Proč piji svoji kávu právě v Perfect World, místě se srdcem? Rozhovor s Marcelou, pravidelnou návštěvnicí kavárny.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Proč piji svoji kávu právě v Perfect World, místě se srdcem? Rozhovor s Marcelou, pravidelnou návštěvnicí kavárny."

Transkript

1

2 Proč piji svoji kávu právě v Perfect World, místě se srdcem? Rozhovor s Marcelou, pravidelnou návštěvnicí kavárny. Dobrý den,, mohla byste se nám trošku představit? Dobrý den, jmenuju se Marcela Žandová a jsem teď zrovna máma na plný úvazek. Jaký je Váš vztah ke kavárnám? Velmi kladný. Jak říká Cimrmanův uhlobaron: Mě to baví;-) Kdy a proč jste Perfect World poprvé navštívila? Říkala mi o Vaší kavárně kamarádka, s tím, že se tam určitě vypravíme. Pak jsem zakopla o letáčky v jednom krámku a zjistila, že jsem jen přes ulici od PW. A tak jsem zašla s malým Fandou... Jak na Vás kavárna při první návštěvě zapůsobila?.a oba jsme byli nadšení. Fanoušek doslova hltal obrázky na zdi a já se musela držet, abych nezhltla nadvakrát báječnej cheesecake a výborný kafe, co voní po belgických pralinkách... k tomu příjemné povídání s paní kavárnicí... a další návštěvy kavárny byly každá jiná a po každé prima. Dle přítomných kavárníků, hostů...pokaždé skvělá atmosféra, dcera (3roky) se sem pokaždé těší, slečna Majda je pro ní ta Elsa z naší kavárny, protože měla cop jako ledová královna Elsa... to všechno by třeba fungovalo i kdyby kavárna byla normální... ale ona není normální. Svým účelem a zaměřením je ojedinělá, soucitná, nadějeplná... snová! Jaké poselství má dle Vašeho názoru Místo se srdcem sdělovat světu? Viz účel shora uvedený. Proč jste se rozhodla se sem vracet a stát se pravidelným návštěvníkem? Vezměte všechny předchozí odpovědi, zmáčkněte ctrl C a ctrl V a vložte pod tuto otázku;-) Co v Perfect World nejraději děláte a co tu nejraději jíte a pijete? Já kafe latté a domácí ledové čaje, Evelínka mlíčko od kravičky. Obě máme rády Váš mrkvovej. A výborný je promítání. Co se Vám na Místě se srdcem nejvíce líbí? Vše shora uvedené A co by podle Vás naopak stálo za zlepšení? Drobné vychytávky, o kterých víte (polička a nepříliš dětem odolné stolečky) Kavárna se bude od stěhovat co byste v novém zanechala, a co změnila? Viz shora uvedené. Ponechte si prosím srdce na pravém místě. Ostatní se veze s tím. Děkujeme za Vaše odpovědi, co byste ráda vzkázala čtenářům? Jak se u nás doma říká: Přijďte pobejt. Budete vítáni. Perfect World, místo se srdcem.

3 Proč jsme se rozhodli být neziskoví? Pár slov o tom, co všechno obnáší nezisková kavárna, a proč to za to stojí. Nezisková kavárna Co si pod tím má člověk představit? Jak asi taková kavárna funguje, jací lidé v ní pracují a hlavně kam a na co tedy jde její zisk? Odhalíme Vám trochu ze zákulisí první neziskové kavárny v Čechách, a Vy si tak budete moci sami udělat obrázek, zda něco takového stojí za veškerou práci a energii... Když jsme na kavárně Perfect World začínali pracovat, toužili jsme po Místě se srdcem místě, kde si lidé budou moci odpočinout, zapomenout na své starosti nebo si je naopak urovnat či pro ně najít řešení, místě, kde nebude čas hrát takovou dominantní roli, kterou obvykle všude jinde hraje, místě, kde lidé budou moci platit tolik, kolik budou chtít, protože nejlépe přece dokáží soudit svým vlastním srdcem. Právě toto byla naše představa o Perfect World, místě se srdcem. Až těsně před otevřením se zrodila myšlenka propojení kavárny s nadačním fondem PERFECT, který byl již přes půl roku na světě. Na jeho kontě se každý měsíc shromažďovaly příspěvky z lekcí Perfect World, jazykovky se srdcem. Z každičké lekce sem mířilo 10kč. Účelem nadačního fondu bylo vybrat každý rok jedno nebo více dětí z dětského domova DOMINO a to vyslat na jazykový pobyt do zahraničí, a tak mu dát možnost opravdu se naučit cizí jazyk. A protože nebyl důvod, proč by kavárna nemohla být tomuto projektu podporou, rozhodli jsme se věnovat každý měsíc veškerý náš zisk právě dětem z dětského domova. Co toto rozhodnutí v praxi znamená? Od vybudování Místa se srdcem z holé kostky o čtyřech zdech a velikosti dvou trafik přes vybrání a zaměstnání schopných, spolehlivých a jedinečných lidí, kteří dokáží věřit a pracovat na plné obrátky, po každodenní pečení dortů a zákusků pro naše hosty. Jinými slovy je kavárna pro majitele denní chléb. Probouzejí se s ní a chodí s ní spát. Znamená pro ně naději a víru v to, že měnit svět je skutečně možné. Také však spontánnost a sílu, kterou v sobě chtě nechtě musí najít, když ze dne na den někdo z obsluhy přestane věřit a vzdá to, když je málo hostů nebo když někteří za dva kousky dortu a dvě kávy latté zaplatí 15 kč. Proč se ale stále nevzdáváme? Kvůli pohledu na plnou kavárnu spokojených hostů, kteří hrají deskové hry, brnkají si na kytaru, učí se připravit si své vlastní kapučíno... Kvůli pohledu na maminky, které na koberečku přebalují svá novorozeňátka, zatímco jejich starší děti si kreslí a hrají... Kvůli popsané zdi přání, která se za celý rok zaplnila tak, že se muselo začít psát na další... A především kvůli upřímnému Děkuji, které jsme v létě 2014 slyšeli od čtrnáctileté Sandry z dětského domova, která se vrátila ze 14-i denního pobytu v Anglii, kde konečně začala věřit sama sobě a ztratila ostych mluvit anglicky. Když má Vaše práce smysl, překonáte i ty nejhlubší pády. Sandra při rozhovoru před odjezdem Perfect World, místo se srdcem.

4 Práce se smyslem: Jaké to je pracovat se srdcem? Rozhovor s Magdou Chvalovou, obsluhou v Perfect World, o tom, proč pracuje zrovna zde. Ahoj, Magdi, představ se nám trošku, prosím: Ahoj, jmenuji se Magda Chvalová a je mi 21 let.pro Perfect World pracuji už téměř rok a většina lidí mě asi zná jako tu červenovlasou s copem co pouští ráda rock and roll Proč jsi se rozhodla začít pracovat zrovna pro Perfect World? Loni v květnu jsem hledala už docela dlouho brigádu, ale pořád ne a ne něco najít. Pak jsem se odvážila a zašla s kamarádkou do té zvláštní kavárny u zastávky tramvaje a viděla Ondru, jak dělá pohovor. Tak jsem si řekla, že za zeptání nic nedám. A pak už to šlo samo Pracuješ zde už téměř rok jaké byly Tvoje začátky? Chaotické a ustrašené. Pamatuji si, že během první směny jsem Ondrovi volala asi 6x a pak ještě z domova jela zpátky, jestli jsem zavřela okno. V současnosti už zdaleka nejsi na začátku, co se za tu dobu v Perfect World změnilo? Maličkostí dost, ale celý smysl kavárny je pořád stejný. 1. Nezisková kavárna, kde máte šanci změnit něčí život tím, že si dáte kávu a domácí dort. Jaký byl ten nejhezčí zážitek, který jsi zde v kavárně prožila? To byla určitě moje druhá směna, kdy mi dopoledne vešly do kavárny dvě maminky s holčičkou Izzie a chlapečkem Timem. Nejen, že jsem si jejich návštěvu užila, ale na konci zanechaly za svou návštěvu korun. Zkrátka proto, že chtěly pomoci, protože si vážili toho co děláme a věřily, že to zvládneme V tu chvíli jsem měla nádherný pocit ne kvůli penězům, ale právě kvůli jejich důvěře v nás. Ten den jsem věděla, že chci být součástí něčeho tak velkého. A stalo se Ti v Místě se srdcem někdy něco opravdu nepříjemného? Opravdu nepříjemné je, když přijdou lidé, kteří si naší myšlenky neváží. Zákazníci, kteří si dají dort, toast a kávu a zanechají 30kč nám příliš nepomáhají. To člověka dokáže zamrzet obzvlášť když se jedná o pravidelné zákazníky. Jaký přístup k návštěvníkům obsluha této kavárny má? Každá obsluha má svůj osobitý styl, ale všechny jsme milé, rádi Vám povíme náš příběh a vyslechneme ten Váš. A v neposlední řadě Vám připravíme lahodnou kávu s ingrediencí navíc- láskou Popiš nám trochu zákulisí kavárny jací jsou Tví kolegové a tým kavárny celkově? Momentálně jsme je nás 7. Je tu Ondra s Dominikou, kteří založili místo se srdcem z ničeho. Každý měsíc kavárnu dotují v řádech tisíců (a to bylo i hůř), aby kavárna mohla přežít do dalšího měsíce. Jsou to neuvěřitelně vytrvalí lidé, kterých si moc vážím. Pak jsem tu já, ale o mě toho padlo až až. Dále tu máme Míšu, která je takovým ďáblíkem naší kavárny. Je plná energie, ráda zdobí a vymýšlí nové věci.

5 prohlédnout na našich fb stránkách Dále je tu Šárka. Šárka je taková naše maminka. Je z našeho týmu nejstarší, ale mám pocit, že v naší kavárně se cítí o několik let mladší. Po pár normálních zaměstnání našla nás a je vidět, že každý den v kavárně vkládá do práce své srdce, což je krásné vidět v praxi. Pokud se právě smějete tomu, že jsem prohlásila, že jsme nenormální- tak jsme. Jestli jste u nás už někdy byli, tak víte že to tak je. A pokud nebyli, přijďte se sami přesvědčit A poslední členové naší kavárny jsou Jonášek a Samuel- nejmladší Paškové Znáte ten pocit, že se necítíte nejlépe mezi lidmi, se kterými pracujete? Ale je to práce-zaměstnání, které Vás živí. Říkáte si, že úžasný kolektiv není nikde, že pokud přejdete jinam, budou tam lidé stejní, možná i horší? No Tak to my u nás opravdu neřešíme. Mohu moc ráda prohlásit, že my jsme naprosto skvělý tým, který chce dosáhnout stejného cíle- Vypravit Autobus dětí z DD na jazykový kurz do Anglie Pracuješ v Místě se srdcem jaké to je, pracovat se srdcem? Občas velmi náročné ale stojí to za to. Pokud se mi povede někomu udělat radost. To je to nejhezčí a člověk pak jde spát s úsměvem na tváři a klidem na duši. Kde podle Tebe bude Perfect World za 10 let? Bude ještě vůbec existovat? Za 10 let? Uf.. Přeji si, aby fungovala nejen tato kavárna, ale abychom se rozrostli do co nejvíc koutů ČR. Abychom nevyslali jeden autobus dětí z DD do Anglie, ale aby jich byla celá kolona! A také do kavárny budou chodit hlavně lidé, kteří ví, že to má smysl. Že za celou kavárnou je spousta práce a spousta lidí, kteří potřebují naší pomoc. Bude to krása až to vyjde a já doufám, že budu u toho Co bys této kavárně přála? Aby se mi splnila má představa o tom, jak bude Perfect World vypadat za 10let. Děkujeme za Tvoje odpovědi! Mohla bys něco vzkázat čtenářům? Pokud jste někde nespokojení, zabojujte. Zabojujte zevšech sil. Pokud zabojujete a vyjde to, nebudete litovat. Pokud zabojujete a nevyjde to, budete vědět, že jste pro to udělali všechno a nebudete mít žádné otázky co kdyby. A pokud Vám to nestojí za boj, tak od toho utíkejte co nejdál to půjde. U nás se bojuje každý měsíc. Každý měsíc otvíráme kavárnu s přesvědčrním, že se to vyplatí. A ten den přijde. A my budeme moc rádi, pokud u toho budete s námi. Perfect World, místo se srdcem.

6 Od 1.5. v novém, 3x větším na Americké 18! Nový Perfect World aneb první nezisková kavárna s klavírem, dorty právě vytaženými z pece a prostorem pro Vaše sny! Naše stará kavárna Perfect World začala být pomaličku malá. Na zdech už přestalo být místo pro Vaše přání, maminky žadonily o větší dětský koutek, přebalovací pultík, místo pro kočárky, a spoustu z našich hostů by rádo více míst na sezení a větší výběr z voňavých dortů. A tak nám nezbylo nic jiného, než zkusit najít jiné místo, které bude mít srdce. V jednom podchodu na Americké třídě na nás čekal prázdný a poničený prostor, který sice lační po spoustě práce, ale slibuje náš vysněný výsledek. Americká 18. Náš nový Perfect World. Co pro Vás v této kavárně, kam od přestěhujeme Místo se srdcem z Pražské ulice, připravujeme? Snad to všechno, co se Vám u nás vždy líbilo, a zároveň i to, co Vám chybělo: klavír, nádherné staré křídlo, na které si bude moci každý zahrát vlastní troubu na pečení čerstvých dortů, které provoní celou kavárnu bezbariérový vstup houpačky, na kterých si budete moci aktivně odpočinout krásnou zahrádku se stolky z dřevěných pařezů zeď přání, na kterou si budete moci napsat svůj vlastní sen měkoučký dětský koutek pro novorozeňátka hravé místo pro děti předškolního věku obrovské dřevěné akvárium s vodní želvičkou a? Nechte se překvapit! Již 1.5. v Perfect World, místě se srdcem, na Americké 18!

7

8 Lednový koncert kapely Glajstr Duo Ohlédnutí za koncertem aneb i Vy se u nás můžete zviditelnit Kavárna Perfect World není jen místo odpočinku, ale i místo různorodých kulturních akcí, jejichž úkolem je ukázat Vám tak trochu jiný svět a pomoci Vám se odreagovat od všedních problémů. Vystupují u nás kapely, pořádáme zpívané, společná čtení, cizojazyčné konverzace, tvůrčí dílny a spoustu dalších akcích, při kterých se můžete uvolnit nebo naučit něco nového! U nás však nevystupují žádní profesionálové dáváme prostor všem. Takže pokud Vás baví jakákoli aktivita, vynikáte v ní a nebo si jí prostě jen užíváte a rádi byste trochu z ní předali ostatním, oslovte nás a spolupráce bude brzy na světě! Napište na kavarna@perfect-world.cz a pojďte s námi tvořit tak trochu jiný svět! V tomto čísle našeho měsíčníku bychom se rádi ohlédli za lednovým koncertem skupiny Glastr Duo, která u nás vystoupila 16.1., tedy v předvečer slavnostního zahájení akce Plzeň, město kultury 2015! Dva elegantní mladí muži hrající cosi, co nese název porno pop, roztepali kavárnu, kde v době jejich koncertu nezůstalo ani místečko volné. Hosté seděli na sedačkách, bobících i na zemi, poslouchali písničky i básně jednoho z účinkujících, Filipa Koryty, který se vydal na dráhu básníka nestydatých rýmů. Celý večer kavárna dýchala jedinečnou atmosférou a kdo z vás to nezažil, nechť dorazí na nějaký z našich dalších koncertů nebo jiných akcí, neboť právě to jsou chvilky, kdy Perfect World tmelí hosty dohromady a mění životy... Perfect World, místo se srdcem.

9 Jak připravujeme naše veganské dobrůtky? Recept na osvědčený veganský dort na 101 způsobů! Po domácku upečené koláče nebo dorty má jistě každý rád voní, jsou ještě teplé a také přesně víme, co jsme do nich dali. A pokud je takový domácí dortík ještě rychlý, nezebere nám tedy moc času, ale neubere mu to na chuti, pak by se dalo mluvit o kouzelném receptu. A přesně jeden takový pro Vás v tomto čísle máme! Je to náš osvědčený recept na veganský dort tedy dort bez jakékoli živočišné složky. Žádné mléko, máslo, vejce ani tvaroh. Že nevěříte, že takový dort může být dobrý? Tak jej zkuste a uvidíte, že je nejen dobrý, ale dokonce výborný! Recept na veganský dort na 101 způsobů Připravte si: 1,5 hrnku hladké mouky (může být celozrnná) 3/4 hrnku třtinového cukru 1/3 hrnku rostlinného oleje 1 lžička prášku do pečiva 1 lžička octa 1 hrnek vody Z těchto surovin si jednoduše připravíme základní těsto: V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva a vše pečlivě promícháme. Do směsi přilejeme olej, ocet a vodu a znovu promícháme. Již takto můžeme dát dortík klidně péci, bude skvěle vláčný a zasytí! Pečeme jej na cca 180 stupňů, většinou něco málo přes hodinu před vytažením zkontrolujte, zda je pečený na špejli zapíchnuté doprostřed dortu se nesmí nic přilepit. Varianty: Ne nadarmo je to dortík na 101 způsob! Jednoduše z něj můžete udělat třeba jablečnou, kávovou, skořicovou nebo kakaovou veganskou dobrůtku. Zde uvádíme několik možností, kterak jej můžete vylepšit: kakaový 2 lžíce kakaa medový 3 lžíce medu a jen ½ hrnku cukru mandarinkový 1 mandarinkový kompot kávový místo hrnku vody hrnek kávy jablečný 3 strouhaná jablka kokosový místo hrnku vody hrnek kokosového mléka, dále ½ hrnku strouhaného kokosu a na ozdobení kokosové plátky oříškový hrnek drcených oříšků A tak dále! Tento lahodný dortík je zkrátka skutečně dortem na 101 způsobů ani Vaší zde meze nekladou! fantazii se Perfect World, místo se srdcem.

10 Perfect World, místo se srdcem. WORLD.CZ

Okénko do kavárny: Účel Perfect World, místa se srdcem - znáte jej?

Okénko do kavárny: Účel Perfect World, místa se srdcem - znáte jej? Okénko do kavárny: Účel Perfect World, místa se srdcem - znáte jej? Víte, že každá společnost nebo dokonce každé společenství má svůj účel? Účel je důvod, proč daná organizace existuje, proč slučuje lidi,

Více

Jsou okamžiky, kdy dlouze vyhráváš, pak štěstí se přikloní na moji stranu, možná jen, že mi ve hře šanci dáváš, kterou jinde tak snadno nedostanu...

Jsou okamžiky, kdy dlouze vyhráváš, pak štěstí se přikloní na moji stranu, možná jen, že mi ve hře šanci dáváš, kterou jinde tak snadno nedostanu... 1. Hrajeme spolu tu partii podivnou zase, bez figurek na šachovnici žlutohnědé, bez vnímání prostoru v prázdném čase, červenají při ní tváře pře tím tak bledé... Nehrajeme na remízu, ale na vyhrání, jen

Více

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison.

SIARD. Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za nás Boha, Svatého Ducha! Kriste, eleison. Zpravodaj křesťanů z Juliánova, Vinohrad a Židenic SIARD kostel sv. Cyrila a Metoděje Číslo 9, ročník 16 www.zidenice.farnost.cz vychází 6. září 2009 Svatý Václave, vévodo české země, kníže náš, pros za

Více

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá.

JMENUJI SE: To je otisk mé ruky: Baví mě: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. To jsem JÁ 1I JMENUJI SE: Baví mě: To je otisk mé ruky: S čím si rád/a hraju: Namaluj/napiš na každý prst osobu, která ti pomáhá. 2I Jmenuji se......... a je mi... let. Žiju společně s: Bydlím v: Nejvíc

Více

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny?

Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Proč si všichni na střední musí připadat jako králové nebo královny? Nikdo si mě za celý týden ani nevšiml. Jsem jen další nová studentka na nové škole. Přestoupila jsem z té minulé z toho důvodu, že se

Více

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO

MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO MÁM HLAD, MÁM CHUŤ. CUKROVKA A JÍDLO K Výtvarné soutěži s Novo Nordiskem Postřehy dětí z různých věkových kategorií na téma jídlo v rámci letního tábora Štědronín 2015 Dívka, 10 let Mám hlad, mám chuť

Více

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála

RSC Rock Solid Club solid rock pevná skála 1 Čau děcka, já jsem Janka a jsem členem RSC klubu a chci vás s ním trochu seznámit. Zkratka RSC znamená Rock Solid Club a solid rock znamená v angličtině pevná skála. Každé úterý se scházíme u vás na

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU

STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU STUDENT NAŠÍ ŠKOLY VYHRÁL ELEKTROTECHNICKOU OLYMPIÁDU Strouhal Martin Student 2.D Martin je na naší škole něco přes rok a půl, přesto toho již stihl hodně. V roce 2014 se stal druhým nejlepším studentem

Více

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007

[PENÍZE - MANAŽEŘI] 28. října 2007 Úvod Zdravím vás všechny a vítám vás. Jsem moc rád, že jste dnes dorazili. Dnes začneme spolu mluvit o penězích. Vím, že je to velice kontroverzní téma. Ne jenom z pohledu lidí mimo církev. Nedávno zveřejnili

Více

FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA

FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA Fair trade je způsob obchodu, který zaručuje pracovníkům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu za jejich práci. Pěstitelé a řemeslníci v rámci fair trade dostávají takovou výkupní

Více

Proč piji svoji kávu v místě se srdcem? Rozhovor se zákazníkem Romanem Mitasem

Proč piji svoji kávu v místě se srdcem? Rozhovor se zákazníkem Romanem Mitasem Proč piji svoji kávu v místě se srdcem? Rozhovor se zákazníkem Romanem Mitasem Ahoj, Romane, představ se nám trošku, prosím: Zdravím tě Dominiko a spolu s tebou i všechny příznivce kavárničky Perfect World.

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu

Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu Výlet turistického kroužku v sobotu 5. 12. 2015 - procházka městem, turnaj v bowlingu V sobotu ráno jsme vyrazili od školy na procházku městem. Na chvíli jsme se zastavili v obchodním centru. Prohlídli

Více

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam

Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam FAJN TROCHU OČISTNÉ ANO Sam si o tom chtěl promluvit. Meredith nechtěla. Sam se chtěl zamyslet nad možnými důsledky. Ve světle její reakce považoval za nutné to probrat detailněji. Nekaz to kouzlo, požádala

Více

101 her na dětské oslavy

101 her na dětské oslavy 101 her na dětské oslavy Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Anna Bernhard a Silvia Schmitz 101 her na dětské oslavy e-kniha Copyright Albatros Media a.s.,

Více

Gram dobrého příkladu váží více než cent dobrých slov.

Gram dobrého příkladu váží více než cent dobrých slov. ročník 4 2012/prosinec 14 Gram dobrého příkladu váží více než cent dobrých slov. Hana Pinknerová citát vybral Víťa Graubner Sociální služba je realizována v rámci projektu Zajištění vybraných služeb sociální

Více

JAK NA POHODOVÉ RÁNO SE ŠKOLÁKEM. Lída Leinweberová

JAK NA POHODOVÉ RÁNO SE ŠKOLÁKEM. Lída Leinweberová JAK NA POHODOVÉ RÁNO SE ŠKOLÁKEM Lída Leinweberová JSEM V 1. TŘÍDĚ Vím, že jako prvňačka zrovna nevypadám, ale věřte mi, myslím to vážně. JSEM V PRVNÍ TŘÍDĚ asi tak po desáté sama jsem úspěšně absolvovala

Více

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ

Mladecké noviny ČÍSLO 66 NEPRODEJNÉ Mladecké noviny ČÍSLO 66 PROSINEC NEPRODEJNÉ 12/2015 Vážení spoluobčané, přeji vám všem i vašim blízkým příjemné prožití vánočních svátků, které budou naplněny radostí, štěstím, vnitřní harmonií a pohodou.

Více

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let)

JAOS. povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) JAOS povídka na pokračování pro kroužek robotiky (pro děti 8 12 let) Kapitola I. Jak to začalo a jak to u nás vypadá? Proč zrovna já? Koukej, ať už jsi zpátky v regenerační komoře! řekl nějaký hlas, když

Více

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci?

Hledáte si i během trvání rekvalifikace práci? Účastnice A: No asi nic moc, protože jsem neměla práci a nikde jsem ji nemohla najít. No doufám, že mi pomůže? Myslíte jako najít práci nebo obecně? No hlavně tu práci, no a pak se budu mít jako celkově

Více

Deník mých kachních let. Září. 10. září

Deník mých kachních let. Září. 10. září Deník mých kachních let Září 10. září Kdybych začínala psát o deset dní dříve, bylo by zrovna 1. září. Den, na který jsem se těšila po několik let pravidelně, protože začínala škola. V novém a voňavém

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Leden 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Beseda s policií.........1 Sportovní dopoledne..........2 INFO ze ZŠ a MŠ v nemocnici..3-4

Více

Petra Soukupová. K moři

Petra Soukupová. K moři Petra Soukupová K moři Brno 2011 Petra Soukupová, 2007 Host vydavatelství, s. r. o., 2007, 2011 (elektronické vydání) ISBN 978 80 7294 420 0 Rodičům PETROVY DVĚ ŽENY 1/ Petr a Magda se potkávají Magda

Více

Ne. Například tentokrát,

Ne. Například tentokrát, Jsem zasvěcená 12 let Ne. Například tentokrát, být loajální k mojí matce a moje matka je alkoholička i můj bratr je alkoholik. (Ano.) A já nevím co je se mnou špatně, že se mi nedaří je pozitivním způsobem

Více

TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK. Tip. postup. PRísady

TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK. Tip. postup. PRísady TROJITÝ COKOLÁDOVÝ MOUCNÍK Tohle je tak luxusní pochoutka, že lepší neznám. Osobně si nedokážu život bez čokolády vůbec představit, tak honem do toho! 2 lžíce másla a trochu na vymazání 40 g hořké čokolády,

Více

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky

Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky 2. Lekce klavíru Wendy čekala před domovními dveřmi své učitelky klavíru, svírala noty a snažila se potlačit napjaté chvění, které před lekcemi cítívala. Windy! Pojď dál, pojď dál! Drobná, elegantně oblečená

Více

Fantastický Svět Pana Kaňky

Fantastický Svět Pana Kaňky Fantastický Svět Pana Kaňky Adam Nehůdka je chlapec, jenž velmi rád četl knížky. Doma a ve škole se mu nikdy nic nedařilo, a tak byl poslán do Akademie pana Kaňky. Chodili tam chlapci, jejichž jména začínala

Více

Dotazník uživatelé. Děkuji Vám za váš čas a spolupráci. S přáním pěkného dne Monika Hurtová. 1. Jaké je vaše pohlaví? a) muž.

Dotazník uživatelé. Děkuji Vám za váš čas a spolupráci. S přáním pěkného dne Monika Hurtová. 1. Jaké je vaše pohlaví? a) muž. Dotazník uživatelé Dobrý den, jmenuji se Monika Hurtová a jsem studentka 2. ročníku magisterského navazujícího studia na Pedagogické fakultě Masarykovy univerzity. Chtěla bych Vás požádat o vyplnění tohoto

Více

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU

20 proseb dětí. Příloha č. 1 MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU Příloha č. 1 20 proseb dětí MILÁ MAMINKO A MILÝ TATÍNKU 1) Nikdy nezapomeňte: jsem dítětem vás obou. Mám teď sice jen jednoho rodiče, u kterého převážně bydlím, a který se o mě většinu času stará. Ale

Více

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu:

BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ. Z obsahu: BUŠOVICKÝ ZPRAVODAJ Číslo vánoční speciál rok 2014 Z obsahu: 1. 2. 3. 4. 5. 6. Úvodní slovo Informace k budově obce v Sedlecku Akce v roce 2015 Oslavy 900. výročí obce Bušovice Advent v Bušovicích Vítání

Více

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016

DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA 2015 / 2016 DRUŽINOVÁ KUCHAŘKA Děvčata a chlapci, končí naše desetiměsíční spolupráce. Poznali jste řadu nových kuchařských nástrojů a přístrojů, seznámili se se spoustou nových receptů

Více

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin)

V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) V podstatných věcech jednotu, ve sporných svobodu, a ve všech lásku. (Sv. Augustin) Malé krůčky k bezpečné cestě do školy Již čtvrtým rokem působí na naší škole rodičovská dopravní skupinka, která se snaží

Více

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska.

Byla to láska. Kytička milostné poezie. Obsah: Když jsem byla hodně malá. Pomalu vrůstám do tebe. Kdybych to dovedl. Byla to láska. Byla to láska Kytička milostné poezie Obsah: Když jsem byla hodně malá Pomalu vrůstám do tebe Kdybych to dovedl Byla to láska Magdaléna Štěpán Křivánek GRANO SALIS NETWORK 2004 www.granosalis.cz Když jsem

Více

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina

Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích. Třešňová bublanina Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích Toho dne kdy jsme putovali z Tuchlova na Milešovku a zpět, jsme za zvládnutí takové túry dostali odměnu. Mohli jsme místo obvyklého večerního filmu nebo seriálu, naživo

Více

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka

Třená bábovka. Bábovka. Bábovka z oleje. Bábovka DIA. Maková bábovka. Mramorová bábovka. Bábovka z pomazánkového másla. Bábovka Bábovky a buchty Třená bábovka 25 dkg hrubé mouky, 18 dkg cukru, 12 dkg tuku, 3 vejce, mléka dle potřeby, citr. kůra, vanilka, prášek do pečiva. Bábovka 20 dkg másla, 1/4 kg cukru moučky, 1/2 kg výběr.

Více

Já hraji na klávesy - N. Matesová

Já hraji na klávesy - N. Matesová L. Šindlerová Já hraji na klávesy - N. Matesová Na klávesy hraju letos poprvé, ale už umím mnoho písniček, například Maličká su, Když jsem jel do Prahy, Vadí nevadí, Okoř a mnoho dalších písniček. Na klávesy

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Co je u nás nového a co chystáme

Co je u nás nového a co chystáme Zpravodaj Milí přátelé, Co je u nás nového a co chystáme máme za sebou další měsíc roku 2016. Věděli jste, že letos je přestupný rok a únor má tím pádem o jeden den navíc? Jak jste využili těchto 24 hodin?

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny.

Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Předem nezbývá nic jiného, než poděkovat vedení našeho SC, že mi a mým kamarádům tento výjezd umožnili a zprostředkovali nám lupeny. Děkuju :-) Už je tomu asi 5 let co jsem začal snít tenhle sen. Kdysi

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

Má cesta k ajurvédě Jana Bukovská Lázně Toušeň 2011/2012 Ajurvédská instituce Dhavantri, Praha

Má cesta k ajurvédě Jana Bukovská Lázně Toušeň 2011/2012 Ajurvédská instituce Dhavantri, Praha Má cesta k ajurvédě Jana Bukovská Lázně Toušeň 2011/2012 Ajurvédská instituce Dhavantri, Praha Obsah Má cesta k ajurvédě Mé první setkání s Govindžím a ajurvédou Co jsem skutečně poznala Závěr: aneb, co

Více

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům

ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm. 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům 4 ISO 400 1/250 sekundy f/2,8 ohnisko 70 mm 82 CANON EOS 550D: Od momentek k nádherným snímkům Kreativní zóna DOSTAŇTE SE NA VYŠŠÍ ÚROVEŇ Kreativní zóna je název, který Canon vybral pro pokročilejší fotografické

Více

Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci

Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Rebecca Johnson Julinka a její zvířátka Školní mazlíčci e-kniha Copyright Fragment,

Více

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv

Pastorale. Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20. Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Pastorale Vánoční evagelium podle Lukáše 2,1-20 Pro dva lesni rohy, varhany, flétnu, recitaci a sborový zpěv Hudba: Bohdan Mikolášek Liturgie: Jana Mikolášková Nebojte se! Liturgická vánoční slavnost pořad:

Více

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY

POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY POČTENÍČKO PRO PŘEDŠKOLÁKY a jejich rodiče Ahoj kamarádi, vítejte na palubě lodi Veselá plachta, jejímž cílem je Ostrov. Mé jméno je Tom a jsem na této lodi plavčíkem. Během plavby vás seznámím se životem

Více

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz

Vaření s xylitolem. www.diatips.cz www.diatips.cz O B S A H Znáte sladidlo xylitol?... 3 Ořechové cukroví pracny nebo plněné ořechy... 4 Marokánky... 4 Ořechová mimina... 5 Rohlíčky z kokosu... 5 Jablkový dezert s xylitolem... 6 Oplatkový

Více

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla

na jeho límci. Mnohokrát jsem vynesla Jednoho dne na jeho límci. tento malý hmyz ven, měl učitel narozeniny. Ti lidé se zase předem domluvili: Co kdybychom vyhlásili soutěž o nejlepší oblečení jako dárek na učitelovy narozeniny? Musely ho

Více

10. číslo / 2015 prosinec 2015

10. číslo / 2015 prosinec 2015 10. číslo / 2015 prosinec 2015 2015 Rok se s rokem sešel a přípravy na Vánoce jsou v plném proudu. Školníček se vám pokusí zpříjemnit vánoční čas několika vzpomínkami, co jste před Vánocemi dělali ve škole,

Více

Bez práce nejsou koláče

Bez práce nejsou koláče ŘÍKANKY & BÁSNIČKY Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována ani šířena v papírové, elektronické či

Více

MANUÁL Hrnec pro pomalé vaření

MANUÁL Hrnec pro pomalé vaření MANUÁL Hrnec pro pomalé vaření Model WSH-SC350 CZ Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru, kterou jste nám projevili nákupem tohoto výrobku. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité

Více

Deník,,správnýho psa

Deník,,správnýho psa Deník,,správnýho psa Ne, ne, ne a ještě jednou ne! Neolíznu tě! A nekoukej tak na mě! Opakoval jsem, ale marně. Aneta se na mě pořád koukala svýma smutnýma očima a musím říct, že tohle jí jde fakt dobře.

Více

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5

Klasické pohádky. Medvídek Pú. http://deti.e-papa.cz Page 1/5 Klasické pohádky Medvídek Pú Page 1/5 Tady jde ze schodů za Kryštůfkem Robinem Michal Medvěd hlavou napřed, bum, bum, bum. Jinak to ani neumí, ale někdy mu připadá, že to přece jen musí jít taky jinak,

Více

Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým

Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým Hlas na žáky téměř nikdy nezvyšuji. Jsou šikovní, zodpovědní a tvoří tým Naše Valašsko, 04.03.2013, JOSEF BENEŠ, str. 12, Valašsko http://www.vlp.cz V seriálu Valašský GEN vám dnes představujeme učitelku

Více

Oslavy Vánoc v cizích zemích Aleš Kůtek

Oslavy Vánoc v cizích zemích Aleš Kůtek Vážení čtenáři! Dnešním dnem k Vám přichází poslední číslo našeho školního časopisu v roce 2006. Blíží se Vánoce, proto nám dovolte, abychom Vám všem, našim příznivcům, popřáli šťastné a veselé prožití

Více

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013

Deváťácké noviny č. 18; školní rok 2012/2013 1 Úvodník Konečně už nám vysvitlo sluníčko, a tak jsme si ho vyrazili užít ven, do přírody. Čas na psaní Deváťáckých novin jsme si ale samozřejmě také našli. V tomto čísle se dozvíte, co se dělo od 6.

Více

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk

Autorky : Luss Merhautová & Baruš Vosk červen 2012 Závěrem školního roku probírali žáci devátých ročníků v hodinách slohu publicistické útvary a dostali za úkol napsat konkrétní typ článku a ze všech pak sestavit jedno mimořádné číslo školního

Více

Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety?

Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety? Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety? také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz Jim Benton Můj milý deníčku Fakt nejsou kluci z jiné planety? e-kniha Copyright Fragment, 2014

Více

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní

Jídelníček: Týden 1. Snídaně: Ovesná kaše s mandlemi a skořicí, smažená vejce a cup cakes. Snídaně: Banánové lívance s tvarohovou náplní Cesta do plavek Jídelníček Týden 1 www.cestadoplavek.cz www.facebook.com/cestadoplavek Jídelníček: Týden 1 den 1 pondělí den 5 pátek Snídaně: Jahodová omeleta Oběd: Hovězí hamburger Večeře: Kuřecí maso

Více

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY

PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY PD 099 3in1 DORTÍKOVAČ RECEPTY DORTÍKOVAČ - RECEPTY Muffiny s chorizem 250 g hladké mouky 2 lžičky kypřicího prášku 2 vejce 50 g rozpuštěného másla 200 ml podmáslí sůl a pepř 80 g nahrubo strouhaného ementálu

Více

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče r. 2015 - Zdravotnický personál dělá vše pro to, aby pacient opět dostal chuť do života podle stávajících možností. - Dodržování doby návštěv. Ve 14 hod.

Více

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý.

Zvedám mobil a ve sluchátku se ozve jeho hlas. Je tichý a velice pomalý. Dnes ráno se mi vstává líp. Hlava mě nebolí a dokonce se mi už ani nemotá. Jsem desátý den po otřesu mozku a stále špatně spím. V nákupním centru nás s dcerou napadl cizí vyšinutý chlap a poranil mi krční

Více

MONITOR listopad 2014

MONITOR listopad 2014 MONITOR listopad 2014 Ahoj Hanačáci! Máme tu další měsíc, tentokrát už tuplovaně podzimní listopad. Milovníci žlutých, červených a hnědých barev teď můžou chodit po světě s úsměvem na rtech a koukat na

Více

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem.

Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Sdružení řidičů představí v rozhovoru další řidičku, neboli něžné stvoření za volantem. Romana Kodešová je jméno slečny z východních Čech. Vzhledem k tvému věku mám na jazyku dotaz, zdali byla tato práce

Více

Rozprava v Řádu Lyricus

Rozprava v Řádu Lyricus Rozprava v Řádu Lyricus Prožitek Navigátora Celistvosti Tyto rozpravy přeložil James, tvůrce materiálů o Tvůrcích Křídel. Jsou velmi významnou součástí učebních metod, které používají instruktoři Výukového

Více

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová

Vřískot I2012/2013 PRIMA 2012/2013 PARLAMENT. Všem zástupcům přejeme hodně štěstí! :) S.Marcziová Vřískot I2012/2013 Gymnázium Varnsdorf; Střelecká 1800, Varnsdorf 407 47; +420 412 371 423; www.bgv.cz Dne 12. 10. 2012 přišla paní učitelka Jirchářová na hodinu ČJ jako každý pátek. Stoupla si před tabuli

Více

poznejbibli biblické příběhy pro děti

poznejbibli biblické příběhy pro děti Vyplň následující údaje Věk: Datum narození: Jméno: Adresa: Vedoucí skupiny: 1. Příběh: Slepec vidí poznejbibli biblické příběhy pro děti Přečti si: Lukáš 18,35-43 Klíčový verš: Lukáš 18,43 Požádej někoho,

Více

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat,

Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, Když jsem mámě říkala, že by měla jít za svým snem a otevřít si vlastní pekařství, vůbec jsem si neuvědomila, že se kvůli tomu budu muset stěhovat, opustit všechny své kamarády a začít chodit do nové školy.

Více

Program sobot a ostatních setkání:

Program sobot a ostatních setkání: Program sobot a ostatních setkání: Kázání: 5.7. Daniel Kašlík 2.8. Daniel Kašlík 12.7. Ludvík Švihálek 9.8. Ludvík Švihálek 19.7. Daniel Kašlík 16.8. Radim Toman 26.7. Jiří Gomola 23.8. Daniel Kašlík 30.8.

Více

Výuka na dopravním hřišti 23.10. 2015. A. Mašek

Výuka na dopravním hřišti 23.10. 2015. A. Mašek E. Brodníčková Výuka na dopravním hřišti 23.10. 2015 A. Mašek Náš Pavlík č. 2 říjen 2015 Vydává ZŠ Pavlíkov, okres Rakovník s dětskou redakční radou pod vedením p. ředitele P. Šilera. Tel.: 313 533 756,

Více

Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!!

Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!! duben 2012 XI. ročník 10, Kč www.zshavl.cz Přišel nový měsíc a s ním nové číslo!!! Co se děje v devítkách? Habrová seč Něco pro budoucí šesťáky! Košíková Rozhovory B.M. 9.B ÚVODNÍK Ahoj, zdravím všechny

Více

Malá kuchařka regionálních svačinek

Malá kuchařka regionálních svačinek Malá kuchařka regionálních svačinek 1. Dalamánková omeletka dalamánek vajíčka pepř trošku másla Na pánvi rozehřejem toršku másla, přidáme vejce, osolíme, opepříme. Vše vložíme do dalamánku. Dáme do svačinového

Více

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat

Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat Jmenuji se Tomáš Flajzar a jsem zakladatelem firmy FLAJZAR, která již více jak 20 let vyrábí elektroniku pro rybáře. Na těchto stránkách chci popsat příběh, který určitě není ojedinělý, ale na české poměry

Více

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých

Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých Ahoj kamarádi, rok se s rokem sešel a v našem lese je bílo až oči přecházejí. Všechny stromy se oblékly do nadýchaných jiskřivých kabátů, na kterých šišky vypadají jako velké hnědé knoflíky. V lese zavládlo

Více

10 jednoduchých tipů. Pro více romantiky ve vašem partnerském vztahu

10 jednoduchých tipů. Pro více romantiky ve vašem partnerském vztahu 10 jednoduchých tipů Pro více romantiky ve vašem partnerském vztahu Napsal: Aleš Kalina, kouč v oblasti mezilidských vztahů Tento materiál můžete volně šířit s uveřejněním odkazu www.mujvztah.cz Tip #

Více

Vítám Tě na Červené Lhotě!

Vítám Tě na Červené Lhotě! Vítám Tě na Červené Lhotě! Jmenuju se Anton a jsem tu po staletí už komorníkem. Někteří z mých pánů se sice zpočátku podivovali mým způsobům, ale nakonec všichni pochopili, že na vodním zámku si lepšího

Více

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková

PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková PORAĎ SI SE ŠKOLOU Lucie Michálková Copyright 2015 Lucie Michálková Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2015 1. vydání Lukáš Vik, 2015 ISBN epub formátu: 978-80-87749-89-0 (epub) ISBN mobi formátu: 978-80-87749-90-6

Více

Obsah. Láďův deníček 1

Obsah. Láďův deníček 1 LÁĎŮV DENÍČEK 1 2013 Obsah Úvod... 3 30. července 2013... 4 8. srpna... 6 1. září... 7 12. září... 9 5. října... 11 14. října... 12 25. října... 14 31. října... 15 30. listopadu... 17 5. prosince... 19

Více

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU

DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU DRUHÝ ROČNÍK KRČÍNSKÉHO MARATONU PŘÍLOHA OBČASNÍKU ZŠ KRČÍN MASKOT: ŠNEK GRIGOR HESLO: I NEJPOMALEJŠÍ SE MOHOU ZÚČASTNIT! PÁTEK 30. 5. 2014 Rekordní druhý ročník Krčínského maratonu Rekordní druhý ročník

Více

VYHRAJTE POMOCNÍKY PRO VÁNOČNÍ PEČENÍ A ZDOBENÍ

VYHRAJTE POMOCNÍKY PRO VÁNOČNÍ PEČENÍ A ZDOBENÍ VYHRAJTE POMOCNÍKY PRO VÁNOČNÍ PEČENÍ A ZDOBENÍ S výrobky Dr.Oetker upečete jednoduše a rychle vynikající cukroví. Nemusíte složitě míchat polevy, stačí si vybrat ze 4 druhů balených v sáčcích, které rozehřejete

Více

T.O. Zlatý list. plackovací práce. Táborová kuchyně. 2016 Jaromír Bláha - Ježek

T.O. Zlatý list. plackovací práce. Táborová kuchyně. 2016 Jaromír Bláha - Ježek T.O. Zlatý list plackovací práce 2016 Jaromír Bláha - Ježek Úvod Úvod V této práci popíši práci vedoucích a přípravu jídla v táborové kuchyni a její vybavení. Již několikátým rokem dělám vedoucího v kuchyni

Více

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi

Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky. S fotografiemi Podpořte vydání knihy Básní a Energetických obrázků Duchovní léčitelky S fotografiemi Část peněz ze zisku této knihy věnuje na podporu centra www.nightlife.mypage.cz Brána k uzdravení Těla, Duše i Světa.

Více

Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu

Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu 3 Dokonale jsem si všechno připravil, včetně příchodu do třídy. Musel jsem zvolit správný krok. Sebejistý a cílevědomý. Když jsem si o víkendu nacvičoval větu: Mám rakovinu mozku, došel jsem k názoru,

Více

VÍTEJTE PRAŽSKÉ KULTURNÍ A JINÉ POCHOUTKY

VÍTEJTE PRAŽSKÉ KULTURNÍ A JINÉ POCHOUTKY jaro 2016 VÍTEJTE Vážení přátelé dobrého jídla a pití, právě jste otevřeli první vydání nového čtvrtletníku společnosti Ventura Food & Catering. Jak napovídá již samotný název našeho magazínu, rozhodli

Více

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells

Binky a kouzelná kniha Binky and the Book of Spells Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována a šířena v papírové, elektronické či jiné podobě bez předchozího

Více

Májové vydání 2015-2016 1

Májové vydání 2015-2016 1 Májové vydání 2015-2016 1 Úvod Milí čtenáři, naše redakce si pro vás připravila speciální Májové číslo. Nebude chybět anketa s učiteli, zajímavosti o zvířatech a mnoho dalšího super čtení. Všem zamilovaným

Více

3. Kousky veršů (Poupata)

3. Kousky veršů (Poupata) 1. esta poslední kapky (Poupata) mi mi 1. Sklenici vína dolej nám, ó, Pane, mi mi dokud tam na dně něco zbejvá, Pane, nebudem vědět o těle, duše se vínem umeje, nebudem bdít a nebudem spát, ó, Pane. 2.

Více

V Á N E K. Vánoce v srdci

V Á N E K. Vánoce v srdci Ročník 10, číslo 12, 30.11.2014 Zpravodaj farnosti Protivanov V Á N E K Vánoce v srdci Blíží se Vánoce a já pořád nemohu zaslechnout rolničky, o kterých se tak často vypráví dětem. Slyším jen těžké kroky

Více

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně.

Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. Lekce 18 Na návštěvě. V jídelně. 18.1 Struktury Co bude k obědu/k večeři? Dejte mi míň masa. Můžu dostat víc knedlíků? Proč nechceš jíst vepřové? Nesmím jíst vepřové, protože jsem muslim. Olga se seznámila

Více

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera

Neměl by vůbec nic. že jsme našli partnera Když mladý muž Neměl by vůbec nic. stejného smýšlení. slyšel ropuchu mluvit tak odvážně a logicky, beznadějně se zamiloval. Od té doby se pokaždé, cestou ze školy u ní zastavil na kus řeči. Jednoho dne,

Více

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková

Předškoláci ve skautském oddíle. Eva Dvořáková Předškoláci ve skautském oddíle Eva Dvořáková 6. oddíl vodních skautů Šestka Třebíč Přístav VS,,Žlutá ponorka Třebíč Třebíč 2008 Obsah 1. Úvod... 3 2. Jak vůbec předškoláky získat aneb nábor... 4 3. Co

Více

Listy a lístky ze Šafránu

Listy a lístky ze Šafránu Listy a lístky ze Šafránu Podzim 2011 Milí přátelé a příznivci ŠAFRÁNU, drţíte v rukou druhé, podzimní, vydání časopisu Listy a lístky ze Šafránu. Přinášíme vám i vašim dětem novinky o činnosti naší organizace,

Více

Pavlovský občasník 2008

Pavlovský občasník 2008 Pavlovský občasník 2008 SLOVO STAROSTY Vážení spoluobčané, končí rok 2008, který byl rokem velkých změn a to nejen na politické scéně. Krize v USA zasáhla i Evropu, denně slyšíme nebo čteme, kde se propouští.

Více

Zuzana Pospíšilová ilustroval Drahomír Trsťan

Zuzana Pospíšilová ilustroval Drahomír Trsťan Zuzana Pospíšilová ilustroval Drahomír Trsťan Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické knihy nesmí být reprodukována ani šířena v papírové,

Více

Zatímco čekáme než to znovu začne vřít a než se to pastou. Nazývají ji sójová pasta. Myslím, že bychom mohli,

Zatímco čekáme než to znovu začne vřít a než se to pastou. Nazývají ji sójová pasta. Myslím, že bychom mohli, DAR LÁSKY Také jsem připravila tam můžeme dát hrášek, Jednoduché a výživné vaření 4 kousky červené papriky a společně uvařit. s Nejvyšší Mistryní Ching Hai: ve tvaru srdce Ušetříme čas a energii. Speciální

Více

Pokud nám zbude náplň, můžeme dát doprostřed talíře.

Pokud nám zbude náplň, můžeme dát doprostřed talíře. Jablkové škebličky 1 porce 100 g Listové těsto 400 g Mouka na vyválení 40 g Jablka 1 kg Cukr 100 g Skořice 2 g Vejce na potření 2 ks Cukr moučka 200 g Vanilkový cukr 2 ks Nastrouháme jablka, smícháme s

Více

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou.

Otevře dveře. aby mohli jít se mnou. Jsem samotná matka Otevře dveře. Protože doma nemám se čtyřmi dětmi. Mistryně mi vždy dělala společnost, umožnila mi mnohokrát z něčeho se dostat. Speciálně chci poděkovat Mistryni. Není zač. Děkuji vám,

Více

Hermelín v županu - fantazie!!!

Hermelín v županu - fantazie!!! Hermelín v županu - fantazie!!! na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho

Více