ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MILOTICE NAD BEČVOU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MILOTICE NAD BEČVOU"

Transkript

1 ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MILOTICE NAD BEČVOU VYDANÁ OPATŘENÍM OBECNÉ POVAHY DNE POŘIZOVATEL : MĚSTSKÝ ÚŘAD HRANICE ODBOR ROZVOJE MĚSTA

2 Záznam o účinnosti Změna č.2 ÚPO Milotice nad Bečvou byla vydána usnesením č dne Zastupitelstvem obce Milotice nad Bečvou formou opatření obecné povahy pod č.j. ORM/18542/10, které nabylo účinnosti dne Oprávněná osoba pořizovatele: Ing. Dagmar Čabalová MěÚ Hranice, vedoucí odboru rozvoje města Strana 2 (celkem 21)

3 OBSAH ZMĚNY Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MILOTICE NAD BEČVOU Opatření obecné povahy, kterým se vydává změna č.2 územního plánu obce Milotice nad Bečvou č.j. ORM/18542/10 ze dne I.A Textová část (Výrok) str.4,5 I.B Grafická část (Výrok) I.3.a.1 Výkres základního členění území 1 : 5000 I.3.b.1a Hlavní výkres urbanistická koncepce 1 : 5000 I.3.b.1b Hlavní výkres urbanistická koncepce 1 : 2500 I.3.b.2 Hlavní výkres dopravní řešení 1 : 2500 I.3.b.3 Hlavní výkres vodní hospodářství 1 : 2500 I.3.b.4 Hlavní výkres energetika 1 : 2500 I.3.b.5 Hlavní výkres ÚSES 1 : 5000 I.3.c Výkres veřejně prospěšných staveb, opatření a asanací 1 : 5000 II.A Textová část (Odůvodnění) 1. Postup při pořízení změny str.6 2. Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území, včetně souladu s územně plánovací dokumentací vydanou krajem 3. Údaje o splnění zadání str.7 4. Vyhodnocení souladu s požadavky zvláštních právních předpisů soulad se stanovisky dotčených orgánů podle zvláštních právních předpisů, popřípadě s výsledkem řešení rozporů 5. Rozhodnutí o námitkách a jejich odůvodnění str Vyhodnocení připomínek str Komplexní zdůvodnění přijatého řešení a vybrané varianty, včetně vyhodnocení předpokládaných důsledků tohoto řešení, zejména ve vztahu k rozboru udržitelného rozvoje území 8. Informace o výsledcích vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území spolu s informací, zda a jak bylo respektováno stanovisko k vyhodnocení vlivů na životní prostředí, popřípadě zdůvodnění, proč toto stanovisko nebo jeho část nebylo respektováno 9. Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond a na pozemky určené k plnění funkcí lesa str.7 Str.7-13 str str.20 str Údaje o počtu listů opatření obecné povahy včetně počtu výkresů grafické části str.20 II.B Grafická část (Odůvodnění) II.2.a Koordinační výkres 1 : 5000 II.2.c Výkres předpokládaných záborů půdního fondu 1 : 5000 III. Poučení str.21 Strana 3 (celkem 21)

4 O B E C M I L O T I C E N A D B E Č V O U č.p. 58, Milotice nad Bečvou č.j. : ORM/ 18542/10 V Hranicích dne OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo obce Milotice nad Bečvou, příslušné podle 6 odst.5 písm.c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších úprav, (dále jen stavební zákon), za použití 43 odst.4 a 55 odst.2 stavebního zákona, 13 a přílohy č.7 vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti a 171 a následujících zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších úprav, (dále jen správní řád), ve spojení s ustanovením 188 odst.3 a 4 stavebního zákona po projednání na zasedání Zastupitelstva obce Milotice nad Bečvou dne a v souladu s unesením č , formou opatření obecné povahy VYDÁVÁ ZMĚNU Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE MILOTICE NAD BEČVOU (dále jen Změnu č.2), schváleného usnesením č Zastupitelstva obce Milotice nad Bečvou dne , jehož závazná část byla vydána obecně závaznou vyhláškou obce Milotice nad Bečvou č. 1/2005 o vyhlášení závazné části územního plánu obce Milotice nad Bečvou. Závazná část uvedené územně plánovací dokumentace se mění takto : 1. Urbanizovaná plocha pro průmysl (VP), označená v grafické části Z2/2, se zařazuje do funkčního využití - urbanizovaná plocha venkovského bydlení (BV). 2. Urbanizovaná plocha pro dopravní stavby silniční (DP), označená v grafické části Z2/3, se zařazuje do funkčního využití - urbanizovaná plocha venkovského bydlení (BV). 3. Urbanizovaná plocha pro dopravní stavby silniční (DP), označená v grafické části Z2/5, se zařazuje do funkčního využití urbanizovaná plocha pro veřejnou vybavenost místního významu (OM). Strana 4 (celkem 21)

5 4. Pro funkční plochy vymezené v odstavci 1 platí regulativy uvedené v obecně závazné vyhlášce obce Milotice nad Bečvou č.1/ Změnou č.2 bylo nově vymezeno zastavěné území. 6. V čl. 3 obecně závazné vyhlášky obce Milotice nad Bečvou č. 1/2005, Zásady urbanistické koncepce, se odstavec 11. (doplněný do znění obecně závazné vyhlášky ve změně č.1 ÚPO) mění takto: 11. Využití lokality 1/2 (vymezené ve změně č.1 ÚPO) a lokality 2/2 (vymezené ve změně č.2 ÚPO) pro bydlení je, podmíněno splněním ukazatelů platných legislativních předpisů na úseku ochrany zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací v dalším stupni přípravy území. 7. Změnou č. 2 se nově stanovuje rozsah veřejně prospěšné stavby A2 vymezené v čl. 8 obecně závazné vyhlášky obce Milotice nad Bečvou č. 1/2005. I.B GRAFICKÁ ČÁST (VÝROK) Součástí Změny č.2 jsou tyto výkresy grafické části : I.3.a.1 Výkres základního členění území 1 : 5000 I.3.b.1a Hlavní výkres urbanistická koncepce 1 : 5000 I.3.b.1b Hlavní výkres urbanistická koncepce 1 : 2500 I.3.b.2 Hlavní výkres dopravní řešení 1 : 2500 I.3.b.3 Hlavní výkres vodní hospodářství 1 : 2500 I.3.b.4 Hlavní výkres energetika 1 : 2500 I.3.b.5 Hlavní výkres ÚSES 1 : 5000 I.3.c Výkres veřejně prospěšných staveb, opatření a asanací 1 : 5000 Strana 5 (celkem 21)

6 O D Ů V O D N Ě N Í II.A TEXTOVÁ ČÁST (ODŮVODNĚNÍ) 1. Postup při pořízení změny Úvod Územní plán obce Milotice nad Bečvou byl zpracován Ing. arch. Stanislavem Vrubelem v říjnu 2004 a schválen Zastupitelstvem obce Milotice nad Bečvou Změna č.1 územního plánu obce Milotice nad Bečvou byla schválena Zastupitelstvem obce Milotice nad Bečvou dne usnesením č a vydána formou opatření obecné povahy. Pořízení Změny č.2 územního plánu obce Milotice nad Bečvou (dále jen Změny č.2) schválilo Zastupitelstvo obce Milotice nad Bečvou dne usnesením č Dne požádala obec Milotice nad Bečvou MěÚ Hranice, odbor rozvoje města, jako úřad územního plánování, dle ustanovení 6 odst.1 písm.c) stavebního zákona. Zadání Změny č.2 Návrh zadání Změny č.2 byl zpracován pořizovatelem v červnu 2008 dle 47 a 55 stavebního zákona a dle 11 a přílohy č. 6 vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti. Návrh zadání Změny č.2 byl projednán dle 47 odst.2 a 55 odst.2 stavebního zákona. Pořizovatel zaslal návrh zadání dotčeným orgánům, sousedním obcím a krajskému úřadu a zajistil zveřejnění návrhu na úřední desce MěÚ Hranice a OÚ Milotice nad Bečvou. Návrh zadání byl vystaven k veřejnému nahlédnutí na Městském úřadě v Hranicích, odboru rozvoje města a Obecním úřadě v Miloticích nad Bečvou po dobu 30 dnů ode dne vyvěšení oznámení o projednávání na úřední desce, tj. od do včetně. Na základě požadavků dotčených orgánů, krajského úřadu a připomínek uplatněných ve stanovené lhůtě pořizovatel zpracoval vyhodnocení připomínkového řízení k návrhu zadání Změny č.2. Dle tohoto vyhodnocení pořizovatel v říjnu 2008 upravil návrh zadání změny č.2. Dne usnesením č schválilo Zastupitelstvo obce Milotice nad Bečvou dle 6 odst.5 písm.b) stavebního zákona zadání Změny č.2. Návrh Změny č.2 V červnu 2009 byl zpracován Ing. arch. Stanislavem Vrubelem návrh Změny č. 2. Tento byl zpracován na základě schváleného zadání, v souladu se stavebním zákonem a podle vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti a vyhlášky č. 501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využívání území. Návrh Změny č.2 byl projednán dle 50 odst.2 stavebního zákona na společném jednání s dotčenými orgány, krajským úřadem a sousedními obcemi. Toto jednání se konalo dne v kanceláři č. 327 MěÚ Hranice. Do 30 dnů ode dne jednání mohly dotčené orgány uplatnit svá stanoviska a sousední obce připomínky. Vyhodnocení stanovisek a připomínek je součástí tohoto odůvodnění. Po té byl návrh Změny č.2 spolu se zprávou o jeho projednání dle 51 odst.1 stavebního zákona předložen Krajskému úřadu Olomouckého kraje k posouzení. Ten stanoviskem ze dne pod č.j. KÚOK/410/2010 povolil, aby návrh Změny č.2 byl veřejně projednáván. Strana 6 (celkem 21)

7 O posouzeném návrhu Změny č.2 se v souladu s 52 stavebního zákona a 171 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších úprav, konalo dne v zasedací místnosti Obecního úřadu Milotice nad Bečvou veřejné projednání s odborným výkladem. Pořizovatel zajistil, aby územně plánovací dokumentace byla vystavena k veřejnému nahlédnutí u pořizovatele a na OÚ v Milovicích nad Bečvou po dobu 30-ti dnů ode dne doručení veřejné vyhlášky, tj. od do včetně. Na veřejné jednání byla jednotlivě pozvána obec, pro kterou se změna územního plánu pořizuje, dotčené orgány a sousední obce 30 dnů předem, a to přípisem ze dne pod č.j. ORM/3106/10. Nejpozději při veřejném projednání měl možnost každý uplatnit své připomínky a vlastníci pozemků a staveb dotčených návrhem veřejně prospěšných staveb, veřejně prospěšných opatření a zastavitelných ploch a zástupce veřejnosti mohli proti návrhu územního plánu podat námitky. Na závěr veřejného projednání dotčené orgány mohly uplatnit své stanovisko k připomínkám a námitkám. K návrhu Změny č.2 nebyly podány žádné námitky a připomínky. Některé dotčené orgány zaslaly před konáním veřejného projednání své stanovisko. Vyhodnocení těchto stanovisek je součástí tohoto odůvodnění. 2. Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území, včetně souladu s územně plánovací dokumentací vydanou krajem Obsahem Změny č.2 jsou pouze dílčí změny v území, které nepřesahují hranice obce Milotice nad Bečvou a nijak svým významem neovlivňují okolní obce. Řešená dokumentace je v souladu s Politikou územního rozvoje České republiky schválenou usnesením vlády ČR č. 561 dne Po vydání Politiky územního rozvoje schválené usnesením vlády ČR č. 929 dne , byl prověřen soulad navrhované dokumentace s tímto dokumentem, řešená dokumentace je tímto dokumentem v souladu. Je v souladu se Zásadami územního rozvoje Olomouckého kraje, které byly Zastupitelstvem Olomouckého kraje vydány usnesením UZ/21/32/2008 dne formou opatření obecné povahy. 3. Údaje splnění zadání Požadavky zadání Změny č.2, tak jak bylo dne Zastupitelstvem obce Milotice nad Bečvou schváleno, jsou návrhem Změny č.2 splněny. 4. Vyhodnocení souladu s požadavky zvláštních právních předpisů soulad se stanovisky dotčených orgánů podle zvláštních právních předpisů, popřípadě s výsledkem řešení rozporů Požadavky podle zvláštních právních předpisů byly uplatňovány dotčenými orgány ve lhůtě do 30 dnů od společného jednání. Toto se konalo dne v kanceláři č. 327 MěÚ Hranice. Stanoviska dotčených orgánů, která byla v rámci projednávání uplatněna, byla vyhodnocena a řádně zapracována do návrhu Změny č.2. Dotčený orgán stanovisko: Opatření pořizovatele: 1. Městský úřad Hranice odbor životního prostředí ze dne podle zákona č.114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny (ve znění pozdějších úprav) - bez námitek Strana 7 (celkem 21)

8 podle zákona č.86/2002 Sb. o ochraně ovzduší (ve znění pozdějších úprav) - bez námitek podle zákona č.334/1992 Sb. o ochraně ZPF (ve znění pozdějších úprav) - bez námitek podle zákona č.254/12001 Sb. o vodách (ve znění pozdějších úprav) - bez námitek podle zákona č.185/2001sb. o odpadech (ve znění pozdějších úprav)- bez námitek podle zákona č.289/1995 Sb. o lesích (ve znění pozdějších úprav) k návrhu nemáme zásadních připomínek, záměr Z 2/5 je umístěn v ochranném pásmu lesních pozemků (50m od hranice lesa), jehož dotčení v případě umístění stavby je podmíněno vydáním souhlasného stanoviska orgánem státní správy lesů. 2. Městský úřad Hranice odbor školství, kultury, tělovýchovy a cestovního ruchu Bez požadavků Podmínky případného využití ochranného pásma lesa budou řešeny ve správních řízeních při umisťování stavby. Respektováno Bez stanoviska 3. MěÚ Hranice odbor dopravy Bez stanoviska 4. Krajský úřad Olomouckého kraje, odbor životního prostředí a zemědělství, Jeremenkova 40a, Olomouc č.j. KUOK68366/2009, ze dne Krajský úřad Olomouckého kraje.nemá připomínky k předloženému návrhu zm.č.2 ÚP obce Milotice nad Bečvou. nad Bečvou další připomínky. 5. Krajský úřad Olomouc, odbor dopravy a silničního hospodářství, Jeremenkova 40 a, Olomouc Bez požadavků Bez stanoviska 6. Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje se sídlem v Olomouci, územní pracoviště Přerov, Dvořákova 75, Přerov č.j. M2PR1635S/2009, ze dne S předloženým návrhem změny č. 2 územního plánu obce Milotice nad Bečvou, orgán ochrany veřejného zdraví souhlasí. V souladu s 77 zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, se souhlas váže na splnění takto stanovené podmínky : Do regulativů zapracovat podmínky funkční regulace o podmíněnou využitelnost ploch pro bydlení specifikovanou jako lokalitu 2/2 vzhledem k návaznosti na stávající průmyslový areál při splnění ukazatelů legislativních předpisů platných na úseku ochrany zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací, v dalším stupni přípravy území. 7. Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, územní odbor Přerov, Dvořákova 75, Přerov Doplněno do OZV obce Milotice nad Bečvou č. 1/2005 (viz 6. bod výroku OOP). Splněno Bez stanoviska Strana 8 (celkem 21)

9 8. Krajská veterinární správa pro Olomoucký kraj, nám. Míru 101, Olomouc Bez stanoviska. 9. Vojenská ubytovací a stavební správa Brno, Odloučené pracoviště Olomouc, 1. máje 1, Olomouc Bez stanoviska. Bez požadavků 10. Obvodní báňský úřad v Ostravě, Veleslavínova 18, Ostrava Mor.Ostrava Bez stanoviska 11. ČR - Státní energetická inspekce, územní inspektorát pro Olomoucký kraj, Kosmonautů 10, Olomouc zn. 913/09/71.104/Št dne ČR - Státní energetická inspekce souhlasí s řešením návrhu změny č.1územního plánu obce Milotice nad Bečvou. ČR - Státní energetická inspekce, při pořizování územně plánovací dokumentace, doporučuje aplikovat v regionu zásady stanovené Územní energetickou koncepcí Olomouckého kraje, která je ve smyslu 4 odst.2 zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů, součástí územně plánovací dokumentace s výjimkou technických řešení navrhujících umístění staveb a zařízení, tzn. podporovat úspory energie, preferovat všechny typy obnovitelných zdrojů (zejména biomasu) a vytvářet územní předpoklady pro rozvoj a vyšší uplatnění obnovitelných zdrojů. Pro lokální zásobování teplem a elektřinou zvážit využití kombinované výroby elektřiny a tepla využívající spalování biomasy. Tento záměr je v souladu s naplněním cílů státní energetické koncepce směřující k preferenci obnovitelných zdrojů energie, které lze dlouhodobě reprodukovat a jejichž používaní přispěje k ochraně životního prostředí. Z hlediska ochrany zájmů dle zákona č. 458/2000 Sb., upozorňuje ČR - Státní energetická inspekce na Přechodná ustanovení v 98 odst.2 a 3 tohoto zákona a z něho vyplývající povinnosti dodržování ochranných a bezpečnostních pásem stanovených podle dosavadních právních předpisů (ochranná a bezpečnostní pásma stanovená podle právních předpisů před účinností zákona č. 458/2000 Sb. se nemění po nabytí účinnosti tohoto zákona). V souladu s těmito ustanoveními je nutno stanovovat velikost prostoru vymezujícího ochranná pásma v elektroenergetice a bezpečnostní pásma plynových zařízení. 12. Státní úřad pro jadernou bezpečnost, Senovážné náměstí 9, Praha 1 č.j. SÚJB/OPZ/18579/2009, ze dne K předmětnému návrhu změny nemáme připomínky. 13. Ministerstvo zemědělství ČR, Pozemkový úřad Přerov, Wurmova 2, Přerov, č.j.1422/2009/do ze dne Ministerstvo zemědělství ČR Pozemkový úřad Přerov Bez požadavků Dodrženo Bez požadavků Strana 9 (celkem 21)

10 k jednání o návrhu změny č.2 územního plánu obce Milotice nad Bečvou nemá připomínky. Vzhledem k tomu, že v katastrálním území Milotice nad Bečvou nebyla zatím zahájena komplexní pozemková úprava, požadujeme, aby návrh sítě polních cest, protierozní opatření, vodohospodářská opatření a prvků ÚSES bylo možné v budoucnu v rámci KPÚ upřesnit, případně mohlo dojít k jejich korekci. 14. Ministerstvo životního prostředí, odbor výkonu státní správy VIII, pracoviště Tř. Kosmonautů 10, Olomouc zn. 5231/ENV/09, ze dne Za úsek státní správy geologie, v souladu s přísl. ust. zákona č. 44/1988 Sb., v platném znění (horní zákon), na základě dokumentace, kterou má náš odbor MŽP k dispozici konstatujeme, že na vyznačených lokalitách na k.ú. obce nebyla geologickými pracemi ověřena výhradní ložiska nerostných surovin, která by byla evidována v Bilanci zásob výhradních ložisek nerostů České republiky jako ložiska ve vlastnictví České republiky. Další objekty, na něž by se z horního zákona vztahovala územní ochrana, se na těchto lokalitách rovněž nenacházejí. 15. Ministerstvo dopravy ČR, nábř. L. Svobody 12, Praha 1 Splněno Bez požadavků Bez stanoviska 16. Ministerstvo průmyslu a obchodu, Na Františku 32, Praha 1 zn.: 26226/2009/05100, ze dne Z hlediska působnosti MPO ve věci využívání nerostného bohatství a těžby nerostných surovin neuplatňujeme podle ustanovení 50 odst.2 stavebního zákona k výše uvedené územně plánovací dokumentaci žádné připomínky, protože předpokládáme, že tato dokumentace respektuje zák.č.44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného bohatství (horní zákon), v platném znění, tj. neohrozí vytěžitelnost všech zásob těženého výhradního ložiska štěrkopísků Hustopeče nad Bečvou Milovice s chráněným ložiskovým územím, s chráněným lokality změny se nachází mimo výhradní ložiska nerostných surovin. 17. Krajský úřad Olomouckého kraje, odbor strategického rozvoje kraje, Jeremenkova 40a, Olomouc č.j. KÚOK/68298/2009-2/566, ze dne Změna se nedotýká ložisek Bez připomínek. Vaše oznámení bereme na vědomí s tím, že po ukončeném projednávání nám bude návrh změny č.2 ÚPO Milotice nad Bečvou předložen k posouzení a vydání stanoviska dle ust. 51 stavebního zákona. 18. Správa železniční dopravní cesty s.o., Dlážděná 1003/7, Praha 1 zn /40/09-OKS, ze dne Řešeným katastrálním územím je vedena dvoukolejná elektrifikovaná železniční trať čís.280 Hranice na Moravě Strana 10 (celkem 21)

11 Střelná, která je ve smyslu 3 zákona č. 266/1994 Sb. a v souladu s usnesením vlády ČR č. 766 ze dne zařazena do kategorie dráhy celostátní. Situace je zde stabilizovaná a nepředpokládají se úpravy tratě, které by zasahovaly mimo pozemky dráhy. Je nutné respektovat stávající stav a ochranné pásmo dráhy, které je 60 m od osy krajní koleje. Do tohoto pásma nedoporučujeme navrhovat objekty určené k bydlení. V případě, že návrh změny respektuje naše podmínky k zadání, tak nemáme dalších připomínek. 19. Centrum dopravního výzkumu, Líšeňská 33a, Brno zn. UP/2790/09, ze dne Řešeným územím prochází silnice I. třídy č.35. Respektujte ochranné pásmo silnice I. třídy. Územím města je vedena celostátní dvoukolejná železniční trať č Uplatněte požadavky vyjádření Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Praha (zn /40/09-OKS) ze dne Výhledové zájmy námi sledované sítě vodní dopravy nejsou uvedeným návrhem změny č. 2 ÚP obce dotčeny. K návrhu změny č.2 ÚP obce Milotice nad Bečvou nemáme dalších připomínek. Splněno Stanovisko zasláno po termínu. V rámci řízení o Změně č.2 dle 52 stavebního zákona, uplatnily své stanovisko i některé dotčené orgány, a to ještě před konáním veřejného projednání. To proběhlo dne v zasedací místnosti Obecního úřadu Milotice nad Bečvou. Dotčený orgán stanovisko: Opatření pořizovatele: 1. Státní úřad pro jadernou bezpečnost, Senovážné náměstí 9, Praha 1 č.j. SÚJB/OPZ/6897/2010, ze dne K předmětnému návrhu změny č. Územního plánu obce Milotice nad Bečvou nemáme připomínky. Bez požadavku. 2. ČR - Státní energetická inspekce, územní inspektorát pro Olomoucký kraj, Kosmonautů 10, Olomouc zn. 3106/10/ , ze dne ČR - Státní energetická inspekce souhlasí s návrhem změny č.2 územního plánu obce Milotice nad Bečvou. ČR - Státní energetická inspekce, při pořizování územně plánovací dokumentace, doporučuje aplikovat v regionu zásady stanovené Územní energetickou koncepcí Olomouckého kraje, která je ve smyslu 4 odst.2 zákona č. 406/2000 Sb., o hospodaření energií, ve znění pozdějších předpisů, součástí územně plánovací dokumentace s výjimkou technických řešení navrhujících umístění staveb a zařízení, tzn. podporovat úspory energie, preferovat všechny typy obnovitelných zdrojů (zejména biomasu) a vytvářet územní předpoklady pro rozvoj a vyšší uplatnění obnovitelných Dodrženo Strana 11 (celkem 21)

12 zdrojů. Pro lokální zásobování teplem a elektřinou zvážit využití kombinované výroby elektřiny a tepla využívající spalování biomasy. Tento záměr je v souladu s naplněním cílů státní energetické koncepce směřující k preferenci obnovitelných zdrojů energie, které lze dlouhodobě reprodukovat a jejichž používaní přispěje k ochraně životního prostředí. Z hlediska ochrany zájmů dle zákona č. 458/2000 Sb., upozorňuje ČR - Státní energetická inspekce na Přechodná ustanovení v 98 odst.2 a 3 tohoto zákona a z něho vyplývající povinnosti dodržování ochranných a bezpečnostních pásem stanovených podle dosavadních právních předpisů (ochranná a bezpečnostní pásma stanovená podle právních předpisů před účinností zákona č. 458/2000 Sb. se nemění po nabytí účinnosti tohoto zákona). V souladu s těmito ustanoveními je nutno stanovovat velikost prostoru vymezujícího ochranná pásma v elektroenergetice a bezpečnostní pásma plynových zařízení. 3. Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Přerov, Wurmova 2, Přerov č.j. PÚ-416/2010/Do, ze dne Ministerstvo zemědělství ČR Pozemkový úřad Přerov k návrhu změny č.2 územního plánu obce Milotice nad Bečvou nemá připomínky. Vzhledem k tomu, že v katastrálním území Milotice nad Bečvou nebyla zatím zahájena komplexní pozemková úprava, požadujeme, aby návrh sítě polních cest, protierozní opatření, vodohospodářských opatření a prvků ÚSES bylo možné v budoucnu v rámci KPÚ upřesnit, případně, aby mohlo dojít k jejich korekci. 4. Ministerstvo životního prostředí, odbor výkonu státní správy VIII, pracoviště Tř. Kosmonautů 10, Olomouc č.j /ENV/10, ze dne Na úseku státní správy geologie, v souladu s přísluš. ust. zákona č. 44/1988 Sb., v platném znění (horní zákon), na základě dokumentace, kterou má náš odbor MŽP k dispozici konstatujeme, že na vyznačených lokalitách na k.ú. obce nebyla geologickými pracemi ověřena výhradní ložiska nerostných surovin, která by byla evidována v Bilanci zásob výhradních ložisek nerostů České republiky. Další objekty, na něž by se z horního zákona vztahovala územní ochrana, se na těchto lokalitách rovněž nenacházejí. Bez požadavků Bez požadavků Není předmětem návrhu Změny č.2 Bez požadavků V rámci řízení o Změně č.2 dle 52 stavebního zákona, uplatnily své stanovisko i některé další subjekty, a to ještě před konáním veřejného projednání. To proběhlo dne v zasedací místnosti Obecního úřadu Milotice nad Bečvou. Strana 12 (celkem 21)

13 Organizace - vyjádření: Opatření pořizovatele: 1. Ředitelství silnic a dálnic ČR, Čerčanská 12, Praha 4, č.j /10330/2010 ze dne a č.j /10330/2009 ze dne Předmětná změna ÚPD obsahuje změny ve čtyřech lokalitách. Zájmů ŘSD ČR se dotýká pouze změna v lokalitě Z2/2, která se nachází sice v zastavěné části obce, ale je umístěna v blízkosti stávající silnice I/35. Je velmi pravděpodobné, že budoucí zástavba může být zasažena hlukem z dopravy na silnici I/35. Budoucí zástavbu v ploše Z2/2 je proto nutno řešit tak, aby nevznikly nároky na ochranu objektů před škodlivými vlivy z provozu dopravy, tzn., aby nebyly překročeny hygienické limity vyplývající z nařízení vlády č.148/2006 Sb. o ochraně zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací v platném znění na výhledový provoz (30let) na silnici I/35. Řešení zástavby na zasažených plochách je nutno projednat s hygienikem. Vzhledem k tomu, že využití plochy pro bydlení v lokalitě Z2/2 je podmíněno právě splněním legislativních předpisů pro ochranu zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací a splnění podmínek bude sledováno v následných stupních přípravy území se změnou č.2 územního plánu obce Milovice nad Bečvou souhlasíme a mimo výše uvedené nemáme další připomínky. Doplněno do OZV obce Milotice nad Bečvou č. 1/2005 (viz 6. bod výroku OOP). Splněno 5. Rozhodnutí o námitkách a jejich odůvodnění V rámci veřejného projednání Změny č.2 nebyly podány námitky. 6. Vyhodnocení připomínek V rámci projednání Změny č.2 nebyly podány připomínky. 7. Komplexní zdůvodnění přijatého řešení a vybrané varianty, včetně vyhodnocení předpokládaných důsledků tohoto řešení, zejména ve vztahu k rozboru udržitelného rozvoje území Navržené řešení vychází z potřeb a požadavků obce Milotice nad Bečvou, jejich občanů a dalších zainteresovaných stran. Řešení vychází z požadavků vyplývajících ze schváleného textu zadání Změny č.2 ÚPO a bylo konzultováno se zástupci obce Milotice nad Bečvou. Členění ploch s rozdílným využitím území bylo převzato ze schváleného ÚPO Milotice nad Bečvou, další plochy s rozdílným způsobem využití nejsou navrhovány. Všechny jevy, limity využití území a další prvky udržitelného rozvoje jsou respektovány v navrženém řešení a koncepce rozvoje sídla z nich vychází. Koncepce rozvoje sídla a jeho začlenění do širších vazeb není Změnou č.2 měněna. 7.1 Zdůvodnění přijatého řešení a vybrané varianty Navržené řešení vychází z potřeb obce definovaných v zadání Změny č.2 a projednaných na veřejných jednáních. Variantní řešení nebylo požadováno v zadání. Koridory a trasy dopravní a technické infrastruktury jsou stabilizovány. Strana 13 (celkem 21)

14 Návrh Změny č. 2 reaguje na text schváleného zadání Změny č.2 s vymezením požadovaných změn: 1. V lokalitě 2/1 prověřit možnost změny funkčního využití pozemku p.č. 488/16 a části p.č. 488/1, vše v k.ú. Milotice nad Bečvou z ploch nestavebních neurbanizovaných lesů (ZL) na plochy stavební urbanizované pro individuální rekreaci v zahr. chatách v ploše suché nádrže Teplice (RIp). Tento podnět z důvodu rozporu se Zásadami územního rozvoje OK (situování záměru v ploše suché nádrže nadmístního významu Teplice) nebyl dále prověřován a studován. 2. V lokalitě 2/2 prověřit možnost změny funkčního využití pozemků p.č. 286, 287, 289, 552/2 a případně i část pozemku p.č. 552/1, vše v k.ú. Milotice nad Bečvou z ploch stavebních urbanizovaných pro průmysl (VP) na plochy stavební urbanizované venkovského bydlení (BV). 3. V lokalitě 2/3 prověřit možnost změny funkčního využití pozemků p.č. 405/12 a případně i části p.č. 390/80, 405/11 vše v k.ú. Milotice nad Bečvou z ploch stavebních - urbanizovaných pro dopravní stavby silniční na plochy stavební urbanizované venkovského bydlení (BV). 4. V lokalitě 2/4 prověřit možnost změny hranice zastavěného území. Dle ÚPO Milotice nad Bečvou se pozemek p.č. 335/1, v k.ú. Milotice nad Bečvou nachází v ploše stavební urbanizované venkovského bydlení (BV), ale tento pozemek není zahrnut do zastavěného území. 5. V lokalitě 2/5 prověřit možnost změny funkčního využití pozemků p.č. 247 a 246, vše v k.ú. Milotice nad Bečvou z ploch stavebních urbanizovaných pro dopravní stavby silniční na plochy stavební urbanizované pro občanskou vybavenost místního významu (OM). Všechny uvedené požadavky Změny č. 2 reagují na konkrétní požadavky investorů a jejich konkrétních rozvojových záměrů v území a na požadavky zadání Změny č. 2 vč. vyhodnocení připomínkového řízení k textu zadání Změny č. 2. V rámci Změny č. 2 jsou navrženy k zastavění či změně funkčního využití pouze nezemědělské pozemky, nebo pozemky, které již byly bilancovány ve schváleném územním plánu. Projektant na úrovni územního plánu garantuje nezhoršení kvality ovzduší ani hlukové zátěže v návaznosti na navržené řešení Změny č.2 v podrobnosti odpovídající územnímu plánu. Navržené řešení respektuje schválený krajský program snižování emisí a program zlepšování kvality ovzduší. Záměr 2/2 se nachází v ploše začleněné do stávajícího průmyslového areálu. Dotčený orgán na úseku ochrany veřejného zdraví stanovil podmínečnost využití této plochy pro bydlení splněním ukazatelů legislativních předpisů platných na úseku ochrany zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací, v dalším stupni přípravy území. Požadavek na splněním ukazatelů legislativních předpisů platných na úseku ochrany zdraví před nepříznivými účinky hluku a vibrací, v dalším stupni přípravy území uplatnilo také Ředitelství silnic a dálnic ČR a to s ohledem na blízkost silnice I.tř. I/35. Záměr 2/5 se nachází v OP ČOV. Z hlediska koncepce územně plánovací činnosti je toto umístění možné. Podnět vychází z konkrétního záměru, který si je situování plochy vědom. Případné střety budou řešeny v rámci následných projektových fází v rámci územního a stavebního řízení v návaznosti na konkrétní projektové řešení 7.2 Koncepce dopravní infrastruktury Koridory a trasy dopravní a technické infrastruktury jsou stabilizovány. Silniční doprava (silnice a dálnice) Kapitola není Změnou č. 2 měněna. Všechny předmětné lokality řešené Změnou č.2 jsou napojeny na stávající místní komunikace. V souvislosti se záměrem Z2/2 je zrušena v původní koncepci navržená místní obslužná komunikace. V rámci návrhu podnětu 2/3 nedojde ke zhoršení dopravní obslužnosti z hlediska koncepce sledované v rámci územně plánovací činnosti. V rámci dalších stupňů územní přípravy dojde k řešení podrobností. V rozhledových trojúhelnících silnic a místních komunikací nesmí být navrhovány žádné pevné překážky ani vzrostlá zeleň. Pěší provoz: V současné době jsou vybudovány v obci vesměs jednostranné dlážděné chodníky podél částí silnice I,.a III.třídy. tato síť chodníků bude sloužit i obyvatelů z navržených plocha záměrů Změny č.2. Strana 14 (celkem 21)

15 Cyklistický provoz: Kapitola není Změnou č.2 měněna. Doprava v klidu Odstavování vozidla se předpokládá na soukromých pozemcích, nejlépe formou garážování. Na veřejných prostranstvích je třeba řešit parkování pro krátkodobé účely. V uličních prostorech je možné parkovat pouze v takových místech, která splňují podmínky stanovené zákonem. Kapacity navržených odstavných a parkovacích míst: Změna č.2 nevyvolává potřebu návrhu samostatných ploch pro parkoviště, garáže či jiné plochy pro odstavení vozidel. Železniční doprava Kapitola není Změnou č.2 měněna. Vodní doprava Kapitola není Změnou č.2 měněna. Letecká doprava Kapitola není Změnou č.2 měněna. 7.3 Koncepce technické infrastruktury Zásobování vodou V rámci Změny č.2 není stávající způsob zásobování obce vodou měněn. Návrh Změny č.2 počítá s vybudováním distribuční sítě v rámci zastavitelného území obce jednotlivých ploch Změny č.2. Veřejné řady budou dimenzovány s ohledem na zásobování území požární vodou. Vodovodní řad bude upraven v návaznosti no požadované hodnoty a parametry (rozmístění hydrantů, odběrních míst, ). Potřebná akumulace vody pro zásobování obce pitnou a užitkovou vodou, včetně uvažovaného nárůstu plánované zástavby, bude zajištěna kapacitou stávajícího vodojemu a vodovodního systému. V rámci návrhu plochy Z2/3 je zrušena část navržené trasy pitného vodovodu. Lokalita Z2/2 napojení na stávající vodovodní řad dle platné koncepce ÚP Lokalita Z2/3 napojení na stávající a navržený vodovodní řad dle platné koncepce ÚP. Lokalita Z2/4 řeší rozšíření zastavěného území napojení na stávající vodovodní řad Lokalita Z2/5 napojení na stávající vodovodní řad dle platné koncepce ÚP Výpočet potřeby vody v rámci ploch řešených Změnou č.2 - v rámci Změny č.2 nedojde k nárůstu potřeby vody v území. Tlakové poměry - Osazení vodojemu je pro zásobování obce dle vyjádření provozovatele vyhovující. Návrh akumulace vodojemu - Akumulace vodojemu je pro zásobování obce dle vyjádření provozovatele vyhovující. Odkanalizování Změna č.2 nemění navržený systém kanalizace ani systém likvidace odpadních vod. Všechny řešené podněty jsou napojeny na kanalizaci prostřednictví stávající nebo navržené jednotné kanalizace. Likvidace splaškových vod bude řešena dle platné koncepce schváleného ÚP. Odvádění dešťových vod z nově zastavovaného území do toku nesmí způsobit zhoršení odtokových poměrů, tj. musí být řešeno tak, aby nedocházelo ke zvýšení stávajícího odtokového součinitele a dešťové vody byly v maximální možné míře zdrženy nebo zachyceny k vsakovaní v dané lokalitě formou vsaků a nádrží na dešťovou vodu. Vlastníci pozemku jsou povinni zajistit, aby nedocházelo k zhoršování odtokových poměrů, odnosu půdy erozní činností vody a dbát o zlepšování retenční schopnosti krajiny. Celou stávající stokovou síť navrhujeme upravit tak, aby splňovala všechny požadavky zákona, o vodovodech a kanalizacích ve znění pozdějších předpisů a příslušných norem. Situování stok je zřejmé z grafické dokumentace výkres vodního hospodářství. Strana 15 (celkem 21)

16 Likvidace odpadních vod - systém likvidace odpadních vod zůstává beze změny. Výpočet množství splaškových vod - v rámci Změny č.2 nedojde k nárůstu množství splaškových vod v území. Platí hodnoty uvedené v původní ÚP. Výpočet množství dešťových vod - v rámci Změny č.2 nedojde k nárůstu množství dešťových vod v území. Platí hodnoty uvedené v původní ÚP. Odpadové hospodářství Kapitola není Změnou č.2 měněna. Likvidace odpadu bude z ploch v rámci Změny č.2 řešena svozem a odvozem mimo řešené území. Na řešeném území se v rámci Změny č.2 skládkování odpadu nenavrhuje. Respektovat plán odpadového hospodářství Olomouckého kraje. Všechny subjekty v řešeném území musí mít zajištěn odvoz a likvidaci odpadů specializovanými firmami. Umístění nádob či kontejnerů na odpad musí jednotliví investoři řešit na svých vlastních pozemcích bez nároků na veřejná prostranství. Množství nebezpečných odpadů není možné stanovit. Tato bilance bude upřesněna až na základě konkrétních investičních záměrů. Zásobování elektrickou energií S postupující výstavbou v obci na výše uvedených návrhových plochách bude možno využívat stávající transformační stanice i stávající distribuční rozvod NN případně tato zařízení dle koncepce ÚP. Nové trasy kabelových rozvodů NN v návrhových plochách budou vedeny v chodnících a zelených pásech k nim přilehlých. Souběžně s těmito kabely budou uloženy trasy veřejného osvětlení. Navržené řešení respektuje navrženou koncepci původního schváleného ÚP a navazuje na ni. Změna č.2 nevyvolává žádné požadavky na přeložky vedení VN. Návrhová bilance potřeby elektrické energie - bilance dle platné územně plánovací dokumentace se navrženým řešením nezmění. Zásobování teplem Obec Milotice nad Bečvou je zásobena zemním plynem, proto navržené řešení počítá s využití zemního plynu v rozsahu celého řešeného území. Koncepce zásobování teplem v rámci řešení Změny č.2 je řešena na základě systému lokálního vytápění rodinných domků a samostatných kotelen podnikatelské sféry. Palivo energetická bilance tepelných zdrojů bude preferovat využití zemního plynu pouze s minimální doplňkovou funkcí elektrické energie, a to jen v nezbytné míře. Ostatní části nejsou Změnou č.2 měněny. Zásobování plynem Návrh Změny č.2 respektuje vybudované plynovodní řady. V rámci řešení navrhujeme rozšíření plynovodní sítě STL v návaznosti na realizaci navrhované výstavby tak, aby bylo zásobováno plynem celé zastavěné území obce včetně navržených ploch k zastavění v rámci ploch Změny č.2. Bilance potřeby plynu pro stávající a navržené objekty bydlení, vybavenosti a výroby. Bilance potřeby plynu dle platné územně plánovací dokumentace se navrženým řešením nezmění. Vodní toky V rámci návrhu je respektováno provozní pásmo vodního toku. Ze Změny č.2 pro tuto oblast nevyplývají žádné další požadavky, proto tato kapitola není změnou č.2 nijak řešena a stávající stav není nijak měněn. Sdělovací kabely místní síť Kapitola není Změnou č.2 měněna. Dálkové kabely Kapitola není Změnou č.2 měněna. Strana 16 (celkem 21)

17 TV signál Kapitola není Změnou č.2 měněna. Radioreléové spoje Kapitola není Změnou č.2 měněna. Místní rozhlas Kapitola není Změnou č.2 měněna. Pro nově navrhovaná území v rámci Změny č.2 budou rozvody místního rozhlasu rozšířeny. Kabelová televize Pro nově navrhovaná území v rámci Změny č.2 budou rozvody kabelové rozšířeny, pokud budou zřízeny v rámci stávajícího zastavěného území obce. 7.4 Systém sídelní zeleně. Kapitola není Změnou č.2 měněna. Navrženým opatřením nedojde k narušení systému sídelní zeleně. 7.5 Koncepce uspořádání krajiny Ze Změny č.2 pro tuto oblast nevyplývají žádné požadavky, proto tato kapitola není Změnou č2 nijak řešena a stávající není nijak měněn. 7.6 Ochrana přírody a krajiny Ze Změny č. 2 pro tuto oblast nevyplývají žádné požadavky, proto tato kapitola není Změnou č.2 nijak řešena a stávající není nijak měněn. Z hlediska krajinného rázu bude vhodně navržená zástavba zapadat do kontextu krajiny. 7.7 Územní systém ekologické stability Ze Změny č. 2 pro tuto oblast nevyplývají žádné podstatné požadavky, proto tato kapitola není Změnou č. 2 nijak řešena a stávající stav není nijak měněn. 7.8 Pokud byly stanoveny plochy s jiným způsobem využití, než je stanoveno ve vyhlášce o obecných požadavcích na využívání území, uvede se odůvodnění Plochy s rozdílným způsobem využití byly zařazeny v řešení Změny č. 2 dle členění stávajících funkčních ploch schváleného územního plánu dle platné OZV. 7.9 Účelné využití zastavěného území a potřeba vymezení zastavitelných ploch V současné době je stávající zastavěné území využito bez větších proluk a nezastavěných ploch v rámci zastavěného území a dále návrhové plochy dle platného územního plánu jsou majetkoprávně nedostupné, proto bylo nezbytné vymezit návrhové ploch plochy změn - v návaznosti na zastavěné území pro potřeby individuálního bydlení a občanské vybavení. Nevymezením těchto rozvojových ploch by byl zastaven další možný rozvoj obce a její další růst. Potřeba vymezit návrhové plochy pro bydlení vyplynuly z požadavků místních obyvatel, kteří chtějí stavět rodinné domy v obci Milotice nad Bečvou a dále ze zkušeností představitelů obce zájem investorů o koupi pozemků na výstavbu rodinných domů (majetkoprávní nedostupnost velké části vymezených ploch v rámci schváleného ÚP. Strana 17 (celkem 21)

18 Všechny nově navržené plochy v rámci Z měny č.2 jsou situovány na nezemědělských pozemcích nebo na pozemcích, které byly do zastavitelných ploch zařazeny již ve schváleném ÚP a nyní dochází pouze ke změně funkce. Vymezení ploch zastavitelného území bylo navrženo pro umístění ploch pro: Bydlení v rodinných domech BV-plochy venkovského bydlení : podnět Z2/2 mění funkční určení stávající-stabilizované plochy pro výrobu a skladování na plochy venkovského bydlení v souladu s požadavkem stávajících vlastníků nemovitostí, podnět Z2/3 rozšiřuje plochy venkovského bydlení v ploše dle platného ÚP určení pro dopravní stavby silniční-návrhem řešení bylo prokázáno možnost tohoto řešení, podnět Z2/4 - pouze upravuje hranici zastavěného území bez vymezování nových ploch. Plochy pro občanskou vybavenost místního významu OM : podnět Z2/5-vymezuje plochu pro občanskou vybavenost místního významu na úkor ploch pro dopravní stavby silniční, návrh Změny č.2 bylo prokázáno možnost tohoto řešení. Plochy změn pro obytnou funkci (bydlení) - zastavitelné plochy: Lokalita Výměra pozemku Počet domů Počet bytů Počet obyvatel (ha) Z2/2 - BV 0, Z2/3 - BV 0, Celkem 0, Podnět Z2/2 - mění funkční využití stávajících ploch zastavěného území Podnět Z2/3 mění funkční využití bez dalšího rozvoje pouze rozšíření stávající plochy rodinného domu Bilance ploch změn pro plochy občanské vybavenosti zastavitelné plochy: Lokalita Výměra pozemku (ha) Z2/5 - OM 0,199 Celkem 0, Důsledky řešení zejména ve vztahu k rozboru udržitelného rozvoje Navržené řešení podporuje všestranný rozvoj obce a celého správního řešeného - území. Z hlediska: a. horninového prostředí a geologie - návrh ÚP nenavrhuje žádné řešení, které by mělo na tuto oblast negativní vliv. Změna č.2 tuto oblast zásadně neovlivní. b. Vodního režimu nejsou navrhovány žádná negativní opatření. Likvidace odpadních vod je řešena v návaznosti na navrženou koncepci dle platného ÚP. Návrh řešení řeší odvádění odpadních vod z řešeného území v souladu s platnou legislativou. Z hlediska stávajících vodních zdrojů studní zůstává stávající stav beze změn. c. Hygieny životního prostředí - je zajištěn soulad mezi jednotlivými plochami s rozdílným využitím. Je navrženo jako podmíněné využití plochy pro venkovského bydlení z hlediska hlukové zátěže silnice I/35 a sousedního výrobního areálu. d. Ochrana přírody a krajiny. Je navrženo takové řešení, které stabilizuje stávající hodnoty v území a navrhuje další opatření z hlediska ochrany přírody a krajiny ÚSES, Zájmy ochrany přírody a krajiny a prvky ÚSES nejsou Změnou č.2 dotčeny. e. Zemědělský půdní fond je stabilizován a řešením co nejméně narušen. Obhospodařování pozemků není nijak omezováno nevhodnými zásahy do zemědělské krajiny. Navržené plochy jsou situovány na nezemědělských pozemcích nebo na plochách, které byly již bilancovány ve schváleném ÚP. f. Pozemků určených k plnění funkcí lesa v rámci Změny č.2 není navrženo odnětí plochy PUPFL, navržené řešení ani nezasahuje do ochranného pásma PUPFL. g. Veřejné a dopravní infrastruktury jsou stabilizovány stávající prvky dopravní a technické infrastruktury a v návaznosti na plochy rozvoje obce jsou navržena rozvody a trasy nové. Strana 18 (celkem 21)

19 h. Nadřazené prvky dopravní a technické infrastruktury jsou všechny respektovány. K jednotlivým požadavkům Změny č.2 (dle relevantnosti) je navrženo řešení napojení na technickou a dopravní infrastrukturu. i. Socio-demografických podmínek je zajištěn návrhovými plochami další rozvoj obce tak, aby bylo zajištěno všestranné rozvíjení obce plochy bydlení, plochy občanské vybavenosti. j. Bydlení jsou všechny plochy stabilizovány a navržena jsou návrhové plochy zaručující další rozvoj sídla. k. Rekreace kapitola není Změnou č.2 dotčena. l. Z hlediska hospodářských podmínek je zachováno stávající řešení schváleného ÚP. Tato koncepce zajistí další rozvoj sídla Soulad s cíli a úkoly územního plánování, zejména s požadavky na ochranu architektonických a urbanistických hodnot v území a požadavky na ochranu nezastavěného území Navržené řešení Změny č.2 je plně v souladu s cíli územního plánování. Zvláště jsou chráněny architektonické a urbanistické hodnoty území v rámci ochrany památek a urbanistického obrazu sídla, která návrh ÚP respektoval a vhodně na něj navázal dalšími rozvojovými lokalitami. Nezastavitelné území je chráněno jak možným využitím jednotlivých ploch s rozdílným způsobem využití, tak i dalšími prvky ochrany, které jsou uplatněny z hlediska zákonů a dalším opatření (PUPFL, ÚSES, ). Změna č.2 respektuje: - zájmy z hlediska památkové péče. - urbanistické hodnoty území obce Milotice nad Bečvou, jsou maximálně chráněny urbanistickým návrhem, který respektuje současnou urbanistickou struktury a rozvíjí ji novým návrhem ploch zastavitelného území. Z hlediska architektonických hodnot jsou stanoveny regulativy prostorového uspořádání území, které budou maximálně navazovat na současnou zástavbu a budou vytvářet jednotný celek obce, - ochranu nezastavěného území v rámci ploch s rozdílným způsobem využití, kdy nezastavěné a nezastavitelné plochy obklopují samotné sídlo a vytváření plochy přírodních a zemědělsky využívaných území. Jedná se převážně o plochy zemědělské půdy, plochy lesní a plochy krajinné zeleně. Součástí tohoto území jsou také plochy dopravy silniční a plochy vodní a vodohospodářské. 8. Informace o výsledcích vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území spolu s informací, zda a jak bylo respektováno stanovisko k vyhodnocení vlivů na životní prostředí, popřípadě zdůvodnění, proč toto stanovisko nebo jeho část nebylo respektováno V zadání Změny č. 2 nebyl vznesen požadavek na vyhodnocení vlivů na udržitelný rozvoj území. 9. Vyhodnocení předpokládaných důsledků navrhovaného řešení na zemědělský půdní fond a na pozemky určené k plnění funkcí lesa Navržené řešení nenavrhuje zábor pozemků ZPF. Dotčené pozemky jsou pozemky nezemědělské. Navržené řešení řeší pouze změnu funkčního využití stávajících stabilizovaných ploch. - v lokalitě 2/2 změna funkčního využití pozemků p.č. 286, 287, 289, 552/2 a části pozemku p.č. 552/1, vše v k.ú. Milotice nad Bečvou z ploch stavebních urbanizovaných pro průmysl (VP) na plochy stavební urbanizované venkovského bydlení (BV). Lokalita není předmětem záboru ZPF, protože plocha je situována na nezemědělských plochách. - v lokalitě 2/3 změna funkčního využití pozemků p.č. 405/12 a 390/80, 405/11 vše v k.ú. Milotice nad Bečvou z ploch stavebních - urbanizovaných pro dopravní stavby silniční na plochy stavební urbanizované venkovského bydlení (BV). Lokalita není předmětem záboru ZPF, protože plocha je situována na nezemědělských plochách. Strana 19 (celkem 21)

20 - v lokalitě 2/4 změna hranice zastavěného území (dle ÚPO Milotice nad Bečvou se pozemek p.č. 335/1, v k.ú. Milotice nad Bečvou nachází v ploše stavební urbanizované venkovského bydlení (BV), ale tento pozemek není zahrnut do zastavěného území). Lokalita není předmětem záboru ZPF, protože plocha je situována na nezemědělských plochách. - v lokalitě 2/5 změna funkčního využití pozemků p.č. 247 a 246, vše v k.ú. Milotice nad Bečvou z ploch stavebních urbanizovaných pro dopravní stavby silniční na plochy stavební urbanizované pro občanskou vybavenost místního významu (OM). Lokalita není předmětem záboru ZPF, protože plocha je situována na nezemědělských plochách. Všechny navržené plochy jsou situovány na nezemědělských pozemcích, proto nejsou dotčeny žádné BPEJ. Zábor ZPF v rámci Změny č. 2 není bilancován ani navržen. V rámci Změny č. 2 územního plánu obce Milotice nad Bečvou není navržen zábor žádného pozemku určeného k plnění funkce lesa. 10. Údaje o počtu listů opatření obecné povahy včetně počtu výkresů grafické části Toto opatření obecné povahy má celkem 21 stran textu a 10 výkresů. II.B GRAFICKÁ ČÁST (ODŮVODNĚNÍ) Níže uvedené výkresy jsou součástí odůvodnění opatření obecné povahy. II.2.a Koordinační výkres 1 : 5000 II.2.c Výkres předpokládaných záborů půdního fondu 1 : 5000 Strana 20 (celkem 21)

21 III. POUČENÍ Proti tomuto opatření obecné povahy, kterým se vydává Změna č. 2, se podle ustanovení 173 odst.2 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád (ve znění pozdějších úprav) nelze odvolat. Mgr. Jiří Konečný starosta obce. Hana Frydrychová místostarosta obce Strana 21 (celkem 21)

Důvodová zpráva O projednání návrhu zadání změny č. 1 územního plánu obce Hoštka

Důvodová zpráva O projednání návrhu zadání změny č. 1 územního plánu obce Hoštka Důvodová zpráva O projednání návrhu zadání změny č. 1 územního plánu obce Hoštka Usnesením Zastupitelstva Města Hoštka ze dne 13.3. 2006 bylo rozhodnuto o pořízení změny č. 1 výše uvedené územně plánovací

Více

Obec Lípa nad Orlicí

Obec Lípa nad Orlicí Obec Lípa nad Orlicí Lípa nad Orlicí ÚZEMNÍ PLÁN LÍPA NAD ORLICÍ Zastupitelstvo obce Lípa nad Orlicí, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, v

Více

ÚZEMNÍ PLÁN DUBÁ ÚZEMNÍ PLÁN DUBÁ

ÚZEMNÍ PLÁN DUBÁ ÚZEMNÍ PLÁN DUBÁ Opatření obecné povahy č. 1/2013 ÚZEMNÍ PLÁN DUBÁ Zastupitelstvo města Dubá, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon) v platném

Více

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOBRATICE

II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOBRATICE II. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU DOBRATICE II.A TEXTOVÁ ČÁST Obsah str. A. Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území včetně souladu s územně plánovací dokumentací

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KAŇOVICE

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KAŇOVICE NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU KAŇOVICE sestavený k projednání ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu ve znění pozdějších předpisů ( stavební zákon ), zpracovaný v souladu

Více

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 10 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BORŠOV NAD VLTAVOU

ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 10 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BORŠOV NAD VLTAVOU ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 10 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE BORŠOV NAD VLTAVOU Zadání po projednání s dotčenými orgány, ostatními účastníky a veřejností bude schváleno Zastupitelstvem obce Boršov nad Vltavou Dne :... Usnesením

Více

Název instituce Stanovisko připomínky Vyhodnocení stanoviska

Název instituce Stanovisko připomínky Vyhodnocení stanoviska Příloha č. 5: Vyhodnocení stanovisek dotčených orgánů uplatněných k návrhu změny č.1 Územního plánu obce Bařice Velké Těšany Název instituce Stanovisko připomínky Vyhodnocení stanoviska Městský úřad Kroměříž,

Více

Opatření obecné povahy

Opatření obecné povahy Opatření obecné povahy Změna č. 1 a 2 územního plánu sídelního útvaru Kozojídky Zastupitelstvo obce Kozojídky, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Kozlovice za období 2010-2014 návrh určený pro projednání

Zpráva o uplatňování Územního plánu Kozlovice za období 2010-2014 návrh určený pro projednání Zpráva o uplatňování Územního plánu Kozlovice za období 2010-2014 návrh určený pro projednání Pořizovatel: Městský úřad Nepomuk, odbor výstavby a životního prostředí Říjen 2014 1 Obsah: Úvod A. Vyhodnocení

Více

NÁVRH ZADÁNÍ Územního plánu Velká Dobrá č.2

NÁVRH ZADÁNÍ Územního plánu Velká Dobrá č.2 NÁVRH ZADÁNÍ Územního plánu Velká Dobrá č.2 (k projednání dle 47 stavebního zákona). V květnu až červnu 2012 pořizovatel projednal Návrhu zadání Územního plánu Velká Dobrá. V průběhu vyhodnocování uplatněných

Více

SVOJEK ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č.1

SVOJEK ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č.1 1 SVOJEK ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č.1 Pořizovatel Zpracovatel Autor OBSAH DOKUMENTACE Obec Svojek Architektonický atelier Holub.s.r.o. Pod Beránkou 19, 160 00 Praha 6 Ing.arch. A. Holub a kolektiv Textová

Více

1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST. 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST

1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST. 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST ČLENĚNÍ DOKUMENTACE ZMĚNY: 1. ZMĚNA č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST 2. ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 4 ÚPO KAMENICE TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST POŘIZOVATEL OBECNÍ ÚŘAD KAMENICE RINGHOFFEROVO NÁM. 434,

Více

Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň

Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň N á v r h Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň Zastupitelstvo obce Obrataň, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), za použití

Více

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY

NÁVRH ZADÁNÍ. pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY NÁVRH ZADÁNÍ pro zpracování změn č.3.územního plánu sídelního útvaru NĚMČIČKY OBSAH: a) Požadavky vyplývající z politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších

Více

ÚP CHVOJENEC CHVOJENEC

ÚP CHVOJENEC CHVOJENEC Ú Z E M N Í P L Á N CHVOJENEC 1 Obec Chvojenec Zastupitelstvo obce Chvojenec, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

Změnu č. 1 Územního plánu obce Želetava.

Změnu č. 1 Územního plánu obce Želetava. MĚSTYS ŽELETAVA, 675 26 Želetava V Želetavě.. Záznam o účinnosti: Toto OOP vydalo: Zastupitelstvo Městyse Želetava Toto OOP nabylo účinnosti:. 2014 Oprávněná úřední osoba pořizovatele: Jaroslav Kunst,

Více

OÚ Velké Březno. Změna č. 4 územního plánu obce. Ing. arch. Jitka Fikarová Kojetice 56, 400 02 Ústí nad Labem IČ: 12036226 číslo autorizace ČKA: 00810

OÚ Velké Březno. Změna č. 4 územního plánu obce. Ing. arch. Jitka Fikarová Kojetice 56, 400 02 Ústí nad Labem IČ: 12036226 číslo autorizace ČKA: 00810 Změna č. 4 územního plánu obce Velké Březno Projektant: Kojetice 56, 400 02 Ústí nad Labem IČ: 12036226 číslo autorizace ČKA: 00810 Termín: březen 2012 ZÁZNAM O ÚČINNOSTI ZMĚNY č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE

Více

- 1 - A/ ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY upravené po společném jednání. Obsah : 1/ TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ

- 1 - A/ ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY upravené po společném jednání. Obsah : 1/ TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ - 1 - A/ ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY upravené po společném jednání Obsah : 1/ TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ a/ Postup při pořízení změny územního plánu b/ Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širých vztahů

Více

Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany

Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany Změna č. 4 ÚPSÚ Lhota pod Libčany řeší změnu ÚPSÚ na k. ú. Lhota pod Libčany NÁVRH TEXTOVÁ ČÁST ZMĚNY Č. 4 ÚPSÚ obsahuje změnu závazné části ÚPSÚ Lhota pod Libčany Zadavatel: Pořizovatel: Projektant: Obec

Více

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZHOŘ U TÁBORA

ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZHOŘ U TÁBORA ZMĚNA Č. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZHOŘ U TÁBORA NÁVRH Záznam o účinnosti Správní orgán, který ÚP vydal: Zastupitelstvo obce Zhoř u Tábora Datum nabytí účinnosti: Pořizovatel: Obec Zhoř u Tábora Oprávněná osoba

Více

Zpráva o uplatňování Územního plánu Kaňovice návrh

Zpráva o uplatňování Územního plánu Kaňovice návrh Zpráva o uplatňování Územního plánu Kaňovice návrh Určeno k projednání dle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Více

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Zhotovitel: Ing. arch. Dana Zákostelecká, Petra Bezruče 632, 386 01 Strakonice 1/10 2/10 TEXTOVÁ ČÁST ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE: 1. Základní identifikační údaje:

Více

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L ÚZEMNÍ STUDIE LIPNO ZÁPAD TEXTOVÁ ČÁST NÁZEV VÝKRESU / DRAWING TITLE AKCE / JOB MÍSTO / SITE

A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L ÚZEMNÍ STUDIE LIPNO ZÁPAD TEXTOVÁ ČÁST NÁZEV VÝKRESU / DRAWING TITLE AKCE / JOB MÍSTO / SITE NÁZEV VÝKRESU / DRAWING TITLE TEXTOVÁ ČÁST AKCE / JOB ÚZEMNÍ STUDIE LIPNO ZÁPAD MÍSTO / SITE k. ú. LIPNO NAD VLTAVOU KLIENT / CLIENT OBECNÍ ÚŘAD LIPNO NAD VLTAVOU Lipno n. Vltavou 83, Lipno n. Vltavou

Více

zpracovaný pro projednání s dotčenými orgány a krajským úřadem přiměřeně podle 47 odst. 1-4 stavebního zákona

zpracovaný pro projednání s dotčenými orgány a krajským úřadem přiměřeně podle 47 odst. 1-4 stavebního zákona návrh Zprávy o uplatňování územního plánu HRDLÍV dle ustanovení 55 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu ve znění pozdějších předpisů (stavební zákon) a v rozsahu 15 vyhlášky

Více

II. ZMĚNA č.1 ÚP KLECANY ODŮVODNĚNÍ

II. ZMĚNA č.1 ÚP KLECANY ODŮVODNĚNÍ II. ZMĚNA č.1 ÚP KLECANY ODŮVODNĚNÍ OBSAH TEXTOVÉ ČÁSTI : 2.1. VYHODNOCENÍ KOORDINACE VYUŽÍVÁNÍ ÚZEMÍ Z HLEDISKA ŠIRŠÍCH VZTAHŮ 1 2.2. VYHODNOCENÍ SPLNĚNÍ ZADÁNÍ ZMĚNY č.1 1 2.3. KOMPLEXNÍ ZDŮVODNĚNÍ PŘIJATÉHO

Více

OBEC MIKULČICE. O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U. svým usnesením č. 5 ze dne 6.5.

OBEC MIKULČICE. O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U. svým usnesením č. 5 ze dne 6.5. OBEC MIKULČICE O Z N Á M E N Í o vydání opatření obecné povahy č. 2/2008 V E Ř E J N O U V Y H L Á Š K O U Změna č. 2 územního plánu sídelního útvaru Mikulčice Zastupitelstvo obce Mikulčice, příslušné

Více

JIŘETÍN POD JEDLOVOU. ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL. Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf

JIŘETÍN POD JEDLOVOU. ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU POŘIZOVATEL. Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf ZMĚNA č.1 ÚZEMNÍHO PLÁNU JIŘETÍN POD JEDLOVOU POŘIZOVATEL Úřad územního plánování Městského úřadu Varnsdorf PROJEKTANT A UA - Agrourbanistický ateliér, Praha 6 Šumberova 8 prosinec 2012 NÁZEV ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE LIBRANTICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č.1

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE LIBRANTICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č.1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE LIBRANTICE ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č.1 3. Textová část odůvodnění změny územního plánu obce Librantice: a) Vyhodnocení koordinace využívání z hlediska širších vztahů v, politikou územního rozvoje

Více

Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka

Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í O U M Í S T Ě N Í

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í O U M Í S T Ě N Í MĚSTSKÝ ÚŘAD KRNOV ODBOR REGIONÁLNÍHO ROZVOJE HLAVNÍ NÁMĚSTÍ 1 794 01 KRNOV Váš dopis zn.: Ze dne: Naše zn.: Mukrn/201544081/RR/SU/Bl. Vyřizuje: Ing. Alena Blaščíková Telefon: 554 697 709 E-mail: ablascikova@mukrnov.cz

Více

Změna č. 1 územního plánu HARTMANICE. Odůvodnění

Změna č. 1 územního plánu HARTMANICE. Odůvodnění Změna č. 1 územního plánu HARTMANICE Odůvodnění 1. Textová část odůvodnění územního plánu obsahuje a) Vyhodnocení koordinace využívání území z hlediska širších vztahů v území... 3 b) Vyhodnocení splnění

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Rapšach

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Rapšach 1/9 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ZM NA. 1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Rapšach TEXTOVÁ ÁST Prosinec 2010 Paré

Více

MěÚ Dvůr Králové nad Labem, odbor výstavby a ÚP

MěÚ Dvůr Králové nad Labem, odbor výstavby a ÚP N Á V R H Z A D Á N Í ÚZEMNÍHO PLÁNU o b c e B O R O V N I C E MěÚ Dvůr Králové nad Labem, odbor výstavby a ÚP Zadání územního plánu Borovnice ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU BOROVNICE Obsah a) požadavky vyplývající

Více

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE A2. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o.

OBSAH A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE A2. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. OBSAH A. Textová část B. Výkresová část: 1. Situace 1:10000 2. Situace 1:1000 A. TEXTOVÁ ČÁST A1. ÚVODNÍ ÚDAJE Údaje o objednateli: Obec Librantice, 503 46 Třebechovice p.o. Údaje o zpracovateli dokumentace:

Více

obsah zadání regulačního plánu :

obsah zadání regulačního plánu : obsah zadání regulačního plánu :..1 vymezení řešeného území..2 požadavky na vymezení pozemků a jejich využití..3 požadavky na umístění a prostorové uspořádání staveb..4 požadavky na ochranu a rozvoj hodnot

Více

ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KADOV

ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KADOV NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 4 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE KADOV Návrh zadání pro projednání s dotčenými orgány a ostatními účastníky Pořizovatel: Městský úřad Blatná, odbor výstavby a územního plánování Oprávněná úřední

Více

Zpráva o uplatňování územního plánu Hodíškov

Zpráva o uplatňování územního plánu Hodíškov DOPIS ZN/ZE DNE Č.J.,SPISOVÁ ZN. VYŘIZUJE/TEL.LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 68847/2011/MUZR, RUP/517/11/DF Ing. Faronová/566 688 191 24.10.2011 Zpráva o uplatňování územního plánu Hodíškov návrh určený ke konzultaci

Více

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby

R O Z H O D N U T Í. Miroslav Vala datum narození: 28.09.1971. a Jana Valová datum narození: 14.09.1978. rozhodnutí o umístění stavby Městský úřad Brušperk K Náměstí 22, 739 44 Brušperk stavební úřad č.j. : SÚ/328/817/2011/Če Miroslav Vala č.j. : SÚ/330/1248/2011/Če Jana Valová vyřizuje: Ing. Jiřina Čermáková Krátká 648 e-mail : cermakova@brusperk-mesto.cz

Více

DRNHOLEC okr. Břeclav

DRNHOLEC okr. Břeclav DRNHOLEC okr. Břeclav ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA Č. 5 I.A TEXTOVÁ ČÁST A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Městský úřad Mikulov, odbor územního plánování a stavebního řádu Městys Drnholec

Více

Změna č. 47 územního plánu města České Budějovice v lokalitě 2.7.2. U Litvínovické silnice II

Změna č. 47 územního plánu města České Budějovice v lokalitě 2.7.2. U Litvínovické silnice II Změna č. 47 územního plánu města České Budějovice v lokalitě 2.7.2. U Litvínovické silnice II v katastrálním území České Budějovice 2 vydaná Zastupitelstvem města České Budějovice Projektant: Ing. arch.

Více

P O L I Č K A LOKALITA MÁNESOVA

P O L I Č K A LOKALITA MÁNESOVA P O L I Č K A LOKALITA MÁNESOVA Regulační plán ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY č. 1 A. TEXTOVÁ ČÁST ODŮVODNĚNÍ RP ZHOTOVITEL : URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. URBANISTICKÉ STŘEDISKO BRNO, spol. s r.o. e-mail:

Více

a. Postup při pořízení Změny č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě

a. Postup při pořízení Změny č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě a. Postup při pořízení Změny č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě Podklady pro řešení Změny č.4 Pro vypracování Změny č.4 ÚPnSÚ Nové Hutě (dále jen Změna č.4) byly použity tyto územně technické a mapové podklady: - schválené

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE OLBRAMICE ZMĚNA Č. 1B NÁVRH

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE OLBRAMICE ZMĚNA Č. 1B NÁVRH ÚZEMNÍ PLÁN OBCE OLBRAMICE ZMĚNA Č. 1B NÁVRH DUBEN 2012 Zadavatel : Obec Olbramice zastoupená starostou obce Ing. Ladislavem Bártou Prostorná 132 742 83 Olbramice IČ: 60798416 Pořizovatel : Magistrát města

Více

ZADÁNÍ změny č. 2 územního plánu obce HLUBOKÉ MAŠŮVKY říjen 2008

ZADÁNÍ změny č. 2 územního plánu obce HLUBOKÉ MAŠŮVKY říjen 2008 Městský úřad ve Znojmě, odbor rozvoje (dále jen úřad územního plánování), který na žádost obce Hluboké Mašůvky pořizuje v souladu s ust. 6 odst. 1 písm. c) zák.č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEHVIZDY NEHVIZDY 03/2011 ÚPRAVA 03/2012 ARCHDAN A.D.O. PRAHA SEZNAM PŘÍLOH : Textová část Odůvodnění Grafická část A. Výkres základního členění území 1:5000 B. Hlavní výkres

Více

1. Obsah územního plánu

1. Obsah územního plánu 1. Obsah územního plánu a) Vymezení řešeného a zastavěného území obce Změna č. 2 se týká jednoho katastrálního území obce Podolanka a části Cvrčovice o celkové výměře řešeného správního území 330 ha. Obec

Více

Návrh změny č. 1 územního plánu K T I Š

Návrh změny č. 1 územního plánu K T I Š Návrh změny č. 1 územního plánu K T I Š NÁVRH PRO VEŘEJNÉ JEDNÁNÍ Vydávající správní orgán: Zastupitelstvo obce Ktiš Datum vydání: Oprávněná úřední osoba pořizovatele jméno a příjmení: Mgr. Vlastimil Lukášek

Více

Odbor územního plánování, stavebního řádu a regionálního rozvoje, MěÚ Val. Meziříčí září 2010 1 TH SRHT PŘÍLOHA Č.5. OOP Změna č.

Odbor územního plánování, stavebního řádu a regionálního rozvoje, MěÚ Val. Meziříčí září 2010 1 TH SRHT PŘÍLOHA Č.5. OOP Změna č. Odbor územního plánování, stavebního řádu a regionálního rozvoje, MěÚ Val Meziříčí září 2010 1 TH SRHT PŘÍLOHA Č5 OOP Změna č10 ÚPnSÚ Oznice Odbor územního plánování, stavebního řádu a regionálního rozvoje,

Více

Město Turnov. Vyhláška Města Turnova č. 57/99 o změně č. 1 závazné části územního plánu sídelního útvaru Turnov

Město Turnov. Vyhláška Města Turnova č. 57/99 o změně č. 1 závazné části územního plánu sídelního útvaru Turnov Město Turnov Vyhláška Města Turnova č. 57/99 o změně č. 1 závazné části územního plánu sídelního útvaru Turnov Městská rada v Turnově dne 13. 10. 1999 vydává podle 24, 44 odst. 2 písm. a) a 45 písm. l)

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Černouček

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Černouček OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY o vydání Územního plánu Černouček Zastupitelstvo obce Černouček, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

ÚPNO ŘÍKOVICE ZMĚNA Č.1

ÚPNO ŘÍKOVICE ZMĚNA Č.1 ÚPNO ŘÍKOVICE ZMĚNA Č.1 ZÁVAZNÁ ČÁST ZMĚNY Č.1 ÚPNO ŘÍKOVICE REGULATIVY USPOŘÁDÁNÍ ÚZEMÍ POŘIZOVATEL: SCHVALUJÍCÍ ORGÁN: KRAJ: NÁVRHOVÉ OBDOBÍ ÚPNO 2015 ZPRACOVATEL: OBEC ŘÍKOVICE ZASTUPITELSTVO OBCE ŘÍKOVICE

Více

BLOK I - ZMĚNA č. 1 ÚP POPICE

BLOK I - ZMĚNA č. 1 ÚP POPICE BLOK I - ZMĚNA č. 1 ÚP POPICE * Macintosh HD:OKR_BŘECLAVSKO:POPICE:POPICE_ZM1 ÚP :POP_STAN_ZM1.docc * 18 January 2012 *4:08:07 * 1. VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ 1.1 Vymezení řešeného území Rozsah řešeného

Více

Změna č. 29 ÚPN SÚ Otrokovice

Změna č. 29 ÚPN SÚ Otrokovice Změna č. 29 ÚPN SÚ Otrokovice Zadání Projednáno s určeným zastupitelem dne 18.08.2011. Mgr. Jaroslav Budek, starosta města srpen 2011 Pořizovatel:, odbor rozvoje a správy majetku Určený zastupitel: Mgr.

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DRNOVICE

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DRNOVICE ÚZEMNÍ PLÁN OBCE DRNOVICE ZM NA. 1 NÁVRH ZADÁNÍ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Po izovatel: M stský ú ad Vy

Více

Obec Bartošovice v Orlických horách Bartošovice v Orlických horách 35 517 75 Rokytnice v Orl.horách VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA

Obec Bartošovice v Orlických horách Bartošovice v Orlických horách 35 517 75 Rokytnice v Orl.horách VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Obec Bartošovice v Orlických horách Bartošovice v Orlických horách 35 517 75 Rokytnice v Orl.horách VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA Zastupitelstvo obce Bartošovice v Orlických horách, příslušné podle ustanovení 6 odst.

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY REGULAČNÍHO PLÁNU V LOKALITĚ STUDENTSKÁ v k.ú. Poruba

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY REGULAČNÍHO PLÁNU V LOKALITĚ STUDENTSKÁ v k.ú. Poruba Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta a stavebního řádu NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY REGULAČNÍHO PLÁNU V LOKALITĚ STUDENTSKÁ v k.ú. Poruba Zpracovaný dle zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a

Více

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU HRUŠOVANY NAD JEVIŠOVKOU 10/2009

ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU HRUŠOVANY NAD JEVIŠOVKOU 10/2009 ZMĚNA Č.2 ÚZEMNÍHO PLÁNU HRUŠOVANY NAD JEVIŠOVKOU 10/2009 ZMĚNU ÚZEMNÍHO PLÁNU VYDAL : ZASTUPITELSTVO MĚSTA HRUŠOVANY NAD JEVIŠOVKOU nám.míru 22, 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou POŘIZOVATEL : MĚSTSKÝ ÚŘAD

Více

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení

VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA. Oznámení o zahájení vodoprávního řízení *KUCBX00ITEYJ* KUCBX00ITEYJ O D B O R Ž I V O T N Í H O P R O S T Ř E D Í, Z E M Ě D Ě L S T V Í A L E S N I C T V Í Čj.: KUJCK 88035/2015/OZZL/2 Sp.zn.: OZZL 87860/2015/hery datum: 1.12.2015 vyřizuje:

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ŽALANY

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ŽALANY ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ŽALANY ZADÁNÍ (NÁVRH) 1 Obsah zadání ÚVOD I. Identifikační údaje II. Rozhodnutí o pořízení územního plánu III. Důvody pro pořízení územního plánu POŽADAVKY NA ZPRACOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU

Více

Územní plán Maršovice

Územní plán Maršovice ÚZEMNÍ PLÁN MARŠOVICE Obec Maršovice Č.j.:... v Maršovicích dne... Zastupitelstvo obce Maršovice, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu

Více

ÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA

ÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA Akce : DOMOVNÍ KANALIZAČNÍ PŘÍPOJKY-NEVEŘEJNÁ ČÁST OBEC MALŠOVICE I.ETAPA Investor : Obec Malšovice Malšovice č.p.16, 405 02 Děčín Arch.č. : 1478-1/13 A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Děčín, únor 2014 Vypracoval: J.

Více

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

V E Ř E J N Á V Y H L Á Š K A Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Obecní úřad Opatovice, stavební úřad Hlavní 170, 753 56 Opatovice Č.j: St.ú.158/733/2007-328-A/5-Bu/185-18 Opatovice, dne: 2.11.2007 E-mail: stavebni@opatovice.cz Telefon: 581 621 209 Navrhovatel: Obec

Více

MĚSTO ODOLENA VODA REGULAČNÍ PLÁN PODE VSÍ

MĚSTO ODOLENA VODA REGULAČNÍ PLÁN PODE VSÍ LEDEN 2014 1 OBSAH REGULAČNÍHO PLÁNU 1) Identifikační údaje 2) Textová část regulačního plánu a) vymezení řešené plochy, b) podrobné podmínky pro vymezení a využití pozemků, c) podrobné podmínky pro umístění

Více

Územní plán obce Tochovice Změna č. 1

Územní plán obce Tochovice Změna č. 1 1/18 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DANĚK Husova 4, Č. Budějovice 370 01, tel./fax. 387 311 238, tel. 387 312 513, 605 277 998 Územní plán obce Tochovice Změna č. 1 Datum : Březen 2009

Více

ZMĚNA Č. IV ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE O M I C E okr. Brno - venkov

ZMĚNA Č. IV ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE O M I C E okr. Brno - venkov ZMĚNA Č. IV ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE O M I C E okr. Brno - venkov I.A. TEXTOVÁ A TABULKOVÁ ČÁST Pořizovatel: Objednatel: Projektant: Obecní úřad Omice, Tetčická 51, 664 41 Troubsko Obec Omice, Tetčická 51,

Více

ZADÁNÍ ZM NA. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR

ZADÁNÍ ZM NA. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR Návrh ZADÁNÍ ZM NA. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TÁBOR Po izovatel: M stský ú ad Tábor, odbor územního rozvoje, Žižkovo nám.2, 39002 Tábor Ur ený zastupitel: Ing. Ji í Fišer - starosta m sta ÚNOR 2012 1 OBSAH A) Požadavky

Více

Změna č.1. územního plánu CHRUDIM

Změna č.1. územního plánu CHRUDIM Změna č.1 územního plánu CHRUDIM Návrh zadání atelier URBI s.r.o., urbanisticko-architektonická projekční kancelář, Chopinova 9, Brno, 623 00 listopad 2014 Změna č.1 ÚP Chrudim změny č.1 Územního plánu

Více

Masarykovo nám. 143, 336 01 Blovice, tel.: 371 516 111

Masarykovo nám. 143, 336 01 Blovice, tel.: 371 516 111 MĚSTSKÝ ÚŘAD BLOVICE Odbor stavební a dopravní Masarykovo nám. 143, 336 01 Blovice, tel.: 371 516 111 Spis.zn.: MUBlov/17859/09/ST/Ma V Blovicích, dne 3.12.2009 Č.j.: MUBlov 17867/09/ST/Ma Vyřizuje: Ing.

Více

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Městský úřad Králíky Č.J.: 4904/2011/ÚPSÚ/DN - 7/DN/328.3/ZMUS/Rozh ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ EV. ČÍSLO: A STAVEBNÍ ÚŘAD VAŠE ZN./ZE DNE: SPISOVÝ ZNAK: 328.3 SK. ZNAK/ LHŮTA: A/5 ADRESÁT: LISTŮ DOKUMENTU:

Více

Magistrát města Přerova Odbor koncepce a strategického rozvoje

Magistrát města Přerova Odbor koncepce a strategického rozvoje Magistrát města Přerova Odbor koncepce a strategického rozvoje Vyhodnocení projednání NÁVRHU ZADÁNÍ 8. změny Územního plánu města Přerova únor 2016 Určený zastupitel: Pavel Košutek, náměstek primátora

Více

ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE...

ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE... Obsah: 1 Cíle a účel řešení územní studie... 2 2 Vymezení řešeného území... 2 3 ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE... 2 3.1 HODNOTY A LIMITY ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 2 3.2 ZPŮSOB VYUŽITÍ PLOCH V LOKALITĚ...

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TĚRLICKO

NÁVRH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TĚRLICKO NÁVH ZADÁNÍ ZMĚNY Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU TĚLICKO (kterou se prověřuje funkční využití ploch v 18 lokalitách) určený k projednání dle ust. 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ V Praze dne: 22. 8. 2012 Číslo jednací: 126063/2012/KUSK/OŽP/LK Vyřizuje: Lucie Kubalíková / 661 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 7 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně

Více

V Ř E S I N A NÁVRH ZADÁNÍ. určený k projednání

V Ř E S I N A NÁVRH ZADÁNÍ. určený k projednání Ú Z E M N Í P L Á N V Ř E S I N A NÁVRH ZADÁNÍ určený k projednání Zpracováno ve smyslu 47 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, a

Více

HOSTIVICE. Změna č. 1 územního plánu města NÁVRH ZADÁNÍ. Městský úřad Hostivice Husovo náměstí 13 253 80 Hostivice. Iva Koptová v. r.

HOSTIVICE. Změna č. 1 územního plánu města NÁVRH ZADÁNÍ. Městský úřad Hostivice Husovo náměstí 13 253 80 Hostivice. Iva Koptová v. r. Změna č. 1 územního plánu města HOSTIVICE NÁVRH ZADÁNÍ Pořizovatel: Městský úřad Hostivice Datum zpracování: červenec 2007 Číslo projektu: P2457 Zpracovatel: Pořizovatel: Městský úřad Hostivice Husovo

Více

Městský úřad Litoměřice Odbor územního rozvoje

Městský úřad Litoměřice Odbor územního rozvoje Městský úřad Litoměřice Odbor územního rozvoje ZPRÁVA O UPLATŇOVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU PÍŠŤANY V UPLYNULÉM OBDOBÍ návrh určený k projednání dle ustanovení 47 odst. 2 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování

Více

ÚZEMNÍ STUDIE RUDOLTICE LOKALITA P 6/BV - POD ZEMĚDĚLSKÝM AREÁLEM ZÁMECKÝ VRCH

ÚZEMNÍ STUDIE RUDOLTICE LOKALITA P 6/BV - POD ZEMĚDĚLSKÝM AREÁLEM ZÁMECKÝ VRCH ÚZEMNÍ STUDIE RUDOLTICE LOKALITA P 6/BV - POD ZEMĚDĚLSKÝM AREÁLEM ZÁMECKÝ VRCH O b j e d n a t e l : Obec Rudoltice se sídlem : Rudoltice č. p. 95 561 25 Rudoltice P o ř i z o v a t e l : Městský úřad

Více

Městský úřad Březnice Stavební úřad

Městský úřad Březnice Stavební úřad Spis: Číslo jednací: Vyřizuje: Telefon E-mail: 2109/2015/SÚ 2109/2015/MUBREZ/SU-5 Ing. Novotná 318 403 172 stavebni@breznice.cz Městský úřad Březnice Stavební úřad Náměstí 11, 262 72 Březnice Březnice

Více

Městský úřad Česká Lípa Stavební úřad Náměstí T. G. Masaryka č. p. 1, 470 36 Česká Lípa

Městský úřad Česká Lípa Stavební úřad Náměstí T. G. Masaryka č. p. 1, 470 36 Česká Lípa Městský úřad Česká Lípa Stavební úřad Náměstí T. G. Masaryka č. p. 1, 470 36 Česká Lípa Váš dopis zn.: Ze dne 27.03.2013 Spisová značka: Č. j. dokumentu: Ev. č. dokumentu: Vyřizuje: MUCL/18906/2013/Pro

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T U D É N K A nám. Republiky 762, 742 13 Studénka

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T U D É N K A nám. Republiky 762, 742 13 Studénka M Ě S T S K Ý Ú Ř A D S T U D É N K A nám. Republiky 762, 742 13 Studénka ODBOR STAVEBNÍHO ŘÁDU A ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ - stavební úřad T11IY116[5UE S00HX005Z4TD VÁŠ DOPIS Č.J.: ZE DNE: NAŠE Č.J.: MS 9437/2011/SŘÚP/To

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE JESENICE

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE JESENICE NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE JESENICE POŘIZOVATEL:Městský úřad Sedlčany,Odbor výstavby a územního plánování, Nám. T.G.Masaryka 34, 264 80 Sedlčany SCHVALUJÍCÍ ORGÁN: Zastupitelstvo obce Jesenice URČENÝ

Více

Městská část Praha 22 Úřad městské části

Městská část Praha 22 Úřad městské části Městská část Praha 22 Úřad městské části odbor výstavby Nové náměstí 1250, 104 00 Praha 114 Č.j.: P22 4857/2010 OV 04 V Uhříněvsi dne: 7.9.2010 Sp.zn.: MC22 1352/2010 OV 04 Vyřizuje: Ing. Máslová Telefon:

Více

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota)

Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Identifikační údaje stavby: Název stavby: Silnice č. II/635 Mohelnice Litovel (kř. Červená Lhota) Název stavebního objektu: SO102 - km 3,810-6,875 Katastrální území:

Více

Obsah: 5 KONCEPCE USPOŘÁDÁNÍ KRAJINY... 4 5.1 NÁVRH PLOŠNÉ A LINIOVÉ ZELENĚ... 4 5.2 PROSTUPNOST KRAJINY... 4 6 GRAFICKÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE...

Obsah: 5 KONCEPCE USPOŘÁDÁNÍ KRAJINY... 4 5.1 NÁVRH PLOŠNÉ A LINIOVÉ ZELENĚ... 4 5.2 PROSTUPNOST KRAJINY... 4 6 GRAFICKÁ ČÁST ÚZEMNÍ STUDIE... Obsah: 1 CÍLE A ÚČEL ŘEŠENÍ ÚZEMNÍ STUDIE... 3 VYMEZENÍ ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 3 3 ZÁKLADNÍ URBANISTICKÁ KONCEPCE A JEJÍ REGULACE... 3 3.1 HODNOTY A LIMITY ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ... 3 3. ZPŮSOB VYUŽITÍ PLOCH V LOKALITĚ...

Více

STUDNY a jejich právní náležitosti.

STUDNY a jejich právní náležitosti. STUDNY a jejich právní náležitosti. V současné době je toto téma velmi aktuální, a to na základě mediální kampaně, která však je, jako obvykle, silně poznamenána povrchními znalostmi a řadou nepřesností,

Více

ZADÁNÍ ZMĚN Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ŠUMVALD

ZADÁNÍ ZMĚN Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ŠUMVALD ZADÁNÍ ZMĚN Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE ŠUMVALD 08/ 2010 Pořizovatel : Městský úřad Uničov, odbor výstavby a úřad územního plánování Vypracoval: Ing. Renáta Urbášková Návrh Zadání změn č.2 ÚP Obce Šumvald

Více

Územní plán Oborná. Textová ást územního plánu. Upravení návrhu ÚP Oborná podle pokyn po izovatele na úpravu z 18. prosince 2012.

Územní plán Oborná. Textová ást územního plánu. Upravení návrhu ÚP Oborná podle pokyn po izovatele na úpravu z 18. prosince 2012. Územní plán Oborná Textová ást územního plánu Upravení návrhu ÚP Oborná podle pokyn po izovatele na úpravu z 18. prosince 2012. Územní plán Oborná byl projektantem vypracován na základ Smlouvy o dílo,

Více

Obec Nemojany ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEMOJANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY

Obec Nemojany ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEMOJANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Obec Nemojany na zasedání Zastupitelstva obce Nemojany, usnesení č. 6/7/2012. V Nemojanech dne 17. 12. 2012 ZMĚNA Č. 2 ÚZEMNÍHO PLÁNU OBCE NEMOJANY OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY Zastupitelstvo obce Nemojany,

Více

M ě s t o V i m p e r k

M ě s t o V i m p e r k M ě s t o V i m p e r k 385 17 Vimperk Vyřizuje: Ing. Jaroslava Martanová Ve Vimperku dne 31.03.2015 VYMEZENÍ ZASTAVĚNÉHO ÚZEMÍ VIMPERK NÁVRH PO UPLATNĚNÍ STANOVISEK DOTČENÝCH ORGÁNŮ* Opatření obecné povahy

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Název stavby: MČ Vinoř Revitalizace území u ul. V Podskalí 2.část Místo stavby: Městská část Vinoř, k. ú. Vinoř Charakter stavby: rekonstrukce, stavba inženýrská Investor stavby:

Více

ÚZEMNÍ PLÁN VRBÁTKY. : Magistrát města Prostějova, Stavební úřad. : Ing. arch. Vladimír Dujka, Kamenná 3858, Zlín

ÚZEMNÍ PLÁN VRBÁTKY. : Magistrát města Prostějova, Stavební úřad. : Ing. arch. Vladimír Dujka, Kamenná 3858, Zlín ÚZEMNÍ PLÁN VRBÁTKY B.1. ODŮVODNĚNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU OBEC OKRES KRAJ POŘIZOVATEL PROJEKTANT Urbanismus Doprava Energetika Vodní hospodářství Zásobování plynem, odpady Krajinný ráz, ÚSES Ekologie, ÚSES Geografie

Více

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Želnava

ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Želnava 1/7 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon, fax. 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ZM NA. 1 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Želnava NÁVRH ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ

Více

Platné znění částí měněných zákonů s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění částí měněných zákonů s vyznačením navrhovaných změn Platné znění částí měněných zákonů s vyznačením navrhovaných změn Zákon č. 44/1988 Sb., o ochraně a využití nerostného bohatství (horní zákon) ČÁST TŘETÍ Ložiskový průzkum a hospodaření se zásobami výhradních

Více

VYSOKÝ ÚJEZD. Změna č. 2 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST. Ing. arch.

VYSOKÝ ÚJEZD. Změna č. 2 ÚZEMNÍ PLÁN OBCE ZMĚNA ÚZEMNÍHO PLÁNU ODŮVODNĚNÍ ZMĚNY ÚZEMNÍHO PLÁNU TEXTOVÁ ČÁST GRAFICKÁ ČÁST. Ing. arch. VYSOKÝ ÚJEZD ÚZEMNÍ PLÁN OBCE Změna č. 2 Podle zákona č.183 / 2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu a vyhlášky č. 500 / 2006 Sb. o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci

Více

SLATINA NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU

SLATINA NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU SLATINA NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Obsah : a) Požadavky vyplývající z Politiky územního rozvoje, územně plánovací dokumentace vydané krajem, popřípadě z dalších širších územních vztahů b) Požadavky na

Více

O regulativech územního rozvoje zóny Dobrá- Kamenec

O regulativech územního rozvoje zóny Dobrá- Kamenec Vyhláška č. 4/1999 O regulativech územního rozvoje zóny Dobrá- Kamenec Obecní zastupitelstvo v Dobré schválilo na svém zasedání dne 28.5.1999 územní plán zóny Dobrá- Kamenec na základě 29 zákona č. 50/1976

Více

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MALENICE

NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MALENICE NÁVRH ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU MALENICE Podle vyhlášky Ministerstva pro místní rozvoj č.500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti,

Více

ÚZEMNÍHO PLÁNU ZALUŽANY TEXTOVÁ ÁST

ÚZEMNÍHO PLÁNU ZALUŽANY TEXTOVÁ ÁST 1/11 PROJEKTOVÝ ATELIÉR AD s.r.o. Ing. arch. Jaroslav DAN K Husova 4, eské Bud jovice 370 01, telefon 387 311 238, mobil +420 605 277 998 ZM NA. 1 ÚZEMNÍHO PLÁNU ZALUŽANY TEXTOVÁ ÁST Únor 2012 Paré íslo:

Více

ÚZEMNÍ PLÁN ČESKÁ LÍPA

ÚZEMNÍ PLÁN ČESKÁ LÍPA Opatření obecné povahy č. 1/2013 V České Lípě, dne: 22.5. 2013 ÚZEMNÍ PLÁN ČESKÁ LÍPA Zastupitelstvo města Česká Lípa, příslušné podle ustanovení 6 odst. 5 zákona ř. 183/2006 Sb., o územním plánování a

Více

Z A D Á N Í. zmìny è. 2. územního plánu sídelního útvaru MILOVICE. okres Nymburk kraj Středočeský. návrh k projednání únor 2008

Z A D Á N Í. zmìny è. 2. územního plánu sídelního útvaru MILOVICE. okres Nymburk kraj Středočeský. návrh k projednání únor 2008 Z A D Á N Í zmìny è. 2 územního plánu sídelního útvaru MILOVICE okres Nymburk kraj Středočeský návrh k projednání únor 2008 Předkládá pořizovatel: Městský úřad 5. května 71, 289 23 nad Labem Ing. Boris

Více