Ročník XIV. 10/2008 říjen

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ročník XIV. 10/2008 říjen"

Transkript

1 O m i c k ý zpravodaj Ročník XIV. 10/2008 říjen =================================================================== Z letní činnosti JSDH obce OMICE ;Novinky v knihovně ; Partnerství tří obcí ; Na co se můžeme těšit ;inzerce a další zajímavosti Podzimní tiskáni a malování s Ladou a Martinou.

2 Obecní dům Tak pomalu stojíme před dokončením úprav na nové učebně a obecní knihovně v domě č.p. 18. Byla dohotovena paspartizace objektu, objekt byl zaměřen a vytvořeny plány současného stavu. Bez této dokumentace není možno zadávat jakoukoliv studii využitelnosti, nebo projektovou dokumentaci. Zároveň bylo zahájeno řízení o změně užívání stavby, jelikož doposud byl dům určen k bydlení a využívání veřejností sebou nese určité náležitosti, které musí objekt splňovat z hlediska požární bezpečnosti a hygienických předpisů. Naivně jsem se domníval, že toto už bude pouze administrativní krok. Jaké však bylo moje překvapení, když z požárního řešení a hlavně z požadavku hygieny vzešly další požadavky na úpravu interiérů. Nicméně se nám podařilo po poměrně dost dlouhé době získat kladná vyjádření obou institucí a v současné době dokončujeme úpravy interiérů podle jejich požadavků. Jeden by nevěřil, co všechno je nutné pro dobře fungující provoz knihovny. V požadavcích hygieny už opravdu chybí jen automatický utírač rukou po použití toalety. Pokud vše proběhne zdárně, do čtrnácti dnů by se mohl objekt začít využívat pro potřeby knihovny, učeben, případně k dalším účelům. Zároveň hodláme s nově vytvořenou dokumentací oslovit několik odborníků, kteří by dle našich požadavků, vzešlých z diskuze s občany, navrhli celkovou studii řešení tohoto obecního prostoru. Na závěr bych chtěl poděkovat všem zaměstnancům OÚ a brigádníkům, kteří se na úpravách domu podíleli. Radovan Pukl starosta obce K článku pana Bartoše z minulého čísla. Pana Bartoše znám pouze z jeho příspěvků v Omickém zpravodaji, ve kterých většinou napadá současné představitele obce.proto bych chtěla zdůraznit, že jeho zájmy nejsou mými zájmy a osobně se mě dotýká, že projednávání mojí žádosti na schůzi OZ použil k dalšímu útoku na obecní zastupitele. Drimlová H.

3 Volby do zastupitelstev krajů 2008 (mezi voliči byl pan Vladimír Horáček,zasloužilý bývalý člen volební komise) Volby se konaly ve dnech 17. a 18. října 2008, v Omicích byla účast 41,9 %. Volební komise se skládala ze sedmi členů + zapisovatelka, většinu tváří jste určitě poznali, dovolte mi tedy ještě dodatečně představit a tímto i všem členům volební okrskové komise poděkovat za dobrou a spolehlivou spolupráci. Předsedou volební komise byla paní Jaroslava Šuterová, místopředsedou paní Milena Hutirová, další členové paní Bronislava Putnová, pan ing. Jan Pelikán. Tito členové byli do volební komise delegování panem starostou Radovanem Puklem. Ostatní členové volební komise byli (zákonem č. 130/2000Sb. o volbách do zastupitelstev krajů) ve stanoveném termínu do obecnímu úřadu delegování stranami, za stranu Komunistická strana Čech a Moravy, to byl pan MUDr. Emil Urban, za stranu Dohoda za Jižní Moravu to byla slečna Dora Štanclová a za stranu Česká strana národně socialistická to byla paní Lada Drimlová. Zapisovatelkou byla Andrea Zahradníková.Průběh obou volebních dnů byl poklidný, vše probíhalo v naprostém pořádku, tak že díky patří nejen volební komisi, ale určitě i všem voličům, kteří se voleb zúčastnili. A teď již k výsledkům (jen pro upřesnění, výsledky voleb do zastupitelstev krajů 2008, jsem nevyhlašovala ani nezveřejňovala na úřední desce, protože to nebylo v pokynech pro nás a vyhlášení výsledků přísluší krajskému úřadu). Z 18 ti stran, jedna strana tj. Folklor i Společnost odstoupila, tři strany nezískaly žádný hlas a to SNK Evropští demokraté, SDŽ Strana důstojného stáří a Volte Pravý Blok stana za snadnou a rychlou Odvolatelnost politiků a státních úřadníků přímo občany, za Nízké daně, Vyrovnaný rozpočet, atd. Ostatní pořadí: 1. Česká strana sociálně demokratická získala 79 platných hlasů 2. Křesťanská a demokratická unie-československá strana lidová 57 platných hlasů 3. Občanská demokratická strana 43 platných hlasů 4. Komunistická strana Čech a Moravy 29 platných hlasů 5. Dohoda za Jižní Moravu 9 platných hlasů 6. Česká strana národně socialistická 8 platných hlasů 7. Strana zelených 7 platných hlasů 8. Nezávislí 5 platných hlasů 9. Moravané 4 platné hlasy 10. Alternativa platné hlasy 11. Strana zdravého rozumu 1 platný hlas 12. Sdružení pro republiku-republikánská strana Československa 1 platný hlas 13. Dělnická strana za zrušení poplatků ve zdravotnictví 1 platný hlas 14. Konzervativní koalice 1 platný hlas Andrea Zahr.

4 Partnerství Střelice Assago Nozay (Starostové spřátelených obcí Střelic, Assaga, Nozay) Ve dnech se uskutečnila v obci Střelice partnerská návštěva přátel z italského města ASSAGO u Milána a z francouzského města NOZAY u Paříže.Dovolte mi prosím, alespoň trošku přiblížit historii vzniku partnerství těchto obcí.počátek těchto vztahu je z prosince roku 2003, kdy se pan starosta Střelic na mezinárodní konferenci o partnerství mezi městy v EU v Miláně seznámil s panem Aberto la Rosou (presidentem knihovny v Assagu a s paní Annou Bisceglia pracovnici v knihovně). Po výměně informaci o obci s jejich městečkem Assago počali navázání vzájemných přátelských vztahů. Vývoj pokračoval v květnu 2004, kdy výprava za obec Střelice navštívila Assago v Itálii, tam byli již i představitelé francouzského městečka Nozay. Už tehdy byla pozvána do Střelic delegace z Assaga i Nozay, k návštěvě došlo v říjnu 2004, po vydařené návštěvě se rozhodli zástupci spřátelených obci v tomto přátelském výměnném projektu pokračovat. V červnu 2005 potom malá Střelická delegace spolu s přáteli z Assaga navštívili městečko Nozay a tam se dohodli, že se v italském Assagu co nejdříve mezi těmito třemi obcemi ustaví oficiálně partnerství, jak jej vyžadují předpisy EU. Následně v září 2006 odjela česká již velká delegace vedení obce, vedení škol, včetně 20 dětí z ZŠ a ZUŠ Střelice, delegace střelických hasičů, do italského Assaga a tam byl o přátelství podepsán dokument ustavující listina. V říjnu 2007 byli pozvání do francouzské Nozay, delegace Střelic a delegace z Assaga. Skladba delegace se více přizpůsobila zaměření partnerství na výměnu zkušeností ve školním vzdělávání a ve výchově mládeže. Tehdy tam jelo 30 dětí ze ZŠ a ZUŠ, 15 dospělých (pedagogický dozor a vedení obce). Při těchto návštěvách již děti navázaly přátelství a navzájem si dopisují a zasílají pozdravy. A nyní byli v tomto partnerském trojúhelníku spřátelených obci na řadě Střelice, aby přivítali přátele z Nozay a z Assaga. Skladba delegací byla obdobná jako dříve. Z každé partnerské obce přijelo 30 dětí a 15 dospělých (doprovod dětí a zástupci vedení obcí starostové). Všechny děti byly ubytovány v rodinách převážně ve Střelicích, ale i ve čtyřech Omických rodinách (a už jsem u toho proč jsem si dovolila vás spoluobčany informovat o této vydařené akci). Další zmíňka o Omicích patří panu Hutirovi z lomu, který věnoval kámen z lomu a panu Martinu Růžičkovi, který tento kamenný blok

5 opracoval a zhotovil pamětní desku, která bude na tento kámen připevněná. Šlo o to, že v neděli 28.září 2008 se konal slavnostní ceremoniál na počest přátelského a partnerského setkání, u této příležitosti byl na upravené ploše před radnicí odhalen kamenný monument jako památka na této den. Jde o kámen již zmíněný. Ale to jsem se dostala k závěru těchto hezkých dní, tak že mi dovolte ještě pár slov. Přátelé těchto dvou zemí přijeli ve čtvrtek večer, kdy jsme je přivítali u obecního úřadu Střelice, po té delegace dospělých byla ubytována v Tetčicích v hotelu U Crlíků a italské a francouzské děti byly rozděleny do rodin (tomu předcházeli schůzky v ZŠ Střelice, kde jsme dostali potřebné informace o tom jak to bude vše probíhat po celé cca 3 dny a již jména dětí, které půjdou k nám do rodin). Od pátečního rána až do závěru celé návštěvy tj. neděle dopoledne, měli všichni včetně našich dětí (u kterých byly ubytovány francouzské a italské děti) velmi nabitý a zajímavý, kulturní program. Jen se zmíním např. zábavné soutěžní dopoledne ve škole, výlety: do Brna s prohlídkou památek Brna, Špilberku, Petrova a jiné. (Francouzské slečny) Výlet, návštěva mariánského chrámu ve Křtinách, prohlídka Sloupsko šošůvských jeskyní, společenský večer v Ořechově s večeří, s kulturním programem a disco s živou hudbou. Velmi mě nadchl sobotní večer, kterého jsme se mohli zúčastnit všichni, ve Střelické Sokolovně se konal koncert na kterém vystoupily děti všech tří partnerských zemí. Za sebe můžu říct, že hodnotím moc kladně takový projekt, za dceru, že se ji moc líbil průběh plných tří partnerských dnů, měla radost z vydařené i když zatím skromné konverzace v angličtině s francouzskou kamarádkou Marii (která byla ubytována u nás) a nejen s Maruškou, ale i s jinými francouzskými a italským dětmi. Andrea Zahr. (České slečny) (Máme novou francouzskou kamarádku)

6 Z letní činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Omice Přestože je léto obdobím dovolených a odpočinku, rozhodně to tak není v hasičské oblasti, spíše naopak. Přes léto stoupá prudce nebezpečí polních a lesních požárů, takže i naše Jednotka se hned začátkem července věnovala nácviku hašení lesního požáru. V sobotu 5.7. jsme nacvičovali hašení požáru nízkého křoví na pasece poblíž areálu bývalých kasáren a hašení prováděli pomocí vody z cisterny Š706 CAS25, kterou obec zakoupila na jaře letošního roku od obce Šitbořice. Jednotka se rozdělila na dvě družstva a hasiči prováděli hašení dvěma C proudy, členové kteří na to mají zkoušky celou akci absolvovali v dýchací technice (což je velice příjemná činnost, pokud jste oblečeni do zásahových kabátů, přileb a v lese je 30 stupňů ve stínu). Nácvik proběhl bez problémů a splnil záměr připravit jednotku na případné letní požáry. Naštěstí to v letošním létě v katastru naší obce nebylo potřeba, i když všude v okolí měli hasiči práce více než dost. V červenci také pokračovala příprava naší cisterny Š706 CAS 25 na odvoz do firmy Komet Pečky, kde na ní od srpna probíhá celková repase nástavby. Na tuto repasi přispěl obci Jihomoravský kraj dotací ve výši Kč, zbytek finanční částky půjde z rozpočtu obce. Předpokládaná konečná cena repase by měla být kolem Kč. Cisterna se nám vrátí z repase začátkem prosince, po jejím zařazení do výjezdu by se měla zlepšit ochrana majetku občanů obce zejména v oblastech mimo dosah hydrantové sítě obce. Ještě bych se rád vrátil k sobotě 21.června. Těsně po 18-té hodině byl naší Jednotce vyhlášen Krajským operačním střediskem HZS poplach, byli jsme vysláni k pomoci u dopravní nehody. Jednotka vyjela v počtu 6-ti členů s vozidlem Avia DA-12. Místo nehody bylo nahlášeno jen přibližně, mělo se jednat o silnici Tetčice-Radostice. Při přejíždění mostku přes Bobravu u železničního přejezdu jsme zpozorovali v hloubce pod mostkem osobní automobil, ležící na střeše v řece. Protože jsme se na místo nehody dostali jako první, provedli jsme průzkum místa nehody a hledali někoho z posádky vozidla. Naše snaha byla marná, ve vozidle ani v okolí jsme nikoho nenašli (později se zjistilo, že osádka utrpěla jen lehká zranění, z vozidla se dostali sami a nečekali u něj na

7 příjezd hasičů ani policie). Následně jsme k místu nehody navedli profesionální hasiče z Brna-Starého Lískovce, kteří do té doby marně pátrali po nehodě na trase Tetčice-Radostice. Protože docházelo k lehkému úniku oleje z auta do Bobravy, bylo provedeno položení provizorní norné stěny a zasypání oleje na hladině řeky pomocí sorbentu. Velitel zásahu si povolal k vyproštěním vozidla těžký jeřáb z centrální stanice HZS Brno-Lidická. Ten pak havarované vozidlo z Bobravy vytáhl a toto bylo následně předáno majiteli. Nutno říci, že osádka měla značné štěstí, že vyvázla z nehody bez vážnějšího úrazu, vozidlo totiž přerazilo zábradlí mostu a skončilo na střeše ve vodě v přibližně třímetrové hloubce pod silnicí. Rád bych ještě touto cestou poděkoval zastupitelstvu obce a starostovi za vstřícný přístup k Jednotce sboru dobrovolných hasičů. Postupné vybavování jednotky odpovídající výzbrojí a výstrojí stojí obec poměrně dost peněz, ale myslím že jde o dobře investované finance. Dobře vybavená a vyškolená jednotka výrazně přispěje k ochraně majetku i životů občanů naší obce. A ještě prosba na závěr nenajdou se v obci podnikatelé, kteří by se chtěli prostřednictvím sponzorských darů podílet na vybavování Jednotky SDH? Jen pro představu, vybavení jednoho člena jednotky základními ochrannými prostředky (zásahový oblek, přilba, boty, rukavice, opasek) stojí přes Kč, a potřebujeme vybavit nejméně 6 členů. Obec toto provádí v rámci svého rozpočtu, ale každá koruna navíc by byla velmi vítána. Pokud by jste chtěli obci v tomto pomoci, kontaktujte prosím buď starostu obce nebo mne. Děkuji za JSDH Omice Jirka Brzobohatý Prosíme o spolupráci při vypracování příloh k naší obecní kronice. Myslíme si, že zajímavou přílohou je téma Omičtí rodáci žijící v cizině a další neméně zajímavé téma Cizí státní příslušníci žijící v Omicích. Uvítáme vaši spolupráci a hlavně informace, které pomohou doplnit obraz života obce těchto dnů. Na vaše sdělení se těší kronikářky Jitka Tomášková a Olga Skoupá na tel.č.: , nebo na : olga.skoupa@seznam.cz, steep@centrum.cz

8 INZERCE: NAKRMHO.CZ Vše pro vaše zvířecí kamarády a ještě něco navíc Nabízíme velký výběr krmiv a doplňků pro psy, kočky, exoty, hlodavce, koně, králíky,drůbež Prodejna krmivo a krmné směsi Pražská 58a, Brno-Bosonohy Telefon: Rozvoz po Brně a širokém okolí zdarma! Obchod@nakrmho.cz ************************************************************************* ***Prodám drtič dřevěného odpadu stromů do průměru 30 mm. Cena dohodou. Kontakt: paní Kašpárková, Brněnská 8, Omice. ***Prodám křovinořez včetně strunové hlavy. Cena dohodou. Kontakt: ************************************************************************* NABÍDKA PRACOVNÍCH MÍST CIPRES FILTR BRNO s.r.o. Jsme ryze česká firma zabývající se výrobou a montáží filtračních a vzduchotechnických zařízení. Hledáme schopné a učenlivé montéry techniky kovových konstrukcí, vzduchotechnických a filtračních zařízení. Požadujeme odpovídající vzdělání, zájem o tento obor, řidičské oprávnění skupiny B, popř. E, svařečské oprávnění vítáno, spolehlivost, pečlivost, flexibilitu, samostatnost, zodpovědnost, mít zájem učit se novým věcem. Základní komunikační schopnosti v němčině nebo angličtině, základní znalosti práce s PC. Nabízíme práci v dobrém kolektivu, prosperitu a stabilní zázemí firmy, finanční jistotu, možnost vlastní realizace, možnost dalšího vzdělávání. kontaktujte nás na: CIPRES FILTR BRNO s.r.o. Rebešovická BRNO CHRLICE Tel.: cipres@cipres.cz

9 OZNÁMENÍ VE DNECH od tj. Pá do tj.po budou v obci přistaveny VELKOOBJEMOVÉ KONTEJNERY na velkoobjemový odpad!!! Do těchto kontejnerů nepatří PNEU, nebezpečný odpad (tj. televizory, baterie, nádoby od barev, olejů atd.)!!! Stanoviště kontejnerů bude: - ul. Brněnská u SOKOLOVNY - ul. Brněnská u SAMOOBSLUHY - ul. Tetčická MALÉ HŘIŠTĚ

10 Pýchavka obecná Tahle báječná jedlá houba je někdy neprávem opomíjená. Je totiž moc chutná. Je báječná do polévek a omáček, i nakládaná. Jedlé jsou všechny druhy pýchavek a navíc údajně obsahují protirakovinné látky, takže je doporučuji sbírat. Bohužel na druhou stranu, ale také patří do skupiny hub, které snadno absorbují některé škodliviny, takže je nesbírejte podél silnic, či na nějakých rizikových lokalitách. Využívají se pouze mladé plodnice, které jsou uvnitř bílé, jakmile začne teřich žloutnout či zelenat, tak již ke konzumaci nejsou vhodné. Pýchavka obecná patří k velmi hojným druhům rostoucím jak v listnáčích, tak v jehličnanech a přestože je poměrně variabilní, poznáme ji podle ostnů, které jsou olemovány kolem dokola drobnými zrnky. Tyto ostny ve stáří vypadávají a zanechávají po sobě takzvané areoly. Tyhle nádhery viz. obrázek, našel pan Jindřich Chlupan (taky viz. obrázek) v Omickém lese. Říkal, že se o ně podělil a že prý z nich byli výtečné řízky. Pozor na podzimní pálení odpadů V současné době vrcholí přípravy zahrádek na příchod zimy. Lidé pálí odpady a spalují klestí, přitom se však mnohdy chovají neopatrně a nedodržují základní bezpečnostní pravidla. Všichni občané mají zákonnou povinnost počínat si při pálení tak, aby nedošlo ke vzniku požáru. V případě nedodržení zásad požární bezpečnosti při používání otevřeného ohně, mohou být lidé postiženi pokutou až do výše Kč, pokud svým jednáním způsobí požár, mohou dostat pokutu až ve výši Kč. Právnické osobě nebo podnikající fyzické osobě může být udělena pokuta až do výše Kč. Pálení většího množství materiálu by měli lidé předem ohlásit na operační a informační středisko HZS Jihomoravského kraje (tel.: ). Při ohlášení je třeba uvést místo a čas pálení, osobu odpovědnou za pálení včetně kontaktu na ní a také přijatá protipožární opatření. Lidé mnohdy bohužel pálení nahlásit zapomínají a hasiči pak zbytečně vyjíždějí k domnělým požárům. Navíc je třeba si uvědomit, že nelze pálit všechno. Dle zákona o ovzduší lze v otevřených ohništích spalovat jen dřevo, dřevěné uhlí nebo suché rostlinné materiály. Pálení plastů, gum či jiných materiálů obsahujících chemické látky je zakázáno. A ještě jedno upozornění. Podle zákona je striktně zakázáno vypalování porostů. Jde o velice rizikovou činnost, fyzická osoba může kvůli tomu zaplatit pokutu až ve výši Kč, právnické osobě a podnikající fyzické osobě hrozí sankce až do výše Kč. Pokud pálíte odpad a oheň se vám vymyká kontrole, neváhejte a volejte hasiče prostřednictvím tísňových linek 112 nebo 150. V prostředí jako je zahrada, pole, les či louka se oheň dokáže šířit velice rychle a pokud byste se ho snažili uhasit vlastními silami, mohli byste utrpět zranění či dokonce přijít o život. Jirka Brzobohatý JSDH Omice

11 Vážený pane Bartoši; Mám plné zuby Vašich blábolů v našem časopise. Po 12 let, kdy časopis rediguji jsme neklesli tak hluboko do stoupy jako poslední půlrok. Omický časopis vydává Obecní úřad Omice. Je určen objektivně informovat občany o dění v naší obci. Vašimi články ušetřete občany. Občané se ptají: Do kdy budeme trpět tyto články? Nebudeme!!! Demokracie má své meze. Šéfredaktor Oldřich Londýn Vlaječky??? Bylo pár dní po závodech mistrovství světa motocyklů, které se konalo v Brně. Při pochůzce lesa nad ul. Pod Vinohrady jsem najednou ustrnul. Půda v jednom místě, byla poseta červenobílými vlaječkami. Pěkně jsem se vyděsil, hlavou mi prolétly všechny možnosti, co by vlaječky mohly znamenat???-ložisko uranu??? Nebude se tady těžit??? Přiblížil jsem se na několik kroků a nevěřil jsem vlastním očím, každá vlaječka byla zapíchnutá přesně v prostřed lidského exkrementu. Pak mi to došlo. Němci, kteří byli ubytování v Omicích a tímto směrem chodili na závody, v těchto místech museli konat svou potřebu, po té označili toto místo vlaječkami. Místo lidské potřeby zmizelo a vlaječky vlají dále. Už si představuji jak v Německu v Durinském lese vlají tisíce červenobílých vlaječek, které krášlí les místo květin a keřů. Co dodat lidská blbost nezná mezí. Lon. jun. Stožár nad Omicemi Po mnoha měsících vyřizování se mi konečně podařilo dostat se na vrchol věže, která stojí poblíž vojenského areálu. Řádně zajištěn jsem vystoupal až na vrchol. Nebylo to žádná legrace, ale stálo to za to. Byl jsem odměněn krásným pohledem na naší líbeznou vesnici. Pole, lesy a domky zasázené do přírody. Tady si uvědomíte v jakém malebném místě bydlíme. Pro naše čtenáře jsem nafotil desítky snímků (naleznete je na stránkách Omic abyste se mohli i vy pokochat pohledem na naší vesnici a okolí. P.S. pane není pravdou, že jsem po slezení spěchal domů, abych si vyměnil trenky.strach jsem trochu měl, ale ustál jsem to!!! Lon. jun. Včely Nastává podzim, který provázejí mlhy a plískanice. Začíná období chřipek a angín. Každý rád sáhne po sklenici medu, která pomůže tyto choroby překonat. Za Omice se mi podařilo získat zlatou medaili Český med Tato soutěž se pořádá každý rok, garantem je Výzkumný ústav včelařský. O tuto cenu se uchází několik tisíc včelařů. Předpokladem pro získání ceny je také čisté prostředí ve kterém žijeme. Lon. jun.

12 Sbor dobrovolných hasičů Omice pořádá IV. ročník Omické DRAKIÁDY Draci mohou být koupení i doma vyrobení. Termín: sobota v případě bezvětří úterý Čas:14.00 hod Sraz: u hasičské zbrojnice Všechny děti i rodiče zvou hasiči. Výtvarná dílna s Ladou a Martinou Ve středu jsme s dětmi pod vedením Lady a Martiny proměnili zasedací místnost obecního úřadu ve výtvarnou dílnu. Na látky a jiný textil jsem tiskali a malovali barvičkami na textil a vyráběli jsme prostírání, ubrusy. Všichni účastníci malí velcí byli jako vždy moc šikovní, díla se zdařila a myslím si, že nějaký ten ubrousek či pomalované tričko by mohlo být pěkným vánočním dárkem.. Andrea Zahr.

13 KNIHOVNA S nadcházejícím podzimem a než se nadějeme i zimou, krátí se dny, počasí je nehezké, možná někteří rádi sáhnete po nějaké knížce se kterou si ukrátíte čas. Pro naší knihovnu v Omicích jsem opět zakoupili další knížky, pro dospělé i pro děti. Jsou to knížky romantické, komické i detektivní. Dovoluji si vypsat pár nových titulu: Lee Harrisová Vražda na Den díkůvzdání John Sandford Oběť v pasti James Patterson Ve zlomku vtěřiny Michal Dlouhý Páté přikázání Clive Cussler - Navigátor (román z řady akta Numa) TOP KRIMI Skutečné detektivní případy: Pozdní poblouznění Nevěsta z Perlovky Miroslav Švandrlík Lásky komické*tragické Barbara Cartland - Cestou ke štěstí - Polibek v poušti Jean Plandy Princ temnot Jennifer Blake Královská vášeň Lisa Kleypas Půlnoční romance Hana Marie Kornerová Nevěsta ze zámoří Kathleen E. Woodiwiss Žhavé líbánky Danielle Steel Její královská výsost Joy Fieldingová Po prvé Anna Březinová Královská láska Amanda Quick Nebezpečná láska Susan Fraser King Lady Macbeth Helen Zahavi Hříšný víkend Pro děti: Marliese Aroldová Zamilované strašidlo a jiné příběhy Insa Bauerová Dinosauři Zdeněk Svěrák Radovanovy radovánky Fabian Lenk Stopa vede k akvadukru (historické krimi ze starého Říma) - Spiknutí proti Hanibalovi (historické krimi ze starověké Hispánie)

14 SPOLEČENSKÁ KRONIKA S přáním stálého zdraví přicházíme opět k našim jubilantům, kteří v měsíci říjnu oslavují svá životní jubilea. Zvláště pak přejeme: paní Hedvice VAVERKOVÉ paní Olze MACHÁLKOVÉ paní Františce STAŇKOVÉ paní Martě DIVIŠOVÉ paní Heleně MEDVĚDOVÉ panu Vítězslavu VRBKOVI Blahopřejeme a do dalších let přejeme hlavně hodně pohody a splněných přání. **************************************************************** OPUSTILI NÁS V měsíci září jsme se naposledy rozloučili s paní Zdeňkou ODEHNALOVOU Rodiny Odehnalová a Velebová děkují všem občanům, kteří se přišli rozloučit s jejich drahou maminkou, babičkou. Čest její památce PŘIPRAVUJEME: I když hodně v předstihu, ale abychom se už mohli těšit Omický kalendář 2009 Jako loni, tak i letos pro vás připravujeme ve spolupráci obecního úřadu s panem Milošem Horkým, který nám dodal nové moc pěkné fotky. Dále za finanční podpory sponzorů, všem patří poděkování. Kalendář bude opět vyroben v tiskárně Gloria Rosice Jaromíra Šrámka. V předstihu budete informováni, kdy bude kalendář na obecním úřadě za symbolickou cenu v prodeji. Adventní věnce Pozvánka na den v 18:00 hodin na vázání adventních věnců ve spolupráci s paní Záděrovou, se kterou jsme už měli možnost si vánoční výzdobu vyrobit, nebo si od ní nakoupit materiál na výzdobu našich bytů, domů. Ještě vás budu včas informovat o místě konání této akce. ************************************************************************** OMICKÝ ZPRAVODAJ vydává obec Omice, zapsán do evidence periodického tisku, přidělené evidenční č. MK ČR E Šéfredaktor Oldřich Londýn ml. Tisk a příjem příspěvku na OÚ Omice, tel. č , fax , e-mai: ucetni@omice.cz

Ročník XVI. 3/2010 březen ******************************************************************************************

Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 3/2010 březen ****************************************************************************************** Zas barvíme vajíčka, co nám snesla slepička. Modré, žluté, červené

Více

Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor ***************************************************************************

Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor *************************************************************************** O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 1,2/2010 leden/únor *************************************************************************** Velmi se omlouváme všem čtenářům, kteří čekali na lednové číslo zpravodaje,

Více

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci. Vystoupení dětí ZŠ Cotkytle. I když

Více

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2004 Číslo: 23. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2004 Číslo: 23 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Zprávy ze zasedání zastupitelstva obce Od posledního vydání zpravodaje se žádné nekonalo. Další zasedání se uskuteční v úterý 21. září

Více

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, začal advent, doba jarmarků, rozsvěcení vánočních stromů, koncertů a krásné vánoční nálady. Nenechejte si toto období nikým pokazit, ba naopak, prožijte ho v klidu, pohodě, odpočinku

Více

Poslední valná hromada se konala 7. února 2014 zde v hasičské zbrojnici v Kateřinicích.

Poslední valná hromada se konala 7. února 2014 zde v hasičské zbrojnici v Kateřinicích. Vážení bratři a setry, vážení hosté. máme za s sebou začátek nového roku 2015. V lednu se každý rok setkáváme zde v hasičárně na výroční valné hromadě, abychom zhodnotili rok minulý a začali se zabývat

Více

Poslední valná hromada se konala 14. února roku 2003 v hasičské zbrojnici v Kateřinicích.

Poslední valná hromada se konala 14. února roku 2003 v hasičské zbrojnici v Kateřinicích. Vážení bratři a setry, vážení hosté. je tady skoro polovina roku roku 2005. Je tedy ten správný čas zhodnotit uplynulý rok, bilancujeme úspěchy i neúspěchy a zamyslet se na rokem letošním. Poslední valná

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Prosinec 2015 Noviny městyse MĚSTYS LITULTOVICE vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení spoluobčané, před koncem roku je zvykem skládat účty, proto i já bych Vás chtěl krátce seznámit s

Více

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví )

PŘÍSLOVÍ 1) Řekni mi, co čteš, a já Ti povím, kdo jsi. ( anglické přísloví ) 2) Cizí chyby máme na očích, svoje však za zády. ( arabské přísloví ) OBSAH : 1. Úvod 5. Sport 2. Informační pelmel 6. Slovo mají čtenáři 3. Zprávy z obecního úřadu 7. Závěr 4. Kultura ÚVODEM Nejkrásnější měsíce v roce skončily, léto je pryč. Děti už zase vytáhly své aktovky

Více

Zpravodaj obce Kaliště

Zpravodaj obce Kaliště Ročník 2., vydání 1. Březen 2015 Zpravodaj obce Kaliště Obsah: 1. Slovo úvodem 2. Ohlédnutí za zimou 3. Masopust 2015 a hasičský ples 4. Informace obecního úřadu 5. Tříkrálová sbírka 2015 6. GoSMS buďte

Více

ÚVODNÍ SLOVO STAROSTY

ÚVODNÍ SLOVO STAROSTY OBEC ČASY ZPRAVODAJ OBCE ČASY 6. Ročník * číslo 2 * 26. srpna 2015 ÚVODNÍ SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, ve svém úvodním slově starosty se zmíním o Vašem nezájmu o dění v obci, Vašem nezájmu o činnost

Více

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE

ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE ZPRAVODAJ HORECKÉ A NEDAŘÍŽSKÉ OBCE Vážení čtenáři, přinášíme Vám druhé letošní číslo zpravodaje, ve kterém se dočtete něco málo z dění v naších obcích. Z obsahu: z jednání zastupitelstva, z historie obce,

Více

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE.

666 PÍŠŤAL VARHAN z kostela sv. Prokopa čeká na naši pomoc. ADOPTUJME JE. PŘEPYCHYinfo PŘEHLED AKTUALIT / LEDEN 2016 Vážení spoluobčané, s přibývajícími úkoly, které řeší obecní samospráva, výbory a komise, jsme se rozhodli k vydávání měsíčního listu - aktuálních informací obce

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007.

Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007. Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007. Zpráva o činnosti a hospodaření Sboru dobrovolných hasičů v Holáskách za rok 2007 Vážení hosté, bratři a sestry Dovolte mi přednést zprávu o činnosti našeho sboru za rok 2007. Zpráva začíná stavem naší

Více

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 Lipovský ZPRAVODAJ LISTOPAD 2014 vydává obec Lipová-lázně www.lipova-lazne.cz www. ic-lipova.cz vydáno: 24. 11. 2014 OBECNÍ ÚŘAD UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 USNESENÍ

Více

V neděli 3. ledna se konal v Oseku u Pomníku katastrofy dolu Nelson III, pietní akt k 76. výročí, kterého se zúčastnil i starosta Háje Karel Drašner

V neděli 3. ledna se konal v Oseku u Pomníku katastrofy dolu Nelson III, pietní akt k 76. výročí, kterého se zúčastnil i starosta Háje Karel Drašner V neděli 3. ledna se konal v Oseku u Pomníku katastrofy dolu Nelson III, pietní akt k 76. výročí, kterého se zúčastnil i starosta Háje Karel Drašner s položením kytice. V podvečer 3. ledna 1934 se na dole

Více

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma

číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Zpravodaj obce Zahnašovice číslo 2 duben 2015 www.zahnasovice.cz zdarma Krásné ȷarní dny Co nového se plánuȷe v letošním roce v obc? V těchto dnech obec obdržela vyjádření Povodí Moravy k manipulačnímu

Více

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300

Pár slov úvodem. Úřední hodiny OÚ 15.00 18.00 St 8.00 9.00 16.00 18.00 bankovní spojení ČSOB č.účtu : 108207476/0300 vydání 1 OÚ Trpísty Trpísty 18, 349 01 Stříbro Telefon : 374696134, fax:374696134 e-mail : trpisty@wo.cz IČO : 00573710 Obecní web:www.trpisty.cz ročník IX Úřední hodiny OÚ Po 15.00 18.00 St 8.00 9.00

Více

Ročník: 2015 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo: 2

Ročník: 2015 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo: 2 ŽĎÁRSKÉ L I S T Y oficiální zpravodaj Obce Žďár vydávaný zastupitelstvem obce Ročník: 2015 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo: 2 Vážení spoluobčané, právě se Vám dostalo do rukou druhé číslo obecního

Více

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení.

K oslavě 100 let založení SDH byly zásahovém družstvu zakoupeny nové obleky a vybavení. Budu zpěvačkou... a co na to říká maminka? Děkujeme taky panu Koprovi z Diskotéky Fantazie, který nám maximálně vyšel vstříc a panu Večeřovi z Čoka Citonice, který nás zahrnul sladkostmi pro děti. Jestli

Více

OÚ Vysočina připravuje:

OÚ Vysočina připravuje: Strana 1 (celkem 8) Občasník Obce Vysočina Dne: 23.1.2013 ZPRAVODAJ č. 1/2013 Vážení spoluobčané, končí leden, první měsíc roku 2013. Rádi bychom Vás seznámili s některými důležitými termíny a akcemi,

Více

Židlochovice 4. ledna 2003 Velitel JSDH: Petr Svoboda

Židlochovice 4. ledna 2003 Velitel JSDH: Petr Svoboda SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ MĚSTA ŽIDLOCHOVICE výjezdová jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice Židlochovice 4. ledna 2003 Velitel JSDH: Petr Svoboda Jednotka Sboru dobrovolných hasičů města

Více

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové

obce Krajková Zpravodaj listopad - prosinec 2015 Advent v Krajkové Zpravodaj listopad - prosinec 2015 obce Krajková Advent v Krajkové Období před Štědrým dnem je v naší obci tradičně doprovázeno akcemi pořádanými kulturní komisí. Zdobení perníčků perníčkování proběhlo

Více

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři,

1/2014. Náš obecní kronikář. Vážení čtenáři, 1/2014 Vážení čtenáři, vítám Vás u prvního letošního čísla našeho Zpravodaje, kterým se Vám snažíme již čtvrtým rokem přinášet informace o dění v obci i místních spolcích. V letošním roce nás kromě jiného

Více

U nás je taky hezky. Soutěž Vesnice roku. Dnes v čísle

U nás je taky hezky. Soutěž Vesnice roku. Dnes v čísle U nás je taky hezky Soutěž Vesnice roku Že je v Radimovicích hezky, to víme, proto tu také bydlíme. Ale od června je už také hezká chodba v budově obecního úřadu a místní knihovna. Stěny chodby zdobí nové

Více

Co přinesl čas - leden 2011

Co přinesl čas - leden 2011 Co přinesl čas - leden 2011 Vzhledem k tomu, že nevydáváme žádný časopis o naší činnosti, rozhodli jsme se Vám přiblížit každodenní činnost práci v úřadu, zastupitelů, zaměstnanců či jiné podněty, které

Více

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013

Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Obecní úřad Řenče Řenče 54, 334 01 377 985 594 M. Loudová 603 810 622 E-mail: ou_rence@volny.cz www.rence.cz SRPEN 2013 Vážení spoluobčané, zdravím Vás v krásných letních dnech a přináším informace o aktuálním

Více

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co připravujeme. Po vyřešení problémů s výkupem pozemků bylo

Více

Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi

Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi MratíNoviny listopad 2015 Nezávislý mratínský měsíčník VIII. ročník vydání č. 83 Mratínský jarmark a salátové mistrovství jsou za dveřmi B líží se devátý ročník staročeského mratínského jarmarku a současně

Více

S úctou a pokorou. VESTECKÝ OBČASNÍK

S úctou a pokorou. VESTECKÝ OBČASNÍK S úctou a pokorou. VESTECKÝ OBČASNÍK ZDARMA 1. ROČNÍK Vydává OBEC VESTEC, Slovo úvodem Jak jsme začali : Životní jubilea : Anna Žilíková 86 Jiřina Navrátilová 83 Hana Vlčková 80 Hana Stará 70 František

Více

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011

NAŠE VESNICE ČERVENEC A SRPEN 2011 NAŠE VESNICE MĚSÍČNÍ ZPRAVODAJ OBČANŮ A PŘÁTEL PĚNČÍNA ČERVENEC A SRPEN 2011 Před námi jsou dva měsíce prázdnin a čas dovolených, Vám všem přejeme hezké léto, dětem prázdniny se spoustou sluníčka a koupání,

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU. Z jednání rady obce (RO)

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU. Z jednání rady obce (RO) INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Z jednání rady obce (RO) RO schválila uzavření smlouvy o věcném břemeni s ČEZ Distribuce, a.s., na p. č. 2088/3 ost. plocha a p. č. 2088/7 ost. plocha pro stavbu přípojka podzemního

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2010

V Ř E S K O V Á K květen 2010 V Ř E S K O V Á K květen 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané,v letošním roce opět při stavění máje a následné noci došlo k několika incidentům a škodám způsobených našimi mladými výtržníky. K těmto událostem

Více

1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007

1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007 1 Řepnický zpravodaj č. 20 prosinec 2007 vydává Obec Řepníky tel. a fax : 469 671 501 úřední hodiny: pondělí a středa 17.00 19.00 Vážení spoluobčané, Blíží se konec roku 2007 a jako každý rok se Vám pokusím

Více

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN

Náměty a připomínky zasílejte na: obec@hrusova.cz, petarda.zp@seznam.cz Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN Č E R V E N 2015 OÚ INFORMUJE DĚTSKÝ DEN Slavilo se tradičně na návsi v lipové aleji a počasí opravdu přálo. Do plnění různých disciplín se zapojili kromě dětí i dospělí či odrostlí a bylo příjemné sledovat,

Více

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2015

Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2015 Zpráva o činnosti SDH Veselice za rok 2015 9. 1. 2016 Vážení bratři hasiči, sestry hasičky, vážení hosté. Dovolte, abych vás seznámil se zprávou o činnosti SDH Veselice za rok 2015. K dnešnímu dni má náš

Více

Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418

Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418 Září 2014 evidenční číslo: MK ČR E 14418 Vážení spoluobčané! Poslední Hrdějovické listy byly vydány v prosinci roku 2012. V roce 2013 se obecní záležitosti rozjely rychlostí přímo nadzvukovou a tak si

Více

Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619

Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619 Informační leták Obecního úřadu Volfartice 3. číslo Volfartický občasník č. e. MK ČR E 18619 vydává Obec Volfartice, se sídlem Volfartice č. p. 59, IČ: 00261076 občasník - distribuováno zdarma - neprodejné

Více

Oběžník č. 8/2012 1/ Pozvání na Nošovické slavnosti v sobotu 25. 8. 2012 2/ Pozvání na Pohádkový les v sobotu 1. září 2012

Oběžník č. 8/2012 1/ Pozvání na Nošovické slavnosti v sobotu 25. 8. 2012 2/ Pozvání na Pohádkový les v sobotu 1. září 2012 Oběžník č. 8/2012 1/ Pozvání na Nošovické slavnosti Obec Nošovice a občanská sdružení Vás srdečně zvou na tradiční Nošovické slavnosti, které se konají v sobotu 25. 8. 2012 ve sportovně-společenském areálu

Více

Občasník obce Smilkov

Občasník obce Smilkov 8 Kuchtík Hlásek radí: Napadl sníh, tedy něco ke kávě Koláč z jablek a ořechů budeme potřebovat: 300 g polohrubé mouky 300 g nastrouhaných jablek 1 prášek do pečiva 250 g pískového cukru 3 vejce ½ sklenky

Více

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané,

LUDĚK MÍČEK Starosta obce. Vážení spoluobčané, Vážení spoluobčané, tak nám to pěkně uběhlo. Dětem skončily prázdniny, nám ostatním zase dny volna a odpočinku. Především srpen se povedl, opět byla plně využita naše upravená požární nádrž, nezahálelo

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. července 2009

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. července 2009 15. ročník červenec 2009 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 2. července 2009 Usnesením č. 36/2009 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 1/2009. Obec hospodaří se schváleným rozpočtem a každá

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

Žerotický zpravodaj léto 2010

Žerotický zpravodaj léto 2010 Žerotický zpravodaj léto 2010 1 Vážení a milí občané, nejen léto, ale i čtyřleté volební období pomalu končí a tak tu máme opět pro vás žhavé novinky z posledních letních měsíců. Kanalizace Před několika

Více

Šilheřovický zpravodaj Září 2006

Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Unie rodičů sdružení při ZŠ Šilheřovice Vážení spoluobčané, vzhledem k tomu že jsme nestihli zhodnotit akce školního roku v červnu, činíme takto nyní. Školní rok 2005/2006

Více

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1

Slovo starosty. www.bela.cz. Strana 1 Slovo starosty Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych Vás seznámil s tím, co se za poslední dobu děje v naší krásné obci. Určitě jste si všimli, že byly zahájeny dvě stavební akce a další budou v nejbližší

Více

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK

ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ŠKOLNÍČEK MŠ NOVÝ HRÁDEK ZIMA ZPRÁVY ZE ŽIVOTA ŠKOLKY Je tu prosinec a přicházíme s dalším číslem našeho časopisu. První tři měsíce utekly jako voda, všichni si zvykli na každodenní kolotoč a děti se pomalu

Více

Oznámení o veřejném zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 18. 6. 2010 od 19 h v zasedací místnosti OÚ.

Oznámení o veřejném zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat 18. 6. 2010 od 19 h v zasedací místnosti OÚ. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 11. 10. 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 11. 10. 2015 Obec Bříza Bříza 110 413 01 Roudnice nad Labem IČ: 00263419 Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bříza, konaného dne 11. 10. 2015 místo konání: Obecní úřad v Bříze čas konání: 16:00 16:40 hodin přítomni:

Více

SLOVO STAROSTKY: přestěhován do nových reprezentativních prostor, kde bude umístěna hlavní kancelář

SLOVO STAROSTKY: přestěhován do nových reprezentativních prostor, kde bude umístěna hlavní kancelář SLOVO STAROSTKY: Vážení občané, dovolte mi pár slov k aktuálnímu dění v obci. Právě byla dokončena stavební část rekonstrukce bytových prostor v 1.p. a rekonstrukce podlah v přízemí budovy hasičské zbrojnice.

Více

Obec Bělá u Jevíčka, Bělá u Jevíčka 7 569 43 Jevíčko

Obec Bělá u Jevíčka, Bělá u Jevíčka 7 569 43 Jevíčko Obec Bělá u Jevíčka, Bělá u Jevíčka 7 569 43 Jevíčko Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva obce Bělá u Jevíčka, konaného dne 26.11.2014 od 17:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Bělá u Jevíčka. Zahájení

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Zpráva pro VVH za rok 2011 konaná 9.12. 2011

Zpráva pro VVH za rok 2011 konaná 9.12. 2011 Zpráva pro VVH za rok 2011 konaná 9.12. 2011 Sestry a bratři, vážení hosté, S blížícím se koncem roku, ve kterém náš sbor slaví 115 let od svého založení, jsme se sešli, abychom vyhodnotili naši práci

Více

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012

6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 K T O V Á Č E K 4/2012 6. vydání Informační leták Obecního úřadu ve Ktové listopad 2012 První adventní neděle se kvapem blíží a s ní i naše, v pořadí již druhé, rozsvícení Vánočního stromečku. Nenechte

Více

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic

Ročník: 2003 Číslo: 17. Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic Ročník: 2003 Číslo: 17 Občasník obce Jakubov u Moravských Budějovic 1 Prázdninový pozdrav Není ani jediný kdo by neznal prázdniny, Němci, Maďaři, Slováci a Češi, každý z nás se na ně těší Letní slunce,

Více

Veselé Vánoce. přeje. Zastupitelstvo obce. Nové Dvory

Veselé Vánoce. přeje. Zastupitelstvo obce. Nové Dvory Veselé Vánoce a Šťastný Nový rok 1997 přeje Zastupitelstvo obce Nové Dvory Vážení spoluobčané! Tak jako každý rok i letos se blíží konec roku. Je třeba se zamyslet nad tím co nám tento rok dal či co nám

Více

Domanínský zpravodaj

Domanínský zpravodaj OBSAH: Informace z jednání zastupitelstva obce...1 Informace z obecního úřadu...2 Příspěvky od občanů...3 Domanínské zajímavosti...5 Víte, že...6 Kultura...7 Co se chystá...7 Informace z jednání zastupitelstva

Více

MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice

MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice MĚSTO ŽIDLOCHOVICE jednotka Sboru dobrovolných hasičů města Židlochovice Zpráva o činnosti a výjezdovosti za rok 00 Petr Svoboda 6. ledna 00 velitel JSDH města Židlochovie Jednotka Sboru dobrovolnýh hasičů

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Větřkovský zpravodaj 04/2016

Větřkovský zpravodaj 04/2016 Větřkovský zpravodaj 04/2016 Informační měsíčník obce Větřkovice www.vetrkovice.cz Vážení spoluobčané, Velikonoce nám přinesly změnu počasí k lepšímu, což je neklamnou známkou toho, že jaro je opravdu

Více

Objekt hasičské zbrojnice Husova 552

Objekt hasičské zbrojnice Husova 552 Pravidelná roční zpráva JSDH za rok pro jednání Zastupitelstva města dne. 5. Hospodaření se svěřeným majetkem - výsledek inventury K 3.. byla pracovníky Městského úřadu a velitele JSDH provedena fyzická

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 61 XXVIII. ROČNÍK

Mladecké noviny ČÍSLO 61 XXVIII. ROČNÍK Mladecké noviny ČÍSLO 61 DUBEN 2015 XXVIII. ROČNÍK NEPRODEJNÉ Novinky z naší obce Webové stránky obce Mladecko Oficiální stránky obce Mladecko www.mladecko.cz jsou nyní celé upravovány. Doposud byly přidány

Více

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané,

ÚVODNÍK NĚCO ZE ZASTUPITELSTEV. Vážení spoluobčané, ÚVODNÍK Vážení spoluobčané, rád bych Vám všem popřál hezký a pohodový podzim, bez zbytečných problémů. Jsou však věci v naší obci, které mě jako občana a potažmo i jako zastupitele trápí. Především je

Více

Dvouměsíčník pro Chyňavu, Malé Přílepy, Libečov, Podkozí a Lhotku u Berouna. Stalo se. Veliký úspěch Dušana Plodra v Austrálii

Dvouměsíčník pro Chyňavu, Malé Přílepy, Libečov, Podkozí a Lhotku u Berouna. Stalo se. Veliký úspěch Dušana Plodra v Austrálii Chyňavský zpravodaj 5/2012 Výtisk zdarma Dvouměsíčník pro Chyňavu, Malé Přílepy, Libečov, Podkozí a Lhotku u Berouna Vážení spoluobčané, Stalo se Veliký úspěch Dušana Plodra v Austrálii dovolte mi, abych

Více

ČERVENEC / SRPEN 2015

ČERVENEC / SRPEN 2015 ČERVENEC / SRPEN 2015 Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu tel.: 554 742 024, 554 742 021 e-mail: ou.vaclavov@cbox.cz ou.vaclavov@tiscali.cz http://www.vaclavovubruntalu.cz

Více

Podklady pro tiskovou konferenci 19. listopadu 2009

Podklady pro tiskovou konferenci 19. listopadu 2009 Podklady pro tiskovou konferenci 19. listopadu 2009 Po třech kvartálech s přebytkem Rada města vzala na vědomí zprávu finančního odboru o rozboru hospodaření ve třetím čtvrtletí roku 2009. Rozpočet města

Více

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006

Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Zpráva o činnosti MC Domeček za r. 2006 Poslání MC Domeček Posláním a cílem MC Domeček je odstranění izolace rodičů na mateřské dovolené a její zpestření, usnadnění jejich návratu zpět do zaměstnání a

Více

Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009

Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009 Zápis číslo 27/2009 z jednání Zastupitelstva obce Vážany nad Litavou ze dne 9.12.2009 Přítomni: starosta Josef Hloužek členové - Luděk Tůma, Pavel Říhák, Karel Škraňka, Petr Smejsík Nepřítomni: Ing. Jaroslav

Více

Slovo starostky obce

Slovo starostky obce Září 2013 ČÍSLO 9 Slovo starostky obce Vážení spoluobčané, v pondělí dne 2. září 2013 jsme společně s paní ředitelkou, pedagogy a žáky zahájili nový školní rok 2013/2014. Do lavic v první třídě usedlo

Více

ZPRAVODAJ OBCE OSTRÁ. pro Ostrou a Šnepov. Vážení občané,

ZPRAVODAJ OBCE OSTRÁ. pro Ostrou a Šnepov. Vážení občané, ZPRAVODAJ OBCE OSTRÁ pro Ostrou a Šnepov Z obsahu: Informace z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Novela zákona o bioodpadu Kalendář 201 5 Seznam lékařů v Lysé n.l. Poplatky za odpad na rok 201 5 Výběrové

Více

Zpravodaj. Slovo starosty... Městské. části Praha - Dolní Měcholupy. Vážení občané,

Zpravodaj. Slovo starosty... Městské. části Praha - Dolní Měcholupy. Vážení občané, - 1 - ZPRAVODAJ BŘEZEN 2010 Z obsahu Slovo starosty Aktivity OS Leonardo 105 let SDH Poděkování hasičům Další informace z MČ Inzerce Zpravodaj Městské Slovo starosty... Vážení občané, předem než začnu

Více

Vánoční slovo. Dnes v čísle

Vánoční slovo. Dnes v čísle Vánoční slovo Dnes v čísle Vánoční slovo... 1 Obecní úřad informuje... 2 Tuhá zima zasáhla celé Česko... 3 Zpomalovací prahy... 4 Havárie telefonního kabelu... 4 Obecně závazné vyhlášky... 4 Mikulášská

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

číslo 17 HAVRAŇSKÉ NOVINY

číslo 17 HAVRAŇSKÉ NOVINY číslo 17 4. prosinec HAVRAŇSKÉ NOVINY rok 2008 Vážení spoluobčané, končí další rok, většina z nás se chystá na oslavy Vánoc a Nového roku. Dovoluji si Vám popřát hodně lásky, štěstí, zdraví, minimální

Více

občasník zpravodaj zastupitelstva obcí Horní Pěna a Malíkov nad Nežárkou stránky obce: www.hornipena.cz číslo: 0/2006

občasník zpravodaj zastupitelstva obcí Horní Pěna a Malíkov nad Nežárkou stránky obce: www.hornipena.cz číslo: 0/2006 Počet obyvatel: 537 Ohlasy od Dřeva občasník zpravodaj zastupitelstva obcí Horní Pěna a Malíkov nad Nežárkou stránky obce: www.hornipena.cz číslo: 0/2006 Úvodem Dostává se vám do rukou nulté číslo zpravodaje

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

Zeon PDF Driver Trial

Zeon PDF Driver Trial Pod Studeným vesnička, v malém údolí.. 1 3/2006 ZPRÁVIČKY Z CHODOUNĚ ANEB CHODOUŇSKÝ ČTVRTLETNÍK 1. OZNÁMENÍ OÚ 1.1. Slovo starosty 1.2. Sdělení OÚ 1.3. Poplatek za odvoz popelnic 1.4. Poplatek ze psů

Více

7. září 2014 14 hodin 6. září 2014 20 hodin MODEX

7. září 2014 14 hodin 6. září 2014 20 hodin MODEX Letošní rozmarné léto pomalu končí. Dny se zkracují, stíny začínají být stále delší a slunce ráno musí bojovat s mlhou, aby nás ještě trochu zahřálo. Léto se s námi pomalu, ale jistě loučí a vystřídá je

Více

Ročník XVI. 10/2010 říjen

Ročník XVI. 10/2010 říjen O m i c k ý zpravodaj Ročník XVI. 10/010 říjen Naleznete: Výsledky voleb do zastupitelstva obce Omice Volby do Senátu Parlamentu ČR a jiné ************************************************ Stručný přehled

Více

Košetický zpravodaj. košetických. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu. stromu

Košetický zpravodaj. košetických. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu. stromu Košetický zpravodaj číslo 58 Slavnostní rozsvícení vánočního stromu Na první adventní neděli 3. prosince připravujeme od 16 hodin Slavnostní rozsvícení vánočního stromu před místním kostelem. Srdečně zveme

Více

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, UPOZORNĚNÍ

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, UPOZORNĚNÍ 22. srpna 2011 9/2011 VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, Na základě četných připomínek občanů si Vás dovoluji vyzvat k dodržování určitých zásad společného soužití nás všech v obci, které vedou k utváření dobrých vztahů

Více

Ročník: 2015 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo: 4

Ročník: 2015 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo: 4 ŽĎÁRSKÉ L I S T Y oficiální zpravodaj Obce Žďár vydávaný zastupitelstvem obce Ročník: 2015 www.ou-zdar.cz info@ou-zdar.cz Číslo: 4 Vážení spoluobčané, právě se Vám dostalo do rukou poslední číslo obecního

Více

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015

USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 USNESENÍ 9. zasedání Zastupitelstva obce Dolní Domaslavice, konaného dne 23.9.2015 Zastupitelstvo obce Dolní Domaslavice schvaluje - program 9. zasedání - ověřovatele zápisu: M. Chrobočková, M. Junga -

Více

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU:

INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: OKENSKÝ ZPRAVODAJ LISTOPAD 2 0 1 1 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU: Veřejné zasedání zastupitelstva obce se konalo ve středu 16.listopadu 2011. Zastupitelstvo bylo mimo jiné také informováno o možnosti odkoupení

Více

Ročník XV. 10/2009 říjen

Ročník XV. 10/2009 říjen O m i c k ý zpravodaj Ročník XV. 10/2009 říjen *************************************************************************** Babylónská věž, Nový varovný systém, Kabelová televize,několik informací pro vás

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2010

V Ř E S K O V Á K duben 2010 V Ř E S K O V Á K duben 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, několikrát jsem již psal o pálení dřevního odpadu ze zahrad. Toto pálení by se uskutečnilo v měsíci květnu za účasti našich hasičů. Prosím

Více

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje

LHOTECKÝ. Úvodní slovo: Krásné prožití vánočních svátků, pevné zdraví a hodně úspěchů v novém roce 2016 Vám přeje LHOTECKÝ 11/2015 ZPRAVODAJ Úvodní slovo: Vážení spoluobčané, máme tu opět konec kalendářního roku, kdy bývá dobrým zvykem bilancovat. Dovolte mi tedy krátké ohlédnutí za rokem 2015. Tento rok byl prvním

Více

Odpadové hospodářství v obci Bdeněves

Odpadové hospodářství v obci Bdeněves Odpadové hospodářství v obci Bdeněves Základní informace: Obec Bdeněves má k dispozici v současné době 7 sběrných hnízd se tříděným odpadem a jedno sběrné místo pro oděvy, obuv, textil. Obec zajišťuje

Více

Obec Žermanice, Obecní úřad č. 48, 739 37 ŽERMANICKÝ ZPRAVODAJ. Číslo vydání: 4 www.obeczermanice.cz 21. září 2012

Obec Žermanice, Obecní úřad č. 48, 739 37 ŽERMANICKÝ ZPRAVODAJ. Číslo vydání: 4 www.obeczermanice.cz 21. září 2012 Obec Žermanice, Obecní úřad č. 48, 739 37 ŽERMANICKÝ ZPRAVODAJ Číslo vydání: 4 www.obeczermanice.cz 21. září 2012 KRÁTKÉ OHLÉDNUTÍ Memoriál Otakara Korbáše V sobotu 4. 8. 2012 proběhl tradiční fotbalový

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 19. ročník duben 2013 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 4. dubna 2013 Usnesením č. 14/2013 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 3/2013. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Výroční. zpráva. Obsah. občanského sdružení Otevřené Úvaly. Základní informace o sdružení. Teze sdružení. Informace o činnosti v roce 2009

Výroční. zpráva. Obsah. občanského sdružení Otevřené Úvaly. Základní informace o sdružení. Teze sdružení. Informace o činnosti v roce 2009 Obsah Výroční Základní informace o sdružení Teze sdružení Informace o činnosti v roce 2009 Bilance činnosti v roce 2009 zpráva Projekt časopis Otevřené Úvaly Projekt zelené Slovany Záchrana sochy sv. Jana

Více

Úhlejovský zpravodaj

Úhlejovský zpravodaj Úhlejovský zpravodaj pro obce Úhlejov, Chroustov a osady Brodek a Růžovka číslo: 2 ročník: I červen 2007 Zpráva z veřejného jednání zastupitelstva Obce Úhlejov Dne 27. 4. 2007 v úřadovně Obecního úřadu

Více

- na 4. zasedání ZO byl schválen závěrečný účet obce za rok 2006:

- na 4. zasedání ZO byl schválen závěrečný účet obce za rok 2006: Vážení občané Podle teploměru je už léto v plném proudu. Mnozí z Vás už pilně plánují, kde stráví dny zasloužené dovolené. Ať už budete trávit dovolenou kdekoliv, přeji Vám, aby vyšla přesně podle vašich

Více

ZÁPIS. Výroční valná hromada 01/11

ZÁPIS. Výroční valná hromada 01/11 Strana 1 /5 Program: 1) Zpráva o čínnosti SDH Cerhenice v roce 2010 2) Zpráva pokladní 3) Zpráva revizní 4) Zpráva z činnosti mládeže 5) Plán práce na letošní rok 2011 6) Rozpočet SDH 7) Přijmutí nových

Více

Sbor dobrovolných hasičů

Sbor dobrovolných hasičů Sbor dobrovolných hasičů V sobotu 12. ledna 2013 se v místním pohostinství konala od 16 hod. Výroční valná hromada SDH Lhoty u Potštejna. Za práci s mládeží bylo uděleno Čestné uznání Janu Havlovi, Lukáši

Více

Z Á P I S č. 2/2008. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v úterý dne 29. 4. 2008 v předsálí pohostinství v Pluhově Žďáru.

Z Á P I S č. 2/2008. ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v úterý dne 29. 4. 2008 v předsálí pohostinství v Pluhově Žďáru. Z Á P I S č. 2/2008 ze zasedání zastupitelstva Obce Pluhův Žďár, konaného v úterý dne 29. 4. 2008 v předsálí pohostinství v Pluhově Žďáru. Dle prezenční listiny bylo přítomno členů zastupitelstva, omluvena

Více

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce

Letecký snímek části obce Cotkytle Starosta obce 1. Zpravodaj Cotkytle en, listopad, prosinec, 4/2003 říj Z obsahu zpravodaje:? Události v obci?? Co nového v obci?? Co připravujeme?? Kultura v obci? Socha sv. Jana Nepomuckého Podzimní práce na polích

Více

Pondělí 6:30-14:30 Úterý 6:30-14:30 Středa 6:30-14:30 15:00 18:00 Čtvrtek 9:00 17:00 17:00 20:00 Pátek 6:30 14:30

Pondělí 6:30-14:30 Úterý 6:30-14:30 Středa 6:30-14:30 15:00 18:00 Čtvrtek 9:00 17:00 17:00 20:00 Pátek 6:30 14:30 Vážení občané Připravili jsme pro Vás, 1 nové vydaní zpravodaje Dušnické novinky DUSNO. Zde Vás budeme informovat o dění na Obecním úřadě a v obci Dušníky. Rádi také uvítáme Vaše náměty, které byste chtěli

Více

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ

ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ ZÁPIS ZE SHROMÁŽDĚNÍ KONANÉHO DNE 15.3.2008 V PŘEDÍNĚ 1. ZAHÁJENÍ p. Arnošt Urbánek (starosta SDH Předín) přivítání p. Robert Válala (ředitel Požární bezpečnosti) anketa PB o spokojenosti s firmou 2. VOLBA

Více