Příloha č. 2 USN R-1415

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha č. 2 USN R-1415"

Transkript

1 Příloha č. 2 USN R-1415 Podmínky pro poskytnutí dotačního programu II v oblasti podpory sportovních aktivit spolků Městské části Praha 15 (k.ú. Horní Měcholupy a k.ú. Hostivař) pro rok 2017 I. Úvodní ustanovení 1. Dotační program v oblasti podpory sportovních aktivit spolků Městské části Praha 15, k.ú. Horní Měcholupy a k.ú. Hostivař (dále programová dotace), je účelovým poskytnutím neinvestičních prostředků z rozpočtu Městské části Praha 15 (dále jen MČ P15), v návaznosti na získané finanční prostředky na podporu sportu, jako část dílčího odvodu z výherních hracích automatů a jiných technických zařízení dle ust. 41, odst. 1 písm. b)., 202/1990 Sb., zákona č. loteriích a podobných hrách, ve znění pozdějších změn a doplňků. 2. Objem finančních prostředků, určených pro organizace vymezené programovou dotací bude uvolňován postupně na základě rozhodnutí Magistrátu Hlavního města Prahy (dále jen MHMP) v rozpočtovém řízení (tzv. rozpočtovými opatřeními) v průběhu kalendářního roku. 3. Přidělování programových dotací probíhá v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších změn a doplňků. Návrh vyhlášení dotačního programu je schválen usnesením RMČ P15 R-1415 ze dne RMČ P15 si vyhrazuje právo změnit podmínky dotačního programu nebo ho zrušit. II. Všeobecné podmínky pro přidělení programu II a poskytnutí programové dotace 1. Programová dotace je určena pro spolky MČ P15 (k.ú. Horní Měcholupy a k.ú. Hostivař), které se účastní v mistrovských, postupových soutěžích výkonnostního sportu v České republice a zahraničí v žákovských a mládežnických organizacích. 2. Poskytnutá programová dotace může být využita výhradně na účely specifikované v žádosti a dále ve veřejnoprávní smlouvě. 3. Programovou dotaci lze čerpat na úhradu nákladů souvisejících s účelem programové dotace a s účinnosti v období od do Programová dotace nemusí být poskytnuta v požadované výši a na její poskytnutí není nárok.

2 5. Programová dotace nemůže být přidělena žadateli v případě, že má nevyřešeny své závazky z minulých období vůči MČ P15. III. Podání žádosti o přidělení programové dotace 1. Žádost o programovou dotaci dotačního programu II může podat spolek MČ P15 (k.ú. Horní Měcholupy a k.ú. Hostivař), který se účastní v mistrovských, postupových soutěžích výkonnostního sportu v České republice a zahraničí v žákovských a mládežnických organizacích. Žádost o programovou dotaci mohou podat organizace, které vznikly dle zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, případně ještě dle zák. č. 83/1990 Sb.,(o sdružování občanů) a které jsou zaregistrovány v souladu s právním řádem ČR a splňují všechny zákonem předepsané podmínky pro předepsanou činnost. Žádost o přidělení programové dotace žadatel nalezne na internetových stránkách MČ P15 ( Pravidla pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Městské části Praha 15 Žádost o poskytnutí Programové dotace. Žádost lze rovněž vyzvednout osobně na odboru školství, kultury a zdravotnictví UMČ P15, Boloňská 478/1, č.dv.520 v úředních hodinách. tel: Pokud žadatel nesplňuje uvedené podmínky, bude jeho žádost vyřazena při řízení o přidělení programové dotace. 3. Žádost o přidělení programové dotace musí být vyplněna na předepsaném formuláři. K žádosti musí být přiloženy povinné přílohy: a. doklad o právní subjektivitě žadatele a předmětu jeho činnosti (úředně ověřená kopie) b. doklad o aktuálním bankovním spojení (kopie) c. doklad o oprávnění osob jednat za žadatele d. čestné prohlášení s používáním osobních údajů členů spolku Povinné přílohy a)-d) lze nahradit Čestným prohlášením o aktuálnosti dokladů. e. případné další povinné přílohy určené typem dotačního programu 4. Do řízení o přidělení programové dotace budou zařazeny žádosti, které budou podané v zalepené obálce, označené Dotační program v oblasti podpory sportovních aktivit spolků Městské části Praha 15 na rok 2017 Program II. Žádosti přijímá odbor školství, kultury a zdravotnictví ÚMČ Praha 15 prostřednictvím podatelny ÚMČ Praha 15. Žádosti se přijímají nejpozději v den uzávěrky do 18 hodin.

3 IV. Průběh přidělení programové dotace 1. Odbor školství, kultury a zdravotnictví ÚMČ P15 po skončení uzávěrky k podání žádostí přijaté žádosti roztřídí, zpracuje a předá tajemnici Výboru volnočasových aktivit a vnějších vztahů, kde budou k nahlédnutí členům výboru. Výbor volnočasových aktivit a vnějších vztahů posoudí přijaté žádosti na svém zasedání dne Výbor volnočasových aktivit a vnějších vztahů posoudí jednotlivé žádosti, zda splňují požadovaná kritéria pro přidělení programové dotace. U každé žádosti stanoví, zda a v jaké výši doporučuje dle rozsahu finančních prostředků určených pro realizaci programu, poskytnout žadateli programovou dotaci. Své doporučení předloží k projednání Radě MČ P Rada MČ P15 prověří proces přidělení programových dotací, případně poopraví výsledky posouzení žádostí Výborem volnočasových aktivit a vnějších vztahů a doporučí přidělení programové dotace žadatelům Zastupitelstvu MČ P O poskytnutí programových dotací žadatelům rozhoduje Zastupitelstvo MČ P15 při splnění podmínek daných ust. 89 ods.2 písm. e) zákona č. 131/2000 sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, a to na návrh Rady MČ P15 a na základě doporučení Výboru volnočasových aktivit a vnějších vztahů. Rada MČ P15 může v souladu s ust. 94 ods.3 cit. zákona č. 131 /2000 b., rozhodnout, na základě doporučení Výboru volnočasových aktivit a vnějších vztahů, o poskytnutí programových dotací, pokud jejich celková výše nedosáhne vyhrazeného finančního limitu pro realizaci Programu II. 5. Schválením výsledků řízení o přidělení programových dotací Zastupitelstvem MČ P15 bude proces řízení o přidělení programových dotací ukončen. Odbor školství, kultury a zdravotnictví UMČ P15 vyrozumí všechny žadatele o výsledku řízení, a to do 14 dnů po jeho ukončení. 6. Odbor školství, kultury a zdravotnictví ÚMČ P15 připraví s jednotlivými žadateli veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace dle Pravidel pro poskytování dotace z rozpočtu MČ Praha 15. Finanční prostředky budou převedeny na účet žadatelů do 30 dnů od podpisu smlouvy oběma stranami.

4 V. Vyúčtování programové dotace 1. Příjemce dotace je povinen tuto dotaci řádně vyúčtovat nejpozději Vyúčtování dotace předkládá příjemce na předepsaném formuláři, který příjemce nalezne na internetových stránkách MČ P15 ( Pravidla pro poskytování finanční podpory z rozpočtu Městské části Praha 15 Vyúčtování dotace. Formulář lze rovněž vyzvednout osobně na odboru školství, kultury a zdravotnictví UMČ P15, Boloňská 478/1, č.dv. 520 v úředních hodinách. 3. Příjemce je povinen dále předložit MČ P15 doklady potvrzující způsob využití dotace (závěrečnou zprávu o čerpání dotace, soupis a kopie účetních dokladů včetně dokladů o úhradě, např. výpisy z bankovních účtů, pokladní výdajové doklady apod.), a to do Příjemce je povinen poskytnutou dotaci vrátit MČ P15 v případě nerealizování aktivit, na které byla dotace poskytnuta nebo v případě ukončení těchto aktivit, a to do 30 kalendářních dnů od vzniku této skutečnosti, ne však později než k datu odevzdání vyúčtování. 5. Příjemce je povinen poskytnuté finanční prostředky vrátit MČ P15 v případě využití finančních prostředků k jinému účelu než je uveden v žádosti. VI. Kontrola vyúčtování programové dotace 1. Poskytnutá dotace je ve smyslu zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů veřejnou finanční podporou a vztahují se na ní ustanovení tohoto zákona. 2. Příslušné orgány MČ P15 jsou oprávněny v souladu se zákonem o finanční kontrole provádět veřejnou finanční kontrolu dodržování podmínek, za kterých byly finanční prostředky poskytnuty. 3. Příjemce je povinen k výkonu kontrolní činnosti předložit kontrolním orgánům poskytovatele k nahlédnutí originály všech dokladů, týkajících se činnosti, na které byly finanční prostředky poskytnuty. 4. Za splnění účelu, na který byla dotace poskytnuta a za pravdivost a správnost závěrečného vyúčtování, odpovídá osoba oprávněná jednat jménem příjemce, která tuto skutečnost zároveň písemně potvrdí. 5. Neoprávněné použití nebo zadržení poskytnutých finančních prostředků na straně příjemce je považováno za porušení rozpočtové kázně podle ustanovení 22 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů.

5 6. Kompletní dokumentace k jednotlivým žádostem o poskytnutí programových dotací a jejich následné vyúčtování budou uloženy na ÚMČ P15. VII. Oblast využití programové dotace a povinné přílohy Programu II Program II účast na soutěžích. Program je zaměřen na podporu sportu spolků MČ Praha 15 (k.ú. Horní Měcholupy a k.ú. Hostivař), které se účastní v mistrovských, postupových soutěžích výkonnostního sportu v České republice a zahraničí v žákovských a mládežnických organizacích. Poměr procentuálního rozdělení finanční částky určené k realizaci tohoto projektu na podporu účasti v mistrovských soutěžích v České republice a v zahraničí bude stanoven Výborem volnočasových aktivit a vnějších vztahů po uzavření přihlášek do programu IIA. Mistrovské soutěže v České republice 1. Z částky vyčleněné na mistrovské soutěže v České republice bude poměr procentuálního rozdělení finanční částky určené k realizaci tohoto projektu na podporu účasti v okresních, krajských a celostátních mistrovských soutěžích stanoven Výborem volnočasových aktivit a vnějších vztahů po uzavření přihlášek do programu 2. Rozdělení těchto prostředků se bude provádět na základě: a) předloženého systému mistrovských soutěží příslušného sportovního odvětví, na jednotlivých stupních, jehož vrchol je Mistrovství České republiky. b) systém mistrovských soutěží musí být minimálně dvoustupňový (oblastní, nebo krajské a celorepublikové kvalifikační soutěže). Třetí stupeň (okresní) bude započítán jen v tom případě, že je v systému postupu na MČR zahrnut do soutěžního řádu příslušného sportovního odvětví.

6 c) rozpisu všech mistrovských soutěží na rok. 2016, resp. uzavřeného cyklu soutěží 2015/2016, na které spolek nárokuje dotaci d) přehledu o počtu zúčastněných družstev v mistrovských soutěžích v roce 2016 resp. uzavřeného cyklu soutěží 2015/2016, na které spolek nárokuje dotaci, doloženého ověřitelnými doklady (tabulky skončených soutěží, výsledkové listiny apod.). Nezapočítávají se účastníci pohárových, žebříčkových a podobných soutěží přípravného a přátelského charakteru (s výjimkou těch, které slouží jako bezpodmínečná kvalifikace na MČR ). 3. V soutěžích družstev budou za podklady pro výpočet brány tyto nejvyšší počty členů družstev: a) kolektivní sporty: americký fotbal 40, baseball 24, basketbal 12, curling 6, florbal 20, fotbal 18, futsal 12, házená 16, hokejbal 22, in-line hokej 16, korfbal 16, lakros 23, lední hokej 22, národní házená 12, nohejbal 10, pozemní hokej 16, rugby 22, softbal 17, vodní pólo 16, volejbal 12 b) individuální sporty: atletika 26, badminton 8, billiard 4, boby 6, box 10, cyklistika 6, ČUBU (karate, kick box, full contact, semi contact, light contact) 12, extrémní sporty 4, dráhový golf 8, in-line bruslení 4, jachting 6, jezdectví 4, judo 10, kanoistika 9, krasobruslení 20, kuše 4, kuželky 7, lukostřelba 4, lyžování 4, metaná 5, moderní gymnastika 6, moderní pětiboj 5, orientační běh 8, pétanque 4, plavání 12, radiový OB 8, sáně 6, sportovní gymnastika 6, squash 6, stolní tenis 6, šachy 8, šerm 6, taekwon-do ITF 6, tenis 12, thajský box 10, triatlon 6, veslování 20, vzpírání 10, zápas Do soutěží jednotlivců budou zahrnuty kromě odst. 3.b) dále:aerobic, golf, horolezectví, kulturistika, rock and roll, rychlobruslení, silový trojboj, skiboby, sport psích spřežení, vodní lyžování, vodní motorismus. Pro sporty neuvedené v článku 3 a 4 není program č. II A určen. 5. Každý spolek předloží přehled jednotlivých družstev spolku podle věkových kategorií (žactvo, dorost, junioři ), případně podle jiných hledisek mládežnické věkové kategorie do 18 let, která spolek zdůvodní.

7 6. Spolek, který se účastní zvlášť soutěže jednotlivců a zvlášť soutěže družstev, předloží dvě samostatné evidence. Probíhá-li soutěž jednotlivců a soutěž družstev současně, počítá se každý účastník pouze jednou. Startuje-li sportovec ve více disciplínách, počítá se pouze jednou. 7. Probíhá-li soutěž v několika věkových kategoriích s možností startu jednoho závodníka v několika kategoriích ve stejném termínu na stejném místě, počítá se takový sportovec jednou. 8. U dlouhodobých soutěží o více kolech se bude počet účastníků (viz odst.3) násobit počtem dnů sportovních soutěží (utkání, dvojutkání, turnajů, vícekolových soutěží), kterých se družstvo zúčastní na sportovištích soupeřů. U vícekolové soutěže jednotlivců (viz odst. 4.) se násobí počet závodníků počtem dnů sportovních soutěží, kterých se závodník zúčastní na sportovištích soupeřů. 9. Bude-li některá soutěž prokazatelně vícedenní, bude se počet účastníků za druhý a každý další den násobit koeficientem 0, Výkazy a rozpisy soutěží budou posuzovány Výborem volnočasových aktivit a vnějších vztahů Městské části Praha 15. V případě potřeby budou prověřovány tak, aby tyto podklady pro výpočty u všech spolků byly plně věrohodné. Spolek je povinen na vyžádání obhájit předložené výkazy v oponentním řízení. Podílem uvolněné finanční částky pro realizaci této části programu s redukovaným počtem účastníků na mezinárodních mistrovských soutěžích všech sportovních organizací, které se do programu přihlásí, bude stanoven příspěvek na účast jednoho redukovaného člena organizace. Povinné přílohy žádostí Programu II A. Mistrovské soutěže v České republice. - systém mistrovských soutěží na jednotlivých stupních příslušného sportovního svazu - rozpis všech mistrovských soutěží na rok 2016, resp. uzavřeného cyklu soutěží 2015/2016, na které spolek nárokuje dotaci - přehled o počtu zúčastněných družstev v mistrovských soutěžích v roce 2016 resp. uzavřeného cyklu soutěží 2015/2016, na které spolek nárokuje dotaci,

8 doloženého ověřitelnými doklady (tabulky skončených soutěží, výsledkové listiny apod.). - tabulka 3A JEDNOTLIVCI 2016 ČR ( vytištěné a na CD) - tabulka 3B DRUŽSTVA 2016 ČR ( vytištěné a na CD) - tabulka 3C JEDNOTLIVCI A DRUŽSTVA 2016 ČR ( vytištěné a na CD) II B. Mezinárodní mistrovské soutěže - mistrovství Evropy a mistrovství světa 1. Z částky vyčleněné na mezinárodní mistrovské soutěže bude poměr procentuálního rozdělení finanční částky určené k realizaci tohoto programu na podporu účasti na mistrovství Evropy a mistrovství světa stanoven Výborem volnočasových aktivit a vnějších vztahů po uzavření přihlášek do programu. 2. Rozdělení těchto prostředků se bude provádět na základě: a) rozpisu všech mezinárodních mistrovských soutěží (mistrovství Evropy a mistrovství světa) roku 2016, resp. uzavřeného cyklu soutěží, na které sportovní organizace nárokuje dotaci. b) přehledu o počtu zúčastněných družstev v mezinárodních mistrovských soutěžích v roce 2016, doloženého ověřitelnými doklady (propozice, tabulky skončených soutěží, výsledkové listiny apod.). Nezapočítávají se účastníci pohárových, žebříčkových a podobných soutěží přípravného a přátelského charakteru (s výjimkou těch soutěží, které slouží jako bezpodmínečná kvalifikace na ME nebo MS ) Tyto body uvedené v kapitole I. mistrovské soutěže v České republice platí v plném rozsahu i pro tuto kapitolu. Podílem uvolněné finanční částky pro realizaci této části programu s redukovaným počtem účastníků na mezinárodních mistrovských soutěžích všech sportovních organizací, které se do programu přihlásí, bude stanoven příspěvek na účast jednoho redukovaného člena organizace. Povinné přílohy žádostí Programu II B. Mezinárodní mistrovské soutěže - mistrovství Evropy a mistrovství světa

9 - rozpis všech mezinárodních mistrovských soutěží (mistrovství Evropy a mistrovství světa) v roce 2016, resp. uzavřeného cyklu soutěží, na které sportovní organizace nárokuje dotaci. - přehled o počtu zúčastněných družstev v mezinárodních mistrovských soutěžích v roce 2016, doložený ověřitelnými doklady (tabulky skončených soutěží, výsledkové listiny apod.) - kontaktní informace o přádající Evropské, světové federaci. (web. stránky, e- mail, telefon, adresa) - tabulka 3D JEDNOTLIVCI 2016 MEZINÁRODNÍ (vytištěné a na CD) - tabulka 3 E DRUŽSTVA 2016 MEZINÁRODNÍ ( vytištěné a na CD ) - tabulka 3 F JEDNOTLIVCI A DRUŽSTVA 2016 MEZINÁRODNÍ ( vytištěné a na CD) Oblasti využití finančních prostředků Programu II : - zajištění účasti na příslušných mistrovských soutěžích - příprava k účasti na příslušných mistrovských soutěžích - zajištění účasti na kvalifikačních turnajích a akcích - sportovní soustředění VIII. Kontrola výkazů účastníků mistrovských soutěží Program II, - poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 na rok 2017 Výbor volnočasových aktivit a vnějších vztahů Městské části Praha 15 provede v průběhu roku 2017 kontrolu pravosti údajů uvedených v povinných přílohách Výkaz počtu účastníků mistrovských soutěží u všech žádostí o přidělení programové dotace. Případné nesrovnalosti ve výkazech a jejich ekonomické dopady na výši poskytnuté programové dotace projedná výbor volnočasových aktivit a vnějších vztahů do konce roku 2017.

10 ČESTNÉ PROHLÁŠENÍ Název sportovní organizace: IČ: Adresa sídla: Statutární zástupce organizace: čestně prohlašuje, že výše uvedené sportovní organizaci byl dán souhlas od svých členů, příp. jejich zákonných zástupců, se zpracováním a zveřejněním osobních údajů v rozsahu jméno, příjemní, adresa bydliště, datum narození, a to ke všem úkonům souvisejícím s dotačními řízeními vyhlášenými Městskou částí Praha 15, zejména s uvedením osobních údajů na materiálech MČ Praha 15 určených k projednávání Radou MČ Praha 15, Zastupitelstvem MČ Praha 15 a na internetových stránkách MČ Praha 15 po dobu, po kterou je MČ Praha 15 povinna podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změněn některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 499/2004 Sb., o archivnictví a spisové službě a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, dokumenty obsahující osobní údaje zpracovávat/archivovat. V... dne podpis

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015.

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015. Příloha č. 2 USN R-377 Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2015. I. Úvodní ustanovení 1. Dotační program v oblasti podpory sportovních

Více

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2016.

Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2016. Příloha č. 2 USN R-712 Podmínky pro poskytnutí dotačního programu v oblasti podpory sportovních aktivit spolků MČ P15 pro rok 2016. I. Úvodní ustanovení 1. Dotační program v oblasti podpory sportovních

Více

příloha k R-344 Dotační programy v oblasti podpory sportovních aktivit spolků Městské části Praha 15

příloha k R-344 Dotační programy v oblasti podpory sportovních aktivit spolků Městské části Praha 15 příloha k R-344 Dotační programy v oblasti podpory sportovních aktivit spolků Městské části Praha 15 červen 2015 I. Program podpora sportu dětí a mládeže Program je zaměřen na podporu sportu obyvatel Městské

Více

Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014.

Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014. Podmínky pro poskytování grantového programu v oblasti podpory sportovních aktivit dětí, mládeže a sportovních organizací MČ Praha 15 pro rok 2014. I. Úvodní ustanovení Příloha č. 2 USN 1. Grantové programy

Více

Členům VV ČOV V Praze dne 26. dubna 2016

Členům VV ČOV V Praze dne 26. dubna 2016 Členům VV ČOV V Praze dne 26. dubna 2016 Vzhledem k úpravě poskytování darů provozovateli loterií Českému olympijskému výboru obsažené od roku 2014 v zákoně o loteriích, obdržel ČOV ke dni 22. 4. 2016

Více

Dotační programy v oblasti podpory sportovních aktivit občanů Městské části Praha 15 na rok Městská část Praha 15. se sídlem Boloňská 478/1,

Dotační programy v oblasti podpory sportovních aktivit občanů Městské části Praha 15 na rok Městská část Praha 15. se sídlem Boloňská 478/1, Příloha usnesení R1954 ze dne 21.3.2018 Dotační programy v oblasti podpory sportovních aktivit občanů Městské části Praha 15 na rok 2018 Městská část Praha 15 se sídlem Boloňská 478/1, 109 00 Praha 10

Více

číslo TJ/SK Datum př. TJ/SK Příspěvek TJ/SK charakte Datum př. oddílu Příspěvek oddílu oddíl rodné číslo příjmení jméno

číslo TJ/SK Datum př. TJ/SK Příspěvek TJ/SK charakte Datum př. oddílu Příspěvek oddílu oddíl rodné číslo příjmení jméno číslo oddíl rodné číslo příjmení jméno charakte ristika číslo oddíl rodné číslo příjmení jméno charakte ristika pokyny: List1 - seznam členů vždy na 1. Listě 1. Řádek, sloupec C číslo - povinné číslo se

Více

4. MČ P7 vypisuje granty na podporu sportovní činnosti. Zadání grantů na podporu sportovní činnosti stanovuje Rada MČ P7.

4. MČ P7 vypisuje granty na podporu sportovní činnosti. Zadání grantů na podporu sportovní činnosti stanovuje Rada MČ P7. Pravidla pro grantovou podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 7, které zajišťují dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže registrované v jednotlivých

Více

Pravidla pro poskytnutí grantu na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 1 v oblasti sportu pro rok 2015

Pravidla pro poskytnutí grantu na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 1 v oblasti sportu pro rok 2015 Pravidla pro poskytnutí grantu na podporu činnosti nestátních neziskových organizací působících na území MČ Praha 1 v oblasti sportu pro rok 2015 I. Úvodní ustanovení 1. Grant městské části Praha 1 na

Více

PROGRAM V - Organizace sportu ,0 R - k rozdělení

PROGRAM V - Organizace sportu ,0 R - k rozdělení PROGRAM V - Organizace sportu 1 080 000,0 R - k rozdělení 2 062,1 Platby programu V A. SPORTOVNÍ SVAZY - TOP 80 780 000,0 150 000,0 150 000,0 1 080 000,0 Dodané 33 770 742,1 2 032 412,7 DOTACE Dotace žádosti

Více

PROGRAM PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU PRO ROK 2020 Výzva k podání žádostí o poskytnutí neinvestičních dotací z rozpočtu města Brna

PROGRAM PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU PRO ROK 2020 Výzva k podání žádostí o poskytnutí neinvestičních dotací z rozpočtu města Brna PROGRAM PODPORA VRCHOLOVÉHO SPORTU PRO ROK 2020 Výzva k podání žádostí o poskytnutí neinvestičních dotací z rozpočtu města Brna Finanční prostředky v rozpočtu schváleny: Zastupitelstvem města Brna Předpokládané

Více

Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic

Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic 1. Úvod Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města byla schválena Radou města Hranic č.../2015 RM.. ze dne 9. 2. 2015, a zároveň ruší kritéria

Více

Pravidla pro poskytnutí dotace v oblasti sportu pro rok 2019

Pravidla pro poskytnutí dotace v oblasti sportu pro rok 2019 Pravidla pro poskytnutí dotace v oblasti sportu pro rok 2019 I. Úvodní ustanovení 1. Dotační program Městské části Praha 1 na: a) podporu dlouhodobé činnosti s mládeží z MČ Praha 1, případně na území Prahy

Více

Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic

Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města Hranic 1. Úvod Kritéria vyhlašování nejlepších sportovců města byla schválena Radou města Hranic č. 150/2015 RM 4 ze dne 9. 2. 2015, a zároveň ruší kritéria

Více

Pravidla pro poskytnutí dotace v oblasti sportu pro rok 2017

Pravidla pro poskytnutí dotace v oblasti sportu pro rok 2017 Pravidla pro poskytnutí dotace v oblasti sportu pro rok 2017 I. Úvodní ustanovení 1. Dotační program Městské části Praha 1 na: 1) podporu dlouhodobé činnosti s mládeží z MČ Praha 1, případně na území Prahy

Více

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace uzavřená podle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

K R I T É R I A pro poskytnutí dotací z rozpočtu města Kolína na rok 2016 Komise tělovýchovy a sportu Rady města Kolína

K R I T É R I A pro poskytnutí dotací z rozpočtu města Kolína na rok 2016 Komise tělovýchovy a sportu Rady města Kolína 1. Základní informace K R I T É R I A pro poskytnutí dotací z rozpočtu města Kolína na rok 2016 Komise tělovýchovy a sportu Rady města Kolína Tato kritéria schválená Radou města Kolína stanovují podmínky

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0126/2016 Rady Městské části Praha 8 ze dne 2. 3. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více

6. Granty nejsou nárokovou položkou, na poskytnutí grantu není právní nárok.

6. Granty nejsou nárokovou položkou, na poskytnutí grantu není právní nárok. Obecná pravidla pro udělování grantů městské části Praha 7 schválená usnesením Rady městské části Praha 7 č. 0180/14-R z jednání č.13, ze dne 18.03.2014 I. Úvodní ustanovení 1. Grant městské části Praha

Více

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace uzavřená podle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 Příloha č. 1 usnesení č. Usn RMC 0464/2016 Rady městské části Praha 8 ze dne 13.7. 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na zvelebování vzhledu vnitrobloků

Více

č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů, ve znění

č. 320/2001 Sb. o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů, ve znění Příloha č.11 ZMČ 6/31 Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) v oblasti tělovýchovy a sportu I. Úvod Poskytnutí

Více

Program na podporu sportovní činnosti mládeže a odměn trenérům mládeže pro rok 2016

Program na podporu sportovní činnosti mládeže a odměn trenérům mládeže pro rok 2016 Program na podporu sportovní činnosti mládeže a odměn trenérům mládeže pro rok 2016 I. Účel Účelem je stanovení jednotných a závazných podmínek pro žadatele a příjemce veřejné finanční podpory poskytované

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělení statutu Krajských center talentované mládeže a jejich podporu. ze dne 17. 12. 2014. č.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělení statutu Krajských center talentované mládeže a jejich podporu. ze dne 17. 12. 2014. č. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro přidělení statutu Krajských center talentované mládeže a jejich podporu ze dne 17. 12. 2014 č. 16/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla Rady Kraje

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé a dorost Příloha usnesení č. Usn RMC 0079/2018 Rady městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na podporu aktivit v oblasti sportu pro dospělé

Více

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouvu o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace uzavřená podle 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů,

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0080/2018 Rady Městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na dlouhodobě organizovanou sportovní výchovu

Více

I. Úvod. II. Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků vyčleněných v rozpočtu na oblast tělovýchovy a sportu. 500 tis. Kč

I. Úvod. II. Předpokládaný celkový objem peněžních prostředků vyčleněných v rozpočtu na oblast tělovýchovy a sportu. 500 tis. Kč I. Úvod Příloha č. ZMČ 7/14 Pravidla pro poskytování transferů z rozpočtu Statutárního města Brna, městské části Brna Nový Lískovec (dále jen MČ Nový Lískovec) v oblasti tělovýchovy a sportu Poskytnutí

Více

PROGRAM I - Sportovní reprezentace ČR

PROGRAM I - Sportovní reprezentace ČR PROGRAM I - Sportovní reprezentace ČR v tis. Kč 361 509,0 CELKEM 2014 Po odečtu TOP Dodané 0,0 0,0 2 0 1 4 Dotace 2014 Pořadí 1-12 žádosti Náklady Požadavek zaokrouh. 2 0 1 3 69 SAM AEROBIC Ano 2 228,0

Více

FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE. Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojţíš. Konzultační hodiny: pouze po domluvě em

FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE. Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojţíš. Konzultační hodiny: pouze po domluvě  em FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE Martina Bernaciková Lukáš Olejníček Milan Mojţíš Konzultační hodiny: pouze po domluvě emailem Podmínky ukončení předmětu docházka (max. 2 absence na cvičeních) pracovní listy + protokoly

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU ČINNOSTI DĚTÍ A MLÁDEŽE Z ROZPOČTU V ROCE 2017 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží ke stanovení podmínek pro

Více

FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE. Martina Bernaciková. A33/dv.305. Konzultační hodiny: St: Pá: dle domluvy mailem.

FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE. Martina Bernaciková. A33/dv.305. Konzultační hodiny: St: Pá: dle domluvy mailem. FYZIOLOGIE ZÁTĚŢE Martina Bernaciková bernacikova@fsps.muni.cz A33/dv.305 Konzultační hodiny: St: 10.30 11.30 Pá: dle domluvy mailem Podmínky ukončení předmětu docházka (max. 2 absence na cvičeních) pracovní

Více

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení

Město Luby. Čl. I. Úvodní ustanovení Město Luby nám.5. května 164 tel.: 354 420 410 351 37 Luby tel./fax.: 354 420 419 IČO 00254053 e-mail: starosta@mestoluby.cz PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA LUBY NA PODPORU SPORTOVNÍCH

Více

Čl. I. Úvodní ustanovení

Čl. I. Úvodní ustanovení KARLOVARSKÝ KRAJ RADA KRAJE PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ PŘÍSPĚVKŮ Z ROZPOČTU KARLOVARSKÉHO KRAJE NA PODPORU SPORTOVNÍCH AKTIVIT A VOLNOČASOVÝCH AKTIVIT DĚTÍ A MLÁDEŽE - ODBOR ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Více

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže

Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Pravidla pro poskytování finančních příspěvků na volnočasové aktivity dětí a mládeže Zastupitelstvo města Písek rozhodlo dne 03.11.2011 usnesením č. 244/11 vydat tato Pravidla pro poskytování příspěvků

Více

PRAVIDLA pro poskytování příspěvků a dotací subjektům působícím v oblasti požární ochrany k zajištění akceschopnosti. 2.

PRAVIDLA pro poskytování příspěvků a dotací subjektům působícím v oblasti požární ochrany k zajištění akceschopnosti. 2. PRAVIDLA pro poskytování příspěvků a dotací subjektům působícím v oblasti požární ochrany k zajištění akceschopnosti 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tato Pravidla pro poskytování příspěvků a dotací Městem Chotěboř

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8. na zvelebování vzhledu veřejného prostoru Městské části Praha 8

Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8. na zvelebování vzhledu veřejného prostoru Městské části Praha 8 Příloha č. 1 usnesení č. Usn RMC 0225/2016 Rady městské části Praha 8 ze dne 20. dubna 2016 Podmínky pro poskytnutí dotace (mikrograntu) z rozpočtu Městské části Praha 8 na zvelebování vzhledu veřejného

Více

Program na podporu sportovních akcí pro rok 2016

Program na podporu sportovních akcí pro rok 2016 Program na podporu sportovních akcí pro rok 2016 I. Účel Účelem programu je stanovení jednotných a závazných podmínek pro žadatele a příjemce veřejné finanční podpory poskytované z rozpočtu města Česká

Více

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení

Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová. I. Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování účelových dotací z rozpočtu statutárního města Ostrava, městského obvodu Hrabová I. Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo městského obvodu Hrabová rozhodlo o stanovení oblastí pro

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 201/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 192 ze dne 22.03.2016 Zásady poskytování dotací mimo vyhlášené dotační programy městské části Praha 3 Zastupitelstvo

Více

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4

Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, Praha 4 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 101.01.09 Městská část Praha 12 Písková ul. 830/25, 143 12 Praha 4 vyhlašuje výběrové řízení na podporu projektů v sociální oblasti pro rok 2010 v souladu

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Město Nejdek náměstí Karla IV. 239, 362 21 Nejdek Telefon 353 240 111 ZASTUPITELSTVO MĚSTA PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTA NEJDEK č. 9/2017 Zpracoval Vydal Alena Kynclová, vedoucí OE Zastupitelstvo

Více

PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016

PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016 PROGRAM MĚSTA FULNEKU URČENÝ K FINANCOVÁNÍ POSKYTOVÁNÍ PEČOVATELSKÉ SLUŽBY JAKO SLUŽBY SOCIÁLNÍ NA ROK 2016 I. Název programu Program města Fulneku určený k financování poskytování pečovatelské služby

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Břeclaví. ČI. 1 Úvodní ustanovení

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Břeclaví. ČI. 1 Úvodní ustanovení Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu Města Břeclaví ČI. 1 Úvodní ustanovení 1. Zastupitelstvo města Břeclavi se v souladu s 84 odst. 4 a 85 písm. c) a j) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení),

Více

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory

Dotační program města Česká Lípa pro oblast sociální v roce Článek 1 Důvod a účel podpory 1/7 Město vyhlašuje dotační program. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem poskytnutí dotace je finanční podpora žadatele na účely spojené s činností v oblasti sociální, na účely související s činností

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0192/2019 Rady městské části Praha 8 ze dne 15. dubna.2019 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit

Více

Město Česká Lípa. Aktualizované zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok Čl. I. Žadatel

Město Česká Lípa. Aktualizované zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok Čl. I. Žadatel Město Česká Lípa Aktualizované zásady pro poskytování finančního příspěvku na podporu sportu pro rok 2011 Čl. I. Žadatel Žadatelem může být právnická osoba založená nebo zřízená za účelem provozování sportovní

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU OBCE DOBRÁ VODA U ČESKÝCH BUDĚJOVIC (dále jen pravidla) I. Základní ustanovení 1. Účelem těchto Pravidel je stanovit jednotný postup při poskytování dotací z

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2017 (dále jen Program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

I. SMLUVNÍ STRANY II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

I. SMLUVNÍ STRANY II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Evidenční číslo smlouvy: 9122/2016/SKT/HAD/SMLD/28 Smlouva o poskytnutí finanční dotace z Programu na podporu sportovní činnosti a odměn trenérům mládeže pro rok 2016 uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000

Více

TALENTOVÉ ZKOUŠKY Z TĚLESNÉ VÝCHOVY PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020

TALENTOVÉ ZKOUŠKY Z TĚLESNÉ VÝCHOVY PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 TALENTOVÉ ZKOUŠKY Z TĚLESNÉ VÝCHOVY PRO AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Studijní program: Trenér Kondiční trenér V přijímacím řízení na UK FTVS musí uchazeč prokázat požadovanou úroveň výkonů v atletice, gymnastice

Více

PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald

PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald PRAVIDLA pro poskytování dotací Městys Kunvald Číslo dokumentu: S 0116 Vydání č.: 02 Platnost od: 12. 02. 2016 Účinnost od: 01. 03. 2016 Zpracoval: Ing. Josef Paďour Dne: 10. 02. 2016 Podpis: Schválil:

Více

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice

Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Obec Šestajovice Husova 60 250 92 Šestajovice Směrnice č. 1 / 2015 Zásady pro poskytování dotací a návratných finančních výpomocí z rozpočtu obce Šestajovice Čl. 1 Základní ustanovení 1. Hlavním posláním

Více

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku:

Postup při administraci žádostí: Obsah žádosti: Kritéria posouzení: Povinnosti příjemce finančního příspěvku: MĚSTO DESNÁ Rada města 468 61 Desná v Jizerských horách, Krkonošská 318, Tel. 483 337 941, Fax. 483 337 953, Mobil:737248436 e-mail : epodatelna@mesto-desna.cz Pravidla pro poskytování finančních příspěvků

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0081/2018 Rady městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti volnočasových nesportovních aktivit

Více

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST

Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Program finanční podpory poskytování sociálních služeb v Olomouckém kraji ZVLÁŠTNÍ ČÁST Podprogram č. 2 Dotace z rozpočtu Olomouckého kraje určená na poskytování sociálních služeb nestátními neziskovými

Více

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim

Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Pravidla pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim Zastupitelstvo města Toužim se usneslo na těchto pravidlech pro hodnocení a poskytování dotací z rozpočtu města Toužim (dále jen Pravidla

Více

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program )

PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) PROGRAM MĚSTA MOHELNICE PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ NA PODPORU JEDNORÁZOVÝCH NEBO OPAKUJÍCÍCH SE AKCÍ/PROJEKTŮ V ROCE 2016 (dále jen program ) I. OBECNĚ ZÁVAZNÁ PRAVIDLA 1. Tento program slouží pro stanovení

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace

I. Úvodní ustanovení. II. Účel dotace PRAVIDLA A PODMÍNKY pro poskytování dotace z rozpočtu města Fulneku určené k financování poskytování pečovatelské služby na území města Fulneku jako služby sociální I. Úvodní ustanovení 1. Dotací se rozumí

Více

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017 Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2017 1. Dotační program Podpora tělovýchovy dětí a mládeže kvalifikovanými trenéry pro rok 2017 (dále jen Program ) vyhlašuje

Více

Obecné zásady pro poskytování neinvestičních dotací z rozpočtu Města Koryčany (dále jen Zásady )

Obecné zásady pro poskytování neinvestičních dotací z rozpočtu Města Koryčany (dále jen Zásady ) Obecné zásady pro poskytování neinvestičních dotací z rozpočtu Města Koryčany (dále jen Zásady ) Článek 1 Úvod 1. Tyto Zásady upřesňují poskytování neinvestičních dotací (dále jen Dotací) dle zákona č.

Více

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019

Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 Vyhlášení výzvy na podání žádostí do programů pro poskytování dotací z rozpočtu Města Frýdlant na rok 2019 1. Účel programů je finanční podpora nekomerčních spolků v oblasti: tělovýchova a sport kulturní

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na účast na mistrovství Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne č.

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na účast na mistrovství Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne č. Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na účast na mistrovství Evropy a světa ve sportovních disciplínách ze dne 17. 12. 2014 č. 12/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla

Více

Městská část Praha 6 vyhlašuje programovou dotaci

Městská část Praha 6 vyhlašuje programovou dotaci Městská část Praha 6 vyhlašuje programovou dotaci Dotační program na podporu obnovy památkově významného objektu či souboru na rok 2016 (dále jen Památková dotace) Cílem Památkové dotace Městské části

Více

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019

Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019 Dotační program PODPORA TĚLOVÝCHOVY DĚTÍ A MLÁDEŽE KVALIFIKOVANÝMI TRENÉRY pro rok 2019 1. Dotační program Podpora tělovýchovy dětí a mládeže kvalifikovanými trenéry (dále jen Program ) vyhlašuje Zastupitelstvo

Více

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice

Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice OBEC ŽELEŠICE Směrnice o poskytování veřejné finanční podpory z rozpočtu obce Želešice Účinnost od: 7.2.2014 Zástupce obce - poskytovatele: Ing. Jiří Kvasnička, starosta obce Želešice 1 Článek I Základní

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVU O POSKYTNUTÍ DOTACE

VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVU O POSKYTNUTÍ DOTACE Smlouva č.01/2016 kultura MĚSTO KUTNÁ HORA dále jen m ě s t o Mozaika Kaňk z.s. zastoupené starostou města panem Bc. Martinem Starým, DiS sídlem Havlíčkovo náměstí 552/1, 284 01 Kutná Hora IČO: 00236195

Více

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7

Program pro poskytování dotací v oblasti kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016 Strana č. 1 / 7 Město vyhlašuje dotační program pro oblast kultury na podporu celoroční kulturní činnosti v roce 2016. Článek 1 Důvod a účel podpory 1. Důvodem

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách. ze dne Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání mistrovství ČR, Evropy a světa ve sportovních disciplínách ze dne 17. 12. 2014 č. 11/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Pravidla

Více

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení

MĚSTO ZUBŘÍ. Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok Preambule. 2. Všeobecná ustanovení MĚSTO ZUBŘÍ Programová podpora z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 1. Preambule 1.1. Prostředky z Programové podpory z rozpočtu města Zubří pro rok 2019 (dále jen PP ) jsou určeny na podporu projektů zaměřených

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne vyhlašuje Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. D/1 ze dne 3.12.2018 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka schválenými

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE Městský obvod Pardubice IV SMĚRNICE Č. 3/2015 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Z ROZPOČTU MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE IV Poskytování dotací z Programu podpory sportu, volného času

Více

Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5

Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5 Obecná pravidla pro poskytování dotací městské části Praha 5 I. Úvodní ustanovení 1. Dotace městské části Praha 5 (dále jen MČ Praha 5 ) je poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu MČ Praha 5 fyzickým

Více

Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016,

Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016, Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové aktivity dětí v roce 2016 1. Název Program na podporu aktivit školských zařízení a zařízení zaměřených na volnočasové

Více

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež

Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež Rada Kraje Vysočina Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na pořádání krajských a vyšších kol postupových soutěží a přehlídek pro děti a mládež ze dne 17. 12. 2014 č. 13/14 Čl. 1 Úvodní ustanovení

Více

Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019

Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019 Příloha č. 5 Strana: 1/3 Dotační program Podpora celoročního provozu sportovní organizace a sportovní činnosti na rok 2019 Účel dotace Podpora činnosti subjektů v oblasti sportovní organizace se poskytuje

Více

Vyhlášeno usnesením zastupitelstva Z-184/2015 dne Podpora pravidelné celoroční sportovní, kulturní a zájmové činnosti organizací a spolků.

Vyhlášeno usnesením zastupitelstva Z-184/2015 dne Podpora pravidelné celoroční sportovní, kulturní a zájmové činnosti organizací a spolků. Dotace města Úvaly poskytované dle zákona č. 250/2000Sb., o rozpočtových pravidel územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen,,zákon ) a souladu se zákonem č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle

Pro účely těchto pravidel a podmínek: a) žadatelem o dotaci se rozumí poskytovatel sociálních služeb, registrovaný podle Pravidla a podmínky pro poskytnutí dotace hlavního města Prahy v sociální oblasti pro rok 2010 prostřednictvím Městské části Praha 16 V. Program Podpora městských částí v sociální oblasti Městská část

Více

Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole

Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole Dotační program Podpora aktivit v sociální oblasti v MČ Brno Královo Pole Poskytovatelem dotací je MČ Brno-Královo Pole. Dotace z rozpočtu MČ Brno-Královo Pole jsou poskytovány na základě Zákona č. 250/2000

Více

Obecné podmínky pro poskytování dotace z rozpočtu obce Sobotín

Obecné podmínky pro poskytování dotace z rozpočtu obce Sobotín O B E C S O B O T Í N Sobotín 54, 788 16 Petrov nad Desnou Obecné podmínky pro poskytování dotace z rozpočtu obce Sobotín Obec: Adresa: Schváleno: 26. listopadu 2018 Směrnici schválilo zastupitelstvo obce:

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8. v oblasti kultury a volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8. v oblasti kultury a volnočasových nesportovních aktivit dětí a mládeže Příloha usnesení č. Usn RMC 0106/2017 Rady městské části Praha 8 ze dne 1. března 2017 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury a volnočasových nesportovních

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu obce Pouzdřany

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu obce Pouzdřany Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu obce Pouzdřany uzavřená na základě usnesení č. 374/17/Z27 zastupitelstva Obce Pouzdřany ze dne 4. 9. 2017 v souladu s 84 odst.2 a 85 písm. c) zákona

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1a) ze dne vyhlašuje. Dotační program. Účel projektu.

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1a) ze dne vyhlašuje. Dotační program. Účel projektu. Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1a) ze dne 28.11.2016 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka

Více

MĚSTO BEROUN DOTAČNÍ PROGRAM. Poskytování dotací na sportovní činnost ve městě Beroun v roce I. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel

MĚSTO BEROUN DOTAČNÍ PROGRAM. Poskytování dotací na sportovní činnost ve městě Beroun v roce I. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel MĚSTO BEROUN DOTAČNÍ PROGRAM Poskytování dotací na sportovní činnost ve městě Beroun v roce 2017 I. Název dotačního programu a jeho vyhlašovatel 1.1 Název: Poskytování dotací na sportovní činnost ve městě

Více

Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Žádost o dotaci

Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Žádost o dotaci Směrnice č. 1/2015 Pravidla pro poskytování dotací z rozpočtu obce Jíkev Čl. I Úvodní ustanovení 1. Dotací se pro účely těchto pravidel rozumí finanční prostředky poskytnuté dle ustanovení 85 písm. c)

Více

Článek 1 Důvod a účel podpory

Článek 1 Důvod a účel podpory 1/5 Město vyhlašuje dotační program na rok 2017 - na účel stanovený zvláštním právním předpisem tj. na 108/2006 Sb. Správcem dotačního programu je odbor sociálních věcí a zdravotnictví. Článek 1 Důvod

Více

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010

Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 Příloha usnesení rady městské části Praha 12 č. 109.21.10 Vyhlášení a podmínky pro poskytnutí dotace městskou částí Praha 12 v sociální oblasti pro rok 2010 v rámci V. programu Podpora MČ v sociální oblasti

Více

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury

Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury Příloha usnesení č. Usn RMC 0078/2018 Rady městské části Praha 8 ze dne 7. března 2018 Podmínky pro poskytnutí dotace (grantu) z rozpočtu Městské části Praha 8 v oblasti kultury Základní informace Městská

Více

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vintířov

Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vintířov O B E C V I N T Í Ř O V 357 44 Vintířov 62 Telefon: 352 665416 e-mail: vintirov@vintirov.cz Zásady pro poskytování dotací z rozpočtu obce Vintířov OBSAH: i. Úvod II. Žadatelé o dotace III. Podávání žádostí

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Zastupitelstvo obce Radostov dle usnesení č. 1/2017 ze dne 6. 2. 2017 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb, o obcích, rozhodlo o přidělení dotace: 1/ Obec Radostov

Více

Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019

Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019 Pravidla programové dotace obce Ořechov na obnovu fasády uliční části rodinného nebo bytového domu nacházejícího se na území obce Ořechov pro rok 2019 Zastupitelstvo obce Ořechov na svém veřejném zasedání

Více

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti

JEDNIČKA PRO ROK podpora MHMP v sociální oblasti Městská část Praha 1 vyhlašuje II. kolo výběrového řízení grantového programu: JEDNIČKA PRO ROK 2012 - podpora MHMP v sociální oblasti Dotace se vztahuje na následující druhy sociálních služeb: Pečovatelská

Více

Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury

Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 16 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI Pravidla pro udělení grantů MČ Praha 16 Radotín v oblasti volnočasových aktivit, sportu a kultury I. Všeobecná ustanovení 1. Městská část Praha 16 - Radotín (dále

Více

Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016

Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016 Program na podporu sportovních aktivit v roce 2016 1. Název programu Program na podporu sportovních aktivit v rámci Městského obvodu Pardubice II v roce 2016. 2. Jednotlivé dotační tituly V dalších bodec

Více

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne vyhlašuje. Dotační program

Město Krupka. na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne vyhlašuje. Dotační program Město Krupka na základě usnesení Zastupitelstva města Krupka č. C/1b) ze dne 28.11.2016 vyhlašuje Dotační program Program se řídí,, Zásadami pro poskytování neinvestiční dotace z rozpočtu města Krupka

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 745/2015 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 103 ze dne 22.09.2015 Vyhlášení programů pro poskytnutí dotací z Dotačního fondu městské části Praha 3 - Dotační program

Více

V Z O R. V E Ř E J N O P R Á V N Í S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby (dále jen smlouva) Článek I.

V Z O R. V E Ř E J N O P R Á V N Í S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby (dále jen smlouva) Článek I. Příloha č. 2 pravidel Evidenční číslo smlouvy: V Z O R V E Ř E J N O P R Á V N Í S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu města Luby (dále jen smlouva) Smlouva se uzavírá mezi: Město Luby Sídlo: nám.

Více