Jihovýchodní Evropa opakování

Save this PDF as:
Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jihovýchodní Evropa opakování"

Transkript

1 Jihovýchodní Evropa - kvíz Jihovýchodní Evropa opakování 1. Nejdeštivější místo Evropy - Crkvice poblíž zálivu Boka Kotorska bychom našli a) v Chorvatsku b) v Bosně a Hercegovině c) v Černé Hoře d) v Albánii 2. Protáhlý poloostrov v jižním Chorvatsku nese název a) Korčula b) Peljesač c) Hvar d) Brač 3. Okolí rumunského města Tirgu Mures je známé díky těžbě suroviny, kterou je a) asfalt b) zemní plyn c) hořlavá břidlice d) cín 4. Hlavní město Srbska se rozkládá na soutoku řek a) Dráva a Dunaj b) Tisa a Dunaj c) Morava a Dunaj d) Sáva a Dunaj

2 5. Kosovo bylo Českou republikou uznáno za samostatný stát v roce a) 2001 b) 2004 c) 2008 d) dosud nebylo uznáno 6. Plitvická jezera - známý cíl mnoha turistů v Chorvatsku - jsou dle původu jezera a) krasová b) tektonická c) vulkanická d) limanová 7. Region na pomezí západního Rumunska, severního Srbska a jižního Maďarska nese název a) Besarábie b) Slavonie c) Banát d) Transilvánie 8. V roce 2007 se staly členskými zeměmi EU dvě země jihovýchodní Evropy. Jde o a) Bulharsko a Chorvatsko b) Chorvatsko a Rumunsko c) Rumunsko a Srbsko d) Bulharsko a Rumunsko 9. Vnitrozemskými státy jihovýchodní Evropy jsou

3 a) Srbsko, Makedonie a Bosna a Hercegovina b) Srbsko a Makedonie c) pouze Srbsko d) pouze Makedonie 10. Správním střediskem AO Vojvodina je město a) Novi Sad b) Priština c) Niš d) Kragujevac 11. Soutěskou Železná vrata protéká řeka a) Dráva b) Dunaj c) Drina d) Sáva 12. Pahorkatina na hranicích Bulharska a Rumunska, jež způsobuje odklon Dunaje k severu se nazývá a) Dobrudža b) Vitoša c) Strandža d) Rodopy 13. Mezi přístavy u Černého moře NEPATŘÍ a) Constanta b) Varna

4 c) Burgas d) Rijeka 14. Horský masiv na hranicích Albánie a Makedonie se jmenuje a) Korab b) Prokletije c) Durmitor d) Kapela 15. Jedinou zemí jihovýchodní Evropy, v níž se jako měna používá EURO (k r. 2013), je a) Bulharsko b) Chorvatsko c) Černá Hora d) Rumunsko

5 Klíč (c) 2. (b) 3. (b) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (c) 8. (d) 9. (b) 10. (a) 11. (b) 12. (a) 13. (d) 14. (a) 15. (c)

6 Jihovýchodní Evropa Kris Kros

7 Vodorovně Svisle 4 Jezero na hranicích Albánie, Makedonie a Řecka. 1 Významný poloostrov v severním Chorvatsku. 6 Hlavní město Černé Hory. 2 Větší město v oblasti Slavonie. 7 Přístav na známém poloostrově v severním Chorvatsku. 3 Pohoří (max m.n.m.) nedaleko hlavního města Bulharska. 10 Nejvyšší hora Rumunska. 14 Hlavní město Bosny a Hercegoviny. 15 Ostrov poblíž Splitu. 5 7 Jaderná elektrárna v severním Bulharsku poblíž toku Dunaje. Významný průsmyk v Karpatech v Rumunsku nedaleko Brašova. 16 Významný přístav Bulharska. 8 Autonomní oblast v severním Srbsku. 9 Pohoří v přímořské oblasti Dalmácie. 11 Nejvyšší hora Balkánského poloostrova Částečně hraniční řeka Bosny a Hercegoviny se Srbskem. Rozsáhlé pobřežní jezero ve východním Rumunsku. Klíč: 4V Prespanské, 6V Podgorica, 7V Pula, 10V Moldoveanu, 14V Sarajevo, 15V Brač, 16V Burgas 1S Istrie, 2S Osijek, 3S Vitoša, 5S Kozloduj, 7S Predeal, 8S Vojvodina, 9S Velebit, 11S Musala, 12S Drina, 13S Razelm

8 Jihovýchodní Evropa - spojovačka Mostar Ruse Split Záhřeb Valona Constanta Plovdiv Varaždin Arad Skopje Dráva Dunaj Jaderské moře Sáva Maruše Marica Neretva Černé moře Vardar Otrantský průliv Klíč Mostar - Neretva Ruse - Dunaj Split - Jaderské moře Záhřeb - Sáva Valona - Otrantský průliv Constanta - Černé moře Plovdiv - Marica Varaždin - Dráva Arad - Maruše Skopje - Vardar

Jihovýchodní Evropa - hospodářství

Jihovýchodní Evropa - hospodářství Jihovýchodní Evropa - hospodářství Mgr. Lukáš Kučera Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Sexta, 2. ročník VG Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České

Více

Státy bývalé Jugoslávie

Státy bývalé Jugoslávie Státy bývalé Jugoslávie Přírodní podmínky mladé Alpínské vrásnění aktivní tektonika krasové oblasti jeskyně ostré svahy množství jezer Přírodní podmínky SZ Alpy při pobřeží Dinárské hory 700 km strmé k

Více

Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT

Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: Název projektu: Číslo projektu: Autor: Tematická oblast: Název DUMu: Kód: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN

Více

Obrázek 1: Srbsko: řeky a jejich povodí Zdroj: http://commons.wikimedia.org/wiki/file:serbia_drainage_basins-sr.gif?uselang=cs

Obrázek 1: Srbsko: řeky a jejich povodí Zdroj: http://commons.wikimedia.org/wiki/file:serbia_drainage_basins-sr.gif?uselang=cs JV Evropa Přírodní podmínky 1) Podle mapky lokalizujte státy JV Evropy, jejich hlavní města, významné celky reliéfu, vodní toky, jezera. Kde se nachází: Durmitor, Prokletije, Ohridské jezero, Rila, Pirin,

Více

EU V/2 1/Z26 JIHOVÝCHODNÍ EVROPA

EU V/2 1/Z26 JIHOVÝCHODNÍ EVROPA EU V/2 1/Z26 JIHOVÝCHODNÍ EVROPA Výukový materiál (prezentace PPTX) lze vyuţít v hodinách zeměpisu v 7. ročníku ZŠ. Tématický okruh: Evropa region Jihovýchodní Evropa. Prezentace slouţí jako výklad s doplňujícími

Více

Jižní Evropa opakování

Jižní Evropa opakování Jižní Evropa opakování Jižní Evropa kvíz 1. Významným přístavem na pobřeží Tyrhénského moře je a) Palermo b) Barcelona c) Rimini d) Terst 2. Mezi Baleárské ostrovy NEPATŘÍ: a) Menorca b) Ibiza c) Formentera

Více

Jihovýchodní Evropa - obyvatelstvo

Jihovýchodní Evropa - obyvatelstvo Jihovýchodní Evropa - obyvatelstvo Mgr. Lukáš Kučera Gymnázium a obchodní akademie Mariánské Lázně Sexta, 2. ročník VG Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České

Více

JIHOVÝCHODNÍ EVROPA. Balkánské státy

JIHOVÝCHODNÍ EVROPA. Balkánské státy JIHOVÝCHODNÍ EVROPA Balkánské státy SLOVINSKO rozloha 20 200 km 2 počet obyvatel 2 mil. úřední jazyk hlavní město měna státní zřízení slovinština Lublaň euro republika Charakteristika krátký přístup k

Více

Mgr. Jan Kletečka (e-mail: honzakletecka@seznam.cz)

Mgr. Jan Kletečka (e-mail: honzakletecka@seznam.cz) Mgr. Jan Kletečka (e-mail: honzakletecka@seznam.cz) Tento studijní materiál je určen pro vnitřní potřebu žáků Základní školy V Sadech v Havlíčkově Brodě. Další šíření tohoto materiálu je možné jen se svolením

Více

Slovo úvodem 1. Příprava na cestu 3

Slovo úvodem 1. Příprava na cestu 3 KC0003.qxd 7.6.2005 8:35 StrÆnka iii Slovo úvodem 1 Příprava na cestu 3 Než vyrazíte do světa 3 Máte platný pas? 3 Doklady pro řidiče a motorové vozidlo 3 A co celní předpisy? 4 Nezapomeňte na pojištění!

Více

Země bývalé JUGOSLÁVIE

Země bývalé JUGOSLÁVIE Země bývalé JUGOSLÁVIE - Jedná se o Slovinsko, Chorvatsko, Bosnu a Hercegovinu, Srbsko (od kterého se v roce 2006 referendem odpojila Černá Hora a v roce 2008 i mnohými státy dosud neuznané Kosovo) a Makedonie

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT

Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: Název projektu: Číslo projektu: Autor: Tematická oblast: Název DUMu: Kód: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN

Více

STÁTY BÝVALÉ JUGOSLÁVIE. Obr. 1

STÁTY BÝVALÉ JUGOSLÁVIE. Obr. 1 STÁTY BÝVALÉ JUGOSLÁVIE Obr. 1 Státy bývalé Jugoslávie Rozpad Jugoslávie roku 1991 Vznik samostatných států: Slovinsko 1991 Chorvatsko 1991 Makedonie 1991 Bosna a Hercegovina 1992 Srbsko a Černá Hora 1992

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

JIHOVÝCHODNÍ EVROPA. Mgr. Doležal Zdeněk. Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534

JIHOVÝCHODNÍ EVROPA. Mgr. Doležal Zdeněk. Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534 VY_32_INOVACE_ZEM_77 JIHOVÝCHODNÍ EVROPA Mgr. Doležal Zdeněk Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534 Dostupné z www.oalysa.cz. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Období vytvoření : duben

Více

Jméno: Jihovýchodní Evropa patří k nejméně hospodářsky rozvinutým oblastem.

Jméno: Jihovýchodní Evropa patří k nejméně hospodářsky rozvinutým oblastem. č. 9 název Státy jihovýchodní Evropy anotace V pracovních listech žáci poznávají jihovýchodní Evropu a její státy. Testovou i zábavnou formou si prohlubují znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu

Více

JV Evropa. Přírodní podmínky:

JV Evropa. Přírodní podmínky: Přírodní podmínky: Státy JV Evropy se nacházejí na Balkánském poloostrově. Řadíme k nim: Slovinsko, Chorvatsko, Bosnu a Hercegovinu, Srbsko, Černou Horu, Kosovo, Makedonii, Albánii, Rumunsko a Bulharsko.

Více

EVROPA OPAKOVÁNÍ. 1. Hospodářsky nejsilnější stát v Evropě je. a) Švédsko b) Ukrajina c) Německo

EVROPA OPAKOVÁNÍ. 1. Hospodářsky nejsilnější stát v Evropě je. a) Švédsko b) Ukrajina c) Německo EVROPA OPAKOVÁNÍ 1. Hospodářsky nejsilnější stát v Evropě je a) Švédsko b) Ukrajina c) Německo 2. Které země jsou známé vývozem ovoce, zeleniny, vína, rybích výrobků? a) Portugalsko, Španělsko, Itálie,

Více

Evropská kulturní rozmanitost

Evropská kulturní rozmanitost EVROPA Evropská kulturní rozmanitost Když cestuji s dětmi po Evropě, tak se mě ptávají při vjezdu do nového státu, jestli mluvím místním jazykem, a já je mnohdy zklamu, že neumím albánsky, portugalsky

Více

Albánie - Tiranë (Tirana)

Albánie - Tiranë (Tirana) Materiál pro domácí přípravu žáků: Název programu: Název projektu: Registrační číslo projektu: Předmět: Ročník: Autor: Téma učivo: Učební pomůcky: VY_05_Z7E_24 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Projekt OP VK oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3526 Název projektu:

Více

Zeměpisná olympiáda 2011

Zeměpisná olympiáda 2011 Zeměpisná olympiáda 2011 Kategorie C okresní kolo Název a adresa školy: Okres: Jméno a příjmení: Třída: Datum:.. Práce bez atlasu autorské řešení 1) Vyplňte tabulku podle následujících pokynů: Osm očíslovaných

Více

ITA, SMART Notebook, Version 10.0.187.1 23:35:24 Jul 30 2008

ITA, SMART Notebook, Version 10.0.187.1 23:35:24 Jul 30 2008 Masarykova základní škola Klatovy, tř. Národních mučedníků 185, 339 01 Klatovy; ( 376312154, fax 376326089 E-mail: skola@maszskt.investtel.cz; internet: www.maszskt.investtel.cz Kód přílohy vzdělávací

Více

o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů

o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů LEGISLATIVA při provozování silniční dopravy Vnitrostátní předpisy: zákon č.111/1994 Sb. č. 478/2000 Sb. č. 522/2006 Sb. č. 122/2014 Sb. č. 175/2000 Sb. o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů

Více

PODÍL MĚSTSKÉHO OBYVATELSTVA NA CELKOVÉM POČTU OBYVATEL

PODÍL MĚSTSKÉHO OBYVATELSTVA NA CELKOVÉM POČTU OBYVATEL PODÍL MĚSTSKÉHO OBYVATELSTVA NA CELKOVÉM POČTU OBYVATEL v Evropě v roce 2007 Podíl městského obyvatelstva (%) méně než 55,0 55,0-70,0 70,1-80,0 více než 80,0 město s více než 1 mil. obyvatel Zdroj: United

Více

Regiony. Jihovýchodní Evropa: přírodní podmínky. Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/03.0045

Regiony. Jihovýchodní Evropa: přírodní podmínky. Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/03.0045 Regiony Jihovýchodní Evropa: přírodní podmínky Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/03.0045 JV Evropa Poloha: Balkánský poloostrov Prostudujte si odkaz: http://mapyourinfo.com/wiki/cs.wikipedia.org/balk%c3%a1n/

Více

Abstrakt Diplomová práce je zaměřena na vyhodnocení legislativních předpisů pro speciální silniční přepravu mezi Českou republikou a Balkánským poloostrovem. Speciální přepravu v této práci představují

Více

Jak pracovat s mapou a atlasem. návod: 1.pokud nevím co pojem znamená najdu jej v rejstříku, který je na

Jak pracovat s mapou a atlasem. návod: 1.pokud nevím co pojem znamená najdu jej v rejstříku, který je na Jak pracovat s mapou a atlasem Úkol : Mám najít pojem, který vůbec neznám. Vyučující zadá najděte v mapě pojem Velička a řekněte mi o co se jedná? Jak na to??? návod: 1.pokud nevím co pojem znamená najdu

Více

Východní Středomoří. prezident: Ivo Josipovid, předseda vlády: Jadranka Kosor hranice: Slovinsko, Maďarsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Černá Hora

Východní Středomoří. prezident: Ivo Josipovid, předseda vlády: Jadranka Kosor hranice: Slovinsko, Maďarsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina, Černá Hora Východní Středomoří Slovinsko rozloha: 20 273 km 2 počet obyvatel: 2 miliony hlavní město: Ljublana území: alpský středoevropský stát, jehož území ovšem zasahuje až k Středozemnímu moři úřední jazyky:

Více

Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT

Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN prostřednictvím ICT Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: Název projektu: Číslo projektu: Autor: Tematická oblast: Název DUMu: Kód: III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Inovace výuky na GSN

Více

Jihovýchodní Evropa Obecná charakteristika

Jihovýchodní Evropa Obecná charakteristika Jihovýchodní Evropa Obecná charakteristika Obr. 1 (upraveno) Obr. 2 Charakteristika oblasti Oblast se rozkládá na Balkánském poloostrově Podnebí: Jih středomořské Sever mírné vnitrozemské Nejvyššími pohořími

Více

Jihovýchodní Evropa. (Balkánské země)

Jihovýchodní Evropa. (Balkánské země) Jihovýchodní Evropa (Balkánské země) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dalibor POPELKA. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF

Více

Vlastivěda není věda II

Vlastivěda není věda II Pracovní listy Vlastivěda není věda II Oldřich Kouřimský OPAKOVÁNÍ 1. Doplň údaje do tabulky: Základní údaje o ČR: Vlajka Název Mezinárodní značka Internetová zkratka Státní zřízení (stát) Počet obyvatel

Více

andrej bán stopy / traces

andrej bán stopy / traces andrej bán stopy / traces 30. 1. 24. 3. 2016 srbsko, 2015 uprchlíci i s malými dětmi podlézají plot u srbské obce horgoš, v těsné blízkosti hraničního přechodu röszke 2, přes který mohli do půlnoci 14.

Více

VY_05_Z7E_23. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu CZ.1.07/1.1.02/03.

VY_05_Z7E_23. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu CZ.1.07/1.1.02/03. Materiál pro domácí přípravu žáků: Název programu: Název projektu: Registrační číslo projektu: Předmět: Ročník: Autor: Téma učivo: Učební pomůcky: VY_05_Z7E_23 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

JV EVROPA hornatý nížiny podnebí vodstvo da a vegetace obyvatelstvo ekonomika Slovinsko

JV EVROPA hornatý nížiny podnebí vodstvo da a vegetace obyvatelstvo ekonomika Slovinsko JV EVROPA - státy Balkánského poloostrova - býv.social.státy - Makedonie, Srbsko vnitrozemská poloha - ostatní přímořská poloha : Č.moře Rumunsko, Bulharsko Jader.moře Albánie, Slovinsko, Chorvatsko, B+H,

Více

Jihovýchodní Evropa, státy bývalé Jugoslávie

Jihovýchodní Evropa, státy bývalé Jugoslávie Jihovýchodní Evropa, státy bývalé Jugoslávie JUGOSLÁVIE Oficiální název: od r. 1963 Socialistická federativní republika Jugoslávie Bývalý stát v jihovýchodní Evropě, na balkánském poloostrově; Rozloha:

Více

Moderní tvář stavebnictví

Moderní tvář stavebnictví Moderní tvář stavebnictví Historie společnosti OHL ŽS, a.s. je přímým nástupcem státního podniku Železniční stavitelství Brno, který vznikl v roce 1952 Zajišťoval stavební práce pro tehdejší Československé

Více

Příručka pro letecké dopravce

Příručka pro letecké dopravce Příručka pro letecké dopravce předávání údajů o cestujících Praha 2008 verze 1.2 Obsah 1. Právní úprava 2. Kontaktní údaje Policie České republiky 3. Zahájení předávání údajů o cestujících z nových států

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Podgora. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Podgora. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 CHORVATSKO Podgora Horský masív Biokovo Zveme vás ke krásné projížďce pohořím Biokovo. Minibusem se dostaneme do překrásné části tohoto parku a k pohoří Sv. Jure (1762 m n. m.), odkud

Více

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Výukový materiál

Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace. Výukový materiál Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2887 Název projektu: Učíme lépe a moderněji OP VK 1.4 Výukový materiál Číslo DUMu/Název DUMu:

Více

Regiony. Jihovýchodní Evropa: státy. Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/03.0045

Regiony. Jihovýchodní Evropa: státy. Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/03.0045 Regiony Jihovýchodní Evropa: státy Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/03.0045 Problémové oblasti Podle mapky popište problémová území, pracujte s odkazem: http://www.euratlas.net/geography/europe/special_status/index.html

Více

Soubor geografických autorit. M. Balíková: Věcné autority 2013 1

Soubor geografických autorit. M. Balíková: Věcné autority 2013 1 Soubor geografických autorit M. Balíková: Věcné autority 2013 1 Soubor geografických autorit JEDNOZNAČNOST geo názvů Při zpřístupnění objektů na úrovni jednotky na úrovni sbírky Soubor ověřených a unifikovaných

Více

Informace ze zahraniční dopravy č. 15

Informace ze zahraniční dopravy č. 15 České dráhy, státní organizace Datové a informační služby o.z. Odvětvové informační středisko dopravy Hybernská 5, 110 00 Praha 1 Informace ze zahraniční dopravy č. 15 Může Evropa vytvořit strategii pozemní

Více

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Makarska. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny.

NABÍDKA VÝLETŮ 2015. CHORVATSKO Makarska. Upozornění: Ceny a programy výletů jsou pouze orientační a jsou z loňské sezóny. NABÍDKA VÝLETŮ 2015 CHORVATSKO Makarska Medjugorje celodenní výlet Medjugorje je malé město v Bosně a Hercegovině asi 20 km od hranic s Chorvatskem. Jedná se o nejvýznamnější poutní místo současnosti.

Více

DATECS Frequentis Czech Republic G-BASE Gefos GIS Solutions GSoft - Group HSI com IGS GeoTech Intergraph Computer Services KvarnerCAD TEB Informatika Technologica Tekiré VEKOM Geo INTERGRAPH CS PARTNEŘI

Více

Střední a východní Evropa:

Střední a východní Evropa: Střední a východní Evropa: její místo v EU a v Evropě v geografickém pojetí Prezentace vznikla v rámci projektu Inovace výuky regionálního rozvoje OP VK - CZ.1.07/2.2.00/28.0012 Tento projekt je spolufinancován

Více

elektrické zásuvkové systémy

elektrické zásuvkové systémy elektrické zásuvkové systémy Cenové a technické změny vyhrazeny Copyright Schachermayer, spol. s r.o. Vytištěno v České republice. předvedení světelného panelu praktická služba pro SCH partnery... NOVINKY

Více

Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník)

Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Ceník České spořitelny, a.s., pro bankovní obchody (dále jen Ceník) Část Obsah: 1. Bezhotovostní operace, trvalé příkazy 2. Hotovostní operace pro účty vedené v české měně 3. Hotovostní operace pro účty

Více

ALBÁNIE Makedonii Řecku Srbsku Černé Hoře hospodářskou zaostalost komunistický režim Enver Hodža izolacionistický 29 000 km2 2,8 milionu Tiranë

ALBÁNIE Makedonii Řecku Srbsku Černé Hoře hospodářskou zaostalost komunistický režim Enver Hodža izolacionistický 29 000 km2 2,8 milionu Tiranë ALBÁNIE - Albánie, velmi hornatý stát na jihu Balkánu, je (po Moldavsku) druhou nejzaostalejší zemí Evropy - Za hospodářskou zaostalost Albánie může nejen hornatý reliéf a periferní poloha vůči jádrovým

Více

EU V/2 1/Z30. Česká republika. geologický vývoj území, povrch

EU V/2 1/Z30. Česká republika. geologický vývoj území, povrch EU V/2 1/Z30 Česká republika geologický vývoj území, povrch Výukový materiál (prezentace PPTX) lze využít v hodinách zeměpisu v 8. ročníku ZŠ. Tématický okruh: Regionální geografie České republiky geologický

Více

VY_32_INOVACE_04.20 1/8 3.2.04.20 Geologické základy české krajiny Geologická mapa České republiky

VY_32_INOVACE_04.20 1/8 3.2.04.20 Geologické základy české krajiny Geologická mapa České republiky 1/8 3.2.04.20 Geologická mapa České republiky cíl znát geologické oblasti území Česka - analyzovat podle mapy území, která jsou tvořená horninami původem prvohorním, druhohorním, třeti.. - popsat druhy

Více

Jak zadat zahraniční platbu

Jak zadat zahraniční platbu Jak zadat zahraniční platbu Obsah Zahraniční příkaz... 3 Obecně k zahraničnímu příkazu... 3 Zadání zahraničního příkazu... 3 SEPA/Europlatba... 6 Obecně k SEPA platbě... 6 Obecně k Europlatbě... 6 Zadání

Více

OBSAH. Aktuality... 3. Studuj v zahraničí... 4. Stipendia... 6. Nabídky práce a stáží... 7. Deadliny... 8. Odkazy... 8. Kontakty...

OBSAH. Aktuality... 3. Studuj v zahraničí... 4. Stipendia... 6. Nabídky práce a stáží... 7. Deadliny... 8. Odkazy... 8. Kontakty... OBSAH Aktuality... 3 Studuj v zahraničí... 4 Stipendia... 6 Nabídky práce a stáží... 7 Deadliny... 8 Odkazy... 8 Kontakty... 9 2 Milí studenti VUT! dostává se vám do rukou newsletter Odboru zahraničních

Více

Metodické pokyny Obsah

Metodické pokyny Obsah Metodické pokyny Obsah Metodické pokyny... 1 1. Úvod... 2 2. Definice... 2 2.1. Zahrnutí příjemci... 2 2.2. Kategorie plnění... 2 2.2.1. Plnění poskytovaná zdravotnickým odborníkům... 2 2.2.2. Plnění poskytovaná

Více

Jadranské státy. HOR_52_INOVACE_Z.7.30.notebook. September 04, 2013

Jadranské státy. HOR_52_INOVACE_Z.7.30.notebook. September 04, 2013 Jadranské státy HOR_52_INOVACE_Z.7.30 Mgr. Jana Horná 7. ročník ( V/2 EU OPVK) 4. 5. 2012 Zeměpis 7. ročník; Jadranské státy 1 Výukový materiál je připraven pro 7. ročník s využitím interaktivní tabule.

Více

Infrastruktura Vídně a Dolního Rakouska Vypracování Informační texty Kontrolní úkoly Čas: 30 minut. Strana 1: INFORMACE

Infrastruktura Vídně a Dolního Rakouska Vypracování Informační texty Kontrolní úkoly Čas: 30 minut. Strana 1: INFORMACE Infrastruktura Vídně a Dolního Rakouska Vypracování Informační texty Kontrolní úkoly Čas: 30 minut Strana 1: INFORMACE Letiště Vídeň Letiště Vídeň-Schwechat (největší letiště Rakouska) leží asi 18 km jihovýchodně

Více

ČERNÁ HORA Termín:

ČERNÁ HORA Termín: ČERNÁ HORA 2018 Termín: 31. 7. 4. 2018 TROCHA HISTORIE NIKOHO NEZABIJE 2007 Švédsko a Kodaň 2008 Maďarsko a severní Rumunsko 2009 Pobaltí (Litva, Lotyšsko, Estonsko a Helsinki) 2010 Makedonie, Řecko a

Více

Mgr. Robert Vindiš CzechTrade Záhřeb Chorvatsko Perspektivní projekty financované z EU fondů

Mgr. Robert Vindiš CzechTrade Záhřeb Chorvatsko Perspektivní projekty financované z EU fondů Mgr. Robert Vindiš CzechTrade Záhřeb Chorvatsko Perspektivní projekty financované z EU fondů DITTRICHOVA 21 128 01 PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT 800 133 331 INFO@CZECHTRADE.CZ WWW.CZECHTRADE.CZ Perspektivní

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Opakování geografie Evropy 2 pracovní list

Opakování geografie Evropy 2 pracovní list Opakování geografie Evropy 2 pracovní list Procvičování socioekonomických znalostí 1) V mapě zvýrazni následující geografické pojmy. města: 1 Madrid, 2 Stockholm, 3 Sofia, 4 Dublin, 5 Oděsa, 6 Palermo,

Více

Jihovýchodní Evropa. Obr. 1 (upraveno)

Jihovýchodní Evropa. Obr. 1 (upraveno) Jihovýchodní Evropa Obr. 1 (upraveno) Obr. 2 BULHARSKO Základní údaje Hlavní město: Sofia Rozloha: 110 993 km² Obr. 3 Počet obyvatel: 7 093 635 Hustota osídlení: 65 ob./ km² Státní zřízení: parlamentní

Více

Město Vimperk POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA. Obecně závazná vyhláška č. 4/2008, kterou se vydává požární řád města Vimperk. Čl. l Úvodní ustanovení

Město Vimperk POŽÁRNÍ ŘÁD MĚSTA. Obecně závazná vyhláška č. 4/2008, kterou se vydává požární řád města Vimperk. Čl. l Úvodní ustanovení Město Vimperk Obecně závazná vyhláška č. 4/2008, kterou se vydává požární řád města Vimperk Zastupitelstvo města Vimperk se na svém zasedání dne 15.12.2008 usnesením č. 455 usneslo vydat na základě ustanovení

Více

Slovo úvodem 13. Příprava na cestu 14

Slovo úvodem 13. Příprava na cestu 14 Slovo úvodem 13 Příprava na cestu 14 Máte platný pas? 14 Doklady pro řidiče 15 Znáte celní předpisy? 16 Nezapomeňte na pojištění! 17 Akreditiv AIT 17 Mapy a průvodce 17 Na cestě do Bulharska 17 Ideální

Více

Čtenářská a informační gramotnost, zeměpis Téma: Jihomoravský kraj pracovní list ( práce s informacemi z videokazety )

Čtenářská a informační gramotnost, zeměpis Téma: Jihomoravský kraj pracovní list ( práce s informacemi z videokazety ) Název: Škola: Autor: VY_32_INOVACE_Z_9A_4CH Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Mgr. Adéla Nosková Ročník: 9. Tematický okruh, předmět: Čtenářská a informační gramotnost, zeměpis

Více

20. mezinárodní spotřební veletrh ITF Tirana 2013 Kolektivní účast českých a slovenských firem. 23. 27. listopadu 2013 Tirana - Albánie

20. mezinárodní spotřební veletrh ITF Tirana 2013 Kolektivní účast českých a slovenských firem. 23. 27. listopadu 2013 Tirana - Albánie 20. mezinárodní spotřební veletrh ITF Tirana 2013 Kolektivní účast českých a slovenských firem 23. 27. listopadu 2013 Tirana - Albánie Informace o veletrhu ITF Tradiční mezinárodní veletrh zaměřený na

Více

Zeměpisná olympiáda 2011

Zeměpisná olympiáda 2011 Zeměpisná olympiáda 2011 Kategorie B okresní kolo Název a adresa školy: Okres: Jméno a příjmení: Třída: Datum:.. Praktická část - autorské řešení Atlantský oceán (Atlantik) příprava na plavbu 1. Doplň

Více

1. Hydrosférou rozumíme (vyberte nejsprávnější tvrzení):

1. Hydrosférou rozumíme (vyberte nejsprávnější tvrzení): VODSTVO Voda je nejdůležitější složkou přírodního prostředí. Voda má v krajinné sféře funkci látky umožňující nejen pohyb hmoty, ale i její nepřetržitě probíhající výměnu. Je i velmi významným přírodním

Více

ŠPANIELSKO. Andorra. Francúzsko. Španielsko Stredozemné more. Počet obyv.: 46,5 mil. Hlavné mesto: Madrid MONAKO. Belgicko Nemecko

ŠPANIELSKO. Andorra. Francúzsko. Španielsko Stredozemné more. Počet obyv.: 46,5 mil. Hlavné mesto: Madrid MONAKO. Belgicko Nemecko Atlantický oceán Portugalsko PORTUGALSKO ŠPANIELSKO ANDORRA Andorra Španielsko Španielsko Počet obyv.: 10,5 mil. Hlavné mesto: Lisabon Počet obyv.: 46,5 mil. Hlavné mesto: Madrid Počet obyv.: 84,5 tisíc

Více

Návod k montáži. Přední strana: 1,52 m. Výška: 1,95 m

Návod k montáži. Přední strana: 1,52 m. Výška: 1,95 m Návod k montáži Přední strana: 1,52 m Bok: 1,52 m Výška: 1,95 m PŘÍPRAVA TERÉNU - TERÉN PRO KŮLNU MUSÍ BÝT ROVNÝ. DOPORUČUJEME, ABY KŮLNA BYLA POSTAVENA NA BETONOVOU DESKU A VHODNĚ ZAKOTVENA. (VIZ STRANA

Více

SEŠIT III. Tabulky a grafy ubytovaných návštěvníků ŠETŘENÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNÍKŮ UBYTOVANÝCH V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

SEŠIT III. Tabulky a grafy ubytovaných návštěvníků ŠETŘENÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNÍKŮ UBYTOVANÝCH V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH SEŠIT III ŠETŘENÍ A VYHODNOCENÍ STATISTICKÝCH DAT NÁVŠTĚVNÍKŮ UBYTOVANÝCH V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Tabulky a grafy ubytovaných návštěvníků listopad 2008 1 V tomto sešitě jsou umístěny tabulky, grafy a hodnocení,

Více

OBSAH KATALOGU. List č. 1

OBSAH KATALOGU. List č. 1 OBSAH KATALOGU Skupina Obsah Strana Úvod - o firmě, způsob objednání a dodání zboží, platební podmínky,... GRAF - volba velikosti posuvu GRAF - volba otáček hřídele Základní sortiment fréz 01 Drážkovací

Více

S 221/06-15394/06-610 V Brně dne 30. srpna 2006

S 221/06-15394/06-610 V Brně dne 30. srpna 2006 S 221/06-15394/06-610 V Brně dne 30. srpna 2006 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení č.j. S 221/06, zahájeném dne 27. července 2006 podle 44 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád,

Více

VYHLÁŠKA. č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016

VYHLÁŠKA. č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016 VYHLÁŠKA č. 309/2015 Sb., o stanovení výše základních sazeb zahraničního stravného pro rok 2016 ze dne 16. listopadu 2015 Ministerstvo financí stanoví podle 189 odst. 4 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník

Více

Obsah čísla Úvodník 3 Změny v cestovních náhradách 4 Novinka výběr délky archivace dat 7 Novinka WD Mobile pro Windows Phone 8 Soutěž 10

Obsah čísla Úvodník 3 Změny v cestovních náhradách 4 Novinka výběr délky archivace dat 7 Novinka WD Mobile pro Windows Phone 8 Soutěž 10 1/2013 LEDEN VÍTEJTE Obsah čísla Úvodník 3 Změny v cestovních náhradách 4 Novinka výběr délky archivace dat 7 Novinka WD Mobile pro Windows Phone 8 Soutěž 10 Redakce Adresa redakce: HI Software Development

Více

Z Á P I S. z veřejného projednání návrhu koncepce

Z Á P I S. z veřejného projednání návrhu koncepce Z Á P I S z veřejného projednání návrhu koncepce Plán odpadového hospodářství Jihočeského kraje pro období 2016-2025, včetně jeho vyhodnocení vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví 1. Místo a čas

Více

PRÁCE S ATLASEM. Celkem 30 bodů. Potřebné vybavení: Školní atlas světa (Kartografie Praha, a. s.), psací potřeby, pravítko, kalkulačka

PRÁCE S ATLASEM. Celkem 30 bodů. Potřebné vybavení: Školní atlas světa (Kartografie Praha, a. s.), psací potřeby, pravítko, kalkulačka ZEMEPISNÁ ˇ OLYMPIÁDA PRÁCE S ATLASEM Celkem 30 bodů Potřebné vybavení: Školní atlas světa (Kartografie Praha, a. s.), psací potřeby, pravítko, kalkulačka 1 9 bodů S pomocí atlasu doplň do textu turistického

Více

611.-12. týden 2013 ZPRÁVA O TRHU BRAMBOR. Komoditní zpravodajství

611.-12. týden 2013 ZPRÁVA O TRHU BRAMBOR. Komoditní zpravodajství 611.-12. týden 2013 Ročník XVII., čtrnáctideník, 25.3. 2013 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 849, fax: 222 871 536 e-mail: tis.brambory@szif.cz ZPRÁVA O TRHU BRAMBOR Vývoj cen: Obsah: CZV neprané

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 429 Autor: Silvie Lidmilová Datum: 13.2.2012 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Regiony světa

Více

POKYNY VLASTNOSTI LÁTEK

POKYNY VLASTNOSTI LÁTEK POKYNY vypracuj postupně zadané úkoly, které ti pomohou získat základní informace o vlastnostech látek tyto informace pak použij na závěr při vypracování testu zkontroluj si správné řešení úkolů a odpovědi

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) L 46/8 23.2.2016 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2016/248 ze dne 17. prosince 2015, kterým se stanoví pravidla pro uplatňování nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013, pokud jde o podporu

Více

TĚLESNÁ VÝCHOVA ZEMĚPIS PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015

TĚLESNÁ VÝCHOVA ZEMĚPIS PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 Katedra geografie + Přírodovědecká fakulta Univerzita Palackého v Olomouci Skupina: A Číslo uchazeče (nevyplňujte): PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO AKADEMICKÝ ROK 2014/2015 Přijímací zkouška ze zeměpisu a všeobecného

Více

CHORVATSKO, SRBSKO, ČERNÁ HORA, BOSNA A HERCEGOVINA, SLOVINSKO, MAKEDONIE - exportní příležitosti

CHORVATSKO, SRBSKO, ČERNÁ HORA, BOSNA A HERCEGOVINA, SLOVINSKO, MAKEDONIE - exportní příležitosti CHORVATSKO, SRBSKO, ČERNÁ HORA, BOSNA A HERCEGOVINA, SLOVINSKO, MAKEDONIE - exportní příležitosti Ing. Roman Plevák, Ph.D. referent odboru zahraničně ekonomických politik I Politických vězňů 2, Praha 1

Více

VY_32_INOVACE_0616 Evropa a Evropská unie

VY_32_INOVACE_0616 Evropa a Evropská unie Kód vzdělávacího materiálu: Název vzdělávacího materiálu: VY_32_INOVACE_0616 Evropa a Evropská unie Datum vytvoření: 23. 10. 2013 Jméno aurora: Předmět: Ročník: Anotace způsob použití ve výuce: Ing. Martina

Více

TÉMATA. Rozdělení křesel v Evropském parlamentu pro období 2009-2014. Parlament České republiky Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentní institut

TÉMATA. Rozdělení křesel v Evropském parlamentu pro období 2009-2014. Parlament České republiky Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentní institut VYBRANÁ TÉMATA Rozdělení křesel v Evropském parlamentu pro období 2009-2014 (17/2007) Václav Štěrba Parlament České republiky Kancelář Poslanecké sněmovny Parlamentní institut Vybraná témata 17/2007 září

Více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více

Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Název projektu: Poznáváme sebe a svět, chceme poznat více Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2970 Identifikátor materiálu Název klíčové aktivity Vzdělávací oblast Vzdělávací předmět / obor Tematický

Více

Autor: Jana Kakaščíková Datum: říjen 2012 Ročník: sekunda Vzdělávací oblast: : Člověk a příroda-zeměpis Tematický okruh: Nejvýznamnější státy světa

Autor: Jana Kakaščíková Datum: říjen 2012 Ročník: sekunda Vzdělávací oblast: : Člověk a příroda-zeměpis Tematický okruh: Nejvýznamnější státy světa Autor: Jana Kakaščíková Datum: říjen 2012 Ročník: sekunda Vzdělávací oblast: : Člověk a příroda-zeměpis Tematický okruh: Nejvýznamnější státy světa Téma: KANADA Klíčová slova: Severní Amerika,Kanada, Velká

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 25.160.10 Květen 2012 Stanovení a kvalifikace postupů svařování kovových materiálů Stanovení postupu svařování Část 5: Odporové svařování ČSN EN ISO 15609-5 05 0312 idt ISO 15609-5:2011

Více

Veřejné konzultace o rychlosti a kvalitě internetového připojení po roce 2020

Veřejné konzultace o rychlosti a kvalitě internetového připojení po roce 2020 Veřejné konzultace o rychlosti a kvalitě internetového připojení po roce 2020 OBECNÉ INFORMACE O KONZULTACI Evropská komise tuto veřejnou konzultaci pořádá s cílem zjistit, jak rychlé a jak kvalitní internetové

Více

Montážní návod. Trubkové spojení Logano G115/G125 Logalux LT300 Logano G115/G125 s hořákem Logalux LT300. 6304 1253 12/2003 CZ Pro odbornou firmu

Montážní návod. Trubkové spojení Logano G115/G125 Logalux LT300 Logano G115/G125 s hořákem Logalux LT300. 6304 1253 12/2003 CZ Pro odbornou firmu 60 5 /00 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Trubkové spojení Logano G5/G5 Logalux LT00 Logano G5/G5 s hořákem Logalux LT00 Před montáží pozorně pročtěte Obsah Umístění...................................................

Více

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA

ZIMNÍ NABÍDKA ŠUMAVA ČESKÁ REPUBLIKA ŠUMAVA Šumava, jako jedno s nejstarších pohoří Evropy, je tvořena horninami prvohorního stáří, zejména žulami, rulami a svory. Je to lesnaté kopcovité pohoří s rozsáhlými náhorními plošinami

Více

SHRNUTÍ EXKURZE Sarajevo Bukovik Skakavac Vrelo Bosne Donji Kotorac Igman Prenj Čvrsnica Neretvy Mostaru Medžugorje Vrelo Bune Blagaj Hutovo Blato

SHRNUTÍ EXKURZE Sarajevo Bukovik Skakavac Vrelo Bosne Donji Kotorac Igman Prenj Čvrsnica Neretvy Mostaru Medžugorje Vrelo Bune Blagaj Hutovo Blato SHRNUTÍ EXKURZE Ve dnech 17.6. 25.6. se uskutečnila další z exkurzí, hrazených z prostředků ESF v rámci projektu Geoinovace. Konala se opět ve spolupráci MU v Brně a UP Olomouci, takže se jí zúčastnili

Více

Vysvětlivky: D - smlouva České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku

Vysvětlivky: D - smlouva České republiky o zamezení dvojímu zdanění v oboru daní z příjmu, resp. z příjmu a z majetku Seznam smluvních států a rozhodných dnů zveřejňovaný podle 13b odst. 2 a 13g odst. 5 zákona č. 105/2016, kterým se mění některé zákony v oblasti mezinárodní spolupráce při správě daní a zrušuje se zákon

Více

U S N E S E N Í R 1562/12-09. 2. Evidence pohledávek města návaznost na účetnictví ÚSC platné od 1. 1. 2010 (tisk R/744)

U S N E S E N Í R 1562/12-09. 2. Evidence pohledávek města návaznost na účetnictví ÚSC platné od 1. 1. 2010 (tisk R/744) U S N E S E N Í z 67. zasedání Rady města Kojetína, konaného dne 8. prosince 2009 v 14:00 hodin v sále Vzdělávacího a informačního centra Kojetín, Masarykovo nám. 8, Kojetín 2. Evidence pohledávek města

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze. Diplomová práce. 2012 Bc. Přemek Hrančík

Vysoká škola ekonomická v Praze. Diplomová práce. 2012 Bc. Přemek Hrančík Vysoká škola ekonomická v Praze Diplomová práce 2012 Bc. Přemek Hrančík Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta podnikohospodářská Studijní obor: Mezinárodní obchod Vedlejší specializace: Logistika mezinárodní

Více

FAKTA Oficiální název: Rozloha: Hlavní město: Nejvýznamnější města: Úřední jazyk: Náboženské složení: Státní zřízení: Měna: Národní složení:

FAKTA Oficiální název: Rozloha: Hlavní město: Nejvýznamnější města: Úřední jazyk: Náboženské složení: Státní zřízení: Měna: Národní složení: BHÚTÁN Za nejvyššími horami a posvátnými řekami, mezi Indií a Tibetem, leží malé Bhútánské království. Rozprostírá se na východním konci Himalájského pohoří. Na jihu, východě a západě sousedí s Indií,

Více

Cycles Safety requirements for bicycles Part 2: Requirements for city and trekking, young adult, mountain and racing bicycles

Cycles Safety requirements for bicycles Part 2: Requirements for city and trekking, young adult, mountain and racing bicycles ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 43.150 Listopad 2015 Jízdní kola Bezpečnostní požadavky na jízdní kola Část 2: Požadavky na městská a trekkingová jízdní kola, na jízdní kola pro mládež, na horská a závodní jízdní

Více

POLSKO JEDNA ZE ZEMÍ EU

POLSKO JEDNA ZE ZEMÍ EU Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 POLSKO JEDNA ZE ZEMÍ EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 POLSKO jedna ze

Více