Junák svaz skautu a skautek ČR ZLÍNSKÝ KRAJ 720

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Junák svaz skautu a skautek ČR ZLÍNSKÝ KRAJ 720"

Transkript

1 Junák svaz skautu a skautek ČR ZLÍNSKÝ KRAJ 720 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005

2 Obsah: 1. Činnost Zlínského JK v roce Vedení Krajské rady Junáka Zlínského kraje v roce Skautská činnost v okresech Kroměříž, Uherské Hradiště, Vsetín a Zlín 4. Východomoravská lesní škola VMLŠ 5. Zpráva o činnosti Plajnerovy družiny Svojsíkova oddílu 6. Webové stránky k prezentaci 7. Spolupráce KRJ s jinými organizacemi 8. Zpráva o hospodaření v roce Závěr výhled na rok 2006 Přerov, květen Činnost Zlínského JK v roce 2005 Rok 2005 byl ve znamení přípravy na některé celostátní akce a akce vzdělávacího charakteru. Činnost krajských činovníků a činovnic byla soustředěna do následujících organizačních pilířů: a. Vzájemná spolupráce s jednotlivými Okresními radami a středisky předsedové okresních rad jsou současně členy krajské rady b. Organizační spolupráce vedení kraje s kanceláři ústředí Junáka, ekonomem Junáka a především s NJ tajemník br. Sudolský byl zástupcem kraje v Náčelnictvu a br. Cepek byl voleným členem Náčelnictva a je realizována v co nejkratším čase. c. Maximální zaměření na problematiku výchovy a systému skautského vzdělávání je prioritou činovníků a činovnic a je soustředěna do Východomoravské lesní školy (VMLŠ] - viz. samostatná část výroční zprávy. d. Spolupráce s jinými organizacemi NNO, orgány státní správy a samosprávy na území Zlínského kraje. Zasedání KRJ bylo vždy čtvrtletně a dle potřeby byly jednání předsednictva KRJ. Z každého jednání je pořizován podrobný zápis, byl v nutných případech také zaveden status elektronického hlasování.

3 2. Vedení Krajské rady Junáka Zlínského kraje v roce 2005 PŘEDSEDNICTVO: předseda: místopředsedkyně: Výchovný zpravodaj chlapeckého kmene: Výchovná zpravodajka dívčího kmene: Zpravodaj pro výchovu činovníků: hospodář: Tajemník JK a člen NJ za kraj: Cepek Aleš Kšanďák Fišerová Eva Sopka Jaroš Aleš Raf Mgr. Kamasová Eva Voženílek Stanislav Riki Janík Dušan - Amphora Sudolský Miloš - Zub PLÉNUM KRJ: Krajský zpravodaj pro kmen dospělých: Krajský kapitán vodních skautů: Rádce družiny Svojsíkova oddílu: Zdravotní zpravodaj: Členové: Revizní komise JK: předseda revizní komise: člen revizní komise JK: Stöhr Vladimír Maceček David Maca Pavlík František - Steve MUDr. Plintovič Michal - Ploutvička Magdalena Vázlerová Majda Snášelová Jarmila - Shewe Ing. Hrabec Jaroslav - Tavi Putala Antonín Čech Svatopluk Svaťa Procházka Vratislav ing. 3. Skautská činnost v jednotlivých Okresech Podrobně je dokumentována ve zprávách jednotlivých ORJ. Proto zde uvádíme jen významné akce, přesahující hranice okresu. Okres Kroměříž 721: Při ORJ Kroměříž pracovaly 4 střediska Středisko Mirka Svobody Kroměříž Středisko Polárka Kroměříž Středisko Holešov Středisko Chropyně V těchto střediscích působilo celkem 17 oddílů a v nich 341 členů. V roce 2005 pořádali nebo se zúčastnili těchto významných akcí : Tříkrálová sbírka všechna střediska.

4 jednotlivá střediska či přímo oddíly Drakiády- pořádající střediska Chropyně, Holešov Vánoční a Mikulášské besídky- ve všech střediscích Betlémské světlo- všechna střediska III. ples střediska POLÁRKAstředisko Polárka Svojsíkův závod Okresní kolo v Chropyni. Ivančena účast mnoha oddílů z okresu při výstupu a konání pietního aktu Květinový den Memoriál RNDr. Rudolfa Plajnera- středisko Holešov Den dětí - spoluúčast na akcích pořádaných MěÚ v Holešově, Chropyni a Kroměříži Tábory- ať již putovní, či stanové, které si pořádala Okres Uherské Hradiště 722: 1. ORJ - základní údaje Okresní rada pracovala ve složení zvoleném na okr. sněmu dne Zasedání ORJ se koná pravidelně 1x měsíčně, vždy první úterý v měsíci, s výjimkou letních měsíců ( červenec, srpen ) v pronajatém salonku Klubu kultury v Uherském Hradišti. V roce 2005 se zasedání uskutečnila 10x v těchto termínech : 4.1., 1.2., 1.3., 5.4., 3.5., 7.6., 6.9., 4.10., 1.11., Registrace Členská základna dle registrace byla v celkovém počtu 861 registrovaných, z toho 854 platících. Dle jednotlivých středisek : Středisko název střediska místo platících neplatících celkem Psohlavci Uherské Hradiště Hradišťská dvojka Uherské Hradiště Jantar Polešovice Buchlovice Prvních moravských Uherský Brod skautů Bojkovice Suchá Loz Modrá Celkem r

5 3. Akce a závody Střediska okresu uskutečňují desítky akcí, o kterých se vzájemně informují jednak výměnou celoročních plánů akcí, jednak aktuálně při zasedání ORJ. Nejvíce akcí organizují střediska Modrá, Polešovice, " Psohlavci" Uherské Hradiště, Uherský Brod. Významnější akce organizované v roce 2005 : Zimní skautské vaření, Archeoskanzen Modrá Rikitanův memoriál - zimní závody dvoučlenných hlídek, St.Hutě Čekatelské zkoušky, Uh.Hradiště Ples Psohlavců, Staré Město dnů pro občanský sektor, Uherské Hradiště, výstava z činnosti ve vestibulu kina Hvězda Putování za svitkem, Modrá HUDYFEST - hudebně-divadelní festival skautů, Modrá Okresní kolo Svojsíkova závodu, Uherský Brod Hvězdárna Květinový den, Buchlovice vybráno 7.000,- Kč Jamboree hradišťských skautů k 85.výročí skautingu v Uh.Hradišti, oslava Dne matek Uherské Hradiště- přes 500 účastníků Závody strágulí, Uh.Hradiště, org.stř. Hradišťská dvojka 58 účastníků Bambiriáda, Uherské Hradiště oslava 60.výročí skautingu v Polešovicích, odhalení pamětního kamene (dar obce) u lípy bratrství, výstava, závod, setkání pamětníků Výstava k 85. výročí skautingu v Uh.Hradišti ( foyer Informačního centra UH ) Skautský den, Uherský Brod Krajské kolo Svojsíkova závodu, St.Hutě Uskutečněno 16 tuzemských a 1 zahraniční (Slovensko) tábor Den v kroji Výstava a oslavy 90.výročí skautingu v Uherském Brodě oslava vzniku samostatného Československa: - Brdo-rozhledna, org. stř. Modrá - Polešovice, památník a Skautská lípa svobody Obec Polešovice darovala a umístila u lípy kámen upravený akad. sochařem Danem Trubačem, místním rodákem s textem Skautská lípa svobody vysazena v době nesvobody skauti nezapomenou - účast při pietních aktech v obcích Uh.Hradiště, Uh.Brod, 4. Vzdělávací akce ORJ zorganizovala 2x čekatelské zkoušky. Střediska organizovala 2 rádcovské kurzy.

6 5. veřejné a charitativní akce Střediska se zapojila v roce 2005 do těchto charitativních akcí: Tříkrálová sbírka Květinový den Škola pro Afriku středisko Uherský Brod je zapojeno do adopce na dálku ( podpora možnosti vzdělání dítěte z rozvojové země) Den dobré vůle Nadace Olgy Havlové Betlémské světlo 6. Prezentace organizace na veřejnosti ORJ a střediska se pravidelně prezentují na veřejnosti i ve sdělovacích prostředcích. Významnějších akce s prezentací na veřejnosti : Bratru Františku Petlanovi - Ferovi byla Městem Uh.Hradiště, na návrh veřejnosti, udělena Cena Města Uherské Hradiště za celoživotní práci s mládeží. Cenu převzal na slavnostním večeru v sále Reduty v Uh.Hradišti za účasti zástupců Města, skautských činovníků a veřejnosti. Tříkrálová sbírka 30 dnů pro občanský sektor Výročí osvobození - v jednotlivých obcích dle data osvobození, účast při pietních akcích Jamboree hradišťských skautů, oslavy 85.výročí skautingu v Uh.Hradišti, výstava v ICM Den matek Bambiriáda ( Uh.Hradiště ) Oslava 60.výročí skautingu v Polešovicích, výstava, závody pro veřejnost Skautský den ( Uherský Brod ), oslavy 90.výročí skautingu v Uh.Brodě, výstava v Domě kultury Květinový den Den v kroji Výročí 28. října - pietní akce u památníků v obcích - setkání u rozhledny na Brdu Betlémské světlo 7. Tábory V roce 2005 střediska okresu uskutečnila 17 táborů, kterých se zúčastnilo 459 dětí a 108 dospělých. Z tohoto počtu byl 1 tábor v zahraničí - na Slovensku ( odd.severka stř. Psohlavci Uh.Hradiště)

7 8. Hospodaření Rekapitulace hospodaření ORJ Uherské Hradiště v roce 2005 ( bez průběžných položek ) Příjmy Výdaje Zůstatek z r ,- Provozní náklady ,- Členské příspěvky ,- Náklady na akce ,- Příjmy z akcí 8 150,- Úroky z BÚ 211,08 Dotace ,- Příjmy celkem ,08 Výdaje celkem ,50 Zůstatek k ,58 Okres Vsetín 723: Při ORJ Vsetín pracovalo 7 středisek Středisko Vsetín , Středisko Valašské Meziříčí , Středisko Lidečko , Středisko Rožnov , Přístav Zlatá laň Ostrava , Středisko Kelč , Přístav Ostrava V těchto střediscích a přístavech působilo celkem 36 oddílů a v nich 365 členů. Okres Zlín 724: Akce a činnost: V letošním roce jsme se opět zapojili do několika celostátních akcí pro veřejnost jako je např.: Betlémské světlo, Tříkrálová sbírka, Den země nebo Bambiriáda. V tomto roce se uskutečnil Svojsíkův závod pro skauty a skautky. Okresního kola ve Slavičíně -Lipové se zúčastnilo 9 hlídek skautek a 11 hlídek skautů. Do krajského kola ve Starých hutích u Uherského Hradiště postoupily skautky z Pozlovic a ze 6. střediska Zlín a skauti z 2. střediska Zlín a ze Slavičína. Mezi pravidelné akce středisek můžeme uvést např. čistění Dřevnice středisky ze Zlína, městskou hru ve Zlíně MHD, skautské plesy, Pohádkový hrad v Brumově-Bylnici, Hory Doly 3. střediska Zlín, kuličkiádu, přežití 4. středisko Zlín a další. Za zmínku jistě stojí i účast některých středisek na celostátně pořádaných akcích: Hrátky na sněhu, Den kroje nebo Hledá se rekordman. Celkem se pořádalo 25 dotovaných táborů, kterých se zúčastnilo 491 dětí a 131 dospělých členů.

8 Mezi vzdělávací akce můžeme i v letošním roce zahrnout pořádání 6 rádcovských kurzů, čekatelských zkoušek a zdravotnického kurzu. Příprava vedoucích probíhá převážně pod Východomoravskou lesní školou na vůdcovském lesním kurzu nebo na lesní škole. Pro skauty některá střediska pořádají závody Memoriál J.Hodného Napajedla, Skautský den a Memoriál Šedého Vlka Brumov-Bylnice, Junácký den Pozlovice nebo Noční závod roverů Štítná nad Vláří. Členská základna V roce 2005 se v rámci Okresní rady Junáka Zlín registrovalo 1079 skautů a skautek ve čtrnácti střediscích. Členskou základnu tvoří především děti. Nejmladší se nazývají světlušky a vlčata, starší pak skautky a skauti. Po odchodu ze základních škol se z dětí stávají rangers a roveři. Poslední kategorii tvoří dospělí členové, kteří se starají o vedení družin, oddílů, ale také o Podíl jednotlivých středisek na členské základně chod středisek Zlín 3. Zlín 4. Zlín Zlín 6. Zlín Malenovice Otrokovice Napajedla Slavičín Vizovice Pozlovice Štítná nad 86 Brumov- 54 Slušovice Rozdělení do výchovných skupin 14% 27% Světlušky 11% 8% 14% 7% 19% Vlčata Skautky Skauti Rangers Roveři Dospělí Složení okresní rady O chod a činnost okresu se stará okresní rada, která je pravidelně volena jednou za čtyři roky na okresním sněmu. Jednou za dva měsíce se pravidelně zástupci středisek schází na okresních radách. Složení: předsedkyně Jarmila Snášelová místopředseda Antonín Strnad hospodářka Helena Straková předsedkyně revizní komise Alice Čapounová výchovný zpravodaj chlapeckého kmene Mgr. Michal Jirout výchovná zpravodajka dívčího kmene Kamila Egyedová organizační zpravodaj Pavel Janků tisková zpravodajka Hana Sluštíková člen ORJ, archivář Tomáš Kubů člen revizní komise Ing. Pavel Šuráň a Přemysl Jurák

9 Zpráva o hospodaření Přehled všech dotací ORJ Zlín 13% ÚRJ - tábory (125604,- Kč 48% 22% 15% 2% ÚRJ - provoz (144800,- Kč) ÚRJ - kr. akce (18100,- Kč) Město Zlín - tábory (208500,- Kč) Město Zlín - provoz (440000,- Kč) V roce 2005 Okresní rada Junáka Zlín hospodařila s ,- Kč. Jednalo se o dotace určené jak pro okresní radu, tak i pro všechna střediska. Protože okresní rada zastupuje v jednání s magistrátem města Zlín i střediska ve Zlíně, jsou zde uvedené i dotace pro Zlínské střediska. Základna Lukov - v současné době probíhá rekonstrukce základny na Lukově. Z uvedených dotací bylo v roce 2005 do rekonstrukce této základny investováno ,- Kč. 4. Východomoravská lesní škola - VMLŠ Východomoravská lesní škola, jako orgán Krajské rady Junáka působí ve Zlínském kraji. V roce 2005 se uskutečnili 2 akce - Lesní škola a Vůdcovský lesní kurz Kvítek, který je autonomním orgánem VMLŠ. V průběhu roku bylo také uskutečněno setkání instruktorského sboru VMLŠ /VLK + LŠ/, kde byly stanoveny zásady a podmínky práce na obou institucích školy pro příští období roku Základní projekt a náplň výuky Lesní školy v souladu s výukou Lesního kurzu Kvítek Škola realizuje svoji činnost v souladu s"řádem pro vzdělávání činovnic a činovníků Junáka~ str.3l odstavec 14.4, závazný obsah výuky každé LŠ, body 1-9, bod 10 je zaměřen na výuky znalostí pro získání Odborné činovnické klasifikace /OČK/ Kultura a estetika. VMLŠ úzce spolupracuje s VmVLK - Kvítek, který je nedílnou součástí VMLŠ a to jak z ekonomických, tak i z výukových důvodu, obě instituce na sebe navazují v posloupnosti nárůstů znalostí, tzn. LK - LŠ. Jako jedny z nejdůležitějších programů výuk se považují body 1 a 2 osnov LŠ a to: Duchovní rozměr skautingu a Občanství a vlastenectví. O výuky těchto 2 bodů jsou tedy rozvrženy do dvou stupňů:

10 l.stupeň LK - "Poznat a vědět." - Co je Duchovní dimenze, proč je důležitá, velká světová náboženství. - Co je to vlastenectví, dějiny českého státu (poznat vlastní kořeny),symboly státu, Fašismus / komunismus, demokratická společnost a její principy. 2"stupeň LŠ - "Konat!" - Podstata duchovní dimenze, Desatero a skautský zákon, posloupnost morálních hodnot, vigilie, dary života, praxe. - Vlastenectví, nacionalismus, Evropanství,odkrývání kořenů, osobní reflexe" Cílem všech výuk je naučit posluchače uplatňovat nabité znalosti u svých rojů, smeček, oddílů a RS kmenů. Body 1-9 v celoročním projektu Školy 50% všech výuk a jsou upravovány v návaznosti na výuky LK - Kvítek. Bod 10 obnáší dalších 50 % kapacity výuk LŠ a také praxe, nutné pro získání OČK. LK a LŠ jsou v ročním projektu realizovány na jarním, letním a podzimním setkání frekventantů. Na podzimním setkání jsou vyřazováni absolventi VMLŠ a také držitelé OČK. Současně jsou předávány nezbytné průvodní dokumenty a symboly. Více informací lze získat na

11 5. Zpráva o činnosti Plajnerovy družiny Svojsíkova oddílu

12 6. webové stránky k prezentaci Stále se pracuje na postupném přechodu na internetové webové stránky na adrese : které budou v roce 2006 obměněny. 7. Spolupráce KRJ s jinými organizacemi Po ustálení práce státní správy Zlínského Kraje, byla přímým jednáním nastolena spolupráce s jeho školským odborem. Případné dotace se realizují jen na konkrétní akce. Výborná je spolupráce s obecními úřady. V některých městech byla vypracována obecná kriteria pro hodnocení činnosti dobrovolných organizací /NNO/, zabývající se výchovou dětí a mládeže. 8. Zpráva o hospodaření v roce 2005 Kompletní účetní uzávěrka k je k dispozici u hospodáře KRJ br. Janíka. Pro stručnost uvádíme tyto vybrané položky: 7.1. Finanční majetek: Finanční prostředky jsou vedeny na běžných účtech v korunách. Zůstatek na bankovním účtu a pokladně činí ,- Kč 7.2. Pohledávky a závazky: O KRJ Zlín neeviduje k žádné pohledávky ani závazky 7.3. Přehled příjmu KRJ Zlín v roce 2005: celkové příjmy byly ve výši ,- Kč 7.4. Přehled výdajů KRJ Zlín v roce 2005: celkové výdaje byly ve výši ,- Kč 7.5. Výrok zprávy krajské revizní komise: Kontrola za běžný rok 2005 byla provedena a během kontroly nebyly zjištěny žádné závažné nedostatky. Úkoly vyplývající z celkového závěru revize byly předány hospodáři KRJ. Zápis z revize provedl a za správnost odpovídá předseda krajské revizní komise bratr Svatopluk Čech. 9. Závěr výhled na rok 2006 a následná léta Jistě v průběhu dalších let bude docházet k upřesňování organizační a výchovné činnosti. Vždy však zůstane převážný díl organizačního charakteru. Nic se nezmění na podstatě skautingu, který vychází z družinového systému. Přesto však bude nezbytné, aby někteří činovníci a činovnice se věnovali práci ve vyšších organizačních jednotkách. V průběhu pěti až deseti let přijde úplná přirozená výměna činovníků. To je právě výhled do dalších let, který zavazuje vychovat nástupce na všechny stupně řídící struktury Junáka. Naše KRJ se vždy bude výrazně věnovat výchovné práci a veškeré úsilí bude zaměřeno tímto směrem. V Přerově dne Cepek Aleš Kšanďák Předseda Zlínského kraje 720

Junák svaz skautu a skautek ČR ZLÍNSKÝ KRAJ 720

Junák svaz skautu a skautek ČR ZLÍNSKÝ KRAJ 720 Junák svaz skautu a skautek ČR ZLÍNSKÝ KRAJ 720 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 Obsah: 1. Činnost Zlínského kraje v roce 2006 2. Vedení Krajské rady Junáka Zlínského kraje v roce 2006 3. Skautská činnost v okresech

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA

VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA VÝROČNÍ ZPRÁVA JUNÁKA, KRAJE VYSOČINA 2007 Posláním Junáka je podporovat rozvoj osobností dětí a mladých lidí, jejich duchovních, mravních, intelektuálních, sociálních a tělesných schopností, aby byli

Více

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Junák svaz skautů a skautek ČR, Okres Frýdek-Místek Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Datum: čtvrtek 29. března 2012 Místo: Okresní klubovna, Kostíkovo náměstí 638, Frýdek-Místek Začátek: 17:30 Přítomni:

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2012 Mikulčice 2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013

JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice , Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013 JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2013 Mikulčice 2013 JUNÁK - svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126

Více

Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s.

Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s. Junák - český skaut, okres Brno-venkov, z. s. Výroční zpráva 2015 Organizační struktura okresu Vedení okresu Předseda ORJ Radek Konečný Místopředseda Jiří Hodek Výchovní zpravodajové Matěj Rádsetoulal

Více

INFORMACE Z OKRESU 2012 VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ OKRESU

INFORMACE Z OKRESU 2012 VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ OKRESU INFORMACE Z OKRESU 2012 VÝJEZDNÍ ZASEDÁNÍ OKRESU Junák svaz skautů a skautek ČR, okres Hodonín Mgr. Karel Ryba Mýval předseda OR REGISTRACE 2012 (OKRES 700 ČLENŮ) KYJOV 161, ČEJKA 117, RATÍŠKOVICE 197,

Více

JEDNÁNÍ KRJ DNE 8. 3. 2014

JEDNÁNÍ KRJ DNE 8. 3. 2014 JEDNÁNÍ KRJ DNE 8. 3. 214 Přítomni: Stanislav Vojíř, Oldřich Štěpánek, Radka Kukralová, Pavel Bacík, Josef Ležal, Marie Vojířová, Jaromír Kupr, Renata Procházková, Michal Novák, František Kotaska, Pavel

Více

Zápis č. 2/2016. Junák český skaut, okres Nový Jičín, z. s. z jednání Okresní rady Junáka Nový Jičín

Zápis č. 2/2016. Junák český skaut, okres Nový Jičín, z. s. z jednání Okresní rady Junáka Nový Jičín Zápis č. 2/2016 z jednání Okresní rady Junáka Nový Jičín Datum: 7. 3. 2016 Zahájení: 18.05 hod. Místo konání: klubovna střediska Pagoda Nový Jičín Ukončení: 19.05 hod. ORJ: Střediska: Omluveni: Nepřítomni:

Více

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009

JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 696 19, Mikulčice 126 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Mikulčice 2009 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Mikulčice 625.05 696 19, Mikulčice

Více

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov

Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov Výroční zpráva za rok 2006 středisko Holešov V roce 2006 bylo u nás registrováno ve třech oddílech celkem 68 členů, z toho oddíl děvčat Slunečnice měly 5 světlušek, 8 skautek, 2 rangers a 4 vedoucí. Oddíl

Více

Hodnocení plnění plánu za rok 2009 strana 1/5

Hodnocení plnění plánu za rok 2009 strana 1/5 Hodnocení plnění plánu za rok 2009 strana 1/5 Docházka členů KRJ člen funkce 18. 1. 15. 3. 17. 5. 4. 10. 13. 12. podíl Peřina Jerry předseda KRJ / / / / / 100 % Berki Hubert místopředseda KRJ / / / / /

Více

JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj

JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj Sídlo: Jana Palacha 324, 530 02 Pardubice IČ: 70881383, DIČ: CZ-70881383, bank. spojení: ČSOB Pardubice, č.ú. 208453463/0300 ZÁPIS č. III/7 Z JEDNÁNÍ KRAJSKÉ

Více

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk ORJ ŠUMPERK (ÚZKÁ) Místo a datum konání: Přítomni: U Martina a Mirabelky neděle 11. ledna 2015 13:30 17:00 br. Pavel Fornůsek - Stopař, br. Petr Fornůsek Waope,

Více

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk ORJ ŠUMPERK (ŠIROKÁ) Místo a datum konání: Přítomni: Fara v Rudě nad Moravou Sobota 20. prosince 2014 13:30 17:00 br. Pavel Fornůsek - Stopař, br. Tomáš Pospíšil

Více

Činností Junáka je aktivní naplňování tohoto poslání. Podpora všestranného rozvoje dětí probíhá prostřednictvím těchto aktivit:

Činností Junáka je aktivní naplňování tohoto poslání. Podpora všestranného rozvoje dětí probíhá prostřednictvím těchto aktivit: Junák český skaut, z. s. je dobrovolný, nezávislý a nepolitický spolek, jehož posláním a účelem je, v souladu s principy a metodami stanovenými zakladatelem skautského hnutí Robertem Baden-Powellem a zakladatelem

Více

Junák svaz skautů a skautek ČR Plzeňský kraj Palackého tř. 16, PLZEŇ

Junák svaz skautů a skautek ČR Plzeňský kraj Palackého tř. 16, PLZEŇ Vyhláška Junáka svazu skautů a skautek ČR, Plzeňského kraje č. 01/2008, o rozdělování a přidělování dotací jejím organizačním jednotkám 1. Úvodní ustanovení 1.1 Tato vyhláška vymezuje obecné podmínky pro

Více

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk ORJ ŠUMPERK (ŠIROKÁ) Místo a datum konání: Přítomni: Klubovna zábřežského skautského oddílu Trojky Shawnee, neděle 9. února 2014 14:00 16:30 br. Pavel Fornůsek

Více

JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj

JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj Sídlo: Jana Palacha 324, 530 02 Pardubice IČ: 70881383, DIČ: CZ-70881383, bank. spojení: ČSOB Pardubice, č.ú. 208 453 463/0300 ZÁPIS č. III/3 Z JEDNÁNÍ KRAJSKÉ

Více

Výroční zpráva 2013!

Výroční zpráva 2013! Výroční zpráva 2013 Junák svaz skautů a skautek ČR, středisko Uragan Zbraslav Adresa: Pod Spravedlností 1261, 15600 Praha Zbraslav IČO: 47611499 Číslo účtu: 2300219425 / 2010 www.uragan-zbraslav.cz Skauting

Více

Čekatelský lesní kurz SEALs. Organizace. Václav Zedínek Vašek Pavel Corradini - Korádo

Čekatelský lesní kurz SEALs. Organizace. Václav Zedínek Vašek Pavel Corradini - Korádo Čekatelský lesní kurz SEALs Václav Zedínek Vašek Pavel Corradini - Korádo Obsah Kdo nebo co je to Junák... 3 Junák - český skaut, z. s... 3 Název... 3 Organizační struktura Junáka... 3 Struktura Střediska/

Více

Pokyn k vydávání dekretů, absolventských listů a oprávnění

Pokyn k vydávání dekretů, absolventských listů a oprávnění Pokyn k vydávání dekretů, absolventských listů a oprávnění 1. Základní ustanovení (1) Pokyn v souladu s Řádem pro vzdělávání činovnic a činovníků Junáka upravuje podmínky pro vydání dekretů a dalších dokladů

Více

ZUZANA KLEINOVÁ KOUMES VLK STŘÍBRNÁ ŘEKA 2009

ZUZANA KLEINOVÁ KOUMES VLK STŘÍBRNÁ ŘEKA 2009 ORGANIZACE JUNÁKA ZUZANA KLEINOVÁ KOUMES VLK STŘÍBRNÁ ŘEKA 2009 PODPŮRNÝ MATERIÁL PRO KOMPETENCE Z OBLASTI ORGANIZACE (ZAHRNUJE OBOR: ORGANIZACE A PRÁVO) Obsah: 1. ORGANIZAČNÍ STRUKTURA JUNÁKA 2 1.1 PRVKY

Více

3. Dotace na provozní náklady organizačních jednotek

3. Dotace na provozní náklady organizačních jednotek Strana/Celkem 1/6 Junák - svaz skautů a skautek ČR, Ústecký kraj Přemysla Oráče 1. Úvodní ustanovení 1.1. V návaznosti na přijatý krajský dotační program upravuje tato vyhláška pravidla pro rozdělování,

Více

Přítomnost členů komise Petra Benešová přítomna Mgr. Ondřej Sychra, DiS. přítomen Mgr. Anna Vrchotová přítomna

Přítomnost členů komise Petra Benešová přítomna Mgr. Ondřej Sychra, DiS. přítomen Mgr. Anna Vrchotová přítomna Zápis z jednání komise rady města Komise pro výchovu, vzdělávání a komunitní plánování č. 03/16 Den konání 4. října 2016 Místo konání zasedací místnost internátu Litomyšlské nemocnice, a.s. na ul. J. E.

Více

Směrnice pro označování jednotek

Směrnice pro označování jednotek Směrnice pro označování jednotek 1. Základní a úvodní ustanovení (1) Směrnice v návaznosti na Stanovy, Řád ke změně názvu a Organizační řád určuje pravidla pro označování jednotek Junáka. (2) Cílem směrnice

Více

SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM

SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM SLAVNOSTNÍ ODHALENÍ PAMÁTNÍKU BUCHLOVICKÝM HRDINŮM Odhalení památníku starostou Ing. Jiřím Černým a generálem Ing. Jiřím Kubalou V odpoledních hodinách 30. dubna 2013, v den 68. výročí osvobození Buchlovic

Více

Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2014

Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2014 Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2014 Obsah Junák svaz skautů a skautek ČR, Složení Krajské rady Junáka Libereckého kraje... 3 Volení členové rady... 3 Revizní komise... 3 Tým skautské chaty

Více

Představení kmene. Webové stránky kmene: http://arapaho.lovciveverek.cz/ Fotogalerie: http://arapaho.rajce.idnes.cz/

Představení kmene. Webové stránky kmene: http://arapaho.lovciveverek.cz/ Fotogalerie: http://arapaho.rajce.idnes.cz/ KLM Arapaho Výroční zpráva 2014 Představení kmene Struktura kmene: Náčelník: Zuzana Kluková Ohnivec: Jana Hajduchová Náčelník ROP: Jan Hajduch Pokladník: Irena Malinová Písmák: Zuzana Kluková Webové stránky

Více

za rok 2011 Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, o.s. Sídlo organizace: Statutární orgán Koordinační rada:

za rok 2011 Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, o.s. Sídlo organizace: Statutární orgán Koordinační rada: Výroční zpráva organizace Konfederace nezávislých dětská organizace, o.s. za rok 2011 Sídlo organizace: Novomlýnská 1238 / 3, Praha 1, 110 00 Statutární orgán Koordinační rada: Ing. Martin Remiš, mluvčí

Více

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek

Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Zápis z jednání ORJ Frýdek-Místek Termín: 13. února 2014 v 17:30 Místo: Okresní klubovna, Kostíkovo náměstí 638, Frýdek-Místek Přítomni: Rostislav Přidal Chrosťa 812.01 předseda ORJ Frýdek-Místek Irena

Více

Výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko Krakonoš Vrchlabí 1/12

Výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko Krakonoš Vrchlabí 1/12 Výroční zpráva 2004 Junák svaz skautů a skautek ČR Středisko Krakonoš Vrchlabí 1/12 Vážení přátelé a příznivci skautingu, budu rád, pokud se nám pomocí této zprávy o činnosti za rok 2004 podaří informovat

Více

Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2010

Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2010 PLÁN ČINNOSTI KRJ LIBERECKÉHO KRAJE NA ROK 2010 Obsah Úvodní slovo...3 Složení Krajské rady Junáka...3 volení členové...3 tým zpravodajů...3 revizní komise...3 Služby...4 Dlouhodobé cíle...5 Plán činnosti...6

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR středisko Strážci Ostrava

JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR středisko Strážci Ostrava JUNÁK - SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR středisko Strážci Ostrava Pár slov na úvod Milý čtenáři, Junák - svaz skautů a skautek ČR je dobrovolné, nezávislé a nepolitické občanské sdružení ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

Organizační řád Příloha č. 1 Přehled a vlastnosti funkcí v Junáku

Organizační řád Příloha č. 1 Přehled a vlastnosti funkcí v Junáku Organizační řád Příloha č. 1 Přehled a vlastnosti funkcí v Junáku Seznam charakterizovaných funkcí Vedoucí oddílu... 2 Vedoucí OJ (vedoucí střediska, předseda ORJ a KRJ)... 4 Zástupce vedoucího oddílu,

Více

Junák svaz Skautů a skautek Středisko URAGAN Výroční zpráva za rok 2010 Adresa: Pod Spravedlností 1261, 15600 Praha Zbraslav IČO: 47611499 Číslo účtu: 126686319 / 0800 www.uragan-zbraslav.cz Středisko

Více

Představení kmene. Webové stránky kmene: Fotogalerie:

Představení kmene. Webové stránky kmene:  Fotogalerie: KLM Arapaho Výroční zpráva 2015 Představení kmene Struktura kmene: Náčelník: Zuzana Kluková Ohnivec: Jana Hajduchová Náčelník ROP: Jan Hajduch Pokladník: Irena Malinová Písmák: Zuzana Kluková Webové stránky

Více

Rozpočtové opatření č. RZK/0158/2019

Rozpočtové opatření č. RZK/0158/2019 Rozpočtové opatření č. RZK/0158/2019 rozpočtový doklad č. KUZLP01F7RKH název RO: stručný popis: RZK/0158/2019 Navýšení příjmů a výdajů rozpočtu ORJ 150 o poskytnuté účelové neinvestiční dotace z MŠMT ČR

Více

Výsledková listina přijímacích zkoušek

Výsledková listina přijímacích zkoušek Obor: Obchodní akademie Výsledková listina přijímacích zkoušek OBCHODNÍ AKADEMIE TOMÁŠE BATI A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZLÍN ze dne: 22. 4. 2016 Přijatí uchazeči jsou v případě zájmu o studium povinni

Více

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany

Kandidátní listina. Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Zlínského kraje konané ve dnech 7. a 8.října 2016 (viz rozhodnutí prezidenta republiky ze dne 21.dubna 2016, č. 138/2016 Sb.) Česká strana sociálně demokratická...

Více

Výroční zpráva za rok 2017

Výroční zpráva za rok 2017 Junák - český skaut, středisko Svatopluk Břeclav, z. s. Výroční zpráva za rok 2017 Kontakt: Junák - český skaut, středisko Svatopluk Břeclav, z. s. Šilingrova 3509/34, 62002 Břeclav IČO 45659133 breclav@skaut.cz

Více

Návrh závěrečného účtu obce za rok 2011

Návrh závěrečného účtu obce za rok 2011 Obec Popovice Popovice čp. 303 PSČ 686 04 IČ : 00291269 Návrh závěrečného účtu obce za rok 2011 zpracovaný na základě zákona č.250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů Obsah : I. Základní

Více

Vyhláška 310-2007/02 k dotacím Jihočeského kraje

Vyhláška 310-2007/02 k dotacím Jihočeského kraje Vyhláška 310-2007/02 k dotacím Jihočeského kraje 1. Úvodní ustanovení (1) V návaznosti na přijatý krajský dotační program upravuje tato vyhláška pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací

Více

Saldo: Příjmy - výdaje

Saldo: Příjmy - výdaje ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE ŽELECHOVICE NAD DŘEVNICÍ ZA ROK 2017 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů) 1) Údaje o plnění příjmů a výdajů za rok 2017

Více

základní analýza klíčové ukazatele a grafy základní přehledy

základní analýza klíčové ukazatele a grafy základní přehledy základní analýza klíčové ukazatele a grafy základní přehledy Držíte v ruce zprávu k registraci 2017, která obsahuje základní informace a ukazatele. V této základní přibližně 10 stránkové podobě bude vycházet

Více

JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj

JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj JUNÁK SVAZ SKAUTŮ A SKAUTEK ČR Pardubický kraj Sídlo: Jana Palacha 324, 530 02 Pardubice IČ: 70881383, DIČ: CZ-70881383, bank. spojení: ČSOB Pardubice, č.ú. 208453463/0300 ZÁPIS č. IV/7 Z JEDNÁNÍ KRAJSKÉ

Více

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti

Stanovy. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Obsah činnosti Stanovy Asociace středoškolských klubů České republiky, o. s. Adresa: Česká 11, Brno 602 00 Registrováno u: Ministerstva vnitra České republiky Číslo a datum registrace: VSP/1-34/90-R ze dne 3. 5. 1990

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Střediska rané péče EDUCO Zlín z. s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Střediska rané péče EDUCO Zlín z. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Střediska rané péče EDUCO Zlín z. s. ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, Rok 2015 rychle uplynul a opět bilancujeme a hodnotíme. V tomto roce jsme hodnotili více, protože to byl desátý rok

Více

Výsledková listina přijímacích zkoušek

Výsledková listina přijímacích zkoušek Obor: Obchodní akademie Výsledková listina přijímacích zkoušek OBCHODNÍ AKADEMIE TOMÁŠE BATI A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZLÍN ze dne: 27. 4. 2018 Přijatí uchazeči jsou v případě zájmu o studium povinni

Více

Hospodářský řád. Směrnice k hospodaření ústředních orgánů Junáka Směrnice pro zakládání a rušení organizačních

Hospodářský řád. Směrnice k hospodaření ústředních orgánů Junáka Směrnice pro zakládání a rušení organizačních Hospodářský řád 1. Úvodní ustanovení 1.1 Řád upravuje základní pravidla v oblasti hospodaření občanského sdružení Junák svaz skautů a skautek ČR (dále jen Junák), a platí pro Junák (jako celek), organizační

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2011 Zpracovala: Jitka Heltová Strana 1 (celkem 6) Charakteristika sdružení Adresa:

Více

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 JUNÁK svaz skautů a skautek ČR středisko Oheň Praha Na Chvalské tvrzi 860/1, 193 00 Praha - Horní Počernice IČO: 638 34 910 ev.č. 11927 Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Kdo jsme? Junák svaz skautů

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY SPOLKU PŘÁTEL SZŠ SVITAVY DUBNA 2019

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY SPOLKU PŘÁTEL SZŠ SVITAVY DUBNA 2019 SPOLEK PŘÁTEL STŘEDNÍ ZDRAVOTNICKÉ ŠKOLY SVITAVY PURKYŇOVA 256/9, 568 02 SVITAVY TELEFON: 461535100 IČ: 70156972 BANKOVNÍ SPOJENÍ: 2901184184/2010 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ VALNÉ HROMADY SPOLKU PŘÁTEL SZŠ SVITAVY

Více

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE

PRAVIDELNÁ ČINNOST AKCE VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 strana 3 I. ÚVOD II. ČLENSTVO Pionýr, z. s. - 87. pionýrská skupina Javor je pobočným spolkem zapsaného spolku Pionýr s právní subjektivitou. Jejím sídlem je Bělocerkevská 3, Praha

Více

OBECNĚ PROSPĚŠNÁ SPOLEČNOST RODIČŮ A PŘÍZNIVCŮ GYMNÁZIA ŠTERNBERK. Výroční zpráva O.p.s. rodičů a příznivců Gymnázia Šternberk za rok 2012

OBECNĚ PROSPĚŠNÁ SPOLEČNOST RODIČŮ A PŘÍZNIVCŮ GYMNÁZIA ŠTERNBERK. Výroční zpráva O.p.s. rodičů a příznivců Gymnázia Šternberk za rok 2012 OBECNĚ PROSPĚŠNÁ SPOLEČNOST RODIČŮ A PŘÍZNIVCŮ GYMNÁZIA ŠTERNBERK Horní náměstí č. 5, 785 01 Šternberk tel.: 588 001 080, Fax: 588 001 059 e-mail: visnovska@sternberk.cz, novakova@gymst.cz Bankovní spojení:

Více

Organizační řád Příloha č. 1 Přehled a vlastnosti funkcí

Organizační řád Příloha č. 1 Přehled a vlastnosti funkcí Organizační řád Příloha č. 1 Přehled a vlastnosti funkcí Seznam charakterizovaných funkcí Vedoucí oddílu... 2 Zástupce vedoucího oddílu... 4 Vedoucí OJ (vedoucí střediska, předseda ORJ a KRJ)... 5 Zástupce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Značení kulturních a turistických cílů ve Zlínském kraji

Značení kulturních a turistických cílů ve Zlínském kraji Značení kulturních a turistických cílů ve Zlínském kraji Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Padesát čtyři kulturních a turistických cílů ve Zlínském kraji bude označeno podle evropských standardů,

Více

JEDNÁNÍ KRJ DNE 25. 5. 2013

JEDNÁNÍ KRJ DNE 25. 5. 2013 JEDNÁNÍ KRJ DNE 25. 5. 2013 Přítomni: viz prezenční listina ZAHÁJENÍ, PROGRAM RADY - rada bohužel opět není usnášeníschopná, jednotlivé body budou tedy projednány, ale body, které vyžadují schválení, budou

Více

výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí JUNÁK VRCHLABÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA

výroční zpráva Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí JUNÁK VRCHLABÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA výroční zpráva 2005 Junák svaz skautů a skautek ČR středisko Krakonoš Vrchlabí 1 obsah kdo jsme 3 mladí lidé ve skautingu 4 skautská činnost 5 dospělí ve skautingu 6 STŘEDISKO KRAKONOŠ VRCHLABÍ 7 organizace

Více

Výroční zpráva 2013. Obsah. Úvodní slovo předsedy správní rady o Nadačním fondu Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí

Výroční zpráva 2013. Obsah. Úvodní slovo předsedy správní rady o Nadačním fondu Střední průmyslové školy stavební Valašské Meziříčí Nadační fond Střední průmyslové školy stavební ve Valašském Meziříčí 757 01 Valašské Meziříčí, Máchova 10, IČ 44740671 tel.: 571 751 011, fax: 571 751 010, e-mail:nadfond@spsstavvm.cz Výroční zpráva 2013

Více

Výsledková listina přijímacích zkoušek

Výsledková listina přijímacích zkoušek Obor: Obchodní akademie Výsledková listina přijímacích zkoušek OBCHODNÍ AKADEMIE TOMÁŠE BATI A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZLÍN ze dne: 22. 4. 2015 Přijatí uchazeči jsou v případě zájmu o studium povinni

Více

Zpráva o hospodaření

Zpráva o hospodaření Zpráva o hospodaření Obsah Zpráva o hospodaření v roce 2016... 3 1 Úvodní informace... 3 2 Rozvaha... 3 3 Výsledovka... 4 3.1 Výnosy... 4 3.2 Náklady... 5 4 Hospodaření na akcích... 6 5 Rozpočet a jeho

Více

STŘEDISKO LÍPA KYNŠPERK NAD OHŘÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ

STŘEDISKO LÍPA KYNŠPERK NAD OHŘÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ ZPRÁVA ZA VOLEBNÍ OBDOBÍ 2011 2013 Středisko Lípa Kynšperk n. O. Adresa: Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko Lípa Kynšperk n. O. Josefa Suka 767 Kynšperk nad Ohří Kontaktní osoba: E-mail: Tel: Číslo

Více

Manuál pořádání celostátní akce Ivančena

Manuál pořádání celostátní akce Ivančena Úvodní ustanovení Účelem Manuálu je nastavení pravidel pro organizátory, tak aby byly zajištěny všechny nezbytné náležitosti akce a byla dodržena důstojnost celé akce. Tento Manuál je pro organizátory

Více

Název vaší obce: Bělov

Název vaší obce: Bělov Název vaší obce: Bělov 1. Denní nákupy (potraviny, drogérie, běţné domácí potřeby) Bělov Otrokovice 2. Nákupy běţného textilu a obuvi Otrokovice 3. Běţné sluţby (kadeřnictví, holičství, čistírny, opravny,...)

Více

Čekatelské kurzy. Čekatelský lesní kurz Rozrazil Krátce:

Čekatelské kurzy. Čekatelský lesní kurz Rozrazil Krátce: Čekatelské kurzy Čekatelský lesní kurz Rozrazil Rozrazil je tradiční čekatelský kurz, který v Brně funguje od roku 1997. Náplní kurzu není jen obsah čekatelské zkoušky. Myslíme si, že čekatelé by měli

Více

Olomoucký kraj. podrobné informace. Junák svaz skautů a skautek ČR VÍKENDOVÝ VŮDCOVSKÝ KURZ OLOMOUCKÉHO KRAJE

Olomoucký kraj. podrobné informace. Junák svaz skautů a skautek ČR VÍKENDOVÝ VŮDCOVSKÝ KURZ OLOMOUCKÉHO KRAJE VÍKENDOVÝ VŮDCOVSKÝ KURZ OLOMOUCKÉHO KRAJE podrobné informace 1/5 Víkendový vůdcovský kurz pořádaný pod záštitou KRJ Olomouckého kraje O AKCI Olomoucké vůdcovky jsou určeny těm, kteří jsou přesvědčeni,

Více

ZÁPIS ZE II. ZASEDÁNÍ KRAJSKÉHO PARLAMENTU DĚTÍ A MLÁDEŽE ZLÍNSKÉHO KRAJE

ZÁPIS ZE II. ZASEDÁNÍ KRAJSKÉHO PARLAMENTU DĚTÍ A MLÁDEŽE ZLÍNSKÉHO KRAJE ZÁPIS ZE II. ZASEDÁNÍ KRAJSKÉHO PARLAMENTU DĚTÍ A MLÁDEŽE ZLÍNSKÉHO KRAJE Termín konání: 05.12.2006 budova Krajského úřadu ve Zlíně (21.budova; zasedací místnost Místo jednání: Zastupitelstva Zlínského

Více

Hlava I Základní ustanovení

Hlava I Základní ustanovení 1. Stanovy Royal Rangers v ČR, z.s. Hlava I Základní ustanovení 1 Název spolku: Royal Rangers v ČR, z.s. (dále jen RR v ČR) 2 Sídlo spolku: Oldřichovice 328, 739 61 Třinec 1 3 Územní působnost: Česká republika

Více

V Ý P I S U S N E S E N Í z 4. zasedání dne

V Ý P I S U S N E S E N Í z 4. zasedání dne Tento výpis usnesení byl upraven z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. R AD A Z L Í N S K É H O K R AJ E V Ý P I S

Více

Pokyn ke vzdělávacím akcím v roce 2013

Pokyn ke vzdělávacím akcím v roce 2013 Junák svaz skautů a skautek ČR Pokyn ke vzdělávacím akcím v roce 2013 1. Základní ustanovení Vzdělávací akcí se rozumí akce výchovy činovníků, jak ji stanoví Řád pro vzdělávání činovnic a činovníků Junáka.

Více

Vyhláška 2/2016 k dotacím Moravskoslezského kraje

Vyhláška 2/2016 k dotacím Moravskoslezského kraje Vyhláška č. 2/2016 k dotacím Moravskoslezského kraje 1. Úvodní ustanovení (1) Tato vyhláška upravuje pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací organizačních jednotek Junáka v Moravskoslezském

Více

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT

43. ODDÍL SKAUTŮ MODRÝ ŠÍP KONTAKT 43.oddíl skautů Modrý šíp INFORMACE O 43. ODDÍL SKAUTŮ 43. oddíl skautů Modrý šíp je určen pro chlapce ve věku 9 až 17 let. MODRÝ ŠÍP Oddíl je součásd skautského střediska Modrý šíp, které sídlí v Ostravě

Více

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA

Krása v srdci o.s. Kolmá 314 330 08 Zruč Senec VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 1 OBSAH: 1. VZNIK 2. POSLÁNÍ 3. VIZE. str. 3. 4. ČINNOST V ROCE 2009.. str. 4. 5. EKONOMICKÉ ÚDAJE, ZÁVĚR str. 7. 2 1. VZNIK Krása v srdci o.s. o.s. Krása v srdci vzniklo dne 16. 3.

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Monitorovací zpráva o činnosti MAS Východní Slovácko Zpráva za období: 3. etapa 2012 (1.9.2012 31.12.2012) Název MAS: zpracovatel zprávy: kontakt: MAS Východní Slovácko Ing. Pavel projektový manažer SPL

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Prvního spolku paní a dívek v Liberci za rok 2014 Obsah: I. Úvodní slovo předsedkyně II. Základní údaje o spolku 2.1. Poslání a cíle 2.2. Organizační struktura 2.3. Tým spolku

Více

Olomoucký kraj Krajská rada Junáka

Olomoucký kraj Krajská rada Junáka 1 Junák svaz skautů a skautek ČR Jednací vyhláška Krajské rady Junáka č.2/2014 1. Úvodní ustanovení (1.1) Tato vyhláška upravuje způsob svolávání, předkládání materiálů, jednání a pořizování zápisů Krajské

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2007/2008 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk

Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk Zápis ze setkání Okresní rady Junáka Šumperk ORJ ŠUMPERK (ŠIROKÁ) Místo a datum konání: Přítomni: Fara v Rudě nad Moravou Neděle 13. Prosince 2015, 15:00 16:30 br. Pavel Fornůsek Stopař (Zábřeh), br. Oldřich

Více

Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2013

Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2013 Plán činnosti KRJ Libereckého kraje na rok 2013 Obsah Junák svaz skautů a skautek ČR, Složení Krajské rady Junáka Libereckého kraje... 3 Volení členové rady... 3 Revizní komise... 3 Tým skautské chaty

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

Výroční zpráva 2014. Junák svaz skautů a skautek ČR, okres Šumperk

Výroční zpráva 2014. Junák svaz skautů a skautek ČR, okres Šumperk Junák svaz skautů a skautek ČR, okres Šumperk 1 Junák svaz skautů a skautek ČR, okres Šumperk Okresní rada Junáka (ORJ) Šumperk je nejvyšším řídícím orgánem skautského okresu Šumperk (pod který spadá i

Více

Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov za rok 2017

Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov za rok 2017 Výroční zpráva Astronomického klubu Pelhřimov za rok 2017 Astronomický klub Pelhřimov, z. s. (zapsaný spolek, dále jen AKP ) je spolkem podle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších

Více

Tříkrálová sbírka. Chlapecký oddíl u mohyly na Ivančeně

Tříkrálová sbírka. Chlapecký oddíl u mohyly na Ivančeně Junácké středisko Holešov na začátku roku 2011 registrovalo 57 členů, z toho 20 členů v dívčím oddíle Slunečnice, 19 členů v chlapeckém oddíle Bílý Jednorožec a 18 členů v oddíle oldskautů. Chlapecký i

Více

Výroční zpráva Salesiánské kluby mládeže

Výroční zpráva Salesiánské kluby mládeže Výroční zpráva 2016 Salesiánské kluby mládeže Sídlo: Salesiánské kluby mládeže, z. s. Kobyliské nám. 1000/1 182 00 Praha 8 Kobylisy IČ: 65398599 Webové stránky: www.skm.cz Číslo účtu: 1171059001/5500 Statutární

Více

VYHLÁŠKA Č. 1/2016 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE

VYHLÁŠKA Č. 1/2016 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE VYHLÁŠKA Č. 1/2016 K DOTACÍM STŘEDOČESKÉHO KRAJE I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Tato vyhláška upravuje pravidla pro rozdělování, využívání a vyúčtování dotací organizačních jednotek Junáka českého skauta, z.s.

Více

Výsledková listina přijímacích zkoušek

Výsledková listina přijímacích zkoušek Obor: Obchodní akademie Výsledková listina přijímacích zkoušek OBCHODNÍ AKADEMIE TOMÁŠE BATI A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ ZLÍN ze dne: 29. 4. 2019 Přijatí uchazeči jsou v případě zájmu o studium povinni

Více

Rozpočtové opatření č. ZZK/0006/2019

Rozpočtové opatření č. ZZK/0006/2019 Rozpočtové opatření č. ZZK/0006/2019 rozpočtový doklad č. KUZLP00ASV8O název RO: stručný popis: ZZK/0006/2019 Rozpočtové opatření řeší úpravu příjmů a výdajů rozpočtu roku 2019 a zapojení volných prostředků

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, Říčany VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 Centrum komunitních služeb města Říčany, o.p.s. Masarykovo nám. 83, 251 01 Říčany www.cks-ricany.cz e-mail: cks.ricany@seznam.cz Základní data společnosti Název: Centrum komunitních

Více

STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ

STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ STANOVY UNIE RODIČŮ ČR PŘI ZŠ a MŠ ČESKÁ BĚLÁ Článek I Název a sídlo Název občanského sdružení: Sídlo sdružení: Česká Bělá 300. Článek II Postavení Unie. Občanské sdružení unie rodičů při ZŠ a MŠ Česká

Více

TERMÍNOVÁ LISTINA 2018

TERMÍNOVÁ LISTINA 2018 TERMÍNOVÁ LISTINA 2018 HALA, DRÁHA, BĚHY MIMO DRÁHU, CHUZE Zlínský kraj /k 1.3.2018/ Březen 1.-4. MISTROVSTVÍ SVĚTA BIRMINGHAM 3. Běh na 2 míle Zlín - Příluky 3.-4. Mistrovství ČR žáků a žákyň Ostrava

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Junák svaz skautů a skautek Středisko Uragan Výroční zpráva za rok 2011 Adresa: Pod Spravedlností 1261, 15600 Praha Zbraslav IČO: 47611499 Číslo účtu: 126686319/0800 www.uragan-zbraslav.cz 1 Středisko

Více

Ocenění nejlepších knihoven a knihovníků Zlínského kraje v roce 2017

Ocenění nejlepších knihoven a knihovníků Zlínského kraje v roce 2017 Ocenění nejlepších knihoven a knihovníků Zlínského kraje v roce 2017 Setkání starostů a knihovníků regionu Uherské Hradiště 21.11. 2017 v Dolním Němčí Zlínský kraj a Krajská knihovna Františka Bartoše

Více

Výroční zpráva o činnosti Orla jednoty Velká Bystřice. za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti Orla jednoty Velká Bystřice. za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti Orla jednoty Velká Bystřice za rok 2012 Obsah: 1. Základní údaje 2. Kontaktní údaje 3. Členská základna 4. Rada jednoty/župy 5. Odborné rady 6. Činnost 7. Přílohy a. Rozvaha b.

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Vývoj nezaměstnanosti ve Zlínském kraji v říjnu 2012

TISKOVÁ ZPRÁVA. Vývoj nezaměstnanosti ve Zlínském kraji v říjnu 2012 TISKOVÁ ZPRÁVA Vývoj nezaměstnanosti ve Zlínském kraji v říjnu 2012 Nárůst nezaměstnanosti, ke kterému v letošním roce dochází od července, pokračoval i v říjnu. Nezaměstnanost ve Zlínském kraji v říjnu

Více

Statut Medaile Antonína Benjamina Svojsíka

Statut Medaile Antonína Benjamina Svojsíka Statut Medaile Antonína Benjamina Svojsíka 1. Historie a způsob zřízení (1) Medaile A. B. Svojsíka (dále jen M-ABS) jako vyznamenání Pražského kraje A. B. Svojsíka byla zřízena v roce 2003 rozhodnutím

Více