ČERNOHORSKÝ ZPRAVODAJ ZÁŘÍ 2014

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ČERNOHORSKÝ ZPRAVODAJ ZÁŘÍ 2014"

Transkript

1 ČERNOHORSKÝ ZPRAVODAJ ZÁŘÍ 2014 Vážení spoluobčané, v posledních týdnech se k vám dostávají informace z různých stran a zdrojů, které se týkají mimo jiné problematiky vody a členství městyse Černá Hora ve Svazku vodovodů a kanalizací měst a obcí. Některé z těchto informací nejsou dostatečně přesné nebo neodpovídají skutečnosti. Považujeme proto za nutné v rámci vašeho objektivního informování zatím alespoň některé údaje doplnit a zpřesnit. Postupně k tématu vody i v souvislosti s vyhlášeným referendem budeme uveřejňovat další a rozsáhlejší informace. Ing. Ondřej Měšťan, starosta Nepřesnost: propojení vodovodů Černá Hora Bořitov je nesmyslné, technicky vadné nebo dokonce nefunkční. Propojení vodovodů Černá Hora-Bořitov bylo realizováno za účelem posílení dostupných stávajících zdrojů vody, zvýšení akumulace vody pro plynulé zásobování, vyvážení spotřeby v síti, zálohy pro případ havárie na prameništi Zelený kříž. Do doby propojení Černé Hory na skupinový vodovod Blansko bylo jedinou možností zásobování ze zdroje Zelený kříž. V případě havárie na zdroji Zelený kříž by byla situace se zásobováním v Černé Hoře v podstatě neřešitelná. Je běžné, že se obce v dnešní době snaží řešit zásobování vodou na sobě navzájem nezávislým způsobem z více zdrojů. Cílem projektu nebylo vyzásobit celou Černou Horu z Bořitova. Propojení vodovodů bylo zařazeno už v plánu rozvoje vodovodů a kanalizací Jihomoravského kraje schváleném v roce Na akci byly poskytnuty dotace Ministerstvem zemědělství a Jihomoravským krajem, stavbu projektovala odborná firma, realizovala odborná firma, stavba byla povolena a hotová stavba byla zkolaudována vodoprávním úřadem. Propojení je plně funkční. Nepřesnost: urychleně se buduje další propoj v trase Bořitov-Jestřebí-Spešov. Po jeho kolaudaci se vodohospodářská infrastruktura městyse stane tzv. neoddělitelným majetkem. Žádný další propoj se nebuduje a ani se v dlouhodobém horizontu neplánuje budovat. Svazek v současné době realizuje akci "Blanensko - rekonstrukce páteřních vodovodních přivaděčů". Cílem akce je zajistit na desítky let dodávky kvalitní pitné vody a snížit provozní náklady. Součástí akce je rekonstrukce vodovodního přivaděče Bořitov - Blansko. Jak vyplývá z názvu akce, nejedná se o realizaci nového přivaděče, ale rekonstrukci přivaděče stávajícího. Jednotlivé části tohoto stávajícího přivaděče byly budovány v letech Rekonstrukce přivaděče nemá žádný vliv na oddělitelnost vodohospodářské infrastruktury na území městyse.

2 Nepřesnost: za celou dobu členství městyse ve svazku investoval svazek do vodohospodářské infrastruktury v městysu minimální částky. Opak je pravdou. Investice a příspěvky svazku vložené do vodohospodářské infrastruktury na území městyse a ČOV Černá Hora Bořitov (katastrální území Bořitov) činí 39,2 mil. Kč. Za napojení nového vrtu u Zeleného kříže, které bude realizováno do konce tohoto roku, svazek uhradí 3,7 mil. Kč. Celkem jde o 42,9 mil. Kč. Nepřesnost: v roce 2013 došlo za nevyjasněných okolností k převodu vodohospodářského majetku městyse do vlastnictví svazku. Nejednalo se o majetek ve vlastnictví městyse Černá Hora, ale o majetek ve vlastnictví Svazku vodovodů a kanalizací měst a obcí. Tento infrastrukturní majetek přešel dle privatizačního projektu č schváleného dne ministrem pro správu národního majetku a jeho privatizaci ČR ze státního podniku Jihomoravské vodovody a kanalizace prostřednictvím Fondu národního majetku ČR do majetku Svazku vodovodů a kanalizací měst a obcí. Zápis do katastru nemovitostí provedený v roce 2013 je formální záležitost, úkon, který měl být proveden administrativou privatizačního projektu. Nepřesnost: v Černé Hoře je nejdražší cena vodného a stočného v okolí. Cena vodného a stočného je stejná ve všech členských obcích svazku, to je princip solidarity. Stejnou cenu tedy platí odběratelé v Černé Hoře a například Blansku, Boskovicích, Bořitově, Milonicích, Malé Lhotě nebo Závisti. Ve svazkové ceně jsou zahrnuty náklady na obnovu vodohospodářské infrastruktury. U obcí, které nejsou členy svazku, toto ne vždy platí. Cenu vodného a stočného mohou mít sice nižší, ale náklady na obnovu hradí ze svých rozpočtů, a to samozřejmě na úkor výdajů na jiné potřeby. Navíc v okrese Blansko najdeme obce, které mají cenu vodného nebo stočného vyšší, než je cena svazková. Jde například o Skalici nad Svitavou, Jabloňany, Sloup, Šošůvku nebo Lhotu Rapotinu. Nepřesnost: je snaha svazek jako celek prodat soukromému zájemci, který se bude chovat tržně a bude neúměrně zdražovat vodu. Svazek je dobrovolným svazkem obcí založeným v souladu se zákonem o obcích. Členy svazku mohou být jen obce. Svazek nelze prodat. Jde o podobný nesmysl jako například je snaha městys jako celek prodat soukromému zájemci. Nepřesnost: připravuje se prodej VAS, a.s. zahraničnímu zájemci. Nepřipravuje. Jediným akcionářem VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a.s. je Svaz VKMO s.r.o. Akcie VAS, a.s. nejsou veřejně obchodovatelné. S převodem akcií na jiného vlastníka by muselo souhlasit všech 15 společníků Svazu VKMO s.r.o. Až na jednu výjimku v podobě města Velké Opatovice jsou společníky Svazu VKMO s.r.o. svazky obcí. Tyto svazky by převod akcií musely odsouhlasit na svých valných hromadách. Tomu by muselo předcházet odsouhlasení převodu v zastupitelstvech členských obcí jednotlivých svazků. Celkem jde o cca 450 obcí. Z výše uvedeného je zřejmé, že převod akcií je nereálný.

3 Nepřesnost: v Blansku, Boskovicích a Letovicích také volají po vystoupení ze svazku. Starostové Blanska, Boskovic ani Letovic nezaznamenali žádnou aktivitu členů zastupitelstev ani ostatních občanů jejich měst, která by byla zaměřena na vystoupení těchto měst ze svazku. Nepřesnost: stanovy svazku mluví o dobrovolné solidaritě, ve skutečnosti jde o falešnou solidaritu. Solidarita spočívá v tom, že fakturovaná cena vodného a stočného je stejná pro všechny členské obce. Kdyby jednotlivé obce nebyly členy svazku, jejich ceny by byly výrazně odlišné. Nákladová cena vodného svazkových obcí se v roce 2013 pohybovala od 8,22 Kč do 779,88 Kč za m3. Ve svazku tedy existují obce, ve kterých by cena vodného v případě jejich vystoupení ze svazku byla několikanásobně vyšší než dnes nebo by velkou část provozních nákladů musely hradit ze svých rozpočtů. Naopak solidarita nespočívá a nemůže spočívat v tom, že svazek uhradí každému vše. Je třeba také uvést, že solidarita není specifikum Svazku vodovodů a kanalizací měst a obcí. Uplatňuje se jak v jiných vodárenských svazcích, tak v jiných odvětvích. Nepřesnost: cílem svazku je schválit stanovy, které znemožní vystoupení členských obcí ze svazku. Návrh nových stanov svazku nemění zásadním způsobem pravidla vypořádání při zániku členství, pouze tato pravidla jasněji formuluje. Měnit pravidla vypořádání ani nebylo cílem. Návrh nových stanov zejména reaguje na přijetí nového občanského zákoníku a odstraňuje některé výkladové nejasnosti stávajících stanov. Nepřesnost: nové stanovy nebyly na valné hromadě projednávány, protože s nimi řada členských obcí nesouhlasí. Na červnové valné hromadě svazku nebylo ke stanovám svazku přijato žádné usnesení. Důvodem bylo to, že ne všechny členské obce svazku stanovy projednaly ve svých zastupitelstvech. Neexistuje žádná členská obec svazku kromě městyse Černá Hora, která by stanovy projednávala ve svých orgánech a neodsouhlasila je. Nepřesnost: bývalý starosta městyse vlastní akcie VAS. Jediným akcionářem VODÁRENSKÉ AKCIOVÉ SPOLEČNOSTI, a.s. je Svaz VKMO s.r.o. Bývalý starosta tedy žádné akcie VAS, a.s. nevlastní. Bývalý starosta ani v minulosti žádné akcie VAS, a.s. nevlastnil. Vzhledem k intenzitě probíhajících diskuzí a závažnosti problematiky dotýkající se všech občanů městyse Černá Hora rozhodlo zastupitelstvo městyse na svém zasedání dne o vyhlášení místního referenda k vystoupení městyse ze Svazku vodovodů a kanalizací měst a obcí. Referendum se uskuteční současně s komunálními volbami ve dnech

4 Centrum pro rodinu Veselá Beruška /pátek/ hodin, hodin DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ A ZÁPIS DO KROUŽKŮ prohlídka rodinného centra, volná herna, skákací hrad před Beruškou, drobné občerstvení. Všichni srdečně zváni! /pátek/ hod HERNA S NÁPADEM volná zábava v herně s překvapením v podobě buď tvoření, divadýlka nebo hudebního programu /úterý/ hodin ZÁVOD ODRÁŽEDEL - 5. ročník tradiční akce v rámci týdne mobility, pro děti od 2 od 8let /pondělí/ hodin POCHOD S KOČÁRKY akce v rámci týdne mobility, sraz před Beruškou. Herna je otevřená: v pátek 5. 9., , a , vždy od 10 do 12 hodin. Připravujeme na říjen: čtvrtek , pátek Bazar podzimních a zimních věcí, Drakiáda, Strašidelná noc Aktivity pro děti se začátkem od : Cvičení dětí s rodiči s kvalifikovaným lektorem: BERUŠENKY (3měsíce 1 rok) pátek od 9,00 hod. MOTÝLCI (1 1,5 roků) úterý od 9,00 hod. BERUŠČATA (1,5 2 roky) úterý od 10,00 hod. SVĚTLUŠKY (2-3 roky) středa od 10,00 hod. CVRČCI (3-4 roky) středa od 15,30 hod. Folklórní soubor ČTVERÁČEK (4-12 let) středa od 16,30 hod. v sále Zámečku ATELIÉR 1 rukodělné tvoření pro děti od 6-8 let úterý od 16,00 hod. (novinka) ATELIÉR 2 rukodělné tvoření pro děti od 9-12 let čtvrtek od 16,00 hod. BARVIČKA výtvarné hrátky pro nejmenší děti od 2-5let pondělí 15:30 (novinka) SPORTOVNÍ KROUŽEK (se zaměřením na turistiku, cyklistiku a lyžování) pro děti od 6-12 let pondělí od 16,00 hod. MODELÁŘ kroužek pro děti od 7 let pondělí od 18,00 hodin. DOPROVODNÁ KYTARA kroužek pro děti od 10 let začátečníci - středa od 16,30 hodin. (novinka) DOPROVODNÁ KYTARA kroužek pro děti od 10 let pokročilí - středa od 17,30 hodin. ČTYŘLÍSTEK hudebně-dramatický kroužek pro děti od 6 let čas bude upřesněn Hudební škola YAMAHA předškolní hudební program: PRVNÍ KRŮČKY K HUDBĚ pro děti od 18 měsíců do 4 let středa od 16,00 hod. Aktivity pro dospělé: MÁMA V KONDICI strollering - venkovní cvičení pro maminky s kočárky - středa od 10,00 hod (novinka)

5 PILATES PRO ZAČÁTEČNÍKY středa od 18,00 hod. PILATES PRO POKROČILÉ středa od 19,00 hod. CVIČENÍ TJ SOKOL pondělí a čtvrtek od 18,00 hod. KONDIČNÍ CVIČENÍ TJ SOKOL pátek od 9,00 hod. BŘIŠNÍ TANCE úterý od 17:30 hod. DOPROVODNÁ KYTARA dospělí - pátek od 16,30 hodin. Od pondělí do čtvrtka od 8.00 do BERUŠČIN DOMEČEK placené hlídání dětí s programem, cena 100 Kč/den, dotovaná cena 50 Kč/den pro obyvatele Černé Hory a návštěvníky kroužků pořádaných rodinným centrem. Přihlášky a informace na hlidaniberuska@seznam.cz nebo na tel.: , Ing. Věra Odehnalová. Bližší informace na SPORTOVNÍ ODEMYKÁNÍ PRÁZDNIN V poslední školní den se sešlo přes 60 dětí na Sportovním odpoledni v areálu u rybníka. Děti si mohly zasoutěžit v různých disciplínách, jednoduchých i těžších, dokonce si mohly vyzkoušet chůzi po plochém laně (slackline). Pro všechny byl připraven balíček s odměnou a na závěr zábavná šou divadla Netratrdlo. Akci uspořádalo Centrum pro rodinu Veselá beruška s podporou městyse Černá Hora. TÁBORY V BERUŠCE byly letos tři: jeden náš tradiční (letos již počtvrté) a dva nové - na klíč je pořádala dvojice zkušených skautských vedoucích Lukáš Bělehrádek a Liduška Dobrozemská. Tábory trvaly týden, formou každodenní docházky a mohly se jich zúčastnit děti od 3 až do 12 let. MÁME RÁDI ZVÍŘATA celkem se zúčastnilo přes 30 dětí a 10 dospělých. Děti se po celý týden seznamovaly naživo s domácími a lesními zvířaty. Díky patří všem, kteří nám umožnili poznat domácí zvířata (ZEPO Bořitov, Zachovalovi, F. Virdzek, S. Šimčáková, A. Surá). Zvláštní poděkování pak patří Mysliveckému sdružení Lhotky Černá Hora, jehož členové připravili pro děti mimořádný celodenní program na myslivecké chatě. Den strávený na chatě bohužel jako jediný téměř celý propršel, což ale dětem vůbec nevadilo, naopak, zábavu s vodou a blátem přivítali mnozí s nadšením. SKAUTSKÉHO TÝDNE a TÁBORA MLADÝCH VĚDCŮ se zúčastnilo dohromady téměř 50 dětí. Starší děti se učily skautským dovednostem, jednou na táboře i přespaly, mladší děti zaujala spousta chemických a fyzikálních pokusů, které jim Pan vědec denně předváděl. Odměnou všem vedoucím a rodičům, kteří tábory připravují, jsou šťastné dětské tváře a zážitky, které se dětem vždy vybavují ještě dlouhou dobu po skončení tábora. Díky všem za čas a energii v to vloženou. PD

6 FOTBAL ČERNÁ HORA Rozlosování muži podzim I. B tř. Kolo Kdy Kdo V kolik Kolo Kdy Kdo V kolik 1. Sobota 9.8. Č.Hora - Tišnov Neděle Bohunice B - Č.Hora Neděle Č.Hora - Bohdalice Sobota Medlánky - Č.Hora Neděle 7.9. Č.Hora - Rájec Neděle Č.Hora - Svratka Neděle Letonice - Č.Hora Neděle Č.Hora - Čebín Neděle Rousínov B - Č.Hora Neděle Č.Hora - Řečkovice Neděle Vyškov B - Č.Hora Neděle Č.Hora - Podolí Sobota Soběšice - Č.Hora Neděle Tišnov - Č.Hora Rozlosování dorost podzim 2014 Kolo Kdy Kdo V kolik Kolo Kdy Kdo V kolik 1. Sobota Olomučany - Č.Hora Neděle 7.9. Doubravice - Č.Hora Neděle Č.Hora - Sloup Neděle Drnovice - Č.Hora Neděle Č.Hora - Lipůvka Neděle Kotvrdovice - Č.Hora Neděle Č.Hora - Rájec Neděle Č.Hora - Olomučany Neděle Č.Hora - Doubravice Neděle Sloup - Č.Hora Rozlosování starší žáci 7+1 podzim 2014 Kolo Kdy Kdo V kolik Kolo Kdy Kdo V kolik 1. Neděle Drnovice - Č.Hora Neděle 7.9. V.Opatovice - Č.Hora Neděle Č.Hora - Svitávka Neděle Č.Hora - volno 5. Neděle Č.Hora - Knínice Neděle Vísky - Č.Hora Neděle Č.Hora - Dol.Loučky Neděle Č.Hora - Drnovice Neděle Č.Hora- V.Opatovice Úterý Svitávka - Č.Hora Neděle Č.Hora - volno Trenéři Muži: trenér Antonín Mazal, vedoucí mužstva Květoslav Kopecký Dorost: trenér Petr Peša, vedoucí mužstva Radomír Macků Žáci: trenér Miroslav Pavlíček, vedoucí mužstva Jan Šebek Přípravka: trenéři Josef Žáček a Stanislav Blažek Více na

7 Hlídání dětí s programem - BERUŠČIN DOMEČEK Umožněte dětem zvykat si na kolektiv dětí v příjemném prostředí CPR Veselá Beruška pod dohledem zkušených lektorek (odborná kvalifikace s akreditací MŠMT). Vyjdeme Vám vstříc buď pravidelnou docházkou (1x,2x,3x, 4xtýdně) nebo jen jednorázově využijte krátkodobé hlídání v případě, že si potřebujete zařídit své záležitosti. Vhodné pro děti již od 2 let. každé pondělí, úterý, středa a čtvrtek od 8:00 do 12:00 hod. cena 50 Kč/ den - pro obyvatele Černé Hory dotovaná cena, pro ostatní 100 Kč / den Kontakt: Ing. Věra Odehnalová vedoucí lektorka, hlidaniberuska@seznam.cz. Tel.: ,, a.s., Tovární 85, Černá Hora Vyrábí a prodává nemrznoucí směsi do chladičů, do radiátorů a solárních systémů, náplně do ostřikovačů, aditiva, autokosmetiku, automobilové a průmyslové oleje. V prodeji nyní autolékárničky v souladu s vyhláškou MDČR č. 182/2011 Sb., příl. 14 za akční cenu 121,- Kč vč. DPH Prodejní doba: PO PÁ 7,00-14,00 hodin tel: , mob: Výdej zboží možný po domluvě i mimo uvedenou prac. dobu. Andělský salon u Františka Energetické masáže. Harmonizování čaker, nádí, marmových bodů, meridián. Energetické masáže jsou umocněny hojivou sílou doteku. Poradenství v oblasti životní síly, psychické pohody a harmonie, stravovacích návyků, pitného režimu, uchování si zásaditého prostředí v těle. Prodej přírodních potravinových doplňků. Provozní doba: Po Pa dle objednání. František Havlík, Horní Zádvoří 218, Bořitov. Tel.:

8 DRAKIÁDA Sobota na letišti v Bořitově 11:00-12:00 - zahájení drakiády, 12:00-13 :00 - registrace soutěžících 13:00-16:00 - Soutěž o nejkrásnějšího draka. Velká soutěž v létání jednolaných draků. Velká soutěž v ovládání dvoulaných akrobatických draků. Freestyle létání akrobatických draků. Více na CPR Veselá beruška pořádá BAZAR PODZIMNÍCH A ZIMNÍCH VĚCÍ Oblečení těhotenské, pro miminka, předškolní a školní děti (6-12 let) Sportovní vybavení lyže, brusle, sáně Hračky, Dětská obuv Oblečení na bazárek musí být tématické (nenoste prosím letní věci), čisté a maximální počet věcí na osobu je 50 ks, za každý další kus budou účtovány 2 Kč. Všechny věci si prosím označte cenovkou a vaší značkou (sluníčko, srdíčko, iniciály, ). Příjem - čtvrtek od 16:00 do 19:00 v Berušce Prodej - pátek od 10:00 do 12:00 a od 15:00 do 17:00 v Berušce Společenská rubrika Rozloučili jsme se Ing. Josef Šuman Přijměte upřímnou soustrast ve Vašem hlubokém zármutku. Sňatek uzavřeli Štěpán Hrtoň a Lucie Kepštová Martin Hladil a Miriam Parimuchová Černohorský zpravodaj vychází jednou měsíčně v nákladu 680 kusů a je distribuován do všech domácností v Černé Hoře zdarma. Uzávěrka dalšího čísla bude Rádi zveřejníme příspěvky kterékoliv organizace s působností v městysu Černá Hora. Informace zasílejte na kaderkova@cernahora.eu. Evidenční číslo: E Vydává: Úřad městyse Černá Hora. Odpovídá: Hana Kaderková.

Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím KVĚTEN 2012

Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím KVĚTEN 2012 Zpravodaj Sdružení SRAZ Společně za radostí a zdravím Co se u nás zajímavého stalo KVĚTEN 2012 31. března - Výlet do ZOO a promítání fotek z lyžařského kurzu Poslední březnový den jsme uspořádali sraz

Více

ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013

ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013 ZPRAVODAJSKÝ MĚSÍČNÍK MĚSTEČKA DOUBRAVICE NAD SVITAVOU Číslo 3 /březen 2013 *************************************************************** Vážní spoluobčané, v měsíci únoru byly po krátké zimní přestávce

Více

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU

MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU MĚSTO HRÁDEK NAD NISOU INTERNÍ PŘEDPIS MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU ZÁSADY PRODEJE POZEMKŮ VE VLASTNICTVÍ MĚSTA HRÁDKU NAD NISOU Schválené usnesením zastupitelstva města č. 11/238/ZM/15 ze dne 16. 12. 2015,

Více

Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání. občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě

Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání. občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě Pozvánka na valnou hromadu plenární zasedání občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě Jménem občanského sdružení s názvem Sdružení rodičů při III. ZŠ Zábřeh na Moravě,

Více

ZPRAVODAJ Bělá pod Pradědem 8/2008

ZPRAVODAJ Bělá pod Pradědem 8/2008 Komise kultury a sportu připravuje: 12. 13.9.2008 Vinobraní Mikulov. Další z novinek naší komise, tentokrát se zaměřením na kulturu dospělých. 12.9. odpoledne nasedneme do autobusu a necháme se převézt

Více

Úřední hodiny pro veřejnost:

Úřední hodiny pro veřejnost: Obecní úřad Číslo: 10/2012 říjen 2012 Obecní úřad Libějovice Libějovice 26 387 72 Libějovice Úřední hodiny pro veřejnost: Pošta: Pondělí 8-11 12-17 Pondělí 8-10,30 -------------- Úterý -------- --------

Více

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova

Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova 2009 Výroční zpráva Úvodní slovo Vážení přátelé, Seniorský dům Písek a.s. předkládá svou první výroční zprávu od zahájení provozu hlavní činnostidomova pro seniory. Byl to pro nás velký okamžik, po několika

Více

Uchazečům o veřejnou zakázku

Uchazečům o veřejnou zakázku MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Oddělení soukromoprávní VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: Č. J.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE / ÚTVAR: Mgr. Irena Hanáková/OSP TELEFON: 556 879 749 E-MAIL: Irena.hanakova@koprivnice.cz

Více

Zápis z ustavujícího zasedání ZO Kobylnice dne 6.11. 2014

Zápis z ustavujícího zasedání ZO Kobylnice dne 6.11. 2014 Zápis z ustavujícího zasedání ZO Kobylnice dne 6.11. 2014 Přítomni: 14 členů ZO Kobylnice, zvolených ve volbách 10. a 11.10.2014 (viz prezenční listina), omluven Jiří Pecl, pracovnice OÚ Jaroslava Urbánková,

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svinařov

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Svinařov Program zasedání: konaného dne 31.10.2011 v 18:00hod., na OÚ Svinařov, 1. Uvítání členů zastupitelstva a veřejnosti (Pozn.: v zápise jsou přítomní uváděni bez akadem. titulu.) 2. Zvolení zapisovatele a

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením

MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 MIKASA o.s. Obsah Základní údaje o občanském sdružení MIKASA... 6 Poslání

Více

do 1,1 ŽM od 1,1 do 1,8 ŽM od 1,8 do 3,0 do 6 let 551 482 241 od 6 do 10 let 615 538 269 od 10 do 15 let 727 636 318 od 15 do 26 let 797 698 349

do 1,1 ŽM od 1,1 do 1,8 ŽM od 1,8 do 3,0 do 6 let 551 482 241 od 6 do 10 let 615 538 269 od 10 do 15 let 727 636 318 od 15 do 26 let 797 698 349 Systém sociálního zabezpečení (někdy se též používá pojem sociální ochrana) v České republice tvoří tři základní systémy: sociální pojištění státního sociální podpora sociální pomoc (péče). Systém sociálního

Více

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ.

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 30. 9. 2014 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice

Více

Výzva více zájemcům o zakázku k podání nabídky mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

Výzva více zájemcům o zakázku k podání nabídky mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Výzva více zájemcům o zakázku k podání nabídky mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Zadavatel město Kolín Zastoupené Mgr. Bc. Vítem Rakušanem, starostou města Kolína

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Ctiboř Ze dne 20. 1. 2015 od 17:00 hodin.

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Ctiboř Ze dne 20. 1. 2015 od 17:00 hodin. Přítomni: Dle prezenční listiny Místo konání: Ctiboř 70, 347 01 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Ctiboř Ze dne 20. 1. 2015 od 17:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva

Více

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s.

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. Stanovy spolku I. Úvodní ustanovení 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku : Třebestovice, Kerská 160, PSČ : 289 12, Česká republika 3. KLUB

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

Zápis ze 14. jednání Rady města Vysoké nad Jizerou, konaného dne 21. července 2015 od 20:00 hodin v kanceláři starosty

Zápis ze 14. jednání Rady města Vysoké nad Jizerou, konaného dne 21. července 2015 od 20:00 hodin v kanceláři starosty Zápis ze 14. jednání Rady města Vysoké nad Jizerou, konaného dne 21. července 2015 od 20:00 hodin v kanceláři starosty přítomni: ověřovatel zápisu: zapisovatel: Ing. Roman Čivrný, Ing. Jaroslav Nechanický,

Více

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou

Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš. Poslání. Hlavními cíli naší dílny jsou Popis realizace sociální služby Keramická dílna Eliáš Poslání Posláním Keramické dílny Eliáš je umožňovat lidem s postižením začlenění do společnosti s ohledem na jejich zvláštní situaci. Posláním je pomoci

Více

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav

Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav Územní plánování, charakter intravilánu a osídlení obce Nosislav 15.4.2007 Ponechal Lukáš, Hromková Lucie 1 Obec Nosislav leží v okolí řeky Svratky na hranici Ždánického lesa a Dyjskosvrateckého úvalu.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Jezdecká stáj Statenice,o.s. www.jsstatenice.cz

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Jezdecká stáj Statenice,o.s. www.jsstatenice.cz 2 0 1 2 VÝROČNÍ ZPRÁVA Jezdecká stáj Statenice,o.s. Služby realizované občanským sdružením nemají výdělečný charakter. Cílem sdružení je poskytovat služby mající charakter sociální aktivizace či rekreačního

Více

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty DAŇOVÉ AKTULITY 2013 Po dlouhém období daňově lability v oblasti očekávání pro rok 2013 a následující došlo ke schválení kontroverzního daňového balíčku a dalších daňových zákonů a jejich zveřejnění ve

Více

VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY konané ve dnech 7. a 8. října 2016. Harmonogram úkolů a lhůt

VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY konané ve dnech 7. a 8. října 2016. Harmonogram úkolů a lhůt VOLBY DO SENÁTU PARLAMENTU ČESKÉ REPUBLIKY konané ve dnech 7. a 8. října 2016 Harmonogram úkolů a lhůt vyplývajících ze zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění

Více

Ř í j e n 2 0 1 0. 18. října (pondělí) Spotřební daň: splatnost daně za srpen (mimo spotřební daně z lihu)

Ř í j e n 2 0 1 0. 18. října (pondělí) Spotřební daň: splatnost daně za srpen (mimo spotřební daně z lihu) D aňový kalendář Ř í j e n 2 0 1 0 8. října (pátek) Pojistné na důchodové zabezpečení a příspěvek na státní politiku zaměstnanosti a pojistné na nemocenské pojištění: záloha na pojistné osob samostatně

Více

D O P L Ň K O V Á P R A V I D L A. pro prodej bytových a nebytových jednotek z majetku města Děčína ve vybraných domech

D O P L Ň K O V Á P R A V I D L A. pro prodej bytových a nebytových jednotek z majetku města Děčína ve vybraných domech D O P L Ň K O V Á P R A V I D L A pro prodej bytových a nebytových jednotek z majetku města Děčína ve vybraných domech (schváleno na zasedání Městského zastupitelstva v Děčíně dne 2. 7. 1998 usnesením

Více

Základní škola a základní umělecká škola

Základní škola a základní umělecká škola Základní škola a základní umělecká škola Bezdrevská ul. č. 3 České Budějovice PSČ 370 11 ŠKOLNÍ ŘÁD část pro ZUŠ Smyslem školního řádu je vytvoření příznivých podmínek pro vyučování a pro plné využití

Více

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 4/2003 ze dne 4.11.2003

Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka. č. 4/2003 ze dne 4.11.2003 Obecně závazná vyhláška obcí Plaňany, Poboří, Hradenín a Blinka č. 4/2003 ze dne 4.11.2003 O nakládání s komunálním odpadem a stavebním odpadem na uzemí obcí Plaňany, Blinka, Hradenín a Poboří Zastupitelstvo

Více

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje

VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje VYHLAŠOVATEL JIHOMORAVSKÝ KRAJ Odbor regionálního rozvoje ZPROSTŘEDKUJÍCÍ SUBJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE JEN OP VK ) vyhlašuje 2. VÝZVU příjemcům podpory k předkládání

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

Dodávka osobních automobilů

Dodávka osobních automobilů ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dále též ZD ) Veřejný zadavatel Název: Česká republika Generální finanční ředitelství Sídlem: Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 IČO: 72080043 vyhlašuje nadlimitní veřejnou zakázku na

Více

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE TEXT VÝZVY K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE Název veřejné zakázky: CENTRUM POLYMERNÍCH MATERIÁLŮ A TECHNOLOGIÍ OTTY WICHTERLE DODÁVKA REGÁLŮ Identifikační údaje zadavatele Obchodní firma nebo název

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016. Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016. Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC ÚPLNÉ ZNĚNÍ PRAVIDEL SOUTĚŽE Verze č. 3 ze dne 7. 6. 2016 Marketingová soutěž OLYMPIA OLOMOUC Účelem tohoto dokumentu je úprava pravidel marketingové soutěže. Tato pravidla jsou jediným dokumentem, který

Více

OZNÁMENÍ ŠKODNÍ UDÁLOSTI nastalé dne...

OZNÁMENÍ ŠKODNÍ UDÁLOSTI nastalé dne... ČESKÁ POJIŠŤOVNA a.s. si Vám dovoluje předložit dotazník ODPOVĚDNOST 30 PODNIKATELÉ OZNÁMENÍ ŠKODNÍ UDÁLOSTI nastalé dne... k pojištění odpovědnosti za škodu 1. Číslo pojistné smlouvy: 2. Pojištěný: a)

Více

Úklidové služby v objektu polikliniky

Úklidové služby v objektu polikliniky Městská poliklinika Praha příspěvková organizace Hlavního města Prahy se sídlem Spálená 78/12, Praha 1, 110 00 Česká republika dále jen zadavatel vyhlašuje dle ustanovení 12 odst. 3 Zákona o veřejných

Více

Svážíme bioodpad z obce Veselý Žďár malé komunální vozidlo s hákovým nosičem, kontejnery a sítě na kontejnery

Svážíme bioodpad z obce Veselý Žďár malé komunální vozidlo s hákovým nosičem, kontejnery a sítě na kontejnery Výzva a zadávací dokumentace k podání nabídky a k prokázání kvalifikace a zadávací podmínky pro vypracování nabídky na podlimitní veřejnou zakázku na dodávku malého komunálního vozidla s hákovým nosičem

Více

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ PRACHATICKÁ 1304/25, ČESKÉ BUDĚJOVICE ČÁST PRVNÍ - VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. I Základní ustanovení

STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ PRACHATICKÁ 1304/25, ČESKÉ BUDĚJOVICE ČÁST PRVNÍ - VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ. Čl. I Základní ustanovení STANOVY SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ PRACHATICKÁ 1304/25, ČESKÉ BUDĚJOVICE ČÁST PRVNÍ - VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství vlastníků ) je

Více

Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene služebnosti a smlouva o právu stavby č. A 103/Še/2015

Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene služebnosti a smlouva o právu stavby č. A 103/Še/2015 Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene služebnosti a smlouva o právu stavby č. A 103/Še/2015 Město Česká Lípa se sídlem Česká Lípa, nám. T.G. Masaryka 1, PSČ: 470 36 IČ: 00260428, DIČ: CZ00260428

Více

Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s.

Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s. Stanovy TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s. I. Tělovýchovná jednota 1.1. Spolek s názvem TJ Plzeň-Bílá Hora, z.s., (dále jen TJ) je dobrovolným zájmovým svazkem členů provozujících nebo majících zájem o tělovýchovu,

Více

Stanovy horolezeckého oddílu "ROT SPORT"

Stanovy horolezeckého oddílu ROT SPORT Stanovy horolezeckého oddílu "ROT SPORT" Horolezecký oddíl "ROT SPORT" je dobrovolným občanským sdružením zájemců o horolezecký sport, navazující na sportovní a duchovní hodnoty českých a saských horolezců

Více

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY II. INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY Podnětem ke zpracování tohoto materiálu je změna působení jednotek

Více

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace

Výzva k podání nabídky a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace a prokázání splnění kvalifikace (Oznámení o zahájení zadávacího řízení) Zadávací dokumentace I) Identifikační údaje zadavatele: Název: Město Vimperk Sídlo: Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk IČ: 002 50 805

Více

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto Statutární město Přerov IČ: 003 01 825 DIČ: CZ00301825 se sídlem Bratrská 709/34, Přerov I-Město, 750 02 Přerov zastoupené náměstkem primátora Pavlem Košutkem (dále jako Město ) MMPr/SML/2183/2015 a Česká

Více

MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE mimo režim zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Více

Oddíl 5 Bytové spoluvlastnictví

Oddíl 5 Bytové spoluvlastnictví Oddíl 5 Bytové spoluvlastnictví Pododdíl 1 - Obecná ustanovení 1158 (1) Bytové spoluvlastnictví je spoluvlastnictví nemovité věci založené vlastnictvím jednotek. Bytové spoluvlastnictví může vzniknout,

Více

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU

Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU Stanovy KSTT Vysočina 1 Krajský svaz triatlonu Vysočina z.s. STANOVY SPOLKU 1. ÚVOD 1.1 Právní postavení. 1.1.1 Krajský svaz triatlonu Vysočina (dále také KSTT Vysočina) je zapsaným spolkem, který vznikl

Více

2. Vymezení předmětu veřejné zakázky

2. Vymezení předmětu veřejné zakázky K čj :372-4/2012/DP - ÚVN V Praze dne: 19.07.2012 Výtisk číslo: 1 Počet listů: 11 Počet příloh: 2 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro otevřené, podlimitní zadávací řízení na zakázku zadávanou dle zákona č. 137/2006

Více

Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00

Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00 Zápis ze 6. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 23.2.2015 v 18:00 Ve Studené dne 24.2.2015 Zpracoval: Ing. David Fogl Obsah Obsah... 1 1. Určení ověřovatelů zápisu a zapisovatele... 2 2.

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky Název zakázky: Předmět zakázky Vzděláváním k vyšší adaptabilitě zaměstnanců firmy Pozemní stavitelství Zlín, a.s. jazykové vzdělávání Zakázka na nákup služeb Datum

Více

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ

ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ ČÁST PÁTÁ POZEMKY V KATASTRU NEMOVITOSTÍ Pozemkem se podle 2 písm. a) katastrálního zákona rozumí část zemského povrchu, a to část taková, která je od sousedních částí zemského povrchu (sousedních pozemků)

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce

Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická. Obor veřejná správa a regionální rozvoj. Diplomová práce Česká zemědělská univerzita v Praze Fakulta provozně ekonomická Obor veřejná správa a regionální rozvoj Diplomová práce Problémy obce při zpracování rozpočtu obce TEZE Diplomant: Vedoucí diplomové práce:

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y. I. Předmět úpravy. II. Způsob prodeje. 1. Podmínky a způsob prodeje bytů jsou obecně upraveny zákonem o vlastnictví bytů.

MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y. I. Předmět úpravy. II. Způsob prodeje. 1. Podmínky a způsob prodeje bytů jsou obecně upraveny zákonem o vlastnictví bytů. MĚSTO HOLÝŠOV Z Á S A D Y prodeje bytů z vlastnictví města Holýšova podle zákona č. 72/1994 Sb., kterým se upravují některé spoluvlastnické vztahy k budovám a některé vlastnické vztahy k bytům a nebytovým

Více

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58

OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 OBEC pišť W OBEC P Í Š Ť, okres Opava 747 18 Píšt' 58 Záměr Obce Píší' na prodej obecního nemovitého majetku Obec Píšť jako výlučný vlastník nemovitostí níže specifikovaných zveřejňuje podle 39 odst. 1

Více

Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města

Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města M ě s t o B l a n s k o Rada města Blansko v y d á v á směrnici č. 3/2005 Poskytování příspěvků a dotací z rozpočtu města Platnost a účinnost od 19.4.2005 O b s a h : A. Část obecná - Pravidla pro poskytování

Více

Zápis členské schůze Kynologického klubu Drahelčice Rudná, o.s. ze dne 23.03.2013

Zápis členské schůze Kynologického klubu Drahelčice Rudná, o.s. ze dne 23.03.2013 Zápis členské schůze Kynologického klubu Drahelčice Rudná, o.s. ze dne 23.03.2013 Program: 1. Volba zapisovatele a ověřovatele zápisu 2. Schválení programu 3. Účetní uzávěrka za rok 2012 4. Rozpočet na

Více

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2012-2013

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2012-2013 Společnost přátel gymnázia Český Brod Výroční zpráva za školní rok 2012-2013 - 2 - Úvod Předkládáme Vám souhrn základních informací o Společnosti přátel gymnázia v Českém Brodě, o její činnosti, složení

Více

Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice. Zápis z 17. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 2. 5. 2016 od 19:00 hodin.

Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice. Zápis z 17. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 2. 5. 2016 od 19:00 hodin. Obec Tchořovice Zastupitelstvo Obce Tchořovice Zápis z 17. zasedání Zastupitelstva Obce Tchořovice, konaného dne 2. 5. 2016 od 19:00 hodin. Přítomní členové ZO: M. Bolina, M. Cihla, E. Křivancová, J. Křivanec,

Více

Nájemní smlouva podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, kterou uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku smluvní strany

Nájemní smlouva podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, kterou uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku smluvní strany Nájemní smlouva podle 2201 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, kterou uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku smluvní strany Statutární město Přerov se sídlem Bratrská 709/34, Přerov

Více

FORMULÁŘ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU (dále jako ZZRP )

FORMULÁŘ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU (dále jako ZZRP ) FORMULÁŘ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU (dále jako ZZRP ) ZPRÁVA O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU (dále jako ZZRP ) OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Zprávu o zahájení realizace projektu

Více

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015

Městská část Praha 10. vyhlašuje. v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015 Městská část Praha 10 vyhlašuje v souladu s usnesením Rady m. č. Praha 10 č. 183 ze dne 10. 3. 2015 Výběrové řízení na prodej volných bytových jednotek formou elektronické aukce -3. Podmínky výběrového

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Výzva k podání cenové nabídky na realizaci zakázky s názvem Oprava veřejných WC Masarykovo náměstí, Nová Paka (dále jen zakázka) Jedná se o stavební zakázku malého rozsahu mimo režim

Více

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST NA AKCI VELIKONOČNÍ SLAVNOSTI 2016

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA OBSAZENÍ PRODEJNÍCH MÍST NA AKCI VELIKONOČNÍ SLAVNOSTI 2016 Kulturní a vzdělávací středisko U Tří kohoutů, příspěvková organizace Nerudova 294/14, 602 00 Brno IČO: 00101508 DIČ: CZ00101508 bankovní spojení: 4939621/0100 tel.: 543 212 508, mobil: 725 825 598 info@kaveeska.cz

Více

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 3/2010 konaného dne 18.1. 2010 od 15.00 hodin v kanceláři starosty

Zápis z jednání Rady města Milovice č. 3/2010 konaného dne 18.1. 2010 od 15.00 hodin v kanceláři starosty Město MILOVICE ul. 5. května 71, Milovice, PSČ 289 23 tel.a fax: 325577203 email: meu@mesto-milovice.cz Sekretariát, ul. 5. května 71 tel. a fax:325577203,325577403, email: meu@mesto-milovice.cz Zápis

Více

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace

Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres Zlín, příspěvková organizace II. Provoz a vnitřní režim školy 1. Provoz školy a) Provoz školy probíhá ve všedních dnech, od 7:00 do 15:30 hodin. b) Školní budova se otevírá v 7:00 hodin. c) Dohled nad žáky je zajištěn po celou dobu

Více

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové

Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové VODOHOSPODÁŘSKÉ SDRUŽENÍ TURNOV Antonína Dvořáka 287, 511 01 Turnov IČO 49295934, DIČ CZ49295934 Malá Skála Kanalizace a vodovod Vranové Základní informace o stavbě a pokyny pro vlastníky nemovitostí Obsah

Více

POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU

POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU Do vlastních rukou akcionářů DEK a.s. POZVÁNKA NA MIMOŘÁDNOU VALNOU HROMADU Představenstvo společnosti DEK a.s., se sídlem Tiskařská 10/257, PSČ 108 00, IČ: 276 36 801, zapsané v obchodním rejstříku, vedeném

Více

Metodika pro uzavírání smluv o zřízení služebnosti k služebným pozemkům ve vlastnictví statutárního města Brna dotčeným stavbami inženýrských sítí

Metodika pro uzavírání smluv o zřízení služebnosti k služebným pozemkům ve vlastnictví statutárního města Brna dotčeným stavbami inženýrských sítí Metodika pro uzavírání smluv o zřízení služebnosti k služebným pozemkům ve vlastnictví statutárního města Brna dotčeným stavbami inženýrských sítí Obsah: Metodický postup při uzavírání smluv o zřízení

Více

FOND VYSOČINY NÁZEV GP

FOND VYSOČINY NÁZEV GP RF-04-2009-01, př. 1upr1 Počet stran: 6 FOND VYSOČINY Výzva k předkládání projektů vyhlášená v souladu se Statutem účelového Fondu Vysočiny 1) Název programu: NÁZEV GP Grantový program na podporu 2) Celkový

Více

Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek. ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení

Vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek. ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení Vzorové stanovy společenství vlastníků jednotek ČÁST PRVNÍ VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení (1) Společenství vlastníků jednotek (dále jen "společenství") je právnickou osobou, která vznikla

Více

Společenství vlastníků Na Folimance 9, IČ: 264 98 995. I. Základní ustanovení

Společenství vlastníků Na Folimance 9, IČ: 264 98 995. I. Základní ustanovení S t a n o v y Společenství vlastníků Na Folimance 9, IČ: 264 98 995 I. Základní ustanovení 1. Společenství vlastníků jednotek (dále jen společenství ) je právnickou osobou podle 1194 zákona č. 89/2012

Více

o výsledku přezkoumání hospodaření obce Petrůvka, IČ: 68731957 za rok 2014

o výsledku přezkoumání hospodaření obce Petrůvka, IČ: 68731957 za rok 2014 Odbor interního auditu a kontroly Oddělení kontrolní Obec Petrůvka Petrůvka 90 763 21 Slavičín 1 datum pověřená úřední osoba číslo jednací spisová značka 21. května 2015 Ing. Vít Sušila KUZL 908/2015 KUSP

Více

STAVEBNÍ ZÁKON s komentářem a prováděcími vyhláškami 2009

STAVEBNÍ ZÁKON s komentářem a prováděcími vyhláškami 2009 STAVEBNÍ ZÁKON s komentářem a prováděcími vyhláškami 2009 1. aktualizace k 1. 5. 2010 Str. 13 Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), který nabyl účinnosti 1. ledna

Více

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád

Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Nařízení města Česká Lípa č. 4/2013, kterým se vydává tržní řád Rada města Česká Lípa se na svém zasedání dne 11.12.2013 usnesením č. 921/2013 usnesla vydat na základě 18 odst. 1 zákona č. 455/1991 Sb.,

Více

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace)

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) 1.Číslo zakázky 2.Název programu: 3.Registrační číslo projektu 4.Název projektu: 5.Název zakázky: Operační program Vzdělání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.07/02.0129

Více

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let.

1. Orgány ZO jsou voleny z členů ZO. 2. Do orgánů ZO mohou být voleni jen členové ZO starší 18 let. JEDNACÍ ŘÁD ZO OSŽ Praha Masarykovo nádraží I. Úvodní ustanovení Čl. 1. Jednací řád Základní organizace odborového sdružení železničářů Praha Masarykovo nádraží (dále jen ZO) upravuje postup orgánů ZO

Více

U S N E S E N Í z 6. zasedání Zastupitelstva městyse Prosiměřice, konaného dne 30.3.2007 v zasedací místnosti Úřadu městyse Prosiměřice

U S N E S E N Í z 6. zasedání Zastupitelstva městyse Prosiměřice, konaného dne 30.3.2007 v zasedací místnosti Úřadu městyse Prosiměřice U S N E S E N Í z 6. zasedání Zastupitelstva městyse Prosiměřice, konaného dne 30.3.2007 v zasedací místnosti Úřadu městyse Prosiměřice Usnesení Zastupitelstva městyse Prosiměřice č. 67/2007 ze dne 30.3.2007

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

I. Schválení programu jednání (pro 5, proti -, zdrž -)

I. Schválení programu jednání (pro 5, proti -, zdrž -) SEZNAM PŘIJATÝCH USNESENÍ ZPRACOVANÝ NA ZÁKLADĚ OVĚŘENÉHO ZÁPISU Z 8. ŘÁDNÉHO JEDNÁNÍ RADY MĚSTSKÉHO OBVODU PARDUBICE III (8. řádné jednání Rady městského obvodu Pardubice III se uskutečnilo dne 26. května

Více

ZPRÁVY ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE

ZPRÁVY ZE ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE Od 30.1.2012 je možno se napojovat na kanalizaci a vodovod v rámci investice Obce Bořislav. Pro napojení je nutné navštívit OÚ Bořislav, kde Vám budou předány veškeré potřebné dokumenty pro uzavření smlouvy

Více

O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM

O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM 1. Předmět působnosti PRAVIDLA O PRODEJI NEMOVITOSTÍ Z MAJETKU MĚSTA FYZICKÝM A PRÁVNICKÝM OSOBÁM Pravidla stanoví postup při prodeji nemovitostí z vlastnictví města. Zastupitelstvo města může rozhodnout,

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012

Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Výroční zpráva o činnosti sdružení za rok 2012 Obsah: I. Vznik sdružení II. Základní ustanovení III. Poslání a cíle sdružení IV. Členská základna V. Uspořádané akce v průběhu roku 2012 VI. Propagace sdružení

Více

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM

PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM PRAVIDLA PRO PRODEJ BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR V MAJETKU MĚSTA VRBNO POD PRADĚDEM Čl. I Základní ustanovení 1) Těmito Pravidly se stanoví postup při prodeji bytů a nebytových prostor, které jsou dosud ve

Více

Systém sběru vytříděných složek odpadu v Telči a jejich evidence software

Systém sběru vytříděných složek odpadu v Telči a jejich evidence software Výzva a zadávací dokumentace k podání nabídky a k prokázání kvalifikace a zadávací podmínky pro vypracování nabídky na podlimitní veřejnou zakázku na dodávky s názvem: Systém sběru vytříděných složek odpadu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č.j. HSBM-432-03/2014 Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 14, 614 00 Brno ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ NADLIMITNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY V OTEVŘENÉM ŘÍZENÍ dle 27 zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá

Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2. vyzývá Česká republika Ministerstvo práce a sociálních věcí Na Poříčním právu 1, 128 01 Praha 2 v zájmu zajištění potřeb Ministerstva práce a sociálních věcí (dále jen MPSV) a v souladu s ustanovením 6 zákona

Více

Směrnice Rady města č. 2/2011

Směrnice Rady města č. 2/2011 1 Směrnice Rady města č. 2/2011 PRO VYŘIZOVÁNÍ A EVIDENCI STÍŽNOSTÍ, PETIC, KVALIFIKOVANÉ ŽÁDOSTI, HROMADNÉ PŘIPOMÍNKY A MÍSTNÍHO REFERENDA (TJ. PODÁNÍ PRÁVNICKÝCH A FYZICKÝCH OSOB - DÁLE JEN PODÁNÍ) Vyřizování

Více

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. HS 31/2015. podle 10a zák. č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů

S M L O U V U o poskytnutí účelové dotace č. HS 31/2015. podle 10a zák. č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů Plzeňský kraj sídlo: Škroupova 18, 306 13 Plzeň k podpisu smlouvy oprávněn: Ivo Grüner, náměstek hejtmana pro oblast regionálního rozvoje, fondů EU, informatiky IČO: 70890366 DIČ: CZ70890366 bankovní spojení:

Více

V Ř E S K O V Á K březen 2016

V Ř E S K O V Á K březen 2016 V Ř E S K O V Á K březen 2016 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, od 10.4. budou v platnosti tři nové obecní vyhlášky, č.1 o místním poplatku ze psů, č.2 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží Jihomoravské oblasti Českého svazu orientačních sportů v orientačním běhu

SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží Jihomoravské oblasti Českého svazu orientačních sportů v orientačním běhu SOUTĚŽNÍ ŘÁD soutěží Jihomoravské oblasti Českého svazu orientačních sportů v orientačním běhu 1. Základní ustanovení 1.1 Soutěžní řád soutěží Jihomoravské oblasti v orientačním běhu stanovuje podmínky

Více

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016

Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Dotační program pro oblast kultury na rok 2016 Příloha č. 1 usnesení č. 1318/36/R/2015 MČ Praha 11 vyhlašuje pro rok 2016 dotační program podpory kultury s následujícími programy: I. program: Celoroční

Více

Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: dodavatele k předložení nejvhodnější nabídky na výše uvedenou zakázku.

Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: dodavatele k předložení nejvhodnější nabídky na výše uvedenou zakázku. Tišnov dne 5. 8. 2015 Věc: VEŘEJNÁ ZAKÁZKA MALÉHO ROZSAHU NA STAVEBNÍ PRÁCE PRO AKCI: NÁZEV AKCE: RENOVACE PODLAHY SPORTOVNÍ HALY SSK TIŠNOV Zadavatel: Název: se sídlem: zástupce: IČO: 18565409 bankovní

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2015

V Ř E S K O V Á K duben 2015 V Ř E S K O V Á K duben 2015 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dovolte mi, abych vám oznámil, že na základě vyhodnocení ročního zkušebního provozu byl 25.3. vydán kolaudační souhlas na stavbu Vřeskovice

Více

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, MUDr. Forstová, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci.

Více

Základní kynologická organizace Zásmuky

Základní kynologická organizace Zásmuky Zápis č. 1/2014 z členské schůze ZKO Zásmuky 261, konané dne 6.12.2014 Přítomni: Zdeněk Auterský, Peter Andel, Michaela Černá, Hana Dobšová, Pavel Drahoš, Gabriela Kořínková, Pavel Kotrba, Libor Kytka,

Více