Závěrečná zpráva ze studijního programu Athens březen/2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Závěrečná zpráva ze studijního programu Athens březen/2015"

Transkript

1 Závěrečná zpráva ze studijního programu Athens březen/2015 Kód kurzu: TPT17 Název kurzu: Multimedia Indexing and Retrieval Přijímající univerzita: Telécom ParisTech Termín: Jméno: Martin Dlask Fakulta: jaderná a fyzikálně inženýrská Před výběrem kurzu Nejprve je zapotřebí vybrat si kurzy na oficiálních stránkách programu Athens. Pokud jste vybráni fakultou, tak postupujete do druhého kola, ve kterém jsou již studenti přiřazováni k jednotlivým kurzům (tato procedura probíhá v Paříži). Na oficiálních stránkách se nedočtete, jakým způsobem jsou studenti přiřazování k jednotlivým kurzům v případě, že se o daný kurz uchází více lidí, než je jeho kapacita. Hlavním kritériem, které je při výběru použito, je maximalizace celkového počtu studentů přijatých na libovolný kurz. Tzn. v případě, že je jeden kurz již plně obsazen a ve vašem výběru je ještě další kurz, který obsazen není, tak budete vybráni většinou na volnější kurz za předpokladu, že na obsazenějším kurzu jsou hlavně studenti s malým celkovým počtem vybraných kurzů. Proto v případě výběru více kurzů je nutné počítat s tím, že budete přijati na ten nejméně obsazený. V případě existence více řešení se (snad) přihlíží ke zvoleným prioritám a v případě shody priorit ke studovanému oboru. Doprava O přijetí je rozhodnuto cca měsíc před začátkem kurzu, kdy je většina nejlevnějších promo letenek již vyprodána. Tudíž je vhodné zakoupit letenku co nejdříve po přijetí na daný kurz. V u obdržíte podrobnosti, odkdy máte rezervované ubytování a v jaké dny bude probíhat kurz. Na základě těchto informací si zvolíte čas a datum odletů. Do Paříže létají několikrát za den ČSA, Air France a další letecké společnosti přibližně každé tři hodiny. Po příletu na letiště je nutné si zakoupit lístek za 10 do centra a nastoupit na RER (modrou linku vlaku značenou jako B ). V oficiálních instrukcích se dočtete, že máte vystoupit na stanici Gare du Nord a dále pokračovat metrem, lepší variantou je však dojet až na zastávku Cité Universitae a podle toho, jestli jste ubytování v hotelu Formule1 nebo Kellermanu se vydat tramvají 3a směrem na Pont du Garigliano s výstupem na zastávce Jean Moulin, respektive směrem na Porte de

2 Vincennes s výstupem na Porte d Italie. Oba hotely jsou vzdáleny od zastávek přibližně 5 minut chůze. Na víkend je výhodné pořidit si jízdenku Ticket Jeunes do 25 let, která stojí 3,80 na celý den (sobota/neděle/svátek). Pro využití hromadné dopravy v týdnu je pak zapotřebí zařídit si kartičku NAVIGO, která platí od pondělí do neděle a k jejímu vystavení je třeba předložit pasovou fotku rozměrů 2,5*3,5 cm. Můžete se rozhodnout, jestli si ji nabijete na zóny 1,2 nebo 1-5, avšak pro cestování v centru rozhodně stačí první zmíněná varianta. Nevýhodou může být, že vystavení plastové kartičky s čipem stojí samo o sobě 5 (více na Konkurenční variantou může být zakoupení bloků po 10 jízdenkách (typu t+), avšak tyto jízdenky platí vždy na 1 jízdu a v některých případech s ní nelze přestoupit, zejména v případě změny typu dopravního prostředku (povolený přestup je například metro/rer, ale pro RER/tram jsou zapotřebí již dva lístky více na Tudíž pokud plánujete jezdit častěji do centra, tak je praktičtější zvolit NAVIGO. Pokud se ráno začíná v hlavní budově Telécomu, je výhodné dojet tramvají na zastávku Stade Charléty a odtud pokračovat cca 10 minut pěšky ke škole. Pokud výuka začíná v počítačové laboratoři, je lepší sem z Formule dojít po svých. V obou případech je možné jet ze zastávky Porte d Orleans metrem, cesta ale trvá déle a obsahuje přestup. Ubytování Studenti byli rozděleni do dvojlůžkových pokojů na hotelích Kellerman a Formule1, mě byl přidělen pokoj na Formuli. Organizátoři se snažili umístit vždy dvojici se stejným kurzem do jednoho pokoje. Ubytování na Formuli bylo jednoduché pokoj (který byl ještě menší než na Strahově) sestával ze dvou postelí, židle, stolu (na který se vešel tak akorát buď notebook, nebo například talíř), televize, umyvadla a 4 ramínek (neodjímatelných, umístěných na tyči). Velkou nevýhodou bylo, že pokoj neměl žádnou skříň, tudíž všechny věci bylo nutné nechat na zemi. Přes den nedoporučuji nechávat jakékoliv věci na posteli, jelikož uklízečka je při stlaní postele vyhází na zem, nicméně základní úklid a výměna ručníků probíhala každý den, což přispělo vždy aspoň k jeho částečné debordelizaci. V pokoji jsou celkem 2 zásuvky jedna v úrovni hlavy cca 180 cm nad zemí a druhá skrytá pod umyvadlem. Díky takové strategické poloze zásuvek je vhodné vzít si alespoň rozdvojku, v lepším případě prodlužovačku. Od pokoje nedostanete klíč, avšak pouze šestimístný PIN, který se během pobytu nemění, tudíž si ho lze zapamatovat. V pokoji bylo dostupné připojení na wifi, které bylo zdarma.

3 Stravování Snídaně ve Formuli byly velmi jednotvárné na výběr byl jeden druh bagety a jeden druh toastu, máslo, marmeláda, čokoládová pomazánka, med a lupínky. Na snídani nebyly crossainty, vajíčka, naprosto chyběla šunka a sýr, no celkově vzato snídaně byly tragédie a po prvních několika dnech se začaly díky jejich monotonii rychle zajídat. Naopak obědy ve školní menze byly dobré. Na začátku kurzu jsme obdrželi kartičku do menzy (která sloužila také jako identifikační karta) a pomocí ní bylo možné po prvním nabití hradit obědy. Na výběr bylo vždy cca 5 jídel, které každý den obsahovaly alespoň jeden pokrm s masem, jeden se zeleninou a pizzu. K hlavnímu jídlu si bylo možné vybrat ještě salát, dezert, pečivo, pochutiny a nápoj, včetně piva a vína. Při placení se uplatnila studentská sleva, která činila asi 5. Obědy byly chutné, jejich kvalita byla většinou stejná nebo lepší než např. v menze ČVUT. Ze studentské kartičky lze také zaplatit kafe/čaj ve školním bufetu a kavárně. Ve školní menze se vydávaly i večeře, avšak jen v úterý a ve středu. Na večeři jsem v menze ale nikdy nebyl, proto nevím, jestli jsou stejně kvalitní jako obědy. Pokud vás neurazí studená večeře, tak ji lze vyřešit například nákupem v supermarketu (v blízkosti školy i hotelu supermarkety Carrefour, Dia, Franprix,...), případně využít velké množství pekáren v oblasti Porte d Orleans nabízející sladké i slané pečivo včetně baget různých druhů. Pokud si raději zajdete na teplou večeři a nechcete za ní utratit příliš peněz, tak v blízkosti Formule1 se nacházejí rychlá občerstvení typu Subway, KFC, McDonalds a spousta různých pizzerií. Kurz Kurz byl zaměřen na zpracování obrazu a signálu a byl veden Slimem Essidem, který byl v tomto oboru expertem, a sympatickou Chloe Clavel. Každý den probíhala výuka cca od 8:30 do 17:00 s přestávkou na oběd. Do středy probíhaly přednášky zaměřené na klasifikaci, vyhledávání a zpracování multimédií. Na základě těchto přednášek následně probíhala práce v týmech na systému pro zpracování a extrakci informací z videosouboru. Po krátkém brainstormingu byly určeny moduly (detekce obličeje, detekce hudby a rozhovoru, ORC převod řeči na text, ) a každá skupina (většinou tříčlenná) měla za úkol implementovat jeden z nich. To bylo možné provést v jazycích Matlab nebo Python. Poslední den jsme integrovali jednotlivé moduly do programu ELAN a prezentovali svoje výsledky. Informace o kurzu naleznete na stránkách Kurz byl zajímavý hlavně díky spolupráci s ostatními studenty v týmu a kvalitně připraveným prezentacím vyučujícího.

4 U každého kurzu v programu Athens je uvedeno, jak bude student ohodnocen a jaké podmínky jsou nutné k jeho splnění. Na začátku kurzu bylo řečeno, že každý bude hodnocen za odpovědi na několik otázek týkající se jeho projektu a závěrečné prezentace, nicméně nakonec k žádnému hodnocení nedošlo a každý obdržel pouze certifikát o absolvování kurzu bez jakékoliv známky. Proto je dobré zmínit, že opravdu není zapotřebí trávit v počítačové laboratoři více času, než je opravdu vyžadováno, i přesto, že slova vedoucích pedagogů mohou znít opačně. Nevýhodou bylo, že většina lidí programováním přesčas a snahou o kompletaci modulu přicházela pravidelně až o 15 minut přestávky na oběd. Doprovodný program V sobotu odpoledne probíhala registrace, během které si každý zvolil skupinu pro prohlídku latinské čtvrti (rozdělené podle úrovní 1-3 podle toho, jak kdo znal Paříž) a také program na nedělní dopoledne na výběr byla prohlídka čtvrti Montmartre, Marais nebo návštěva muzea moderních umění Centre Pompidou. V sobotu každý obdržel lístek na plavbu lodí po Seině, který je možné použít kdykoliv během týdne. Na loď je nejlepší jít až po setmění, kdy je většina památek nasvícena během plavby probíhá výklad v FR,EN,GE,IT a SP. Ve středu měla proběhnout návštěva noční Paříže organizovaná tamními studenty, avšak studenti se k organizaci této akce nakonec neodhodlali. Poslední den proběhla závěrečná party na Telécomu od 23:00, o jejíž kvalitě by se ale dalo pochybovat. Navíc díky pozdnímu začátku na ní bylo skoro více samotných francouzských studentů než účastníků Athens. Volný čas Ve volných chvílích o víkendu, ale i večer je možné navštívit další památky Paříže, které neuvidíte během společného doprovodného programu. Doporučuji navštívit jednoznačně - moderní čtvrť La Defense s mrakodrapy (pozor z hlediska veřejné dopravy je již v zóně 3) - Versailles (zámek + zahrady) vstup pro studenty zdarma, dostupné pomocí RER C - Vítězný oblouk, ze kterého je dobrý výhled na Eiffelovku, a Champs Elysees a vstup je opět pro studenty zdarma - baziliku Sacre-Couer a náměstí malířů Závěr Tento kurz a celkově výjezd na Athens během studia bych jednoznačně doporučil, protože: - se podíváte do zahraničí a poznáte nová místa - od ČVUT obdržíte příspěvek pokrývající část cesty a nákladů na ubytování - poznáte nové lidi a vyzkoušíte si vzájemnou spolupráci na projektu a osvěžíte si cizí jazyk(y)

5 Rozhodně není pravda, že po absolvování tohoto kurzu se stanete experty na indexování multimédií a zpracování obrazu. Nicméně kurz byl zajímavý a díky velkému množství praktických hodin (s porovnání s ostatními kurzy) si každý vyzkoušel, jak popsané metody fungují doopravdy a mohl je otestovat na různých příkladech. Výhodou tohoto kurzu jsou tedy praktická cvičení, díky nimž účastníci nemusí na konci absolvovat závěrečný test a předvedou výsledek společné práce. Faktem však je, že ČVUT je jedna z mála škol, která nedává za absolvování kurzu žádný nebo pouze 1 kredit. Důvod takového rozhodnutí mi není znám, avšak na ostatních participujících školách je kurz ohodnocen 3 kredity. I přesto jeho absolvování stojí za to, nikoliv kvůli kreditové motivaci ale zážitkům a nabytým zkušenostem. La Defense Pohled z Vítězného oblouku

ATHENS závěrečná zpráva ze studijního programu březen 2015

ATHENS závěrečná zpráva ze studijního programu březen 2015 ATHENS závěrečná zpráva ze studijního programu březen 2015 Kód a název kurzu: TPT09 - Emergence in complex systems Přijímající univerzita: TELECOM ParisTech Jazyk kurzu: Angličtina Termín konání: 14.3.

Více

FIRST LEGO League. Vážení přátelé,

FIRST LEGO League. Vážení přátelé, Vážení přátelé, termín konání republikového kola FLL 2008 v Jeseníku se blíží, proto Vám zasíláme bližší informace a prosíme Vás o brzké zaslání odpovědí na níže položené dotazy. Příjezd týmů do Jeseníku

Více

V blízkosti hotelu trh s ovocem a suvenýry. Dobrá dostupnost dolmušemi do centra Side.

V blízkosti hotelu trh s ovocem a suvenýry. Dobrá dostupnost dolmušemi do centra Side. Doplňující informace k hotelům: SIDE Roma Beach Resort&SPA ***** Krásný, menší, udržovaný hotel v zajímavém architektonickém stylu s kvalitními službami, cca 12 km od Side. Vynikající poloha u pláže, u

Více

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 (8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 La Défense La Défense je název obchodní čtvrtě, která je charakteristická supemoderními stavbami a mrakodrapy. Leží na předměstí Paříže severozápadně od centra.

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDIJNÍ POBYT VE VÍDNI 1.9.2010-31.1.2011

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDIJNÍ POBYT VE VÍDNI 1.9.2010-31.1.2011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDIJNÍ POBYT VE VÍDNI 1.9.2010-31.1.2011 PŘED ODJEZDEM: Podmínkou pro přijetí na studijní pobyt bylo úspěšné absolvování konkurzu. Pro zařazení mezi uchazeče je nutné vypracovat motivační

Více

KONFERENČNÍ NABÍDKA EA Hotel Juliš ****

KONFERENČNÍ NABÍDKA EA Hotel Juliš **** KONFERENČNÍ NABÍDKA **** Adresa: Telefon: +420 234 699 200 Fax: +420 234 699 999 E-mail: julis@eahotels.cz www: Lokalita a dopravní spojení GPS: 50 4'57.85"N 14 25'29.786"E Silniční dostupnost: Spodní

Více

DOTAZNÍK PRO STUDENTY FHS UK (STUDIUM V ZAHRANIČÍ)

DOTAZNÍK PRO STUDENTY FHS UK (STUDIUM V ZAHRANIČÍ) DOTAZNÍK PRO STUDENTY FHS UK (STUDIUM V ZAHRANIČÍ) Akademický rok a semestr výjezdu: letní semestr 2012 Země výjezdu: Finsko DOMÁCÍ ŠKOLA: - Obor studia: Mediální studia - Ročník studia na FHS UK v době

Více

Šumperákon 2009 27. - 29.11. to vše a ještě mnohem více na největším magicovém Conu letošního podzimu!

Šumperákon 2009 27. - 29.11. to vše a ještě mnohem více na největším magicovém Conu letošního podzimu! Šumperákon 2009 27. - 29.11. Legendární turnaj se vrací! Nejlepší hráči Nejzájímavější turnaje Nejhodnotnější ceny Nejhezčí site Nejbohatší občerstvení Nejlevnější hotelové ubytování to vše a ještě mnohem

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS Zpráva o Vašich zkušenostech ze studijního pobytu Erasmus poskytne všem subjektům zapojeným do realizace programu Erasmus cenné informace, které přispějí

Více

pod patronací olympijských vítězů Roberta Změlíka a Romana Šebrleho MHD PRAHA

pod patronací olympijských vítězů Roberta Změlíka a Romana Šebrleho MHD PRAHA pod patronací olympijských vítězů Roberta Změlíka a Romana Šebrleho MHD PRAHA 5. 8. 9. 2013 (závody 6. 7. 9. 2013) Stadion Evžena Rošického, Stadion Přátelství, Praha Strahov 2 Obsah JÍZDNÉ PO PRAZE...

Více

Bulharsko. Slunečné pobřeží Slunečné pobřeží. Pomorie Malé, živé městečko 20 km od Burgasu. Primorsko Malé rybářské městečko leží 60km

Bulharsko. Slunečné pobřeží Slunečné pobřeží. Pomorie Malé, živé městečko 20 km od Burgasu. Primorsko Malé rybářské městečko leží 60km Bulharsko Tel.: 972 243 053 www.cdtravel.cz Bulharsko SOFIJA Bulharsko se v posledních letech opět stalo vyhledávaným cílem našich turistů. Cestování lehátkovými nebo lůžkovými vozy je poměrně dobrou volbou,

Více

www.cestovanisvetem.cz

www.cestovanisvetem.cz Kolymbia, hotel Marathon turistické středisko Letovisko Kolymbia (též Kolimpia) Kolymbia se nachází na východní části ostrova Rhodos. Letovisko je vybudované především pro turistickou sezónu, takže na

Více

Výhody: menší nemocnice i fakulta, historické památky, zajímavé okolí, levnější ubytování i ceny v obchodech

Výhody: menší nemocnice i fakulta, historické památky, zajímavé okolí, levnější ubytování i ceny v obchodech Praktické informace ke stáži Erasmus v Nîmes (Montpellier) Studentka 5. ročníku Ivana Lukášová sepsala na základě svých zkušeností ze stáže ve francouzském Nîmes kromě reportáže i přehled praktických informací

Více

VÍTEJTE PRAŽSKÉ KULTURNÍ A JINÉ POCHOUTKY

VÍTEJTE PRAŽSKÉ KULTURNÍ A JINÉ POCHOUTKY jaro 2016 VÍTEJTE Vážení přátelé dobrého jídla a pití, právě jste otevřeli první vydání nového čtvrtletníku společnosti Ventura Food & Catering. Jak napovídá již samotný název našeho magazínu, rozhodli

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA STUDENTA-PRACOVNÍ STÁŽ ERASMUS Zpráva o Vašich zkušenostech ze studijního pobytu Erasmus poskytne všem subjektům zapojeným do realizace programu Erasmus cenné informace, které přispějí

Více

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií,

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, Lefkada Řeckem v miniatuře...... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, místo, které uchvátí každého,

Více

Dobrý den, Nabídka divadla Hybernia:

Dobrý den, Nabídka divadla Hybernia: CA Jarda Pilnaj cestovní agentura IČO: 46029940 Pod nádražím 281 411 72 Hoštka tel.: 601590318 objednávky a dotazy: jardapilnaj@email.cz fb: Jarda Pilnaj čú: 213837859/0600 Dobrý den, posílám nabídky nejen

Více

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika KUBA - ÚVOD Pro lidi, kteří mají rádi život! KUBA je fascinující ostrovní zemí a zájem o ní neustále roste. Kubu si každý spojí s pálícím sluncem, vysokými palmami, křišťálově modrým mořem nebo plantážemi

Více

Průzkum MasterCard co chceme od MHD

Průzkum MasterCard co chceme od MHD 44 Veřejná doprava Průzkum MasterCard co chceme od MHD Přestup z osobního vozu do MHD je výzvou pro dopravní podnik i samotné řidiče aut. Aby to vůbec mohlo nastat, je nutné dát cestování v MHD větší komunikační

Více

8. ročník. aktualizovaná pravidla platná od 13. 2. 2013

8. ročník. aktualizovaná pravidla platná od 13. 2. 2013 8. ročník aktualizovaná pravidla platná od 13. 2. 2013 Všeobecné informace 1. SQ Liga (dále jen SQL) je klubová soutěž jednotlivců, kterou hrají muži a ženy dohromady. Přihlásit se mohou hráči všech výkonnostních

Více

Vyúčtování zahraniční/tuzemské pracovní cesty (nutno předložit do 10 pracovních dnů po návratu)

Vyúčtování zahraniční/tuzemské pracovní cesty (nutno předložit do 10 pracovních dnů po návratu) Vyúčtování zahraniční/tuzemské pracovní cesty (nutno předložit do 10 pracovních dnů po návratu) Jméno a příjmení: Telefon/e-mail: Druh pracovního poměru: (nehodící se škrtněte) Vysílající pracoviště (institut):

Více

Po 70 letech: tramvaj se vrací do Paříže

Po 70 letech: tramvaj se vrací do Paříže Po 70 letech: tramvaj se vrací do Paříže Christoph Groneck 15. března 1937 byl v Paříži naposled v provozu vlak tramvajové dopravy. I když v 90. letech došlo zavedením nových tratí T1 (1992) a T2 (1997)

Více

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny.

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Děkuju :-) Už je tomu asi 5 let co jsem začal snít tenhle sen. Kdysi

Více

Mahdia HOTEL MAHDIA BEACH **** TUNISKO přímé lety do Monastiru, doba letu 2 hodiny 40 minut, informace o odletu na www.ckalex.cz

Mahdia HOTEL MAHDIA BEACH **** TUNISKO přímé lety do Monastiru, doba letu 2 hodiny 40 minut, informace o odletu na www.ckalex.cz HOTEL MAHDIA BEACH **** přímo na písečné pláži 3,5 km od centra Mahdie venkovní bazén vnitřní bazén slunečníky a lehátka u bazénu a na pláži zdarma (platí se pouze matrace) dětský bazén dětské hřiště dětský

Více

VNITŘNÍ ŘÁD. SCOLAREST - zařízení školního stravování spol. s r.o. ŠJ MENSA Gymnázium, Španielova 1111, Praha 6 s platností od 1.9.

VNITŘNÍ ŘÁD. SCOLAREST - zařízení školního stravování spol. s r.o. ŠJ MENSA Gymnázium, Španielova 1111, Praha 6 s platností od 1.9. VNITŘNÍ ŘÁD SCOLAREST - zařízení školního stravování spol. s r.o. ŠJ MENSA Gymnázium, Španielova 1111, Praha 6 s platností od 1.9.2015 SÍDLO FIRMY: Jankovcova 1603/47a Praha 7 - Holešovice, 170 00 IZO:

Více

ach, aha L3, tak, tamtím způsobem L4 na mateřské dovolené L3 synovec L3 muž, pán L3, Z3 maminka (zdvořilý dospělý člověk L3, Z5 rybník L3, Z18 tam L3

ach, aha L3, tak, tamtím způsobem L4 na mateřské dovolené L3 synovec L3 muž, pán L3, Z3 maminka (zdvořilý dospělý člověk L3, Z5 rybník L3, Z18 tam L3 ach, aha L3, tak, tamtím způsobem L4 na mateřské dovolené L3 synovec L3 muž, pán L3, Z3 tam L3 rybník L3, Z18 maminka (zdvořilý výraz) L3, Z11 dospělý člověk L3, Z5 starší bratr Z11, starší bratr (skromný

Více

VAR 4. Poznávací a meditační cesta PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE I. s Milošem 8 dní 21. 11. 28. 11. 2015

VAR 4. Poznávací a meditační cesta PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE I. s Milošem 8 dní 21. 11. 28. 11. 2015 VAR 4. Poznávací a meditační cesta PO ČAKRÁCH EGYPTA, PO STOPÁCH BOHŮ A FARAONŮ SLUNCE I. s Milošem 8 dní 21. 11. 28. 11. 2015 Káhira / Asuán / plavba lodí po Nilu / Luxor / Káhira Poznávací meditační

Více

ÚKOLY PRO STAVITELE HRADU

ÚKOLY PRO STAVITELE HRADU 1 V následujících listech si zahrajete na stavitele, jejichž hrad musí odolat útoků nepřítele. Budete muset najít nejlepší místo na jeho stavbu, vymyslet co nejlepší podobu, zvolit nejlepší taktiku obrany.

Více

Příručka pacienta strana 1 NEMOCNICE VE FRÝDKU-MÍSTKU PŘÍRUČKA PACIENTA

Příručka pacienta strana 1 NEMOCNICE VE FRÝDKU-MÍSTKU PŘÍRUČKA PACIENTA Příručka pacienta strana 1 NEMOCNICE VE FRÝDKU-MÍSTKU PŘÍRUČKA PACIENTA Nemocnice Frýdek-Místek strana 2 Pobyt v nemocnici Co si vzít s sebou do nemocnice str. 3 Co si nebrat do nemocnice str. 4 Jak probíhá

Více

Saarbrückenský vytrvalostní závod dračích lodí. Monkey-Jumble 2015. Soutěž

Saarbrückenský vytrvalostní závod dračích lodí. Monkey-Jumble 2015. Soutěž Soutěž Organizátor: Pořadatel: Regattaverein Saar e.v. Regattaverein Saar e.v. Termín: 10. října 2015 Místo konání: Saar, Saarwiesen Saarbrücken (pod státním divadlem) Am Stadtgraben/Schillerplatz 1 66111

Více

TUNISKO - EDEN VILLAGE YADIS HAMMAMET CLUB ****

TUNISKO - EDEN VILLAGE YADIS HAMMAMET CLUB **** TUNISKO - EDEN VILLAGE YADIS HAMMAMET CLUB **** 8,, - denní zájezd Poloha: hotelový komplex se nachází v severní hotelové části Hammametu zvané Mrezga, asi 6 km od starého centra s medínou. Letiště v Monastiru

Více

Doktora t en co-tutelle v Par ı z i. balkolub. November 15, 2007

Doktora t en co-tutelle v Par ı z i.  balkolub. November 15, 2007 Doktora t en co-tutelle v Par ı z i Doktora t en co-tutelle v Par ı z i http://kmlinux.fjfi.cvut.cz/ balkolub November 15, 2007 1 Praktické informace Doprava Praha - Paříž Ubytování Administrativa Transport

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA. 3. konference České parkovací asociace z.s.p.o., 2. konference Města s dobrou adresou ====

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA. 3. konference České parkovací asociace z.s.p.o., 2. konference Města s dobrou adresou ==== Motto: Správnou cestu nemůže lidem ukazovat nestranný vědec či expert, správná cesta je výsledkem naší vlastní volby a společenské debaty. Ulrich Beck ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA 3. konference České parkovací asociace

Více

Poznávací cesta do Vietnamu Hanoj - Halong Bay - Hoi An

Poznávací cesta do Vietnamu Hanoj - Halong Bay - Hoi An Poznávací cesta do Vietnamu Hanoj - Halong Bay - Hoi An Termín cesty: 14. - 25. 4. 2016 Během této 11ti denní zahraniční poznávací cesty zavítáte do severní části Vietnamu, která je neprávem tak trochu

Více

Dodavatel a objednavatel mohou být označování též jako smluvní strany.

Dodavatel a objednavatel mohou být označování též jako smluvní strany. VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY INDIVIDUÁLNÍ JAZYKOVÉ KURZY Provozovatelem jazykové školy Free Time Academy je občanský spolek Free Time Academy, z.s., IČO: 04301943, se sídlem Masarykovo náměstí 1766, Brandýs

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

AACC Annual Meeting 2008 & AACC Clinical Laboratory Expo 2008. July 27 31, 2008 Washington, DC

AACC Annual Meeting 2008 & AACC Clinical Laboratory Expo 2008. July 27 31, 2008 Washington, DC Nabídka na zajištění služeb spojených s aktivní účastí na konferenci AACC Annual Meeting 2008 & AACC Clinical Laboratory Expo 2008 July 27 31, 2008 Washington, DC http://www.aacc.org/aacc/events/ann_meet/

Více

Vietnam a Kambodža. Nabídka poznávací cesty do Vietnamu a Kambodži s relaxací na pláži

Vietnam a Kambodža. Nabídka poznávací cesty do Vietnamu a Kambodži s relaxací na pláži Vietnam a Kambodža Nabídka poznávací cesty do Vietnamu a Kambodži s relaxací na pláži Délka cesty: 16 dní/13 nocí Termín: 23. 2. 9. 3. 2016 Počet osob: 15-16 osob Šestnáctidenní cesta Vás zavede do dvou

Více

Solidní zpracování. Výbava

Solidní zpracování. Výbava Notebooky Dell Latitude spolu s notebooky IBM, dnes již Lenovo, ThinkPad patří jednoznačně již řadu let mezi legendární manažerské notebooky proslulé svoji fyzickou výdrží i nejrůznějšími vychytávkami.

Více

KONFERENČNÍ NABÍDKA Hotel Ramada Prague City Centre ****

KONFERENČNÍ NABÍDKA Hotel Ramada Prague City Centre **** KONFERENČNÍ NABÍDKA **** Adresa: Telefon: +420 221454111 E-mail: reception@ramadaprague.com www: GPS: 50 4'53.272"N 14 25'40.819"E Lokalita a dopravní spojení **** leží přímo na Václavském náměstí, v jeho

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2004/2005 Vyplněnou Závěrečnou zprávu je potřeba doručit v elektronické podobě (e-mail) na Zahraniční oddělení rektorátu

Více

ŠPANĚLSKO. Costa Brava - AKCE FORTUNA *** AUTOKAREM - 7denní pobyt příjezd do ČR. Jízdenka v LUXUSNÍM AUTOKARU:!!! J I Ž V C E N Ě!!!

ŠPANĚLSKO. Costa Brava - AKCE FORTUNA *** AUTOKAREM - 7denní pobyt příjezd do ČR. Jízdenka v LUXUSNÍM AUTOKARU:!!! J I Ž V C E N Ě!!! CK IDEAL - TOUR PRAHA, s.r.o. ŠPANĚLSKO odjezd z ČR pátek 12.6.15 Ceny dalších hotelů: AKCE - LAST MINUTE Nabídka platí od 3.6. do 12.6.2015!!!POZOR OMEZENÁ NABÍDKA!!! Costa Brava - AKCE FORTUNA *** cena

Více

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka.

Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Želvy Caretta Caretta a nejznámější pláž Řecka. Jeden z nejhezčích ostrovů jižního Jónského moře leží pouhou hodinu plavby od dalšího jónského ostrova Kefalonie a necelou hodinu a půl plavby od Peloponésu.

Více

96 World Selects Invitational Portland, ME - USA 9.4. 17.4.2012

96 World Selects Invitational Portland, ME - USA 9.4. 17.4.2012 96 World Selects Invitational Portland, ME - USA 9.4. 17.4.2012 Balíček služeb obsahuje: *Ubytování ve 3* hotelích celkem 7 nocí *Místní doprava z letiště v Bostonu na místo turnaje WSI s přenocováním

Více

UEFA EURO 2016. Důležité informace pro fanoušky.

UEFA EURO 2016. Důležité informace pro fanoušky. G4S Secure Solutions (CZ), a.s. Na Košince 2257/9 180 00 Praha 8 Libeň Tel.: +420 241 028 111 Fax: +420 241 078 777 E-mail: info@cz.g4s.com www.g4s.cz UEFA EURO 2016 Důležité informace pro fanoušky. 10.

Více

Průvodce "Průvodce Harrachov"

Průvodce Průvodce Harrachov Mumlavský vodopád Vodopád 50 46'13.44"N 15 27'19.98"E Když pojedete okolo Harrachova, nenechte si ujít návštěvu Mumlavského vodopádu, ke kterému dojdete podél řeky Mumlavy, jak jinak. Na tohle překrásné

Více

SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP.

SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP. SPOLEČNOST ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY ČLS JEP SOCIETY FOR AESTHETIC AND LASER MEDICINE OF THE CZECH MEDICAL ASSOCIATION OF JEP pořádá III. KONGRES ESTETICKÉ A LASEROVÉ MEDICÍNY PERIORBITÁLNÍ REJUVENACE

Více

Zrušení zastávky Na Padesátníku pro linku 119

Zrušení zastávky Na Padesátníku pro linku 119 Obsah INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 01 / 2016 Vyšlo 15. 01. 2016 Trvalé změny PID od ledna 2016... 1 Zrušení zastávky Na Padesátníku pro linku 119... 1 Všechny železniční tratě zařazené do PID budou od 1.

Více

Relax. Voyage de découverte FRANCE - ALLEMAGNE 2014 ***** special Issue. avril 2014 /// April 2014

Relax. Voyage de découverte FRANCE - ALLEMAGNE 2014 ***** special Issue. avril 2014 /// April 2014 Relax numéro spécial avril 2014 /// April 2014 special Issue Voyage de découverte FRANCE - ALLEMAGNE 2014 ***** unsere Reise nach FRANKREICH - DEUTSCHLAND 2014 Jak jsme se měli? (zapsala Pavlína Procházková)

Více

V n i t ř n í p r a v i d l a

V n i t ř n í p r a v i d l a Městský ústav sociálních služeb Klatovy, příspěvková organizace vydává V n i t ř n í p r a v i d l a D o m o v a p r o s e n i o r y v Klatovech, Podhůrecká 815/III platná od 1.7.2015 Článek 1 Vnitřní

Více

Pravidla. Domov pro seniory

Pravidla. Domov pro seniory Geriatrické centrum, Turkova 785, Týniště nad Orlicí Pravidla pro ubytované klienty v Geriatrickém centru Domov pro seniory I. Základní ustanovení Domov pro seniory v GC je určen seniorům, kteří nemají

Více

debrujár si vždycky ví rady!

debrujár si vždycky ví rady! Čj.BEPPO 3 2010 hlavička B E P P O 3/2010 BEPPO informační bulletin Asociace malých debrujárů České republiky,o.s. Ročník 18 - číslo 3 - rok 2010 - neprošlo jazykovou úpravou zdarma Seminář v Anglii s

Více

KONFERENČNÍ NABÍDKA PRO ROK 2015 EA Hotel Kraskov ****

KONFERENČNÍ NABÍDKA PRO ROK 2015 EA Hotel Kraskov **** KONFERENČNÍ NABÍDKA PRO ROK 2015 **** Lokalita a dopravní spojení Adresa: Telefon: +420 464 600 411 E-mail: kraskov@eahotels.cz www: GPS: 49 52 8.505 N 15 36 34.877 E Silniční dostupnost: Z Prahy Výjezd

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA

ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád - 1 - ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA V ZAHRÁDKÁCH, ROZTOKY ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÁ ŠKOLA Školní řád upravuje podrobnosti k výkonu práv a povinností zákonných zástupců dětí v mateřské škole a podrobnosti

Více

Region PANDA Rychnov nad Kněžnou

Region PANDA Rychnov nad Kněžnou Region PANDA Rychnov nad Kněžnou předseda Jiří Daniel, Panská 1492, 516 01 Rychnov nad Kněžnou IČ : 60886374 tel : 777 124 775 Jednou ze sekcí Regionu Panda je šachová škola Šachový svaz ČR STK Ing. Záruba,

Více

Čipové karty v MHD Havlíčkův Brod

Čipové karty v MHD Havlíčkův Brod Čipové karty v MHD Havlíčkův Brod Obsah: 1) Použití a jednotlivé typy čipových karet 2) Způsob odbavování cestujících 3) Postup odbavení při vstupu do vozidla 4) Zhotovování jednotlivých druhů čipových

Více

OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A JEJICH VYUŽITÍ. 14. listopadu 2013 v Lednici. 1. cirkulář. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici

OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A JEJICH VYUŽITÍ. 14. listopadu 2013 v Lednici. 1. cirkulář. Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta v Lednici Vás za podpory projektu OPVK Partnerské sítě pro zahradnictví a krajinářskou architekturu srdečně zve na konferenci OVOCNÉ DŘEVINY V KRAJINĚ A

Více

ŠPANĚLSKO. Costa Brava - AKCE FORTUNA *** AUTOKAREM - 7denní pobyt. Jízdenka v LUXUSNÍM AUTOKARU:!!! J I Ž V C E N Ě!!!

ŠPANĚLSKO. Costa Brava - AKCE FORTUNA *** AUTOKAREM - 7denní pobyt. Jízdenka v LUXUSNÍM AUTOKARU:!!! J I Ž V C E N Ě!!! pátek 19.6.15 neděle 28.6.15 POLOPENZE šv. stůl 8 690,- pátek 26.6.15 neděle 5.7.15 POLOPENZE šv. stůl 9 590,- pátek 3.7.15 neděle 12.7.15 POLOPENZE šv. stůl 10 090,- POLOPENZE šv. stůl 9 490,- POLOPENZE

Více

Drobné úpravy v nočních linkách od 17. 10. 2015

Drobné úpravy v nočních linkách od 17. 10. 2015 Obsah INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 19 / 2015 Vyšlo 19. 10. 2015 Drobné úpravy v nočních linkách od 17. 10. 2015... 1 Železniční výluka na Posázavském pacifiku od 18. 10. 2015... 1 Podzimní prázdninový provoz

Více

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ

ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ ORGANIZAČNÍ POKYNY A POPIS PĚŠÍ TRASY VH 50 Pátek 11. 9. 2015 16:30 20:00 Příjezd účastníků, registrace a ubytování Masarykova kolej, Thákurova 1, 160 41, Praha 6. Účastnící obdrží startovní balíček s

Více

Brazílie - divočina v srdci Amazonie i památky UNESCO

Brazílie - divočina v srdci Amazonie i památky UNESCO Brazílie - divočina v srdci Amazonie i památky UNESCO 15 - denní zájezd Poznávací zájezd, 15 dní, 3*/4* hotely, snídaně, vč. všech vstupů! PRIVÁTNÍ PROGRAM s vlastním průvodcem CK - žádné velké skupiny!

Více

Z PRAHY A BRNA ODLETY

Z PRAHY A BRNA ODLETY Central laza*** Novinka! ULHARSKO / omorie www.cdtravel.cz oloha: nový moderní hotel dostavěný v roce 2012 se nachází na okraji staré části lázeňského městečka omorie. Do centra města, kde naleznete malé

Více

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ

INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ INFORMACE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ke vzdělávání do 1. ročníku ve středních školách ve Zlínském kraji pro školní rok 2016/2017 Níže uvedené informace jsou zpracovány podle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Co by Vás mohlo zajímat

Co by Vás mohlo zajímat Co by Vás mohlo zajímat Jak začne první školní den? V pondělí 2. září 2013 se sejdeme v 8 hodin před školou. Rádi přivítáme rodiče a další příbuzné našich prvňáčků. Nezapomeňte na fotoaparát nebo kameru.

Více

Smlouva o poskytování sociální služby č. j. ze dne..

Smlouva o poskytování sociální služby č. j. ze dne.. Smlouva o poskytování sociální služby č. j. ze dne.. uzavřená podle 91 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, prováděcí vyhlášky č. 505/2006 Sb. a podle ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., Občanský

Více

PROGRAM LLP/ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2007/2008

PROGRAM LLP/ERASMUS. Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2007/2008 1 PROGRAM LLP/ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu Akademický rok 2007/2008 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 14 dnů po ukončení studijního pobytu. Finanční

Více

OpusBenefit. Uživatelský manuál k verzi 1.0 verze 1-2010 1 / 24. K l i e n t s k á d a t a b á z e

OpusBenefit. Uživatelský manuál k verzi 1.0 verze 1-2010 1 / 24. K l i e n t s k á d a t a b á z e 1 / 24 1 Úvod Program OpusBenefit byl vytvořen proto, aby naši obchodní partneři mohli sledovat aktivity svých zákazníků (nákupy v jejich obchodech, využívání jejich služeb, návštěvy jejich zařízení),

Více

Příloha tiskové zprávy Praha, 3. listopadu 2010. Děti a zájmová sdružení. Výsledky průzkumu a komentáře projekt Není nám to jedno!

Příloha tiskové zprávy Praha, 3. listopadu 2010. Děti a zájmová sdružení. Výsledky průzkumu a komentáře projekt Není nám to jedno! Příloha tiskové zprávy Praha, 3. listopadu 2010 Výsledky průzkumu a komentáře projekt Není nám to jedno! Děti a zájmová sdružení Otázka č. 1 - Navštěvuješ nějaký zájmový kroužek? Z výsledků průzkumu je

Více

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 17.3.2012 11/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 17. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Skupinová výuka Docházkové kurzy pro veřejnost Jazykovou školou Jipka se pro účely těchto obchodních podmínek a pro účely prodeje jazykových kurzů mj. prostřednictvím on-line

Více

Specializační školení k nástrojům EU pro primární cílovou skupinu projektu PDP 1 a případné další pozvané hosty

Specializační školení k nástrojům EU pro primární cílovou skupinu projektu PDP 1 a případné další pozvané hosty Příloha č. 3 k č.j. PPR-6840-7/ČJ-2015-990656 Specifikace předmětu plnění Specializační školení k nástrojům EU pro primární cílovou skupinu projektu PDP 1 a případné další pozvané hosty 3 specializační

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na partnerských univerzitách v zahraničí

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na partnerských univerzitách v zahraničí Závěrečná zpráva ze studijního pobytu na partnerských univerzitách v zahraničí Tato zpráva musí být předána Centru zahraničních studií MU do 6 týdnů po ukončení studijního pobytu. Vyplněný dotazník zašlete

Více

Jak nenaletět kyberšmejdům

Jak nenaletět kyberšmejdům Jak nenaletět kyberšmejdům E-learning pro seniory, Lekce 3. Internet vstřícný pro seniory Národní centrum bezpečnějšího internetu 2015 Mgr. Markéta Kalousková e-mail: seniori@saferinternet.cz www.seniori.bezpecne-online.cz

Více

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ SMLUVNÍ PODMÍNKY ÚVODNÍ USTANOVENÍ Všeobecné smluvní podmínky Trends & Events s.r.o., se sídlem Tobrucká 713/25, 160 00 Praha 6, IČO 289 52 481 DIČ CZ28952481 jsou platné pro všechny zájezdy a jednotlivé služby cestovního

Více

SEVEROČESKÉ SYMPOZIUM GYNEKOLOGŮ zabývajících se ultrazvukovou diagnostikou

SEVEROČESKÉ SYMPOZIUM GYNEKOLOGŮ zabývajících se ultrazvukovou diagnostikou SEVEROČESKÉ SYMPOZIUM GYNEKOLOGŮ zabývajících se ultrazvukovou diagnostikou I. INFORMACE www.bos-congress.cz/gyn2016 TERMÍN A MÍSTO KONÁNÍ 29. 4. 1. 5.2016, Hotel PORT Máchovo jezero, Valdštejnská 530,

Více

Univerzitní informační systém. Mendelova univerzita v Brně. Student. Svazek 2. Verze: 6.16 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich

Univerzitní informační systém. Mendelova univerzita v Brně. Student. Svazek 2. Verze: 6.16 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Univerzitní informační systém Mendelova univerzita v Brně Student Svazek 2 Verze: 6.16 Datum: 11. března 2016 Autor: Jitka Šedá, Martin Tyllich Obsah Seznam obrázků 5 1 Studium na MENDELU 11 1.1 Student.....................................

Více

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory

DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory ÚVOD Domácí řád upravuje pravidla života v domově, práva a povinnosti klientů v rámci domova, popisuje rozsah služeb poskytovaných s cílem vytvářet příznivé podmínky pro zabezpečení

Více

KRUČE - HOTEL EL MAR CLUB ***

KRUČE - HOTEL EL MAR CLUB *** KRUČE - HOTEL EL MAR CLUB *** - denní zájezd velmi příjemný rodinný hotel s přátelskou atmosférou se nachází v malém letovisku Kruče na samotném pobřeží a poskytuje krásný výhled na moře. Hotel je situován

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

Malebný ostrov zapomenutých pláží.

Malebný ostrov zapomenutých pláží. Malebný ostrov zapomenutých pláží. Lefkada je jeden z Jónských ostrovů, má rozlohu cca 300 km 2 a s pevninou jej spojuje 50 m dlouhý plovoucí most. Žije zde 23.000 obyvatel, nejvíce cca 8.000 v hlavním

Více

ROZHODNUTÍ O ULOŽENÍ POKUTY

ROZHODNUTÍ O ULOŽENÍ POKUTY TP Pohoda s.r.o. Stavební 992/1 70800 Ostrava Sp. zn./ident.: 2014/421/RUD/TP Č.j.: RUD/3170/2014 Zasedání Rady č. 15-2014 / poř.č.: 27 ROZHODNUTÍ O ULOŽENÍ POKUTY Rada pro rozhlasové a televizní vysílání

Více

TARIF INTEGROVANÉHO DOPRAVNÍHO SYSTÉMU LIBERECKÉHO KRAJE (TARIF IDOL)

TARIF INTEGROVANÉHO DOPRAVNÍHO SYSTÉMU LIBERECKÉHO KRAJE (TARIF IDOL) TARIF INTEGROVANÉHO DOPRAVNÍHO SYSTÉMU LIBERECKÉHO KRAJE (TARIF IDOL) OBSAH : 1. Úvodní ustanovení... 2 2. Základní pojmy... 2 3. Přehled jízdních dokladů IDOL, kategorií cestujících a druhů jízdného...

Více

Mikulášský orientační závod Prahou 45. ročník

Mikulášský orientační závod Prahou 45. ročník ŘEKA - klub pro vodní sporty, Císařská louka 27,150 00 Praha 5 IČ: 709 865 17 Mikulášský orientační závod Prahou 45. ročník Sraz: Sobota 7. prosince 2013 v 9:00 hodin - Malostranské gymnázium, Josefská

Více

59. Mistrovství světa národů v LRU plavaná pro rok 2012 Řeka MORAVA, Uherské Hradiště, Česká republika, (GPS 49 04'06.00"N 17 27'37.

59. Mistrovství světa národů v LRU plavaná pro rok 2012 Řeka MORAVA, Uherské Hradiště, Česká republika, (GPS 49 04'06.00N 17 27'37. 59. Mistrovství světa národů v LRU plavaná pro rok 2012 Řeka MORAVA,, (GPS 49 04'06.00"N 17 27'37.84"E) Za organizační výbor : Milan Čaja Ing. Ferdinand Mrkvan Ing. Kolařík David Ing. Jiří Mahr JUDr.Alexander

Více

AACC Annual Meeting 2008 & AACC Clinical Laboratory Expo 2008. July 27 31, 2008 Washington, DC

AACC Annual Meeting 2008 & AACC Clinical Laboratory Expo 2008. July 27 31, 2008 Washington, DC Nabídka na zajištění služeb spojených s aktivní účastí na konferenci AACC Annual Meeting 2008 & AACC Clinical Laboratory Expo 2008 July 27 31, 2008 Washington, DC http://www.aacc.org/aacc/events/ann_meet/

Více

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY

VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Č.j.: ZŠMŠ-TR/258/2015 Základní škola a Mateřská škola Troubky VNITŘNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ JÍDELNY Vnitřní řád školní jídelny obsahuje: 1) Obecná ustanovení 2) Podrobnosti k výkonu práv a povinností žáků 3) Podrobnosti

Více

Lefkada patří k Jónským ostrovům, ležících

Lefkada patří k Jónským ostrovům, ležících 32 LEFKADA Lefkada patří k Jónským ostrovům, ležících u západního pobřeží středního Řecka a Peloponésu. Tento ostrov, nazývaný též Lefkas, vás ohromí svou nádhernou přírodou. Z azurového moře se zvedají

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky 1 Všeobecné obchodní podmínky 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ a) Všeobecné obchodní podmínky cestovní kanceláře EVENTBOX, s.r.o. (dále jen cestovní kancelář ) jsou platné pro všechny cesty, jejichž pořadatelem je

Více

Tábor 2015 Hrádek u Sušice

Tábor 2015 Hrádek u Sušice Tábor 2015 Hrádek u Sušice Vážení rodiče, Vedoucí našeho oddílu již začínají připravovat tábor 2015. Proto jsme pro vás připravili krátký sešit s prvními informacemi o táboře. Podrobnější informace přijdou

Více

Obsah závěrečné zprávy. 1. Řešená problematika. 2. Poznatky z diskusí. 3. Navštívené instituce. 4. Porovnání s naší zemí. 5.

Obsah závěrečné zprávy. 1. Řešená problematika. 2. Poznatky z diskusí. 3. Navštívené instituce. 4. Porovnání s naší zemí. 5. Studijní návštěva 2013-2014 Jméno účastníka: Štěpánka Thérová Název školy/instituce: Střední škola hotelnictví a podnikání SČMSD, Hronov, s.r.o Funkce: ředitel školy Adresa instituce: Čapkova 193, Hronov,

Více

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 19. 6. 2012 v místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2.

Zápis. z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 19. 6. 2012 v místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2. Zápis z jednání Výboru pro dopravu Zastupitelstva hl.m. Prahy konaného 19. 6. 2012 v místnosti č. 430, 4. patro, Mariánské nám. 2. Přítomni: Ing. Jiří Nouza, Ing. Věra Šturmová, Ing. Jiří Pařízek, Radek

Více

University of Szeged Faculty of Medicine

University of Szeged Faculty of Medicine University of Szeged Faculty of Medicine Studijní pobyt ERASMUS+ Lea Nováková Základní informace Studijní pobyt v rámci programu ERASMUS+ Pobyt v Szegedu je na jeden semestr je možnost zvolit si, zda zimní/letní

Více

15. SEMINÁŘ MLADÝCH PATOLOGŮ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ a 39. SJEZD ČESKÝCH PATOLOGŮ

15. SEMINÁŘ MLADÝCH PATOLOGŮ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ a 39. SJEZD ČESKÝCH PATOLOGŮ 15. SEMINÁŘ MLADÝCH PATOLOGŮ S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ a 39. SJEZD ČESKÝCH PATOLOGŮ Milí přátelé, je to neuvěřitelné, ale náš každoroční seminář v letošním roce dosáhne věku, ve kterém my, obyčejní smrtelníci,

Více

Obchodní mise FIMMA MADERALIA 2014

Obchodní mise FIMMA MADERALIA 2014 Obchodní mise FIMMA MADERALIA 2014 Datum příjezdu : 10. 2. 2014 Datum odjezdu: 14. 2. 2014 Počet dní ubytování: 5 dní, 4 x noc Ve dnech 10. 14. února 2014 proběhne pětidenní podnikatelská mise na mezinárodní

Více

BURDA Praha spol. s. r. o. Přemyslovská 2845/43 130 00 Praha 3 Tel. +420 221 589 411 Fax. +420 296 521 368

BURDA Praha spol. s. r. o. Přemyslovská 2845/43 130 00 Praha 3 Tel. +420 221 589 411 Fax. +420 296 521 368 Obchodní podmínky společnosti BURDA Praha, spol. s r.o. platné pro spolupráci v rámci projektu Dny Marianne 2016 pro subjekty s provozovnami umístěnými na území České a Slovenské republiky 1. Obecná ustanovení

Více

Přinášíme rozhovor s Filipem Procházkou, který byl odmítnut ohledně připojení domu k rozvodné síti.

Přinášíme rozhovor s Filipem Procházkou, který byl odmítnut ohledně připojení domu k rozvodné síti. Přinášíme rozhovor s Filipem Procházkou, který byl odmítnut ohledně připojení domu k rozvodné síti. Rozhodl se tak pro své vlastní řešení. Vybudoval ostrovní fotovoltaickou elektrárnu, která dnes zvládá

Více

1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm

1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm 1. Na stole jsou tři hromádky jablek. Na první je o třináct jablek méně než na druhé, na třetí hromádce je o osm jablek více než na první. Kolik jablek je dohromady na stole, víš-li, že na druhé hromádce

Více

XXXVIII.FLEBOLOGICKÉ DNY

XXXVIII.FLEBOLOGICKÉ DNY XXXVIII.FLEBOLOGICKÉ DNY s mezinárodní účastí Institut klinické a experimentální medicíny (IKEM) Praha 8. 9. listopadu 2013 pořádá Česká flebologická společnost České lékařské společnosti J. E. Purkyně

Více

Kongres hotel Jezerka*** Seč

Kongres hotel Jezerka*** Seč Kongres hotel Jezerka*** Seč Špičkově vybavený hotel pro nejrůznější sportovní a relaxační aktivity, pro všechny věkové kategorie a oblasti zájmů. Hotel má bezkonkurenční nabídku sportovišť a vlastní animační

Více

Lyžování dětí. Josef Treml

Lyžování dětí. Josef Treml Publikace vznikla na základě třicetiletých zkušeností z činnosti lyžařské školy Sport service Špičák na Šumavě. Důležitým partnerem při formování obsahu publikace byla Asociace profesionálních učitelů

Více