1.Základní údaje a stručná charakteristika školy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1.Základní údaje a stručná charakteristika školy"

Transkript

1 Obsah Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/ Základní údaje a stručná charakteristika školy, co se povedlo a co nás ještě čeká 2. Přehled oborů vzdělání, které škola vyučuje, a které jsou zařazeny ve školském rejstříku 3. Přehled pracovníků školy 4. Údaje o zápisu k povinné školní docházce a následném přijetí do školy 5. Výsledky vzdělávání žáků podle cílů stanovených školními vzdělávacími programy a podle poskytovaného stupně vzdělání včetně výsledků závěrečných zkoušek 6. Další vzdělávání pedagogických pracovníků 7. Aktivity a prezentace školy na veřejnosti-účast v soutěžích, činnost ŠSK Olymp, zájmové útvary, mezinárodní spolupráce, spolupráce s dalšími subjekty, projekty, akce pro žáky a zaměstnance školy 8. Výsledky inspekční činnosti provedené ČŠI aj. 9. Základní údaje o hospodaření školy 10. Výroční zprávy mateřské školy, školní družiny a školní jídelny 1.Základní údaje a stručná charakteristika školy Základní škola a Mateřská škola Bělá nad Radbuzou se sídlem Bělá nad Radbuzou, Pavlovická 352 je rozhodnutím MŠMT čj.6945/ s účinností od 19. dubna 2006 právnickou osobou (IZO ,IČO ) zapsanou ve školském rejstříku. Základní vzdělávání poskytuje základní škola (IZO ), předškolní vzdělávání mateřská škola (IZO ), školské služby poskytuje školní jídelna (IZO ) a školní družina (IZO ). Zřizovatelem je Město Bělá nad Radbuzou se sídlem Bělá nad Radbuzou, Náměstí 200, starostou Města je ing. Libor Picka. Statutárním zástupcem právnické osoby vykonávající činnost školy je ředitel školy Miroslav Nový, který má dva zástupce (zástupce statutárního orgánu Marie Kadeřávková, zástupce ředitele školy pro základní vzdělávání a Alena Konopová, zástupce ředitele školy pro předškolní a mimoškolní vzdělávání).

2 Škola má hlavní telefonní číslo , faxové číslo a e - mailovou adresu zs@belanr.cz. Školská rada byla schválena zastupitelstvem Města Bělá nad Radbuzou a jejím předsedou byl na první schůzce zvolen pan Ladislav Votava. Základní škola měla ve školním roce 2014/15 celkem 9 tříd, z toho 5 tříd na 1. stupni, 4 třídy na 2. stupni. Na konci školního roku byl stav 144 žáci, z toho bylo 78 chlapců a 66 dívek. Na 1. stupni byli 82 žáci, z toho 47 chlapců a 35 dívek a na 2. stupni 62 žáci, z toho 31 chlapec a 31 dívka. Průměrný počet žáků v ročníku byl tedy 16,0. Na 1. stupni byl průměr 16,4, na druhém 15,5, což znamená zvýšení proti předcházejícímu roku(+8 žáků). Srovnatelný s předcházejícími lety je i pohyb žáků během školního roku z důvodů migrace obyvatelstva. Ve školním roce 2014/15 přestoupilo 7 žáků na naší školu z jiné školy(4 z 1.stupně) a naopak 7 žáků přestoupilo na jinou školu z naší školy, z toho 2 žáci na víceleté gymnázium. V základní škole pracovalo 16 pedagogů-učitelů, včetně ředitele školy a zástupce ředitele, z toho 6 na zkrácený úvazek, dále pak 4 učitelky v mateřské škole, včetně zástupce ředitele, dále 1 vychovatelka ve školní družině a 8 provozních pracovníků v kuchyni a úklidu, z toho 2,25 v doplňkové činnosti. Co se povedlo plnění hlavních úkolů školy? Vyučování podle Školního vzdělávacího programu Pohodová škola a jeho naplňování ve všech ročnících s úpravami v RVP od (viz zpráva z hloubkové inspekce ČŠI, viz zpráva z testování ČŠI v přírodovědném a ve společenskovědním základu v 9.třídě a rovněž viz výsledky v celoplošných přijímacích zkouškách). Byl zabezpečen vstup do školy bezpečnostním systémem s domácími telefony i videotelefony. Byla zrekonstruována školní počítačová síť tak, aby sloužila dnešním požadavkům pedagogických pracovníků i žáků (bylo posíleno celoškolní wifi připojení, posíleny žákovské počítače v učebně k přechodu ze systému Windows XP na Windows 7, byl pořízen nový server k celoškolnímu evidenčnímu systému Bakaláři a elektronické poště). Samozřejmostí je nyní využívání evidenčního systému Bakaláři - elektronické vedení katalogových listů a třídních knih, klasifikace, zadávání domácích úkolů. Na webových stránkách školy jsou zpřístupněny informace pro rodiče žáků z evidenčního systému Bakaláři-moduly Průběžná klasifikace, Domácí úkoly, Plán akcí, Suplování. Podpora ekologické výchovy dokončením projektu Zahrada pro poznání i potěšení - realizace přírodní učebny v arboretu školy a jezírka na školním pozemku (viz dále).

3 Podpora talentovaných žáků - přípravou a účasti na předmětových olympiádách a soutěžích-skvělé výsledky žáků Barbory Zahradníkové (Aj7) a Dominika Hepnera (Aj9) a Lady Klečkové (Př8) v okresním i krajském kole (Kadeřávková, Konopová). Práce se žáky se specifickými poruchami učení formou integrace s individuálními vzdělávacími plány, pravidelnou individuální nápravou poruch (Dolečková), popř. asistencí dalšího pedagoga ve třídě (Kalous). V rámci výchovy ke zdravému životnímu stylu opět skvělé výsledky v okresním i krajském kole celostátní soutěže "SAPERE- vědět, jak žít", když družstvo naší ZŠ zvítězilo v okresním kole, i v krajském kole a republikové finále v Praze nám uteklo o pověstný vlásek (Kadeřávková) Škola byla opětovně zapojena do celostátního projektu Ovoce do škol pro žáky 1.stupně a do soutěže Recyklohraní (viz dále). V letošním roce jsme opět obdrželi Zlatý certifikát společnosti Scio.cz za rozsáhlou péči věnovanou hodnocení výsledků vlastní výchovně vzdělávací činnosti. Zaměření testových úloh je v souladu s moderními cíli základního vzdělávání a odpovídá i pojetí prestižního mezinárodního testování žáků základních škol PISA. Podpora výuky prohlubováním družebního styku s partnerskými školami v SRN ( Moosbach, Eslarn, Vohenstrauß (Císlerová, Žáková, Povová, Picková, Koktová) a zapojením do projektů z fondů Evropské unie (Český les-místo, kde žiji, Minipodniky, Kantor ideál aj. viz dále) V rámci prevence sociálně patologických jevů a protidrogové prevence mají žáci školy nadále možnost zapojení do množství zájmových útvarů, které organizuje škola a vedou je učitelé školy(sportovní v rámci ŠSK Olymp-atletika, florbal, hokejbal, volejbal, šachy, sportovní a pohybové hry, dále zájmové útvary anglického jazyka, kursu první pomoci, výtvarné dílny a keramiky. Co nás čeká v dalších školních letech? Vybavit poslední tři učebny novými tabulemi pro interaktivní multimediální výuku. Posílit internetové připojení školní počítačové sítě tak, aby sloužila dnešním požadavkům zejména při odesílání dat. Zkvalitnit činnost Žákovského parlamentu tak, aby se zvýšil podíl žáků na plnění úkolů školy. Rekonstrukce fasády budov školy, výměna oken, vstupních dveří (projektové dokumentace zpracována), rekonstrukce elektrických rozvodů Uvažujeme o zabezpečení vstupu do školy pomocí elektronického bezpečnostního systému s kamerou i čipy pro jednotlivé žáky, které by mohly sloužit i k přihlašování ke školnímu stravování.

4 Webové stránky školy oživit stránkami jednotlivých tříd, zájmových útvarů, stejně tak Školní informační kanál před školní jídelnou k demonstraci vlastních audiovizuálních materiálů dokumentujících bohatý život školy. 2.Obory vzdělávání a učební program základní školy Základní vzdělávání poskytuje základní škola (IZO ), předškolní vzdělávání mateřská škola (IZO ), školské služby poskytuje školní jídelna (IZO ) a školní družina (IZO ). Ve školním roce 2014/15 probíhala výuka ve všech ročnících podle Školního vzdělávacího programu Základní školy Bělá nad Radbuzou Pohodová škola. 3.Údaje o pracovnících školy Základní škola a Mateřská škola měla k celkem 29 pracovníků. Z tohoto počtu bylo 21 pedagogických a 8 provozních pracovníků. Na školu nastoupil na zkrácený úvazek kvalifikovaný učitel tělesné výchovy a zeměpisu Bc. Vladimír Svoboda ze Kdyně, který si dokončoval magisterské studium na ZČU v Plzni a vystřídal Mgr. Marii Maštalířskou, která na naší škole působila od roku 1999 jako učitelka 1.st., tělesné výchovy a později i jako vedoucí Školního sportovního klubu Olymp(ZŠ Hornická Tachov). Na rodičovské dovolené zůstává Mgr. Martina Kletečková. Pedagogičtí pracovníci-struktura: - 1 ředitel školy-statutární orgán Mgr. Miroslav Nový - 1 statutární zástupce ŘŠ pro základní vzdělávání - Mgr. Marie Kadeřávková - 1 zástupkyně ŘŠ pro předškolní a mimoškolní vzdělávání - Alena Konopová - 3 učitelky mateřské školy, všechny mají pedagogické vzdělání - 5 učitelů 1. stupně (5 má vysokoškolské pedagogické vzdělání) - 9 učitelů 2. stupně (7 má vysokoškolské pedagogické vzdělání) - 1 vychovatelka školní družiny, vysokoškolské pedagogické vzdělání - 3 asistenti pedagoga- 1 v ZŠ, 2 v MŠ Nepedagogičtí pracovníci-struktura: - 1 vedoucí školní jídelny a pokladní ZŠ - 1 hlavní kuchařka, 1 kuchařka - 2 pracovnice provozu školní jídelny - 2 uklízečky,1 školník-domovník

5 Přehled o vzdělání, praxi a způsobilosti jednotlivých pracovníků základní školy: Pedagogičtí pracovníci: funkce jméno příjmení vzdělání ped.praxe aprobace Ředitel Miroslav Nový,Mgr. VŠ 37 M, Z ZŘŠ Marie Kadeřávková,Mgr. VŠ 44 Př,Ch TU 1 Dagmar Vorlíčková,Mgr. VŠ 21 1.st. TU 2 Erika Koktová,Mgr. VŠ 17 1.st. učitel Vladimír Svoboda,Bc. VŠ 1 Z,Tv TU 5,VP František Holeček,Mgr. VŠ 25 1.st. TU 4 Alena Dolečková,Mgr. VŠ st. TU 7 Světlana Konopová, stud VŠ 16 Aj,Ov TU 8 Kamila Císlerová,Mgr.,Ing. VŠ 26 M,Ch TU 9 Jiří Kalous SŠ 5 - TU 6 Kateřina Žáková,Mgr. VŠ 15 Čj,D učitel Ivana Rybárová,Bc. VŠ 2 M,Fy TU 3 Nina PickováMgr.,,ing. VŠ 14 1.st. učitel Elemír Vajda VŠ 47 M,Pv učitel Božena Povová,Mgr. VŠ 46 Čj,1.st. vychovatelka Veronika Rišková,Bc. VŠ 8 MŠ RD Martina Kletečková,Mgr. VŠ 9 Př,Ch Průměrný věk pedagogických pracovníků 46.6 let Nepedagogičtí pracovníci: školník Jaroslava Sándorová SOU 39 uklízečka Iveta Schönová SOU 27 uklízečka Zdena Vondrysková SOU 9 vedoucí ŠJ Jindřiška Cvachovcová SHŠ 40 hl.kuchařka Jana Kamicová SHŠ 40 kuchařka Denisa Kvítková SHŠ, SOU 14 pom.kuchařka Štěpánka Blažková SOU 4 pom.kuchařka Marcela Müllerová SOU 36 V důchodovém věku-marie Kadeřávková v celém úvazku zástupce ředitele, Božena Povová a Elemír Vajda jako učitelé ve zkráceném úvazku. Provozních zaměstnanců bylo 8(5 ve školní jídelně, 3 v úklidu), z toho 2,25 v doplňkové činnosti školní jídelny. Na dohodu o pracovní činnosti pracovali na škole Elemír Vajda jako údržbář školy, Jan Kadeřávek jako správce celoškolní PC sítě a webových stránek školy, Jiří Kalous jako správce PC učebny, asistent pedagoga, Vendula Tomanová a Helena Smolíková jako asistentky pedagoga a Jaroslava Sándorová jako pradlena. Služby účetnické zajišťuje Jana Bogášová a služby PaM firma SSŠ Plzeň( Jindra Manová).

6 4. Zápis dětí k povinné školní docházce 29. ledna 2015 proběhl ve škole zápis dětí do prvních tříd s tímto výsledkem: zapsáno (včetně dětí po odkladu) 22 děti udělen odklad 5 dětí změna školy po zápisu 1 dítě To znamená, že 16 dětí bude zařazeno do jedné 1. třídy ve školním roce 2015/ Přehled o výsledcích vzdělávání žáků v šk. roce 2014 /15: ročník počet žáků prospělo s vyznam. prospělo neprospělo nebyli klasifikováni celkem Opravné zkoušky tentokrát vykonávali čtyři žáci, dodatečnou zkoušku jedna žákyně. Všichni prospěli a postoupili do vyššího ročníku. Počet žáků se sníženým stupněm z chování v 1. pololetí: šk. rok 2013/14 0 šk. rok 2014/15 1 (1 x 2.st.) Počet žáků se sníženým stupněm z chování na konci šk. roku: šk. rok 2013/14 3 (3 x 2. st.) šk. rok 2014/15 1 (1 x 2. st.) Snížené známky z chování byly uděleny v 8. a 9.třídě za neomluvené hodiny. Počet neomluvených hodin na konci školního roku: šk. rok 2013/14 2 hodiny ( 1 žák v 7.třídě) šk.rok 2014/15 16 hodin (2žákyně v 7. a 8.třídě) Naproti tomu bylo uděleno 60 pochval ředitele školy, které byly žákům zapsány na vysvědčení (především za vzornou přípravu na vyučování a reprezentaci školy na předmětových olympiádách, ve sportu, opakovanou účast na na kulturních vystoupeních). 29 žákům byl udělen titul Vzorný žák školy, a ti byli odměněni starostou Města ing.liborem Pickou a ředitelem školy na slavnostním zakončení školního roku 2014/2015 v kulturním domě a vyfotografováni na Tabuli cti. volitelné předměty : 20 žáků ve 2 skupinách 9.ročníku Cvičení Čj a Seminář ze zeměpisu nepovinné předměty: 20 žáků v 1 skupině 6.-9.ročníku Konverzace v Nj (spolu vyučuje Josef Rauch z VS Eslarn)

7 zájmové útvary: 105 žáků(!!!) v 11 skupinách 9 zájmových útvarů školy Anglický jazyk, Atletika, Basketbal, Florbal, Keramika, Sportovní hry v Moosbachu, Šachy, Výtvarný kroužek a Zdravotnický kroužek Hodnocení,evaluace využitím srovnávací testů KALIBRO,SCIO: Již 20 let získáváme podklady pro sebehodnocení školy srovnáváním úspěšnosti našich žáků s ostatními žáky 5.,7. a 9.ročníků(posledních 9 let i ve 3.ročníku) v celé republice(více než 2 tisíce škol) pomocí testů Kalibro(český jazyk,matematika,přírodovědný základ, humanitní základ, anglický jazyk a ekonomický základ),v posledních 10 letech i pomocí testů Scio. V letošním roce jsme opět obdrželi Zlatý certifikát této společnosti za rozsáhlou péči věnovanou hodnocení výsledků vlastní výchovně vzdělávací činnosti. Zaměření testových úloh je v souladu s moderními cíli základního vzdělávání a odpovídá i pojetí prestižního mezinárodního testování žáků základních škol PISA. V říjnu 2014 jsme tradičně otestovali žáky 6.třídy, tedy v podstatě na konci 1.stupně, s těmito výsledky: OSP 30% (kdy 6 žáků této slabé třídy dosáhlo extrémně slabých výsledků), Č 29% a M 26%, tedy s podprůměrnými výsledky v testu OSP, a s tím související podprůměrné výsledky v testech Č i M. Extrémně výborných výsledků dosáhl pouze Štěpán Královec v matematice. V listopadu 2014 žáky 9.třídy-OSP 49%, Č 32%, M 46%, A 48% a N 66%, tedy s průměrnými výsledky v testu OSP, M i A, když polovina zúčastněných škola měla lepší výsledky než my, ale s nadprůměrnými výsledky v testu N, kde výsledky byly lepší než v 70% zúčastněných škol a podprůměrnými výsledky v testu Č, kde tomu bylo naopak. Extrémně nadprůměrného výsledky dosáhli Martin Černý v M, Dominik Hepner v A a Kristýna Kmetíková a Daniela Píšková v N. Naopak 3 žáci se zařadili mezi 15% s nejnižším studijním potenciálem a v testech se to u nich potvrdilo. Podprůměrných výsledků dosáhli žáci 3.třídy v obou testováních Scio i Kalibro v Č,M i Prv. Znovu se ale potvrdilo, že učitelé využívají studijního potenciálu žáků optimálně, neboť se ukázalo se, že klasifikace odpovídá ve všech předmětech. Výsledky v testech dle známek byly srovnatelné (někdy lepší) se všemi testovanými žáky, porovnáváme-li jedničkáře s jedničkáři, dvojkaře s dvojkaři atd. Výsledky všech testů (Kalibro i Scio) byly předány jednotlivým vyučujícím, aby s nimi pracovali. Analytické zprávy jsou k dispozici všem učitelů školy ve sborovně. V letošním školním roce byla naše škola ČŠI vybrána do výběrového zjišťování výsledků vzdělávání v 9.třídě a to v přírodovědném a společenskovědním přehledu. A výsledky potvrdily naše zjišťování v ostatních testech (Scio a Kalibro).Naši deváťáci uspěli jejich výsledky v on-line testováních byly nad průměrem-nejlépe v chemii, biologii, fyzice a zeměpisu. V přijímacích zkouškách(pilotní ověřování 2015) dopadli naši žáci nadprůměrně v 9.třídě a v matematice, průměrně v českém jazyce: M Čj 4 leté obory(6 žáků) 57,3%(54,1%) 68,7%(54,6%) 6letá gymnázia(1žák) 56,0%(47,2%) 44,0%(54,9%) 8letá gymnázia(2žáci) 57,0%(43,1%) 54,0%(58,8%)

8 Absolventi školy a jejich další uplatnění po ukončení povinné školní docházky: Počet Z toho přijatých na celkem gymnázia SŠ s maturitou SOU U Jiné Počet žáků absolventů ZŠ kteří dokončili ZŠ v nižším než 9.ročníku 0 - kteří nepokračují v dalším vzdělávání 0 Počet žáků přihlášených na víceletá gymnázia 3 - přijatých na víceletá gymnázia 3 Počet žáků - kteří odešli ze ZŠ v průběhu šk.roku - kteří přišli z jiné ZŠ v průběhu šk.roku * PŠD = povinná školní docházka do do jiné SpŠ ZŠ zvláštní způsob dodatečný plnění PŠD * odklad PŠD * Další vzdělávání pedagogických pracovníků ZŠ Všichni učitelé v celém úvazku mají vysokoškolské vzdělání nebo si magisterské studium doplňují, další 2 absolventi bakalářského programu si dokončují magisterský program (Ivana Rybárová a Vladimír Svoboda), dvě pedagogické pracovnice navštěvují jazykové kursy angličtiny (Nina Picková a Erika Koktová). Všichni pedagogičtí pracovníci školy absolvují program Kantor Ideál- Tablety do škol, ve kterém si prohlubují ICT dovednosti s moderními dotykovými zařízeními a interaktivními tabulemi. Akcí Krajského centra vzdělávání a Jazykové školy v Plzni převážně na seminářích k naplňování ŠVP dle svých aprobací či předmětů, které vyučují se zúčastnily Marie Kadeřávková a Kateřina Žáková.

9 7. Aktivity a prezentace školy na veřejnosti a) Mimoškolní aktivity, účast v soutěžích: Výsledky předmětových olympiád 2014/2015 Školní kola Sapere žít zdravě: Petr Balín, Dominik Hepner Radka Janissová (58 žáků 6-9) Ekologická soutěž Střední rybářské školy: Martin Černý, Daniela Píšková, Dominik Hepner (24 žáků 8-9) Biologická C: Lada Klečková, Bohuslava Tomšů, Daniela Píšková (18 žáků 8-9) D: Anna Petrová, Markéta Poláčková, Barbora Zahradníková(18 žáků 6-7) Pythagoriáda : Marcela Phan, Josef Schleis, Lucas Schrinner (7 žáků 5.tř.) Michaela Kvítková, Štěpán Královec, Kristofer Gaži (6 žáků 6.tř.) Markéta Poláčková, Barbora Zahradníková, Tereza Ptáčková (11 žáků 7.tř.) Lada Klečková, Natálie Královcová, Jakub Rohlena 8.tř. (9 žáků 8.tř.) Matematický klokan: Cvrček: Jakub Phan, Matěj Holeček, Adam Kuneš (34 žáků 2-3) Klokánek : Marcela Phan, Jaroslava Zvonařová, Petr Mořkovský (25 žáků 4-5) Benjamin: Petr Orzechowski, Markéta Poláčková, Barbora Zahradníková (32 žáků 6-7) Kadet: Natálie Královcová, Bohuslava Tomšů, Lada Klečková (20žáků 8-9) Celkem 109 žáků Okresní kola Anglický jazyk 7: 2. Barbora Zahradníková, 8. Nikola Šuníková 9: 4. Dominik Hepner, 6.-7 Martin Černý Biologická olympiáda C(8-9): 4. Lada Klečková, 5. Bohuslava Tomšů Biologická olympiáda D(6-7): 10. Anna Petrová 5. Marcela Pham Český jazyk : 16. Natálie Královcová, 18. Bohuslava Tomšů Dějepisná olympiáda: 14. Bohuslava Tomšů, 18. Balíková Andrea Pythagoriáda: 31. Lada Klečková DRUŽSTVA Sapere II: Dominik Hepner, Iva Tóthová, Denisa Pivoňková 1. místo Soutěž Hlídek mladých zdravotníků: Lucie Nguyenová. Michaela Kvítková, Natálie Pangrácová, Kristofer Gaži, Jiří Bořil a Jiří Bahenský ze 6.třídy v kategorii místo Krajské kolo Sapere II: Dominik Hepner, Iva Tóthová, Denisa Pivoňková Biologická olympiáda C(8-9) : L. Klečková 1. místo 18.místo

10 Činnost Školního sportovního klubu OLYMP (na soutěže doprovázeli žáky Vladimír Svoboda, František Holeček a Miroslav Nový) Sportovní úspěchy 2014/2015 Krajská kola: DRUŽSTVA Hokejbal : (Miroslav Nový) Okresní kola Street Hockey Cup žáci 1.místo Lukáš Sobolík, Petr Balín,Martin Černý, Martin Hoang, Mário Nguyen, Leoš Jakubše, Patrik Gažík, David Vošický DRUŽSTVA Hokejbal : (Miroslav Nový) Street Hockey Cup žáci 1.místo Lukáš Sobolík, Petr Balín,Martin Černý, Martin Hoang, Mário Nguyen, Leoš Jakubše, Patrik Gažík, David Vošický Florbal: starší žákyně 3.místo (František Holeček) Andrea Balíková, Aneta Balíková, Barbora Dolečková, Lada Klečková, Kristýna Kmetíková, Natálie Královcová, Daniela Píšková, Denisa Pivoňková, Bohuslava Tomšů, Iva Tóthová a Denisa Vošická Volejbal: (Veronika Rišková) Šachy: (Erika Koktová) starší žákyně3.místo Andrea Balíková, Aneta Balíková, Markéta Poláčková, Kateřina Tranová, Marcela Phan Eva Černá,Radka Janissová, Lucie Nguenová mladší žáci 4.místo Viktorie Balková, Matěj Holeček, Marcela Phan, Lukáš Schrinner JEDNOTLIVCI Atletika-Čtyřboj: mladší žáci okresní kolo 7.místo Leoš Jakubše

11 b) Zájmové útvary organizované školou: název kroužku počet žáků počet kroužků/vedoucí Atletický kroužek Anglický jazyk Basketbal Florbalový Keramický Sportovní hry v Moosbachu Šachy Výtvarný Zdravotnický /Svoboda 2/Picková 1/Kalous 1/Holeček 2/Žáková, Koktová 1/Holeček 1/Koktová 1/Vorlíčková 1/Kadeřávková c) Mezinárodní aktivity Spolupráce s partnerskými školami v SRN(Moosbach, Eslarn,Vohenstrauß) pokračovala i v tomto školním roce. Spolupráce se sousední školou v Eslarnu završila 25.rok, několik let už pouze na úrovni 1.stupně- společné vyučování výchov, matematiky a praktických činností (letos Erika Koktová a Nina Picková). Z téhož důvodu (uzavření 2.stupně) letos naposledy probíhala spolupráce na obou stupních se školou v Moosbachu. Ukončeno bylo společné vyučování žáků 9.ročníku v předmětech Domácnost a Hauswirtschaft (p.uč.povová, Císlerová), tzv BBK(Bayerische Bömische Küche), neuskutečnil se již ani společný lyžařský kurs, a tak probíhala pouze výuka nepovinného předmětu Konverzace v Nj s ředitelem školy v Moosbachu Josefem Rauchem a Kamilou Císlerovou. Společného zájmového útvaru Sportovní hry v Moosbachu navštěvoval František Holeček s 10 žáky třídy každé druhé úterý v Moosbachu. Završením vzájemné spolupráce se školou v Moosbachu byl výlet do Berlína(20 žáků 2.stupně s Kamilou Císlerovou a Františkem Holečkem). Velkým zážitkem pro žáky 2.stupně byl společný projekt Hledání prevence násilí a drogové závislosti pomocí prvků zážitkové pedagogiky s Policií ČR a SRN a se školou ve Vohenstrauß v horolezeckém výcvikovém centru v Hirsbachu (Kateřina Žáková a Světlana Konopová). Společné akce se školami v Německu školní rok 2014/2015: společný výlet s učiteli z Moosbachu na prameny Radbuzy, bowlingový turnaj a posezení v Rybníku společný prožitkový pobyt v Hirschbachu se žáky ze školy Vohenstrauß Druhý říjnový týden jsme my, žáci 6., 7. a 8. třídy, společně se žáky ze školy Vohenstraus měli možnost zúčastnit se kurzu v německém Hirschbachu. Celá akce probíhala v duchu hesla SPOLU MÍSTO PROTI SOBĚ, takže jsme nejen vyslechli spoustu informací týkajících se drog, násilí, šikany apod., ale také jsme si zahráli spoustu her, které nám ukázaly, že často vede k lepšímu výsledku spolupráce, nikoli soupeření. Hned první večer nás čekalo zdolání cvičné horolezecké stěny. Sami jsme byli překvapení, co všechno jsme dokázali. Následující dny nás čekalo opravdové kletrování lezení po feratách, tedy zajištěných horolezeckých cestách. Zkusili jsme si slaňování do jeskyně, kdy pro nás bylo

12 velmi obtížné spolehnout se jen na druhé a věřit, že nás jistí. Také jsme museli spojit síly, když jsme se navzájem vytahovali na vrchol skály. Mnozí z nás překonali sami sebe a s podporou ostatních zdolali svůj strach z výšek. Byl to sice vyčerpávající týden, ale vrátili jsme se domů plni zážitků a s vědomím, že máme nové přátele i zkušenosti a příště do toho půjdeme určitě zas! Společná mše Za oběti válek v Moosbachu celebrovaná biskupem F. Radkovským Seniorské odpoledne v Moosbachu- školní pěvecký sbor zpestřil odpoledne seniorům ve škole v Moosbachu koordinační schůzka s učiteli VS Eslarn pro společné akce společná návštěva mešity ve Weidenu se žáky z Moosbachu společný výlet do Berlína se žáky z Moosbachu společná oslava 25 let spolupráce ve škole v Moosbachu, do programu přispěl i náš pěvecký sbor Dne 13. května 2015 se konal den nazvaný Europatag oslava výročí 25 let partnerství škol Bělé nad Radbuzou a Moosbachu. Ráno v osm hodin jsme se sešli na autobusové zastávce a autobus nás odvezl do základní školy v Moosbachu (Německo). Děti ze čtvrté třídy si připravily projekt na téma České peníze a školní sbor pod vedením paní učitelky Mgr. Aleny Dolečkové se chystal vystoupit se dvěma písněmi. Když jsme přijeli do německé školy, hezky nás přivítali. Paní učitelka předala náš projekt, který si připevnili na nástěnku a dávali palec nahoru, protože se jim líbil. Německé děti nám zazpívaly mnoho hezkých písní, některé pod vedením Mgr. Anny Ulmanové zpívaly i české písničky. V tento den měli proslov také náš pan starosta Ing. Libor Picka s překladem paní učitelky Ing. Kamily Císlerové a páni ředitelé Mgr. Miroslav Nový a Josef Rauch. A pak už jsme přišli na řadu naše písničky Já se dycky vohlídám a evropská hymna Óda na radost. Potom jsme se mohli podívat po škole, zahrát si různé hry, najít si kamarády a občerstvit se dobrotami, které připravily maminky německých dětí. Domů jsme odjížděli v jedenáct hodin a už teď se těšíme, až zase pojedeme do Moosbachu za Němcema, protože se s námi chtějí kamarádit a jsou hodní. žáci 4.třídy ZŠ Bělá, tř.uč. Mgr. Alena Dolečková společná návštěva koncentračního tábora Floßenburg se žáky z Moosbachu společný výlet do St.Engelmaru se žáky z Moosbachu na stezku v korunách stromů a na bobovou dráhu. Prostředky na tyto aktivity jsou částečně získávány z evropských fondů,částečně od rodičů a především z příspěvku Města.. d) Spolupráce s dalšími subjekty a zapojení do projektů Spolupráce s RODIČI A ŠKOLSKOU RADOU -pravidelně zjišťujeme dotazníky Scio názory na školu u žáků i rodičů ve vybraných ročnících (v letošním školním roce to bylo v 5.,7. a 9.třídě), třídní aktivy pořádáme vždy ve čtvrtletí v listopadu a dubnu. Osvědčilo se informování v místních novinách i ve veřejné vývěsní skříňce na budově Městského úřadu, a také prezentace činnosti školy na vlastních webových stránkách ( ).

13 Příkladná je spolupráce s TJ START BĚLÁ NAD RADBUZOU při využití obou hřišť, při vedení mládežnických oddílů(fotbal a volejbal), reprezentaci Města na sportovních soutěžích. Školní sportovní klub Olymp je jedním z oddílů TJ Start). Rovněž spolupráce s místní samosprávou MĚSTEM BĚLÁ NAD RADBUZOU (kulturní vystoupení žáků na akcích Města-připravovala Alena Dolečková, např. Vítání občánků, při předávání plaket dárcům krve, při akcích Města u příležitosti Státních svátků, při Mikulášské nadílce, Vánočním společným zpívání koled aj.). Spolupráce se ZŠ Poběžovice,Přimda a Blížejov v projektu Český les-místo,kde žiji.. Ve školním roce probíhal 2. rok projektu (realizace ). Dohromady je pracovní kolektiv asi 40 členný. Ná tým tvoří M. Nový, M. Kadeřávková /školní koordinátor/, A. Dolečková, S. Konopová, D. Vorlíčková a K. Žáková. Hlavním cílem projektu je ukázat žákům krásy regionu, ve kterém žijí a motivovat je k chuti podílet se na rozvoji tohoto místa. Jedním z výstupů 1.etapy prací byla publikace Český les místo, kde žiji, vlastně informační průvodce krajem. V závěru minulého školního roku a během prázdnin finišovaly práce na tvorbě pracovních listů pro žáky, zda je forma i obsah přijatelný, ověřovali pak učitelé zúčastněných škol při pilotáži se svými žáky od září do ledna. Děti tak přitažlivou cestou poznávaly zajímavosti z okolí všech 4 škol. Z hotových pracovních listů vznikla další publikace Manuál, který využijeme jistě i v budoucnu. Prostřednictvím řady besed s experty se žákům odhalilo něco z historie, kultury i přírodních zajímavostí kraje (Geologický vývoj okolí K. Špaček, Komentovaná vycházka po Bělé-M. Špačková, Geomorfologie regionu- K. Špaček, Nikl-duch Českého lesa- M. Špačková, Pověsti Č. lesa-m. Špačková, J.Jindřich-J. Strnad, Železná opona-j. Strnad, J.Š. Baar-J. Strnad, Odhalené historické a technické památky ČL-Z. Procházka, Minerály našeho okolí- V. Pachl. Velmi vydařená byla beseda s písničkami J, Jindřicha, chodské kroje slušely malým i velkým.. Náš vyškolený žákovský dokumentární tým pilně sbíral materiál, z něho pak žáci s paní učitelkou Konopovou vytvořili závěrečný školní snímek. Slavnostní projekce s přípitkem se uskutečnila těsně před vánoci a film byl také předveden na závěrečné poradě k ukončení projektu v březnu v Poběžovicích. Z nashromážděných fotografií byly ty nejzdařilejší vybrány pro školní fotosoutěž, první místo patřilo snímku D. Píškové. Velké fotky na zdech schodiště nám připomínají právě skončený projekt. Určitě ho hodnotíme pozitivně, přinesl žákům i učitelům hodně zážitků a širší pohled na místo, kde žijeme. Mgr. Marie Kadeřávková Dlouhá léta spolupracujeme úspěšně se ZÁJMOVOU UMĚLECKOU ŠKOLOU HORŠOVSKÝ TÝN. Umožňujeme žákům a učitelům této školy využívat naše učebny hudební výchovy ve čtvrtek a v pátek odpoledne na základě smlouvy o výpůjčce prostor, za což nám pak předvedou svoje umění na pravidelných koncertech o Vánocích a na konci školního roku. Dlouholetá je též spolupráce s ČESKÝM ČERVENÝM KŘÍŽEM-úřadu oblastního spolku Domažlice-poskytování prostorů k pravidelnému bezpříspěvkovému odběru krve, nyní již 8x ročně. Ekologická soutěž Recyklohraní V letošním 7. ročníku ekologické soutěže Recyklohraní aneb Ukliďme si svět už nebylo možné odevzdávat velkou bílou techniku /pračky, lednice, /, tak kg přibývaly pomaleji, přesto jsme sebrali 422 kg vyřazených drobných spotřebičů,23 kg baterií, 6 ks počítačů, 5 televizorů. Uspořili jsme tak suroviny, energie a hlavně se nebezpečný odpad nebude povalovat v přírodním prostředí. Za splnění vyhlašovaných úkolů nám přibylo 750 bodů a naše řešení úkolu Pomocníci bylo dokonce nejúspěšnější, za ně získáváme prémii bodů. Tradičně na slavnostním zakončení školního roku byli odměněni nejpilnější sběrači, především Přemysl Voráč, Kristián Vránek, Lucie Vorlíčková, Adam Holík a další Mgr. Marie Kadeřávková

14 Kantor Ideál Jako partneři se v roce 2015 účastníme projektu SCOMP- Centre Praha Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Jeho výsledkem bylo získání 10 dotykových zařízení /tabletů/ pro práci učitele, proškolení 10 zapojených pedagogů pro práci s interaktivními technologiemi, seznámení s využíváním cloudových úložišť dat, prací v prostředí Google. Výhodné bylo, že školení vedli externí lektoři přímo ve škole, k dispozici byl pedagogům také mentor Z. Mlnařík. Pro zajištění práce celé skupiny s tablety bylo vytvořeno ve škole bezdrátové internetové připojení, wifi zařízení budeme i nadále využívat. Projekt P a P zahrada(poznávání a potěšení) - ve 3. fázi úprav Mezi hlavní novinky tohoto školního roku na pozemku školy patří úprava arboreta. Obnovená učebna v přírodě teď díky Městu a lesům má nové těžké přírodní stoly a lavice z dubového dřeva, zeď kotelny kromě tabule nese ozdobné mřížky - očekávají zatím křehké výhony sazenic loubince, plaménků a neznámé akébie, které /doufejme/ rychle celou stěnu pokryjí zeleným porostem. Před okny kuchyně vznikla malá vodní plocha, jezírko s pestrou skladbou vodních a mokřadních rostlin. Děti i kolemjdoucí tak mají příležitost pozorovat toto společenstvo v těsné blízkosti školy. Už teď poutají pozornost na hladině kvetoucí lekníny, hbitě se pohybující vodoměrky, jen požadavek mrňousů na ryby asi nevyslyšíme Nejstarší žáci nasázeli kolem plotu na hranici pozemku pás okrasných keřů, výtečně, alespoň tady po nich něco zůstane. A ještě jednu malou změnu všichni strávníci školní jídelny díky zahradě poznali naše kuchařky nabízejí novou podobu osvěžujícího nápoje vodu s plátky citrusů a lístky máty z bylinkové zahrádky. V uzavřené dosud poslední fázi úprav školní zahrady bylo využito finanční podpory KÚPK ve výši ,-. Ne všechno je ale o penězích, prací přispěli sami žáci a učitelé, dík patří šikovnému panu Vajdovi i řadě těch, co pomohli sponzorsky materiálem, prací, dopravou / Město Bělá n. R., Stavex Volfík, Stavebniny Hrbáček/, či radou /zahradnictví Gan Kuneš/. organizátor projektu Mgr. Marie Kadeřávková e) Další akce pro žáky a učitele Kalendářní přehled akcí školy: Září slavnostní zahájení školního roku a zahajovací pedagogická rada Horšovskotýnské sportovní hry pro žáky 1.stupně základních škol (Kok,Hol) semifinálová skupina Street Hockey Cupu 2014 v Domažlicích a 1.místo našich žáků a postup do krajského finále v Plzni(Nov) ročník Atletické ligy škol zahájilo starší žactvo v Domažlicích teoretickou část dopravní výchovy žáků 4.třídy vedl p.hutta z Autoškoly Pod Vavřincem v Domažlicích(Dol) třídníschůzky rodičů 1.třídy(Vor) v podvečer 10.ročník Bělské míle, veřejných atletických závodů na školním hřišti, pro žáky 60m(3.místo Andrea Balíková 8,72s a 4.místo Marek Kindl 8,80s), 800m dívky(2.místo Andrea Balíková 2:57,09min a 3.místo Lucie Vorlíčková 2:58,23min), 1 000m hoši a šestiminutovka dvojic(12 žáků školy, 2.místo Petr Balín a Andrea Balíková),hlavní závod běh na 1 míli vyhrál Jan Čiviš z AC Domažlice výkonem 4:34,83 min atletická liga mladšího žactva v Domažlicích byla zrušena dějepisná exkurze žáků 9.třídy k bývalé Železné oponě na Hraničnou(Paadorf) v rámci projektu Český les-místo, kde žiji(žák)

15 Den náboru do fotbalu na stadiónu v Horšovském Týně(Vor,Hol) okresní kolo v přespolním běhu v Domažlicích, 18 žáků školy ve 3 kategoriích,na medaile jsme nedosáhli, nejlépe si vedli starší žáci na 5.místě(Nov) zahájení testování Scio v 6.třídě, testy OSP,Čj a M Říjen Projekt Jupiter Hledání prevence násilí a drogové závislosti formou preventivního zážitkového programu v Hirsbachu, společně se žáky z Vohenstraußu(Kon,Žák) beseda pro žáky 2.stupně na téma Bezpečnost internetu a sociálních sítí(up Scholaris Olomouc, M.Černý) hudební pořad Vývoj rockové a popové hudby v poslechové místnosti Rádi bychom napsali o hudebním pořadu, který jsme se konal Celá škola se sešla v poslechové místnosti, učitelé nás usadili na místa a dva hudebníci z Karlových Varů nás přivítali. Řekli nám, že pro nás mají čtyři hudební škatulky s názvem Blues, Reggae, Pop a Hip hop. Ke každému hudebnímu stylu nám předvedli ukázku hudby, obrázky, hádali jsme hudební hádanky, tancovali a hlavně jsme zpívali. Hudební pořad byl hned od rána a tak jsme si užívali hudbu až do svačiny, kdy ještě proběhla na chodbě prvního patra malá autogramiáda. Moc se nám tento den líbil a těšíme se na další podobnou akci. žáci 4.třídy, Alena Dolečková praktická část dopravní výchovy pro žáky 4.-5.ročníku na dopravním cvičišti v Domažlicích(Dol,Hol) Ve čtvrtek jsme byli s paní učitelkou Alenou Dolečkovou a panem učitelem Františkem Holečkem v Domažlicích na dopravním hřišti. Sraz jsme měli před školou a odjížděli jsme autobusem v osm hodin. Když jsme dojeli na dopravní hřiště, tak jsme pozdravili, odložili jsme si věci, pan instruktor nás přivítal a šli jsme si prohlédnout dopravní značky na hřišti. Rozdělili jsme se po třídách do dvou skupin čtvrtá a pátá, půjčili nám kola a jezdili jsme po různých křižovatkách a kruhovém objezdu. Nejdříve jezdili páťáci a my jsme dělali chodce a policisty a pak jsme se vyměnili. Na dopravním hřišti jsme se naučili hodně nových dopravních značek, které se nám hodí do vlastivědy. Nakonec jsme si vzali věci, rozloučili jsme se a jeli domů. Ve škole jsme si ještě v testu dopravní výchovy připomněli věci, které jsme se v Domažlicích na dopravním hřišti naučili. Moc se nám ten den líbil a těšíme se na příští rok, až tam pojedeme znovu. žáci 4.třídy ročník Bělské pětky-veřejného závodu v přespolním běhu,účast 34 žáků školy, nejlépe si vedli Aleš Holík,Daniel Pivoňka,Tereza Zelinská, Anežka Chlebanová, Andrea Tomková, David Mach, Jakub Psůtka a Lucie Vorlíčková, z peadgogického sboru se pořadatelsky podílely Erika Koktová,Marie Kadeřávková a Dáša Vorlíčková finálový sturnaj Street Hockey Cupu 2014 v hokejbalové aréně v Plzni a senzační 1.místo našich žáků (Nov,Svo) školská rada schválila Výroční zprávu školy za školní rok 2013/ na oslavě Státního svátku Den vzniku samostatné československé republiky vystoupili na náměstí žáci školy(dol) podzimní prázdniny Listopad zahájeno testování Scio žáků 9.třídy (OSP,Čj,M,Aj) Drakiádu pro žáky 1.-3.třídy připravily třídní učitelky(pic,kok,vor) Halloween připravili žáci 9.třídy pro ostatní spolužáky(kon, Kal) beseda v 9.třídě s RNDr.K.Špačkem na téma geologické okolí Bělé(Kdá) komentovaná historická vycházka po Bělé s M.Špačkovou pro žáky 6.třídy(Žák) okrskové kolo ve florbalu hochů 8-9 v H.Týně(Kal) Juniorfestu(Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež) v H.Týně se zúčastnili žáci 4. a 5.třídy-shlédli filmové představení Supertřída jede kempovat

16 V úterý se dvě třídy (4. a 5.) zúčastnily filmového festivalu Juniorfest v Horšovském Týně. Ráno po první vyučovací hodině pro nás přijel pan farář s autobusem. Když jsme vešli do kina, dostali jsme hlasovací lístečky na závěrečné ohodnocení filmu. Všichni jsme si mohli nakoupit pamlsky a film, který jsme chtěli shlédnout, mohl začít. Jmenoval se Supertřída jede kempovat a vyprávěl o dětech, které jely na výlet se svojí ředitelkou školy a pomocným praktikantem. Líbily se nám vtipné situace, které společně prožívali. Film se nám líbil a jsme rádi, že jsme se Juniorfestu mohli zúčastnit tak jako každý rok. žáci 4.třídy, Alena Dolečková odběr krve Juniorfestu(Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež) v H.Týně se zúčastnili žáci 1. až 3.třídy-shlédli filmové představení Tři bratři okresní kolo ve florbalu mladších i starších dívek ve Sportovní hale v Domažlicích(Hol) a skvělé 3.místo našich starších žákyň z 8.-9.třídy, mladší ze 6.-7.třídy pak skončili na 5.místě vzpomínkový den v Moosbachu za účasti žáků Konverzace v Nj(Cís) okrskové kolo ve florbalu mladších žáků v hale SOŠ v H. Týně, naši žáci třikrát prohráli, porazili jen ZŠ Blížejov a ze 4.místa do finále nepostoupili(hol) odběr krve Školský pohár Think Blue ve florbalu žáků 1.stupně ve Staňkově a 5.místo našich žáků(hol) besedy s J.Strnadem(J.Jindřich pro žáky 6.třídy-Dol), s K.Špačkem (Geomorfologie okolí pro žáky 8.třídy-Kdá) a M.Špačkovou(Pověsti Českého lesa pro žáky 4.až 6.třídy- Kon,Kal,Žák)) pedagogická rada 1.čtvrtletí,třídní schůzky, beseda rodičů se zástupci středních škol okresu besedy s J.Strnadem(Železná opona pro žáky 9.-třídy-Žák, J.Š.Baar pro žáky 6. a 8.třídy-Žák aj.jindřich pro žáky 7.třídy-Dol Prosinec beseda se Z.Procházkou Odhalené historické a technické památky Českého lesa pro žáky 7. až 9.třídy-Žák,Kdá,Ryb Divadelní představení pro žáky 1.stupně O proncezně, Lukášovi a makových buchtách v kulturním domě školní Mikulášská nadílka žáků 9.třídy mladším spolužákům i dětem MŠ v podvečer na náměstí vystoupení žáků školy(dol) a prodej vánočních dárků při Mikulášské nadílce Města (Pic, Žák, Riš, Kok, Vor) beseda s geologickým odborníkem V.Pachlem Minerály okolí pro žáky 9.třídy-Kdá kulturní vystoupení školního pěveckého sboru ve škole v Moosbachu pro seniory (Dol) Vánoční koncert žákú ZUŠ Horšovský Týn v prostoru šaten výstava a dílna pro děti v Muzeu Chodska v Domažlicích Co přinesl Ježíšek - historie Vánoc pro žáky 2.třídy-Kok beseda s J.Nejdlem Tradiční strava na chodském venkově pro žáky 7.třídy Vánoční besídka žáků školy pro rodiče v poslechové místnosti školy(dol) společné zpívání koled s Českým rozhlasem na náměstí-vystoupení žáků školy(dol),prodej vánočních předmětů vyrobených dětmi keramického kroužku a školní družiny(pic,riš,kok,vor) tradiční florbalový a basketbalový zápas výběrů žáků proti učitelům jako 11.ročník Memoriálu V.Kadeřávka zájezd pro členy hokejbalového týmu-vítězů Street Hockey Cupu 2014 na mezistátní hokejový zápas ČR-Švédsko v Praze vánoční besídky jednotlivých tříd zahájeny vánoční prázdniny žáků, které trvaly do

17 Leden exkurze na katedře fyziky PedFa ZČU v Plzni (Ryb,Kal) Dne jsme se zúčastnili exkurze do Plzně na Pedagogickou fakultu Západočeské univerzity, která pořádala projekt nazvaný Den s fyzikou. Zde jsme mohli vyzkoušet mnoho zajímavých pokusů týkajících se elektrostatiky a magnetismu. Zkusili jsme si například vyrobit vlastní kompas, elektrometr a naučili jsme se jak jednoduše, pomocí brčka a statické elektřiny rozdělit pepř od soli. Následovali 2 hodiny zajímavých přednášek na téma transformátory a elektroakustika. Načerpali jsme mnoho nových informací a zážitků, na které budeme vzpomínat ještě dlouho. žáci 8. a 9.třídy okresní kolo Olympiády z českého jazyka v Domažlicích(Žák) pololetní pedagogická rada okresní přebor škol v šachu v Domažlicích(Kok) vydání pololetního vysvědčení, odpoledne pak zápis dětí do 1.ročníku ve školním roce 2015/16 (TU1-5) jednodenní pololetní prázdniny Únor byl zahájen 7 denní společný lyžařský kurs 22 žáků 7.-9.třídy naší školy a 10 žáků 7.třídy VS Moosbach na chytě Šůsovka v Benecku v Krkonoších (Cís, Maš, Pic + 3 učitelé z Moosbachu) Lyžařský výcvikový kurz (LVK) se uskutečnil se ve dnech v Benecku v Krkonoších za účasti 21 žáků. Žákům se věnovali 4 lyžařští instruktoři Mgr. L. Svoboda, Mgr. Nina Picková, Mgr. F. Novák a p. Kreysa. Vedoucím kurzu a zároveň zdravotníkem byla Mgr. Žáková. Program LVK byl jednoznačně splněn. V úvodu LVK byli žáci seznámeni s teorií běžeckého i sjezdového lyžování, s pravidly FIS pro chování lyžařů na sjezdových a běžeckých tratích a zásadami bezpečnosti a ochrany zdraví, zejména s nutností používat při sjezdovém lyžování ochrannou helmu. Žáci byli rozděleni do skupin sjezdaři začátečníci, sjezdaři pokročilí a běžkaři. V průběhu celého výcviku se přihlíželo k schopnostem a dovednostem jednotlivých žáků. Úplní začátečníci zvládli základy lyžování a dále se zdokonalovali, pokročilí lyžaři zlepšovali svoji techniku jízdy. Ve středu dopoledne byl zařazen do programu výcviku oddychový čas, všichni žáci se zúčastnili výletu do Jilemnice. Zde navštívili Muzeum Krkonoš, kde se seznámili s historií lyžování v Čechách a obdivovali historické ski, při prohlídce města poznali historii lidové architektury tohoto kraje. Ve středu odpoledne se žáci zúčastnili vycházky na Žalý. Ve čtvrtek se skupina běžkařů vydala na Horní Mísečky. V pátek, na závěr lyžařského kurzu, byly vyhlášeny závody ve slalomu pro sjezdaře, zvítězil Jakub Kondrys. K úspěšnému průběhu celého kurzu přispěly kvalitní sněhové podmínky a pěkné počasí. Lyžařské středisko je výborně vybavené, pro sjezdové lyžování žáci využívali především sjezdovku Zvon s vlekem Poma, vlek HSK a později také sjezdovku Keynos se sedadlovou lanovkou. Běžkaři se seznámili s lyžařskou technikou na beneckém kolečku a využili především upravovanou běžeckou trať z Benecka na Rovinky. Účastníci byli ubytovaní v chatě Šůsovka, některé pokoje byly vybaveny vlastní koupelnou a WC, ke spokojenosti všech výrazně přispěla výborná a kvalitní strava. K bezproblémovému průběhu celého kurzu přispělo také chování všech účastníků výcviku. V pátek došlo ke zranění žákyně Laury Eckertové, když při sjezdu upadla na pravou ruku a narazila si ji. Byla ošetřena v jilemnické nemocnici. Menší zdravotní problémy byly řešeny zdravotníkem, který byl nedílnou součásti LVK. Všichni účastníci LVK se při závěrečném hodnocení shodli, že kurz byl úspěšný, bezproblémový a všichni si odnesli velmi pěkné vzpomínky z krásného horského prostředí. Vedení LVK děkuje všem těm, kteří se podíleli na hladkém průběhu lyžařského kurzu. V Bělé nad Radbuzou dne Mgr. Kateřina Žáková, vedoucí LVK

18 vyplnili žáci 8.ročníku dotazník profesionální orientace s Mgr. Janou Klečkovou s PPP Domažlice zahájili žáci 4. a 5.ročníku pětidenní plavecký výcvik v bazénu v Domažlicích(Hol,Dol) pokračování profesionální orientace individuelními pohovory se žáky 8.třídy pokračování profesionální orientace individuelními pohovory se žáky 8.třídy žákyně 8.třídy Bohumila Tomšů a Natálie Královcová reprezentovaly na okresním kole Olympiády v Čj v Domažlicích(Žák) zahájení pětidenní testování Kalibro žáků 5.tříd(Č,M-Ek,Př,Vl,Aj) ustavující schůzka nové školní rady pro období zvolila svého předsedu p.ladislava Votavu vzdělávací pořad Vítejte na palubě pro žáky 1.stupně vzdělávací pořad Rozum v zastoupení pro žáky 2.stupně Martin Černý, Dominik Hepner,Nikola Šuníková a Barbora Zahradníková reprezentovali školu na okresním kole Olympiády v Aj(Kon) závěrečné konference Projektu Český les-místo, kde žiji se uskutečnila na ZŠ Poběžovice se zúčastnil školní projektový tým(kdá,kon,dol,žák,vor) a 2 žáci 9.třídy Marek Kindl a Martin Černý jarní prázdniny Březen ředitelské volno z důvodu havárie vodního řadu v obci,obědy byly zajištěny jen pro žáky školní družiny a mateřské školy dívky ze 6.-7.třídy se zúčastnily okresního kola v basketbalu(svo) divadelní představení Pan Pohoda pro žáky 1.stupně hoši ze 6.-7.třídy se zúčastnili okrersního kola v basketbalu(svo) kursu první pomoci se na Střední zdravotnické škole v Domažlicích zúčastnili žáci 9.ročníku(Kal) třídní schůzky 3.třídy společné vyučování žáků 2.-3.třídy naší školy se žáky VS Eslarn v rámci preventivního programu proběhla ve všech třídách 2.stupně školy prezentace Diakonie ČCE omezený provoz opět pro přerušení dodávky vody z městského vodovodního řadu, vyučování ukončeno ve hoši 8.-9.třídy se zúčastnili okresního kola v basketbalu (Kal) Přimdského delfína v závodě štafet se zúčastnilo 18 žáků školy(pic,kok) dívky z 8.-9.třídy se zúčastnily okresního kola v basketbalu(hol) hudební pořad Beatles-fenomén 60.let 20.století pro žáky 2.stupně Matematický klokan 2015 (111 žáků školy ve 4 kategoriích) dívky 6.-9.třídy se zúpčastnily okresního kola ve volejbalu(riš) odměnou za 3.místo byl zájezd na muzikál Kapka medu pro Verunku zahájili žáci 2.-3.třídy 10-ti denní plavecký výcvik žáků 2.-3.třídy v bazénu v Domažlicích školní kolo matematické soutěže Pythagoriáda(Cís,Nov) Duben Velikonoční prázdniny žáků žáci 7.-9.třídy se zúčastnili okresního kola ve futsalu(kal) v přehazované v Domažlicích a 5.místo našich dívek ze 6.-7.třídy(Maš) učitelé školy se podíleli na organizace Bělské pětky-veřejného přespolního běhu na fotbalovém hřišti dívky 4.-5.třídy se zúčastnily okresního kola ve vybíjemé(hol) pedagogická rada 3.čtvrtletí, poté konzultační den s rodiči odjeli žáci školy se žáky partnerské školy v Moosbachu na čtyřdenní výlet do Berlína(Cís,Hol)

19 štafetový pohár pro žáky 1.stupněv Domažlicích(Kok,Svo) kolo Street Hockey Cupu 2015 ve Stříbře(Svo) Den Země,všichni učitelé a žáci školy pracovali na projektu Zahrada P+P (poznání a potěšení) teoretická část dopravní výchovy pro žáky 4.třídy dívky 6.-7.třídy se zúčastnily okresního kola v přehazované(svo) okresní kolo ve fotbale Mc Donald s Cup pro žáky 4.-5.třídy (Hol) okresní kolo ve fotbale Mc Donald s Cup pro žáky 1.-3.třídy (Hol) u příležitosti 70.výročí osvobození bělska navštívili školu dva zástupci americké armády Květen okresní kolo atletického čtyřboje mladšího žactva na stadiónu GJŠB(Svo) praktická část dopravní výchovy pro žáky 4.-5.třídy na cvičišti v Domažlicích(Hol,Dol) divadelní předtsavení Lakomec v Divadle JKTyla v Plzni navštívili žáci 8.ročníku(Cís) okresního kola matematické soutěže Pythagoriáda se zúčastnila žákyně 5.ročníku Marcela Phan Ngoc Huyen testování ČŠI v přírodovědném a společenskovědním základu se zúčastnili žáci 9.třídy pěvecký sbor školy vystoupi na Europatagu v Moosbachu u příležitosti 25.výročí spolupráce naší školy s německými školami v Eslarnu a Moosbachu(Dol) okresního kola matematické soutěže Pythagoriáda se zúčastnila žákyně 8.ročníku Lada Klečková okresní kolo atletické soutěže Poháru rozhlasu mladšího žactva(svo) okresního kola Biologické olympiády se zúčastnila žákyně 8.ročníku Lada Klečková okresní kolo Soutěže hlídek mladého zdravotníka v Domažlicích(Kdá) Veletrh fiktivních minipodniků v Plzni Dne se žáci 6. a 9. třídy základní školy zúčastnili vyvrcholení celoročního projektu Fiktivní firmy, kterou pořádala Hospodářská komora Plzeňského kraje v Plzeňském Parkhotelu. Akce se zúčastnilo 114 minipodniků, které prezentovali své výrobky a služby. Naše škola se prezentovala třemi podniky. Pod vedením p. uč. Žákové fungovaly podniky Bělské Novinky a Krásná Keramika a pod vedením p. uč. Dolečkové firma Group Art(ch)Music, která se zabývala hudební produkcí. Žáci školy se tímto projektem zabývali celý školní rok. Od vedení projektu dostal každý podnik do začátku finanční částku, za kterou si mohl koupit potřebné vybavení dle vlastní potřeby. Žáky fiktivní podnikání bavilo a určitě získali cenné zkušenosti, které mohou využít v budoucím životě. I přes veškerou snahu všech zapojených žáků se nám bohužel nepodařilo umístit se na předních příčkách. Celou soutěž vyhrála firma Pilsentrans s.r.o z 10.ZŠ v Plzni. Žákům se podnikání moc líbilo a doufají, že se jim naskytne ještě nějaká podobná příležitost s podnikáním. Za podnikatelský tým Group Art(ch) Musicředitel podniku Marek Kindl, Mgr. Alena Dolečková návštěva koncentračního tábora ve Flossenbürgu se žáky VS Moosbach (Žák) fotografování tříd Svátek slabikáře, slavnostní společné čtení žáků 1.třídy v obřadní síni Městského úřadu(vor) divadelní představení Norská pohádka pro žáky 1.-2.třídy a děti MŠ

20 Červen Den dětí s kuželkáři TJ Sokol Újezd Sv.Kříže s vycházkou Bělá-Bystřičák- Újezd Sv.Kříže exkurze žáků 8. a 9.třídy na kateře fyziky Pedagogické fakulty ZČU v Plzni(Ryb,Kal) kolo AL škol jako okresní přebor nejmladšího žactva v Domažlicích na stadiónu GJŠB exkurze Přírodovědná stezka v korunách stromů v Engelmarktu se žáky VS Moosbach(Cís,Rau) sportovní den v Moosbachu pro řáky 2. a 3.třídy(Kok,Pic) exkurze BBK(Bayerische Bömische Küche) na SHŠ do Mariánských Lázní s návštěvou zámku v Manětíně(Pov,Cís) podklady pro bakalářskou práci na téma Pohybová zdatnost vybraných žáků 1.-4.ročníku si připravoval na naší škole student PedFa Plzeň a bývalý žák naší školy Jakub Černý fotbalové utkání a společný piknik v arboretu se žáky VS Vohenstrauss(Žák) exkurze na čističku odpadních vod v Bělé pro žáky 9.třídy(Kdá) závěrečná pedagogická rada,schválení pochval ředitele školy na vysvědčení, Vzorných žáků školy k odměnám na slavnostním zakončení školního roku v kulturním domě a umístění fotografií na tabuli cti dny TU,výlety,vycházky slavnostní zakončení školního roku v sále kulturního domu, s odměňováním nejlepších žáků a pasováním absolventů školy vydání závěrečného vysvědčení Třídní výlety: Okolí Bělé, Klenčí p.čerchovem(vor) 2. Stříbro, hornické muzeum(kok)) 3. Okolí Bělé,Klenčí p.čerchovem(pic) 4. Okolí Bělé(Sycherák), Mariánské Lázně(Dol) 5. Okolí Bělé(Sycherák), Mariánské Lázně(Hol) 6. Praha historická(žák,vaj) 7. Mariánské Lázně a okolí(kon) 8 Františkovy Lázně(Amerika),SOOS(Cís) 9. Vvycházky do okolí Bělé-Bystřičák,Váhavé údolí(kal) Akce pro zaměstnance školy(fksp): společný výlet s učiteli z Moosbachu k pramenům Radbuzy, poté jsme si zahráli bowling a následně poseděli v rekreačním středisku Rybník volební kuželkové klání v Újezdě Sv.Kříže tradiční vánoční zápasy učitelů proti žákům ve florbalu a basketbalu jako

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Charakteristika školského zařízení Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Název školy : Základní škola náměstí Svobody 3 Šternberk, příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Pavel Konečný Způsob hospodaření školy : příspěvková organizace Školní

Více

Výroční zpráva 2006-2007

Výroční zpráva 2006-2007 Základní škola Školní 226 382 41 Kaplice IČO: 00 58 36 69 Výroční zpráva 2006-2007 strana 1 Základní informace o škole Název školy: Základní škola, Kaplice, Školní 226, okres Český Krumlov Datum vydání

Více

Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov. Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005

Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov. Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005 Základní škola Dukelských bojovníků, Dubenec, okres Trutnov Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2004/2005 1. Charakteristika školy: Základní škola v Dubenci je úplná základní škola vyučující ve šk.

Více

Výroční zpráva o činnosti školy 2010/11

Výroční zpráva o činnosti školy 2010/11 ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřicha Pravečka, VÝPRACHTICE, okres Ústí nad Orlicí Výroční zpráva o činnosti školy 2010/11 Struktura podle 7 vyhlášky č. 15/2005, v souladu se zákonem č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČESKÝ BROD, Tyršova 68, okres Kolín Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014/2015 Zpracoval: Mgr. Martin Dušek, ředitel školy Dne: 30. 9. 2015...... razítko podpis Obsah výroční

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Základní škola Přimda, okres Tachov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 V Přimdě 23. 9. 2010 Zpracovala: Mgr. Marcela Husáková Základní údaje o škole Název školy: Základní

Více

Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres 2014/15. příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres 2014/15. příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres Bruntál, 2014/15 příspěvková organizace 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název: Základní škola a Mateřská škola Úvalno, okres Bruntál, příspěvková organizace

Více

Základní údaje o škole

Základní údaje o škole Výroční zpráva o činnosti školy 2006 2007 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LIBEREC - VRATISLAVICE NAD NISOU, příspěvková organizace Nad Školou 278, 463 11 Liberec 30 Předkládá: Mgr. Jana Neubauerová ředitelka školy Obsah

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A. o č i n n o s t i. Základní školy Benešov, Dukelská 1818. ve školním roce 2006/2007

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A. o č i n n o s t i. Základní školy Benešov, Dukelská 1818. ve školním roce 2006/2007 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A o č i n n o s t i Základní školy Benešov, Dukelská 1818 ve školním roce 2006/2007 Projednáno v pedagogické radě : dne 28.8. 2007 ve Školské radě : dne 9. 10.2007 1 Obsah: A) Charakteristika

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY. ve školním roce 2013-2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY. ve školním roce 2013-2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ve školním roce 2013-2014 1. Základní údaje o škole Název školy: Základní škola a Mateřská škola Hrabenov Sídlo: Hrabenov, Školní 175, 789 63 Ruda nad Moravou, okres Šumperk

Více

Výroční zpráva. Základní škola a mateřská škola Louka, okr.

Výroční zpráva. Základní škola a mateřská škola Louka, okr. Výroční zpráva Základní škola a mateřská škola Louka, okres Hodonín příspěvková organizace, Louka 52, 696 76 Louka nad Veličkou školní rok 2014-2015 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní

Více

Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 2011-2012 Obsah 1. Základní údaje o škole 3 2. Přehled oborů vzdělání, vzdělávací programy 9 3. Přehled pracovníků

Více

Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA

Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Část I. Základní charakteristika školy a) Název školy: Základní škola a Mateřská škola Určice, příspěvková

Více

Část I. Základní charakteristika školy

Část I. Základní charakteristika školy Výroční zpráva ZŠ BUKOVINA školní rok 2009 / 2010 A/ Zpráva o školním roku 2009 / 2010 Část I. Základní charakteristika školy Část II. Výsledky výchovy a vzdělávání Část III. Údaje o výsledcích ČŠI Část

Více

Výroční zpráva o činnosti

Výroční zpráva o činnosti Výroční zpráva o činnosti školní rok 2014/2015 Základní škola Rajhradice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace IČO 494 597 59 Hlavní 36, Rajhradice 664 61 1 Část I. Základní charakteristika školy

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY WALDORFSKÉ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ BUDĚJOVICE O.P.S. ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY WALDORFSKÉ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ BUDĚJOVICE O.P.S. ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY WALDORFSKÉ A MATEŘSKÉ ŠKOLY ČESKÉ BUDĚJOVICE O.P.S. ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Zpracováno podle Vyhlášky č. 15/2005 Sb., ve znění Vyhlášky č. 225/2009 Sb., kterou

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2007/08

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2007/08 Základní škola a Mateřská škola Kobeřice u Brna, okres Vyškov, příspěvková organizace, Beneška 181, 684 01 IČO: 70983640, tel: 544 222 525 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2007/08 Zpracovala:

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Bořitov, okres Blansko, příspěvková organizace Školní 125, 679 21 Bořitov Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok: 2014/2015 1 Část I. Základní údaje o škole Název školy:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2012-2013 VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2012-2013 Základní škola a mateřská škola Milešovice, okr. Vyškov, příspěvková organizace Milešovice 112 683 54 Otnice 1. Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva o činnosti školy. za školní rok 2013/2014 Základní škola Horní Kruty, okres Kolín Horní Kruty 29, PSČ: 281 46 Tel: 321 796 926, 728 603 443 E-mail: zs.hornikruty@tiscali.cz Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013/2014 Vypracovala: PaedDr.

Více

Výroční zpráva Základní školy Mikulovice

Výroční zpráva Základní školy Mikulovice Výroční zpráva Základní školy Mikulovice za šk. rok 2014/2015 Část I. Základní charakteristika školy a. Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Mikulovice u Znojma, příspěvková organizace Adresa:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014 2015 Gymnázium, Střední odborná škola, Základní škola a Mateřská škola pro sluchově postižené, Praha 2, Ječná 27 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2014 2015 Výroční zpráva schválena školskou radou

Více

7. ZŠ - naše úspěchy 2004-2014

7. ZŠ - naše úspěchy 2004-2014 7. ZŠ - naše úspěchy 2004-2014 Obsah Sportovní... 2 Přírodní vědy... 11 Společenské vědy... 15 Ostatní... 17 Pro přesun klikněte na požadovanou kategorii. Sportovní 14.10.2014 2.místo, kraj Přespolní běh

Více

Základní škola a mateřská škola Útvina ČTYŘLÍSTEK. IČO 60610751 Identifikátor 600067319 ředitel: Mgr.Romana Prášilová

Základní škola a mateřská škola Útvina ČTYŘLÍSTEK. IČO 60610751 Identifikátor 600067319 ředitel: Mgr.Romana Prášilová 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a mateřská škola Útvina adresa školy Útvina 153, 36401 Toužim právní forma příspěvková organizace IČO 60610751 Identifikátor 600067319 vedení

Více

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013

Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Základní škola, Hradec Králové, třída SNP 694 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 1 / XIX. ročník červen 2013 Vážení rodiče! Je za námi další školní rok a před námi další dlouhé letní prázdniny a i Vás čekají dny

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2007/2008. Základní škola a mateřská škola, Hlušice. Projednáno se školní radou dne:.. Projednáno na pedagogické radě dne:.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2007/2008. Základní škola a mateřská škola, Hlušice. Projednáno se školní radou dne:.. Projednáno na pedagogické radě dne:. Základní škola a mateřská škola, Hlušice VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2007/2008 Projednáno se školní radou dne:.. Projednáno na pedagogické radě dne:. Vypracoval : Ing.Vladimír Kožíšek Obsah: 1. Základní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2004/2005. Sídlo zřizovatele: Komenského náměstí 125 532 11 Pardubice

VÝROČNÍ ZPRÁVA. školní rok 2004/2005. Sídlo zřizovatele: Komenského náměstí 125 532 11 Pardubice VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2004/2005 Základní charakteristika školy Název zřizovatele: Pardubický kraj Sídlo zřizovatele: Komenského náměstí 125 532 11 Pardubice Zřizovací listina ze dne 17. 4. 2003. Č.j.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2007-2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2007-2008 Základní škola praktická a základní škola speciální Chodov,okres Sokolov, příspěvková organizace Nejdecká 254, 357 35 Chodov VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2007-2008 V Chodově dne 30. 9. 2008 zpracovala Mgr.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace. Školní rok 2009/2010 Základní škola a Základní umělecká škola Ústí nad Labem, Husova 349/19, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2009/2010 ( zpracováno dle vyhlášky č. 225/2009 Sb. ) Září 2010 Obsah: 1. Základní

Více

3.1. Výsledky soutěží a olympiád 7 3.2 Přehled aktivit 11

3.1. Výsledky soutěží a olympiád 7 3.2 Přehled aktivit 11 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY NOVÉ VESELÍ ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1 Výroční zpráva Základní školy Nové Veselí byla zpracována na základě vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ŠLAPANICE, OKRES BRNO-VENKOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE. Výroční zpráva 2004/2005

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ŠLAPANICE, OKRES BRNO-VENKOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE. Výroční zpráva 2004/2005 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ŠLAPANICE, OKRES BRNO-VENKOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Výroční zpráva 2004/2005 ŠLAPANICE 2005 Část I. Základní charakteristika školy A. Název, sídlo, zřizovatel název školy: Základní škola,

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 1. Charakteristika školy 1.1. Základní škola a Mateřská škola Běšiny, okres Klatovy, příspěvková organizace úplná adresa: Běšiny 2, 339 01 Klatovy

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZŠ SENOŽATY. školní rok

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZŠ SENOŽATY. školní rok VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZŠ SENOŽATY školní rok 2014 2015 1 Zprávu zpracoval: Miroslav Šimek Zpráva byla uzavřena: 31. 08. 2015 Zpráva byla předána : Městskému úřadu odb. školství Humpolec Obecnímu úřadu

Více

Základní škola a mateřská škola, Jaroměřice, okres Svitavy

Základní škola a mateřská škola, Jaroměřice, okres Svitavy Základní škola a mateřská škola, Jaroměřice, okres Svitavy Výroční zpráva za školní rok 2010-2011 Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů základního vzdělávání a vzdělávací programy 3. Přehled

Více

Střední odborná škola,stříbro, Benešova 508 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2005/2006-1 -

Střední odborná škola,stříbro, Benešova 508 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2005/2006-1 - Střední odborná škola,stříbro, Benešova 508 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2005/2006-1 - str. OBSAH: 1. Základní údaje o škole 3 2. Přehled oborů vzdělání 3 3. Přehled pracovníků školy,

Více

Základní škola a mateřská škola Dlouhá Brtnice, příspěvková organizace. 588 34 Dlouhá Brtnice 84 VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy

Základní škola a mateřská škola Dlouhá Brtnice, příspěvková organizace. 588 34 Dlouhá Brtnice 84 VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti školy Základní škola a mateřská škola Dlouhá Brtnice, příspěvková organizace 588 34 Dlouhá Brtnice 84 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy školní rok 2014 / 2015 2 Výroční zpráva školy za školní rok 2014/2015 podle

Více

Výroční zpráva. školní rok 2010/11

Výroční zpráva. školní rok 2010/11 Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského náměstí 198 okres Mělník, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2010/11 O B S A H: I. Základní údaje II. III. IV. Rámcový popis personálního zabezpečení

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2002/2003

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2002/2003 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SOKOLOV, Pionýrů 1614 356 01 Sokolov skola@1zs-sokolov.cz 352 623 616 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2002/2003 1. Charakteristika školy Základní škola Sokolov, Pionýrů 1614

Více

Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace

Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2012 / 2013 Obsah 1. Charakteristika školy... 2 2. Přehled učebních plánů... 10

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013 2014

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013 2014 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2013 2014 Projednáno na pedagogické radě 7. 10. 2014 Schváleno školskou radou 7. 10. 2014 V Kojetíně 7. 10. 2014 Telefon 581762036 IČO 61985571 Mgr. Pavlíček

Více

Výroční zpráva. Základní škola Holice, Holubova 47. Za období od 1.9. 2009 do 30.6. 2010. 1.Základní údaje o škole

Výroční zpráva. Základní škola Holice, Holubova 47. Za období od 1.9. 2009 do 30.6. 2010. 1.Základní údaje o škole Základní škola Holice, Holubova 47 1.Základní údaje o škole Výroční zpráva Za období od 1.9. 2009 do 30.6. 2010 Základní škola s 1. 9. ročníkem. Základní škola praktická s 1. 9. ročníkem. Speciální škola

Více

Výroční zpráva školy. za školní rok

Výroční zpráva školy. za školní rok Základní škola Bratří Čapků, Úpice, Komenského 151 tel.: 499881138, tel.+fax: 499884875 e-mail: blahovkaupice@volny.cz; zakouril@zsbcupice.cz web: www.zsbcupice.cz zřizovatel: Město Úpice Výroční zpráva

Více

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ

ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ÚDAJE O PŘIJÍMACÍM ŘÍZENÍ ŽÁCI PŘIHLÁŠENÍ KE STUDIU Počet přihlášek STR SLE STA LYT LYE MAN Celkem 1. kolo 62 83 86 63 69-363 Celkem 62 83 86 63 69-363 ŽÁCI PŘIJATÍ KE STUDIU Počet přijatých STR SLE STA

Více

Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Svatoplukova 11, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy

Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Svatoplukova 11, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Svatoplukova 11, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2014/2015 1. Základní údaje o škole a charakteristika školy Základní škola a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY VE ZLÍNĚ ŠTÍPĚ PRO ŠKOL. ROK 2003/04 Osnova je v souladu s ustanovením 17e odst 2 písm. a) g) zákona 564/1990 Sb., o státní správě a samosprávě ve školství, v platném

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2004/2005

ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2004/2005 ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2004/2005 3. základní škola Malé náměstí 3 350 02 Cheb a/ charakteristika školy b/ přehled učebních plánů se schvalovacími doložkami ministerstva c/ údaje o pracovnících

Více

O B S A H. Základní škola a mateřská škola Ostrožská Lhota, příspěvková organizace školní rok 2014 / 2015 Strana: 2/9

O B S A H. Základní škola a mateřská škola Ostrožská Lhota, příspěvková organizace školní rok 2014 / 2015 Strana: 2/9 Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2014 / 2015 O B S A H Část Strana 1. Základní údaje 3 1. 1 Základní údaje o škole 3 1. 2 Základní údaje o zřizovateli 3 1. 3 Údaje o školské radě 3 1. 4

Více

ZŠ SENOŽATY. školní rok

ZŠ SENOŽATY. školní rok VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZŠ SENOŽATY školní rok 2005 2006 Mgr. Zdeněk Vaněk Zprávu zpracoval: ředitel ZŠ Senožaty Mgr. Zdeněk Vaněk Zpráva byla uzavřena: 31. 08. 2006 Zpráva byla předána: Městskému úřadu-odbor

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZLÍN, NOVÁ CESTA 268, ZLÍN - ŠTÍPA PRO ŠKOL. ROK 2006-2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZLÍN, NOVÁ CESTA 268, ZLÍN - ŠTÍPA PRO ŠKOL. ROK 2006-2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZLÍN, NOVÁ CESTA 268, ZLÍN - ŠTÍPA PRO ŠKOL. ROK 2006-2007 Osnova je v souladu s ustanovením 10 zákona 561/2004 Sb., o předškolním,základním,středním,vyšším odborném

Více

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Základní škola a Mateřská škola, Břežany, okres Znojmo, příspěvková organizace 67165 Břežany 174 IČ: 75008882 Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Základní charakteristika školy Název, adresa: Základní

Více

za školní rok 2011/2012

za školní rok 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Nové Dvory, okres Kutná Hora Masarykovo náměstí 1 Nové Dvory 285 31 Telefon 327 571262 e-mail: zsndvory@seznam.cz bankovní spojení: KB Kutná Hora, 51-6080480207/0100 IČ:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Základní škola a mateřská škola Ostrava-Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace, Mitušova 1115/8 700 30 Ostrava-Hrabůvka VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI Základní školy a mateřské školy Ostrava Hrabůvka,

Více

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy Výroční zpráva za školní rok 2014/15 Vypracovaly ke dni 18.8.2015: MUDr. Darina Gurutidu, ředitelka projektu Mgr. Martina Schejbalová, ředitelka ZŠ a MŠ Perlička Č.j. 034/2015 a) Základní údaje o škole:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY EDUCAnet Soukromé gymnázium Brno, o.p.s. Arménská 21, 625 00 Brno - Bohunice VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY za školní rok 2008/2009 Strana 1 (celkem 12) Tato výroční zpráva je zpracována na základě 10 odst. 3 a

Více

Výroční zpráva o činnosti školy 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy 2014/2015 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a mateřská škola T.G.Masaryka Brodek u Konice, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy 2014/2015 Základní škola a mateřská

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK. VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK. VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb. ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb. Projednáno v pedagogické radě dne: 8.11.2007 Úvod Vlastní hodnocení školy je prováděno na základě

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/2015) Základní škola a Mateřská škola Bílý Potok, okres Liberec, příspěvková organizace Bílý Potok 220, 43 2 Hejnice Tel.: 482 322 10 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY (ŠKOLNÍ ROK 2014/201) Zprávu předkládá: Mgr.

Více

Výroční zpráva o činnosti základní školy

Výroční zpráva o činnosti základní školy Základní škola a Mateřská škola Roztoky u Jilemnice Výroční zpráva o činnosti základní školy 2014 2015 Č.j.: 103/2015 V Roztokách u Jilemnice 01.10.2015 A/ Základní údaje o škole Název: Základní škola

Více

ZŠ A MŠ NEDVĚDICE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2008-2009. Vypracoval : Mgr. Josef Špaček

ZŠ A MŠ NEDVĚDICE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2008-2009. Vypracoval : Mgr. Josef Špaček ZŠ A MŠ NEDVĚDICE VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2008-2009 Vypracoval : Mgr. Josef Špaček NEDVĚDICE ZÁŘÍ 2009 OBSAH 1. Základní údaje charakteristika školy 3 2. Přehled oborů vzdělávání

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

Výroční zpráva o činnosti školy

Výroční zpráva o činnosti školy Výroční zpráva o činnosti školy Část I. Základní charakteristika školy Vyšší odborná škola a Střední pedagogická škola 794 01 Krnov, Jiráskova 1a právní forma: příspěvková organizace IČO: 00 60 12 92 IZO

Více

Výroční zpráva základní školy za školní rok 2010/2011

Výroční zpráva základní školy za školní rok 2010/2011 Výroční zpráva základní školy za školní rok 2010/2011 1. Základní údaje 1.1. Název školy Základní škola a Mateřská škola Svojšín, příspěvková organizace 1.2. Sídlo Svojšín 35, 349 01 Stříbro 1.3. Právní

Více

Základní škola a mateřská škola Praha Běchovice Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna)

Základní škola a mateřská škola Praha Běchovice Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) Základní škola a mateřská škola Praha Běchovice Mýtní 73 190 11 Praha Běchovice tel/fax: 281 931 207 (kancelář), 281 930 346 (ředitelna) Výroční zpráva Základní škola Praha - Běchovice za školní rok 2007/2008

Více

příspěvková organizace IČO: 48004529 Zahájení činnosti: 1.9.1965 Identifikátor práv.osoby: 600135942

příspěvková organizace IČO: 48004529 Zahájení činnosti: 1.9.1965 Identifikátor práv.osoby: 600135942 Výroční zpráva školy 2008/09 Základní škola U Lesa 713, 734 01 Karviná Ráj Základní data Sídlo školy: U Lesa 713, 734 01 Karviná-Ráj Zřizovatel: Statutární město Karviná Ředitel: Mgr.Tomas Vlachopulos

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ KUNICE 2014/15. Zpracovala: Mgr. Blanka Chramostová

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ KUNICE 2014/15. Zpracovala: Mgr. Blanka Chramostová VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ KUNICE 2014/15 Zpracovala: Mgr. Blanka Chramostová Základní škola Kunice, příspěvková organizace Na Návsi 60, 251 63 Kunice skola.kunice@zskunice.cz Telefon: +420 724 040 211 www.zskunice.cz

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod.

Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. Základní škola, Mládežnická 536, TRUTNOV 4 Pátek 21.1.2011 od 14.00 do 19.00 hod. Sobota 22.1.2011 od 8.00 do 12.00 hod. pavilon 1. stupně Základní škola, Mládežnická 536, Trutnov 4 Základní škola, Mládežnická

Více

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad

Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Základní škola Opatovice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Opatovice 66 664 61 Rajhrad Čj.: 56/2015 Spisový znak: ŘŠ 2/4 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2014-2015 Část I. Základní

Více

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ

PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ PLÁN PRÁCE PLÁN AKCÍ ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Organizace školního roku Období školního vyučování ve školním roce 2014/2015 začne v pondělí 1. září 2014. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123, okr. Nový Jičín IZO 102 244 162. Výroční zpráva. o činnosti. Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123

ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123, okr. Nový Jičín IZO 102 244 162. Výroční zpráva. o činnosti. Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123 ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123, okr. Nový Jičín IZO 102 244 162 Výroční zpráva o činnosti Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123 za školní rok 2009/2010 1. Charakteristika školy a) název školy Základní škola

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2013 2014 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2013 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2014/2015

Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2014/2015 Výroční zpráva o činnosti školy Školní rok 2014/2015 Základní údaje o škole: Název školy: Základní škola Šestajovice, okres Praha - východ Sídlo: Šestajovice, Komenského 158 (ZŠ) Právní forma: právnická

Více

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2005/2006

Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2005/2006 5. ZÁKLADNÍ ŠKOLA, M. KOPECKÉHO 1, CHEB Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2005/2006 Zasláno MěÚ OŠ Cheb Ředitel školy Mgr. Vladislav Sekanina 1.Charakteristika školy Ve školním roce 2005/2006

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2012/2013. Mgr. Hana Bajnárková ředitelka ZŠ a MŠ Výroční zpráva o činnosti za školní rok 2012/2013 Strana 1 (celkem 21) OBSAH 1. Základní údaje o škole...

Více

Základní škola a Mateřská škola Vejprty

Základní škola a Mateřská škola Vejprty MěÚ Vejprty Tylova 6, 431 91 Vejprty Věc: Zahajovací zpráva 2015/16 Termínová organizace školního roku: Zahájení školního roku v pondělí 1. září 2015. Vyučování bude v prvním pololetí ukončeno ve čtvrtek

Více

Základní škola a Mateřská škola Razová

Základní škola a Mateřská škola Razová V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Základní škola a Mateřská škola Razová ve školním roce 2008/9 I. Základní charakteristika školy a) Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Více

Vedení školy a učitelský sbor

Vedení školy a učitelský sbor Vedení školy a učitelský sbor VEDENÍ ŠKOLY Ředitel školy: Zástupce ředitele: Mgr. ŠTRUNC Roman Mgr. TOMANOVÁ Marie I. STUPEŇ Mgr. PLUNDRÁKOVÁ Petra, CHALABALOVÁ Renata, HORÁKOVÁ Dagmar, Mgr. VARAĎOVÁ Eleni,

Více

Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za rok 2011/2012

Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za rok 2011/2012 Výroční zpráva Základní školy Šťáhlavy za rok 2011/2012 1 Základní údaje o škole 1.1 Název (podle zřizovací listiny): Základní škola Šťáhlavy sídlo: Komenského 126, Šťáhlavy, 332 03 IČO: 60611278 zřizovatel

Více

Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov. Výroční zpráva za školní rok 2014/2015

Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov. Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Neznašov Neznašov 29, 373 02 Neznašov Výroční zpráva za školní rok 2014/2015 Charakteristika školy Naše škola se nachází v centru obce Neznašov, 3 km od Týna nad Vltavou.

Více

Výroční zpráva ZŠ Letovice za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva ZŠ Letovice za školní rok 2014/2015 Základní škola Letovice, okres Blansko Výroční zpráva ZŠ Letovice za školní rok 2014/2015 V tomto roce se podařila náročná oprava žákovských šaten V Letovicích 21. 9. 2015 Vypracoval: Miloš Randula, ředitel

Více

Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2008/2009

Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2008/2009 Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2008/2009 1 Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název školy Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola Kašperské Hory, příspěvková

Více

Výroční zpráva o činnosti. 1. základní škola T. G. Masaryka MILEVSKO

Výroční zpráva o činnosti. 1. základní škola T. G. Masaryka MILEVSKO Výroční zpráva o činnosti 1. základní škola T. G. Masaryka MILEVSKO Školní rok 1998/ 1999 Milevsko 15. 9. 1999 Zpracoval : PaedDr. Martin Hrych 1 Obsah výroční zprávy Charakteristika školy...2 Přehled

Více

Výroční zpráva. školní rok 2008/09

Výroční zpráva. školní rok 2008/09 Základní škola Kralupy nad Vltavou, Komenského náměstí 198 okres Mělník, příspěvková organizace Výroční zpráva školní rok 2008/09 O B S A H: I. Základní údaje II. III. IV. Rámcový popis personálního zabezpečení

Více

Hájkovo náměstí 1, 257 86 Miličín

Hájkovo náměstí 1, 257 86 Miličín Výroční zpráva o činnosti ZŠ a MŠ Miličín okres Benešov za školní rok 2010/2011 Č.j.: S24/11 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Miličín okres Benešov adresa

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY ZA ROK 2012/2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY ZA ROK 2012/2013 Základní škola a Mateřská škola, Prostřední Bečva, okres Vsetín 756 56, Prostřední Bečva 207 Telefon: +420 571 643 206 E-mail: zakladniskola@prostrednibecva.cz www.zsmsbecva.webnode.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ŠKOLY

Více

Zpráva o činnosti organizace za rok 2008

Zpráva o činnosti organizace za rok 2008 Zpráva o činnosti organizace za rok 2008 Zpracování je uloženo 59, písm. i) zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů. Charakteristika organizace: Název organizace:

Více

Výroční zpráva Základní školy a mateřské školy Stádlec za školní rok 2014/2015

Výroční zpráva Základní školy a mateřské školy Stádlec za školní rok 2014/2015 Výroční zpráva Základní školy a mateřské školy Stádlec za školní rok 2014/2015 Požadovaný podklad k výroční zprávě o stavu a rozvoji výchovně vzdělávací soustavy podle 10 odst. 3 zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

V ý r o č n í. z p r á v a. Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace. Školní rok 2014-2015

V ý r o č n í. z p r á v a. Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace. Školní rok 2014-2015 Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace V ý r o č n í z p r á v a Školní rok 2014-2015 Výroční zpráva byla schválena Školskou radou d 27. 8. 2015.

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 (základní škola)

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 (základní škola) Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010/2011 (základní škola) 1. Charakteristika školy 1.1. Název školy, adresa, právní forma, IZO, IČO, telefonní, e-mailové spojení, ředitel školy Základní

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2006 / 2007. MOZAIKOVNÍK školní rok 2006 / 2007. ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2006 / 2007. MOZAIKOVNÍK školní rok 2006 / 2007. ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou ZŠ Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou GSM: 739 007 826 e-mail: info@zsmozaika.info web: www.zsmozaika.info - 12 - ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2006/2007 Zahájení školního roku: 4. září

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010 / 2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010 / 2011 Základní škola T. G. Masaryka a mateřská škola - przedszkole Komorní Lhotka, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010 / 2011 Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Přehled

Více

ZŠ VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK

ZŠ VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK za školní rok 2005/2006 Zpracovala a předkládá: Ředitelka ZŠ Vendryně 236, okres Frýdek-Místek Mgr. Bohuslava Burá Hlavní činnost školy 1. Charakteristika

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2014 1997-2015 98

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2014 1997-2015 98 Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2014 1997-2015 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace

Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2014 / 2015 Obsah 1. Charakteristika školy... 2 2. Přehled učebních plánů... 10

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KLÁŠTER HRADIŠTĚ NAD JIZEROU IČO: 75034620 TEL. 326 702 246 e-mail : zsklaster@centrum.cz www.skola.klasterhradiste.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ( školní rok 2010/2011

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160. Přehled akcí (Školní rok 2012/2013)

ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160. Přehled akcí (Školní rok 2012/2013) ZÁKLADNÍ ŠKOLA Jindřichův Hradec II, Janderova 160 Přehled akcí (Školní rok 2012/2013) Výstavy: 1) Vánoční (prosinec 2012) a velikonoční ( 19. 22.03.2013) výstava na Baráčnické rychtě (1.stupeň + ŠD) 2)

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2006/2007)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2006/2007) Základní škola a mateřská škola Příbram na Moravě, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLY (školní rok 2006/2007) Příbram na Moravě č.p. 102, 664 84 Zastávka

Více

Výroční zpráva. za školní rok 2013/2014

Výroční zpráva. za školní rok 2013/2014 Výroční zpráva za školní rok 2013/2014 Část I. Základní charakteristika školy Název školy Gymnázium Boženy Němcové, Hradec Králové, Pospíšilova tř. 324 Sídlo Pospíšilova tř. 324, 500 03 Hradec Králové

Více

Základní škola Dukelských bojovníků a mateřská škola, Dubenec. Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2005/2006

Základní škola Dukelských bojovníků a mateřská škola, Dubenec. Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2005/2006 Základní škola Dukelských bojovníků a mateřská škola, Dubenec Výroční zpráva o činnosti školy šk. r. 2005/2006 a) Základní údaje o škole název: Základní škola Dukelských bojovníků a mateřská škola, Dubenec

Více