VSE 3000 VSE 3000 MOŽNOSTI VYUŽITÍ KRABICE OBSAHUJE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VSE 3000 VSE 3000 MOŽNOSTI VYUŽITÍ KRABICE OBSAHUJE"

Transkript

1 VSE 3 je dodáván v balení, které obsahuje servopohon ESBE, montážní připojovací sadu, čidlo venkovní teploty o délce 15 m, čidlo teploty topné vody o délce kabelu 2 m, ovládací modul s displejem, napájecí zdroj 24V s kabelem. MOŽNOSTI VYUŽITÍ Ekvitermní regulace teplovodního systému vytápění Ekvitermní regulace směšovacích stanic Regulace výstupní teploty vody v jednoduché aplikaci KRABICE OBSAHUJE Servopohon s vestavěným regulátorem Řídicí modul s displejem Spojovací kabel servopohonu a řídicího modulu Napájecí zdroj 23/24 Vac, 24VA Montážní sadu pro spojení se směšovacím ventilem Senzor teploty venkovního vzduchu délky 15m Senzor teploty topné vody délky 2m VSE3 Handbok ver 1. strana 1 (15)

2 FUNKCE VSE3 je ekvitermní regulátor ovládající teplotu topné vody do systému vytápění v závislosti na okamžité venkovní teplotě a přednastavené topné křivce. S klesající venkovní teplotou je aktivován proces vytápění a teplota topné vody se zvyšuje v přímé úměře s nastavenou topnou křivkou viz diagram vpravo. Lze nastavit minimální a maximální teplotu topné vody. V mezích nastavení se teplota topné vody řídí strmostí nastavené topné křivky. K přesnějšímu aktuálnímu nastavení je možné připojit volitelný vnitřní termostat. Teplota v místnosti může být v případě potřeby snížena pomocí vestavěných vnitřních hodin. Nastavení vhodné topné křivky závislost mezi venkovní teplotou a teplotou topné vody. Pro objekt s radiátorovým topením by měla být nastavena topná křivka mezi 5 a 6. Dům s podlahovým vytápěním bude vytápěn podle topné křivky hodnoty 3. C Topná voda Venkovní teplota C -4 Prostorový termostat (volitelný) Pokojovým termostatem lze přesně nastavit teplotu dodávané topné vody a tím požadovanou teplotu v interiéru. Senzor teploty vratné vody (volitelný) Funkce senzoru teploty vratné vody může být nastavena jako pouze informační. Důvodem je eventuální možnost ochránit kotel před příliš nízkou teplotou vody ve zpátečce, což může způsobit kondenzaci, dehtování a snížení účinnosti spalovacího procesu. Při navolení pouze informačního režimu lze teplotu vratné vody zobrazit na displeji ovládacího modulu. V případě použití tohoto vstupu v režimu jen čtení je indikována teplota v systému nebo v interiéru. Nastavení Všechna dostupná nastavení lze provést pomocí 5 tlačítek na ovládacím modulu. Viz strana 5 v návodu. Napájení VSE3 je napájeno zdrojem 24V připojeného na servomotor. Řídicí modul je napájen pomocí spojovacího kabelu se servopohonem. VSE3 Handbok ver 1. strana 2 (15)

3 INSTALACE 5 Instalace servopohonu na 3 nebo 4-cestný směšovací ventil. Nainstalujte ventil Příprava ventilu. 1. Nastavte ventil manuálně do středové pozice. 2. Odejměte knoflík a stupnici z ventilu, aniž byste změnili polohu srdce ventilu. 3. Nasaďte adaptér na osu ventilu jak nejdále je to možné. 4. Otočte adaptér na ose ventilu opačným koncem v případě použití staršího typu směšovacího ventilu. Poznámka- vyberte dlouhý nebo krátký fixační šroub dle typu použitého ventilu - viz tabulka. V případě použití ventilů řady VRG/ VRB nejsou fixační šrouby nutné VSE3 Handbok ver 1. strana 3 (15)

4 VSE 3 MONTÁŽ SERVOPOHONU NA VENTIL Ujistěte se, že směr rotace regulátoru a ventilu je shodná, druhou část stupnice uschovejte pro případné pozdější použití. 8.Nasaďte zpět knoflík manuálního ovládání servopohonu a zatlačte směrem k ventilu (převodovky servopohonu je zapojena ) Zkontrolujte, že je servopohon ve střední pozici. Vytlačte ovládací knoflík. Nasaďte servopohon na osu ventilu a zajistěte přiloženým šroubem. Ujistěte se, že je ventil zajištěn anti rotačním kolíkem (platí pro starý typ ventilu). 9.V případě nutnosti manuálního ovládání, přitáhněte ovládací kolečko cca 5 mm k sobě. Poznámka - v případě použití staršího typu ventilu, rozhýbejte ventil pohybem tam a zpět, až se bude srdce pohybovat lehce. VSE3 Handbok ver 1. strana 4 (15)

5 ZAPOJENÍ Obr X Regulátor VSE 3 je napájen 24 VAC, adaptér je přiložen. Viz obrázek 1 svorky 1. Na těle servopohonu jsou 4 páry svorek pro připojení čidel (svorky 2, 3, 4, 5 ) Přiřazení svorek k typu čidla. 1. Senzor teploty topné vody 2. Senzor teploty venkovního vzduchu 3. Prostorové čidlo (volitelné) 4. Přídavný senzor (například senzor teploty vratné vody) 6 X. Svorky označeny X jsou pro VSE 3 NEAKTIVNÍ! Řídicí modul je připojen konektorem 6 (obrázek 2). Regulátor MŮŽE fungovat i BEZ připojeného řídícího modulu. Řídicí modul je připojen komunikačním kabelem, který může být připojen jen jedním směrem. Obr. 2 Obrázek 2 Všechny kabely jsou fixovány víčkem, které je součásti servopohonu 7 (obrázek 2 ). 6 Ekvitermní regulátor VSE 3 je dodáván s předpřipojenými kabely pro snadnější instalaci. 7 Prostorové čidlo a senzor teploty vratné vody můžou být volitelně připojeny. VSE3 Handbok ver 1. strana 5 (15)

6 INSTALACE SENZORŮ Senzor teploty venkovního vzduchu Nainstalujte senzor na severní stěně bez vlivu slunečního svitu. Poloha senzoru musí být vertikální, s kabelem směřujícím dolů. Kabel fixujte ke stěně každých 3 cm. Použijte chráničku jen v nejnutnějších případech. Neveďte kabel nikde blíže než 1 mm od kabelů s el.napětím. Kabel senzoru teploty venkovního vzduchu je označen černě. Připojení do svorek 3 (obrázek 1). Senzor teploty topné vody Přiložte senzor minimálně 5cm po proudu toku topné vody za směšovací ventil. Ujistěte se, že je trubka v místě přiložení senzoru čistá a umožní optimální prostup tepla. Zajistěte senzor přiloženou stahovací svorkou. Trubku v místě přiložení senzoru zaizolujte. Kabel senzoru teploty topné vody je označen červeně. Připojení do svorky 2 (obrázek 1). Napájení Přiložený adaptér připojte do těla servopohonu (konektor označen 24VAC ) a připojte adaptér k síti. Prostorové čidlo Nainstalujte prostorový senzor do dobře zvoleného referenčního místa v interiéru. Připojení do svorky 4 (obr.1). Senzor teploty vratné vody, přídavný senzor ( volitelný ) Senzor může být použit na ochranu kotle před nízkoteplotní korozí, když je instalován na vratné větvi. Připojení do svorky 5 (obrázek 1). SENZORY CHYBOVÁ HLÁŠENÍ Chyba senzorů -(kabelů) je indikována na displeji symbolem = =. Zkrat je indikován písmenem K. V obou případech se navíc displej prosvětlí červeně a servopohon se nastaví do polohy více teplo, z důvodu ochrany topného systému. V případě podezření na nefunkčnost senzoru je možné proměřit ohmetrem jmenovité hodnoty odporu a porovnat je s hodnotami v tabulce. TABULKA ODPORŮ Tabulka znázorňuje závislost odporu na teplotě. Teplota Odpor Teplota Odpor C F kohm C F kohm , , , , , ,5 +5 8, ,2 +6 6, +2 27, , VSE3 Handbok ver 1. strana 6 (15)

7 MENU VSE 3 má již přednastavené hodnoty, které fungují ve většině aplikací vytápění. Nastavení může být v případě potřeby změněno. Informace o aktuálním stavu regulátoru a nastavení je dostupný na displeji, nastavení hodnot je možné přestavit pěti tlačítky pod displejem řídícího modulu :36 >>+ C 2 42 (41) << C TIME 5 13:28 1 6: : 1 2 6: 2 22: 3 6: 3 22: 4 6: -6 FLcourve 45 C MOTOR Motor Motor Main Move2Home Move2H Set Move2H Clr C ZPÁTEČKA RV on RV min RV hyst RV time JEDNOTKY C/F NASTAVENÍ TempReduce RoomSensor M M M C F C F C F ZÁKLADNA Vnitřní teplota Venkovní teplota Den v týdnu Čas TEPLOTY Venkovní Topné vody Pokojová Vratné vody ČAS Den v týdnu Útlum Programy KŘIVKA Strmost Min. teplota Max. teplota Jemné dolaďování křivky při : +12 C +6 C C -1 C -2 C -3 C MOTOR Rotace + vpravo Rotace + vlevo Čas běhu, pulsy Střední pozice SENSOR ZPÁTEČKY Připojen Minimum Hystereze Časování CELSIUS/ FAHRENHEIT Výběr jednotek TEPLOTNÍ ÚTLUM Útlum pokojové teploty POKOJ. SENSOR Stupeň citlivosti. VSE3 Handbok ver 1. strana 7 (15)

8 POSTUP NASTAVENÍ REGULÁTORU SYMBOLY :36 >>+ C TIME 5 13:28 1 6: : 1 2 6: 2 22: 3 6: 3 22: 4 6: 1 21 Spočtená pokojová teplota 21 C Symbol BEZ tečky = nepřipojený vnitřní senzor 2 (21) Aktuální pokojová teplota = 2 C, nastaveno = (21) Symbol má tečku = pokojový senzor je připojen -3 Venkovní teplota = -3 C (tečka je VLEVO od symbolu) 5 11:36 Den v týdnu #5, Aktuální čas 11:36 am 37 Teplota topné vody = 37 C (tečka nahoře) 34 Teplota vratné vody = 34 C (jestliže je senzor připojen) C Zvolené aktuální jednotky ( C nebo F) Příklady ukazují oddíl čas TIME Stiskem tlačítka VLEVO jdi na - TEPLOTY Stiskem tlačítka VPRAVO jdi na KŘIVKA Každý oddíl má svůj symbol, který je umístěn dole uprostřed. Aktivní oddíl má černé pozadí. VPRAVO je další oddíl (teplota), přejdeme na něj stiskem tlačítka. Návrat ZPĚT je možný stiskem. symbol slunce indikuje, že venkovní teplota je nad vypínacím bodem >>+ servopohon se pohybuje vpravo pro zvýšení teploty topné vody. Symbol bliká, když je servopohon v pohybu. Směr rotace může být změněn a pak pohyb doleva (symbol +<< ) zvyšuje teplotu topné vody. - << Symbol znamená pohyb servopohonu doleva, pro snížení teploty topné vody H<< servopohon se pohybuje domů H = (home), doleva nebo doprava (dle zvoleného směru rotace ) Změnu nastavené hodnoty aktivujeme stiskem. K potvrzení změny stiskni opět kulaté tlačítko. Zvýšení nastavené hodnoty provedeme stiskem. >>C >>S servopohon se pohybuje z krajní pozice do středové v případě problému se senzorem se servopohon přesune do bezpečné pozice >>S, kdy je do systému dodávána teplá voda. Prosvětlení displeje je červené. Snížení nastavené hodnoty provedeme stiskem. (S) Servopohon se přesunul do bezpečné pozice Displej se prosvítí červeně. VSE3 Handbok ver 1. strana 8 (15)

9 HLÁŠENÍ STAVU TEPLOTY Ze základního menu ( ) je pododdíl teplota dostupný stiskem tlačítka. Na displeji vidíme všechny aktuální a nastavené teploty k senzorům, které jsou připojeny. Na přikladě je info ze všech senzorů, nastavené hodnoty jsou zobrazeny v závorkách.. Venkovní teplota 2ºC. Teplota topné vody 42ºC. Hodnota v závorce je propočtená teplota topné vody (41). Pokojová teplota, aktuální a nastavená. Teplota vratné vody 35ºC Aktuální pohyb servopohonu - << (41) 21 (21) 35 -<< C Pravý dolní roh signalizuje zvolené jednotky. C nebo F. VSE3 Handbok ver 1. strana 9 (15)

10 ODDÍL ČAS Postup nastavení útlumu. Hodiny s týdenním programem jsou určeny pro programování týdenního režimu vytápění (topné periody během dne). Horní řádek ukazuje den v týdnu a čas. Další řádek ukazuje další topnou periodu popřípadě útlum (redukci pokojové teploty) Je možné navolit až 16 časových period. Na každém řádku: Den týdne 1, Čas změny (útlumu nebo návratu k nastavené teplotě). Útlum = (1) nebo návrat k normálu (). Den 1 může být neděle nebo pondělí. Nastavení dne a času Aktivní okno času k nastavení je v horním řádku má černé pozadí. Horní řádek ukazuje úterý, čas 5:13 Symbol hodin je zobrazen napravo od čísel. Stiskni pro aktivaci změny. V novém okně na displeji se objeví pouze vybraný řádek. Je zobrazeno: EDIT Den a čas může být nyní změněn. TIME Aktuální nastavení: Úterý den 3, 5:13 TIME 3 5:13 1 6: : 2 6: 2 22: 3 6: 3 22: 4 6: 3 5:13 Den číslo 3 je podtržený- může být změněn. Přejděte do oddílu TIME (čas). První řádek ukazuje: 2 1: 1 Což znamená, že v pondělí (2)v 1: hod. bude snížena teplota pokojové teploty.(1 = útlum, = návrat k normálu ). Velikost útlumu lze nastavit po prosvícení černě pod heslem teplotní útlum. Příklad: Jděte na druhý řádek pod symbol hodin. Displej ukazuje: Perioda (EVENT 2) (program 2) 3 14:15 Aktuální čas úterý 14:15 2 1: 1 Perioda 1: snížení teploty v pondělí v 1: hodin. Perioda 2: zvýšení teploty k teplotnímu normálu v pondělí 16: hod. Stiskni pro aktivaci změny. Nové okno ukazuje pouze vybraný řádek. Displej ukazuje: EDIT to znamená ve zvolený čas nastavení 1 EVENT 1 PERIODA 1 pondělí ( 2 ) kl 6: návrat k vyšší pokojové teplotě. = normální teplota 1 16: Den který je podtržený, může být změněn. Výběr dne, času a aktivity je proveden Pohyb mezi dny, hodinami, minutami nebo vteřinami nebo. Stiskem nebo navolte požadovaný den, čas. Potvrzení změny proveďte stiskem tlačítka. nebo. Stiskni pro aktivaci změny. -3 FL křivka 42 C VSE3 Handbok ver 1. strana 1 (15)

11 NASTAVENÍ TOPNÉ KŘIVKY S ekvitermním regulátorem VSE3 vnitřní teplota závisí na venkovním klimatu. Čím chladněji je venku, tím vyšší je teplota v interiéru. Závislost je řízena pomocí topné křivky. V případě optimálního nastavení topné křivky je teplota interiéru KONSTANTNI. Nastavení křivky lze provést v oddíle křivky( CURVE ). Displej je rozdělen na dvě okna. Horní okno ukazuje křivku a možná nastavení. Dolní okno zobrazuje aktuální venkovní teplotu a vertikální tečkovaná úsečka ukazuje tuto teplotu. Jakmile se venkovní teplota sníží, úsečka změní polohu. Při nižší teplotě venkovního vzduchu se úsečka pohybuje VPRAVO, při zvyšování venkovní teploty se úsečka posunuje VLEVO. Pohyb mezi nastaveními stiskem Příklad: Přejděte na vypínací teplotu Summer, 17 stiskem Standardně je nastavena teplota 17 C. Při dosažení této teploty servopohon přesune ventil do studené pozice, kdy do topného systému nejde teplá voda. Změnit aktuální nastavení stiskem Otevře se nové okno ukazující 17 Změna této hodnoty stiskem Volbu potvrďte stisknutím tlačítka Vypínací teplota ( Summer ) ( FL křivka ) FL křivka (FLcurve) úhel křivky (teplota topné vody při º C venkovní teplotě) FL bor min minimální teplota topné vody FLbor max maximální teplota topné vody Léto ( Summer )17 venkovní teplota k odstavení vytápění Následující nastavení: LV+12, LV+6, LV, LV -1, LV -2 nebo LV -3 jsou body na kterých je možné přesné doladění křivky. Za normálních okolností není nutné měnit tato nastavení. Namísto použití pokojového senzoru je křivka samo nastavovací. Spodní okno indikuje 6 bodů, kde může být křivka v případě potřeby jemně doladěna. Vertikální přímka bliká v místě, které je pře nastavováno. -3 Aktuální venkovní teplota Teplotní maximum Teplotní minimum VSE3 Handbok ver 1. strana 11 (15)

12 NASTAVENÍ SERVOPOHONU V tomto oddíle nastavujeme: Rotace, vpravo (CW) nebo vlevo ( CCW ) Hlavní (Main) pohyb motoru (pulzy) Move2H pohyb do středové pozice Move2H Set začátek centrování Move2H Clr zastavení centrování Směr rotace servopohonu MOTOR Motor Motor Main Move2H? Move2H Set Move2H Clr Standardně se servopohon pohybuje vpravo pro zvyšování teploty topné vody. Jestliže je směšovací ventil nainstalován opačně, musí být směr rotace servopohonu přestaven na pohyb vlevo pro zvyšování teploty topné vody. Aktivujte řádek Motor stiskem Display ukazuje : Změna (EDIT) Směr otáčení motoru (Motor dir) Směr otáčení ( Motor dir CW ) vpravo pro zvyšování teploty Změna směru otáčení ( Motor dir 1 CCW) vlevo pro zvýšení teploty topné vody. Volbu potvrďte stisknutím tlačítka M C Nastavení funkcí servopohonu základní ( Main ) Řádek přívod (Main) ukazuje výstupy regulátoru do servopohonu. Jedná se o informaci, řádek nemůže být změněn! Centrování pozice servopohonu pohyb domů (Move 2 Home) Servopohon a směšovací ventil by měly být před montáži ve středové pozici. Jestliže servopohon není, může být posunut do středové pozice funkcí pohyb domů- (Move2H). Přejděte na řádek MOTOR Přejděte na řádek pohyb nastavení ( Move2H Set) Stiskněte k nastartování funkce. Displej je podsvícen žlutě a ukazuje H<<. Pod řádkem Move2H je informace, jestli je funkce aktivní nebo ne. Info: Funkce NENÍ aktivní Info: 1 Funkce JE aktivní V oddíle BASE a TEMP na displeji je ukázána aktivita servopohonu. Nejprve se servpohon pohybuje k jedné koncové pozici. Displej indikuje symbol H<<. Poté se pohybuje ke středové pozici. Displej indikuje symbol >>C. Servopohon se zastaví, displej se prosvítí červeně a bliká (S), informace pro instalatéra, že servopohon je připraven k montáži na ventil. Po provedení montáže je funkce centrování zastavena začerněním pohyb domů zrušení ( move2h Clr ) a potvrzením stiskem Normální chod startuje po cca 1 minutě. Displej se prosvítí zeleně na několik vteřin, poté zhasne. Poznámka: V případě přerušení napájení přejde servopohon automaticky po obnovení napájení do středové pozice. VSE3 Handbok ver 1. strana 12 (15)

13 EXTRA SENSOR / RETURN TEMPERATURE SENSOR Lze připojit přídavný senzor k monitorování teploty vratné vody do kotle, jako prevenci kondenzace.tato funkce by měla být aktivována jen v případě dobrého porozumění dané aplikaci vytápění. V případě špatného nastavení může celý systém vytápění zkolabovat. Senzor muže být rovněž použit pouze k monitorování teploty na libovolném místě v aplikaci. Aktuální hodnota je zobrazena na displeji v oddíle TEMP u symbolu.hodnota je zobrazena pouze v případě připojení senzoru. VÝBĚR JEDNOTEK Teplota je zobrazována ve C nebo F. Volbu lze pro vést v oddíle SET (nastavení). a displeji je zobrazeno SET: C/F = C K provedení výběru stiskněte. Display ukazuje: Změna (EDIT) C/F = C Celsius Zvolte požadovanou jednotku stiskem nebo. Volbu potvrďte stisknutím tlačítka TEPLOTNÍ ÚTLUM A POKOJOVÝ SENZOR - NASTAVENÍ Velikost útlumu, ( snížení )pokojové teploty je závislé na čase, nastavení provedeme v oddíle přizpůsobení (ADJUST). Hodnota je zobrazena jako teplotní útlum (TempReduce). V případě, že je použit pokojový senzor, záleží jak je nastavena jeho citlivost ovládání. TEPLOTNÍ ÚTLUM Pro funkčnost tohoto nastavení musí být aktivována alespoň jedna topná perioda v menu čas (TIME). Jděte do oddílu přizpůsobení (ADJUST). Vyberte útlum (TempReduce). Displej ukazuje : ( úprava ) EDIT teplotní útlum (TempReduce ) -2 Proveďte volbu stiskem nebo Volbu potvrďte stisknutím tlačítka POKOJOVÝ SENSOR Pokojový senzor může být připojen s možností provádět nastavení nebo pouze v monitorovacím režimu. Přejděte do oddílu přizpůsobení ( ADJUST). Vyberte pokojový senzor ( RoomSensor). Displej ukazuje : Úprava ( EDIT) Pokojový sensor (Room Sensor) Pokoj ( room) Hodnota znamená, že senzor je pouze v monitorovací funkci. V případě zvolení hodnoty 1, 2, 3 nebo 4 je pokojový senzor aktivní k užití pro nastavení teploty. Čísla znázorňují stupně vlivu, který má pokojový senzor nad regulátorem. Vyšší číslo znamená vyšší vliv. Normální hodnota je 2 nebo 3. Proveďte volbu stiskem nebo Volbu potvrďte stisknutím tlačítka VSE3 Handbok ver 1. strana 13 (15)

14 Vaše poznámky: VSE3 Handbok ver 1. strana 14 (15)

PRO PODLAHOVÉ TOPENÍ DIGITÁLNÍ TERMOSTAT

PRO PODLAHOVÉ TOPENÍ DIGITÁLNÍ TERMOSTAT DIGITÁLNÍ TERMOSTAT PT712 PRO PODLAHOVÉ TOPENÍ záloha při výpadku napětí > 100 hodin montáž přímo na instalační krabice podsvícený přehledný displej v designu spínačů VENUS možnost rozšíření o externí

Více

Návod k týdennímu programovatelnému termostatu EUROTEMP 2016+, 2016PC+

Návod k týdennímu programovatelnému termostatu EUROTEMP 2016+, 2016PC+ Kapitola: Návod k týdennímu programovatelnému termostatu EUROTEMP 2016+, 2016PC+, strana 1/5 Návod k týdennímu programovatelnému termostatu EUROTEMP 2016+, 2016PC+ 1. CHARAKTERISTIKA PŘÍSTROJE - termostat

Více

NR-AMX10. Návod na instalaci a provoz

NR-AMX10. Návod na instalaci a provoz NR-AMX10 Návod na instalaci a provoz NR-AMX10 je tříbodový kompaktní regulátor topení s chováním PI, který závisle na vnější teplotě reguluje teplotu média v přívodní větvi. NRAMX10 může příslušně navrženou

Více

Ekvitermní regulátory, prostorová regulace a příslušenství

Ekvitermní regulátory, prostorová regulace a příslušenství Ekvitermní regulátory, prostorová regulace a příslušenství 1 Regulátory druhy a vlastnosti Pro ovládání kotlů PROTHERM pokojovým regulátorem lze použít pouze takový regulátor, který má beznapěťový výstup,

Více

PROGRAMOVATELNÝ TERMOSTAT

PROGRAMOVATELNÝ TERMOSTAT PROGRAMOVATELNÝ TERMOSTAT PT14-P S JEDNODUCHÝM OVLÁDÁNÍM A PODSVÍCENÝM DISPLEJEM Určený pro: přímotopy sálavé panely elektrické podlahové topení MONTÁŽ A UMÍSTĚNÍ Termostat instalujte na vhodné místo,

Více

PROSTOROVÝ TERMOSTAT S PODSVÍCENÝM DISPLEJEM

PROSTOROVÝ TERMOSTAT S PODSVÍCENÝM DISPLEJEM PROSTOROVÝ TERMOSTAT S PODSVÍCENÝM DISPLEJEM PT22 vhodný pro všechny typy kotlů týdenní program (nastavitelný) 6 teplotních změn na každý den protizámrazová ochrana jednoduchá montáž moderní design VELKÝ

Více

Návod k obsluze řídící jednotky. 2011-05-25 Benekov (bez automatického zapalování)

Návod k obsluze řídící jednotky. 2011-05-25 Benekov (bez automatického zapalování) Návod k obsluze řídící jednotky Verze programu: 2011-05-25 Benekov (bez automatického zapalování) OBSAH 1. Úvod... 3 2. Popis tlačítek regulátoru... 3 3. Struktura uživatelského a servisního menu... 4

Více

PRO OVLÁDÁNÍ TERMOELEKTRICKÝCH POHONÙ

PRO OVLÁDÁNÍ TERMOELEKTRICKÝCH POHONÙ PT14-HT-P PROGRAMOVATELNÝ TERMOSTAT PRO OVLÁDÁNÍ TERMOELEKTRICKÝCH POHONÙ Určený pro: radiátory osazené termoelektrickými pohony rozdělovače teplovodního podlahového topení s termoelektrickými pohony MONTÁŽ

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ INSTAT 8

NÁVOD NA POUŽITÍ INSTAT 8 NÁVOD NA POUŽITÍ INSTAT 8 OBSAH: I II III Diagram teplota-čas Tabulka časových pásem Ovládací prvky-zobrazení 1 Ovládání přístroje 1.1 Ručně C 1.2 Týdenní program. A 1.3 Denní program. B 1.4 Party..D 1.5

Více

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D

Odpájecí stanice pro SMD. Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Odpájecí stanice pro SMD Kontrola teploty, digitální displej, antistatické provedení SP-HA800D Upozornění Teplota trysek je 400 C a v případě nesprávného zacházení s přístrojem může dojít ke zranění, požáru

Více

BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT

BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT BEZDRÁTOVÝ PROSTOROVÝ TERMOSTAT BPT710 PRO OVLÁDÁNÍ TOPNÝCH ZAØÍZENÍ Komfortní ovládání pro: přímotopy podlahové topení sálavé panely, infrapanely plynové a elektrické kotle (pouze s přijímačem BPT002)

Více

Chronis IB / IB L Programovatelné spínací hodiny

Chronis IB / IB L Programovatelné spínací hodiny Abyste mohli optimálně využít všech výhod programovatelných spínacích hodin Chronis IB / IB L, přečtěte si pozorně následující návod k obsluze a provozu. Chronis IB / IB L jsou programovatelné spínací

Více

Parkovací asistent PS8vdf

Parkovací asistent PS8vdf Parkovací asistent PS8vdf Uživatelská příručka Tento parkovací systém nabízí ideální řešení pro náročné řidiče, kteří se starají o své vozidlo a bezpečnost svých blízkých. Skryté překážky, jako jsou např.

Více

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI

INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI INSTRUKCE PRO POUŽITÍ A INSTALACI LCD DÁLKOVÝ OVLADAČ PRO VENTILÁTOR Jmenovité napětí 220-240V, 50Hz PROSÍM PŘED POUŽITÍM PRODUKTU SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE VŠECHNY INSTRUKCE VAROVÁNÍ aby se snížilo riziko vzniku

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Obsah Popis dálkového ovladače 3 Ovládání TV služby 4 1. Informace o pořadu 4 2. Seznam TV kanálů 5 3. Možnosti kanálů 5 4. Programový průvodce 6 5. Změna pořadí

Více

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách.

NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. NÁVOD K HODINKÁM S KAMEROU 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových hodinkách. Připojení k PC je pomocí USB konektoru na rekordéru, z PC je rekordér

Více

Digitální album návod k použití

Digitální album návod k použití Digitální album návod k použití ALBUM je schopné stahovat (nahrávat) fotografie přímo z digitálního fotoaparátu bez použití počítače. Pojme více než 20 tisíc fotografií ve formátu JPG, optimalizovaných

Více

EM271 Dvojitý třífázový elektroměr a analyzátor sítě

EM271 Dvojitý třífázový elektroměr a analyzátor sítě EM271 Dvojitý třífázový elektroměr a analyzátor sítě Návod k použití OBSAH: 1) Upozornění str. 2 2) Rozměrový výkres a montážní otvor v panelu str. 2 3) Přestavba z panelové verze na DIN str. 3 4) Montáž

Více

Barevný videotelefon CDV-70H

Barevný videotelefon CDV-70H Barevný videotelefon CDV-70H Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-1370 SII Colour 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Vlastnosti systému... 2 4. Funkce systému... 2 5. Instalace vstupního panelu...

Více

DUA plus. 00332924-1 edice - 07/2008. NÁVOD K POUžITÍ PRO UžIVATELE

DUA plus. 00332924-1 edice - 07/2008. NÁVOD K POUžITÍ PRO UžIVATELE DUA plus 00332924-1 edice - 07/2008 NÁVOD K POUžITÍ PRO UžIVATELE CZ OBSAH Obsah 1 Symboly použité v příručce...2 2 Řádné použití přístroje...2 3 Úprava vody...2 4 Informace poskytované uživateli...3 5

Více

NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI

NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI NÁVOD K OBSLUZE A MONTÁŽI Zásobníkový ohřívač KOMPAKT 300HB Popis a specifikace výrobku : KOMPAKT 300HB - zásobníkový ohřívač je určen pro nepřímý ohřev TUV solárními kolektory nebo centrálním vytápěním

Více

Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus

Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus Uživatelská p íru ka UMAX VisionBook 7Q Plus Uživatelská p íru ka Uživate ská príru ka VisionBook 7Q Plus Popis za ízení 1. Tla ítko zapnutí / vypnutí (Power) 2. Tla ítka pro ovládání hlasitosti 3. Micro

Více

PROGRAMOVATELNÝ TERMOSTAT MINIB TH-0108 (F)

PROGRAMOVATELNÝ TERMOSTAT MINIB TH-0108 (F) PROGRAMOVATELNÝ TERMOSTAT MINIB TH-0108 (F) Úvod Tento termostat je digitální programovatelnou jednotkou napájenou bateriemi pro řízení teploty při vytápění a ochlazování. Je možno jej použít u většiny

Více

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze

HBG 60 ODSAVAČ PAR. Návod k instalaci a obsluze HBG 60 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 POPIS Odsavač par lze instalovat ve filtrační nebo odtahové verzi. Filtrační verze (obr. 1) odsavač odsává vzduch z kuchyně nasycený párami a zápachy, čistí

Více

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením.

Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité poznámky k bezpečnosti 1. Před vlastní instalací pozorně

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Konverze dokumentů z elektronické do listinné podoby (z moci úřední) Vytvořeno dne: 29.11.2011 Verze: 2.0 2011 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály

Více

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití

Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Stolní lampa JETT-677 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 3 POPIS PŘÍSTROJE A JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 4 NEŽ ZAČNETE PŘÍSTROJ POUŽÍVAT... 5 INSTALACE... 5 NASTAVENÍ ČASU A BUDÍKU...

Více

KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ TÝDENNÍ ČASOVAČ

KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ TÝDENNÍ ČASOVAČ Příručka uživatele KLIMATIZAČNÍ ZAŘÍZENÍ TÝDENNÍ ČASOVAČ Pozor: Na Vašem výrobku je uveden tento symbol. Říká, že se elektrické a elektronické přístroje nemají likvidovat s domácím odpadem, nýbrž se mají

Více

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat BECK-O-TRONIC 5 Provedení: Centronic cs Návod na montáž a obsluhu Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Komfortní datová schránka

Komfortní datová schránka Komfortní datová schránka Obsah 1. Komfortní datová schránka... 2 2. Záložka Schránky... 2 2.1. Přidání datové schránky... 2 2.2. Přidání složky do evidence datové schránky... 4 2.3. Přidání dalšího uživatele

Více

RAYSTAT-CONTROL-10. Regulační termostat

RAYSTAT-CONTROL-10. Regulační termostat RAYSTAT-CONTROL-10 Regulační termostat 1 RAYSTAT-CONTROL-10 Obsah 2 Popis a technické údaje 5 Funkční popis 6 Displej 7 Popis instalace 7 Provozní popis 9 Zkoušky, uvedení do provozu a údržba 11 Schémata

Více

Návod k obsluze řídící jednotky. s automatickým zapalováním

Návod k obsluze řídící jednotky. s automatickým zapalováním Návod k obsluze řídící jednotky s automatickým zapalováním Verze programu: 2011-05-25 Benekov OBSAH 1. Úvod... 3 2. Popis tlačítek regulátoru... 3 3. Struktura uživatelského a servisního menu... 4 4. Nastavení

Více

KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/19A

KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/19A KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/19A VLASTNOSTI Instalace do dvousloupcového tlačítkového panelu 725 nebo DOMUS AURA Svorkovnice pro připojení 18 tlačítek přímo k modulu Při

Více

SE155. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka

SE155. Monitor s HUD projekčním displejem 5,5 Uživatelská příručka SE155 Monitor s HUD projekčním displejem 5,5" Uživatelská příručka 1 Děkujeme vám za zakoupení našeho HUD projekčního displeje. Tento produkt zvyšuje bezpečnost řidičů, kdy všechny potřebné informace jsou

Více

TR12-1F. Návod k montáži a obsluze. Dálkový (bezdrátový) prostorový regulátor s přijímačem. obj.č. 7 719 002 498

TR12-1F. Návod k montáži a obsluze. Dálkový (bezdrátový) prostorový regulátor s přijímačem. obj.č. 7 719 002 498 Návod k montáži a obsluze TR12-1F Dálkový (bezdrátový) prostorový regulátor s přijímačem obj.č. 7 719 002 498 Bezporuchový provoz je zaručen při dodržování tohoto návodu. Prosíme po instalaci předat tento

Více

Elektronický tlakový spínač TSE

Elektronický tlakový spínač TSE Elektronický tlakový spínač TSE HC 90 /010 p max do 400 bar Elektronický tlakový spínač TSE Pro monitorování tlaku v obvodu a sepnutí signalizace po dosažení nastavených hodnot tlaku Membrána z nerezové

Více

První kroky SET90 / SET100. Art. Nr. 60090 / 60100 1. vydání, 10 02

První kroky SET90 / SET100. Art. Nr. 60090 / 60100 1. vydání, 10 02 1 První kroky SET90 / SET100 Art. Nr. 60090 / 60100 1. vydání, 10 02 2 První kroky SET90 / SET100 Obsah 1 Důležitá upozornění, přečíst nejdříve! 4 2 Rozsah funkcí sad SET90 / SET100 5 3 Stavba systému

Více

NÁVRH Zakázka č. 097893 NELSON Datum: 12.1.2010. NRG-Temp

NÁVRH Zakázka č. 097893 NELSON Datum: 12.1.2010. NRG-Temp NÁVRH Zakázka č. 097893 NELSON Datum: 12.1.2010 NRG-Temp Česky: Digitální termostat s časovačem Návod k montáži a obsluze 2 3 Česky 1. Technické specifikace... 6 2. Popis... 7 3. Montáž a instalace...

Více

Technické parametry. 20x11x5 Hmotnost s vodiči Přesnost měření absolutní/relativní výšky ±9m/±3m Rozsah měření. 300 1100hPa

Technické parametry. 20x11x5 Hmotnost s vodiči Přesnost měření absolutní/relativní výšky ±9m/±3m Rozsah měření. 300 1100hPa MVario je systém měřící atmosférický tlak, podle kterého vypočítává nadmořskou výšku, rychlost stoupání, klesání a dále provádí záznam extrému, signalizuje změny stoupání/klesání a upozorňuje na překročení

Více

Automatická regulace hoření Reg 200

Automatická regulace hoření Reg 200 Automatická regulace hoření Reg 200 Uživatelský manuál 1.0 Obecná ustanovení 2 1.1 Technické parametry 3 1.2 Mechanické údaje 3 2.0 Popis Automatické regulace Reg 200 4 3.0 Blokové schéma 6 4.0 Ovládání

Více

BPT32 INTELIGENTNÍ BEZDRÁTOVÝ TERMOSTAT

BPT32 INTELIGENTNÍ BEZDRÁTOVÝ TERMOSTAT BPT32 INTELIGENTNÍ BEZDRÁTOVÝ TERMOSTAT s pøijímaèem do zásuvky BPT32 nabízí široké uplatnění při regulaci teploty v domácnostech, kancelářích nebo dílnách. Bezdrátová varianta umožňuje snadnou a rychlou

Více

REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ

REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ 2250 REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ Radiátor neinstalujte s regulátorem FORTE nahoře. Radiátor neinstalujte pod nebo před síťovou zásuvku nebo svorkovnici. Regulátor se nesmí dotýkat

Více

AXIgo NÁVOD K OBSLUZE

AXIgo NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Úvod Nabíječe řady AXIgo jsou určeny pro průmyslové aplikace, přednostně pro nabíjení trakčních baterií (olověných s tekutým elektrolytem) elektrických vysokozdvižných vozíků a zařízení

Více

CDV-72BE domácí videotelefon

CDV-72BE domácí videotelefon Bezpečností upozornění před instalací zařízení Nepřipojujte zařízení do sítě 230V současně s jinými zařízeními V zapnutém stavu nepřipojujte další zařízení Pro čištění nepoužívejte vodu, olejové produkty

Více

NÁVOD K OBSLUZE PRO REGULÁTOR KOMEXTHERM STABIL 02.2 D

NÁVOD K OBSLUZE PRO REGULÁTOR KOMEXTHERM STABIL 02.2 D NÁVOD K OBSLUZE PRO REGULÁTOR KOMEXTHERM STABIL 02.2 D OBSAH: str. 1. Určení 2 2. Funkce.. 2 3. Popis.. 4 4. Přednosti 4 5. Montáž... 5 5.1 Montáž mechanická... 5 5.2 Montáž elektro 5 5.3 Montáž čidel

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY ZAPOJENÍ VE VOZE 5 7 8 9 žlutý modrý 5 x MUTE 6 5 R 0 5 5 7 6 2 x 0 x 8 x M 298UV x FBSN-2D 2 5 5 20 6 černo-modrý hnědý šedo-červený +2/2V MUTE R INSTALACE SENZORŮ

Více

IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze

IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze IP kamerový systém - uživatelský návod k obsluze _ Připoj se k nám! Obsah Úvod 2 Přístup do systému 2 Počítač s Windows 2 Prvotní instalace 2 Ovládání kamerového systému na počítači 3 Živý náhled...................................................

Více

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace

1. Systém domácího videovrátného. 2. Obsah dodávky. 3. Technická specifikace 1. Systém domácího videovrátného Umožňuje audiovizuální spojení s elektrickým videovrátným a ovládání dveřního zámku. Základním přínosem tohoto systému je zvýšení komfortu a bezpečnosti bydlení. Základní

Více

Hercules U26. Obslužná jednotka HMI (ACX84.910/ALG) pro ovládání regulátoru Návod k Saphir obsluze kotle EKORET SAPHIR

Hercules U26. Obslužná jednotka HMI (ACX84.910/ALG) pro ovládání regulátoru Návod k Saphir obsluze kotle EKORET SAPHIR Hercules U26 Obslužná jednotka HMI (ACX84.910/ALG) pro ovládání regulátoru Návod k Saphir obsluze kotle EKORET SAPHIR Obsah: str. 1. Stručný popis...3 2. Umístění a připojení k regulátoru Saphir...3 3.

Více

Tlačítkový spínač s regulací svitu pro LED pásky TOL-02

Tlačítkový spínač s regulací svitu pro LED pásky TOL-02 Tlačítkový spínač s regulací svitu pro LED pásky TOL-02 Tlačítkový spínač slouží ke komfortnímu ovládání napěťových LED pásků. Konstrukčně je řešen pro použití v hliníkových profilech určených pro montáž

Více

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku

Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Návod na zřízení datové schránky právnické osoby nezapsané v obchodním rejstříku Zřízení datové schránky Právnické osobě, která není zapsána v obchodním rejstříku, zřídí ministerstvo datovou schránku právnické

Více

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení.

Bezpečnostní pokyny. Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Bezpečnostní pokyny Nepoužívejte tablet v mimořádně studeném nebo horkém, prašném, vlhkém nebo suchém prostředí. Zabraňte pádu zařízení. Prosím, nabíjejte baterie, když: o symbol baterie ukazuje, že je

Více

Návod k instalaci. Logamatic 4121 s FM444, Logamatic 4323 s FM444. Externí regulace pro kotel na pelety Logano SP161/261

Návod k instalaci. Logamatic 4121 s FM444, Logamatic 4323 s FM444. Externí regulace pro kotel na pelety Logano SP161/261 Návod k instalaci Externí regulace pro kotel na pelety Logano SP161/261 Logamatic 4121 s FM444, Logamatic 4323 s FM444 Zvláštnosti při připojení a nastavení Pro certifikovaného odborníka Před montáží a

Více

REG10. návod k instalaci a použití 2.část. Řídící jednotka ekvitermní regulace ÚT, 3 nezávislé termostaty JERS

REG10. návod k instalaci a použití 2.část. Řídící jednotka ekvitermní regulace ÚT, 3 nezávislé termostaty JERS Programovatelná řídící jednotka REG10 návod k instalaci a použití 2.část Řídící jednotka ekvitermní regulace ÚT, 3 nezávislé termostaty JERS Obsah: 1.0 Obecný popis...2 1.1 Popis programu...2 1.2 Vstupní

Více

Měřič plochy listu Návod k použití

Měřič plochy listu Návod k použití Měřič plochy listu Návod k použití strana 1 Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Popis... 3 1.2 Ovládací prvky a indikátory... 4 1.2.1 Hlavní jednotka... 4 1.2.2 Skener... 5 1.3 Nastavení... 5 1.4 Nastavení rukojeti...

Více

ISDN telefony AVAYA 1408 / 1416 připojené na Integral Enterprise. Návod na obsluhu

ISDN telefony AVAYA 1408 / 1416 připojené na Integral Enterprise. Návod na obsluhu ISDN telefony AVAYA 1408 / 1416 připojené na Integral Enterprise Návod na obsluhu 2 Obsah str.: Důležitá upozornění a informace. 4 Seznamte se s Vaším telefonem Přehled funkcí a tlačítek telefonů ; Signální

Více

evohome Honeywell VÍCEZÓNOVÝ REGULÁTOR S DOTYKOVÝM DISPLEJEM Použití Hlavní rysy KATALOGOVÝ LIST září 2009

evohome Honeywell VÍCEZÓNOVÝ REGULÁTOR S DOTYKOVÝM DISPLEJEM Použití Hlavní rysy KATALOGOVÝ LIST září 2009 září 2009 evohome VÍCEZÓNOVÝ REGULÁTOR S DOTYKOVÝM DISPLEJEM KATALOGOVÝ LIST Použití Zónový regulátor s označením evotouch je moderní regulátor umožňující nezávislé ovládání až 8 zón. Regulátor je vybaven

Více

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter.

TIP: Pro vložení konce stránky můžete použít klávesovou zkratku CTRL + Enter. Dialogové okno Sloupce Vložení nového oddílu Pokud chcete mít oddělené jednotlivé části dokumentu (například kapitoly), musíte roz dělit dokument na více oddílů. To mimo jiné umožňuje jinak formátovat

Více

SOLÁRNÍ HODINKY FUNK Číslo artiklu: 58 28 986 Návod k použití

SOLÁRNÍ HODINKY FUNK Číslo artiklu: 58 28 986 Návod k použití SOLÁRNÍ HODINKY FUNK Číslo artiklu: 58 28 986 Návod k použití Základní vlastnosti: 1. solární napájení 2. rádiově ovládaný čas pro Německo, Anglii, USA a Japonsko 3. klasické analogové zobrazení 4. věčný

Více

elektronický programovatelný ter mostat +5... +40 C

elektronický programovatelný ter mostat +5... +40 C OCD4 technická dokumentace elektronický programovatelný ter mostat použití: řízení elektrického podlahového topení týdenní program s intelitentním předtápěním podsvícený displej komunikace v českém jazyce

Více

WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8

WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 WP 2 / WP 4 / WP 6 / WP 8 1 PŘIPOJENÍ ELEKTROMAGNETICKÝCH VENTILŮ Možnost spuštění 1 hlavního ventilu s cívkou Rain Bird TBOS na systém + 1 ventil s cívkou TBOS na sekci. Používejte pouze kabely s dvojí

Více

MonkeyTech. WiFi Teploměr - Instalační manuál Edice pro portál www.tmep.cz

MonkeyTech. WiFi Teploměr - Instalační manuál Edice pro portál www.tmep.cz MonkeyTech WiFi Teploměr - Instalační manuál Edice pro portál www.tmep.cz 1. Obsah balení Teplotní sensor (příp. vlhkostní sensor) Čidlo MicroUSB kabel Manuál Pro napájení doporučujeme běžnou USB nabíječku

Více

AXIon NÁVOD K OBSLUZE

AXIon NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE Úvod Nabíječe řady AXIon jsou určeny pro jednodušší průmyslové staniční aplikace - nabíjení a udržování v nabitém stavu staničních baterií (olověných, v určitých případech i alkalických),

Více

Montážní a servisní pokyny

Montážní a servisní pokyny Montážní a servisní pokyny Bitte für künftige Verwendung aufbewahren Please retain for future use Prosíme uschovejte pro budoucí použití Bypass Niveaustandanzeiger Bypass level sensors Obtokový hladinoměr

Více

EUROSTER Q7 TXRX GW Programovatelný pokojový termostat s týdenním režimem pro topení i chlazení.

EUROSTER Q7 TXRX GW Programovatelný pokojový termostat s týdenním režimem pro topení i chlazení. EUROSTER Q7TXRXGW -uživatelský manuál strana 1 EUROSTER Q7 TXRX GW Programovatelný pokojový termostat s týdenním režimem pro topení i chlazení. PROVOZNÍ POKYNY Před použitím přístroje důkladně pročtěte

Více

ÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.x

ÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.x ÍZENÍ AUTOMATICKÉ KOTELNY ESRAK 02.x Návod k obsluze ízení automatické kotelny ESRAK 02.x je ur ené k ízení ob hových erpadel, sm ovacích ventil, zónových ventil, bojler, akumula ních nádr í v p ímé vazb

Více

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch

Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Nastavení telefonu T-Mobile MDA Touch Telefon s integrovaným kapesním počítačem T-Mobile MDA Touch, zakoupený v prodejní síti společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., má potřebné parametry pro použití

Více

- regulátor teploty vratné vody se záznamem teploty

- regulátor teploty vratné vody se záznamem teploty - regulátor teploty vratné vody se záznamem teploty Popis spolu s ventilem AB-QM a termelektrickým pohonem TWA-Z představují kompletní jednotrubkové elektronické řešení: AB-QTE je elektronický regulátor

Více

Set-top box Motorola VIP-1003

Set-top box Motorola VIP-1003 Set-top box Motorola VIP-1003 1 Set-top box Motorola VIP-1003 Obsah Příprava k využívání služeb IPTV... 4 Set-top box Motorola VIP-1003... 4 Co najdete uvnitř balení... 4 Popis set-top boxu... 5 Zapojení

Více

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T

Bezdrátová sada s klávesnicí a myší. Stručný návod k použití WUR - 0108T Bezdrátová sada s klávesnicí a myší WUR - 0108T Obsah Začínáme....................................................... 1 Funkce......................................................... 1 Příprava klávesnice,

Více

Rozšířená nastavení. Kapitola 4

Rozšířená nastavení. Kapitola 4 Kapitola 4 Rozšířená nastavení 4 Nástroje databáze Jak již bylo zmíněno, BCM používá jako úložiště veškerých informací databázi SQL, která běží na všech lokálních počítačích s BCM. Jeden z počítačů nebo

Více

TTT-9V. Uživatelská příručka. Elektronická bateriová programovací jednotka řízení závlahy TTT-9V

TTT-9V. Uživatelská příručka. Elektronická bateriová programovací jednotka řízení závlahy TTT-9V Elektronická bateriová programovací jednotka řízení závlahy TTT-9V TTT-9V Uživatelská příručka Děkujeme Vám, že jste si vybrali řídící jednotku pro zavlažování řady TTT-9 Obsah Použití zařízení Princip

Více

1. Popis zařízení. (A) Logger tlaku DRULO II Měřicí přístroj pro zaznamenávání a přenos hodnot tlaku na hydrantech.

1. Popis zařízení. (A) Logger tlaku DRULO II Měřicí přístroj pro zaznamenávání a přenos hodnot tlaku na hydrantech. Návod k instalaci a obsluze 1. Popis zařízení A Logger tlaku DRULO II 1A Displej 2A Optický komunikační senzor 3A Funkční tlačítka pohyb / potvrzení 4A Utahovací šrouby 5A Odvzdušňovací šroub 6A Odvzdušňovací

Více

TTHERM-1. HW - ver. 1.73, FW: 1.54 (16.09.2015) HWPRO JAROŠ Milan Vývoj a výroba elektronických zařízení e-mail: info@hwpro.cz web: www.hwpro.

TTHERM-1. HW - ver. 1.73, FW: 1.54 (16.09.2015) HWPRO JAROŠ Milan Vývoj a výroba elektronických zařízení e-mail: info@hwpro.cz web: www.hwpro. Uživatelský návod TTHERM-1 HW - ver. 1.73, FW: 1.54 (16.09.2015) JAROŠ Milan web: www.hwpro.cz OBSAH: 1 Seznámení... 3 1.1 Popis... 3 1.2 Příslušenství... 3 2 Specifikace... 4 2.1 Technické parametry...

Více

Osobní multifunkční elektronická váha s displejem M5305-BE-L. - Návod k použití

Osobní multifunkční elektronická váha s displejem M5305-BE-L. - Návod k použití Osobní multifunkční elektronická váha s displejem M5305-BE-L - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 OBECNÉ INFORMACE... 3 JAK VÁHA PRACUJE... 3 DŮLEŽITÉ POZNÁMKY... 3 REFERENČNÍ TABULKA... 4 ZÁKLADNÍ OPERACE...

Více

téma: Formuláře v MS Access

téma: Formuláře v MS Access DUM 06 téma: Formuláře v MS Access ze sady: 3 tematický okruh sady: Databáze ze šablony: 07 - Kancelářský software určeno pro: 2. ročník vzdělávací obor: vzdělávací oblast: číslo projektu: anotace: metodika:

Více

Android Elizabeth. Verze: 1.3

Android Elizabeth. Verze: 1.3 Android Elizabeth Program pro měření mezičasů na zařízeních s OS Android Verze: 1.3 Naposledy upraveno: 12. března 2014 alesrazym.cz Aleš Razým fb.com/androidelizabeth Historie verzí Verze Datum Popis

Více

Elektronický výcvikový obojek DOG-T05L

Elektronický výcvikový obojek DOG-T05L Elektronický výcvikový obojek DOG-T05L Návod k použití 1.Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod. Elektronické výcvikové obojky

Více

Konfigurační příručka Hobby King Orange Rx Stabilizer MyCoolRC.com 23/08/2012

Konfigurační příručka Hobby King Orange Rx Stabilizer MyCoolRC.com 23/08/2012 Konfigurační příručka Hobby King Orange Rx Stabilizer MyCoolRC.com 23/08/2012 Překlad: Vladislav Yaropolov automatický překlad z RU (google) Popis: Stabilizátor OrangeRx Let stabilizátor od Hobby King

Více

Ltl Acorn Ltl-5210M Series

Ltl Acorn Ltl-5210M Series Ltl Acorn Ltl-5210M Series uživatelský manuál OBSAH Obecné informace 1.1 Úvod 1.2 Použití 1.3 fotografie fotopasti Rychlý START 2.1 Vložení SIM karty 2.2 Vložení baterií 2.3 Vložení SD karty 2.4 Vstup

Více

EasyStart T Návod k instalaci. Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů.

EasyStart T Návod k instalaci. Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů. EasyStart T Návod k instalaci. Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů. 22 1000 32 88 07 08.2011 Obsah Úvod Strana Nejdříve si přečtěte... 3 Všeobecné pokyny a informace / bezpečnostní informace...

Více

- monitor 1 ks - upevňovací šrouby 2 ks - montážní rámeček 1 ks - připojovací 4-pinový DPV-4VR

- monitor 1 ks - upevňovací šrouby 2 ks - montážní rámeček 1 ks - připojovací 4-pinový DPV-4VR 1. Systém domácího videovrátného Umožňuje audiovizuální spojení s dveřní stanicí, otevírání dveří a hlasovou komunikaci mezi jednotlivými monitory -interkom. Základním přínosem tohoto systému je zvýšení

Více

Vytápěcí boiler hybridní s tepelným čerpadlem. vzduch-voda

Vytápěcí boiler hybridní s tepelným čerpadlem. vzduch-voda Vytápěcí boiler hybridní s tepelným čerpadlem vzduch-voda 29.4.2016 Model: LLR160-5,5kW REVEL Provozní manuál Pročtěte si důkladně tento manuál, pokud tak neučiníte, může dojít k nevratnému poškození vašeho

Více

Venkovní pasivní infračervený detektor LX40, LX80. Instalační manuál

Venkovní pasivní infračervený detektor LX40, LX80. Instalační manuál Venkovní pasivní infračervený detektor LX40, LX80 Instalační manuál OLYMPO controls s.r.o. Havránkova 33, 619 00 Brno - Dolní Heršpice Tel.: (05) 43 55 81 11 Fax: (05) 43 55 81 17 a 18 www.olympo.cz Strana

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA RÁDIOVÁ KLÁVESNICE Úvod Děkujeme,že jste si vybrali naši bezdrátovou klávesnici s bezdrátovou optickou myší.pracuje s digitální rádio technologií zaručující bezproblémovou komunikaci

Více

Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG-T06L

Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG-T06L Hütermann Elektronický výcvikový obojek DOG-T06L Návod k použití 1.Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za nákup našeho zboží. Před použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod. Elektronické výcvikové

Více

Junior Plus 2/4/6/8 NÁVOD K POUŽITÍ ŘÍDÍCÍ PŘÍSTROJ SE DVĚMA PROGRAMY PRO INTERNÍ MONTÁŽ, S HLAVNÍM VENTILEM/ START ČERPADLA & KALKULACE SPOTŘEBY VODY

Junior Plus 2/4/6/8 NÁVOD K POUŽITÍ ŘÍDÍCÍ PŘÍSTROJ SE DVĚMA PROGRAMY PRO INTERNÍ MONTÁŽ, S HLAVNÍM VENTILEM/ START ČERPADLA & KALKULACE SPOTŘEBY VODY Junior Plus 2/4/6/8 NÁVOD K POUŽITÍ ŘÍDÍCÍ PŘÍSTROJ SE DVĚMA PROGRAMY PRO INTERNÍ MONTÁŽ, S HLAVNÍM VENTILEM/ START ČERPADLA & KALKULACE SPOTŘEBY VODY Čas/den Doba zavl. Dny zapnuto/vyp. Auto./Vypnuto

Více

HMP - 164. Regulátor odběru elektrické energie TX RX COM L N 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20. 230V~ 6x relé 250V/8A + -

HMP - 164. Regulátor odběru elektrické energie TX RX COM L N 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20. 230V~ 6x relé 250V/8A + - HMP - 164 Regulátor odběru elektrické energie 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 12V= 1 2 3 + - 485 1 2 3 4 - + TX RX COM STUPEŇ 1 STUPEŇ 2 STUPEŇ 3 STUPEŇ 4 STUPEŇ 5 STUPEŇ 6 230V~ 6x relé 250V/8A L

Více

Návod na instalaci, provoz a údržbu

Návod na instalaci, provoz a údržbu Návod na instalaci, provoz a údržbu TX 250A TX 500A TX 750A TX 1000A Rev. 2014.10.01 Strana 1/24 1.0.0 Obsah 1.0.0 Obsah... 2 2.0.0 Ilustrací... 2 3.0.0 Základní informace... 3 3.1.0 Úvod...3 3.2.0 Oblasti

Více

Obsah. 1. Systém domácího videovrátného

Obsah. 1. Systém domácího videovrátného Obsah 1. Systém domácího videovrátného... 2. Obsah dodávky... 2 3. Technický popis výrobku... 2 4. Instalace... 4 5. Příklady možných zapojení systému videovrátného... 7 6. Obsluha... 7 7. Tabulka poruch

Více

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE

NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE NÁVRHOVÝ PROGRAM VÝMĚNÍKŮ TEPLA FIRMY SECESPOL CAIRO 3.5.5 PŘÍRUČKA UŽIVATELE 1. Přehled možností programu 1.1. Hlavní okno Hlavní okno programu se skládá ze čtyř karet : Projekt, Zadání, Výsledky a Návrhový

Více

SPARKER RACING 3 NÁVOD

SPARKER RACING 3 NÁVOD SPARKER RACING 3 NÁVOD SPARKER RACING3 je zapalování pro silniční motocykly. Princip zapalování je induktivní. Je programovatelné pomocí počítace. Zapalování je plně laditelné z hlediska timingu zápalu.

Více

SNÍMAČ T3110. Programovatelný snímač teploty, relativní vlhkosti a dalších odvozených vlhkostních veličin s výstupy 4-20 ma.

SNÍMAČ T3110. Programovatelný snímač teploty, relativní vlhkosti a dalších odvozených vlhkostních veličin s výstupy 4-20 ma. SNÍMAČ T3110 Programovatelný snímač teploty, relativní vlhkosti a dalších odvozených vlhkostních veličin s výstupy 4-20 ma Návod k použití Návod na použití snímače T3110 Snímač je určen pro měření okolní

Více

EUROSTER 80TXRX EUROSTER 80TXRX NÁVOD K POUŽITÍ 1

EUROSTER 80TXRX EUROSTER 80TXRX NÁVOD K POUŽITÍ 1 EUROSTER 80TXRX NÁVOD K POUŽITÍ 1 1. POUŽITÍ EUROSTER 80TXRX Systém tělesových termostatů EUROSTER 80TXRX řízených rádiovým signálem slouží k regulování teploty v jednotlivých místnostech, ve kterých je

Více

Montáž na pevný povrch (nosná stěna nebo vazník)

Montáž na pevný povrch (nosná stěna nebo vazník) Instalace Všeobecné informace 50cm 50 100 m = 4 50cm cm Zajistěte, aby byla mezi detektorem a reflektorem přímá viditelnost 8 100 8-100mm Montáž na pevný povrch (nosná stěna nebo vazník) 18 50 m = 1 8

Více

MIKROPROCESOROVÝ REGULÁTOR TEPLOTY

MIKROPROCESOROVÝ REGULÁTOR TEPLOTY MIKROPROCESOROVÝ REGULÁTOR TEPLOTY 18 NÁVOD K OBSLUZE 2 1. Popis čelního panelu 2 3 1 4 5 6 7 8 Pohled na regulátor spolu s označenými funkcemi 1. Zapnutí (tlačítko VSTUP přidržte 2 sek.) 2. Displej LCD.

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

RSD BEx RAIN SENSOR ČIDLO SRÁŽEK

RSD BEx RAIN SENSOR ČIDLO SRÁŽEK RSD BEx RAIN SENSOR ČIDLO SRÁŽEK ITTEC spol. s r.o. zastoupení RAIN BIRD pro ČR a SR Areál obchodu a služeb, Modletice 106, 251 01 Říčany tel : +420 323 616 222 fax: +420 323 616 223, info@ittec.cz www.ittec.cz

Více

Návod k obsluze CM 4.3A

Návod k obsluze CM 4.3A Návod k obsluze CM 4.3A Blahopřejeme! Stal jste se majitelem vysoce přesného elektronického tachometru Ciclomaster CM 4.3A. Tento přístroj je vyroben na bázi nejmodernějších integrovaných obvodů. Je odolný

Více