Libanonský restaurant El Emir

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Libanonský restaurant El Emir"

Transkript

1 Libanonský restaurant El Emir I když se v Libanonu mluví arabsky, je tato malá republika ve východním Středomoří domovem potomků jiných slavných obchodníků - dnešní Libanonci se hrdě hlásí ke svým fénickým kořenům a moderní genetické výzkumy jim dávají za pravdu. Starověká Fénicie je jednou z pravlastí vína a byli to asi právě féničtí mořeplavci, komu některé dnešní středomořské státy vděčí za svoji rozvinutou vinařskou tradici. Současný vinařský průmysl v Libanonu se soustředí především do slavného údolí Bekaa, které představuje jedno z nejkrásnějších a nejúrodnějších míst celého Blízkého východu. To leží paralelně se středomořským pobřežím mezi pohořím Libanon a masívem Anti-Libanon, který sleduje syrskou hranici. Údolí Bekaa charakterizují krátké zimy se sněhovými srážkami, dlouhá teplá léta, chladné noci a mlhavá rána. Spolu s dokonalou půdou to dělá z údolí optimální oblast pro pěstování vína. Vinice leží většinou v nadmořských výškách mezi 900 a 1700 metrů. V produkci vína zaujímá Libanon 35. místo na světě.

2 Libanonská vína bílá a růžová Château Kefraya Blanc de blancs 0,75l 860,-Kč Odrůdy : Viognier, Sauvignon blanc, Chardonnay 0,15l 179,-Kč Jasmínovo mandlová vůně, chuť po exotickém ovoci. Château Ksara Blanc de blancs 0,75l 860,-Kč Odrůdy : Sauvignon blanc, Sémillon, Chardonnay Ovocně heřmánková vůně, chuť svěží herbální s nádechem angreštu. Château Ksara Sunset Rosé ,75l 780,-Kč Odrůdy : Cabernet Franc, Syrah Vůně kompotovaných jahod, hladká chuť jahod, malin a rybízu. Libanonská vína červená Les Breteches 2008, Château Kefraya 0,75l 620,-Kč 0,20l 195,-Kč Odrůdy : Cinsault (70%), Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache Vůně lučních květů a višní, chuť višňového likéru se špetkou koření. Château Kefraya Rouge ,75l 860,-Kč Odrůdy : Cabernet Sauvignon, Syrah, Mourvédre Vůně bobulového ovoce a tabáku, chuť je mohutná a hřejivá. Château Kefraya Rouge ,75l 860,-Kč Odrůdy : Cabernet Sauvignon, Syrah, Mourvédre Vůně bobulového ovoce a cedru, chuť silná s jemnými taniny. Comte De M, Château Kefraya 0, ,-Kč Odrůdy : Cabernet Sauvignon, Syrah Vůně sušených bobulovin a koření, chuť po lesním ovoci. Château Ksara Réserve du Couvent ,75l 820,-Kč Odrůdy : Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet franc Vůně marmelády z lesního ovoce, chuť kořenitá s tóny sušených třešní. Château de Ksara ,75l 1290,-Kč Odrůdy : Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot Chuť i vůně po koření, ušlechtilém dřevu, rozinkách a sušených višních. Château Musar ,75l 1490,-Kč Odrůdy : Cabernet Sauvignon, Cargnac, Cinsault Chuť i vůně po koření, ušlechtilém dřevu, rozinkách a sušených višních.

3 Francie Francie v gastronomii znamená především rozmanitost a souznění. Druhá největší plocha osázených vinic na světě, druhé místo v produkci vína, více než 60 různých odrůd, téměř 500 různých apelací, to činí z Francie tradiční vinařskou velmoc. Pro kombinaci s libanonskou gastronomií jsme zvolili vína ze čtyř oblastí. Bordeaux je to největší vinařská oblast na světě. Pod povrchem nalezneme písky, štěrky, jíly a vápenec. Využívá klimatického vlivu Atlantického oceánu a dostatku slunce. Zdejší červená vína jsou rafinovaná a nechybí jim plnost, svěžest a kořenitost. Bílá vína jsou svěží, ovocná s jemným dotykem zrání na barikovém sudu. Bourgogne tento kontinentální fenomén je ozdobou každého hodování. Jemné a minerální Chardonnay z vesnice Chablis, kde jsou kimeridžské jíly v podloží staré cca 140 milionů let, dává pokrmům možnost vyniknout a zvýraznit použité ingredience. Pinot Noir díky své svěžesti z vinic s vápencovým podložím, skvěle doprovází jehněčí speciality. Alsace zdejší vinice na úpatí pohoří Vosges dávají díky severní poloze oblasti vína se svěžím ovocným charakterem. Díky mnoha odrůdám je výběr stylů vín v tomto kraji pestrý. Vallée de Loire Loira, nejdelší řeka Francie má mimo krásných zámků na svých březích i jedny z nejlepších vinic na Sauvignon blanc. Nenechte si ho ujít v kombinaci s rybami nebo saláty.

4 Francouzská bílá a šumivá vína Champagne Louis Roederer brut Premier 0,75l 1790,-Kč Oblast: Champagne Odrůdy: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunieur Charakter : Sametová vůně evokující lilie, chuť po 36. měsících zrání je jemná svěží, minerální s květnatě citrusovým nádechem. Champagne Henri de Verlaine brut rosé 0,75l 1690,-Kč Oblast: Champagne Odrůdy: Pinot Noir, Pinot Meunieur Charakter : Elegantní svěže ovocný styl s vyváženou harmonickou chutí bobulového a peckového ovoce s příjemnou mineralitou v závěru. Crémant de Bourgogne brut, Chollet 0,75l 870,-Kč Odrůda: Pinot Noir, Chardonnay Charakter : Minerální vůně s nádechem bílé broskve a meduňky, chuť je osvěžující s tóny citrusů a bezu. Château du Barail 2011 blanc, AOC Bordeaux 0,75l 620,-Kč Oblast: Bordeaux 0,15l 119,-Kč Odrůdy: Sémillon, Sauvignon blanc Charakter : Vůně květin a bílého bezu, svěží chuťevokující zralé hrozny, bez a limetku. Château Martinon 2011, AOC Entre deux Mers 0,75l 770,-Kč Oblast: Bordeaux Odrůdy: Sémillon, Sauvignon blanc, Sauvignon gris, Muscadelle Charakter : Sametově svěží vůně, chuť s tóny bílé broskve, černého rybízu a vanilky. Vynikající s grilovanými tygřími krevetami. Chablis AOC 2012, Billaud-Simon 0,75l 770,-Kč Odrůda: Chardonnay Charakter : Minerální vůně, chuť je křehká s tóny citronu a melounu cantaloup. Skvěle doprovodí studené i teplé předkrmy. Sancerre blanc 2011, Tinel Blondelet 0,75l 820,-Kč Oblast: Vallée de Loire Odrůda: Sauvignon blanc Charakter : Svěží vůně po černém rybízu, v chuti minerální s tóny černého bezu a limetky. Vhodné k lososu, pražmě a salátům. Sylvaner Cuvée Réserve 2011, M. Schaetzel 0,75l 620,-Kč Oblast : Alsace Odrůda: Sylvaner Charakter : Jemná květinová vůně, hladká chuť s jemnými tóny bylinek a zralých hroznů. Vynikne s teplými předkrmy a kuřecími specialitami.

5 Chablis premiere cru 2011,Billaud-Simon 0,75l 1390,-Kč Odrůda: Chardonnay Charakter : Minerální vůně, chuť je křehká s tóny citronu a melounu cantaloup. Skvěle doprovodí studené i teplé předkrmy. Francouzská červená vína Moulin d Issan 2010, AOC Bordeaux 0,75l 820,-Kč Oblast: Bordeaux Odrůdy: Cabernet Sauvignon, Merlot Charakter : Vůně tmavého lesního ovoce, v chuti černý rybíz, ostružiny, koření. Vhodné k pečenému jehněčímu kolenu. Bourgogne Rouge 2010, Dom. Rossignol Trapet 0,75l 750,-Kč Odrůda: Pinot Noir Charakter : Vůně zralých višní, chuť po červeném zahradním ovoci s jemnou kořenitostí. Pinot Noir Cuvée Réserve 2011,M. Schaetzel 0,75l 690,-Kč Oblast: Alsace 0,15l 149,-Kč Odrůda: Pinot Noir Charakter: Vůně i chuť červeného bobulového ovoce s jemnou tříslovinou. Vhodně doplní kuřecí na grilu nebo lososa. Châteauneuf-du-Pape La Roquette, Vignobles Brunier 0,75l 1420,-Kč Oblast: Vallée du Rhône Odrůdy: Grenache, Syrah, Mourvèdre Ač se vína v Châteauneuf-du-Pape mohou vyrábět až ze 13ti odrůd, v tomto víně jsou mistrně zpracovány tři. Dominantní je Grenache Noir a 30 % v kupáži zbývá na Syrah a Mourvèdre. Toto víno vyrábí rodina Brunierů, která je špičkou v této oblasti. Aroma je plné vyzrálých třešní a višní, ostružin, bezinek, a tak jako ve vůni najdeme i v chuti lehké tóny anýzu. Víno nezraje na barikových sudech, ale na dubových sudech velkých objemů, což mu dává možnost zjemnění bohatých taninů a zachování svěží ovocnosti.

6 Česká republika Česká republika je z pohledu produkce vína 31. na světě. Vzhledem ke své severní středozemní poloze produkuje vína svěžího stylu s výraznější aromatikou. Osázených vinic u nás máme cca ha a vína smí vinaři produkovat ze 46. odrůd. Moravská bílá vína Ryzlink vlašský pozdní sběr2012,gala suché 0,75l 790,-Kč Oblast: Morava, podoblast Mikulov Odrůda: Ryzlink vlašský Charakter : Aroma je pestré a evokuje luční kvítí, zralý bílý rybíz, angrešt a jemné tóny citronové kůry, tóny bílého bobulového ovoce, mineralitou a svěží kyselinou. Chardonay Pinot, Gala suché 0,75l 690,- Kč Oblast: Morava, podoblast Mikulov Odrůda: chardonay, pinot gris Charakter : Vůně je hebká a až máslová s tóny bílé růže a zralých hroznů. Moravská červená vína Rulandské modré, Beneš 0,75l 690,- Kč Oblast: Morava, podoblast Slovácká Odrůda: pinot noir Charakter : Vůně višní a rybízu, temná purpurová barva. Merlot - Frankovka2009 GALA 0,75l 850,- Kč Oblast: Morava, podoblast Mikulov Odrůda: Merlot, cabernet franc

7 Charakter : Šťavnaté tóny červeného peckového ovoce, lesních jahod, ostružin a čokolády. Speciální nabídka Připravili jsme si pro Vás speciální nabídku libanonských rozlévaných vín z vinařství Massaya (v překladu soumrak) jednomu z nejlepších vinařství v Libanonu. Vína pochazí ze srdce slavného údolí Bekka z části Tanail.Vinařství patří dvou bratrům Samimu a Ramzimu Ghosnovým, kteří se o vinařství starají od roku 1998pod záštitou slavných bratrů Frederica a Daniela Brunierových (Francie, Le Vieux Telégraphe ).Nechte se unést chutí orientu a vyzkoušejte vína z vinařství Massaya v kombinaci s libanonskou kuchyní. Massaya blanc silver selection ,15 l...189,-kč Odrůdy:Grenache Noir, Cinsault, Cabernet Savignon, Mourvedre víno s 14,5 % alkoholu,zlatavá barva, minerální s květinovou vůní. Massaya rose ,15 l...179,-kč Odrůdy: Cinsault, Syrah, Cabernet Savignon Lechce kořenité víno s chutí jahod a malin, doporučujeme s grilovaným haloumi sýrem. Massaya rouge classic ,2 l ,-Kč Odrůdy:Cinsault, Cabernet Savignon, Syrah Měkké a kulaté víno s příchutí malin a koření.

LIBANONSKÝ RESTAURANT EL EMIR

LIBANONSKÝ RESTAURANT EL EMIR LIBANONSKÝ RESTAURANT EL EMIR I KDYŽ SE V LIBANONU MLUVÍ ARABSKY, JE TATO MALÁ REPUBLIKA VE VÝCHODNÍM STŘEDOMOŘÍ DOMOVEM POTOMKŮ JINÝCH SLAVNÝCH OBCHODNÍKŮ - DNEŠNÍ LIBANONCI SE HRDĚ HLÁSÍ KE SVÝM FÉNICKÝM

Více

www.amanderestaurant.cz

www.amanderestaurant.cz www.amanderestaurant.cz Stanislav Omasta Boleradice Ryzlink rýnský 2015 Pozdní sběr, suché. Sytá jiskrná zlatožlutavá barva se zelenkavými odlesky vína je umocněná intenzivní vůní kvetoucích akátů a sušeného

Více

Vinný lístek Wine list Weinkarte

Vinný lístek Wine list Weinkarte Vinný lístek Wine list Weinkarte CHAMPAGNE 0,75 l Moët & Chandon - Cuvée Dom Perignon 4100,-Kč Champagne - Francie Pravé Champagne, nejprestižnější víno z vinařství Moët & Chandon. Jeho ojedinělost je

Více

VINNÝ LÍSTEK CHAMPAGNE SEKT PORTSKÁ VÍNA BÍLÁ VÍNA / WHITE WINES

VINNÝ LÍSTEK CHAMPAGNE SEKT PORTSKÁ VÍNA BÍLÁ VÍNA / WHITE WINES VINNÝ LÍSTEK FRANCIE CHAMPAGNE MOET & CHANDON BRUT IMPERIAL 0,75 1480 KČ SEKT BOHEMIA SEKT NEALKOHOLICKÝ 0,75 180 KČ BOHEMIA SEKT 0,75 180 KČ PROSECCO 0,75 230 KČ PORTSKÁ VÍNA PORTO QUEVEDO 20 YEARS OLD

Více

Sekt & Crémant & Champagne

Sekt & Crémant & Champagne Sekt & Crémant & Champagne Vouvray, sekt - brut 340,- Louis de Grenelle, Francie - Loire Jasně žlutá barva s odlesky do zelena, delikátní drobné bublinky. Intenzivní květinový buket následuje svěží, vyvážená

Více

Sekt & Crémant & Champagne

Sekt & Crémant & Champagne Sekt & Crémant & Champagne Vouvray, sekt - brut 340,- Louis de Grenelle, Francie- Loire Jasně žlutá barva s odlesky do zelena, delikátní drobné bublinky. Intenzivní květinový buket následuje svěží, vyvážená

Více

V I N N Ý L Í S T E K / W I N E L I S T

V I N N Ý L Í S T E K / W I N E L I S T ROZLÉVANÁ VÍNA / WINES BY THE GLASS Chardonnay Bílé, suché 0,1l 18Kč Veltlínské zelené Bílé, suché 0,1l 18Kč Cabernet sauvignon Červené, suché 0,1l 18Kč Modrý portugal Červené, suché 0,1l 18Kč ŠUMIVÁ VÍNA/

Více

CHAMPAGNE & CRÉMANT & SEKT

CHAMPAGNE & CRÉMANT & SEKT CHAMPAGNE & CRÉMANT & SEKT Moravský sekt brut - Vinařství Šamšula Cena: 0,75l / 490, 90,-Kč 0,1l / 79,- Kč Odrůdy: Chardonnay a Pinot noir Sekt připravený klasickou metodou druhotným kvašením v lahvi s

Více

ce,, viniční trať U kapličky

ce,, viniční trať U kapličky Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2012 Vinařská obec Starovice, viniční trať Středohoří Suché Veltlínské zelené z Hustopečska

Více

jakostní suché 2014 245,- Kč

jakostní suché 2014 245,- Kč Tuzemská vína Vinařství Lahofer 0,75l Rulandské bílé pozdní sběr suché 2013 395,- Kč Příjemné, plné víno zelenkavé barvy se zlatavými odlesky. Ve vůni odhalíte polosuché minerální i ovocné tóny, vůni květin,

Více

180,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Strachotice,, viniční trať. 190,- Kč 0,75 ltr.

180,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Strachotice,, viniční trať. 190,- Kč 0,75 ltr. Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2014 Vinařská obec Velké Němčice, viniční trať Punty Ochutnejte kořenitý veltlínek, který

Více

Novosedelské sklepy open

Novosedelské sklepy open VINAŘSKÁ NOVOSEDLY Novosedelské sklepy open 18. června 2016 od 10 do 19 hodin Možnost využití kupónů k nákupu ochutnaných vín i v neděli od 9 do 12 hodin Na vaši návštěvu se těší novosedelští vinaři NSOpen-katalog-Mar16.indd

Více

180,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Strachotice,, viniční trať. 190,- Kč 0,75 ltr.

180,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Strachotice,, viniční trať. 190,- Kč 0,75 ltr. Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2014 Vinařská obec Velké Němčice, viniční trať Punty Ochutnejte kořenitý veltlínek, který

Více

VINNÝ LIST KADOV ROZLÉVANÁ VÍNA 0,25L: RESTAURANT KLOKO. Chardonnay - Lechovice. bílé víno, červené víno

VINNÝ LIST KADOV ROZLÉVANÁ VÍNA 0,25L: RESTAURANT KLOKO. Chardonnay - Lechovice. bílé víno, červené víno VINNÝ LIST RESTAURANT KLOKO LOKOČÍ KADOV ROZLÉVANÁ VÍNA 0,25L: Chardonnay - Lechovice Merlot 37,- Kč 37,- Kč bílé víno, červené víno ROČNÍKOVÁ VÍNA Z MORAVY 0,75L: Müller Thurgau, pozdní sběr 2012, Moravíno

Více

Ý L Í S T E K N V I N

Ý L Í S T E K N V I N L Í S T E K Ý V I N N ŠUMIVÁ VÍNA Hrabal Sekt Brut / Vinaøství Hrabal, Velké Bílovice 0,75l 450,- Velice pøíjemný suchý sekt, vyrábìný klasickou metodou kvašení v láhvi (9 mìsícù). Vyroben citlivou kupáží

Více

ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC. BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené. Sauvignon. Rulandské šedé

ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC. BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené. Sauvignon. Rulandské šedé ČESKÁ REPUBLIKA/CZECH REPUBLIC BÍLÁ VÍNA/WHITE WINES Veltlínské zelené Vinařství Kořínek, Hnanice, kabinet /kabinett, suché/dry Barva je světle zelenkavá, chuť je lehčí až středně plná, velmi elegantní

Více

Vinařské oblasti. Na zdraví! Eva Svobodová, sommeliérka a nákupčí vína ČR

Vinařské oblasti. Na zdraví! Eva Svobodová, sommeliérka a nákupčí vína ČR Katalog vín Vážení zákazníci, milovníci vína, je mi velkým potěšením představit Vám nový katalog, kde naleznete průřez tím nejlepším, co můžete v našem sortimentu vín najít. A to od špičkových tuzemských

Více

Woodhaven Merlot Kalifornie 0,25...95 Kč

Woodhaven Merlot Kalifornie 0,25...95 Kč Rozlévaná bílá vína Rulandské šedé Vinařství Krist 0,25...75 Kč Moravské zemské, suché Milotice 0,75...210 Kč ve vůni tohoto vína můžeme najít medové a hruškové tóny. Chuť provází intenzívní plnost, chlebovost

Více

CHAMPAGNE, CRÉMANT, CAVA & PROSECCO. Odrůdy: Viura, Xarel lo, Parellada 0,1l / 70,- 0,75 l / 420,- Prosecco DeGiusti orgoglio extra dry 0,75l / 590,-

CHAMPAGNE, CRÉMANT, CAVA & PROSECCO. Odrůdy: Viura, Xarel lo, Parellada 0,1l / 70,- 0,75 l / 420,- Prosecco DeGiusti orgoglio extra dry 0,75l / 590,- CHAMPAGNE, CRÉMANT, CAVA & PROSECCO Španělsko Cava Maditerrania Codorníu Odrůdy: Viura, Xarel lo, Parellada 0,1l / 70,- 0,75 l / 420,- Itálie Prosecco DeGiusti orgoglio extra dry 0,75l / 590,- Crémant

Více

Ý L Í S T E K N V I N

Ý L Í S T E K N V I N L Í S T E K Ý V I N N ŠUMIVÁ VÍNA Hrabal Sekt Vinaøství Hrabal 0,75l 450,- Velice pøíjemný suchý sekt, vyrábìný klasickou metodou kvašení v láhvi (9mìsícù) Vyroben citlivou kupáží odrùd Ryzlik Rýnský,

Více

Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné- nové turistické lákadlo vinařských regionů

Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné- nové turistické lákadlo vinařských regionů Fond mikroprojektů Sekundární produkty révy vinné- nové turistické lákadlo vinařských regionů Spolufinancováno Evropskou uniíz Evropského fondu pro regionálnírozvoj Gemeinsam mehr erreichen. Společně dosáhneme

Více

WINE. Červen 2015/6 89 Kč/3,99 EUR

WINE. Červen 2015/6 89 Kč/3,99 EUR WINE Degustation Červen 2015/6 89 Kč/3,99 EUR Zámecké GRAND vinařství Třebívlice T E T Rieslingy z Mosely S VOC Mikulov www.w-d.cz Murcia Za víny na jih Španělska ze sv ta vína Murcia Murcia je nejmenší

Více

Velkoobchodní ceník moravských vín

Velkoobchodní ceník moravských vín Velkoobchodní ceník V naší nabídce naleznete vína z vinařství: Arte Vini str. 2 Vinařství Arte Vini vyrábí vysoce kvalitní vína v Novém Šaldorfu nedaleko Znojma. V sortimentu naleznete suchá bílá a červená

Více

,,Víno lze považovat za nejzdravější a nejhygieničtější nápoj. Louis Pasteur

,,Víno lze považovat za nejzdravější a nejhygieničtější nápoj. Louis Pasteur ,,Víno lze považovat za nejzdravější a nejhygieničtější nápoj. Louis Pasteur www.mountfield.cz www.mountfield.cz Mountfield a chilská vína! Vážená zákaznice, vážený zákazníku, milí přátelé, opravdu kvalitní

Více

KOMPLETNÍ NABÍDKA VÍN 23/2016 prodejní ceny jsou platné od 1. 3. 2016. Vína jen do vyprodání zásob. Aktuální nabídka na www.znovin.

KOMPLETNÍ NABÍDKA VÍN 23/2016 prodejní ceny jsou platné od 1. 3. 2016. Vína jen do vyprodání zásob. Aktuální nabídka na www.znovin. KOMPLETNÍ NABÍDKA VÍN 23/2016 prodejní ceny jsou platné od 1. 3. 2016 Vína jen do vyprodání zásob. Aktuální nabídka na www.znovin.cz 1. ZÁKLADNÍ ŘADA VÍN NÁZEV VÝROBKU 0,75 l nevratná lahev 0,75 l nevratná

Více

Vinařství U Mlýnků Červené ceny platí pro konzumaci v restauraci!!! Dolní Dunajovice Modré E-shop ceny platí pro odběr domů!!!

Vinařství U Mlýnků Červené ceny platí pro konzumaci v restauraci!!! Dolní Dunajovice Modré E-shop ceny platí pro odběr domů!!! Vinařství U Mlýnků Dolní Dunajovice Veltlínské zelené 2011 225,- 176,- pozdní sběr, polosuché, Plotny - Dolní Dunajovice 13,3% alkoholu, zbytkový cukr 14 g/l, kyseliny 7,0 g/l Svěží a pepřnatě pikantní

Více

srdečné víno z Čejkovic

srdečné víno z Čejkovic srdečné víno z Čejkovic průvodce odrůdami ročníku 2011 srdečné víno z Čejkovic Vinařství Esterka založil Vít Esterka v roce 2006 v Čejkovicích na jižní Moravě. Čejkovice nabízí vinařům nejteplejší klima

Více

SEZNAM vystavených vzorků

SEZNAM vystavených vzorků Bílé jakostní známkové víno - cuvée 1 Bitalovi Dobšice, V Zahradách 2015 2,75 2 Vinařství Devíno Chvalovice 2015 muškáty 1,90 ** 3 Ing. Miloš Kolář Dobšice, Pod Tratí 150 2015 2,75 4 Polončáková Renata

Více

190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Vrbovec,, viniční trať Šác. 190,- Kč 0,75 ltr.

190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. 190,- Kč 0,75 ltr. Vinařská obec Vrbovec,, viniční trať Šác. 190,- Kč 0,75 ltr. Znovín Znojmo a..s..,, se sídlem v Šatově ROČNÍKOVÁ VÍNA JAKOSTNÍ BÍLÁ Veltlínské zelené odrůdové jakostní, ročník 2015 Vinařská obec Šatov, viniční trať Na vinici Veltlínské zelené z jižní části znojemské

Více

Vinný lístek ~ Wine List

Vinný lístek ~ Wine List Vinný lístek ~ Wine List Rozlévaná vína Wine per glass Šumivá vína / Sparkling wines Tanzberg sekt, Brut 0,1 l 140,- Kč 70% Ryzlink Vlašský, 30% Chardonnay, Tanzberg a.s., Česká republika Jean Pernet Champagne

Více

Víno bílé. Chardonnay 2015 pozdní sběr suché

Víno bílé. Chardonnay 2015 pozdní sběr suché Víno bílé Chardonnay 2015 pozdní sběr suché Díl u Včelína, výrazné aroma, tropické ovoce, hruškový kompot, jablečné pyré, hladké jemné víno. zbytkový cukr: 5,8 g/l obsah kyselin: 6,9 g/l Sauvignon 2015

Více

Vinařská oblast MORAVA

Vinařská oblast MORAVA Vítejte v mikroregionu Mikulovsko. V nejteplejší části České republiky se rozkládá kraj plný přírodních krás, cenných historických památek, živých tradic a pohostinných lidí. K toulkám po Mikulovsku neodmyslitelně

Více

Vinný lístek ~ Wine List

Vinný lístek ~ Wine List Vinný lístek ~ Wine List Rozlévaná vína Wine per glass Šumivá vína / Sparkling wines Tanzberg sekt, Brut 0,1 l 140,- Kč 70% Ryzlink Vlašský, 30% Chardonnay, Tanzberg a.s., Česká republika Jean Pernet Champagne

Více

Terra vinifera, s.r.o. Katalog Ksara Libanon

Terra vinifera, s.r.o. Katalog Ksara Libanon Terra vinifera, s.r.o. Katalog Ksara Libanon Blanc de l Observatoire sklizeň alkohol 12,5% odrůdy Sauvignon blanc, Muscat, Clairette cukr suché dub ne hustota 0,9835 sušina 1,48% obsah 0,75 l teplota podávání

Více

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ CHAMPAGNE Jean Pernet 0,75l 1 455 Kč Champagne "Tradition Brut" NV Champagne AOC Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2 455 Kč Moët & Chandon, Champagne

Více

Vinařství Kraus Mělník

Vinařství Kraus Mělník Vinařství Kraus Mělník Mělnická vinařská podoblast 335ha, 42 vinařských obcí. Rulandské modré, jenž nechal dovézt Karel IV. z burgundské obce Chambertin je nejpůvodnější odrůdou této podoblasti. Vinařství

Více

Vinný lístek. Uvedené ceny zahrnují DPH.

Vinný lístek. Uvedené ceny zahrnují DPH. Vinný lístek Bílá vína Argentina 0,15l / 0,75l SAN FELIPE CLASIC CHARDONNAY, RUTINI WINES, MENDOZA 2010 Svěží mladé víno žlutozelenkavé barvy s příjemným ovocným aroma. Víno je podávané v karafě. CANDELA

Více

GASTRONOMIE PROFESIONÁLNĚ

GASTRONOMIE PROFESIONÁLNĚ GASTRONOMIE PROFESIONÁLNĚ www.potravinydomu.cz 285,- 339,- 1 165,- výběr z nabídky Ceny jsou uvedeny v Kč vč. DPH za 1 ks, objednáte-li více lahví jednoho druhu, získáte slevu. Kompletní sortiment vína

Více

SOARE SEKT a.s. Sekty vyrobené metodou Charmat zastupují značky Mucha Sekt, Rossijskoe Igristoe.

SOARE SEKT a.s. Sekty vyrobené metodou Charmat zastupují značky Mucha Sekt, Rossijskoe Igristoe. SOARE SEKT a.s. SOARE SEKT a.s. - je druhé největší vinařské uskupení v České republice. Ve svém portfoliu má Soare sekt zastoupen kompletní vinařský sortiment tj. sekty, šumivá vína, tichá vína, šumivé

Více

VINNÁ KARTA. víno tichý, rybníky. vinařství hodeček, miroslavské knínice. vinařství líbal, horní dunajovice. vinařství komarov, ivančice

VINNÁ KARTA. víno tichý, rybníky. vinařství hodeček, miroslavské knínice. vinařství líbal, horní dunajovice. vinařství komarov, ivančice VINNÁ KARTA víno tichý, rybníky hibernal 2017 výběr z hroznů suché 0,75 l 317 kč sauvignon 2017 kabinet polosladké 0,75 l 317 kč cabernet sauvignon rosé 2017 pozdní sběr polosladké 0,75 l 317 kč vinařství

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ. CHAMPAGNE a SEKTY

ROZLÉVANÁ VÍNA BÍLÁ ROZLÉVANÁ VÍNA ČERVENÁ. CHAMPAGNE a SEKTY Nacházíte se na krásném místě Českého ráje v obci s doloženou historií přes 1000 let, v tradičním objektu, který v letech 2009-2010 prošel kompletní citlivou rekonstrukcí s důrazem na zachování původního

Více

Bohemia Sekt Prestige Brut 0,15 l 95,- Kč 0,75 l 455,- Kč Bohemia Sekt Prestige Demi Sec 0,15 l 95,- Kč

Bohemia Sekt Prestige Brut 0,15 l 95,- Kč 0,75 l 455,- Kč Bohemia Sekt Prestige Demi Sec 0,15 l 95,- Kč ŠUMIVÁ VÍNA SPARKLING WINES Bohemia Sekt Prestige Brut 0,15 l 95,- Kč 0,75 l 455,- Kč Bohemia Sekt Prestige Demi Sec 0,15 l 95,- Kč 0,75 l 455,- Kč Bohemia Sekt Prestige Rosé Brut 0,15 l 85,- Kč 0,75 l

Více

VINOTÉKOVÝ CENÍK. víno tichý, rybníky. vinařství hodeček, miroslavské knínice. vinařství líbal, horní dunajovice. vinařství komarov, ivančice

VINOTÉKOVÝ CENÍK. víno tichý, rybníky. vinařství hodeček, miroslavské knínice. vinařství líbal, horní dunajovice. vinařství komarov, ivančice VINOTÉKOVÝ CENÍK víno tichý, rybníky hibernal 2017 výběr z hroznů suché 0,75 l 180 kč sauvignon 2017 kabinet polosladké 0,75 l 180 kč cabernet sauvignon rosé 2017 pozdní sběr polosladké 0,75 l 180 kč vinařství

Více

Zámek Zábřeh Ostrava & Weingut Kölbl seit 1660, Johanis & Margarit Kölbl, Rőschitz, Dolní Rakousko uvádějí Zámecké víno. MORAVÍNO a.s.

Zámek Zábřeh Ostrava & Weingut Kölbl seit 1660, Johanis & Margarit Kölbl, Rőschitz, Dolní Rakousko uvádějí Zámecké víno. MORAVÍNO a.s. Zámek Zábřeh Ostrava & Weingut Kölbl seit 1660, Johanis & Margarit Kölbl, Rőschitz, Dolní Rakousko uvádějí Zámecké víno karafa 0, 25 l/ 0, 5 l 39,-/ 78,- Veltlínské zelené 2008 Classic ( bílé/ white) Blau

Více

Šampaňské Champagne. Sekty Sparling wines. Jean Pernet Champagne "Tradition brut" 0,75l 1 600 Kč. Lanson Rosé Label Brut 0,75l 1 600 Kč

Šampaňské Champagne. Sekty Sparling wines. Jean Pernet Champagne Tradition brut 0,75l 1 600 Kč. Lanson Rosé Label Brut 0,75l 1 600 Kč Šampaňské Champagne Jean Pernet Champagne "Tradition brut" 0,75l 1 600 Kč Lanson Rosé Label Brut 0,75l 1 600 Kč Moët & Chandon Brut Impérial 0,75l 1 500 Kč Pol Roger Brut Réserve 0,75l 1 500 Kč Sekty Sparling

Více

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ CHAMPAGNE Jean Pernet 0,75l 1 455 Kč Champagne "Tradition Brut" NV Champagne AOC Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2 455 Kč Moët & Chandon, Champagne

Více

vinný lístek wine list

vinný lístek wine list ... zámek pro každého vinný lístek wine list restaurace Kouzelná zahrada bílá vína Zámecká kolekce vín Vinařství Plešingr 0,75l Chardonnay - jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr Víno s přijemnou dochutí

Více

Šampaňské & šumivé víno Champagne & sparkling wine. Champagne & Prosecco. Šumivé víno / Sparkling wine. Česká republika / Czech Republic

Šampaňské & šumivé víno Champagne & sparkling wine. Champagne & Prosecco. Šumivé víno / Sparkling wine. Česká republika / Czech Republic Šampaňské & šumivé víno Champagne & sparkling wine Champagne & Prosecco Jean Pernet Champagne Tradition brut N/V Garbèl, Brut Prosecco Treviso Adriano Adami 1.600 CZK 890 CZK Šumivé víno / Sparkling wine

Více

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Upozornění všechna vína mohou obsahovat oxid siřičitý (SO 2 ). Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Rulandské šedé 2014 kabinetní víno, suché Vinařství Mádl, podoblast mikulovská 330 Kč Víno je plné

Více

Medailová vína 2011-2013 Francie

Medailová vína 2011-2013 Francie Francie Thomas Barton Réserve Bordeaux Rouge AOC 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon Intenzivní, purpurově červená barva. Ve vůni exploze červených bobulí smíchaných s kořeněnými stopami (černý pepř) a

Více

ROZLÉVANÉ STÁČENÉ SUDOVÉ VÍNO

ROZLÉVANÉ STÁČENÉ SUDOVÉ VÍNO ROZLÉVANÉ STÁČENÉ SUDOVÉ VÍNO Bílé: Müller Thurgau Rulandské šedé Tramín červený Muškát moravský Chardonnay Rulandské bílé Růžové: Svatovavřinecké Červené: Modrý Portugal Rulandské modré Dornfelder - polosladké

Více

České pivo a jeho role v české gastronomii

České pivo a jeho role v české gastronomii České pivo a jeho role v české gastronomii Václav Berka Hotel Aquapalace Praha 17.4.2013 1 Před 170 lety se v Plzni zrodil první zlatý ležák plzeňského typu, který záhy začal napodobovat nejen zbytek Čech

Více

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l

Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Upozornění všechna vína mohou obsahovat oxid siřičitý (SO 2 ). Vinařská oblast Morava Bílá vína 0,75 l Rulandské šedé 2014 kabinetní víno, Vinařství Mádl, podoblast velkopavlovická 330 Kč Víno je plné

Více

Chardonnay Grand Cuvée de la Chevaliére suché 130,-

Chardonnay Grand Cuvée de la Chevaliére suché 130,- rozlévaná VÍNA O,15 l ITÁLIE VENETO Sacchetto Sacchetto Prosecco Frizzante Colli Trevigiana DOC 110,- 0,2 L MORAVA Mikulovská podoblast Sauvignon Blanc / pozdní sběr polosuché 110,- Vinofol Novosedly 0,2

Více

Výsledky soutěže vín - Pardubický festival vína 2014

Výsledky soutěže vín - Pardubický festival vína 2014 Výsledky soutěže vín - Pardubický festival vína 2014 A.1 Bílá tichá vína suchá Champion kategorie Bílá tichá vína suchá a zlatá medaile 30 Sylvánské zelené, 2011, pozdní sběr, Vinařství Tomáš Krist, CZE

Více

Rozlévaná vína & Wines by the glass

Rozlévaná vína & Wines by the glass Rozlévaná vína & Wines by the glass Bílá vína / White wines Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2015, suché Benada Privat Label, vinařská oblast Morava (Riesling, late harvest 2015, dry, wine region Moravia) Rulandské

Více

ROZLÉVANÉ VÍNO - WINE BY THE GLASS VÍNO BÍLÉ WHITE WINES

ROZLÉVANÉ VÍNO - WINE BY THE GLASS VÍNO BÍLÉ WHITE WINES ROZLÉVANÉ VÍNO - WINE BY THE GLASS PINOT GRIGIO GARGANEGA Monateo 0,15 59 Kč Veneto, Itálie RULANDSKÉ ŠEDÉ, CLASSIC, JAKOSTNÍ, SUCHÉ 0,15 69 Kč PINOT - CHARDONNAY, ZEMSKÉ, SUCHÉ 0,15 79 Kč SAUVIGNON BLANC

Více

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ CHAMPAGNE Jean Pernet 0,75l 1 455 Kč Champagne "Tradition Brut" NV Champagne AOC Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2 455 Kč Moët & Chandon, Champagne

Více

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ CHAMPAGNE Jean Pernet 0,75l 1 455 Kč Champagne "Tradition Brut" NV Champagne AOC Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2 455 Kč Moët & Chandon, Champagne

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA. Bílá vína / White wine. Veltlínské Zelené. Sommelier select, Zámecké vinařství Bzenec, CZ. 0,2l 105 CZK

ROZLÉVANÁ VÍNA. Bílá vína / White wine. Veltlínské Zelené. Sommelier select, Zámecké vinařství Bzenec, CZ. 0,2l 105 CZK ROZLÉVANÁ VÍNA Bílá vína / White wine Veltlínské Zelené Sommelier select, Zámecké vinařství Bzenec, CZ 0,2l 105 CZK Sauvignon Touraine, Grand Cerf, France 0,2l 165 CZK Pinot Grigio Freiherr von Cazan,

Více

Vydejte se na jedinečnou cestu světem vína

Vydejte se na jedinečnou cestu světem vína Vydejte se na jedinečnou cestu světem vína PASSPORT Estates & Wines, spojení vinařských domén Moët Hennessy, představuje prestižní kolekci tichých vín z celého světa. Od Austrálie, přes náhorní plošiny

Více

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK

R E S TA U R A C E R E S TA U R A C E VINNÝ LÍSTEK RESTAURACE VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 175 Kč Příjemně aromatické víno s jemným tónem zeleného pepře. Chuť je vyvážená, šťavnatá a svěží. Odrůda se hodí ke studeným mísám, slaným pokrmům,

Více

Rulandské bílé. Rulandské bílé. 2011, pozdní sběr suché. srdečné víno z Čejkovic. Jakostní víno s přívlastkem, pozdní sběr

Rulandské bílé. Rulandské bílé. 2011, pozdní sběr suché. srdečné víno z Čejkovic. Jakostní víno s přívlastkem, pozdní sběr Rulandské bílé Jakostní víno s přívlastkem, pozdní sběr Zlatožlutá barva s příjemnou ovocnou vůní tropického ovoce. V chuti je víno doprovázeno příjemnou kyselinkou a ovocnou dochutí. Víno je vhodné k

Více

PINOT GRIS, 2014, BARRIQUE

PINOT GRIS, 2014, BARRIQUE 2016 zlatá medaile: Od roku 1988 získalo Vinařství DVOŘÁČEK LTM, s.r.o. mnoho ocenění na nejrůznějších prestižních výstavách. K největším úspěchům a nejvyšším oceněním patří: VINUM Bojnice 2016, Slovensko:

Více

Představujeme držitele značky "Český výrobek garantováno Potravinářskou komorou ČR" Moravia Lacto a.s.

Představujeme držitele značky Český výrobek garantováno Potravinářskou komorou ČR Moravia Lacto a.s. Představujeme držitele značky "Český výrobek garantováno Potravinářskou komorou ČR" Moravia Lacto a.s. Představujeme společnost Moravia Lacto a.s., která je držitelem značky Český výrobek garantováno Potravinářskou

Více

Rozlévaná vína & Wines by the glass

Rozlévaná vína & Wines by the glass Rozlévaná vína & Wines by the glass Bílá vína / White wines Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2015, suché (Riesling, late harvest 2015, dry, wine region Moravia) Rulandské šedé, pozdní sběr 2017, polosuché (Pinot

Více

Cuvée Quatre Michlovský, Czech Cava Giró Ribot Rosado NV, Spain Champagne Blanc de Blancs Brut NV, Gonet Sulcova, France

Cuvée Quatre Michlovský, Czech Cava Giró Ribot Rosado NV, Spain Champagne Blanc de Blancs Brut NV, Gonet Sulcova, France ROZLÉVANÁ VÍNA WINES BY THE GLASS Šumivá vína / Sparkling wines Cuvée Quatre Michlovský, Czech Cava Giró Ribot Rosado NV, Spain Champagne Blanc de Blancs Brut NV, Gonet Sulcova, France 155,- Kč 155,- Kč

Více

!DELLE VENEZIA FRIULANI! 470 Kč!!Itálie 2013!!Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace!!savignonu Blanc s Tramínem červeným.!

!DELLE VENEZIA FRIULANI! 470 Kč!!Itálie 2013!!Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace!!savignonu Blanc s Tramínem červeným.! BÍLÁ VÍNA DELLE VENEZIA FRIULANI 470 Kč Itálie 2013 Nové skvělé bílé suché cuvée, kombinace Savignonu Blanc s Tramínem červeným. Doporučujeme podávat k těstovinám, rybám, kuřecímu masu, zeleninovým salátům.

Více

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ

BÍLÁ VÍNA SUCHÁ ČERVENÁ VÍNA SUCHÁ VINNÝ N LÍSTEK BÍLÁ VÍNA SUCHÁ VELTLÍNSKÉ ZELENÉ 180 Kč Má výraznější typickou kořenitou vůni a chuť s grapefruitovým a mandlovým nádechem v závěru. PINOT GRIS 280 Kč Příjemně aromatické víno s jemnými

Více

Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines

Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines Šampaňské Champagne Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2.200 Kč Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier Sekty Sparkling wines Bohemia Sekt brut 0,15l 70 Kč 0,75l

Více

Vinný lístek Wine List Wein Karte. U Královny Elišky. Brno ZALOŽENO 1965

Vinný lístek Wine List Wein Karte. U Královny Elišky. Brno ZALOŽENO 1965 U Královny Elišky ZALOŽENO 1965 Brno Vinný lístek Wine List Wein Karte Mendlovo náměstí 959/1b 603 00 Brno tel. 543 212 578 e-mail: info@ukralovnyelisky.cz www.ukralovnyelisky.cz Setkání historie se současností

Více

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S.R.O. Karolína Libjaková

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S.R.O. Karolína Libjaková VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S.R.O. Karolína Libjaková Charakteristika vín podle vinařských oblastí v ČR, Rakousku a Francii Bakalářská práce 2016 Charakteristika vín podle vinařských oblastí

Více

Wine list Astra Restaurant

Wine list Astra Restaurant Wine list Astra Restaurant Rozlévaná vína / Weinglas / Wine per glass Veltlínské Zelené Jakostní víno 2007 0,25 l CZK 120,- Patria Kobylí, Aquapalace Selection Sauvignon Kabinet 2007, Rakvice 0,25 l CZK

Více

Vinný lístek Wine List Wein Karte. U Královny Elišky. Brno ZALOŽENO 1965

Vinný lístek Wine List Wein Karte. U Královny Elišky. Brno ZALOŽENO 1965 U Královny Elišky ZALOŽENO 1965 Brno Vinný lístek Wine List Wein Karte Mendlovo náměstí 959/1b 603 00 Brno tel. 543 212 578 e-mail: info@ukralovnyelisky.cz www.ukralovnyelisky.cz Setkání historie se současností

Více

Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines

Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines Šampaňské, Sekty & Champagne, Sparkling wines Šampaňské Champagne Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2.200 Kč Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier Sekty Sparkling wines Bohemia Sekt brut 0,15l 70 Kč 0,75l

Více

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ CHAMPAGNE Jean Pernet 0,75l 1 455 Kč Champagne "Tradition Brut" NV Champagne AOC Moët & Chandon Impérial Brut 0,75l 2 455 Kč Moët & Chandon, Champagne

Více

Pol Roger Rich, Demi-Sec 1770,- Pol Roger Blanc de Blanc Vintage 2780,- Lanson Rosé Label Brut 1900,- Moët & Chandon Brut Imperial 1630,-

Pol Roger Rich, Demi-Sec 1770,- Pol Roger Blanc de Blanc Vintage 2780,- Lanson Rosé Label Brut 1900,- Moët & Chandon Brut Imperial 1630,- Šumivá vína 0,75l Francie Pol Roger, Champagne Pol Roger Rich, Demi-Sec Víno vyrobené ze všech tří povolených odrůd, v rovnoměrném poměru. Má žlutozlatou barvu a plynulé perlení. Sladká, elegantní, ale

Více

UHERSKOHRADIŠŤSKO PUTOVÁNÍ ZA VÍNEM

UHERSKOHRADIŠŤSKO PUTOVÁNÍ ZA VÍNEM UHERSOHRADIŠŤSO PUTOVÁNÍ ZA VÍNEM VINNÉ SLEPY UHERSÉ HRADIŠTĚ Vinný sklep Slovácké vinium U Juráků Tyršovo nám. 113 686 01 Uherské Hradiště tel.: 606 689 244 www.vinarstvi-tomase-juraka.cz Otev. doba:

Více

VINNÝ LÍSTEK WINE CART

VINNÝ LÍSTEK WINE CART VINNÝ LÍSTEK WINE CART ŠUMIVÁ VÍNA SPARKLING WINES Sekty Bohemia sekt, brut, demi sec 0,20 l 120,- Bohemia sekt, brut, demi sec 0,75 l 455,- Znovín classic, brut, demi sec 0,75 l 525,- Prosecco Extra Dry,

Více

Vinotéka Le Vin de Paris

Vinotéka Le Vin de Paris Vinotéka Le Vin de Paris Vinný lístek Wine list Weinkarte Carte de Vins Ročníky některých uvedených vín, mohou být v průběhu sezóny obměněny. Vintages of some presented wines may be changed during the

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Sauvignon jakostní Modrý sklep suché 185 Kč Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu, chuť výrazně ovocná připomínající zralé kiwi. Rulandské bílé jakostní Modrý sklep polosuché Květinová

Více

VINAŘ PATRIK STAŠKO. vinař patrik staško

VINAŘ PATRIK STAŠKO. vinař patrik staško FAMILY WINES staško VINAŘ PATRIK STAŠKO vinař patrik staško Pochází z rodu vinařů z obce Vinné na východě Slovenska. Je IV. generací profesionálně se zabývající výrobou vína. Jeho otec Rudolf je vlastníkem

Více

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí.

MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ. Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. MORAVSKÁ VÍNA BÍLÁ Chardonnay jakostní Chateau Bzenec 185 Kč Zlatavá barva, středně intenzivní vůně bílých květů, ořechů a citrusových plodů. Chuť je ovocná, svěží se středně dlouhou dochutí. Rulandské

Více

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin

Vinný CZ lístek k ste ný lí Vin Vinný lístek CZ Vinný lístek Bílá vína Vinařství Baloun Velké Pavlovice 0,75 l Sauvignon, pozdní sběr 2013, /vůně je velmi ušlechtilá, dominuje v ní směs zralých broskví a angreštu/ 330 Kč 0,75 l Veltlínské

Více

!!! Moravská vína bílá. Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená.

!!! Moravská vína bílá. Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená. Moravská vína bílá Víno je středně plné, harmonické s pikantní kyselinkou, barva světle žlutozelená. Kopřivová vůně s přechodem do černého bezu. Chuť výrazně ovocitá, připomínající zralé kiwi. Květinová

Více

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi

MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi MALÝ VINAŘ Hana a František Mádlovi NATURVIN BÍLÝ - BIO VÍNO suché Jedná se směs dvou odrůd 80 % Hibernal 20 % Festival nyj. Víno je svěží s ovocným charakterem - limetka, bílá broskev, kyselina je výrazná,

Více

!SAVIGNON BLANC! 480 Kč! !RULANDSKÉ ŠEDÉ! 480 Kč!

!SAVIGNON BLANC! 480 Kč! !RULANDSKÉ ŠEDÉ! 480 Kč! BÍLÁ VÍNA PÁLAVA 390 Kč Sladké bílé moravské víno s jedinečným ocáskem. Doporučujeme podávat jako aperitiv, k moučníkům a zmrzlině. DELLE VENEZIA FRIULANI 470 Kč Itálie 2013 Nové skvělé bílé suché cuvée,

Více

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES

ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ & SEKTY CHAMPAGNE & SPARKLING WINES ŠAMPAŇSKÉ CHAMPAGNE Jean Pernet Champagne "Tradition Brut" NV Champagne AOC 0,75l 1 455 Kč Moët & Chandon Impérial Brut Moët & Chandon, Champagne 0,75l 2 455

Více

Katalog PMP EXCLUSIVE. strana 1

Katalog PMP EXCLUSIVE. strana 1 PMP EXCLUSIVE Hlavní náplní rmy PMP EXCLUSIVE, s.r.o. je dovoz vín z oblasti Champagne. Především klade důraz na vína s co nejnižším obsahem zbytkového cukru (Extra-Brut, Brut Nature) vyráběná organickou

Více

SOARE SEKT a.s. Nejsilnější značky společnosti SOARE SEKT jsou už řadu let vyváženy do mnoha zemí celého světa.

SOARE SEKT a.s. Nejsilnější značky společnosti SOARE SEKT jsou už řadu let vyváženy do mnoha zemí celého světa. SOARE SEKT a.s. SOARE SEKT a.s. patří mezi největší vinařská uskupení v České republice. Ve svém portfoliu má široký vinařský sortiment sekty, šumivá vína, tichá vína, šumivé vinné nápoje, nealkoholické

Více

BÍLÁ VÍNA. Ryzlink rýnský Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; Pálava Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická;

BÍLÁ VÍNA. Ryzlink rýnský Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; Pálava Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; BÍLÁ VÍNA MORAVA Ryzlink rýnský Vinařství Šamšula, podoblast Velkopavlovická; Cena: 0,75l 459,- Kč / 1,5 dcl 94,- Kč Světlá barva lipového květu se zelenkavým závojem nás přivádí k silné vůni z dlouze

Více

Šampaňské / Champagne. Šumivé víno / Sparkling wines. Jean Pernet Champagne Brut 0,75l 1 500 Kč 60,00

Šampaňské / Champagne. Šumivé víno / Sparkling wines. Jean Pernet Champagne Brut 0,75l 1 500 Kč 60,00 Šampaňské / Champagne Jean Pernet Champagne Brut 0,75l 1 500 Kč 60,00 Moët & Chandon Brut Impérial 0,75l 1 600 Kč 64,00 Pol Roger Brut Réserve 0,75l 1 800 Kč 72,00 Lanson Rosé Label Brut 0,75l 1 900 Kč

Více

Šumivá vína. Crémant de Vinselekt Quatre Vinselekt Michlovský, Morava Doporučujeme: Mandlová polévka

Šumivá vína. Crémant de Vinselekt Quatre Vinselekt Michlovský, Morava Doporučujeme: Mandlová polévka Šumivá vína Česká republika Crémant de Vinselekt Quatre Vinselekt Michlovský, Morava Doporučujeme: Mandlová polévka 0,1l 0,75l Prosecco DOC 85 Kč 490 Kč Campana Barone, Veneto Doporučujeme: Čerstvě uzená

Více

Šumivá vína. Prosecco DOC 95 Kč 590 Kč Campana Barone, Veneto Doporučujeme: Čerstvě uzená buvolí mozzarella

Šumivá vína. Prosecco DOC 95 Kč 590 Kč Campana Barone, Veneto Doporučujeme: Čerstvě uzená buvolí mozzarella Šumivá vína Česká republika Sekt STANLEY vinařství Gotberg, Morava Doporučujeme: Pikantní polévka z červené čočky 0,1l 0,75l 650 Kč Prosecco DOC 95 Kč 590 Kč Campana Barone, Veneto Doporučujeme: Čerstvě

Více

Vína jakostní bílá. Chardonnay

Vína jakostní bílá. Chardonnay Vína jakostní bílá Chardonnay Suché Tato odrůda pochází z Francie a je oblíbená a rozšířená v celém světě. Světle zlatožlutá barva, výrazná ovocná vůně, plná, harmonicky vyrovnaná chuť tyto vlastnosti

Více

Šampaňské Champagne. Šumivé víno Sparling wines. Jean Pernet Champagne "Tradition brut" 0,75l 1 500 Kč. Moët & Chandon Brut Impérial 0,75l 1 600 Kč

Šampaňské Champagne. Šumivé víno Sparling wines. Jean Pernet Champagne Tradition brut 0,75l 1 500 Kč. Moët & Chandon Brut Impérial 0,75l 1 600 Kč Šampaňské Champagne Jean Pernet Champagne "Tradition brut" 0,75l 1 500 Kč Moët & Chandon Brut Impérial 0,75l 1 600 Kč Pol Roger Brut Réserve 0,75l 1 800 Kč Lanson Rosé Label Brut 0,75l 1 900 Kč Šumivé

Více

Šumivá Vína Sparkling Wines

Šumivá Vína Sparkling Wines www.jewel.cz - 1 - Wine List Šumivá Vína Sparkling Wines Šampaňské Champagne - 2 - Bohemia Sekt Prestige Brut 0,15 l 95,- Kč 0,75 l 475,- Kč Bohemia Sekt Prestige Demi Sec 0,15 l 95,- Kč 0,75 l 475,- Kč

Více

ROZLÉVANÁ VÍNA / WINE BY GLASS

ROZLÉVANÁ VÍNA / WINE BY GLASS ROZLÉVANÁ VÍNA / WINE BY GLASS Veltlínské zelené, kabinet/cabinet 0,15l 120,-Czk 2011, Vinařský dům-vinohrad, Horní Věstonice Chardonnay Premium Pálava, 0,15l 160,-Czk 2009, Vinařský dům-vinohrad, Horní

Více

Roční k. 1 Petr Skoupil Tramín červený 2011 3 pozdní sběr CZE Champ. 2 Ampelos, a.s. Rulandské šedé 2011 3 výber z hroznů CZE Bílých

Roční k. 1 Petr Skoupil Tramín červený 2011 3 pozdní sběr CZE Champ. 2 Ampelos, a.s. Rulandské šedé 2011 3 výber z hroznů CZE Bílých Pořadí Přihlašovatel Název vína Roční k K a t Jakostní zařazení Země SCORE 1 Petr Skoupil Tramín červený 2011 3 pozdní sběr CZE Champ. champ. 2 Ampelos, a.s. Rulandské šedé 2011 3 výber z hroznů CZE Bílých

Více

J Í D E L N Í L Í S T E K

J Í D E L N Í L Í S T E K JÍDELNÍ LÍSTEK Předkrmy Provolone 70 g Italský sýr zrající až 9 měsíců, rozpečený s rajčaty, bazalkou a olivovým olejem. (Alergeny: 7) 89 Gambas 100 g Grilované tygří krevety s jemným česnekovo-bylinným

Více