Kuchařka. Mudr. Alexandra Frolkovičová RÝCHLÉ A ZDRAVÉ RECEPTY S KONOPNÝM SEMÍNKEM A KONOPNÝM OLEJEM

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kuchařka. Mudr. Alexandra Frolkovičová RÝCHLÉ A ZDRAVÉ RECEPTY S KONOPNÝM SEMÍNKEM A KONOPNÝM OLEJEM"

Transkript

1 Konopná Kuchařka Mudr. Alexandra Frolkovičová RÝCHLÉ A ZDRAVÉ RECEPTY S KONOPNÝM SEMÍNKEM A KONOPNÝM OLEJEM

2 Konopné potraviny vám mohou pomoci zlikvidovat nadbytečný tuk a také vybudovat svalovou hmotu Konopné potraviny patří k nejhodnotnějším a svým složením jsou vhodné k tomu, aby vám pomohly zhubnout, nebo vybudovat svalovou hmotu. Úžasná kombinace, co říkáte? Musíte je pouze správně použít. A proč právě konopí? konopná vláknina vám pomůže s redukcí hmotnosti konopný protein je kvalitou a využitelností podobný vaječnému proteinu a složením aminokyselin ideální pro stavbu svalové hmoty konopný olej má ideální složení esenciálních mastných kyselin a svým protizánětlivým a hojivým účinkem výhodně doplňuje optimalizaci hmotnosti a složení těla Jestli vás tento leták zaujal z jednoho nebo druhého důvodu, uděláte něco dobrého nejenom pro tento účel, ale také pro své zdraví! V našich receptech využíváme konopný olej, konopné semínko, konopnou mouku a konopný proteinový prášek, který si můžete zakoupit Konopné potraviny jsou vhodné také pro děti, těhotné ženy a starší nemocné lidi. Velkou výhodou je možnost jeho využití u alergiků a u celiakie.

3 Jak se rychle orientovat v konopném jídelním lístku Víme, že nemáte moc času na přípravu jídel, a proto jsme pro Vás připravili rychlé a praktická řešení. Receptů záměrně není moc a mnohé jsou variabilní a jednotlivé ingredience může obměňovat dle chuti. B. Máte vyhovující hmotnost, ale rádi byste zdravě vybudovali svalovou hmotu? Samozřejmě musíte cvičit :-) A v tom jak na to, vám pomohou kvalifikovaní trenéři. Složení hlavních jídel se zásadně neliší, vybíráte si kteroukoliv z uvedených možností. Základní složení receptu však můžete ještě obohatit o potraviny s vyšším obsahem bílkovin. K zdravým variantám patří: tofu luštěniny (fazole, čočka, cizrna, sója a pod.) libové bílé maso ryba sýr Kromě ovoce a zeleniny doporučujeme na svačiny přidat jeden z konopných proteinových koktejlů. A. Chcete zhubnout? Na snídani, oběd i večeři můžete vybírat kteroukoliv variantu z uvedených jídel. Potraviny z kategorie obilovin doporučujeme vynechat na večeři, nebo omezit na jednu porci (jeden krajíc chleba nebo šálek těstovin nebo rýže). Jestli je použijete, vybírejte celozrnné varianty. Dejte si na dopolední svačinu jeden kus ovoce, ovocnou šťávu ze syrového ovoce nebo proteinový nápoj Na odpolední svačinu se hodí zelenina nebo šťáva ze syrové zeleniny. Jestli nebudete jíst mezi jídly jiné potraviny, bude váš kalorický příjem více pod kontrolou. Při obou variantách nezapomínejte na pravidelný pitný režim. V průběhu celého dne je vhodné vypít asi 2-3l neslazených tekutin. Rozpis v receptu není vždy dimenzovaný na jednu porci, takže se o zbytek můžete podělit s někým doma. Nabízíme Vám také recepty na jídla, která mají univerzální použití: konopné pesto můžete použít do salátů, luštěnin, těstovin, rýže a také na chleba konopným gomasio můžete osolit jakékoliv jídlo konopný chléb lze upéct větší množství a část zamrazit

4 snídaně Seznam Zdravá snídaně je základním předpokladem dobrého startu Vašeho metabolismu. Určitě ji nevynechejte. Právě ráno máte příležitost využít více kalorické potraviny jako ořechy a olejnatá semena. Správně sestavená snídaně by měla obsahovat obilovinu (ovesné vločky, celozrnný chléb, celozrnné palačinky apod.) a kvalitní tuk (např. konopné semínko :-) ). Do sladké varianty přidejte ovoce, k slané doporučujeme syrovou zeleninu. snídaňových receptů Sladké varianty Rychlá cereální směs Polenta s konopnou moukou, skořicí a jablkovým kompotem Nedělní palačinková snídaně pro rodinu sportovců Slané varianty Chléb s pomazánkou a zeleninou Avokádová pomazánka s konopným semínkem Cizrnový hummus Konopné pesto

5 10 Rychlá cereální směs (1 porce) 4PL ovesných vloček 1PL ovesných otrub 1PL loupaných konopných semínek 1PL vlašských ořechů 1PL sušených rozinek ¼ ČL skořice 1PL medu nebo javorového sirupu 1 nastrouhané nebo pokrájeného jablko hrst drobného ovoce (maliny, jahody, ostružiny) Taková snídaně napomáhá udržet stabilní hladinu cukru v krvi, k čemu kromě komplexních sacharidů a vlákniny přispívá také skořice. Ta má vliv jak na hladinu cukru, tak i na snížení hladiny cholesterolu. Jestli máte pocit, že se krátce po snídani cítíte hladoví, můžete přidat í konopná semínka a vlašské ořechy. Pomůžou vám déle udržet pocit sytosti.

6 10 Polenta s konopnou moukou, skořicí a jablkovým kompotem ml vody 1/3 šálku směsi kukuřičné mouky (krupice) a konopné mouky (poměr 3:1) 1PL konopného oleje 1PL javorového sirupu skořice Smícháme kukuřičnou krupici a celozrnnou konopnou mouku v poměru 3:1 a přisypáváme za stálého míchání směs mouky. Vaříme asi 3 y, aby směs zhoustla. Na závěr přídáme skořici, javorový sirup a po odstavení kaše přidáme konopný olej. Chutná výborně s domácím jablkovým kompotem a strouhanými ořechy. Pro stabilizaci hladiny cukru přidejte tolik skořice kolik snesete.

7 30 Nedělní palačinková snídaně pro rodinu sportovců 250 polohrubé mouky 250g celozrnné mouky 100g pomletých ovesných vloček 60g celozrnné konopné mouky 2 vajíčka 300ml mléka 1PL hnědého cukru (lze použít také skořicový) ½ ČL prášku do pečiva Ovesné vločky pomeleme. Všechny suché suroviny pořádně smícháme. Přidáme mléko, vajíčka a připravíme lité těsto. Palačinky pečeme běžným způsobem. Podáváme s omáčkou z drobného ovoce a javorového sirupu.

8 1,5 hodiny Chléb s pomazánkou Jestli máte domácí pekárnu nebo více času, můžete použít náš recept s obsahem konopné mouky, která zvýší obsah bílkovin v chlebu. Jestli tuto možnost nemáte, určitě použijte chléb s obsahem celozrnné mouky (žitné, pšeničné nebo špaldové). Chlebu a pečivu z bílé mouky se vyhýbejte, podporuje vytváření tukových zásob.

9 1,5 hodiny Varianta A (domácí pekárna) Chléb s konopnou moukou a semínky 500g celozrnné pšeničné mouky 75g celozrnné konopné mouky 350ml vody/mléka 1ČL soli 2ČL hnědého cukru 3-4ČL konopného oleje 100g loupaných konopných semínek 1 balení sušeného droždí Do pekárny nejprve nalijeme vodu a potom přidáme ostatní ingredience (kromě konopných semínek). Zvolíme program na celozrnný chléb. Loupaná semínka přidáme až na konci přípravy těsta, aby zůstala v chlebu celá.

10 1,5 hodiny Varianta B (na plech klasické pečení v troubě) Rychlý špaldovo-konopný chléb 600g špaldové celozrnné mouky ml vlažné vody 3PL jablečného octa 40g čerstvého droždí 2ČL soli 1PL medu 100g neloupaných konopných semínek Špaldovou mouku dáme do mísy a posypeme solí. Uprostřed mouky vytvoříme dolík a vlijeme do něj polovinu vody, nadrobíme droždí, přidáme med, ocet a promícháme s vodou. Potom přidáme zbytek vody a mísíme na tuhé těsto. Nakonec přidáme konopná semínka a promícháme. Těsto necháme kynout přibližně 15 min. Znovu ještě jednou promícháme, položíme na pečící papír a pečeme v rozehřáté troubě při 220 C asi 45.

11 10 Na chléb můžeme použít několik rychlých pomazánek s využitím konopných potravin: Avokádova pomazánka s konopnými semínky 1 avokádo ½ rajského jablíčka (loupaného) 1 stroužek česneku (rozmačkaný) 1PL loupaného konopného semínka sůl citronová šťáva Dužinu avokáda rozmačkáme v hlubší míse. Přidáme ostatní ingredience a krátce promixujeme ponorným mixérem na hrubší kaši. Ochutíme solí a citronovou šťávou dle chuti.

12 10 Cizrnový hummus 1konzerva cizrny, kterou propláchneme 2PL pomletých konopných semínek 2PL konopného oleje šťáva z ½ citronu 2 stroužky česneku sůl Přípava Rozmixujeme cizrnu s konopnými semínky a konopným olejem do hladkého pyré. Postupně přidáme ostatní ingredience a vše ještě dobře promícháme. Podáváme s celozrnným chlebem. V lednici vydrží i několik dní.

13 10 Konopné pesto 2 šálky čerstvé bazalky ½ šálku pomletých konopných semínek ½ šálku strouhaného parmezánu 3 stroužky česneku 3PL konopného oleje Bazalku umyjeme a nasekáme. Přidáme konopné semínka, parmezán, česnek a konopný olej a rozmixujeme na jemno. Můžeme uskladnit v lednici i týden.

14 bed běd Pro o udržení stabilní hladiny cukru v krvi je velmi důležité, aby aspoň prvé dvě hlavní jídla (snídaně a oběd) obsahovaly komplexní sacharidy (ovesné vločky, celozrnné těstoviny, naturální rýži nebo celozrnný chléb). Slouží nám jako prevence před přejídáním sladkostmi. Všimněte si, že všechny naše jídla tento zdroj obsahují a také jsou hotová do půl hodiny. Seznam obědových receptů Těstovinový konopný salát Citronové nudle s cuketou a konopným gomasio Plněné avokádo Rýžový konopný salát

15 30 Těstovinový konopný salát 3 šálky uvařených celozrnných těstovin 3PL konopného pesta 3velká rajská jablíčka (pokrájená nadrobno) 3PL nakrájeného pórku 5PL nakrájené rukoly 1 šálek propláchnuté konzervované červené fazole Uvařené těstoviny smícháme s pestem a potom s ostatními surovinami. Jednotlivé druhy zeleniny můžeme dle chuti obměňovat. Je to velice rychlý a jednoduchý oběd. Fazole jako zdroj bílkoviny můžeme vyměnit za tofu, tuňáka nebo bílé libové maso. Důležitá je rovnice: těstovina + konopné pesto + bílkovina + pórek + jiná zelenina.

16 20 Citronové nudle s cuketou a konopným Gomasio 3 šálky uvařených celozrnných špaget 2 cukety 2 stroužky česneku šťáva z jednoho citronu 2PL olivového oleje ½ ČL konopného Gomasio 5PL nahrubo nastrouhaného parmezánu Do osolené vařící vody dáme vařit celozrnné špagety. Mezitím si nakrájíme cukety na kolečka a krátce opečeme na olivovém oleji. Přidáme česnek a osolíme. Na závěr smícháme citronovou šťávu se špagetami, přidáme cuketu a nastrouhaný parmezán. Na talíři posypeme konopným Gomasiem.

17 10 Konopné Gomasio 100g konopných semínek ½ PL soli Konopná semínka smícháme se solí a pražíme na pánvi při střední teplotě. Necháme vystydnout a semeleme v mlýnku nebo rozmělníme v hmoždíři. Některá semínka by měla zůstat celá. Gomasio lze použít také do polévek, salátů, rizota nebo těstovin.

18 10 Plněné avokádo 2 avokáda 1PL sladké kukuřice 1PL nakrájené okurky 1PL nakrájené červené cibule 1PL konopného semínka 2PL konopného oleje 1PL balzamikového octa čerstvá nebo sušená máta Smícháme všechny ingredience. Avokádo rozkrojíme na poloviny a naplníme náplní. Můžeme konzumovat s celozrnným chlebem.

19 20 Ryžový konopný salát 3 šálky uvařené rýže natural ( použijte takovou, která bude uvařená do 10-ti ) 1šálek propláchnuté fazole z konzervy 1 nakrájená červená cibule 1šálek nakrájené dušené brokolice 2 PL nakrájené petrželové nati 1PL konopného oleje 1 PL konopných semínek Príprava Dáme vařit naturální rýži a ve stejnou dobu dusíme brokolici. Potom všechny ingredience smícháme a podáváme s velkou porci zeleninového salátu. Stejně jako u těstovinového salátu lze i tady střídat jednotlivé druhy zeleniny. Fazole jako zdroj bílkovin můžeme občas vyměnit za tofu, tuňáka, nebo libové bílé maso. Znovu je zde rovnice: rýže+fazole+cibule+zelenina+konopné semínko

20 ečeře K večeři volíme kombinaci bílkovin( luštěnina, tofu, bílé maso, ryba, sýr) + zelenina (syrová, dušená, grilovaná). Při potřebě redukce hmotnosti je velmi výhodné konzumovat zeleninové nebo zeleninovo-luštěninové polévky. Jednotlivé ingredience můžete obměňovat. Konopná zavářka zvýší obsah bílkovin. Seznam receptů k večeři v Zvlášť vhodné při redukci hmotnosti: Večerní zeleninová polévka s konopnou bílkovinnou zavářkou Studená mrkvová polévka Zvlášť vhodné při budování svalové hmoty: Marinovaná cizrna Bílkovinový salát

21 20 Večerní zeleninová polévka s konopnou bílkovinnou zavářkou 1 cibule 2 mrkve 1 petržel ½ šálku hrášku 1 velký brambor 1,5 l vody olivový olej petrželová nať Zavářka 1 vejce 30g konopné mouky 30g celozrnné krupice Oba druhy mouky smícháme s vajíčkem na lité těsto, které lijeme do polévky přes hrubé struhadlo. Cibuli osmažíme na olivovem oleji, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, hrášek a brambor. Zalijeme vodou a posolíme. Vaříme asi 15 a potom přidáme zavářku a vaříme ještě 10. Hotové posypeme petrželovou natí.

22 15 Studená mrkvová polévka ¼ šálky konopného oleje 3PL konopného semínka 4 šálky jemně nasekané mrkve 3 šálky vody ¼ šálku nakrájené bílé cibule ¼ šálku petrželové nati ½ šálku špenátu ¼ šálku rajských jablíček 2 ČL sušeného oregana 1 velké avokádo, nakrájené na kostky ¼ šálku citronové šťávy 2 ČL pálivého čili Všechny suroviny kromě avokáda a konopného semínka rozmixujeme do krémové hmoty. Při podávání položíme na každý talíř kousky avokáda a konopná semínka. Ozdobíme petrželovou natí. Můžeme podávat s kouskem celozrnného chleba.

23 15 Marinovaná cizrna 2 konzervy cizrny hrst nakrájených sušených rajských jablíček 4PL konopného oleje šťáva z jednoho citronu 1 stroužek česneku 1 svazek nasekané petrželové nati sůl Sušená rajčata necháme změknout v horké vodě, nakrájené na malé kousky a smícháme s prolisovaným stroužkem česneku, konopným olejem a citronovou šťávou. Směs přimícháme k cizrně a na závěr přidáme petrželovou nať a dochutíme solí. V ideálním případě ohřejeme cizrnu před smícháním, tím se lépe spojí s ostatními ingrediencemi. Můžeme podávat s celozrnným chlebem nebo těstovinami. Tímto způsobem je možné marinovat jakoukoliv jinou luštěninu.

24 10 Bílkovinový salát 1 šálek tuňáka ve vlastní šťávě 1 šálek konzervované červené fazole (propláchnuté) šťáva z poloviny citronu ½ šálku nasekané rukoly 1ČL konopného oleje 1ČL konopných semínek 1 velké nakrájené rajče Všechny ingredience smícháme a konzumujeme s celozrnným chlebem. Je to vynikající rychlá večeře.

25 20 Kaše z červené čočky s uzeným tofu 250g červené čočky ½ nakrájeného pórku 2 nakrájené mrkve 1 nakrájený petržel 2 nakrájené cibule 1 uzené tofu 2 PL konopných semínek Červenou čočku uvaříme v trojnásobném množství vody společně s kořenovou zeleninou a pórkem. Než se čočka uvaří, osmahneme cibuli na olivovém oleji společně s nakrájeným uzeným tofu a konopnými semínky. Na závěr smícháme a podáváme s celozrnným chlebem.

26 svačinykdyž budujeme svalovou hmotu Konopné proteinové koktejly (využíváme 50% konopný bio protein) Proč právě konopný protein a jaké jsou výhody využití konopného proteinu při budování svalové hmoty v porovnání s živočišnými proteiny?: konopný protein má ideální složení aminokyselin pro stavbu svalové hmoty (obsahuje zejména tzv. rozvětvené aminokyseliny) proteinový prášek je zároveň zdrojem vlákniny, což je zvláště vhodné při současné redukci hmotnosti obsahuje mnoho účinných antioxidantů a látek s antirakovinovým účinkem v porovnání s mléčnymi bílkovinami, konopný protein nepatří mezi časté alergeny nenadýmá je vhodný pro diabetiky a při onemocnění ledvin Jestli jste zvyklý na aromatizované a ochucené proteinové prášky, musíme připomenout, že konopný proteinový prášek je bioprodukt bez příchutí, aromat a barviv. Chutná tedy přirozeně a to může být na začátku pro vás změna. Proto jsme vymysleli kombinaci s ovocem a kořením. Touto kombinací ovlivňujeme nejen chuť, ale také tím přidáváme do Vaší stravy množství antioxidantů. Oba druhy koření (zázvor i skořice) zároveň podpoří vaše spalování. Jestli chcete zároveň zhubnout, nemusíte mít obavu z jedné čajové lžičky javorového sirupu. Pokud se nebudete přejídat sladkostmi, určitě neuškodí.

27 Hruška a zázvor 3 PL konopného proteinu 1 šálek rýžového mléka nebo vody 1 měkká hruška 1ČL čerstvého strouhaného zázvoru 1 ČL javorového sirupu Směs rozmixujeme ponorným mixérem

28 Maliny a skořice 3 PL konopného proteinu 1 šálek rýžového mléka nebo vody 3 PL malin skořice 1 ČL javorového sirupu Směs rozmixujeme ponorným mixérem

29 Banán a čokoláda 3 PL konopného proteinu 1 šálek rýžového mléka nebo vody 1 banán 1 ČL kakaa skořice 1 ČL javorového sirupu Směs rozmixujeme ponorným mixérem

30 Banán a borůvka 3 PL konopného proteinu 1 šálek rýžového mléka nebo vody 1 banán 2 PL borůvek skořice 1 ČL javorového sirupu Směs rozmixujeme ponorným mixérem Při redukci hmotnosti Zeleninová šťáva ze syrové zeleniny (odpolední svačina, 2-3 dcl) Syrové ovocné šťávy (dopolední svačina, 2-3dcl) Syrová zelenina Syrové ovoce

31 Hlavný kuchař & aranžování: Erik Šille ( Foto: Miro Nôta ( Mediální spolupráce: Artinfo PR unit ( Tuhle publikaci vydalo občanské združení Diverzita, Nemocničná 1945/25, Dolný Kubín pro společnost PROPAGANDA PRODUCTION s.r.o ( ISBN

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky 1. DEN/1. TÝDEN 6:30 300 ml vlažné vody s citronem nebo 1 PL jablečného octa 7:00 SNÍDANĚ OVESNÁ KAŠE S JABLKEM SUROVINY: 4 PL ovesných vloček, 150 g (1ks) bílého neslazeného jogurtu 3% tuku, 1 jablko,

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept

Lilkové karbanátky. Ingredience. Postup přípravy receptu. podle potřeby. Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Lilkové karbanátky Doba vaření: 30 minut Počet porcí: 2 Česká kuchyně Vegetariánský recept Ingredience vejce 1-2 kusy cibule 1 kus lilek 1 kus česnek 2 stroužky podle potřeby mletý pepř strouhanka kari

Více

Romská kuchařka. Perkelt

Romská kuchařka. Perkelt Romská kuchařka Soupis receptů na klasické romské pokrmy, které se připravovaly v rámci akce Dny romské kuchyně dne 30. 9. 2009 v Romském kulturním a společenském centru v Karviné za finanční spoluúčasti

Více

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY

OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 1 Karla Pelikánová OBĚDY A VEČEŘE NEJEN PRO CELIAKY 60 zdravých, rychlých a snadných receptů, kterým přijdou na chuť úplně všichni 2 SALÁTY Špenátový s rajčaty Zeleninový salát s čerstvým baby špenátem

Více

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření

Instrukce pro učitele k přípravě lekce vaření suroviny: salátová okurka Dovednosti, které se žáci naučí: loupání, jemné krájení, strouhání, míchání Pokrmy: Studená okurková polévka s koprem, šp.: špetka okurky salátové / 500 g - oloupejte - nastrouhejte

Více

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018

Jídelníček pondělí 1. říjen 2018 Jídelníček pondělí 1. říjen 218 Dopolední svačina chléb, sýrová pomazánka, zelenina, mléko Alergeny Polévka zeleninová s vločkami 1,9 fazolová omáčka, vařené hovězí maso, knedlík domácí tvaroháček, ovoce,

Více

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka

Lučina 23.516 Lučina nasladko 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví 23.514 Kedlubnová s Lučinou 23.515 Pomazánka z Lučiny a vajíček Pomazánka Lučinka Lučina 23.516 Lučina nasladko Lučinu smícháme s vanilkovým cukrem. Mažeme na celozrnnou večku, zdobíme pomerančem. - 1,3,7,11 23.513 Pomazánka z lučiny s mrkví Lučinu rozetřeme vidličkou, přidáme flóru,

Více

Recepty, aneb jak vaříme na táboře

Recepty, aneb jak vaříme na táboře Recepty, aneb jak vaříme na táboře Polévky: Bramborová - suroviny: brambory, cibule, mrkev, majoránka, nové koření, česnek, sůl, pepř, voda, případně mouka na zahuštění a polévkové koření - postup: Na

Více

Jídelníček: 3. týden

Jídelníček: 3. týden Jídelníček: 3. týden PONDĚLÍ Snídaně: Vajíčková pomazánka z domácí lučiny (1 porce: 2 plátky žitného chleba, 300g domácí lučina recept již byl uveden, 4 vajíčka na tvrdo, 1 jarní cibulka, špetka soli a

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 3. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Jídelníček: 1. týden

Jídelníček: 1. týden Jídelníček: 1. týden PONDĚLÍ Snídaně: Cuketový chléb s lučinou (1 větší cuketa, 250g ovesných vloček, 35g holandského kakaa, 1 celé vejce, 2 bílky, 150ml rostlinného mléka, 2 lžičky kypřícího prášku, vanilkové

Více

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách)

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) S R P E N 2 0 1 7 příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) POMAZÁNKA Z AVOKÁDA Avokádo 1ks. Kešu oříšky 50gr. Medvědí česnek (nebo čerstvý špenát) Hořčice, Sůl Zralé avokádo oloupeme,

Více

Škola- březen do Pátek

Škola- březen do Pátek Pátek 1.3.2019 Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka vaječná, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva,10 Polévka mrkvová polévka se špaldovou krupicí Oběd 1 kuře na paprice, tarhoňa Pondělí 4.3.2019

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 5. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.10.2017 Přesnídávka Celozrnné pečivo s pomazánkou z karotky, kakao (A: 01,03,07,11) Polévka Rýžová s vejcem (A: 03,09) Oběd Milánské špagety se sýrem, nápoj granátové jablko (koktejl), hroznové

Více

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka sýrová s kapií, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka sýrová s kapií, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07 Středa 1.3.2017 Přesnídáv. houska, pomazánka tvarohová s vejci, okurka - zelenina příloha, čaj Polévka polévka slepičí s rýží a zeleninou,09 Oběd 1 kuře pečené s nádivkou, brambory m.m., zeleninová obloha

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 6. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Babí léto s rawfood raw food seminář

Babí léto s rawfood raw food seminář Babí léto rawfood raw food seminář 20. A 21. ZÁŘÍ 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho nepečeme

Více

Jarní raw menu raw food seminář

Jarní raw menu raw food seminář Jarní raw menu raw food seminář 7. a 8. březen 2014 v IC Zahrada na Žižkově Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

do Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek

do Středa Čtvrtek Pátek Oběd Státní svátek Středa 1.5.2019 Oběd Státní svátek Čtvrtek 2.5.2019 Přesnídávka Krupicová kaše s broskvemi, čaj (A: 01,07) Polévka Zelná (A: 01,07) Oběd Zapečené těstoviny se šunkou, červená řepa, rybízový čaj (koktejl)

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.1.2017 Přesnídávka Chléb se žervé, okurka, mléko (A: 01,07) Polévka Slepičí s nudlemi (A: 01a,03,09) Oběd Zapečené těstoviny s vepřovým masem, červená řepa, čaj (A: 01a,03,07) Svačina Rohlík

Více

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Chia pudink s jahodami a bazalkou Chia pudink s jahodami a bazalkou 2 porce 10 min* Tato nenápadná semínka, která na první pohled připomínají mák, jsou úžasným zdrojem živin a energie. Chia jsem si oblíbila hlavně při pečení. Přidávám

Více

žitný chléb, pomazánka celerová s tvarohem, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01,07,09

žitný chléb, pomazánka celerová s tvarohem, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01,07,09 Středa 1.6.2016 Čtvrtek 2.6.2016 Pátek 3.6.2016 žitný chléb, pomazánka celerová s tvarohem, paprika - zelenina příloha, čaj,09 polévka rybí,04,07,09 kuře pečené, bulgur se zeleninou, paprika - zelenina

Více

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů

Zdenka Horecká Vladimír Horecký. Pomazánky A Saláty. 150 receptů Zdenka Horecká Vladimír Horecký Pomazánky A Saláty 150 receptů ÚVoD Pomazánky jsou velmi oblíbenou součástí studené kuchyně. Můžeme je podávat jako předkrm, k snídani a některé i jako večeři. Bez pomazánky

Více

Krůtí guláš. Suroviny. Postup:

Krůtí guláš. Suroviny. Postup: Krůtí guláš 125 g krůtího masa na guláš zeleninový vývar z kostky 1/2 lžičky sladké papriky 50 g žampionů pórek 10 g másla 10 g hladké mouky 40 ml kysané smetany sůl, pepř olej Maso omyjeme, osušíme a

Více

Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka zeleninová se sýrem, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,03,07,09,10

Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka zeleninová se sýrem, mrkev, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,03,07,09,10 Pondělí 2.1.2017 Přesnídáv. kaše rýžová se skořicí, kompot ovocný - příloha, čaj Polévka zelňačka s cizrnou Oběd 1 kuřecí stehno pečené, dušená rýže s kukuřicí Svačina chléb s máslem, vejce vařené, jablka

Více

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Velikonoční pondělí

do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Oběd Velikonoční pondělí Pondělí 2.4.2018 Oběd Velikonoční pondělí Úterý 3.4.2018 Přesnídávka Chléb s tuňákovou pomazánkou, čaj (A: 01,04,07) Polévka Fazolová se zeleninou (A: 09) Oběd Zapečené těstoviny s masem, zelný salát s

Více

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů

Rajčatový koláč. Připravíme si na těsto: Na náplň: 1/8 porce obsahuje přibližně: 360 kcal = 1 505 kj 14 g bílkovin, 21 g tuků, 29 g sacharidů Rajčatový koláč Připravíme si na těsto: 250 g hladké mouky 150 g másla nebo tuku na pečení 1 žloutek Na náplň: 2 lžíce olivového oleje 2 velké cibule 10 velkých rajčat (nebo 2 plechovky po 400 g loupaných

Více

Škola- září do Čtvrtek Pátek

Škola- září do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.9.2016 Přesnídáv. toustový chléb- celozrnný, pomazánka z tuňáka a zeleniny, mrkev, čaj,04,07,09 Polévka polévka čočková s kroupami a zeleninou Oběd 1 kuře pečené, dušená rýže, paprika - zelenina

Více

Svačinky naslano. Toto byla při hubnutí má nejčastější varianta.

Svačinky naslano. Toto byla při hubnutí má nejčastější varianta. Tady dávám na ukázku nachystané jídlo den předem. Jsou to 3 svačinky. Vždy 1 žitný chléb a různé variace uvnitř. Další krabička je plná zeleniny. Toto je ukázka, jak by mělo vypadat nachystané jídlo při

Více

do Středa Čtvrtek Pátek

do Středa Čtvrtek Pátek Středa 3.1.2018 Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07) Polévka Bramborová (A: 01,07,09) Oběd Zeleninové rizoto s kuřecím masem, strouhaný sýr, okurka, čaj (A: 07,09) Svačina Houska

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

do Čtvrtek Pátek

do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.6.2017 Přesnídávka Rohlík s pomazánkou s kapií, mléko (A: Polévka Pórková (A: Oběd Krůtí prsíčka, sýrová omáčka, spatzle, mangový nápoj (A: Svačina Směs ovoce, čaj Pátek 2.6.2017 Přesnídávka

Více

Ukázka jídelníčku. Alergeny: Obiloviny obsahující lepek, Vejce, Mléko a výrobky z něj, Celer

Ukázka jídelníčku. Alergeny: Obiloviny obsahující lepek, Vejce, Mléko a výrobky z něj, Celer Pátek, 27. 3. 2015 Ukázka jídelníčku Mrkvový krém s krupicovými noky, Celer Pečené rybí filé s nivou, bramborové pyré s hráškem, rajčatový salát s cibulí, BUDOVA B Alergeny: Ryby, Mléko a výrobky z něj

Více

Letní raw piknik raw food seminář

Letní raw piknik raw food seminář Letní raw piknik raw food seminář 14. A 15. ČERVNA 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho s nepečeme

Více

od do Čtvrtek Pátek

od do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.9.2016 Pátek 2.9.2016 Ochucené mléko, Rohlík, Pomazánka celerová, čerstvá zelenina,09,10 Kapustová polévka s bramborama, Kuřecí plátek, Dušená rýže, Salát rajčatový s cibulí Chléb, Pomazánka

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 7. týden ŽENA S OBEZITOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s obezitou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku.

POMAZÁNKY. Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec vmícháme nastrouhanou okurku. POMAZÁNKY Okurková pomazánka 250g tvarohu 100g nahrubo nastrouhané okurky 1 stroužek česneku ½ cibule podle chuti kopr Tvaroh utřeme se solí, koprem, rozmačkaným česnekem a drobně nakrájenou cibulí, nakonec

Více

do Čtvrtek Pátek

do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.11.2018 Přesnídávka Chléb s tuňákovou pomazánkou, čaj (A: 01,04,07) Polévka Brokolicová krémová (A: Oběd Zeleninové bulgureto s kuřecí masem, zelný salát s řepou, čaj, ovocný jogurt (A: 01,07,09)

Více

škola- květen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

škola- květen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.5.2016 Úterý 3.5.2016 Středa 4.5.2016 Čtvrtek 5.5.2016 Pátek 6.5.2016 chléb, pomazánka vaječná, paprika - zelenina příloha, mléko, čaj polévka zeleninová s celozrnným kuskusem,09 lečo s vejci,

Více

Jídelníček: 4. týden

Jídelníček: 4. týden Jídelníček: 4. týden PONDĚLÍ Snídaně: Chia pudink 3 lžíce chia semínek, ½ banánu, mandlové mléko 200ml, maliny 50g, mandle 15g 1. Chia semínka si necháme přes noc nabobtnat v mandlovém mléce. 2. Smícháme

Více

do Čtvrtek Pátek

do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.2.2018 Přesnídávka Rohlík s plátkovým sýrem a okurkou, kakao (A: 01,07) Polévka Z vaječné jíšky se zeleninou (A: 01,03,07,09) Oběd Kuřecí závitek, dušená rýže, strouhaná mrkev, mangový nápoj

Více

Škola- leden do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

Škola- leden do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 1.1.2018 Úterý 2.1.2018 Středa 3.1.2018 Čtvrtek 4.1.2018 Pátek 5.1.2018 státní svátek- nevaří se! státní svátek- nevaří se! sanitační den- nevaří se! sanitační den- nevaří se! houska, pomazánka

Více

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot

Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Ukázky receptur s propočtem nutričních hodnot Polévka s drožďovými knedlíčky (d.č.3) Kosti Zeleninová směs (mrkev, celer, petržel) Krupice pšeničná Droždí 1l Vaječná melanž 13.00 g 18.00 g 3.00 g Technologický

Více

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková

Saláty a pomazánky. Bc. Marie Zahrádková Saláty a pomazánky Bc. Marie Zahrádková Saláty jako hlavní pokrm Zeleninový salát s kuřecím masem 1ks okurka, 3ks rajčat, 1 ks ledový salát, 2 ks paprika, olivový olej, 200g kuřecí prsa /Nakrájené kuř.

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.3.2019 Přesnídávka Rohlík s pomazánkovým máslem, mléko (A: Polévka Zeleninová s jáhly (A: 09) Oběd Bramboráčky s masovou směsí, čaj (A: Svačina Houska s paštikovou pomazánkou, čaj (A: Pondělí 4.3.2019

Více

do Čtvrtek Pátek

do Čtvrtek Pátek Čtvrtek 1.2.2018 Ochucené mléko, houska, Pomazánka celerová, ovoce,09 Polévka rajčatová s kapáním, Čočka na kyselo, Vejce vařené, Zelný salát,09 cereální bio tyčka,08 Pátek 2.2.2018 Ochucené mléko, Chléb,

Více

Jídelní lístek pro měsíc červen 2017

Jídelní lístek pro měsíc červen 2017 Jídelní lístek pro měsíc červen 2017 Informace: Poslední týden školního roku od 26/6 2017 do 30/6 2017 je upraven jídelníček a to takto: - nepřipravujeme svačiny - v a ve vaříme pouze 1 jídlo - v pitném

Více

Lehké recepty Méně cholesterolu

Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Lehké recepty Méně cholesterolu Stravovat se zdravě, neznamená mít hlad! A ani to neznamená, že se musíte vzdát tradičních jídel a dělat kompromisy v chuti. Stačí sáhnout

Více

Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak.

Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak. Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak. Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak. Řada Tesco Healthy Living nabízí širokou škálu výrobků pro podporu zdravého životního stylu. V nabídce najdete různé

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07)

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Přesnídávka Chléb s pomazánkou z tuňáka, čaj (A: 01,04,07) Úterý 1.5.2018 Polévka Státní svátek Středa 2.5.2018 Přesnídávka Chléb s pomazánkou z lučiny, čaj (A: 01,07) Polévka Krkonošská zelňačka (A: 01,07) Oběd Rizoto z vepřového masa, salát z červené řepy, pomerančový

Více

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK

DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK DUBEN 2019 JÍDELNÍČEK od 1. 4. do 5. 4. 2019 PONDĚLÍ 1. 4. 2019 polévka: minestrone (1a, 9, 12) oběd č. 1: zapečené těstoviny s masem a zeleninou, zeleninový salát (1a, 3, 7, 9, 12) oběd č. 2: africké

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9

JÍDELNÍČEK. Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9 OD 1.9. DO 1.9.2017 Svačina: Chléb, máslo, vejce 1,3,7 Polévka: Mrkvová Hlavní jídlo: Rizoto z vepřového masa, okurka 1,9 Svačina: Chléb, medové máslo, bílá káva 1,7 OD 4.9. DO 8.9.2017 Svačina: Chléb,

Více

od 01.10.2015 do 31.10.2015 Čtvrtek 1.10.2015 Pátek 2.10.2015

od 01.10.2015 do 31.10.2015 Čtvrtek 1.10.2015 Pátek 2.10.2015 od 01..2015 do 31..2015 Čtvrtek 1..2015 chléb kmínový, pomazánka cizrnová, zel. obloha, ovoce, kakao (obsahuje al. : 01,,, ) polévka bramboračka s houbami, kuřecí přírodní řízek, rýže hrášková, čaj ovocný,

Více

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek

od do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Pondělí 2.5.2016 Úterý 3.5.2016 Středa 4.5.2016 Čtvrtek 5.5.2016 Pátek 6.5.2016 koláč máslový s tvarohovou a ovocnou náplní, čaj ovocný, ovoce obsahuje alergeny: 01,01a,03 polévka masová krémová, zeleninové

Více

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová

Speciální pedagog, masér a terapeut čínské medicíny Mgr. Zdeňka Stöhrová KUŘECÍ MASO NA JEHLI ½ kg kuřecích prs Marináda: 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce zázvoru, chilli paprika, šťáva z citrónu, 2 lžíce oleje, 2 lžičky papriky, pepř, kmín, 150g bílý jogurt - vše rozmixovat

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Cibulačka, 1/1,3 Hlavní jídlo: Moravský vrabec, zelí, housk. knedlík 1/1,3

JÍDELNÍČEK. Polévka: Cibulačka, 1/1,3 Hlavní jídlo: Moravský vrabec, zelí, housk. knedlík 1/1,3 OD 2.10. DO 6.1.2017 Svačina: Toustový chléb, máslo, kakao 1/1,7 Polévka: Zeleninový vývar, 1/1,3,9 Hlavní jídlo: Šišky s mákem, mléko 1/1,3,7 Svačina: Chléb, tuňáková pomazánka se zeleninou 1/1,3,4,7

Více

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí

Asijské fusion. Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou. Banánová polévka s kokosovým mlékem. Kuřecí salát ze skleněných nudlí Asijské fusion Duhové jarní závitky se zázvorovo arašídovou omáčkou Banánová polévka s kokosovým mlékem Kuřecí salát ze skleněných nudlí Domácí curry s hovězím masem a ananasem Duhové jarní závitky se

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Úterý 1.11.2016 Středa 2.11.2016 Čtvrtek 3.11.2016 Pátek 4.11.2016 Ochucené mléko, makovec, ovoce Polévka gulášová, Rizoto s drůbežím masem a sýrem, Salát z rajčat a pórku Chléb, Bylinkové máslo Kakao,

Více

SMART MASH. Recepty Světa zdraví.

SMART MASH. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART MASH Sypká směs na přípravu proteinové, bezlepkové kaše s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin a pravou belgickou čokoládou Callebaut nebo mrazem sušenými jahodami. SMART MASH

Více

Obsahuje tyto alergeny: Polévka: Hrstková 1,7,9 Oběd: Vepřové maso v mrkvi, vařený brambor 1,7, pondělí Doplněk: Ledový salát, čaj, voda

Obsahuje tyto alergeny: Polévka: Hrstková 1,7,9 Oběd: Vepřové maso v mrkvi, vařený brambor 1,7, pondělí Doplněk: Ledový salát, čaj, voda Jídelní lístek MŠ DĚTEM JE KAŽDÝ DEN PODÁVÁN OVOCNÝ TALÍŘ období: 2.10. - 6.10.2017 Polévka: Hrstková,9 Oběd: Vepřové maso v mrkvi, vařený brambor,9 2.10.2017 pondělí Doplněk: Ledový salát, čaj, voda Přesnídávka:

Více

Jídelníček: 5. týden

Jídelníček: 5. týden Jídelníček: 5. týden PONDĚLÍ Snídaně: Smoothie - 1 grapefruit, 4 cm čerstvého zázvoru, 100g ananasu, 1 jablko, hrst špenátu nebo salátu, ¼ hrnečku vody a ½ hrnečku ledu (1,5g bílkovin, 30,70g sacharidů,

Více

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros

Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky. Carpaccio tortillas. Chimichangas. Guacamole. Pico de gallo salsa. Churros Mexická kuchyně I. Empanadas plněné taštičky Carpaccio tortillas Chimichangas Guacamole Pico de gallo salsa Churros Empanadas plněné taštičky Těsto 600 g hladké mouky 80-100 g másla sůl 2 ks vejce 100

Více

Jídelníček: 2. týden

Jídelníček: 2. týden Jídelníček: 2. týden PONDĚLÍ Snídaně: Ovesné Smoothie (1 banán, ¼ hrníčku ovesných vloček, 4 datle, ½ hrníčku rostlinného mléka (mandlové), ½ ledu, špetka skořice) 1 porce (5g bílkovin, 58g sacharidů,

Více

154 Špenátové smoothie s jahodami 14 Proteinová granola. 112 Donuty. 156 Ovocné smoothie 16 Ovesná kaše s lesním ovocem

154 Špenátové smoothie s jahodami 14 Proteinová granola. 112 Donuty. 156 Ovocné smoothie 16 Ovesná kaše s lesním ovocem michaela švecová Obsah snídaně obědy a večeře dezerty smoothie 2 Mandlové lívanečky s borůvkami 60 Salát s melounem a kozím sýrem 0 Oříškové sušenky 54 Špenátové smoothie s jahodami 4 Proteinová granola

Více

Základní škola a Mateřská škola Lišov ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ 611, LIŠOV JÍDELNÍČEK MŠ. Od do

Základní škola a Mateřská škola Lišov ŠKOLNÍ JÍDELNA NOVÁ 611, LIŠOV JÍDELNÍČEK MŠ. Od do Základní škola a Mateřská škola Lišov Od 01.10.2018 do 05.10.2018 Tvarohová pomazánka s rajčaty, houska, ovocný čaj(1,7) 01.10. Polévka kapustová(1,3) 1. Segedínský guláš, vícezrnné knedlíky, malinový

Více

Jídelní lístek

Jídelní lístek 1. -2. 9. 2016 Čtvrtek Chléb s rybí pomazánkou, čaj (1,4,7) Polévka zelná (1,7) Rizoto z kuřecího masa, okurkový salát pomerančový nápoj (koktejl), (1,7,9) Rohlík s máslem a jablko, malcao (1,7) Pátek

Více

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou

Žebra & křídla. Zapečené chilli nachos. Buffalo křidélka. Crudité s dipem z modrého sýra. Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Žebra & křídla Zapečené chilli nachos Buffalo křidélka Crudité s dipem z modrého sýra Pečená vepřová žebra s domácí barbecue omáčkou Grilovaná kukuřice Salát Coleslaw Česneková bageta Zapečené chilli nachos

Více

Škola- říjen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek 6.10.

Škola- říjen do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek 6.10. Pondělí 2.10.2017 houska, pomazánka vaječná, paprika - zelenina příloha, čaj / bílá káva polévka bramborová s ovesnými vločkami těstoviny zapečené se zeleninou a sýrem, jablka - příloha chléb, máslo, šunka,

Více

Přesnídáv. slunečnicový chléb, máslo, plátkový sýr, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07

Přesnídáv. slunečnicový chléb, máslo, plátkový sýr, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva obsahuje alergeny: 01,07 Středa 1.2.2017 slunečnicový chléb, máslo, plátkový sýr, okurka - zelenina příloha, čaj / bílá káva polévka špenátová s vajíčkem hovězí pečeně na česneku, dušená rýže rohlík, pomazánka sýrová s kapií,

Více

Všechny suroviny rozmixujeme spolu nahladko a podle vlastního uvážení můžeme ještě dochutit.

Všechny suroviny rozmixujeme spolu nahladko a podle vlastního uvážení můžeme ještě dochutit. Pomazánky Cizrnová pomazánka s olivami cizrna uvařená na měko 1,5 šálku (1 šálek = 2 dcl), olivy černé vypeckované 15 ks, dušená cibule 2 pl, sušené francouzské droždí 3pl (lahůdkové droždí, teby), olej

Více

Jídelní lístek 2. - 6. 2. 2015

Jídelní lístek 2. - 6. 2. 2015 2. - 6. 2. 2015 Pondělí Rohlík s hermelínovou pomazánkou, kedluben, mléko (1,7) Polévka z vaječné jíšky (1,3,9) Povidlová omáčka, uzená krkovice, bramborový knedlík, čaj s citrónem, (1,3,7) Chléb s máslem

Více

Jídelní lístek 1. - 5. 6. 2015

Jídelní lístek 1. - 5. 6. 2015 1. - 5. 6. 2015 Pondělí Chléb s pomazánkou z olejovek, čaj (1,4,7) Polévka rychlá (1,3,9) Kynuté knedlíky s tvarohem a jahodami, bílá káva (čaj), (1,3,7) Rohlík s pomazánkovým máslem s pažitkou, mléko

Více

SLANÉ ŽITNÝ CHLEBÍČEK SE SEMÍNKOVOU RAW POMAZÁNKOU CHLEBÍČEK POHANKOVÝ S CIZRNOVOU POMAZÁNKOU A MRKVOVÝM SALÁTEM

SLANÉ ŽITNÝ CHLEBÍČEK SE SEMÍNKOVOU RAW POMAZÁNKOU CHLEBÍČEK POHANKOVÝ S CIZRNOVOU POMAZÁNKOU A MRKVOVÝM SALÁTEM SLANÉ ŽITNÝ CHLEBÍČEK SE SEMÍNKOVOU RAW POMAZÁNKOU Složení: žitný chléb (bio žitná celozrnná mouka, bio žitný celozrnný kvásek, voda, kmín, sůl), semínková pomazánka se sušenými rajčaty (slunečnicová semínka,

Více

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU

Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu. Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Nejrozsáhlejší online kurz o hubnutí a zdravém životním stylu Recepty na 4. týden ŽENA S NADVÁHOU Tyto recepty jsou určeny pro ženu s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry:

Více

Hlavní jídla. Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží. Budete potřebovat na 1 porci: - 100 g vařené rýže. - 100 g 150 g kuřecích prsou

Hlavní jídla. Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží. Budete potřebovat na 1 porci: - 100 g vařené rýže. - 100 g 150 g kuřecích prsou Kuřecí maso s růžičkovou kapustou a rýží - 100 g vařené rýže - 100 g 150 g kuřecích prsou - 8 ks růžičkové kapusty Růžičkovou kapustu uvaříme v osolené vodě, do které přidáme 1 cibuli pro lepší chuť. Doba

Více

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj

JÍDELNÍČEK. Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj OD 4.2. DO 8.2.2013 Svačina: Chléb, máslo, turistický salám, čaj Polévka: Hovězí s drobenkou Hlavní jídlo: Ovocné knedlíky s mákem a cukrem, ovoce, čaj Svačina: Rohlík, máslo, šunkový salám, čaj Svačina:

Více

do Pátek

do Pátek Pátek 1.6.2018 Přesnídávka Rohlík s pomazánkou z taveného sýra, mléko (A: 01,07) Polévka Z červené čočky se zeleninou (A: 09) Oběd Sekaná pečeně, nové brambory, okurkový salát, nápoj lesní směs (A: Svačina

Více

Přesnídáv. Jogurt se strouhaným jablkem, rohlík, čaj (A: 01,07)

Přesnídáv. Jogurt se strouhaným jablkem, rohlík, čaj (A: 01,07) Pondělí 29.2.2016 Pudink s ovocem, čaj (A: 07) drožďová s ovesnými vločkami a zeleninou (A: 01,03,09) Směs ze sojového masa, dušená rýže, čaj (A: 01,03,06,07,09) Chléb s pomazánkovým máslem, ředkvičky,

Více

Škola- únor do Pátek

Škola- únor do Pátek Pátek 1.2.2019 Přesnídáv. houska- celozrnná, pomazánka sýrová s celerem, paprika - zelenina příloha, čaj / bílá káva Polévka polévka špenátová s vajíčkem Oběd 1 bulgurové rizoto s vepř. mletým masem a

Více

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ

Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Při počtu 100 uvařených porcí ušetříte s naší recepturou přibližně: 123 Kč Testoviny ˇ se s rovou omáckou ˇ Maggi Těstoviny kg 0,80 0,080 72,20 5,78 57,76 Olej stolní kg 0,05 0,005 30,10 0,15 1,51 Sůl

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

Jídelní lístek pro měsíc září

Jídelní lístek pro měsíc září Jídelní lístek pro měsíc září 1. týden přesnídávka oběd polévka hlavní chod nápoj 1. 9. 2015 2. 9. 2015 3. 9. 2015 4. 9. 2015 Přesnídávka xx oběd polévka Z červené čočky hlavní chod 1 Boloňské špagety

Více

Minikuchařka zdravého stravování

Minikuchařka zdravého stravování Minikuchařka zdravého stravování Pokrmy zde uvedené byly připraveny žáky školy pod vedením učitelů odborného výcviku ISŠ HPOS Příbram v rámci projektu Čas pro prváky Realizace projektu byla spolufinancována

Více

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou

Mořské ryby. Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová. zálivka, piniové oříšky. Rybí velouté se šafránovou zeleninou Mořské ryby Carpaccio z halibuta se salsou z fenyklu, okurky a avokáda, citrusová zálivka, piniové oříšky Rybí velouté se šafránovou zeleninou Filátka z platýze s pomerančovou karotkou, pečenou kořenovou

Více

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek

do Úterý Středa Čtvrtek Pátek Úterý 1.5.2018 státní svátek Středa 2.5.2018 Ochucené mléko, houska, Pomazánka z taveného sýra s ředkvičkou Polévka hovězí s krupicovými noky, Fazole na smetaně, Houskový knedlík, Džus Rohlík, Nutela Čtvrtek

Více

Toast se šunkou a křenem

Toast se šunkou a křenem Toasty (apetit) Toast se šunkou a křenem 8 plátků toastového chleba, 160 g šunky, 8 rajčat (malá), 1 pórek, 8 plátků tvrdého sýra, 100 g křenu, 50 g másla, mletý pepř, mletá paprika Krajíčky toastového

Více

JÍDELNÍČEK BŘEZEN 2015

JÍDELNÍČEK BŘEZEN 2015 JÍDELNÍČEK BŘEZEN 2015 2.3.PO*Květáková polévka se zeleným hráškem/1,3,7 1. Smetanové fusilli s kuřecím na rozmarýnu a jarní zeleninou/brokolice, sladký hrášek a kukuřice/1,3,7 5. / GF, V/ Květáková polévka

Více

Přesnídáv. pomazánka z tuňáka, chléb, čaj se sirupem, ovoce, zelenina (obsahuje al. : 04) Polévka Oběd 1

Přesnídáv. pomazánka z tuňáka, chléb, čaj se sirupem, ovoce, zelenina (obsahuje al. : 04) Polévka Oběd 1 Pondělí 5.1.2015 Přesnídáv. pomazánka z tuňáka, chléb, čaj se sirupem, ovoce, zelenina (obsahuje al. : 04) Úterý 6.1.2015 zeleninový vývar stěstovinou (obsahuje al. : 01, 07, 03) čočka na kyselo, vejce

Více

Škola- září do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek

Škola- září do Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pondělí 2.9.2019 Přesnídáv. chléb kmínový, pomazánka z olejovek s lučinou, okurka - zelenina příloha, čaj Polévka polévka hovězí s celestýnskými nudlemi Oběd 1 kuře pečené na cibuli a česneku, zeleninový

Více

Přesnídáv. chléb s máslem a pažitkou, okurka - zelenina příloha, čaj, mléko obsahuje alergeny: 01,07

Přesnídáv. chléb s máslem a pažitkou, okurka - zelenina příloha, čaj, mléko obsahuje alergeny: 01,07 Pondělí 3.6.2019 Přesnídáv. chléb kmínový, pomazánka z olejovek s lučinou, mrkev, čaj Polévka polévka fazolková s vejcem Oběd 1 lečo s vejci a dýní, brambory m.m., zeleninová obloha obsahuje alergeny:

Více

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka z červené čočky, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01

Přesnídáv. slunečnicový chléb, pomazánka z červené čočky, paprika - zelenina příloha, čaj obsahuje alergeny: 01 Pondělí 1.5.2017 státní svátek Úterý 2.5.2017 kaše krupicová, kompot ovocný - příloha, čaj pohanková polévka se zeleninou a houbami obsahuje alergeny: 09 čevabčiči, brambory m.m., lahůdková cibule, zeleninová

Více