Výroční zpráva za rok 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva za rok 2015"

Transkript

1 ŽIRAFA Integrované centrum Frýdek - Místek příspěvková organizace Fibichova 469, Frýdek Místek IČ: , č. ú.: /0600, tel.: , centrummpm@quick.cz, Výroční zpráva za rok 2015 Budova na ul. Fibichově 469, soc. služby: denní stacionáře (oddělení denního pobytu a oddělení zvýšené péče), odlehčovací služby, chráněné bydlení Budova oddělení dílen, sociální služba denní stacionáře, Janáčkova Zpracovala: Mgr. Dana Šťastníková ředitelka organizace

2 Obsah Úvod I. Vyhodnocení plnění úkolů organizace II. Vyhodnocení ukazatelů stanovených organizaci za rok 2015 III. Vyhodnocení hospodaření organizace za rok 2015 IV. Vzdělávání zaměstnanců, tvoření projektů V. Spolupráce s ostatními organizacemi, finanční příspěvky a dary VI. Plnění opatření z minulé zprávy a návrh opatření ke zkvalitnění činnosti organizace VII. Výsledky kontrol v roce 2015 Přílohy: Příloha: Organizační struktura Příloha: Výsledky hospodaření Příloha: Peněžní fondy a jejich krytí Příloha: Struktura majetku a zdrojů Příloha: Rozbor mzdových prostředků Příloha: Ověření krytí investičního fondu Strana 2 (celkem 15)

3 Úvod Předkládáme Vám zprávu o činnosti příspěvkové organizace ŽIRAFA Integrované centrum Frýdek Místek, Fibichova 469 za rok Organizace poskytuje sociální službu denní stacionáře od osobám s mentálním postižením od 3 do 64 let věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Zařízení je koedukované. Od byla služba rozšířena o sociální službu chráněné bydlení a službu odlehčovací služby. Služby respektují individuální potřeby osob nacházející se v nepříznivé sociální situaci a reagují na ně. Organizace se účastní procesu komunitního plánování obce s rozšířenou působností, podílí se na plnění cílů v oblasti posilování soudržnosti komunity, podpoře sociálního začleňování a předcházení sociálního vyloučení jednotlivců a skupin. Pomoc vychází z individuálně určených potřeb a osobních cílů uživatelů, podporuje rozvoj jejich samostatnosti, motivuje je k takovým činnostem, které nevedou k dlouhodobému setrvávání, nebo prohlubování nepříznivé sociální situace. Posiluje jejich sociální začleňování. Sociální služby jsou poskytovány v zájmu osob a v náležité kvalitě, aby bylo vždy zajištěno dodržování lidských práv a základních svobod. Všichni zaměstnanci organizace jsou poučeni o zachovávání mlčenlivosti o citlivých údajích klientů. Poskytování sociálních služeb je spojeno s principy integrace, normalizace, humanizace a praktickým naplňováním standard kvality sociálních služeb. Široká paleta činností organizace odpovídá různorodosti potřeb osob se speciálními potřebami. Činnosti zajišťují pracovníci organizace formou týmové práce v tvořivém a učícím se prostředí. Sociální služby jsou realizovány ve dvou, bezbariérových budovách s přilehlými zahradami v blízkosti centra statutárního města Frýdku Místku, Místku. Hlavní budova (Fibichova 469) je třípodlažní včetně půdní vestavby pro nově zřízené sociální služby, s nájezdovou rampou, výtahem v pravém křídle budovy a schodišťovou plošinou v levém křídle, účelným vybavením a zařízením interiéru. Zahrada o rozloze m2 je vybavená předměty ke sportování i odpočinkovému pobytu. Budova na ul. Janáčkově 310 slouží uživatelům služby denní stacionáře jako pracovní dílny. Je třípodlažní, bezbariérová, s výtahem, schodišťovou sedačkou do půdní vestavby, nájezdovou rampou, moderním zařízením a vybavením interiéru. Zahrada o rozloze 956 m2 je využívána ke zpříjemnění činností za příznivého počasí a vybavena zahradním nábytkem. Sociální službu denní stacionáře tvoří 3 oddělení: oddělení zvýšené péče, oddělení denního pobytu, oddělení dílen. Slouží 71 uživatelům s okamžitou kapacitou 60. Provoz: denní pobyt (DP) oddělení zvýšené péče(ozp) oddělení dílen (D) 6, 00 16, 00 hodin 6, 30 15, 30 hodin 6, 30 16, 00 hodin Strana 3 (celkem 15)

4 Sociální služba chráněné bydlení poskytuje zázemí 8 uživatelům. Provoz je nepřetržitý. Sociální službu odlehčovací služby mohou využívat uživatelé služby denní stacionáře. Kapacita: 2 uživatelé. Provoz je nepřetržitý. I. Vyhodnocení plnění úkolů organizace Využití kapacity sociální služby denní stacionáře Stav uživatelů sociální služby denní stacionáře dosáhl k počtu 71. Okamžitá kapacita je stanovena na 60 uživatelů. Počet uživatelů a míra pomoci Míra poskytnuté pomoci počet uživatelů 0 = poskytnutí místa a prostoru 2 1 = poskytnutí podpory 8 2 =poskytnutí částečné pomoci 12 3 = poskytnutí převážné pomoci 29 4 = poskytnutí úplné pomoci 20 Celkem uživatelů Řady1 Řady I. II. III. IV. celkem Okruh osob, cílová skupina Osoby s mentálním postižením. Věková struktura cílové skupiny: děti předškolního věku (od 3 let), mladší děti (7-10 let), starší děti (11 15 let), dorost (16 18 let), mladí dospělí (19 26let), dospělí (27 64let). Strana 4 (celkem 15)

5 Uživatelé a věková struktura od 3 do 64 let Oddělení zvýšené péče navštěvují uživatelé od 3 let věku. Zároveň si zde mohou doplnit základní vzdělání. Není vyloučena možnost, aby toto oddělení navštěvovali uživatelé, kteří už mají ukončené základní vzdělání. Prostory a vybavení jsou speciálně přizpůsobeny potřebám osob s mentálním postižením a autismem. (Budova na ulici Fibichově 469.) Oddělení denního pobytu navštěvují uživatelé se středním až hlubokým mentálním postižením od 3 do 64 let věku. Také zde si mohou doplnit základní vzdělání. Náplň skupiny uživatelů s ukončenou školní docházkou je zaměřena na osvojování pracovních dovedností a návyků, je to příprava uživatelů na program dílen nebo udržení a upevňování zbylých dovedností a návyků. (Budova na ulici Fibichově 469.) Oddělení dílen navštěvují uživatelé se středním až středně těžkým mentálním postižením s ukončenou povinnou školní docházkou ( jedná se většinou o uživatele od 18 let věku). Věnují se pracovní terapii ( dílna tkalcovská, stolářská, keramická, košíkářská, textilní, kreativní, dílna na výrobu svíček a dílna na výrobu šperků), která vede k jejich seberealizaci a naplňování osobních individuálních cílů. Z volno časových aktivit si uživatelé mohou vybrat kroužek relaxační, sportovní a stolních her, turistický, výtvarný. (Budova na ulici Janáčkově 310.) Program na všech odděleních je kromě úkonů základních činností obohacen o muzikoterapii, arteterapii a cvičení prvků jógy. Velmi oblíbená je canisterapie, prováděná externími pracovními týmy občanského sdružení Podané ruce Frýdek Místek. Ergoterapie probíhá 5x týdně, je zajištěna zaměstnancem organizace. Poskytovatelem základního vzdělávání je ZŠ a MŠ Naděje Frýdek Místek. Vzdělávání je určeno uživatelům s těžkým zdravotním postižením, kteří vzhledem ke stávajícím prostorovým, materiálním a technickým podmínkám běžných škol, zatím nemohou tyto školy navštěvovat. Naše organizace s touto školou úzce spolupracuje. Na rok 2016 je spolupráce přerušena z důvodu dosažení základního vzdělání všech uživatelů a noví žáci zatím nejsou. Strana 5 (celkem 15)

6 Chráněné bydlení (kapacita 8 uživatelů) Služba je kapacitně plně vytížena. Mladí lidé se zabydleli, vyzdobili si společné prostory i své pokoje, jsou samostatnější, péči rodičů využívají méně než v začátcích. Na novou situaci si zvykli také jejich rodiče. Cílem pracovníků je podporovat uživatele v samostatném životě, v nácviku péče o vlastní osobu, vedení domácnosti, sebedůvěře, vzájemné toleranci, v aktivním trávení volného času, pracovních návyků. Součástí je podpora a udržení dosavadních vztahů s rodinou, s blízkými osobami, přáteli. Uživatelé využívají v pracovních dnech program sociální služby denní stacionáře, oddělení dílen jako přípravu na zaměstnání. Všichni ještě nejsou schopni pracovat a orientovat se v běžném pracovním procesu. Vyhledávání pracovních příležitostí zůstává úkolem příštího období. Podařilo se zařadit do pracovního režimu 1 uživatelku na 2 hodiny denně. 1 uživatel pracoval brigádně také 2 hodiny denně, ale ze zdravotních důvodů tuto aktivitu ukončil. Integraci brání špatná zaměstnanost této skupiny obyvatel, nedostatečný počet odpovídajících pracovních příležitostí, nepřipravenost lidí se zdravotním znevýhodněním pro pracovní trh a nepřipravenost pro komunikaci s ním. Dlouhodobým úkolem je tedy motivace znevýhodněných k získání zaměstnání, připravenost pro nároky pracovního trhu, umístění uživatelů na konkrétní vhodné pracovní místo. Vyhledávání pracovních příležitostí. Počet uživatelů sociální služby chráněné bydlení a míra pomoci 4,5 4 3,5 3 2,5 2 1,5 1 0,5 0 podpora pomoc převážná úplná Řada1 Řada2 Odlehčovací služby (kapacita 2 uživatelé) Služba pomáhá pečujícím osobám uživatelů odpočinout si od ustavičné péče o postiženého člena rodiny, vyřídit si různé záležitosti. Strana 6 (celkem 15)

7 Pomoc využívají převážně rodiče, jejichž děti trpí hlubokým mentálním postižením a autismem. Obavy, jak dítě zvládne odloučení od rodiny, jestli se pracovníci dokáží o dítě dobře postarat, vymizely. Kapacitně je služba využívána od 53% do 94 %. Důvodem jsou akutní zdravotní problémy přihlášených uživatelů a následné odhlášení služby. V krátkém čase už není možno službu nabídnout někomu jinému. Přesto je odlehčovací služba využívána více než v roce Uživatelé v pracovní dny využívají program služby denní stacionáře. Odlehčovací služby tak mohou v pracovní dny začít odpolední službou pracovníků. Využití odlehčovací služby v roce ,00 90,00 80,00 70,00 60,00 50,00 40,00 30,00 20,00 10,00 0,00 53,22 71,42 77,41 70,00 69,35 80,00 91,93 93,54 68,33 75,80 86,66 58,06 Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Uspořádané akce pro uživatele sociálních služeb denní stacionáře, chráněné bydlení, odlehčovací služby V roce 2015 jsme uspořádali pro uživatele 182 sportovních, kulturních nebo společenských akcí, exkurzí, soutěží, prezentačních a prodejních výstavek výrobků. Prodejní a prezentační výstavky výrobků: Knihovna Frýdek Velikonoční jarmark Frýdek Jarmark Nošovice Domovinka Místek Dětský den Ostrava Dětský den Smetanovy sady Místek Den zdraví Frýdlant n. O. Den zdraví Frýdek Místek Týden knihoven Strana 7 (celkem 15)

8 Domovinka Místek vánoční prezentace Jarmark Nošovice vánoční prezentace Knihovna Frýdek Vánoční jarmark Frýdek Místek Prezentace na Dni otevřených dveří SZŠ FM Akce Například: Valentýnská diskotéka Kino Vlast pásmo pohádek Bijásek Beseda s panem Mgr. Poláškem Nový Jičín Bowling soutěž Účast na mezinárodní výstavě výtvarných prací osob s poruchami autistického spektra Smažení vaječiny Výlet do ZOO Ostrava Taneční vystoupení uživatelů na akci Podaných rukou OC Frýda Život (ne)obyčejných lidí Návštěva Školního a výcvikového zařízení HZS Frýdek Místek Vystoupení AP klubu Brušperk o. s. Folklorní festival CIOF v kině Petra Bezruče Pořádání prázdninových kurzíků pro uživatele (výroba mýdla, lapačů snů, výroba květin z látky, vaření, balení dárků, perličková ZOO) Aquapark Olešná. Muzeum Beskyd 8.trienále smaltu Exkurze Marlenka Ostrava Mini Uni (lidová řemesla) Výlet Hukvaldy Organizovaný výlet na kolech Svět kostek Frýdecký zámek Plavecký bazén v Místku Výlet Morávka Kino Sedmero krkavců Olympiáda pro handicapované Turnaj v šipkách Nový Jičín Výlet Ostrava Mikulášský ples Vánoční besídky na jednotlivých odděleních Plnění úkolů 1. Dbát na spokojenost uživatelů a jejich blízkých s poskytovanými sociálními službami. Prezentace organizace. 2. Nadále propracovávat SQ. Vycházet z potřeb a schopností uživatelů. Nadále vytvářet vhodné a podnětné prostředí pro uživatele zabezpečené odbornou a materiální péčí. 3. Vzdělávání zaměstnanců. 4. Nátěr plotu u budovy Fibichova 469. Strana 8 (celkem 15)

9 5. Podpora rehabilitace uživatelů formou ozdravného pobytu na horách Ad. 1 Za celý rok 2015 nebyla zaznamenána žádná stížnost, dle rozhovorů s uživateli nebo rodiči nejsou k poskytovaným službám žádné připomínky. Prezentace organizace výstavky prací uživatelů, soutěže, místní tisk, prezentace v Tv Polar. Ad. 2 V roce 2015 proběhla revize SQ ať už doplněním nebo změnou některých pracovních postupů. Ad. 3 Všichni zaměstnanci splnili povinné vzdělávání. Nad rámec se vzdělávali zaměstnanci oddělení dílen ve znalostech technik lidových řemesel. Ad. 4 Nátěr plotu byl proveden, zároveň se opravila a vyčistila podezdívka plotu. Proběhla výmalba oddělení zvýšené péče a správy. Ad. 5 Rehabilitaci uživatelů jsme podpořili častými výlety do přírody v prázdninových měsících. Ozdravný pobyt na horách se neuskutečnil z důvodu velké nemocnosti jak zaměstnanců, tak uživatelů. II. Vyhodnocení ukazatelů stanovených organizaci za rok Neinvestiční a investiční příspěvek v Kč příspěvek na provoz od zřizovatele ,00 finanční dary obcí a měst ,00 finanční dary ostatní 7.200,00 celkem finanční dary ,00 z rozpočtu jiných ÚSC ,00 dotace z MSK ,00 celkem neinvestiční příspěvek ,700,00 Investiční transfer zřizovatele ,00 celkem investiční transfer ,00 Strana 9 (celkem 15)

10 2. Usměrňování prostředků na platy v % podíl mimotarifních složek 15,04 3. Průměrný přepočtený počet zaměstnanců Pppp průměrný přepočtený počet zaměstnanců 29,57 4. Odpisový plán v Kč budovy a stavby ,00 movité věci ,00 celkem odpisy dlouhodobého hmotného majetku ,00 Vyhodnocení hospodaření příspěvkové organizace za rok 2015 v Kč 1. Výsledek hospodaření, náklady a výnosy náklady ,34 výnosy včetně dotací ,34 hospodářský výsledek 9.257,00 2. Čerpání účelových dotací Investiční transfer zřizovatele na nákup pacientského překládacího zařízení. pořízení sprchového vozíku BASIC ,00 financováno z investičního transferu ,00 zřizovatele financováno z investičního fondu ,00 organizace 3. Rozbor mzdových prostředků financovaných z rozpočtu města mzdové prostředky zaměstnanců ,00 OON 3.990,00 celkem mzdové náklady ,00 Strana 10 (celkem 15)

11 průměrný přepočtený počet zaměstnanců 29,57 4. Peněžní fondy a jejich krytí viz příloha č Struktura majetku a zdrojů viz příloha č Návrh na rozdělení výsledku hospodaření příděl do fondu odměn 0 příděl do rezervního fondu 9.257,00 zlepšený hospodářský výsledek činí 9.257,00 7. Péče o svěřený majetek, investiční činnost, údržba a opravy, majetek, informace o pojištění svěřeného majetku a o případných pojistných událostech provedené opravy a údržba oprava sprchových hlavic CHB a OS 586,00 oprava a odstranění poruchy v koupelně 1.730,00 CHB - instalatérské práce oprava a výměna sprchových těsnících lišt 1.850,00 CHB a OS oprava a výměna prasklé vaničky 6.080,00 sprchového koutu CHB oprava klimatizačního zařízení CHB 1.733,00 oprava a čištění žlabů a okapů na budově 4.388,00 Fibichova - CHB a OS oprava zpevněné plochy na zahradě 3.597,00 objektu Fibichova - CHB a OS oprava a výměna přívodního vedení 1.656,00 koaxiálního kabelu K satelitní televizi CHB a OS celkem na oddělení CHB a OS (chráněného bydlení a odlehčovací služby): ,00 oprava připojovacího místa pro připojení 906,00 Strana 11 (celkem 15)

12 elektrického sporáku na DP oprava a výměna baterií 1.690,00 oprava toalety DP 903,00 oprava a čištění žlabů a okapů na budově 2.490,00 Fibichova - DP oprava výtahu na budově Fibichova 665,50 oprava zpevněné plochy na zahradě 6.125,00 objektu Fibichova celkem na oddělení DP (denního pobytu): ,50 oprava a údržba 2 sekaček na trávu 3.058,00 oprava a kontrola kamerového systému 794,00 budova Janáčkova oprava vadného zámku vstupních dveří 2.460,00 budova Janáčkova oprava klimatizačního zařízení na odd ,10 dílen údržba a návin válců pro tkalcovskou dílnu ,57 oprava a čištění žlabů a okapů na budově 6.413,00 Janáčkova-dílny celkem na oddělení dílen: ,67 údržba služebního auta, přezutí pneu 406,00 oprava elektronického bidetu správa 3.157,00 malování SP ,00 oprava a čištění žlabů a okapů na budově 2.490,00 Fibichova - SP oprava kopírky CANON 2.254,00 celkem oddělení správy ,00 oprava sprchových hlavic OZP 112,00 malování OZP ,00 oprava spadlých omítek a stropu OZP 8.000,00 oprava a výměna podlahové krytiny na ,00 odd. OZP oprava nouzového osvětlení schodiště ,00 OZP Oprava a čištění žlabů a okapů na budově 2.490,00 Fibichova - OZP celkem na oddělení ZP (zvýšené péče): ,00 celkem opravy a udržování za celou organizaci ,17 Strana 12 (celkem 15)

13 investiční činnost technické zhodnocení budovy Fibichova 469 a budovy Janáčkova 310 v roce 2015 nebylo realizováno pojištění svěřeného majetku svěřený majetek je pojištěný zřizovatelem pojistná událost pojistná plnění v roce 2015 nebyla 8. Pohledávky, informace o provedení a výsledcích inventarizace majetku a závazků pohledávky a závazky se týkají pouze období prosince 2015, nedobytné pohledávky nemáme Inventarizace majetku byla provedena k , fyzický stav souhlasil se stavem účetním, inventarizační rozdíly nebyly žádné zjištěny, veškeré doklady dle pokynu byly dne předány na OSOM Magistrátu města Frýdku-Místku. 9. Vyhodnocení doplňkové činnosti organizace doplňkovou činnost neprovozuje IV. Vzdělávání zaměstnanců, tvoření projektů 1. Vzdělávání zaměstnanců Dle vnitřních předpisů se zaměstnanci zúčastnili akreditovaných kurzů, přednášek, seminářů vztahujících se k jejich odbornosti včetně seminářů zaměřených na standardy kvality sociálních služeb tvorby a zavádění SQ do praxe. Povinný počet hodin celoživotního vzdělávání určených novelizací zákona o sociálních službách byl splněn. Kopie o absolvovaném vzdělání jsou uloženy v osobních složkách pracovníků a jsou součástí individuálních vzdělávacích plánů. 2. Tvorba projektů V roce 2015 jsme nepodali žádný projekt. Z vlastních prostředků jsme zařídili relaxační místnost Snoozelen pro cvičení smyslů. Tělocvična na oddělení zvýšené péče dostala novou podlahu. Rozšířili jsme používání internetu na oddělení ergoterapie. Strana 13 (celkem 15)

14 V. Spolupráce s ostatními organizacemi, finanční příspěvky a dary z rozpočtu ostatních obcí a měst za rok Spolupráce Domov pro seniory F M, Pečovatelská služba F M, Penzion pro seniory F M, Střední zdravotní škola F M, Jesle F M, Základní škola pod Sovou F M, Středisko volného času Klíč F M, ZŠ a MŠ Naděje F M, Ostravská univerzita pedagogická a sociální fakulta, Vyšší odborná zdravotní škola Ostrava - Mariánské hory, Obchodní akademie a vyšší odborná škola sociální F M, SSOŠ F M, s. r. o. T. G. Masaryka, Nová scéna Vlast F M, Divadlo loutek Ostrava, Klub Atlantik Ostrava, Škola Života F M, Podané ruce, o.s. F M, Knihovna Frýdek Místek, Gastrosvop Paskov, VŠ Olomouc, Občanské sdružení ADRA, F M, Sokolík, F M, SZŠ F M, Klub seniorů Raškovice. Neinvestiční finančních dary a příspěvky, dotace z rozpočtu jiných ÚSC za rok 2015 finanční dar finanční neinvestiční datum č. ÚZ dárce účelový neúčelovýpříspěvek dotace použití zbývá Klub seniorů Raškovice Město Paskov Obec Sedliště Obec Janovice Obec Řepiště Obec Dobrá Město Frýdlant n/o Obec Staříč Media marketing services-rádio Obec Nošovice Obec Čeladná Pbec Hukvaldy Obec Nižní Lhoty součet Za poskytnuté dary a milou spolupráci děkujeme. VI. Plnění opatření z minulé zprávy a návrh opatření ke zkvalitnění činnosti organizace Opatření z minulé výroční zprávy nejsou žádná. Návrh opatření ke zkvalitnění činnosti organizace: 1. Dbát na spokojenost uživatelů a jejich blízkých s poskytovanými sociálními službami. Prezentace organizace. 2. Nadále propracovávat SQ. Vycházet z potřeb a schopností uživatelů. Nadále vytvářet vhodné a podnětné prostředí pro uživatele zabezpečené odbornou a materiální péčí. 3. Vzdělávání zaměstnanců. 4. Oprava topení v budově Janáčkova 310. Strana 14 (celkem 15)

15 . 5. Úprava zahrady (vykácení poškozených stromů, úprava plochy). VII. Výsledky kontrol v roce 2015 Kontrola VZP pobočky Frýdek-Místek proběhla dne kontrolované období od do Závěr: bez závad. Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje, územní odbor Frýdek Místek provedl kontrolu dne na dodržování povinností stanovených předpisy o požární ochraně s výborným výsledkem. Dne proběhla v organizaci státní inspekce na sociální službu chráněné bydlení s výborným výsledkem Mgr. Dana Šťastníková ředitelka organizace Strana 15 (celkem 15)

16 Strana 16 (celkem 15)

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 ŽIRAFA Integrované centrum příspěvková organizace Fibichova 469, 738 01 Frýdek Místek IČO 00847011, č. ú.:5801307 734/0600, tel. : 558 431 563, 558 647 782, E Mail: centrummpm@quick.cz, www.centrummpm.cz

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 ŽIRAFA Integrované centrum Frýdek - Místek příspěvková organizace Fibichova 469, 738 01 Frýdek Místek IČ: 00847011, č. ú.:5801307 734/0600, tel.: 558 431 563, 558 647 782 centrummpm@quick.cz, www.centrummpm.cz

Více

Výroční zpráva. o činnosti a hospodaření

Výroční zpráva. o činnosti a hospodaření Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Obsah I. Sídlo organizace... 4 2 II. Vznik a postavení organizace... 4 III. Zaměření a činnost organizace... 4 III.1 Domovy pro osoby se zdravotním postižením...

Více

Zpráva o činnosti za rok 2014 PSB Lepařova 12, Opava

Zpráva o činnosti za rok 2014 PSB Lepařova 12, Opava Marianum, příspěvková organizace Rooseveltova 886/47, 746 01 Opava Zpráva o činnosti za rok 2014 PSB Lepařova 12, Opava Název: Marianum, příspěvková organizace Sídlo: Rooseveltova 886/47, Opava IČO: 71197061

Více

ANNA ČESKÝ BROD. sociální služby pro seniory. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015. ředitelka

ANNA ČESKÝ BROD. sociální služby pro seniory. VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015. ředitelka ANNA ČESKÝ BROD sociální služby pro seniory VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2015 Český Brod 19.2.2016 Ing. Lucie Hovorková ředitelka 1 Obsah 1. Základní údaje 2. Historie 3. Domov pro seniory 3.1 Popis služby 3.2

Více

Zpráva o činnosti za rok 2014 CHB Dostojevského 15, Opava

Zpráva o činnosti za rok 2014 CHB Dostojevského 15, Opava Marianum, příspěvková organizace Rooseveltova 886/47, 746 01 Opava Zpráva o činnosti za rok 2014 CHB Dostojevského 15, Opava Název: Marianum, příspěvková organizace Sídlo: Rooseveltova 886/47, 746 01 Opava

Více

Domov Paprsek Olšany, příspěvková organizace. 789 62 Olšany 105, IČO 75004054, tel.č. 583 247 212, e-mail: koubkova@ustavolsany.

Domov Paprsek Olšany, příspěvková organizace. 789 62 Olšany 105, IČO 75004054, tel.č. 583 247 212, e-mail: koubkova@ustavolsany. Domov Paprsek Olšany, příspěvková organizace 789 62 Olšany 105, IČO 75004054, tel.č. 583 247 212, e-mail: koubkova@ustavolsany.cz Z P R Á V A o činnosti a hospodaření za rok 2009 Název Domov Paprsek Olšany,

Více

centrum sociálních služeb, příspěvková organizace Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o.

centrum sociálních služeb, příspěvková organizace Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o. Výroční zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o. za rok 2010 1 strana centrum sociálních služeb, příspěvková organizace Výroční zpráva za rok 2010 Obsah I. Základní údaje 4 II. Organizační struktura

Více

Výroční zpráva. za rok 2011

Výroční zpráva. za rok 2011 Výroční zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o. za rok 2011 PaedDr. Petr Matuška, Ph.D. ředitel Klíče CSS, p. o. V Olomouci 9. března 2012 1 Obsah strana I. Základní údaje 4 II. Organizační struktura

Více

Výroční zpráva za rok 2015 podle 1 vyhl.č. 323/2005 Sb.

Výroční zpráva za rok 2015 podle 1 vyhl.č. 323/2005 Sb. 1 Domov Jeřabina Pelhřimov, příspěvková organizace Sídlem: 393 01 Pelhřimov, U Elektrárny 1965 IČO: 00511676 Výroční zpráva za rok 2015 podle 1 vyhl.č. 323/2005 Sb. 1 2 Kontakt a informace: tel.č.: 565

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2014 Domovy sociálních služeb Háj a Nová Ves, příspěvková organizace Kubátova 269, 417 22

Více

DOMOV DŮCHODCŮ DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM

DOMOV DŮCHODCŮ DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM DOMOV DŮCHODCŮ DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Roháčova 2968 544 01 Dvůr Králové n. L. IČO: 194964 Tel.: 499 391 891-3 č. ú. : KB 24230-601/0100 E-mail:dd.dvurkral@mkinet.cz www.dddvurkralove.mki.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA

Více

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2014 1997-2015 98

Výroční zpráva o činnosti školy. za za školní rok 2014 1997-2015 98 Výroční zpráva o činnosti školy za za školní rok 2014 1997-2015 98 dle 17 e) dle odst. 10 2 zákona odst. 3 č. zákona 564/90 Sb. č. 561/2004 ve znění platných Sb. novel Název školy: Základní škola, Vodňany,

Více

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy Výroční zpráva za školní rok 2014/15 Vypracovaly ke dni 18.8.2015: MUDr. Darina Gurutidu, ředitelka projektu Mgr. Martina Schejbalová, ředitelka ZŠ a MŠ Perlička Č.j. 034/2015 a) Základní údaje o škole:

Více

Domov pro seniory Tovačov. příspěvková organizace. Vzdělávací plán organizace

Domov pro seniory Tovačov. příspěvková organizace. Vzdělávací plán organizace Domov pro seniory Tovačov příspěvková organizace Vzdělávací plán organizace 2013-2016 Obsah str. 3 str. 3 1. Základní údaje o organizaci 2. Současný stav a struktura pracovníků str. 4 2.1 ekonomicko-provozní

Více

Výroční zpráva o činnosti hospodaření Domova důchodců Libina, p. o. za rok 2015 (od 1. 1. 2016 Sociální služby Libina, p. o.)

Výroční zpráva o činnosti hospodaření Domova důchodců Libina, p. o. za rok 2015 (od 1. 1. 2016 Sociální služby Libina, p. o.) Výroční zpráva o činnosti hospodaření Domova důchodců Libina, p. o. za rok 2015 (od 1. 1. 2016 Sociální služby Libina, p. o.) Vážení spoluobčané, jsem moc rád, že si prohlížíte výroční zprávu organizace

Více

Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového )

Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového ) s použitím dvou základních barev. LOGOTIP KARLOVARSKÉHO KRAJE GRAFICKÝ MANUÁL Farní charita AŠ Hlavní prvek vizuálního stylu je LOGOTIP ( Logo ) Logo je tvoøeo ze dvou základních prvkù ( grafického a písmového

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI DOZP TRMICE ZA ROK 2013 POBYTOVÁ SLUŽBA

ZPRÁVA O ČINNOSTI DOZP TRMICE ZA ROK 2013 POBYTOVÁ SLUŽBA ZPRÁVA O ČINNOSTI DOZP TRMICE ZA ROK 2013 POBYTOVÁ SLUŽBA Zatímco rok 2012 proběhl ve znamení přestavby vnitřních prostor celého zařízení, v roce 2013 jsme se kromě úprav schodišť zaměřili na opravu vnějšího

Více

Domov Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace

Domov Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace Domov Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvková organizace P L Á N Č I N N O S T I Domova Čujkovova, Ostrava-Zábřeh, příspěvkové organizace, Čujkovova 25, Ostrava-Zábřeh na rok 2011 OSTRAVA!!! Obsah: Popis

Více

motto: Člověk je na světě pro člověka

motto: Člověk je na světě pro člověka Výroční Zpráva o činnosti a hospodaření DD Šumperk za r. 2009 motto: Člověk je na světě pro člověka Domov důchodců Šumperk,příspěvková organizace,u sanatoria 25, 787 01 Šumperk, IČO: 75 00 40 11 tel.583

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2010

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2010 Obchodní akademie Frýdek-Místek Palackého 123, p. o. Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace za rok 2010 IČ: 00601373 OBSAH: strana A/ Základní údaje o organizaci... 3 Údaje o počtech žáků...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010/2011 Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 4

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010/2011 Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 4 VÝROČNÍ ZPRÁVA 200/20 Mateřská škola a základní škola speciální Diakonie ČCE Praha 4 V Zápolí 250/2, Praha 4, 4 00 e-mail: specialniskola@volny.cz www.tvojeskolicka.cz V ničem se nedejte ovládat ctižádostí

Více

Školní vzdělávací program domova mládeže

Školní vzdělávací program domova mládeže Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola, Tábor, Náměstí T. G. Masaryka 788 Školní vzdělávací program domova mládeže Zpracoval: Bc. David Šteger, vedoucí DM a kolektiv vychovatelů Schválila: Ing.

Více

Sociální služba denní stacionáře

Sociální služba denní stacionáře O nás Příspěvková organizace je zřízena obcí od 1. 1. 1993. Označení organizace Název: ŽIRAFA Integrované centrum Frýdek Místek, příspěvková organizace Právní forma: příspěvková organizace IČ: 00847011

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření

Zpráva o činnosti a hospodaření Zpráva o činnosti a hospodaření Domov na zámku Bystré Zámecká 1, 569 92 BYSTRÉ IČ: 75007932 rok 2012 V Bystrém dne 4.3.2013, č.j. 1 Obsah: I. IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ 1. Domovy pro osoby se zdravotním postižením

Více

Hodnotící zpráva za rok 2011

Hodnotící zpráva za rok 2011 Hodnotící zpráva za rok 2011 Hlavním účelem, k němuž je příspěvková organizace zřízena, jsou činnosti vykonávané ve prospěch potřeb občanů města Lipník nad Bečvou, hrazené plně nebo částečně z příspěvku

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013 Domov Kolešovice, poskytovatel sociálních služeb VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2013 Název organizace: Domov Kolešovice, poskytovatel sociálních služeb Sídlo organizace: 270 02 Kolešovice 180 Zřizovatel: Středočeský

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Sociální služby města České Lípy příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Zpracovala: Bc. Eva Stehlíková, ředitelka V České Lípě dne 15.02.2007 Obsah: 1. Identifikace organizace str. 3 2. Přehled

Více

Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace

Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace Název organizace Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace Sídlo organizace Hrubá Voda, 783 6 Hlubočky Výroční zpráva za rok 2008 2 OBSAH strana I. Základní údaje o zpracovateli 3 II. II. II.2

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2006/2007 Základní škola speciální Bystré Zámecká 1 569 92 BYSTRÉ IČO: 70838267 Základní škola speciální Bystré Tato výroční zpráva byla schválena Školskou radou

Více

Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace

Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace Název organizace Sídlo organizace Domov důchodců Hrubá Voda, příspěvková organizace Hrubá Voda 11, 783 61 Hlubočky Výroční zpráva za rok 2010 2 OBSAH strana I. Základní údaje o zpracovateli 3 II. Přehled

Více

Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIK-628/10-K

Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIK-628/10-K Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIK-628/10-K Název kontrolované osoby: Mateřská škola Sokolov, Pionýrů 1344 Sídlo: Pionýrů 1344, 356 01 Sokolov IČO: 70 834 598 Identifikátor:

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI. příspěvkové organizace. Domov pro seniory Vychodilova za rok 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI. příspěvkové organizace. Domov pro seniory Vychodilova za rok 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI příspěvkové organizace Domov pro seniory Vychodilova za rok 2010 Brno, únor 2011 1 OBSAH: Charakteristika organizace str. 3 Veřejný závazek str. 3 I. Hlavní činnost organizace str. 4

Více

1 SÍDLO ORGANIZACE 2 VZNIK A POSTAVENÍ ORGANIZACE 3 ZAMĚŘENÍ A ČINNOST ORGANIZACE

1 SÍDLO ORGANIZACE 2 VZNIK A POSTAVENÍ ORGANIZACE 3 ZAMĚŘENÍ A ČINNOST ORGANIZACE O B S A H 1 Sídlo organizace 2 Vznik a postavení organizace 3 Zaměření a činnost organizace 4 Poskytované sociální služby, jejich poslání a činnost 5 Základní údaje o klientech Přehled o počtech klientů

Více

s c h v á l i l o z m ě n u

s c h v á l i l o z m ě n u Zastupitelstvo města Uherský Brod na zasedání konaném dne 21.9.2011 usnesením č..., v souladu s ustanovením 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) ve znění pozdějších předpisů,

Více

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST

Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST 2009 Zpráva o činnosti a plnění úkolů příspěvkové organizace EKONOMICKÁ ČÁST Střední průmyslová škola, Frýdek-Místek, příspěvková organizace 28. října 1598 738 02 Frýdek-Místek Únor 2010 Střední průmyslová

Více

Výroční zpráva 2012. Vypracovali: Bc. Marika Krejčí, DiS. Eva Pavlíčková Bc. Jindřich Plachý Lenka Pelejová, DiS.

Výroční zpráva 2012. Vypracovali: Bc. Marika Krejčí, DiS. Eva Pavlíčková Bc. Jindřich Plachý Lenka Pelejová, DiS. Domov pro seniory Telč příspěvková organizace Špitální ul. 46 588 56 Telč Výroční zpráva 2012 Vypracovali: Bc. Marika Krejčí, DiS. Eva Pavlíčková Bc. Jindřich Plachý Lenka Pelejová, DiS. Úvod Stáří, stárnutí

Více

OBSAH Úvodní slovo 4 Sociální služby 5,6 Sociální poradenství 7 Služby sociální péče 7,8,9,10,11 Služby sociální prevence 11,12,13,14,15,16

OBSAH Úvodní slovo 4 Sociální služby 5,6 Sociální poradenství 7 Služby sociální péče 7,8,9,10,11 Služby sociální prevence 11,12,13,14,15,16 Komunitní plánování OBSAH Úvodní slovo 4 Sociální služby 5,6 Sociální poradenství 7 Služby sociální péče 7,8,9,10,11 Služby sociální prevence 11,12,13,14,15,16 Poskytovatelé registrovaných sociálních

Více

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby

FORMULÁŘ A: Popis realizace poskytování sociální služby OZNAČENÍ PŘÍLOHY: 46ZR810-43/1 Datum změny: červenec 2016 NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 46 denní stacionáře NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 46ZR810

Více

centrum sociálních služeb, příspěvková organizace Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o.

centrum sociálních služeb, příspěvková organizace Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o. zpráva Klíče centra sociálních služeb, p. o. za rok 2009 1 Obsah strana I. Základní údaje 3 II. Organizační struktura 3 III. Základní prohlášení Klíče 3 IV. Historie 4 V. Sociální služby 5 V.1 Denní stacionář

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Domov pro osoby se zdravotním postižením Zběšičky, příspěvková organizace, Zběšičky č. 23, 398 43 Bernartice IČ: 708 69 669 Výroční zpráva za rok 2011 Organizace zřizovaná Jihočeským krajem 1. Úvodní slovo

Více

příspěvková organizace IČO: 48004529 Zahájení činnosti: 1.9.1965 Identifikátor práv.osoby: 600135942

příspěvková organizace IČO: 48004529 Zahájení činnosti: 1.9.1965 Identifikátor práv.osoby: 600135942 Výroční zpráva školy 2008/09 Základní škola U Lesa 713, 734 01 Karviná Ráj Základní data Sídlo školy: U Lesa 713, 734 01 Karviná-Ráj Zřizovatel: Statutární město Karviná Ředitel: Mgr.Tomas Vlachopulos

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením (zákon č. 108/2006 Sb., o soc. službách) Identifikátor 5730896

Domov pro osoby se zdravotním postižením (zákon č. 108/2006 Sb., o soc. službách) Identifikátor 5730896 Název zařízení Adresa Sociální služby Vsetín, p.o. Domov pro osoby se zdravotním postižením Zašová Zašová 45, 756 61 Zašová Jméno vedoucího Ing. Petr Kedra 15.7.2013 31.3.2014 Ing. Renata Zejdová 31. 3.2014

Více

U snesení. ze 48. schůze Rady města Frýdlant nad Ostravicí, konané dne 5. 2. 2013 v 07:30 hodin v zasedací místnosti budovy MěÚ č.p.

U snesení. ze 48. schůze Rady města Frýdlant nad Ostravicí, konané dne 5. 2. 2013 v 07:30 hodin v zasedací místnosti budovy MěÚ č.p. U snesení ze 48. schůze Rady města Frýdlant nad Ostravicí, konané dne 5. 2. 2013 v 07:30 hodin v zasedací místnosti budovy MěÚ č.p. 3 1. Tajemnice 48/1.1 Plnění úkolu uloženého radou města dne 27.3.2012

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-196/08-13

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-196/08-13 Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát Název školy: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-196/08-13 Mateřská škola, Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Adresa: Mozartova 43, 779 00 Olomouc Identifikátor:

Více

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013

KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013 KATALOG POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA CHEB 2010-2013 Obsah Úvodní slovo.............................................. 2 Obsah rozdělení služeb podle cílové skupiny.................. 3 Poskytovatelé

Více

1. Základní údaje o škole

1. Základní údaje o škole 1. Základní údaje o škole Název školy právnické osoby (dle zápisu do školského rejstříku MŠMT ČR Rozhodnutí z 1.3.2006): Základní škola Jeseník nad Odrou okres Nový Jičín, příspěvková organizace Právní

Více

Základní škola a Mateřská škola Razová

Základní škola a Mateřská škola Razová V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Základní škola a Mateřská škola Razová ve školním roce 2008/9 I. Základní charakteristika školy a) Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009

ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Domov pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa Svojsíkova 2733/52, PSČ 400 11 Ústí nad Labem, tel.: 472 772 141, 472 771 204, uspterasa@volny.cz, www.dozp-ul.cz ZPRÁVA O ČINNOSTI V ROCE 2009 Domov

Více

Závěrečná zpráva o plnění úkolů příspěvkové organizace 2015

Závěrečná zpráva o plnění úkolů příspěvkové organizace 2015 Závěrečná zpráva o plnění úkolů příspěvkové organizace 2015 Název zpracovatele: Domov pro osoby se zdravotním postižením Dukelská 28 431 86 Kovářská IČO: 46 78 98 47 Tel./Fax: 474/396 237 - vedoucí organizace

Více

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA

IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát IN SP EKČ N Í ZP R ÁVA Čj. ČŠIC-277/16-C Název právnické osoby vykonávající činnost školy/školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Mezimostí

Více

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013

KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 KULTURA A SPORT 2013 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2013 LEDEN 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2013 Náměstí Míru, začátek v 17.00 hodin. 15. ledna

Více

Marianum, příspěvková organizace. Rooseveltova 886/47, 746 01 Opava. Výroční zpráva. za rok 2013. Chráněné bydlení Švestková 32, Opava

Marianum, příspěvková organizace. Rooseveltova 886/47, 746 01 Opava. Výroční zpráva. za rok 2013. Chráněné bydlení Švestková 32, Opava Marianum, příspěvková organizace Rooseveltova 886/47, 746 01 Opava Výroční zpráva za rok 2013 Chráněné bydlení Švestková 32, Opava Název: Marianum, příspěvková organizace Sídlo: Rooseveltova 886/47, Opava

Více

Základní škola Svitávka, okres Blansko Výroční zpráva ZŠ Svitávka za školní rok 2009/2010

Základní škola Svitávka, okres Blansko Výroční zpráva ZŠ Svitávka za školní rok 2009/2010 Základní škola Svitávka, okres Blansko Výroční zpráva ZŠ Svitávka za školní rok 2009/2010 Svitávka 3. září 2010 Vypracoval: Mgr. Aleš Antl ředitel školy Obsah: 1) Základní charakteristika školy 2) Školská

Více

Výroční zpráva o činnosti za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti za rok 2012 Domov pro osoby se zdravotním postižením v Radošově, příspěvková organizace Kyselka, část Radošov č.p. 137, 363 01 Ostrov Výroční zpráva o činnosti za rok 2012 Počet listů: 5 Zpracovala: Pařížská Marie,

Více

Občanské sdružení pro studium a sport bez bariér

Občanské sdružení pro studium a sport bez bariér Občanské sdružení pro studium a sport bez bariér Výroční zpráva 2007 Sídlo: Paběnice 75, 286 01 Čáslav Kancelář: ZŠ Kutná Hora, J.Palacha 166 284 01 Kutná Hora Telefon: 739 619 288 e-mail: cestazivotembb@seznam.cz

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář

Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář Příloha žádosti o registraci Počet stran 9 o.s. Sluneční zahrada Popis realizace poskytování sociálních služeb dle Zákona č.108/2006 Sb.: 46 Denní stacionář Projekt : Chráněná dílna svatý Prokop u červeného

Více

ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ

ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015. zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ ZUŠ CAMPANELLA Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti ZUŠ ve školním roce 2014/2015 zpracovala: PhDr. Iveta Hlubinková ředitelka ZUŠ OBSAH 1 Základní údaje o škole 3 2 Charakteristika školy 5 3 Organizace výuky

Více

Vyúčtování dotace poskytnuté Jihomoravským krajem a Závěrečná zpráva o realizaci služby za rok 2011. Závěrečná zpráva o realizaci služby

Vyúčtování dotace poskytnuté Jihomoravským krajem a Závěrečná zpráva o realizaci služby za rok 2011. Závěrečná zpráva o realizaci služby Vyúčtování dotace poskytnuté Jihomoravským krajem a Závěrečná zpráva o realizaci služby za rok 2011 Závěrečná zpráva o realizaci služby Osnova: 1. Příjemce dotace 1.1. Název, IČ Sdružení pěstounských rodin,

Více

Obsah: Město Valašské Meziříčí - -

Obsah: Město Valašské Meziříčí - - 1 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM PROTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Obsah: Úvodem 3 Základní informace 4 Charakteristika

Více

Zpráva o činnosti za rok 2013

Zpráva o činnosti za rok 2013 Zpráva o činnosti za rok 2013 Sídlo: Zámecká 118, 368, 753 01 Hranice, IČ 49558684 www.mkz-hranice.cz, www.zameckyklub.cz Kontakty: Kancelář Zámecká 118, tel.: 581 828 172 (vedení organizace) Kancelář

Více

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013

Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012. Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Materiál pro schůzi zastupitelstva města dne 19.12.2012 Program podpory sociálních a souvisejících služeb pro rok 2013 Obsah: I. Důvodová zpráva II. Přílohy: č. 1 Program podpory sociálních a souvisejících

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2006/2007 Zpracovala Bc. Dagmar Rakoušová v Turnově 10.9.2007 ředitelka školy Schváleno 20.9.2007 na jednání Školské rady Zpracovala

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIM-403/13-M Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Dolní Újezd, okres Přerov, příspěvková organizace Sídlo:

Více

Výroční zpráva Volno, o. s. 2014

Výroční zpráva Volno, o. s. 2014 Výroční zpráva Volno, o. s. 2014 Poslání: Podpora pečující rodiny tak, aby dítě nebo osoba s postižením i nadále žila v rodině a zároveň byl umožněn důstojný život pečující osobě i celé rodině. Obsahem

Více

Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, příspěvková organizace

Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, příspěvková organizace Popis realizace poskytování sociálních služeb v Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, příspěvková organizace Účinnost: od 1. 9. 2014 Sídlo: Mírová 2273/6, 350 02 Cheb IČ: 71175253 Zřizovatel: Karlovarský

Více

Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Školní rok 2011-2012 Obsah 1. Základní údaje o škole 3 2. Přehled oborů vzdělání, vzdělávací programy 9 3. Přehled pracovníků

Více

Výroční zpráva za rok 2009. Oblastní charita Ústí nad Labem

Výroční zpráva za rok 2009. Oblastní charita Ústí nad Labem Výroční zpráva za rok 2009 Oblastní charita Ústí nad Labem Obsah výroční zprávy za rok 2009 Poslání Oblastní charity Ústí nad Labem Slovo statutárního zástupce Služby pro osoby bez přístřeší Služby pro

Více

Srdce v domě, p.o. PROBLEMATIKA ZAČLEŇOVÁNÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V RÁMCI DEINSTITUCIONALIZACE DO SPOLEČNOSTI. SRDCE V DOMĚ, p.o.

Srdce v domě, p.o. PROBLEMATIKA ZAČLEŇOVÁNÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V RÁMCI DEINSTITUCIONALIZACE DO SPOLEČNOSTI. SRDCE V DOMĚ, p.o. PROBLEMATIKA ZAČLEŇOVÁNÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V RÁMCI DEINSTITUCIONALIZACE DO SPOLEČNOSTI SRDCE V DOMĚ, p.o. PŘEDSTAVENÍ Srdce v domě je příspěvkovou organizací Jihomoravského kraje, se sídlem zařízení

Více

Domov pro seniory Vlčice, příspěvková organizace Vlčice 66, 336 01 - Blovice VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

Domov pro seniory Vlčice, příspěvková organizace Vlčice 66, 336 01 - Blovice VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Domov pro seniory Vlčice, příspěvková organizace Vlčice 66, 336 01 - Blovice VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 OBSAH VÝROČNÍ ZPRÁVY 1. Základní údaje o organizaci 2. Činnost organizace 2.1 Uživatelé bydlení a

Více

Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2008

Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2008 Zpráva o hodnocení činnosti a hospodaření organizace za rok 2008 V Ostravě dne 12. 3. 2009 Ing. Tamara Šeligová ředitelka organizace Obsah: Strana I. Úvod 1-2 II. Tabulky 3-14 1. Základní ukazatele 3-4

Více

OBSAH Úvodní slovo předsedy představenstva Základní údaje o společnosti Organizační struktura

OBSAH Úvodní slovo předsedy představenstva Základní údaje o společnosti Organizační struktura VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 1 OBSAH Úvodní slovo předsedy představenstva 4 Základní údaje o společnosti 5 Organizační struktura 6 Zpráva představenstva o podnikatelské činnosti a stavu majetku akciové společnosti

Více

Zpráva o činnosti organizace za rok 2015

Zpráva o činnosti organizace za rok 2015 Domov V Podzámčí Chlumec nad Cidlinou 503 51 příspěvková organizace Královéhradeckého kraje Zpráva o činnosti organizace za rok 2015 Organizace: Domov V Podzámčí Palackého 165 503 51 Chlumec nad Cidlinou

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2015 SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2015 SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41 Česká provincie Kongregace Dcer Božské Lásky VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI SOCIÁLNÍ SLUŽBY DOMOV PRO SENIORY DOMOV SV. ZDISLAVY OPAVA-ROOSEVELTOVA 41 ZA ROK 2015 Stáří je neodmyslitelnou součástí a etapou

Více

ROZBOR HOSPODAŘENÍ (zpráva o činnosti ) PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE za rok 2012. Titul, jméno a příjmení Telefon E-mail msrozmarynek@unet.

ROZBOR HOSPODAŘENÍ (zpráva o činnosti ) PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE za rok 2012. Titul, jméno a příjmení Telefon E-mail msrozmarynek@unet. 1. Základní charakteristika organizace Celý název organizace: Mateřská škola Rozmarýnek Polička Adresa: Datum vzniku: Riegrova 7, 572 01 Polička IČO: 75008017 Bankovní spojení: GE Money Bank Číslo účtu:

Více

Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s.

Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s. Výroční zpráva 2007 občanského sdružení Mana,o.s. projekt Psychosociálního centra. 1. Slovo předsedy Vážen přátelé, Výroční zpráva občanského sdružení Mana,o.s. za rok 2007 je především ve znamení registrace

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-1598/10-T. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIT-1598/10-T. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIT-1598/10-T Dětský diagnostický ústav, základní škola a školní jídelna, Bohumín-Šunychl 463 Adresa:

Více

Zpráva o činnosti ICM Turnov v roce 2015

Zpráva o činnosti ICM Turnov v roce 2015 Zpráva o činnosti ICM Turnov v roce 2015 Březen 2016 Bc. Bára Havlátová Městská knihovna Antonína Marka Turnov, příspěvková organizace Obsah 1. Úvod 1.1. Kontaktní údaje 1.2. Fungování v roce 2015: prostor,

Více

MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví

MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví MĚSTO JIČÍN MĚSTSKÝ ÚŘAD JIČÍN odbor sociálních věcí a zdravotnictví POPIS A ANALÝZA POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍM ÚZEMÍ PO3 JIČÍN BŘEZEN 2014 POPIS A ANALÝZA POSKYTOVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

Více

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier

ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier ŽIVOT BEZ BARIÉR, O.S. www.zbb.cz www.facebook.com/zivotbezbarier HISTORIE A SOUČASNOST OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ ŽIVOT BEZ BARIÉR Registrace sdružení 10. února 2004 Účel vzniku podpora integrace zdravotně

Více

Organizace poskytuje služby sociální péče dle 38 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů a základní činnosti dle

Organizace poskytuje služby sociální péče dle 38 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách ve znění pozdějších předpisů a základní činnosti dle 1. Úvod Výroční zpráva za rok 2010 CSS J. Hradec Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec se sídlem v České ulici 1175/II, Jindřichův Hradec je největším poskytovatelem sociálních služeb v Jihočeském

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIZ-104/10-Z. Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIZ-104/10-Z. Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace Česká školní inspekce Zlínský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIZ-104/10-Z Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace Adresa: Školní 666, 763 26 Luhačovice Identifikátor:

Více

Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace

Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2014 / 2015 Obsah 1. Charakteristika školy... 2 2. Přehled učebních plánů... 10

Více

Formulář A: Popis realizace poskytování sociální služby

Formulář A: Popis realizace poskytování sociální služby Název žadatele: Domov Horizont, příspěvková organizace Druh poskytované služby: Domov pro osoby se zdravotním postižením Název a místo zařízení poskytované sociální služby: Domov Horizont, příspěvková

Více

Plán rozvoje Domova pro seniory Javorník, p. o. pro období 2016-2018

Plán rozvoje Domova pro seniory Javorník, p. o. pro období 2016-2018 Plán rozvoje Domova pro seniory Javorník, p. o. pro období 2016-2018 Předkládá: Ing. Jitka Richterová Zpracován: únor 2016 Název: Domov pro seniory Javorník, příspěvková organizace Sídlo: Školní 104, 79070

Více

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Bruntál, Okružní 23. Okružní 23, 792 01 Bruntál

Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Bruntál, Okružní 23. Okružní 23, 792 01 Bruntál Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Bruntál, Okružní 23 Okružní 23, 792 01 Bruntál Identifikátor školy: 600 131 491 Termín konání inspekce: 7. 10. prosinec

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-134/09-08

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-134/09-08 Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-134/09-08 Název školy Mateřská škola - Liberecká jazyková školka, o. p. s. Adresa: Ruprechtická 749/117, 460 14 Liberec 14 Identifikátor:

Více

Domov Severka Jiříkov, příspěvková organizace, Filipovská 582/20, 407 53 Jiříkov

Domov Severka Jiříkov, příspěvková organizace, Filipovská 582/20, 407 53 Jiříkov Domov Severka Jiříkov, příspěvková organizace, Filipovská 582/20, 407 53 Jiříkov Výroční zpráva o i a hospodaření za rok 2015 Obsah I. Sídlo organizace II. Vznik a postavení organizace III. Zaměření a

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Třinec březen 2012 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Kvalifikační a personální agentura, o. p. s. Sídlo: Závodní 815, 739 61 Třinec Rok založení: 2000 Zakladatelé:

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Minimální preventivní program Školní rok 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Kristýna Olexová školní metodik prevence OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 CHARAKTERISTIKA

Více

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015 Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015 Městská knihovna Loštice zajišťuje pro obyvatele města pravidelné služby v oblasti půjčování knih a časopisů, informační služby ze všech oblastí dostupných

Více

Výroční zpráva ROK 2013

Výroční zpráva ROK 2013 Výroční zpráva ROK 2013 SLOVO ŘEDITELE Je tomu již deset let, co bylo v novodobé historii Palaty obnoveno vydávání výroční zprávy. V každé jsou zaznamenány důležité události, které mapují změny tohoto

Více

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 60/08-01. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI 60/08-01. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Pražský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI 60/08-01 Název školy: Česko-italské jazykové gymnázium, s.r.o. Adresa: Sadská 530, 198 00 Praha 9 Identifikátor: 600 006 361 IČ: 64 578

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI CENTRA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY ZA ROK 2010

ZPRÁVA O ČINNOSTI CENTRA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY ZA ROK 2010 Centrum pečovatelské služby Frýdek Místek, příspěvková organizace Zámecká 1266, 738 01 Frýdek Místek ZPRÁVA O ČINNOSTI CENTRA PEČOVATELSKÉ SLUŽBY ZA ROK 2010 Obsah: Úvod 1 Vyhodnocení plnění úkolů, pro

Více

Domov pro seniory Soběsuky, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

Domov pro seniory Soběsuky, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Domov pro seniory Soběsuky, příspěvková organizace V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2013 Základní údaje o organizaci: Název: Sídlo: Domov pro seniory Soběsuky, příspěvková organizace /dále jen DpS Soběsuky/ Soběsuky

Více

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PROFESNÍHO SVAZU SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ V RÁMCI ZPRACOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROJEKTU PRO SOCIÁLNÍ PRACOVNÍKY zpracováno k 3. 2.

VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PROFESNÍHO SVAZU SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ V RÁMCI ZPRACOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROJEKTU PRO SOCIÁLNÍ PRACOVNÍKY zpracováno k 3. 2. VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PROFESNÍHO SVAZU SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ V RÁMCI ZPRACOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROJEKTU PRO SOCIÁLNÍ PRACOVNÍKY zpracováno k.. 016 Počet respondentů: 155 (respondenti mohli volit více variant

Více

Výroční Zpráva za rok 2014

Výroční Zpráva za rok 2014 Sociální služby města Moravská Třebová Svitavská 8, 571 01 Moravská Třebová Výroční Zpráva za rok 2014 Zpracoval: Mgr. Milan Janoušek, Eva Dostálová, DiS. 1 Základní informace: Příspěvková organizace Sociální

Více

M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N

M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N Příloha č. 3 M Ě S T O N O V Ý J I Č Í N U S N E S E N Í z 6. zasedání Zastupitelstva města Nový Jičín konaného dne 19.9.2011 VARIANTA URČENÁ KE ZVEŘEJNĚNÍ Text usnesení byl upraven v souladu se zákonem

Více

Směrnice č. 2/2015. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ

Směrnice č. 2/2015. Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb. Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ LUXOR Poděbrady poskytovatel sociálních služeb Směrnice č. 2/2015 Veřejný závazek Luxor Poděbrady, poskytovatel sociálních služeb Komunitní centrum ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Vydává: Mgr. Jaromír Novák,

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2015. Marianum, příspěvková organizace

Zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2015. Marianum, příspěvková organizace Marianum, příspěvková organizace, Rooseveltova 47, 746 01 Opava IČ: 711 97 061, e-mail: marianum@marianum-opava.cz, tel: 553 621 284 Zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2015 Marianum, příspěvková organizace

Více