2. vrstva opakeru. 1. vrstva opakeru

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "2. vrstva opakeru. 1. vrstva opakeru"

Transkript

1 NÁVOD KE ZPRACOVÁNÍ

2 Techniky vrstvení

3 2. vrstva opakeru 1. vrstva opakeru

4

5

6

7 Tabulka barev Různé materiály SOLIDEX NCC potřebné pro výrobu NCC odstínů mají v tabulce šedé pozadí. Musí být použity v kombinaci s materiály SOLIDEX Standard (např. Opaque, Incisal).

8 SOLIDEX NÁVOD KE ZPRACOVÁNÍ

9 SOLIDEX Vzhled identický s keramikou s přednostmi kompozitního systému vytvrzovaného světlem SOLIDEX stanovuje měřítka u světlem vytvrzovaných fazetovacích materiálů. Při vývoji tohoto keramicky plněného mikro-hybridního kompozitu byl kladen velký důraz na přirozený barevný odstín a vlastnosti zpracování příznivé pro uživatele. Na základě speciálně vyvinutého plniva vedoucího světlo nabízí SOLIDEX vedle extrémně vysoké odolnosti vůči abrazi vyváženou pružnost. SOLIDEX dentinové a opal-sklovinné hmoty popř. efektové hmoty jsou skvěle vhodné k reprodukci náhrad identických s keramikou s přirozenou fluorescencí a opalescencí. SOLIDEX je k dostání v 16 barvách VITA* a 15 barvách NCC a může se polymerovat v doporučených přístrojích na polymeraci světlem se spektrem 420 až 480 nm. SOLIDEX KOMPLETNÍ SOUPRAVA FULL SET (16 barev VITA*) Obsahuje následující materiály: 16 barev OPAKEROVÉ PASTY 2 ml 16 barev DENTINOVÉ HMOTY 4 g 1 ZÁKLADNÍ HMOTU 4 g 8 barev CERVIKÁLNÍ HMOTY 4 g 4 barvy INCIZÁLNÍ HMOTY 4 g 4 barvy EFEKTOVÉ HMOTY 4 g 3 TRANSLUCENTNÍ HMOTY 4 g 1 METAL PHOTO PRIMER 7 ml 1 SOLIBOND 5 ml 1 ŠTĚTEC #2 1 násadku štětce S 10 hroty štětce #4 10 míchacích nádobek 1 papírový blok 1 kryt na ochranu proti světlu 1 míchací špachtli SOLIDEX INTRO SET (VITA* barva A2 nebo A3) Souprava Intro-Set obsahuje: 1 OPAKEROVOU PASTU 2 ml 1 OPAKEROVOU PASTA INZISAL 2 ml 1 DENTINOVOU HMOTU 4 g 1 CERVIKÁLNÍ HMOTU 4 g 1 INCIZÁLNÍ HMOTU 4 g 1 TRANSLUCENTNÍ HMOTU 4 g 1 METAL PHOTO PRIMER 7 ml 1 násadku štětce S 10 hroty štětce #4 10 míchacích nádobek 1 papírový blok 1 kryt na ochranu proti světlu SOLIDEX STAIN SET STAIN SET obsahuje: 12 dobarvovacích hmot 1 ml 1 dobarvovací kapalinu 6 ml *VITA je zavedená značka zboží závodu VITA Zahnfabrik, Bad Säckingen 01/2009

10 Použití Kovová konstrukce Konstrukce se anatomicky přesně vymodeluje a zhotoví dle obecně známých principů. Aby se později dosáhlo co nejpřirozeněji působící barvy zubů s dostatečnou stabilitou, měla by tloušťka vrstvy fazety činit minimálně 1,0 mm. U náhrad, které podléhají incizálně/okluzně menšímu zatížení, jako např. u teleskopických nebo implantátových prací, je zde možnost snížit kovovou konstrukci palatinálně/lingválně o cca. 2 až 5 mm. Pro přesný přechod od pryskyřice fazety ke kovu se k podpěře doporučuje čisté vybrání s příslušným uzavíracím okrajem (obr.1). Následně naneste retenční perly (SHOFU RETENTION BEADS) ve velikosti 150 µm (obr.2). Opracování povrchu kovové konstrukce Fazetovaná plocha hotově opracované a vyleštěné kovové konstrukce se pískuje pomocí 50 až 100 µm oxidu hlinitého a následně se očistí parní čističkou nebo v přístroji na čištění ultrazvukem. Sušení proveďte tlakovým vzduchem bez obsahu oleje (obr.3). Vazebné systémy a) METAL PHOTO PRIMER Díky shodným vlastnostem METAL PHOTO PRIMERu s monomery pastového opakeru je zajištěna skvělá vazba i v místech snížení retencí mezi kovem a kompozitem (obr.4). Dejte 1 až 2 kapky do míchací nádobky a aplikujte pomocí štětce č. 4 tenkou vrstvu na fazetovanou plochu. Lahvičku prosím ihned p použití uzavřete! Nanesená vrstva musí nechat cca. 30 až 60 sekund vysušit (obr.5). Následně nanést pasový opaker. Dbejte prosím na: METAL PHOTO PRIMER se nesmí před nanesením pastového polymerovat! b) PRIMER PASTE PRIMER PASTE je vazebný systém pro kovy a první opakerová vrstva v jednom (obr.6). Mléčně zakalená pasta je tenčeji tekoucí než SOLIDEX pastový opaker a tvoří rovněž vazbu s adhezními monomery. Pro tuto techniku jsou rovněž zapotřebí mikro-retenční perly na kovové konstrukci. Dbejte na to, aby všechny retenční oblasti perel byly pokryty pastou. Následně proveďte polymeraci dle polymerační tabulky. Následná opakerová vrstva se pak již nanese jako krycí. Dbejte prosím na: Při použití pasty PRIMER PASTE odpadá nanesení hmoty METAL PHOTO PRIMER! c) SILANOVÉ VAZEBNÉ SYSTÉMY Další možností, jak zvýšit vazbu kovu a kompozitu, je použití silanového vazebného systému jako např. Silicoater, Silicoater MD (Kulzer) nebo Rocatec (Espe). Tyto systémy se mohou bez problémů používat při zpracování s materiálem SOLIDEX. Dbejte prosím na: U tohoto postupu se nenanáší METAL PHOTO PRIMER! Používejte SOLIBOND nebo komponenty náležející do systému od příslušného výrobce a dodržujte pokyny pro zpracování!

11 Pastový opaker / FLOW OPAQUE SOLIDEX pastové opakery jsou již připraveny k použití a obsahují speciální světlo vodící plnivo, který dosahuje neobvyklého hloubkového účinku. Úplné vytvrzení se sotva patrnou disperzní vrstvou je zaručeno u světlých a tmavých barev. Naneste opaker nejdříve ve velmi malé vrstvě (obr.7) a polymerujte dle polymerační tabulky. Viskozita se může měnit přimícháním cca. 5% pasty PRIMER PASTE nebo pečlivým promícháním špachtlí (cca. 10 sekund). Druhou vrstvou a polymerací dosáhnete rovnoměrné krycí vrstvy. Nepoužívejte prosím štětec, kterým se předtím nanášel METAL PHOTO PRIMER. Charakteristika opakeru Aby se podpořil dojem hloubkového účinku nebo průsvitnosti v incizální / interproximální oblasti nebo na místech spojů větších můstků, je zde možnost tyto zóny charakterizovat pomocí INZISAL OPAQUE (InO) nebo VALUE REDUCE OPAQUE (VrO) (obr.8). Přimíchání hmoty VALUE PLUS OPAQUE (VpO) umožní zvýšení hodnoty světlosti zvolené barvy zubu. Další zabarvení se může provádět pomocí světlem vytvrzovaných dobarvovacích hmot, které jsou k dispozici v soupravě STAIN SET. Pink Opaque PO PINK OPAQUE je růžově zabarvený pastový opaker k pokrytí retencí u kombinovaných a implantátových pracích. Připravte kovovou konstrukci dle tohoto návodu a naneste nejdříve Pink Opaque ve velmi tenké vrstvě. Proveďte polymeraci dle polymerační tabulky. Druhou vrstvou dosáhnete rovnoměrné krycí vrstvy. Dbejte prosím na: Před dokončením s bazální pryskyřicí je bezpodmínečně nutné odstranit disperzní vrstvu monomerem. Bazální hmota BASE Rozdílné tloušťky vrstev mezi jednotlivým můstkovými díly mohou vyvolávat barevné rozdíly, které jsou vyrovnány použitím bazální hmoty. Po zakrytí kovové konstrukce pastovým opakerem se můstkový člen doplní bazální hmotou na úroveň sousedních fazetovaných korunek s naneseným opakerem a polymeruje. SOLIDEX bazální hmota se může polymerovat až do tloušťky vrstvy 2 mm. Pokud budou zapotřebí větší tloušťky vrstev, může se nanášení provádět postupně ve více vrstvách. Na polymerovanou bazální hmotu se následně nanese pastový opaker a vytvrdí. Disperzní vrstva U světlem vytvrzovaných kompozitů vzniká při polymeraci vlivem účinku kyslíku na povrchu disperzní vrstva. Tato zapříčiňuje chemickou vazbu mezi jednotlivými nanášenými hmotami. U materiálu SOLIDEX je tato vrstva sotva patrná, takže po mezipolymeraci se může dále provádět vrstvení bez dodatečného opracování. Vyvarujete se ale kontaktu s mezipolymerovanými vrstvami. Dbejte prosím na: Pokud bude zapotřebí provést po polymeraci jednotlivých hmot korekturu tvaru navrstvení, tak se musí před dalším nanesením hmoty obnovit disperzní vrstva pomocí tenkého nanesení STAIN LIQUID (obr. 11). Je třeba se bezpodmínečně vyvarovat samostatné polymeraci této vrstvy! Nejdříve odstraňte brusný prach pomocí štětce nebo ofoukáním tlakovým vzduchem bez obsahu oleje. Neprovádět čištění vodou nebo parní čističkou!

12 Schéma vrstvení Hmoty SOLIDEX vykazují skoro identické vedení světla jako keramika VINTAGE HALO a VINTAGE. Z tohoto důvodu odpovídá technika vrstvení i keramickým náhradám. Vrstvení fazety SOLIDEX se provádí v pořadí cervikální hmota, dentinová hmota, incizální hmota a případně translucentní hmota, přičemž u každé jednotlivé vrstvy by se měla provádět mezipolymerace. Následně se provede koncová polymerace dle polymerační tabulky. Vytlačte potřebné množství SOLIDEX kompozitu ze stříkačky, vezměte ho nástrojem a předformujte hmotu na papírovém bloku. Po odejmutí hmoty se stříkačka musí opět uzavřít. Modelování pasty se provádí nástrojem nebo štětcem. Dbejte prosím na: Modelovací kapaliny nejsou zapotřebí! Cervikální hmoty Cervikální (krčková) hmota se po vytvrzení opakeru umístí ve tvaru půlměsíce a vymodeluje se jako tence vybíhající aproximálně (obr. 9). Mezipolymerace (fixace) se provede dle polymerační tabulky. Cervikální hmoty SOLIDEX mají vysokou opacitu a jsou proto skvěle vhodné pro výbornou reprodukci barev i u tenké tloušťky vrstvy. Maximální tloušťka jednotlivé vrstvy nesmí překročit 1 mm. Dentinové hmoty BODY Umístěte připravenou dentinovou hmotu na střed fazetované plochy. Materiál se pak vymodeluje a dobře uzpůsobí podle požadované tloušťky vrstvy. Mezipolymerace (fixace) se opět provádí dle polymerační tabulky. Maximální tloušťka jednotlivé vrstvy by neměla překročit 2 mm. Po dentinové mezipolymeraci je možné upravit tvar dentivého těla obroušením (obr.10). Před dalším nanášením vrstvy se musí obnovit disperzní vrstva pomocí tenké vrstvy STAIN LIQUID (obr.11). K individuální charakterizaci se mohou použít dobarvovací hmoty, které se vytvrzují samostatně (obr.12). Translucentní hmoty Přirozené zuby vykazují často různé translucentní zóny v incizální/ interproximální oblasti. Systém SOLIDEX obsahuje pro tyto případy tři různé translucentní hmoty. Pro standardní vrstvení se doporučuje translucentní hmota (T). Pokud si budete přát průsvitnost se zesvětlujícím účinkem, tak se toho může dosáhnout pomocí HIGH VALUE TRANSLUCENT (HVT). Tmavé, spíše šedé oblasti se reprodukují pomocí LOW VALUE TRANSLUCENT (LVT). Naneste tyto hmoty jako translucentní mezivrstvu v incizální / interproximální oblasti (obr.13) a polymerujte dle polymerační tabulky. Incizální hmoty Incizální hmoty SOLIDEX jsou opalizující a vykazují přirozenou fluorescenci. Umístěte incizální hmotu na předem polymerovaný dentin a pomocí nástroje nebo štětce vymodelujte konečný tvar zubu (obr ). Maximální tloušťka jednotlivé vrstvy by neměla překročit 2 mm. Následně se provede koncová polymerace dle polymerační tabulky. deutsch

13 Efektové hmoty Přirozený vzhled fazety je závislý hlavně na vedení světla v incizální oblasti. Individuální, spíše matné oblasti skloviny mladistvých zubů se mohou skvěle reprodukovat efektovou hmotou OCCLUSAL (OC). U zubů pokročilejší věkové skupiny je třeba často brát do úvahy podíl skloviny v barvě jantaru. V těchto případech se používají efektové hmoty AMBER (AM). Occlusal a Amber jsou rovněž opalizující a mohou se smíchat s translucentní hmotou, aby se snížila intenzita. Dbejte prosím na: Smíchání jednotlivých hmot může vést ke vzduchovým bublinám v kompozitu. Effekt WE Effekt WE (White Enamel) je sklovinná efektová hmota k napodobení intenzivně bělavých oblastí. Je vhodná k reprodukci zakalení na zubních plochách nebo odmineralizovaných zón (vápenné fleky). Effekt GUM Hmota GUM zaujímá u efektových hmot zvláštní postavení. GUM je dásňová hmota a slouží k reprodukci a vytvoření papil nebo dásňových partií. Maximální tloušťka jednotlivé vrstvy nesmí i zde přesáhnout 2 mm. Dobarvovací hmoty STAINS SOLIDEX Stains jsou pastové dobarvovací hmoty připravené k použití. Slouží k barevné charakterizaci pastových opakerů a kompozitů. Vedle 8 základních barev k napodobení dentinových anomálií, trhlin ve sklovině, výplní nebo odmineralizovaných zubů obsahuje souprava STAIN SET vždy jednu cervikální barvu pro skupiny barev A, B, C a D. Právě v těchto oblastech se dají takto provést vynikající uzpůsobení u tenké tloušťky vrstvy. Naneste trochu dobarvovací hmoty na papírový blok a uzavřete stříkačku. Mícháním různých past se mohou docílit nové barevné odstíny. Nanášejte dobarvovací hmoty štětcem nebo nástrojem zásadně na již polymerované povrchy. Údaje o polymeraci dobarvovacích hmot naleznete prosím rovněž v polymerační tabulce. Pokyn: Na polymerované dobarvovací hmoty se musí navrstvit kompozit! STAIN CLEAR C STAIN CLEAR má konzistenci světlem vytvrzovaných SOLIDEX dobarvovacích hmot a může se proto cíleně umísťovat a fixovat. Transparence čirá jako sklo umožňuje cílené řízení hloubkového účinku kompozitu. Individuálních, transparentních účinků je možno jednoduše docílit přimícháním 8 základních popř. 4 cervikálních dobarvovacích hmot ve STAIN CLEAR. Dbejte prosím na: Na základě vysoké transparence obsahuje STAIN CLEAR pouze menší množství keramických plnidel. Proto se musí tato hmota bezpodmínečně překrýt běžnými incizálními nebo translucentními hmotami SOLIDEX. Je třeba se vyvarovat povrchových aplikací po dokončení fazety!

14 Dobarvovací kapalina STAIN LIQUID Dobarvovací kapalina STAIN LIQUID je světlem vytvrzovaná kapalina k úpravě viskozity dobarvovacích hmot. Již zpracované povrchy se smočí kapalinou STAIN LIQUID, aby se obnovila disperzní vrstva. Tento postup zaručí spolehlivou vazbu k následujícím vrstvám. Polymerace Polymerace hmot SOLIDEX se může provádět ve všech přístrojích na vytvrzování světlem od firmy SHOFU. Příslušné typy přístrojů a doby vytvrzování naleznete prosím v polymerační tabulce. Aby se zajistila správná polymerace hmot SOLIDEX, je zapotřebí objekt umístit optimálně ke zdrojům světla. Dodržujte prosím při provozu přístroje na vytvrzování světlem pokyny příslušného výrobce. Nanesení ochranného laku u koncové polymerace není zapotřebí, jelikož tvorba disperzní vrstvy je velmi malá. Opracování a leštění SOLIDEX kompozit má na základě vysokého obsahu keramického plniva velmi vysokou odolnost vůči abrazi a vynikající fyzikální vlastnosti. K opracování polymerizovaných povrchů kompozitů se musí proto použít příslušné rotující nástroje. Použití fréz nebo hrubých diamantových nástrojů se nedoporučuje! Cílené povrchové struktury a leštění dosáhnete pomocí komponent speciálně vyvinuté soupravy SOLIDEX Finishing & Polishing Kit`s (obr.16). Při zahájení práce s brousky Dura-Green, které jsou k dispozici ve třech různých tvarech, se opracuje tvar zubu a povrch se vytvaruje (obr.17). Následné předleštění pomocí silikonových leštiček Soft-Cut při malém pracovním tlaku je bezpodmínečně zapotřebí, aby se předleštily anatomické jemnosti povrchu. Pak následuje rychlé leštění do lesku pomocí diamantem impregnovaných silikonových leštiček CompoMaster. Vyleštění do vysokého lesku se pak jednoduše a rychle dosáhne pomocí vlněné leštičky a leštící pasty Dura-Polish Dia (obr ). Dbejte prosím na: Je třeba bezpodmínečně zabránit přehřátí při opracování a leštění! Usazeniny kofeinu a nikotinu mohou na špatně leštěných plochách vést ke změnám barvy. Úprava tvaru a barvy po dohotovení SOLIBOND Polymerované a leštěné povrchy se musí před dalším nanesením hmoty mechanicky zdrsnit (např. pískováním oxidem hlinitým). Odstraňte brusný prach pomocí štětce nebo ofoukáním tlakovým vzduchem bez obsahu oleje. Vyvarujte se bezpodmínečně čištění vodou nebo parní čističkou. Suchý, očištěný povrch smočte pomocí SOLIBOND a nechejte tuto kapalinu cca. 60 sekund vysušit. SOLIBOND je silanový bonder, který zaručuje bezpečnou vazbu na již polymerovaném povrchu. Následně naneste v tenké vrstvě STAIN LIQUID, aby se znovu vytvořila disperzní vrstva. Je třeba se vyvarovat samostatné polymeraci! Dle požadované úpravy se nyní kompozit vymodeluje a polymeruje podle polymerační tabulky.

15 SOLIDEX Polymerační tabulka Tloušťka vrstvy Opakerová pasta Bazální hmota Krčková hmota Dentinová hmota Incizální hmota 7 bez vakua 7 bez vakua (Visio Alfa) 20 sek./4 cykly) 5 (bez tepla) 11 (bez tepla) 5 (bez tepla) 5 (bez tepla) 5 (bez tepla) 5 (bez tepla) Translucentní hmota 5 (bez tepla) Efektová hmota Koncová polymerace 5 (bez tepla) 11 (bez tepla) Dobarvovací hmoty 5 (bez tepla) * První opakerová vrstva se musí nanést co nejtenčí.

16 Technické údaje SOLIDEX je hybridní kompozit se speciálně vytvořeným anorganickým keramickým plnivem (UDMA). Pevnost v tlaku: 314 MPa Pevnost v ohybu: 75 MPa Tvrdost dle Vickerse: 422 MPa Absorpce vody: splňuje normu Rozpustnost: splňuje normu Stálost barvy: splňuje normu Celkový obsah plniv: 78 hm. % / 70 objem. % Obsah anorganických plniv: 53 hm.% Rozdělení anorganických plniv: 0,16 7 µm Připraven k použití při pokojové teplotě. Dle ISO Upozornění/bezpečnostní rady Primer Paste, Opaker, Pasty, STAINS, STAIN LIQUID dráždivý PRIMER PASTE, OPAKER 2 HEMA STAINS, STAIN LIQUID DAMA Skladovat v chladu. Zabránit přímému slunečnímu záření. R 43 Možná senzibilizace kontaktem s pokožkou. S 26 Při dotyku s očima řádně vypláchnou vodou a poradit se s lékařem. S 28 Při dotyku s pokožkou ihned umýt velkým množstvím vody a mýdla. METAL PHOTO PRIMER Obsahuje aceton. Skladovat v chladu. Zabránit přímému slunečnímu záření. R 11 Snadno zápalný. S 9 Nádobku uchovávat na dobře větraném místě. S 16 Chránit před zápalnými zdroji nekouřit. S 23 Nevdechovat páru. S 33 Přijmout opatření vůči elektrostatickým nábojům. SOLIBOND Obsahuje etanol Skladovat v chladu. Zabránit přímému slunečnímu záření. R 11 Snadno zápalný. S 7 Lahvičku udržovat těsně uzavřenou. S 16 Chránit před zápalnými zdroji nekouřit.

17 SOLIDEX NCC Doplňkové barvy ke kompozitnímu systému SOLIDEX Skvělé barevné přizpůsobení mezi materiály kompozitem a keramikou při výrobě kombinovaných konstrukcí představuje každodenní výzvu. Zkratka NCC znamená Natural Color Concept a objasňuje uzpůsobení barevnému konceptu keramiky VINTAGE HALO. Obr. 20 ukazuje 5 VINTAGE HALO keramické náhrady, jakož i 3 SOLIDEX kompozitní náhrady. Barvy SOLIDEX NCC tak tvoří užitečný doplněk k osvědčenému kompozitnímu systému SOLIDEX. Pomocí RED-Shift barev R2, R3 a R3.5 byla vytvořena pátá skupina barev, která se vztahuje na skupinu A-barev a vykazuje o něco červenější barevné odstíny. Navíc nabízí barva Root-A barevnou variantu s intenzivnější chromatickou aberací než barva A4. Základní komponenty pro zhotovení fazety SOLIDEX, jako např. různé opakerové barvy, incizální a efektové hmoty, jakož i STAIN LIQUID k opětovnému vytvoření disperzní vrstvy jsou obsaženy v kompletní soupravě SOLIDEX Full Set popř. v soupravě SOLIDEX STAIN SET. (Dodržujte prosím SOLIDEX NCC Tabulku barevných kombinací.)

18 SOLIDEX NCC - Tabulka barevných kombinací Dodržujte prosím: Jednotlivé komponenty SOLIDEX NCC, které jsou zapotřebí pro vytváření NCC barev, jsou v tabulce vystínované šedou barvou. Kombinace se standardními hmotami SOLIDEX (např. Opaque a Incisal) je v každém případě zapotřebí a v tabulce je zobrazena bez stínování!

Sikaflex - 11 FC. Technický list Sikaflex - 11 FC strana 1/5 11/2002. Druh. Použití. Přednosti

Sikaflex - 11 FC. Technický list Sikaflex - 11 FC strana 1/5 11/2002. Druh. Použití. Přednosti Technický list Sikaflex - 11 FC strana 1/5 Těsnění spár Sikaflex - 11 FC Druh Trvale elastická 1-komponentní lepící a tmelící hmota na polyuretanové bázi s urychleným tuhnutím. Použití Elastické lepení:

Více

Montážní systém pro provětrávané fasádní panely

Montážní systém pro provětrávané fasádní panely Technický list Datum vydání: 03/2015 Identifikační č.: Montážní systém pro provětrávané fasádní panely Popis výrobku je osvědčený lepicí systém pro vzhlednou a ekonomickou montáž fasádních desek/panelů.

Více

DELTA 1K- FloorFinish

DELTA 1K- FloorFinish Technický list Nr. D-6005-1 Stand: 02 /10 DELTA 1K- FloorFinish Charakteristika Vodouředitelná, hedvábně matná barevná 1 K akrylová krycí vrstva pro obvykle zatížené podlahové plochy v interiérové a exteriérové

Více

Marapur PU. Sítotisková barva

Marapur PU. Sítotisková barva Strana: 1/5 Marapur PU Sítotisková barva Rozsah použití Potiskované materiály Dvousložková barva vhodná na předupravený polyetylén a polypropylén jako hlavní oblast použití, ale je také vhodná na polyuretan

Více

Construction. Vysoce kvalitní, expanzní zálivková hmota s nízkým smrštěním. Popis výrobku

Construction. Vysoce kvalitní, expanzní zálivková hmota s nízkým smrštěním. Popis výrobku Technický list Vydání 24.11.2015 Identifikační č.: 02 02 01 01 001 0 000004 1180 SikaGrout -311 SikaGrout -311 Vysoce kvalitní, expanzní zálivková hmota s nízkým smrštěním Popis výrobku SikaGrout -311

Více

Construction. Sikadur -41 CF Normal. 3komponentní tixotropní vysprávková epoxidová malta. Popis výrobku. Testy

Construction. Sikadur -41 CF Normal. 3komponentní tixotropní vysprávková epoxidová malta. Popis výrobku. Testy Technický list Vydání 05/2013 Identifikační č.: 02 04 02 03 001 0 000040 3komponentní tixotropní vysprávková epoxidová malta Popis výrobku je tixotropní, 3komponentní vysprávková a opravná malta, na bázi

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Strana: 1/5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název přípravku: Decomarmor P744 Katalogové číslo: - 1.2 Použití přípravku: omítka 1.3 Identifikace: distributora:

Více

PRESOVACÍ KERAMIKA KOMBINAČNÍ TABULKA

PRESOVACÍ KERAMIKA KOMBINAČNÍ TABULKA PRESOVACÍ KERAMIKA ÚVOD Performance Plus Press je novým typem nízko fúzní zesílené dentální keramiky, která umožňuje jak pigmentační, tak vrstvící techniku. Performace Plus Press je možno presovat přímo

Více

ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku

ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku strana 1/7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Lazura 1.3 Podrobné

Více

Systém pro broušení skla

Systém pro broušení skla Systém pro broušení skla O společnosti Mirka Společnost KWH Mirka je finský rodinný podnik a je světovým lídrem technologických inovací v oblasti brusiva a broušení. Nabízíme kompletní škálu technicky

Více

Projekční činnost (dendrologické průzkumy, náhradní výsadby, osazovací plány, realizační dokumentace), realizace sadových úprav, údržba, poradenství

Projekční činnost (dendrologické průzkumy, náhradní výsadby, osazovací plány, realizační dokumentace), realizace sadových úprav, údržba, poradenství Předpis ke správné údržbě díla po předání PÉČE O TRÁVNÍKY Trávníky založené výsevem vyžadují zejména v prvním roce po založení zvýšenou péči. V tomto období je nutné zapěstovat trávník tak, aby vytvořil

Více

Technická informace 10.2.04 04.1998 potisk obalů ofsetový tisk značkové a přímé barvy. ACRYLAC zlaté a stříbrné tiskové barvy

Technická informace 10.2.04 04.1998 potisk obalů ofsetový tisk značkové a přímé barvy. ACRYLAC zlaté a stříbrné tiskové barvy Technická informace 10.2.04 04.1998 potisk obalů ofsetový tisk značkové a přímé barvy ACRYLAC zlaté a stříbrné tiskové barvy Popis systému ACRYLAC zlaté a stříbrné tiskové barvy představují úplně nově

Více

Zářivý úsměv PerfecTeeth

Zářivý úsměv PerfecTeeth Zářivý úsměv PerfecTeeth Návod k použití Prosíme o pečlivé prostudování uživatelské příručky před použitím produktu pro bělení zubů PerfecTeeth. 2 Gratulace Děkujeme Vám za nákup jednoho z nejmodernějších

Více

Sikafloor 82 EpoCem. 3-komponentní tekutá malta na cementové bázi zušlechtěná epoxidem.

Sikafloor 82 EpoCem. 3-komponentní tekutá malta na cementové bázi zušlechtěná epoxidem. Technický list Sikafloor 82 EpoCem / strana 1/6 Tekutá podlaha Sikafloor 82 EpoCem Druh 3-komponentní tekutá malta na cementové bázi zušlechtěná epoxidem. Použití Jako samonivelační tekutá podlaha o tloušťce

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE-INFORMACE PRO UŽIVATELE. Canespor 1x denně sada na nehty mast bifonazolum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE-INFORMACE PRO UŽIVATELE. Canespor 1x denně sada na nehty mast bifonazolum sp.zn.: sukls219557/2011 a sp.zn.: sukls46172/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE-INFORMACE PRO UŽIVATELE Canespor 1x denně sada na nehty mast bifonazolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006

Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006 Bezpečnostní list dle ES č. 1907/2006 Strana 1 z 5 Ceresit CE 47 složka A Datum revize v zahraničí: 25.07.2007 Datum revize v ČR: 01.10.2008 Datum vyhotovení v ČR: 01.11.1999 Obchodní jméno: Ceresit CE47

Více

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla

Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Návod k obsluze, údržbě a montáži výměníků tepla Úvod Tepelné výměníky společnosti WätaS jsou koncipované jako výměníky tepla vzduch-voda. Používají se pro chladiče nebo ohřívače, přímé výparníky / kondenzátory

Více

Oblasti použití Desky určeny pro použití především v interiérech, pro použití v exteriérech je nutné přizpůsobit výběr typu a kotvení.

Oblasti použití Desky určeny pro použití především v interiérech, pro použití v exteriérech je nutné přizpůsobit výběr typu a kotvení. AMF-Mineralplatten GmbH. Betriebs KG Elsenthal 15. D-94481 Grafenau - SRN AKUSTICKÉ DESKY HERADESIGN - VLASTNOSTI 1. Základní vlastnosti Akustické desky Heradesign jsou vyráběny z dřevěné vlny s různou

Více

Rychletuhnoucí 2-komponentní lepidlo na vlepování kotev

Rychletuhnoucí 2-komponentní lepidlo na vlepování kotev Technický list Vydání: 23/02/2009 Identifikační číslo: 02 04 02 06 001 0 000030 Sika AnchorFix -3+ Sika AnchorFix -3 + Rychletuhnoucí 2-komponentní lepidlo na vlepování kotev Construction Popis výrobku

Více

Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Bezpečnostní list Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku nebo Obchodní

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 4.11.2008 Název výrobku: REFRAFIX T-40

BEZPEČNOSTNÍ LIST zpracovaný dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1907/2006 (REACH) Datum vydání: 4.11.2008 Název výrobku: REFRAFIX T-40 Stránka 1 z 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace přípravku: REFRAFIX T-40 1.2 Použití přípravku: pojivo žárovzdorných hmot 1.3 Identifikace společnosti nebo podniku:

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku 2-K lepidlo na bázi epoxidové pryskyřice, elektricky vodivý, složka A Identifikace

Více

MasterEmaco T 1200 PG

MasterEmaco T 1200 PG POPIS VÝROBKU Konstrukční správková malta MasterEmaco T 1200 PG je rychle tuhnoucí a tvrdnoucí tixotropní opravná a podkladní malta připravená k okamžitému použití. Tato hmota se sulfátovzdorným PC, hydraulickými

Více

Dekorační fólie na sklo 3M Fasara

Dekorační fólie na sklo 3M Fasara Produktový list Fasara (UK) Vydání (UK-D), platné od července 2005 Dekorační fólie na sklo 3M Fasara Popis výrobku Fasara je tuhá, rozměrově stálá, průsvitná polyesterová fólie určená k použití na rovných

Více

TECHNICKÝ LIST. MEM Renovační omítka

TECHNICKÝ LIST. MEM Renovační omítka 1. Vlastnosti je silně zušlechtěná omítka pro renovace vlhkostí ohroženého cihelného zdiva i zdiva z přírodního kamene. Ideální pro vytvoření nových obytných prostor v bytových domech a zemědělských i

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

Bezpečnostní list podle nařízení (ES) č. 1907/2006, Článek 31

Bezpečnostní list podle nařízení (ES) č. 1907/2006, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravkučisticí přípravek na podlahy Identifikace společnosti nebo podniku: CC-Dr. Schutz GmbH

Více

Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny schválený pro přímý styk s pitnou vodou

Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny schválený pro přímý styk s pitnou vodou Technický list Vydání 10/2012 Identifikační č.: 02 07 03 02 Systém Sikadur -Combiflex SG systém Sikadur -Combiflex SG systém Vysoce účinný těsnicí systém pro pracovní a dilatační spáry, trhliny schválený

Více

Construction. Systém skrytého lepení pro provětrávané fasádní desky. Popis výrobku

Construction. Systém skrytého lepení pro provětrávané fasádní desky. Popis výrobku Technický list Vydání 03/09 Identifikační č.: Verze č. 05 Systém skrytého lepení pro provětrávané fasádní desky Construction Popis výrobku Použití Výhody je osvědčený lepicí systém pro vzhlednou a ekonomickou

Více

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona Parkett Polish

ES-BEZPEČNOSTNÍ LIST podle Nařízení (ES) č. 1907/2006 Bona Parkett Polish strana 1(5) 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Obchodní název přípravku: Další názvy přípravku: - 1.2 Použití přípravku: Leštící prostředek na parkety 1.3 Identifikace: výrobce: distributora:

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/EC, REACH SD 160 Prášková barva IGP-DURA

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle 1907/2006/EC, REACH SD 160 Prášková barva IGP-DURA Datum revize : 17.2.2010 Strana 1 (celkem 5) 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce/dovozce : Identifikace látky nebo přípravku: IGP Prášková barva Bezpečnostní list pro výrobky produktové řady IGP-DURA

Více

VYR-32 POKYNY PRO SPRÁVNOU VÝROBNÍ PRAXI - DOPLNĚK 6

VYR-32 POKYNY PRO SPRÁVNOU VÝROBNÍ PRAXI - DOPLNĚK 6 VYR-32 POKYNY PRO SPRÁVNOU VÝROBNÍ PRAXI - DOPLNĚK 6 Platnost od 1.1.2004 VÝROBA PLYNŮ PRO MEDICINÁLNÍ ÚČELY VYDÁNÍ PROSINEC 2003 1. Zásady Tento doplněk se zabývá průmyslovou výrobou medicinálních plynů,

Více

Péče o prodloužené vlasy

Péče o prodloužené vlasy Péče o prodloužené vlasy Prodlužování vlasů je moderní záležitostí - stále více žen si nechává vlasy prodlužovat nebo zhušťovat. O prodloužené vlasy následně musíte pečovat odlišně než o své vlastní. V

Více

Bezpečnostní list podle nařízení (ES) č. 1907/2006, Článek 31

Bezpečnostní list podle nařízení (ES) č. 1907/2006, Článek 31 strana 1/5 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Stírací (vytírací) prostředek Identifikace společnosti nebo podniku: CC-Dr. Schutz

Více

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006

Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Bezpe nostní list podle Na ízení (ES). 1907/2006 Terotech SP All Colours Strana 1 z 7. SDB : 278365 Datum revize: 30.10.2013 Datum výtisku: 05.11.2013 1.1 Identifikátor výrobku Terotech SP All Colours

Více

Superacryl Plus Teplem polymerující bazální pryskyřice. Duracryl Plus Samopolymerující bazální pryskyřice BAZÁLNÍ PRYSKYŘICE PRYSKYŘICE 30 DENTÁLNÍ

Superacryl Plus Teplem polymerující bazální pryskyřice. Duracryl Plus Samopolymerující bazální pryskyřice BAZÁLNÍ PRYSKYŘICE PRYSKYŘICE 30 DENTÁLNÍ Dentální pryskyřice Superacryl Plus 30 Duracryl Plus 30 Duracryl 31 Superpont C+B 31 Superpont 32 Premacryl Plus 33 Spofacryl 33 Duracrol 34 Conalor 34 Calcident 34 30 DENTÁLNÍ Superacryl Plus Teplem

Více

Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 1907/2006

Bezpečnostní list dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 1907/2006 1. Identifikace přípravku a společnosti 1.1 Identifikace látky nebo přípravku TADELAKT Kreidezeit 1.2 Použití látky nebo přípravku TADELAKT Marocký štuk 1.3 Identifikace společnosti nebo podniku Výrobce:

Více

Kvalita pro profesionály TECHNICKÉ ÚDAJE. velikost škvíry spotřeba 10x10 mm 100 ml/bm kartuše/3m 10x15 mm 150 ml/bm kartuše/2m

Kvalita pro profesionály TECHNICKÉ ÚDAJE. velikost škvíry spotřeba 10x10 mm 100 ml/bm kartuše/3m 10x15 mm 150 ml/bm kartuše/2m Kvalita pro profesionály TechnickÝ list Pattex parket tmel tmel na parketové mezery Druh materiálu Akrylátová disperze Velikost balení: plastová kartuše 300 ml Prodejná jednotka: 12 kartuší po 300 ml Barva:

Více

STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA

STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA STÍRÁNÍ NEČISTOT, OLEJŮ A EMULZÍ Z KOVOVÝCH PÁSŮ VE VÁLCOVNÁCH ZA STUDENA ÚVOD Při válcování za studena je povrch vyválcovaného plechu znečištěn oleji či emulzemi, popř. dalšími nečistotami. Nežádoucí

Více

VČELÍ VOSK BÍLÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

VČELÍ VOSK BÍLÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI-název: Cera alba

Více

sp. zn. sukls82959/2013

sp. zn. sukls82959/2013 sp. zn. sukls82959/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Lamisil Sprej kožní sprej, roztok Terbinafini hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás

Více

Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU

Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Bezpečnostní list Odpovídá nařízení (ES) č. 1907/2006 (REACH), příloha II - Česká republika 1. IDENTIFIKACE LÁTKY/PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI/PODNIKU Identifikace látky nebo přípravku Název výrobku nebo Obchodní

Více

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3

2 4 3 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 2 3 4 1 5 7 6 8 9 10 11 12 13 Aroma Decor 3 NÁVOD K POUŽITÍ Děkujeme vám za zakoupení zařízení Aroma Decor značky LANAFORM. Difuzér esenciálních olejů Aroma Decor je spojení špičkové technologie, pohodlí

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH)

BEZPEČNOSTNÍ LIST podle nařízení ES 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: MOGUL HM 32 Chemický název: směs 1.2 Použití látky nebo směsi: Hydraulický olej. 1.3 Identifikace

Více

SOKRATES balzám na okna

SOKRATES balzám na okna STRANA: 1/5 Oddíl 1. Identifikace směsi a společnosti 1.1 Identifikátor výrobku Další názvy: SOKRATES - vodouředitelný regenerační nátěr 1.2 Příslušná určená použití směsi a nedoporučená použití Výrobek

Více

GORE-TEX GARMENT CARE INSTRUCTIONS EUROPE

GORE-TEX GARMENT CARE INSTRUCTIONS EUROPE GORE-TEX GARMENT CARE INSTRUCTIONS EUROPE March 28, 2013 PODROBNÉ POKYNY K ÚDRŽBĚ ODĚVŮ PRO EVROPU Oděvy GORE-TEX jsou nejen trvanlivé, ale i snadné na údržbu. Pravidelná péče zajistí vynikající vlastnosti

Více

ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti. ODDÍL 3: Složení/informace o složkách

ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku. ODDÍL 2: Identifikace nebezpečnosti. ODDÍL 3: Složení/informace o složkách ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky nebo směsi Těsnicí prostředek pro pneumatiky

Více

Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Technický list 240 únor 2015

Rozsah použití. Vlastnosti produktu. Technický list 240 únor 2015 240 únor 2015 Silikonový tmel pro pružné spáry v interiéru interiéru a exteriéru Rozsah použití Pro použití v interiéru a exteriéru. Pro stěny a podlahy. K utěsnění rohových, dilatačních a spojovacích

Více

Technický list výrobku

Technický list výrobku strana 1 z 5 OPIS VÝROBKU: Omítka BENÁTSKÝ ŠTUK je exkluzivní dekorační materiál, efektem navazující na antické dekorativní techniky. Charakteristickou vlastností hotového povrchu je jeho naturální vzhled

Více

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 http://www.brano.eu; zz-info@brano.eu; info@brano.eu NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO

Více

Technický list StoPox WG 100 getönt /barevný/

Technický list StoPox WG 100 getönt /barevný/ Vodou emulgovaný epoxidový podkladní nátěr Charakteristika Použití Vlastnosti Vzhled do interiéru a na nezastřešené plochy na podlahové plochy pro cementem vázané podklady - plochy betonové nebo s potěrem

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC Strana 1/5 1 Identifikace látky nebo příprava a výrobce nebo dovozce Údaje o výrobku Obchodní název: HP ULTRA Katalogové číslo: 0781 319 8060, 0781 319 8061 Použití látky: Motorový olej Výrobce / Dodavatel:

Více

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 1.8.2005 Datum revize: 31.10.2008 Revize č.: 1

podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 Datum vydání: 1.8.2005 Datum revize: 31.10.2008 Revize č.: 1 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Identifikace přípravku: Číslo CAS: Neuvádí se - přípravek. Číslo ES (EINECS): Neuvádí se - přípravek. Další názvy látky: Neuvádí se.

Více

Sika - spárové pásy. Technický list Sika - spárové pásy / strana 1/7 11/2002

Sika - spárové pásy. Technický list Sika - spárové pásy / strana 1/7 11/2002 Technický list Sika - spárové pásy / strana 1/7 Těsnící materiály Sika - spárové pásy Druh Sika - spárové pásy jsou elastické profily z umělých hmot na bázi měkčeného polyvinylchloridu (PVC). Rozlišujeme

Více

1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku : CC High Temperature Cement, Part A, Powder Filler

1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku : CC High Temperature Cement, Part A, Powder Filler Datum vydání : 14.11.2007 Strana : 1/6 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1. Chemický název látky/obchodní název přípravku : CC High Temperature Cement, Part A, Powder Filler

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 10.12.2009 Strana: 1 z 5 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 10.12.2009 Strana: 1 z 5 Název výrobku: Datum vydání: 21.12.2004 Datum revize: 10.12.2009 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název: Další názvy látky: SAVO PROFI

Více

2801-2-2005 KLASIFIKACE V SOULADU S EN 13888

2801-2-2005 KLASIFIKACE V SOULADU S EN 13888 Rychle tvrdnoucí a vysychající hydrofobní spárovací tmel výjimečných vlastností pro výplň spár šířky od do 0 mm s účinkem DropEffect a protiplísňovou technologií BioBlock 801--005 KLASIFIKACE V SOULADU

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 16.1.2007 Datum revize: 1.2.2010 Strana: 1 z 5 Název výrobku:

BEZPEČNOSTNÍ LIST (podle Nařízení ES č. 1907/2006) Datum vydání: 16.1.2007 Datum revize: 1.2.2010 Strana: 1 z 5 Název výrobku: Datum vydání: 16.1.2007 Datum revize: 1.2.2010 Strana: 1 z 5 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO SMĚSI A SPOLEČNOSTI NEBO PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi Název: Další názvy látky: 1.2 Použití látky /

Více

Uplatňování nařízení o vzájemném uznávání u předmětů z drahých kovů

Uplatňování nařízení o vzájemném uznávání u předmětů z drahých kovů EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO PODNIKY A PRŮMYSL Pokyny 1 V Bruselu dne 1. února 2010 - Uplatňování nařízení o vzájemném uznávání u předmětů z drahých kovů 1. ÚVOD Účelem tohoto dokumentu je

Více

Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin

Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin USKLADNĚNÍ Střešní prosvětlovací panely musí být skladovány tak, aby byly chráněny proti povětrnostním

Více

velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model:

velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model: velkoobchod s nářadím Hořák na PB 600 mm s hadicí a rychloventilem. kat. č. 87640125 Návod k použití Model: Pokyny Než začnete výrobek používat, pečlivě pročtěte návod k obsluze. K tomu, aby výrobek náležitě

Více

Plast, vysoce odolný proti chemikáliím, elektrostaticky vodivý. zkoušku hustota (směs, 23 C) DIN 53 217 1,52±0,03 g/ml

Plast, vysoce odolný proti chemikáliím, elektrostaticky vodivý. zkoušku hustota (směs, 23 C) DIN 53 217 1,52±0,03 g/ml Technický list strana 1 Charakteristika Funkce Elektrostaticky vodivý (ČSN EN 1081, ČSN EN 61340-4-1). Vzhled Oblast použití Technická data Produktová skupina Parametry Pokyny pro zpracování Podklad Vysoce

Více

SLUNEČNICOVÝ OLEJ RAFINOVANÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

SLUNEČNICOVÝ OLEJ RAFINOVANÝ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: 18.9.2006 Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI-název:

Více

I C O M E N T M Ö R T E L 525

I C O M E N T M Ö R T E L 525 I C O M E N T M Ö R T E L 525 JEMNÁ MALTA PRO BETONOVOU KOSMETIKU POPIS VÝROBKU: POUŽITÍ: POUŽITÍ A CCA. SPOTŘEBA: ICOMENT MÖRTEL 525 je dvousložková hydraulicky tvrdnoucí hotová malta zušlechtěná akrylovými

Více

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra.

Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Metodické pokyny k pracovnímu listu č. 11 Používání maker Třída: 8. Učivo: Základy vytváření maker Obsah inovativní výuky: Seznámení žáků s pojmem makra, možnosti využití, praktické vytvoření makra. Doporučený

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

7.6 Opravy/ištní/Údržba

7.6 Opravy/ištní/Údržba Pracovní mapa okenní techniky Konstrukní hloubka 70 mm 7.6 Opravy/ištní/Údržba 06.yy 7.6 REHAU Brillant-Design/Brillant-Design MD Opravy/ištní/Údržba/Vtrání 1. Opravy bílých profil Poškození mechanickými

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Použití látky / přípravku Barevná pasta Identifikace výrobce / distributora / prvního distributora: Reichhold,

Více

PARTITE 7300. Metylakrylátové strukturální lepidlo

PARTITE 7300. Metylakrylátové strukturální lepidlo PARTITE 7300 Metylakrylátové strukturální lepidlo PARTITE 7300 je dvou-komponentní, 100% reaktivní strukturální metylakrylátové lepidlo speciálně určené pro lepení termoplastů, železných i neželezných

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 57 08 22 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 57 08 22 Účel použití čerpadla Výkonné a robustní čerpadlo k vyprazdňování zahradních rybníčků, k čerpání vody ze sklepů, plaveckých bazénků, vsakovacích jam nebo ze zaplavených

Více

1.11 Vliv intenzity záření na výkon fotovoltaických článků

1.11 Vliv intenzity záření na výkon fotovoltaických článků 1.11 Vliv intenzity záření na výkon fotovoltaických článků Cíle kapitoly: Cílem laboratorní úlohy je změřit výkonové a V-A charakteristiky fotovoltaického článku při změně intenzity světelného záření.

Více

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo

Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Návod k použití pro Elektrické čerpadlo Katalogové číslo: 157043 Obecné údaje Použití podle určení Dieselové čerpadlo se smí používat pouze k čerpání motorové nafty Nikdy nečerpejte výbušné kapaliny, jako

Více

PRŮMYSLOVÁ ROLOVACÍ VRATA A MŘÍŽE

PRŮMYSLOVÁ ROLOVACÍ VRATA A MŘÍŽE PRŮMYSLOVÁ ROLOVACÍ VRATA A MŘÍŽE VÝROBKY PRO PODNIKÁNÍ KRISPOL VRATA PRO NÁROČNÉ KRISPOL SPOLEHLIVÝ PARTNER V BIZNESIE Společnost KRISPOL je předním evropským výrobcem vrat, oken a dveří a lídrem v oblasti

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 13. 01. 2003 Datum revize : 10. 02. 2009

BEZPEČNOSTNÍ LIST Podle 1907/2006 ES článku 31 a zákona č. 440/2008 Sb. Datum vydání : 13. 01. 2003 Datum revize : 10. 02. 2009 1. Identifikace látek nebo přípravku a výrobce nebo dovozce: 1.1 Chemický název látky/obchodní název přípravku: Nivelační hmota na dřevěné podlahy NH 75 Holzboden-Nivelliermasse NH 75 Další názvy látky:

Více

Bezpečnostní list Rhenoplast KP 1 dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb.

Bezpečnostní list Rhenoplast KP 1 dle zákona č. 356/2003 Sb. a vyhlášky č. 231/2004 Sb. Datum vydání: 6.7.2005, Strana 1 z 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / PŘÍPRAVKU A VÝROBCE / DOVOZCE 1.1. Chemický název látky / obchodní název přípravku Název: Další názvy látky: 1.2. Použití látky / přípravku

Více

Návod k montáži a obsluze EB 5866 CS. Elektrické regulační ventily. Pneumatické regulační ventily

Návod k montáži a obsluze EB 5866 CS. Elektrické regulační ventily. Pneumatické regulační ventily Elektrické regulační ventily 3222/5857, 3222/5824, 3222/5825, 3222/5757-3, 3222/5757-7, 3222/5724, 3222/5725, 3222/5725-7 Pneumatické regulační ventily Typ 3222/2780 Typ 3222/5857 Typ 3222/5757-3 Typ 3222/5757-7

Více

OLEJ Z LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE

OLEJ Z LÍSKOVÝCH OŘÍŠKŮ 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE Datum revize: Strana 1/6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO PŘÍPRAVKU A VÝROBCE A DOVOZCE 1.1 Identifikace látky nebo přípravku Název látky nebo přípravku: Další názvy látky nebo přípravku: INCI název: Corylus

Více

Šicí stroje NX-400 NX-200

Šicí stroje NX-400 NX-200 Šicí stroje NX-400 Brother NX-400/200 NX-400/ Elektronické šicí stroje řady NX vynikají velmi snadnou obsluhou, širokou nabídkou stehů a množstvím komfortních funkcí NX-400 Vždy na vaší straně NX-400 S

Více

Rozměry zrnitost zrnitost zrnitost zrnitost v mm 220 320 400 600 1,6x6x100 0200 0300 0400 0600. 3x6x150 1201 1301 1401 1601

Rozměry zrnitost zrnitost zrnitost zrnitost v mm 220 320 400 600 1,6x6x100 0200 0300 0400 0600. 3x6x150 1201 1301 1401 1601 Brusné kameny TYP MF Velmi populární brusné kameny, měkké tzv. finišovaní ( zejména typy o vyšších zrnitostech ). Jsou vyrobeny na bázi karbidu křemíku. Měkká vazba umožňuje velmi rychlou práci vázaného

Více

Nábytkové materiály FARGOTEX - uživatelský manuál

Nábytkové materiály FARGOTEX - uživatelský manuál Nábytkové materiály FARGOTEX - uživatelský manuál I. PODMÍNKY UŽÍVANÍ 1. Při výběru tkaniny vezměte v úvahu technické charakteristiky výrobku. 2. Potahové látky se musí používat v souladu z jejich účelem.

Více

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T

B E Z P E Č N O S T N Í L I S T strana 1/5 Datum vyhotovení: 6.12.2012 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE PŘÍPRAVKU, SPOLEČNOSTI / PODNIKU Identifikace přípravku NPK 10-10-10 13S Registrační číslo látky Nepřiděluje se Účel použití přípravku

Více

1. OZNAČENÍ LÁTKY RESP. PŘÍPRAVKU A PODNIKU 2. MOŽNÁ NEBEZPEČÍ 3. SLOŽENÍ/ÚDAJE KE SLOŽKÁM 4. OPATŘENÍ PRVNÍ POMOCI

1. OZNAČENÍ LÁTKY RESP. PŘÍPRAVKU A PODNIKU 2. MOŽNÁ NEBEZPEČÍ 3. SLOŽENÍ/ÚDAJE KE SLOŽKÁM 4. OPATŘENÍ PRVNÍ POMOCI 1. OZNAČENÍ LÁTKY RESP. PŘÍPRAVKU A PODNIKU Obchodní název Code-Nr. Parker SA05 Výrobce/dodavatel Úsek podávající informace Informace záchranné služby Parker Hannifin GmbH O-Ring Division Europe Stuifenstrasse

Více

KOLODIUM ÖAB 2009. BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení (ES). 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI / PODNIKU

KOLODIUM ÖAB 2009. BEZPE NOSTNÍ LIST podle Na ízení (ES). 1907/2006 (REACH) 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI / PODNIKU podle Na ízení (ES). 1907/2006 (REACH) KOLODIUM ÖAB 2009 Datum vydání: 14.3.2012 Datum revize: 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / P ÍPRAVKU A SPOLE NOSTI / PODNIKU Identifikace látky nebo p ípravku Název: Kolodium

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006)

BEZPEČNOSTNÍ LIST. (Podle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1907/2006 ze dne 18. prosince 2006) Datum vydání: 21.09.2001 Strana: 1 / 7 1. IDENTIFIKACE LÁTKY / SMĚSI A SPOLEČNOSTI / PODNIKU 1.1 Identifikace látky nebo směsi: Obchodní název: Další názvy látky: JUNIOR PLUS otěruvzdorná interiérová barva

Více

Příručka uživatele návrh a posouzení

Příručka uživatele návrh a posouzení Příručka uživatele návrh a posouzení OBSAH 1. Všeobecné podmínky a předpoklady výpočtu 2. Uvažované charakteristiky materiálů 3. Mezní stav únosnosti prostý ohyb 4. Mezní stav únosnosti smyk 5. Mezní stavy

Více

KAPITOLA 6.3 POŽADAVKY NA KONSTRUKCI A ZKOUŠENÍ OBALŮ PRO INFEKČNÍ LÁTKY KATEGORIE A TŘÍDY 6.2

KAPITOLA 6.3 POŽADAVKY NA KONSTRUKCI A ZKOUŠENÍ OBALŮ PRO INFEKČNÍ LÁTKY KATEGORIE A TŘÍDY 6.2 KAPITOLA 6.3 POŽADAVKY NA KONSTRUKCI A ZKOUŠENÍ OBALŮ PRO INFEKČNÍ LÁTKY KATEGORIE A TŘÍDY 6.2 POZNÁMKA: Požadavky této kapitoly neplatí pro obaly, které budou používány dle 4.1.4.1, pokynu pro balení

Více

Pokud máte doma dítě s atopickým ekzémem, jistě pro vás není novinkou, že tímto onemocněním trpí každé páté dítě v Evropě.

Pokud máte doma dítě s atopickým ekzémem, jistě pro vás není novinkou, že tímto onemocněním trpí každé páté dítě v Evropě. Máme tu jaro a s ním, bohužel, zhoršení stavu většiny atopiků. Příroda se probouzí, tráva se zelená, první květiny a stromy kvetou a vzduch se alergeny jen hemží Co dělat s tím, aby to naši nejmenší přežili

Více

www.paulin.cz Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000

www.paulin.cz Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000 Pokyny pro údržbu a užívání ETICS Paulín Thermokappa 2000 a Thermokappa 3000 1 POKYNY PRO ÚDRŽBU A UŽÍVÁNÍ 3 1.1 Úvodní ustanovení 3 1.2 Základní pravidla pro kontrolu a údržbu 3 1.3 Opatření pro údržbu

Více

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS

Bezpečnostní list podle 91/155/EHS & 93/112/EHS strana 1/5 1 Identifikace látky nebo přípravku a výrobce nebo dovozce Údaje k produktu Použití látky / přípravku Pomocný přípravek pro dentální techniku Identifikace výrobce/dovozce: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/6 * 1 Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Údaje k produktu Gisbau Code RE0 Statistcké cislo 32099000 Použití látky / přípravku Povlakový materiál Identifikace výrobce/dovozce:

Více

Systém SCHÖNOX FORMÁTY MAXX

Systém SCHÖNOX FORMÁTY MAXX Systém SCHÖNOX FORMÁTY MAXX Foto: RAK Ceramics GmbH Systém SCHÖNOX Formáty MAXX Systém dokonale sladěných výrobků pro pokládku velkoformátových a velmi tenkých keramických obkladů a dlažeb. Spolehlivost

Více

4 První pomoc. Strana: 1/5 Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, čl. 31. * 1 Označení látky příp. směsi a označení podniku

4 První pomoc. Strana: 1/5 Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, čl. 31. * 1 Označení látky příp. směsi a označení podniku Strana: 1/5 * 1 Označení látky příp. směsi a označení podniku 1.1 Identifikátor produktu Obchodní označení: FDKS / FDKS100 1.2 Relevantní identifikovaná použití látky nebo směsi a použití, která se nedoporučují:

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH)

Bezpečnostní list podle Nařízení ES č. 1907/2006 (REACH) strana 1/7 1 Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku Identifikátor výrobku Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Rychleschnoucí montážní malta

Více

BEZPE NOSTNÍ LIST. (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/200/) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6

BEZPE NOSTNÍ LIST. (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/200/) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6 (podle na ízení Evropského parlamentu a Rady ES.1907/200/) Datum vydání: 1.5.2004 Strana: 1 / 6 1. IDENTIFIKACE LÁTKY NEBO P ÍPRAVKU A VÝROBCE, DOVOZCE, PRVNÍHO DISTRIBUTORA NEBO DISTRIBUTORA 1.1 Identifikace

Více

MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979. Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem

MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979. Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem MDT xxx TECHNICKÁ NORMA ŽELEZNIC Schválena: 01.06.1979 TNŽ 34 2612 Generální Ředitelství Českých drah Ochrana zabezpečovacích zařízení před požárem TNŽ 34 2612 Tato oborová norma stanoví základní technické

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zákona 356/2003 a MPO 231/2004. strana 1

BEZPEČNOSTNÍ LIST dle zákona 356/2003 a MPO 231/2004. strana 1 dle zákona 356/2003 a MPO 231/2004. strana 1 1. Identifikace látky/přípravku a výrobce nebo dovozce: Woodfix Ciranova, PATTYN Vernissen BVBA, Industrieweg 29,B-8800 Beveren-Roeselare Belgie 1.1 Obchodní

Více

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat BECK-O-TRONIC 5 Provedení: Centronic cs Návod na montáž a obsluhu Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 FRIATOOLS Česky Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 Hlavice s imbusem (1) Aretace (2) Držák nože (3) Loupací nůž(4) Obsah Tělo zařízení (7) Závitové vřeteno (6) Kleština (5) 1. Úvodní

Více