ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU"

Transkript

1 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Vodovodní přípojky pro tunelové stavby doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D.

2 Napojování vodovodních přípojek pro tunelové stavby pozemních komunikací na vodárenské systémy za účelem zajišťování dodávek požární vody. Při absenci nebo kapacitní nedostatečnosti zdrojů vod přirozeného původu se stává vodárenská soustava nebo místní vodovod měst a obcí jediným vhodným zdrojem požární vody pro uvedený typ staveb. V kapitole jsou uvedeny alternativní možnosti a způsoby napojení na vodárenské systémy, způsob jejich dimenzování a výstavby. Nedílnou součástí kapitoly je i posuzování hydraulické účinnosti těchto vodovodních přípojek z hlediska kontroly zařízení za účelem zvýšení požárního zabezpečení stavby.

3 Výběr a posuzování vhodnosti zdroje požární vody pro tunelové stavby Základním předpokladem splnění optimálního výběru vhodného zdroje dodávky požární vody z vodárenského systému je znalost pozitivních a negativních stránek a hydraulické účinnosti jednotlivých provozních zařízeních. V reálných technickoprovozních podmínkách vodárenských zařízení v České republice přichází v úvahu dva typy vodárenských systémů: vodárenská soustava, místní vodovod zastavěného území. Oba systémy mají pro uvedený účel své pozitivní i negativní předpoklady a provozní možnosti.

4 Výběr a posuzování vhodnosti zdroje požární vody pro tunelové stavby Vodárenská soustava Vodárenské soustavy jsou z vodárenských víceúčelových systémů nejvhodnějšími zdroji požární vody pro tunelové stavby. Svou kapacitou schopny ze 100 % pokrýt alternativní požadavky na množství požární vody nutné pro požární zabezpečení tunelových staveb pozemních komunikací. Jejich průtoková kapacita, se zpravidla pohybuje ve stovkách až tisících l.s -1. Pro napojení vodovodní přípojky jsou vhodné akumulace i přiváděcí vodovodní řady do soustavy jednotlivých spotřebišť. Pozitivní faktory: dostatek požární vody, zpravidla dostatečný hydrodynamický tlak vody. Negativní faktory: nižší pravděpodobnost možnost napojení. I přes optimální technicko-provozní faktory a vhodnost k napojení přípojky tunelové stavby na vodárenskou soustavu její reálné využití není v ČR v lokálních podmínkách možné.

5 Výběr a posuzování vhodnosti zdroje požární vody pro tunelové stavby Místní vodovod zastavěného území Místní vodovody zastavěných území jsou méně vhodným vodárenským zařízením k napojení vodovodních přípojek pro tunelové stavby. Průtoková kapacita v l.s -1 většiny místních vodovodů se pohybuje v rozmezí cca 3 až 20 l.s -1, což je cca 50 % požadavku na požární dodávku vody pro tunelové stavby. Pro napojení vodovodních přípojek pro tunely jsou vhodné: přiváděcí řady ze zdrojů vod pro místní vodovody vodovodní síť vodojemy místních vodovodů

6 Výběr a posuzování vhodnosti zdroje požární vody pro tunelové stavby Místní vodovod zastavěného území Přiváděcí řady Pozitivní faktory: zpravidla dostatečná kapacita požární vody, zpravidla dostatečný hydrodynamický tlak vody. Negativní faktory: riziko, pokud je napojení provedeno na výtlačný řad, závislosti na zdroji elektrické energie.

7 Výběr a posuzování vhodnosti zdroje požární vody pro tunelové stavby Místní vodovod zastavěného území Vodovodní síť Pozitivní faktory: blízkost zdroje požární vody pro tunelovou stavbu Negativní faktory: nižší kapacitní vydatnost tohoto typu zdroje nižší než požadovaný hydrodynamický tlak vody

8 Výběr a posuzování vhodnosti zdroje požární vody pro tunelové stavby Místní vodovod zastavěného území Vodojemy Pozitivní faktory: dostatečná kapacita požární vody Negativní faktory: nižší pravděpodobnost napojení pro vzdálenost vodojemu od tunelových staveb

9 Výběr a posuzování vhodnosti zdroje požární vody pro tunelové stavby Místní vodovod zastavěného území Přes výše uvedené převažující negativní faktory vhodnosti napojení vodovodních přípojek tunelových staveb na místní vodovody, pro nedostatek jiného vhodného alternativního zdroje vody, je nutné využívat k daným účelům místní vodovody. Jejich využití zpravidla však vyžaduje nutnost vybudování dalších technických a provozních zařízení, zajišťujících požární zabezpečení tunelové stavby. Jedná se zejména o čerpací stanice, automatické čerpací stanice a vodojemy k akumulaci vypočítané zásoby požární vody.

10 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Vodovodní přípojky nejsou vodními díly, ale součástí nemovitostí, v daném případě tunelové stavby pozemních komunikací. Vodovodní přípojka začíná u vysazené odbočky a uzávěru z vodovodního řadu a končí vodoměrem nebo hlavním uzávěrem v nemovitosti popř. vodoměrné šachtě. Ze zákona o vodovodech a kanalizacích č. 274/2001 Sb., v platném znění, bude vodovodní přípojkou pouze její část uvedená na obrázku. Reálně nebude její délka větší než několik metrů nebo desítek metrů. Převažující zbytek přípojky, v délce stovek metrů nebo i několika kilometrů, je reálně již z legislativního hlediska, vnitřním vodovodem tunelové stavby. I přes dané legislativní rozdělení vodovodní přípojky na dvě části je vhodné a nutné při její výstavbě, pro její délku, považovat za přiváděcí vodovodní řad, se všemi jeho atributy.

11 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY VARIANTA B Situace vodovodní přípojky vodovodní přípojka vodoměrná sestava vnitřní vodovod 1 Řez vodovodní přípojka vodoměrná sestava vnitřní vodovod Legenda: 1 vodovodní řad 2 vodovodní přípojka 3 šoupátko na opbočce z vodovodního řadu 4 vodoměr 5 hlavní domovní uzávěr vody 6 vnitřní vodovod 7 vodoměrná šachta 8 hranice pozemku 9 chránička 10 soukromé pozemky 11 poklop šoupátka Základní varianta vodovodní přípojky s umístněním vodoměru v šachtě

12 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Dimenzování vodovodní přípojky a měřidla je nutno věnovat maximální pozornost především v případech, kdy jsou na vnitřním vodovodu osazeny požární hydranty nebo výtokové stojany. Je nutno vždy zohlednit celou řadu faktorů, které by při maximálních požárních odběrech mohly způsobit velkou tlakovou ztrátu, kapacitní nedostatek vody nebo úplné přerušení dodávky z veřejné vodovodní sítě.

13 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Pro stavbu vodovodních přípojek je vhodné, dle jejich délky, používat pouze vhodné druhy trubního materiálu. Zvláštní pozornost je nutno věnovat průchodu vodovodní přípojky základovou nebo podzemní částí objektů. Při podcenění tohoto rizika vzniká neúměrné množství poruch především v těchto místech (zlomy potrubí nebo jeho deformace). Pro stavbu přiváděcích částí vodovodních přípojek pro tunelové stavby je nutno velmi pečlivě volit použití trubního materiálu. Na tato zařízení působí přírodní vlivy na svažitých územích. Nevhodně použitý trubní materiál je častou příčinou havárií a poruch, snížení kvality pitné vody a plynulosti dodávky vody do spotřebiště. Používají se především následující materiály: litinové trouby, plastové trouby.

14 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Litinové trouby jsou vhodným materiálem pro stavbu většiny přivádějících částí vodovodních přípojek pro tunelové stavby. Mají při vhodném uložení do stavební rýhy a montáži trub dlouhodobou životnost ( let) nízkou náchylnost ke vzniku poruch. Plastové trouby není vhodné pro stavbu přiváděcích částí požárních vodovodních přípojek používat. Důvodem je mimo jiné jejich obtížná následná detekce při vyhledávání trasy v extravilánech detekční technikou a mimořádně obtížné zjišťování potenciálních skrytých úniků vody do geologického podloží. Současná detekční technika na vyhledávání skrytých úniků vody na tomto druhu trubního materiálu s minimálním počtem styčných bodů reálně neumožňuje nalezení drobných úniků vody do půdního prostředí. Tyto drobné úniky vody při relativně dlouhých trasách přiváděcích částí přípojek volným a složitým terénem, mohou podstatně zvyšovat jejich provozovatelům ve středně a dlouhodobém horizontu, vysoké provozní náklady.

15 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Krytí vodovodních přípojek ve volném terénu Nejmenší doporučené krytí vodovodního potrubí o světlosti menší než DN 400 mm je v závislosti na inženýrsko-geologických a hydrogeologických podmínkách 1,2 až 1,5 m: v hlinitých zeminách 1,20 m, v hlinitopísčitých zeminách 1,30 m, v písčitých zeminách 1,40 m, ve štěrkovitých a skalnatých zeminách 1,50 m. Při volbě menšího krytí má být tepelně-technickým výpočtem dokumentována vhodnost návrhu, přičemž je nutno uvažovat s odstavením potrubí po dobu opravy.

16 KRYTÍ VODOVONÍHO POTRUBÍ VE VOLNÉM TERÉNU Legenda: 1 kóta terénu 2 pažení 3 zához rýhy výkopovým materiálem 4 kóta dna potrubí 5 obsyp potrubí - výkopový materiál o velikosti zrn max. 20 mm 6 potrubí z tvárné litiny DN 100 mm (DN 150 mm) 7 štěrkopískové lože tl. 100 mm 8 hloubka výkopu Rozměry v milimetrech Výkres není v měřítku Uložení vodovodního potrubí ve stavební rýze

17 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Krytí vodovodních přípojek ve volném terénu Nevhodné uložení potrubí do stavební rýhy nebo porušení technologické kázně při montáži bývá nejčastější příčinou různých druhů poruch na vodovodním potrubí. Každá poruch svou podstatou velmi vážně ohrožuje požární zabezpečení tunelové stavby.

18 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Dimenzování vodovodních přípojek Vodovodní přípojky, aby splnily požadovaný účel, tj. přivedení dostatečného množství vody k tunelové stavbě, musí mít mimo jiné i dostatečnou dimenzi. Pro následující předpokládané množství požární vody je vhodné použít dimenzí potrubí: odběr vody l.s -l (potrubí DN 300) odběr vody l.s -1 (potrubí DN 200) odběr vody l.s -1 (potrubí DN 150) Přitékající množství vody z vodovodní přípojky k tunelové stavbě může výrazně ohrozit: dimenze vodoměru osazeného na předávacím místě vnitřní inkrustace trubních stěn vodovodní přípojky.

19 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Dimenzování vodovodních přípojek Měření odebírané vody Měřidla dodávané požární vody mohou při nesprávné dimenzi vážně ohrozit množství přitékající vody pro požární potřebu tunelové stavby. Cílem všech vodárenských společností je osazovat co nejnižší dimenzi vodoměru, zejména z důvodů, aby vodoměry zachytily i minimální průtoky vody způsobené drobnými úniky vody na trase vodovodní přípojky za jejím měřením. Daná potřeba koliduje s potřebou současného měření maximálního průtokového množství při požárním odběru. Dostatečně lze daný relativní nepoměr vyřešit osazením vhodného typu vodoměru.

20 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Vodoměr k měření spotřebního a současně požárního průtoku vody

21 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Dimenzování vodovodních přípojek Inkrustace vnitřních stěn potrubí Velkou hrozbou z dlouhodobého hlediska pro přívodní řady požárního zabezpečení tunelových staveb je inkrustace vnitřních stěn dlouhých vodovodních přípojek. Inkrustace vnitřních stěn potrubí bude vznikat v důsledku nedostatečné rychlosti proudění vody v potrubí. U těchto typů požárních vodovodů reálně voda bude stát v potrubí dlouhou dobu. Následně bude docházet ke změně její kvality a především k usazování anorganických látek na vnitřních stěnách potrubí. Dané riziko je nutné zavčas vnímat a současně řešit v provozním řádu vodovodní přípojky pro tunelovou stavbu.

22 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY Požární potrubí se sníženou hydraulickou účinností vlivem inkrustace

23 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Optimalizace hydrodynamických veličin vody Vnitřní požární rozvodný systém v tunelové stavbě pozemních komunikací, aby splnil svůj účel, musí mít optimální hydraulické vlastnosti. Jedná se zejména o množství vody na hydrantové síti uvnitř tunelové stavby a současně musí mít tato voda požadovaný hydrodynamický tlak. Reálně oba parametry nelze získat bez dalších technicko-provozních opatření z vodárenských systémů pro veřejnou potřebu. U vodárenských soustav hrozí vysoký hydrodynamický tlak, přesahující hodnoty na 1,0 MPa. Při odběru vody s místních vodovodů naopak bude zpravidla hydrodynamická tlaková hladina pod úrovní požadovaného přetlaku pro požární odběrní místa v tunelové stavbě. Uvedenou problematiku lze řešit pomocí redukce tlaku nebo jeho zvyšování následujícím technickým zařízením: redukční stanice automatická tlaková stanice (ATS)

24 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Optimalizace hydrodynamických veličin vody Redukční stanice Smyslem a cílem redukční stanice je redukce hydrodynamického tlaku vody vysokotlakých vodárenských soustav skupinových nebo oblastních vodovodů na parametry požadované pro odběrní místo umístněné v tunelové stavbě. Redukci tlaku vody zajišťuje redukční ventil osazený na vodovodní přípojce požární vody pro tunelovou stavbu. Ventil může být umístněný v podzemní armaturní komoře nebo dle místních podmínek v nadzemním objektu. Na redukčním ventilu lze nastavit požadovaný výstupní tlak vody. Z bezpečnostních důvodů je však vhodné, aby dané technologické zařízení bylo opatřeno obtokem a regulačním šoupátkem, pro případ poruchy ventilu.

25 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY PRO TUNELOVÉ STAVBY Optimalizace hydrodynamických veličin vody Automatická tlaková stanice Automatická tlaková stanice se v reálné praxi využívá, pokud je požární přípojka pro tunelové stavby napojena na místní vodovody. Tvoří ji technologické zařízení s automatickým zvyšováním hydrodynamického tlaku vody v požárním potrubí tunelové stavby. Určitou nevýhodou provozní funkce ATS je 100 % závislost na dodávkách elektrické energie. Dané riziko lze v praxi však v praxi považovat za minimální z důvodů, že každá tunelová stavba má z bezpečnostních důvodů záložní zdroj elektrické energie. Při dimenzování tohoto zdroje je nutné zohlednit příkon dané ATS.

26 VODOVODNÍ PŘÍPOJKY Automatická tlaková stanice vhodná pro vnitřní vodovody

27 Shrnutí kapitoly Kapitola je obsahově zaměřena na problematiku přivádění pitné a požární vody pro tunelové stavby z vodárenských systémů vodovodů pro veřejnou potřebu. V jednotlivých kapitolách jsou zdůrazněny slabé a silné stránky jednotlivých vodárenských systémů, rizika, která mohou vznikat při odběrech požární vody pro tunelové stavby a současně základní řešení, jak daná rizika přiměřeně eliminovat.

28 Výběr a posuzování vhodnosti zdroje požární vody pro tunelové stavby Literatura [1] ČSN Požární bezpečnost staveb Zásobování požární vodou. [2] ČSN Projektování tunelů pozemních komunikací. [3] ČSN Zdroje požární vody. [4] ČSN Navrhování vodovodního potrubí. [5] ČSN Jakost vod Klasifikace jakosti podzemních vod. [6] Disa, [in-line], [citováno: ], dostupné z: [7] Distribuce pitné vody, Texty přednášek kurzů pro lektoty, Praha [8] KROČOVÁ, Š.: Strategie dodávek pitné vody, SPBI Spektrum, Ostrava 2009, ISBN: [9] KROČOVÁ, Š.: Strategie územního plánování v technické infrastruktuře, SPBI Spektrum, Ostrava 2013, ISBN: [10] Nařízení vlády č. 462/2000 Sb., k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb. o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon).

29 Výběr a posuzování vhodnosti zdroje požární vody pro tunelové stavby Literatura [11] Nařízení vlády č. 21/2011 Sb., kterým se mění nařízení vlády č. 61/2003 Sb., o ukazatelích a hodnotách přípustného znečištění povrchových vod a odpadních vod, náležitostech povolení k vypouštění odpadních vod do vod povrchových a do kanalizací a o citlivých oblastech, ve znění nařízení vlády č. 229/2007 Sb. [12] Nařízení vlády č. 262/2012 Sb., o stanovení zranitelných oblastí a akčním programu. [13] PITTER, P.: Hydrochemie. VŠCHT, Praha ISBN [14] STRNADOVÁ, N. - JANDA, V.: Technologie vody I., VŠCHT, Praha 1999, ISBN: [15] Vodovody a kanalizace 2012, [online], [citováno: ], dostupné z: [16] Vyhláška č. 252/2004 Sb., kterou se stanoví hygienické požadavky na pitnou a teplou vodu a četnost a rozsah kontroly pitné vody.

30 Výběr a posuzování vhodnosti zdroje požární vody pro tunelové stavby Literatura [17] Vyhláška č. 428/2001 Sb., kterou se provádí zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů (zákon o vodovodech a kanalizacích). [18] Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů. [19] Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů. [20] Zákon č. 254/2001 Sb., o vodách a o změně některých zákonů (vodní zákon), ve znění pozdějších předpisů. [21] Zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích pro veřejnou potřebu a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.

31 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Tato prezentace pro výuku byla vytvořena s podporou ESF v rámci projektu: Inovace studia v oblasti bezpečnosti dopravy - SAFETEACH, číslo projektu CZ.1.07/2.2.00/

32 Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO Děkuji za pozornost.

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Vnitřní požární vodovody tunelových staveb doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. Požární vodovod se zřizuje s vnitřními rozvody a

Více

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU. Zdroje vod pro tunelové stavby

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU. Zdroje vod pro tunelové stavby Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Zdroje vod pro tunelové stavby doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. POVRCHOVÉ VODY Povrchové vody lze rozdělit na vody tekoucí a

Více

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Legislativní předpoklady provozování vodárenských systémů a zajištění dodávek vody pro tunelové stavby doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. VÝZNAM

Více

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB TUO ZÁSOBOVÁNÍ HASIVY ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Názvosloví a definice odborných termínů doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. VODÁRENSTVÍ Technický obor, který se zabývá jímáním,

Více

ZVÝŠENÍ EFEKTIVITY PROVOZOVÁNÍ VEŘEJNÝCH VODOVODNÍCH SÍTÍ Šárka Kročová

ZVÝŠENÍ EFEKTIVITY PROVOZOVÁNÍ VEŘEJNÝCH VODOVODNÍCH SÍTÍ Šárka Kročová ZVÝŠENÍ EFEKTIVITY PROVOZOVÁNÍ VEŘEJNÝCH VODOVODNÍCH SÍTÍ Šárka Kročová Anotace Zajistit požární bezpečnost měst a obcí patří k základním úkolům samosprávných orgánů. V řadě případů je tento úkol u většiny

Více

Rekonstrukce kanalizační stoky Gid v ul. Jateční, Kolín v rozsahu prováděcí dokumentace

Rekonstrukce kanalizační stoky Gid v ul. Jateční, Kolín v rozsahu prováděcí dokumentace Obsah: Technická zpráva ( inženýrské objekty ) 1. Identifikační údaje stavby 2. Související stavební objekty 3. Technický popis stavebního objektu 3.1 Stavebně technické řešení 3.1.1. Úvodní informace

Více

Revitalizace středu města Havlíčkův Brod Havlíčkovo náměstí, ul.dolní F2. SO 05-Rozvody vody

Revitalizace středu města Havlíčkův Brod Havlíčkovo náměstí, ul.dolní F2. SO 05-Rozvody vody 1. PŘEDMĚT PROJEKTU Revitalizace středu města Havlíčkův Brod Havlíčkovo náměstí, ul.dolní F2. SO 05-Rozvody vody Předkládaná dokumentace je součástí uceleného celku, jež bude sloužit pro realizaci stavby.

Více

TECHNICKÝ STANDARD VODOHOSPODÁŘSKÝCH STAVEB

TECHNICKÝ STANDARD VODOHOSPODÁŘSKÝCH STAVEB TECHNICKÝ STANDARD VODOHOSPODÁŘSKÝCH STAVEB Majitel: Vodohospodářské sdružení obcí Rakovnicka Provozovatel: RAVOS, s.r.o. Leden 2015 OBSAH 1 Úvod...... 3 1.1 Možné vlastnictví a provozní vazby... 4 VODOVODY

Více

Kanalizační řád Kanalizační řád je k dispozici v sídle provozovatele a rovněž u příslušného vodoprávního úřadu.

Kanalizační řád Kanalizační řád je k dispozici v sídle provozovatele a rovněž u příslušného vodoprávního úřadu. Informace provozovatele ve smyslu 36 odst. 3 zákona č. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích, v platném znění. Informace o rozsahu zmocnění předaných vlastníkem vodovodu nebo kanalizace provozovateli.

Více

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VODOVODU

PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VODOVODU PROVOZNÍ ŘÁD VEŘEJNÉHO VODOVODU PRŮMYSLOVÁ A OBCHODNÍ ZÓNA KRKONOŠSKÁ, TRUTNOV E K O V A K s. r. o. sídlo: náměstí Komenského 412, 263 01 Dobříš IČ: 247 28 756 T: 314 003 066 M: 722 917 545 E: ekovak@ekovak.cz

Více

Vodovody a kanalizace Břeclav, a.s.

Vodovody a kanalizace Břeclav, a.s. Vodovody a kanalizace Břeclav, a.s. Čechova 1300/23, 690 11 Břeclav, IČO: 49455168, DIČ: CZ49455168 Technické podmínky pro připojení nemovitostí na veřejný vodovod, které platí pro vodovodní řady provozované

Více

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ VODOVODNÍCH ŘADŮ A PŘÍPOJEK

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ VODOVODNÍCH ŘADŮ A PŘÍPOJEK Nádražní 28/3114 729 71 Ostrava Moravská Ostrava Tel.: 597 475 111, 595 152 111 Fax: 596 118 217 IČ: 45193673 DIČ: CZ45193673 Zápis v OR KS v Ostravě, v oddílu B, vložka 348 EXTERNÍ DOKUMENT OVAK/EXT/02

Více

Zásobování vodou. Jaroslav Mikoláš & Radim Paloch

Zásobování vodou. Jaroslav Mikoláš & Radim Paloch Zásobování vodou Jaroslav Mikoláš & Radim Paloch Přirozené vodní zdroje Zdroje vody Umělé vodní zdroje Dle 19 zákona č. 133/1985 Sb. je každý na výzvu velitele zásahu povinen poskytnout zdroje vody pro

Více

Výstavba přípojky splaškové kanalizace, odkanalizování objektu PČR - Střední 154D1.1 technická zpráva Stupeň: US

Výstavba přípojky splaškové kanalizace, odkanalizování objektu PČR - Střední 154D1.1 technická zpráva Stupeň: US OBSAH D.1.1. Architektonicko stavební řešení... 2 D.1.2. Stavebně konstrukční řešení... 2 D.1.2.1 Vytyčovací souřadnice stavby.3 D.1.2.2 Délka potrubí..4 D 1.2.3 Materiál a spoje potrubí 4 D.1.2.4 Zkoušky

Více

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ STOKOVÝCH SÍTÍ A KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ STOKOVÝCH SÍTÍ A KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK Nádražní 28/3114 729 71 Ostrava Moravská Ostrava Tel.: 597 475 111, 595 152 111 Fax: 596 118 217 IČ: 45193673 DIČ: CZ45193673 Zápis v OR KS v Ostravě, v oddílu B, vložka 348 EXTERNÍ DOKUMENT Účinnost vydání

Více

, 17. listopadu 14, 680 01 Boskovice, e-mail: svazekvak@vasbo.cz. tel.: 516 452 527 STANDARDY PRO VODOVODY A KANALIZACE

, 17. listopadu 14, 680 01 Boskovice, e-mail: svazekvak@vasbo.cz. tel.: 516 452 527 STANDARDY PRO VODOVODY A KANALIZACE "SVAZEK VODOVODU A KANAUZACI" měst a obcí okresu Blansko o _, 17. listopadu 14, 680 01 Boskovice, e-mail: svazekvak@vasbo.cz. tel.: 516 452 527 STANDARDY PRO VODOVODY A KANALIZACE.. ~ vooo.,looo A KAllAlIZA::I'

Více

VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část

VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV VNITŘNÍ KANALIZACE 1.část Ing. Zuzana Vyoralová, Ph.D. ( zuzana.vyoralova@fa.cvut.cz ) BIVŠ 23. února 2016 OBSAH PŘEDNÁŠKY : ZAŘIZOVACÍ PŘEDMĚTY TYPOLOGIE ODPADNÍ VODY PRINCIP

Více

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Stokování

PDF vytvořeno zkušební verzí pdffactory www.fineprint.cz. Stokování Stokování Stokování Základní podmínka zajištění hygienických podmínek životního prostředí obyvatel především měst. Účelem je odvedení tekutých opadů pomocí soustavného stokového systému a jejich následná

Více

Zabezpečení obyvatelstva a subjektů kritické infrastruktury pitnou vodou za krizových situací v ČR 1

Zabezpečení obyvatelstva a subjektů kritické infrastruktury pitnou vodou za krizových situací v ČR 1 Zabezpečení obyvatelstva a subjektů kritické infrastruktury pitnou vodou za krizových situací v ČR 1 doc. Ing. Šárka Kročová, Ph.D. VŠB-TU Ostrava, Fakulta bezpečnostního inženýrství Lumírova 13, Ostrava

Více

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ STOKOVÝCH SÍTÍ A KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ STOKOVÝCH SÍTÍ A KANALIZAČNÍCH PŘÍPOJEK Nádražní 28/3114 729 71 Ostrava Moravská Ostrava Tel.: 597 475 111, 595 152 111 Fax: 596 118 217 IČ: 45193673 DIČ: CZ45193673 Zápis v OR KS v Ostravě, v oddílu B, vložka 348 EXTERNÍ DOKUMENT Účinnost vydání

Více

5 Související předpisy a normy

5 Související předpisy a normy 5 Související předpisy a normy Zákon č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška MV 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru

Více

KAPITOLA 2 ZÁSOBOVÁNÍ VODOU

KAPITOLA 2 ZÁSOBOVÁNÍ VODOU 2 ZÁSOBOVÁNÍ VODOU Tabulky 2.1 Vodovod v nezastavěném území otevřená rýha (zářez 2 : 1) 2.2 Vodovod v nezastavěném území pažená rýha 2.3 Vodovod v zastavěném území pažená rýha nezpevněná 2.4 Vodovod v

Více

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ VODOVODNÍCH ŘADŮ A PŘÍPOJEK

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ VODOVODNÍCH ŘADŮ A PŘÍPOJEK Nádražní 28/3114 729 71 Ostrava Moravská Ostrava Tel.: 597 475 111, 595 152 111 Fax: 596 118 217 IČ: 45193673 DIČ: CZ45193673 Zápis v OR KS v Ostravě, v oddílu B, vložka 348 EXTERNÍ DOKUMENT Účinnost vydání

Více

TECHNICKÉ STANDARDY. pro vodovodní a kanalizační zařízení. které provozují Technické služby Rudná a.s. (dále jen TSR")

TECHNICKÉ STANDARDY. pro vodovodní a kanalizační zařízení. které provozují Technické služby Rudná a.s. (dále jen TSR) TECHNICKÉ STANDARDY pro vodovodní a kanalizační zařízení které provozují Technické služby Rudná a.s. (dále jen TSR") OBSAH: 1 ÚVOD... 4 2 SPOLEČNÁ UST ANOVENÍ... 4 2.1 Projektová příprava, požadované doklady....4

Více

OBJEKTY NA STOKOVÉ SÍTI

OBJEKTY NA STOKOVÉ SÍTI Číslo dokumentu: Druh dokumentu: TS-25.09 TECHNICKÝ STANDARD Vydání číslo: Účinnost vydání od: Strana číslo : 3 1.4.2016 1 / 47 Obsah interní dokumentace je duševním vlastnictvím společnosti Severomoravské

Více

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ VODOVODNÍCH ŘADŮ A PŘÍPOJEK

POŽADAVKY NA PROVÁDĚNÍ VODOVODNÍCH ŘADŮ A PŘÍPOJEK Nádražní 28/3114 729 71 Ostrava Moravská Ostrava Tel.: 597 475 111, 595 152 111 Fax: 596 118 217 IČ: 45193673 DIČ: CZ45193673 Zápis v OR KS v Ostravě, v oddílu B, vložka 348 EXTERNÍ DOKUMENT OVAK/EXT/02

Více

VNITŘNÍ VODOVOD 1.část

VNITŘNÍ VODOVOD 1.část TECHNICKÁ ZAŘÍZENÍ BUDOV VNITŘNÍ VODOVOD 1.část Ing. Zuzana Vyoralová, Ph.D. ( zuzana.vyoralova@fa.cvut.cz ) BIVŠ 9. února 2016 OBSAH PŘEDNÁŠKY : INSTALACE typy a zásady vedení VODA VODÁRENSKÁ SÍŤ VODOVODNÍ

Více

DOMOVNÍ PŘÍPOJKY. pro výstavbu bezúnikových domovních přípojek

DOMOVNÍ PŘÍPOJKY. pro výstavbu bezúnikových domovních přípojek DOMOVNÍ PŘÍPOJKY FRIALEN Dokonalá technologie spojování pro výstavbu bezúnikových domovních přípojek Domovní přípojky Vodovodní či plynovodní domovní přípojka slouží k přivedení pitné vody/plynu z hlavního

Více

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Stavebník : HOTEL FREUD s.r.o. Ostravice 190 739 14, Ostravice. Místo stavby : parc. č. 530/1, 530/2 k.ú.

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. Stavebník : HOTEL FREUD s.r.o. Ostravice 190 739 14, Ostravice. Místo stavby : parc. č. 530/1, 530/2 k.ú. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavebník : HOTEL FREUD s.r.o. Ostravice 190 739 14, Ostravice Místo stavby : parc. č. 530/1, 530/2 k.ú. Ostravice Okres : Frýdek - Místek Zhotovitel : C.E.I.S. CZ s.r.o. Masarykovy

Více

Technická zpráva. Vodovod a kanalizace. Akce : Muzeum Žirovnice revitalizace zámeckého pivovaru p.p.č 185 / 1. Investor :

Technická zpráva. Vodovod a kanalizace. Akce : Muzeum Žirovnice revitalizace zámeckého pivovaru p.p.č 185 / 1. Investor : - 1 - Technická zpráva Vodovod a kanalizace Akce : Muzeum Žirovnice revitalizace zámeckého pivovaru p.p.č 185 / 1 Investor : Město Žirovnice, Cholunská 665, 394 68 Žirovnice Vypracoval : Jiří Černý, IČ

Více

T E C H N I C K Á Z P R ÁV A -------------------------------------------------------------------

T E C H N I C K Á Z P R ÁV A ------------------------------------------------------------------- Stavba: Připojení nemovitosti čp. 265, 523, 528 a 539 v k. ú. Jablunkov na vodovodní řad Investor: Město Jablunkov, Dukelská 144, 739 91 Jablunkov Stupeň: DSP T E C H N I C K Á Z P R ÁV A -------------------------------------------------------------------

Více

ZÁSADY PRO JEDNOTNÉ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ VODOVODNÍCH ŘADŮ, PŘÍPOJEK A VYBRANÝCH OBJEKTŮ NA VODOVODNÍ SÍTI

ZÁSADY PRO JEDNOTNÉ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ VODOVODNÍCH ŘADŮ, PŘÍPOJEK A VYBRANÝCH OBJEKTŮ NA VODOVODNÍ SÍTI Číslo dokumentu: Druh dokumentu: TS 25.06 TECHNICKÝ STANDARD Vydání číslo: Účinnost vydání od: Strana číslo : 3 20.3.2011 1 / 20 ZÁSADY PRO JEDNOTNÉ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ VODOVODNÍCH ŘADŮ, PŘÍPOJEK A VYBRANÝCH

Více

REKONSTRUKCE KANALIZACE V OBYTNÉ ZÓNĚ V JIHOZÁPADNÍ ČÁSTI OBCE

REKONSTRUKCE KANALIZACE V OBYTNÉ ZÓNĚ V JIHOZÁPADNÍ ČÁSTI OBCE Obec NEZBAVĚTICE REKONSTRUKCE KANALIZACE V OBYTNÉ ZÓNĚ V JIHOZÁPADNÍ ČÁSTI OBCE PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO REALIZACI STAVBY 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Základní údaje stavby... 3 2. Navrhované technické

Více

Sruby. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Sruby. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Sruby Kód části obce PRVK: 3611.5314.084.01 Název obce: Sruby Kód obce (IČOB): 15316 (580970) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1252 (5314) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53141 Název

Více

Brandýs nad Orlicí. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Brandýs nad Orlicí. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Brandýs nad Orlicí Kód části obce PRVK: 3611.5313.006.01 Název obce: Brandýs nad Orlicí Kód obce (IČOB): 00927 (579947) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1287 (5313) Název ORP3: Ústí

Více

S M L O U V A. o dodávce vody č.:... Název / jméno:... ... Identifikace (RČ/DN, IČ):... DIČ:... Plátce DPH:... Adresa majitele:...

S M L O U V A. o dodávce vody č.:... Název / jméno:... ... Identifikace (RČ/DN, IČ):... DIČ:... Plátce DPH:... Adresa majitele:... S M L O U V A o dodávce vody č.:...... 1. Smluvní strany Ostravské vodárny a kanalizace a.s. Ostrava-Moravská Ostrava, Nádražní 28/3114, PSČ 729 71 IČ: 45193673, DIČ: CZ45193673 zapsané v obchodním rejstříku

Více

1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.

1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6. OBSAH: 1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2.0 ÚVODNÍ ÚDAJE 3.0 URBANISTICKÉ ŘEŠENÍ 4.0 DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ 5.0 TECHNICKÁ INFRASTRUKTURA 6.0 NÁVRH REGULATIVŮ 1.0 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE OBJEDNATEL: ZPRACOVATELÉ: BC. MICHAL

Více

Městský úřad Trutnov odbor životního prostředí

Městský úřad Trutnov odbor životního prostředí Městský úřad Trutnov odbor životního prostředí Slovanské nám. 165, Trutnov 541 16, telefon 499 803 111, fax 499 803 412 Č.j.2011/13420/ŽP/BRM V Trutnově, dne 11.4.2012 Spisový znak 231.2 Skartační znak

Více

7. VODÁRENSKÉ SYSTÉMY A JEJICH RIZIKA PŘI

7. VODÁRENSKÉ SYSTÉMY A JEJICH RIZIKA PŘI 7. VODÁRENSKÉ SYSTÉMY A JEJICH RIZIKA PŘI NEÚPLNÝCH INFORMACÍCH Šárka Kročová Abstrakt: Znalost a možnost řízení technicko-provozních operací jakékoliv veřejné nebo jiné infrastruktury je předpokladem

Více

III ČÁST C1, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

III ČÁST C1, ŽĎÁR NAD SÁZAVOU SO300 ZMĚNA Č.1 vedoucí projektant zodp. projektant vypracoval kontroloval ING. SEDLÁK ING. SEDLÁK J. HANČÍK ING. KOTLÁN investor: MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU akce OBYTNÝ SOUBOR KLAFAR III ČÁST C1, ŽĎÁR NAD

Více

NÁPRAVNÁ OPATŘENÍ VE VH OBJEKTECH VE SPOLEČNOSTI VODOVODY A KANALIZACE VSETÍN, A.S. Ing. Michal Korabík RNDr. Václav Janík Mgr.

NÁPRAVNÁ OPATŘENÍ VE VH OBJEKTECH VE SPOLEČNOSTI VODOVODY A KANALIZACE VSETÍN, A.S. Ing. Michal Korabík RNDr. Václav Janík Mgr. NÁPRAVNÁ OPATŘENÍ VE VH OBJEKTECH VE SPOLEČNOSTI VODOVODY A KANALIZACE VSETÍN, A.S. Ing. Michal Korabík RNDr. Václav Janík Mgr. Petra Oravcová, Ve společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín, a.s. probíhá

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ KANALIZACE A VODOVOD PRO VEŘEJNOU POTŘEBU

STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ KANALIZACE A VODOVOD PRO VEŘEJNOU POTŘEBU STATUTÁRNÍ MĚSTO PLZEŇ KANALIZACE A VODOVOD PRO VEŘEJNOU POTŘEBU PLZEŇSKÝ STANDARD VODOVOD Schváleno usnesením RMP č. 673 ze dne 19. 5. 2011-1 - Obsah 1.1 Charakter vodovodu pro veřejnou potřebu... 5 1.1.1

Více

Výstavba splaškové tlakové kanalizace - Dubí - Mstišovská D1.1 technická zpráva Stupeň: DPS OBSAH:

Výstavba splaškové tlakové kanalizace - Dubí - Mstišovská D1.1 technická zpráva Stupeň: DPS OBSAH: OBSAH: D.1.1. Architektonicko stavební řešení... 2 D.1.2. Stavebně konstrukční řešení... 2 D.1.2.1 Vytyčovací souřadnice stavby... 4 D.1.2.2 Délka potrubí... 4 D 1.2.3 Materiál a spoje potrubí... 5 D.1.2.4

Více

ADAPTACE OBJEKTU PRODEJNY NA OBECNÍ DŮM V SÁDKU U POLIČKY INVESTOR: OBEC SÁDEK, SÁDEK 116, 572 01 POLIČKA TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro stavební povolení D - ZTI Polička, srpen 2006 z.č. 00306 Vypracoval:

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. STOKA DN DÉLKA ( m ) materiál

TECHNICKÁ ZPRÁVA. STOKA DN DÉLKA ( m ) materiál TECHNICKÁ ZPRÁVA Úvod Stavební objekt SO 301 Dešťová kanalizace řeší odvedení dešťových vod z komunikace. Do kanalizace jsou odvedeny přípojkami z uličních vpustí. Projektovaná kanalizace bude zaústěna

Více

590/2002 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o technických požadavcích pro vodní díla. Změna: 367/2005 Sb.

590/2002 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o technických požadavcích pro vodní díla. Změna: 367/2005 Sb. 590/2002 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2002 o technických požadavcích pro vodní díla Změna: 367/2005 Sb. Ministerstvo zemědělství stanoví podle 143 odst. 4 písm. b) zákona č. 50/1976 Sb., o územním

Více

VODOVODNÍ PŘÍPOJKY SOŠ JOSEFA SOUSEDÍKA VSETÍN ZLÍNSKÝ KRAJ

VODOVODNÍ PŘÍPOJKY SOŠ JOSEFA SOUSEDÍKA VSETÍN ZLÍNSKÝ KRAJ Autor Anotace Očekávaný přínos Tematická oblast Téma Předmět Ročník Obor vzdělávání Stupeň a typ vzdělávání Název DUM VODOVODNÍ PŘÍPOJKY Ing. Tomáš Ďuriš Prezentace pro žáky v PowerPointu slouží k rozšíření

Více

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru )

(Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) (Souvisejícím závazným předpisem jsou Technické požadavky na umístění vodoměru ) Vodovodní přípojka je samostatnou stavbou tvořenou úsekem potrubí od odbočení z vodovodního řadu k vodoměru. Vodovodní přípojku

Více

Hydrant podzemný PH80 PN10

Hydrant podzemný PH80 PN10 1 Hydrant podzemný PH80 PN10 Hydrant podzemní PH80 PN10 je zařízení k odběru vody dle normy ČSN 13 6610 zázubec - tvárná litina vřeteno - mosaz sedlo pístu - mosaz sedlo zázubce - bronz hliníková Krycí

Více

Vznik a množství srážek

Vznik a množství srážek ZÁSOBOVÁNÍ VODOU ZPĚTNÉ VYUŽITÍ ODPADNÍCH VOD Ing. Stanislav Frolík, Ph.D. - katedra technických zařízení budov - 1 Vznik a množství srážek Pro vznik srážek je důležitá teplota a tlak (nadmořská výška)

Více

TZB Městské stavitelsví

TZB Městské stavitelsví Katedra prostředí staveb a TZB TZB Městské stavitelsví Zpracovala: Ing. Irena Svatošová, Ph.D. Nové výukové moduly vznikly za podpory projektu EU a státního rozpočtu ČR: Inovace a modernizace studijního

Více

TDG Zařízení pro plnění nádob plyny G 304 02

TDG Zařízení pro plnění nádob plyny G 304 02 TDG Zařízení pro plnění nádob plyny G 304 02 TECHNICKÁ DOPORUČENÍ Plnicí stanice stlačeného zemního plynu pro motorová vozidla Refuelling CNG stations for motor cars Schválena dne: 13.12. 2006 Realizace

Více

ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D.

ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE. Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D. ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Spalování paliv - Kotle Ing. Jan Andreovský Ph.D. Pomocné technologie zařízení a provozní soubory, které nejsou přímou

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150. D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace. Projektový stupeň :

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150. D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace. Projektový stupeň : Volfova 8 612 00 Brno tel.: +420 530 505 835 e-mail:info@ateliertzb.cz Stavba : Stavební úpravy RD, Ráječko, nám. 9. května 150 Investor : manželé Kazdovi Objekt : D.1.4.1 Zdravotnmě technické instalace

Více

I. Oznámení II. Usnesení č. 1789/09/VH III. Vyjádření k podkladům rozhodnutí. I. OZNÁMENÍ zahájení vodoprávního řízení a veřejná vyhláška.

I. Oznámení II. Usnesení č. 1789/09/VH III. Vyjádření k podkladům rozhodnutí. I. OZNÁMENÍ zahájení vodoprávního řízení a veřejná vyhláška. Magistrát města Ostravy odbor ochrany životního prostředí Vaše značka: 1.6/2022/701KP/2009/Juř Ze dne: 21.4.2009 Č. j.: OŽP/7538/09/Hr/14 Sp. zn.: - dle rozdělovníku - Vyřizuje: Ing. Hrubý Telefon: +420

Více

Pozn: Přehledové mapky prezentují území celé obce, do které dotčená část obce spadá. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Pozn: Přehledové mapky prezentují území celé obce, do které dotčená část obce spadá. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Běstovice Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 3611.5314.004.01 Název obce: Běstovice Kód obce (IČOB): 00323 (553760) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1252 (5314)

Více

Technická zpráva - stoky

Technická zpráva - stoky VŘESKOVICE SPLAŠKOVÁ KANALIZACE A ČOV Dokumentace pro stavební řízení Technická zpráva - stoky Obsah a) Popis inženýrského objektu, jeho funkční a technické řešení 1 b) Požadavky na vybavení 3 c) Napojení

Více

U Klánovického lesa ÚVALY U PRAHY LOKALITA VÝPUSTEK 2 ZASTAVOVACÍ STUDIE

U Klánovického lesa ÚVALY U PRAHY LOKALITA VÝPUSTEK 2 ZASTAVOVACÍ STUDIE U Klánovického lesa ÚVALY U PRAHY LOKALITA VÝPUSTEK 2 ZASTAVOVACÍ STUDIE U Klánovického lesa 2, Úvaly - Výpustek IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE AKCE MÍSTO Výstavba souboru rodinných domů včetně infrastruktury Úvaly

Více

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Krajková. Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE. A.1 Značení dotčených částí obce (ZSJ) Krajková. Mapa A: Území obce (karta obce: CZ41_115_1) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: CZ41.349.417.115.1 Název obce: Kód obce (IČOB): 7226 (56456) Číslo ORP3 (ČSÚ): 417

Více

Název stavby. : Splašková kanalizace obce Albrechtice - místní část Zámostí, I.etapa Zámostí sever

Název stavby. : Splašková kanalizace obce Albrechtice - místní část Zámostí, I.etapa Zámostí sever Obsah: F. DOKUMENTACE STAVBY (OBJEKTŮ) 2 1. INŽENÝRSKÉ OBJEKTY 2 A) POPIS INŽENÝRSKÉHO OBJEKTU, JEHO FUNKČNÍ A TECHNICKÉ ŘEŠENÍ 2 B). POŽADAVKY NA VYBAVENÍ 2 C). NAPOJENÍ NA STÁVAJÍCÍ TECHNICKOU INFRASTRUKTURU

Více

OHGS s.r.o., 17. listopadu 1020, 562 01 Ústí nad Orlicí tel. 603 538 605, seda@ohgs.cz

OHGS s.r.o., 17. listopadu 1020, 562 01 Ústí nad Orlicí tel. 603 538 605, seda@ohgs.cz Systémová opatření vedoucí ke zmírňování nedostatku vody vlivem sucha RNDr. Svatopluk Šeda OHGS s.r.o., 17. listopadu 1020, 562 01 Ústí nad Orlicí tel. 603 538 605, seda@ohgs.cz Úvod Není to specifikum

Více

Skuhrov. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Skuhrov. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Skuhrov Kód části obce PRVK: 3611.5301.013.03 Název obce: Kód obce (IČOB): 02175 (580031) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1279 (5301) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53011 Název OPOU2:

Více

Technické standardy veřejné kanalizace. akciové společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové

Technické standardy veřejné kanalizace. akciové společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové Technické standardy veřejné kanalizace akciové společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové Leden 2016 Technické standardy veřejné kanalizace A TEXTOVÁ ČÁST Ing. Iva Barboriková Leden 2016 Obsah:

Více

KANALIZACE DŘEVNOVICE A.č.: C06/H/040 Z.č.: 160044

KANALIZACE DŘEVNOVICE A.č.: C06/H/040 Z.č.: 160044 KANALIZACE DŘEVNOVICE A.č.: C06/H/040 Z.č.: 160044 DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY Počet stran: 8+2př. Stavebník: Obec Dřevnovice TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 01.2 ČERPACÍ STANICE + VÝTLAKY DSO 01.2.2 VÝTLAKY

Více

Zpráva. Divadlo Ungelt. Praha 1. Malá Štupartská 1

Zpráva. Divadlo Ungelt. Praha 1. Malá Štupartská 1 Zpráva o periodické provozní kontrole zařízení pro zásobování požární vodou dle přílohy C k ČSN 730873 Požární bezpečnost staveb-zásobování požární vodou, Technických podmínek č.l0pvl/96 fy Šimůnek a souvisejících

Více

S E Z N A M T E C H N I C K Ý C H N O R E M

S E Z N A M T E C H N I C K Ý C H N O R E M S E Z N A M T E C H N I C K Ý C H N O R E M V O D N Í H O S P O D Á Ř S T V Í KVALITA PŮDY O D P A D O V É H O S P O D Á Ř S T V Í stav k 1.1.2016 Sweco Hydroprojekt a.s. Centrum technické normalizace

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185 Název projektu: Moderní škola 21. století Zařazení materiálu: Šablona: III/2

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0185 Název projektu: Moderní škola 21. století Zařazení materiálu: Šablona: III/2 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

Technické standardy veřejných vodovodů. C Přílohy

Technické standardy veřejných vodovodů. C Přílohy Technické standardy veřejných vodovodů C Přílohy Ing. Lukáš Netušil Prosinec 2010 Obsah: 1. Materiály používané pro výstavbu vodovodu... 3 1.1. Tvárná litina... 3 1.2. Polyetylén (PE)... 4 1.3. PVC...

Více

VYHLÁŠKA č. 26/1999 Sb. hl. m. Prahy o obecných technických požadavcích na výstavbu v hlavním městě Praze,

VYHLÁŠKA č. 26/1999 Sb. hl. m. Prahy o obecných technických požadavcích na výstavbu v hlavním městě Praze, VYHLÁŠKA č. 26/1999 Sb. hl. m. Prahy o obecných technických požadavcích na výstavbu v hlavním městě Praze, ve znění nařízení č. 7/2001 Sb. hl. m. Prahy, nařízení č. 26/2001 Sb. hl. m. Prahy, nařízení č.

Více

Obec Stařechovice - stoková síť

Obec Stařechovice - stoková síť PROVOD inženýrská společnost, s.r.o. Středisko Tišnov, Brněnská 196 666 01 Tišnov Obec Stařechovice - stoková síť 1 / 31 Obec Stařechovice Obec Stařechovice Propoj Stařechovice Kostelec na Hané Obec Služín

Více

ODVĚTVOVÁ TECHNICKÁ NORMA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Leden 2016 ÚDRŽBA ZÁVLAHOVÝCH ZAŘÍZENÍ

ODVĚTVOVÁ TECHNICKÁ NORMA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Leden 2016 ÚDRŽBA ZÁVLAHOVÝCH ZAŘÍZENÍ ODVĚTVOVÁ TECHNICKÁ NORMA VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ Leden 2016 MZe ČR ÚDRŽBA ZÁVLAHOVÝCH ZAŘÍZENÍ TNV 75 4933 Obsah Strana Předmluva... 2 1 Předmět normy... 4 2 Citované dokumenty... 4 3 Termíny a definice...

Více

REKONSTRUKCE SMETANOVY ULICE VE ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU

REKONSTRUKCE SMETANOVY ULICE VE ŽĎÁRU NAD SÁZAVOU ZODP. PROJEKTANT: STANISLAV BLAHA PROJEKTANT: STANISLAV BLAHA AUTORIZACE: PARÉ STAVEBNÍK: MĚSTO ŽĎÁR NAD SÁZAVOU, ŽIŽKOVA 227/1, 591 01 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU IČO: 00295841 STUDENTSKÁ 1133 591 01 ŽĎÁR NAD SÁZAVOU

Více

T E C H N I C K Á Z P R Á V A

T E C H N I C K Á Z P R Á V A T E C H N I C K Á Z P R Á V A ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE Stavebník: Obec Dolany, Dolany 125, 339 01 Klatovy Projektant: : Projektová a znalecká kancelář, Ing. Václav Vlček, s.r.o. Denisova 93/I, 339

Více

OCHRANA VOD V POVODÍ ŘEKY DYJE

OCHRANA VOD V POVODÍ ŘEKY DYJE ČISTOPIS 27.10.2010 - - - Revize Datum Schválil AQUA PROCON s.r.o, Projektová a inženýrská společnost Divize Praha Dukelských hrdinů 12, 170 00 Praha 7 tel.: 266 109 335, fax: 266 712 140 E-mail: info@aquaprocon.cz

Více

Pasport tlakové nádoby

Pasport tlakové nádoby Pasport tlakové nádoby 1. VŠEOBECNÉ ÚDAJE: Název a adresa provozovatele Název a adresa výrobce Reflex Winkelmann GmbH, Gersteinstrasse 19, Ahlen, Německo Název a adresa dovozce REFLEX CZ, s.r.o. Sezemická

Více

Semanín. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Semanín. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Semanín Kód části obce PRVK: 3611.5301.078.01 Název obce: Semanín Kód obce (IČOB): 14715 (555240) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1279 (5301) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53011 Název

Více

Obecní úřad Velké Březno STAVEBNÍ ÚŘAD ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ

Obecní úřad Velké Březno STAVEBNÍ ÚŘAD ÚZEMNÍ ROZHODNUTÍ Obecní úřad Velké Březno STAVEBNÍ ÚŘAD Děčínská 211, 403 23 Velké Březno Č.J. Spis: Čj.: VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: SÚ/60/11/Dan SÚ/869/11/Dan Daniela Křížová 475 228 340 krizova@velke-brezno.cz DATUM: 4.4.2011

Více

Janovičky. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ)

Janovičky. B.1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O OBCI (části obce - ZSJ) A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Janovičky Kód části obce PRVK: 3611.5314.109.02 Název obce: Zámrsk Kód obce (IČOB): 19095 (581224) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1252 (5314) Název ORP3: Kód OPOU2 ČSÚ: 53142 Název

Více

Optimalizace dávkování chloru ve vodárenské soustavě jihozápadní Moravy za použití simulačních prostředků

Optimalizace dávkování chloru ve vodárenské soustavě jihozápadní Moravy za použití simulačních prostředků Optimalizace dávkování chloru ve vodárenské soustavě jihozápadní Moravy za použití simulačních prostředků Ing. Luboš Mazel 1), Ing. Radovan Křivský 1), Ing. Zdeněk Sviták 2) 1) VAS, a.s., divize Žďár nad

Více

ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY Z01 Z ÚP LADNÁ - "ČTVRTKY POD DRÁHOU"

ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY Z01 Z ÚP LADNÁ - ČTVRTKY POD DRÁHOU ÚZEMNÍ STUDIE PLOCHY Z01 Z ÚP LADNÁ - "ČTVRTKY POD DRÁHOU" LEDEN 2015 OBSAH : A. TEXTOVÁ ČÁST... 2 A.1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE... 2 A.1. ŠIRŠÍ VZTAHY... 3 A.1.1. řešené a správní území obce... 3 A.1.2. širší vztahy

Více

8 S. Vydáno dne: 4. prosince 2006 Stran: 5. I. Charakteristika

8 S. Vydáno dne: 4. prosince 2006 Stran: 5. I. Charakteristika Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany - taktické postupy zásahu Název: Zásah v silničním tunelu I. Charakteristika

Více

Interpretace map povodňového nebezpečí a povodňových rizik a jejich využití v praxi

Interpretace map povodňového nebezpečí a povodňových rizik a jejich využití v praxi Interpretace map povodňového nebezpečí a povodňových rizik a jejich využití v praxi Pavla Štěpánková, Výzkumný ústav vodohospodářský T.G. Masaryka, v.v.i. Jihlava, 27.5. 2014 Co je to mapa? Mapa zmenšený

Více

Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz

Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz M Ě S T S K Ý Ú Ř A D Odbor životního prostředí Mírové náměstí 1, 341 01 Horažďovice tel.:+420 371 430 545, e-mail: vaskova@muhorazdovice.cz H O R A Ž Ď O V I C E Váš dopis č.j. / ze dne: Číslo jednací:

Více

Vodovod. Identifikační údaje stavby. Revitalizace centrálního parku Město Lovosice. Školní 407/2, 410 02 Lovosice. Podklady :

Vodovod. Identifikační údaje stavby. Revitalizace centrálního parku Město Lovosice. Školní 407/2, 410 02 Lovosice. Podklady : Identifikační údaje stavby Název stavby: Místo stavby: Investor: Statutární zástupce: Revitalizace centrálního parku města Lovosice Lovosice Město Lovosice Školní 407/2, 410 02 Lovosice Bc. Lenka Lízlová,

Více

Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly ODVODNĚNÍ KOMUNIKACE

Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly ODVODNĚNÍ KOMUNIKACE Kvapilova č.p. 2419, Tábor, přístavba sportovní haly investor: TĚLOVÝCHOVNÁ ZAŘÍZENÍ MĚSTA TÁBORA s.r.o. Václava Soumara 2300 390 03 TÁBOR k.ú.: Tábor p.č.: 1798/1; 1798/8; 1798/9; 1798/10; 1798/11; 1798/15

Více

Projektostav s.r.o., Tyršova 63, 397 01 Písek tel. 382213460 e-mail: projektostav@volny.cz

Projektostav s.r.o., Tyršova 63, 397 01 Písek tel. 382213460 e-mail: projektostav@volny.cz Stavba: Bernartice ulice Za Humny Inženýrské sítě a přípojky pro stavební pozemky D.2 dokumentace technických a technologických zařízení projekt pro stavební povolení podle vyhlášky č. 499/2006 Sb. ve

Více

Velká Losenice. Název části obce

Velká Losenice. Název části obce A. OBEC Přehledová mapka Velká Losenice Číslo obce PRVKUK 724 Kód obce PRVKUK 0615.015.724.00 Kód obce (IČOB) 17857 (596981) Číslo ORP (ČSÚ) 015 (6115) Název ORP Kód POU (ČSÚ) 61151 Název POU Ţďár nad

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU Č.P. 66 SEZNAM PŘÍLOH: 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA 2 KANALIZACE SITUACE 3 KANALIZACE PŮDORYS 4 KANALIZACE ŘEZY

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU Č.P. 66 SEZNAM PŘÍLOH: 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA 2 KANALIZACE SITUACE 3 KANALIZACE PŮDORYS 4 KANALIZACE ŘEZY SEZNAM PŘÍLOH: 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA 2 KANALIZACE SITUACE 3 KANALIZACE PŮDORYS 4 KANALIZACE ŘEZY 5 KANALIZACE VZOROVÝ PŘÍČNÝ ŘEZ 6 VODOVOD SITUACE 7 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA PODÉLNÝ PROFIL, KLADEČSKÉ SCHÉMA 8 VODOVODNÍ

Více

7/2003 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o vodoprávní evidenci

7/2003 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 19. prosince 2002. o vodoprávní evidenci 7/2003 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 19. prosince 2002 o vodoprávní evidenci Ministerstvo zemědělství ve spolupráci s Ministerstvem životního prostředí stanoví podle 19 odst. 2 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách a

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ZÁSOBENÍ OBJEKTU PÁLENICE VODOU DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYHOT.: ZHOTOVITEL PD : ING. Petr VYORAL, V - PROJEKT, Nám. T.G.M. 2433, Zlín INVESTOR

Více

Podmínky pro uzavírání písemných smluv o dodávce vody nebo odvádění odpadních vod s odběratelem

Podmínky pro uzavírání písemných smluv o dodávce vody nebo odvádění odpadních vod s odběratelem Obec Strážkovice, Strážkovice 95, 374 01 Trhové Sviny, IČ: 00245461 Podmínky pro uzavírání písemných smluv o dodávce vody nebo odvádění odpadních vod s odběratelem I. Úvodní ustanovení 1. Vzájemný vztah

Více

F.3. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL:

F.3. RODINNÝ DŮM BUČOVICKÁ 493, SLAVKOV U BRNA - ZMĚNA STAVBY č.2 VODOVODNÍ PŘÍPOJKA ING. MILAN STRACHOŇ ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: VYPRACOVAL: ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT: SLAVKOV U BRNA - č.2 F.3 ZAKÁZKA: 181-2010 SEZNAM PŘÍLOH DOKUMENTACE - F.3 TECHNICKÁ ZPRÁVA - 01 PODÉLNÝ PROFIL - 02 VODOMĚRNÁ ŠACHTA 03 ULOŽENÍ POTRUBÍ 04 ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT:

Více

ŠTROB & spol. s r.o. PROJEKČNÍ KANCELÁŘ V OBORU TECHNIKY PROSTŘEDÍ STAVEB

ŠTROB & spol. s r.o. PROJEKČNÍ KANCELÁŘ V OBORU TECHNIKY PROSTŘEDÍ STAVEB ŠTROB & spol. s r.o. PROJEKČNÍ KANCELÁŘ V OBORU TECHNIKY PROSTŘEDÍ STAVEB Senovážné náměstí 7, 370 01 České Budějovice, tel.: 387 756 111, fax: 387 756 444, e-mail: tzb@strob.cz Akce: STAVEBNÍ ÚPRAVY A

Více

Novostavba rodinného domu Str. 1 (celkem 3)

Novostavba rodinného domu Str. 1 (celkem 3) Novostavba rodinného domu Str. 1 (celkem 3) D.1.4. TECHNIKA PROSTŘEDÍ STAVEB 1.4.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Identifikační údaje: Akce: Novostavba rodinného domu, Místo akce: k.ú. Horoměřice, parc. číslo 400/28

Více

Bytového družstva Seidlova, IČ 61861421 sídlem v Praze 4, Seidlova 472/13, PSČ 142 00

Bytového družstva Seidlova, IČ 61861421 sídlem v Praze 4, Seidlova 472/13, PSČ 142 00 VZOROVÉ PROHLÁŠENÍ VLASTNÍKA BUDOVY podle ustanovení 4 zákona č. 72/1994 Sb., zákon o vlastnictví bytů (dále jen Zákon ) (dále též jako Prohlášení ) přijaté dnešního dne vlastníkem: Bytového družstva Seidlova,

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0553 Elektronická podpora zkvalitnění výuky CZ.1.07 Vzděláním pro konkurenceschopnost Projekt je realizován v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurence

Více

120134, 32. BUDOVA, BAŤŮV AREÁL RDS F.1.4.E.1. - Technická zpráva 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. F.1.4.E.1 Zařízení zdravotně technických instalací

120134, 32. BUDOVA, BAŤŮV AREÁL RDS F.1.4.E.1. - Technická zpráva 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA. F.1.4.E.1 Zařízení zdravotně technických instalací F.1.4.E.1. - Technická zpráva 1 1. Úvod TECHNICKÁ ZPRÁVA F.1.4.E.1 Zařízení zdravotně technických instalací Projektová dokumentace řeší vnitřní kanalizaci a vodovod stávajícího stavebního objektu 32. budovy,

Více

A. OBEC Jihlava B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci

A. OBEC Jihlava B. CHARAKTERISTIKA OBCE. Přehledová mapka. Členění obce. B.1 Základní informace o obci Jihlava (karta obce: B_5_188) A. OBEC Jihlava Přehledová mapka Číslo obce PRVKUK 188 Kód obce PRVKUK 612.5.188. Kód obce (IČOB) 5967 (586846) Číslo ORP (ČSÚ) 5 (615) Název ORP Jihlava Kód POU (ČSÚ) 6151

Více

VYHLÁŠKA 432/2001 Sb. Ministerstva zemědělství

VYHLÁŠKA 432/2001 Sb. Ministerstva zemědělství VYHLÁŠKA 432/2001 Sb. Ministerstva zemědělství o dokladech žádosti o rozhodnutí nebo vyjádření a o náležitostech povolení, souhlasů a vyjádření vodoprávního úřadu Aktuální znění k 1.12.2009. Nově aktualizované

Více

D.2. DOKUMENTACE TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ

D.2. DOKUMENTACE TECHNICKÝCH A TECHNOLOGICKÝCH ZAŘÍZENÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA c ZMĚNY b a DATUM PODPIS INVESTOR: Česká republika - ČSSZ Česká republika - ČSSZ Křížová 25, 225 08 Praha 5 tel.: +420 257 061 111, fax: +420 257 062 860 e-mail: posta@cssz.cz PROJEKTANT:

Více