Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:"

Transkript

1 Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě Vzdělávání 2015, akce Turistická informace 2016, členské fórum 3 Soutěž pohlednic, Časopis MOJE ZEMĚ 4 Novinky z infocenter 5 Novinky, noví členové březen 2016 Rada asociace plánuje v letošním roce opětovně zacílit na zařazení pracovníka turistického informačního centra do katalogu prací, zabývat se možností prodeje turistických produktů v informačních centrech a zahrnutím TIC do zákona o cestovním ruchu v podobě odsouhlasené A.T.I.C. ČR, vč. vymezení služby TIC jako veřejné služby. V loňském roce se A.T.I.C. ČR stala členem nově založeného spolku profesních organizací nazvaného Fórum cestovního ruchu (FCR), jehož prostřednictvím hodlá výše uvedené cíle prosazovat. Roční členský poplatek byl schválen FCR ve výši ,- Kč. Dosud FCR uzavřelo několik memorand (prohlášení) o spolupráci, v nichž je uvedena spolupráce v různých typech a druzích služeb, vč. služeb informačních. Memoranda jsou uzavřena s Asociací organizací cestovního ruchu, se Svazem měst a obcí ČR, s Asociací krajů a se spolkem České dědictví UNESCO. Aktuálně FCR připravilo a na svém webu zveřejnilo konkrétní náměty za oblast cestovního ruchu pro krajské volby na podzim 2016, z nichž mohou čerpat strany a hnutí inspiraci pro své volební programy a následný rozvoj krajů. Rada A.T.I.C. ČR se rozhodla v červnu 2016 členství asociace ve Fóru CR, v návaznosti na jeho činnost, vyhodnotit. Členové rady aktuálně zjišťují, zdali a v jakém rozsahu kraje ČR počítají s infocentry ve svých strategických plánech rozvoje cestovního ruchu. Vzdělávací seminář o doplňkových službách v TIC a o infocentrech evropských metropolí úspěšně proběhl Redakce: Sekretariát A.T.I.C. ČR Mgr. Jan Matouš Tyršova Polička Tel.: office@aticcr.cz Při veletrhu cestovního ruchu v Ostravě dne se za finanční podpory Moravskoslezského kraje ve spolupráci s Ostravskými výstavami a.s. uskutečnil vzdělávací seminář určený zejména pracovníkům turistických informačních center. Konference se zúčastnilo 76 účastníků, kteří se dozvěděli praktické informace a zkušenosti z provozu doplňkových služeb v infocentrech. Jednalo se o představení zajištění a organizace vybraných doplňkových služeb, a to: půjčovny kol, e-shopu upomínkových předmětů a suvenýrů, směnárenské služby, kostýmových prohlídek, nabídky prohlídek pro seniory, pro děti a školní třídy, představení modelu provozu informačního centra pro mládež, vydávání místního zpravodaje, úschovnu kol a zavazadel, či půjčování audioprůvodců. Moravskoslezský kraj přispěl ukázkou nového oficiálního turistického portálu Moravskoslezského kraje a v závěru semináře byly představeny trendy a ukázky fungování informačních center evropských metropolí. Konferenční příspěvky a prezentace jsou zveřejněny na v záložce vzdělávání pracovníků TIC.

2 Vydání č. 1 /2016 Strana 2 Jaké bylo vzdělávání v uplynulém roce a co se chystá Uplynulý rok 2015 byl již desátým v pořadí, kdy Asociace turistických informačních center ČR zajistila svým členům vzdělávací aktivity. Vzdělávací semináře byly realizovány celkem 13 krát v 11 krajích v průběhu celého roku, na jaře již od února do června a na podzim od října do prosince. Zaměření seminářů se lišilo od předchozího roku, ale také i vzájemně mezi kraji. Témata se tentokrát více věnovala propagaci infocenter, fotografování a fotografiím, lektorským a komunikačním dovednostem, nebo poznání turistických novinek z oblasti. Celkem se vzdělávacích seminářů zúčastnilo 290 lidí, což ve srovnání s předchozím rokem znamená opět nárůst, tentokrát o 8 osob. Semináře budou pokračovat opět v roce 2016 a stejně jako dosud budou otevřeny pro všechny pracovníky informačních center. Ti mohou zavítat na seminář i do jiného, než svého kraje. Členové asociace mají semináře ZDARMA v rámci svého ročního příspěvku a nečlenové za poplatek 300,- Kč / os. Členové asociace mají v případě omezeného počtu míst přednost při přihlášení. Semináře pokračují i letos. Nejbližší se koná v Brně 7. dubna v Jihomoravském kraji na téma: Komunikační typologie a vyjednávání, nástroje marketingové komunikace. Turistická informace 2016 Asociace se stala partnerem I. ročníku soutěže O turistickou informaci roku 2016 a Zpravodaj roku Jde o soutěžní přehlídku turistickopropagačních materiálů (tiskovin) v českém jazyce, která bude probíhat v rámci veletrhu cestovního ruchu REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY dne v Lysé nad Labem. Soutěží se v 9 kategoriích, do soutěže se přihlásilo 102 subjektů se 198 produkty. Ve dnech dubna 2016 se ve Zlíně uskuteční 7. ročník mezinárodní konference Ad camp. Téma: Love for brand. Sleva pro členy: o slevový kód pište sekretariátu na: office@aticcr.cz Moderuje: Daniel Stach Akce Ve dnech dubna 2016 se v Lysé nad Labem koná veletrh cestovního ruchu s výhodnou cenovou nabídkou pro členy asociace v roli vystavovatele Součástí: seminář ATIC na téma Slevové karty Jarní členské fórum se koná v Hradci nad Moravicí Ve dnech dubna 2016 se v prostorách Velké dvorany v červeném zámku v Hradci nad Moravicí uskuteční první letošní společné jednání členů A.T.I.C. ČR, pracovníků informačních center. Na programu jednání bude zpráva o hospodaření, o činnosti za uplynulý půlrok a další aktuální informace. Po jednání fóra se mohou jeho účastníci těšit na prohlídku zámku v Hradci nad Moravicí. Druhý den pak bude věnován prohlídce Městečka, zámku Raduň a komentované prohlídce města Opavy. Srdečně zveme členy asociace k účasti na členském fóru.

3 Zpravodaj ASOCI ACE TURISTICKÝC H INFORM AČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 1 /2016 Strana 3 Soutěž "O nejhezčí turistickou pohlednici roku 2016". A.T.I.C ČR byla partnerem již 19. ročníku soutěže O nejhezčí turistickou pohlednici České republiky 2016, do níž pro první tři místa a vlastní ocenění poskytla hodnotné ceny. Soutěž proběhla na veletrhu Regiontour v Brně ve dnech Vítězná pohlednice se jmenuje České Švýcarsko, autorem snímku je fotograf Martin Rak. Asociace opět udělila cenu A.T.I.C. ČR. Tu získala pohlednice Štramberk. Pohlednici vydalo a do soutěže přihlásilo Turistické informační centrum Kopřivnice, autorem snímku na pohlednici je Rostislav Recman.

4 Zpravodaj ASOCI ACE TURISTICKÝC H INFORM AČNÍCH CENTER ČESKÉ REPUBLIKY Vydání č. 1 /2016 Strana 4 Novinky z informačních center Kadaň: Půjčovna jízdních kol tivních prvků s trubičkovou tématikou. Duchcov: nová turistická vizitka Chcete se projet cyklostezkou z Kadaně do Klášterce nad Ohří a nemáte vlastní bicykl? Nevadí. V Kadani mají půjčovnu kol. Pronajmout si tento dopravní prostředek na jeden den, nebo třeba až na týden můžete v Turistickém informačním centru Kadaň. Městské informační centrum Duchcov vydalo novou turistickou vizitku "Vyhlídková věž kostela CČH". Noční prohlídkou vyhlídkové věže kostela CČH bude letos odstartováno zahájení letní turistické sezóny. Nově má infocentrum v prodeji medovinu Duchcov a dřevěný stojánek na mobil. Při příležitosti veletrhu cestovního ruchu Regiontour v Brně 2016 bylo veřejnosti představeno aktualizované vydání Mapy turistických informačních center České republiky. Na jedné straně materiálu je mapa ČR, v níž jsou symbolem i zaznačena certifikovaná turistická informační centra a na druhé straně pak kontakty na tato infocentra. V seznamu TIC jsou červeně vyznačená ta infocentra, která získala certifikaci v Českém systému kvality služeb a jsou zde uvedené také kempy a Ski areály s certifikací ČSKS. Hořice: Trubičková stezka pro děti V Hořicích se na jaře letošního roku otevře nová naučná stezka zaměřená na děti a hořické trubičky. Sedm zábavných zastavení provede dětské turisty a jejich doprovod historií i současností hořických trubiček v areálu Smetanových sadů. Součástí projektu jsou pracovní listy volně dostupné na internetu nebo přímo v Městském informačním centru, a to zdarma. Za správné řešení obdrží děti v infocentru sladkou odměnu, kterou věnovalo Sdružení výrobců hořických trubiček. V budoucnu se zvažuje i umístění herních interak- Mapa ČR a infocentra společně Česká Třebová: Studánky a prameny Pracovníci infocentra na novou sezonu připravili zbrusu nový propagační materiál nazvaný "Studánky a prameny - památné kameny - smírčí kříže - památné stromy", který pomůže tyto drobné památky v okolí České Třebové vyhledat. Materiál obsahuje mapku i gps souřadnice. Podle se v blízkém okolí města nachází více než 200 studánek a pramenů, což je podle tohoto registru nejvíce v Čechách. Vydání těchto propagačních materiálů bylo opět umožněno díky Ministerstvu pro místní rozvoj ČR v celkovém nákladu ks. Distribuce do informačních center probíhá na veletrzích cestovního ruchu. Velká část propagačních materiálů bude distribuována na členském fóru A.T.I.C. ČR v Hradci nad Moravicí. Na veletrzích CR v Brně a Praze byl o letáčky značný zájem a celkem se jich zde rozdalo cca 1500 ks.

5 Vydání č. 1 /2016 Strana 5 Novinky z turistických informačních center Mělník: tajemné podzemí přímo z informačního centra Novou atrakci města nabízí Turistické informační centrum Mělník v podobě prohlídky podzemí. Na cestu pod historické náměstí k nejširší podzemní studni v České republice se nově vydají skupinky zájemců s průvodcem přímo z turistického informačního centra (TIC) a to denně mezi 10. a 17. hodinou. Další novinkou, určenou zejména cyklistům jedoucím např. po Labské stezce, je nové značení ve městě a zejména pak uzamykatelné samoobslužné skříňky umístěné v TIC a dimenzované tak, aby si zde cyklisté mohli odložit všechna svá zavazadla a vydat se na prohlídku centra města. Skříňky budou sloužit i ostatním návštěvníkům města. Litomyšl: historické centrum s audioprůvodcem Informační centrum Litomyšl nabízí individuální prohlídku města se zapůjčeným audioprůvodcem. Ten je poskytován až na pět hodin, aby se turisté po cestě za památkami Litomyšle mohli libovolně zastavovat, ať už na oběd, kávu nebo jen tak relaxovat. Audioprůvodce půjčují v infocentru na Smetanově náměstí nebo v Zámeckém informačním centru. Na cestě po Litomyšli Vás bude provázet hlas redaktora Radiožurnálu a ČRo Pardubice, Martina Karlíka. Nahrávku si lze vybrat ze tří jazykových mutací - čeština, angličtina nebo němčina. Nymburk: strašidla pod radnicí Nymburské infocentrum připravuje na měsíc duben výstavu strašidel v nymburském sklepení pod radnicí. Toto otevření výstavy je prvním krokem k otevření nymburského sklepení pro veřejnost. Mikulčice: Girobus Rosťa Turistické informační centrum Mikulčice nabízí novinku sezony - atraktivní balíček GIROBUS ROSŤA. Jedná se o zážitkový balíček zlevněného vstupné o 50 % na všech vstupech. Jde o propojení historie, techniky, gurmánství a také gastronomie. V balíčku naleznete národní památku Slovanské hradiště v Mikulčicích, která aspiruje na zápis do památek UNESCO, státní zámek Milotice, technickou památku Tomáše Bati: Výklopník na Baťově kanále, vinařské muzeum s pro-hlídkou tradičních sklepních uliček v Mikulčicích a v neposlední řadě gurmánský zážitek v podobě degustace vína, 100 % hroznových moštů, vinného želé, vinné kyselky a mnoho dalšího. Malenice: Farářova komnata Turistické Informační centrum Malenice připravuje na letní sezónu logickou hru Farářova komnata, která bude umístěna v budově TIC. Noví čekatelé na členství: Hornické muzeum Rudolfov Městské informační centrum Přerov a jeho pobočka Informační centrum Zámek Křtiny Informační centrum Zámek Bartošovice Turistické informační centrum U Zeleného stromu, Janov, Děčín Turistické centrum icafé, Kralupy nad Vltavou Jsme na webu: /aticcr

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015

Novinky - o čem se jedná a co se připravuje. Ostrava, 6.-8. března 2015 Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2014 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Novinky, veletrhy cestovního ruchu 2

Více

Zpravodaj. Vydání č. 2 /2016 Strana 1. Turistické karty a Turist Propag 2016. květen 2016. Uvnitř tohoto vydání:

Zpravodaj. Vydání č. 2 /2016 Strana 1. Turistické karty a Turist Propag 2016. květen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Vydání č. 2 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Turistické karty a Turist Propag 2016 1 Projekt s Českou televizí 2 Vzdělávání 2016, 1. Turistpropag, členské fórum 3 Členské fórum - foto, Časopis MOJE

Více

4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE

4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE 4. listopadu 2015 Broumovský klášter SETKÁNÍ INFORMACNÍCH CETER KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti

Více

Zpravodaj. listopad 2015. Vydání č. 4 /2015 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají

Zpravodaj. listopad 2015. Vydání č. 4 /2015 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají Vydání č. 4 /2015 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Požadavky na zařazení pracovníka TIC do katalogu prací trvají 1 Katalog prací Novinky z webu Vzdělávání v prosinci 2 Vzdělávací seminář Soutěž pohlednice

Více

19. září Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl

19. září Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl 19. září 2016 Setkání TIC Pardubického a Královéhradeckého kraje - Litomyšl Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat zkušenosti se svými kolegy, např.

Více

komunikuje s institucemi a organizacemi

komunikuje s institucemi a organizacemi Mgr. Jan Matouš, provozovatel sekretariátu Asociace turistických informačních center ČR Asociace turistických informačních center ČR (zal. v r. 1994) 1) Zastupuje informační centra sdružená v asociaci,

Více

Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu. Huť František 20.března 2018

Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu. Huť František 20.března 2018 Jak využít potenciálu Turistických informačních center pro služby v cestovním ruchu Huť František 20.března 2018 Malé představení TIC: Turistické informační centrum je veřejně přístupné a viditelně označené

Více

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů Zpravodaj turistického ruchu Jaro 2016 Úvod S příchodem jara přicházíme i my s novinkami z našeho regionu. Dovolte nám pozvat Vás nejen na akce spojené s nadcházejícím svátky jara. Ve zpravodaji Vás chceme

Více

Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery

Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery Labská stezka Hlavní atrakce na českém úseku Melnik pramen Labe/Praha, základní marketingové aktivity a spolupráce s partnery 8.10.2014 Daniel Mourek, Nadace Partnerství Obsah Labská stezka v kontextu

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

Národní geopark Kraj blanických rytířů. Konference MAS Blaník 25.11. 2014 Kateřina Červenková, ČSOP Vlašim

Národní geopark Kraj blanických rytířů. Konference MAS Blaník 25.11. 2014 Kateřina Červenková, ČSOP Vlašim Národní geopark Kraj blanických rytířů Konference MAS Blaník 25.11. 2014 Kateřina Červenková, ČSOP Vlašim Co je to národní geopark? Jak vznikl? Co dělá? Geopark a strategie MAS GEOPARK je území, které

Více

INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ

INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ INFORMAČNÉ CENTRÁ CESTA KU KVALITE V 21. STOROČÍ 11. LISTOPADU 2014 LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 1. HISTORIE STANDARDIZACE SLUŽEB TIC V roce 1994 byla přijata první kategorizace A.T.I.C. ČR s několika požadavky

Více

Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ

Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ Vychází 2. dubna 2012 Číslo 1/2012 Bulletin KLADSKÉHO POMEZÍ Branka, o. p. s. Němcové 2020 547 01 Náchod tel./fax: +420 491 405 185 mob.: +420 602 190 198 email: info@kladskepomezi.cz www.kladskepomezi.cz

Více

ROZVOJ CYKLISTICKÉ DOPRAVY

ROZVOJ CYKLISTICKÉ DOPRAVY ROZVOJ CYKLISTICKÉ DOPRAVY NA ÚZEMÍ STŘEDOČESKÉHO KRAJE Tomáš Drobný 1. ÚVOD Cyklistika a cykloturistika představují v dnešní době rychle se rozvíjející trend a lákají stále větší počty zájemců, ať už

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 Sladovna Písek o.p.s. Destinační management Písecko V Písku dne: 25.02.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 19.03.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Projednání vyjádření kladné vůle zahájit jednání o

Více

7. česko-německá konference Marketing Labské stezky

7. česko-německá konference Marketing Labské stezky 7. česko-německá konference Marketing Labské stezky Turistický produkt Labská stezka v Česku a Německu Nadace Partnerství Vás srdečně zve na 7. česko-německá konferenci o marketingu Labské stezky v Česku

Více

Příloha č.3. Popis aktivit projektu Marketingové a koordinační aktivity v Českém ráji

Příloha č.3. Popis aktivit projektu Marketingové a koordinační aktivity v Českém ráji Příloha č.3 Popis aktivit projektu Marketingové a koordinační aktivity v Českém ráji Přehled aktivit projektu V rámci projektu bude realizována řada aktivit z oblasti marketingové podpory, rozvoje informačních

Více

Zveme Vás na ochutnávku toho nejlepšího od vrboveckých vinařů výhradně z místních vinohradů nebo vinných sklepů.

Zveme Vás na ochutnávku toho nejlepšího od vrboveckých vinařů výhradně z místních vinohradů nebo vinných sklepů. Vrbovecký košt, Vrbovec, 16.4.2016, 13:00 Cech vinařů Vrbovec pořádá Vrbovecký košt vín s cimbálovou muzikou. Ochutnávka toho nejlepšího od vrboveckých vinařů výhradně z místních vinohradů nebo vinných

Více

B R A N K A. obecně prospěšná společnost. Masarykovo náměstí 1, 549 01 Náchod IČO: 25915096 A ROČNÍ ZÁVĚRKA K ROKU

B R A N K A. obecně prospěšná společnost. Masarykovo náměstí 1, 549 01 Náchod IČO: 25915096 A ROČNÍ ZÁVĚRKA K ROKU B R A N K A obecně prospěšná společnost Masarykovo náměstí 1, 549 01 Náchod IČO: 25915096 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A A ROČNÍ ZÁVĚRKA K ROKU 2003 1. BRANKA, obecně prospěšná společnost, Masarykovo náměstí

Více

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2017 Strana 1. Pracovník informačního centra v katalogu prací! listopad Asociace aktuálně zajišťuje a připravuje

Zpravodaj. Vydání č. 4 /2017 Strana 1. Pracovník informačního centra v katalogu prací! listopad Asociace aktuálně zajišťuje a připravuje Zpravodaj A S O C I A C E T U R I S T I C K Ý C H I N F O R M A Č N Í C H C E N T E R Č E S K É R E P U B L I K Y Vydání č. 4 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 2 2 Pracovník Informačního centra v

Více

Výroční zpráva. Hluboká nad Vltavou o.s. Zpracoval: Bc. David Šťastný

Výroční zpráva. Hluboká nad Vltavou o.s. Zpracoval: Bc. David Šťastný Výroční zpráva Hluboká nad Vltavou o.s. 2012 Zpracoval: Bc. David Šťastný Obsah: 1) Cíle sdružení Hluboká nad Vltavou o.s. 2) Plány roku 2012 3) Naplnění cílů z rok 2012 4) Plány pro rok 2013 5) Slovo

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Mikulov Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s.

Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, o. p. s. Přehled činnosti za rok 2014 Staré Město, 10. 2. 2015 Realizované projekty» Marketingová podpora domácího cestovního ruchu na VM 10/11 12/14, objem 37

Více

Národní vinařské centrum, o.p.s.

Národní vinařské centrum, o.p.s. Národní vinařské centrum, o.p.s. Přehled činnosti pro valnou hromadu Svazu vinařů ČR ing. Pavel Krška Národní vinařské centrum, o.p.s. duben, 2009 Obsah prezentace Představení NVC Informace o hospodaření

Více

Zpravodaj. 1/2014: Speciální vydání k 20 ti letů A.T.I.C. ČR (1994-2014) Strana 1. březen 2014. Uvnitř tohoto vydání: Redakce:

Zpravodaj. 1/2014: Speciální vydání k 20 ti letů A.T.I.C. ČR (1994-2014) Strana 1. březen 2014. Uvnitř tohoto vydání: Redakce: 1/2014: Speciální vydání k 20 ti letů A.T.I.C. ČR (1994-2014) Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 20 let Asociace turistických informačních center ČR 1 20 let A.T.I.C. ČR Členské fórum v Krnově 2 Historie A.T.I.C.

Více

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ

HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ HLAVNÍ SCHÉMA ROZVOJOVÝCH OPATŘENÍ A AKTIVIT K JEJICH NAPLNĚNÍ Strategická vize Turistická oblast Ostravsko živé moderní centrum kultury, zábavy a sportu s unikátními industriálními atraktivitami nabízející

Více

Podprogram má 3 dotační tituly: 1) Podpora nadregionálních aktivit, 2) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury

Podprogram má 3 dotační tituly: 1) Podpora nadregionálních aktivit, 2) Rozvoj základní a doprovodné infrastruktury Vydání č. 4 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Novinky - o čem se jedná a co se připravuje 1 Novinky - o čem se jedná, co se připravuje 1 Dotační titul MMR Fotogalerie zahraničních TIC 2 Rada A.T.I.C.

Více

ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR.

ve dnech dubna 2018 se uskuteční jarní jednání členského fóra A.T.I.C. ČR. Vydání č. 1 /2018 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 1 2 Jarní členské fórum v Hranicích Jaký byl seminář v Ostravě 2.3.2018 Vzdělávání 2017 soutěž s ČT Déčko Mystery shopping 3 Jupigo 4 Soutěž pohlednic,

Více

Branka, o.p.s. obecně prospěšná společnost pro rozvoj cestovního ruchu

Branka, o.p.s. obecně prospěšná společnost pro rozvoj cestovního ruchu Branka, o.p.s. obecně prospěšná společnost pro rozvoj cestovního ruchu Výroční zpráva 2007 POSLÁNÍ SPOLEČNOSTI Posláním společnosti je rozvoj cestovního ruchu v turistické oblasti Kladské pomezí. Vydávání

Více

Výroční zpráva o činnosti TIC rok 2013

Výroční zpráva o činnosti TIC rok 2013 MĚSTO NOVÝ BOR organizační složka města TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM T.G. Masaryka 46, 473 01 Nový Bor, tel: 487 726 815, e-mail: tic@novy-bor.cz Výroční zpráva o činnosti TIC rok 2013 Základní údaje

Více

Průvodce "Karlova Studánka"

Průvodce Karlova Studánka Hora Praděd 50 4'59.08"N 17 13'57.58"E Nejvyšší a nejnavštěvovanější vrchol Moravy určitě upoutá svou výškou (1492 m) a možnostmi vyžití, hlavně sportovními. Poskytuje podmínky pro pěší turistiku, sjezdové

Více

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace.

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace. Vážení vystavovatelé, jsme rádi, že jsme Vás i v letošním roce mohli přivítat na 16. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2016, který se uskutečnil ve dnech 17. 19. března na výstavišti Eurocentrum

Více

Kronika města Lanškrouna. Rok 2009

Kronika města Lanškrouna. Rok 2009 Kronika města Lanškrouna Rok 2009 Leden Už poosmadvacáté vyrazili turisté v sobotu na trasy pochodu Na Nový rok první krok, který pořádá lanškrounský odbor Klubu českých turistů. Tentokrát si jeho účastníci

Více

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro

Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro Akční plán rozvoje území správního obvodu obce s rozšířenou působností Stříbro Dokument je zpracován pro období 2016-2017 Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země

JARO JE TADY! Komise životního prostředí obce Jiříkovice vyhlašuje 3. JARNÍ ÚKLID OBCE JIŘÍKOVICE. Akce bude probíhat v rámci mezinárodního Dne Země Zpravodaj obce Jiříkovice 2/2013 JARO JE TADY! Milí spoluobčané, jaro už je v plném proudu. Proto mi dovolte pozvat vás na 3. jarní úklid obce a další akce s tím související. A zároveň vás také zvu na

Více

Datum Místo Čas Popis akce poznámky. Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru SLU, ul.

Datum Místo Čas Popis akce poznámky. Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru SLU, ul. Otevírání turistické sezóny v Opavském Slezsku 2013 PROGRAM Datum Místo Čas Popis akce poznámky Pátek 5.4. Opava 19 22 h. SLU Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru

Více

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu Setkání informačních center 19. 9. 2016 Litomyšl Úsek cestovního ruchu Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací oddělení regionálního rozvoje

Více

ZPRAVODAJ ČESKÝ ZAHRÁDKÁŘSKÝ SVAZ. Územní rady Brno-venkov 2/2005 KONTAKTY ZMĚNY NALÉHAVÉ ÚKOLY

ZPRAVODAJ ČESKÝ ZAHRÁDKÁŘSKÝ SVAZ. Územní rady Brno-venkov 2/2005 KONTAKTY ZMĚNY NALÉHAVÉ ÚKOLY ČESKÝ ZAHRÁDKÁŘSKÝ SVAZ ZPRAVODAJ Územní rady Brno-venkov 2/2005 KONTAKTY ZMĚNY 1. Sídlo sekretariátu je v prostorách a.s. LANAREST, bývalá Mosilana, ulice Křenová 19, 602 00 Brno. Areál je u tramvajové

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ IV/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

V Muzeu papírových modelů se připravujeme na návštěvu turistů v létě

V Muzeu papírových modelů se připravujeme na návštěvu turistů v létě V Muzeu papírových modelů se připravujeme na návštěvu turistů v létě Během dubna nás hned dvakrát navštíví provozovatelé a pracovníci v cestovním ruchu, pohostinství a ubytovatelé v regionu, aby mohli

Více

Zpráva činnosti CTI ČR za období říjen-prosinec 2014. Semináře, kurzy, soutěže.

Zpráva činnosti CTI ČR za období říjen-prosinec 2014. Semináře, kurzy, soutěže. Zpráva činnosti CTI ČR za období říjen-prosinec 2014 Semináře, kurzy, soutěže. Cech topenářů a instalatérů České republiky, o.s. ve spolupráci se SŠP, Jílová 36g, Brno a za přispění Střediska mědi pořádal

Více

INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary vyhlašuje veřejnou neanonymní soutěž na vytvoření návrhu grafického manuálu pro město Karlovy Vary

INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary vyhlašuje veřejnou neanonymní soutěž na vytvoření návrhu grafického manuálu pro město Karlovy Vary INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary vyhlašuje veřejnou neanonymní soutěž na vytvoření návrhu grafického manuálu pro město Karlovy Vary Vyhlašovatel: INFOCENTRUM MĚSTA Karlovy Vary, o.p.s. Obsah 1. Předmět soutěže...

Více

Klínovecké Listy Číslo vydání: 13 Datum vydání: 31.08.2013

Klínovecké Listy Číslo vydání: 13 Datum vydání: 31.08.2013 MěÚ Úřední hodiny MěÚ: Pondělí: 10:00-14:00 hodin 1. pondělí v měsíci - neúřední Středa: 10:00-14:00 Čtvrtek: 10:00-12:00 1. sobota v měsíci 10:00-12:00 Polední pauza 12:00-13:00 Adresa: E-mail: Loučná

Více

Povinná příloha elektronické 4. etapové monitorovací zprávy o realizaci projektu %14.00999

Povinná příloha elektronické 4. etapové monitorovací zprávy o realizaci projektu %14.00999 Povinná příloha elektronické 4. etapové monitorovací zprávy o realizaci projektu %14.00999 v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod 1.VĚCNÁ ČÁST MONITOROVACÍ ZPRÁVY 1.1. Realizace

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ I/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní sítě

Více

Vinařská turistika na kole

Vinařská turistika na kole Vinařská turistika na kole Mgr. Eva Kvapilová www.vinarske.stezky.cz Moravské vinařské stezky www.vinarske.stezky.cz CHARAKTERISTIKA MVS Komplexní produkt pro: Cykloturisty (kteří si možná dají i sklenku

Více

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 15. listopadu 2010 ã. 6/2010. Volby jsou už minulostí

Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 15. listopadu 2010 ã. 6/2010. Volby jsou už minulostí MORAVâAN Informaãní zpravodaj Obecního úfiadu Morávka www.moravka.info V Morávce 15. listopadu 2010 ã. 6/2010 Volby jsou už minulostí Vážení spoluobčané, děkuji všem, kteří jste přišli k volbám, a svými

Více

Produkt LIPNO BEZ BARIÉR je nabízen jako komplex zahrnující širokou nabídku:

Produkt LIPNO BEZ BARIÉR je nabízen jako komplex zahrnující širokou nabídku: LIPNO BEZ BARIÉR Lipno bez bariér je jediný produkt svého druhu obsahující komplexní nabídku s celoročním využitím nejen pro handicapované, a to díky svým synergickým efektům. Přednosti: vše na jednom

Více

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři,

ZŠ Brněnec. 3. číslo časopisu. Školák. školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz. Vážení čtenáři, ZŠ Brněnec 3. číslo časopisu Školák školní rok: 2015 / 2016 www.zsbrnenec.cz Vážení čtenáři, právě držíte v ruce třetí číslo školního časopisu ve školním roce 2015 / 2016. Redakce školního časopisu si

Více

Produkt CR. Produkt CR. Chci zážitek!!!!!!! 13.3.2013 Eva Hamplová. 13.3.2013 Eva Hamplová

Produkt CR. Produkt CR. Chci zážitek!!!!!!! 13.3.2013 Eva Hamplová. 13.3.2013 Eva Hamplová Když se řekne turistický produkt a produktový balíček Produkt CR cokoliv, co může být nabízeno na trhu a může uspokojovat přání a potřeby zákazníků (např. spotřební výrobky, výrobní zařízení, služby nebo

Více

RO 11. VÝTAH z USNESENÍ z 11. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne 11.4.2011 od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce.

RO 11. VÝTAH z USNESENÍ z 11. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne 11.4.2011 od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce. VÝTAH z USNESENÍ z 11. schůze Rady obce Ludgeřovice (dále RO), která se uskutečnila dne od 15:00 hod. v kanceláři starosty obce. Přítomní: Hosté: Omluven: Mgr. Daniel Havlík, Mgr. Pavel Lokaj, MUDr. Petr

Více

Průvodce "Průvodce Harrachov"

Průvodce Průvodce Harrachov Mumlavský vodopád Vodopád 50 46'13.44"N 15 27'19.98"E Když pojedete okolo Harrachova, nenechte si ujít návštěvu Mumlavského vodopádu, ke kterému dojdete podél řeky Mumlavy, jak jinak. Na tohle překrásné

Více

PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA

PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA WORKSHOP PRO TURISTICKÁ INFORMAČNÍ CENTRA 13. 10. 2016 ROKYTNICE V ORLICKÝCH HORÁCH Realizováno za finanční podpory Královéhradeckého kraje PROGRAM WORKSHOPU 1. Aktivity DS OHP a TIC * Spolupráce OHP a

Více

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2012 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: říjen 2012. Redakce: www.aticcr.cz

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2012 Strana 1. Uvnitř tohoto vydání: říjen 2012. Redakce: www.aticcr.cz Vydání č. 3 /2012 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Memorandum o společné certifikaci Podpis memoranda o spolupráci na jednotné klasifikaci turistických informačních center ČR 1 Zvolena rada A.T.I.C. ČR

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ II/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

KANCELÁŘÍ A AGENTUR. Z-1 Novoměstská kulturní zařízení CKA-2 ATIS a.s. cestovní kancelář

KANCELÁŘÍ A AGENTUR. Z-1 Novoměstská kulturní zařízení CKA-2 ATIS a.s. cestovní kancelář ZPRAVODAJE MĚST A OBCÍ TIŠTĚNÉ KATALOGY CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ A AGENTUR Z-1 Novoměstská kulturní zařízení CKA-2 ATIS a.s. cestovní kancelář Z-2 Město Rožmitál p. Třemšínem - kulturní klub CKA-3 SP Praha

Více

Projekt Společná propagace regionu Brdy - Vltava. Svazek obcí Dobříšska a Novoknínska Svazek obcí Střední Povltaví

Projekt Společná propagace regionu Brdy - Vltava. Svazek obcí Dobříšska a Novoknínska Svazek obcí Střední Povltaví Projekt Společná propagace regionu Brdy - Vltava Svazek obcí Dobříšska a Novoknínska Svazek obcí Střední Povltaví Financování projektu Projekt spolufinancován prostřednictvím Regionálního operačního programu

Více

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Trhové Sviny

Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Trhové Sviny Zpráva z území o průběhu efektivní meziobecní spolupráce v rámci správního obvodu obce s rozšířenou působností Trhové Sviny Téma: Cestovní ruch Tento výstup byl financován z prostředků ESF prostřednictvím

Více

Královéhradecká labská o.p.s.

Královéhradecká labská o.p.s. Královéhradecká labská o.p.s. Výroční zpráva za období 2013 1 Základní údaje o společnosti Název společnosti: Královéhradecká labská o.p.s. Právní forma: Sídlo: Obecně prospěšná společnost Československé

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ III/2016 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

VEŘEJNÉ FÓRUM 2016: KLOBOUKY VAŠIMA OČIMA

VEŘEJNÉ FÓRUM 2016: KLOBOUKY VAŠIMA OČIMA VEŘEJNÉ FÓRUM 2016: KLOBOUKY VAŠIMA OČIMA SEZNAM PROBLÉMŮ/PŘÍLEŽITOSTÍ VE VALAŠSKÝCH KLOBOUKÁCH ÚZEMNÍ ROZVOJ, DOPRAVA, ARCHITEKTURA, PAMÁTKY 1. Vytvořit program, kterým bude možné podpořit koupi nových

Více

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM

PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM PROHLÍDKY VRCHLABSKÝCH PAMÁTEK S PRŮVODCEM Navštivte nejzajímavější a běžně uzavřené památky města Vrchlabí. Vystupte na věž kostela sv. Vavřince, prohlédněte si interiér klášterního kostela, zámku a Morzinské

Více

Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009.

Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009. Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009. Městská knihovna Hranice, příspěvková organizace s právní subjektivitou, střediskovou funkcí, pověřená knihovna pro výkon regionálních funkcí v regionálním

Více

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 43

MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 43 MATERIÁL BEZ OSOBNÍCH ÚDAJŮ MATERIÁL PRO RADU MĚSTA č. 43 DNE: 30. 5. 2016 JEDNACÍ ČÍSLO: 669/2016/ORÚP NÁZEV: Námět komise rozvoje města a ŽP - elektromobilita ANOTACE: Komise rozvoje města a životního

Více

Program jednání včetně doplňku a úpravy byl členy výboru schválen bez připomínek Ověřovatel zápisu pan JUDr. Kupka

Program jednání včetně doplňku a úpravy byl členy výboru schválen bez připomínek Ověřovatel zápisu pan JUDr. Kupka Z á p i s Ze zasedání republikového výboru VETERÁNA POLICIE ČR konaného dne 14.04.2009 od 9.00 hodin v budově Muzea Policie ČR v Praze -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza

Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012. hotel Crowne Plaza Hospitality & Tourism Summit 13. 4. 2012 hotel Crowne Plaza Nové logo Praha 18. 6. 2010 Brána do Čech = 4 destinace Potlačit maximálně Ústecký kraj Aktualizace Strategie rozvoje CR v roce 2010 Iniciace

Více

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1

Turistický zpravodaj. Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Turistický zpravodaj Časopis Klubu českých turistů v Kralupech nad Vltavou Číslo 1/2014 Ročník XXVII. KČT Kralupy nad Vltavou www.kralupska-turistika.cz 1 Časopis Turistický zpravodaj je občasník Klubu

Více

Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu

Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu Internetová komunikace ve službách cestovního ruchu Turistický portál www.region-vysocina.cz komplexní informace pro návštěvníky turistické atraktivity tipy na výlety možnosti koupání, lyžování volnočasové

Více

KANCELÁŘ STAROSTY A TAJEMNÍKA

KANCELÁŘ STAROSTY A TAJEMNÍKA nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 15201/2014 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 5 Spisový znak: 101 2.3 V Lanškrouně 7. května 2014 Zápis

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14. Výroční zpráva aktivity Skupiny J&G Společnosti za školní rok 2013/14. Skupina J&G Společnost Skupina J&G Společnost Středisko aktivity Základní škola, Dr. E. Beneše 1, Šumperk 787 01 E-mail info@jagspolecnost.de.vu www.jagspolecnost.de.vu VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠK. ROK 2013/14 Výroční zpráva aktivity

Více

SPOLEČNOST PRO POMOC PŘI HUNTINGTONOVĚ CHOROBĚ

SPOLEČNOST PRO POMOC PŘI HUNTINGTONOVĚ CHOROBĚ SPOLEČNOST PRO POMOC PŘI HUNTINGTONOVĚ CHOROBĚ VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Zpracoval: Ing. Jiří Hruda Březen 2014 Výroční zpráva Společnosti pro pomoc při Huntingtonově chorobě za rok 2013 CHARAKTERISTIKA

Více

Zpráva o činnosti. za rok 2006

Zpráva o činnosti. za rok 2006 Zpráva o činnosti za rok 2006 Městské informační středisko Pardubice období: leden - září 2006 počet zaměstnanců: 3 1/2 2.10.2006 VEDOUCÍ Pardubice Region Tourism regionální informační středisko období:

Více

Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012!

Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012! Dejme minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2012! Historický Průmyslový palác na Výstavišti v pražských Holešovicích nabídne 4. až 6. října unikátní veletržní premiéru specializovaného veletrhu PAMÁTKY

Více

Odbor prevence MP Brno - Prázdninový program v roce 2007

Odbor prevence MP Brno - Prázdninový program v roce 2007 Odbor prevence MP Brno - Prázdninový program v roce 2007 DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ V LUŽÁNKÁCH - STRÁŽNÍCI PRO DĚTI (projekt prevence dopravní nehodovosti dětí - chodců a cyklistů) Na dětském dopravním hřišti v

Více

Monitorovací zpráva o činnosti MAS

Monitorovací zpráva o činnosti MAS Monitorovací zpráva o činnosti MAS Zpráva za období: září - prosinec 2011 Název MAS: MAS Boskovicko PLUS, o.s. zpracovatel zprávy (jméno, příjmení, funkce): Olga Ondráčková, manažerka, Marcela Hamerská,

Více

MORAVSKÉ VINAŘSKÉ STEZKY

MORAVSKÉ VINAŘSKÉ STEZKY MORAVSKÉ VINAŘSKÉ STEZKY Luboš Kala 19. 3. 2013 Nadace Partnerství Pomáháme lidem chránit a zlepšovat jejich životní prostředí. Jakou formou pomáháme? Udělováním grantů Inspirací dobrými příklady Poskytováním

Více

www.lipaprovenkov.cz Pořadí projektů 6. výzvy MAS Ţadatel IČO Název projektu Dotace % Body

www.lipaprovenkov.cz Pořadí projektů 6. výzvy MAS Ţadatel IČO Název projektu Dotace % Body Zpravodaj 3/2011 Místní akční skupiny Lípa pro venkov o.s. www.lipaprovenkov.cz Informace o 6. výzvě MAS V termínu stanoveném pro příjem ţádostí byly zaregistrovány celkem 4 ţádosti. Ve Fichi č.7 to byly

Více

Mediaplán 2013. NAKLADATELSTVÍ MISE, s.r.o., www.mise.cz. média pro volný čas

Mediaplán 2013. NAKLADATELSTVÍ MISE, s.r.o., www.mise.cz. média pro volný čas Mediaplán 2013 NAKLADATELSTVÍ MISE, s.r.o., www.mise.cz média pro volný čas Kempy v české a slovenské republice 2014 Jediný katalog kempů v České a Slovenské republice MAPA KEMPŮ + PRŮVODCE Specifikace

Více

RO 15. USNESENÍ z 15. zasedání Rady obce Ludgeřovice (dále RO), konaného dne 28.5.2007 od 15.00 hod. v kanceláři starosty obce. 28.5.

RO 15. USNESENÍ z 15. zasedání Rady obce Ludgeřovice (dále RO), konaného dne 28.5.2007 od 15.00 hod. v kanceláři starosty obce. 28.5. USNESENÍ z 15. zasedání Rady obce Ludgeřovice (dále RO), konaného dne od 15.00 hod. v kanceláři starosty obce. Přítomní: Hosté: Omluven: Mgr. Daniel Havlík, Mgr. Helena Pipreková, p.marcela Košáková, MUDr.

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

Klášterec nad Ohří Kadaň

Klášterec nad Ohří Kadaň Klášterec nad Ohří Kadaň Úvodem Města Klášterec nad Ohří a Kadaň připravují pro návštěvníky regionu návštěvnickou kartu. Karta umožní volný vstup do řady turisticky atraktivních zařízení a poskytne slevy

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC

24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC 24. 4. 2014, CHRÁM CHMELE A PIVA ŽATEC Nové logo Praha 18. 6. 2010 Praha 18. 6. 2010 Destinační agentury ČESKÉ ŠVÝCARSKO o.p.s. Ústecký kraj, NP České Švýcarsko, ZO ČSOP Thilia, Krásná Lípa KRUŠNÉ HORY

Více

ROZBORY HOSPODAŘENÍ za rok 2010

ROZBORY HOSPODAŘENÍ za rok 2010 ROZBORY HOSPODAŘENÍ za rok 2010 Celý název organizace: Městské muzeum a galerie Polička Adresa: Tylova 114, Polička 57201 IČO: 70152853 Bankovní spojení: GE Money Bank Polička Číslo účtu: 150873368/0600

Více

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011

Informace o realizaci projektu za obdobı br ezen listopad 2011 Realizace aktivit projektu Kladské pomezí Krajina příběhů 1 Pojďte se toulat úchvatnou krajinou, která je naplněna zajímavými příběhy. Krajinou, která umí vyprávět. Seznamte se s historií vojenských pevností,

Více

Nejvýznamnější aktivitou roku 2006 byl jednoznačně v činnosti Českokrumlovského rozvojového fondu projekt Muzeum Fotoateliér Seidel.

Nejvýznamnější aktivitou roku 2006 byl jednoznačně v činnosti Českokrumlovského rozvojového fondu projekt Muzeum Fotoateliér Seidel. Výroční zpráva 2006 Nejvýznamnější aktivitou roku 2006 byl jednoznačně v činnosti Českokrumlovského rozvojového fondu projekt Muzeum Fotoateliér Seidel. Naplno se rozjely práce na rehabilitaci objektu,

Více

Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje. Mikulov 2.11. 2010

Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje. Mikulov 2.11. 2010 Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje Mikulov 2.11. 2010 Hlavní aktivity projektu Vytvoření systému aktualizace dat pro webovou aplikaci a propagační materiály: Prosinec 2009 uzavřena Smlouva o sběru

Více

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014

UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 Lipovský ZPRAVODAJ LISTOPAD 2014 vydává obec Lipová-lázně www.lipova-lazne.cz www. ic-lipova.cz vydáno: 24. 11. 2014 OBECNÍ ÚŘAD UPOZORNĚNÍ UZÁVĚRKA ČLÁNKŮ PROSINCOVÉHO ČÍSLA LZ BUDE 5. 12. 2014 USNESENÍ

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2017 Strana 1. březen Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2017 Strana 1. březen Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce Redakce: Vydání č. 1 /2017 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: A.T.I.C. ČR v roce 2017 1 A.T.I.C. ČR v roce 2017 1 2 3 4 Jaký byl seminář v Ostravě 3.3.2017 Vzdělávání 2016 Turist propag 2017 členské fórum v Brně Soutěž

Více

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole

KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK. Na kole KRÁLICKÝ SNĚŽNÍK Na kole Obsah Východní Čechy... 4 Králický Sněžník...6 Z kláštera na Hoře Matky Boží na Severomoravskou chatu... 8 Králické aleje...10 Vyhlídkový okruh Králickým Sněžníkem...12 Po hřebeni

Více

Newsletter Místní akční skupiny Blaník č. 1/2015

Newsletter Místní akční skupiny Blaník č. 1/2015 Slovo úvodem Vážené členky, vážení členové, dostává se Vám do e-mailu první takzvaný Newsletter MAS Blaník neboli informační materiál, který plánujeme rozesílat každých 14 dní. Prozatím jsme se domluvili,

Více

Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce

Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce Rozvoj cyklistické dopravy v Regionu Poodří studie / návrh koncepce Obsah: 1. Úvod 2. Stávající situace 3. Návrh opatření 4. Vyhodnocení jednotlivých záměrů 5. Závěr 6. Přílohy ČSOP Studénka únor 2016

Více

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2016 Strana 1. Podzimní členské fórum Mariánské Lázně října září 2016

Zpravodaj. Vydání č. 3 /2016 Strana 1. Podzimní členské fórum Mariánské Lázně října září 2016 Vydání č. 3 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: 1 Členské fórum, mystery shoping 2 Projekt s Českou televizí, TXGMS, katalog prací 3 Záměry spolupráce s agenturou CzechTourism 3 Časopis MOJE ZEMĚ 4, 5

Více

POZVÁNKA. Společně s dalšími partnery

POZVÁNKA. Společně s dalšími partnery Město Domažlice POZVÁNKA Plzeňský kraj, Západočeská univerzita, město Domažlice, Svazek obcí Domažlicka, Státní fond dopravní infrastruktury a Asociace měst pro cyklisty Společně s dalšími partnery Ministerstvo

Více

KLADSKÉHO POMEZÍ. Bulletin. Místo pro náš příběh

KLADSKÉHO POMEZÍ. Bulletin. Místo pro náš příběh Bulletin vychází 6. ledna 2014 číslo 4/2013 KLADSKÉHO POMEZÍ Místo pro náš příběh Poslední čtvrtletí roku proběhlo ve znamení příprav a plánů na další období. Mimo realizaci dvou velkých projektů Toulavý

Více

na 21. ročník turistické akce

na 21. ročník turistické akce KČT Loko Teplice, Olafplaz - dalkovepochody.cz, Tonerman, CDS holding s.r.o Český Dub, Hotel Koruna Český Dub připravili a tím zvou všechny turisty, turistky a turistčata, celé turistické oddíly, na toulky

Více

SEKTOROVÁ DOHODA. pro cestovní ruch

SEKTOROVÁ DOHODA. pro cestovní ruch SEKTOROVÁ DOHODA pro cestovní ruch Sektorová dohoda vznikla v rámci projektu Sektorové dohody jako nástroj sociálního dialogu při řešení dlouhodobých problémů v oblasti rozvoje lidských zdrojů Číslo projektu:

Více

Zpravodaj Východočeské pobočky České společnosti ornitologické při Východočeském muzeu v Pardubicích

Zpravodaj Východočeské pobočky České společnosti ornitologické při Východočeském muzeu v Pardubicích Zpravodaj Východočeské pobočky České společnosti ornitologické při Východočeském muzeu v Pardubicích Úvodem K čemu data? Zápis z jarní členské schůze Příprava konference Metody a výsledky výzkumu ptačích

Více