použité harmonizované normy: Provozní návod na brusku jádrových vrtáků KBS Kaindl Schleiftechnik REILING GmbH Remchinger Str. 4 D-75203 KÖNIGSBACH - Stein Tel.:+49 7232 / 4001-0 Fax:+49 7232 / 4001-30 e-mail: info@kaindl-schleiftechnik.de

Více

Výukový materiál pro projekt Elektronická školička POWERPOINT

Výukový materiál pro projekt Elektronická školička POWERPOINT Výukový materiál pro projekt Elektronická školička reg. č. CZ.1.07/1.3.05/02.0041 POWERPOINT Ing. Zdeněk Matúš, 2012, str. 24 Materiál je publikován pod licencí Creative Commons - Uveďte autora-neužívejte

Více

Praèka. Návod k instalaci a použití WS 84 TX

Praèka. Návod k instalaci a použití WS 84 TX Praèka Návod k instalaci a použití WS 84 TX Struèný prùvodce Níže uvádíme 11 hlavních témat, která naleznete v tomto návodu k použití. Návod si peèlivì pøeètìte, abyste všemu porozumìli, a odhalili tak

Více

www.bonprix.cz Tel: 596 629 630 T-Mobile: 731 00 18 00 Vodafone: 608 78 00 18 Cena 19 Kč Jaro/Léto 2012 Top 349_

www.bonprix.cz Tel: 596 629 630 T-Mobile: 731 00 18 00 Vodafone: 608 78 00 18 Cena 19 Kč Jaro/Léto 2012 Top 349_ Cena 19 Kč Jaro/Léto 2012 Top 349_ viz následující strana CZ.SK3 Platnost do 30.09.2012 2012PC36,00 Podrobnosti viz hlavní katalog nebo na www.bonprix.cz www.bonprix.cz Tel: 596 629 630 T-Mobile: 731 00

Více

NÁVOD K OBSLUZE AUTOMATICKÁ TL 582 C

NÁVOD K OBSLUZE AUTOMATICKÁ TL 582 C NÁVOD K OBSLUZE AUTOMATICKÁ PRAÈKA TL 582 C 1 2 OBSAH Pro uživatele Pro instalatéra Bezpeènostní pokyny 4/5 Popis spotøebièe 6 Používání spotøebièe 7 Jak máte postupovat 8/9 Tabulka programù 10 Rady a

Více

Automatická pračka AL 636 TX EX!"#$%&'&()*+,-,.(&,&/$01(+2

Automatická pračka AL 636 TX EX!#$%&'&()*+,-,.(&,&/$01(+2 Automatická pračka AL 636 TX EX!"#$%&'&()*+,-,.(&,&/$01(+2 Automatická pračka AL 636 TX EX!"#$%&'&($)*+,- Bezpečnostní upozornění a dobré zvyky, které byste měli dodržovat 3 Přehled ovládacích prvků 4

Více

TEXTILNÍ. Marta Drozdová Marie Kilebusová

TEXTILNÍ. Marta Drozdová Marie Kilebusová TEXTILNÍ šperky a doplnky Marta Drozdová Marie Kilebusová Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a

Více

Návod k použití a k instalaci

Návod k použití a k instalaci FR Návod k použití a k instalaci CS More languages on: www.zodiac-poolcare.com H0379400.B - 2013/06 Před použitím, údržbou a opravou tohoto přístroje si pozorně přečtěte tento návod! Symbol upozorňuje

Více

JBY 76. z Digitální parní sterilizátor Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.

JBY 76. z Digitální parní sterilizátor Návod k použití. Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer. CZ JBY 76 z Digitální parní sterilizátor Návod k použití Beurer GmbH Söflinger Straße 218 89077 Ulm, GERMANY Tel.: 0049 (0)731 3989-0 www.beurer.de Česky Obsah 1 K seznámení...2 2 Vysvětlení symbolů...2

Více

Ovladač Fiery Driver pro systém Mac OS

Ovladač Fiery Driver pro systém Mac OS 2016 Electronics For Imaging, Inc. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právní oznámení pro tento produkt. 30. května 2016 Obsah Ovladač Fiery Driver pro systém Mac OS Obsah 3...5 Fiery

Více

e POMŮCKY Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! 1 Přehni karton na polovinu a na 2 Vystřihni dinosaura z obou

e POMŮCKY Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! 1 Přehni karton na polovinu a na 2 Vystřihni dinosaura z obou Přesto, že dinosauři vyhynuli již před dávnou dobou, mnoho dětí je miluje! Dinosauři jsou zpět! e POMŮCKY Zelený karton Růžový hedvábný papír Černý špičatý fix Nůžky Lepidlo 1 1 Přehni karton na polovinu

Více