UTG9000B & UTG9000D Série DDS Generátorů Funkcí Uživatelský Manuál

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "UTG9000B & UTG9000D Série DDS Generátorů Funkcí Uživatelský Manuál"

Transkript

1 UTG9000B & UTG9000D Série DDS Generátorů Funkcí Uživatelský Manuál Úvod Děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Abyste mohli náš výrobek používat k vaší spokojenosti a s co nejlepším výkonem, přečtěte si pozorně tento uživatelský návod a pečlivě dodržujte pokyny v něm obsažené. Tento výrobek prochází během výroby přísnou kontrolou. Všechny části procházejí nejpřísnějšími testy, co se týče správné funkce, výkonu, vlivu na okolní prostředí a také bezpečnosti během používání. Zaručujeme bezpečné použití tohoto přístroje při správném a odborném používání. Zaručujeme vysokou výkonnost tohoto, pokud je v souladu s pracovními podmínkami. OBSAH 1. Všeobecné Popis Krátký Úvod Popis Čelního Panelu & Menu Software Pro Programování Doplňkových Funkcí Příslušenství Hlavní Technická Specifikace... 19

2 Všeobecné Shrnutí Děkujeme vám za zakoupení tohoto DDS Funkčního Generátoru typ UTG9000A série. Před použitím tohoto přístroje si prosím velmi pečlivě přečtěte uživatelský návod a uchovejte si jej také pro pozdější použití. Tento přístroj je vyráběn podle nejpřísnějších norem kvality a tomu také odpovídá vysoká spolehlivost a kvalita provedení. Servis po zakoupení Pokud je zapotřebí využít náš servis ať již z důvodu opravy nebo seřízení, kontaktujte vašeho nejbližšího prodejce. Poznámka: Přístroj by měl být používán za následujících specifikovaných okolních podmínek: rozsah teplot: 0C~40C; relativní vlhkost 80%. Nejlepší provozní podmínky jsou zaručeny při použití v interiéru při okolní teplotě (25C nebo blízko této hodnotě). Přístroj je dobré před použitím ponechat alespoň 15 minut se zapnutým napájením. Bezpečnostní Upozornění: Napájecí kabel by měl být opatřen zemnícím kolíkem. Pojistky vyměňujte pouze při vypnutém napájení a použijte typ pojistky určeného typu a pro specifikovaný proud. Ochranný kryt není dovoleno odnímat. Toto je výsadou pouze servisních techniků. Pokud je frekvence signálu sinusového tvaru vlny vyšší než 20MHz pak signály o amplitudě 20Vpp (nezatížený obvod) nebo 10Vpp (50Ω) nesmí být připojovány na signálový výstup. Pokud je frekvence nižší nebo rovna 20MHz, pak signály o amplitudě 6Vpp (bez zátěže) nebo 3Vpp (50Ω) nesmí být připojovány na signálový výstup.

3 Krátký Úvod UTG9000B a UTG9000D série má následující vlastnosti: 160 * 160 bodů LCD, Čínské nebo Anglické menu, zobrazovaní několika parametrů současně. Auto kalibrační program. Je zajištěna nejvyšší spolehlivost. Nastavení parametrů frekvence pomocí frekvenčního skanování, FSK & FM je digitalizováno. Toto provedení je velmi stabilní. Pokud se frekvence náhle změní, tvar vlny a fáze zůstanou stále nezměněny. Manuální spouštění a externí TTL nebo spouštění na hraně může být použito v módu frekvenčního skanování, FSK & ASK. Dva volné výstupní kanály Synchronizace výstupu může být využita jako TTL signální pulsní generátor o vysoké frekvenci. Minimální šířka pulsu v tomto případě by mohla být 10µs, přesnost časování je 0,5µs a maximální rozsah je až 100s. RS-232 sériové rozhraní se seznamem indexů. Funkce dodatečných generátorů tvaru vln (AWG). Editační program pro dodatečné funkce generování tvarů vln. Rozhraní pro Windows v Čínštině. Zabudovaný 100MHz čítač. Panel Funkcí a Pracovní Menu A. Čelní Panel * 160 LCD Displej 2. Zóna Tlačítek Voleb Zde na spodní straně čelního panelu se nachází pět tlačítek voleb. Tyto tlačítka jsou aktivní po stisku tlačítka MODE. Přístroj se přepne do amplitudové modulace.

4 Současně je umožněn přístup ke klávesám funkcí. Těchto pět tlačítek může mít různé funkce v závislosti na zvoleném menu. Druhý řádek na displeji odkazuje na odpovídající funkci. Poznámka: Každé zobrazení je odpovídající diagramu vyobrazenému na obrázku níže: 3. Spínač Napájení On / Off 4. Synchronizace výstupu. SYNC OUTPUT výstupní TTL úrovně pulsního tvaru vlny jsou připojeny na hlavní výstup generátoru. Používá se pro určení časování výstupních signálů. Například, komplexní tvary vln jsou nepřetržitě monitorovány osciloskopem, pak je možno signály tvaru trojúhelníku, náběhy, šumy a uživatelem nastavené tvary vln synchronizovat na obrazovce osciloskopu. Pro frekvenční skanování, FSK & ASK, interní AM a interní FM modulaci, je dostupný synchronizační signál na synchronizační výstupní svorce. 5. Druhý Signálový Výstupní Terminál. OUTPUT B. BNC Terminál může dodávat nezávisle některé jednoduché průběhy tvaru vlny. Výstupní impedance je 600Ω. 6. Hlavní Výstupní Terminál. Output A BNC terminál je hlavním výstupním terminálem pro výstupní signály. Výstupní impedance je 50Ω. 7. Digitální Ovladač. Tento ovladač je zcela nový způsob ovládání v digitální oblasti. Umožňuje doladění v jakémkoliv rozsahu a rozlišení. Pokud je funkční, vždy se zobrazuje parametr menu a indikuje relativní hodnotu. Pokud je ovladačem otočeno směrem kupředu, je možno přidat novou hodnotu. Při otočení směrem vzad je možno nastavenou hodnotu odečíst. Při přesahu rozsahu označí, že hodnota by byla nižší než nula.

5 8. Klávesy Funkcí: Wave, Freq. Ampl. Trig, Enter, Duty, Offset, Mode, Config, Cancel. 9. Wave (tvar vlny): Stiskněte tlačítko WAVEFORM. Na obrazovce se vyobrazí tvar sinusovky. K dispozici je 10 tvarů vln, včetně dalších čtyřech přidaných tvarů z programového generátoru vln. Když je zobrazen symbol pro tvar vlny, je možno rychle vybírat volbu pomocí otočného ovladače (7). Při otáčení ovladačem směrem doprava se bude tvar vlny měnit v tomto pořadí: sinus, obdélník, trojúhelník, náběh, doběh, šum, sin/x, exponenciální náběh a exponenciální doběh. Pro programový generátor jsou k dispozici další čtyři tvary: AWG1, AWG2, AWG3, AWG Freq. (frekvence) Stiskněte klávesu Freq., na obrazovce se objeví menu Freq. = khz. Frekvenci je možno nastavit dvěma způsoby. Buď vložením číselné hodnoty, nebo pomocí otočného ovladače. Otáčením ovladače směrem doprava se hodnota zvyšuje, otáčením směrem doleva se hodnoty snižuje. Při otáčení směrem doleva je možno využít dvě možnosti. Buď se hodnota snižuje, nebo se odečítá. Pomocí směrových kláves < > můžete měnit pozici číslice, kterou si přejete upravit. Pokud umístíte směrovou klávesu na symbol jednotky, bude mít ovladač ještě další význam a to, že můžete rychle měnit rozsah, například dělit nebo násobit deseti. Parametry nastavení je možno vkládat rychle pomocí číselné klávesnice. Stiskněte některou číselnou klávesu. Na displeji se objeví právě stisknuté číslo a jednotky frekvence MHz, khz, Hz, mhz, & µhz. Toto značí, že jste přepnuti do módu vkládání pomocí číselné klávesnice. Použijte číselnou klávesnici pro vložení hodnoty frekvence. Po dokončení stiskněte klávesu směrovou klávesu pro volbu jednotky nebo stiskněte Enter pro návrat do normálního stavu zobrazení. Nyní se výstup nastaví na nové nastavení. Pokud nastavená hodnota přesahuje rozsah přístroje, přístroj se automaticky vrátí zpět do stavu před stiskem klávesy Enter. Kdykoliv během číselného módu vkládání můžete stisknout klávesu Escape a tímto přístroj přejde zpět do módu vkládání pomocí otočného ovladače.

6 3) Ampl. (Amplituda) Stiskněte klávesu Ampl.. Na displeji se nastaví Ampl = 100.mV. Vnitřní impedance je sice nastavena na 50Ω a však pokud bude impedance vstupu vyšší, pak se amplituda výstupního signálu úměrně tomu zvýší. Nastavení výstupu se vždy vztahuje pro zatěžovací impedanci 50Ω. Způsob nastavení amplitudy je stejný jako pro nastavení frekvence. Jednotkou amplitudy může být V nebo mv. 4) Duty Cycle (Hloubka Modulace) Stiskněte klávesu Duty, zobrazí se Duty = 10%. Toto menu se používá pro nastavení promodulování pulsního tvaru vlny na výstupu generátoru. Maximální úroveň horní úroveň pod limitací je 99,9%, spodní úroveň pod limitací 0,1%. 5) Offset (DC Offset) Stiskněte klávesu Offset, nastaví se na displeji Offset = 0%. Toto menu se používá k nastavení hodnoty offsetu výstupního tvaru vlny. Maximální horní offset lze nastavit na 100%, minimální záporný offset lze nastavit na -100%. 6) Mode (Mód Modulace) Dohromady je k dispozici deset módů modulace. Nepřetržitý tvar vlny (CW), lineární rozmítání (LIN SWP), logaritmické rozmítání (LOG SWP), FSK, PSK, ASK, BURST, INT FM, INT PM, INT AM a externí AM (EXT AM). K dispozici jsou ještě dvě pod menu: Volba módu a Nastavení parametrů. V různým modulačních módech je k dispozici mnoho možností nastavení parametrů. Pro detailní přehled si prohlédněte následující možnosti. CW: continuous (nepřetržitý) LIN SWP: linear sweep (lineární rozmítání) LOG SWP: logarithmik sweep (logaritmické rozmítání) FSK: FSK : Next menus (další menu) LIN SWP Stiskněte tlačítko LIN SWP pro vstup do stavu lineárního rozmítání. Stiskněte toto tlačítko opět a postoupíte do menu voleb nastavení parametrů. Možnosti nastavení jsou v následujícím popisu.

7 F1= 1, kHz: Počáteční Frekvence F2= 100,00000kHz: Konečná frekvence twidth: 10,0ms: tstop: 10,0ms Čas průběhu funkce Čas zastavení OK: Potvrzení nového nastavení. Přistroj, aktualizuje nastavení a vystoupí z módu nastavení parametrů. Vrátí se do módu volby Funkce. LIN SWP Hodnoty twidth a tstop je možno nastavit v rozmezí 10ms až 10s. LOG SWP Stiskněte tlačítko LOG SWP pro vstup do módu logaritmického rozmítání. Dalším stiskem tohoto tlačítka vstoupíte do podmenu nastavení parametrů. F1= 1, kHz: Počáteční Frekvence F2= 100,00000kHz: Konečná frekvence twidth: 10,0ms: tstop: 10,0ms Čas průběhu funkce Čas zastavení OK: Potvrzení nového nastavení. Přistroj, aktualizuje nastavení a vystoupí z módu nastavení parametrů. Vrátí se do módu volby Funkce. LOG SWP Hodnoty twidth a tstop mohou být v rozmezí 10ms až 10s. FSK Stiskněte tlačítko FSK pro vstup do módu lineárního rozmítání. Dalším stiskem tohoto tlačítka vstoupíte do podmenu nastavení parametrů. F1= 1, kHz: Počáteční Frekvence F2= 100,00000kHz: Konečná frekvence twidth: 10,0ms: tstop: 10,0ms Čas průběhu funkce Čas zastavení OK: Potvrzení nového nastavení. Přistroj, aktualizuje nastavení a vystoupí z módu nastavení parametrů. Vrátí se do módu volby Funkce. FSK se používá pro měření se střídavým přepínáním mezi frekvencemi F1 a F2. Hodnoty twidth a tstop mohou být v rozmezí 10µs až 100s. PSK Stiskněte tlačítko PSK pro vstup do módu lineárního rozmítání. Dalším stiskem tohoto tlačítka vstoupíte do podmenu nastavení parametrů.

8 Freq.=1, kHz: Přenosová frekvence Freq.=1, kHz: Přenosová frekvence Phase=0º: Fázový posun Phase=0º: Fázový posun twidth=10,0ms: Pracovní čas pro nastavení fáze 0 tstop= 10,0ms: Pracovní čas pro změnu OK: Potvrzení nového nastavení. Přistroj, aktualizuje nastavení a vystoupí z módu nastavení parametrů. Vrátí se do módu volby Funkce. PSK PSK se používá pro měření, kdy je aktivně přepínáno mezi fázemi signálu a počáteční fází signálu. Hodnota PH značí Fázový Posun. Hodnoty twidth a tstop mohou být v rozmezí 10µs až 100s. ASK Stiskněte tlačítko ASK pro vstup do módu lineárního rozmítání. Dalším stiskem tohoto tlačítka vstoupíte do podmenu nastavení parametrů. twidth=10,0ms: Čas kdy je signál na výstupu tstop= 10,0ms: Čas ukončení rozmítání OK: Potvrzení nového nastavení. Přistroj, aktualizuje nastavení a vystoupí z módu nastavení parametrů. Vrátí se do módu volby Funkce. ASK ASK se používá při měřeních, kdy je výstupní brána pro signál prostupná nebo neprostupná. Hodnoty twidth a tstop mohou být v rozmezí 10µs až 100s. Současně jsou k dispozici TTL digitální pulsní signály se stejnou amplitudou signálu na výstupu a synchronizovaným rozhraním. Rozhraní může být využito jako signální pulsní generátor. INT FM Stiskněte tlačítko INT FM pro vstup do módu lineárního rozmítání. Dalším stiskem tohoto tlačítka vstoupíte do podmenu nastavení parametrů. Freq= 1, kHz: Přenosová frekvence Fm=1,000kHz: modulace Frekvence

9 Fdev=1, kHz: frekvenční rozptyl Maximální Phase= 0º: Maximální fázová odchylka Waveform: sine: Modulační vlna Waveform: sine: Modulační vlna OK: Potvrzení nového nastavení. Přistroj, aktualizuje nastavení a vystoupí z módu nastavení parametrů. Vrátí se do módu volby Funkce. INT FM Frekvenční modulace se využívá k ovládání frekvence pomocí jiné frekvence, současně výsledná frekvence kopíruje vstupní amplitudu. Frekvence ovládaného signálu před modulací se nazývá přenosová frekvence fo. Ovládací signál se nazývá modulační frekvence wa s její modulační frekvencí fm. Maximální frekvenční odchylka odpovídá maximální změně obsahu přenosové frekvence. INT PM Stiskněte tlačítko INT PM pro vstup do módu lineárního rozmítání. Dalším stiskem tohoto tlačítka vstoupíte do podmenu nastavení parametrů. Freq= 1, kHz: Přenosová Frekvence Fm= 1,000kHz: Frekvence Modulační OK: Potvrzení nového nastavení. Přistroj, aktualizuje nastavení a vystoupí z módu nastavení parametrů. Vrátí se do módu volby Funkce. INT PM Používá se pro měření, kdy fáze jednoho signálu je ovládaná fází druhého signálu. Tímto jsou fáze ve vzájemném vztahu. Fáze ovládaného signálu před modulací se nazývá přenosová frekvence fo. Ovládací fáze se nazývá modulační frekvence wa s její modulační fází fm. Maximální fázová odchylka odpovídá maximální změně obsahu přenosové frekvence. INT AM Stiskněte tlačítko INT AM pro vstup do módu lineárního rozmítání. Dalším stiskem tohoto tlačítka vstoupíte do podmenu nastavení parametrů. freq= 1, kHz: frekvence fm= 1,000kHz: modulace depth= 100%: amplitudové modulace Přenosová Frekvenční Míra Waveform: sin: modulační vlny Tvar

10 OK: Potvrzení nového nastavení. Přistroj, aktualizuje nastavení a vystoupí z módu nastavení parametrů. Vrátí se do módu volby Funkce. INT AM Amplitudová modulace se požívá ke kontrole amplitudy výstupního signálu ovládáním amplitudy modulačního signálu. Ovládaná signálová frekvence se nazývá přenosová frekvence fo. Ovládací signál se nazývá modulační frekvence wa. Tato frekvence má značku fm a hloubku amplitudové modulace dp. Počítá se poměr neboli rátio amplitudy výstupní frekvence k ovládací modulační frekvenci. dp je poměr těchto dvou frekvencí. EXT AM Stiskněte tlačítko EXT AM pro vstup do módu lineárního rozmítání. Dalším stiskem tohoto tlačítka vstoupíte do podmenu nastavení parametrů. : Top Menu EXT AM Pro externí AM rozmítání není k dispozici žádné menu nastavení. Otevření externího kanálu je možné z toho důvodu, aby mohla externí amplituda modulovat interní výstupní signál. Průchozí signál je redukován na poloviční rozkmit z důvodu zvýšení rozsahu amplitudové modulace. Přenosová frekvence je nastavitelná v menu Frequency. 7) Config (konfigurace) Stiskněte tlačítko Config a na obrazovce se objeví následující volby. Ch B COUNTER (Čítač) RS232 Stiskněte CH B pro vstup do menu nastavení CH B. Stiskněte Counter pro vstup do menu nastavení zabudovaného čítače. A stiskněte RS-232 pro vstup do sériového komunikačního menu. Rozhraní je RS-232 je továrně nastaveno na 9600 baud, nekontrolovat sudý bit (no Cheb-up bit of odd-even), 8 bits, 1 stop bit.

11 8) Trig (Spouštění) Spouštění může být použito pro módy, kterými jsou: frekvenční skanování, FSK a ASK, jednoduché spouštění a externí spouštění. Nepřetržití interní spouštění není k dispozici. Postup: nejdříve stiskněte tlačítko Triger, přístroj se přepne do Jednoduchého externího módu spouštění Single & External Trigger. Na pravém spodním okraji obrazovky bude symbol Trig. A MODE odkazuje na nastavení tmode. Single Trigger (jednoduché (osamocené) spuštění). V tomto módu vyšle přístroj osamocený puls spouštění (frekvenční skanování, FSK nebo ASK) vždy pří stisku tlačítka Trigger. Šířka pulsu závisí na nastavení parametru tw. FSK puls znamená: Pokud není přítomen signál spuštění, přístroj bude přenášet signál o nastavené frekvenci f2. Při spuštění bude na výstupu signál o stanovené šířce tw frekvence f1. Během spuštění bude signál f2 nepřetržitě na výstupu. V módu signálového spouštění bude na Synchronizačním terminálu synchronizovaný TTL signál. Tento je možno využít pro kontrolu prostupnosti celého generátoru. Například pokud je tento signál obtížně zachytitelný osciloskopem, je možno signál TTL synchronizace využít Jako externí synchronizační vstup osciloskopu pro zachycení signálu. External Trigger (Externí Spouštění) V tomto případě výstupní signál ovládán TTL signálem na vstup BNC externího spouštění. Během frekvenčního skanování může být vytvořen vždy jeden vzorek během TTL náběhu pulsu o stanovené šířce tw. Šířka periody by měla být větší než šířka tw. FSK & ASK jsou ovládány TTL signály. V módu FSK může úroveň low ovládat f1 a úroveň high může ovládat f2. V módu ASK může úroveň low ovládat přenos signálu a úroveň high může přerušit distribuci signálu. Související (relativní parametry) mohou takto spolupracovat v m dech jednoduchého (osamoceného) nebo externího módu spouštění. Stiskněte tlačítko ESC a přístroj ukončí mód synchronizace spouštěním. Současně zmizí symbol trig. Přístroj se navrátí zpět do normálního provozního nepřetržitého režimu. 9) Zóna Číselných Kláves Zóna číselných kláves obsahuje klávesy čísel 0-9. Otočný ovladač a směrové klávesy. Klávesy čísel je možno využít pro vkládání hodnot parametrů přímo a rychle. Význam otočného ovladače byl vysvětlen v předešlých kapitolách. Směrové klávesy jsou dvě.

12 Levá (<) a pravá (>). Používají se k aktivaci právě nastavované číslice nebo symbolu například khz. V módu vkládání z klávesnice slouží také k vymazání právě vložené hodnoty. 10) Sings (Značky) Popisuje přesně značku a parametry přístroje. 11) Trademark B. Zadní Panel 1. Opěrky 2. Vyzařovací otvory 3. Sériové číslo 4. Výstražné značky 5. Síťový kabel vstup 6. RS-232 Rozhraní 7. Vstupní svorka Čítače 8. Svorka Spouštění Trig In svorka slouží jako vstup externího TTL pulsu v externím módu spouštění. 9. AM vstupní terminál AM IN terminál slouží jako vstupní terminál pro externí modulační signály.

13 Software pro Dodatečné programování Tvaru vlny A. AWG Technologie AWG je zkratka pro Dodatečné Generování Tvaru vlny. Aby bylo možno takto generovat různé tvary vln, je nutno mít k dispozici příslušný software. Data jsou následně stažena přes rozhraní RS-232 do přístroje tvar vlny je zapsán do paměti a je generován tvar vlny. Protože data jsou zapsána do paměti, která nepodléhá změně při vypnutí napájení, jsou data k dispozici i poté, když je přístroj vypnut a opětovně zapnuto napájení. B. Data Dokument Formát Tento formát dat má dva tvary. Privátní formát s rozšířeným názvem AWG. Druhý je veřejný formát s rozšířeným názvem uživatele. Privátní formát je uložen skrytým a chráněným způsobem. Veřejný formát je uložen veřejně přístupnou cestou za použití písmen a číslic uzavřených v závorkách: prvních deset znaků je název titulu dokumentu. Znaků může být maximálně 256 a jsou seřazeny na řádcích. Ne více než po 256 znacích. První závorka určuje velikost dokumentu. Další závorky jsou určeny pro definování. Uživatel může definovat celou závorku jako 0. Závorky od pozice jedenáct až do konce popisují hodnoty tvaru vlny. Celková délka je specifikovaná první závorkou a následuje dalších 32 řádků. C. Softwarové Rozhraní Software může být provozován v prostředí Windows a je navrženo pro formát Windows. Menu je navrženo jako zapisovací. Stiskem klávesy ALT a písmena v závorce se zapíše písmeno do menu. D. Menu Funkcí a Provozní Soubor Klikněte na záložku File, která nabídne následující menu. New (Nový), Open (otevřít, Save (Uložit), Save As (Uložit jako), Print (Tisk) a Exit (Ukončit). Edit Klikněte ne Edit, záložka nabídne následující menu:

14 Undo (zpět), Cut (vystřihnout), Mark (značka), Zoom (přiblížit), Trace (Stopa) Undo: Používá se pro možnost vrátit poslední operaci do původního stavu. Mark: Software má mnoho rozličných možností jako například: Cutting (zkrácení, Cutting off (oříznutí), noise-adding (přidání šumu), Smoothing (vyhlazení), Enlarging (zvýšení amplitudy, hlasitost), apod. Editační oblast může být před každou úpravou označena. Po zobrazení křivky pro datovou vlnu v zobrazovacím okně můžete kliknout na Mark v menu Edit a kursor se nastaví v levém horním rohu obrazovky, rovněž se zobrazí vertikální měřítko zobrazení. Pomocí myši nebo směrových kláves můžete nastavit vertikální měřítko. Kliknutím na pravou směrovou klávesu se měřítko zobrazení ukončí. Tímto se operace označování ukončí. Kursorem je možno pohybovat po celé obrazovce. Kliknutím na levé tlačítko myši můžete započít označování v editační oblasti. Tažením myši směrem doprava můžete označit potřebnou oblast. PO dokončení výběru oblasti pro označení klikněte opět levým tlačítkem a vybraná oblast se zafixuje. Kliknutím pravým tlačítkem myši ukončíte mód označování. Pomocí myši se můžete pohybovat po celé obrazovce. Pokud si přejete opravit oblast výběru, klikněte opět volbu Mark. Dříve vybraná oblast se odstraní a můžete celou operaci provést znova. Kliknutím na Undo můžete vrátit zpět proces provedený označením. Cut: Tento úkon můžete provést pouze s označenou oblastí. Používá se k odstranění vybraného úseku tvaru vlny. Předešlý usek se odpovídajícím způsobem posune kupředu. Zoom: Jelikož je k dispozici pro zobrazení bodů, celý tvar vlny bude zobrazen pouze vzorky bodů. Další vzorky je možno vložit do řádku manuálně. Některé detaily bodů mohou být takto ztraceny. Proto můžete využít funkci Zoom. Zoom může přiblížit zvolenou oblast nebo celý tvar vlny. Zvětšení celé oblasti proběhne, pokud není zvolená oblast výběrem. Jinak je možno volit zvětšení jen vybrané části úseku. Následně je možné si zvětšenou oblast prohlížet pomocí posouvání obrazu postníkem. Zobrazovaná okna mohou být očíslována počátečním a konečným číslem. Zoom mód nebráním jiným možnostem editování. Kliknutím na Undo se můžete navrátit do zobrazení celé obrazovky. Trace: Velikost a pozice každého datového bodu na výsledné křivce tvaru vlny může být získána několika způsoby. Můžete kliknout na kurzor Tracing.Objeví se na obrazovce zvětšený kurzor. Pohyben myši můžete pohybovat kurzorem po tvaru vlny bod za

15 bodem. Koordinační značky každého bodu budou zobrazeny ve spodním sloupci. Funkce Cursor Tracing může být použita také v Enlarge módu Create (Vytvořit) Klikněte na menu Create, následující nabídka obsahuje Curve (křivka) a Line (řádek). Curve: Úpravy křivky. Stiskněte levé tlačítko myši a nakreslete předpokládaný průběh křivky editační oblasti. Po uvolnění tlačítka myši můžete s kursorem pohybovat, ale již nekreslí křivku. Line: Line se používá ke spojení řádků. Klikněte levým tlačítkem myši a označte bod na řádku. Označte opět další bod. Opakováním postupu můžete také vytvořit přerušení řádku. Tato funkce je klíčová funkce tohoto software. Můžete vytvářet průběhy, které nemohou být realizovány pomocí matematických funkcí jako například: rušení, pulsy, a nezvyklé průběhy tvaru vlny. V tomto módu je pohyb myši vymezen na prostor editační oblasti. Kliknutím na levé tlačítko tedy přidáváte různé ruchy a kliknutím na pravé tlačítko ukončíte proces editování a program se navrátí do režimu celé obrazovky. Download (stažení souborů) Klikněte na menu Download. Podrobné podmenu obsahuje následující položky: Baud 9600, Baud 38400, Baud 57600, Baud , Wave1 Memory, Wave2 Memory, Wave3 Memory, Wave4 Memory. Download. Baud 9600, Baud 38400, Baud 57600, Baud volí rychlost komunikace. Wave1 Memory, Wave2 Memory, Wave3 Memory, Wave4 Memory. Čtyři paměťové prostory pro uživatelem vytvořené tvary vlny. Download: Účelem dodatečných úprav je vytvořenou vlnu natáhnout do paměti přístroje, jehož paměť je odolná proti výpadkům napájení. Takto vytvořený wave soubor je uložen v Generátoru a může být následně využíván bez připojení Počítače. Před vlastním ukládáním do paměti generátoru musíte zvolit, z které pamětí Wave 1-4 budou data stahována. Kapacita paměti generátoru je 32kbits. Může být tedy využito až efektivních datových bodů. Z toho důvodu není možno překračovat délku datového souboru nad bitů, protože následně by se objevilo hlášení o chybě.

16 Option (Volby) Klikněte na menu option. Rozbalí se nabídka následujících voleb: COM1, CON2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8. Tyto volby je možno použít podle různých podmínek a požadavků použitých počítačů. Operační software tyto volby automaticky uloží. Help Klikněte na menu Help. Ukáže se následující nabídka: Revision a Wave Note. Revision: Zaznamená poslední úpravu tvaru vlny. Waveform Note: Uživatel si může udělat podrobnou poznámku k vytvořenému vlastnímu průběhu vlny. Remote Klikněte na menu Remote a rozbalí se následující podrobná nabídka: Sine, Square, Triangle, Rampup, Rampdown, Noise, Sin(x)/x, Expup, Expdown, Pulse, Wave1, Wave2, Wave3, Wave4. E. Vytvoření vlastního průběhu tvaru vlny pomocí matematických operací. Zde uvádíme podrobný popis vytvoření tvaru vlny pomocí matematických funkcí. Popravdě řečeno tento úkol zvládne mnoho různých softwarových jazyků. Zde si krátce popíšeme QBASIC & C Language. Protože vlastní program je velmi malý a velmi krátký, každý uživatel alespoň trochu obeznámený s programováním zvládne tuto jednoduchou úlohu. Věnujte pozornost souvislostem ukládání-soubor. Není na závadu obměnit tyto postupy různými matematickými software. E.1 Jazyk BASIC V podadresáři QBASIC na CD disku, který je dodáván s generátorem se nachází softwarový jazyk QICK BASIC a také program pro vytvoření vlastního tvaru vlny: awgfile.bas. Tento program prošel testováním. Uživatel může měnit výsledný tvar vlny zadáváním různých matematických podmínek v prostředí tohoto software. Pracujeme s ním následujícím způsobem: Spustíme soubor QBASIC.EXE v DOS abychom měli přístup do prostředí jazyka QBASIC. Program souboru awg.bas

17 Používá se pro zpracování matematických výrazů. Soubor s označením 1.usr je možno vždy v případě potřeby aktualizovat. Stiskněte klávesu ALT+R pro vytvoření souboru dat vlastního tvaru vlny. Tento soubor si již můžete otevřít ve Windows. E.2 C Jazyk V podadresáři TC na disku CD, který je dodáván s generátorem se nachází softwarový jazyk TURBO C. Současně je tam program pro vytvářená vlastního průběhu vlny awgfile.c. Tento program prošel testováním. Uživatel může měnit výsledný tvar vlny zadáváním různých matematických podmínek v prostředí tohoto software. Vytvořený soubor je již možno prohlížet ve Windows. Pokud něco při kompilaci selhalo, obvykle je potřeba prověřit cestu adresářů. Je nutno dodržet nastavení cesty vytvořené po rozbalení archívu ZIP. Příslušenství 1. Generátor Funkcí 1ks 2. Napájecí kabel 1ks 3. Dvojitý propojovací kabel Q9 1ks 4. Uživatelský manuál 1ks 5. Disk CD 1ks 6. RS-232 kabel 1ks S tímto programem pracujeme následujícím způsobem: Soubor TC30.EXE není vlastní soubor programu, ale jedná se o archív ZIP, kde je uložen soubor programu TURBO C. Nejdříve tedy vytvořte Adresář TC a soubor do tohoto umístění nakopírujte. Po rozbalení archívu ZIP zde naleznete soubor TC.EXE. Spusťte tento soubor v prostředí DOS pro přístup do programového prostředí TURBO C. Otevřete program awgfile.c pro vlastní uložení matematických úprav. V případě potřeby můžete vždy aktualizovat soubor 2.usr. Stiskněte klávesy CTRL+F9 pro vytvoření datového souboru a uložení vytvořeného tvaru vlny do určeného souboru.

18 Hlavní Technická Specifikace Tvar Vlny Základní Tvar Vlny: Sinus, Obdélník, Trojúhelník, Vzestup, Sestup, Šum, Sin(x)/x, Exponenciální náběh, Exponenciální pokles, Pulsy, Vlastní Průběhy. Délka Tvaru Vlny: bodů Rozlišení Amplitudy: 14 bitů (včetně jednotky) Četnost Vzorkování: 100 MSa/s Paměť: 4 x 32 kbitů Frekvenční Charakteristiky Sinus: Obdélník: Ostatní Tvary: Stabilita: 40C) 1µHz až 20MHz 1µHz až 5MHz 1µHz až 1MHz 50ppm (-10C až Rozlišení: 0,1µHz nebo 8 čísel Přesnost: 0,1µHz (<100Hz) 0,4Hz(>100Hz), Spektrální Čistota Sinusového Průběhu (1Vpp do zátěže 50Ω) Harmonické Zkreslení <20kHz 20kHz až 1MHz: 1MHz až 10MHz: 10MHz až 20MHz: -60dBc -50dBc -40dBc -30dBc Signálová Charakteristika (1Vpp do zátěže 50Ω) Obdélník, Puls Čas náběhu / sestupu: <20ns Překmit: <5% Asymetrie: 1% + 20ns Duty Cyklus: 0,1% Vpeak (1kHz) Trojúhelník, Ramp Linearita: <1% Vpeak (1kHz) Hlavní Charakteristiky Výstupu Amplituda: zátěže) zátěže 50Ω) 1mVpp až 20Vpp (bez 0,5mVpp až 10Vpp (do Přesnost: 5% specifikovaný výstup (sinus 1kHz) Zaoblení: 5% DC Offset: -100% až 100% Vpeak

19 B Výstupní Charakteristiky Tvar Vlny: Všechny Interní Tvary Amplituda: 200mVpp až 20Vpp (bez zátěže) (zátěž 50Ω) Výstupní Impedance: 100mVpp až 10Vpp 600Ω Frekvenční Rozsah: 0,1Hz až 20kHz Pulsní Charakteristiky Výstupní Port: SYNC port pro ASK mód Úroveň: TTL Šířka Pulsu (High Level): 10µs <tw<100s Interval: 10µs <tw<100s Modulační Charakteristiky Frekvence Rozmítání Rozsah Rozmítání: 1Hz až Limit Rozlišení Frekvence: 1Hz Četnost Rozmítání: 10ms až 10s Mód Spouštění: Interní, Externí, Jednorázové FSK, PSK, ASK, BURST Šířka Pulsu / Interval: Mód Spuštění: Interní, Externí, Jednorázové 10µs až 10s Přenosová Frekvence: 1Hz až Limit Modulační vlna: Jakýkoliv tvarový interval Rozsah Fáze: od -360º do 360º Počet Ruchových pulsů: 1 až INT AM Nosná Frekvence: Jakýkoliv interval, kromě obdélníku tvarový Přenosová Frekvence: 1µHz až Limit Modulační tvar vlny: Jakýkoliv tvarový interval Modulační Frekvence: 100mHz 20kHz Modulační Stabilita: 50ppm AM Promodulace: % až 100% INT FM Nosná Frekvence: tvarový interval Jakýkoliv Přenosová Frekvence: 1µHz až Limit Modulační tvar vlny: tvarový interval Jakýkoliv Modulační Frekvence: 100mhz 10kHz Modulační Stabilita: Rozsah Odchylky: INT PM Nosný Tvar Vlny: Sinus nebo Obdélník 50ppm 1Hz až Limit až až

20 Přenosová Frekvence: 1µHz až Limit Modulační Tvar Vlny: Jakýkoliv Tvarový Interval Modulační Frekvence: 100mHz 10kHz Modulační Stabilita: 50ppm Max. Odchylka: 360º až Frekvenční Specifikace Čítače Frekvenční Rozsah: 1Hz až 100MHz Rozsah Amplitudy: 100mV až 5V Všeobecná Specifikace: Rozměry (Š x V x D): 240x 100 x 320mm Hmotnost: 3kg Rozhraní pro Přenosy: RS-232 Spotřeba Energie: 15W Informace v tom uživatelském manuálu mohou podléhat změnám bez předchozího upozornění: Výrobek nepatří do komunálního odpadu! Po skončení životnosti jej recyklujte v souladu se zásadami ochrany životního prostředí a dle zákona č. 185/2001Sb. O odpadech

21

OBSAH. 1. Všeobecné Shrnutí... 3. 2. Popis Výrobku... 3. 3. Popis Čelního Panelu... 4. 4. Příslušenství... 8. 5. Hlavní Specifikace...

OBSAH. 1. Všeobecné Shrnutí... 3. 2. Popis Výrobku... 3. 3. Popis Čelního Panelu... 4. 4. Příslušenství... 8. 5. Hlavní Specifikace... ÚVOD Děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Abyste mohli náš výrobek používat k vaší spokojenosti a s co nejlepším výkonem, přečtěte si pozorně tento uživatelský návod a pečlivě dodržujte pokyny v něm obsažené.

Více

AX-DG1000AF. UPOZORNĚNÍ popisuje podmínky nebo činnosti, které mohou způsobit zranění a smrt.

AX-DG1000AF. UPOZORNĚNÍ popisuje podmínky nebo činnosti, které mohou způsobit zranění a smrt. AX-DG1000AF 1. Návod k použití Před použitím zařízení si přečtěte celý návod k použití. Při používání zařízení uchovávejte návod v blízkosti zařízení, aby było možné jej použit v případě potřeby. Při přemísťování

Více

HC-EGC-3235A. Návod k použití

HC-EGC-3235A. Návod k použití HC-EGC-3235A Návod k použití Obsah Sekce 1 Bezpečnost... str.1. Sekce 2 Úvod... str.2. Sekce 3 Specifikace... str.3. Sekce 4 Začátek... str.9. Čelní panel... str.9. Zadní panel... str.12. Příprava... str.13

Více

Digitální osciloskop S2X100 OSCILOSKOPY.COM

Digitální osciloskop S2X100 OSCILOSKOPY.COM Digitální osciloskop S2X100 OSCILOSKOPY.COM 2011 Výrobce Prodej a servis Ing. David Převorovský DYNON INSTRUMENTS Woodinville, WA 98072, USA www.dynoninstruments.com Na břevnovské pláni 67, 169 00, Praha

Více

Datalogger Teploty a Vlhkosti

Datalogger Teploty a Vlhkosti Datalogger Teploty a Vlhkosti Uživatelský Návod Úvod Teplotní a Vlhkostní Datalogger je vybaven senzorem o vysoké přesnosti měření teploty a vlhkosti. Tento datalogger má vlastnosti jako je vysoká přesnost,

Více

SIGNÁLNÍ GENERÁTORY DDS2, DDS7 A DDS20 - PROVOZNÍ MANUÁL

SIGNÁLNÍ GENERÁTORY DDS2, DDS7 A DDS20 - PROVOZNÍ MANUÁL SIGNÁLNÍ GENERÁTORY DDS2, DDS7 A DDS20 - PROVOZNÍ MANUÁL Signální generátory DDS slouží k vytváření napěťových signálů s definovaným průběhem (harmonický, trojúhelníkový a obdélníkový), s nastavitelnou

Více

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál

AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál AC Napětí/Proud Data Logger Uživatelský Manuál Před použitím si přečtěte pečlivě tento uživatelský manuál, protože obsahuje důležité bezpečnostní informace Obsah Strana 1. Úvod...... 5 2. Vlastnosti...

Více

Generátor libovolných průběhů Agilent Technologies 33 220A

Generátor libovolných průběhů Agilent Technologies 33 220A kmitočtové pásmo DC až 20 MHz jeden kanál vzorkování AWG - 50MS/s vertikální rozlišení - 14 bit barevný displej délka slova AWG - 64 000 bodů rozhraní USB, LAN, GPIB software Intui Link Agilent Generátor

Více

PROCESNÍ KALIBRÁTOR M505 (D)

PROCESNÍ KALIBRÁTOR M505 (D) M505_CZ_1214 PROCESNÍ KALIBRÁTOR M505 (D) Uživatelská příručka 2 Uživatelská příručka v5 Před zapnutím Einschalten Ujistěte se, že zásilka obsahuje neporušený přístroj model M505 včetně návodu k jeho použití.

Více

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí

MLE2 a MLE8. Datalogery událostí MLE2 a MLE8 Datalogery událostí Zapisovač počtu pulsů a událostí Návod k obsluze modelů MLE2 MLE8 Doporučujeme vytisknout tento soubor, abyste jej mohli používat, když se budete učit zacházet se zapisovačem.

Více

M133C/133Ci. Třífázový kalibrátor výkonu. Uživatelská příručka

M133C/133Ci. Třífázový kalibrátor výkonu. Uživatelská příručka M133C/133Ci Třífázový kalibrátor výkonu Uživatelská příručka M133C Třífázový kalibrátor výkonu MEATEST Obsah 1 Základní údaje... 5 2 Příprava kalibrátoru k provozu... 7 2.1 Kontrola dodávky, umístění...

Více

Minidiktafon EDIC mini LCD

Minidiktafon EDIC mini LCD Minidiktafon EDIC mini LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Extrémní výdrž až 250 hodin nahrávání v kuse Miniaturní rozměry Jednoduché ovládání www.spyshops.cz Stránka 1 1. Obsah balení Digitální

Více

Programovatelný domovní zesilovač Avant 7

Programovatelný domovní zesilovač Avant 7 Programovatelný domovní zesilovač Avant 7 Programovatelný zesilovač Avant 7 je určen ke zpracování a zesílení digitálního nebo analogového TV a FM/DAB signálu v náročných domovních rozvodech (STA). 1.

Více

Popis přístroje AFG3000

Popis přístroje AFG3000 Popis přístroje AFG3000 EXT REF INPUT. Jedná se o vstupní BNC konektor pro připojení externí reference. Pokud chcete synchronizovat více AFG generátorů nebo synchronizovat s jinými přístroji. EXT REF OUTPUT.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj.č.: 12 09 80 / 12 12 02/ 12 12 89

NÁVOD K OBSLUZE. Obj.č.: 12 09 80 / 12 12 02/ 12 12 89 NÁVOD K OBSLUZE Obj.č.: 12 09 80 / 12 12 02/ 12 12 89 Příruční osciloskop HPS10 (PersonalScope) není jen grafický multimetr, ale kompletní přenosný osciloskop s cenou lepšího multimetru. Má vysokou citlivost

Více

TENZOMETRICKÝ MĚŘIČ. typ Tenz2293. www.aterm.cz

TENZOMETRICKÝ MĚŘIČ. typ Tenz2293. www.aterm.cz TENZOMETRICKÝ MĚŘIČ typ Tenz2293 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena shoda s příslušnými

Více

Programovatelný funkční generátor HP 33120A. Návod k použití. Zpracoval Ing. Kadeřábek Petr

Programovatelný funkční generátor HP 33120A. Návod k použití. Zpracoval Ing. Kadeřábek Petr Programovatelný funkční generátor HP 33120A Návod k použití Zpracoval Ing. Kadeřábek Petr Zápis číselné hodnoty z předního panelu Můžete nastavit číselný údaj na předním panelu třemi metodami. 1) Použitím

Více

ZDROJE MĚŘÍCÍHO SIGNÁLU MĚŘÍCÍ GENERÁTORY

ZDROJE MĚŘÍCÍHO SIGNÁLU MĚŘÍCÍ GENERÁTORY INOVACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH ZAMĚŘENÉ NA VYUŽÍVÁNÍ ENERGETICKÝCH ZDROJŮ PRO 21. STOLETÍ A NA JEJICH DOPAD NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ CZ.1.07/1.1.00/08.0010 ZDROJE MĚŘÍCÍHO SIGNÁLU MĚŘÍCÍ

Více

Voděodolný tloušťkoměr MG-401 Obsah:

Voděodolný tloušťkoměr MG-401 Obsah: Voděodolný tloušťkoměr MG-401 Obsah: Návod k obsluze 1. Charakteristika tloušťkoměru MG-401... 1 2. Použitelnost přístroje... 2 3. Vnější vzhled... 2 4. Technické parametry... 4 5. Zapnutí a vypnutí přístroje...

Více

XL-FMS130D. Měřidlo a zdroj pro měření v optických sítích CATV / HFC. Uživatelský manuál

XL-FMS130D. Měřidlo a zdroj pro měření v optických sítích CATV / HFC. Uživatelský manuál XL-FMS130D Měřidlo a zdroj pro měření v optických sítích CATV / HFC Uživatelský manuál Obsah I. Popis... 3 II. Funkce... 4 III. Technická specifikace... 4 IV. Popis přístroje... 6 V. Ovládání... 7 VI.

Více

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití

Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Digitální multimetr VICTOR 70D návod k použití Všeobecné informace Jedná se o 3 5/6 číslicového multimetru. Tento přístroj je vybavený dotekovým ovládáním funkcí náhradou za tradiční mechanický otočný

Více

CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN

CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN CLG-03 POČÍTADLO PROVOZNÍCH HODIN Na výrobky společnosti F&F se vztahuje záruka v délce 24 měsíců od data nákupu Určení CLG-03 je programovatelné, multifunkční elektronické počítadlo, které umožňuje sčítat

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DUCA- LCD96

DIGITÁLNÍ MULTIMETR DUCA- LCD96 ELEKTROKOMPONENTY AZ spol. s r.o. Za Nádražím 2547 Tel.: +420 381 001 691 (Mob.: +420 774 425 961) provozovna Pražská 313 E-mail: Info@elektrokomponenty.cz 397 01 Písek Web: www.elektrokomponenty.cz DIGITÁLNÍ

Více

Měření kmitočtu a tvaru signálů pomocí osciloskopu

Měření kmitočtu a tvaru signálů pomocí osciloskopu Měření kmitočtu a tvaru signálů pomocí osciloskopu Osciloskop nebo také řidčeji oscilograf zobrazuje na stínítku obrazovky nebo LC displeji průběhy připojených elektrických signálů. Speciální konfigurace

Více

TEPL2344 Technická dokumentace PŘEVODNÍK TEPLOTY. typ TEPL2344 s rozhraním RS232. www.aterm.cz

TEPL2344 Technická dokumentace PŘEVODNÍK TEPLOTY. typ TEPL2344 s rozhraním RS232. www.aterm.cz PŘEVODNÍK TEPLOTY typ TEPL2344 s rozhraním RS232 www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku

Více

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. NAHRÁNÍ VLOŽENÉHO PROGRAMU

1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 2. NAHRÁNÍ VLOŽENÉHO PROGRAMU 141414141414 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tato technická příručka platí pro všechny vložené programy, které se nahrávají do vyhodnocovacího zařízení VT 4110 pro možnost provádění dalších operací zejména v oblasti

Více

MS5308. Uživatelský manuál. 1. Obecné instrukce

MS5308. Uživatelský manuál. 1. Obecné instrukce MS5308 Uživatelský manuál 1. Obecné instrukce Děkujeme Vám za zakoupení MS5308 digitálního LCR měřiče. Jedná se o profesionální nástroj pro indukčnosti, kapacity a odporu. Má mnoho funkcí, jako je například

Více

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr

HC-ESC-2030. Kalibrátor/multimetr HC-ESC-2030 Kalibrátor/multimetr Tento návod vám poskytne celkový pohled na přístroj. Podrobný návod je na přiloženém CD-ROMu. Spusťte soubor "PCM.HTM" a jeho pomocí naleznete příslušný dokument. 1. Úvod

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

2DIN multimediální přehrávač 80810A

2DIN multimediální přehrávač 80810A 2DIN multimediální přehrávač 80810A Předtím než začnete rádio používat, si přečtěte tento návod. 1 Obsah Úvodní informace...3 Důležitá upozornění...3 Hlavní funkce...4 Úvodní obrazovka...4 Uspořádání ikon

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRONICKÁ OBCHODNÍ VÁHA S POČÍTÁNÍM KUSŮ. řady. Strana 1. Dovozce do ČR:

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRONICKÁ OBCHODNÍ VÁHA S POČÍTÁNÍM KUSŮ. řady. Strana 1. Dovozce do ČR: NÁVOD K OBSLUZE Strana 1 ELEKTRONICKÁ OBCHODNÍ VÁHA S POČÍTÁNÍM KUSŮ řady Dovozce do ČR: Tento soubor je chráněn autorskými právy společnosti LESAK s.r.o. Jeho kopírování a komerční distribuce je možná

Více

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr

HC-UT 204. Digitální klešťový multimetr HC-UT 204 Digitální klešťový multimetr Souhrn Manuál zahrnuje informace o bezpečnosti a výstrahy. Čtěte pozorně relevantní informace a věnujte velkou pozornost upozorněním a poznámkám.! Upozornění: Abyste

Více

Plně hybridní videorekordér

Plně hybridní videorekordér IWH3216 instalační manuál Plně hybridní videorekordér IWH3216 Touch II Instalační manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba

Více

Průvodce instalací Smart-UPS On-Line SRT5K/6K typ věž/montáž do rámu 3U/4U

Průvodce instalací Smart-UPS On-Line SRT5K/6K typ věž/montáž do rámu 3U/4U Průvodce instalací Smart-UPS On-Line SRT5K/6K typ věž/montáž do rámu 3U/4U Bezpečnostní výstrahy Dříve než ho budete instalovat, provozovat, servisovat či udržovat podrobně si přečtěte pokyny a seznamte

Více

1. Všeobecné informace

1. Všeobecné informace 1. Všeobecné informace 1.1 Popis Osciloskop ze skupiny MOS-600 je dvoukanálový osciloskop s maximální citlivostí 1 mv/dílek. Časová základna poskytuje maximální dobu rozkladu 0,2µs/dílek. Při 10 násobném

Více

Připojení systému A3600 k aplikaci DDS2000

Připojení systému A3600 k aplikaci DDS2000 " Uživatelský manuál Připojení systému A3600 k aplikaci DDS2000 Aplikace :! Přenos a archivace dat naměřených systémem A3600 z COMPACT FLASH karty! Formátování nebo mazání dat z COMPACT FLASH karty! Tvorba

Více

Elektronická časomíra SH3

Elektronická časomíra SH3 Elektronická časomíra SH3 Základní parametry sestavy spínaný napájecí zdroj 230V / 60W, výstup 12V / 5A zobrazování na numerických zobrazovačích, výška číslic 380mm multiplexní zobrazování času / datumu

Více

Návod k obsluze. WIND-SOLAR hybrid regulátor nabíjení

Návod k obsluze. WIND-SOLAR hybrid regulátor nabíjení Návod k obsluze WIND-SOLAR hybrid regulátor nabíjení Před instalací a zprovozněním tohoto výrobku si pozorně přečtěte tento návod. Verze 1.0 Dovoz a distribuce: Solar energy PCE s.r.o., Drahelická 53,

Více

Uživatelská příručka. Axesstel TX210LF

Uživatelská příručka. Axesstel TX210LF Uživatelská příručka Axesstel TX210LF 1 ÚVOD PŘEHLED Bezdrátový terminál Axesstel TX210LF je multifunkční zařízení, které poskytuje hlasové, datové a faxové služby. Je vybaven procesorem QUALCOMM MSM6025

Více

universální monitorovací program

universální monitorovací program MtUni universální monitorovací program MtUni 8/10 Rev.2 THERMOPROZESS s.r.o. Riegrova 2668/6c 370 01 České Budějovice tel.: +420 387 313 182 fax: +420 385 340 947 e-mail: info@thermoprozess.cz http://www.thermoprozess.cz

Více

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr

MT-1710 Digitální True-RMS multimetr MT-1710 Digitální True-RMS multimetr 1. Úvod Tento přístroj je stabilní a výkonný True-RMS digitální multimetr napájený pomocí baterie. Díky 25 mm vysokému LCD displeji je snadné číst výsledky. Navíc má

Více

GEN 230-3u-3i-X-ADE-USB

GEN 230-3u-3i-X-ADE-USB Ing. Z.Královský Ing. Petr Štol Perk 457 Okrajová 1356 675 22 STA 674 01 T EBÍ vývoj a výroba m ící a ídící techniky Tel.: 568 870982 Tel.: 568 848179 SW pro vizualizaci, m ení a regulaci Fax: 568 870982

Více

Uživatelský manuál. Diagnostický analyzátor Adash 4201

Uživatelský manuál. Diagnostický analyzátor Adash 4201 Uživatelský manuál Diagnostický analyzátor Adash 4201 Aplikace: Optimální diagnostický přístroj pro servisní měření, analýzu před a po opravě apod. Diagnostika ložisek, mazání a mechanických poruch strojů

Více

POKLADNÍ DISPLEJ LCD. www.virtuos.cz virtuos@virtuos.cz. hotline: 493 544 400. strana 1

POKLADNÍ DISPLEJ LCD. www.virtuos.cz virtuos@virtuos.cz. hotline: 493 544 400. strana 1 POKLADNÍ DISPLEJ LCD VLASTNOSTI Podsvícený displej LCD s vysokým kontrastem umožňuje čtení z velkého bočního úhlu K ovládání displeje je použit standardní seriový port RS-232 (9600bps) Snadné programování

Více

OBSAH. ÚVOD...5 O Advance CADu...5 Kde nalézt informace...5 Použitím Online nápovědy...5. INSTALACE...6 Systémové požadavky...6 Začátek instalace...

OBSAH. ÚVOD...5 O Advance CADu...5 Kde nalézt informace...5 Použitím Online nápovědy...5. INSTALACE...6 Systémové požadavky...6 Začátek instalace... OBSAH ÚVOD...5 O Advance CADu...5 Kde nalézt informace...5 Použitím Online nápovědy...5 INSTALACE...6 Systémové požadavky...6 Začátek instalace...6 SPUŠTĚNÍ ADVANCE CADU...7 UŽIVATELSKÉ PROSTŘEDÍ ADVANCE

Více

Programovací software Oblast režimů Oblast nástrojů Složka aplikací pro různé funkce: Oblast tlačítek Tlačítko Loading (Načítání)

Programovací software Oblast režimů Oblast nástrojů Složka aplikací pro různé funkce: Oblast tlačítek Tlačítko Loading (Načítání) Programovací software 1. Struktura funkcí myši ErgoMedia 500 Hlavní obrazovka struktury funkcí Zobrazuje programované klávesy. Hlavní obrazovka myši ErgoMedia 500: Oblast režimů K dispozici jsou čtyři

Více

GENERÁTOR FUNKCÍ NÁVOD PRO UŽIVATELE V2.0 VÝROBCE S CERTIFIKACÍ ISO-9001

GENERÁTOR FUNKCÍ NÁVOD PRO UŽIVATELE V2.0 VÝROBCE S CERTIFIKACÍ ISO-9001 GENERÁTOR FUNKCÍ V2.0 VÝROBCE S CERTIFIKACÍ ISO-9001 OBSAH 1. BEZPEČNOSTNÍ TERMÍNY A ZNAČKY 2 2. ÚVOD 3 3. SPECIFIKACE 5 4. POPIS FUNKCE 10 5. POPIS POUŽITÍ 14 6. POZNÁMKA APLIKACE 19 7. ÚDRŽBA 27 1 1.

Více

MCA4K. 4000 kanálový analyzátor pro spektrometrii. Uživatelská příručka

MCA4K. 4000 kanálový analyzátor pro spektrometrii. Uživatelská příručka MCA4K 4000 kanálový analyzátor pro spektrometrii Uživatelská příručka 1 MCA4K přehled parametrů... 3 2 Blokové schéma přístroje... 4 3 Vnější připojení... 5 3.1 Komunikační panel přístroje... 5 3.2 Signálový

Více

ŘÍDÍCÍ SYSTÉM CAREL ARIA

ŘÍDÍCÍ SYSTÉM CAREL ARIA ŘÍDÍCÍ SYSTÉM CAREL ARIA ROZMĚRY TERMINÁLU CLOCK - Hodiny SET Změna MODE Mód FAN Ventilátor HOLD Ulož RESUME - Neakceptuj Strana 1 z 1 UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ Programovatelná postranní tlačítka LCD Displej

Více

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0

DAH 1500. MP3 přehrávač. Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 DAH 1500 MP3 přehrávač Paměť 256/512 MB (dle verze) OLED displej Rozhranní USB 2.0 Péče a údržba: Nepoužívejte při manipulaci s přehrávačem nepřiměřenou sílu. Chraňte před mechanickým poškozením, pády,

Více

Telecom Testovací Sada

Telecom Testovací Sada Telecom Testovací Sada Uživatelský Návod Děkujeme za zakoupení MT-8002 Testovací sady. Před použitím MT-8002 testovací sady si přečtěte pečlivě tuto stránky spolu s bezpečnostními informacemi. Žádna část

Více

Návod k obsluze USB keyloggeru se záznamem času

Návod k obsluze USB keyloggeru se záznamem času Návod k obsluze USB keyloggeru se záznamem času www.spionazni-technika.cz stránka 1 1. Popis produktu USB keylooger TimeKeeper je hardwarové zařízení s paměťovou kapacitou 2GB, pracující na bázi tvorby

Více

Stručný průvodce. Děkujeme vám, že jste si koupili nový telefonní přístroj Panasonic.

Stručný průvodce. Děkujeme vám, že jste si koupili nový telefonní přístroj Panasonic. TS600FX-QG_Czech.fm Page 1 Friday, March 17, 2006 10:21 AM Stručný průvodce Standardní telefonní přístroj Typové číslo KX-TS600FX Děkujeme vám, že jste si koupili nový telefonní přístroj Panasonic. Uschovejte

Více

OSCILOSKOPY. Základní vlastnosti osciloskopů

OSCILOSKOPY. Základní vlastnosti osciloskopů OSCILOSKOPY Základní vlastnosti osciloskopů režimy y t pozorování časových průběhů, měření v časové oblasti x y napětí přivedené k vertikálnímu vstupu je funkcí napětí přivedeného k horizontálnímu vstupu

Více

ochranným obvodem, který chrání útlumové články před vnějším náhodným přetížením.

ochranným obvodem, který chrání útlumové články před vnějším náhodným přetížením. SG 2000 je vysokofrekvenční generátor s kmitočtovým rozsahem 100 khz - 1 GHz (s option až do 2 GHz), s možností amplitudové i kmitočtové modulace. Velmi užitečnou funkcí je také rozmítání výstupního kmitočtu

Více

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display

českém Úvod Obsah krabice Specifikace Požadavky na systém SWEEX.COM IP001 Sweex USB Internet Phone with Display IP001 Sweex USB Internet Phone with Display Úvod Především vám mnohokrát děkujeme za zakoupení Sweex USB Internet Phone with Display. Pomocí tohoto snadno zapojitelného telefonu můžete volat přes Internet.

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 298

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 298 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 298 PŘÍSTROJ PRO REVIZE SVAŘOVACÍCH ZAŘÍZENÍ 1. Základní informace:... 2 2. Popis přístroje:... 2 3. Podmínky použití PU298... 3 4. Technické parametry:... 3 5. Postup při nastavení

Více

Uživatelský manuál Mini přepínač počítačů (Klávesnice, VGA, Myš, Audio) 4:1 USB, integrované kabely Katalogové číslo: 14.01.

Uživatelský manuál Mini přepínač počítačů (Klávesnice, VGA, Myš, Audio) 4:1 USB, integrované kabely Katalogové číslo: 14.01. Uživatelský manuál Mini přepínač počítačů (Klávesnice, VGA, Myš, Audio) 4:1 USB, integrované kabely Katalogové číslo: 14.01.3280 Typ: CS-64U Upozornění: Toto zařízení bylo testováno a shledáno vyhovujícím

Více

Braun DigiFrame 1160 Návod k použití

Braun DigiFrame 1160 Návod k použití Braun DigiFrame 1160 Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení digitálního fotorámečku zn. Braun. Pro jeho správné ovládání a zabezpečení dlouhé životnosti si před prvním použitím pečlivě přečtěte následující

Více

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor Vibrant VL5A9PD

Uživatelská příručka. 15 LCD monitor Vibrant VL5A9PD Uživatelská příručka 15 LCD monitor Vibrant VL5A9PD Obsah Bezpečnostní opatření 3 Připojení a nastavení 4 Přední panel a OSD ovládání 5 Tabulka výchozího nastavení 6 Specifikace 7 Detail konektoru kabelu

Více

OMEGA HH507R. Digitální teploměr

OMEGA HH507R. Digitální teploměr OMEGA HH507R Digitální teploměr Úvod Tento kompaktní 4 ½ místný digitální teploměr je konstruován pro externí připojení termočlánkových sond typu K/J/T/E/R/S/N. Přístroj využívá referenčních tabulek převodu

Více

Uživatelská příručka pro program

Uživatelská příručka pro program NEWARE Uživatelský manuál Uživatelská příručka pro program ve spojení se zabezpečovacím systémem strana 1 Uživatelský manuál NEWARE strana 2 NEWARE Uživatelský manuál Vaše zabezpečovací ústředna DIGIPLEX

Více

Návod pro Zapisovač Eurotherm Chessell

Návod pro Zapisovač Eurotherm Chessell Návod pro Zapisovač Eurotherm Chessell Model 4103 M / C Strana 1 (celkem 21) Základní funkce zapisovače Bezpečnostní pokyny 1. Zemnící svorka musí být vždy propojena se zemnícím vodičem. 2. Napájecí a

Více

Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití

Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití ČERNÁ SKŘÍŇKA Záznamník teploty ZT, ZT1ext Návod k použití Návod na použití záznamníku teploty COMET ZT, ZT1ext Přístroj je určen pro měření a záznam teploty vzduchu, příp. teploty z externí sondy s odporovým

Více

R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod

R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod R/C/D/V Autorozsahový Digitální Multimetr Uživatelský Návod Před použitím tohoto přístroje si pozorně přečtěte přiložené Bezpečnostní Informace Obsah Strana 1. Bezpečnostní Upozornění 2 2. Ovládání a Vstupy

Více

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1

Uživatelský manuál. (cz) Tablet S7.1 (cz) Tablet S7.1 Uživatelský manuál Děkujeme, že jste si zakoupili Tablet PC. Tento manuál Vám představí funkce tohoto zařízení, kterým je potřeba věnovat pozornost. Prosím, přečtěte si tento manuál řádně

Více

HC-6504/6506. Čtyřstopý osciloskop 40/60MHz

HC-6504/6506. Čtyřstopý osciloskop 40/60MHz HC-6504/6506 Čtyřstopý osciloskop 40/60MHz 1. Úvod Děkujeme, že jste zakoupil tento osciloskop. Aby vám dlouho sloužil ke spokojenosti, prostudujte před prvním použitím pečlivě tento návod. Po prostudování

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL DDS-3X25 USB GENERÁTOR FUNKCÍ

UŽIVATELSKÝ MANUÁL DDS-3X25 USB GENERÁTOR FUNKCÍ UŽIVATELSKÝ MANUÁL DDS-3X25 USB GENERÁTOR FUNKCÍ 1. ÚVOD Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup GENERÁTORU FUNKCÍ DDS-3X25. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

Uživatelská příručka HH176. Teploměr se záznamem dat pro termočlánky a odporové teploměry

Uživatelská příručka HH176. Teploměr se záznamem dat pro termočlánky a odporové teploměry Uživatelská příručka HH176 Teploměr se záznamem dat pro termočlánky a odporové teploměry strana 1 Bezpečnostní informace: Výstraha Abyste se vyhnuli úrazu el. proudem nebo osobnímu zranění, věnujte pozornost

Více

SOUPRAVY PRO MĚŘENÍ ÚTLUMU/VÝKONU. UŽIVATELSKÝ NÁVOD přístrojů EPM-500/ELS-500 verze 1.0

SOUPRAVY PRO MĚŘENÍ ÚTLUMU/VÝKONU. UŽIVATELSKÝ NÁVOD přístrojů EPM-500/ELS-500 verze 1.0 SOUPRAVY PRO MĚŘENÍ ÚTLUMU/VÝKONU EPM/ELS-500 UŽIVATELSKÝ NÁVOD přístrojů EPM-500/ELS-500 verze 1.0 PROFiber Networking CZ s.r.o. PROFiber Networking s.r.o. Mezi Vodami 205/29, 143 00 Praha 4 Trstínska

Více

Osciloskopická měření

Osciloskopická měření Lubomír Slavík TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Materiál vznikl v rámci projektu ESF (CZ.1.07/2.2.00/07.0247), který je spolufinancován Evropským

Více

MK800. Signalizační a testovací panel

MK800. Signalizační a testovací panel Signalizační a testovací panel MK800 s pouzdrem pro montáž na desku Vlastnosti Zobrazení pracovních a chybových z monitorovacích systémů firmy BENDER Podsvětlený LC displej s textovým menu (4x 20 znaků,

Více

FA200 a FA211 série. Uživatelská příručka. www.zutemer.cz. www.zutemer.cz obchod@zutemer.cz servis@zutemer.cz 1

FA200 a FA211 série. Uživatelská příručka. www.zutemer.cz. www.zutemer.cz obchod@zutemer.cz servis@zutemer.cz 1 FA200 a FA211 série Uživatelská příručka www.zutemer.cz www.zutemer.cz obchod@zutemer.cz servis@zutemer.cz 1 FA200 / FA211 Miniaturní digitální PID teplotní a procesní regulátory/převodníky Modulární provedení

Více

Stručný průvodce digitální fotorámeček Intenso

Stručný průvodce digitální fotorámeček Intenso Stručný průvodce digitální fotorámeček Intenso K získání informací o různých funkcích digitálního fotorámečku Intenso následujte prosím tento návod. CZ - 1 1) Rozložení tlačítek na zadní straně přístroje

Více

LCR MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : LCR-9184. 100 Hz 120 Hz 1 KHz 10 KHz 100 KHz

LCR MULTIMETR NÁVOD K OBSLUZE. Model : LCR-9184. 100 Hz 120 Hz 1 KHz 10 KHz 100 KHz 100 Hz 120 Hz 1 KHz 10 KHz 100 KHz LCR MULTIMETR Model : LCR-9184 Nákup tohoto LCR multimetru pro Vás představuje krok vpřed v oblasti přesného měření. Správným používaním tohoto multimetru předejdete

Více

AX-DG Návod k použití. 2. Bezpečnostní informace

AX-DG Návod k použití. 2. Bezpečnostní informace AX-DG105 1. Návod k použití Před použitím zařízení si přečtěte celý návod k použití. Při používání zařízení uchovávejte návod v blízkosti zařízení, aby było možné jej použit v případě potřeby. Při přemísťování

Více

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products 5 243 Spínací hodiny SEH62.1 Digitální spínací hodiny jsou určeny pro zapínání a vypínání zařízení nebo regulaci s časovým spínáním. Integrovaný nastavitelný časový spínač Časový spínač jako pomocná funkce

Více

Návod k použití Návod k použití COFDM-PAL STEREO

Návod k použití Návod k použití COFDM-PAL STEREO Návod k použití Návod k použití COFDM-PAL STEREO 2 OBSAH 1. Technická specifikace 4 2. Označení a objednací čísla 5 3. Způsob montáže 6 3.1 Nástěnná montáž 6 3.2 19"- Skříňová montáž 7 4. Popis přístrojů

Více

MĚŘENÍ NAPĚTÍ A PROUDŮ VE STEJNOSMĚRNÝCH OBVODECH.

MĚŘENÍ NAPĚTÍ A PROUDŮ VE STEJNOSMĚRNÝCH OBVODECH. MĚŘENÍ NAPĚTÍ A PROUDŮ VE STEJNOSMĚRNÝCH OBVODECH. 1. Měření napětí ručkovým voltmetrem. 1.1 Nastavte pomocí ovládacích prvků na ss zdroji napětí 10 V. 1.2 Přepněte voltmetr na rozsah 120 V a připojte

Více

FilmScan35 II. -Patent pending- Uživatelský manuál

FilmScan35 II. -Patent pending- Uživatelský manuál FilmScan35 II -Patent pending- Uživatelský manuál -1- Obsah I. Obsah balení FilmScan35 II... 2 II. Vložení filmu do držáků... 3 III. Začínáme... 7 IV. Průvodce funkcemi... 12 V. Specifikace... 29 -2- I.

Více

Měření odporu spouště v1.0. návod k obsluze

Měření odporu spouště v1.0. návod k obsluze Měření odporu spouště v1.0 návod k obsluze OBSAH: 1. ÚVOD A HARDWAROVÉ POŽADAVKY...3 1.1 ÚČEL PROGRAMU...3 1.2 HARDWAROVÉ A SOFTWAROVÉ POŽADAVKY...3 1.3 INSTALACE PROGRAMU...3 1.4 ODINSTALOVÁNÍ PROGRAMU...3

Více

MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO

MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO MPP 009 MP3 PŘEHRÁVAČ PAMĚŤ 512MB ROZHRANÍ USB 2.0 ZÁZNAMNÍK FM RÁDIO S tímto přenosným MP3 přehrávačem můžete poslouchat hudbu mnohem pohodlněji než s jakýmkoli jiným zařízením. Můžete také přímo nahrávat

Více

9. Číslicové osciloskopy. 10. Metodika práce s osciloskopem

9. Číslicové osciloskopy. 10. Metodika práce s osciloskopem 9. Číslicové osciloskopy Hybridní osciloskop (kombiskop) blokové schéma, princip funkce Číslicový osciloskop (DSO) blokové schéma, princip funkce Vzorkování a rekonstrukce signálu Aliasing, možnost nesprávné

Více

feeling feeling rf Bedienungsanleitung Operating Manual Mode d emploi Instruzioni per l uso Instrucciones de uso Manual de instruções

feeling feeling rf Bedienungsanleitung Operating Manual Mode d emploi Instruzioni per l uso Instrucciones de uso Manual de instruções feeling feeling rf D GB F I E P NL CZ Bedienungsanleitung Operating Manual Mode d emploi Instruzioni per l uso Instrucciones de uso Manual de instruções Bedieningshandleiding Návod k obsluze 2 42 82 122

Více

Budík s projekcí a rádiem TC20

Budík s projekcí a rádiem TC20 Budík s projekcí a rádiem TC20 NÁVOD K POUŽITÍ Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení našeho výrobku. Pozorně si přečtěte následující pokyny a dodržujte je, aby vám sloužil bezpečně a k plné spokojenosti.

Více

SCIA.ESA PT. Galerie výkresů

SCIA.ESA PT. Galerie výkresů SCIA.ESA PT Galerie výkresů 2 VÍTEJTE 5 GALERIE VÝKRESŮ 6 Otevření Galerie výkresů... 6 Správce Galerie výkresů... 6 STRÁNKA VÝKRESU 8 Vložit obrázek... 10 Vlastnosti obrázku... 14 Hlavička a razítko...

Více

Obsah. Úvod... 2. Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3

Obsah. Úvod... 2. Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3 Obsah Úvod... 2 Co je KORG KONTROL Editor?... 2 Požadavky na systém... 2 Instalace... 3 Instalace pro uživatele Windows... 3 Instalace pro uživatele Mac OS X... 3 Quick start... 4 Spuštění KORG KONTROL

Více

SEZNÁMENÍ S PROGRAMEM

SEZNÁMENÍ S PROGRAMEM SEZNÁMENÍ S PROGRAMEM Základní informace pro každého Následující popis je určen pro stručné a rychlé seznámení s programem a jeho ovládáním. Detailnější vysvětlení funkcí programu naleznete v českém i

Více

WiFi vyhledávač ryb (Fish Finder) Návod k obsluze

WiFi vyhledávač ryb (Fish Finder) Návod k obsluze WiFi vyhledávač ryb (Fish Finder) Návod k obsluze 1. O VÝROBKU Děkujeme vám, že jste si vybrali Lucky WiFi Fish Finder vyhledávač ryb. Tento WiFi vyhledávač ryb je určen pro amatérské i profesionální rybáře

Více

Stručný uživatelský návod pro UPS SALICRU SLC CUBE 3 + Manuál UPS SALICRU SLC-CUBE3+

Stručný uživatelský návod pro UPS SALICRU SLC CUBE 3 + Manuál UPS SALICRU SLC-CUBE3+ OKS-T-MSU140009.a Stručný uživatelský návod pro UPS SALICRU SLC CUBE 3 + Manuál UPS SALICRU SLC-CUBE3+ 1 BEZPEČNOSTNÍ PODMÍNKY A DALŠÍ DŮLEŽITÉ INFORMACE UŽIVATEL MUSÍ ZAJISTIT DODRŽENÍ BEZPEČNOSTNÍCH

Více

Bezdrátová chůvička s 2,4'' dotekovým displejem. Uživatelská příručka 87250

Bezdrátová chůvička s 2,4'' dotekovým displejem. Uživatelská příručka 87250 Bezdrátová chůvička s 2,4'' dotekovým displejem Uživatelská příručka 87250 Parametry a stručný návod Přehled výrobku Kamera Obr. 1 Rodičovská jednotka Obr. 2 i Instalace 1 Instalace kamery 1.1 Napájení

Více

Návod k obsluze. Infračervený dálkový ovladač. memo RC.1 memo RC.2

Návod k obsluze. Infračervený dálkový ovladač. memo RC.1 memo RC.2 Návod k obsluze Infračervený dálkový ovladač memo RC.1 memo RC.2 Dálkové ovladače řady memo.rc jsou elektronická zařízení určená k tomu, aby umožnila přenos programů z a do spínacích hodin memo. Díky infračervenému

Více

PX257 RELAY NÁVOD K OBSLUZE

PX257 RELAY NÁVOD K OBSLUZE PX257 Tranzistorový spínač osvětlení PX257 OC Reléový spínač osvětlení PX257 RELAY NÁVOD K OBSLUZE 1. POPIS PX257 slouží k zapínání/vypínání scénického a architektonického osvětlení. Je ovládán protokolem

Více

Obsah. testo 922 Teploměr. Návod k obsluze

Obsah. testo 922 Teploměr. Návod k obsluze testo 922 Teploměr Návod k obsluze cz Obsah Všeobecné pokyny...2 1. Bezpečnostní pokyny...3 2. Použití...4 3. Popis výrobku...5 3.1 Displej a ovládací prvky...5 3.2 Rozhraní...6 3.3 Napájení...6 4. Uvedení

Více

Význam symbolů. 1.1 Obecné představení

Význam symbolů. 1.1 Obecné představení FLUKE-715 Kalibrátor proudu a napětí (ma/v) Návod k obsluze Přečtěte jako první: Bezpečnostní informace Pro zajištění bezpečného použití přístroje a jeho bezvadnou funkci dodržujte pokyny definované v

Více

Návod k obsluze. Řada digitálních osciloskopů s pamětí AX-DS1000. Číslo verze: V1.0

Návod k obsluze. Řada digitálních osciloskopů s pamětí AX-DS1000. Číslo verze: V1.0 Návod k obsluze Řada digitálních osciloskopů s pamětí AX-DS1000 Číslo verze: V1.0 Prohlášení Copyright Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o. Všechna práva vyhrazena. Zákaz kopirování, vyřezávání kousků

Více

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329

AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA. Návod k použití 10007329 AUNA TT 190 STEREO, GRAMOFON, MP3 NAHRÁVÁNÍ, CD, SD, USB, KAZETA Návod k použití 10007329 UMÍSTĚNÍ OVLÁDACÍCH PRVKŮ 1) Ochrana před prachem 2) Ladění / SKIP UP / DOWN tlačítko 3) RECORD tlačítko 4) Otvírání

Více

Instalační manuál. CIM modul - 1001. pro ovládání inverterových venkovních jednotek Fuji Electric - General

Instalační manuál. CIM modul - 1001. pro ovládání inverterových venkovních jednotek Fuji Electric - General Instalační manuál CIM modul - 1001 pro ovládání inverterových venkovních jednotek Fuji Electric - General 1 Modul slouží pro ovládání inverterových venkovních jednotek Fuji Electric a General při přímém

Více

SPIRIT 2012. Nové funkce. SOFTconsult spol. s r. o., Praha

SPIRIT 2012. Nové funkce. SOFTconsult spol. s r. o., Praha SPIRIT 2012 Nové funkce SOFTconsult spol. s r. o., Praha Informace v tomto dokumentu mohou podléhat změnám bez předchozího upozornění. 01/2012 (SPIRIT 2012 CZ) Revize 1 copyright SOFTconsult spol. s r.

Více

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení:

Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady. Před použitím: Popis částí zařízení: Návod k použití Bezpečnostní upozornění: Při používání elektrického zařízení dodržujte prosím následující zásady 1. Před prvním použitím zařízení se seznamte s tímto návodem. 2. Uchovejte si tento návod

Více