Z Á P I S č. 01/2015 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z Á P I S č. 01/2015 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku"

Transkript

1 Komise sociální V Písku dne Z Á P I S č. 01/2015 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku Přítomni Ing. Petr Hladík, Jana Bartůňková, Jana Kozáková, Erika Kuruová, Lukáš Nebes, Bc. Daniela Nechvátalová, Matej Šarközi, Mgr. Alexandra Zajíčková, Mgr. Vladimíra Zborníková Hosté Mgr. Eva Vanžurová, Mgr. Michaela Baslerová, vedoucí odboru SV PROGRAM 1. Projednání žádostí o příspěvky na sociální účely v roce Různé JEDNÁNÍ Jednání komise řídil předseda Ing. Petr Hladík. Přivítal přítomné členy a hosty komise, zejména paní starostku Mgr. Evu Vanžurovou a vedoucí odboru sociálních věcí Mgr. Michaelu Baslerovou. Jednání začalo v 15,00 hod. Komise souhlasila s tím, aby se Mgr. Michaela Baslerová zúčastňovala dalších jednání komise s hlasem poradním. V úvodu byly oznámeny termíny následujících jednání v tomto roce: , , , , Ing. Hladík také představil náplň jednotlivých jednání kromě projednání příspěvků na sociální účely: duben - projednání návrhů na doplnění Zásad (dále jen Zásady) pro poskytování příspěvků na sociální účely květen formulace připomínek k Zásadám září představení Komunitního plánu města Písku listopad představení první cílové skupiny Komunitního plánu senioři (postupně budou představovány další skupiny)

2 Starostka Mgr. Eva Vanžurová informovala o možnosti využití programu, který by umožňoval OSV vytvořit pro jednotlivé žádosti o příspěvky jednotné prostředí, zejména rozpis nákladů na službu, počet klientů a tím i snadnější vzájemnou porovnatelnost. Mgr. Baslerová pokud dojde ke změně, bude tato zahrnuta do Zásad Ing. Hladík k následujícím příspěvkům cílem je poskytnout finanční prostředky zejména na službu, ne vybavení počítačovou technikou Ad 1) Projednání žádostí o příspěvky na sociální účely v roce 2015 Pro rok 2015 bylo uvolněno z rozpočtu města celkem Kč ,-- k podpoře registrovaných, neregistrovaných a pobytových služeb. Objem příspěvků na sociální účely pro registrované a neregistrované služby činí Kč ,--. IV.1a) registrované sociální služby.kč ,-- (65% z částky Kč 1,4 mil.) IV.1b) neregistrované sociální služby Kč ,-- (35% z částky Kč 1,4 mil.) Pro pobytová zařízení je určená odděleně rozpočtovaná částka ve výši Kč ,--. Finanční prostředky jsou zapojeny na kapitole 728 sociální věci. Lze je použít dle čl. III.1a) na nebo III.1b) na konkrétní akci (u pobytových zařízení pouze na ). Žádosti byly doloženy požadovanou dokumentací a jednotlivě posouzeny. Žadatelé nemají dluh vůči městu. Uznatelné částky byly následně pokráceny koeficienty, u příspěvků pro pobytová zařízení byla částka určená s ohledem na počet lůžkodnů, který v nich strávili písečtí občané v předchozím kalendářním roce. Dle Zásad platných od byla u nízkopříjmových klientů částka poskytovaná na jeden lůžkoden navýšena na dvojnásobek. Jednotlivé částky pak byly zaokrouhleny na celé tisíce, dle pravidel pro zaokrouhlování. A. Žádosti o příspěvky na registrované služby na rok Alzheimercentrum Prácheň, o.p.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- 14 ks polohovatelných křesel Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Zlepšení speciálního vybavení (nákup 14-ti polohovatelných křesel) při poskytování sociální služby v Domově pro osoby se zdravotním postižením Alzheimercentru Prácheň, o.p.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený stránka 2 (celkem 23)

3 2. Arkáda sociálně psychologické centrum, o.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- lektorné Kč ,-- pronájem spol. sálu Kč ,-- doprava (hradí dobrovolníci) Kč 0,-- ubytování a stravování Kč 0,-- (hradí dobrovolníci) Uznatelné náklady: Kč ,-- akce Seminář pro dobrovolníky na Lince důvěry Arkádě sociálně psychologickému centru, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů. Zároveň sociální komise doporučuje tento příspěvek na základě navržené výjimky nekrátit, a to z toho důvodu, že jde o vzdělávání dobrovolníků, kteří pracují na Lince důvěry ve svém volném čase a část nákladů na seminář hradí z vlastních prostředků. Hlasování: Pro 8 Proti 0 Zdržel se 1 3. Arkáda sociálně psychologické centrum, o.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- Pořízení PC Lenovo Kč ,-- Tonery 2 k s Kč 3.400,-- Propagační materiály Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč 0,-- Podpora i programu následné péče Sociální komise nedoporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 Arkádě sociálně psychologickému centru, o.s. ve výši Kč ,--. Hlasování: Pro 6 Proti 0 Zdržel se 3 4. Arkáda sociálně psychologické centrum, o.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- Pořízení PC Lenovo Kč ,-- Tonery do tiskárny Kč 3.400,-- Policový systém Kč 7.000,-- Malování Kč 4.000,-- Dovybavení pracoviště Linky důvěry stránka 3 (celkem 23)

4 Dekorační předměty Kč 2.000,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Arkádě sociálně psychologickému centru, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 6 Proti 0 Zdržel se 3 5. Arkáda sociálně psychologické centrum, o.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- Laserová tiskárna Kč ,-- Tonery 2 ks Kč 3.400,-- Psychol. diagnostika Kč ,-- Supervize Kč ,-- Vzdělávání Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Úhrada nákladů při poskytování sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Arkádě sociálně psychologickému centru, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 8 Proti 0 Zdržel se 1 6. Arkáda sociálně psychologické centrum, z.s. Terénní program Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- Insulinové jehly Kč ,-- Aqua pro injektione Kč ,-- Alkohol tampóny Kč ,-- Filtry Kč 3.000,-- Pánvičky - rozdělávačky Kč 1.000,-- Masti Kč 2.000,-- Náplasti, obvazy atd. Kč 4.000,-- Pytle, sáčky, tašky Kč 2.000,-- Kelímky na masti Kč 2.000,-- Nádoby na medicinální odpad Kč 6.000,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- stránka 4 (celkem 23)

5 Arkádě sociálně psychologickému centru, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 7 Proti 1 Zdržel se 1 Odchod: Mgr. Vanžurová v 16,00 hod. 7. Centrum MARTIN, o.p.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- Nájemné 11/2015 Kč ,-- Nájemné 12/2015 Kč ,-- Mzda soc. prac., 11/2015 Kč ,-- Mzda soc. prac., 12/2015 Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Podpora při poskytování sociální rehabilitace Centru MARTIN, o.p.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený příslušným koeficientem. Hlasování: Pro 8 Proti 1 Zdržel se 0 8. Domov pro osoby se zdravotním postižením DaTS Písek Celkové náklady: Kč 9.059,-- Požadovaná částka: Kč 9.059,-- Vstupenky a doprava Kč 8.000,-- Pronájem sálu Kč 1.059,-- Uznatelné náklady: Kč 9.059,-- akce Vstupenky a doprava na muzikál do Prahy Pronájem sálu na karneval Domovu pro osoby se zdravotním postižením DaTS Písek ve výši Kč 9.059,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený stránka 5 (celkem 23)

6 9. Domov pro osoby se zdravotním postižením DaTS Písek Doplnění venkovního posezení Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- 2 slunečníky, 24 podsedáků, 3 plachty na nábytek Kč ,-- Stohovatelné boxy Kč 2.700,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Domovu pro osoby se zdravotním postižením DaTS Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený 10. Fokus Písek, o.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- Nájemné a energie 1-12 Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Nájemné a energie při poskytování sociální rehabilitace lidem s duševním onemocněním Fokusu Písek, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený příslušným koeficientem. 11. HORIZONT, o.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- nájem Kč ,-- teplo Kč ,-- vodné, stočné Kč ,-- energie Kč ,-- úklid Kč ,-- odpad Kč 1.200,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Částečná úhrada nájmu a ostatních služeb při provozu sociálně terapeutické dílny Horizont Písek stránka 6 (celkem 23)

7 organizaci Horizont, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený 12. INKANO Písek o.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- kancelářské potřeby Kč 2.500,-- vybavení DHM Kč 9.000,-- internet Kč 2.500,-- poštovné Kč 500,-- nájemné + služby Kč ,-- cestovné Kč 2.000,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Úhrada provozních a materiálních nákladů, spojených s provozem občanské poradny INKANU Písek o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený 13. Jihočeské centrum pro zdravotně postižené a seniory o.p.s., pracoviště Písek Nájemné, energie, služby spojené s nájmem, kancelářské potřeby, poštovné, kompenzační pomůcky Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- nájemné Kč ,-- energie Kč ,-- služby spojené s nájmem Kč 3.800,-- kompenzační pomůcky Kč ,-- kancelářské potřeby Kč 4.000,-- poštovné Kč 1.500,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Jihočeskému centru pro zdravotně postižené a seniory o.p.s.. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený stránka 7 (celkem 23)

8 14. Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s. Klub Krteček v Písku Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- kancelářské potřeby Kč ,-- hyg., zdrav. a úklidové prostř. Kč ,-- potřeby pro kroužky a akce Kč ,-- energie Kč ,-- poštovné a internet Kč ,-- údržba soc. automobilu a VT Kč ,-- služby pro klienty Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Podpora i při poskytování sociálně aktivizační služby a sociálního poradenství. pro Klub Krteček v Písku ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 8 Proti 0 Zdržel se MESADA, občanské sdružení Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- kancelářské potřeby Kč ,-- PC či NB vč. SW Kč 6.000,-- elektřina Kč ,-- plyn, otop Kč ,- vodné a stočné Kč 2.868,-- opravy PC, kopírky, tiskárny Kč 4.000,-- cestovní náhrady Kč 7.500,-- poštovné Kč 2.000,-- nájemné Kč ,-- právní a ekonomické služby Kč ,-- školení a kurzy Kč ,-- supervize Kč ,-- údržba odvozu, odpadu, úklid Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Materiálové a nemateriálové náklady při provozování osobní asistence a sociální rehabilitace. stránka 8 (celkem 23)

9 MESADĚ, občanskému sdružení ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený 16. Nemocnice Písek, a.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- Sada závaží Kč 1.529,-- Rám na ruční tkaní Kč 1.820,-- Nástěnný prvek motýl Kč 1.994,-- Modelovací hmota Kč 2.000,-- Terapeutická panenka Jakub Kč 1.999,-- Terapeutická panenka Mája Kč 1.879,-- Speciální overal pro ošetřované osoby Kč ,-- Overal se zipem Kč ,-- Overal se zipem krátký Kč ,-- Fixační body Kč 6.930,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Produkty k aktivizaci a péči o uživatele soc. lůžek Nemocnice Písek, a.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 5 Proti 0 Zdržel se Oblastní charita Písek Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- kancelářské potřeby Kč ,-- počítač, monitor, programy Kč ,-- tiskárna Kč ,-- zdravotnický materiál Kč ,-- pohonné hmoty Kč ,-- ostatní spotřebovaný materiál Kč 4.850,-- spotřeba energie Kč ,-- opravy a udržování Kč ,-- cestovné Kč ,-- školení Kč ,-- Podpora i při poskytování Charitní poradny, Charitní pečovatelské služby a Charitní ošetřovatelské služby. stránka 9 (celkem 23)

10 úvěrové přepravné Kč 5.000,-- poštovní služby Kč 2.910,-- provoz webových stránek Kč 6.790,-- podpora PC programů Kč ,-- správní poplatky Kč 1.940,-- nájemné Kč ,-- vodné a stočné Kč 3.880,-- audit účetní uzávěrky Kč 6.305,-- revize zdr. prostředků Kč 2.000,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Oblastní charitě Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 6 Proti 0 Zdržel se Středisko rané péče SPRP České Budějovice Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- PHM Kč 5.000,-- spotřební a pomocný mat. Kč 2.000,-- telefony, internet Kč 2.000,-- pojištění AUS Kč 800,-- údržba AUS Kč 5.000,-- didaktické pom. a odb. lit. Kč ,-- konzultace s dalšími odborníky Kč 5.200,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Raná péče rodinám dětí se zrakovým a kombinovaným postižením od narození do 7 let Sociální komise doporučuje ZM na základě navržené výjimky poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 Středisku rané péče SPRP ČB ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Důvodem pro udělení výjimky je skutečnost, že sídlo organizace je mimo správní obvod města Písku, služby však poskytuje i píseckým rodinám. 19. SNN, Poradenské centrum při Svazu neslyšících a nedoslýchavých Provoz Poradenského centra Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- stránka 10 (celkem 23)

11 Elektřina, odpad Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Sociální komise doporučuje ZM na základě navržené výjimky poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 SNN, Poradenskému centru při Svazu neslyšících a nedoslýchavých ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený příslušným koeficientem. Důvodem pro udělení výjimky je skutečnost, že sídlo organizace je mimo správní obvod města Písku, služby však poskytuje i píseckým klientům. akce Koupě kompenzačních pomůcek nebo tabletu pro neslyšící Celkové náklady: Kč 8.000,-- Požadovaná částka: Kč 8.000,-- Tablet, KP Kč 8.000,-- Uznatelné náklady: Kč 8.000,-- Sociální komise doporučuje ZM na základě navržené výjimky poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 SNN, Poradenskému centru při Svazu neslyšících a nedoslýchavých ve výši Kč 8.000,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený příslušným koeficientem. Důvodem pro udělení výjimky je skutečnost, že sídlo organizace je mimo správní obvod města Písku, služby však poskytuje i píseckým klientům. B. Žádosti o příspěvky na neregistrované služby na rok 2015 Návrh Ing. Hladíka: Vyčlenit Kč ,-- na případné další akce neregistrovaných služeb. Sociální komise doporučuje ZM vyčlenit z rozpočtované částky Kč ,-- na pozdější akce neregistrovaných služeb Kč , Český červený kříž Oblastní spolek Písek ostatní Zájmové a volnočasové aktivity seniorů, dětí a mládeže (akademie III. věku pro seniory, volnočasové aktivity pro seniory, výlety a poznávací zájezdy pro seniory, setkání s členy ČĆK nad 80 let, oblastní soutěž Hlídek mladých zdravotníků) a úhrada nákladů na Ošacovací středisko ČČK stránka 11 (celkem 23)

12 Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- akademie III. věku Kč ,-- volnočas seniorů Kč ,-- výlety a zájezdy Kč ,-- setkání s členy Kč 5.000,-- ošacovací středisko Kč ,-- soutěž Hlídek mladých zdr. Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Českému červenému kříži Oblastní spolek Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 9 Proti Zdržel se 0 2. OS Diacel, sdružení rodičů dětí s diabetem a celiakií, Písek Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- dětské edukační tábory Kč ,-- sportovní a pohybová Kč ,-- zdravotně výchovná Kč 3.000,-- rehabilitace a plavání Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- ostatní Ozdravně edukační pobyty zdravotně postižených dětí a rodin se zdravotně postiženým dítětem Sportovní a pohybová zdravotně postižených dětí, vč. plavání a lyžování Zdravotně výchovná OS Diacel sdružení rodičů a dětí s diabetem a celiakií, Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů. Zároveň sociální komise doporučuje tento příspěvek na základě navržené výjimky nekrátit, a to z toho důvodu, že organizace se věnuje dětem se zdravotním postižením dvou typů. Hlasování: Pro 8 Proti 0 Zdržel se 1 3. INKANO Písek o.s. Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- ostatní Úhrada nákladů při provozování informační kanceláře NNO, dobrovolnického centra stránka 12 (celkem 23)

13 kancelářské potřeby Kč 1.500,-- vybavení DHM Kč 5.000,-- poštovné Kč 200,-- internet Kč 500,-- nájemné a služby Kč ,-- cestovné Kč 1.500,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- INKANU Písek o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený 4. Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s. Klub Krteček v Písku ostatní Mikroškolka, respitní pobyty, klubová Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- týdenní zimní pobyt Kč ,-- týdenní letní tábor Kč ,-- týdenní reh. pobyt Kč ,-- 5x víkendové pobyty Kč ,-- provoz mikroškolky Kč ,-- ostatní klubové akce Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Návrh: Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., Klub Krteček v Písku ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Protinávrh Mgr. Zajíčkové: Sociální komise nedoporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., Klub Krteček v Písku ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 8 Proti 0 Zdržel se 1 Sociální komise doporučuje ZM původní částku Kč ,-- vyčleněnou na akce neregistrovaných služeb navýšit na Kč ,--. stránka 13 (celkem 23)

14 5. Roska Písek, reg. org. Unie Roska v ČR Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- rekondiční pobyty Kč ,-- rehabilitační cvičení Kč 6.000,-- masáže Kč 2.000,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- ostatní Úhrada rekondičních pobytů, rehabilitačního cvičení, rehabilitačních masáží, provoz organizace, odb. lékařských přednášek a dopravy na akce Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2014 Rosce Písek, reg. org. Unie Roska v ČR ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů. Zároveň sociální komise doporučuje tento příspěvek na základě navržené výjimky nekrátit, a to z toho důvodu, že organizace se jako jediná v Písku věnuje lidem s roztroušenou sklerózou. 6. Územní organizace Svazu diabetiků ČR Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- edukačně preventivní pobyty Kč ,-- rehabilitační cvičení, plavání Kč ,-- přednášky Kč ,-- zájezdy Kč ,-- ostatní + DIA výrobky Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- ostatní Částečná úhrada nákladů na zdravotně výchovnou, edukačně preventivní pobyty diabetiků, rehabilitační cvičení, plavání a na autobus na poznávací zájezdy diabetiků. Územní organizaci Svazu diabetiků ČR ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený 7. Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR - Písek ostatní Telefon, kancelářské potřeby, poštovné, nájem místnosti Celkové náklady: Kč 2.300,-- stránka 14 (celkem 23)

15 Požadovaná částka: Kč 2.300,-- kancelářské potřeby Kč 300,-- nájem Kč 800,-- telefon Kč 600,-- poštovné Kč 600,-- Uznatelné náklady: Kč 2.300,-- Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvky na sociální účely na rok 2015 Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR Písek, a to na ostatní ve výši Kč 1.700,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený 8. Svaz neslyšících a nedoslýchavých v ČR - Písek konkrétní akce Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- rekondice odezírání Kč ,-- poznávací zájezdy Kč ,-- kulturní programy Kč 8.000,-- solná jeskyně Kč 2.000,-- zdravotní masáže Kč 5.000,-- plavecká bazén Kč 2.000,-- kurz počítače Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Návrh: Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR Písek, a to na rekondiční kurz s odezíráním a návštěvu kulturních programů ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Protinávrh Mgr. Zajíčkové: Návrh: Sociální komise nedoporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Částku ve výši Kč ,-- převést k částce na akce neregistrovaných služeb. Protinávrh Mgr. Hladík: Sociální komise nedoporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený stránka 15 (celkem 23)

16 Sociální komise doporučuje ZM původní částku Kč ,-- vyčleněnou na akce neregistrovaných služeb navýšit na Kč ,--. Odchod: Paní Bartůňková v 16,55 hod. 9. Občanské sdružení ŠVAGR ostatní Částečná úhrada nákladů na zajištění cyklu prázdninových akcí pro děti a mládež z DD Písek v rámci celoročního projektu Jedu opět se Švagrem! Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- Výčet akcí: Jarní prázdniny, Velikonoce, Letní tábor, Podzimní prázdniny, Mikuláš, Vánoční prázdniny, Draci ve Skalách, Příměstský tábor pož. na město Písek mzdy a odvody za vedoucí Kč ,-- stravování Kč , ,-- spotřební materiál Kč , ,-- ubytování Kč , ,-- doprava Kč , ,-- služby Kč , ,-- hlavní koordinátor projektu Kč ,-- vzdělávací kurzy Kč 4.000,-- zákonné pojištění při SPOD Kč 8.100, ,-- rezerva Kč ,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Občanskému sdružení ŠVAGR ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 7 Proti 0 Zdržel se Oblastní charita Písek Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- kancelářské potřeby Kč 900,-- počítač, monitor, programy Kč 0,-- tiskárna Kč 0,-- ostatní Podpora Charitního střediska pomoci stránka 16 (celkem 23)

17 zdravotnický materiál Kč ,-- pohonné hmoty Kč 0,-- ostatní spotřebovaný materiál Kč 150,-- spotřeba energie Kč 1.050,-- opravy a udržování Kč 450,-- cestovné Kč 2.000,-- školení Kč 0,-- úvěrové přepravné Kč 0,-- poštovní služby Kč 90,-- provoz webových stránek Kč 210,-- podpora PC programů Kč 750,-- správní poplatky Kč 60,-- nájemné Kč 1.200,-- vodné a stočné Kč 120,-- audit účetní uzávěrky Kč 195,-- revize zdr. prostředků Kč 0,-- Uznatelné náklady: Kč ,-- Oblastní charitě Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený C. Žádosti o příspěvky pro pobytová zařízení na rok Diakonie ČCE, středisko Blanka Pobytové sociální služby Domov pro seniory Domovinka a Domov se zvláštním režimem - Vážka Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- pomůcky pro akt. i Kč ,-- terapeutické matrace Kč ,-- pohovka do odp. místnosti Kč ,-- nábytek do spol. prostor Kč ,-- ložní prádlo Kč ,-- vybavení pal. péče Kč ,-- jednorázové pomůcky Kč ,-- prací a čistící prostředky Kč ,-- úklidové potřeby Kč ,-- hygienické prostředky Kč ,-- přepravní vozík Kč ,-- výpočetní technika Kč ,-- kancelářské potřeby Kč ,-- dataprojektor Kč ,-- Počet lůžkodnů v roce 2014: Z toho snížená úhrada: 176 stránka 17 (celkem 23)

18 Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely pro pobytová zařízení na rok 2015 Diakonii ČCE, středisko Blanka, ve výši Kč , Domov pro seniory Světlo Drhovle, pob. Písek Domov pro seniory Světlo a Domov se zvláštním režimem Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- el. energie Kč ,-- vodné a stočné Kč ,-- tepelná energie Kč ,-- plyn Kč 0,-- Počet lůžkodnů v roce 2014: Z toho snížená úhrada: Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely pro pobytová zařízení na rok 2015 Domovu pro seniory Světlo Drhovle, pob. Písek, ve výši Kč ,-- 3. Domov pro seniory Světlo Drhovle Domov pro seniory Světlo a Domov se zvláštním režimem Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- el. energie Kč ,-- vodné a stočné Kč ,-- tepelná energie Kč 0,-- plyn Kč ,-- Počet lůžkodnů v roce 2013: Z toho snížená úhrada: stránka 18 (celkem 23)

19 Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely pro pobytová zařízení na rok 2015 Domovu pro seniory Světlo Drhovle ve výši Kč , Hospic sv. Jana N. Neumanna Zdravotnický materiál a ošetřující přípravky, léky při poskytování pobytové služby Celkové náklady: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- zdravotnický materiál Kč ,-- léčiva Kč ,-- Počet lůžkodnů v roce 2014: Z toho snížená úhrada: 0 Sociální komise doporučuje ZM na základě navržené výjimky poskytnout příspěvek na sociální účely pro pobytová zařízení na rok 2015 Hospicu sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích ve výši Kč ,--. Důvodem pro udělení výjimky je skutečnost, že sídlo organizace je mimo správní obvod města Písku, služby však poskytuje i píseckým občanům. 5. Seniorský dům Písek a.s. Domova pro seniory Celkové prov. náklady r. 2015: Kč ,-- Požadovaná částka: Kč ,-- el. energie Kč ,-- vodné a stočné Kč ,-- tepelná energie Kč Počet lůžkodnů v roce 2014: ,-- Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely pro pobytová zařízení na rok 2015 Seniorskému domu Písek a.s. ve výši Kč ,--. stránka 19 (celkem 23)

20 Podněty členů komise k jednání nebo návštěvě organizací poskytujícím sociální služby mohou členové zaslat sekretářce sociální komise na katerina.vlnova@mupisek.cz Sekretářka zašle členům komise seznam s kontakty na ostatní členy komise. S informatiky bude projednáno možné připojení k internetu v budově Budovcova 207 využitelné pro členy komise. Příští jednání komise: Komise se sejde k dalšímu jednání Ukončení jednání: 17,20 hod. Návrhy usnesení komise jako podnět pro zastupitelstvo města: Ad 1) A.1. Alzheimercentru Prácheň, o.p.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený A.2. Arkádě sociálně psychologickému centru, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů. Zároveň sociální komise doporučuje tento příspěvek na základě navržené výjimky nekrátit, a to z toho důvodu, že jde o vzdělávání dobrovolníků, kteří pracují na lince důvěry ve svém volném čase a část nákladů na seminář hradí z vlastních prostředků. Hlasování: Pro 8 Proti 0 Zdržel se 1 A.3. Sociální komise nedoporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 Arkádě sociálně psychologickému centru, o.s. ve výši Kč ,--. Hlasování: Pro 6 Proti 0 Zdržel se 3 A.4. Arkádě sociálně psychologickému centru, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 6 Proti 0 Zdržel se 3 A.5. Arkádě sociálně psychologickému centru, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 8 Proti 0 Zdržel se 1 A.6. Arkádě sociálně psychologickému centru, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 7 Proti 1 Zdržel se 1 A.7. Centru MARTIN, o.p.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 8 Proti 1 Zdržel se 0 stránka 20 (celkem 23)

21 A.8. Domovu pro osoby se zdravotním postižením DaTS Písek ve výši Kč 9.059,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený A.9. Domovu pro osoby se zdravotním postižením DaTS Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený A.10. Fokusu Písek, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený A.11. organizaci Horizont, o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený A.12. INKANU Písek o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený A.13. Jihočeskému centru pro zdravotně postižené a seniory o.p.s.. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený A.14. pro Klub Krteček v Písku ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 8 Proti 0 Zdržel se 1 A.15. MESADĚ, občanskému sdružení ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený A.16. Nemocnice Písek, a.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 5 Proti 0 Zdržel se 4 A.17. Oblastní charitě Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 6 Proti 0 Zdržel se 3 A.18. Sociální komise doporučuje ZM na základě navržené výjimky poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 Středisku rané péče SPRP ČB ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Důvodem pro udělení stránka 21 (celkem 23)

22 výjimky je skutečnost, že sídlo organizace je mimo správní obvod města Písku, služby však poskytuje i píseckým rodinám. A.19. Sociální komise doporučuje ZM na základě navržené výjimky poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 SNN, Poradenskému centru při Svazu neslyšících a nedoslýchavých ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený příslušným koeficientem. Důvodem pro udělení výjimky je skutečnost, že sídlo organizace je mimo správní obvod města Písku, služby však poskytuje i píseckým klientům. Sociální komise doporučuje ZM na základě navržené výjimky poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 SNN, Poradenskému centru při Svazu neslyšících a nedoslýchavých ve výši Kč 8.000,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený příslušným koeficientem. Důvodem pro udělení výjimky je skutečnost, že sídlo organizace je mimo správní obvod města Písku, služby však poskytuje i píseckým klientům. Ad 2) B.1. Českému červenému kříži Oblastní spolek Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený B.2. OS Diacel sdružení rodičů a dětí s diabetem a celiakií, Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů. Zároveň sociální komise doporučuje tento příspěvek na základě navržené výjimky nekrátit, a to z toho důvodu, že organizace se věnuje dětem se zdravotním postižením dvou typů. Hlasování: Pro 8 Proti 0 Zdržel se 1 B.3. INKANU Písek o.s. ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený B.4. Sociální komise nedoporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, o.s., Klub Krteček v Písku ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 8 Proti 0 Zdržel se 1 B.5. Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2014 Rosce Písek, reg. org. Unie Roska v ČR ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů. Zároveň sociální komise doporučuje tento příspěvek na základě navržené výjimky nekrátit, a to z toho důvodu, že organizace se jako jediná v Písku věnuje lidem s roztroušenou sklerózou. B.6. Územní organizaci Svazu diabetiků ČR ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený stránka 22 (celkem 23)

23 B.7. Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvky na sociální účely na rok 2015 Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR Písek, a to na ostatní ve výši Kč 1.700,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený B.8. Sociální komise nedoporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely na rok 2015 Svazu neslyšících a nedoslýchavých v ČR Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Sociální komise doporučuje ZM původní částku Kč ,-- vyčleněnou na akce neregistrovaných služeb navýšit na Kč ,--. B.9. Občanskému sdružení ŠVAGR ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený Hlasování: Pro 7 Proti 0 Zdržel se 1 B.10. Oblastní charitě Písek ve výši Kč ,-- uznatelných nákladů, následně pokrácený C.1. Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely pro pobytová zařízení na rok 2015 Diakonii ČCE, středisko Blanka, ve výši Kč ,--. C.2. Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely pro pobytová zařízení na rok 2015 Domovu pro seniory Světlo Drhovle, pob. Písek, ve výši Kč ,-- C.3. Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely pro pobytová zařízení na rok 2015 Domovu pro seniory Světlo Drhovle ve výši Kč ,--. C.4. Sociální komise doporučuje ZM na základě navržené výjimky poskytnout příspěvek na sociální účely pro pobytová zařízení na rok 2015 Hospicu sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích ve výši Kč ,--. Důvodem pro udělení výjimky je skutečnost, že sídlo organizace je mimo správní obvod města Písku, služby však poskytuje i píseckým občanům. C.5. Sociální komise doporučuje ZM poskytnout příspěvek na sociální účely pro pobytová zařízení na rok 2015 Seniorskému domu Písek a.s. ve výši Kč ,--. Předseda komise Ing. Petr Hladík Zapsala: Kateřina Vlnová stránka 23 (celkem 23)

Z Á P I S č. 01/2014 z jednání, které se konalo dne 05.02.2014 od 15:30 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku

Z Á P I S č. 01/2014 z jednání, které se konalo dne 05.02.2014 od 15:30 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku Komise sociální V Písku dne 07.02.2014 Z Á P I S č. 01/2014 z jednání, které se konalo dne 05.02.2014 od 15:30 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku Přítomni MUDr. Rudolf Tyll,

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 16.02.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 05.03.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí finančních příspěvků na sociální účely na rok 2015

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 06.03.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.03.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí finančních příspěvků na sociální účely dle Pravidel

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 04.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Dotace na sociální účely přehled čerpání v roce 2015 NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 11.02.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 06.03.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí finančních příspěvků na sociální účely dle Zásad pro

Více

Z Á P I S č. 04/2015 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku

Z Á P I S č. 04/2015 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku Komise sociální V Písku dne 03.09.2015 Z Á P I S č. 04/2015 z jednání, které se konalo dne 02.09.2015 od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku Přítomni Ing. Petr Hladík,

Více

Z Á P I S č. 01/2018 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku

Z Á P I S č. 01/2018 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku Komise sociální V Písku dne 22.03.2018 Z Á P I S č. 01/2018 z jednání, které se konalo dne 21.03.2017 od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku Přítomni Ing. Petr Hladík,

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne:

Odbor sociálních věcí V Písku dne: Odbor sociálních věcí V Písku dne: 27.03.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.04.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí dotací na sociální účely rok 2018 a schválení vzorových veřejnoprávních

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 18.03.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 28.03.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí dotací na sociální účely na rok 2019 a schválení vzorových

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne:

Odbor sociálních věcí V Písku dne: Odbor sociálních věcí V Písku dne: 20.03.2019 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 08.04.2019 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí dotací na sociální účely rok 2019 a schválení vzorových veřejnoprávních

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 15.03.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 31.03.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí dotací na sociální účely dle článku 3 odst. 1a) a

Více

Z Á P I S č. 01/2017 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku

Z Á P I S č. 01/2017 z jednání, které se konalo dne od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku Komise sociální V Písku dne 22.03.2017 Z Á P I S č. 01/2017 z jednání, které se konalo dne 22.03.2017 od 15:00 hodin v zasedací místnosti č. 215 v budově Budovcova 207 v Písku Přítomni Ing. Petr Hladík,

Více

DOTACE. Účelové dotace v oblasti sociální péče pro rok 2015 (rozdělováno celkem Kč 400.000,--)

DOTACE. Účelové dotace v oblasti sociální péče pro rok 2015 (rozdělováno celkem Kč 400.000,--) Název organizace Požadované Poskytnutá Obsah projektu Kč 1. Sdružení zdravotně postižených občanů a jejich přátel Rehabilitační pobyt 20.000,-- 10.000,-- - doprava 2. Asociace rodičů a přátel zdravotně

Více

ID identifikátor služby. Druh služby

ID identifikátor služby. Druh služby Výše dotace v rámci dotačního řízení Jihočeského kraje pro poskytovatele sociálních služeb v roce 2016 (ke dni 29.2016) dotace v kole AC Facility, s.r.o. 24240931 7825745 domovy se zvláštním režimem 1

Více

DOTACE. Účelové dotace v oblasti sociální péče pro rok 2016 (rozdělováno celkem Kč ,--)

DOTACE. Účelové dotace v oblasti sociální péče pro rok 2016 (rozdělováno celkem Kč ,--) 1. Svaz neslyšících a nedoslých. v ČR, základní organizace nedoslýchavých Ostrava, p.s. 10.000,-- 4.000,-- 7. denní edukační pobyt s rehabilitací sluchově postižených 2. Moravskoslezská unie neslyšících

Více

ZÁPIS č. 1/ ZASEDÁNÍ KOMISE SOCIÁLNÍ, ZDRAVOTNÍ A RODINNÉ POLITIKY RADY BRNO- LÍŠEŇ ze dne

ZÁPIS č. 1/ ZASEDÁNÍ KOMISE SOCIÁLNÍ, ZDRAVOTNÍ A RODINNÉ POLITIKY RADY BRNO- LÍŠEŇ ze dne ZÁPIS č. /209. ZASEDÁNÍ KOMISE SOCIÁLNÍ, ZDRAVOTNÍ A RODINNÉ POLITIKY RADY BRNO- LÍŠEŇ ze dne 7.. 209 ÚČASTNÍCI ZASEDÁNÍ: Naďa Jurčová DiS., Prof. PhamDr. Petr Babula PH.D., Alena Pokorná, Mgr. Ing. Eliška

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 29.03.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 26.04.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí dotací na sociální na rok 2018 a schválení vzorových

Více

Název poskytovatele IČ Právní forma ID Druh služby DOTACE

Název poskytovatele IČ Právní forma ID Druh služby DOTACE AC Facility, s.r.o. 24240931 Společnost s ručení 7825745 domovy se zvláštním režimem 1291000 109000 AC Facility, s.r.o. 24240931 Společnost s ručení6431239 pečovatelská služba 0 0 Není splněna podmínka

Více

Název poskytovatele IČO Právní forma ID Druh služby

Název poskytovatele IČO Právní forma ID Druh služby AC Facility, s.r.o. 24240931 Společnost s ruče 7825745 domovy se zvláštním režimem 276 000 Alzheimercentrum Prácheň o.p.s. 25156349 Obecně prospěšn 4542627 domovy se zvláštním režimem 190 000 APLA Jižní

Více

Název poskytovatele IČ Právní forma ID Druh služby DOTACE Důvod neposkytnutí dotace

Název poskytovatele IČ Právní forma ID Druh služby DOTACE Důvod neposkytnutí dotace AC Facility, s.r.o. 24240931 Společnost s ručení 7825745 domovy se zvláštním režimem 2162000 Alzheimercentrum Prácheň o.p.s. 25156349 Obecně prospěšná 7446328 domovy pro osoby se zdravotní 2460000 Alzheimercentrum

Více

Druh služby Stav žádosti

Druh služby Stav žádosti Druh Stav žádosti 1 3 28149599 8098268 57 Azylové domy stornována 1 045 179 neposkytnutí 2 3 28149599 Rybka, 8098268 57 Azylové domy stornována 1 045 179 neposkytnutí 3 3 28149599 Rybka, 8098268 57 Azylové

Více

Navýšení dotace v rámci dotačního řízení Jihočeského kraje pro poskytovatele sociálních služeb v roce 2016 (ke dni ) identifikátor služby

Navýšení dotace v rámci dotačního řízení Jihočeského kraje pro poskytovatele sociálních služeb v roce 2016 (ke dni ) identifikátor služby Název posktovatele IČ ID identifikátor služb Druh služb 1 AC Facilit, s.r.o. 24240931 7825745 domov se zvláštním režimem 1023000 75500 1098500 2 Alzheimercentrum Prácheň o.p.s. 25156349 4542627 domov se

Více

Název poskytovatele IČO Druh sociální služby ID

Název poskytovatele IČO Druh sociální služby ID Pověření AC Facility, s.r.o. 24240931 domovy se zvláštním režimem 7825745 OSOV/190/ 21.1. 39 087 000 Kč AC Facility, s.r.o. 24240931 pečovatelská služba 6431239 OSOV/51/ 21.1. 5 021 000 Kč Alzheimercentrum

Více

Zastupitelstvem kraje schválené dotace subjektům poskytujícím sociální služby na území JK pro rok 2006

Zastupitelstvem kraje schválené dotace subjektům poskytujícím sociální služby na území JK pro rok 2006 Příloha usnesení č. 39/2006/ZK Zastupitelstvem kraje schválené dotace subjektům poskytujícím sociální služby na území JK pro rok 2006 Poř. č. Název organizace Nemocnice Vimperk, o.p.s., 1. Obora 317, 385

Více

Název poskytovatele IČ Právní forma ID Druh služby

Název poskytovatele IČ Právní forma ID Druh služby AC Facility, s.r.o. 24240931 Společnost s ručení 7825745 domovy se zvláštním režimem 402 101 255 000 Alzheimercentrum Prácheň o.p.s. 25156349 Obecně prospěšná 4542627 domovy se zvláštním režimem 825 000

Více

Název poskytovatele IČ Právní forma ID Druh služby DOTACE

Název poskytovatele IČ Právní forma ID Druh služby DOTACE AC Facility, s.r.o. 24240931 Společnost s ručením omezeným7825745 domovy se zvláštním režimem 1023000 93200 AC Facility, s.r.o. 24240931 Společnost s ručením omezeným6431239 pečovatelská služba 0 0 nesoulad

Více

Granty 2014 návrh výboru pro sociální politiku

Granty 2014 návrh výboru pro sociální politiku Granty 2014 návrh výboru pro sociální politiku 1. Žadatel: ADRA, o. p. s. Praha Klikatá 1238/90c, Praha 5 Pobočka ADRA, o. p. s. Česká Lípa, Čs. Armády 1578, Česká Lípa Název projektu: Dobrovolnické centrum

Více

Zápis č. 2 z jednání Komise sociální a zdravotní rady městské části

Zápis č. 2 z jednání Komise sociální a zdravotní rady městské části MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Sociální a zdravotní komise RADY MĚSTSKÉ ČÁSTI Zápis č. 2 z jednání Komise sociální a zdravotní rady městské části Datum jednání: 5. 6. 2014 Místo jednání: Seifertova 51, místnost

Více

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ

Schválená částka na sociální službu v Kč. Celková schválená částka dotace v Kč. Datum schválení dotace. Číslo usnesení RMZ/ZMZ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí dotace v roce 2017) - registrované sociální služby Č. Příjemce dotace

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 15.06.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 30.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Dodatky č. 1 k Veřejnoprávním smlouvám o poskytnutí dotací na sociální

Více

Ing. Miroslava Rychtáriková vedoucí odboru. Ing. Jolana Janková referent školství a volnočasových aktivit

Ing. Miroslava Rychtáriková vedoucí odboru. Ing. Jolana Janková referent školství a volnočasových aktivit S T A T U T Á R N Í M Ě S T O O S T R A V A M Ě S T S K Ý O B V O D M O R A V S K Á O S T R A V A A P Ř Í V O Z Zastupitelstvo městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Evidenční č. M1418/0071/17 15.

Více

DOTAZNÍK pro poskytovatele sociálních služeb

DOTAZNÍK pro poskytovatele sociálních služeb DOTAZNÍK pro poskytovatele sociálních služeb v rámci akce Aktualizace komunitního plánování sociálních služeb v ORP Prachatice, reg. č. : CZ.1.04/3.1.03/65.00008 Název poskytovatele: Právní forma:. Registrovaná

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 09.01.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 29.01.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh smlouvy o poskytnutí příspěvku NADĚJI, K Brance č. 11/19e, Praha

Více

DOTACE. Název poskytovatele KRAJSKÝ DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK Žádost o dotaci z KDP IČO

DOTACE. Název poskytovatele KRAJSKÝ DOTAČNÍ PROGRAM NA PODPORU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO ROK Žádost o dotaci z KDP IČO Druh 1 26594463 Jihočeské centrum pro zdravotně 2 26594463 Jihočeské centrum pro zdravotně 3 26594463 Jihočeské centrum pro zdravotně 4 26594463 Jihočeské centrum pro zdravotně 5 26594463 Jihočeské centrum

Více

Denní centrum Barevný svět, o.p.s. ( 46 denní stacionáře) , DIANA TŘEBÍČ, o.p.s. ( 40 pečovatelská služba)

Denní centrum Barevný svět, o.p.s. ( 46 denní stacionáře) , DIANA TŘEBÍČ, o.p.s. ( 40 pečovatelská služba) Příloha č. 5 k 5/ZM/2016 A. Poskytovatelé sociální služby, kteří mají oprávnění k poskytování sociálních služeb (registraci) a/nebo jsou zapsáni v registru poskytovatelů sociálních služeb ( 85 zákona o

Více

Žadatel: IČ: Požadovaná částka:

Žadatel: IČ: Požadovaná částka: Granty 2013 Návrh výboru pro sociální politiku 1. MV II/s-o. s./1-2695/94 R ze dne 12. 12. 1994 ADRA Praha o. s., Klikatá 1238/90 c, Praha, Pobočka Česká Lípa, Čs. Armády 1578 61388122 30.950,- Kč 24.000,-

Více

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2 Datum: 25. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2. analýza sociálních

Více

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/

Schválená částka dotace v Kč. Číslo usnesení RMZ/ZMZ. 1 ABAPO, s.r.o ABAPO osobní asistence /12Z/ Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína (v souladu s uzavřenými smlouvami o poskytnutí v roce 2016) - registrované sociální služby a primární podpora rodin

Více

Zápis ze zasedání výboru pro sociální politiku Zastupitelstva města Česká Lípa

Zápis ze zasedání výboru pro sociální politiku Zastupitelstva města Česká Lípa Zastupitelstva města 1/6 Přítomni: Mgr. Eva Stehlíková, p. Libuše Horáková, PaedDr. Jiřina Ledvinková, Ing. Petr Máška, p. Irena Patková, p. Miloslav Václav, JUDr. Jana Zejdová, p. Jaroslava Kořínková

Více

Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína - registrované sociální služby na rok 2018

Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína - registrované sociální služby na rok 2018 Přehled schválených a vyplacených dotací ze Sociálního fondu statutárního města Zlína - registrované sociální služby na rok 2018 Č. Příjemce dotace IČO příjemce Název sociální služby Schválená částka na

Více

Schválené neinvestiční účelové dotace v oblasti zdravotnictví pro rok 2018

Schválené neinvestiční účelové dotace v oblasti zdravotnictví pro rok 2018 Téma podpory: A) ZDRAVÍ 1 17/1153 Armáda spásy v České republice, z. s. Ordinace pro chudé 250 000 Petržílkova 2565/23, 15800 Praha - Stodůlky IČO:40613411 2 17/1346 Nadační fond Pavla Novotného Dobrovolníci

Více

PROTOKOL HODNOCENÍ - zápis z jednání hodnotící komise

PROTOKOL HODNOCENÍ - zápis z jednání hodnotící komise PROTOKOL HODNOCENÍ - zápis z jednání hodnotící komise Program podpory sociálních a souvisejících služeb Číslo výzvy: 1 Termín a místo jednání: 2.2.2014, zasedací místnost Městského úřadu, Kaplická 439,

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 25. 9. 2014 Bod pořadu jednání: Zpráva o vyúčtování dotací poskytnutých z Fondu zdraví statutárního města v roce 2013 Zpracovala:

Více

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení

Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení Dotazník pro uživatele sociálních služeb: Zdravotně postižení Dobrý den, obracíme se na Vás s krátkým dotazníkem, jehož cílem je zjistit, jak jste spokojeni se sociálními službami v Táboře. Výsledky budou

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků Grantového programu pro rok 2015 Oblast: SOCIÁLNÍ Tab. č. 34 Evidenční číslo Žadatel

Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků Grantového programu pro rok 2015 Oblast: SOCIÁLNÍ Tab. č. 34 Evidenční číslo Žadatel Tab. č. 34 GSO-001/15 Středisko rané péče SPRP Olomouc ANO Střední novosadská 356/52, Olomouc, 779 00 IČ: 75095009 Registrovaná sociální služba raná péče 264 978 60 000 22,64 0 204 978 15 000 35 000 GSO-002/15

Více

Celkové % Právní. uznatelné. projektu. 1. 1.-31. 12. 6/14 Moravskoslezského kraje. Udržitelnost. chráněných dílnách. Charity sv.

Celkové % Právní. uznatelné. projektu. 1. 1.-31. 12. 6/14 Moravskoslezského kraje. Udržitelnost. chráněných dílnách. Charity sv. Hodnocení projektů přihlášených do Programu realizace specifických aktivit Moravskoslezské krajské plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením Poř. č. žádos ti Doba spoluúčast Požadovaná

Více

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice

ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. území ORP Strakonice ANALÝZA POTŘEB POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB území ORP Strakonice 1 POSKYTOVATELÉ SOC. S LUŽEB A POSKYTOVANÉ SLUŽBY 1.1 Přehled poskytovatelů sociálních služeb na území ORP Strakonice Centrum pro zdravotně

Více

Zastupitelstvem kraje schválené granty v rámci GP Sociální služby - Opatření Podpora terénních sociálních služeb

Zastupitelstvem kraje schválené granty v rámci GP Sociální služby - Opatření Podpora terénních sociálních služeb Příloha č. 3 zápisu - usnesení č. 96/2014/ZK-10 Zastupitelstvem kraje schválené granty v rámci GP Sociální služby - Opatření Podpora terénních sociálních služeb Poř. č. Příjemce dotace/ žadatel 1 Městský

Více

Zápis z 20. jednání Komise prorodinných aktivit, sociální a zdravotní ze dne ve Žďáru nad Sázavou

Zápis z 20. jednání Komise prorodinných aktivit, sociální a zdravotní ze dne ve Žďáru nad Sázavou Zápis z 20. jednání Komise prorodinných aktivit, sociální a zdravotní ze dne 15. 2. 2017 ve Žďáru nad Sázavou Garant komise: Předseda komise: Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. Josef Klement, místostarosta

Více

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel

Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel Program podpory v sociální oblasti na Výše finančních prostředků na : Kč 5 758 800,00 Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel 1 26647214 Amalthea o.s. Podpora pro rodinu a dítě NE 0

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 24. 9. 2015 Bod pořadu jednání: Zpráva o využití a vyúčtování dotací z Fondu zdraví statutárního města Liberec za rok 2014

Více

Zápis ze zasedání výboru pro sociální politiku Zastupitelstva města Česká Lípa

Zápis ze zasedání výboru pro sociální politiku Zastupitelstva města Česká Lípa Zastupitelstva města 1/5 Přítomni: Mgr. Eva Stehlíková, Mgr. Zdeňka Cibulková, Ing. Petr Máška, MUDr. Jana Kalousová - Jansová, p. Miloslav Václav, PaedDr. Jiřina Ledvinková, JUDr. Jana Zejdová, pí. Irena

Více

Název DT: Schválená částka DT: Sociální služby - Opatření Podpora sociálních služeb ,- Kč ŽADATELÉ: Celkové plánované náklady projektu v Kč

Název DT: Schválená částka DT: Sociální služby - Opatření Podpora sociálních služeb ,- Kč ŽADATELÉ: Celkové plánované náklady projektu v Kč Název DT: Schválená částka DT: Sociální služby - Opatření Podpora sociálních služeb 5 754 000,- Kč ŽADATELÉ: Poř. číslo IČ Příjemce dotace/ žadatel Název projektu/účel Opatření Celkové plánované náklady

Více

Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků Grantového programu pro rok 2015

Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků Grantového programu pro rok 2015 Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků Grantového programu pro rok 215 Evidenční číslo GSO-1/15 Středisko rané péče SPRP Olomouc Střední novosadská 356/52, Olomouc, 779 : 75959 Registrovaná

Více

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100 Výsledky dotačnícho řízení z Programu podpory v sociální oblasti na rok Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby

Více

Zápis č. 15 z jednání Komise pro hospodaření s obecními byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města Přerova ze dne 8.3.

Zápis č. 15 z jednání Komise pro hospodaření s obecními byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města Přerova ze dne 8.3. Zápis č. 15 z jednání Komise pro hospodaření s obecními byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města a ze dne 8.3.212 Přítomni: Ing. Slivka Jan Černocká Ludmila JUDr. Dutko Petr RNDr. Karabina

Více

Původní požadavek na Plzeňský kraj Pečovatelská služba Kč Kč Kč Kč

Původní požadavek na Plzeňský kraj Pečovatelská služba Kč Kč Kč Kč Rozdělení finančních prostředků v rámci dotačního titulu "Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 - Plzeňský kraj" Poskytovatel

Více

IČ Žadatel dotace Název projektu/účel ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi

IČ Žadatel dotace Název projektu/účel ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Přehled příjemců dotací z Programu podpory v soc. a zdrav. oblasti 2019 - registrované sociální služby ŽADATELÉ: 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor sociálních věcí V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor sociálních věcí V Písku dne: 06.01.2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 30.01.2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh smlouvy o poskytnutí příspěvku NADĚJI, K Brance č. 11/19e, Praha

Více

Požadavek/ Maximální možná výše požadavku v rámci dofinancování

Požadavek/ Maximální možná výše požadavku v rámci dofinancování Příloha č. 1 - Příjemci dotací Dofinancování v rámci dotačního titulu "Podpora sociálních služeb dle 101a zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, pro rok 2016 - Plzeňský

Více

Zápis č. 25 z jednání Komise pro hospodaření s obecními byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města Přerova ze dne 14.2.

Zápis č. 25 z jednání Komise pro hospodaření s obecními byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města Přerova ze dne 14.2. Zápis č. 25 z jednání Komise pro hospodaření s obecními byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města Přerova ze dne 14.2.213 Přítomni: Ing. Slivka Jan Černocká Ludmila Stárková Alena RNDr. Karabina

Více

Hodnocení projektů přihlášených do Programu rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na rok 2012

Hodnocení projektů přihlášených do Programu rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na rok 2012 Hodnocení projektů přihlášených do Programu rozvoje sociálních služeb v Moravskoslezském kraji na rok Poř. č. Č. žádosti Kód dotačníh o titulu Celkové % Právní uznatelné spoluúčast Požadovaná Název žadatele

Více

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče

Výroční zpráva za rok Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Výroční zpráva za rok 2016 Sociální služba poskytovaná ve zdravotnickém zařízení lůžkové péče Obsah Úvodní slovo. 3 Veřejný závazek 4 Základní činnosti dle zákona č. 108/2006 7 Finanční zpráva. 8 Personální

Více

Zápis z 8. jednání výboru pro sociální politiku Zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 4. 6. 2015 od 15.00 hodin

Zápis z 8. jednání výboru pro sociální politiku Zastupitelstva města Česká Lípa, které se konalo dne 4. 6. 2015 od 15.00 hodin Zastupitelstva města, které se konalo 115 Příloha č. 3 7. Dotace Výboru pro sociální politiku bylo předloženo celkem 46 žádostí o poskytnutí dotace v sociální oblasti. Žádosti byly podávány ve 2 kategoriích

Více

Monitoring plnění opatření z KP

Monitoring plnění opatření z KP Příloha A stav k 31. 8. 2014 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění opatření z KP ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ číslo opatření název opatření plánované období realizace stav plnění

Více

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče

Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na sociální služby a služby blízké službám sociálním v roce 2015 - za jednotlivé oblasti sociální péče Oblast péče o seniory Dotace poskytnuté městem Ústí nad Labem na Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Dobětice, p.o. Domov pro seniory Severní Terasa, p.o. 20 let s vámi - oslavy 20. výročí

Více

Přehled sociálních služeb na území města Havířova (aktualizováno k datu dle Registru poskytovatelů sociální služeb)

Přehled sociálních služeb na území města Havířova (aktualizováno k datu dle Registru poskytovatelů sociální služeb) Přehled sociálních služeb na území města Havířova (aktualizováno k datu 5.. 208 dle Registru poskytovatelů sociální služeb) Tabulka: Přehled organizací poskytující sociálních služby na území města Poskytovatel

Více

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013

Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 datum přijetí: registrační číslo: Žádost o dotaci na sociální službu z rozpočtu statutárního města Brna na rok 2013 v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb. o sociálních službách program I. Identifikační údaje

Více

Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby

Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby Název programu: Program podpory v sociální a zdravotní oblasti - rok 2018 Dotační titul: Sociální a zdravotní oblast - registrované sociální služby Přehled žadatelů: Poř. 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči

Více

Program J1 grant nad 200 000,- Kč. OA - Osobní asistence 1 632 670 0 300 000 ne ano

Program J1 grant nad 200 000,- Kč. OA - Osobní asistence 1 632 670 0 300 000 ne ano Příloha č. 6 k usnesení Rady HMP č. 1736 ze dne 23. 10. 2012 IČO Název žadatele Číslo registrace socální služby Program J1 grant nad 200 000,- Kč Název služby Druh služby Požadavek na dotaci HMP 2012 Grant

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb 1. Identifikační údaje 1.1 Název : 1.2 Adresa sídla úřadu: Jihočeský kraj U Zimního stadionu

Více

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / /

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / / Granty 2014 návrh výboru pro sociální politiku mimořádné řízení Poř. č.: 1. Žadatel: Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o. p. s. Zahradní 415/10 Liberec listiny) ze dne: O 485 KS Ústí nad

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

OSV 19. Název materiálu: Rozdělení finančních prostředků z Fondu na podporu sociální oblasti

OSV 19. Název materiálu: Rozdělení finančních prostředků z Fondu na podporu sociální oblasti Podklady na zasedání ZM dne: 26.03.2015 OSV 19. Název materiálu: Rozdělení finančních prostředků z Fondu na podporu sociální oblasti Předkládá: Eva Kordová Vypracoval: Mgr. Hana Kocourová Zúčastní se projednávání

Více

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě)

Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Sociální služby pro rodiny s dětmi (program Podpora pro rodinu a dítě) Program podpory v sociální oblasti 2017 ŽADATELÉ: Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi ne

Více

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017

PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 RADA PLZEŇSKÉHO KRAJE VYHLAŠUJE PRO ROK 2017 DOTAČNÍ TITUL PROGRAM PODPORY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI 2017 I. Cíl : Podpora sociálních služeb poskytovaných v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb.,

Více

Mgr. Marie Šlachtová referent školství a volnočasových aktivit. Ing. Miroslava Rychtáriková vedoucí odboru

Mgr. Marie Šlachtová referent školství a volnočasových aktivit. Ing. Miroslava Rychtáriková vedoucí odboru S T A T U T Á R N Í M Ě S T O O S T R A V A M Ě S T S K Ý O B V O D M O R A V S K Á O S T R A V A A P Ř Í V O Z Zastupitelstvo městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Evidenční č. M1014/0202/14 18.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Celková finanční závěrka roku 2015 Hlavní činnost Příjmy celkem 25 397 733,70 Výdaje celkem 25 462 341,16 Hospodářský výsledek -64 607,46 Doplňková činnost Příjmy

Více

V kap. 4, čl. 4.1 Základní druhy sociálních služeb dle zákona o sociálních službách

V kap. 4, čl. 4.1 Základní druhy sociálních služeb dle zákona o sociálních službách Aktualizace 3. komunitního plánu sociálních a návazných služeb na území města Karviné na období 05 08 s prodloužením platnosti do 3..09 (příloha č. ) Aktualizace 3. komunitního plánu sociálních a návazných

Více

Zápis č. 35 z jednání Komise pro hospodaření s byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města Přerova ze dne

Zápis č. 35 z jednání Komise pro hospodaření s byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města Přerova ze dne Zápis č. 35 z jednání Komise pro hospodaření s byty, pro sociální a zdravotní záležitosti Rady města Přerova ze dne 25. 2. 2014 Přítomni: Ludmila Černocká JUDr. Dutko Alena Stárková RNDr. Václav Karabina

Více

Monitoring plnění KP

Monitoring plnění KP Příloha A stav k 19. 3. 2013 číslo opatření KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA ČESKÁ LÍPA Monitoring plnění KP název opatření plánované období realizace ZJIŠTĚNÍ STAVU PLNĚNÍ stav plnění zásadní důvody

Více

Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků Dotačního programu na rok 2016 Oblast: SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ Tab. č. 01

Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků Dotačního programu na rok 2016 Oblast: SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ Tab. č. 01 Tab. č. 1 DSZ-A-1/16 Středisko sociální prevence Olomouc, příspěvková organizace Olomouc, Na Vozovce 26, PSČ 779 : 754437 Činnost Poradny pro rodinu Přerov v roce 216 DSZ-A-2/16 Sjednocená organizace nevidomých

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY, DOZORU A STÍŽNOSTÍ ŠKROUPOVA 18, PLZEŇ

KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY, DOZORU A STÍŽNOSTÍ ŠKROUPOVA 18, PLZEŇ KRAJSKÝ ÚŘAD PLZEŇSKÉHO KRAJE ODBOR KONTROLY, DOZORU A STÍŽNOSTÍ ŠKROUPOVA 18, 306 13 PLZEŇ PLÁN KONTROLNÍ A METODICKÉ ČINNOSTI PROVÁDĚNÝ NA SOUKRTOMÝCH ŠKOLÁCH A DALŠÍCH SUBJEKTECH V II. POLOLETÍ ROKU

Více

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ ROK 2010 Výsledky hospodaření Územního sdružení v roce 2010 Příjmy: Výdaje: 634 567,- Kč 613 590,- Kč Výsledek hospodaření:

Více

Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků GRANTOVÉHO PROGRAMU PRO ROK 2008 Oblast: SOCIÁLNÍ

Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků GRANTOVÉHO PROGRAMU PRO ROK 2008 Oblast: SOCIÁLNÍ Přehled požadovaných a navržených finančních prostředků GRANTOVÉHO PROGRAMU PRO ROK 2008 GSO-001/08 Dětské centrum 1990 denní stacionář Olomouc-Topolany, PSČ 772 00, Nedbalova 36/27 služby pro občany IČ:

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Hodnocení projektů přihlášených do Programu na podporu neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality na rok 2014

Hodnocení projektů přihlášených do Programu na podporu neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality na rok 2014 Hodnocení projektů přihlášených do Programu na podporu neinvestičních aktivit z oblasti prevence kriminality na rok Kód Poř.č. dotačního Název IČ Název spoluúčast dotace na Požadovaná dotace v Kč Druh

Více

U P R A V E N É U S N E S E N Í

U P R A V E N É U S N E S E N Í U P R A V E N É U S N E S E N Í ze zasedání zastupitelstva města, které se konalo ve čtvrtek 31.03.2016 od 13:00 hodin ve velkém sále Kulturního domu, nábřeží 1. máje 1605 v Písku Přítomni 24 členů zastupitelstva

Více

Zápis ze zasedání výboru pro sociální politiku Zastupitelstva města Česká Lípa

Zápis ze zasedání výboru pro sociální politiku Zastupitelstva města Česká Lípa Česká Zastupitelstva města Česká 1/6 Přítomni: Mgr. Eva Stehlíková, pí. Libuše Horáková, Ing. Petr Máška, PaedDr. Jiřina Ledvinková p. Miloslav Václav, MUDr. Jana Jansová -Kalousová, JUDr. Jana Zejdová,

Více

Minimální síť sociálních služeb a služeb navazujících v Třebíči

Minimální síť sociálních služeb a služeb navazujících v Třebíči Minimální síť sociálních služeb a služeb navazujících v i 1. Minimální sítí sociálních služeb a služeb navazujících v i (dále také jen Minimální síť ) je rozuměn souhrn poskytovatelů a zařízení sociálních

Více

Dobrovolníci v sociálních zařízeních MS kraje 692 134 189 000 občanské sdružení

Dobrovolníci v sociálních zařízeních MS kraje 692 134 189 000 občanské sdružení Strana 1 Neposkytnutí účelových neinvestičních dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje na rok 2005 nestátním neziskovým organizacím poskytujícím na území Moravskoslezského kraje sociální služby seniorům

Více

NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE VE TŘECH PROJEKTECH: PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA ,- KČ

NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE VE TŘECH PROJEKTECH: PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA ,- KČ NADACE AGROFERT NÁS PODPOŘILA V ROCE 2016 2017 VE TŘECH PROJEKTECH: 1. V GRANTOVÉM ŘÍZENÍ PODPORA DĚTÍ HENDIKEPOVANÝCH MENTÁLNĚ, FYZICKY ČI PROSTŘEDÍM, VE KTERÉM VYRŮSTAJÍ PIAFA PRO RODINY S DĚTMI ČÁSTKA

Více

Důvodová zpráva 6. zasedání zastupitelstva města Jablonec nad Nisou konané 18. 6. 2015 Důvodová zpráva Na dnešním jednání Zastupitelstva města Jablonec nad Nisou je předkládán návrh na rozdělení dotací

Více

Z Á P I S č. 01/2012 z jednání, které se konalo dne od 14:30 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku

Z Á P I S č. 01/2012 z jednání, které se konalo dne od 14:30 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku Komise pro výchovu a vzdělávání V Písku dne 16.02.2012 Z Á P I S č. 01/2012 z jednání, které se konalo dne 15.02.2012 od 14:30 hodin v zasedací místnosti v budově radnice, Velké náměstí 114/3 v Písku Přítomni

Více

uznatelné Maxim. Č. počet žádosti ho titulu náklady bodů CUN projektu % dotací (v Kč) Zlepšení pracovních

uznatelné Maxim. Č. počet žádosti ho titulu náklady bodů CUN projektu % dotací (v Kč) Zlepšení pracovních Poř. č. Hodnocení projektů přihlášených do Programu realizace specifických opatření Moravskoslezského krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro občany se zdravotním postižením na rok 2011 % Vyjádře

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 5. 4. 2017 bod programu: 29 věc: Poskytnutí dotací v oblasti nestátních sociálních služeb a služeb blízkých službám sociálním v roce 2017 důvod k předložení:

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 14. 12. 2015 42 Věc: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních služeb v roce 2015 Důvod předložení: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních

Více

PROTOKOL HODNOCENÍ - zápis z jednání hodnotící komise

PROTOKOL HODNOCENÍ - zápis z jednání hodnotící komise PROTOKOL HODNOCENÍ - zápis z jednání hodnotící komise Program podpory sociálních a souvisejících služeb Číslo výzvy: Termín a místo jednání:.3.0, začátek v 9:00, konec ve 4:30, zasedací místnost Městského

Více