NÁVOD K OBSLUZE SPOTŘEBIČE NA TUHÁ PALIVA

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K OBSLUZE SPOTŘEBIČE NA TUHÁ PALIVA"

Transkript

1 NÁVOD K OBSLUZE SPOTŘEBIČE NA TUHÁ PALIVA Dříve než přistoupíte k uvedení spotřebiče do provozu, přečtěte si pozorně tento návod k obsluze. Pečlivým dodržováním zásad a ustanovení návodu předejdete v lepším případě poškození spotřebiče mimo rozsah záručních podmínek, v horším případě případným majetkovým škodám nebo zraněním osob. POPIS A URČENÍ: Kuchyňský sporák nepřenosný, zhotovený dle individuálního návrhu s topeništěm na tuhá paliva, plotnou na vaření a pečící troubou, je určen k přípravě pokrmů a k vytápění obytných místností. Pokojová kamna (krb) nepřenosná, zhotovená dle individuálního návrhu na tuhá paliva, slouží k vytápění obytných místností. TOPENIŠTĚ: Při provozu spotřebiče hoří v topeništi plyny, které se uvolňují z dřevní hmoty. Vzniká tepelná energie, která je akumulována tepelným výměníkem a poté distribuována do obytných místností. Spaliny jsou bezpečně odváděny tahovým systémem do komínového průduchu. Topeniště je určeno výhradně pro spalování tuhých paliv vymezených v odstavci tohoto návodu "Vyhovující palivo". Používání jiných druhů tuhých paliv, kapalných paliv, pálení odpadů nebo vkládání cizích předmětů do topeniště je zakázáno. Uvnitř topeniště vznikají při hoření velmi vysoké teploty, dodržujte proto při provozu spotřebiče následující zásady: Nedotýkejte se během provozu spotřebiče vnitřních částí topeniště. Manipulaci v topeništi provádějte pouze pomocí k tomuto účelu určeného nehořlavého nářadí. Používejte ochranné pomůcky proti teplu. Nedotýkejte se během povozu spotřebiče skla dvířek (jsou-li ve spotřebiči instalována), může dojít k poranění popálením. Nedotýkejte se během provozu spotřebiče plotny na vaření (je-li ve spotřebiči instalována), používejte ochranné pomůcky proti teplu - může dojít k poranění popálením. Dvířka topeniště otvírejte pouze pomocí k tomu určeného nářadí nebo za použití ochranných pomůcek proti teplu (teplovzdorné izolační rukavice). Veškeré palivo musí být při spalování celé uvnitř topeniště. Provoz spotřebiče s palivem přesahujícím mimo topeniště (přikládací dvířka) je zakázán. Nevyjímejte hořící palivo vně topeniště. Zabraňte dětem i domácím zvířatům kontaktu s dvířky topeniště, sklem či s plotnou (je-li ve spotřebiči instalováno), může dojít k poranění popálením. Zatápění a manipulaci se spotřebičem mohou provádět pouze dospělé osoby, seznámené s tímto návodem. Nepokládejte do blízkosti dvířek topeniště hořlavé předměty a jiné předměty, které by se mohly poškodit teplem. Předpokládejte, že předměty umístěné v blízkosti dvířek budou při provozu topeniště horké. Nehaste bezdůvodně oheň v topeništi. Ve výjimečných situacích uhaste oheň zasypáním pískem. V žádném případě nehaste oheň v topeništi vodou!

2 Nezatápějte a netopte v topeništi, jestliže hrozí nebezpečí výbuchu nahromaděných výparů těkavých látek nebo plynu. Při manipulaci dodržujte hygienické zásady. VYHOVUJÍCÍ PALIVO V topeništi spotřebiče spalujte výhradně tyto vyhovující druhy paliv: Dřevo listnatých a jehličnatých stromů (nejlépe tvrdé dřevo, např. dub nebo buk) rozměrově upravené tak, aby jej bylo možné bez problémů přiložit do topeniště. Dřevěné lisované brikety. Pro zátop lze použít malé množství dřevěných třísek nebo dřevěné vlny. V topeništi je výslovně zakázáno používat: Jiná paliva neurčená výše uvedeným seznamem (např. piliny, roští) nebo jiné látky. Odpad, hadry, nebezpečné látky. Tekuté podpalovače, ropné produkty, barvy. Palivo ke spalování v topeništi používejte suché, bez obsahu nečistot a cizích látek (např. hlína, prach, přimrzlé kusy ledu, natřené nebo mořené dřevo). Palivo skladujte na suchém větraném místě chráněném před deštěm (v případě dřeva 12 až 24 měsíců předem), s obsahem vlhkosti maximálně 20 %. Použití paliva s vyšším obsahem vlhkosti způsobuje sníženou výhřevnost paliva a značné znečišťování tahového systému a komínového průduchu sazemi a dehtem, což výrazně zvyšuje riziko vznícení dehtu a sazí a následné vyhoření komínu - dbejte tedy objednat servisní zásah častěji než je předepsáno v záručních podmínkách. Při topení mějte vždy na mysli, že nesprávným zatápěním, nepřiměřeným topením nebo spalováním nedoporučeného paliva vznikají spaliny s vysokým obsahem CO 2, které nadměrně znečišťují ovzduší, navíc mohou obtěžovat okolní obyvatele. Proto vždy přizpůsobte režim topení této skutečnosti. Návod ke správnému zatápění, topení a bližší informace o palivech naleznete níže. NÁVOD NA UVEDENÍ SPOTŘEBIČE DO PROVOZU A JEHO POUŽÍVÁNÍ Před uvedením spotřebiče do provozu se pečlivě ujistěte, zda jsou po dokončení stavebních prací veškeré jeho konstrukce dokonale vyschlé. Topidlo bylo vystavěno technologiemi, které vyžadují použití vody. Tato voda zůstává nahromaděna v konstrukčních materiálech ještě několik týdnů po dokončení stavebních prací. Uvedení spotřebiče do provozu bez jeho dokonalého vyschnutí způsobí závažné škody v jeho konstrukci - na takto způsobené škody se nevztahují zarucni podmínky. Upozorňujeme uživatele nově vystavěných spotřebičů na možný výskyt mírného zápachu při několika prvních topeních, který je způsoben použitými materiály (žáruvzdorné vypalovací barvy, tepluvzdorné omítky), tyto se zahřátím částečně odpaří do obytného prostoru. Větrejte tyto místnosti a zápach po několika topeních zcela vymizí. A) ZATOPENÍ VE VYCHLADLÉM SPOTŘEBIČI KROK 1 - VÝBĚR VHODNÉHO DŘEVA PRO ZÁTOP: Za vhodné dřevo k zatopení ve spotřebiči se považuje vyhovující palivo dle výše uvedené kapitoly tohoto návodu, které je důkladně proschlé naštípané do polínek (průřez cca 30 cm2 = 5x6 cm). Nedoporučujeme zatápět polínky s kůrou, protože taková hůře vzplanou.

3 KROK 2 - NALOŽENÍ DŘEVA DO TOPENIŠTĚ: Otevřete dvířka, potřebné množství polínek uvedených v předchozím kroku poskládejte do topeniště v přibližném tvaru dle obrázku 43, 44 nebo 45. Pro dobré vzplanutí ohně je důležitý prostor vynechaný mezi jednotlivými polínky, plamen bude mít k hoření dobrý přísun vzduchu. Obr. 43 : Naložení dřeva křížem Obr. 44 : Hranice ve tvaru střechy Obr. 45: Hranice ve tvaru stanu Obr. 46: Zapálení hranice zespodu KROK 3 - ZALOŽENÍ OHNĚ V TOPENIŠTI: OBR. 47: ZAPÁLENÍ HRANICE SHORA Zvolte si způsob založení ohně dle obrázku 46 nebo 47, do požadovaného místa přidejte přiměřené množství drobných třísek a dřevěnou vlnu nebo zmačkané noviny. Otevřete škrtící a zatápěcí klapku Usou-li instalovány). Rozdělejte oheň. KROK 4 - NASTAVENÍ PŘÍVODU VZDUCHU DO SPRÁVNÉ POLOHY: Přívod vzduchu v žádném případě nezavírejte. Ponechte jej otevřen tak, aby se vznikající oheň nedusil, zároveň ale nebyl přílišným přísunem vzduchu uhašen. Po rozhoření ohně uzavřete zatápěcí klapku, je-li ve spotřebiči instalována. T IPY PRO BEZPROBLÉMOVÉ ZATOPENÍ: Před zatápěním uzavřete okna v místnosti, kde jsou instalována přikládací dvířka.

4 Jestliže máte problémy s tahem komínu (např. při slunečném počasí), otevřete bezprostředně před zatopením spodn í dvířka komínového průduchu, ke kterému je připojen spotřebič a nechte v něm vyhořet zmačkané noviny. Komínová dvířka poté zavřete a zatopte ve spotřebiči. Dostatečný tah komínového průduchu je jedna z podmínek správné funkce našeho spotřebiče. Jestliže problémy s tahem komínu přetrvávají, je pravděpodobné, že je komínový průduch zanesený sazemi - kontaktujte kominíka a odstraňte příčinu špatného tahu. B) Z ATOPENÍ PO PŘEDEŠLÉM TOPENÍ KROK 1 - VÝBĚR VHODNÉHO DŘEVA PRO ZÁTOP: Za vhodné dřevo k zatopení ve spotřebiči se považuje vyhovující palivo, které je důkladně proschlé a naštípané do polínek (průřez cca 100 cm2 = 10 x 10 cm). Pokud možno vybírejte polínka stejnoměrného průřezu pro konkrétní přiložení. KROK 2 - PŘÍPRAVA TOPENIŠTĚ: Posuďte naléhavost vyčištění popela z topeniště. Po odstranění popela z topeniště postupujte dle pokynů uvedených dále v bodě g). Jestliže množství popela v topeništi nebude bránit dobrému hoření při příštím topení, hrablem upravte popel tak, aby žhavé uhlíky vystoupily na povrch. Je-li ve spotřebiči instalován rošt, vytvořte vyčistěním přísun primárního vzduchu pro hoření. KROK 3 - NALOŽENÍ DŘEVA DO TOPENIŠTĚ: Otevřete dvířka topeniště, potřebné množství polínek uvedených v kroku 1 poskládejte do topeniště v přibližném tvaru dle obrázku 43, 44 nebo 45. Pro dobré vzplanutí ohně je důležitý prostor vynechaný mezi jednotlivými polínky, plamen bude mít k hoření dobrý přísun vzduchu. KROK 4 - ZALOŽENÍ OHNĚ V TOPENIŠTI: Do místa s řeřavými uhlíky přidejte přiměřené množství drobných třísek a dřevěnou vlnu nebo zmačkané noviny. Otevřete škrtící a zatápěcí klapku Osou-li instalovány). Rozdělejte oheň nebo vyčkejte vzplanutí. KROK 5 - NASTAVENÍ PŘÍVODU VZDUCHU DO SPRÁVNÉ POLOHY: Přívod vzduchu v žádném případě nezavírejte, ponechte jej otevřen pouze tolik, aby se vznikající oheň nedusil, zároveň ale nebyl přílišným přísunem vzduchu uhašen. Po rozhoření ohně uzavřete zatápěcí klapku, je-li ve spotřebiči instalována. C) P ŘIKLÁDÁNÍ DO TOPENIŠTĚ KROK 1 - VÝBĚR VHODNÉHO DŘEVA PRO PŘILOŽENÍ: Vyberte polena pro přiložení s takovými rozměry, aby bez problému prošla přikládacími dvířky a vešla se celá do topeniště. Polena nemusí být drobná jako při zatápění, ale pokud možno vybírejte polena stejnoměrného průřezu pro konkrétní přiložení.

5 KROK 2 - PŘILOŽENÍ POLEN: Otevřete dvířka topeniště, hrablem upravte uhlíky a hořící polena tak, aby vzniklo dostatečné místo pro dávku přikládaných polen. Poskládejte přikládaná polena do topeniště. Nikdy nepoužívejte násilí při umísťování polen do topeniště, větší polena raději upravte pro snadné přiložení. KROK 3 - NASTAVENÍ PŘÍVODU VZDUCHU DO SPRÁVNÉ POLOHY: Přívod vzduchu v žádném případě nezavírejte, ponechte jej otevřen pouze tolik, aby se oheň nedusil, zároveň ale nebyl přílišným přísunem vzduchu zhašen. D) UDRŽOVÁNÍ OHNĚ, ZPŮSOB TOPENÍ Ve spotřebiči s individuálně navrženým topeništěm je výhodné topit v tzv. "dlouhodobém režimu" s dlouhými intervaly přikládání. Tímto topením maximálně. využijete možností topidla a tepelné energie obsažené v palivu. Po zatopení dle bodů a) nebo b) vyčkejte vyhoření paliva. V případě dobrého tahu komínu můžete lehce regulovat škrtící klapku, je-li ve spotřebiči instalována. Dle bodu c) přiložte další dávku topného dřeva a opět vyčkejte vyhoření. Poté přistupte k uzavření přívodu vzduchu dle bodu e). Ve fázích topení dle bodu a), b), c), a d) vždy zabezpečte, aby byl přívod vzduchu do topeniště trvale pootevřen. U spotřebičů s instalovaným primárním a sekundárním přísunem vzduchu musí být otevřeny oba přívody vzduchu. Palivo v topeništi musí dokonale vyhořet za přísunu vzduchu! (Toto upozornění neplatí pro spotřebiče s instalovaným automatickým systémem regulace režimu hoření.) E) UZAVŘENÍ PŘÍVODU VZDUCHU Přívod vzduchu do topeniště spotřebiče je možné uzavřít teprve tehdy, jsou-li veškeré části paliva obsaženého v topeništi vyhořelé. Vyhořelé palivo poznáte takto: a) žhnoucí uhlíky (s modrožlutým plamínkem) nemají uvnitř zbytky dřevní hmoty, v topeništi ani v popelu již nejsou kusy polen a nevyhořelého paliva, b) Do takto vyhořelého topeniště již nepřidávejte žádné palivo a uzavřete přívod vzduchu. Tímto způsobem uzavřené topeniště zajistí po několik dalších hodin (dle podmínek 3-12 hodin) vyhřívání spotřebiče. Předčasné otevření přívodu vzduchu způsobí ochlazení spotřebiče se ztrátou možnosti využití energie ze žhnoucích uhlíků. c) V topení pokračujte na základě potřeby po ukončení tohoto režimu podle bodu b) tohoto návodu. d) Před uzavřením přívodu vzduchu se pečlivě přesvědčte, zda je veškeré palivo obsažené v topeništi dokonale vyhořelé! (Viz výše). Předčasné uzavření přívodu vzduchu způsobí nahromadění nevyhořelých spalin v tahovém systému, což může vést k destruktivnímu výbuchu spotřebiče! Spotřebič poškozený výbuchem nelze z bezpečnostních důvodů používat. Na závady spotřebiče způsobené výbuchem se nevztahují záruční podmínky. (Toto upozornění neplatí pro spotřebiče s instalovaným automatickým systémem regulace režimu hoření.) F) MNOŽSTVÍ PALIVA V TOPENIŠTI Množství paliva najednou přikládaného do individuálně navrženého topeniště je obecně stanoveno na maximálně 1/3 celkového objemu topeniště. Toto množství platí pro zatápění dle bodu a) a b) a pro přikládání dle bodu c). Větší množství paliva má za následek přetápění spotřebiče! Množství paliva odpovídající konkrétním požadavkům na teplo je nutné individuálně odzkoušet.

6 G) ČIŠTĚNÍ TOPENIŠTĚ Topeniště čistěte ve vychladlém spotřebiči tehdy, jestliže by množství popelu v topeništi bránilo dobrému hoření při příštím topení. Při vyčištění ponechte vždy na dně topeniště malou vrstvu popela (cca 3 cm), která uchová žhavé uhlíky při příštím topení. Je-li ve spotřebiči instalován rošt, vyčistěním vytvořte primární přísun vzduchu pro hoření. Vynášejte popelník - nenechávejte množství popela v popelníku stoupnout až k roštu - zabráníte přísunu primárního vzduchu pro hoření, navíc nebude rošt ochlazován a rychle se poškodí. Při manipulaci s horkým popelem dbejte zvýšené opatrnosti! Popel před dokonalým vychladnutím skladujte v nádobách určených pro horký popel, v prostoru s nehořlavou podlahou, v bezpečné vzdálenosti od hořlavých předmětů a materiálů. Nepokládejte při provozu spotřebiče do blízkosti svislých a vodorovných otopných ploch předměty, které by se mohly poškodit teplem. Předpokládejte, že ostatní předměty umístěné v blízkosti otopných ploch budou při provozu spotřebiče teplé. H) DOPORUČENÍ OHLEDNĚ POUŽÍVANÉHO PALIVA Pro maximální využití možností spotřebiče a energie obsažené v palivu (dle odst. vyhovující palivo) přijměte následující doporučení: a) Spalováním nedostatečně proschlého a mokrého paliva výrazně snižujete účinnost spotřebiče. Zároveň se několikanásobně zvýší intenzita zanášení skla dvířek, tahového systému a komínového průduchu sazemi a dehtem! b) Používání paliva s vysokým obsahem pryskyřic a nekvalitního paliva přináší zvýšené zanášení skla dvířek, tahového systému a komínového průduchu sazemi a dehtem. c) Používejte proto řádně vyschlé palivo, dřevo skladujte nejméně 12 měsíců (v lepším případě 24 měsíců), brikety používejte suché, používejte palivo s nízkým obsahem pryskyřic. V zásadě čím vyšší je objemová hmotnost paliva, tím větší výhřevnost a zároveň menší zanášení systému. Vybírejte polínka stejnoměrného průřezu pro konkrétní přiložení, aby se žhavé uhlíky vytvořily pokud možno najednou a poté bylo možné uzavřít přívod vzduchu. Dodržováním těchto doporučení se omezí problémy s funkcí spotřebiče, tahem komínu, nebude třeba objednávat čištění spotřebiče a komínového průduchu častějinež ukládají záruční podmínky.

Návod k použití a záruční list

Návod k použití a záruční list Návod k použití a záruční list Termosporák 198T PRO VAŠE BEZPEČÍ: Kamna musí být instalována odborníkem-topenářem. Místo, kde budou kamna umístěna musí být vzdáleno od hořlavých materiálů. Podlaha musí

Více

BEZPEČNOSTNÍM SYMBOLEM. NEBEZPEČÍ

BEZPEČNOSTNÍM SYMBOLEM. NEBEZPEČÍ 2 VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ PŘEDPISY Důležitá bezpečnostní upozornění NEDODRŽENÍ POKYNŮ V TĚCHTO UPOZORNĚNÍCH NA NEBEZPEČÍ A VAROVÁNÍCH MŮŽE VÉST K VÁŽNÉMU POŠKOZENÍ ZDRAVÍ, KE SMRTI, KE VZNIKU POŽÁRU NEBO

Více

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KAMNÁŘSTVÍ

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KAMNÁŘSTVÍ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KAMNÁŘSTVÍ -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Lombardia Ohniště

Lombardia Ohniště Lombardia Ohniště 10033142 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Jakékoliv

Více

PRODUKT SEZNAM ČÁSTÍ

PRODUKT SEZNAM ČÁSTÍ 10031483 Ohniště Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

VESTAVNÝ PROGRAM NA PEVNÁ PALIVA TYP 8111 NÁVOD K OBSLUZE

VESTAVNÝ PROGRAM NA PEVNÁ PALIVA TYP 8111 NÁVOD K OBSLUZE VESTAVNÝ PROGRAM NA PEVNÁ PALIVA TYP 8111 NÁVOD K OBSLUZE TYP 8111 01/2009 TYP 8111 01/2009 1 NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku, zakoupil jste si vestavné topeniště a vestavnou troubu. Je naším přáním,

Více

KAMNÁŘSTVÍ Návod k obsluze Přenosného kachlového sporáku typu MICHAL 01-CH

KAMNÁŘSTVÍ Návod k obsluze Přenosného kachlového sporáku typu MICHAL 01-CH KAMNÁŘSTVÍ Návod k obsluze Přenosného kachlového sporáku typu MICHAL 01-CH 1. Úvod Velice nás těší, že jste si pořídili náš výrobek, který byl odzkoušen dle ČSN EN 13 240 a 13 229. Očekáváme, že Vám, při

Více

Teplovzdušná kamna REKORD TIP

Teplovzdušná kamna REKORD TIP Teplovzdušná kamna REKORD TIP NÁVOD NA INSTALACI A OBSLUHU Kamna REKORD jsou vyrobena ze svinutých trubek z masivní oceli, které tvoří válcovou komoru na spalování. Jsou velmi rezistentní, masivní a jednoduché

Více

Treviso II kachlový sokl. Treviso II kachlový sokl

Treviso II kachlový sokl. Treviso II kachlový sokl Technická dokumentace Treviso II kachlový sokl Treviso II kachlový sokl Technická dokumentace Krbová kamna 0433920001400b Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí

Více

Pec na pizzu

Pec na pizzu Pec na pizzu 10032130 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. za škody způsobené

Více

Alma Mons. Návod k použití EN 12815

Alma Mons. Návod k použití EN 12815 Alma Mons Návod k použití EN 12815 1 ÚVOD Gratulujeme! Investovali jste do energeticky úsporného a vysoce kvalitního výrobku Alma Mons sporák na dřevo. Váš nákup Vám poskytne roky čistého a pohodlného

Více

Vesuvio II/1S II/2S. Vesuvio II/1S II/2S

Vesuvio II/1S II/2S. Vesuvio II/1S II/2S Technická dokumentace Vesuvio II/1S II/2S Vesuvio II/1S II/2S Technická dokumentace Krbová vložka 0619062151400 Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí s konstrukcí,

Více

Ethanolový krb

Ethanolový krb Ethanolový krb 10032144 10032145 10032146 10032147 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo

Více

Vesuvio II/15/1S 2S s výměníkem

Vesuvio II/15/1S 2S s výměníkem Technická dokumentace Vesuvio II/15/1S 2S s výměníkem Vesuvio II/15/1S 2S s výměníkem Technická dokumentace Krbová vložka s výměníkem 0619018151400b Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis

Více

Banador s.r.o., Areál TOS Kuřim - hala č. 17, Blanenská 1276, CZ-664 34 Kuřim NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ A ZÁRUČNÍ LIST AUSTROFLAMM Tria Strana 1 (celkem 10)

Banador s.r.o., Areál TOS Kuřim - hala č. 17, Blanenská 1276, CZ-664 34 Kuřim NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ A ZÁRUČNÍ LIST AUSTROFLAMM Tria Strana 1 (celkem 10) NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ A ZÁRUČNÍ LIST AUSTROFLAMM Tria Strana 1 (celkem 10) OBSAH: 1. TECHNICKÉ INFORMACE...2 2. VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY A INFORMACE K INSTALACI...3 3. OBSLUHA KAMEN A JEJICH ÚDRŽBA...6

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Multifunkční zařízení Uživatelská příručka Multifunkční zařízení Udírna, gril, lávový kámen, gulášový kotlík Timix, s.r.o. 732 835 584 Sídlo: Údolní 567/33, 602 00 Brno Provozovna: Pod Zvoničkou 150, 251

Více

Návod na obsluhu. Litinová kamna G1

Návod na obsluhu. Litinová kamna G1 Návod na obsluhu Litinová kamna G1 Obr. 1 Obr. 2 Otevřít Zavřít Regulace vzduchu Obsah: 1. Techn. údaje str.2 2. Důležité informace str.2 3. Obsluha krbových kamen str.3 4. Přehled nejdůležitějších náhradních

Více

AUSTROFLAMM Lounge / Lounge Xtra

AUSTROFLAMM Lounge / Lounge Xtra NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ A ZÁRUČNÍ LIST AUSTROFLAMM Lounge / Lounge Xtra Strana 1 (celkem 11) Strana 2 (celkem 11) OBSAH: 1. TECHNICKÉ INFORMACE...3 2. VŠEOBECNÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY A INFORMACE K INSTALACI...4

Více

NÁVOD K OBSLUZE BBQ GRIL D02344

NÁVOD K OBSLUZE BBQ GRIL D02344 NÁVOD K OBSLUZE BBQ GRIL D02344 Děkujeme za zakoupení tohoto produktu v našem internetovém obchodě. Po opatrném rozbalení produktu a jeho vybalení z kartonu, pečlivě zkontrolujte všechny části výrobku

Více

Domácí zahradní gril

Domácí zahradní gril Domácí zahradní gril manuál Před použitím si pozorně přečtěte veškerá bezpečnostní upozornění a návod k sestavení. Tento gril je určen pro dřevěné uhlí, nepoužívejte jiná paliva. Před samotnou montáží

Více

Návod k obsluze a instalaci. Sporák na tuhá paliva ROCKY

Návod k obsluze a instalaci. Sporák na tuhá paliva ROCKY Návod k obsluze a instalaci Sporák na tuhá paliva ROCKY VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI Dovolujeme si Vám poděkovat, že jste nám prokazali důvěru a rozhodli se koupit sporák ROCKY, náš výrobek. Zvolili jste ten nejlepší

Více

1. při malém tahu ovlivňují funkci kamen: - nízká teplota v topeništi a tedy i kouřových spalin v komíně. - nevhodný profil komínového průduchu

1. při malém tahu ovlivňují funkci kamen: - nízká teplota v topeništi a tedy i kouřových spalin v komíně. - nevhodný profil komínového průduchu Aby proces hoření probíhal podle všech správných zásad, musí být splněny další podmínky. Především je to těsnost celého zařízení ( myšleno individuální topidlo včetně napojení do komínového průduchu a

Více

6 164,95 Kč 5 095,00 Kč bez DPH

6 164,95 Kč 5 095,00 Kč bez DPH Profikrby s.r.o. Blansko 2506 67801 Blansko obchod@profikrby.cz +420 516 410 252 Krbová kamna Bozen B TOP - kouřovod nahoru 10 ks skladem Krbová Kamna Bozen TOP béžový - smaltovaná, stáložárná kamna na

Více

Habermaaß- 8420. Barbecue set

Habermaaß- 8420. Barbecue set CZ Habermaaß- 8420 Barbecue set Drahý zákazníku, grilování s naším barbecue setem je pro děti opravdový zážitek. Jeho konstrukce umožňuje použít jej jako gril, nebo jako táborák. Pro další podrobnosti

Více

Uživatelská příručka. Krbové vložky (aquaheat) 45x / 65x - aquaheat Krbové vložky

Uživatelská příručka. Krbové vložky (aquaheat) 45x / 65x - aquaheat Krbové vložky Uživatelská příručka Krbové vložky (aquaheat) Uživatelská příručka 45x / 65x - aquaheat Krbové vložky 1 Obsah 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. Předmluva... 2 Typy krbových

Více

Treviso II s výměníkem. Treviso II s výměníkem

Treviso II s výměníkem. Treviso II s výměníkem Technická dokumentace Treviso II s výměníkem Treviso II s výměníkem Technická dokumentace Krbová kamna s výměníkem 0433910001400c Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně

Více

Želetavská krbová kamna

Želetavská krbová kamna Výrobce kachlových a plechových krbových kamen Želetavská krbová kamna Návod k obsluze a záruční list Výrobce: Brabenec spol. s.r.o., Pražská 199, 675 26 Želetava Distributor: ENBRA TOP, spol s r.o., Durďákova

Více

Technická dokumentace. Nordby. Nordby. Technická dokumentace. Krbová kamna e

Technická dokumentace. Nordby. Nordby. Technická dokumentace. Krbová kamna e Technická dokumentace Nordby Nordby Technická dokumentace Krbová kamna 0422017501400e Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí s konstrukcí, technickou specifikací

Více

Návod pro montáž, obsluhu a údržbu zahradního krbu

Návod pro montáž, obsluhu a údržbu zahradního krbu Návod pro montáž, obsluhu a údržbu zahradního krbu Výrobce: Společnost ABX, s r. o. Žitná ul. 1091/3 408 01 Rumburk Česká republika tel. +420 412 332 523 +420 412 333 614 fax. +420 412 333 521 e-mail:

Více

Valga/Kolga/Torva/Polva. Valga/Kolga/Torva/Polva

Valga/Kolga/Torva/Polva. Valga/Kolga/Torva/Polva Technická dokumentace Valga/Kolga/Torva/Polva Valga/Kolga/Torva/Polva Technická dokumentace Krbová kamna 0434715921400 Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí

Více

21 851,39 Kč ,00 Kč bez DPH

21 851,39 Kč ,00 Kč bez DPH Profikrby s.r.o. Blansko 2506 67801 Blansko obchod@profikrby.cz +420 516 410 252 Krb - Krbová kamna GRENOBLE černý/bílý odstavec - keramik vínově červená - bordó 2 ks skladem Krb - Krbová kamna GRENOBLE

Více

Pec na pizzu

Pec na pizzu Pec na pizzu 10030006 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Technická dokumentace. Uka. Uka. Technická dokumentace. Krbová kamna g

Technická dokumentace. Uka. Uka. Technická dokumentace. Krbová kamna g Technická dokumentace Uka Uka Technická dokumentace Krbová kamna 0434815101400g Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí s konstrukcí, technickou specifikací

Více

Želetavská kachlová kamna. Návod k obsluze a Záruční list. Výrobce: Brabenec spol. s.r.o., Pražská, Želetava

Želetavská kachlová kamna. Návod k obsluze a Záruční list. Výrobce: Brabenec spol. s.r.o., Pražská, Želetava Želetavská kachlová kamna Návod k obsluze a Záruční list Výrobce: Brabenec spol. s.r.o., Pražská, Želetava . Technický popis Základní rozměrové a technické informace všech nabízených typů kamen jsou uvedeny

Více

Banador s.r.o., Areál TOS Kuřim - hala č. 17, Blanenská 1276, CZ-664 34 Kuřim NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ A ZÁRUČNÍ LIST. AUSTROFLAMM Slim. Strana 1 (celkem 8)

Banador s.r.o., Areál TOS Kuřim - hala č. 17, Blanenská 1276, CZ-664 34 Kuřim NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ A ZÁRUČNÍ LIST. AUSTROFLAMM Slim. Strana 1 (celkem 8) NÁVOD NA POUŽÍVÁNÍ A ZÁRUČNÍ LIST AUSTROFLAMM Slim Strana 1 (celkem 8) OBSAH: 1. TECHNICKÁ DATA... 2 2. DŮLEŽITÉ INFORMACE... 3 3. OBSLUHA KAMEN... 5 4. PŘEHLED NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH NÁHRADNÍCH DÍLŮ... 7 5.

Více

Skarnes s boxem na dřevo. Skarnes s boxem na dřevo

Skarnes s boxem na dřevo. Skarnes s boxem na dřevo Technická dokumentace Skarnes s boxem na dřevo Skarnes s boxem na dřevo Technická dokumentace Krbová kamna 0434818601400f Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí

Více

EXTRALONG. kůrové ekobrikety Ø 90 mm plné. www.biomac.cz. Balení paleta 100 balíčků = 1 000 kg. Pouze čistá, vodou vypraná stromová kůra.

EXTRALONG. kůrové ekobrikety Ø 90 mm plné. www.biomac.cz. Balení paleta 100 balíčků = 1 000 kg. Pouze čistá, vodou vypraná stromová kůra. EXTRALONG kůrové ekobrikety Ø 90 mm plné Pouze čistá, vodou vypraná stromová kůra. Jsou to nejdéle hořicí ekobrikety, charakteristické tmavě hnědou až černou barvou stromové kůry a nejvyšším možným slisováním,

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 97.100.30 Prosinec 2013 ČSN 73 4231 Kamna Individuálně stavěná kamna Stoves Tiled ranges bulit to order Nahrazení předchozích norem Touto normou se nahrazuje ČSN 73 4231 z listopadu

Více

11 134,42 Kč 9 202,00 Kč bez DPH

11 134,42 Kč 9 202,00 Kč bez DPH Profikrby s.r.o. Blansko 2506 67801 Blansko obchod@profikrby.cz +420 516 410 252 Krbová kamna Thorma kachlová BOLZANO - červená - kachlová na dřevo Dostupnost : Ukončená výroba Krbová Kamna BOLZANO - červená

Více

Domácí zahradní gril 3038A

Domácí zahradní gril 3038A Domácí zahradní gril 3038A manuál Před použitím si pozorně přečtěte veškerá bezpečnostní upozornění a návod k sestavení. Tento gril je určen pro dřevěné uhlí, nepoužívejte jiná paliva. Před samotnou montáží

Více

Spotřebiče na pevná paliva KATALOG 2008/09

Spotřebiče na pevná paliva KATALOG 2008/09 Spotřebiče na pevná paliva KATALOG 2008/09 Vážený zákazníku, otevíráte katalog firmy KVS EKODIVIZE a.s., která se mimo jiné zabývá výrobou spotřebičů na pevná paliva. Vyrábíme široký sortiment sporáků,

Více

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel. Návod na obsluhu. Fig. 1

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel. Návod na obsluhu. Fig. 1 Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu Chester Fig. 1 Compact Obr. 2 Regulace konvekčního vzduchu Regulace primárního a sekundárního vzduchu Obsah 1. Technické údaje str.2 2. Důležité

Více

14 285,26 Kč ,00 Kč bez DPH

14 285,26 Kč ,00 Kč bez DPH Profikrby s.r.o. Blansko 2506 67801 Blansko obchod@profikrby.cz +420 516 410 252 Krbová kamna Thorma KIRUNA II šedá AQUA - teplovodní Thorma Dostupnost : Zakázkové zboží - na objednávk Krbová kamna KIRUNA

Více

SPORÁKY NA TUHÁ PALIVA MBS 3, MBS 7 NÁVOD K OBSLUZE

SPORÁKY NA TUHÁ PALIVA MBS 3, MBS 7 NÁVOD K OBSLUZE SPORÁKY NA TUHÁ PALIVA MBS 3, MBS 7 MBS 3 MBS7 NÁVOD K OBSLUZE návod platný od 1.11.2011 VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI Dovolujeme si Vám poděkovat, že jste nám prokázali důvěru a rozhodli se koupit sporák MBS 3, MBS

Více

Návod na obsluhu GLASS

Návod na obsluhu GLASS Návod na obsluhu GLASS Obr. 1 C B Obr. 2 A otevřeno zavřeno ruglace sekundárního vzduchu regulace primárního vzduchu Obsah 1. Techn. údaje 2. Důležité informace 3. Obsluha krbových kamen 4. Přehled nejdůležitějších

Více

Návod pro užívání BIO-krbu Bezpečnostní předpisy

Návod pro užívání BIO-krbu Bezpečnostní předpisy Návod pro užívání BIO-krbu Bezpečnostní předpisy Bezpečnostní předpisy: Bio krb musí být namontován pouze na stěnu z nehořlavého materiálu. Bio krb spaluje kyslík v pokoji, ve kterém je umístěn. Tento

Více

Návod na obsluhu. Obr. 1. Litinová kamna Wien

Návod na obsluhu. Obr. 1. Litinová kamna Wien Návod na obsluhu Obr. 1 Litinová kamna Wien 1 Obr. 1 sekundární vzduch zapnuto - vypnuto Obr. 2 Zapnuto - vypnuto Regulace vzduchu (primární vzduch / sekundární vzduch) Obsah: 1. Techn. údaje str. 1 2.

Více

Návod k instalaci a obsluze zařízení

Návod k instalaci a obsluze zařízení Krbové vložky HERGOM řada 700, 800 Návod k instalaci a obsluze zařízení Distributor pro ČR HS Flamingo s.r.o. Mírové náměstí 98, 55001 Broumov Tel.: +420 491422647, Fax: +420 491521140 info@hsflamingo.cz,

Více

TOPIDLO NA TUHÁ PALIVA

TOPIDLO NA TUHÁ PALIVA TOPIDLO NA TUHÁ PALIVA NÁVOD K POUŽITÍ MASTER CT-50 TECHNICKÉ PARAMETRY TYP MASTER CT-50 Jmenovitý tepelný výkon kw 50 Ohřátý vzduch Průtok vzduchu při 20 C m 3 /h 1400 Užitečný statický tlak mmh 2 O 1

Více

Technická dokumentace. Madeira. Madeira. Technická dokumentace. Krbová kamna c

Technická dokumentace. Madeira. Madeira. Technická dokumentace. Krbová kamna c Technická dokumentace Madeira Madeira Technická dokumentace Krbová kamna 0429617501400c Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí s konstrukcí, technickou specifikací

Více

NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327

NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327 NÁVOD K OBSLUZE VELKÉHO GRILU D02327 DŘÍVE NEŽ ZAČNETE SESTAVOVAT GRIL: zkontrolujte, že balení obsahuje všechny části, které jsou popsané v soupisu dílů níže a že jednotlivé části nejsou poškozené, pokud

Více

13% = Kč 7 100,00 Kč 5 867,77 Kč bez DPH

13% = Kč 7 100,00 Kč 5 867,77 Kč bez DPH Profikrby s.r.o. Blansko 2506 67801 Blansko obchod@profikrby.cz +420 516 410 252 Krbová kamna Thorma Verona b černý smalt - smaltovaná krbová dvouplášťová kamna 7 ks skladem Krbová Kamna Thorma Verona

Více

kompaktní akumulační kamna

kompaktní akumulační kamna kompaktní akumulační kamna RoVe ucelená stavebnice kompaktních akumulačních kamen Kamnová stavebnice RoVe byla vyvinuta na základě dvanáctiletých zkušeností s navrhováním a stavbou akumulačních kamen.

Více

Úvod: Instalace: Používání: Elektrické připojení: Ovládání:

Úvod: Instalace: Používání: Elektrické připojení: Ovládání: Úvod: Pečlivě, prosím, prostudujte tento návod k použití včetně přiložených nákresů s číselnými a abecedními odkazy v textu. Výrobce neručí za případné poškození věci, ublížení na zdraví nebo možnost požáru

Více

Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen ADMIRAL E 4670-7

Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen ADMIRAL E 4670-7 Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen ADMIRAL E 4670-7 Výrobce: Společnost ABX s r. o. Žitná ul. 1091/3 408 01 Rumburk Česká republika tel. +420 412 332 523 +420 412 333 614 fax. +420 412 333

Více

PEVNÁ PALIVA. Základní dělení: Složení paliva: Fosilní-jedná se o nerostnou surovinu u našich výrobků se týká jen hnědouhelné brikety

PEVNÁ PALIVA. Základní dělení: Složení paliva: Fosilní-jedná se o nerostnou surovinu u našich výrobků se týká jen hnědouhelné brikety PEVNÁ PALIVA Základní dělení: Fosilní-jedná se o nerostnou surovinu u našich výrobků se týká jen hnědouhelné brikety Biomasa obnovitelný zdroj energie u našich výrobků se týká dřeva a dřevních briket Složení

Více

Almo s výměníkem. Almo s výměníkem

Almo s výměníkem. Almo s výměníkem Technická dokumentace Almo s výměníkem Almo s výměníkem Technická dokumentace Krbová kamna 0434516021400a Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí s konstrukcí,

Více

Smoker Grill. Gril a udírna

Smoker Grill. Gril a udírna Smoker Grill Gril a udírna 10033460 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Peletová kamna model/ Cleopatra Technické informace

Peletová kamna model/ Cleopatra Technické informace Cle opa tra Peletová kamna model/ Cleopatra Technické informace FUNKCE U.M Hmotnost kg 160 Výška mm 1165 Šířka mm 750 Hloubka mm 599 Výstup kouře trubka o průměru mm 150 Sání externího vzduchu potrubí

Více

VARNÝ SPOTŘEBIČ NA PEVNÁ PALIVA TYP 9101 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NÁVOD K MONTÁŽI

VARNÝ SPOTŘEBIČ NA PEVNÁ PALIVA TYP 9101 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NÁVOD K MONTÁŽI VARNÝ SPOTŘEBIČ NA PEVNÁ PALIVA TYP 9101 NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NÁVOD K MONTÁŽI NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Vážený zákazníku, zakoupil jste si varný spotřebič na pevná paliva. Je naším přáním, aby Vám

Více

ZIKMUND & HAVELKA VESTAVNÉ TEPLOVODNÍ VÝMĚNÍKY TYP EDA 1, 6, 9, 12 NÁVOD K MONTÁŽI NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

ZIKMUND & HAVELKA VESTAVNÉ TEPLOVODNÍ VÝMĚNÍKY TYP EDA 1, 6, 9, 12 NÁVOD K MONTÁŽI NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ ZIKMUND & HAVELKA VESTAVNÉ TEPLOVODNÍ VÝMĚNÍKY TYP EDA 1, 6, 9, 12 NÁVOD K MONTÁŽI NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ OBSAH: NÁVOD K MONÁŽI technický popis usazení výměníku do stavby připojení do systému ústředního

Více

REGULÁTOR KOMÍNOVÉHO TAHU s explozní klapkou NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ

REGULÁTOR KOMÍNOVÉHO TAHU s explozní klapkou NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ REGULÁTOR KOMÍNOVÉHO TAHU s explozní klapkou NÁVOD K INSTALACI A POUŽITÍ OBSAH: 1. ÚVOD... 1 2. Technické údaje a popis... 2-3 3. Návod k použití... 3-5 I. Podmínky pro umístění regulátoru. 3 II. Způsoby

Více

Mantova AL II s výměníkem

Mantova AL II s výměníkem Technická dokumentace Mantova AL II s výměníkem Mantova AL II s výměníkem Technická dokumentace Krbová kamna 0433715101400e Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně

Více

Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen Belt Aqua

Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen Belt Aqua Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen Belt Aqua Výrobce: Společnost ABX s r. o. Žitná ul. 1091/3 408 01 Rumburk Česká republika tel. +420 412 332 523 +420 412 333 614 fax. +420 412 333 521 e-mail:

Více

KOTLE NA PEVNÁ PALIVA

KOTLE NA PEVNÁ PALIVA KOTLE NA PEVNÁ PALIVA Dakon DOR Univerzální ocelový teplovodní kotel na pevná paliva. Teplovodní ocelové kotle DOR jsou určeny pro spalování všech běžně užívaných pevných paliv - hnědého a černého uhlí,

Více

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu MONO

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu MONO Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu MONO Obr. 1 Obr. 2 Otevřít - Zavřít Regulace primárního a sekundárního vzduchu Obsah 1. Technické údaje str.2 2. Důležité informace str.2 3.

Více

Visby s výměníkem. Visby s výměníkem

Visby s výměníkem. Visby s výměníkem Technická dokumentace Visby s výměníkem Visby s výměníkem Technická dokumentace Krbová kamna s teplovodním výměníkem 0434515501400f Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás

Více

Návod k použití a montáži

Návod k použití a montáži KOTEL-SPORÁK NA TUHÁ PALIVA Návod k použití a montáži Dovozce PechaSan spol.s r.o. Písecká 1115 386 01 Strakonice tel. 383 411 511 fax 383 411 512 www.pechasan.cz TEMY PLUS KOTEL-SPORÁK NA TUHÁ PALIVA

Více

TEPLOVZDUŠNÉ KRBOVÉ VLOŽKY Návod k obsluze ver. 3

TEPLOVZDUŠNÉ KRBOVÉ VLOŽKY Návod k obsluze ver. 3 TEPLOVZDUŠNÉ KRBOVÉ VLOŽKY Návod k obsluze ver. 3 1. Všeobecné poučeni Před montáží, instalací, spuštěním a provozem litinové krbové vložky si přečtěte a dodržujte nařízení uvedená v návodu k použití.

Více

2.3. ROZMĚRY SPOTŘEBIČE 2. INSTALACE 2.1. POSTAVENÍ SPOTŘEBIČE 2.4. ZÁKLADNÍ POPIS SPOTŘEBIČE A OVLÁDACÍCH PRVKŮ 2.2. NASTAVENÍ NOŽIČEK A2 6 7 8 5

2.3. ROZMĚRY SPOTŘEBIČE 2. INSTALACE 2.1. POSTAVENÍ SPOTŘEBIČE 2.4. ZÁKLADNÍ POPIS SPOTŘEBIČE A OVLÁDACÍCH PRVKŮ 2.2. NASTAVENÍ NOŽIČEK A2 6 7 8 5 2.3. ROZMĚRY SPOTŘEBIČE 2. INSTALACE Instalaci by měl provádět kvalifikovaný technik. Výrobce nemá povinnost vykonávat instalaci. Pokud je nutná asistence výrobce při odstranění chyb vyplývajících z nesprávné

Více

Vývoj topidel spalování dřeva

Vývoj topidel spalování dřeva Vývoj topidel spalování dřeva Podmínky spalování 1. Hořlavý materiál 2. Zápalná teplota 3. Přístup vzduchu kyslík ( 0₂ ) 1. Hořlavý materiál Je palivo, které při hoření uvolňuje teplo Pro klasická topidla

Více

BBQ Gril

BBQ Gril BBQ Gril 10029123 10029124 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Jakékoliv

Více

Kotle na UHLÍ a BRIKETY EKODESIGN a 5. třída

Kotle na UHLÍ a BRIKETY EKODESIGN a 5. třída Kotle na UHLÍ a BRIKETY EKODESIGN a 5. třída ZPLYNOVACÍ KOTLE NA UHLÍ A UHELNÉ BRIKETY PŘEDNOSTI KOTLŮ ATMOS KOMBI C 18 S C 50 S Zplynovací kotle typ Kombi se vyznačují speciálním topeništěm se zadním

Více

Teplovzdušná kamna YARO

Teplovzdušná kamna YARO Teplovzdušná kamna YARO Všeobecný návod pro použití Vážený zákazníku, děkujeme za důvěru, kterou jste projevil/a koupí našeho výrobku. Věříme, že budete spokojen/a a užijete s naším výrobkem spoustu roků

Více

Návod na obsluhu. Fig. 1. Stila

Návod na obsluhu. Fig. 1. Stila Návod na obsluhu Fig. 1 Stila 3 Obr. 1 Obr. 2 regulace primárního a sekundárního vzduchu Obsah 1. Technické údaje str. 2 2. Důležité informace str. 2 3. Obsluha krbových kamen str. 3 4. Přehled nejdůležitějších

Více

10% = Kč ,00 Kč ,59 Kč bez DPH

10% = Kč ,00 Kč ,59 Kč bez DPH Profikrby s.r.o. Blansko 2506 67801 Blansko obchod@profikrby.cz +420 516 410 252 Krbová kamna Thorma Falun II černá - černá 3 ks skladem Krbová kamna Falun II černá - černá - Thorma, výkon 8 kw (4 až 12kW),

Více

Návod na použití. Banador s.r.o., Blanenská 1276, 664 34 Kuřim IČ: 26926181 DIČ: CZ26926181

Návod na použití. Banador s.r.o., Blanenská 1276, 664 34 Kuřim IČ: 26926181 DIČ: CZ26926181 Návod na použití Banador s.r.o., Blanenská 1276, 664 34 Kuřim IČ: 26926181 DIČ: CZ26926181 CZ Litinová krbová vložka F101 1 NÁVOD K INSTALACI A OBSLUZE... 2 1.1 Popis... 2 1.2 Technické parametre... 2

Více

20 008,56 Kč ,00 Kč bez DPH

20 008,56 Kč ,00 Kč bez DPH Profikrby s.r.o. Blansko 2506 67801 Blansko obchod@profikrby.cz +420 516 410 252 Krbová kamna kachlová Borgholm TOP Keramik olivově zelená 3 ks skladem Krbová kamna Borgholm TOP Keramik, olivově zelená

Více

Návod na obsluhu LOUNGE / LOUNGE XTRA

Návod na obsluhu LOUNGE / LOUNGE XTRA Návod na obsluhu LOUNGE / LOUNGE XTRA Obr. 1 Obr. 2 otevřeno zavřeno regulace vzduchu Obsah 1. Techn. údaje str.2 2. Důležité informace str.2 3. Obsluha krbových kamen str.3 4. Přehled nejdůležitějších

Více

HOLZKOHLENGRILL BELMONT

HOLZKOHLENGRILL BELMONT BELMONT Popis součástí Č. Popis Počet 1 Spodní odkládací deska 1 2 Nožky 4 3 Koncovka nožky 2 4 Kolečka 2 5 Krytka kolečka 2 6 Krátké nosníky 2 7 Dlouhý nosník 1 8 Čelní panel 1 9 Otvírák lahví 1 10 Držák

Více

Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen Belt Aqua

Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen Belt Aqua Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen Belt Aqua Provedení : Belt Aqua PANORAMA Belt Aqua Eko PANORAMA Výrobce: Společnost ABX s r. o. Žitná ul. 1091/3 408 01 Rumburk Česká republika tel. +420

Více

Návod na obsluhu. Fig. 1

Návod na obsluhu. Fig. 1 Návod na obsluhu Chester Fig. 1 Xtra 2 Obr. 2 Regulace konvekčního vzduchu Regulace primárního a sekundárního vzduchu Obsah 1. Technické údaje str.2 2. Důležité informace str.2 3. Obsluha krbových kamen

Více

Montážní a provozní návod Kotlíkový gulášový set 14 l č. zb

Montážní a provozní návod Kotlíkový gulášový set 14 l č. zb Montážní a provozní návod Kotlíkový gulášový set 14 l č. zb. 11275 Překlad originálního návodu k obsluze Přečíst před uvedením do provozu! Nedodržování pokynů této instrukce může vést k nesprávné funkci

Více

Litinová kamna Návod k použití a záruční list

Litinová kamna Návod k použití a záruční list Litinová kamna Návod k použití a záruční list UPOZORNĚNÍ! Aby se zabránilo nebezpečí vzniku požáru, musí být jednotka instalována v souladu s platnými normami a technickými předpisy uvedenými dále v tomto

Více

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu PALLAS BACK. Fig. 1

Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu PALLAS BACK. Fig. 1 Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel Návod na obsluhu PALLAS BACK Fig. 1 Obr. 1 Obr. Otevřená - zavřená Klapka primárního / sekundárního vzduchu Obsah 1. Technické údaje str.. Důležité informace

Více

Krbové vložky E1U, E1, E1vo, E1D, E1Dvo, E2. Návod k obsluze a Záruční list. Výrobce: Brabenec, spol. s.r.o., Pražská 321, Želetava

Krbové vložky E1U, E1, E1vo, E1D, E1Dvo, E2. Návod k obsluze a Záruční list. Výrobce: Brabenec, spol. s.r.o., Pražská 321, Želetava Krbové vložky E1U, E1, E1vo, E1D, E1Dvo, E2 Návod k obsluze a Záruční list Výrobce: Brabenec, spol. s.r.o., Pražská 321, 675 26 Želetava 1. Technický popis *Orientační hodnota Další technické údaje (viz

Více

VSEOBECNY NÁVOD I ZARUCNI LIST KRBOVÉ VLOŽKY

VSEOBECNY NÁVOD I ZARUCNI LIST KRBOVÉ VLOŽKY VSEOBECNY NÁVOD I ZARUCNI LIST KRBOVÉ VLOŽKY OBSAH 1. Obecné informace 2. Volba topidla 3. Instalace 4. První zatopení 5. Obsluha 6. Údržba a čištění 7. Náhradní díly 1. Obecné informace Děkujeme Vám za

Více

Návod na obsluhu. Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel SLIM 2.0 L / R

Návod na obsluhu. Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel SLIM 2.0 L / R Návod na obsluhu Benutzerhandbuch / manual / manuale / manuel SLIM 2.0 L / R Obr. 1 V tomto návodu jsou zobrazena kamna Slim 2.0 L (levé otevírání dvířek) Obr. 2 otevřeno - zavřeno regulace primárního

Více

Návod k obsluze a údržbě. sporák MAGNUM

Návod k obsluze a údržbě. sporák MAGNUM Návod k obsluze a údržbě sporák MAGNUM návod platný od 1.11.2011 1 VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI Dovolujeme si Vám poděkovat, že jste nám prokazali důvěru a rozhodli se koupit sporák MAGNUM, náš výrobek. Zvolili jste

Více

Krbové teplovodní vložky a kamna

Krbové teplovodní vložky a kamna Krbové teplovodní vložky a kamna KV 025 W KKV 2S NOVINKA REGULUS spol. s r.o. Do Koutů 1897/3, 143 00 Praha 4 Tel.: 241 764 506, Fax: 241 763 976 E-mail: obchod@regulus.cz Web: www.regulus.cz Teplovodní

Více

Účel použití Vlastnosti Gril na dřevěné uhlí s teploměrem Garten Toronto Obj. č.: Vážený zákazníku, Vybavení

Účel použití Vlastnosti Gril na dřevěné uhlí s teploměrem Garten Toronto Obj. č.: Vážený zákazníku, Vybavení Účel použití Zařízení je určeno ke grilování klobás, steaků a jiných druhů pokrmů Gril na dřevěné uhlí s teploměrem Garten Toronto Obj. č.: 132 88 01 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za

Více

Zplynovací kotle na uhlí a dřevo

Zplynovací kotle na uhlí a dřevo Zplynovací kotle na uhlí a dřevo Zplynovací kotle na hnědé uhlí a dřevo Zplynovací kotle na hnědé uhlí a dřevo Jsou konstruovány pro spalování dřeva a hnědého uhlí, na principu generátorového zplynování

Více

Návod k instalaci a obsluze krbových kamen na pevné palivo RONDEL, HELSINKI testováno podle ČSN EN 13240

Návod k instalaci a obsluze krbových kamen na pevné palivo RONDEL, HELSINKI testováno podle ČSN EN 13240 Návod k instalaci a obsluze krbových kamen na pevné palivo RONDEL, HELSINKI testováno podle ČSN EN 13240 1. Pokyny pro instalaci Kamna jsou vyrobena tak, že je možné je jednoduše pomocí spojovacího kusu

Více

21 675,94 Kč ,00 Kč bez DPH

21 675,94 Kč ,00 Kč bez DPH Profikrby s.r.o. Blansko 2506 67801 Blansko obchod@profikrby.cz +420 516 410 252 Krbová kamna Thorma ALVESTA hnědá/ pískovec 8 ks skladem Krbová kamna Thorma ALVESTA hnědá/ pískovec, s průměrným výkonem

Více

Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen

Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen Návod pro montáž obsluhu a údržbu krbových kamen Island 7 AQUA Pori 7 AQUA Výrobce: Společnost ABX s r. o. Žitná ul. 1091/3 408 01 Rumburk Česká republika tel. +420 412 332 523 +420 412 333 614 fax. +420

Více

Bronpi Monza ČESKÝ NÁVOD K INSTALACI A OBSLUZE Návod k instalaci zařízení - Všechny místní předpisy, včetně předpisů, které se týkají národních a evropských norem, musí být při montáži spotřebiče dodrženy

Více

Technická dokumentace. Manta. Manta. Technická dokumentace. Krbová kamna f

Technická dokumentace. Manta. Manta. Technická dokumentace. Krbová kamna f Technická dokumentace Manta Manta Technická dokumentace Krbová kamna 0434215091400f Úvod Srdečně děkujeme za zakoupení našeho výrobku! Popis topidla Vás podrobně seznámí s konstrukcí, technickou specifikací

Více

ECHEDO Návod na instalaci, obsluhu a údržbu

ECHEDO Návod na instalaci, obsluhu a údržbu Teplo pro váš domov od roku 1888 ECHEDO Návod na instalaci, obsluhu a údržbu CZ_2015_48 CZ_2016_18 Zkoušeno dle/vyhovuje normám: EN 13240:2002/A2:2005 15a B-VG Din + BIm SchV 2 Obsah str. 1 Použití a přednosti

Více

NEPOUŽÍVEJTE UVNITŘ BUDOV!

NEPOUŽÍVEJTE UVNITŘ BUDOV! Model: PANDA 17 Kettle BBQ SKU 118890820 Před použitím si přečtěte pokyny a uchovejte pro budoucí potřebu. NEPOUŽÍVEJTE UVNITŘ BUDOV! Části Seznam součástek Část Popis Poče t Část Popis Velikost Poč et

Více

Montážní a provozní návod Gril ATLAS č. zb

Montážní a provozní návod Gril ATLAS č. zb Montážní a provozní návod Gril ATLAS č. zb. 19425 Překlad originálního návodu k obsluze Přečíst před uvedením do provozu! Nedodržování pokynů této instrukce může vést k nesprávné funkci nebo poškození

Více