Zpravodaj.36 prosinec 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj.36 prosinec 2011"

Transkript

1 Vážení spoluobané, Opt se blíží vánoní svátky a konec roku Nastává tedy i as bilancování, co se nám za ten uplynulý rok podailo a co jsme nezvládli podle svých pedstav. Doufám, že se vám podaí najít více tch kladných vcí, hezkých vzpomínek, úspch a správných rozhodnutí. Chtl bych touto cestou podkovat svým kolegm zastupitelm i dalším lidem, kteí se spolen se mnou podíleli na rozhodování o dní v obci, na zajištní jejího chodu a na úsilí o zlepšení života v Nmicích. Pál bych si, aby do budoucna ješt pibylo lidí, kterým není dní v obci lhostejné. Peji Vám všem klidné a píjemné prožití vánoních svátk a do Nového roku pevné zdraví, hodn štstí, osobních i pracovních úspch, sousedského porozumní a také hezký život v Nmicích. Milan Vacek Starosta Zprávy z obecního úadu:

2 Veejná schze V poadí druhá veejná schze se uskutenila 17. srpna. Pítomné pivítal starosta obce M. Vacek a seznámil je s prbhem výstavby vodovodu, kanalizace a OV. Poté pedal slovo Ing. Hrbkovi, který pedstavil další plány výstavby. Bhem 14 dní se zane s umísováním erpacích šachet. Obané budou znovu dotazováni, kam chtjí šachtu umístit, v jaké hloubce mají gravitaní pípojku do stávajícího septiku a také kam pivézt vodovodní pípojku. Pan Hemánek, hlavní stavbyvedoucí, vysvtlil obanm, pro se bude vtší ást šachet kopat run. Jedním z dvod je neporušit souasný stav pozemk (okrasné zahrady, chodníky atd.). Poté vystoupil zástupce spolenosti SIGMI Lutin pan Dokládal a na pipraveném modelu erpací jímky vysvtlil její systém, vybavení a funknost. Obané se zajímali hlavn o vystrojení jímky, jaké naptí pivézt k jímce, umístní ovládací automatiky, životnost jímky a erpadla. Dále uvedl, že do zahájení provozu je nutné mít k jímce piveden elektrický proud o naptí 380 volt. Pedpokládané zahájení zkušebního provozu, tedy i napojení jímek, je druhá polovina dubna Dále pan Dokládal seznámil obany, co do jímky patí, aby tak pedešli zbyteným opravám. Další informace naleznete na stránkách obce. Rádi bychom znovu pipomnli, že splašková kanalizace je ze zákona povinná. V pípad, že se do projektu nezapojíte, budete muset v budoucnu prokázat, že s odpadními vodami nakládáte dle platného zákona, že vlastníte normám odpovídající septik nebo domovní istiku, že odpad ze žumpy vyvážíte na istiku odpadních vod. (Vypouštní do dešové kanalizace bude zakázáno, kontrolováno a postihováno) V pípad dodateného napojení na veejnou splaškovou kanalizaci bude majitel nemovitosti hradit veškeré náklady sám. Šachta s vybavením stojí 50 až 60 tisíc korun, dále si musí sám zajistit projekt, stavební povolení atd., což znamená výdaje cca 100 tis.) V prbhu veejné schze byly také zodpovzeny dotazy oban. Napíklad: - Kdo provede zakopání jímky? Zakopání provede firma jméno firmy. - Délka výstavby / kolaudace? ervenec 2012/ - Dokdy zaplatit ,- K? Polovinu zaplatit do ervna, zbytek do 15. prosince Od kvtna je možno zasílat finanní píspvek na úet obce, zízený u Komerní banky Kolín, íslo útu: /0100, jako variabilní symbol se uvádí íslo popisné nebo v hotovosti pímo na Obecní úad. Tam se mžete domluvit i na možnosti splácení ve splátkách. V souasné dob je již zpracována Darovací smlouva. Dárce (právnická i fyzická osoba) je oprávnn uplatnit odetení z daní ve výši hodnoty finanního daru, nebo jeho ásti, poskytnutého stran sponzorované dle této smlouvy a to od základu své dan z píjmu ve výši a za pedpokladu splnní podmínek dle píslušných ustanovení zák.. 586/1992 Sb., ve znní pozdjších zmn a doplk. Ten, kdo se rozhodne pro odeet dan, si musí na OU vyzvednout po novém roce patiný formulá, který

3 piloží k daovému piznání. Daové piznání se podává do konce bezna Piznává se jenom ástka, kterou jste do té doby složili. Zbytek vkladu piznáte v následujícím roce Piznání se netýká oban dchodového vku. Další veejná schze je plánována na jaro Vodovod O výstavb nového vrtu se zastupitelstvo rozhodlo podle przkumu, který jsme nechali provést z dvodu stáí (1973) a vystrojení vrtu. Kamerové zkoušky odhalily vtší výskyt sanitru (železitá voda) na stnách pažení. Nová studna se zaala vrtat 16. srpna. Vrt provedla odborná firma z Nového Msta na Morav a jeho hloubka je 49 metr. Po jejím vyvrtání byly provedeny erpací zkoušky, které trvaly 14dní. Poslední den se odebraly vzorky pro úplný rozbor, jak na teplou tak i studenou vodu. Rozbor provedla akreditovaná laborato Vrchlice-Male, a.s. Kutná Hora. Bez úprav je voda z nového vrtu pitná. Na nový vrt (v pípad poklesu vody) bude napojena i drbežárna, která používá pro svoje poteby vlastní vrty. Druhý starý vrt, který se nachází vedle nového vrtu, necháme prohlédnout kamerou, vyistit a napojit na jímací systém vodovodu jako záložní zdroj v pípad technické údržby nebo poruchy nového vrtu. Okolo vrtu vznikne ochranné pásmo 2. stupn. Zprovoznní kanalizace, vodovodu, OV je naplánováno na kvten Kolaudace na ervenec Pod Stelcem, jak se nazývá daná lokalita, se v souasné dob nachází 5 vrt. Vrt HV-1 a HV-3 spolenost Vodanské kue, vrt HV-2 a HV-4 obec Nmice a vrt HV-5 ZOD Ováry (bývalá sušárna). Zavedení elektiny, kanalizace a vodovodu k novým stavebním pozemkm K pozemkm na výstavbu za hištm se nám povedlo dotáhnout elektrické pípojky a veejné osvtlení. Rovnž tak pístupová komunikace je ve stádiu píprav. Po dohod se stavebním úadem v Kolín jsme položili hlavní ády na tlakovou kanalizaci a vodovod. Pipravujeme výstavbu pístupové komunikace k parcelám. V souasnosti máme prodaných pt ze sedmi parcel. Cena za 1m 2 je 500 korun a velikost pozemku je od 823m 2 až do 915m 2. Každý majitel pozemku si zvláš zaplatí pípojku na vodu a kanalizaci. Odpadové hospodáství Komunální odpad Do dneška jsme v letošním roce zaplatili za vyvezení komunálního odpadu korun, od oban bylo vybráno korun. V roce 2012 se budeme snažit udržet poplatek za odvoz 500 K na osobu. Tato ástka by mla být i za rekreaní objekt. BIO ODPAD Již druhý rok se v období od jara do podzimu vyváží biologicky rozložitelný odpad. Je vidt, že si na nj naši obané zvykli, protože si dokupují druhý kontejner na tento odpad.

4 Nebezpený odpad Za odvoz nebezpeného odpadu, který se provádí dvakrát ron, bylo zaplaceno korun. EKO KOM Spolenost EKO KOM provádí vyútování vytídného odpadu (papír, plast a sklo). Letos jsme obdrželi ástku korun. Pochvalu si zaslouží obyvatelé, kteí tento odpad tídí, oproti minulému roku je to nárst o K. Ke dvma místm pro kontejnery na plast a papír, pibude v píštím roce další. KDE? Kalendá na rok 2012 Také v píštím roce se Nmice piadí k obcím prezentujícím se v každoron vydávaném kalendái Kolínsko, který je složen z historických pohlednic. Pokud nkdo z obyvatel Nmic vlastní podobnou pohlednici naší obce a chtl by se o ni podlit, mže ji pinést na obecní úad. Pohlednici si okopírujeme a vrátíme zpt. Sport I když se nám letos podailo ásten omladit mužstvo, výsledky se nedostavily. Hern jsme na tom lépe než na jae, ale stále jsme na posledním míst. Chybí nám hrá, který by zužitkoval šance, které si vytvoíme bhem zápasu. Soutž jsme ukonili na pedposledním míst se skorém 10 : 60 a 4 body. HASISKÁ SEZÓNA 2011 Co jste hasii, co jste dlali? na otázku, která se zpívá ve velice známé lidové písni, Vám mžeme odpovdt v tomto krátkém lánku. Po velice úspšné sezón 2010 jsme se pes zimu sešli nkolikrát v místní klubovn, kde jsme postupn probírali další rok. Na poslední schzi se už konen mohl dohodnout první trénink. Kvli nedostatku asu jsme se opravdu málokdy sešli, ale když už ano, vtšina z nás si zpíjemnila odpoledne. Než jsme se nadáli, termíny závod už byly za dvemi. Náš první výjezd byl do Beh u Pardubic. Naladili jsme se na zaínající sezónu, a s pekvapením si užívali naprosto dokonale zorganizované závody. Polabská liga nás tento rok trochu zklamala. Ne všude, byli rozhodí spravedliví a na slovo Nmice obas i dost vysazení. A proto logicky, ím astjší neshody a rzné diskvalifikace, tím menší nadšení a zájem se projevoval u nás. Ale i pesto jsme dosáhli krásných výsledk, a pyšníme se s vystavenými poháry v naší klubovn. Ani tento rok nechybly závody u nás v Nmicích. S pípravami jsme zaali brzy ráno a stále doufali, že se poasí alespo o nco vyjasní. Nestalo se tak. Celé závody propršelo, a místo piva byl na poadníku spíše grog, svaák a aj. Z pihlášených týmu pijeli všichni. Obdiv nebyl jen u divák, kteí stáli v suchu pod stíškou, ale i mezi námi, protože v takovém poasí celé dopoledne a odpoledne

5 zabhnout útok, poté ekat v promáených vcech na druhý pokus, byla výzva. Dále jsme uspoádali posvícenské odpoledne, kde se dti mohly vyádit na rzných atrakcích, a dosplí pobavit a podívat na nohejbalové utkání hasi proti fotbalistm. Míša Rejfková pedvedla parkúr, a také nás navštívili pejsci z Ovár, kteí ukázali své dovednosti s rznými pekážkami. Vše se zakonilo veerní zábavou na hišti, pišli si zatanit na skupinu Tetovanku nejen obyvatelé z Nmic, ale i z ostatních vesnic. Tento rok jsme v polabské lize obstáli jak muži, tak i ženy na krásném druhém míst. S koncem sezóny koní veškeré závody, ale my už se opt chystáme na další hasiskou schzi a také na pípravu další námi poádané akce. Vaši hasii a hasiky Rybái Letos se zaalo s rybolovem na místním rybníce 1. kvtna. Ryby byly zakoupeny a dovezeny z Radovesnic II. Prodalo se 33 povolenek, a protože sezona již skonila, žádáme Vás o odevzdání rybáských lístk. Mikulášská nadílka Již po tetí za doprovodu koní se do Nmic dostavil Mikuláš s andlem a ertem, kteí rozdali dárky osmi desítkám dtí. Jak se již stalo hezkou tradicí, došlo pi píležitosti mikulášské nadílky také k rozsvícení vánoního stromeku. Pítomní se mohli v relativn teplém poasí zahát horkým punem, grogem a ochutnat domácí vánoní cukroví. Ke svátení atmosfée pisply také vánoní koledy v podání paní Koubkové se synem Radekem a na závr již tradin ohostroj. Velké díky patí sponzorm, a dtem z MŠ Oha a Býchor, které pomohly s ozdobením vánoního stromku. Ten letos obci darovala rodina Benešova z obce.

6 Vigvam V listopadu se otevel v areálu hebince nový penzion a restaurace. Restaurace nabízí špikovou kuchy a široký výbr tuzemských a zahraniních nápoj. Otevírací doba je od nedle do tvrtka od 11:00 do 22:00 hodin, v pátek a v sobotu od 11:00 do 23:30 hodin. V rámci Mikulášské nadílky byla uvedena do provozu unikátní celodevná stavba, které je svého druhu nejvtší v eské republice, a možná i na svt. Více o této stavb se dotete na stránkách: V píštím roce mžeme podle pedbžné dohody s majitelem panem Hroudou v pípad špatného poasí uspoádat ve Vigvamu kulturní akce, (arodjnice, dtský den atd.) Kulturní kalendá na rok 2012 arodjnice 30. dubna, pondlí Dtský den 2-9. ervna, sobota Pouová zábava 11. srpna, sobota Mikulášská nadílka 1-8. prosince, sobota ************************************************************************************************* Spoleenská kronika 2011 Odsthovaní: Zemeli: Pisthovaní: Svatba: Stanislav Skalický Jan Nmeek Miloslav Hošek Hálová Božena Kubíková Marta Hrbek Václav Drahovzal František Sýkorová Soa Alexandra, Anežka, Jií a Ondej Filousovi Monika Bubeníková Jaromír Fürst Švanda Petr, Miroslav Horáek a Eva Heberleinová Jana Jeábková a Jaromír Fürst Tomáš Karásek a Šárka ižinská Narodili se: K 31. listopadu mají Nmice 317 obyvatel.

7 Kadenictví Provozní hodiny paní Šedové: každý sudý tvrtek od 9:30 12:00 hodin Provozní hodiny paní Burdové: pondlí od 8:30 9:30 hodin úterý od 16:00 18:30 hodin VESELÉ VÁNOCE A ŠASTNÝ NOVÝ ROK 2012 VÁM VŠEM PEJE OBECNÍ ZASTUPITELSTVO NMICKÝ ZPRAVODAJ vydává OÚ Nmice

Zpravodaj. 39 prosinec 2014

Zpravodaj. 39 prosinec 2014 Slovo úvodem Vážení spoluobané, v posledních prosincových dnech je zvykem zhodnotit uplynulých dvanáct msíc, tšit se z toho, co se podailo, nebo dát si pedsevzetí napravit to, co úspchem neskonilo. Jsem

Více

Zápis. 7 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 18. ervna 2003 ve 20 hodin v hostinci v Bystrém.

Zápis. 7 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 18. ervna 2003 ve 20 hodin v hostinci v Bystrém. Milí tenái. Dostává se Vám do rukou ervnové íslo našeho zpravodaje, které opt nabralo trochu na objemu. V uplynulém msíci probhla celá ada hasiských soutží. Zprávy o jejich prbhu a výsledcích tvoí významnou

Více

1. Slovo úvodem. Ing. Josef Machalíek, pedseda sdružení

1. Slovo úvodem. Ing. Josef Machalíek, pedseda sdružení Obsah 1. Slovo úvodem...2 2. Obanská poradna Plze, o.s...3 2.1. Pracovníci obanských poraden...3 3. Poslání a principy...4 4. Historie...6 5. Zpráva o innosti v roce 2008...8 5.1. Program obanské poradenství...9

Více

MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec

MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec odbor životního prostedí Adresa : Klášterská 135/II, 377 22 Jindichv Hradec II Telefon : ústedna - 384 351 111 fax 384 361 503 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Zpravodaj. obce Lhota Rapotina. Mimořádné číslo věnované kanalizaci

Zpravodaj. obce Lhota Rapotina. Mimořádné číslo věnované kanalizaci Zpravodaj obce Lhota Rapotina Mimořádné číslo věnované kanalizaci Vážený spoluobčane, dostává se Vám do rukou speciální číslo obecního zpravodaje. Je věnováno výstavbě Čistírny Odpadních Vod, kanalizace

Více

KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme.

KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme. KAM JÍT leden - únor Pozn.: Chcete jít na nkterou z našich akcí a nemáte doprovod? Zavolejte do kanceláe a spolu to vyešíme. za. komentá poznámky Po 7.1. 17.00 Výtvarný kroužek Út 8.1. 17.00 Dm U Jonáše

Více

Poet len RM pi hlasování odpovídá soutu hlas pítomných len RM.

Poet len RM pi hlasování odpovídá soutu hlas pítomných len RM. Z á p i s. 148 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 15. 4. 2014 Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : pí MUDr. Eva Štíbrová. p. ing. Jií

Více

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ

Olomouc, INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT 555 - REALIZACE ENERGETICKÝ ÚSPORNÝCH OPATENÍ Olomouc, epínská 234/82 779 00 Olomouc Tel.: +420 585 706 111 Tel/fax: +420 585 413 064 e-mail: idop@idop.cz www.idop.cz INŽENÝRSKO-DODAVATELSKÁ, PROJEKNÍ A OBCHODNÍ SPOLENOST STAVBA: ŠTPÁNOV, MŠ SÍDLIŠT

Více

Výsledky krajských voleb v Hrdlo ezích Voli i v seznamu: 463 Platné odevzdané hlasy: 209 Volební ú ast : 45,14 %

Výsledky krajských voleb v Hrdlo ezích Voli i v seznamu: 463 Platné odevzdané hlasy: 209 Volební ú ast : 45,14 % HRDLOEZSKÝ TVRTLETNÍK Roník 2008, íslo 4 www.obechrdlorezy.cz Vážení spoluobané, nastává období vánoních svátk. Peji Vám jménem svým i celého zastupitelstva a pracovník obecního úadu, aby jste je prožili

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY K VE EJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR HOSPODÁSKO-TECHNICKÉ SPRÁVY Vedoucí útvaru: Bc. Karel Široký tel.: 532 232 200, fax: 532 232 007 e-mail: karel.siroky@fnbrno.cz

Více

BILÍKOVÁ, Adéla. Malý slovník abstraktních pojm. Knihovna msta Police nad Metují, 2000, 27 volných list v deskách+ videokazeta.

BILÍKOVÁ, Adéla. Malý slovník abstraktních pojm. Knihovna msta Police nad Metují, 2000, 27 volných list v deskách+ videokazeta. Andrea Hudáková: MALÝ SLOVNÍK ABSTRAKTNÍCH POJM BILÍKOVÁ, Adéla. Malý slovník abstraktních pojm. Knihovna msta Police nad Metují, 2000, 27 volných list v deskách+ videokazeta. Diplomová práce Adély Bilíkové

Více

ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007

ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007 ZPRAVODAJ.5/07 Obce Kojetice ze dne 25.6.2007 Ohlédnutí: Vítání obánk Sportovní dtský den Svatovítská pou Sportovní aktuality!!"# - OZ schválilo zprávu auditora o výsledku pezkoumání hospodaení obce a

Více

MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec

MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec MSTSKÝ ÚAD Jindichv Hradec odbor životního prostedí Klášterská 135/II, 377 22 Jindichv Hradec II j. OŽP 7839/15/199-IN v J.Hradci 11.2.2015 spis: OŽP 114/2015 e-mail: i.novakova@jh.cz, tel: 384 351 286

Více

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO

PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO PRÁZDNINOVÝ KULTURNÍ ZPRAVODAJ INDIÁNSKÉ LÉTO DĚTSKÝ DEN Na konci měsíce května uspořádali dobrovolní hasiči pro děti dětský den. Přípravy začaly už v brzkých ranních hodinách, aby vše bylo připraveno

Více

St edisko sociálních služeb m sta Kop ivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kop ivnice

St edisko sociálních služeb m sta Kop ivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kop ivnice Stedisko sociálních služeb msta Kopivnice, p.o. eská 320, 742 21 Kopivnice ÍLOHA. 2 ke Smlouv o poskytnutí služby sociální pée Odlehovací služby PRAVIDLA POSKYTOVATELE PRO ODLEHOVACÍ SLUŽBU 1. Poslání

Více

Městský úřad Domažlice Odbor životního prostředí náměstí Míru 1, pracoviště U Nemocnice 579 344 20 Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor životního prostředí náměstí Míru 1, pracoviště U Nemocnice 579 344 20 Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor životního prostředí náměstí Míru 1, pracoviště U Nemocnice 579 344 20 Domažlice Č.spisu: OŽP-1776/2016 Č.j.: MeDO-14992/2016-Kitz-DS Vyřizuje: Ing. Kitzbergerová, 379 719 272

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

Zápis z jednání zastupitelstva Obce Svaté Pole ze dne 11.3.2014

Zápis z jednání zastupitelstva Obce Svaté Pole ze dne 11.3.2014 Zápis z jednání zastupitelstva Obce Svaté Pole ze dne 11.3.2014 Přítomni: Jaroslav Jarý, Josef Šimonovský, Šárka Kočová, Mgr. Martina Volfová, Josef Pecka, Zdeněk Žaloudek, Petr Kozohorský Schválený program:

Více

V. Škola v letech 1960 až 1978

V. Škola v letech 1960 až 1978 V. Škola v letech 1960 až 1978 Školská reforma z roku 1953 nesplnila oekávání. V druhé polovin padesátých let se proto zaalo vážn uvažovat o obsahové a organizaní pestavb celého školství. První etapa pestavby

Více

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ o nejvhodnější návrh na uzavření smlouvy o prodeji nemovité věci

OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ o nejvhodnější návrh na uzavření smlouvy o prodeji nemovité věci OZNÁMENÍ O VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ o nejvhodnější návrh na uzavření smlouvy o prodeji nemovité věci JUDr. Zdeňka Koníčková, IČ 714 46 443, se sídlem Brno, Orlí 27, PSČ 602 00, jako insolvenční správkyně

Více

Jihoeská univerzita v eských Budjovicích. Teologická fakulta. Katedra praktické teologie. Bakaláská práce ROZVOD A RODINA PO ROZVODU

Jihoeská univerzita v eských Budjovicích. Teologická fakulta. Katedra praktické teologie. Bakaláská práce ROZVOD A RODINA PO ROZVODU Jihoeská univerzita v eských Budjovicích Teologická fakulta Katedra praktické teologie Bakaláská práce ROZVOD A RODINA PO ROZVODU FENOMÉN ROZVEDENÁ ŽENA SAMOŽIVITELKA Vedoucí bakaláské práce: Mgr. Jana

Více

ROK 2007. Úvod. Statistika obce. Události v obci

ROK 2007. Úvod. Statistika obce. Události v obci ROK 2007 Úvod Poasí. To pekvapilo nejvíce. Tak jako byla zima 2005-2006 extrémní množstvím snhu, tak byla zima 2007 extrémní na teploty. Vyznaovala se velkými výkyvy poasí, minimem srážek a vysokými teplotami.

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce POLERADY. 2/2001

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce POLERADY. 2/2001 OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce POLERADY. 2/2001 O systému shromažování, sbru, tídní, využívání a odstraování komunálních odpad a nakládání se stavebním odpadem v obci POLERADY. Zastupitelstvo obce POLERADY

Více

vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 191/2009-N Bod 1.

vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 191/2009-N Bod 1. DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA vyhotovená dle 43 zák.. 26/2000 Sb.. j: 191/2009-N Bod 1. Touto Dražební vyhláškou se vyhlašuje konání dražby nedobrovolné. Den konání dražby se stanovuje na 29. záí 2009, na adrese BLUE

Více

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník

pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník S T Á D L E C K Ý Z P R A V O D A J pro městys Stádlec a obce Staré Sedlo, Křída, Slavňovice a Hájky Prosinec 2013 12/2013 4. ročník Milí spoluobčané! Letošní vánoční svátky jsou už minulostí, přesto věřím,

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice. Aktuální informace k projektu vodovodu a kanalizace

OBECNÍ ZPRAVODAJ. Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice. Aktuální informace k projektu vodovodu a kanalizace OBECNÍ ZPRAVODAJ Pro obce Květinov, Radňov, Kvasetice Úvodní slovo starosty Rokem 2015 vstupujeme do čtyřletého volebního období 2014-2018. Na ustavujícím zasedání zastupitelstva bylo zvoleno vedení obce

Více

PŘÍLOHA č. 5 c. Smlouva o poskytnutí účelového příspěvku na zpracování projektové dokumentace a realizaci kanalizační přípojky

PŘÍLOHA č. 5 c. Smlouva o poskytnutí účelového příspěvku na zpracování projektové dokumentace a realizaci kanalizační přípojky PŘÍLOHA č. 5 c Smlouva o poskytnutí účelového příspěvku na zpracování projektové dokumentace a realizaci kanalizační přípojky Město Kopřivnice se sídlem v Kopřivnici, Štefánikova 1163 IČ 00298077 bankovní

Více

ZÁKLADNÍ SLOVNÍ ZÁSOBA

ZÁKLADNÍ SLOVNÍ ZÁSOBA ZÁKLADNÍ SLOVNÍ ZÁSOBA Pozdravy Dobrý den Ahoj Dobré ráno Dobrý veer Jak se mate Jak se vám daí Jak se vede Dobe, a vám Docela dobe Louení Musím jít Nashledanou Dobrou noc Zatím Doufám, že se ješt# uvidíme,,

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

Obecní Zpravodaj IV/2015

Obecní Zpravodaj IV/2015 Obecní Zpravodaj IV/2015 Vážení spoluobčané, Předkládáme Vám aktuální informace z našich obcí: Realizované akce Znovuodhalení pomníku obětem první světové války Dne 28. října, byl v Květinově, znovu odhalen

Více

SMLOUVA O ZPŮSOBU ÚHRADY MÍSTNÍHO POPLATKU uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi účastníky

SMLOUVA O ZPŮSOBU ÚHRADY MÍSTNÍHO POPLATKU uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi účastníky SMLOUVA O ZPŮSOBU ÚHRADY MÍSTNÍHO POPLATKU uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi účastníky 1. Ing. Jaromírem Jasným, ženatým, r. č. 560308/2276, bytem 251 68 Kamenice, Těptín, Tichá 917, 2. Ing.

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Ctiboř Ze dne 20. 1. 2015 od 17:00 hodin.

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Ctiboř Ze dne 20. 1. 2015 od 17:00 hodin. Přítomni: Dle prezenční listiny Místo konání: Ctiboř 70, 347 01 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Ctiboř Ze dne 20. 1. 2015 od 17:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva

Více

ZNALECKÝ POSUDEK .7670/110/13

ZNALECKÝ POSUDEK .7670/110/13 íslo vyhotovení: ZNALECKÝ POSUDEK.7670/110/13 O cen stavby p.1807 (dle zápis v katastru nemovitostí objektu bydlení) s píslušenstvím a pozemkem.parc.4321 v katastrálním území a obci Ústí nad Labem, okres

Více

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012

3. Zpráva o hospodaení SRPŠ k 13.9.2012. viz píloha píjm a výdaj za rok 2011, II.pololetí 2011/2012 Zpráva z Plenárního zasedání SRPŠ ze dne 13.9.2012 1. Zahájení zasedání- pí. Ivana Švejdová pivítala pítomné zástupce tíd a zástupce školy. V úvodu pronesla pár slov k bývalému editeli p. Sedlákovi a byl

Více

INFORMACNÍ ZPRAVODAJ

INFORMACNÍ ZPRAVODAJ INFORMACNÍ ZPRAVODAJ PRO OBCANY LIBOŠE A KRNOVA Èíslo 41 Záøí 2010 Vá ení spoluobèané, jak zajisté víte v mìsíci øíjnu jsou pøed námi volby do zastupitelstva obce. Tak mi dovolte se ohlédnout za uplynulým

Více

#3139/ΧΧΚ/2010 ΧΧΚΜ = 3139/CCK/2010-CCKM Č.j.: UZSVM/CCK/3096/2010-CCKM

#3139/ΧΧΚ/2010 ΧΧΚΜ = 3139/CCK/2010-CCKM Č.j.: UZSVM/CCK/3096/2010-CCKM #3139/ΧΧΚ/2010 ΧΧΚΜ = 3139/CCK/2010-CCKM Č.j.: UZSVM/CCK/3096/2010-CCKM Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Územní pracoviště České Budějovice O Z N Á M E N Í o výběrovém řízení čís. C/187/2010

Více

Prosinec - Svatá Barborka vyhání devo ze dvorka. Leden - Leden studený, duben zelený. Únor - Jestli únor honí mraky, staví bezen snhuláky

Prosinec - Svatá Barborka vyhání devo ze dvorka. Leden - Leden studený, duben zelený. Únor - Jestli únor honí mraky, staví bezen snhuláky ! " Prosinec - Svatá Barborka vyhání devo ze dvorka Leden - Leden studený, duben zelený Únor - Jestli únor honí mraky, staví bezen snhuláky Bezen - Bezen bez vody, duben bez trávy Duben - V dubnu hrom,

Více

íslo 1, roník 17, leden 2011

íslo 1, roník 17, leden 2011 Vydává Obec Maletín, Maletín. 21, 789 01 Zábeh, IO: 302988, vydáno dne 27. 1. 2011 ev. íslo MK R: E 10391 íslo 1, roník 17, leden 2011 Z usnesení zastupitelstva obce ze dne 27.1. 2011 Zastupitelstvo schválilo:

Více

Magistrát města Kladna

Magistrát města Kladna Magistrát města Kladna Statutární město Kladno KANALIZACE KLADNO ŠVERMOV Postup realizace připojení jednotlivých nemovitostí na hlavní kanalizační řad. Statutární město Kladno je investorem akce kanalizace

Více

Strategický rozvojový plán obce Býkov-Láryšov

Strategický rozvojový plán obce Býkov-Láryšov Strategický rozvojový plán obce Býkov-Láryšov Tento dokument vychází z potřeb komplexního rozvoje obce Býkov-Láryšov v dlouhodobém časovém horizontu k zajištění kvalitního bydlení, možnosti trávení volného

Více

Jsme organizační složkou nestátní neziskové organizace Pionýr, zaměřenou na mimoškolní, volnočasové aktivity dětí a mládeže.

Jsme organizační složkou nestátní neziskové organizace Pionýr, zaměřenou na mimoškolní, volnočasové aktivity dětí a mládeže. O nás Jsme organizační složkou nestátní neziskové organizace Pionýr, zaměřenou na mimoškolní, volnočasové aktivity dětí a mládeže. Naše činnost se dělí na: Pravidelné schůzky v klubovně Akce na jeden den

Více

Co přinesl čas březen 2013

Co přinesl čas březen 2013 Co přinesl čas březen 2013 Další zprávy k větší informovanosti našich občanů o činnosti úřadu, práce zastupitelstva, zaměstnanců či jiné podněty a události, které se nás budou bezprostředně dotýkat. ROZŠÍŘENÍ

Více

(p.. 58) íslo 1/2010 bezen

(p.. 58) íslo 1/2010 bezen (p.. 58) Redakce: J.Punochá Náklad: 80 ks íslo 1/2010 bezen Vydává Klub filatelist Alfonse Muchy v Brn, Orlí 30, 602 00 Brno, Tel.: 542 151 913 E-mail: jpuncochar@fides.cz; internet: http://www.filabrno.net/kfam.htm

Více

Zápis. 2 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 16. února 2005 v 19 hodin v kancelái OÚ.

Zápis. 2 z veejného zasedání zastupitelstva obce Bystré konaného dne 16. února 2005 v 19 hodin v kancelái OÚ. Milí tenái, bezen za kamna vlezem, duben ješt tam budem íká jedno lidové poekadlo. Zdá se, že toto poekladlo v letošním roce najde svého naplnní. Alespo tomu nasvduje množství snhu, jež zavalilo i naši

Více

2. splašková kanalizace [441] - gravita ní Stoka Materiál Profil Délka gravita ní PVC KG DN 250 29,39 m V etn : 3 ks revizní šachta

2. splašková kanalizace [441] - gravita ní Stoka Materiál Profil Délka gravita ní PVC KG DN 250 29,39 m V etn : 3 ks revizní šachta Mstský úad ernošice odbor životního prostedí Oddlení vodního hospodáství Podskalská 1290/19 120 00 Praha 2 zivotni@mestocernosice.cz Dle rozdlovníku oprávnná úední osoba: Renata Ciprysová telefon: 221

Více

Znalecký posudek. 3567/2012

Znalecký posudek. 3567/2012 Znalecký posudek. 3567/2012 o cen obvyklé - bytové jednotky. 1201/4 v dom.p. 1199, 1200, 1201 a 1202 umíst ném na pozemku parc.. 1933, parc.. 1934, parc.. 1935 a parc.. 1936 v kat. úz. Kada, obec Kada,

Více

Domovní ád. Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4. I. Úvod

Domovní ád. Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4. I. Úvod Domovní ád Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4 I. Úvod Domovní ád Spoleenství vlastník jednotek v budov 777-779, Brechtova ul., Praha 4 (dále jen SVJ ) je souástí základních

Více

o d b o r v ý s t a v b y a ž i v o t n í h o p r o s t ř e d í

o d b o r v ý s t a v b y a ž i v o t n í h o p r o s t ř e d í M Ě S T S K Ý Ú Ř A D V P O B Ě Ž O V I C Í C H o d b o r v ý s t a v b y a ž i v o t n í h o p r o s t ř e d í náměstí Míru č.p. 47, 345 22 Poběžovice 379 497 877, 379 497 281-2 e mail: stavebni@pobezovice.cz,

Více

ZÁPIS A USNESENÍ č. 46

ZÁPIS A USNESENÍ č. 46 ZÁPIS A USNESENÍ č. 46 ze 45. zasedání Zastupitelstva obce Nepolisy konaného dne 25. 9. 2014 od 18,00 hod. v sále pohostinství Na Nové Přítomno: 9 členů dle presenční listiny Program: 1) Zahájení 2) Určení

Více

Spoleenství vlastník Semická 2026

Spoleenství vlastník Semická 2026 Spoleenství vlastník Semická 2026 spoleenství vlastník jednotek I 274 44 465, se sídlem Praha 4, Modany, Semická 2026, PS 143 00, zapsané v rejstíku spoleenství vlastník jednotek vedeném Mstským soudem

Více

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014

DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - DPS SILŮVKY SE UMÍSTIL NA 2.MÍSTĚ V SOUTĚŽI STAVBA ROKU JMK 2014 Ve čtvrtek 23.dubna 2015 obdržel starosta obce Zdeněk Prax a projektantka stavby DPSky Ing. arch. Klára Trnková

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2006

V Ř E S K O V Á K duben 2006 Úvodní slovo V Ř E S K O V Á K duben 2006 Vážení spoluobčané, jak jsem již několikrát zdůrazňoval, letošní rok je rokem volebním. Parlamentní volby jsou sice důležité, ale pro zabezpečení chodu obce jsou

Více

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í

Ú Z E M N Í R O Z H O D N U T Í Městský úřad Králíky Č.J.: 4904/2011/ÚPSÚ/DN - 7/DN/328.3/ZMUS/Rozh ODBOR ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ EV. ČÍSLO: A STAVEBNÍ ÚŘAD VAŠE ZN./ZE DNE: SPISOVÝ ZNAK: 328.3 SK. ZNAK/ LHŮTA: A/5 ADRESÁT: LISTŮ DOKUMENTU:

Více

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta.

1. Schválení programu jednání lenové rady msta se seznámili s návrhem programu na dnešní jednání rady msta. Z á p i s. 39 z jednání rady msta Brandýs nad Labem Stará Boleslav konaného na mstském úad dne 19. 10. Pítomni: dle prezenní listiny Ovovateli zápisu byli ureni : p. ing. Jií Nekvasil. p. Josef Dašek Program

Více

Kanalizace a ČOV obce Paršovice Informace pro majitele nemovitostí a pokyny k vyplnění protokolu. 2. Veřejná část kanalizační přípojky

Kanalizace a ČOV obce Paršovice Informace pro majitele nemovitostí a pokyny k vyplnění protokolu. 2. Veřejná část kanalizační přípojky Kanalizace a ČOV obce Paršovice Informace pro majitele nemovitostí a pokyny k vyplnění protokolu Vážení občané, v současné době probíhá příprava realizace výstavby nové splaškové kanalizace, která bude

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3924-47/2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 3924-47/2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3924-47/2014 O ceně nemovitostí, tj. budovy če.58 rod.rekr stojící na parcel č. 161/10 (LV č.412), zapsané na LV č.399 pro obec Lipoltice, k.ú.sovoluská Lhota, část obce Sovoluská Lhota

Více

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2016

Statutární město Jablonec nad Nisou. vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2016 Statutární město Jablonec nad Nisou vyhlašuje Program podpory výstavby technické infrastruktury pro rok 2016 1. Identifikace Program: Podporovaná aktivita: Celkový finanční objem určený pro toto vyhlášení

Více

OBECNÍ ZPRAVODAJ II / 2015

OBECNÍ ZPRAVODAJ II / 2015 OBECNÍ ZPRAVODAJ II / 2015 Pro Květinov, Radňov, Kvasetice Vážení spoluobčané, rok se pomalu přehoupl do své druhé poloviny a rád bych Vám nastínil to, co je již za námi, i to, co se chystá. Během jara

Více

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti červenec 2015

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti červenec 2015 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti červenec 2015 2. července 2015 od 20:00 hodin Členové SDH Mirovice zavlažili celý mirovický park na Masarykově náměstí

Více

Uhřický zpravodaj. 3. vydání rok 2013. Strana 1 ze 12. Vydavatel: OBEC UHŘICE, Uhřice č. 84, 768 33 Morkovice-Slížany, IČ:00287857

Uhřický zpravodaj. 3. vydání rok 2013. Strana 1 ze 12. Vydavatel: OBEC UHŘICE, Uhřice č. 84, 768 33 Morkovice-Slížany, IČ:00287857 Uhřický zpravodaj 3. vydání rok 2013 Vydavatel: OBEC UHŘICE, Uhřice č. 84, 768 33 Morkovice-Slížany, IČ:00287857 Datum vydání: 15. 11. 2013 MK ČR E 20615 Strana 12 ze 12 Strana 1 ze 12 Z obecní matriky:

Více

K bodu 2: Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti a stavu jejího majetku společnosti za rok 2007

K bodu 2: Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti a stavu jejího majetku společnosti za rok 2007 Zápis o jednání řádné valné hromady Vodovody a kanalizace Hradec Králové, a.s., se sídlem v Hradci Králové, Víta Nejedlého 893, zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Hradci Králové, oddíl B,

Více

Technické služby Osečná, příspěvková organizace Svatovítské náměstí č.p. 103 463 52 Osečná

Technické služby Osečná, příspěvková organizace Svatovítské náměstí č.p. 103 463 52 Osečná Technické služby Osečná, příspěvková organizace Svatovítské náměstí č.p. 103 463 52 Osečná Smlouva o odvádění odpadních vod uzavřená dle z. č. 274/2001 Sb., vyhlášky č. 428/2001 Sb. Číslo OM vodovodu:.

Více

Ing. Josef Kuši ka Pater Walter Marek Ing. Josef Kuši ka

Ing. Josef Kuši ka Pater Walter Marek Ing. Josef Kuši ka Dovolte mi, abych vám pedstavil nabídku eského hudebního tábora mládeže, který se poprvé otevel v roce 1997 se dvma hudebními obory pro 46 student. Od té doby se na našich setkáních vystídalo více než

Více

Statistická analýza volebních výsledk

Statistická analýza volebních výsledk Statistická analýza volebních výsledk Volby do PSP R 2006 Josef Myslín 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Úvod...3 1 Zdrojová data...4 1.1 Procentuální podpora jednotlivých parlamentních stran...4 1.2 Údaje o nezamstnanosti...4

Více

Rozpočtové příjmy Rozpočet Skutečnost

Rozpočtové příjmy Rozpočet Skutečnost O B E C T Ě C H O B U Z Těchobuz 60, 395 01 Pacov WWW.TECHOBUZ.CZ Email: obec@techobuz.cz 565 443 900 724 192 514 IČO:00584061 V Těchobuzi, dne 14.06.2006 Závěrečný účet Obce Těchobuz za rok 2005 Č.j.

Více

DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na

DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na DLEŽITÉ. NEPEHLÉDNTE! Šedovlasý muž v montérkách a triku s brýlemi na špice nosu sedí na zemi, špikou jazyka samým soustedním kmitaje ze strany na stranu, vrtá do deva. Takhle úaduje josefovský starosta

Více

VÝRONÍ ZPRÁVA. za rok 2002. ZO SOP Tuláci

VÝRONÍ ZPRÁVA. za rok 2002. ZO SOP Tuláci VÝRONÍ ZPRÁVA za rok 2002 ZO SOP Tuláci eský svaz ochránc! p#írody SO P eský svaz ochránc p írody se snaží p sobit na ob any v duchu odpov dnosti za p írodu a životní prost edí. Vede své leny k úct a lásce

Více

Zápis z 5. zasedání zastupitelstva obce Nevcehle konaného dne 21.1.2015

Zápis z 5. zasedání zastupitelstva obce Nevcehle konaného dne 21.1.2015 Zápis z 5. zasedání zastupitelstva obce Nevcehle konaného dne 21.1.2015 Přítomni: Hák Libor, Hemza Rostislav, Hirš Karel, Komínek Karel (host), Poukar Jiří, Poukar Radim, Poukar Václav, Poukarová Anežka

Více

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj

Noviny městyse. vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj květen 2015 MĚSTYS LITULTOVICE Noviny městyse vydává Rada městyse jako nepravidelný zpravodaj Vážení občané, vítáme Vás u květnového vydání Novin městyse. Náš zpravodaj Vám přináší informace o dění v městysi,

Více

Sbírka instrukcí a sdìlení

Sbírka instrukcí a sdìlení Roèník 2002 Sbírka instrukcí a sdìlení MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI ÈESKÉ REPUBLIKY Èástka 2 Rozeslána dne 27. kvìtna 2002 Cena 69,- Kè OBSAH 3. I n s t r u k c e Ministerstva spravedlnosti ze dne 16. èervence

Více

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015 Městská část Praha 10 vyhlašuje v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015 Výběrové řízení na prodej volných bytových jednotek formou elektronické aukce -3. Podmínky výběrového

Více

Kanalizace Stárkov. Technicko ekonomická studie (TES) A. Průvodní zpráva. B. Přehledná situace 1 : 2 000. Zpracovatel : Jindřich Řezníček

Kanalizace Stárkov. Technicko ekonomická studie (TES) A. Průvodní zpráva. B. Přehledná situace 1 : 2 000. Zpracovatel : Jindřich Řezníček Technicko ekonomická studie (TES) Kanalizace Stárkov A. Průvodní zpráva B. Přehledná situace 1 : 2 000 Zpracovatel : Jindřich Řezníček projekce vodárenských a kanalizačních zařízení Palachova 1742, Náchod

Více

Městský úřad Domažlice Odbor životního prostředí náměstí Míru 1, pracoviště U Nemocnice 579 344 20 Domažlice

Městský úřad Domažlice Odbor životního prostředí náměstí Míru 1, pracoviště U Nemocnice 579 344 20 Domažlice Městský úřad Domažlice Odbor životního prostředí náměstí Míru 1, pracoviště U Nemocnice 579 344 20 Domažlice Č.spisu: OŽP-4311/2015 Č.j.: MeDO-41159/2015-Aul-DS Vyřizuje: Aulická, tel.: 379719263 Datum:

Více

Veřejné zasedání č. 18/ 2010

Veřejné zasedání č. 18/ 2010 Veřejné zasedání č. 18/ 2010 Dne 15.9.2010 se v 19.00 hod konalo v zasedací místnosti obecního úřadu veřejné zasedání zastupitelstva obce Hlína. Přítomni zastupitelé : -p.dostalý Miloš, ing.pacholík Miroslav,

Více

Stav cyklistické dopravy v Hradci Králové podkladový materiál pro jednání s vedením mčsta

Stav cyklistické dopravy v Hradci Králové podkladový materiál pro jednání s vedením mčsta Stav cyklistické dopravy v Hradci Králové podkladový materiál pro jednání s vedením mčsta leden 2011 Úvod Hradec Králové je historicky cyklistické mčsto. Cyklistické stezky vybudované v 80. letech okolo

Více

VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY konané ve dnech 7. a 8. října 2016. Harmonogram úkolů a lhůt

VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY konané ve dnech 7. a 8. října 2016. Harmonogram úkolů a lhůt VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY konané ve dnech 7. a 8. října 2016 Harmonogram úkolů a lhůt vyplývajících ze zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění

Více

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM OBEC VIKÝŘOVICE, PETROVSKÁ 168, 788 13 VIKÝŘOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ (V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH,

Více

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové VODOHOSPODÁŘSKÉ SDRUŽENÍ TURNOV Antonína Dvořáka 287, 511 01 Turnov IČO 49295934, DIČ CZ49295934 Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové Základní informace o stavbě a pokyny pro vlastníky nemovitostí Obsah

Více

Povolený způsob likvidace odpadních vod

Povolený způsob likvidace odpadních vod OZNÁMENÍ OBCE PŘEMYSLOVICE O PODMÍNKÁCH ODVÁDĚNÍ ODPADNÍCH VOD A POPLATKU ZA STOČNÉ v katastru obce Přemyslovice v souladu s platnými právními předpisy a Kanalizačním řádem Vymezení základních pojmů Za

Více

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA ČESKÁ REPUBLIKA ŠUMAVA Šumava, jako jedno s nejstarších pohoří Evropy, je tvořena horninami prvohorního stáří, zejména žulami, rulami a svory. Je to lesnaté kopcovité pohoří s rozsáhlými náhorními plošinami

Více

Zápis č. 11/2013. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 9. května 2013 v kanceláři starosty města Proseč

Zápis č. 11/2013. Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 9. května 2013 v kanceláři starosty města Proseč Zápis č. 11/2013 Ze zasedání RADY MĚSTA PROSEČ, konané 9. května 2013 v kanceláři starosty města Proseč Přítomni: Jan Macháček, František Skála, Karel Hloušek, Pavel Čermák, Mgr. Lenka Žežulková 11. zasedání

Více

CELKOVÉ VYÚ TOVÁNÍ VŠECH POLOŽEK VÝPO TU CENY PODLE CENOVÝCH P EDPIS PRO VODNÉ A STO NÉ

CELKOVÉ VYÚ TOVÁNÍ VŠECH POLOŽEK VÝPO TU CENY PODLE CENOVÝCH P EDPIS PRO VODNÉ A STO NÉ íloha. 19 k vyhlášce. 428/2001 Sb. CELKOVÉ VYÚ TOVÁNÍ VŠECH POLOŽEK VÝPO TU CENY PODLE CENOVÝCH P EDPIS PRO VODNÉ A STO NÉ Pro kalendá ní rok: 2010 1. Vlastník vodovodu nebo kanalizace: 2. Provozovatel

Více

Zápis č. 1/2014. ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 29. 1. 2014 od 18.00 hod na OÚ v Tuklatech

Zápis č. 1/2014. ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 29. 1. 2014 od 18.00 hod na OÚ v Tuklatech Zápis č. 1/2014 ze zasedání zastupitelstva obce, které se konalo dne 29. 1. 2014 od 18.00 hod na OÚ v Tuklatech Přítomni: Petr Jenšovský, Mgr. Vladimír Libovický, Ing. Ivan Franc, Monika Petrisková, Simona

Více

MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ

MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ Vydává Obec Maletín, Maletín č. 21, 789 01 Zábřeh, IČO: 302988, vydáno dne 17. 12. 2015 ev. číslo MK ČR: E 10391 Číslo 7, ročník 21, prosinec 2015 Z usnesení zastupitelstva obce ze

Více

Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 31. 8. 2011, od 18:00 hodin.

Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 31. 8. 2011, od 18:00 hodin. Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Butoves, konaného dne 31. 8. 2011, od 18:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Butoves (dále též jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno

Více

Mendelova univerzita v Brn

Mendelova univerzita v Brn Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 29. prosince 2006 Fakultám, vysokoškolskému ústavu j.: 3948/2006-981 Celoškolským a rektorátním pracovištím Správ kolejí a menz Vysokoškolským statkm S M R N I C

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY ze dne 11.02.2013

ZÁPIS A USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY ze dne 11.02.2013 ZÁPIS A USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY ze dne 11.02.2013 Přítomni: František Kubiš, Jaroslav Bradáč, Jaroslav Bradáč ml., Milena Dellingerová, Tomáš Naňka, Petr Novák, Stanislav

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012

ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011-2012 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRAHA 10, U Vršovického nádraží 1/950 VÝRONÍ ZPRÁVA za školní rok 2011-2012 Výroní zpráva základní školy Praha 10, U Vršovického nádraží 1/950, za školní rok 2011/2012 1. Pesný název školy

Více

ad pro zastupování státu ve v cech majetkových Územní pracovišt Ústí nad Labem, Mírové nám stí 36, 400 01 Ústí nad Labem O Z N Á M E N Í

ad pro zastupování státu ve v cech majetkových Územní pracovišt Ústí nad Labem, Mírové nám stí 36, 400 01 Ústí nad Labem O Z N Á M E N Í #3397/ULT/2015-ULTM@j 3397/ULT/2015-ULTM.j.: UZSVM/ULT/3350/2015-ULTM ad pro zastupování státu ve v cech majetkových Územní pracovišt Ústí nad Labem, Mírové nám stí 36, 400 01 Ústí nad Labem O Z N Á M

Více

1. Kanalizace. 2. Vodné

1. Kanalizace. 2. Vodné Vážení a milí občané, pomalu začíná léto a tak tu máme pro vás opět zpravodaj aktuálních informací o dění v obci, které přineslo uplynulé jarní období. 1. Kanalizace Ač se to zatím na první pohled nezdá,

Více

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN PROVOZN EKONOMICKÁ FAKULTA. Diplomová práce. Lidské zdroje. Bc. Milada ezáová

MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN PROVOZN EKONOMICKÁ FAKULTA. Diplomová práce. Lidské zdroje. Bc. Milada ezáová MENDELOVA ZEMDLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA V BRN PROVOZN EKONOMICKÁ FAKULTA Diplomová práce Lidské zdroje Bc. Milada ezáová Vedoucí diplomové práce: prof. Ing. Pavel Tomšík, CSc. Brno 2009 Prohlášení: Prohlašuji,

Více

----------------------------------------------------------------------------------------------------

---------------------------------------------------------------------------------------------------- Zápis z veřejného zasedání Obecního zastupitelstva obce Petrovice, konaného dne z 5.9.2003 od 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu. ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV

Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Oblastní stavební bytové družstvo, Jeronýmova 425/15, Děčín IV Směrnice pro vyúčtování služeb spojených s bydlením Platnost směrnice: - tato směrnice je platná pro městské byty ve správě OSBD, Děčín IV

Více

MĚSTO ROKYTNICE NAD JIZEROU

MĚSTO ROKYTNICE NAD JIZEROU MĚSTO ROKYTNICE NAD JIZEROU Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Rokytnice nad Jizerou

Více

OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404

OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404 OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 5/2014 MK ČR E 21404 SPOLEČENSKÁ KRONIKA V červnu oslaví své narozeniny: Babica Jan, Kubečka Jiří, Kowalzce Zdeněk, Stehlík Antonín, Hajníková Miloslava,

Více

USNESENÍ OPRAVA ZŘEJMÝCH NESPRÁVNOSTÍ

USNESENÍ OPRAVA ZŘEJMÝCH NESPRÁVNOSTÍ ODBOR STAVEBNÍ ÚŘAD NAŠE ZN.: OSÚ/137555/2011/EŠ Č. J.: MmM/070443/2012/OSÚ/EŠ VYŘIZUJE: oprávněná úřední osoba - Eva Šebová TEL.: 476 448 525 IP TEL.: 474 771 525 FAX: 476 448 570 E-MAIL: eva.sebova@mesto-most.cz

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE BYZHRADEC ČÍSLO 6 o systému sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních a stavebních odpadů vznikajících na území obce Byzhradec Obecního zastupitelstvo obce Byzhradec

Více

Zápis ze schůze zastupitelstva obce Drhovy ze dne 20. 2. 2014

Zápis ze schůze zastupitelstva obce Drhovy ze dne 20. 2. 2014 Zápis č. 25 Zápis ze schůze zastupitelstva obce Drhovy ze dne 20. 2. 2014 Schůze začala v 18 hodin Přítomni: p. Mašek, p. Šimková, p. Hudecová, p. Pilous, p. Kadlec,, p. Routa. P. Říha Omluveni: p. Rendlová,

Více

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka

Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018. Zpracováno pro obec Anenská Studánka Obec Anenská Studánka MÍSTNÍ PROGRAM OBNOVY VENKOVA OBCE ANENSKÁ STUDÁNKA NA OBDOBÍ 2016-2018 Zpracováno pro obec Anenská Studánka Schváleno na veřejném zasedání zastupitelstva obce dne 12.02.2016.. Růžena

Více

#$!%%%&'.,/-01.2 0,-

#$!%%%&'.,/-01.2 0,- !" #$!%%%&' Ro ník ()* $+#$, ()* $+#-.,/-01.2 0,-,*/33/!! Národ, který nezná svou minulost, se odsuzuje k tomu, aby ji znovu prožil. Giuseppe Ungaretti OTÁZKY K OPAKOVÁNÍ 1) Jak se jmenovala mezinárodní

Více