Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů. a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů. a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov"

Transkript

1 Roční zpráva o činnosti Jednotky sboru dobrovolných hasičů a Sboru dobrovolných hasičů Jirkov 2013

2 Rozdíl mezi SDH a JSDH SDH (Sbor dobrovolných hasičů) - je dobrovolná organizace (podobně jako TJ Sokol nebo zahrádkáři), která je postavena na společném zájmu několika osob. Náplní činnosti je PREVENCE v oblasti požární ochrany, v dnešní době také požární sport a jiné společenské a kulturní akce. V čele SDH stojí starosta sboru a výkonným orgánem je výkonný výbor sboru. Jedná se o samostatně hospodařící organizaci, která je z velké části finančně závislá na okolních subjektech. JSDHO (Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce) - je organizační složka, jejíž zřizovatelem je obec nebo město na základě zřizovací listiny schválené zastupitelstvem obce nebo města. V čele této složky je velitel jednotky, který je zodpovědný ze své funkce starostovi obce. Tato složka je zcela závislá na rozpočtu obce a veškerá technika, výstroj a výzbroj pořízená pro činnost této jednotky je majetkem obce. Činnost této jednotky je čistě REPRESIVNÍ. Členové zásahové jednotky obce jsou vybíráni z členské základny SHD, protože tito lidé jsou již od útlého věku vedeni nejen k preventivní, ale i represivní činnosti v oblasti požární ochrany.

3 Výjezdová jednotka města Jirkova je zařazena v kategorii JPO II /1 s povinností výjezdu do 5 minut od nahlášení události, Krajským operačním a informačním střediskem (KOPIS) a dojezdovým časem 7-10 minut v minimálním počtu 1+3. V případě větší události je jednotka schopna výjezdu druhého družstva v počtu minimálně 1+2. Jednotka zasahuje i mimo katastr města Jirkova. Nejčastěji jednotka provádí zásahovou činnost v katastru obcí Otvice, Vysoká Pec, Pesvice a města Chomutova. Jednotka je vysílána na události podle Poplachové plánu Ústeckého kraje. V loňském roce vyjela celkem k 215 různým případům na žádost KOPIS. Jednotka vyjíždí nejen k požárům, ale také na dopravní nehody, odchytům obtížného hmyzu, na požádání PČR na otevírání bytů s podezřením na úmrtí, záchranu zvířat, vyhledávání osob atd. Nejvíce zásahů nás potkalo v měsíci červnu. Při dlouhodobém dešti a silném větru začaly padat stromy. Nejvíce jednotka vyjížděla 2. června 2013 a to celkem k 22 událostem. Byly tovětšinou popadané stromy. V následném týdnu zastihly Českou republiku rozsáhlé záplavy. Po opadnutí vody byla jednotka povolána a následně vyslána do Ústí nad Labem, kde pomáhala s odstraňováním následků velké vody. V dalším týdnu byla jednotka přesunuta do obce Mlékojedy na Litoměřicku na odčerpávání vody z průmyslového areálu. Členové se střídali po čtyřčlenných skupinách. Další větší událost, při které jednotka zasahovala, byla blesková povodeň v obci Otvice, kde byly zatopeny domy v blízkosti hlavní ulice. Na území města Jirkova bylo zatopené parkoviště mezi ulicemi Mládežnická a SNP. Dále to byl rozvodněný potok v ulici Pionýrů, kde voda ohrožovala trafostanici. Rok Počet událostí

4 Povodně Ústí nad Labem Dopravní nehoda silnice č. I/13 Čerpání vody - prasklé potrubí Písečná

5 Požár psích kotců na Březenecké

6 Výjezdová jednotka používá ke své činnosti techniku, věcné a technické prostředky pořízené z majetku města Jirkova. V loňském roce jsme disponovali touto technikou: CAS 16 Mercedes - Benz Atego 4x2 rok výroby 2008 Vozidlo je bez problémů a loňském roce pokrylo nejvíc výjezdů k událostem. Vozidlo je vybaveno na veškeré druhy událostí jako jsou požáry bytových jednotek, sklepů, dopravní nehody (bez hydraulického nářadí) a na různé technické zásahy. Vozidlo je připraveno na první výjezd.

7 CAS 32 Tatra 815 6x6 rok výroby 1991 Vozidlo je převážně určené k lesním, travním požárům a pro dopravu většího množství vody na místo události. V roce 2011 byla na vozidle provedena oprava nástavby. Vozidlo je v provozu bez větších investic. CAS 16 Zil 131 6x6 rok výroby 1976 Toto vozidlo se využívalo k náročnější zásahové činnosti v těžko přístupném terénu. V současné době je na pokraji své životnosti. Problém údržby je v nedostupnosti náhradních dílů. V loňském roce bylo vozidlo po většinu roku mimo provoz. Důvodem byla porucha na palivovém systému.

8 VeA ARO 328 TD 4x4 rok výroby 2005 Vozidlo je využíváno k hospodářské činnosti, jako zásobovací vozidlo a pro lehčí technické zásahy (odchyt obtížného hmyzu, otevírání zabouchnutých dveří atd.). Vozidlo je též využíváno jako dopravní vozidlo mladých hasičů na soutěže. Prošlo opravou karoserie a podvozku. I přes veškerou snahu vozidlo dále koroduje a začínají se objevovat i drobné závady na mechanických částech. DA Ford Tranzit rok výroby 1992 Vozidlo bylo v roce 2010 bezúplatně převedeno od Policie ČR. Vozidlo prošlo úplnou generální opravou. Je používáno na dopravu lidí a materiálu k zásahům. Je též využíváno k dopravě oddílu mladých hasičů na soutěže. Vozidlo je bez větších oprav a plně v provozu.

9 Pracovní čtyřkolka TGB 550 Blade 4x4 rok výroby 2011 Uplatnění vozidla je doprava hasičského vybavení do těžko přístupného terénu, vyhledávání a transport poraněných osob, hospodářskou činnost, při zimní a letní údržbě areálu zbrojnice. Další vybavení jednotky Jednotka je dále vybavena dalšími prostředky pro zásahovou činnost. Jako jsou 2 plovoucí čerpadla, 2 rozbrušovací a 3 motorové pily, 2 přenosná motorová čerpadla, 2 kalová čerpadla, 3 elektrocentrály, vysavač na obtížný hmyz a další drobné prostředky, které zkvalitňují zásahovou činnost. V loňském roce byla celkově opravena přenosná požární stříkačka. Veškeré prostředky a motorové agregáty jsou udržovány v akceschopném stavu a mohou být kdykoliv nasazeny. Ve vybavení jednotky je též moderní přetlaková dýchací technika zn. Fenzy, lehké chemické obleky Sunit IV. Zdravotní pomůcky na poskytnutí první pomoci jako jsou vakuové dlahy, krční límce a nová nosítka SCOPO. Jednotka vlastní kompresor na foukání tlakových vzduchových lahví. Věcné prostředky pro práci ve výškách a nad volnou hloubkou. Jednotce byly převedeny od HZS ÚK ÚO Chomutov 2 pramice a z tohoto důvodu byly v loňském roce dokoupeny dva suché obleky a pět kusů plovacích vest pro práci na vodě.

10 Další činností, kterou zajišťují hasiči je odtahová služba. Město vlastní odtahové vozidlo Iveco ML100 E 17. Odtahová služba je primárně využívaná Městskou policií Jirkov a Chomutov. Odtahy jsou prováděny i pro širokou veřejnost. V loňském roce jsme provedli pro Městskou policii Jirkov 37 odtahů. Pro Městskou policii Chomutov 56 odtahů a ostatních odtahů za úplatu bylo 45. Na jaře a na podzim byly provedeny odtahy v rámci blokového čištění města Jirkova. Celkem bylo provedeno 188 odtahů a bylo najeto km. Vozidlo je v dobrém technickém stavu. Jsou prováděny povinné kontroly hydraulické ruky. Každoročně se obsluha účastní povinného školení.

11 Výjezdová jednotka využívá ke své činnosti a zázemí areál zbrojnice v objektu č.p. 23, kterou město Jirkov bezplatně a smluvně poskytuje SDH Jirkov. V jedné budově je sociální zázemí členů, služebna pro příjem zpráv, ložnice, kuchyňka, čistá šatna, umývárna a sál na provádění výcviku a školení. V druhé budově jsou zaparkována vozidla, sklad chemické služby a špinavá šatna. Nevýhodou tohoto uspořádání je přebíhání dvora. Na dostavbu nového zázemí výjezdové jednotky v objektu garáží chybí finanční prostředky. Projekt se stavebním povolením je již čtyři roky vypracován. Dostavba nového zázemí by zrychlila nejen časy k výjezdu, ale také kulturnější a kvalitnější výkon služby.

12 Finanční zabezpečení výjezdové jednotky je na základě schváleného rozpočtu. Město Jirkov v loňském roce vyčlenilo na činnost výjezdové jednotky celkem Kč. Rozpočet je použit na veškeré zabezpečení a fungování výjezdové jednotky. Další prostředky na činnost jednotky ve výši Kč na mzdy členů a na výkon služby poskytl Krajský úřad. Na konci každého roku je poskytnuta finanční částka za výjezdy mimo katastr města Jirkova. V roce 2013 byla částka ve výši Kč. Z těchto prostředků se uhradily pohonné hmoty a nákup zásahových kompletů. V součtu tedy jednotka disponovala celkovou částkou Kč. V průběhu roku docházelo k dokupování pracovních ochranných prostředků pro členy výjezdové jednotky, hadic, sypkých sorbentů a požárních armatur. Největší položkou byla údržba z důvodu celkové opravy vozidla Tatry 815. Dále to byly drobné opravy motorových agregátů. Po povodních, které zasáhly ČR, byly rozděleny plošné dotace na věcné prostředky a výbavu jednotek proti povodním. Naše jednotka dostala dotaci ve výši Kč. Za tyto peníze byly nakoupeny zásahové obleky, zásahové boty, holínky a el. naviják. Roční rozpočty JSDH Jirkov bez dotací včetně položky odtahová služba: Výjezdová jednotka měla v loňském roce celkem 25 členů. Členové slouží 24hodinou službu po dvanácti hodinových směnách v počtu 1+3. Se členy se podepsána Dohoda o pracovní činnosti. Dva členové jsou zaměstnáni na hlavní pracovní činnost. Jednotka je složena z jednoho velitele jednotky, 5 velitelů družstev, 5 řidičů - strojníků a 14 hasičů. Hasiči zařazeni na funkcích velitel a strojník mají platná osvědčení o odborné způsobilosti vydávané HZS ÚK ÚO Chomutov. Ostatní na funkci hasič se zúčastňují pravidelné přípravy pod vedením velitele jednotky a techniků speciálních služeb. Každý hasič má též osvědčení k používání izolačního dýchacího přístroje. Jelikož jsme měli dosti práce na zásahové technice, bylo školení prováděno v omezeném počtu hodin. I tak členové výjezdové jednotky prováděli praktický výcvik v obsluze cisteren, agregátů a též probíhal výcvik s věcnými prostředky. Ve spolupráci s HZS ÚK ÚO Chomutov byla předvedena praktická ukázka zásahu na dopravní nehody a školení první pomoci pří dopravních nehodách. Každý člen výjezdové jednotky je vystrojen dle výstrojního řádu. I přes vysokou pořizovací cenu na vystrojení jednoho hasiče (cena kolem Kč) jednotka používá pouze schválené a normou testované pracovní ochranné prostředky. Používáme třívrstvé ochranné zásahové obleky zn. Zahas V, ochranné přilby zn. Gallet, zásahovou obuv zn. Haix. Každý hasič má v současné době dva zásahové obleky a dvoje zásahové boty.

13 Složení výjezdové jednotky: velitel jednotky : Kolář Pavel zástupce velitele jednotky: Stuchlý Ondřej velitelé družstev: Ing. Říha Jiří, Kubový Lukáš, Hrdý Petr, Jucha Martin strojníci: Hauser Tomáš, Vlk Jaroslav, Pastyřík Petr, Čepelák Pavel, Ušala Stanislav, hasiči: Stuchlý Vojtěch, Franěk Václav, Fau Miroslav, Ušala Stanislav ml., Vytasil Tomáš, Zeman Oto, Campr Josef, Fau Monika, Hauserová Martina, Litavcová Pavla, Plos Robert Hošek Jan, Feigl Daniel, Hrdlička Tomáš, Co se týká údržby areálu zbrojnice a hasičského domu došlo během roku k několika úpravám. Nejprve se členové pustili do opravy ložnice. Ložnice byla zbavena staré omítky a nově vyštukována a vymalovaná. Na strop byly použity minerální podhledy a do oken vertikální žaluzie. Celkové náklady činily Kč.

14 Následovala oprava velké dílny. Dílna byla celkově vystěhována, byly vymalované stěny, natřená podlaha, proběhlo vyčištění el. rozvaděčů, montážního kanálu a oprava svítidel. Náklady byly ve výši Kč. Dále jsme se pustili do opravy kotelny v garážích. V kotelně jsme opravili, vymalovali stěny a položili podlahu. Náklady činily Kč. Poslední místností, kterou jsme si opravili, byla šatna výjezdové jednotky v garážích. Byly postaveny 2 příčky z přesných příčkovek, zabudovány dvoje zárubně a 2 dveře. Na strop se použily sádrokartonové desky. Šatna byla vymalována a byla natřená podlaha. Zde se náklady pohybovaly ve výši Kč.

15 Během roku probíhala údržba zeleně a přípravné práce na položení zámkové dlažby do vjezdu z náměstí. Největší akcí byla příprava vozidla na přestavbu cisternového vozidla. V únoru byla zakoupena starší Tatra 815. Práce na podvozku začaly v červnu. Vozidlo bylo rozebráno a kompletně vyčištěno. Byl vyndán motor, který byl přetěsněn a byla provedena výměna spojky. Dále byly

16 vyměněny veškeré důležité součástky brzdové soustavy a došlo k výměně vzduchové soustavy. Byl očištěn a natřen pomocný rám vozidla. Z kabiny byla odstraněna prorezivělá podlaha. Byla provedena výměna přístrojové desky a předního okna. Dále byla opravena a nalakována karoserie. Na vozidle byla provedena oprava elektroinstalace. V poslední řadě bylo vozidlo opatřeno novými pneumatikami. Vozidlo jsme opravovali až do konce roku. Náklady spojené s nákupem a opravou se pohybovaly kolem Kč. Na podzim byl vybrán dodavatel na výrobu cisternové nástavby. Vysoutěžená cena byla Kč. Cena obdobného vozidla, ze které jsme čerpali inspiraci, činí Kč. V roce 2014 by mělo být vozidlo předáno při příležitosti 140. výročí založení sboru. Vozidlo bude náhradou za vozilo CAS 16 Zil 131.

17

18

19

20

21

22 V současné době je vozidlo v továrně SPS Slatiňany na výrobu a uložení nástavby.

23 Zpráva SDH Jirkov 2013 Rok 2013 začal výroční valnou hromadou, která se konala 19. ledna. Zúčastnilo se jí 36 členů, omluveno bylo 7 a neomluveni 4 členové. Na VVH bylo i několik hostů. Po ukončení schůze VVH byla provedena kontrola členem KRK z ústředí SH ČMS panem Říhou. Výsledek byl bez závad. Bylo podáno několik žádostí o poskytnutí dotace na činnost a na soutěž v požárním sportu, kde jsme od města Jirkova obdrželi ,- Kč a 5 000,- Kč. Dále byly nakoupeny putovní poháry a věci pro mladé hasiče, v celkové částce 5 000,- Kč, které byly uhrazeny z fondu starosty města Jirkova jsme se zúčastnili otevření nové hasičské zbrojnice v Březně u Chomutova, kam jsme zapůjčili i polní kuchyň a výčepní zařízení účast na pálení čarodějnic v prostorách DDM Paraplíčko členů jelo do Brand-Erbisdorfu na tradiční stavění májky se konala VH SDH - přítomno 28 členů, 12 omluveno a 9 neomluveno. Hlavním programem byla příprava soutěže a vítání prázdnin soutěž v Klášterci nad Ohří, kde muži skončili na 11. místě a ženy na účast na akci Pecka den ve Vysoké Peci, kterou pořádala PČR a která byla v průběhu kvůli dešti zrušena jsme se měli zúčastnit hasičských slavností v Litoměřicích, které byly bohužel kvůli povodním zrušeny se konala zmíněná soutěž v požárním útoku a to na hřišti Koteňák. Soutěže se zúčastnilo celkem 11 družstev žen, mužů a veteránů, kde SDH Jirkov obsadil v kategorii mužů první a třetí místo, v kategorii žen druhé místo a ve veteránech opět místo první. Po soutěži proběhl Dětský den v areálu zbrojnice, na kterém byla velká účast dětí i dospělých. Byla vystavena hasičská technika a hrála hudba. Děti soutěžily o hodnotné odměny, kterých bylo dost pro všechny. Za tyto odměny vděčíme velkému počtu sponzorů více jak 20 firem a samozřejmě městu Jirkovu. Všem bych chtěl ještě jednou moc poděkovat proběhla soutěž v Mašťově - muži obsadili 9. místo a ženy 8. místo Začátkem července se členové SDH zúčastnili indiánských válek v Březně u Chomutova, kde nejen zajišťovali požární dohled, ale také vystoupili jako účinkující soutěž v Nejdku - muži obsadili 9. místo Během listopadu se VV dohodl, že se bude scházet kvůli oslavám mimo běžné zasedání VV. V prosinci byla provedena kontrola ze strany FÚ, kde byly shledány drobné nedostatky, které následně řeší účetní firma, kterou si sbor platí. Dále jsme tradičně prodávali na Adventu, který se konal ve dnech prosince. Sbor vydělal cca Kč. Během roku nás navštívilo několik mateřských školek. Dětem byla předvedena technika, představena práce hasičů a funkce vybavení vozidel. Také si vyzkoušely hasičskou výstroj. Navštívil nás Klub seniorů, se kterým byla provedena beseda..

24 Nakonec ještě několik statistických informací: Počet členů ke konci loňského roku byl 51, z toho 37 mužů a 14 žen, mladých hasičů je 13. Členské příspěvky pro letošní rok zůstávají stejné a to 300 Kč. Děti a studenti si platí ČP sami a to pouze v základní výši. Složení VV SDH a KRR SDH Jirkov: Starosta: Pastyřík Petr Velitel: Kolář Pavel Jednatel: Stuchlý Ondřej Vedoucí mládeže: Kubový Lukáš Člen výboru: Vlk Jaroslav ml. KRK: předseda: Ušala Stanislav členové: Malcovská Jana, Hauser Tomáš Soutěž v požárním sportu Pohár starosty města Jirkov

25 Indiánské války Březno u Chomutova - Jirkovští hasiči na koňce Návštěva mateřské školky na zbrojnici

MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN

MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN MĚSTSKÁ POLICIE HODONÍN VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008-2009 Zpracoval: Mgr. Jindřich Vašíček Únor 2010 Zpráva o činnosti Městské policie Hodonín za rok 20079 Strana 2 Obsah 1. Úvod 3 2. Personální obsazení 3 3. Činnosti

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

Obecně závazná vyhláška obce Nové Dvory č. 1/2007

Obecně závazná vyhláška obce Nové Dvory č. 1/2007 Obecně závazná vyhláška obce Nové Dvory č. 1/2007 Obec Nové Dvory na základě usnesení zastupitelstva ze dne 8.3.2007 podle 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/85 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 7. srpna 2003 Částka: 36 O B S A H : Část I. Část

Více

OPATOVIČTÍ TÍ HASIČI SLAVÍ 130 LET TRVÁNÍ SPOLKU

OPATOVIČTÍ TÍ HASIČI SLAVÍ 130 LET TRVÁNÍ SPOLKU OPATOVIČTÍ TÍ HASIČI SLAVÍ 130 LET TRVÁNÍ SPOLKU 1881-2011 Sestavil Josef Matěásko podle kroniky Boleslava Půlpána 1 1881 skupina nadšenců ů a zodpovědných občanů svolává na den 31.7.1881 do hostince v

Více

HZS JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

HZS JIHOMORAVSKÉHO KRAJE HZ JIHOMORAVKÉHO KRAJE Dotační programy pro JDH obcí por. Ing. Antonín Bastl, oddělení IZ a služeb HZ Jihomoravského kraje Jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Organizační složka obce, která plní úkoly

Více

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY

INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY II. INFORMACE O NĚKTERÝCH OBLASTECH K ŘEŠENÍ VE VĚCI JEDNOTEK SBORŮ DOBROVOLNÝCH HASIČŮ OBCÍ A SPOLKŮ PŮSOBÍCÍCH NA ÚSEKU POŢÁRNÍ OCHRANY Podnětem ke zpracování tohoto materiálu je změna působení jednotek

Více

POŽÁRNÍ ŘÁD. Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 1/2015. Článek 1 Úvodní ustanovení

POŽÁRNÍ ŘÁD. Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 1/2015. Článek 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška Města Kutná Hora č. 1/2015 POŽÁRNÍ ŘÁD Zastupitelstvo města Kutná Hora se na svém zasedání dne 31.3.2015 usnesením č.38/15 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1 zákona

Více

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace

Zpráva z jednání Školské rady ZŠ a MŠ Tisá, příspěvková organizace Datum konání: 6. 10. 2010 Program: 1. Projednání a schválení Výroční zprávy o činnosti školy 2009/2010 2. Projekt MŠMT Peníze školám 3. Nařízení vlády o odvodu 30% z částky na pomůcky školy zpět do státního

Více

Obec Dolní Hbity. Závěrečný účet obce Dolní Hbity - rok 2015. Dolní Hbity 55, 262 62 Tel.: 318 697 109, IČ: 00242101 e-mail: obec@dolni-hbity.

Obec Dolní Hbity. Závěrečný účet obce Dolní Hbity - rok 2015. Dolní Hbity 55, 262 62 Tel.: 318 697 109, IČ: 00242101 e-mail: obec@dolni-hbity. Obec Dolní Hbity Dolní Hbity 55, 262 62 Tel.: 318 697 109, IČ: 00242101 e-mail: obec@dolni-hbity.cz Závěrečný účet obce Dolní Hbity - rok 2015 (dle 17, zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech

Více

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části

Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části Městská část Praha - Ďáblice Zastupitelstvo městské části 11. zasedání dne 6. 4. 2016 USNESENÍ č. 97/16/ZMČ ke zřizovací listině Jednotky sboru dobrovolných hasičů Zastupitelstvo MČ po projednání schvaluje

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014 Městská policie Desná, Údolní 633, Desná v Jizerských horách ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉ POLICIE DESNÁ ZA ROK 2014 Městská policie Desná Zpracoval: Ing. Miroslav ERLEBACH Desná leden 2015 Obsah: 1. Obecná

Více

Zásady k provádění odborné přípravy a odborné způsobilosti členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků

Zásady k provádění odborné přípravy a odborné způsobilosti členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků Příloha č.1 k č.j.: HSJI-37-42/1-KŘ-2005 Počet listů: 9 Zásady k provádění odborné přípravy a odborné způsobilosti členů jednotek SDH obcí a jednotek SDH podniků V souladu s 72 zákona č. 133/1985 Sb.,

Více

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s.

Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. Stanovy spolku Tělovýchovná jednota Hostivice, z.s. 1. Základní ustanovení, název a sídlo spolku 1. TJ Sokol Hostivice ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012

Více

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ

Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ Městská část Praha - Ďáblice Dne 1. 2. 2016 Úřad městské části Praha - Ďáblice Květnová 553/52 182 00, Praha 8 č.j.: 0078/2016-MCPD/TAJ ORGANIZAČNÍ ŘÁD Úřadu Městské části Praha - Ďáblice Obsah: 1) Úvodní

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Požární řád

Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Požární řád Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, Požární řád Zastupitelstvo města se na svém 22. zasedání dne 26.03.2014 usnesením číslo 51/22Z/2014 usneslo vydat na základě 29 odst. 1 písm. o) bod 1. zákona č. 133/1985

Více

Město Horní Bříza. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Horní Bříza. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Horní Bříza Obecně závazná vyhláška č. 6/2011, kterou se stanoví podmínky k zabezpečení požární ochrany při akcích, kterých se účastní větší počet osob Zastupitelstvo města Horní Bříza se na svém

Více

Školení starostů obcí. Povinnosti obce v oblasti požární ochrany 2015

Školení starostů obcí. Povinnosti obce v oblasti požární ochrany 2015 Školení starostů obcí Povinnosti obce v oblasti požární ochrany 2015 Osnova historie požární prevence povinnosti obce v samostatné působnosti povinnosti obce v přenesené působnosti povinnosti obce jakožto

Více

ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006

ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Střední odborná škola Emila Holuba,s.r.o. ZPRÁVA O ŠKOLE ZA ŠKOLNÍ ROK 2005/2006 Dukelská 65, Brno 614 00 Výroční zpráva o škole za školní rok 2005/2006 Část I. Základní charakteristika právnické osoby

Více

STANOVY. Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové

STANOVY. Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové Článek I Název a sídlo 1. Název Dělnická tělovýchovná jednota Hradec Králové (dále jen DTJ) 2. Sídlo DTJ je Hradec Králové, Labské

Více

SKP Jihlava. Poslání a cíl naší práce

SKP Jihlava. Poslání a cíl naší práce Poslání a cíl naší práce Posláním našeho azylového domu je poskytnutí celkového hmotného zaopatření a sociálně psychologická pomoc lidem, kteří se vlivem různých životních situací ocitli na pokraji lidské

Více

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP. pro rok 2013

Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP. pro rok 2013 Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013 Preventista III. Soubor testových otázek, vydaných SH ČMS ÚORP pro rok 2013 Preventista III. 1. Kterým předpisem jsou stanoveny povinnosti fyzických

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

Veřejné zasedání č. 18/ 2010

Veřejné zasedání č. 18/ 2010 Veřejné zasedání č. 18/ 2010 Dne 15.9.2010 se v 19.00 hod konalo v zasedací místnosti obecního úřadu veřejné zasedání zastupitelstva obce Hlína. Přítomni zastupitelé : -p.dostalý Miloš, ing.pacholík Miroslav,

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016 Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drahkov č.2/2016 konaného dne 10.6.2016 Program: 1. Zahájení. 2. Seznámení s programem zasedání. 3. Ustanovení zapisovatele a ověřovatelů. 4. Kontrola usnesení

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIZ-780/11-Z. Příspěvková organizace. Zdeňkou Michutovou, ředitelkou školy Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIZ-780/11-Z Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Vsetín, Na Kopečku 13, příspěvková organizace Na Kopečku

Více

Nová Ves u Nového Města na Moravě

Nová Ves u Nového Města na Moravě 1. Základní údaje o škole Základní škola a Mateřská škola Nová Ves u Nového Města na Moravě, okres Žd ár nad Sázavou, příspěvková organizace Nová Ves u Nového Města na Moravě 70 592 31 Nové Město na Moravě

Více

Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 12. května 2008

Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 12. května 2008 ZO/03/2008 Z Á P I S z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Dýšina, konaného dne 12. května 2008 Přítomni : Mgr. Václava Kuklíková, Ing. Jaroslav Egrmajer, Ing. Ladislav Vlk, Bc. Michal Hala, MUDr. Karel

Více

Město Švihov Zastupitelstvo města Švihov

Město Švihov Zastupitelstvo města Švihov Město Švihov Zastupitelstvo města Švihov Z á p i s ze zasedání Zastupitelstva města Švihov č. Z/47/13, konaného dne 24.07.2013 od 16.00 hod. v kanceláři starosty - Švihov, nám. Dr.E.Beneše 38. Zasedání

Více

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012

Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 Závěrečný účet hospodaření města Počátky za rok 2012 K 1. lednu 2012 mělo město Počátky k dispozici tyto finanční prostředky: 1/ Základní účty volné prostředky GE Money Bank Oberbank KB Česká spořitelna

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Trutnov, leden 2010 1) Služby V roce 2009 bylo zaregistrováno 5564 čtenářů, z toho 4313 dospělých čtenářů (77,52%) a 1251 dětí do 15ti let (22,48%). Celkový počet registrovaných

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vítězná - Kocléřov,

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Vítězná - Kocléřov, Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 095 345/99-2004 Oblastní pracoviště č. 9 Signatura: bi5cs104 Okresní pracoviště Trutnov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Základní škola Vítězná - Kocléřov, Identifikátor

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE Schweitzerova 91, 779 00 Olomouc MATERIÁL pro zasedání Zastupitelstva města Hranic, dne 3. 9. 2015 Bod programu: 10 Předkládá: Okruh zpracovatelů: Zpracoval: Rada

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2015 konaného dne 24. 4. 2015

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2015 konaného dne 24. 4. 2015 Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 3/2015 konaného dne 24. 4. 2015 Přítomni: 1. Karel Pačiska (předseda) 5. Pavel Nevrkla (místopředseda) 2. Radim Švejda

Více

Čl. 1 Úvodní ustanovení

Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Štětí Obecně závazná vyhláška č. 7/2006 Zastupitelstvo města Štětí se na svém 18. zasedání konaném dne 5. 10. 2006 usneslo vydat podle 29 odst. 1 písm. o) zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně,

Více

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Příloha č. 1 Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Článek č. I Rozsah působnosti Pravidla pro financování příspěvkových organizací (dále jen organizace ) platí pro všechny

Více

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY)

PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (ÚČEL PODPORY) PROGRAM PODPORY V OBLASTI TĚLOVÝCHOVNÝCH A SPORTOVNÍCH AKTIVIT Poskytování dotací z rozpočtu města Letovice se řídí zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění

Více

Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě?

Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě? Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě? Chrudim 2007 1 Kampaně zaměřené na prevenci úrazů u dětí Na kolo jen s přilbou Vidíš mě? Chrudim 2007 Kampaň Na kolo jen s přilbou

Více

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto

uzavírají podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ), tuto Statutární město Přerov IČ: 003 01 825 DIČ: CZ00301825 se sídlem Bratrská 709/34, Přerov I-Město, 750 02 Přerov zastoupené náměstkem primátora Pavlem Košutkem (dále jako Město ) MMPr/SML/2183/2015 a Česká

Více

Společenství vlastníků Kralovická 1450/1451 (41/43) DOMOVNÍ ŘÁD. Článek 1 Obecná ustanovení

Společenství vlastníků Kralovická 1450/1451 (41/43) DOMOVNÍ ŘÁD. Článek 1 Obecná ustanovení Společenství vlastníků Kralovická 1450/1451 (41/43) DOMOVNÍ ŘÁD Článek 1 Obecná ustanovení 1) Tento domovní řád je vydáván v souladu s občanským zákoníkem a stanovami společenství za účelem zabezpečení

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2006 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007

Program Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut v Chrudimi 2007 Evropský týden mobility Evropský den bez aut 2007 V roce 2007 se česká, moravská a slezská města opět zapojila do celoevropské akce Evropský týden mobility (16. 22. září) a Evropský den bez aut (22. září),

Více

Shrnutí investic a oprav v roce 2015

Shrnutí investic a oprav v roce 2015 Shrnutí investic a oprav v roce 2015 1) Ve druhé polovině roku 2015 byla zahájena výstavba základní technické vybavenosti pro 7 rodinných domů v lokalitě u hřbitova Na Čechách. Stavbu provádí firma Jaroš

Více

SMLOUVA O PROVÁDĚNÍ ÚKLIDOVÝCH SLUŽEB č. 324/03/09 uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

SMLOUVA O PROVÁDĚNÍ ÚKLIDOVÝCH SLUŽEB č. 324/03/09 uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů SMLOUVA O PROVÁDĚNÍ ÚKLIDOVÝCH SLUŽEB č. 324/03/09 uzavřená dle ustanovení 51 zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Objednatel: Společenství vlastníků jednotek domu Bechlínská

Více

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s.

STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. STANOVY Unie tělovýchovných organizací Policie České republiky, sportovní svaz policistů a hasičů, z.s. (dále jen Unie ) Čl. 1 Název, sídlo, postavení Unie (1) Unie je založena na principu dobrovolnosti

Více

Organizační pokyny k okresnímu hodnocení hry Plamen ročníku 2015 2016

Organizační pokyny k okresnímu hodnocení hry Plamen ročníku 2015 2016 Organizační pokyny k okresnímu hodnocení hry Plamen ročníku 2015 2016 Pořadatel: Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska okres Hodonín Termín konání: 14. května 2016 Místo konání: Hasičský sportovní areál

Více

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009

DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009 DOMOVNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁZVORKOVA 2007, 2008, 2009 Úvodní ustanovení 1. V návaznosti na příslušné zákony a stanovy družstva obsahuje domovní řád pravidla užívání bytů, nebytových a společných částí

Více

Z Á P I S č. 32/6/2012,

Z Á P I S č. 32/6/2012, Výkonný výbor regionálního sdruţení ČSTV Vsetín Z Á P I S č. 32/6/2012, z 32. schůze výkonného výboru RS ČSTV Vsetín, která se konala ve středu 19. září 2012 v 15.30 hodin. Schůze byla zahájena v 15.30

Více

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A.

ZÁKON 250/2000 ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ 2016 A. Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav (dále jen jako město ) vyhlašuje v souladu se zákonem č. 250/2000 Sb. Zákon o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů (dále jen jako ZÁKON ) PROGRAM PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov

PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov PLAN CONTROL s.r.o., U Trojice 120, 380 01 Český Krumlov Zpráva o výsledcích přezkoumání hospodaření svazku obcí Identifikační údaje: IČO 15789683 Název svazku:svazek Lipenských obcí Jména osob provádějících

Více

Obecně závazná vyhláška Města Třemošná č. 1/2006. Požární řád města

Obecně závazná vyhláška Města Třemošná č. 1/2006. Požární řád města Obecně závazná vyhláška Města Třemošná č. 1/2006 Zastupitelstvo Města Třemošná se na svém zasedání dne 29.3.2006 usneslo na základě 29, odst.1, písm.o) zákona č.133/1985sb. ve znění pozdějších předpisů

Více

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti červenec 2015

Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti červenec 2015 Sbor dobrovolných hasičů Mirovice, Tyršova 315, 398 06 Mirovice Informace o činnosti červenec 2015 2. července 2015 od 20:00 hodin Členové SDH Mirovice zavlažili celý mirovický park na Masarykově náměstí

Více

Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry. Návrh rozpočtu obce na rok 2016. Textová část

Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry. Návrh rozpočtu obce na rok 2016. Textová část Obec Bečváry, se sídlem Bečváry 161, 281 43 Bečváry Návrh rozpočtu obce na rok 2016 Textová část Rozpočet obce je finanční plán, jímž se řídí její hospodaření. Je sestavován na období jednoho kalendářního

Více

Charita Zlín. Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434. telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz

Charita Zlín. Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434. telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz Příloha č.16b Charita Zlín Burešov 4886, 760 01 Zlín IČO: 44117434 telefon: 577 224 050 www.zlin.charita.cz, e-mail: info@zlin.charita.cz Posláním Charity Zlín je praktická a konkrétní pomoc lidem v tělesné,

Více

Návrh závěrečného účtu obce Všejany za rok 2014

Návrh závěrečného účtu obce Všejany za rok 2014 Návrh závěrečného účtu obce Všejany za rok 2014 Rozpočet obce Všejany na rok 2014 byl schválen zastupitelstvem obce dne 17.12.2013 v celkové výši 6.048.720,- Kč. Rozpočet byl sestaven jako přebytkový na

Více

Město Mariánské Lázně

Město Mariánské Lázně Město Mariánské Lázně Pravidla pro poskytování dotací na sportovní činnost Město Mariánské Lázně rozhodlo dne 11.12.2012 usnesením zastupitelstva města č. ZM/481/12 vydat tato Pravidla pro poskytování

Více

4. Informace o lidských zdrojích.6. 5.Informace o výnosech v členění podle zdrojů..6. 6.Informace o vývoji a stavu fondů o.p.s. k rozvahovému dni.

4. Informace o lidských zdrojích.6. 5.Informace o výnosech v členění podle zdrojů..6. 6.Informace o vývoji a stavu fondů o.p.s. k rozvahovému dni. Obsah 1. Základní údaje o společnosti... 2 Druh obecně prospěšných služeb:... 3 2. Historie Tyflokabinetu České Budějovice o.p.s.... 4 3. Informace o činnostech uskutečněných v účetním období v rámci obecně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2008 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ORGANIZACE ZA ROK 2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA Výroční zpráva o hospodaření Základní školy, Děčín II,, příspěvková organizace Základní škola Děčín II, je příspěvkovou organizací, jejíž

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE ŽĎÁR NAD METUJÍ ZA ROK 2015

ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE ŽĎÁR NAD METUJÍ ZA ROK 2015 ZÁVĚREČNÝ ÚČET OBCE ŽĎÁR NAD METUJÍ ZA ROK 2015 str. 1 Obsah: * údaje dle 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů Přílohy 1. Výkaz pro hodnocení

Více

MĚSTYS LÁZNĚ TOUŠEŇ Úřad městyse, Hlavní 56, 250 89 LÁZNĚ TOUŠEŇ, okres Praha východ

MĚSTYS LÁZNĚ TOUŠEŇ Úřad městyse, Hlavní 56, 250 89 LÁZNĚ TOUŠEŇ, okres Praha východ MĚSTYS LÁZNĚ TOUŠEŇ Úřad městyse, Hlavní 56, 250 89 LÁZNĚ TOUŠEŇ, okres Praha východ Zápis č. 7/2014 ze zasedání Zastupitelstva městyse Lázně Toušeň, konaného dne 17. 12. 2014 od 19.00 hodin v zasedací

Více

USNESENÍ. z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015

USNESENÍ. z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015 MĚSTO HRANICE USNESENÍ z 16. schůze Rady města Hranic, dne 20. 10. 2015 Usnesení 571/2015 - RM 16 ze dne 20. 10. 2015 Zahájení program rady města s doplněním uvedeným v zápise. Usnesení 572/2015 - RM 16

Více

Město Švihov Zastupitelstvo města Švihov

Město Švihov Zastupitelstvo města Švihov Město Švihov Zastupitelstvo města Švihov Z á p i s ze zasedání Zastupitelstva města Švihov č. Z/13/11, konaného dne 11.05.2011 od 16.00 hod. na radnici Švihov č.p. 38.. Zasedání Zastupitelstva města Švihov

Více

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010

Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 Program prevence kriminality Městské policie Liberec na rok 2010 realizátor programu: Odbor prevence kriminality Městské policie Liberec Zpracoval : Mgr. Luboš Raisner Předkládá: Mgr. Ladislav Krajčík

Více

SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP. Hlava I.

SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP. Hlava I. SMĚRNICE č. 11/2011 kterou se stanoví pravidla pro výkon služby Operačního střediska MP Hlava I. Čl. I Pojmy (1) Operační středisko je režimové pracoviště, kde není možný přístup nepovolaných osob (2)

Více

Vzor havarijního plánu. I. Úvod

Vzor havarijního plánu. I. Úvod Samostatná příloha č. 1 k PN BA 904 Strana 1/5 Vzor havarijního plánu I. Úvod Při zvýšeném používání ropných produktů se mohou dostávat do půdy a vody různé ropné produkty při použití, dopravě i skladování.

Více

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 9. schůze Rady města Český Brod konané dne 19.4. 2006 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc. Nekolný, Mgr. Janík, MUDr. Forstová, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

*MVCRX01T55HU* MVCRX01T55HU prvotní identifikátor

*MVCRX01T55HU* MVCRX01T55HU prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA *MVCRX01T55HU* MVCRX01T55HU prvotní identifikátor generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-2370-3/PO-IZS-2014 Praha 14. února 2014 listů: 8 Schvaluje: brig gen.

Více

Čl. 2 Vymezení pojmů

Čl. 2 Vymezení pojmů Příloha č. 1 M Ě S T O K O P Ř I V N I C E Obecně závazná vyhláška č..../2015 o místních záležitostech veřejného pořádku a o stanovení podmínek při pořádání veřejnosti přístupných podniků Zastupitelstvo

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-731/14-B. Vyškovská 376, 685 01 Bučovice ddm.bucovice@tiscali.

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-731/14-B. Vyškovská 376, 685 01 Bučovice ddm.bucovice@tiscali. INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-731/14-B Název právnické osoby vykonávající činnost školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 70284083 Identifikátor 600126111 Právní forma Zastoupená Zřizovatel Dům

Více

mezinárodní pohárovou soutěž mladých hasičů

mezinárodní pohárovou soutěž mladých hasičů Sbor dobrovolných hasičů Havířov Město vás zve na mezinárodní pohárovou soutěž mladých hasičů Pořadatel: SDH Havířov Město za finanční podpory Mezinárodního Visegradského fondu, Termín konání: sobota 14.

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01129/08-06. Předmět inspekční činnosti:

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-01129/08-06. Předmět inspekční činnosti: Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-01129/08-06 Název školy: Základní škola Chomutov, Zahradní 5265 Adresa: 430 05 Chomutov, Zahradní 5265 Identifikátor: 600077578 IČ: 46

Více

Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak

Organizační řád Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Článek 1 Úvodní ustanovení Část I. - Všeobecná ustanovení 1.

Více

Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky

Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky Název školy Plán činností na období: leden 2011 prosinec 2011: PROSTŘEDÍ ŠKOLY Základní škola praktická a základní škola speciální Králíky Datum sestavení plánu 20.1.2011 Na sestavení plánu spolupracovali

Více

ekarolinka Hasičská zbrojnice v Trávničku

ekarolinka Hasičská zbrojnice v Trávničku Podještědský měsíčník Sdružení obcí Podještědí ekarolinka Ročník XVII. Číslo 5. Květen 2012 e Hasičská zbrojnice v Trávničku Z mikroregionu Již podle obrázku na titulní stránce je možno poznat, který měsíc

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Výprachtice, konaného dne 18. 2. 2009 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu.

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Výprachtice, konaného dne 18. 2. 2009 v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu. Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Výprachtice, konaného dne v 18.00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu. Přítomni: Omluveni: Hosté: Program: JUDr. Miroslav Stejskal, Věra Jandejsková,

Více

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ

Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj.: ČŠIS-128/11-S. Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Mateřská škola Červený Újezd, okres Praha-západ Červený Újezd 30, 273 51 Unhošť IČ:

Více

Obecní Zpravodaj IV/2015

Obecní Zpravodaj IV/2015 Obecní Zpravodaj IV/2015 Vážení spoluobčané, Předkládáme Vám aktuální informace z našich obcí: Realizované akce Znovuodhalení pomníku obětem první světové války Dne 28. října, byl v Květinově, znovu odhalen

Více

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku

SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh. Čl. I Název a sídlo. Čl. II Účel spolku. Čl. III Hlavní činnost spolku SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. Stanovy spolku Návrh Čl. I Název a sídlo 1. SK SLAVIA PRAHA POZEMNÍ HOKEJ, z.s. (dále jen spolek ) má své sídlo na adrese Praha 10 - Vršovice, Vladivostocká ulice 1460/10,

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA M ě s t o B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ RADY MĚSTA Bystřice na Pernštejnem č. 16 /2009 konané dne 10.11.2009 v zasedací místnosti MěÚ Bystřice n.p. v 16:00 hodin Přítomni

Více

Zápis z 8. zasedání zastupitelstva obce Rušinov

Zápis z 8. zasedání zastupitelstva obce Rušinov Obecní úřad Rušinov, Rušinov 47, 583 01 Chotěboř telefon: 569692281, mobil: 724288418 www.obecrusinov.cz e-mail: rusinov@seznam.cz Zápis z 8. zasedání zastupitelstva obce Rušinov Datum a čas konání: 29.4.

Více

ZÁPIS A USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY ze dne 11.02.2013

ZÁPIS A USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY ze dne 11.02.2013 ZÁPIS A USNESENÍ Z 16. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE NOVÉ HAMRY ze dne 11.02.2013 Přítomni: František Kubiš, Jaroslav Bradáč, Jaroslav Bradáč ml., Milena Dellingerová, Tomáš Naňka, Petr Novák, Stanislav

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 1 ZPRÁVA O ČINNOSTI DĚTSKÉHO RYBÁŘSKÉHO KROUŽKU ZA ROK 2015 Zprávu o činnosti dětského rybářského kroužku za rok 2014 kterou jsem vám přečetl na loňské výroční schůzi, jsem ukončil vánoční schůzkou. Rok

Více

Sbor dobrovolných hasičů Staré Sedliště, 348 01 Staré Sedliště www.ssedliste.cz, e-mail: jizu@seznam.cz

Sbor dobrovolných hasičů Staré Sedliště, 348 01 Staré Sedliště www.ssedliste.cz, e-mail: jizu@seznam.cz 1. Číslo 30. března 2012 Sbor dobrovolných hasičů Staré Sedliště, 348 01 Staré Sedliště www.ssedliste.cz, e-mail: jizu@seznam.cz Vážení čtenáři, prostřednictvím starosedlišťského hasičského zpravodaje

Více

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2012-2013

Společnost přátel gymnázia Český Brod. Výroční zpráva za školní rok 2012-2013 Společnost přátel gymnázia Český Brod Výroční zpráva za školní rok 2012-2013 - 2 - Úvod Předkládáme Vám souhrn základních informací o Společnosti přátel gymnázia v Českém Brodě, o její činnosti, složení

Více

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2011

Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2011 Zpráva o činnosti oddělení krizového řízení v roce 2011 1. Oblast krizového řízení a krizového plánování Řešení mimořádných událostí, krizových situací a dalších neodkladných záležitostí dořešení záležitostí,

Více

Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Vlastec, které se konalo dne 5. 2. 2016 v 16.00 hod. na obecním úřadě

Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Vlastec, které se konalo dne 5. 2. 2016 v 16.00 hod. na obecním úřadě Zápis z 12. zasedání zastupitelstva obce Vlastec, které se konalo dne 5. 2. 2016 v 16.00 hod. na obecním úřadě Přítomno: 5 členů zastupitelstva: Host: Program: 1) Zahájení 2) Rozpočtové opatření č. 10/2015

Více

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC VITĚJOVICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC VITĚJOVICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo Obce Vitějovice se na svém zasedání dne 31.10.2012 usnesením č. 63/2012 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

ODBOR: majetku města. vedoucí odboru: Mgr. Bc. Pavel Vltavský sekretariát (asistentka): 1. STRUKTURA: (k 31.12.2015) Název oddělení

ODBOR: majetku města. vedoucí odboru: Mgr. Bc. Pavel Vltavský sekretariát (asistentka): 1. STRUKTURA: (k 31.12.2015) Název oddělení ODBOR: majetku města vedoucí odboru: Mgr. Bc. Pavel Vltavský sekretariát (asistentka): 1 STRUKTURA: (k 31.12.2015) Název oddělení Oddělení správy a evidence budov (ORJ 051) Oddělení správy a evidence pozemků

Více

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151 Obecně závazná vyhláška obce Blížejov č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Blížejov se na svém zasedání dne 5.11.2009

Více

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s.

Stanovy spolku. I. Úvodní ustanovení. 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. Stanovy spolku I. Úvodní ustanovení 1.Název spolku : KLUB PŘÁTEL HISTORICKÝCH VOJENSKÝCH JEDNOTEK z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku : Třebestovice, Kerská 160, PSČ : 289 12, Česká republika 3. KLUB

Více

Zápis č. 4/2011 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drozdov konaného dne 9.9.2011 v přísálí kulturního domu

Zápis č. 4/2011 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drozdov konaného dne 9.9.2011 v přísálí kulturního domu Zápis č. 4/2011 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Drozdov konaného dne 9.9.2011 v přísálí kulturního domu Přítomni: Bc. Marek Karger, Jiří Merta, Milan Mrázek, Libor Smékal, Marek Šváb, Ladislav

Více

01. Identifikační kód. 02. Kód. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci

01. Identifikační kód. 02. Kód. 03. Pojmenování (název) životní situace. 04. Základní informace k životní situaci 01. Identifikační kód 02. Kód 03. Pojmenování (název) životní situace Vydání průkazu profesní způsobilosti řidiče 04. Základní informace k životní situaci Průkaz profesní způsobilosti řidiče se vydává

Více

Závěrečný účet Městyse Pozlovice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů.

Závěrečný účet Městyse Pozlovice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů. Závěrečný účet Městyse Pozlovice za rok 2010 ( 17 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů.) I. Údaje o plnění příjmů a výdajů za rok 2010 Třída Schválený

Více

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007

ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 ROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ROK 2007 Předkládá: Ústav sociální péče pro tělesně postiženou mládež, V Sídlišti 347, 330 22 Zbůch organizační složka státu Název zpracovatele Ústav sociální péče pro tělesně

Více

Zápis z 81. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice, konaného dne 27. dubna 2004. Jednání svolal pan starosta.

Zápis z 81. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice, konaného dne 27. dubna 2004. Jednání svolal pan starosta. Stránka č. 1 z 9 Zápis z 81. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Bořetice, konaného dne 27. dubna 2004. Jednání svolal pan starosta Začátek jednání: 19.15 hodin Přítomni: 14 Omluven: 0 Václav Petrásek

Více

Informace o přijatých

Informace o přijatých Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších

Více

Rada města Břeclavi schválila na své 26. schůzi dne 09.11.2011, a na základě toho zveřejňuje. ZÁMĚR pronájmu nemovitosti:

Rada města Břeclavi schválila na své 26. schůzi dne 09.11.2011, a na základě toho zveřejňuje. ZÁMĚR pronájmu nemovitosti: S08RP00HV8 Vyvěšeno: 10.11.2011 Sejmuto : Rada města Břeclavi schválila na své 26. schůzi dne 09.11.2011, a na základě toho zveřejňuje ZÁMĚR pronájmu nemovitosti: areálu Útulku pro opuštěná zvířata v Bulharech.

Více

Město Rosice. Z á p i s č. 04/2012/14 Č.j.: MR-C 2786/12-PKR/KVZM ze 14. zasedání kontrolního výboru konaného dne 16. 04. 2012

Město Rosice. Z á p i s č. 04/2012/14 Č.j.: MR-C 2786/12-PKR/KVZM ze 14. zasedání kontrolního výboru konaného dne 16. 04. 2012 Město Rosice Kontrolní výbor zastupitelstva města Z á p i s č. 04/2012/14 Č.j.: MR-C 2786/12-PKR/KVZM ze 14. zasedání kontrolního výboru konaného dne 16. 04. 2012 Přítomni: JUDr. Polák, pan Světlík, Bc.

Více

Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 11. listopadu 2015

Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 11. listopadu 2015 Zápis z 11. zasedání zastupitelstva obce Bílé Poličany konaného dne 11. listopadu 2015 Zasedání Zastupitelstva obce Bílé Poličany (dále jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v 19:00 hodin starostou obce

Více

Stanovy spolku. Yachtclub Pardubice, z.s.

Stanovy spolku. Yachtclub Pardubice, z.s. Stanovy spolku Yachtclub Pardubice, z.s. Úplné znění ke dni 26.3. 2015 čl. I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Yachtclub Pardubice, z.s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku: Třída Míru 65, 530 02 Pardubice

Více