Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ. Uživatelská příručka. Verze červen 2009

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ. Uživatelská příručka. Verze červen 2009"

Transkript

1 Online travel solutions s.r.o. YONAD.CZ Uživatelská příručka Verze červen 2009

2 OBSAH 1. Úvod 2. Zprávy 3. Nastavení 3.1. Přidat nový typ pokoje 3.2. Editovat či smazat již stávající typ pokoje 3.3. Sezóny 4. Ceny 4.1. Nastavení základních cen 4.2. Stále slevy a doplatky 5. Alokace 6. Štafle 7. Fotografie

3 1.ÚVOD Uživatelská příručka Yonad.cz je určena ubytovacím zařízením, zaregistrovaným na serveru Yonad.cz, které aktivně využívají služeb tohoto rezervačního systému. Vstup do administrativní části je možný v rámci rozhraní serveru Yonad.cz a to na adrese zadáním uživatelského jména a hesla, které jste obdrželi při registraci. Údaje, které byste měli na server umístit a spravovat jsou tyto : ceny, alokace= dostupná kapacita (počet pokojů, které chcete prostřednictvím Yonad.cz prodávat), fotografie, nastavení (informace o typech sezón, pokojů a další specifikace ubytovacího zařízení). Uvedené údaje můžete kdykoliv měnit. Po přihlášení do systému se Vám objeví Vaše stránka s následujícími sekcemi: Zprávy Ceny Alokace Štafle Fotografie Nastavení

4 2. ZPRÁVY Sekce ve které naleznete zprávy od administrátora serveru a uživatelskou příručku.

5 3. NASTAVENÍ V této sekci můžete nastavovat seznam typů pokojů, jejich vybavení a seznam sezón. UPOZORNĚNÍ: Pokud jste v systému poprvé, je potřeba vždy začít touto sekcí.

6 3.1. Přidat nový typ pokoje - Přidání typu pokoje + nezapomeňte označit Vybavení pokojů 3.2. Editovat či smazat již stávající typ pokoje - Vybrat název pokoje v Seznamu typů pokojů - kliknout na Editovat a poté buď začít název a vybavení pokoje upravovat poté kliknout na Uložit nebo vybraný typ pokoje Smazat.

7 3.3. Sezóny Přidat novou sezónu vyplňte následující tabulku a poté klikněte na Uložit. Editovat či smazat stávající sezónu Vybrat název již zadané sezóny kliknout na Editovat a poté buď název upravit a kliknout na Uložit nebo vybraný typ sezóny Smazat.

8 PŘÍKLADY ZADÁNÍ RŮZNÝCH TYPŮ SEZÓN Př.1 Pokud máte ceny shodné po celý rok zadáte pouze jednu sezónu a to tímto způsobem (název si můžete zvolit libovolný):

9 Př.2 Pokud máte ceny rozdělené podle sezón, je nutné zadat každou sezónu zvlášť, avšak pod stejným názvem (který si můžete zvolit opět libovolný). Způsob zadání je demonstrován na níže uvedených příkladech: Ubytovací zařízení má k dispozici pokoje, které pronajímá po celý rok. Dále pak chatky, které ovšem pronajímá pouze od 1.4. do a ceny má rozdělené do dvou cenových kategorií. Proto bylo nutné sezóny rozdělit tak, jak vidíte na příkladu. V sekci Alokace (počet pokojů, které budete prostřednictvím Yonad.cz prodávat) vypadá nastavení následovně (Sezona 1 u Bungalowu není zaplněna, protože chatky jsou v tomto období zavřené):

10 V sekci Ceny následovně (Sezona 1 u Bungalowu není zaplněna, protože chatky jsou v tomto období zavřené):

11 Př.3 Zde je uveden jeden z nejběžnějších příkladů. Hotel má ceny nastaveny podle sezón do dvou cenových kategorií mrtvá a hlavní sezona. Sekce Alokace potom vypadá následovně:

12 Sekce Ceny takto:

13 Př.4 Toto ubytovací zařízení má sezónu rozdělenou do 5 cenových kategorií. Sekce Alokace potom vypadá následovně: Sekce Ceny takto:

14 4. CENY 4.1. Nastavení základních cen Nyní můžete přejít do sekce Ceny a nastavit zde ceny podle následujících kritérií: 1) za osobu nebo za pokoj Pozn. V případě prodeje celé chatky, apartmánu (např. pro 4 osoby najednou) na týdenní pobyt cenu vždy rozpočítejte na noc či osobu! Pokud žádáte kauci, uveďte to prosím do kontaktního formuláře v kolonce Popis. 2) vybrat ze seznamu typů pokojů, který jste si již nastavili v sekci Nastavení 3) zvolit sezónu, kterou jste si již také nastavili v sekci Nastavení 4) vybrat z možností: Bez stravování Snídaně Polopenze Plná penze 5) Zvolit možnost přepočtu cen na EUR: Vypočítat ceny v Euro na základě interního kurzu systému (Dnes:25Kč/ ) Vypočítat ceny v Euro na základě vlastního kurzu Kč/ Chci zadat přesné ceny v Euro 6) Poté vše Uložit Tímto způsobem uvést veškeré ceny pro všechny typy pokojů a sezóny.

15 4.2. Stálé slevy a doplatky Nyní zadejte doplňující informace o slevách a doplatcích. Můžete je uvádět v Kč nebo %. Nezapomeňte vždy vše uložit. Pozn. Snažili jsme ceny a slevy nastavit tak, aby způsob zadání vyhovoval co největšímu počtu ubytovacích zařízení. Nicméně systém není schopen pojmout úplně veškeré možné slevy. Po zaběhnutí plánujeme samozřejmě další rozvoj a např. pro slevové akce a balíčky pracujeme na možnosti, jak je do systému přidávat také. Proto Vás prosíme o pochopení a trpělivost v případech, kdy nenaleznete kolonku pro svoji slevu.

16 5. ALOKACE Nyní je nutné v sekci Alokace nastavit počet jednotlivých pokojů, které chcete prostřednictvím Yonad.cz prodávat. Množství si určujete sami, jen prosím mějte na paměti, že kapacitu, kterou zde uvedete, musíte mít pro klienty Yonad.cz vždy dostupnou. Po zadaní typů pokojů a sezón v sekci Nastavení se Vám zadané údaje automaticky objeví v této sekci. Zde již pouze nastavujete počet alokovaných pokojů pro jednotlivé typy sezón. Stačí zaplnit čísly modré rámečky. Vyplněná stránka s Alokací vypadá např. takto: nebo takto:

17 6. ŠTAFLE Tato sekce slouží pro ukládání rezervací a změn viz Seznam transakcí za měsíc: a zobrazuje se vždy na aktuální kalendářní měsíc.

18 Můžete si zde prohlédnou nejen údaje o rezervaci Ale ukládají se zde i změny (kdo a kdy kterou změnu provedl) o navýšení či snížení počtu alokovaných pokojů. Snižovat či zvyšovat počet alokovaných pokojů můžete provádět dvěma způsoby Př. Koncem června zjistíte, že budete potřebovat 1 jednolůžkový pokoj [1+0] pro své účely navíc v termínu Ve štaflích zjistíte, že na Yonad.cz máte k dispozici ještě 2 pokoje:

19 1/ Nyní můžete buď pomocí níže uvedené tabulky odebrat potřebný 1 jednolůžkový pokoj [1+0] v termínu Tím jej vyřadíte z nabídky, tudíž nebude již pro klienty Yonad.cz přístupný. Postup: 1. do pole počet pokojů uvedete množství tedy 1 2. vyberete potřebný typ pokoje v Druh pokojů zde jednolůžkový pokoj [1+0] 3. zvolíte Co udělat zde Odebrat 4.zadáte datum Od - Do zde od do klikněte na ULOŽIT 2/ Nebo můžete jednoduše pomocí šipek, které se Vám zobrazí po navedení myši na zůstatek, navýšit či snížit množství jednotlivých pokojů v potřebném časovém horizontu viz náš příklad 1 jednolůžkový pokoj [1+0] - počet je již snížen pro data 22 a a u vidíte šipky, kterými se množství upravuje. Stejným způsobem můžete pokoje přidávat. Veškeré změny se ukládají v Seznamu transakcí za měsíc:.

20 Dále zde také můžete vyřadit z nabídky celé ubytovací zařízení - např. nečekané malování, havárie, plně obsazený hotel apod. Nebo také pravidelná mimosezónní odstávka či jiná krátkodobá uzavření ubytovacího zařízení. Tento úkon provedete následujícím způsobem: Kliknete na vybrané datum (tzv. zámek) viz příklad - v červenci potřebujete opravovat odpady v termínu od 17 do 24.7., modré pozadí se zamčením změní na červené a nabídka ubytování ve Vašem zařízení je v tento okamžik pro klienty Yonad.cz nedostupná. Opravy skončí dříve (např. 21.7) můžete tedy kapacitu Vašeho zařízení opět pro klienty Yonad.cz odemknout opětovným kliknutím na vybrané datum tj :

21 7. FOTOGRAFIE Do této sekce můžete přidávat fotografie Vašeho ubytovacího zařízení, které se potom zobrazují na klientské části Yonad.cz. Volte kvalitní horizontální fotografie v těchto rozměrech: Malý obrázek rozměr nesmí být větší než 150x150pix, vel. do 12Kb, maximální množství 2 Postup: Klikněte na Procházet poté vložte obrázek a klikněte na Save Velký obrázek rozměr nesmí být větší než 600x600pix, vel. do 45Kb, neomezené množství. Nicméně nejvhodnější rozměr pro kvalitní zobrazení doporučujeme 600x450pix! Postup: Klikněte na Choose poté vložte obrázek poté na Load obrázek se nahraje

Založení, spravování a odevzdání vzdělávací akce krok za krokem

Založení, spravování a odevzdání vzdělávací akce krok za krokem Založení, spravování a odevzdání vzdělávací akce krok za krokem Jedná se o zjednodušený - schematický - návod popisující založení, spravování a odevzdání vzdělávací akce ve skautisu z pohledu zadavatele..

Více

Vyplňte API klíč, který si vygenerujete v Nastavení obchodu v profilu Uloženky v části Nastavit klíč pro API.

Vyplňte API klíč, který si vygenerujete v Nastavení obchodu v profilu Uloženky v části Nastavit klíč pro API. Obsah Aktivace modulu... 2 Nastavení poboček a cen... 3 Cena... 5 Zdarma od... 5 Mapování stavů zásilek... 6 Zobrazení dopravy na eshopu... 6 Práce s objednávkami... 9 Vytvoření zásilky... 10 Stornování

Více

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4.

Poukázky v obálkách. MOJESODEXO.CZ - Poukázky v obálkách Uživatelská příručka MOJESODEXO.CZ. Uživatelská příručka. Strana 1 / 1. Verze aplikace: 1.4. MOJESODEXO.CZ Poukázky v obálkách Verze aplikace: 1.4.0 Aktualizováno: 22. 9. 2014 17:44 Strana 1 / 1 OBSAH DOKUMENTU 1. ÚVOD... 2 1.1. CO JSOU TO POUKÁZKY V OBÁLKÁCH?... 2 1.2. JAKÉ POUKÁZKY MOHOU BÝT

Více

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL

Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL Manuál Kentico CMSDesk pro KDU-ČSL 2011 KDU-ČSL Obsah 1 Obecně... 3 1.1 Přihlašování... 3 1.2 Uživatelské prostředí... 4 2 Stránky... 4 2.1 Vytvoření nové stránky... 4 2.1.1 Texty... 7 2.1.2 Styly textu...

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO INTERNETBANKING PPF banky a.s. PPF banka a.s., Evropská 2690/17, P.O. Box 177, 160 41 Praha 6 1/17 Obsah: 1. Všeobecné informace... 3 2. Způsoby přihlášení do Internetbankingu

Více

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr UJO. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr UJO Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Projekt UJO...... 3 On-line klinický registr obecná charakteristika. 4 On-line Registr UJO - základní

Více

Počáteční nastavení aplikace WiFiS

Počáteční nastavení aplikace WiFiS Počáteční nastavení aplikace WiFiS Tento dokument Vás provede základním nastavením aplikace a celkovým uvedením do provozu. Po dosažení konce tohoto návodu budou všechny části aplikace WiFiS připravené

Více

Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici

Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Uživatelské postupy v ISÚI Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Založení ulice a změna příslušnosti adresního místa k ulici Strana 1/17 Obsah 1) Založení nového návrhu změny... 3

Více

Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem

Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem Příručka pro zadavatele E-ZAK krok za krokem Vyrobeno pro příspěvkové organizace Jihomoravského kraje pro administrace zakázek s předpokládanou hodnotou vyšší než 500 tis. Kč bez DPH Tento dokument slouží

Více

Obsah. Úvod. Martin Moravec

Obsah. Úvod. Martin Moravec Vytvoření a nastavení GOOGLE účtu a nastavení zasílání připomenutí z kalendáře na e-mail a/nebo SMS Vytvořil: Martin Moravec pro: www.blesno.org aktualizováno dne 30.1.2010 Obsah Úvod... 1 Vytvoření účtu...

Více

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka

INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI. Uživatelská příručka INTERNETOVÝ TRH S POHLEDÁVKAMI Uživatelská příručka 1. března 2013 Obsah Registrace... 3 Registrace fyzické osoby... 3 Registrace právnické osoby... 6 Uživatelské role v systému... 8 Přihlášení do systému...

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020)

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2.

Vodafone promo kit uživatelský manuál http://promo.vodafone.cz/ Uživatelský manuál pro aplikaci. Vodafone promo kit. Verze dokumentu: 2. Uživatelský manuál pro aplikaci Vodafone promo kit Verze dokumentu: 2.1 Vytvořeno: V Praze dne 8. 9. 2011 1 Obsah Vodafone promo kit uživatelský manuál Webové rozhraní aplikace Vodafone promo kit... 4

Více

PŘÍLOHA č. 2C PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ZPRÁVA O REALIZACI

PŘÍLOHA č. 2C PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ZPRÁVA O REALIZACI PŘÍLOHA č. 2C PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PŘÍRUČKA IS KP14+ PRO OPTP - ZPRÁVA O REALIZACI OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Vydání 1/7, platnost a účinnost od 04. 04. 2016 Obsah 1 Zprávy o realizaci...

Více

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému.

V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. V této části manuálu bude popsán postup jak vytvářet a modifikovat stránky v publikačním systému Moris a jak plně využít všech možností systému. MENU Tvorba základního menu Ikona Menu umožňuje vytvořit

Více

Pomocník diabetika Uživatelská příručka

Pomocník diabetika Uživatelská příručka Pomocník diabetika Uživatelská příručka Úvod Pomocník diabetika je označení pro webovou aplikaci určenou pro diabetiky zejména prvního typu. Webová aplikace je taková aplikace, se kterou můžete pracovat

Více

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře

Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře Podrobný postup pro vygenerování a zaslání Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře 3. a 4. výzva příjmu žádostí Operačního programu Rybářství (2014 2020) V následujícím dokumentu je uveden podrobný

Více

1. Požadavky na provoz aplikací IISPP

1. Požadavky na provoz aplikací IISPP 1. Požadavky na provoz aplikací IISPP 1.1. Podporované prohlížeče Aplikace IISPP jsou primárně vyvíjeny a testovány v prohlížečích Internet Explorer a Mozilla Firefox. V jiných než uvedených prohlížečích

Více

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín

Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Jak pracovat s kalkulačním programem HELUZ komín Aplikace Heluz komíny je určena pro výpočet potřebných komponentů zvoleného komínového systému a pro zjištění jeho ceníkové ceny. V levém sloupci je nabídka:

Více

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz

Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Návod k používání registračního systému ČSLH www.hokejovaregistrace.cz Osnova Přihlášení do systému Základní obrazovka Správa hráčů Přihlášky hráčů k registraci Žádosti o prodloužení registrace Žádosti

Více

Manuál pro WebRSD. verze 2.0 z 14. 10. 2011

Manuál pro WebRSD. verze 2.0 z 14. 10. 2011 Manuál pro WebRSD verze 2.0 z 14. 10. 2011 Tento manuál je inovací předchozího manuálu z 15. října 2005. Je vytvořen, aby pomáhal vedoucím soutěží prezentovat výsledky a další informace na webu ŠSČR. Ke

Více

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0

Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz. Verze 1.0 Uživatelský manuál pro práci se stránkami OMS a MS provozované portálem Myslivost.cz Verze 1.0 Obsah Základní nastavení stránek po vytvoření... 3 Prázdný web... 3 Přihlášení do administrace... 3 Rozložení

Více

Uživatelský manuál pro Travelviewer

Uživatelský manuál pro Travelviewer Uživatelský manuál pro Travelviewer Verze Travelviewer CZ 3.0.5 Aktualizace 15.02. 2014 Romana Mazurová Obsah O systému... 3 Hardwarové a softwarové nároky... 3 Uživatelská podpora... 3 Přihlášení... 3

Více

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ

Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ www.marketingovepruzkumy.cz Návod k použití aplikace MARKETINGOVÉ PRŮZKUMY.CZ 28.4.2011 Miloš Voborník Obsah 1. Uživatelská příručka... 1 1.1. Běžný uživatel... 1 1.1.1. Celkové rozvržení, úvodní strana...

Více

Outlook manuál. BeeOnline. Rychlý kontakt: +420 775 112 654 martin.capek@beeonline.cz

Outlook manuál. BeeOnline. Rychlý kontakt: +420 775 112 654 martin.capek@beeonline.cz Outlook manuál BeeOnline Rychlý kontakt: +420 775 112 654 martin.capek@beeonline.cz Otev ení programu Microsoft Office Outlook 2007 Program Microsoft Office Outlook 2007 provedeme poklepáním na následující

Více

Vizualizace v ArConu (1.část) světla a stíny

Vizualizace v ArConu (1.část) světla a stíny Vizualizace v ArConu (1.část) světla a stíny Při vytváření návrhu v ArConu chcete určitě docílit co nejvíce reálnou (nebo někdy stylizovanou) vizualizaci. Na výsledek vizualizace mají kromě samotného architektonického

Více

FAQ Aplikace GRIS 2017

FAQ Aplikace GRIS 2017 FAQ Aplikace GRIS 2017 Uživatelská příručka aplikace GRIS Uživatelskou příručku k aplikaci GRIS naleznete na webových stránkách GA ČR na adrese https://gacr.cz/vyhlaseni-verejne-souteze-standardni-projekty-2017/

Více

manuál pro segment Architektura

manuál pro segment Architektura manuál pro segment Architektura Pravidla pro vkládání výstupů do aplikace RUV Obecné Tato příručka slouží jako pomocný materiál při vyplňování záznamů ze segmentu ARCHITEKTURA do webové aplikace RUV, která

Více

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem

Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Manuál uživatele čipové karty s certifikátem Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace čipové karty s certifikátem... 5 3 Instalace čtečky čipových karet... 10 3.1 Instalace z Windows Update... 10 3.2 Manuální instalace

Více

SD Quick Book Rezervační systém prvotní navedení systému

SD Quick Book Rezervační systém prvotní navedení systému ---------------------------- SD Quick Book Rezervační systém prvotní navedení systému Úvodní slovo V tuto chvíli máte uzavřenou licenční smlouvu s užíváním celého systému a obdrželi jste přístupové údaje

Více

1) První přihlášení do jednotné správy uživatelů

1) První přihlášení do jednotné správy uživatelů PODÁNÍ ŽÁDOSTI O PRODLOUŽENÍ REGISTRACE OSOBY A NOTIFIKACE ZDRAVOTNICKÉHO PROSTŘEDKU V REGISTRU ZDRAVOTNICKÝCH PROSTŘEDKŮ: Tento dokument obsahuje návod na: 1) Přihlášení do jednotné správy uživatelů 2)

Více

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv

29 Evidence smluv. Popis modulu. Záložka Evidence smluv 29 Evidence smluv Uživatelský modul Evidence smluv slouží ke správě a evidenci smluv organizace s možností připojení vlastní smlouvy v elektronické podobě včetně přidělování závazků ze smluv jednotlivým

Více

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra.

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 Používání maker Třída: 8. Učivo: Základy vytváření maker Obsah inovativní výuky: Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Doporučený

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117D51400 Podpora výstavby podporovaných bytů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo

Více

Jak vytvářet síť prostřednictvím OpenAdvert.com. 1. Jděte na adresu OpenAdvert.com

Jak vytvářet síť prostřednictvím OpenAdvert.com. 1. Jděte na adresu OpenAdvert.com Jak vytvářet síť prostřednictvím OpenAdvert.com 1. Jděte na adresu OpenAdvert.com 2. Vyberte jazykovou verzi projektu (během nejbližší doby bude spuštěno nejméně 5 dalších jazykových verzí. 3. Klikněte

Více

MSSF Benefit praktický průvodce pro žadatele v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

MSSF Benefit praktický průvodce pro žadatele v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MSSF Benefit praktický průvodce pro žadatele v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů MSSF Benefit dostupnost a instalace MSSF Benefit bude dostupný ke stažení na stránkách www.kr-olomoucky.cz

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

téma: Formuláře v MS Access

téma: Formuláře v MS Access DUM 06 téma: Formuláře v MS Access ze sady: 3 tematický okruh sady: Databáze ze šablony: 07 - Kancelářský software určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika:

Více

Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE

Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE Příručka poskytovatele Národního geoportálu INSPIRE 1 // 32 OBSAH Funkcionalita poskytovatele... 3 1. Správa metadat datových sad... 3 Zveřejnění/skrytí záznamu... 4 Sdílení záznamu... 4 2. Nahrání datové

Více

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla

Věc: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce s názvem: VÚ a ŠJ PŠOV, Nákup nového osmimístného vozidla VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA PŠOV PŠOV 1 Podbořany 441 01 Tel. ředit: 415 211 297, Mobil ředit.: 736 633 595, Tel. ústředna: 415 214 615, e - mail: a.sava@seznam.cz, Fax: 415 211529, www.vupsov.cz Věc:

Více

4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa

4 Část II Základy práce v systému. 6 Část III Úvodní obrazovka. 8 Část IV Práce s přehledy. 13 Část V Kontakty. 19 Část VI Operativa 2 Dokumentace SMAN Obsah Kapitoly Část I Úvod 4 Část II Základy práce v systému 6 Část III Úvodní obrazovka 8 Část IV Práce s přehledy 13 Část V Kontakty 19 Část VI Operativa 23 Část VII Nabídky 35 Index

Více

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE Úvodem WD je mobilní verze klasického WEBDISPEČINKU, která je určena pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy ios a Android,

Více

KUCHAŘKA PRO LEKTORY PRAHA. Vinohradská 89/90 130 00 Praha 3 - Vinohrady

KUCHAŘKA PRO LEKTORY PRAHA. Vinohradská 89/90 130 00 Praha 3 - Vinohrady KUCHAŘKA PRO LEKTORY PRAHA Vinohradská 89/90 130 00 Praha 3 - Vinohrady KONTAKTY Slůně svět jazyků, s.r.o. Vinohradská 89/90 130 00 Praha 3 - Vinohrady Mgr. Iva Miková vedoucí pobočky iva.mikova@slune.cz

Více

Na následující stránce je poskytnuta informace o tom, komu je tento produkt určen. Pro vyplnění nového hlášení se klikněte na tlačítko Zadat nové

Na následující stránce je poskytnuta informace o tom, komu je tento produkt určen. Pro vyplnění nového hlášení se klikněte na tlačítko Zadat nové Pro usnadnění podání Ročního hlášení o produkci a nakládání s odpady může posloužit služba firmy INISOFT, která je zdarma přístupná na WWW stránkách firmy. WWW.INISOFT.CZ Celý proces tvorby formuláře hlášení

Více

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA

PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA č. j.: TACR/14666/2014 PŘÍRUČKA K PŘEDKLÁDÁNÍ PRŮBĚŽNÝCH ZPRÁV, ZPRÁV O ČERPÁNÍ ROZPOČTU A ZÁVĚREČNÝCH ZPRÁV PROJEKTŮ PODPOŘENÝCH Z PROGRAMU BETA Schválil/a: Lenka Pilátová, vedoucí oddělení realizace

Více

MyQ samoobslužný tisk

MyQ samoobslužný tisk MyQ samoobslužný tisk Uživatelský manuál Obsah 1. Co je MyQ... 1 2. Webové rozhraní... 1 2.1. Přihlášení do systému... 1 2.2. Uživatelské rozhraní aplikace... 1 2.3. Moje nastavení... 1 2.4. Upload souborů

Více

Záloha a obnovení Uživatelská příručka

Záloha a obnovení Uživatelská příručka Záloha a obnovení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

Obchodní podmínky. » Obchodní podmínky. Obchodní podmínky. E-shop Obchůdek Luna (Nejsme kamenný obchod) IČ: 68288247 DIČ: Nejsme plátci DPH

Obchodní podmínky. » Obchodní podmínky. Obchodní podmínky. E-shop Obchůdek Luna (Nejsme kamenný obchod) IČ: 68288247 DIČ: Nejsme plátci DPH Obchodní podmínky» Obchodní podmínky Obchodní podmínky E-shop Obchůdek Luna (Nejsme kamenný obchod) IČ: 68288247 DIČ: Nejsme plátci DPH Martina Vajglová Pevná linka: +420411201410 Mobil: +420723687336

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

Monitoring Insolvence Insolvency search. Návod k používání

Monitoring Insolvence Insolvency search. Návod k používání Monitoring Insolvence Insolvency search Návod k používání 1. Úvodní stránka služby Na úvodní stránce služby má uživatel přístupny všechny základní položky, které může využívat: V levém horním rohu se nachází

Více

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace Jednoduchý pomocník pro aplikaci EP2W 1. Obecné informace a stručný popis aplikace 2. Žádost o přílohu 3. Vyplnění přílohy a odeslání k podpisu do VZP 4. Podpis přílohy a odeslání do VZP 4.1 Podepsání

Více

Zadání. Založení projektu

Zadání. Založení projektu Zadání Cílem tohoto příkladu je navrhnout symetrický dřevěný střešní vazník délky 13 m, sklon střechy 25. Materiálem je dřevo třídy C24, fošny tloušťky 40 mm. Zatížení krytinou a podhledem 0,2 kn/m, druhá

Více

Pokyny k vypracování absolventské práce ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115

Pokyny k vypracování absolventské práce ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 Pokyny k vypracování absolventské práce ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 Úvod Milí žáci, vypracováním absolventské práce získáte mnoho zkušeností a především schopnost samostatné práce a uvažování, které

Více

První kroky v portálu

První kroky v portálu První kroky v portálu Přihlášení Přihlášení provedete na hlavní stránce portálu zadáním svého uživatelského jména a hesla. Je stejné jako do sítě UHK. Orientace v portálu Hlavní menu je v horní části portálu,

Více

Návod k obsluze programu ERVE4

Návod k obsluze programu ERVE4 Návod k obsluze programu ERVE4 Obsah Hlavní ovládací panel... 2 Základní tlačítka... 2 Pomocné tlačítko DETAIL... 4 Základní příprava programu... 5 Tvorba ADRESÁŘE... 5 Tvorba CENÍKU ADRESNÉ DISTRIBUCE...

Více

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet

rozlišení obrazovky 1024 x 768 pixelů operační systém Windows 2000, Windows XP, Windows Vista 1 volný sériový port (volitelný) přístup na internet 1. Úvod Tato příručka obsahuje všechny informace, které budete potřebovat k práci s programem OmegaDirect. Pomocí příkladů bude v této příručce vysvětleno: zadání objednávky, správa a evidence objednávek,

Více

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE 1. Přehled možností programu 1.1. Hlavní okno Hlavní okno programu se skládá ze čtyř karet : Projekt, Zadání, Výsledky a Návrhový

Více

Tlačítkový spínač s regulací svitu pro LED pásky TOL-02

Tlačítkový spínač s regulací svitu pro LED pásky TOL-02 Tlačítkový spínač s regulací svitu pro LED pásky TOL-02 Tlačítkový spínač slouží ke komfortnímu ovládání napěťových LED pásků. Konstrukčně je řešen pro použití v hliníkových profilech určených pro montáž

Více

CBA příručka žadatele verze 3.0, platná od 3. prosince 2015

CBA příručka žadatele verze 3.0, platná od 3. prosince 2015 CBA příručka žadatele verze 3.0, platná od 3. prosince 2015 1 Seznam změn Doplněn seznam zkratek Doplněno vysvětlení kdy platí povinnost zpracovat CBA k projektu Doplněna orientační tabulka pro určení

Více

Co poskytuje Czech POINT

Co poskytuje Czech POINT Co poskytuje Czech POINT Výpis z Katastru nemovitostí O výpis z Katastru nemovitostí České republiky může požádat anonymní žadatel. Výpis lze požadovat na základě listu vlastnictví nebo podle seznamu nemovitostí.

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Touch, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST NA AKCI VELIKONOČNÍ SLAVNOSTI 2016

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST NA AKCI VELIKONOČNÍ SLAVNOSTI 2016 Kulturní a vzdělávací středisko U Tří kohoutů, příspěvková organizace Nerudova 294/14, 602 00 Brno IČO: 00101508 DIČ: CZ00101508 bankovní spojení: 4939621/0100 tel.: 543 212 508, mobil: 725 825 598 info@kaveeska.cz

Více

Portál pro podávání žádostí o podporu je spuštěn na adrese https://mseu.mssf.cz/.

Portál pro podávání žádostí o podporu je spuštěn na adrese https://mseu.mssf.cz/. 1. Základní informace o MS2014+ 1.1. Kde se portál nachází Portál pro podávání žádostí o podporu je spuštěn na adrese https://mseu.mssf.cz/. 1.2. Informace o přípravě a realizaci portálu Jedná se o jednotný

Více

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Outlook Express

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Outlook Express Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Outlook Express Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní e-mailovou schránku. Uživatelé mohou pro e-mailovou komunikaci používat buď webového klienta

Více

Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile

Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile Úvodní příručka k aplikaci Novell Messenger 3.0.1 Mobile Květen 2015 Program Novell Messenger 3.0.1 a novější je k dispozici pro podporovaná mobilní zařízení ios, Android BlackBerry. Protože k systému

Více

DPC-D218ID. Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných. Uživatelský manuál

DPC-D218ID. Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných. Uživatelský manuál DPC-D218ID Dveřní stanice pro 2D systém videovrátných Uživatelský manuál Části a funkce Svorkovnice +12V:12VDC výstup napájení LK-(GND): Zámek - zem LK+(COM): Zámek - 12 VDC. NO.: relé kontakt NO EB+:

Více

Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměříce, příspěvková organizace

Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměříce, příspěvková organizace Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Litoměříce, příspěvková organizace Předmět: Počítačové sítě Téma: Počítačové sítě Vyučující: Ing. Milan Káža Třída: EK1 Hodina: 14-15 Číslo: III/2 3. Typy

Více

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina

Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina VÝCHOVNÝ ÚSTAV A ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ ROLE Školní 9, Nová Role, PSČ: 362 25, Tel: 353 851 179 Dodavatel: Výzva pro předložení nabídek k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem Výměna lina 1. Zadavatel Výchovný

Více

Mobilní verze. 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon. 110 Jak používat Facebook pro dotykové telefony

Mobilní verze. 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon. 110 Jak používat Facebook pro dotykové telefony 109 Jak získat speciální aplikaci pro mobilní telefon Facebook vyvinul pro některé telefony aplikace, které jsou přizpůsobeny pro rozhraní konkrétních telefonů, a usnadňují tak uživateli práci s Facebookem.

Více

HD satelitní přijímač SLOTH Opticum Ultra plus

HD satelitní přijímač SLOTH Opticum Ultra plus HD satelitní přijímač SLOTH Opticum Ultra plus recenze přijímače strana 1/16 Obsah: Představení přijímače... 3 Balení... 3 Přijímač... 4 Přední strana přijímače... 4 Zadní strana přijímače... 4 Levá strana

Více

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642

Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55. modul Sklad. 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Programový komplet pro evidence provozu jídelny v. 2.55 modul Sklad 2001 Sviták Bechyně Ladislav Sviták hotline: 608/253 642 Obsah 1 Programový komplet pro evidenci provozu jídelny modul SKLAD...3 1.1

Více

Správa lidských zdrojů - manuál

Správa lidských zdrojů - manuál Správa lidských zdrojů - manuál Získejte rychlý přehled o stavu objednávek, produktů, zaměstnanců, jejich pracovní náplni, zkrátka spravujte efektivně svůj podnik s naším informačním systémem. J e t o

Více

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

I. Všeobecná ustanovení

I. Všeobecná ustanovení OBCHODNÍ PODMÍNKY KAMPANĚ STUDIO X51 ACADEMY I. Všeobecná ustanovení Vyplněním registračního formuláře a souhlasem s Provizními po dmínkami,souhlasí registrující se uživatel (dále jen partner ) s podmínkami

Více

PRŮVODCE PŘIHLAŠOVÁNÍM K MATURITNÍ ZKOUŠCE PRO JARNÍ TERMÍN ROKU 2011

PRŮVODCE PŘIHLAŠOVÁNÍM K MATURITNÍ ZKOUŠCE PRO JARNÍ TERMÍN ROKU 2011 PRŮVODCE PŘIHLAŠOVÁNÍM K MATURITNÍ ZKOUŠCE PRO JARNÍ TERMÍN ROKU 2011 platné od 1. 11. 2010 ÚVOD Tento dokument slouží jako stručný návod pro přihlášení škol a jejich žáků k maturitní zkoušce, která se

Více

PRŮVODCE KNIHOVNOU. Umístění knihovny: Otevírací doba: Služby: registrace pro studenty na základě studentského průkazu zdarma

PRŮVODCE KNIHOVNOU. Umístění knihovny: Otevírací doba: Služby: registrace pro studenty na základě studentského průkazu zdarma PRŮVODCE KNIHOVNOU Umístění knihovny: Budova E Otevírací doba: Pondělí čtvrtek: 8.00 20.00 Pátek: 8.00 16.00 Sobota: 8.00 13.00 Služby: registrace pro studenty na základě studentského průkazu zdarma půjčování

Více

PRINCeGON metodika řízení projektů MV Příloha č. 2 Postup registrace projektu v systému egonis

PRINCeGON metodika řízení projektů MV Příloha č. 2 Postup registrace projektu v systému egonis Postup registrace projektu v systému egonis v 0.4 verze: 1.4 strana 1 (celkem stran 7) Přihlášení do systému Systém je dostupný na internetové adrese http://egonis.pmo-mv.eu Systém prozatím funguje pouze

Více

Základní příručka pro učitele

Základní příručka pro učitele Základní příručka pro učitele [Type the company address] Obsah CENTRUM KLASIFIKACE JOULE: PŘEHLED... 4 Výhody Centra klasifikace Joule... 4 Centrum klasifikace Joule: Dokumentace učitele... 5 Přístup do

Více

modul Jízdy a Kniha jízd uživatelská příručka

modul Jízdy a Kniha jízd uživatelská příručka modul Jízdy a Kniha jízd uživatelská příručka 2 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA MODULY JÍZDY A KNIHA JÍZD Moduly Jízdy a Kniha jízd Jak to funguje Jízdy jsou části trasy. Vypočítávají se na základě dat přijatých

Více

Testovací aplikace Matematika není věda

Testovací aplikace Matematika není věda Testovací aplikace Matematika není věda Příručka k http://matematika.komenacek.cz/ Příručka k portálu http://matematika.komenacek.cz/ 2 Uživatelská příručka k portálu 202 BrusTech s.r.o. Všechna práva

Více

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole LIDEN & DENZ Petrohrad, Rusko

JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Informace pro účastníky kurzů v jazykové škole LIDEN & DENZ Petrohrad, Rusko JAZYKY V ZAHRANIČÍ s.r.o. Kouřimská 303, 284 01 Kutná Hora, tel. 327 513 005, 606 870 433 info@jazyky-v-zahranici.cz, www.jazyky-v-zahranici.cz, v naléhavém případě kdykoliv na 606 870 433 Informace pro

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky dle 1751 an. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) vydané společností DETOXme s.r.o., IČ: 04736931, se sídlem Elišky Junkové 312/47, Droždín,

Více

Nastavení telefonu LG KB770

Nastavení telefonu LG KB770 Nastavení telefonu LG KB770 Telefon LG KB770, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba nastavení

Více

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25

Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Novinky verzí SKLADNÍK 4.24 a 4.25 Zakázky standardní přehled 1. Možnosti výběru 2. Zobrazení, funkce Zakázky přehled prací 1. Možnosti výběru 2. Mistři podle skupin 3. Tisk sumářů a skupin Zakázky ostatní

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

1.2.5 Reálná čísla I. Předpoklady: 010204

1.2.5 Reálná čísla I. Předpoklady: 010204 .2.5 Reálná čísla I Předpoklady: 00204 Značíme R. Reálná čísla jsou čísla, kterými se vyjadřují délky úseček, čísla jim opačná a 0. Každé reálné číslo je na číselné ose znázorněno právě jedním bodem. Každý

Více

Tento leták obsahuje informace o pracích na vodovodech ve Vaší oblasti

Tento leták obsahuje informace o pracích na vodovodech ve Vaší oblasti Voda je cenná. Šetřeme jí The Dublin Region Watermains Rehabilitation Project Projekt rekonstrukce vodovodů v oblasti Dublinu byl vytvořen proto, aby se snížily ztráty vody díky identifikaci a výměně starých

Více

Bezpečné sdílení a správa dokumentů v on-line prostředí

Bezpečné sdílení a správa dokumentů v on-line prostředí Název projektu: ICT jako nástroj inovace výuky Reg. č. projetku: CZ.1.07/1.3.00/51.0040 Bezpečné sdílení a správa dokumentů v on-line prostředí 1) Autor: Libor Klubal Stránka 1 z 18 OBSAH Úvod do sdílení

Více

vismo Edituj, co vidíš.

vismo Edituj, co vidíš. WEBHOUSE Pojdte dál. Online vismo Edituj, co vidíš. První kroky s WEBHOUSE vismo Online 5.2 Děkujeme za zájem o systém WEBHOUSE vismo Online moderní redakční systém určený pro správu obsahu webových stránek.

Více

Zálohování a obnova Uživatelská příručka

Zálohování a obnova Uživatelská příručka Zálohování a obnova Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu

WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE. 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu WEBMAP Mapový server PŘÍRUČKA PRO WWW UŽIVATELE 2005-2008 Hydrosoft Veleslavín, s.r.o., U Sadu 13, Praha 6 www.hydrosoft.eu Obsah Obsah 1 1.1 3 Internetový... prohlížeč map 4 Rozložení ovládacích... prvků

Více

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Office Outlook 2007

Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Office Outlook 2007 Návod na připojení k e-mailové schránce Microsoft Office Outlook 2007 Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní e-mailovou schránku. Uživatelé mohou pro e-mailovou komunikaci používat buď webového

Více

Android Elizabeth. Verze: 1.3

Android Elizabeth. Verze: 1.3 Android Elizabeth Program pro měření mezičasů na zařízeních s OS Android Verze: 1.3 Naposledy upraveno: 12. března 2014 alesrazym.cz Aleš Razým fb.com/androidelizabeth Historie verzí Verze Datum Popis

Více

Nastavení telefonu LG GD510 Pop

Nastavení telefonu LG GD510 Pop Nastavení telefonu LG GD510 Pop Telefon LG GD510 Pop, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití T-Mobile služeb již přednastaveny. Pokud je potřeba

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o.

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ. CCV, s. r. o. UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA REGISTR CHMELNIC NA EAGRI ZÁKLADNÍ POPIS FUNKCÍ A FORMULÁŘŮ CCV, s. r. o. Uživatelská příručka Registr chmelnic na eagri Základní popis funkcí a formulářů Verze 1.8 Registr chmelnic

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_61_IVT_MSOFFICE_11_Word

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_61_IVT_MSOFFICE_11_Word Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_61_IVT_MSOFFICE_11_Word Ing. Pavel BOHANES

Více

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter.

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter. Dialogové okno Sloupce Vložení nového oddílu Pokud chcete mít oddělené jednotlivé části dokumentu (například kapitoly), musíte roz dělit dokument na více oddílů. To mimo jiné umožňuje jinak formátovat

Více

1. kolo soutěže probíhá: od 19. 11. 2014 07:00:00 hod do 24. 12.2014 23:59:59 hod

1. kolo soutěže probíhá: od 19. 11. 2014 07:00:00 hod do 24. 12.2014 23:59:59 hod Pravidla soutěže Vyhrajte sadu DVD Disney Účelem tohoto dokumentu je úplná a jasná úprava pravidel soutěže Vyhrajte sadu DVD Disney (dále jen soutěž ). Tato pravidla jsou jediným dokumentem, který závazně

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Obsah Popis dálkového ovladače 3 Ovládání TV služby 4 1. Informace o pořadu 4 2. Seznam TV kanálů 5 3. Možnosti kanálů 5 4. Programový průvodce 6 5. Změna pořadí

Více