Dotaz: Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Odpověď: Ano.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dotaz: Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Odpověď: Ano."

Transkript

1 10% náklady na řízení se týkají pouze části financované z prostředků EHP (tj. do 90% rozpočtu) nebo celkového rozpočtu projektu? Náklady na řízení mohou činit maximálně 10 % celkových způsobilých výdajů projektu. Dobrý den, ráda bych se zeptala na 10% limit pro náklady na management a nepřímé náklady, který je uveden v Pokynech pro žadatele o dotaci z malého grantového schématu programu CZ04 Ohrožené děti a mládež. Rozumíme tomu skutečně správně, že veškeré náklady na řízení projektu včetně nepřímých nákladů mohou činit max. 10% výdajů projektu? Musí být veškeré projektové výdaje, včetně mezd, proplaceny ke konečnému datu způsobilosti výdajů, tj. ke 30. dubna 2016? Znamená to, že poslední mzdy, které bude možné v projektu zaplatit, budou za měsíc březen 2016? Jaké jsou zdroje kofinancování může KP spolufinancovat z jiných projektů (například z jiných norských projektů) nebo ze strukturálních fondů? Spolufinancování projektů bude hrazeno z vlastních zdrojů konečného příjemce, přičemž za vlastní zdroj konečného příjemce není považován příjem vzniklý z realizace projektu. Každý výdaj projektu bude financován v poměru podílu grantu a spolufinancování, výjimku tvoří výdaje konečných příjemců, kteří jsou nestátní neziskové organizace (NNO). Celkový poměr podílu grantu a spolufinancování musí být u projektů NNO zajištěn nejpozději při závěrečném vyúčtování projektu. Podíl grantu na celkových způsobilých výdajích konečného příjemce nesmí při závěrečném vyúčtování projektu překročit výši stanovenou v právním aktu o přidělení prostředků vydaným ze strany MPSV. Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Může KP zaměstnat na DPP/smlouvu zaměstnance partnera projektu? Jak se budou v rámci projektu vykazovat mzdy? Výpisem z účetního systému a výkazy práce pracovníků podílejících se na realizaci projektu. Jak bude posuzována veřejná podpora? Projekty v rámci MGS nezakládají veřejnou podporu.

2 Do jaké kapitoly rozpočtu spadají zaměstnanci projektu, kteří projekt neřídí? Tito zaměstnanci spadají do kapitoly Služby. Je pro vás metodik projektu/metodický poradce, odborný pracovník a lektor management? Pokud ne, kam je zařadit? Uvedené kategorie zařaďte do kapitoly Služby. Kam zařadit administrativního pracovníka a účetní? Administrativního pracovníka zařaďte do kapitoly Management, účetní do kapitoly Služby. Existuje někde dokument s limity mezd, zařízení, atd? Nenašla jsem to v pokynech pro způsobilé výdaje Ne, ale je potřeba počítat s cenami běžnými na trhu; pokud se jedná o mzdy, lze jako vodítko použít tabulku obvyklých mezd, které platí pro ESF. Bude-li mít projekt konec realizace k , je možné proplatit březnové mzdy v běžných výplatních termínech, tedy v dubnu? Podobný je dotaz, když budou faktury dodavatele vystaveny v březnu, ale splatnost bude například na začátku dubna, je možné je v dubnu proplatit? Ano, maximálně do 30 dnů po ukončení projektu, nejpozději však do 30. dubna 2016 (konečné datum oprávněnosti výdajů). Rozumím dobře, že pojede-li manažer projektu do zahraničí za partnerem projektu, půjdou jeho cestovní náhrady z kapitoly management, tedy z těch 10% způsobilých výdajů? Ano, cestovné managementu se řadí do kapitoly Management. Jak v rozpočtu projektu uvést cestovní náhrady u externích lektorů (spolupráce s OSVČ dodavateli služeb), kdybychom je chtěli vyslat za zahraničním partnerem? Je možné to zahrnout do lektorného/odborné práce? Je vůbec možné toto dát do rozpočtu projektu a neohrozit tak jeho případné schválení? Skutečně chcete z projektu financovat školení experta, kterého budete mít jako dodavatele? Pokud ano, bude cestovné součástí sazby experta. Stáhla jsem si formulář žádosti správně, když v listu rozpočet projektu nejsou v excelu nastaveny vzorečky?

3 Nejsme-li plátci DPH, musíme ve formuláři rozpočtu uvádět i ceny bez DPH? Neradi bychom byli vyřazeni pro neúplné vyplnění celého formuláře, na druhou stranu DPH stejně platit musíme, takže ceny bez DPH jsou pro nás bezpředmětné. uvádějte prosím i ceny bez DPH, jsou podstatné pro veřejné zakázky, kdy předpokládaná hodnota zakázky je vždy bez DPH. Od rozpočtu a částek se bude odvíjet počet a režim zadávacích řízení. Nepřímé výdaje když nelze určit dopředu jasné položky nepřímých výdajů a rádi bychom uplatnili procentuální náklady (píšete, že to může být až 20% z položky management), tak kde ve formuláři najdeme jasné procentuální určení nebo dle jakého pravidla si ho určíme? V kapitole Způsobilé výdaje jsou uvedeny dva způsoby určení nepřímých výdajů. Jejich výši si určujete sami a může činit až 20% rozpočtu na položku Managament. Je externí audit způsobilým výdajem projektu, jehož položku zadáme do rozpočtu? Do jaké kapitoly? Není, projekty bude auditovat Ministerstvo financí. Jakou formou lze vykázat náklad partnera, když půjde o poradenství (během návštěvy u partnera se nám bude věnovat pracovník dané organizace a seznamovat nás s jejich metodikami)? S partnerskou institucí budete mít uzavřenu Partnerskou smlouvu, ve které si vykazování nastavíte. Podrobné informace naleznete v Pokynu NKM pro způsobilé výdaje, který je ke stažení na internetových stránkách MF Pokud na některé vzdělávací aktivity v projektu dáme pro účastníky menší účastnický poplatek, lze jej započítat do spolufinancování? Nebo se to bere jako příjem projektu a tudíž se pak navyšuje i rozpočet projektu? Jedná se o příjem projektu. Jaké možnosti spolufinancování existují, mají-li to být vlastní zdroje žadatele? Máme vedlejší hospodářskou činnost, ze které lze část peněz vložit do spolufinancování, ale jsou i jiné možnosti například požádat o dar/dotaci od jiné nadace? Pokud ano, může být pak uvedena veřejně jako zdroj financování projektu? Mezi vlastní zdroje řadíme např. dar, půjčku, úvěr a peníze na účtu, pokud nejsou určeny k financování jiného projektu. Pokud jde o dotaci od jiné nadace, musí ve zmíněné dotaci být ustanovení, že bude sloužit k financování norského projektu. Musíme již teď do formuláře žádosti uvést plánovanou veřejnou zakázku? Pokud ji v žádosti neuvedeme, ale při úspěšném schválení projektu a jeho realizaci zjistíme, že je nutné udělat zadávací řízení, je možné ji dodatečně zorganizovat (i když to v původní žádosti nebylo)? Ano v žádosti musí být uveden plán zakázek, který koresponduje s položkami rozpočtu, kde se uvádí, zda bude daná položka zajištěna dodavatelsky či vlastními silami. Bude-li zajištěna dodavatelsky, podléhá pravidlům pro veřejné zakázky, resp. pro veřejné zakázky malého rozsahu.

4 Případ, který popisujete, by tedy neměl nastat. Aktualizace plánu samozřejmě možné budou, v režimu změnového řízení. Plánujeme smlouvy o dílo a poskytování služeb u odborníků/lektorů, se kterými již spolupracujeme a kteří se problematikou zabývají. Stačí nám na to průzkum (oslovení a zjištění nabídkové ceny), když by se jednalo o zakázku cca do Kč? Pokud ano, musí to být ve formuláři žádosti uvedeno pod veřejnými zakázkami? Ano, vše, co bude řešeno dodavatelsky, je potřeba zahrnout do plánu. Podrobnější informace naleznete v Pokynech pro veřejné zakázky malého rozsahu. Plánujeme-li uspořádat konferenci, která bude zároveň nástrojem publicity a zároveň bude vzdělávací akcí, tedy plánovanou způsobilou aktivitou, do jaké kapitoly rozpočtu máme zařadit její náklady (pronájem prostor, lektorné, atd)? Záleží na tom, jak bude konference pojatá pokud se bude jednat spíše o vzdělávací akci, a publicita nebude hlavním záměrem, doporučujeme zařadit do publicity např. jen propagační předměty, letáky apod. Důležité je, aby vše bylo řádně popsáno v žádosti. chtěla bych se zeptat na formální náležitost v rámci Malého grantového schématu z EHP fondů. Přílohy se k žádosti dokládají pouze v jednom vyhotovení, a to v originále (ověřené kopii) nebo je dostačující prostá kopie? Je třeba odevzdávat naskenované přílohy také na CD nebo je dostačující písemná forma? Pokud jde o přílohy, předkládají se formou originálu, přičemž za originál je považována příloha s podpisem a razítkem předkladatele. K vyhotovení žádosti označenému jako originál se přikládají originály příloh v jednom vyhotovení, ke dvěma vyhotovením žádosti označeným jako kopie se přikládají prosté kopie příloh, vždy v jednom vyhotovení. Naskenované přílohy je třeba předložit i na CD. Je u výpisů z rejstříků nějaké časové omezení, např. že nesmějí být starší než 90 dní k datu podání žádosti o grant. U výpisu z rejstříku se předpokládá, že nebude starší než 90 dní. Jako nezisková organizace s více než dvacetiletou tradicí a zkušenostmi v oblasti péče o rodinu bychom rádi podali žádosti do výzvy v rámci MGS. Chtěla bych Vás požádat o konzultaci, zda-li aktivity a stanovené cíle projektů (chceme reagovat na obě oblasti), jsou z Vašeho pohledu relevantní. Není možné, aby MPSV, v souladu s pokyny Národního kontaktního místa (MF ČR), před podáním projektu posuzovalo jeho obsah, ani se k němu jinak vyjadřovali, neboť by se jednalo o zvýhodňování některých žadatelů. Prosím o potvrzení, zda je možné využít kromě "rozbalovací buňky" Excelu (1. přílohy žádosti) také další buňky (napravo od výběru), kam žadatel vypíše další kraje, či zaměření, pokud jich je více než jeden. Nelze zvolit více možností z rolety nabídky:

5 v případě potřeby vybrat více možností z rolety nabídky, klikne uživatel na buňku pod roletou, ze které chce vybrat více možností a na hlavní kartě v záložce "Domů" klikne na vložit/ vložit řádky listu. Z vytvořené nové rolety pak může vybrat další možnost. Stejným způsobem může postupovat při výběru třetí a dalších možností. Do buňky Excel nelze vložit více textu, ačkoliv text nepřesáhl požadovaných 2000 znaků: Maximální počet znaků 2000 je včetně mezer, což je opatření související jak s kapacitami Excelu, tak s potřebou popisovat aktivity co nejstručněji a nejvýstižněji. Uživatel by se tedy měl nejprve pokusit daný text zestručnit natolik, aby se pohodlně vešel do 2000 znaků včetně mezer. Pokud to nebude možné, přidá uživatel pod buňku další řádek. Klikne na buňku, která je pod buňkou, ve které je požadovaný text, a klikne v záložce "Domů" na vložit/ vložit řádky listu, a pokračuje v další buňce. Ve Výzvě v bodě XI. Kritéria formálních náležitostí a rovněž v tabulce v bodu 2 Význam (relevance) projektu je uvedeno, že Cílová skupina projektu zahrnuje novináře a odborníky na práci s dětmi, kteří se podílejí na tvorbě politik.. Tyto cílové skupiny nejsou ve formuláři žádosti uvedeny mezi cílovými skupinami. Kam je máme doplnit? Tyto skupiny doplňte u cílových skupin do kolonky ostatní. Chtěl/a bych se zeptat na nejdřívější možné datum zahájení grantu. Harmonogram projektu plánujte nejdříve od 1. ledna V případě získání grantu Vám bude uděleno "Rozhodnutí o poskytnutí dotace žadateli" nejpozději do konce roku Na základě poskytnutí tohoto rozhodnutí následně budete moci začít Váš projekt realizovat. Je možné mezi monitorovací indikátory započítávat i osoby z Prahy nebo je Praha z podpory vyloučená jako je to v jiných výzvách? Výstupy projektu musí směřovat na území České republiky. Mezi monitorovací indikátory je tedy možné započítávat také osoby z Prahy. Je možné, aby byla žadatelem česká nestátní nezisková organizace a jejím partnerem česká příspěvková organizace? Žádost může být předložena v partnerství s veřejnými nebo soukromými, komerčními nebo nekomerčními subjekty, a rovněž nevládními organizacemi, jejichž hlavní sídlo se nachází v donorském státě, státech příjemců pomoci včetně jakékoli mezivládní organizace, pokud se aktivně podílejí na realizaci projektu a účinně k jeho realizaci přispívají. Partneři projektu sdílejí s předkladatelem projektu společný hospodářský nebo sociální cíl, který má být realizován prostřednictvím daného projektu. ( Nárok na financování aktivit partnerské instituce vychází z uzavřené Partnerské smlouvy s organizací příjemce podpory. Podrobné informace naleznete v Pokynu NKM pro způsobilé výdaje, který je ke stažení na internetových stránkách MF

6 Může patřit mezi způsobilé aktivity projektu poskytování metodického poradenství pracovníkům OSPOD, soudcům a policistům? Mezi způsobilé aktivity projektu v oblasti A může patřit poskytování metodického poradenství pracovníkům OSPOD, soudcům a policistům (viz bod 5 oprávněných aktivit výzvy, str. 4: "vytvoření a realizace vzdělávacích aktivit/ školení zaměstnanců relevantních institucí v oblasti práv dítěte a zejména jeho práva participovat"). Je však třeba následně dbát naplnění stanovených indikátorů - např. počet vzdělaných osob - pracovníků OSPOD, soudců, policistů. Lze v rámci projektu vzdělávat pracovníky, aby uměli edukovat rodiče v podpoře svých dětí co se týče názoru a přání? ANO Počtem zaměstnanců relevantní instituce se rozumí i počet zaměstnanců v organizaci, která předkládá projekt, nebo to jsou pouze zaměstnanci z jiných než předkládajících organizací? Tedy, jestliže zaměstnanec z naší organizace proškolí i ostatní zaměstnance v naší organizaci, je to indikátor. Jako indikátor vyškolených zaměstnanců relevantní instituce je možné chápat i vlastní organizaci, která projekt předkládá. Realizace projektu a čerpání financí samozřejmě vychází z povinnosti pracovat hospodárně a efektivně a je tedy potřeba, aby byl stanovený indikátor, tj. případné proškolování vlastních zaměstnanců důvodným pro vlastní realizaci projektu. Je tedy vhodné specifikovat zvlášť počet předpokládaných vyškolených vlastních zaměstnanců a počet zaměstnanců dalších organizací, kam by informace měly směřovat především. Prosím o zpřesnění významu indikátoru Počet dětí, pro které budou vytvořeny postupy/metodiky participace. Indikátor "Počet dětí, pro které budou vytvořeny postupy/metodiky participace vyjadřuje počet dětí, se kterými organizace/tvůrce metodiky bude v průběhu projektu podle této metodiky pracovat. Plnění indikátoru musí být za dobu realizace projektu doložitelné. Je možné v rámci projektu najmout zahraničního experta? Z jakých nákladů bude proplácen? Spolupráce s expertem je možná, pokud bude v zaměstnaneckém poměru s Vaší organizací a v takovém případě bude expert financován z osobních zdrojů. Je možné a uznatelné, aby zahraničním partnerem byla pouze fyzická osoba (jednotlivec) z Norska? Partnerem musí být právnická osoba. Partnerská dohoda by tedy musela být uzavřena s organizací, v níž daná osoba pracuje. Musí mít zahraniční partner nějakou pracovní pozici v rámci projektu (nemám na mysli lektor nebo konzultant), ale myslím tím nějakou administrativní pozici či finančního pracovníka? Je stanovena nějaká poměrová část k hospodaření z rozpočtu pro zahraničního partnera? V podmínkách programu není vymezen žádný minimální podíl, který by měl mít partner na rozpočtu projektu, ani podmínka zastoupení partnera v některé z manažerských pozic projektu.

7 Je možné v rámci žádosti uvést dvě sekundární cílové skupiny? ANO Chceme mít dva partnery, je to možné? Jakým způsobem je do žádosti zapsat? Pole jsou připravená jen pro jednoho partnera. Žádosti mohou být předloženy v partnerství i s více partnery. Maximální počet partnerů projektu není stanoven. Do formuláře žádosti (Příloha č. 1 původního dokumentu staženého z uveďte všechny partnery. Postupujte, prosím, následujícím způsobem: Pod řádek 94 Bilaterální indikátory vložte 9 nových řádků. Zkopírujte (pomocí funkce Ctrl+C) řádky (tj. přednastavená pole pro jednoho partnera) a vložte je kliknutím do pole č. 96 (pomocí funkce Ctrl+V). Následně vyplňte požadované údaje. V případě 3 partnerů postupujte stejným způsobem.

Dotaz: Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Odpověď: Ano.

Dotaz: Může KP uzavřít se stávajícím zaměstnancem DPP místo dodatku k pracovní smlouvě? Odpověď: Ano. 10% náklady na řízení se týkají pouze části financované z prostředků EHP (tj. do 90% rozpočtu) nebo celkového rozpočtu projektu? Náklady na řízení mohou činit maximálně 10 % celkových způsobilých výdajů

Více

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI K VÝZVĚ Č. 35 ŠKOLENÍ JE ŠANCE Podporované aktivity 1) Jaké vzdělávací kurzy spadají do obecného a do specifického vzdělávání? Za obecné vzdělávání se považuje vzdělávání

Více

Program CZ 08 Pilotní studie a průzkumy pro CCS technologie

Program CZ 08 Pilotní studie a průzkumy pro CCS technologie Program CZ 08 Pilotní studie a průzkumy pro CCS technologie 1. Výzva k předkládání žádostí o grant na Individuální projekty z Norských fondů 2009-2014 Ministerstvo financí jako Zprostředkovatel programu

Více

Kategorie způsobilých výdajů. Způsobilé jsou výdaje na úhradu: osobních nákladů

Kategorie způsobilých výdajů. Způsobilé jsou výdaje na úhradu: osobních nákladů 1. Dotace je určena pouze na způsobilé výdaje. Způsobilý je výdaj, který: je v souladu s právními předpisy (tj. zejména legislativou EU a ČR), je v souladu s pravidly programu (OPZ) a s podmínkami poskytnutí

Více

Moravskoslezský kraj 3. KOLO VÝZVY

Moravskoslezský kraj 3. KOLO VÝZVY Počet stran přílohy: 31 VYHLAŠOVATEL Moravskoslezský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení strukturálních fondů odboru regionálního rozvoje a cestovního ruchu ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU

Více

Příručka pro příjemce finanční podpory projektů OP RLZ. Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů

Příručka pro příjemce finanční podpory projektů OP RLZ. Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Příručka pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů Identifikační číslo: MAD 31 Příloha Operačního manuálu N Neřízená kopie elektronická 22.8.2007 Číslo vydání: 2

Více

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Řízená kopie elektronická Verze 5.02 Účinnost od 2. 5. 2014 Počet stran: 77 Počet příloh: 5 Ověřil: Ing. Vladimír Gelnar Schválil: Mgr. Kateřina Dostálová,

Více

Věc: 1. výzva k doplnění a zpřesnění údajů v průběžné monitorovací zprávě č. 3 (závěrečná monitorovací zpráva) a zjednodušené žádosti o platbu

Věc: 1. výzva k doplnění a zpřesnění údajů v průběžné monitorovací zprávě č. 3 (závěrečná monitorovací zpráva) a zjednodušené žádosti o platbu Číslo výzvy: 23 Název globálního grantu: Název programu podpory: Vyhlašovatel: Žadatel: Název projektu: Registrační číslo: Adaptabilita a konkurenceschopnost 1.1 Zvýšení adaptability zaměstnanců a konkurenceschopnosti

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce. specifická část. Operační program. Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020

Pravidla pro žadatele a příjemce. specifická část. Operační program. Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 Pravidla pro žadatele a příjemce specifická část Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 Výzvy PO2 Smart Akcelerátor VERZE: 1 DATUM PLATNOSTI: VYDAL: Řídicí orgán OP VVV

Více

VYBRANÉ KLÍČOVÉ ZMĚNY V PŘÍRUČCE PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU VE VERZI 3 PLATNÉ OD 30. 6. 2008

VYBRANÉ KLÍČOVÉ ZMĚNY V PŘÍRUČCE PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU VE VERZI 3 PLATNÉ OD 30. 6. 2008 VYBRANÉ KLÍČOVÉ ZMĚNY V PŘÍRUČCE PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU VE VERZI 3 PLATNÉ OD 30. 6. 2008 Tento dokument slouží pouze jako orientační pro zachycení nejdůležitějších změn v příručce pro žadatele

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 c)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 c) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 c) 1. Může se do vyhlášené výzvy přihlásit s projektem jakýkoliv subjekt, který splňuje parametry oprávněného žadatele, nebo je jejich počet omezen na ty kraje, s nimiž bylo

Více

PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2

PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2 PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2 1. Způsobilé výdaje Způsobilé výdaje musí být vynaloženy na stanovený účel a v rámci období

Více

Výzva 02_16_019 Excelentní výzkum

Výzva 02_16_019 Excelentní výzkum Výzva 02_16_019 Excelentní výzkum Nejčastěji kladené dotazy Obecné dotazy 1) Definice výzkumného centra Termín výzkumné centrum je definován v Pravidlech pro žadatele a příjemce specifická část, kde je

Více

PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2

PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2 PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2 1. Způsobilé výdaje Způsobilé výdaje musí být vynaloženy na stanovený účel a v rámci období

Více

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016

Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016 Podmínky dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016 I. Název dotačního programu Podpora volnočasových aktivit dětí, mládeže a seniorů v roce 2016. II. Vyhlašovatel

Více

Způsobilé výdaje. Prosím o konkretizaci uznatelných výdajů v návaznosti na standardy účetnictví. Výše režie a její náplň.

Způsobilé výdaje. Prosím o konkretizaci uznatelných výdajů v návaznosti na standardy účetnictví. Výše režie a její náplň. Způsobilé výdaje Musí být ve finančním plánu projektu vykázány všechny výdaje spojené s projektem? Např. předložený projekt bude za cca 500 mil CZK. V průběhu přípravy projektu bude zaplaceno cca 1,5 mil

Více

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K VÝZVĚ Č. 57 OP LZZ

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K VÝZVĚ Č. 57 OP LZZ NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY K VÝZVĚ Č. 57 OP LZZ A) Publicita projektu 1. Z čeho vyplývá povinnost příjemců podpory dodržovat vizuální identitu ESF/OP LZZ a zajišťovat publicitu projektu spolufinancovaného

Více

Rozpočet grantových projektů

Rozpočet grantových projektů Rozpočet grantových projektů MPSV Praha, září 2005 Rozpočet projektu v Žádosti o finanční podporu 1. Osobní náklady 2. Cestovné 3. Zařízení a vybavení 4. Místní kancelář/náklady projektu 5. Nákup služeb

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA O POSUZOVÁNÍ PODKLADŮ ŽÁDOSTÍ O DOTACE

RÁMCOVÁ SMLOUVA O POSUZOVÁNÍ PODKLADŮ ŽÁDOSTÍ O DOTACE Příloha č. 3 Výzvy k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu RÁMCOVÁ SMLOUVA O POSUZOVÁNÍ PODKLADŮ ŽÁDOSTÍ O DOTACE uzavřená podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č 89/2012 Sb., občanský zákoník

Více

Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě

Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě 1 Projektový servis UP Projektový servis UP = informačně-poradenské centrum poskytující komplexní služby v oblasti projektového managementu od 1. 1. 2007 samostatné

Více

PRACOVNÍ VERZE ZÁSADY. pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Programu prevence kriminality 2016

PRACOVNÍ VERZE ZÁSADY. pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Programu prevence kriminality 2016 MINISTERSTVO VNITRA odbor bezpečnostní politiky a prevence kriminality Č.j.: MV-xxxxx-5/OBP-2015 PRACOVNÍ VERZE ZÁSADY pro poskytování dotací ze státního rozpočtu na výdaje realizované v rámci Programu

Více

Monitorovací zpráva (průběžná, závěrečná) obecné informace

Monitorovací zpráva (průběžná, závěrečná) obecné informace Monitorovací zpráva (průběžná, závěrečná) obecné informace Monitorovací zprávy (dále jen "MZ") se předkládají v případě všech typů projektů, a to zpravidla jedenkrát za každých 6 měsíců realizace projektu.

Více

Příloha 2 Pokyny pro žadatele o podporu v rámci 3. výzvy dle příloh V směrnice Program podpory vodohospodářských aktivit

Příloha 2 Pokyny pro žadatele o podporu v rámci 3. výzvy dle příloh V směrnice Program podpory vodohospodářských aktivit Příloha 2 Pokyny pro žadatele o podporu v rámci 3. výzvy dle příloh V směrnice Program podpory vodohospodářských aktivit 1 SEZNAM ZKRATEK ČR MŽP OPŽP SFŽP ČR Česka republika Ministerstvo životního prostředí

Více

OTÁZKY A ODPOVĚDI PROGRAMOVÁ OBLAST CZ06 KULTURNÍ DĚDICTVÍ A SOUČASNÉ UMĚNÍ

OTÁZKY A ODPOVĚDI PROGRAMOVÁ OBLAST CZ06 KULTURNÍ DĚDICTVÍ A SOUČASNÉ UMĚNÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI PROGRAMOVÁ OBLAST CZ06 KULTURNÍ DĚDICTVÍ A SOUČASNÉ UMĚNÍ ROZPOČET A FINANCOVÁNÍ PROJEKTU Kdy si lze zažádat o zálohu na financování projektu? Požadavek na zálohovou platbu se vyplňuje

Více

PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE

PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE Ministerstvo pro místní rozvoj PŘÍRUČKA PRO ČESKÉ PŘÍJEMCE DOTACE pro program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika Svobodný stát Bavorsko 2007-2013 1. vydání 10. října 2008 Obsah 1. Úvod...2 2.

Více

Postup pro vyplnění závěrečné Monitorovací zprávy Czech POINT

Postup pro vyplnění závěrečné Monitorovací zprávy Czech POINT 1. Postup pro vyplnění závěrečné Monitorovací zprávy Czech POINT Závěrečnou monitorovací zprávu se Žádostí o platbu je příjemce povinen předložit do 20 pracovních dnů po ukončení realizace projektu (datum

Více

Př ířuč ka přo zamě stnavatělě. k projektu Záruky pro mladé na Vysočině reg. č. CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000010

Př ířuč ka přo zamě stnavatělě. k projektu Záruky pro mladé na Vysočině reg. č. CZ.03.1.48/0.0/0.0/15_004/0000010 Př ířuč ka přo zamě stnavatělě k projektu Záruky pro mladé na Vysočině reg. č. 1. 12. 2015 Základní informace Projekt Záruky pro mladé v Kraji vysočina byl připraven Úřadem práce ČR v souladu s Operačním

Více

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE

PŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Řízená kopie elektronická Verze 5.03 Účinnost od 15. 5. 2015 Počet stran: 79 Počet příloh: 5 Ověřil: Ing. Vladimír Gelnar Schválil: Mgr. Kateřina Dostálová,

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce zadávanou podle zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění a v souladu s Pokyny pro zadávání zakázek v rámci Regionálního

Více

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b)

Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) Nejčastěji kladené dotazy 3.3 a) a 3.3 b) 1. Jaké formální náležitosti musí mít faktura? Každý účetní doklad musí obsahovat informaci: - že se jedná o projekt IOP - registrační číslo projektu (ve tvaru

Více

2. Jakým způsobem má poskytovatel zohledňovat rozmístění domácností v dané obci, či místě?

2. Jakým způsobem má poskytovatel zohledňovat rozmístění domácností v dané obci, či místě? Odpovědi na nejčastěji kladené dotazy Nejčastěji kladené dotazy při konzultacích a výkladu kritérií transformace (leden 2013) Obsah 1. Jak je určována kapacita nově vzniklé sociální služby?...1 2. Jakým

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY na veřejnou zakázku Podpora pracovního uplatnění starších osob zadávanou v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném

Více

Jednokolový 30. 6. 2019

Jednokolový 30. 6. 2019 Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF adaptabilita a rovné příležitosti vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Řízená kopie elektronická Verze 5.02 Účinnost od 2.5.2014 Počet stran: 74 Počet příloh: 8 Ověřil: Ing. Vladimír Gelnar Schválil: Mgr. Kateřina Dostálová,

Více

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU

VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje. vyhlašuje kolovou VÝZVU VYHLAŠOVATEL Středočeský kraj BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Krajský úřad Středočeského kraje Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE

Více

V rámci grantového schématu lze projektům realizovaným v Opatření 3.1 OP RLZ proplatit pouze následující náklady:

V rámci grantového schématu lze projektům realizovaným v Opatření 3.1 OP RLZ proplatit pouze následující náklady: Uznatelné výdaje V rámci grantového schématu lze projektům realizovaným v Opatření 3.1 OP RLZ proplatit pouze následující náklady: Uznatelný výdaj projektu musí splňovat následující základní kritéria:

Více

PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2

PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2 PŘÍLOHA č. 14a) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Výklad pravidel způsobilosti výdajů Prioritní osy 1 a 2 Verze č. 4.5 Účinnost od 1. 9. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti verzi 4.4 Kap.

Více

Pravidla dotačního programu města České Budějovice na podporu památkové péče v roce 2012

Pravidla dotačního programu města České Budějovice na podporu památkové péče v roce 2012 Pravidla dotačního programu města České Budějovice na podporu památkové péče v roce 2012 Schváleno Radou města Českých Budějovic dne 8. 2. 2012 na základě usnesení č. 190/2012 1 Obsah: ÚVOD... 3 1. ZÁKLADNÍ

Více

S MLOUVA O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU. č. OLP /xxxx/2015

S MLOUVA O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU. č. OLP /xxxx/2015 Smluvní strany: S MLOUVA O POSKYTNUTÍ VYROVNÁVACÍ PLATBY ZA POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB V OBECNÉM HOSPODÁŘSKÉM ZÁJMU č. OLP /xxxx/2015 schválená Radou Libereckého kraje dne xxx, usnesením č. xxx/15/rk Liberecký

Více

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013. Seminář pro příjemce podpory v rámci 5. výzvy v oblasti podpory 3.2. 18.

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013. Seminář pro příjemce podpory v rámci 5. výzvy v oblasti podpory 3.2. 18. OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 Seminář pro příjemce podpory v rámci 5. výzvy v oblasti podpory 3.2 18. února 2014 1. ZÁSADY REALIZACE PROJEKTŮ 2 Co požaduje poskytovatel

Více

Program 7.4 Archeologie

Program 7.4 Archeologie Program 7.4 Archeologie Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 7. Kultura, památková péče a cestovní ruch Číslo a název programu: 7.4 Archeologie Záchrana a poznání

Více

4. kolo výzev Plzeňského kraje. 1.1, 1.2 a 1.3

4. kolo výzev Plzeňského kraje. 1.1, 1.2 a 1.3 SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OP VK 4. kolo výzev Plzeňského kraje v oblastech podpory 1.1, 1.2 a 1.3 4. března 2011 Obsah semináře I. Základní informace k výzvám a obecná pravidla II. Věcná

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 4.2: POSÍLENÍ KAPACIT KOMUNITNĚ VEDENÉHO MÍSTNÍHO ROZVOJE ZA ÚČELEM ZLEPŠENÍ ŘÍDÍCÍCH A ADMINISTRATIVNÍCH

Více

Zadávací dokumentace pro výběr dodavatele vzdělávacích kurzů. v rámci zakázky. Vzděláváním zkvalitňujeme realitu. zadavatel. DORA Group a.s. Str.

Zadávací dokumentace pro výběr dodavatele vzdělávacích kurzů. v rámci zakázky. Vzděláváním zkvalitňujeme realitu. zadavatel. DORA Group a.s. Str. Zadávací dokumentace pro výběr dodavatele vzdělávacích kurzů v rámci zakázky Vzděláváním zkvalitňujeme realitu zadavatel DORA Group a.s. Str. 1 1. Preambule Výběrové řízení je vypisováno na základě účasti

Více

PŘÍLOHA č. 15f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Výzva 1.4

PŘÍLOHA č. 15f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Výzva 1.4 PŘÍLOHA č. 15f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Výzva 1.4 Tato příloha obsahuje orientační seznam dokladů, které bude nutné doložit k prokázání způsobilého výdaje.

Více

Program Iniciativy Společenství EQUAL. Metodický pokyn pro ukončení projektůvčetněvyúčtování dotace dle Vyhlášky Ministerstva financí č. 551/2004 Sb.

Program Iniciativy Společenství EQUAL. Metodický pokyn pro ukončení projektůvčetněvyúčtování dotace dle Vyhlášky Ministerstva financí č. 551/2004 Sb. Program Iniciativy Společenství EQUAL Metodický pokyn pro ukončení projektůvčetněvyúčtování dotace dle Vyhlášky Ministerstva financí č. 551/2004 Sb. duben 2008 Metodický pokyn byl vytvořen národní podpůrnou

Více

Žádost o grant. 2. Žadatel. Program CZXX. 1. Základní informace. Příloha č. 4. Název programu. 2.1. Název a kontaktní údaje. 1.1.

Žádost o grant. 2. Žadatel. Program CZXX. 1. Základní informace. Příloha č. 4. Název programu. 2.1. Název a kontaktní údaje. 1.1. Žádost o grant Příloha č. 4 Program CZXX Název programu 1. Základní informace 1.1. Název iniciativy Anglický název iniciativy 1.2. Číslo realizovaného projektu/subprojektu u MGS Název realizovaného projektu/subprojektu

Více

Grantové schéma. Síť sociální integrace 2004. Příloha B k Pokynům pro žadatele pro 2.kolo výzvy

Grantové schéma. Síť sociální integrace 2004. Příloha B k Pokynům pro žadatele pro 2.kolo výzvy Grantové schéma Síť sociální integrace 2004 Příloha B k Pokynům pro žadatele pro 2.kolo výzvy POČET STRAN PŘÍLOHY: 13 1 Obsah 1. Úvod... 3 2. Základní informace o grantovém schématu... 3 2.1 Číslo grantového

Více

PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3

PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3 PŘÍLOHA č. 15h) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 6.3 Verze č. 1.2 Účinnost od 27. 4. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti verzi 1.1 4.2 Spotřeba energie

Více

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-2013 2. výzva Globálních grantů II PK v prioritní ose 1 4. výzva Globálního grantu PK v prioritní ose 3 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální

Více

POSTUPY PRO ŽADATELE ke zpracování ŽÁDOSTI O GRANT

POSTUPY PRO ŽADATELE ke zpracování ŽÁDOSTI O GRANT POSTUPY PRO ŽADATELE ke zpracování ŽÁDOSTI O GRANT z FINANČNÍCH MECHANISMŮ EHP/NORSKA INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY - PROGRAMY Aktualizace platná od 25. 11. 2007 SEZNAM ZKRATEK CZP EHP ESVO EU Centrum pro zahraniční

Více

Usnesení č. 26/1203 - Příloha č. 2 Strana 1 Počet stran přílohy: 11

Usnesení č. 26/1203 - Příloha č. 2 Strana 1 Počet stran přílohy: 11 Usnesení č. 26/1203 - Příloha č. 2 Strana 1 Metodika financování a vykazování projektových aktivit pro projekt Posílení kapacit při plánování a realizaci programů v Moravskoslezském kraji, verze 1/2005

Více

Pravidla pro žadatele. a příjemce. specifická část. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání

Pravidla pro žadatele. a příjemce. specifická část. Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Pravidla pro žadatele a příjemce specifická část Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 Výzvy PO1 Podpora excelentních výzkumných týmů VERZE: 2 VYDAL: Řídicí orgán OP VVV

Více

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. vyhlašuje VÝZVU

ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST. vyhlašuje VÝZVU Č. j.: 5614/2011-41 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí individuálních projektů ostatních

Více

METODICKÉ POKYNY. k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT. Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS)

METODICKÉ POKYNY. k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT. Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS) METODICKÉ POKYNY k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT Pro pořadatele akcí (MO ČRS a ÚS ČRS) 2016 POKYNY A DOPORUČENÍ k čerpání a vyúčtování dotace MŠMT pro rok 2016 pro MO a ÚS Čerpání a vyúčtování dotace

Více

POKYN NÁRODNÍHO KONTAKTNÍHO MÍSTA

POKYN NÁRODNÍHO KONTAKTNÍHO MÍSTA EHP A NORSKÉ FONDY 2009-2014 POKYN NÁRODNÍHO KONTAKTNÍHO MÍSTA K VEŘEJNÝM ZAKÁZKÁM MALÉHO ROZSAHU FINANCOVANÝM Z EHP A NORSKÝCH FONDŮ 2009-2014 Verze: revize č. 3 platná od 15. ledna 2016 OBSAH OBSAH...

Více

Instruktážní list MAS pro vyplňování Žádosti o dotaci v rámci 10. výzvy

Instruktážní list MAS pro vyplňování Žádosti o dotaci v rámci 10. výzvy Strategický plán LEADER I Sudety místo k setkávání Instruktážní list MAS pro vyplňování Žádosti o dotaci v rámci 10. výzvy Žádost o dotaci se vyplňuje na předepsaném formuláři vydaným Státním zemědělským

Více

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3

PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 PŘÍLOHA č. 15j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ výzva 7.3 Verze č. 1.2 Účinnost od 27. 4. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti verzi 1.1 4.2 Spotřeba energie

Více

Nejčastěji pokládané otázky k výzvě Podpora dětských skupin pro podniky i veřejnost dotace na vybudování a provoz (mimo Prahu/v Praze)

Nejčastěji pokládané otázky k výzvě Podpora dětských skupin pro podniky i veřejnost dotace na vybudování a provoz (mimo Prahu/v Praze) Nejčastěji pokládané otázky k výzvě Podpora dětských skupin pro podniky i veřejnost dotace na vybudování a provoz (mimo Prahu/v Praze) 1. Podání žádosti, oprávněný žadatel, monitorovací systém, kapacita

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 Příloha usnesení č. Usn RMC 0125/2016 Rady městské části Praha 8 ze dne 2. 3. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury a volnočasových nesportovních

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ZADÁVACÍ DOKUMENTACE zakázky na dodání služby zadané ve výběrovém řízení dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v platném znění Název zakázky: Identifikace:

Více

ŽÁDOST O GRANT Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU

ŽÁDOST O GRANT Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU ŽÁDOST O GRANT Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU grantové oblasti grantové priority projektu Žadatel (jméno nebo název žadatele) Rok a kolo dle grantového harmonogramu Náklady projektu Celkem Vlastní

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.4: ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ KOLOVÁ VÝZVA Č. 15

Více

PŘÍLOHA č. 15f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Výzva 1.4

PŘÍLOHA č. 15f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI. DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Výzva 1.4 PŘÍLOHA č. 15f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI DOKLADOVÁNÍ ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ Výzva 1.4 Tato příloha obsahuje orientační seznam dokladů, které bude nutné doložit k prokázání způsobilého výdaje.

Více

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE

SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÁ PRAVIDLA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE SPECIFICKÝ CÍL 2.4: ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ KOLOVÁ VÝZVA Č. 14

Více

Pravidla pro žadatele a příjemce specifická část pro Technickou pomoc

Pravidla pro žadatele a příjemce specifická část pro Technickou pomoc Pravidla pro žadatele a příjemce specifická část pro Technickou pomoc Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Programové období 2014 2020 VERZE: 0 VYDAL: Řídicí orgán OP VVV DATUM PLATNOSTI: Dnem zveřejnění

Více

~ 1 ~ Smlouva o poskytnutí dotace č. PU/0173/S Regionální operační program NUTS II Severovýchod

~ 1 ~ Smlouva o poskytnutí dotace č. PU/0173/S Regionální operační program NUTS II Severovýchod Regionální rada regionu soudržnosti Severovýchod, se sídlem Pražská 320/8, 500 04 Hradec Králové zastoupená Mgr. Radko Martínkem, předsedou IČ: 75082721 bankovní spojení: Česká spořitelna, a.s. číslo zvláštního

Více

Vyhlášení dotačního řízení Pardubického kraje v oblasti podpory služeb sociální prevence. Pardubický kraj

Vyhlášení dotačního řízení Pardubického kraje v oblasti podpory služeb sociální prevence. Pardubický kraj Vyhlášení dotačního řízení Pardubického kraje v oblasti podpory služeb sociální prevence (v rámci realizace projektu Rozvoj sociálních služeb v Pardubickém kraji) Pardubický kraj v souladu se zákonem č.

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ZADÁVACÍ DOKUMENTACE zakázky na dodání služby zadané ve zjednodušeném výběrovém řízení dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektů Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů v platném znění Název

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název zakázky: Komplexní program vzdělávání zaměstnanců společnosti LUCIS, s.r.o. Údaje o zadavateli: Název: LUCIS, s.r.o. Sídlo zadavatele: Nová 147/14, Popůvky 664 41 IČO: 25570731

Více

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje Vyhlašovatel JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE JEN OP VK ) vyhlašuje 6. KOLO VÝZVY k předkládání projektových

Více

Návod, jak správně vyúčtovat poskytnutý finanční dar od ČEZ, a. s.

Návod, jak správně vyúčtovat poskytnutý finanční dar od ČEZ, a. s. Návod, jak správně vyúčtovat poskytnutý finanční dar od ČEZ, a. s. Formulář závěrečné hodnotící zprávy Vyplnění základních údajů o organizaci a projektu Povinné dokumenty, které se přikládají k závěrečné

Více

Zpracování projektové dokumentace pro projekt Zateplení objektu školy v ul. Volanovská SOŠ a SOU, Trutnov, Volanovská 243

Zpracování projektové dokumentace pro projekt Zateplení objektu školy v ul. Volanovská SOŠ a SOU, Trutnov, Volanovská 243 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) na veřejnou zakázku malého rozsahu II. kategorie (dále jen VZMR II. ) Zadavatel: Zadavatel ve smyslu zákona: Právní forma zadavatele: příspěvková

Více

Téma otázky Otázka Odpověď Dotace - příspěvky - změny

Téma otázky Otázka Odpověď Dotace - příspěvky - změny Téma otázky Otázka Odpověď Dotace - příspěvky - změny Lze hradit z dotace odměnu za administraci projektu? A nájemné Ano, rozdělení dotace v kompetenci příjemce. z příspěvku na provoz? Vrácení dotace při

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor realizace programů ESF sociální začleňování vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu

Více

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz)

ČMSZP. Vnitřní směrnice. Českomoravského svazu zemědělských podnikatelů. (dále také Svaz) Vnitřní směrnice Českomoravského svazu (dále také Svaz) Právní forma: Odborová organizace a organizace zaměstnavatelů. Organizace zapsána: spisová značka L 1074 vedená u Městského soudu v Praze. Sídlo:,

Více

KRAJ VYSOČINA. 3. kolovou výzvu

KRAJ VYSOČINA. 3. kolovou výzvu RK-19-2013-33, př. 2 stran: 34 VYHLAŠOVATEL KRAJ VYSOČINA BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Oddělení grantových programů odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu

Výzva k předkládání žádostí o podporu Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, Odbor realizace programů ESF veřejná správa a sociální inovace, Oddělení projektů sociálních inovací a mezinárodní spolupráce

Více

b) Jaké všechny www stránky váš subjekt provozuje/spravuje (kompletní seznam v případě, že je více domén)?

b) Jaké všechny www stránky váš subjekt provozuje/spravuje (kompletní seznam v případě, že je více domén)? a) Kdo je zřizovatelem vašeho subjektu? b) Jaké všechny www stránky váš subjekt provozuje/spravuje (kompletní seznam v případě, že je více domén)? c) Jakých subjektů je váš subjekt zřizovatelem/majitelem

Více

PŘÍLOHY K MANUÁLU Programu švýcarsko-české spolupráce PRO VYHLAŠOVÁNÍ VÝZEV - PŘEDKLÁDÁNÍ A HODNOCENÍ PROJEKTŮ - UDĚLOVÁNÍ GRANTU

PŘÍLOHY K MANUÁLU Programu švýcarsko-české spolupráce PRO VYHLAŠOVÁNÍ VÝZEV - PŘEDKLÁDÁNÍ A HODNOCENÍ PROJEKTŮ - UDĚLOVÁNÍ GRANTU PŘÍLOHY K MANUÁLU Programu švýcarsko-české spolupráce PRO VYHLAŠOVÁNÍ VÝZEV - PŘEDKLÁDÁNÍ A HODNOCENÍ PROJEKTŮ - UDĚLOVÁNÍ GRANTU Schváleno: 27.4.2009 1 Organizační schéma Programu CH-CZ spolupráce (ilustrativní

Více

Příručka. pro konečné příjemce grantu a Doplňkového grantu z Fondu pro nestátní neziskové organizace

Příručka. pro konečné příjemce grantu a Doplňkového grantu z Fondu pro nestátní neziskové organizace Příručka pro konečné příjemce grantu a Doplňkového grantu z Fondu pro nestátní neziskové organizace FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Financován z EHP fondů 2009 2014 Zprostředkovatelem Fondu pro

Více

Jak vyplnit rozpočet nadačního příspěvku Stránka 1

Jak vyplnit rozpočet nadačního příspěvku Stránka 1 Jak vyplnit rozpočet nadačního příspěvku Vyplňování rozpočtu, prosím věnujte mimořádnou pozornost. V případě schválení vaší žádosti se k němu budete vracet viz Návod jak správně vyúčtovat nadační příspěvek

Více

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Monitorovací zpráva. o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Monitorovací zpráva o realizaci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Údaje o projektu a Monitorovací zprávě Registrační číslo projektu CZ.1.7/1.3.6/1.16 Název projektu Další

Více

Bilaterální fond na programové úrovni opatření B. Hana Pátrová Ministerstvo financí Odd. realizace, monitorování a hodnocení CZP2 5. 2.

Bilaterální fond na programové úrovni opatření B. Hana Pátrová Ministerstvo financí Odd. realizace, monitorování a hodnocení CZP2 5. 2. Bilaterální fond na programové úrovni opatření B Hana Pátrová Ministerstvo financí Odd. realizace, monitorování a hodnocení CZP2 5. 2. 2015 Obsah prezentace 1.základní informace k bilaterálnímu fondu (BFB)

Více

Žádost o poskytnutí dotace z Fondu pro rok 2016

Žádost o poskytnutí dotace z Fondu pro rok 2016 STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Odbor.. nám. Dr. E. Beneše 1/1, 460 59 Liberec 1 Žádost o poskytnutí dotace z Fondu pro rok 2016 Žadatel Název* IČO* E-mail* Telefon* Datová schránka Adresa webových stránek Adresa

Více

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů.

Dle zákona č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů. Výzva k předkládání žádostí o podporu Ministerstvo práce a sociálních věcí, Odbor realizace programů ESF sociální začleňování vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o podporu v rámci Operačního programu

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA S VÍCE ÚČASTNÍKY O REALIZACI PORADENSKÝCH ČINNOSTÍ

RÁMCOVÁ SMLOUVA S VÍCE ÚČASTNÍKY O REALIZACI PORADENSKÝCH ČINNOSTÍ !~ ť ~ IMP1 ~ OPERAČNÍPROGRAM PODPORUJEME ~j~ý 1 ŠVI LIDSKÉ ZDROJE VAŠI RUDOUCNOST A ZAMESTNANOST www.e5fcr.cz RÁMCOVÁ SMLOUVA S VÍCE ÚČASTNÍKY O REALIZACI PORADENSKÝCH ČINNOSTÍ uzavřená podle ustanovení

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Zadávací dokumentace k projektu VFN v Praze: Zvýšení konkurenceschopnosti VFN Praha prostřednictvím zavádění systému jakosti a zvyšováním adaptability zaměstnanců na strukturální změnyvfn v Praze v rámci:

Více

Obecné. Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Dodávka čerpadel na akci TVP Metronom

Obecné. Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Dodávka čerpadel na akci TVP Metronom Obecné Dovolujeme si vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce na adrese https://vrepe.proe.biz dne 22. 04. 2014 v 14:00. V případě vašeho zájmu

Více

Textová část zadávací dokumentace. Kanalizace Jimlín Zeměchy IV. etapa

Textová část zadávací dokumentace. Kanalizace Jimlín Zeměchy IV. etapa Ing. Rostislav Mareš, Fügnerova 1358, 440 01 Louny Telefon : 722091410 IČ : 74569589 E-mail : Rostislav.Mares@seznam.cz Textová část zadávací dokumentace podlimitní veřejné zakázky na stavební práce zadávané

Více

vyhlašuje: pro: Kraje ČR

vyhlašuje: pro: Kraje ČR Název subjektu (vyhlašovatele): Ministerstvo vnitra České republiky Název odboru/úseku (vyhlašovatele): Odbor strukturálních fondů Role v implementační struktuře OP LZZ: Zprostředkující subjekt vyhlašuje:

Více

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty z EHP fondů 2009-2014 Ministerstvo financí jako Zprostředkovatel

Více

Město Ledeč nad Sázavou

Město Ledeč nad Sázavou Město Ledeč nad Sázavou Zastupitelstvo města Ledeč nad Sázavou schvaluje směrnici č. 01 /2011 Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města Platnost a účinnost od 28.února.2011 Obsah: A. Část obecná

Více

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor regionálního rozvoje, oddělení evropských dotací

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ. BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor regionálního rozvoje, oddělení evropských dotací VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ BLIŽŠÍ ÚDAJ VYHLAŠOVATELE Odbor regionálního rozvoje, oddělení evropských dotací ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK)

Více

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje

Vyhlašovatel. JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje Vyhlašovatel JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE JEN OP VK ) vyhlašuje 5. KOLO VÝZVY k předkládání projektových

Více

Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe)

Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe) Setkání manažerů PK Poskytování dotací z Programu prevence kriminality (podmínky, chyby v žádostech a dobrá praxe) Ministerstvo vnitra ČR 2015 1 Terminologie Program prevence kriminality = dotační titul

Více

Cestovní náhrady. kapitola rozpočtu 2. Jiří Haken Email: jiri.haken@msmt.cz

Cestovní náhrady. kapitola rozpočtu 2. Jiří Haken Email: jiri.haken@msmt.cz Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken Email: jiri.haken@msmt.cz 1 Obsah 1. Definice cestovních náhrad 2. Důležité dokumenty 3. Rozpočet kapitoly 4. Cestovné 5. Ubytování/nocležné, stravné 6.

Více

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Dodávka nerezového materiálu na akci Pujmanová

Výzva k účasti v on-line výběrovém řízení pro TERMONTA PRAHA a.s. Dodávka nerezového materiálu na akci Pujmanová Obecné Dovolujeme si vás pozvat k účasti ve výběrovém řízení, které se uskuteční formou on-line elektronické nákupní aukce na adrese https://vrepe.proe.biz dne 02. 07. 2014 v 14:00. V případě vašeho zájmu

Více